Polismyndigheten jobb i Örebro

Hitta lediga jobb hos Polismyndigheten i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Örebro.

Handläggare inom förvaltningsrätt, Örebro

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 17
Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi fler vapenhandläggare för tillsvidareanställning till rättsavdelningen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor få möjligheten att utvecklas och få nya erfarenheter. Samtidigt får du vara med och bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden, samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Handläggningen av ärenden utförs främst inom rättsavdelningens regionala rättssektioner.
Till Örebro söker vi handläggare för tillsvidaretjänst, för att handlägga ärenden enligt vapenlagen.

ARBETSUPPGIFTER
Som vapenhandläggare kommer du att arbeta med att handlägga ärenden där privatpersoner eller organisationer ansöker om tillstånd att få inneha vapen, till exempel för jakt- eller målskytteändamål. Du kommer att bedöma personers lämplighet att inneha vapen, vilket kommer ställa stora krav på din förmåga att vara noggrann och att ha integritet. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för din chef eller själv besluta i. I arbetet ingår också att utföra tillsyn enligt vapenlagen (inspektion vapenhandlare, vapenreparatörer och kontroll av enskilds vapenförvaring). I arbetet förekommer också att vi hanterar vapen fysiskt, ex. vapen för skrotning samt inlösen av vapen.
Handläggningen av ärenden sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem varför du behöver vara bekväm med att arbeta med dator som arbetsverktyg.


KVALIFIKATIONER
• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer
som likvärdig
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God datorvana
• Körkort behörighet B

Meriter
• Minst 6 månaders yrkeserfarenhet av handläggning av ärenden i närtid som
arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av liknande arbete inom offentlig förvaltning i närtid som arbetsgivaren
bedömer relevant
• Har kunskap inom relevant lagstiftning för tjänsten som arbetsgivaren bedömer
relevant, exempelvis vapenlagen, förvaltningslagen eller liknande
• Erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete, arbeta självgående och trivas med ett tidvis högt tempo. Du är trygg med att fatta beslut och har ett strukturerat arbetssätt som gör att du kan prioritera rätt saker i ditt arbete. Då tjänsten innebär många kontaktytor behöver du samverka med andra och ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga, både internt och externt. Vi ser gärna att du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Polisförbundet, SACO-S, ST och SEKO nås via Polisens växel 114 14

Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 november 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Fotograf till NFC Örebro

Fotograf
Läs mer Nov 10
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en forensisk fotograf till vårt laboratorium i Örebro.

Nationellt forensiskt centrum
Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi ansvarar för hela den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl Nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. Vi är drygt 600 medarbetare på totalt tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

Laboratoriesektion Nord
På Laboratoriesektion Nord arbetar vi med att ta fram, identifiera, jämföra och dokumentera spår från brottsplatser och tillvaratagna bevismaterial. Vi är omkring 30 medarbetare och finns i Umeå, Sundsvall, Uppsala och Örebro.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen repetitiv teknisk fotografering av spår och fingeravtryck för jämförande undersökning samt fotografering av kriminalteknisk bevisning på fältet och i ateljé. I arbetet ingår även bildhantering, dvs arkivering, registrering och bearbetning. Rekonstruktionsfilmning och filmredigering är andra förekommande arbetsuppgifter.
Uppdrag på annan ort kan förekomma.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Teknisk fotografering i laboratorie-, fält- och ateljémiljö
• Avancerad fingeravtrycks -och skoavtrycksfotografering
• Fotografering med våglängdsberoende ljuskällor samt övriga specialfotograferingar
• Föremålsfotografering
• Rekonstruktionsfilmning/fotografering
• Bild- och videoredigering
• Presentation och utförande av 360-fotografering

Du kommer att ha kontakt med uppdragsgivare inom polis, åklagare och domstol i ditt arbete och vid behov svara som sakkunnig i domstol. I arbetet förekommer att du exponeras för material som kan vara obehagligt. Arbetet sker ibland i påfrestande miljöer, vilket ställer krav på förmåga att hantera situationer professionellt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Två-årig utbildning inom fotografi alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av att arbeta med redigering av rörlig bild och ljud.
• Minst ett års arbetslivserfarenhet av ateljé- och teknisk stillbildsfotografering.
• Goda kunskaper i bild- och videoredigering i Adobe-miljö.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
• B-körkort.
• Fullgott färg- och detaljseende.

Det är meriterande om du även har:

• Erfarenhet av specialfotografering där teknisk problemlösning behövs.
• Erfarenhet av att redovisa resultat skriftligt och muntligt.


Personliga egenskaper
Du har initiativförmåga och är flexibel i ditt förhållningssätt samt har kapaciteten att tempoväxla och prioritera. Du är analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete, samt har god förmåga att förstå helhetsperspektivet i rättskedjan.
För att lyckas i rollen krävs det att du trivs med att självständigt arbeta med dina ansvarsområden, samtidigt som du är lyhörd och har en god förmåga att samarbeta med kollegor och andra parter i rättskedjan.
Arbetet som fotograf är en viktig del i den brottsuppklarande verksamheten och vi ser därför att du har förmåga att arbeta i en oförutsägbar verksamhet, ofta under tidspress där du som person är trygg och stabil.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsprov kan komma att förekomma som en del av urvalsprocessen.

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro
Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 mån provanställning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 november 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Sekretesshandläggare till rättssektion Bergslagen med placering i Örebro

Arkivassistent
Läs mer Okt 18
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Sekretesshandläggare till en nybildad grupp inom Rättsavdelningen, rättssektion Bergslagen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Rättsavdelningen är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten och ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltningsrättslig verksamhet samt informationsförvaltning.
Rättssektion Bergslagen består idag av fyra grupper inom tre verksamhetsområden: rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Den nybildade gruppen är en del av verksamhetsområdet informationsförvaltning, där även registratur och arkiv ingår.
Arbetsbeskrivning
Arbetet som sekretesshandläggare består i huvudsak av att ta emot och hantera begäran om utlämnande av allmän handling. I arbetet ingår att utföra sekretessprövning och besluta om efterfrågad handling kan lämnas ut. Du tillämpar ett förhållandevis komplicerat regelverk med tillhörande skyndsamhetskrav. Höga krav ställs på kvaliteten på utförda prövningar och att arbeta för enhetliga bedömningar mellan olika begäranden. I huvudsak omfattar uppdraget tjänstemannaprövningar och arbetet sker i nära samarbete med övriga sekretesshandläggare. Även andra arbetsuppgifter kopplade till rättssektionens uppdrag kan ingå i dina arbetsuppgifter.
Rollen innebär, utöver kontakter med sökande, mycket interna kontakter inom hela Polismyndigheten. Samarbete och samverkan är därmed en viktig del av arbetet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Gymnasiekompetens eller annan relevant erfarenhet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Goda datakunskaper och förmåga att sätta dig in i nya system, företrädesvis i Officepaket eller motsvarande
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi ser det som meriterande om du även har:
Eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom juridik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant
God kompetens och erfarenhet att handlägga och fatta beslut i ärenden hos myndighet eller annan offentlig förvaltning
Erfarenhet av att ha arbetat med sekretessprövningar och handläggning av ärenden enligt offentlighets- och sekretesslagen
Erfarenhet av att arbeta inom polisen eller rättsväsendet i övrigt som bedöms som relevant för funktionen

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som sekretesshandläggare ska du vara analytisk, ansvarstagande och noggrann. Du är mån om att ge bra service och att uppnå en god kvalitet i dina ärenden samtidigt som du hanterar ärenden skyndsamt. Vidare är du en lösningsfokuserad person som kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, Tom Johnson, st.inom-polisen@polisen.se
Övrig information
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Dagtid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Sekretesshandläggare
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 7 november 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A601.503/2023 i mailets ärendemening.
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker, Örebro

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Sep 22
Arbetsplatsbeskrivning
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen i Örebro söker Polismyndigheten nu en engagerad, pålitlig och ansvarstagande IT-tekniker. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningen består för närvarande av 1000 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 36 000 anställda.
Vi inom Leverans- och Support har ett helhetsansvar för införande av leverans och service inom ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Arbetsbeskrivning
Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har.
Som IT-tekniker inom Leverans och Support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, samt med audio- och videokonferensutrustning, telefoni, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även det en viktig del av arbetet.
Det förekommer mycket resor inom arbetsområdet och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Minst två års arbetslivserfarenhet de senaste fem åren av arbete som IT tekniker/Supporttekniker.
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och/ eller nätverkskommunikationsutrustning.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
B-körkort och vana att köra bil.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Meriterande
Det är meriterande om du även har:
Vana vid ärendehanteringssystem, exempelvis Remedy ARS
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni.
Erfarenhet av digitala mötesrum
Kunskap om Active Directory (AD)

Personliga egenskaper:
Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Övrig information
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Heltid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 27 oktober 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A537.834/2023 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.
Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!


?
#LI-Onsite

Ansök nu

Finansiell utredare till Örebro

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 13
Se hela annonsen via länken!
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/finansiell-utredare-till-orebro/
Arbetsbeskrivning
Som finansiell utredare arbetar du uppdragsbaserat, vilket innebär att du ingår i olika utredningar på olika avdelningar. Bland annat håller du förhör och kartlägger en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder. Syftet är för att återta brottsvinster och ta fram bevisning i utredningarna. Arbetet leder till att du säkrar pengar för eventuellt skadestånd alternativt förverkande av brottsvinster. Du biträder även med din expertis kring den finansiella delen i andra utredningar, vilket sker i nära samarbete med utredare och förundersökningsledare. Du är delaktig i hela utredningskedjan, från att ärendet kommer in till polisen och till att det slutredovisas till åklagare. Du föredrar ditt arbete inför förundersökningsledare och åklagare samt lämnar rekommendationer inför beslut eller vidare åtgärder.
Resor och övernattning i tjänsten kan förekomma.
Exempel på vad arbetet kan innefattas av:
Handlägga och utreda finansiella utredningar
Biträda åklagare i rätten vid kvarstads- och huvudförhandling avseende finansiella utredningsmoment och återtagande av brottsvinster.
Strategiskt ansvariga för att utveckla och införa kunskapsbaserade metoder i utredning av finansiell brottslighet.
Ge stöd och utbildningar till andra funktioner inom Polismyndigheten
Främja samverkan med interna och externa aktörer i syfte att utreda och förebygga finansiell brottslighet
Rapportskrivande
Det kan även tillkomma allmänna arbetsuppgifter efter verksamhetens behovKvalifikationer
Vi söker dig som har:
Relevant akademisk utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Relevant utbildning skulle till exempelvis kunna vara inom juridik, ekonomi eller kriminologi.
Minst två års relevant arbetslivserfarenhet för funktionen (på heltid och i närtid) exempelvis som utredare inom ekonomiskt arbete på migrationsverket, socialtjänsten, försäkringskassan, bank, finans, försäkringsbolag, skatteverket eller kronofogden.
Svenskt B-körkort (manuell växel)
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Excel.Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av tillgångsutredning
Erfarenhet av i analys och visualiseringsprogram
Erfarenhet av att ha arbetat med stora datamängder i exempelvis Excel
Erfarenhet av att utreda brott av ekonomisk karaktär
Erfarenhet av ekonomisk redovisning
Juridisk arbetserfarenhet eller utbildning inom området
Polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104)Personliga egenskaper
För att lyckas i uppdraget ser vi att du har ett gott omdöme, är rätts- och säkerhetsmedveten och har en tydlig moralisk kompass. I det här uppdraget ställs du inför utmanande situationer. Därför är din grundtrygghet avgörande för rollen. Du är trygg och stabil och har en förmåga att effektivt driva utredningar självständigt. Du arbetar minst lika bra självgående som i nära samarbete med kollegor eller andra externa parter. Du är kommunikativ och har inga problem med att sammanställa och föredra ärenden inför grupp på ett tydligt sätt. Arbetet innebär att det i perioder är höga arbetstoppar, vilket ställer krav på att du kan hantera uppdrag med kort framförhållning under tidspress parallellt med andra uppdrag. Som person är du både analytisk och nyfiken, du gillar att arbeta med siffror och kommer gärna med idéer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansök nu

HR-konsult till rekrytering och bemanning i Örebro

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Sep 4
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu HR-konsulter med erfarenhet och intresse av rekrytering till sektionen Rekrytering och bemanning med placering i Örebro. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rekrytering och Bemanning är en sektion inom HR-avdelningen med bred kompetens som ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom framförallt rekrytering och bemanning. Sektionen består av ca 180 medarbetare som nationellt ansvarar för Polismyndighetens rekrytering samt administration inom bemanning och personaladministration.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara del i ett viktigt samhällsuppdrag genom att rekrytera medarbetare till Sveriges största myndighet. Huvuduppdraget är att bistå verksamhetens chefer i rekryteringar, från uppstart och genom hela processen. Du driver självständigt flertalet parallella rekryteringsprocesser och agerar som konsultativt HR-stöd till rekryterande chef. Uppdraget är viktigt, spännande och varierande då vi har en stor bredd i de roller vi rekryterar till.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Akademisk examen inom personal och arbetslivsvetenskap, beteendevetenskap eller motsvarande examen arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Minst 6 månaders erfarenhet av att i närtid självständigt driva, planera, prioritera och genomföra hela rekryteringsprocesser, inkl. tillhörande administration
• Erfarenhet av att ha arbetat med rekrytering inom offentlig verksamhet
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av kompetensbaserad intervjuteknik
• Erfarenhet av att ha arbetat med rekryteringssystemet Visma recruit
• Erfarenhet av att ha arbetat med rekrytering på Polismyndigheten eller annan brottsbekämpande myndighet

Personliga egenskaper
Rollen förutsätter att du är självgående, drivande och resultatinriktad. Du har en god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning. Du har hög integritet, gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt som skapar förtroende och goda relationer inom organisationen. Du har även en god förmåga att arbeta i grupp och vilja att bidra till teamets uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8/9 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Operatörer till regionledningscentralen i Örebro

Larmoperatör
Läs mer Aug 18
Se länk: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/20232/juli/operatorer-till-regionledningscentralen-i-orebro/


Ansök senast: 2023-08-21
Kontaktpersoner
Hanna Eriksson, Gruppchef, 070-673 26 46, hanna.eriksson@polisen.se
Hanna Söderberg, HR-konsult, 010-567 51 34
Viktoria Andersson, HR-konsult, 0105675269


Facklig företrädare
SACO-s, Polisförbundet, ST och SEKO nås via Polisens växel tfn: 114 14


Övrigt
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Periodplanerad 5:3
Tillträde: Januari/Februari 2024
Funktion: Handläggare RLC-Operatör

Ansök nu

Handläggare med administrativ inriktning till Polisregion Bergslagens kansl

Servicehandläggare
Läs mer Jul 21
Är du redo för en större uppgift?

Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Region Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar drygt 2000 medarbetare. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket är en viktig förutsättning för bra polisverksamhet. Arbetet med mångfald och likabehandling står högt på agendan.


Beskrivning av arbetsplatsen

Regionkansliet vid polisregion Bergslagen har i uppdrag att stödja regionledningen med planering och uppföljning av verksamheten på en övergripande nivå samt att tillsammans med polisområdeskanslierna och i samverkan med länsstyrelser, kommuner och andra lokala aktörer stödja lokalpolisområdena med det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Regionkansliet leds av en regionkanslichef och är uppdelat i mindre grupper med tillhörande gruppchef. Regionkansliet ansvarar också för disciplin- och skiljandeärenden. Regionkansliet finns i helt nybyggda lokaler i närheten av polishuset i Örebro.ARBETSUPPGIFTER
I denna funktion som vikarierande handläggare med administrativ inriktning har du en central roll i regionkansliets administrationsteam. Du är en av dem som bistår i att hålla ordning och reda på kontoret i såväl ärendehantering som praktiska göromål och som samtidigt förväntas bistå med kvalificerat administrativt stöd till såväl regionledning som övriga funktioner vid kansliet. Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

- Diarieföring
- Upprätta minnesanteckningar och/eller protokoll vid olika möten
- Årsplanering för vissa funktioner
- Posthantering (fysisk och elektronisk)
- Beställningar
- Mötesbokningar
- Felanmälningar fastighet
- Hantering kontorsmateriel

Regionkansliets administrativa team är under fortsatt utveckling och du kommer tillsammans med dina kollegor att få bidra till utveckling av strukturer och arbetsmetoder.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Eftergymnasial utbildning inom statsvetenskap, samhällsvetenskap eller rättsvetenskap, alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som erhållits på annat sätt och som Polismyndigheten bedömer lever upp till motsvarande krav.
• Erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig verksamhet i närtid
• Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift


Det är meriterande om du har:

• Aktuell erfarenhet av kansliverksamhet
• Kännedom om polisens organisation


Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är lösningsorienterad och tar egna initiativ för att lösa de frågor som kommer upp. Då det förekommer många kontakter såväl internt som externt håller du en hög servicenivå och agerar uppmärksamt och tillmötesgående. Du har förmåga att själv planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och du kan hantera snabba uppdrag med deadlines. Du har en god samarbetsförmåga och förväntas kunna relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

• Du har mycket god organisationsförmåga
• Du är van att arbeta strukturerat och kan hantera många detaljer men samtidigt behålla fokus på helheten
• Du har förståelse för hur ärenden bereds och att det finns regler som styr verksamheten
• Du trivs med att arbeta tillsammans med andra inom regionkansliet samt att samverka med personer utanför regionkansliet
• Du är lyhörd, når fram med ditt budskap, arbetar proaktivt och återkopplar
• Du har förmåga att snabbt sätta dig in i olika sammanhang och vid behov ändra fokus
• Du tycker om att självständigt driva ditt arbete framåt och kommunicerar prestigelöst med dina intressenter
• Du är pålitlig, lojal, har hög integritet och är van att hantera information med stort omdöme

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.ÖVRIGT

Kontaktpersoner:
Har du frågor är du välkommen att kontakta gruppchef kansligrupp 1: Råbert Eriksson-Fredriksson.
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Karin Willbas.

Facklig företrädare:
Polisförbundet, ST, SACO och SEKO nås via polisens växel 114 14

Övrig information
Placeringsort: Örebro
Funktion: Handläggare/inspektör
Anställningens omfattning: Tidsbegränsad anställning i 12 månader


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4/8 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Registrator till rättssektion Bergslagen, placering Örebro

Registrator
Läs mer Jun 5
Registrator till rättssektion Bergslagen, placering Örebro
Arbetsplatsbeskrivning
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu registrator för tillsvidareanställning till rättsavdelningen med placering vid Informationsförvaltning, rättssektion Bergslagen.
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens informationsförvaltning, rättslig styrning och stöd samt förvaltningsrätt. Avdelningen finns representerad i hela landet och består av närmare 950 medarbetare.
Rättssektion Bergslagen är en av rättsavdelningens sju rättssektioner och innefattar länen Dalarna, Örebro och Värmland. Vid rättssektion Bergslagen arbetar för närvarande fem grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består av att ta emot, diarieföra, arkivera, vårda och lämna ut handlingar. Gruppen består i nuläget av 15 personer, registrator, arkivarie, arkivhandläggare, sekretesshandläggare och gruppchef.
Arbetsbeskrivning
Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar. Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring och är van vid digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem. Som registrator bedömer och hanterar du allmänna handlingar i enlighet med gällande bestämmelser. I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt med hjälp av din pedagogiska förmåga informera och utbilda medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
delta i postöppningen
fördela inkommande post och e-post
diarieföra handlingar
söka fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten
stödja medarbetare internt med din kompetens
tillsammans med övriga medarbetare kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
informera och utbilda medarbetare i diarieföring i allmänna diariet

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
gymnasieexamen
för området relevant utbildning som exempelvis registratorsutbildning alternativt förvärvade erfarenheter som registrator som arbetsgivaren bedömer relevant
relevant erfarenhet av elektroniskt ärende- och dokumenthanteringssystem
mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
goda kunskaper i Officepaketet

· tidigare erfarenhet av registratorsarbete inom offentlig förvaltning
kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionens ansvarsområden
goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper
Vi söker dig som gillar att arbeta såväl självständigt som i grupp. Att kunna axla rollen som registrator, i en arbetsmiljö som periodvis har hög arbetsbelastning, kräver att du har förmågan att prioritera och strukturera ditt arbete. Vidare förväntas du på egna initiativ inom givna ramar lösa de frågor som dyker upp och vi ser därför att du är lösningsorienterad. Uppdraget innebär att du behöver ha intresse av och vara professionell i dina kontakter med allmänheten, och i övrigt ha god förmåga att samverka både internt och externt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Annica Lennholm, annica.lennholm@polisen.se
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult
Mikaela Axelsson, mikaela.axelsson@polisen.se
Fackliga företrädare
OFR/P: Sofia Ask, tfn 010-563 87 10
Saco-S Avdelningarna: Lawen Dehghani, tfn: 010-563 85 79
Seko Polisen: Karna Tillheden, tfn 010-561 66 27
ST vid Nationella avdelningarna: Pär Renberg, tfn 072-246 52 37
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader/tidsbegränsad anställning
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Flexibel arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Registrator


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 19 juni 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A328.084/2023 i mailets ärendemening.
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
För fullständig annons, se www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Regionkansliet i Polisregion Bergslagen söker Redex-samordnare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 1
Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Myndigheten befinner sig i en
omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Bergslagen sträcker sig över stora geografiska avstånd med fantastisk natur i form av fjäll, skogar och vidsträckta landskap. Verksamheten i regionen är organiserad i tre polisområden: Dalarna, Värmland och Örebro som tillsammans är indelade i elva lokalpolisområden.

Om arbetsplatsen

Regionkansliet vid Polisregion Bergslagen har uppdraget att stödja regionledningen med planering och uppföljning av verksamheten på en övergripande nivå, och att tillsammans med polisområdeskanslierna stödja lokalpolisområdena med det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i samverkan med länsstyrelser, kommuner och andra lokala aktörer. Vidare ansvarar regionkansliet för omvärldsbevakning med fokus på den egna verksamheten. Regionkansliet ansvarar också för disciplin- och skiljandeärenden.

Redex-samordnaren är idag placerad i grupp 3 på regionkansliet som hanterar vissa av de mer
verksamhetsnära och operativa delarna i regionkansliets uppdrag. Gruppen har ansvaret för forum som till exempel daglig ledning, och består av flera olika specialistfunktioner så som A-krim-samordnare, regional planerare och regional operativ koordinator.
ARBETSUPPGIFTER
Redex är en förkortning för reducerande arbete mot våldsbejakande extremistiska miljöer. Arbetet är en gemensam satsning mellan polisen och Säkerhetspolisen med målet att begränsa handlingsutrymmet för individer som tillhör våldsbejakande extremistiska miljöer och Redex-samordnaren är en del av regionens Redex-center.

Redex-samordnarens uppgift är bland annat att arbeta med koordinering av arbetet kring reducering av rekrytering till extremistmiljöer och planera och medverka vid genomförandet av operativa insatser samt uppföljning av dessa.

Även om Redex är det huvudsakliga uppdraget så kommer arbetsuppgifterna också att beröra delar som t.ex. arbetslivskriminalitet och det regionala samverkansrådet (RSR). Målsättningen är att de olika funktionerna inom området ska kunna arbeta i grupp och stödja varandra vid behov.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Polisexamen
• God förståelse för polismyndighetens olika ledningsnivåer och var beslut fattas i olika tids-skalor.


Vi ser det som meriterande om du har:

• Erfarenhet från arbete med/mot extremistmiljöer och myndighetsgemensamt arbete.
• Erfarenhet av att planera insatser samt erfarenhet av operativ arbetsledning i närtid, till ex-empel har du arbetat som insatsledare, yttre befäl eller jour/förundersökningsledare.
• Det är viktigt att du har hög integritet, initiativförmåga, att du trivs och kan arbeta strukturerat och självständigt.
• Du behöver ha en god förmåga att presentera och redovisa uppgifter såväl muntligt som skriftligt.
• Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna bygga nätverk och samverka med andra aktörer, både inom och utom myndigheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 juni 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Bedrägerisektionen i Polisregion Bergslagen söker beredningshandläggare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 12
Är du redo för en större uppgift? Till bedrägerisektionen söker vi nu beredningshandläggare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Bergslagen inkluderar Polisområdena Örebro, Värmland, Dalarna samt regionala enheter och ett regionkansli. Huvudorten är Örebro. Regionen har av cirka 2200 medarbetare.

Vid årsskiftet skapades den regionala bedrägerisektionen i vilken bedrägericentrum samt grupperna i Örebro, Värmland och Dalarna ingår. Bedrägerisektionen ingår i den regionala utredningsenheten och tillsammans med polisområdena ansvarar för regionens utredningsverksamhet.

Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa it-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid utredningsenheten organiseras bland annat Utredningssektionen, Aktionssektion Bergslagen, Forensiska sektionen och Regionalt it-brottscentrum.

Bedrägerigrupperna består idag av gruppchef, två förundersökningsledare och mellan sex till nio utredare. De har ett nära samarbete lokalpolisområdena inom polisområdet, det nationella bedrägericentret samt Åklagarmyndigheten. Bedrägerigrupperna är en regional resurs och vissa resor förekommer såväl inom polisområdet som nationellt.


ARBETSUPPGIFTER
Som beredningshandläggare på bedrägerisektionen kommer du att:

• ansvara för administrativa uppgifter såsom diarieföring, arkivering, beställningar, bokningar m.m.
• utföra lättare utredningsåtgärder såsom förhör med anmälare, inhämtning av underlag m.m.
• till största del arbeta i polisens olika IT-system
• arbeta enskilt som tillsammans med andra utredare i team
• som polis kan operativa uppgifter bli aktuella, så som medverkan vid hämtning till förhör, husrannsakningar och annat


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• polisexamen eller akademisk examen alternativt utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner relevant
• B-körkort
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• god datavana och erfarenhet av arbete i it-system


Det är meriterande om du även har:

• vana att arbeta i polisens system som t ex Durtvå
• erfarenhet av rättskedjan, att tillämpa lagar och regler
• utredningsvana inom polismyndigheten
• erfarenhet av att hantera stora mängder material


Personliga egenskaper

I rollen som beredningshandläggare är det viktigt att du är trygg, stabil och har ett professionellt förhållningssätt. Du har integritet och kan jobba både självständigt och i grupp. En viktig egenskap hos dig är att du tar ansvar för din arbetsuppgift och strukturerar och driver ditt arbete framåt. Samarbete är en viktig del och du behöver kunna skapa kontakt och samarbeta med parter både inom och utom den egna organisationen.

Vidare är du flexibel samt lösningsorienterad då arbetet är i ständig förändring.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26 maj 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons-

Ansök nu

Fotograf till NFC Örebro

Fotograf
Läs mer Maj 4
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en forensisk fotograf till vårt laboratorium i Örebro.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi ansvarar för hela den forensiska processen inom polisen. Från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Detta gör vi i nära samarbete med såväl Nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, samt med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. Vi är drygt 600 medarbetare på totalt tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen repetitiv teknisk fotografering av spår och fingeravtryck för jämförande undersökning samt fotografering av kriminalteknisk bevisning på fältet och i ateljé. I arbetet ingår även bildhantering, dvs arkivering, registrering och bearbetning. Rekonstruktionsfilmning och filmredigering är andra förekommande arbetsuppgifter.
Uppdrag på annan ort kan förekomma.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Teknisk fotografering i laboratorie-, fält- och ateljémiljö
• Avancerad fingeravtrycks -och skoavtrycksfotografering
• Fotografering med våglängdsberoende ljuskällor samt övriga specialfotograferingar
• Föremålsfotografering
• Rekonstruktionsfilmning/fotografering
• Bild- och videoredigering
• Presentation och utförande av 360-fotografering

Du kommer att ha kontakt med uppdragsgivare inom polis, åklagare och domstol i ditt arbete och vid behov svara som sakkunnig i domstol. I arbetet förekommer att du exponeras för material som kan vara obehagligt. Arbetet sker ibland i påfrestande miljöer, vilket ställer krav på förmåga att hantera situationer professionellt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Två-årig utbildning inom fotografi alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
• Erfarenhet av att arbeta med redigering av rörlig bild och ljud i närtid
• Minst ett års arbetslivserfarenhet av ateljé- och teknisk fotografering i närtid.
• Goda kunskaper i bild- och videoredigering i Adobe-miljö.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
• B-körkort
• Fullgott färg- och detaljseende.

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av specialfotografering där teknisk problemlösning behövs
• Erfarenhet av att redovisa resultat skriftligt och muntligt

Du har initiativförmåga och är flexibel i ditt förhållningssätt samt har kapaciteten att tempoväxla och prioritera. Du är analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete, och har god förmåga att förstå helhetsperspektivet i rättskedjan. För att lyckas i rollen behöver du trivas med att självständigt arbeta med dina ansvarsområden. Samtidigt är du lyhörd och har en god förmåga att samarbeta med kollegor och andra parter i rättskedjan. Arbetet som fotograf är en viktig del i den brottsuppklarande verksamheten och vi ser därför att du har förmågan att arbeta i en oförutsägbar verksamhet, ofta under tidspress.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 maj 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Administratör vid regionalt it-brottscentrum

Administrativ assistent
Läs mer Maj 3
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
Polisregion Bergslagen har ca 2200 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.
Regionalt It-brottscentrum (RC3) är en egen sektion under den regionala utredningsenheten. Sektionen består av It-forensiska grupper, ISÖB (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) regionens kameragrupp samt Deskgruppen

Vi söker nu en administratör för placering i Isöb-gruppen med placering i Örebro.


ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att bistå i operativa uppdrag, där du kommer att planera, koordinera och administrera ditt eget arbete. I huvudsak kommer arbetsuppgifterna att vara administrativt stöd till utredarna och it-forensiker såsom:

• Administration kring förhör (ex bokning av förhör med målsägande och misstänkt)
• Utredningsåtgärder som inskrivning av beslag, förhörsbokning samt initiala inhämtningar inom förundersökning
• Diarieföring i polisens ärendehanteringssystem
• Administration kring beslag, fakturahantering, beställningar och inköp
• Bidra och driva förbättringar inom området


Du får engagerade kollegor och en miljö som främjar lärande och utveckling. Vi värnar om en kultur där man inte bara jobbar för att utveckla sig själv utan även för att lyfta andra och att fördjupa sin kunskap genom att dela med sig av den. I takt med att arbetsuppgifter eventuellt förändras ingår det i rollen att bistå i denna förändring.
Du ska ha hög integritet och sekretessmedvetenhet eftersom våra ärenden är skyddsvärda. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet
KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Lägst 3-årig gymnasiekompetens eller eftergymnasial utbildning med administrativ inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant.
• Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
• Mycket god datorvana och kunskaper i Officepaketet
• B-körkort
• Administrativ erfarenhet som diarieföring, beslutsskrivning, fakturahantering inom närtid


Det är vidare meriterande om du har:

• Erfarenhet av arbete med it och/eller administrativa arbetsuppgifter
• Erfarenhet av arbete inom statlig förvaltning.
• Erfarenhet/kännedom av polisorganisationen och dess verksamhet.


Personliga egenskaper:

För att lyckas i uppdraget ser vi att är självgående och strukturerad då arbetsuppgifterna kräver det. Vidare ställer arbetet krav på att du har god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker i nära samarbete med andra kollegor. Vidare ser vi att du är en person med hög integritet som i avgörande situationer har förmågan att tänka ur ett etiskt perspektiv.ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 maj 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Bilinspektör

Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker
Läs mer Maj 2
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Inom polisen värnar vi om god personalpolitik och arbetsmiljö, vilket utgör viktiga grunder för vår verksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och lika behandling inom alla områden.

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till bidra till ett minskat antal döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet och nykterhet, samt flygande inspektion och övrig kontroll av nyttotrafiken. Kontroller av nyttotrafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom trafikområdet har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med poliser arbetar i yttre tjänst med dessa arbetsuppgifter. Som bilinspektör genomför du också, efter särskild utbildning, tekniska undersökningar av fordon som varit inblandade i svårare trafikolyckor.

Arbetstiden styrs av verksamhetens behov och arbete på obekväm tid förekommer regelbundet. Arbetet bedrivs till stor del utomhus och under alla väderförhållanden.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter:
- flygande inspektion främst av tunga fordon
- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
- kontroll av taxi, vilotider m.m.
- kontroll av lastsäkring
- kontroll av tillstånd för yrkestrafik
- vägning av fordon
- tekniska undersökningar av fordon
- i takt med att du utvecklas förväntas du också ta en instruktörsroll i någon del av ovanstående


KVALIFIKATIONER
Skallkrav
- Minst 3 års dokumenterad erfarenhet eller motsvarande såsom studier och lämplig utbildning inom fordonsområdet krävs.
- Genomgått teknikprogrammet på gymnasienivå eller annan likvärdig utbildning eller att du kan dokumentera erfarenhet som motsvarar detta. Om du inte har en komplett examen måste du som lägst ha godkänt i matematik 3 och fysik 1 enligt Skolverkets nomenklatur eller motsvarande äldre utbildning.
- Körkortsbehörighet BE CE DE och god körvana.
- Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
- Erfarenhet inom de vanligast förekommande Office-programmen

Meriterande:
- Körkortsbehörighet för samtliga fordonsslag
- Utbildning som fordonsingenjör
- Certifikat för nivå K2/R2 eller är validerad på nivå F3 enligt Transportstyrelsens före-skrift TSFS 2017:53
- Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska


Personliga egenskaper:
Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp. Det kräver dessutom ett stort intresse för fordon, att du tar ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat.

Vi värdesätter kunskaper och erfarenheter som tillför myndigheten kompetens ur ett mångfaldsperspektiv.

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 5 maj 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Arkivhandläggare till Rättsavdelningen, Örebro och Falun

Arkivarie
Läs mer Apr 12
Rättsavdelningen är en av åtta nationella avdelningar inom Polismyndigheten. Vid rättsavdelningens kansli och de sju regionala rättsenheterna arbetar ca 800 medarbetare med ansvar för ett flertal viktiga funktioner inom juridik, förvaltningsrätt, samt arkiv och registratur. Rättsavdelningens uppdrag är att vara garanten för rättssäkerhet i myndigheten, skapa förutsättningar för ordning och säkerhet i samhället samt att säkra myndighetens informationshantering.
De utlysta tjänsterna är förlagda till Informationsförvaltning 1 vid rättssektion Bergslagen med placering i Örebro eller Falun. Gruppen består i nuläget av 15 personer; registratorer, arkivarier, arkivhandläggare, sekretesshandläggare och gruppchef. Det geografiska ansvarsområdet omfattar Dalarna, Värmland och Örebro.
Arkivbestånden består till stor del av kriminalärenden från polisens brottsutredande verksamhet från 1990-talet och framåt, men också en stor del förvaltningsärenden och andra administrativa handlingar förvaras i våra arkiv.
Du kommer till en arbetsplats där digitalt arbetssätt och IT-baserat arbete utgör en självklar del av vardagen. Polismyndigheten tillämpar medarbetardrivet utvecklingsarbete som syftar till att öka din delaktighet och ditt inflytande som medarbetare. Som arkivhandläggare får du möjlighet att jobba i en spännande myndighet i en viktig funktion där engagemang, effektivitet och servicekänsla är grundläggande.
Arbetsbeskrivning
Som arkivhandläggare arbetar du med att förvalta, vårda och tillhandahålla arkivbestånden. Några av arbetsuppgifterna som ingår är att ta emot leveranser, delta i ordnings- och förteckningsarbeten, in- och utsortering av handlingar, genomföra omflyttningar av arkivhandlingar, sköta interna och externa lån av akter och handlingar samt genomföra föreskriven gallring. En annan stor och viktig del av arbetet handlar om utlämnande av allmänna handlingar och sekretessprövningar.
Resor i arbetet kan förekomma.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
gymnasieexamen
minst 1 års erfarenhet av att arbeta med arkiv inom offentlig förvaltning
god datorvana och förmåga att sätta dig in i nya system
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
B-körkort

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
30hp arkivkunskap eller motsvarande utbildning inom arkivvård, ordnande och förtecknande
erfarenhet av att ordna och förteckna arkiv
erfarenhet av sekretessprövningar

Eftersom det till stora delar är ett självständigt arbete är du en ansvarstagande, flexibel, noggrann och strukturerad person. Du ingår i ett team av andra arkivhandläggare och arkivarier vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga. Du ska kunna utföra visst fysiskt ansträngande arbete, som att lyfta arkivkartonger i samband med leverans och gallring. Du är också mån om att ge bra service till de som efterfrågar handlingar ur arkivet. Du uppnår en god kvalitet i dina ärenden samtidigt som du hanterar ärenden skyndsamt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Annica Lennholm, annica.lennholm@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Daniela De Santi, daniela.de-santi@polisen.se
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10, SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79, SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27, ST, Pär Renberg, 072-246 52 37
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro eller Falun
Arbetstid: Heltid
Funktion: Arkivhandläggare
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2 maj 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A209.695/2023 mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A209.695/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arkivhandläggare till Rättsavdelningen, Örebro och Falun - Tidsbegränsad

Arkivarie
Läs mer Apr 12
Rättsavdelningen är en av åtta nationella avdelningar inom Polismyndigheten. Vid rättsavdelningens kansli och de sju regionala rättsenheterna arbetar ca 800 medarbetare med ansvar för ett flertal viktiga funktioner inom juridik, förvaltningsrätt, samt arkiv och registratur. Rättsavdelningens uppdrag är att vara garanten för rättssäkerhet i myndigheten, skapa förutsättningar för ordning och säkerhet i samhället samt att säkra myndighetens informationshantering.
De utlysta tjänsterna är förlagda till Informationsförvaltning 1 vid rättssektion Bergslagen med placering i Örebro och Falun. Gruppen består i nuläget av 15 personer; registratorer, arkivarier, arkivhandläggare, sekretesshandläggare och gruppchef. Det geografiska ansvarsområdet omfattar Dalarna, Värmland och Örebro.
Arkivbestånden består till stor del av kriminalärenden från polisens brottsutredande verksamhet från 1990-talet och framåt, men också en stor del förvaltningsärenden och andra administrativa handlingar förvaras i våra arkiv.
Du kommer till en arbetsplats där digitalt arbetssätt och IT-baserat arbete utgör en självklar del av vardagen. Polismyndigheten tillämpar medarbetardrivet utvecklingsarbete som syftar till att öka din delaktighet och ditt inflytande som medarbetare. Som arkivhandläggare får du möjlighet att jobba i en spännande myndighet i en viktig funktion där engagemang, effektivitet och servicekänsla är grundläggande.
Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna är i huvudsak ordnings- och förteckningsarbete. Det är viktigt att allting blir korrekt och därför lägger vi stor vikt vid noggrannhet. Det kan även förekomma övriga sedvanliga arkivuppgifter.
Resor i arbetet förekommer.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
gymnasieexamen
minst 1 års erfarenhet av att arbeta med arkiv inom offentlig förvaltning
god datorvana och förmåga att sätta dig in i nya system
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
B-körkort

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
30hp arkivkunskap eller motsvarande utbildning inom arkivvård, ordnande och förtecknande
erfarenhet av att ordna och förteckna arkiv

Eftersom det till stora delar är ett självständigt arbete är du en ansvarstagande, flexibel, noggrann och strukturerad person. Du ingår i ett team av andra arkivhandläggare och arkivarier vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga. Du ska kunna utföra fysiskt ansträngande arbete, som att lyfta arkivkartonger.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Annica Lennholm, annica.lennholm@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Daniela De Santi, daniela.de-santi@polisen.se
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10, SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79, SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27, ST, Pär Renberg, 072-246 52 37
Övrig information
Anställningsform: Särskild visstidsanställning, 12 månader
Arbetsort: Örebro eller Falun
Arbetstid: Heltid
Funktion: Arkivhandläggare
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2 maj 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A209.713/2023 mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A209.713/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bilinspektör

Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker
Läs mer Apr 11
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Inom polisen värnar vi om god personalpolitik och arbetsmiljö, vilket utgör viktiga grunder för vår verksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och lika behandling inom alla områden.

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till bidra till ett minskat antal döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet och nykterhet, samt flygande inspektion och övrig kontroll av nyttotrafiken. Kontroller av nyttotrafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom trafikområdet har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med poliser arbetar i yttre tjänst med dessa arbetsuppgifter. Som bilinspektör genomför du också, efter särskild utbildning, tekniska undersökningar av fordon som varit inblandade i svårare trafikolyckor.

Arbetstiden styrs av verksamhetens behov och arbete på obekväm tid förekommer regelbundet. Arbetet bedrivs till stor del utomhus och under alla väderförhållanden.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter:
- flygande inspektion främst av tunga fordon
- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
- kontroll av taxi, vilotider m.m.
- kontroll av lastsäkring
- kontroll av tillstånd för yrkestrafik
- vägning av fordon
- tekniska undersökningar av fordon
- i takt med att du utvecklas förväntas du också ta en instruktörsroll i någon del av ovanstående


KVALIFIKATIONER
Skallkrav
- Minst 3 års dokumenterad erfarenhet eller motsvarande såsom studier och lämplig utbildning inom fordonsområdet krävs.
- Genomgått teknikprogrammet på gymnasienivå eller annan likvärdig utbildning eller att du kan dokumentera erfarenhet som motsvarar detta. Om du inte har en komplett examen måste du som lägst ha godkänt i matematik 3 och fysik 1 enligt Skolverkets nomenklatur eller motsvarande äldre utbildning.
- Körkortsbehörighet BE CE DE och god körvana.
- Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
- Erfarenhet inom de vanligast förekommande Office-programmen

Meriterande:
- Körkortsbehörighet för samtliga fordonsslag
- Utbildning som fordonsingenjör
- Certifikat för nivå K2/R2 eller är validerad på nivå F3 enligt Transportstyrelsens före-skrift TSFS 2017:53
- Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska


Personliga egenskaper:
Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp. Det kräver dessutom ett stort intresse för fordon, att du tar ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat.

Vi värdesätter kunskaper och erfarenheter som tillför myndigheten kompetens ur ett mångfaldsperspektiv.

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1 maj 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kommunpolis till Lokalpolisområde Örebro

Polisassistent
Läs mer Apr 11
Är du redo för en större uppgift?

Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med över 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt kansli.

Region Bergslagen har ca 2200 anställda och består av tre Polisområden; Dalarna, Örebro och Värmland. Polisområde Örebro består i sin tur av lokalpolisområdena Örebro, Karlskoga, Hallsberg samt Lindesberg.

Vi på Lokalpolisområde Örebro söker nu engagerad kommunpolis med ansvar för Örebro samt Lekebergs kommun.
ARBETSUPPGIFTER

Som kommunpolis är ditt huvuduppdrag att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med respektive kommun liksom med övriga lokalsamhället. Till stor del handlar uppdraget om att skapa förutsättningar för polisen att stärka den lokala närvaron. Du har en viktig roll som polisens representant i många forum, därför behöver du trivas i sociala sammanhang och ha lätt för att knyta kontakter och prata inför grupper och media.

Som kommunpolis är du delaktig i framtagande av lägesbilder, samverkansöverenskommelser, medborgarlöften och åtgärdsplaner. Det är stort fokus på våra utsatta områden och vårt särskilt utsatta område vilka är partnerskapsområden. Du ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp med ansvar att utveckla verksamheten i sin helhet. I uppdraget finns en stor frihet att anpassa arbetssättet efter de lokala lägesbilder som finns i kommunerna. Då lokalpolisområdets verksamhet är komplex så krävs en flexibilitet och förmåga att ta ansvar inom andra verksamhetsgrenar än enbart den egna.KVALIFIKATIONER

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Svensk polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
• Erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och för dess resultat
• Har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• Intresse och engagemang för det brottsförebyggande arbete polisen bedriver


Det är meriterande om du även har:
• Kunskaper om lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
• Erfarenhet av samverkansarbete med kommun och lokalsamhälle
• Erfarenhet från flera olika delar av Polismyndighetens verksamhet


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har stor personlig mognad och en förmåga att se polisens verksamhet ur ett helhetsperspektiv. Arbetsuppgifterna ställer krav på god kommunikationsförmåga och du är duktig både på skriftlig och muntlig framställan. Du arbetar med struktur och har en analytisk förmåga att bedöma och prioritera bland problem och arbetsuppgifter.
Du har en mycket god samarbetsförmåga, både som representant i externa och interna kontakter och du känner dig bekväm att representera Polisen i alla sammanhang. Du är socialt öppen och har lätt för att skapa nätverk och upprätthålla dem samt att du är öppen för utveckling av metoder och verksamheten.


ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Har du frågar om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterade chef:
Johanna Eid Forest tel: 070-234 72 15

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig HR-konsult:
Åsa Lidbom, 010- 567 33 54


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25/4-2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Polisområde Örebro söker en IT-samordnare till Regionalt IT-brottcentrum

IT-strateg
Läs mer Apr 6
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polisregion Bergslagen har ca 2200 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Nu finns möjligheten att vara med och driva regionens utredningsarbete framåt och du har möjlighet att vara med och vidareutveckla rollen it-forensisk samordnare vid Regionalt it-brottscentrum Bergslagen. Funktionen finns till för att stärka regionens förmåga till leverans av robusta förundersökningar innehållande digital bevisning.
Dagens förundersökningar är ofta i behov av IT-forensiska undersökningar för att stå sig robusta, detta behov kommer bara att öka framgent. För att möta detta behov har Regionalt IT-brottcentrum skapat en ny funktion IT-forensisk samordnare.ARBETSUPPGIFTER
Den IT-forensiska samordnaren är en coachande och stödjande funktion för den utredande verksamheten och utgör en länk mellan utredaren och förundersökningsledaren gentemot den IT-forensika verksamheten. Samordnaren är den som i varje enskild utredning kan se var den IT-forensiska kompetensen kan nå ett avgörande, stödja utredningen med adekvata direktiv för IT-forensiken, så att resurserna utnyttjas spetsigt och optimalt. På detta sätt kommer du bidra till att fler utredningar blir omhändertagna på bästa och effektivaste sättet.

Exempel på vad arbetet kan innefattas av:

• Hantera kommunikationen med utredningsverksamheten, ge råd och stöd inför operativa insatser, utgöra vår representant i större ärenden, och inte minst i att fortsätta utveckla funktionen.
• Beredning av ärenden samt rådgivning och kvalitetssäkring av begäran om it-forensisk undersökning i samverkan med handläggare eller förundersökningsledare
• Rådgivare inom den it-forensiska processen i större ärenden exempelvis med stora mängder gods och/eller misstänkta.
• Coachning av it-forensiker under analysfasenKVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Gymnasieexamen inom IT alternativt en annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet inom IT som arbetsgivaren bedömer relevant
• Mycket goda kunskaper i svenska språket, tal och skrift
• Goda datorkunskaper
• B-körkort


Det är meriterande om du även har:

• Tidigare erfarenhet av IT-forensik
• Intresse för teknisk utveckling, främst inom IT-forensik och IT-programvaror
• Erfarenhet av myndighetsarbete
• Erfarenhet av förundersökningar


Personliga egenskaper:

För att lyckas i uppdraget ser vi att är kommunikativ och prestigelös eftersom att arbetet kräver ett prestigelöst arbetssätt i nära samarbete med berörda handläggare. Du är en kommunikativ och serviceinriktad person och det är en självklarhet att samverka med andra för att utföra din arbetsuppgift.
ÖVRIGT
Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
• Niklas Borgström 010-56 734 59
• Jonas Björneholt 010-56 709 94
• Anton Bäck 010-56 725 16

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Teresa Berneborn, 010-567 34 20

Arbetsort: Örebro, Karlstad, Borlänge
Funktion: IT-forensisk samordnare

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Servicemedarbetare till Polisen i Örebro

Kontorsvaktmästare
Läs mer Mar 22
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2200 medarbetare fördelat över tre polisområden. Polisområde Örebro utgörs av Örebro län och består av fyra lokalpolisområden Örebro, Lindesberg, Karlskoga och Hallsberg samt en utredningssektion och kansli.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu servicemedarbetare till Polisområde Örebro mot två olika områden. Till den ena tjänsten söker vi en servicemedarbetare till godsmottagningen som trivs med praktiskt arbete. Som servicemedarbetare till godsmottagningen kommer du att arbeta praktiskt med post och godshantering där dator är ditt främsta arbetsredskap. Inom postarbetet hanteras både interna och externa försändelser. Du kommer att röntga och sortera brev och värdeförsändelser. Gruppen ansvarar även för godsmottagning av paket och pallar till hela Rättscentrum i Örebro. Du hjälper även till med att fylla i frakthandlingar och föreslå hur saker bör packas, skickas och förseglas. Tunga lyft förekommer.

Till det andra området söker vi en servicemedarbetare som kommer fokusera på arbetsuppgifter inom den interna servicen, t.ex. diverse vaktmästeriuppgifter som enklare fastighetsunderhåll, felanmälningar, flytt av inventarier, montering av möbler, möblering av möteslokaler, beställning och påfyllning av förbrukningsmaterial. Arbetet kan vara fysiskt krävande och tunga lyft kan förekomma i tjänsten.KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Gymnasieutbildning eller några års arbetslivserfarenhet inom aktuellt arbetsområde som arbetsgivaren bedömer relevant
• Vana av att använda dator som arbetsverktyg
• B-körkort
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenskaDet är meriterande om du även har:

• Röntgenoperatörsutbildning
• Erfarenhet av arbete i orderhanteringssystem, exempelvis UBW
• ADR 1.3
• BE körkort
• Erfarenhet av vaktmästeri
• Erfarenhet av post- och godshantering


Personliga egenskaper

I rollen som servicemedarbetare har du hög servicekänsla och god förmåga till samarbete och att skapa goda relationer i ditt arbete både internt och externt. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strukturerad, flexibel och trivs med att ta egna initiativ. Arbetet förekommer såväl i grupp som självständigt och vi ser därför att du är även är självständigt i din arbetsroll.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Jimmy Glinnerås, tel: 070-890 66 23, jimmy.glinneras@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Åsa Lidbom, tel: 010- 567 33 54

Fackliga företrädare
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via tel: 114 14

Placeringsort: Örebro
Funktion: Serviceman

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker, placering i Örebro

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Mar 9
Arbetsplatsbeskrivning
Är du redo för en större uppgift? Till vårt team i Örebro söker vi nu en IT-tekniker som är engagerad, pålitlig och ansvarstagande. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Polisens IT-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 35 500 medarbetare. Vårt kontor är beläget i centrala Örebro där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider.


Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.


Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser. Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom arbetsområdet och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.


Kvalifikationer


Detta är en möjlighet för dig som har:
Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Minst två års arbetslivserfarenhet de senaste fem åren av arbete som IT tekniker/Supporttekniker.
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och/ eller nätverkskommunikationsutrustning.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
B-körkort och vana att köra bil.Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Det är meriterande om du även har:
Vana vid ärendehanteringssystem, exempelvis Remedy ARS
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni.
Erfarenhet av digitala mötesrum
Kunskap om Active Directory (AD)


Personliga egenskaper
Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Kent Arringe, Gruppchef, tfn: 010-5674560, mail: kent.arringe@polisen.se
Fackliga företrädare
Lawen Dehghani, SACO, tfn 010-563 85 79
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Pär Renberg, Fackförbundet ST, tfn 072-2465237
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information


I denna rekrytering görs löpande urval.


Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Heltid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse


I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 30 mars 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A140.628/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A140.628/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75, Stockholm.


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering


Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Service- och lagerarbetare till IT-avdelningen, Örebro

Lagerarbetare
Läs mer Mar 16
Arbetsplatsbeskrivning


Är du redo för en större uppgift? Till vårt team i Örebro söker vi nu en Serviceman som är noggrann, självständig och effektiv. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Polisens IT-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 35 500 medarbetare.


Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.


Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning


Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser. Vi söker nu en erfaren lagerarbetare till Leverans och Support. Har du dessutom intresse och fallenhet för IT-teknik, ordningssinne samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt så är du rätt person för oss. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
Orderplock
Godsmottagning
Packa och utleverera beställningar
Inventering
Kontroll av lagersaldon
Märka produkter
Kundkontakt


Administration av vår utrustning är en viktig del av arbetet.


Kvalifikationer


Detta är en möjlighet för dig som har:
Gymnasieexamen eller motsvarande utbildning
Minst 2 års erfarenhet under senaste de senaste 5 åren av lager och logistik
God datorvana med kunskaper i MS-office
Körkort B
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skriftAnställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:


Har arbetat i ärendehanteringssystem och lagerhanteringssystem.
Erfarenhet av planering av transporter.
Truckkort med behörighet A1-4 & B1-4.
Kunskap om arbete med it-support

Personliga egenskaper


Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete samt förmåga att vara engagerad, effektiv och tillgänglig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet. Då tunga lyft kan förekomma är en god fysik en förutsättning.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Kent Arringe, Gruppchef, tfn: 010-5674560, mail: kent.arringe@polisen.se
Fackliga företrädare
Lawen Dehghani, SACO, tfn 010-563 85 79
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Pär Renberg, Fackförbundet ST, tfn 072-2465237
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information


I denna rekrytering görs löpande urval.


Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Heltid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: ServicemanI ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 28 mars 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A155.201/2023 i mailets ärendemening.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A155.201/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75, Stockholm, eller kontakta rekryterande chef.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering


Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Jurist till Polismyndigheten, Örebro, Karlstad, Falun.

Juridisk ombudsman
Läs mer Feb 22
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.ARBETSUPPGIFTER
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ett flertal jurister till Rättsavdelningen med placering på Rättssektion Bergslagen, Rättstillämpning i Karlstad, Örebro eller Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.

Arbetsuppgifter:
Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. Du kommer även att fungera som en juridisk rådgivare till den operativa polisära verksamheten. Ibland håller du utbildningar och du kan även komma att delta i projektgrupper. I arbetet kan även ingå remisshantering och förberedande av yttranden till JO och JK. Vid särskilda händelser som kräver en polisiär stab kan du få biträda med juridisk kompetens, vilket kan innebära arbete på kvällar och helger. Som jurist företräder du Polismyndigheten vid överklaganden i förvaltningsärenden, varvid muntlig förhandling kan ingå.

Resor i arbetet kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Juris kandidatexamen eller juristexamen
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Är notariemeriterad eller har likvärdig erfarenhet
• 2 års erfarenhet eller mer av självständigt juridiskt arbete införskaffad senaste 5 åren
• Erfarenhet av Polismyndighetens verksamhet som bedöms relevant för tjänsten
• Erfarenhet av att hålla utbildning
• Körkort klass B för manuellt växlad bil

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du är prestigelös och tydlig i ditt budskap.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader
Arbetsort: Karlstad, Örebro, Falun
Arbetstid: Förtroendearbetstid, dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 6 Mars.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Jurist till Polismyndigheten, Rättssektion Bergslagen

Juridisk ombudsman
Läs mer Feb 13
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.ARBETSUPPGIFTER
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ett flertal jurister till Rättsavdelningen med placering på Rättssektion Bergslagen, Rättstillämpning i Karlstad, Örebro eller Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.

Arbetsuppgifter:
Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. Du kommer även att fungera som en juridisk rådgivare till den operativa polisära verksamheten. Ibland håller du utbildningar och du kan även komma att delta i projektgrupper. I arbetet kan även ingå remisshantering och förberedande av yttranden till JO och JK. Vid särskilda händelser som kräver en polisiär stab kan du få biträda med juridisk kompetens, vilket kan innebära arbete på kvällar och helger. Som jurist företräder du Polismyndigheten vid överklaganden i förvaltningsärenden, varvid muntlig förhandling kan ingå.

Resor i arbetet kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Juris kandidatexamen eller juristexamen
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Är notariemeriterad eller har likvärdig erfarenhet
• 2 års erfarenhet eller mer av självständigt juridiskt arbete införskaffad senaste 5 åren
• Erfarenhet av Polismyndighetens verksamhet som bedöms relevant för tjänsten
• Erfarenhet av att hålla utbildning
• Körkort klass B för manuellt växlad bil

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du är prestigelös och tydlig i ditt budskap.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader
Arbetsort: Karlstad, Örebro, Falun
Arbetstid: Förtroendearbetstid, dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2 Mars.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

HR-administratör till rekrytering och bemanning i Örebro

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Feb 9
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en HR-administratör till sektionen Rekrytering och Bemanning. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rekrytering och Bemanning är en sektion inom HR-avdelningen med bred kompetens som ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom rekrytering och bemanning. Sektionen består av ca 180 medarbetare som nationellt ansvarar för Polismyndighetens rekrytering samt administration inom bemanning och personaladministration.

Nu söker vi dig som vill ingå i vårt nationella uppdrag med placering i Örebro. Du kommer ingå i en grupp med kunniga och drivna kollegor som består av ett antal HR-konsulter och HR-administratörer under ledning av en gruppchef. Gruppens medarbetare är placerade i Örebro och Västerås.


ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag som HR-administratör är att handlägga administrativa ärenden inom rekrytering och bemanning där du arbetar med att skriva olika typer av anställningsbeslut, beslut om förändrade anställningsförhållanden samt avslut av anställningar. Du arbetar dagligen i Polismyndighetens ärendehanteringssystem och andra IT-system samt samarbetar och samverkar med övriga delar av organisationen, exempelvis vår HR-support.

I ditt uppdrag som administratör kommer du även arbeta med arbetsuppgifter kopplat till personalarkiv. I det arbetet ingår exempelvis att sortera in olika analoga och digitala handlingar i personalakter, hantera utlämnande av allmän handling samt sekretesspröva handlingar innan utlämnande.

Arbetet innebär att man har många olika kontaktytor vilket betyder att du behöver vara kommunikativ och lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning. I rollen ingår även att arbeta gemensamt i gruppen och bidra till uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel.

Det kan tillkomma andra arbetsuppgifter utöver ovan nämnda.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Akademisk examen inom personalvetenskap, beteendevetenskap eller motsvarande inriktning arbetsgivaren bedömer relevant
• Minst ett års erfarenhet av självständigt administrativt HR-arbete i närtid
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du även har:
• Arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet, företrädesvis statlig
• Erfarenhet av att ha arbetat med arkivering
• Erfarenhet av att ha haft en roll som stödfunktion i rekryteringsprocesser
• B-körkort för manuell växellåda

Rollen förutsätter att du är van att arbeta strukturerat, noggrant och systematiskt. Du kan arbeta med flera parallella arbetsuppgifter och når uppsatta mål. Tidvis är arbetsbelastningen hög samtidigt som du har deadlines att förhålla dig till. Du behöver således ha förmåga att ställa om vid snabba förändringar utan att kvalitén eftersätts. I ditt arbete ger du hög service och skapar förtroende, du bidrar till goda relationer och ett effektivt samarbete mellan HR och verksamheten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.


ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader
Funktion: HR-administratör

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23/2 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Operativ analytiker till IT-brottscentrum i Region Bergslagen

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Feb 1
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Vi söker nu operativa analytiker som vill vara med och vidareutveckla vår verksamhet.

Polismyndigheten, region Bergslagen har cirka 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionalt IT-brottscentrum (RC3) är en egen sektion under den regionala utredningsenheten. Sektionen består av IT-forensiska grupper, ISÖB (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) regionens kameragrupp samt den nystartade Deskgruppen. Deskgruppen innefattar komplexa cyberbrottsutredare (KCB), internetinhämtare, operativa analytiker och desk-funktion. Deskgruppen fungerar stödjande och kompetenshöjande för utredningsverksamheten inom IT-relaterade frågor. Deskgruppen kommer successivt att byggas upp och har blandade kompetenser som på olika sätt hjälper till att bidra till ökad förmåga och kunskap om IT-relaterad brottslighet.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer självständigt att arbeta som operativ analytiker i förundersökningar i hela region Bergslagen. Detta innebär att du kommer arbeta i ärenden som berör olika typer av brott/brottslighet. Du kommer att ansvara för att information inhämtas, struktureras och bearbetas samt genomföra kvalificerade analyser av stora informationsmängder. Du kommer även ta fram rekommendationer för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning som stöd för spanings- och utredningsledningens inriktning. Arbetet kan ha inslag av internationella kontakter då detta är en vanligt förekommande aspekt av brottslighet relaterat till cyberarenan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Operativ inhämtning och analys i utredning av ärenden med olika typer av inslag beroende på vilken utredningsgrupp som bedriver förundersökningen.
• Hantering av omfattande förundersökningsmaterial.
• Skapa analysrapporter i eller som en del av förundersökningar.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polisexamen i enighet med Polisförordningen (2014:1104) eller akademisk examen med inriktning mot beteendevetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi, systemvetenskap/IT alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
• Vana av att hantera, strukturera, bearbeta och analysera informationsmängder samt presentera materialet.
• Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du även har:
• Goda kunskaper om databaser, analysprogram och informationssystem (exempelvis iBase, Analyst´s Notebook, GeoTime samt Polisens centrala system).
• Erfarenhet av utredningsarbete inom Polisen eller annan brottsbekämpande myndighet.
• Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska.
• Svenskt B-körkort.
• Erfarenhet av att hålla i utbildningar och/eller vara utbildningsansvarig för ett givet område.

Personliga egenskaper
Du har mycket god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Vidare är du en engagerad person som självständigt driver ditt arbete framåt. Arbetet innefattar mycket intern och extern samverkan varför det ställs höga krav på din samarbetsförmåga, integritet och flexibilitet. Arbetsbelastningen är periodvis hög vilket kräver att du har en god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag. Du behöver även vara kreativ, dels kopplat till arbetsuppgifter i analysarbetet men också då verksamheten och gruppen är under utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro, Karlstad eller Borlänge enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15/2 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Polisregion Bergslagen söker dig som studerar kriminologi eller systemveten

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 24
Är du redo för en större uppgift? Vi söker dig som studerar kriminologi eller systemvetenskap. Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Bergslagen inkluderar Polisområdena Örebro, Värmland, Dalarna samt regionala enheter och ett regionkansli. Huvudorten är Örebro. Regionen har av cirka 2200 medarbetare.

Vid den Regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa it-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid utredningsenheten organiseras bland annat Utredningssektionen, Aktionssektion Bergslagen, Forensiska sektionen och Regionalt it-brottscentrum.

Utredningsenheten i Polisregion Bergslagen söker dig som har intresse och fallenhet att stödja verksamheten med olika uppdrag inom utredning.

Isöb-gruppen har ett utredningsuppdrag som omfattar internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. Isöb-gruppen ansvarar för identifiering av brottsoffer i samband med internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn, samt hela utredningsprocessen såsom förhör, ip-spårningar och andra utredningsuppdrag.

It-forensikens arbetsuppgifter är bl.a. att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Funktionen innebär att arbeta med undersökningar av datorer, mobiltelefoner och andra digitala lagringsmedia exempelvis navigationsutrustning i bilar, övervakningsutrustning mm.

Bedrägerisektionen arbetar för att minska brottsvinster från bedrägerier i samhället. Här utreds bland annat kortbedrägerier, bidragsbrott och annonsbedrägerier.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att stötta verksamheten med diverse arbetsuppgifter inom utredning. Exempel på arbetsuppgifter är beredande utredningsåtgärder, hålla förhör, genomföra anmälningsupptagning, hantering och dokumentation av beslag, beställning av forensiska undersökningar samt övriga administrativa förekommande arbetsuppgifter.

Arbetet kan även innebära att du kommer i kontakt med komplexa ärenden och även utredningsmaterial som kan upplevas både som stötande samt obehagligt.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:

•studerar Kriminologprogrammet eller Systemvetenskapligt program
• har god datorvana och lätt för att lära dig nya it-system
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• arbetslivserfarenhet
•erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polismyndigheten
• erfarenhet av utredningsarbete annat än hos Polismyndigheten
• erfarenhet av att bemöta människor i utsatta situationer


Vi tror att du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har viljan att ge god service till dina kollegor. Du är flexibel, ansvarstagande, noggrann och har förmåga till att prioritera. Arbetstempot är ofta högt, vilket även ställer krav på stresstålighet. Vidare behöver du vara trygg, inneha stor integritet och ha ett högt säkerhetstänkande. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro, Falun, Borlänge eller Karlstad
Anställningsform: Sommarjobb, visstid

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Vänligen säkerställ att det tydligt framgår hur du uppfyller de uppställda kraven samt hur du eventuellt uppfyller meriterna.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att mejlar dina kontaktuppgifter till ansvarig chef. Vill du komplettera din ansökan gäller samma sak.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Polisregion Bergslagen söker sommarvikarier

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 24
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Bergslagen inkluderar Polisområdena Örebro, Värmland, Dalarna samt regionala enheter och ett regionkansli. Huvudorten är Örebro. Regionen har av cirka 2200 medarbetare.

Vid den Regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa it-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid utredningsenheten organiseras bland annat Utredningssektionen, Aktionssektion Bergslagen, Forensiska sektionen och Regionalt it-brottscentrum.

Utredningsenheten i Polisregion Bergslagen söker dig som har intresse och fallenhet att stödja verksamheten med olika uppdrag inom utredning.

Isöb-gruppen har ett utredningsuppdrag som omfattar internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. Isöb-gruppen ansvarar för identifiering av brottsoffer i samband med internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn, samt hela utredningsprocessen såsom förhör, ip-spårningar och andra utredningsuppdrag.

It-forensikens arbetsuppgifter är bl.a. att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Funktionen innebär att arbeta med undersökningar av datorer, mobiltelefoner och andra digitala lagringsmedia exempelvis navigationsutrustning i bilar, övervakningsutrustning mm.

Bedrägerisektionen arbetar för att minska brottsvinster från bedrägerier i samhället. Här utreds bland annat kortbedrägerier, bidragsbrott och annonsbedrägerier.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att stötta verksamheten med diverse arbetsuppgifter inom utredning. Exempel på arbetsuppgifter är beredande utredningsåtgärder, hålla förhör, genomföra anmälningsupptagning, hantering och dokumentation av beslag, beställning av forensiska undersökningar samt övriga administrativa förekommande arbetsuppgifter.

Arbetet kan även innebära att du kommer i kontakt med komplexa ärenden och även utredningsmaterial som kan upplevas både som stötande samt obehagligt.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:

• är student vid polisutbildningen
• har avklarat kursen Brottsutredning
• har god datorvana och lätt för att lära dig nya It-system
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• arbetslivserfarenhet
•erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polismyndigheten
• erfarenhet av utredningsarbete annat än hos Polismyndigheten
• erfarenhet av att bemöta människor i utsatta situationer


Vi tror att du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har viljan att ge god service till dina kollegor. Du är flexibel, ansvarstagande, noggrann och har förmåga till att prioritera. Arbetstempot är ofta högt, vilket även ställer krav på stresstålighet. Vidare behöver du vara trygg, inneha stor integritet och ha ett högt säkerhetstänkande. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro, Falun, Borlänge eller Karlstad

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Vänligen säkerställ att det tydligt framgår hur du uppfyller de uppställda kraven samt hur du eventuellt uppfyller meriterna.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att mejlar dina kontaktuppgifter till ansvarig chef. Vill du komplettera din ansökan gäller samma sak.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Operatörer till regionledningscentralen i Örebro

Radioexpeditör
Läs mer Jan 18
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

ARBETSUPPGIFTER
Operatörernas huvuduppdrag är att svara på inkommande telefonsamtal och radioanrop, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag. I ansvaret ingår att upprätthålla en hög tillgänglighet samt ge medborgarna god service och ett bra bemötande. RLC säkerställer att polisen snabbt kan svara och agera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar hjälp av polis.

Du kommer befinna dig i hjärtat av verksamheten med tillgång till våra IT-system. Med stöd av arbetsledare leder du den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning, så att polisen vidtar rätt åtgärder för att klara upp fler brott.

Som operatör upprätthåller du en överblick av alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt. Arbetet innebär samverkan med andra myndigheter och organisationer såsom SOS Alarm, Länsstyrelsen, Räddningstjänsten och ambulansverksamheten i regionen.

Du arbetar i team med löpande ärenden och insatser. Arbetet bedrivs i skift enligt rullande schema. Du kommer arbeta planerade dag-, kvälls- och nattpass året om, vardag som helg. Hög arbetsbelastning kan förekomma periodvis.

Förutom tryggheten genom statlig anställning erbjuder vi dig även en spännande arbetsplats där du som RLC-operatör arbetar i centrum av det operativa polisarbetet. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Det kommer finnas möjligheter till personlig- och yrkesmässig utveckling både på regionledningscentralen och inom andra delar av polismyndigheten. Polisen strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där vi värnar om personlig utveckling och att det ges utrymme till olika karriärmöjligheter. Utveckling för individen innebär även utveckling för myndigheten.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
•Fullständigt gymnasiebetyg eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
•God kunskap och förmåga att arbeta i olika typer av datasystem
•God förmåga av att kommunicera i tal och skrift på svenska
•God förmåga att kommunicera i tal på engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
•Arbetat i larmcentral eller motsvarande, exempelvis SOS
•Arbetat med att professionellt bemöta och kommunicera med personer i utsatta situationer
•Arbetat i något serviceyrke där kundmötet står i centrum; exempelvis butik,
reception, restaurang, kundtjänst eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
•Polisens operatörsutbildning och/eller kunskap i Storm MA/Cortex/Karta
•God muntlig kunskap i ett eller flera utomnordiska språk utöver engelska
•B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en uttalad simultankapacitet och kan utföra flera arbetsmoment under stress. Du har förmåga att skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer. Du har även förmåga att sätta dig in en enskild händelse och skapa en helhetsbild av den.

I tillägg till detta har du:
•Förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete under hög arbetsbelastning
•En välutvecklad samarbetsförmåga, både med nära kollegor, närmaste arbetsledare och externa parter
•Förmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt
•Förmåga att med stöd av arbetsledare/befäl tydligt kunna förmedla direktiv till andra delar av verksamheten
•Hög integritet, ett gott omdöme och en god förmåga att hantera skyddsvärd information

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tester kommer användas vid urvalsförfarandet.

För de som går vidare i processen hålls informationsmöten under vecka 7 på eftermiddag/kvällstid. Inbjudan kommer att skickas ut via mail.

Anställningen börjar med en utbildning under 17 veckor som avslutas med en examinering. Utbildningsstarter beräknas till augusti och september 2023.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Periodplanerad 5:3
Tillträde: Augusti/september 2023
Funktion: Handläggare RLC-Operatör

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Administratörer inriktning beslag till Örebro

Administrativ assistent
Läs mer Jan 27
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Region Bergslagen omfattar Dalarnas- Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort, i regionen arbetar ca 2 267 medarbetare. Polisområde Örebro täcker 12 kommuner med drygt 285.000 invånare, vi har ca 700 medarbetare i polisområdet. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden.

Vi söker nu flera nya kollegor till Beslagsgruppen i Örebro.


ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som administratör inriktning beslag är ett varierat uppdrag som till stor del innehåller administrativa uppgifter som att tolka domar och de direktiv som avser beslag för att kunna effektuera beslut och ha kontakter med utredare, förundersökningsledare, åklagare, domstolar och allmänhet. Vidare registrerar och dokumenterar du de beslag som inkommer, söker i ett flertal IT-system och lämnar tillbaka beslag när det är möjligt. Rollen innebär även förstöring av beslag och åtgärder som vidtas i samband med detta. Det är till viss del ett fysiskt arbete där tunga lyft förekommer, men även hantering av farligt gods, som bensin, gaser, explosiva ämnen m.m. Ett viktigt uppdrag där du, tillsammans med dina kollegor ser till att beslagen registreras och hanteras på ett rättssäkert sätt.

KVALIFIKATIONER
Krav
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Avslutad och godkänd gymnasieutbildning
• Goda kunskaper i svenska
• Körkortsbehörighet B för manuellt växlad personbil
• God fysik då det förekommer tunga lyft

Meriter
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av beslagsarbete
• Varit/är anställd i Polismyndigheten
• Kunskap i DurTvå eller Polismyndighetens interna system
• Erfarenhet av att ha arbetat inom ett serviceyrke
• Truckkort
• Kunskaper i juridik eller förståelse för juridiska begrepp
• Dokumenterad erfarenhet av administration

Vi söker dig som är en lagspelare, som bidrar till att sprida trivsel och arbetsglädje och som är genuint intresserad av att hålla en hög service. Du tycker om och har lätt för att samarbeta, samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. För att trivas i rollen behöver du gilla variation och möten med människor. Du behöver även vara noggrann och ha en god förmåga att prioritera och arbeta effektivt med de utmaningar du stöter på. Som medarbetare inom polisen förväntas du agera professionellt och ha gott omdöme vilket ska avspeglas i ditt förhållningssätt och bemötande. För denna tjänst kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1 februari 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Gruppchef till Beslagsgruppen på Utredningssektionen vid PO Örebro

Gruppledare för kontorspersonal
Läs mer Jan 17
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Bergslagen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Örebro är indelat i fyra lokalpolisområden: LPO Hallsberg, LPO Karlskoga, LPO Örebro och LPO Lindesberg samt en utredningssektion och ett kansli. Utredningssektionen består av 11 grupper varav 3 grupper inom utredningsjour, 3 grupper inom BINR, bedrägeribrott, grova brott, utredningsexpedition, beslag samt spaning.
Kulturen vid PO Örebro präglas av myndighetens verksamhetsidé ”närmare medborgarna, mer tillgängliga och tillsammans leder vi det brottsbekämpande arbetet för trygghet, rättssäkerhet och demokrati”, där helheten går före delarna. Vi arbetar dagligen med att få till en helhetssyn där alla delar är lika viktiga för det slutgiltiga målet.

Nu söker utredningssektionen en gruppchef som på direkt nivå ska leda beslagsgruppen. Beslagsgruppen är sedan årsskiftet 2022 sammanslagen i en grupp där medarbetarna tillsammans är ansvariga för beslagsverksamheten inom hela polisområde Örebro. Detta innebär att gruppen samverkar med flertalet andra verksamhetsgrenar inom polisområdet.


ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som gruppchef för beslagsgruppen

Som chef för beslagsgruppen rapporterar du till sektionschef samt ingår i utredningssektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom området beslag och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.


KVALIFIKATIONER

Detta är en möjlighet för dig som har:

• Polisexamen, alternativt annan utbildning eller arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande under den senaste femårsperioden
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Ingått i ledningsforum
• Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.


ÖVRIGT
• Tillsvidareanställning med funktion som chef, grupp.
• Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
• Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26/1 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

It-forensiker till Regionalt it-brottscentrum i Örebro

IT-forensiker
Läs mer Dec 21
Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu it-forensiker till it-brottscentrum med placering i Örebro som har ett stort intresse för it-utvecklingen, är noggrann och har en god förmåga att analysera och se sammanhang. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2200 medarbetare. Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa it-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid utredningsenheten organiseras bland annat Utredningssektionen, Aktionssektion Bergslagen, Forensiska sektionen och Regionalt it-brottscentrum.

Regionalt it-brottscentrum har verksamhet på tre platser i regionen; Karlstad, Borlänge och Örebro. Sektionen är polisregion Bergslagens knutpunkt för it-relaterad brottslighet med uppdraget att höja den regionala förmågan avseende alla brott med it-inslag. Inom Regionalt it-brottscentrum finns it-forensiska grupper, utredningsgrupper som arbetar med komplexa cyberbrott, internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och ett bedrägericenter. Inom sektionen finns också den allmänna kamerabevakningsgruppen.

ARBETSUPPGIFTER
En it-forensikers arbetsuppgifter är bl.a. att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Funktionen innebär att arbeta med undersökningar av datorer, mobiltelefoner och andra digitala lagringsmedia exempelvis navigationsutrustning i bilar, övervakningsutrustning mm. Du biträder även vid husrannsakningar där it kan vara inblandat. I tjänsten ingår att närvara som vittne eller sakkunnig i rätten. Det förekommer även att du sitter med i förhör i de ärenden som du arbetar med. Du bör känna till att du kan bli exponerad för material som kan upplevas stötande och obehagligt och detta är något som du behöver fundera igenom.

• Söka, säkra, bearbeta och presentera digital bevisning
• IT-forensiska analyser av extraktioner från ex. datorer, mobiltelefoner, läsplattor, GPS och annan digital lagringsmedia
• Biträda vid husrannsakan där IT kan vara inblandat
• Närvara i rätten som vittne eller sakkunnig
• Ingå i polisregionens it-forensiska beredskap


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Genomförd gymnasial utbildning inom teknik så som el/tele, data, elektronik,
programmering, alternativt annan gymnasial utbildning med dokumenterad teknisk
arbetslivserfarenhet
• Mycket goda IT-kunskaper inom hårdvara och mjukvara
• Mycket goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på engelska
• Körkort B

Det är meriterande om du utöver ovan även har:
• Eftergymnasial utbildning inom it-säkerhet/it-forensik
• Mycket god vana att hantera mobila enheter baserade på iOS och Android
• Stor erfarenhet av olika operativsystem t.ex. Windows, Linux och macOS
• Programmeringskunskaper (C#, Python etc.)
• Erfarenhet av arbete med databaser, analysprogram och informationssystem
• Erfarenhet av brottsutredningar och IT-forensiskt arbete
• Kunskaper i annat språk än svenska och engelska

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har mycket hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du har en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp. Du är noggrann, ordningsam och har en god förmåga att prioritera samt se det väsentliga. Rollen som it-forensiker kräver även att du har en analytisk förmåga och kan se sammanhang. Du ska även ha ett stort intresse och se utmaningen i att följa it-utvecklingen i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 16/1 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

It-handläggare till Regionalt it-brottscentrum i Örebro

IT-forensiker
Läs mer Dec 21
Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu it-handläggare till it-brottscentrum med placering i Örebro som har ett stort intresse för it-utvecklingen, är noggrann och har en god förmåga att analysera och se sammanhang. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2200 medarbetare. Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa it-brott,
bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid utredningsenheten organiseras bland annat Utredningssektionen, Aktionssektion Bergslagen, Forensiska sektionen och Regionalt it-brottscentrum.

Regionalt it-brottscentrum har verksamhet på tre platser i regionen; Karlstad, Borlänge och Örebro. Sektionen är polisregion Bergslagens knutpunkt för it-relaterad brottslighet med uppdraget att höja den regionala förmågan avseende alla brott med it-inslag. Inom Regionalt it-brottscentrum finns it-forensiska grupper, utredningsgrupper som arbetar med komplexa cyberbrott, internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och ett bedrägericenter. Inom sektionen finns också den allmänna kamerabevakningsgruppen.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag hos oss som it-handläggare kommer i huvudsak att bestå av datasäkring ur digitala da-tabärare. Det vill säga att du extraherar data ur enheter med digital lagring. Extraktionerna dokumen-teras och förbereds för överlämning till it-forensiker, ISÖB och KCB-utredare för vidare analys. När du blivit erfaren i uppgiften kommer du själv få utföra enklare begränsade analysuppdrag.

• Extraktion av data ur mobila enheter så som mobiltelefoner, läsplattor och GPS
• Extraktion av data ur datorer, USB-minnen och andra digitala databärare
• Reparation av skadade enheter för att möjliggöra extraktion
• Dokumentation av beslagtaget gods
• Inskrivning, hantering och lagerläggning av beslag


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
Kvalifikationer
• Gymnasieexamen
• Goda IT-kunskaper inom hårdvara och mjukvara
• Mycket goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på engelska
• Körkort B

Det är meriterande om du utöver ovan även har:
• Gymnasieexamen inom teknik så som el/tele, data, mobilitet
• Erfarenhet av praktiskt arbete med datorkomponenter samt komponenter för mobiltelefoner
• God vana att hantera mobila enheter baserade på iOS och Android
• Erfarenhet av olika operativsystem t.ex. Windows, Linux och macOS
• Kunskaper i annat språk än svenska och engelska

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har mycket hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du har en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp. Du är noggrann, ordningsam och har en god förmåga att prioritera samt se det väsentliga. Rollen som it-handläggare kräver även att du har en analytisk förmåga och kan se sammanhang. Du ska även ha ett stort intresse och se utmaningen i att följa it-utvecklingen i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 16/1 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Administratörer till passverksamheten i Örebro, visstidsanställning

Servicehandläggare
Läs mer Dec 21
Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker personal för en tidsbegränsad period inom passhandläggning till lokalpolisområde (LPO) Örebro. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Anställningen innebär att ditt huvudsakliga ansvarsområde och din arbetsuppgift blir att arbeta som administratör till passverksamheten. Du kan också få arbeta med övriga arbetsuppgifter som är förekommande i en polisreception såsom att ta emot och hjälpa besökare i receptionen, besvara telefonsamtal och mail, hantering av hittegods, anmälningsmottagning, utredningsadministration eller delgivningsarbete.

Arbetet sker i direkt kontakt med besökare som uppsöker polisen bland annat för att ansöka om pass eller nationellt ID-kort samt för att hämta ut resehandlingar. Som administratör är du representant för myndigheten och agerar i enlighet med gällande lagar och för-ordningar som t.ex. Passlagen, Passförordningen, Förordningen om nationellt ID-kort samt Förvaltningslagen.

Du blir myndighetens ansikte utåt och kan vara besökarens första kontakt med polisen. Du kommer möta människor som har råkat ut för svåra händelser. Våra besökare ska känna sig trygga och väl omhändertagna i kontakten med oss. Du ska kunna informera, vägleda och ge råd på ett enkelt och begripligt sätt. Varje kund ska bemötas objektivt och professionellt utifrån sitt ärende.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som uppfyller följande krav:
• gymnasieexamen eller motsvarande, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
• erfarenhet av att i närtid ha arbetat i serviceyrke där du mött dina kunder personligen t.ex. inom reception, kundservice, butik eller inom vården
• god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• god förmåga att uttrycka dig i tal på engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• har erfarenhet i närtid av att handlägga ansökan om pass och nationellt ID-kort
• har tidigare erfarenhet av att arbeta inom Polismyndigheten eller annan statlig verksamhet
• har svenskt B-körkort
• har teckenspråk och/eller utomnordiska språkkunskaper utöver engelska där du kan använda språket obehindrat i yrkesutövningen

Vi söker dig som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av att hålla hög servicenivå till allmänheten, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men är också flexibel med förmåga att prioritera när situationen kräver det. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten. Polisen ska spegla samhället och ta tillvara på den kompetens som mångfald tillför.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placering: Tjänstgöring är i grunden Örebro men kan i vissa fall även vara i övriga orter med polisiär reception i Örebro län.

Anställningsform: Visstidsanställning, mars-augusti 2023.

Tillträde beräknas med start i mars 2023. Heltid, dagtid med kvällstjänstgöring.

En förutsättning för att du ska kunna påbörja arbetet som passhandläggare är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen som inleder de första två veckorna. Utbildningen är betald och du blir anställd ifrån utbildningsdagen.

Du kommer att genomgå vår obligatoriska säkerhetskontroll för att bli säkerhetsklassad.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 5 januari 2023.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Om du vill komplettera din ansökan alternativt har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Administratörer till passverksamheten i Örebro, tillsvidareanställning

Servicehandläggare
Läs mer Dec 21
Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker personal inom passhandläggning till lokalpolisområde (LPO) Örebro. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Anställningen innebär att ditt huvudsakliga ansvarsområde och din arbetsuppgift blir att arbeta som administratör till passverksamheten. Du kan också få arbeta med övriga arbetsuppgifter som är förekommande i en polisreception såsom att ta emot och hjälpa besökare i receptionen, besvara telefonsamtal och mail, hantering av hittegods, anmälningsmottagning, utredningsadministration eller delgivningsarbete.

Arbetet sker i direkt kontakt med besökare som uppsöker polisen bland annat för att ansöka om pass eller nationellt ID-kort samt för att hämta ut resehandlingar. Som administratör är du representant för myndigheten och agerar i enlighet med gällande lagar och för-ordningar som t.ex. Passlagen, Passförordningen, Förordningen om nationellt ID-kort samt Förvaltningslagen.

Du blir myndighetens ansikte utåt och kan vara besökarens första kontakt med polisen. Du kommer möta människor som har råkat ut för svåra händelser. Våra besökare ska känna sig trygga och väl omhändertagna i kontakten med oss. Du ska kunna informera, vägleda och ge råd på ett enkelt och begripligt sätt. Varje kund ska bemötas objektivt och professionellt utifrån sitt ärende.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som uppfyller följande krav:
• gymnasieexamen eller motsvarande, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
• erfarenhet av att i närtid ha arbetat i serviceyrke där du mött dina kunder personligen t.ex. inom reception, kundservice, butik eller inom vården
• god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• god förmåga att uttrycka dig i tal på engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• har erfarenhet i närtid av att handlägga ansökan om pass och nationellt ID-kort
• har tidigare erfarenhet av att arbeta inom Polismyndigheten eller annan statlig verksamhet
• har svenskt B-körkort
• har teckenspråk och/eller utomnordiska språkkunskaper utöver engelska där du kan använda språket obehindrat i yrkesutövningen

Vi söker dig som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av att hålla hög servicenivå till allmänheten, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men är också flexibel med förmåga att prioritera när situationen kräver det. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten. Polisen ska spegla samhället och ta tillvara på den kompetens som mångfald tillför.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placering: Tjänstgöring är i grunden Örebro men kan i vissa fall även vara i övriga orter med polisiär reception i Örebro län.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.

Tillträde i så snart som möjligt enligt överenskommelse. Heltid, dagtid med kvällstjänstgöring.

En förutsättning för att du ska kunna påbörja arbetet som passhandläggare är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen som inleder de första två veckorna. Utbildningen är betald och du blir anställd ifrån utbildningsdagen.

Du kommer att genomgå vår obligatoriska säkerhetskontroll för att bli säkerhetsklassad.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 5 januari 2023.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Om du vill komplettera din ansökan alternativt har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

HR administratör

Administrativ assistent
Läs mer Dec 21
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Vi söker dig som är i början av din HR-karriär; kanske har du nyligen avslutat en utbildning inom personal- och arbetslivsfrågor. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långsiktiga mål.

HR-avdelningen ska skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Inom Polismyndighetens HR-avdelning arbetar ca 800 medarbetare.

Region Bergslagen har ca 2 200 medarbetare och består av Värmlands, Dalarnas och Örebro län. Huvudort för regionen är Örebro. Regionen är indelad i tre polisområden och elva lokalpolisområden. Utöver dessa tillkommer också de fyra regionala enheterna operativa enheten, underrättelseenheten, utredningsenheten samt regionkansliet som är placerat i Örebro.

HR-Bergslagen har i uppdrag att verka och stödja i de myndighetsgemensamma målsättningarna inom kompetensförsörjning, chefs- och medarbetarskap, arbetsmiljö och kultur samt arbetsgivarfrågor i regionen.

HR-Bergslagen leds av en HR-Chef som till sin hjälp har tio medarbetare med olika HR-roller fördelat på specialister, partners och konsulter och en administratör. Vi sitter utspridda på orterna Örebro, Falun och Karlstad.
ARBETSUPPGIFTER
Som HR-administratör arbetar du tillsammans med oss på HR-Bergslagen och i Polisregion Bergslagen. Ditt huvudsakliga uppdrag är att handlägga administrativa ärenden inom rekrytering och tillväxt. Det innebär att vara ett stöd till chefer, svara på frågor, coacha och utbilda i rekryteringsprocessen. I ditt ansvar ingår att stödja med operativa och administrativa ärenden både till chefer och kollegor inom HR-avdelningen.

Du arbetar dagligen i Polismyndighetens ärendehanteringssystem och andra IT-system. Du kommer även att arbeta nära vår HR-administratör och delta i det löpande stödet för att underlätta Polisregionens tillväxt.

Arbetet innebär att man har många olika kontakter vilket betyder att du behöver vara kommunikativ och lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning. I rollen ingår även att arbeta gemensamt i gruppen och bidra till uppsatta mål, utveckling, samarbete och en bra arbetsmiljö. Vi arbetar fortlöpande med att utveckla, förbättra och effektivisera våra processer. Vi förväntar oss att du med dina nya ögon hjälper oss i det förbättringsarbetet.

I rollen kan ingå att resa till olika orter inom region Bergslagen.KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• akademisk examen inom personal- och arbetslivsfrågor
• erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter alternativt erfarenhet inom service och bemötande som arbetsgivaren finner relevant
• mycket god kommunikativ förmåga i svenska såväl tal som skrift
• mycket goda kunskaper i Microsoft Office
• körkort B

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• erfarenhet av en roll som stödfunktion
• erfarenhet av rekrytering och bemanning

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3 januari 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Internetinhämtare kryptovaluta till Regionalt IT-brottscentrum i Örebro

Polisassistent
Läs mer Dec 2
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Vi söker nu en internetinhämtare med inriktning kryptovaluta som kan vara med och vidareutveckla verksamheten.

Polismyndigheten, region Bergslagen har cirka 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionalt It-brottscentrum (RC3) är en egen sektion under den regionala utredningsenheten. Sektionen består av IT-forensiska grupper, ISÖB (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) regionens kameragrupp samt den nystartade Deskgruppen. Deskgruppen innefattar komplexa cyberbrottsutredare (KCB), internetinhämtare, operativa analytiker och desk-funktion. Deskgruppen fungerar stödjande och kompetenshöjande för utredningsverksamheten inom IT-relaterade frågor. Deskgruppen kommer successivt att byggas upp och har blandade kompetenser som på olika sätt hjälper till att bidra till ökad förmåga och kunskap om IT-relaterad brottslighet.ARBETSUPPGIFTER
Som internetinhämtare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bevissäkra, bearbeta, analysera och protokollföra inhämtat material från internet inom ramen för pågående förundersökning. Arbetet kan ske individuellt eller i utredningsteam.

Du kommer att få medverka vid teknik- och metodutveckling inom området i region Bergslagen men också nationellt. Samverkan med andra polisregioner, avdelningar, myndigheter och externa organisationer både nationellt och internationellt förekommer.

Verksamheten ska präglas av högt säkerhetsmedvetande och med hög rättssäkerhet.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har/är:
• Polisexamen i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) eller akademisk utbildning inom beteendevetenskap, systemvetenskap/IT, kriminologi eller motsvarande alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• Vana av att hantera, strukturera, bearbeta och analysera information.
• Goda och breda IT-kunskaper.
• Van användare av internet och sociala medier och har god kunskap om
internet och dess beståndsdelar.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
• B-körkort.

Det är meriterande om du även har:
• Arbetslivserfarenhet från Polismyndigheten eller annan myndighet, till exempel Försvarsmakten.
• Kunskap om internetinhämtning.
• Kunskap om virtuella valutor.
• Erfarenhet av att spåra och analysera kryptovaluta.
• Erfarenhet av analys av nätverkstrafik, inklusive paketdata.
• Programmeringskunskaper.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Det krävs god förmåga att arbeta i grupp med eget ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt.

Vi söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vidare ser vi att du är lyhörd, flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne. Du måste klara av att hantera material av grov karaktär såsom våld, sexuella övergrepp och liknande.

Arbetet som internetinhämtare kräver ett stort intresse för internetteknik och områden som har beröring med detta. Eftersom området kännetecknas av en snabb utveckling, både tekniskt och tjänstemässigt, krävs ett stort eget intresse för kunskaps- och kompetensutveckling

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, VP 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 9 december 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Operativ analytiker till IT-brottscentrum i Region Bergslagen

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Nov 30
Är du redo för en större uppgift?

Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Vi söker nu operativa analytiker som kan vara med och vidareutveckla verksamheten.

Polismyndigheten, region Bergslagen har cirka 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionalt IT-brottscentrum (RC3) är en egen sektion under den regionala utredningsenheten. Sektionen består av IT-forensiska grupper, ISÖB (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) regionens kameragrupp samt den nystartade Deskgruppen. Deskgruppen innefattar komplexa cyberbrottsutredare (KCB), internetinhämtare, operativa analytiker och desk-funktion. Deskgruppen fungerar stödjande och kompetenshöjande för utredningsverksamheten inom IT-relaterade frågor. Deskgruppen kommer successivt att byggas upp och har blandade kompetenser som på olika sätt hjälper till att bidra till ökad förmåga och kunskap om IT-relaterad brottslighet.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer självständigt att arbeta som operativ analytiker i förundersökningar i hela region Bergslagen. Detta innebär att du kommer arbeta i ärenden som berör olika typer av brott/brottslighet. Du kommer att ansvara för att information inhämtas, struktureras och bearbetas samt genomföra kvalificerade analyser av stora informationsmängder. Du kommer även ta fram rekommendationer för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning som stöd för spanings- och utredningsledningens inriktning. Arbetet kan ha inslag av internationella kontakter då detta är en vanligt förekommande aspekt av brottslighet relaterat till cyberarenan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Operativ inhämtning och analys i utredning av ärenden med olika typer av inslag beroende på vilken utredningsgrupp som bedriver förundersökningen.
• Hantering av omfattande förundersökningsmaterial.
• Skapa analysrapporter i eller som en del av förundersökningar.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polisexamen i enighet med Polisförordningen (2014:1104) eller akademisk examen med inriktning mot beteendevetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi, systemvetenskap/IT eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• Vana av att hantera, strukturera, bearbeta och analysera informationsmängder samt presentera materialet.
• Goda kunskaper om databaser, analysprogram och informationssystem (exempelvis iBase, Analyst´s Notebook, GeoTime samt Polisens centrala system).
• Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av utredningsarbete inom Polisen eller annan brottsbekämpande myndighet.
• Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska.
• Svenskt B-körkort.
• Erfarenhet av att hålla i utbildningar och/eller vara utbildningsansvarig för ett givet område.

Personliga egenskaper
Du har mycket god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Vidare är du en engagerad person som självständigt driver ditt arbete framåt. Tjänsten innefattar mycket intern och extern samverkan varför det ställs höga krav på din samarbetsförmåga, integritet och flexibilitet. Arbetsbelastningen är periodvis hög vilket kräver att du har en god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag. Du behöver även vara kreativ, dels kopplat till arbetsuppgifter i analysarbetet men också då verksamheten och gruppen är under utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro, Karlstad eller Borlänge enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker

I denna rekryteringsprocess kan vi komma att använda arbetsprov.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7 december 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kommunikationsstrateg till kommunikationsavdelningen

Kommunikationsstrateg
Läs mer Nov 22
Är du redo för en större uppgift? Vi söker en kommunikationsstrateg till kommunikationsenheten i Region Bergslagen. Hos oss kommer du att utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga kollegor och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Kommunikationsavdelningen leder och samordnar Polismyndighetens kommunikationsarbete och ska vara ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten.

Gemensam kommunikation ansvarar för att implementera Polismyndighetens kommunikationsstrategi som utgår från myndighetens verksamhetsidé och verksamhetsplan. Ansvaret är övergripande och omfattar extern- och intern kommunikation inklusive ledningsstöd, kris- och resultatkommunikation samt omvärldsbevakning.

I uppdraget ingår att tillsammans med övriga kommunikationsavdelningen vara ett kommunikationsstöd till hela polisregion Bergslagen och samtidigt ett ha särskilt uppdrag att stödja polisområde Värmland.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikationsstrateg ansvarar du för att driva kommunikationsuppdrag. Du ansvarar för att utveckla den interna och externa kommunikationen genom att bl.a. identifiera och analysera kommunikationsbehov, ge råd och stöd vid kommunikationsplanering och genomföra kommunikationsinsatser.

Du arbetar operativt med att ta fram kommunikationsmaterial och utgör ett kommunikationsstöd till chefer och andra sakkunniga, allt för att stärka den kommunikativa förmågan inom polisen. Anställningen är ett vikariat.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära att:

• Initiera, planera, driva, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser antingen genom egna insatser eller i samarbetet med andra.
• Vara rådgivare inom kommunikation till chefer och sakkunniga.
• Delta i nationella och regionövergripande arbetsgrupper och uppdrag.
• Genomföra kompetenshöjande insatser inom kommunikation.
• Omvärldsbevaka och analysera kommunikationsfrågor som är relevanta för polisen.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
Högskoleutbildning inom media och kommunikation eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Minst fem års erfarenhet i närtid av internt- och externt strategisk och operativt kommunikationsarbetet i en större organisation.

Erfarenhet av att vara rådgivande inom kommunikation till chefer och ledningsgrupper.

Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Meriterande
Det är meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av förändringskommunikation.

Erfarenhet av arbete med kriskommunikation.

Erfarenhet av arbete i webbpubliceringsverktygen Epi-Server och Adobe-program.

Personliga egenskaper

Du har lätt för att samarbeta oavsett om det är med chefer, nära medarbetare eller andra inom organisationen.

Du kan arbeta med flera saker samtidigt liksom växla tempo mellan planerat och händelsestyrt arbete.

Du har god förmåga till helhetssyn och prioritering i det dagliga arbetet. Du är ansvarstagande, samvetsgrann och delar med dig av erfarenheter, kunskaper och idéer.

Du har en god kommunikativ förmåga och kan förmedla komplex information till olika målgrupper.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7 december 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

IT-samordnare, Örebro

IT-samordnare
Läs mer Nov 16
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Sektionen Leveranssamordning är indelade i 3 geografiska områden Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen och Syd/Öst/Väst.
Vi söker nu IT-samordnare med placeringsort i Örebro.
Arbetsbeskrivning
Sektionen Leveranssamordning har ett helhetsansvar för införande och leverans av ny teknik, där fokus ligger på koordinering och samordning. Vi arbetar både enskilt och i team och har många kontaktytor både internt och externt i form av produktägare, entreprenörer, andra myndigheter samt interna verksamheter. Våra uppdrag är av varierande storlek och kan innebära it-samordning i ett nytt polishus, i förändringar av befintliga lokaler eller vid införande av nya system och verktyg för att utveckla och förbättra det polisiära arbetet både strategiskt och ute i fält. Resor förekommer i arbetet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Eftergymnasial utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som
Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
Några års relevant dokumenterad erfarenhet av liknande arbete som innefattat
uppdrag av samordnande/planerande karaktär
Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
B-körkort och har vana att köra bil
Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skriftVi ser det som meriterande om du har kunskap inom:
Erfarenhet av implementering av fastighetsnät
Erfarenhet av arbete med it-teknisk infrastruktur
Erfarenhet av serverhallsdrift, reservkraft/UPS:er
Erfarenhet av Jira / Confluence eller motsvarande
Erfarenhet av agilt arbetssätt
Erfarenhet av projektledning
Erfarenhet av arbete med säkerhetssystem, larm- och passersystem


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är positiv, ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Välkommen att kontakta rekryterande chef Mauricio Caballero, 010-56 36 999, mauricio.caballero@polisen.se
Alternativ kontaktperson är enhetschef Simon Lagergren, 010-56 73 315, simon.lagergren@polisen.se
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Placeringsort: Örebro
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 4 december 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A647.276/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A647.276/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef till Grova brottsgrupper på Utredningssektionen vid Polisområde Ö

Gruppledare för kontorspersonal
Läs mer Nov 7
Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Bergslagen består av tre polisområden (PO), tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Örebro är indelat i fyra lokalpolisområden (LPO): LPO Hallsberg, LPO Karlskoga, LPO Örebro och LPO Lindesberg samt en utredningssektion och ett kansli. Utredningssektionen består i dagsläget av 11 grupper varav 3 grupper inom utredningsjour, 3 grupper inom brott i nära relation (BINR), bedrägeribrott, grova brott, utredningsexpedition, beslag samt spaning. Utredningssektionen ska nu utökas till 12 grupper vilket innebär två grupper inom grova brott.

Kulturen vid PO Örebro präglas av myndighetens verksamhetsidé närmare medborgarna, mer tillgängliga och tillsammans leder vi det brottsbekämpande arbetet för trygghet, rättssäkerhet och demokrati, där helheten går före delarna. Vi arbetar dagligen med att få till en helhetssyn där alla delar är lika viktiga för det slutgiltiga målet.

Nu söker utredningssektionen två gruppchefer som på direkt nivå ska leda grova brottsgrupperna. Grova brottsgruppen som finns idag består av 23 medarbetare varpå behov av en uppdelning i två grupper föreligger. Arbetsgrupperna är ansvariga för de flesta grova brotten inom hela Polisområde Örebro. Det innebär att grupperna förväntas samverka med flertalet andra verksamhetsgrenar inom myndigheten för att utveckla utredningsverksamheten inom denna brottskategori.

ARBETSUPPGIFTER
Som chef för grova brott rapporterar du till sektionschef samt ingår i utredningssektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom området grova brott och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Polisexamen alternativt akademisk examen
• Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande under den senaste femårsperioden
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde; utredning av komplex brottslighet eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig


Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Ingått i ledningsform
• Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. [Lägg in textförklaringen vid länken i annonsen eftersom att länkar inte blir klickbara på LinkedIn.]

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.


ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 november 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du eller kontakta rekryterande chef. Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Arrestantvakter till Örebro, timanställning

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Sep 2
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av polisen som arbetsgivare och vill lära dig mer om vår organisation? Funderar du på att söka till polishögskolan i framtiden eller andra civila tjänster hos oss? I så fall ska du se hit. Som timanställd hos oss lär du känna vår verksamhet och får erfarenhet och kunskap som du kan bygga vidare på.

I rollen som arrestantvakt möter du personer som har berövats sin frihet. Frihetsberövning kan ske av olika anledningar, exempelvis i samband med att ett brott utreds eller i form av ett kortare omhändertagande vid berusning. I rollen är du den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet drivs under ledning av stationsbefäl.

I dina arbetsuppgifter ingår dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn och handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Du fungerar även som ett administrativt stöd inom lokalpolisområdet. Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• gymnasieexamen eller motsvarande
• goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• god fysisk hälsa (tester kommer genomföras)
• minst ett års arbetserfarenhet
• B-körkort
• god datavana.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av att möta människor i utsatta och svåra situationer i arbetet, exempelvis från sjukvård, psykiatri eller kriminalvård
• goda språkkunskaper inom franska eller arabiska
• erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter

Personliga egenskaper
I rollen som arrestantvakt möter du många olika människor, en del med psykisk ohälsa och stort bagage. Det är därför viktigt att du har en personlig mognad och trygghet i dig själv. Du har ett professionellt bemötande och förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde. Som person är du empatisk och inkännande samtidigt som du kan hantera konflikter, sätta gränser och följa beslut. Arbetet kan stundtals vara stressigt och psykiskt påfrestande. Då är det viktigt att du kan behålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt. Andra framgångsfaktorer är din höga känsla för service och din förmåga att skapa goda relationer.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 september 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Operatörer till regionledningscentralen i Örebro

Radioexpeditör
Läs mer Sep 1
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu RLC-operatörer till operativa enheten i Bergslagen.

Polisregion Bergslagen omfattar Dalarna, Värmland och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2200 medarbetare. Regionen består av tre polisområden med elva lokalpolisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Region Bergslagens regionledningscentral, RLC, ligger i Örebro och är en sektion vid operativa enheten. RLC bedriver sin verksamhet dygnet runt och ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. Här arbetar RLC-operatörer och befäl som tillsammans bedömer och prioriterar inkommande telefonsamtal och radioanrop. De leder och planerar större händelser inom regionen med hjälp av olika digitala verktyg.

Hög servicenivå är viktigt för oss och vi bedriver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete av vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Operatörernas huvuduppdrag är att svara på inkommande telefonsamtal och radioanrop, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag. I ansvaret ingår att upprätthålla en hög tillgänglighet samt ge medborgarna god service och ett bra bemötande. RLC säkerställer att polisen snabbt kan svara och agera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar hjälp av polis.

Du kommer befinna dig i hjärtat av verksamheten med tillgång till våra IT-system. Med stöd av arbetsledare leder du den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning, så att polisen vidtar rätt åtgärder för att klara upp fler brott.

Som operatör upprätthåller du en överblick av alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt. Arbetet innebär samverkan med andra myndigheter och organisationer såsom SOS Alarm, Länsstyrelsen, Räddningstjänsten och ambulansverksamheten i regionen.

Du arbetar i team med löpande ärenden och insatser. Arbetet bedrivs i skift enligt rullande schema. Du kommer arbeta planerade dag-, kvälls- och nattpass året om, vardag som helg. Hög arbetsbelastning kan förekomma periodvis.

Förutom tryggheten genom statlig anställning erbjuder vi dig även en spännande arbetsplats där du som RLC-operatör arbetar i centrum av det operativa polisarbetet. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Det kommer finnas möjligheter till personlig- och yrkesmässig utveckling både på regionledningscentralen och inom andra delar av polismyndigheten. Polisen strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där vi värnar om personlig utveckling och att det ges utrymme till olika karriärmöjligheter. Utveckling för individen innebär även utveckling för myndigheten.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
•Fullständigt gymnasiebetyg eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
•Minst två års arbetserfarenhet på heltid eller 3 års timanställning
•God kunskap och förmåga att arbeta i olika typer av datasystem
•Mycket god förmåga av att kommunicera i tal och skrift på svenska
•God förmåga att kommunicera i tal och skrift på engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
•Polisens operatörsutbildning och/eller kunskap i Storm MA/Cortex/Karta
•Arbetat i larmcentral eller motsvarande, exempelvis SOS
•Arbetat med att professionellt bemöta och kommunicera med personer i utsatta situationer
•Arbetat i något serviceyrke där kundmötet står i centrum; exempelvis butik, reception, restaurang, kundtjänst eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
•Mycket god muntlig kunskap i ett eller flera utomnordiska språk
•B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en uttalad simultankapacitet och kan utföra flera arbetsmoment under stress. Du har förmåga att skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer. Du har även förmåga att sätta dig in en enskild händelse och skapa en helhetsbild av den.

I tillägg till detta har du:
•Förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete under hög arbetsbelastning
•En välutvecklad samarbetsförmåga, både med nära kollegor, närmaste arbetsledare och externa parter
•Förmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt
•Förmåga att med stöd av arbetsledare/befäl tydligt kunna förmedla direktiv till andra delar av verksamheten
•Hög integritet, ett gott omdöme och en god förmåga att hantera skyddsvärd information

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tester kommer användas vid urvalsförfarandet.

För de som går vidare i processen hålls informationsmöten under vecka 37 eftermiddag/kvällstid. Inbjudan kommer att skickas ut via mail.

Anställningen börjar med en utbildning under 16 veckor som avslutas med en examinering. Under pågående kurs är det viktigt med full närvaro för att lyckas med examinationen. Kursstart beräknas till månadsskiftet januari 2023.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Periodplanerad 5:3
Tillträde: Januari 2023
Funktion: Handläggare RLC-Operatör

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Serviceman/lagermedarbetare

Lagerarbetare
Läs mer Aug 23
Polisens it-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av polisens cirka 35 000 medarbetare. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt! Det vi nu erbjuder är ett nyetablerat logistiskt center placerat i Bista industriområde. Centret är under uppbyggnad så det finns stora möjligheter att vara med och påverka arbetsprocesserna.

Är du redo för en större uppgift? Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser. Vi söker nu en erfaren lagermedarbetare till Leverans och Support. Har du dessutom intresse och fallenhet för it-teknik, ordningssinne samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt så är du rätt person för oss. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Orderplock
• Godsmottagning
• Packa och utleverera beställningar
• Inventering
• Kontroll av lagersaldon
• Märka produkter
• Kundkontakt

Administration av vår utrustning är en viktig del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Gymnasieexamen eller motsvarande utbildning
• Minst 2 års erfarenhet under de senaste 5 åren av lager och logistik
• Körkort B
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande
• Har arbetat i ärendehanteringssystem och lagerhanteringssystem
• God datorvana med kunskaper i MS-office
• Erfarenhet av planering av transporter
• Truckkort med behörighet A1-4 & B1-4
• Kunskap om arbete med it-support

Personliga egenskaper
Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete samt förmåga att vara engagerad, effektiv och tillgänglig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet. Då tunga lyft kan förekomma är en god fysik en förutsättning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 september 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

IT-tekniker med placering i Örebro

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Maj 16
Arbetsplatsbeskrivning
Polisens it-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt!
Vi söker nu it-tekniker med några års erfarenhet som i sitt dagliga jobb vill bidra till ett tryggare och säkrare Sverige! Placering i Örebro med arbetsområde inom hela region Bergslagen-
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Du kommer som it-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge it-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom arbetsområdet och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
· Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
· Minst två års arbetslivserfarenhet de senaste fem åren av arbete som IT tekniker/Supporttekniker.
· Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och/eller nätverkskommunikationsutrustning.
· God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
· B-körkort och vana att köra bil.
· Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten
Det är meriterande om du även har:
· Vana vid ärendehanteringssystem, exempelvis Remedy ARS
· Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
· Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni.
· Erfarenhet av digitala mötesrum
Personliga egenskaper
Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du räds inte 3staviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Kent Arringe, Gruppchef, 010 5674560, kent.arringe@polisen.se
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Andrea Uddman, 073 076 37 31, andrea.uddman@polisen.se
Fackliga företrädare
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och enkät via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 30/5 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A282.690/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-Forensiker till regionalt IT-brottscentrum i Örebro

IT-forensiker
Läs mer Apr 25
Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu IT-forensiker till IT-brottscentrum med placering i Örebro som har ett stort intresse för IT-utvecklingen, är noggrann och har en god förmåga att analysera och se sammanhang. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2200 medarbetare. Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid utredningsenheten organiseras bland annat Utredningssektionen, Aktionssektion Bergslagen, Forensiska sektionen och Regionalt it-brottscentrum.

Regionalt IT-brottscentrum har verksamhet på tre platser i regionen; Karlstad, Borlänge och Örebro. Sektionen är polisregion Bergslagens knutpunkt för IT-relaterad brottslighet med uppdraget att höja den regionala förmågan avseende alla brott med IT-inslag. Inom regionalt IT-brottscentrum finns IT-forensiska grupper, utredningsgrupper som arbetar med komplexa cyberbrott, internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och ett bedrägericenter. Inom sektionen finns också den allmänna kamerabevakningsgruppen.

ARBETSUPPGIFTER
En IT-forensikers arbetsuppgifter är bl.a. att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Funktionen innebär att arbeta med undersökningar av datorer, mobiltelefoner och andra digitala lagringsmedia exempelvis navigationsutrustning i bilar, övervakningsutrustning mm. Du biträder även vid husrannsakningar där IT kan vara inblandat. I tjänsten ingår att närvara som vittne eller sakkunnig i rätten. Det förekommer även att du sitter med i förhör i de ärenden som du arbetar med. Du bör känna till att du kan bli exponerad för material som kan upplevas stötande och obehagligt och detta är något som du behöver fundera igenom.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Gymnasieexamen
• Mycket goda IT-kunskaper
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Dokumenterad relevant utbildning inom företrädesvis området IT-forensik
• Eftergymnasial utbildning inom IT, gärna högskoleexamen, och/eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av arbetsuppgifter inom området IT-forensik och IT-forensiska verktyg
• Erfarenhet inom IT-säkerhet, programmering och olika operativsystem som exempelvis Windows, Android, IOS

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har mycket hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du har en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp. Du är noggrann, ordningsam och har en god förmåga att prioritera samt se det väsentliga. Rollen som IT-forensiker kräver även att du har en analytisk förmåga och kan se sammanhang. Du ska även ha ett stort intresse och se utmaningen i att följa IT-utvecklingen i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vapenhandläggare till Rättsavdelningen, Örebro

Servicehandläggare
Läs mer Apr 28
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu vapenhandläggare till rättsavdelningen med placering i Örebro. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att Sverige blir tryggare och säkrare.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningsrättshandläggare kommer du i första hand arbeta med att handlägga ärenden där en privatperson ansökt om tillstånd att få inneha vapen, bedöma om vapentillstånd ska återkallas och hur ett vapen från ett dödsbo ska hanteras. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antigen ska föredra för beslutfattare eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. I arbetet kan det även ingå att utföra inspektioner av vapenförvaring och vapenhandlare samt fysisk vapenhantering.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• eftergymnasial utbildning inom samhällsvetenskap och/eller juridik, eller erfarenheter förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
• kunskap/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• erfarenhet av att arbeta på myndighet
• relevant erfarenhet av att arbeta mot produktionsmål
• praktisk erfarenhet av vapenhantering, exempelvis jägarexamen eller målskytte


Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som vapenhandläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga och kan prioritera rätt saker. Du är engagerad, har god samarbetsförmåga samt ett positivt bemötande. Vi ser gärna att du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet


ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vikariat sekretesshandläggare till rättsenhet Bergslagen

Servicehandläggare
Läs mer Apr 6
Arbetsplatsbeskrivning
Är du redo för en större uppgift? Vi söker sekretesshandläggare för ett vikariat till rättsavdelningen med placering vid rättsenhet Bergslagen.
Polismyndighetens rättsavdelning består av ca 800 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner i Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, diarieföring och arkiv, ansvara för Polismyndighetens författningssamling och andra styrdokument till att handlägga ärenden om utlämnade av allmänna handlingar och ansvara för personuppgiftsbehandling.
Rättsenhet Bergslagen är en av rättsavdelningens sju rättsenheter och innefattar länen Dalarna, Örebro och Värmland. Vid rättsenhet Bergslagen arbetar för närvarande fem grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består av att ta emot, diarieföra, arkivera, vårda och lämna ut handlingar. Gruppen består i nuläget av 14 personer, registrator, arkivarie, arkivhandläggare, sekretesshandläggare och gruppchef.
Arbetsbeskrivning
Arbetet som sekretesshandläggare består i huvudsak av att ta emot och hantera begäran om utlämnande av allmän handling. I arbetet ingår att utföra sekretessprövning och besluta om efterfrågad handling kan lämnas ut. Du tillämpar ett förhållandevis komplicerat regelverk med tillhörande skyndsamhetskrav. Även andra arbetsuppgifter kopplade till rättsenhetens uppdrag kan ingå i dina arbetsuppgifter.


Detta är en möjlighet för dig som har:
eftergymnasial utbildning inom juridik, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
minst ett års arbetslivserfarenhet
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
god datorvanaVi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
erfarenhet av handläggning från myndighet i närtidPersonliga egenskaper
För att lyckas i rollen som sekretesshandläggare ska du vara analytisk, ansvarstagande och noggrann. Du är mån om att ge bra service och du är en positiv och lösningsfokuserad person. Du kan arbeta självständigt men har också en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du ska uppnå en god kvalitet i dina ärenden samtidigt som ärendena ska hanteras skyndsamt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Annica Lennholm tfn: 010-567 19 66
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Eva Holmen, tfn: 072-221 95 83

Fackliga företrädare
Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92
Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27


Övrig information:
Anställningsform: Vikariat till 2023 01 31
Arbetsort: Örebro eller Falun
Arbetstid: Dagtid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Sekretesshandläggare, Rättsavdelningen, Informationsförvaltning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 19 april 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A204.357/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A047.883/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten

Ansök nu

Lokalförvaltare till lokalförsörjningsenheten i Örebro

Fastighetsförvaltare
Läs mer Mar 29
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en lokalförvaltare till vår enhet för lokalförsörjning i Örebro. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
Enheten för lokalförsörjning ska säkerställa verksamhetsanpassade och kostnadseffektiva lokaler för Polismyndigheten. Enheten planerar och styr lokalbeståndet på kort och lång sikt genom hantering av uppsägningar, omförhandling och nytecknande av hyresavtal samt prioritering av större projekt och utvecklingsinsatser. Enheten genomför om-, till- och nybyggnationer, hanterar kravuppföljning av lokaler samt planerar och samordnar drift och underhåll i befintligt lokalbestånd. Enheten för löpande dialog med kärnverksamheten för att förstå dess behov ur ett lokalperspektiv.
Lokalförsörjningsenheten söker en lokalförvaltare med ansvar för att driva lokalförvaltning samt mindre ombyggnationsprojekt. Polisområde Bergslagen består av Dalarna, Örebro och Värmland där denna tjänst har stationeringsort Örebro. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om fem personer.
Enheten är en del av Polismyndighetens ekonomiavdelning. Vill du veta mer? Läs mer om ekonomiavdelningen här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/var-verksamhet/jobb-ekonomiavdelningen/

Arbetsuppgifter
Lokalförvaltarens huvudsakliga uppdrag är att ansvara för att förvalta, samordna och utveckla befintligt lokalbestånd inom region Bergslagen. Som lokalförvaltare agerar du kravställare gentemot hyresvärdar och leverantörer samt har en god dialog och bygger relationer i verksamheten.
Du leder mindre ombyggnationer av befintliga lokaler och ansvarar för drift och underhåll. Ditt arbete innebär också att arbeta för att lagstiftning och arbetsmiljökrav uppfylls i lokalbeståndet, i samråd och med stöd från verksamheten. Resor ingår i arbetet, främst inom regionen men även nationellt, ensamarbete förekommer därför. Vid resor finns det att tillgå en bilpool med både manuell- och automatbilar. Arbetet bedrivs självständigt vilket ställer krav på din förmåga att fatta självständiga beslut.

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
· relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
· erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
· erfarenhet av lokalförsörjning och/eller fastighetsfrågor
· god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
· B-körkort
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
· erfarenhet från fastighetsbolag inom offentlig sektor
· god kunskap om miljöcertifiering av byggnader
· erfarenhet av projektledning
· erfarenhet av hantering av hyres- och serviceavtal
· erfarenhet av byggentreprenader
· kunskap om arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du tycker om att ge god service, är relationsskapande och självständigt driver arbetet framåt med fokus på att lösa problem. Du är flexibel, har förmåga att omprioritera i arbetet vid behov och trivs i en miljö med högt tempo där den ena dagen inte är den andra lik. Vidare är du en god kommunikatör och trivs med att samarbeta samt har en solidarisk inställning till de beslut som fattas. Utöver det ställer rollen krav på att du är strukturerad och noggrann.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Magnus Hagström magnus.hagstrom@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Isabelle Nyberg, isabelle.nyberg@polisen.se


Fackliga företrädare
SACO, Andreas Johansson, 0730841301
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92
Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Lokalförvaltare
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 19 april 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A176.081/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A176.081/2022 via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Senior HR-konsult till Rekrytering och Bemanning med placering i Örebro

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Feb 17
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu HR-konsulter med erfarenhet och intresse av rekrytering till sektionen rekrytering och bemanning. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rekrytering och bemanning är en sektion inom HR-avdelningen med bred kompetens som ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom framförallt rekrytering och bemanning. Sektionen består av ca 130 medarbetare som nationellt ansvarar för Polismyndighetens rekrytering samt administration inom bemanning och personaladministration.

Nu söker vi dig som vill ingå i vårt nationella uppdrag med placering i Örebro. Du kommer att ingå i ett team med kunniga och drivna kollegor som till stor del finns placerade i Västerås.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara del i ett viktigt samhällsuppdrag genom att rekrytera medarbetare till Sveriges största myndighet. Huvuduppdraget är att bistå verksamhetens chefer i rekryteringar, från ax till limpa. Du driver självständigt flertalet parallella rekryteringsprocesser och agerar som konsultativt HR-stöd till rekryterande chef. Uppdraget är viktigt, spännande och varierande då vi har en stor bredd i de roller vi rekryterar till

Resor i landet förekommer, när det är lämpligt att resa. Idag sker alla delar av arbetet i digitala miljöer.KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Relevant eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom HR-området, eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
• Minst fyra års erfarenhet av att i närtid självständigt driva, planera, prioritera och genomföra hela rekryteringsprocesser, inkl. tillhörande administration
• Erfarenhet av kompetensbaserad intervjuteknik
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av rekrytering inom statlig sektor och därmed väl insatt i begreppet förtjänst och skicklighet
• Erfarenhet av rekrytering inom offentlig sektor
• Erfarenhet av arbete med arbetspsykologiska tester kopplat till rekryteringsprocesser

Rollen förutsätter att du är självständig, drivande och resultatinriktad. Du har en god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning. Du har hög integritet, gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt som skapar förtroende och goda relationer inom organisationen. Du har även en god förmåga att arbeta i grupp och vilja att bidra till teamets uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Placeringsort: Örebro
Arbetstid: Dagtid, flex
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2022-03-03. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu