Kultur, media, design jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Kultur, media, design i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

Timvikarier teckenspråkstolk till SPSM

Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Läs mer Maj 16
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.spsm.se/jobb.

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. SPSM driver skolor på uppdrag av staten. Vi erbjuder eleverna en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling. Vi erbjuder ett meningsfullt, stimulerande och viktigt pedagogiskt arbete på våra skolor.

I verksamhetsområde Specialskola arbetar drygt 600 medarbetare. Verksamhetsområdet omfattar myndighetens samtliga regionala och nationella specialskolor, tio stycken från Umeå till Lund. Utöver skolorna innehåller verksamhetsområdet även en skolstödsenhet, en skolutvecklingsenhet och en hälso- och sjukvårdsenhet.

Våra skolor är tvåspråkiga specialskolor där teckenspråk är det gemensamma språket bland både elever och personal. Vårt uppdrag är att ge döva elever och elever med hörselnedsättning utbildning motsvarande den som ges i grundskolan/grundsärskolan, enligt specialskolans läroplan. Våra skolor är mångkulturella med elever från fler olika länder och kulturer. Vi kommunicerar på svenskt teckenspråk samt talad och skriven svenska. Vi bedriver också teckenspråkskurser för hörande barn och ungdomar vars föräldrar är döva eller har en hörselnedsättning.

Skolstödsenheten har för närvarande ca 65 medarbetare som ger verksamhetsområdet stöd i form av vaktmästeri, skolmåltider, lokalvård, lokaler, ekonomi-, inköp- och personalhandläggning samt skolnära administration. Hela SPSM får stöd i teckenspråkstolkning och hörselteknik.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi digitala plattformar för arbete och möten på distans.

ARBETSUPPGIFTER
Är Du teckenspråkstolk med hög kompetens? Är Du en praktiker med teoretisk förankring? Är Du trygg i din yrkesroll? Då kanske Du tilltalas av och passar som timvikarie på någon av SPSM:s skolor!

Vi söker timvikarierande teckenspråkstolkar med placering på Manillaskolan i Stockholm, Birgittaskolan i Örebro, Vänerskolan i Vänersborg eller Östervångsskolan i Lund samt vid distansmöten. Du kommer att tillfrågas när det uppstår behov med kort eller långt varsel. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje enskilt tillfälle du tas i anspråk för arbete. Erbjudande om sådan tidsbegränsad anställning sker vanligen muntligt. Du har givetvis rätt att tacka nej till uppdrag som erbjuds dig.

I arbetet som timvikarierande teckenspråkstolk på SPSM ingår tolkning till både elever och personal i olika situationer, på plats i SPSM:s lokaler eller på distans i digitala möten. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även på raster, i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla undervisning, möten, konferenser och fortbildning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat eller är auktoriserad av Kammarkollegiet. Utbildning och erfarenhet som dövblindtolk
Minst 6 månaders erfarenhet i närtid av arbete som teckenspråkstolk och dövblindtolk.

Det är meriterande om du har:
Vidareutbildning inom tolkområdet
Erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar
Erfarenhet av pedagogiskt språk
Erfarenhet av ett formellt språkbruk
Erfarenhet av att samordna tolkuppdrag

Personliga egenskaper:
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov samt initiativrik och lösningsfokuserad. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i team.

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

I händelse av samhällskris kan du komma att arbetsledas mellan myndighetens verksamhetsområden utifrån din placeringsort.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

WordPress-webbutvecklare

Webbdesigner
Läs mer Jul 7
Är du duktig på WordPress-programmering och brinner för webbdesign? Söker du en varierande tjänst där du kan få användning för dina färdigheter? Då kan detta vara rätt för dig. Mediakoncept är en liten och nischad mediabyrå i centrala Örebro. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och söker just nu en erfaren och självgående webbutvecklare till vårt team.
Om företaget
Bolaget har varit verksamt sedan 2018 och har sedan dess hjälpt hundratals företag runt om Sverige att förbättra sin digitala närvaro. Vi arbetar med en bred portfölj av tjänster, inklusive digital marknadsföring som Google och sociala medier, webbutveckling, branding och fotografering.
Sedan start har vi alltid prioriterat ett nära och personligt samarbete med våra kunder och fungerar som en förlängd arm eller en extern marknadsavdelning. Vårt arbetssätt präglas av att arbeta långsiktigt och på djupet bygga kunskap och förståelse kring våra kunders verksamhet. Det som gör oss unika är vår nisch. Vi vänder oss idag primärt till produktbolag och varumärken inom ett specifikt urval av branscher.
Byrån har ett starkt affärsfokus och för oss är det väldigt centralt att hjälpa våra kunder att växa med hjälp av marknadsföring. Vi hjälper kunden att öka sina marknadsandelar och samtidigt bygga sitt varumärke. Många av våra kunder är expansiva bolag med produkter som de både vill och kan sälja mer av, samt att de finns på en marknad som de inte ännu till fullo tagit del av.
Idag arbetar vi även med allt fler internationella bolag. Detta ger oss en stor potentiell marknad att växa in i och ger samtidigt byrån ett varierande, flerspråkigt och spännande kundunderlag.
Om tjänsten
Du blir en del av ett litet marknadsföringsteam bestående av både kollegor på plats såväl som olika underleverantörer. Tjänsten innebär att du kommer att ha ansvar både för ett antal av byråns kunder och för interna projekt. Du arbetar huvudsakligen självständigt men även i grupp. Arbetet ger dig stor frihet att skapa olika designkoncept och funktioner för våra kunder. Vi arbetar främst i WordPress, men arbete i andra system förekommer. Det innebär att du bör ha ett bra sinne för struktur och vana att arbeta med olika programmeringsspråk som HTML, CSS, PHP och Java. Med målet att skapa tillväxt och ökad funktionalitet för kunderna har du tillgång till flertalet olika resurser för att lyckas i rollen. Detta inkluderar designstöd, specialisthjälp från underleverantörer och AI-verktyg. Arbetet handlar till stor del om att bygga, vidareutveckla och uppdatera hemsidor, samt sekundärt även om att hjälpa till med marknadsföringsinsatser.
Arbetet är tidvis mycket varierande med stor variation på projekt, stora som små. Tjänsten innebär att du har många bollar i luften samtidigt, vilket kräver en hög problemlösningsförmåga. Det är även viktigt att du drivs av att se dina insatser göra en märkbar skillnad för kunderna.
Arbetsuppgifter
Som WordPress-webbutvecklare kommer din huvuduppgift vara att designa och vidareutveckla hemsidor. I övrigt kommer dina viktigaste ansvarsområden att vara följande:
Skapa speciallösningar utifrån våra kunders önskemål
Designa grafiskt innehåll i Photoshop
Sökmotoroptimera hemsidor och inlägg
Göra research och läsa på om kundernas produkter och branscher
Kontakt med kunder kring ovanstående
Arbete med företagets egen hemsida och marknadsföring

Vem vi söker
Vi söker dig som anser att du enkelt kan forma webbmiljön utifrån din vilja, och som samtidigt är van vid att testa dig fram för att hitta lösningar. Utöver erfarenhet är envishet en viktig egenskap för att lyckas i rollen. Du anser att du är snabbtänkt och du gillar att lära dig nya saker. Med de olika programmeringsspråken som redskap kan du skapa snygga och välfungerande sajter. Du kanske jobbar med något liknande idag, men söker en mer stimulerande tjänst där du kan få påverka och skapa mer.
Det är positivt om du har erfarenhet av att arbeta på en byrå sedan innan samt att du har arbetat som WordPress-webbutvecklare. Det är även meriterande om du har arbetat med webbplattformar, marknadsföring eller bilddesign sedan innan, då detta är en del av det dagliga arbetet i den här tjänsten.
Som person är det viktigt att du kan ta egna initiativ med företagets mål i åtanke, samtidigt som du kan och vill jobba självständigt. Du är kreativ i grunden, lite av en problemlösare, och har ett öga för detaljer. Du har stor yrkesstolthet, vill leverera kvalitet och gillar att använda din förmåga för att få skapa något eget – från början till slut.
Personliga egenskaper:
Du är driven och har hög arbetsmoral
Du är nyfiken och snabblärd
Du har en förmåga att periodvis arbeta under press
Du har en god förmåga att skapa och bibehålla relationer
Du ser dig själv som en problemlösare
Du är noggrann

Dina erfarenheter och kompetenser
2-4 års arbetslivserfarenhet från WordPress-utveckling
Erfarenhet av webbutveckling, marknadsföring eller motsvarande
God kunskap inom HTML, CSS, PHP och JavaScript
God kunskap inom WordPress, WooCommerce eller motsvarande
Erfarenhet av sökmotoroptimering, Google Ads eller sociala medier-marknadsföring
Kunskap inom Photoshop eller motsvarande
Flytande svenska och engelska, både i tal som skrift.

I denna rekryteringsprocess kommer vi lägga en stor del av fokuset på dina personliga egenskaper såväl som på din utvecklingspotential.
Följande är även meriterande
Erfarenhet av Google Analytics och analys av trafik
Erfarenhet av att arbeta med SEO-verktyg för analys av sökord.
Erfarenhet av konverteringsspårning

Vi erbjuder
Hos oss har du en viktig roll i ett engagerat team. Som anställd på en mindre mediabyrå är delaktig i planering, kan påverka och få din röst hörd. Du kommer få mycket stöttning och vi är väldigt måna om din löpande utveckling, både i tjänsten och i övrigt. Detta innebär bland annat löpande utbildningar i olika programvaror samt generell kompetensutveckling. Du har stort eget ansvar för dina projekt och har möjlighet att jobba med insatser som gör stor skillnad för både svenska och internationella bolag. I denna tjänst får du möjligheten att använda din kreativa förmåga, vara lösningsorienterad och att tänka utanför boxen. Tjänsten börjar som en provanställning och kan gå över i en fast anställning.
Som fast anställd har du:
Avsättning till pensionsfond enligt ITP
Försäkring
Friskvårdsbidrag
Betald semester

Ansök nu

VI SÖKER EN MUSEITEKNIKER

Museitekniker
Läs mer Apr 22
Örebro läns museum är inne i ett spännande skede. Vi har startat processen mot en nyöppnad museibyggnad fylld med nya utställningar. Vill du vara en del av teamet med målet att tillsammans bygga upp vårt "nya" museum? Är du finurlig, kreativ och självgående? Är du van att ta egna initiativ och känner dig bekväm med såväl hammare, skruvdragare som de vanligaste digitala verktygen? Då kan du bli en av oss! Är du den vi söker?
Vi söker en engagerad och mångsidig museitekniker med god samarbetsförmåga.
Du är en prestigelös person som är öppen för kreativa lösningar och kan vara både lyhörd och pådrivande. Du drivs av att arbeta mot uppsatta mål och behåller en positiv inställning vid stressade situationer. Du är strukturerad och arbetar målinriktat, är van att självständigt planera arbetsuppgifter och arbeta i projekt.
På sikt är det positivt om du är intresserad av att utveckla dig inom digital utställningsteknik och styrsystem.
Vi söker dig som har Minst 3-årigt gymnasium
Dokumenterad flerårig erfarenhet från fastighetsskötsel, byggproduktion, hantverk eller liknande.
Goda digitala kunskaper.
Körkort BE
Meriterande BAS-U certifierad
Utbildningsintyg för skylift, ställningsbygge, truckkort och heta arbeten.
Erfarenhet av att läsa fastighets- och planritningar.
Om jobbet
Du ingår i museets utställningsteam och arbetar med snickerier, målerier och konstruktion. Museet har också en mobil utställningsverksamhet - Mobila museet - där du har rollen både som chaufför och montör av utställningar och innehåll i fordonet. Du deltar även i museets samlingsarbete där du bland annat hanterar museiföremål, sköter transporter och arbetar med säkerhetsrutiner. I tjänsten ingår också fastighetsarbete där till exempel larmhantering och systematiskt brandskyddsarbete ingår. Självklart bidrar du till museets hållbarhetsarbete.
Om anställningen
Heltidstjänst, tillsvidareanställning. Tillträde enl. överenskommelse. Örebro läns museum tillämpar provanställning.Arbetet är huvudsakligen förlagt dagtid under vardagar, men visst helg- och kvällsarbete förekommer. Tjänsten är placerad i Örebro, men resor runt om i länet är en del av arbetet.Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
AnsökanDu är välkommen med din ansökan senast den 5 maj2024
KontaktpersonerMikael Calmestig, enhetschef Enheten för administration och service Telefon: 019-602 87 04 mikael.calmestig@olm.se
Fackliga företrädareJohanna Björk, DIK, telefon: 019-602 87 11
Per Torgén, Vision, telefon: 019-602 87 20

Ansök nu

Teknisk skribent till Örebro och Mälardalen

Teknikinformatör
Läs mer Jul 4
Gillar du utmaningen att beskriva komplexa tekniska produkter på ett enkelt och tydligt sätt?
Låter det spännande att jobba med nya tekniska produkter innan de når marknaden?
Är du redo för en nystart hos en av Sveriges bästa arbetsgivare?
Då kan du vara den vi söker!
Hos oss på Sigma Technology Information står teknisk dokumentation i fokus. Vi är idag drygt 250 medarbetare i Sverige som hjälper våra kunder att förbättra sina produkter och sitt budskap med text, bild, animationer etc., utifrån ett användarperspektiv. Tillsammans skapar vi dokumentation i världsklass!
Kvalifikationer
Vi söker dig som har jobbat med teknisk produktinformation i några år eller är utbildad teknikinformatör med dokumenterad teknisk bakgrund.
För att du ska trivas i rollen som informationskonsult, informationsingenjör, teknikinformatör, teknisk skribent - eller vad du nu vill kalla dig - är det viktigt att:
Du har en eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom teknik, teknikinformation eller språkvetenskap.
Du har en stor teknisk förståelse och lätt för att ta reda på hur ny teknik fungerar genom att kommunicera med andra.
Du kan visa att du är bra på att skriva på engelska och förklara teknik på ett strukturerat och informativt sätt anpassat för användaren.
Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med olika verktyg, standarder och system för teknisk produktinformation.Erfarenhet och personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och din vilja att utvecklas tillsammans med oss på Sigma. För att passa i rollen som teknikinformatör tror vi att du uppfyller följande:
Du har minst 2 års erfarenhet av arbete med teknisk information.
Du har intresse, vilja och vana att ta till dig ny teknik.
Du tänker dig in i användarens situation och skriver enkla och tydliga instruktioner.
Du är initiativtagande, analyserande, noggrann och strukturerad.
Du är problemlösande, flexibel och kommunikativ och skapar goda relationer med dem omkring dig.
Eftersom du kommer att arbeta som konsult trivs du också med att samarbeta med många olika människor, gärna i en internationell arbetsmiljö.
Professionella kunskaper i svenska är meriterande.Vi erbjuder
Sigma Technology Information växer och våra kunder i regionen har fortsatta behov. Vi strävar efter innovation och utveckling, och vi har bara två prioriteringar: våra medarbetare och våra kunder.
På Sigma Technology sätter vi dig som konsult i fokus. Vi erbjuder dig goda möjligheter till utveckling och en variation av uppdrag. Vi tror på långsiktighet och vill att du ska trivas hos oss, länge! Som konsult hos oss får du inte bara en engagerad chef och möjlighet till spännande uppdrag, utan du får även knyta många kontakter både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt att du trivs på jobbet och att vi har roligt tillsammans!

Ansök nu

Kreativ bostadsfotograf Örebro

Fotograf
Läs mer Mar 13
Varje dag tar bostadssökare runtom i världen ett av de största finansiella besluten i sina liv med hjälp av visualiseringslösningar som vi levererar till över 2000 fastighetsmäklare, byggbolag och bostadsutvecklare världen över. Utöver foton och 3D planritningar av högsta kvalitet levererar vi också video, drönartjänster, digitala renoverings- och inredningsverktyg, 3D visualiseringar, bostadsväljare, 360° visningar i VR, och andra lösningar som får bostadsköpare att fastna för sina framtida drömhem - redan innan de har klivit över tröskeln!


Bostadsfotograf - Örebro


Diakrit söker kontinuerligt efter talangfulla fotografer som vill bli en del av vårt internationella fotografnätverk med över 300 frilansfotografer. Förutom att fotografera bostäder åt mäklare så kan möjlighet komma att ges att få arbeta med film och VR panorama.


Är det dig vi söker?


Vi söker dig som jobbar som fotograf, eller har fotografutbildning, och har ett gott öga för komposition och ljussättning av bilder. Du behöver vara en kreativ och engagerad person, noga med detaljer och ha ett genuint intresse i att träffa och arbeta med andra människor.


Varför Diakrit?


Som frilansfotograf hos Diakrit behöver du inte själv sälja in dina uppdrag, utan det sköter vårt drivna säljteam.


Vår Customer Solutions tar god hand om våra kunder och vårt duktiga in-house redigeringsteam ser till att bilderna blir redigerade till högsta kvalitet. Som fotograf fokuserar du på det du gör bäst - ta fantastiska bilder! Med hjälp av vår onlinekalender styr du enkelt din tillgänglighet och vi arbetar för att ge dig en så effektiv vardag som möjligt.


Vi erbjuder dig även möjligheten att arbeta i en internationell organisation där du ges utrymme att utveckla din fotografiska förmåga och känsla för bild inom fastighetsbranschen. Du kommer ha kontinuerligt stöd i ditt arbete från din regionansvariga fotochef.


För att arbeta som frilansfotograf på Diakrit behöver du följande:

- Kamerahus (systemkamera, helst fullformat)


- Vidvinkelzoomobjektiv


- Normalobjektiv eller zoom (t.ex 24-70mm)


- Stabilt stativ


- Extern vridbar blixt


- Körkort och tillgång till bil

- F-skatt

Ansökan:


Ansök online på career.diakrit.com genom att bifoga ditt CV och personliga brev tillsammans med arbetsprover bestående av ca 5st egenproducerade bilder, gärna med anknytning till interiör och inredning. Bilderna ska vara sparade i jpeg och ca 2000 pixlar på längden. Skriv gärna din ansökan på svenska, om du har möjlighet. För att kunna gå vidare med din ansökan behöver vi även veta vad du har för fotoutrustning.


Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Om Diakrit:

Diakrit har sedan 2001 strävat efter att förändra sättet som människor köper och säljer fastigheter på. Att göra sökandet efter ett nytt hem enklare, säkrare och mer engagerande online. Vi hjälper människor att se den fulla potentialen av deras framtida hem med digitala marknadsföringslösningar som möjliggör för köpare att planera, inreda och dekorera sina drömhem.

Vår fotoverksamhet har vuxit i rask takt och vi erbjuder nu fotografering I Sverige, Danmark, Norge, Australien samt Nya Zeeland. Med våra talangfulla fotografer, molnbaserade mjukvaror, 2D och 3D planlösningstjänster, fotoredigering och retuscheringsarbete, bildspel, avancerade 3D-visualiseringar, animeringar och mycket mer, ser vi till att varje produkt som Diakrit utvecklar och producerar är skräddarsydd för att hjälpa fastighetsmäklare och byggbolag att attrahera fler köpare och säljare. Med över 450 anställda globalt, levererar vi våra tjänster till mer än 2,000 stora fastighetskunder runt om i världen.

Ansök nu

Teknisk profil med fokus på administration och kommunikation

Dokumentalist
Läs mer Jun 26
Är du ingenjören som insett att du hellre granskar dokument och grottar ner dig i fakta än att vara ute i fält? Kanske är du en van administratör och kontorsnisse som vill fördjupa dig ännu mer i tekniska termer och lära dig nya tekniska verktyg och program? Till kunder i Örebroregionen håller vi nu utkik efter dig som matchar in på någon av beskrivningarna ovan. Välkommen med din ansökan!

OM TJÄNSTEN
För våra kunders räkning söker vi på Academic Work efter dig som vill arbeta med teknisk dokumentation. Vi tror att du gillar en varierad roll som präglas av administration såsom granskning och uppdatering av ritningar och annan teknisk dokumentation, lika mycket som du brinner för att ge god service till din organisations olika aktörer såväl internt som externt.

VI SÖKER DIG SOM
- Har avslutade studier på minst gymnasial nivå
- Har tidigare erfarenhet av arbete i olika datasystem
- Har tidigare erfarenhet av administration och teknisk dokumentation
- Talar och skriver svenska obehindrat

Det är meriterande om du:


* Har tidigare erfarenhet av arbete i någon form av teknisk bransch/industri
* Har erfarenhet av arbete med rit- eller kartsystem sen tidigareVår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Ansök nu

Teckenspråkstolk till Birgittaskolan i Örebro

Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Läs mer Jun 20
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.spsm.se/jobb.

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. SPSM driver skolor på uppdrag av staten. Vi erbjuder eleverna en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling. Vi erbjuder ett meningsfullt, stimulerande och viktigt pedagogiskt arbete på våra skolor.

Verksamhetsområde specialskola omfattar för närvarande drygt 600 medarbetare. Verksamhetsområdet omfattar myndighetens samtliga regionala och nationella specialskolor, tio stycken från Umeå till Lund. Utöver skolorna innehåller verksamhetsområdet även en skolstödsenhet, en skolutvecklingsenhet och en hälso- och sjukvårdsenhet.

Skolstödsenheten har för närvarande ca 65 medarbetare som ger verksamhetsområde Specialskola stöd i form av vaktmästeri, skolmåltider, lokalvård, lokaler, ekonomi-, inköp- och personalhandläggning samt skolnära administration. Hela SPSM får stöd i teckenspråkstolkning och hörselteknik.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi digitala plattformar för arbete och möten på distans.

Är Du teckenspråkstolk med hög kompetens? Är Du en praktiker med teoretisk förankring? Är du trygg i din yrkesroll?
Eftersom en av våra teckenspråkstolkar övergår till annan tjänst har Du nu möjlighet att bli tolk på en arbetsplats som erbjuder stabilitet, utveckling och trygghet. Du ingår i Birgittaskolans och SPSM:s arbetslag av tolkar som gemensamt bidrar till tolkverksamhetens utveckling. Du har möjlighet att teckna enskild överenskommelse som ger möjlighet till längre ledighet i samband med skollov.

Vi söker en teckenspråkstolk med placering på Birgittaskolan i Örebro. Birgittaskolan är en tvåspråkig specialskola i en teckenspråkig miljö där teckenspråk är det gemensamma språket bland både elever och personal. Vårt uppdrag är att ge döva elever och elever med hörselnedsättning utbildning motsvarande den som ges i grundskola/anpassad grundskola, enligt specialskolans läroplan. Birgittaskolan har ca 140 elever och är en mångkulturell skola med elever från fler olika länder och kulturer. Vi kommunicerar på svenskt teckenspråk samt talad och skriven svenska. Vi bedriver också teckenspråkskurser för hörande barn och ungdomar vars föräldrar är döva eller har en hörselnedsättning.


ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som teckenspråkstolk för Birgittaskolans verksamhet ingår tolkning till både elever och personal i olika situationer. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även på raster, i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla undervisning, möten, konferenser och fortbildning. Även information till elever och personal om hur man använder tolk samt viss samordning av tolkuppdrag ingår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat eller är auktoriserad av Kammarkollegiet.
- minst två års erfarenhet i närtid av arbete som teckenspråkstolk.
- erfarenhet som dövblindtolk
- erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar
- erfarenhet av ett pedagogiskt språkbruk
- erfarenhet av ett formellt språkbruk

Det är meriterande om du har:
- vidareutbildning inom tolkområdeet
- erfarenhet av att samordna tolkuppdrag
- erfarenhet av tolknin gpå distans via digitala plattformar som tex Zoom
- erfarnhet av administrativa stödsystem och andra digitala verktyg

Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov samt initiativrik och lösningsfokuserad. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i arbetslag.

Vi vill att du ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Därför har du möjlighet att arbeta en viss del av din arbetstid på distans, om verksamheten tillåter och i samråd med din chef.ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

I händelse av samhällskris kan du komma att arbetsledas mellan myndighetens verksamhetsområden utifrån din placeringsort.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Grafisk designer till NeH Svenska AB sökes!

Webbdesigner
Läs mer Jul 9
Är du kreativt lagd och vill bli en del av ett av Nordens ledande profilföretag? NeH Svenska AB söker just nu en designer till deras kontor i Örebro. Varmt välkommen med din ansökan, urval sker löpande. 

Information om tjänsten
NeH är en av Nordens ledande leverantörer av profilprodukter och varumärkesupplevelser som hjälper kunder att öka sin försäljning och stärka sitt varumärke. NeH har utvecklat totallösningar för samtliga produktområden för produktmedia och alla segment och tjänster kring detta, exempelvis profilprodukter, arbetskläder, merchandise, expomaterial samt LED-lösningar. Företag, förbund, evenemang och de flesta landslag förses av NeH med skräddarsydda sortiment. NeH arbetar både med nationella och internationella kunder och strävar hela tiden att förse dem med hållbara lösningar.

Professionals Nord söker, för NeHs räkning, en designer som vill vara med på tillväxtresan och bli en del av det kreativa teamet i Örebro. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos NeH. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och NeHs önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds
• En kreativ roll med varierande arbetsuppgifter 
• Möjlighet att arbeta i ett marknadsledande företag med välkända och etablerade kunder
• Möjligheter till personlig utveckling och att påverka din egen karriär

Arbetsuppgifter
Som designer på NeH kommer du att tillhöra den kreativa avdelningen och ha nära samarbeten med bland annat kundansvariga och it-funktioner internt. Det är en självständig roll där du kommer få möjlighet att arbeta med både original- & designarbeten. Uppdragen är av varierande karaktär, allt från enskilda profilprodukter till större omprofileringar för stora kunder och kända varumärken.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
• Utformning av specialdesigns utifrån kundens önskemål
• Färdigställa tryckfärdiga filer och befintliga ritningar
• Framtagning av skisser och förslag som senare presenteras till kund i samarbete med kundansvarig

Vi söker dig som
Har en utbildning inom relevant område, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har ett intresse för merchandise och design, och besitter kunskap om aktuella trender inom området. Du är flytande i svenska i både tal och skrift. Vidare är det meriterande med erfarenheter inom design- & redigeringsprogrammen Adobe Illustrator och Adobe Photoshop.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos NeH. Du är en påhittig person som tycker om att arbeta kreativt utifrån önskemål och aktuella trender. Förutom detta har du rätt inställning för rollen och dina tilldelade arbetsuppgifter, som i sin tur kräver hög grad självständighet och nogrannhet. Dessutom är du samarbetsvillig, då tjänsten innebär kommunikation både internt och med externa kunder.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Örebro
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Mia Haaster

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

#NeH #AdobeIllustrator #Photoshop #Originalare #Grafiskdesign #Design

Ansök nu

Vi söker Örebros trevligaste fotograf!

Fotograf
Läs mer Jun 26
Fotograf, ett drömyrke för dig?
Vi söker nu fler fotografer till vår fotografkår i Örebro med omnejd. Exakta Photo är Sveriges bästa skolfotoleverantör med mer än 60 års erfarenhet. Exakta Photo finns i hela Sverige och tillsammans fotograferar vi 900 000 elever varje år.
Vi söker dig med ett genuint fotointresse som vill kombinera det med ett kul arbete bland barn och ungdomar. Vi värdesätter dina goda egenskaper som social förmåga, och att kunna jobba med eget ansvar under ordning och reda. Men även en estetisk "blick" för bild och form. Erfarenhet från barn- och ungdomsverksamhet är en stor merit.
Du kommer att få tillgång till en digital fotoutrustning, vilket kräver god datorvana. Vi erbjuder dig en professionell fotoutbildning v33 i Nyköping men även en onlinekurs innan skolstarten i augusti.
Tjänsten kräver att du har körkort samt tillgång till bil.
Arbetsperiod i första hand v33 till v42 med möjlighet till förlängning.
Tidigare branscherfarenhet inom foto/skolfoto är inget krav men är självklart en merit. Vi ser gärna ett samarbete med redan etablerade fotografer.
Passa på att söka till vår glada fotografkår och berätta lite om dig själv samt bifoga ditt Cv och några bilder. (Eller länk).
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobb som Transportledare till Dagab

Expeditör, spedition
Läs mer Jun 19
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar under sommarmånaderna juni-augusti. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Dagab.

Om företaget:

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, City Gross, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Dagab utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Deras verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur de agerar mot sina medarbetare. På så sätt ger Dagab sina kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val.

Med andra ord - hos Dagab är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga deras medarbetare är för Dagab. Välkommen du med!

Arbetsuppgifter:

I rollen som transportledare på Dagab är du en central del i den operativa verksamheten och säkerställer trygga och effektiva transporter. Ditt huvudfokus är planering av utgående gods. I rollen ingår löpande arbete med flödesplanering, transport- och systemoptimering. Vidare arbetar du med undersökningsarbete och problemlösning av administrativa och operativa transportfrågor. Du sammanställer prognoser, ansvarar för transportrelaterat förbättringsarbete och är övergripande ansvarig för dagliga och komplexa problem i flöden och system.
Ett urval av arbetsuppgifter:

• Kontinuerligt arbeta med transport- och systemoptimering samt planering av flöden
• Undersökningsarbete inom både administrativa och operativa transportfrågor
• Att sammanställa prognoser och säkerställa kvaliteten på transportflödet
• Daglig dialog med våra interna och externa samarbetspartners

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Pågående eller avslutad eftergymnasial utbildning inom logistik/transport/spedition, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
• Goda systemkunskaper i MS Office i synnerhet i Excel, meriterande med kunskaper i SAP
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
?
Du har en positiv inställning och är lösningsfokuserad i situationer där du stöter på utmaningar eller problem. Du är resultatinriktad, ser konsekvenserna av din arbetsinsats och anstränger dig för att leverera hög kvalitet. Din förmåga att arbeta strukturerat och noggrant är avgörande, särskilt när det gäller att hantera komplexa och snabbt föränderliga flöden. Du trivs i ett högt arbetstempo med varierande arbetsuppgifter och har en förmåga att kunna driva dig själv och de i din omgivning framåt mot utsatta mål. Att du tar initiativ till att lära dig mer och har en vilja att utveckla din egen förståelse för flöden, system och verksamheten i sin helhet.

Övrig information:

Start: Omgående
Plats: Handelsgatan 5, 702 27 Örebro
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Dokumentationstekniker för kunds räkning

Dokumentalist
Läs mer Jun 11
Vår kund söker en teknisk administratör till en koordinerande roll med interaktion med olika parter och goda möjligheter till kompetensutveckling. Här får du dessutom chansen att utvecklas tillsammans med motiverade kollegor och en engagerad chef. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN
Vi på Academic Work söker en dokumentationstekniker till vår kunds kontor i Örebro. Du kommer att ingå i ett team med ca tio medarbetare där engagemang och samarbete står högt på agendan.

Som dokumentationstekniker kommer du primärt att arbeta med att granska, dokumentera och godkänna ritningar inom eldistribution. I den här rollen kommer du att arbeta delvis självständigt men i nära samarbete och dialog med såväl interna som externa parter. Tjänsten passar dig som önskar att arbeta inom en miljö med fokus på utveckling. Du ser detta som en chans att få växa i din yrkesroll genom att tillgodose nya kunskaper och erfarenheter!
- Möjligheten att vara med i en spännande utveckling som företaget står inför
- Chansen att få tillhöra ett team med bred kompetens och högt engagemang

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Arbeta med att granska, dokumentera och godkänna ritningar inom eldistribution
* Använda kartsystemet dpPower som arbetsverktyg
* Justera förändringar kopplat till ritningar och projekt
* Ha tät dialog med entreprenörer, projektörer, beredare etc.


VI SÖKER DIG SOM
- Har avslutade studier på minst gymnasial nivå
- Har tidigare erfarenhet av att arbeta i olika datasystem för att snabbt kunna tillämpa arbetsuppgifterna
- Har tidigare erfarenhet av administration och/eller dokumentation
- Kan tillämpa flytande svenska, tal och skrift, då arbetsuppgifterna kräver det

Vidare är det meriterande om du:


* Har tidigare erfarenhet av el- eller energibranschen
* Har arbetat med projektorienterade ritningar tidigare
* Har erfarenhet av att arbeta i kartsystem

Som person är du:
* Kommunikativ
* Strukturerad
* Besitter en personlig mognadVår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Ansök nu

Developer

IT-producent
Läs mer Jun 10
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

We are now looking for a Developer!

Do you want to be an important part of our team and work in an international environment?

We offer a workplace with colleagues from different parts of the world, where cultures and perspectives meet and cooperate to reach new goals. 

Your mission
PLM Service are responsible for development, maintaining and supporting of the PLM environment. We work with several PLM applications. Our responsibility is to make recurring improvements and develop new functionality based on the operational requirements.

We deliver high quality services, and we help to enable the productivity of the business. As a team member, you will take an important part in collaborating with team members to develop solutions that meet the organization's business requirements according to the agile methodology and development best practices. 

Some of the main tasks and responsibilities of this role include:
* Understanding business requirements 
* Collaborate with cross-functional teams during various phases ex: feasibility and bug fixes.
* Responsible for quality assurance of deliverables.
* Contribute to further development of efficient methods and routines within PLM development area.
* Script and


Your Profile
To succeed in this role, you have a university degree or similar experience in the area. You have a work experience within the PLM area for at least 3 years.

You are also:
* Team player who is inspired by working in an agile multi-cultural team
* Efficient communicator
* Motivated to contribute
* Interested in continues learning
* Fluent in English language 


Nice to have:
* Swedish language is considered an advantage. 


Life at Epiroc
By joining our team, you can expect an atmosphere of creativity, innovation, and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment, and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities! 

In addition to the fact that we have a culture that is characterized by development combined with having a good balance between work and leisure. Other benefits include: 
* Internal training
* Flexible working hours
* Hybrid working, up to 51% on-site and 49% working from home
* Time bank
* Pension provision
* Epiroc bonus
* Glasses, monitor 
* Epiroc leisure club


Location and other
This position is located in Örebro, Sweden.  In case a candidate from a different country applies and is successful, Swedish local terms and conditions will apply.

Application and contacts
Apply! My name is Hanna-Sofia, and I am manager for this team that you hopefully apply for. For me and Epiroc it is important to build a diverse team. I am eager to build a team that has a good work environment where we can have fun together and develop in our roles. I am very much looking forward to your application and please feel free to contact me if you have any questions or want to know more about the role or Epiroc IT. 

In this recruitment process, we review applications continuously and the position could be filled before the last application date, so apply as soon as possible or July 1st at the latest. Write a short personal letter where you describe what makes you interested in this role. Include the letter and your CV in your recruitment application.

For questions regarding the position, please contact recruiting manager Hanna-Sofia Angermayr,  Manager for Product Owners and PLM Service, hanna-sofia.angermayr@epirc.com +46 (0) 76 695 68 39  or recruitment specialist Zuzana Kalivodova, zuzana.kalivodova@epiroc.com

Ansök nu

Retuschör/Bildbehandlare av foto i photoshop

Designer
Läs mer Maj 13
Är du snabb och duktig i Photoshop, samt har öga för färg och bild?
Collage Foto har fotograferat skolor och förskolor sedan 2001 och kommer till hösten behöva 2 st extra medarbetare som kan hjälpa oss att ta hand om bilder från höstens skolfotografering.
Du kommer ingå i en retuschgrupp som jobbar med gruppbilder och porträtt gällande färg, ljus och bakgrundsbearbetning för katalog och tryck. Beroende på arbetsbelastning kan man även få hjälpa till med bildpackning och posthantering.
Vi vill att du har goda kunskaper i Adobe Photoshop. Du ska ha ett öga för färg och form och vara noggrann i ditt arbete även fast tempot är högt.
Anställningen sträcker sig från 23 Aug - 25 Okt, ca 9 veckor.
Om du är intresserad av att ingå i ett roligt gäng och hjälpa oss med höstens skolfoton, vill vi att du skickar in ditt CV samt ett personligt brev. Skriv gärna hur länge du jobbat i Photoshop och med vad.
Vi jobbar må-fr 08.00-16.30
Intrvjuver och rekrytering sker löpande.

Ansök nu

Jula söker Planogram Specialist

Butikskommunikatör/Visual merchandiser
Läs mer Jun 13
Jula AB är idag ett av Sveriges mest framgångsrika detaljhandelsföretag med totalt 139 varuhus och e-handel. Jula har en stadig expansionstakt och öppnar 5 till 10 nya varhus per år.
 
På Jula siktar vi högre och tar nu nya kliv för att fortsätta utveckla Julas Space Management och söker därför en Planogram Specialist då nuvarande går vidare inom Jula. 
 
Space Management avdelningen har det operativa ansvaret för att ta hand om Julas sortiment. Det innebär att säkerställa omhändertagandet i hyllan med fokus på att stärka kundupplevelsen, förbättra lönsamheten och kunna möta Julas framtida expansion. 
                                                                                                                                                        

Detta gör du som Planogram Specialist

Rollen innebär att utifrån analys av försäljning och lönsamhet skapa planogram som ger förutsättningar för mekanisk försäljning. Du har goda kunskaper om sortiment, säljstyrning och köpbeteende vilket gör att du skapar en kommersiell varuplacering i vårt planogramsverktyg JDA. Du säkerställer att de genererar en kundupplevelse som stärker Julas totala affär med kvalitativa och skalbara lösningar för varuhusen. Nyheter är viktigt i vårt sortimentserbjudande där du är en nyckelspelare vid lanseringar för en lyckad säljstart.
 
Du kommer ingå i ett team på 7 personer bestående av Space Specialist Manager, Visual Merchandiser, Planogram Specialist och Campaign Merchandiser Store. I din roll arbetar du också i nära samarbete med inköp, kollegorna inom Concept Development och Store Establishment. Tillsammans med teamet skapar du förutsättningar för en effektiv kedje- och varuhusdrift i samtliga länder.

 
 
Det här är din bakgrund och dina erfarenheter


Du har flera års erfarenhet av arbete med Space Management och goda kunskaper inom Category Management. Du har också utbildning, eller motsvarande erfarenhet, inom butiksekonomi, försäljning, marknadsföring eller kommunikation samt goda kunskaper inom varuförsörjning via planogram. Du är van att analysera försäljningsdata och har erfarenhet av att arbeta på central nivå.
 
Genom tidigare erfarenheter ser du vikten av Space Management och dess roll som en viktig bidragsgivare där kundupplevelsen baseras på erbjudandet som skapar förutsättningar för kundmötet. 
Du ser det som en självklarhet och spännande utmaning att vara med och utveckla Space Management på Jula vilket inkluderar både arbetssätt, förhållningssätt och verktyg.
 
Rollen kräver mycket goda kunskaper inom planogramsverktyg JDA eller liknande Space planning verktyg, Office-paketet samt Engelska. Kunskap inom Relex ses som meriterande.

 

Det här är du som person
Du har ett stort kundfokus och för att lyckas i rollen krävs det att du är strukturerad och har god förmåga att planera och arbeta både självständigt och i grupp. Du är noggrann, analytisk och resultatinriktad och kan omsätta teori till verklighet för att stötta våra varuhus. För att trivas i en miljö där det alltid är mycket på gång bör du vara prestigelös, engagerad, nyfiken och bra på att kommunicera.
 
 
Bra att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Huvudplacering är på Julas huvudkontor i Skara men viss del av arbetet kan ske på annan plats. Jula har kollektivavtal med Unionen. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!
 
Så här söker du 
Om du känner att du skulle passa för denna roll så tveka inte att söka direkt, gärna i PDF-format, då vi håller intervjuer löpande.
 
I denna rekrytering samarbetar vi med Retail Recruitment. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult, Malin Niklasson. 


Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Vi vill motivera människor att själva förenkla sin vardag och skapa sig ett aktivt och roligt liv. Jula finns idag i Sverige, Norge, Polen, Finland och Österrike. Julas omsättning är 9,7 miljarder SEK.

Ansök nu

Full-Stack Developer, Fleet Management Solutions

IT-producent
Läs mer Maj 30
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Would you like to work as a full-stack software developer in a high-tech work environment with innovative technologies for the mining and infrastructure industry? 

As a developer at Epiroc, you'll be working in a DevOps team responsible for designing and delivering exceptional customer-facing solutions for the mining, construction, quarrying, and other industries. 

Your mission

Your primary mission will be to work in a team with other developers creating an awesome user experience for our customers.  You'll be part of a cross-skilled team with competence in development, UX, business, etc., and collaborate with product managers, architects, UX designers and other people outside your team, especially to sort out dependencies and make sure to keep the focus on the strategic goals for Fleet Management Solutions. 
Understanding the Fleet Health for Epiroc machines is important for Epiroc and Epiroc customers. Right now the focus for your team is building API:s for our customers supplying fleet health information to our customers' over MQTT.

Your role 

You'll work proactively to find better ways of doing things, improving methods, and ensuring that the quality of the final product meets or exceeds our standards. 

In this role it is important to feel comfortable working full-time with the other developers, share thoughts and learning moments and act as a novice in some areas and senior in others. 

The team self-organizes in how to deal with tasks and challenges, and it’s not always the case that there’s a dedicated person/role for a specific task. It is an opportunity to learn from others, whether it be testing, scrum-mastering, UX design, etc.; all relevant tasks that need to be dealt with in a team. 

Your Profile 

As an ideal candidate, you have a university degree in computer science field or similar with at least 3 years of experience. You possess a strong working knowledge of designing modern front-end applications in React with TypeScript and back-end development in .NET. Proficient English language skills are also required for this role.? 
An interest in understanding and learning more about the Epiroc machines, and what kind of machine output that brings added value, understanding and insights, is important for you to be successful in this position. 
Other skills that are meritorious are Azure knowledge/competence, CI/CD and software techniques such as Test-driven development (TDD), unit testing and functional programming (styles/paradigms and languages). Previous experience of working in agile DevOps teams is a bonus. 
To enjoy and thrive in the role, you should be open-minded, committed, and courageous. You are well organized and structured and can work in a team as well as independently. You feel empowered by the ability to succeed in an innovative, and rapidly evolving industry and business organization. You have an agile way of working and thinking, but most importantly, you are a team player that is willing to learn and collaborate. 

Location and travel 

This position is based in Örebro (Sweden) and occasional travels will be expected if needed. In case a candidate from a different country applies and is successful, Swedish local terms and conditions will apply. 

A hybrid workplace 

Life at Epiroc can include the possibility for a hybrid workplace. It is a way of working that offers flexibility and participation allowing for a better balance between work and private life, which also promotes well-being. The hybrid workplace is an opportunity if work allows, based on your role, responsibilities, and individual conditions. 

Application and contacts 

In this recruitment process, we review applications continuously. Send your application as soon as possible by creating an account in our recruitment system. 

The last day to apply for this position is 2024-06-21. 

For questions about the position, please contact:  
Andreas Torebring, Team Manager, andreas.torebring@epiroc.com.  

For questions about the recruitment process, please contact:  
Zuzana Kalivodova, Recruitment Specialist, zuzana.kalivodova@epiroc.com.

Ansök nu

Kyrkomusiker i Längbro församling

Kantor/Kyrkomusiker
Läs mer Maj 16
Vi i Längbro församling söker ny medarbetare till vårt arbetslag., Är det DU?

 

Arbetsuppgifter

I arbetet som kyrkomusiker hos oss har gudstjänster, kyrkliga handlingar och andakter på våra äldreboenden en central roll. Men vi vill också att du leder barnkör och är med i konfirmandverksamheten.

 

Tillsammans med din kyrkomusikerkollega i arbetslaget finns möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter utifrån vem du är och vilka gåvor du har.

 

Vi söker dig som


• har Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen på lägst c-nivå eller motsvarande äldre utbildning
• tycker om att leda barnkör och vill finnas med i barn- och ungdomsverksamhet.
• längtar efter att tjänstgöra i gudstjänster och kyrkliga handlingar. Vi har många gudstjänster, begravningar och dop där du som musiker får vara med och sätta din prägel.
• vill vara med och bredda vårt musikaliska uttryck i församlingen med tex olika instrument och uttryckssätt och med vår organist ansvara för församlingens musikverksamhet.
• ser fördelar att arbeta i team med andra yrkeskategorier

 

Dina egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du tycker om att skapa nya kontakter och känner dig trygg i din tro och yrkesroll. Du vill verka för en inkluderande gemenskap där det ges möjligheter att växa i tro och identitet. Du uppskattar att samarbeta med andra men kan också arbeta självständigt och ta egna initiativ i verksamheten.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

 

Detta är vi!

Längbro arbetslag har nära både till skratt och allvar och präglas av att vi hjälper varandra över våra professioner för att verksamheten ska fungera på bästa sätt. Vi är stolta över vår regnbågsmärkning och tillsammans drivs vi av församlingens devis: Sedd av människan – Älskad av Gud.

Längbro församling ligger i den västra delen av Örebro, nära till både stad och skog. Här är det ständigt liv och rörelse. Allhelgonahelgens fackeltåg, på vår stora vackra kyrkogård, är känt i Örebro län och där jobbar vi alla, anställda och engagerade, tillsammans.

 

Svenska kyrkan Örebro pastorat består av åtta församlingar med ett rikt och varierande församlingsliv. Vi har gemensamt kansli och kyrkogårdsförvaltning. Dessutom finns kursgården Solliden samt individ- och familjerådgivning. Vi är en kraft som människor räknar med, en stark och efterfrågad samhällsaktör i Örebro och Lekeberg. Vi finns mitt i en pulserande och växande del av Sverige, med goda livsmöjligheter för alla åldrar och intressen.

Vi arbetar utifrån övertygelsen att vi blir bättre tillsammans i vårt gemensamma uppdrag att vara kyrka. 

Hållbar utveckling är viktigt för oss: ekonomisk, ekologisk, andlig och social.

Vi drivs av ett visionärt ledarskap, som innefattar både anställda och förtroendevalda. Vi vill fortsätta att vara en stark kyrka på väg in i framtiden.

 

Vi kan erbjuda

Örebro pastorat är ett stort sammanhang. Det innebär att du får kollegor i samma profession, möjlighet att ingå i olika nätverk och växa i din roll. Vi erbjuder goda möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling,

Örebro pastorat har en stabil och god ekonomi. Här får du tillgång till professionella stödfunktioner inom ekonomi, IT, HR, kommunikation, fastighet och övergripande service.

Vi vill att du ska kunna kombinera arbetsliv och privatliv på bästa sätt, därför är flexibilitet viktigt för oss. Vi har både friskvård på arbetstid och friskvårdsbidrag.

Som kyrkomusiker i en av Örebro pastorats församlingar kommer du till ett sammanhang med ett stort och levande musikliv. I vår verksamhet har musiken en framträdande och viktig funktion - där räknar vi med dig. I Örebro finns den världsberömda Svenska Kammarorkestern, musikhögskola, flera musikfestivaler av olika slag och framstående musikskapare.

 

 

Sista ansökan till tjänsten är 16 juni

Vi intervjuar till tjänsten 18 juni eller 20 juni

 

För frågor kring tjänsten hör av dig till

 

Sonya Wallentin, församlingsherde                                 Henrik Wing, organist

019-15 47 81                                                                              019-15 46 38

sonya.wallentin@svenskakyrkan.se                               henrik.wing@svenskakyrkan.se

Ansök nu

Senior Technical Writer (12-month contract with possible extension)

Teknikinformatör
Läs mer Jun 3
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Senior Technical Writer (12-month contract with possible extension)
Are you interested in creating technical information for our battery machines, supporting the global society's ongoing transition? Do you want to work in a global and digital environment together with great colleagues that challenge ways of working – and that have fun along the way? Then you might be our next technical writer working with our intelligent products!
Your team
The Technical Information Services department is responsible for efficiently develop and distribute technical information and make sure it is available and current throughout the product life cycle. Our team have expertise in different areas, such as Drill and Blast machines, Material handling machines, Automation and Battery technique, and specialists focusing on terminology, compliance, and illustrations to mention some of them.
Working in our team is very rewarding. You will join a group of committed team players that help each other out, have fun together and that like to share knowledge and feedback to constantly learn and develop. We have good collaboration with our stakeholders, and we also have many global networks to continuously develop our way of working to improve the customer experience.
Your mission
As Technical Writer you will be part of a team that creates and designs technical information, i.e. manuals and instructions, to ensure a safe and efficient operation and maintenance of our Epiroc battery products. 
You will work in close collaboration with our engineers and service teams to retrieve input data and understanding of our products and deliver product information for our machine orders. You will also participate in new development projects based on your knowledge and interests.

Your profile
To thrive in this position, we believe that you are curious of getting to know and understand our systems and products to be able to create information that is correct and user-friendly.
We expect you to have experience with content management systems and we see experience with heave vehicle machines as a big advantage.
To succeed, you need to have verbal and written fluency in English and Swedish, as well as good writing and communication skills. 

Good machine knowledge of battery machines is a plus, but not mandatory.

As a person, you are self-motivated and enjoy getting things done. Furthermore, you enjoy collaborating with stakeholders to be able to provide the product deliverables in line with the business needs. 
Location
This position is located in Örebro, Sweden.
Application and contact information
Please send your application, including CV and personal letter, by creating an account in our recruitment system as soon as possible but no later than 16th of June 2024. 
We review applications on a rolling basis. Please note that, due to the current regulations, we will only consider applications received through our system and not via email or social media.
For questions about the position please contact hiring manager: 
Helena Daleskog, Manager Technical Information Services Manuals, helena.daleskog@epiroc.com
For questions about the recruitment process or application please contact: 
Dana Galova, Recruitment specialist, dana.galova@epiroc.com
Life at Epiroc
By joining our team, you can expect an atmosphere of creativity, innovation, and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment, and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities!

In addition to the fact that we have a culture that is characterized by development combined with having a good balance between work and leisure, there are some things that makes us a little extra proud to work at Epiroc:  
•    Global career opportunities
•    Epiroc University, for your own competence development
•    Community involvement
•    Benefits package, which amongst other things include flexible working hours and bonus.

A hybrid workplace 
Life at Epiroc can include the possibility for a hybrid workplace. It is a way of working that offers flexibility and participation allowing for a better balance between work and private life, which also promotes well-being. The hybrid workplace is an opportunity if work allows, based on your role, responsibilities, and individual conditions.

Ansök nu

Sommarjobb som Transportplanerare till Dagab

Expeditör, spedition
Läs mer Maj 14
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar under sommarmånaderna juni-augusti. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Dagab.

Om företaget:

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, City Gross, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Dagab utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Deras verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur de agerar mot sina medarbetare. På så sätt ger Dagab sina kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val.

Med andra ord - hos Dagab är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga deras medarbetare är för Dagab. Välkommen du med!

Arbetsuppgifter:

I rollen som transportledare på Dagab är du en central del i den operativa verksamheten och säkerställer trygga och effektiva transporter. Ditt huvudfokus är planering av utgående gods. I rollen ingår löpande arbete med flödesplanering, transport- och systemoptimering. Vidare arbetar du med undersökningsarbete och problemlösning av administrativa och operativa transportfrågor. Du sammanställer prognoser, ansvarar för transportrelaterat förbättringsarbete och är övergripande ansvarig för dagliga och komplexa problem i flöden och system.
Ett urval av arbetsuppgifter:

• Kontinuerligt arbeta med transport- och systemoptimering samt planering av flöden
• Undersökningsarbete inom både administrativa och operativa transportfrågor
• Att sammanställa prognoser och säkerställa kvaliteten på transportflödet
• Daglig dialog med våra interna och externa samarbetspartners

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Pågående eller avslutad eftergymnasial utbildning inom logistik/transport/spedition, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
• Goda systemkunskaper i MS Office i synnerhet i Excel, meriterande med kunskaper i SAP
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
?
Du har en positiv inställning och är lösningsfokuserad i situationer där du stöter på utmaningar eller problem. Du är resultatinriktad, ser konsekvenserna av din arbetsinsats och anstränger dig för att leverera hög kvalitet. Din förmåga att arbeta strukturerat och noggrant är avgörande, särskilt när det gäller att hantera komplexa och snabbt föränderliga flöden. Du trivs i ett högt arbetstempo med varierande arbetsuppgifter och har en förmåga att kunna driva dig själv och de i din omgivning framåt mot utsatta mål. Att du tar initiativ till att lära dig mer och har en vilja att utveckla din egen förståelse för flöden, system och verksamheten i sin helhet.

Övrig information:

Start: Omgående
Plats: Handelsgatan 5, 702 27 Örebro
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Informationshanteringsspecialist (e-arkivarie), vikariat, Örebro

Arkivarie
Läs mer Maj 21
Nu har du möjlighet att få en spännande och utmanande tjänst som kombinerar informationshantering, IT och arkiv. Vill du arbeta med digital informationshantering och hållbar, långsiktig informationsförvaltning för att säkerställa framtidens historia så är detta jobbet för dig!
Avdelning Regionarkiv och registratur i Region Örebro län söker en informationshanteringsspecialist (e-arkivarie) till vårt engagerade gäng på Regionarkivet nära Universitetssjukhuset i Örebro. Vi är ca 30 medarbetare; arkivarier, informationshanteringsspecialister, objektledare, arkivadministratörer och registratorer som arbetar med informationshantering och arkivering. Vi har ett brett arbetsområde som innefattar allt från 1800-talshandlingar till digital information i moderna IT-system. Vi arbetar aktivt med leveranser till Region Örebro läns e-arkiv, R7e-arkiv, som är en gemensam e-arkivlösning med andra regioner.

Region Örebro län
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.
Regionservice
Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och expertis inom bland annat IT, fastighet, kost, städ, logistik, vårdnära service, medicinsk teknik, support, upphandling, arkivering och administration. Vi har också ett strategiskt ansvar för utveckling av våra verksamheter. Våra cirka 1000 medarbetare är vår stora tillgång för att göra ett gott arbete med kundens fokus. Vi drivs av ett stort engagemang för helhetssyn, samverkan och utveckling av arbetsmetoder.


Informationshanteringsspecialist (e-arkivarie), vikariat, Örebro

Arbetsuppgifter

I rollen som informationshanteringsspecialist (e-arkivarie) kommer du att arbeta med utvecklande och varierande uppdrag tillsammans med kollegor på Regionarkivet och andra yrkesgrupper. Du kommer bland annat att:
arbeta som specialist i informationshanterings- och arkiveringsfrågor
arbeta operativt i och eventuellt driva e-arkivprojekt
utreda bevarande och gallring av regionens information och delta i arbetet med styrande och stödjande dokument
ge råd och stöd till regionens verksamheter i informationshanterings- och arkiveringsfrågor
arbeta tillsammans med kollegor i gemensamma frågor och verksamhetsutveckling

Tjänsten kan också komma att omfatta uppdrag inom regionernas gemensamma förvaltning av vårt e-arkiv R7e-arkiv.Övrig information

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Examen som innefattar arkiv- och informationsvetenskap, systemvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Erfarenhet av arbete med e-arkivering och/eller digitalisering/informationshantering

Övrigt meriterande
Akademiska poäng i system- eller datavetenskap
Erfarenhet av att ge råd och stöd i samband med verksamhetskontakter
Erfarenhet av arbete inom arkivverksamhet och/eller offentlig förvaltning
Erfarenhet av att arbeta i projektform
Erfarenhet av projektledning

Vi välkomnar dig till en inkluderande och positiv arbetsplats där du kommer att arbeta tillsammans i team med informationshanteringsspecialister, arkivarier och administratörer. Då du i din roll kommer att samarbeta med många olika yrkesgrupper och aktörer ser vi att du har god samarbets- och initiativförmåga samt ett professionellt och pedagogiskt förhållningssätt där du kan kommunicera väl med såväl medarbetare som övrig personal. Du behöver också ha en förmåga att lätt kunna sätta dig in i olika digitala system och IT-verktyg i det dagliga arbetet.
Vårt arbete består av varierande uppgifter av olika karaktär. Tillsammans med kollegor får du inblick i många olika verksamheter och där är det viktigt att du trivs i servicerollen, gillar att ha många kontaktytor och ge råd och stöd i arkiv- och informationshanteringsfrågor till olika kategorier av personal. Vi ser att du tycker det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och mer komplexa frågor. I din roll kommer du ha möjlighet att påverka ditt uppdrag och driva verksamhetsutveckling gemensamt med dina kollegor. Vi erbjuder dig också möjlighet till distansarbete av viss del av arbetstiden efter överenskommelse.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Eva Lundberg, avdelningschef Regionarkiv och registratur
019-602 72 38
Fackliga företrädare
Vision: Isabell Karlsson, 019-602 27 55
Saco, Markus Kihlgren, 019-602 46 02

Ansök nu

Sommarjobb som Transportledare till Dagab

Expeditör, spedition
Läs mer Maj 15
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar under sommarmånaderna juni-augusti. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Dagab.

Om företaget:

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, City Gross, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Dagab utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Deras verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur de agerar mot sina medarbetare. På så sätt ger Dagab sina kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val.

Med andra ord - hos Dagab är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga deras medarbetare är för Dagab. Välkommen du med!

Arbetsuppgifter:

I rollen som transportledare på Dagab är du en central del i den operativa verksamheten och säkerställer trygga och effektiva transporter. Ditt huvudfokus är planering av utgående gods. I rollen ingår löpande arbete med flödesplanering, transport- och systemoptimering. Vidare arbetar du med undersökningsarbete och problemlösning av administrativa och operativa transportfrågor. Du sammanställer prognoser, ansvarar för transportrelaterat förbättringsarbete och är övergripande ansvarig för dagliga och komplexa problem i flöden och system.
Ett urval av arbetsuppgifter:

• Kontinuerligt arbeta med transport- och systemoptimering samt planering av flöden
• Undersökningsarbete inom både administrativa och operativa transportfrågor
• Att sammanställa prognoser och säkerställa kvaliteten på transportflödet
• Daglig dialog med våra interna och externa samarbetspartners

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Pågående eller avslutad eftergymnasial utbildning inom logistik/transport/spedition, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
• Goda systemkunskaper i MS Office i synnerhet i Excel, meriterande med kunskaper i SAP
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
?
Du har en positiv inställning och är lösningsfokuserad i situationer där du stöter på utmaningar eller problem. Du är resultatinriktad, ser konsekvenserna av din arbetsinsats och anstränger dig för att leverera hög kvalitet. Din förmåga att arbeta strukturerat och noggrant är avgörande, särskilt när det gäller att hantera komplexa och snabbt föränderliga flöden. Du trivs i ett högt arbetstempo med varierande arbetsuppgifter och har en förmåga att kunna driva dig själv och de i din omgivning framåt mot utsatta mål. Att du tar initiativ till att lära dig mer och har en vilja att utveckla din egen förståelse för flöden, system och verksamheten i sin helhet.

Övrig information:

Start: Omgående
Plats: Handelsgatan 5, 702 27 Örebro
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Epiroc Flow Program Manager

Industridesigner
Läs mer Maj 15
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Are you passionate about driving operational excellence and leading teams towards lean transformations? Join us at Epiroc as the Epiroc Flow Program Manager and embark on a mission to shape the future of our operations and accelerate the transformation.

Your mission
As the Epiroc Flow Program Manager, your primary objective is to spearhead a lean transformation within Epiroc Operations, aligning with our strategic focus on Operational Excellence. You will oversee a dedicated team of three Regional Improvement Leaders, providing guidance and support to facilities across different regions. Working closely with a global network of change agents and leaders, you'll lead the implementation of Epiroc Flow programs worldwide, ensuring a seamless integration across Production Council initiatives.

The main responsibilities will include, but are not limited to:
* Developing program strategies and roadmaps.
* Setting and monitoring targets, including Flow for all scorecards.
* Managing the Epiroc Flow training portfolio.
* Educating teams on Epiroc Flow principles and methods.
* Enhancing the Epiroc Flow Production System (EPS).
* Guiding EPS implementation and assessing facility progress.
* Coaching the global team and fostering collaboration.
* Managing financial aspects and reporting program costs.


Your profile
We are seeking a natural leader with a deep commitment to Lean and Operational Excellence. Your ability to inspire and motivate teams, coupled with effective communication skills across diverse cultures and organizational levels, is essential. You thrive in collaborative environments and possess strong planning and organizational abilities.

To excel in this role, you must have:
* Demonstrated experience in change management and Lean implementation.
* A comprehensive understanding of Lean principles and tools.
* Fluency in English.


Join us in driving innovation and efficiency at Epiroc as we shape the future of mining and infrastructure solutions.

Location and travel
This position can be located in an Epiroc office in Örebro/Kalmar/Fagersta (Sweden) or Johannesburg (South Africa). Travelling is required in this position, approximately 40 days/year.

Life at Epiroc
By joining our team, you can expect an atmosphere of creativity, innovation, and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment, and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities!

In addition to the fact that we have a culture that is characterized by development combined with having a good balance between work and leisure, there are some things that makes us a little extra proud to work at Epiroc:  

* Global career opportunities
* Epiroc University, for your own competence development
* Community involvement
* Benefits package, which amongst other things include flexible working hours and bonus.


A hybrid workplace
Life at Epiroc can include the possibility for a hybrid workplace. It is a way of working that offers flexibility and participation allowing for a better balance between work and private life, which also promotes well-being. The hybrid workplace is an opportunity if work allows, based on your role, responsibilities, and individual conditions.

Application and contact information
Send in your application by creating an account in our recruitment system. Please note that due to regulations, we cannot handle applications received through email.

For questions about the position or recruitment process please contact:
Thomas Handel, VP Rock Drills and Rotation Units, thomas.handel@epiroc.com
Ellinor Ekelöf, Recruitment specialist, ellinor.ekelof@epiroc.com

We have already made our choices regarding advertising channels and consulting providers, and kindly request not to be contacted regarding such inquiries.

Ansök nu

Webbutvecklare

Webbdesigner
Läs mer Apr 8
Är du duktig på programmering och brinner för webbdesign? Söker du en varierande tjänst där du kan få användning för dina färdigheter? Då kan detta vara rätt för dig. Mediakoncept är en liten och nischad mediabyrå i centrala Örebro. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och söker just nu en erfaren och självgående webbutvecklare till vårt team.
Om företaget
Bolaget har varit verksamt sedan 2018 och har sedan dess hjälpt hundratals företag runt om Sverige att förbättra sin digitala närvaro. Vi arbetar med en bred portfölj av tjänster, inklusive digital marknadsföring som Google och sociala medier, webbutveckling, branding och fotografering.
Sedan start har vi alltid prioriterat ett nära och personligt samarbete med våra kunder och fungerar som en förlängd arm eller en extern marknadsavdelning. Vårt arbetssätt präglas av att arbeta långsiktigt och på djupet bygga kunskap och förståelse kring våra kunders verksamhet. Det som gör oss unika är vår nisch. Vi vänder oss idag primärt till produktbolag och varumärken inom ett specifikt urval av branscher.
Byrån har ett starkt affärsfokus och för oss är det väldigt centralt att hjälpa våra kunder att växa med hjälp av marknadsföring. Vi hjälper kunden att öka sina marknadsandelar och samtidigt bygga sitt varumärke. Många av våra kunder är expansiva bolag med produkter som de både vill och kan sälja mer av, samt att de finns på en marknad som de inte ännu till fullo tagit del av.
Idag arbetar vi även med allt fler internationella bolag. Detta ger oss en stor potentiell marknad att växa in i och ger samtidigt byrån ett varierande, flerspråkigt och spännande kundunderlag.
Om tjänsten
Du blir en del av ett litet marknadsföringsteam bestående av både kollegor på plats såväl som olika underleverantörer. Tjänsten innebär att du kommer att ha ansvar både för ett antal av byråns kunder och för interna projekt. Du arbetar huvudsakligen självständigt men även i grupp. Arbetet ger dig stor frihet att skapa olika designkoncept och funktioner för våra kunder. Vi arbetar främst i WordPress, men arbete i andra system förekommer. Det innebär att du bör ha ett bra sinne för struktur och vana att arbeta med olika programmeringsspråk som HTML, CSS, PHP och Java. Med målet att skapa tillväxt och ökad funktionalitet för kunderna har du tillgång till flertalet olika resurser för att lyckas i rollen. Detta inkluderar designstöd, specialisthjälp från underleverantörer och AI-verktyg. Arbetet handlar till stor del om att bygga, vidareutveckla och uppdatera hemsidor, samt sekundärt även om att hjälpa till med marknadsföringsinsatser.
Arbetet är tidvis mycket varierande med stor variation på projekt, stora som små. Tjänsten innebär att du har många bollar i luften samtidigt, vilket kräver en hög problemlösningsförmåga. Det är även viktigt att du drivs av att se dina insatser göra en märkbar skillnad för kunderna.
Arbetsuppgifter
Som webbutvecklare kommer din huvuduppgift vara att designa och vidareutveckla hemsidor. I övrigt kommer dina viktigaste ansvarsområden att vara följande:
Skapa speciallösningar utifrån våra kunders önskemål
Designa grafiskt innehåll i Photoshop
Sökmotoroptimera hemsidor och inlägg
Göra research och läsa på om kundernas produkter och branscher
Kontakt med kunder kring ovanstående
Arbete med företagets egen hemsida och marknadsföring

Vem vi söker
Vi söker dig som anser att du enkelt kan forma webbmiljön utifrån din vilja, och som samtidigt är van vid att testa dig fram för att hitta lösningar. Utöver erfarenhet är envishet en viktig egenskap för att lyckas i rollen. Du anser att du är snabbtänkt och du gillar att lära dig nya saker. Med de olika programmeringsspråken som redskap kan du skapa snygga och välfungerande sajter. Du kanske jobbar med något liknande idag, men söker en mer stimulerande tjänst där du kan få påverka och skapa mer.
Det är positivt om du har erfarenhet av att arbeta på en byrå sedan innan samt att du har arbetat som webbutvecklare eller motsvarande. Det är även meriterande om du har arbetat med webbplattformar, marknadsföring eller bilddesign sedan innan, då detta är en del av det dagliga arbetet i den här tjänsten.
Som person är det viktigt att du kan ta egna initiativ med företagets mål i åtanke, samtidigt som du kan och vill jobba självständigt. Du är kreativ i grunden, lite av en problemlösare, och har ett öga för detaljer. Du har stor yrkesstolthet, vill leverera kvalitet och gillar att använda din förmåga för att få skapa något eget – från början till slut.
Personliga egenskaper:
Du är driven och har hög arbetsmoral
Du är nyfiken och snabblärd
Du har en förmåga att periodvis arbeta under press
Du har en god förmåga att skapa och bibehålla relationer
Du ser dig själv som en problemlösare
Du är noggrann

Dina erfarenheter och kompetenser
2-4 års arbetslivserfarenhet från liknande roll
Erfarenhet av webbutveckling, marknadsföring eller motsvarande
God kunskap inom HTML, CSS, PHP och JavaScript
God kunskap inom WordPress, WooCommerce eller motsvarande
Erfarenhet av sökmotoroptimering, Google Ads eller sociala medier-marknadsföring
Kunskap inom Photoshop eller motsvarande
Flytande svenska och engelska, både i tal som skrift.

I denna rekryteringsprocess kommer vi lägga en stor del av fokuset på dina personliga egenskaper såväl som på din utvecklingspotential.
Följande är även meriterande
Kunskap i C# eller motsvarande
Erfarenhet inom utveckling av affärssystem, CRM och CMS-system
Erfarenhet av Google Analytics och analys av trafik
Erfarenhet av att arbeta med SEO-verktyg för analys av sökord.
Erfarenhet av konverteringsspårning

Vi erbjuder
Hos oss har du en viktig roll i ett engagerat team. Som anställd på en mindre mediabyrå är delaktig i planering, kan påverka och få din röst hörd. Du kommer få mycket stöttning och vi är väldigt måna om din löpande utveckling, både i tjänsten och i övrigt. Detta innebär bland annat löpande utbildningar i olika programvaror samt generell kompetensutveckling. Du har stort eget ansvar för dina projekt och har möjlighet att jobba med insatser som gör stor skillnad för både svenska och internationella bolag. I denna tjänst får du möjligheten att använda din kreativa förmåga, vara lösningsorienterad och att tänka utanför boxen. Tjänsten börjar som en provanställning och kan gå över i en fast anställning.
Som fast anställd har du:
Avsättning till pensionsfond enligt ITP
Försäkring
Friskvårdsavtal
Betald semester

Ansök nu

Deskredaktör till Nerikes Allehanda

Redaktör
Läs mer Maj 14
Nu söker vi ytterligare en deskredaktör till Nerikes Allehandas redaktion i Örebro!
NA är en av Sveriges största lokaltidningar och är nyhetsledande i Örebro län. Varje dag når NA 133 000 olika läsare. NA och redaktionen har på senare år utsetts både till Årets Dagstidning och Årets redaktion. Redaktionen jobbar i framkant när det gäller såväl breaking news som granskningar.

Du jobbar med att uppdatera NA:s sajt med det senaste från polis och räddningstjänst samt andra händelsenyheter. I rollen ingår också att sköta vår sajt samt att jobb med våra sociala medier. Vi ser också att du är bra på att hitta egna nyheter i det snabba flödet och att jobba över avdelningsgränserna på redaktionen för bästa resultat till våra läsare.

Om rollen
Du jobbar med att uppdatera NA:s sajt med det senaste från polis och räddningstjänst samt andra händelsenyheter. I rollen ingår också att sköta vår sajt samt att jobba med våra sociala medier. Vi jobbar även med livesändningar i tv-format, där desken nyhetsleder sändningarna. Vi ser också att du är bra på att hitta egna nyheter i det snabba flödet och att jobba över avdelningsgränserna på redaktionen för bästa resultat till våra läsare.

Vem vi söker
Vi söker dig som är strukturerad, har goda journalistiska kunskaper och är publicistiskt duktig. Du ska ha en god förståelse för digitala publiceringar och vara van vid att arbeta med sociala medier.

Kvalifikationer.

-
Journalistisk utbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

-
God förmåga att hantera digitala publiceringar

-
God förmåga att hantera sociala medier

-
Intresse för data och statistik och förmåga att agera på, till exempel, trafiksiffror

-
Agera omdömesgillt och situationsanpassat i kontakt med läsare och intervjupersoner


Övrig information
Vi är en arbetsplats med den trygghet som väl utformade kollektivavtal innebär. Du får friskvårdsbidrag, rabatter och fri prenumeration på våra nyheter, extra ersättning vid föräldralön, pensionslösning inom ITP1 men framför allt en inspirerande arbetsmiljö med fantastiska kollegor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla personligt brev och cv.

Varmt välkommen med din ansökan.

Frågor om tjänsten

Redaktionschef: Mikael Muhr, mikael.muhr@na.se

Facklig företrädare: Katarina Hanslep , katarina.hanslep@na.se


Som Nordens största medieföretag, med verksamhet i 13 länder, hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Alla vi som jobbar här, från journalisten i norr till techutvecklaren i söder, bidrar med olika perspektiv för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag och föra det fria ordet framåt. Tillsammans.

Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Locals många titlar har vi även ett stort lokalt engagemang över hela landet - från Sydsvenskan i Skåne till Östersunds-Posten i Jämtland. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat.

Vi har också en betydande logistik och distributionsverksamhet som vi samlar inom ramen för Bonway. Under 2024 kommer vi att nå närmare en tredjedel av alla hushåll i Sverige.

Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre – som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen. Vi strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Ansök nu

Produktionssamordnare

Produktionskoordinator
Läs mer Apr 30
Är du en lagspelare? Leder du med hjärtat och är du genuint intresserad av att få dina medarbetare att nå sin fulla potential? Är du beredd att ta konstruktiva diskussioner? Då kan du vara den vi söker!

Om enheten
Vi arbetar ständigt för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när alla trivs och mår bra på sin arbetsplats. På J3 möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Det är nu till oss på J3 vi söker en produktionssamordnare till Örebro, alternativt Enköping. Annonsen är publicerad på bägge orterna, vilket innebär att stationeringsort beror på vilken av våra två orter som är närmast för dig.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Försvarsmakten erbjuder dig bland annat mer semester än de flesta andra arbetsgivare, goda möjligheter till utveckling och 3h träning/vecka på arbetstid.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Förbandet FMTIS har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som produktionssamordnare kommer du att leda och samordna analyser och beredningar av produktionsuppdrag i syfte att planera och styra olika uppgifter inom förbandets produktion. Genom detta kommer du att skapa goda förutsättningar för att förbättra och stödja både den operativa, men även den långsiktiga verksamheten framåt inom vårt förband.

Du kommer bland annat även att:


• Vara kontaktperson eller ha ett samordningsansvar för våra större produktionsuppdrag
• Skapa och upprätthålla en tät dialog och relation med både interna och externa parter
• Agera rådgivare till vår produktionschef när det gäller produktion och verksamhetsutveckling
• Delta i utvecklingen av våra metoder, processer, rutiner och aktiviteter i syfte att effektivera det dagliga arbetet

KRAV
Kvalifikationer


• Utbildning inom produktion, alternativt motsvarande inriktning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Flera års aktuell arbetslivserfarenhet av arbete inom produktionssamordning, verksamhetsutveckling och samordning av produktionsuppdrag
• Formulerar dig väl i både tal och skrift på så väl svenska som engelska

Personliga egenskaper
Du har en mycket god kommunikativ förmåga och är lösningsorienterad. Du har god förmåga att prioritera bland uppgifter och kan sätta saker i ett större perspektiv, du har även lätt för att arbete i grupp och samordna större arbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Vana att arbeta mot uppdragsgivare inom Försvarsmakten
• Aktuell arbetslivserfarenhet och kunskap inom FMTIS centrala produktion
• Har kunskap kring Försvarsmaktens processer inom produktion och verksamhetsutveckling

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Örebro alternativt Enköping.
Befattning: Civil.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen
Ulrika Enetjärn
Jovanna Pettersson Gambino

Båda nås via växeln: 08-788 75 00.

Fackliga företrädare
SACO Agneta Landquist
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Heikki Videll

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

ORGANIST till  ALMBY FÖRSAMLING Svenska kyrkan i Örebro

Organist
Läs mer Apr 23
Efter 22 år i församlingen slutar vår organist för att gå vidare till annan tjänst. 

Almby församling söker nu hennes efterträdare 

 

Musiken nämns inte som en dimension i församlingens grundläggande verksamhet, men musiken är ett av de mest betydelsebärande verktygen för att bygga församling. Detta understryker vi tydligt vår församlingsinstruktion där det bla står. ”Musiken är en grundpelare i församlingslivet. Här finns flera körer för olika åldrar. I Gudstjänsten kommer det till uttryck i den sjungna liturgin, församlingssången och det självklara i att körer deltar.” Musiken ska genomsyra all vår verksamhet i Almby församling. 

 

Om tjänsten 

För tjänsten gäller att tillsammans med församlingens kantor främja och utveckla vår kör- och musikverksamhet samt inspirera med musiken som hjälpmedel i församlingens övriga verksamhet. 

Du vill vara med och utveckla församlingslivet i stort som smått, men kan också anpassa dig till församlingens traditioner och behov. 

Du kommer att arbeta med helhetsansvar för gudstjänster och musikverksamhet varannan helg. Du kommer att leda vår kyrkokör, en seniorkör samt en ungdomskör. Vidare kommer du att medverka vid kyrkliga handlingar. 

Du ansvarar för att utveckla konsertlivet i församlingen tillsammans med kantor och externa aktörer så att det blir en musikalisk bredd som möter upp olika människors musikintressen 

Du är även ansvarig för instrumentvården enligt de behov som finns. 

 

Du som söker tjänsten: 

Du är utbildad organist på nivå B enligt Svenska kyrkans valideringssystem (nivå A är meriterande men inget krav) med god erfarenhet av församlingsarbete eller nyutexaminerad med många goda ideér! 

Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och att du är öppen för samarbete över yrkesgränserna.  

Du är utåtriktad och relaterar till andra människor på ett lyhört sätt samt skapar engagemang och delaktighet. Du är en god pedagog och brinner för både bredd och kvalitet inom kyrkomusiken. 

Du inser vikten av återväxt inom skrået och välkomnar gärna orgelelever och praktikanter. 

Vi arbetar i Microsoft 365, så de vanligaste programmen, såsom Teams, Word och Outlook, behöver du kunna för att arbeta smidigt både internt och externt. 

Du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar. 

Stor vikt läggs vid bred musikalisk kompetens och personlig lämplighet. 

 

Bättre tillsammans 

Liksom vi har en enda kropp men många lemmar, alla med olika uppgifter, så utgör vi, fast många, en enda kropp i Kristus, men var för sig är vi lemmar som är till för varandra. 

Rom 12:4–5 

Svenska kyrkan Örebro pastorat består av åtta församlingar med ett rikt och varierande församlingsliv. Vi har gemensamt kansli och kyrkogårdsförvaltning. Dessutom finns kursgården Solliden samt individ- och familjerådgivning. Vi är en kraft som människor räknar med, en stark och efterfrågad samhällsaktör i Örebro och Lekeberg. Vi finns mitt i en pulserande och växande del av Sverige, med goda livsmöjligheter för alla åldrar och intressen. 

Vi arbetar utifrån övertygelsen att vi blir bättre tillsammans i vårt gemensamma uppdrag att vara kyrka. 

Hållbar utveckling är viktigt för oss: ekonomisk, ekologisk, andlig och social. 

Vi drivs av ett visionärt ledarskap, som innefattar både anställda och förtroendevalda. Vi vill fortsätta att vara en stark kyrka på väg in i framtiden. 

 

Är du intresserad? 

Vill du veta mer så kontakta gärna församlingsherde Brita Wennsten 019-154714 brita.wennsten@svenskakyrkan.se 

Sista dag att ansöka är 10 maj – men du är välkommen med din ansökan redan idag. Urval och intervjuer sker löpande. 

Tillträde sker efter överenskommelse

Ansök nu

Konsultenhetschef inom Tekniskt Systemstöd till Combitech

Teknikinformatör
Läs mer Apr 24
Vi söker efter en ny konsultenhetschef till vår verksamhet som arbetar med tekniskt systemstöd. Om du uppskattar att leda nära egen personal inom pågående projekt och samtidigt vill vara en viktig del av en organisation som befinner sig i tillväxt och förändring då är den här rollen lämplig för dig.

Din roll som konsultenhetschef på enheten tekniskt systemstöd
Vi söker en konsultenhetschef som ska leda vårt team som i huvudsak arbetar med tekniskt systemstöd, där vi tillsammans med Försvarsmakten utvecklar teknisk tjänstförmåga och stödjer försvarsindustrin inom ILS-området. Våra affärer är i huvudsak med försvarsindustrin, FMV och Försvarsmakten och vi eftersträvar att arbeta i team som vi utformar efter olika projekts behov. Vi söker efter en ledare som brinner för att leda nära sin personal och som värdesätter relationer i sitt ledarskap. Vi behöver en person som skapar förutsättningar för engagemang och ansvar och som har en förmåga att matcha medarbetares utvecklingsbehov med vår organisationstillväxt. Som konsultenhetschef hos oss arbetar du tillsammans med din enhet i uppdrag.Vår ambition är att växa inom området och vi söker därför en person som trivs med att leda verksamhet i förändring och som kan ta ett lokalt ansvar för intressen som sträcker sig utanför den egna konsultenheten, exempelvis gemensamma affärer med andra delar av vårt företag.Som konsultenhetschef så ansvarar du för egen personal och du ingår i ledningsgruppen för resultatenheten som din enhet ingår i. Som ledare hos oss förväntas du uppskatta samarbete, respektera kreativa olikheter och ha en passion för att skapa samhällsnytta.Vem är du?

Vi tror att du har en högre utbildning och minst fem års arbetslivserfarenhet. Du är bekväm med att arbeta i team och har personliga färdigheter som stödjer att kunna leda verksamhet, projekt eller linje, mot gemensamma mål.För att lyckas i rollen krävs det att du har ett genuint intresse för andra människor och deras drivkrafter. Oavsett om du är en van ledare eller om det här är ett första steg i en chefskarriär så har du en nyfikenhet kring utveckling av såväl andra som dig själv. Du är en god kommunikatör och tycker det är spännande med nya relationer.Det är meriterande om du har erfarenhet av ledande roller inom konsultverksamhet, försäljning och projektledning. Om du har arbetat inom försvarsindustrin eller Försvarsmakten ser vi det som en klar tillgång.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!Sista ansökningsdatum är 2024-05-11, men urval sker löpande.

Placeringsort: Helsingborg, Växjö, Karlstad, Örebro

Kontakt: Stefan.Jansson@combitech.se

Ansök nu

Enhetschef för Kundtjänst och medier vid Örebro Universitetsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Apr 10
Vi söker en enhetschef för Kundtjänst och medier vid Örebro Universitetsbibliotek för tillsvidareanställning.

Bakgrund
Örebro universitetsbibliotek består av fyra bibliotek på tre campus och har ca. 45 anställda. Verksamheten bedrivs under ledning av en bibliotekschef samt enhetschefer för de tre enheterna - Enheten för undervisning och forskningsstöd, Enheten för kundservice och medier, samt Medicinska biblioteket.

Universitetsbiblioteket är en viktig resurs och mötesplats för studenter, forskare och anställda. Biblioteket strävar efter att erbjuda en inkluderande och inspirerande miljö som främjar kunskap och lärande i linje med universitets vision om att vara en attraktiv studie- och arbetsplats. Enheten för kundtjänst och medier spelar en avgörande roll i att förverkliga denna vision genom sitt ansvar för extern kundservice, bibliotekets fysiska lokaler samt tillhandahållande och tillgängliggörande av informationsresurser.

Uppdraget
Universitetsbiblioteket söker en engagerad och erfaren enhetschef för Enheten för kundtjänst och medier. Vi söker dig som trivs med att leda verksamhetsnära och som känner en drivkraft i att vara delaktig i skapandet av nästa generation av biblioteksverksamhet tillsammans med ditt team och chefskollegor.

Arbetsuppgifter 
I rollen som enhetschef för Kundtjänst och medier ansvarar du för att leda och utveckla enhetens verksamhet utifrån universitetets vision och universitetsbibliotekets uppdrag. Du kommer att vara direkt underställd bibliotekschefen, ha personal- och budgetansvar för enheten samt ingå i universitetsbibliotekets ledningsgrupp. Inom ramen för uppdraget ligger ansvar för att utveckla och samkoordinera bibliotekets yttre kundservice, ansvar för mediabudgeten samt för inköp och tillgängliggörande av bibliotekets tryckta och elektroniska samlingar. Enheten ansvarar även för det obemannade Notbiblioteket i Musikhögskolans lokaler på Campus Örebro samt delar av biblioteksverksamheten vid Campus Grythyttan. Därutöver ingår ansvar för universitetsbibliotekets kommunikation och marknadsföring, de fysiska lokalerna samt för lärosätets lokala publikationsdatabaser. Enheten samordnar även utställningar och aktiviteter i biblioteken samt erbjuder biblioteksvisningar för besökare. 

Du förväntas kunna arbeta tillitsbaserat samt leda och motivera ditt team för att uppnå gemensamma mål och en positiv arbetsmiljö. Du kommer även att ansvara för kompetensutveckling inom teamet och se till så att alla medarbetares kompetens och tid tillvaratas på bästa sätt genom effektiva och smarta arbetssätt.

Kvalifikationer
Krav:


• Akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap
• Erfarenhet av ledarskap med personal- och budgetansvar
• God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
• Erfarenhet av kundtjänst, inklusive strategisk planering och utvärdering av tjänster och aktiviteter
• Kännedom om medieplanering, förvärv och katalogisering inom bibliotek

Meriterande:


• Erfarenhet från forskningsbibliotek
• Kännedom om publiceringsprocesser och öppen vetenskap
• Erfarenhet av arbete med lokala publiceringsdatabaser

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är i hög grad serviceinriktat och merparten av arbetet sker i nära samverkan med kollegor och användare. Vi förväntar oss att du är flexibel, öppen för förändringar, och kan arbeta med fokus på kvalitet och helhet. Vi förutsätter även att du har goda kommunikations- och samarbetsförmågor, samt att du är van vid att representera och tala inför grupper.

Information 
Anställningen är tillsvidare på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Linda Östlundh, tfn. +46 (0)79- 06 18 939 eller chef för Enheten för undervisning och forskningsstöd, Anna Boström tfn. +46 (0)19-30 14 58.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.  

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten. 

Ansökan 
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök". 

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av rollen som enhetschef för Kundtjänst och medier
• Komplett CV
• Kopior av relevanta betyg/intyg

Sista ansökningsdag är 2024-05-06. Vi ser fram emot din ansökan och potentialen att stärka vår medicinska biblioteksavdelning! 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Ansök nu

PLM Developer

IT-producent
Läs mer Apr 15
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Are you passionate about cutting-edge technology and ready to make an impact in the world of Product Lifecycle Management (PLM)? Look no further! We’re seeking a skilled Teamcenter PLM Developer to join our dynamic team. If you thrive on collaboration, innovation, and solving complex challenges, this role is tailor-made for you.
Your Team
As a PLM Developer, you’ll be part of a highly motivated team dedicated to enhancing PLM solutions and services. Our agile framework empowers us to efficiently manage an extensive roadmap of projects, ensuring we meet business requirements with new features and enhancements. If you’re excited about staying at the forefront of technological advancements in PLM, read on!
Your mission
As a PLM developer, your role will involve collaborating with team members to develop Teamcenter solutions that meet the organization's business requirements according to the agile methodology and development best practices.
Some of the main tasks and responsibilities of this role include:
* Understanding business requirements and preparing functional specifications in collaboration with Solution Architect and other roles within the organization.
* Creating design specifications and developing the solution according to the specification including unit testing.
* Collaborate with cross-functional teams and integration partners during various phases ex: feasibility, proof of concepts, defect fixing etc.
* Responsible for timely delivery and Quality Assurance of deliverables.
* Contribute in further development of efficient methods, principles, documentation and routines  within PLM development area.

Your profile
To succeed in this role, we believe you have a University Degree covering areas such as IT/Computer science or similar knowledge developed through working experience combined with at least 5-7 years of experience in Teamcenter Solution Development and Teamcenter Customization. You have good understanding of software development best practices and a solid understanding and experience working with Teamcenter functionalities, features, and modules.
You are a team player who can work with multi-cultural teams, collaborating with colleagues from various IT disciplines across the globe, and fostering a positive work environment. Given the collaborative nature of the role, good interpersonal and communications skills are essential. You are proactive and independent, with good problem-solving skills. Fluency in English is a must, Swedish language is considered an advantage. 
Other requirements include:
* Development experience in Teamcenter modules/features such as BOM Management, Change Management, Manufacturing Process Planner, Product Configurator, Variant Management, Report Generation, Workflow Designer, Dispatcher and Transfer modes.
* Teamcenter Data Model (BMIDE) and deployments.
* Hands-on experience in Teamcenter Customization like ITK and SOA.
* C and C++ Programming Skills.
* Any scripting language knowledge such as JavaScript, , Perl, Batch, XML and XSLT
* Work experience using Azure DevOps or JIRA.
* Knowledge on Teamcenter Rich Client Customization, AWC Customization is a plus

Location and travel
This position is located in Örebro, Sweden. Occasional travel will be needed. In case a candidate from a different country applies and is successful, local Swedish terms and conditions will apply.
Application and contact information
In this recruitment process, we review applications continuously. Welcome with your application as soon as possible by creating an account in our recruitment system and submitting your CV and cover letter. Please note that due to regulations, we cannot handle applications received through email. Last day to apply for this position is 6th May 2024. 
For questions about the position please contact hiring manager:  Gururaj Shetty, gururaj.shetty@epiroc.com, +46721453371
For questions about the recruitment process or application please contact Recruitment specialist: Zuzana Kalivodova, zuzana.kalivodova@epiroc.com

Ansök nu

Vi söker en arkeolog med fokus på pedagogik!

Antikvarie
Läs mer Apr 22
Örebro läns museum är inne i ett spännande skede. Museet har startat processen mot en nyöppnad museibyggnad fylld med nya utställningar. Vi är också verksamma runt om i regionen och vill erbjuda skolklasser arkeologiska program i klassrummet eller i fält!Museet söker nu en medarbetare som vill vara med och utveckla museets arkeologiska mobila skolverksamhet.
Är du den vi söker?
Vi letar efter dig som motiveras av och tycker det är roligt att förmedla historia och arkeologi på ett praktiskt sätt som passar årskurs 3–6. Du har ett stort intresse för att arbeta med barngrupper. Det är viktigt att du trivs med att arbeta både utomhus och i klassrumsmiljö. Du är välkomnande och har lätt för att skapa kontakt med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Dessutom förväntas du vara noggrann, självständig och van vid administrativa uppgifter för att passa in i den här rollen.
Om tjänsten
Du kommer tillhöra Enheten för samling och utställning, där ditt arbete fokuserar på att skapa material och innehåll för ett mobilt arkeologiskt prova-på-program för elever i skolan. I uppgiften ingår att prova ut programmet på klasser. Ingår gör även att planera för praktiska uppgifter såsom att packa och montera utrustning samt rekvisita. Du kommer att arbeta nära museets pedagoger.
Vidare kommer du att vara delaktig i framtagandet av material för museets arkeologiska basutställning.
Krav
Akademisk examen inom arkeologi
Minst ett par års erfarenhet av pedagogiskt arbete
God förmåga att uttrycka dig i skrift på svenska
B-körkort

Meriterande
Lärarexamen
BE-körkort

Ansökan
Sista ansökningsdag 30 april 2024
Om anställningenSärskild visstidsanställning 100 %, 11 månader. Tillträdesdag enligt överenskommelse.
Provanställning tillämpas. Helg tjänstgöring kan ingå.
Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Arbetsställe
Örebro läns museum Kaserngården 6, Örebro
Vill du bli en av oss?
Örebro läns museum vill att våra besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden genom möten med konst och kulturhistoria.
Vi är ca 25 medarbetare som arbetar med utställningar, kulturmiljö, museipedagogik, slöjd, samlingar med mera. Här erbjuds du ett spännande, kreativt och utvecklande lagarbete. Vi tror att goda resultat är värda att fira tillsammans, så vi har roligt både i och utanför museet. Hos oss finns det utrymme att växa tillsammans genom utbildning, stöttning samt goda utvecklingsmöjligheter. Vi är kollektivanslutna med tjänstepension och tycker att hälsa är viktigt så därför erbjuder vi våra medarbetare friskvårdsbidrag och friskvårdstid.
Vi arbetar för att bidra till ett hållbart samhälle och värdesätter kulturell hållbarhet. Region Örebro erbjuder goda förutsättningar för ett gott boende och närhet till natursköna områden.Kontakt
Marcus Drotz, Enhetschef samling och utställning
marcus.drotz@olm.seTelefon: 019-6028705
Fackliga företrädare
Johanna Björck, DIK
Telefon: 019-602 87 11

Per Torgén, Vision
Telefon: 019-602 87 20

Ansök nu

Redaktör

Redaktör
Läs mer Mar 15
Tidningen Hemmets Vän ingår i Litzon Press Förlags AB, ett av de ledande medieföretagen på kristen grund. Vi förmedlar mening, hopp och livsfördjupning genom vår tidningsutgivning, förlagsverksamhet och ehandel. Till tidningen Hemmets Vän i Örebro söker vi nu en redaktör med känsla för trafikskapande nyheter, kunskap om svensk kristenhet och god språkkänsla. Möjlighet finns till hybridarbete efter överenskommelse.
Som redaktör på Hemmets Vän är du med och utformar tidningens innehåll i alla kanaler. Vi so?ker nu ytterligare en redakto?r som tillsammans med redaktionen planerar print- och digitalutga?vorna, redigerar print och webb och har lo?pande kontakt med skribenter, frilansmedarbetare och nyhetsbyra?er. Som redakto?r får du också initiera nya nyhetstexter, intervjuer och reportage, hitta oväntade vinklar och se tendenser i opinionen.
Vi sta?r i startgroparna fo?r nya digitala utga?vor på ny publiceringsplattform och ser därför ga?rna att du har erfarenhet av digitalt publiceringsarbete.
Vi söker dig som
har journalistisk erfarenhet eller annan bakgrund inom medie- och kommunikationsarbete
arbetar noggrant, självständigt och är strukturerat
är proaktiv och drivande vad gäller nyhetsuppslag, reportage och vinklar
har lätt för att skriva kortare och längre texter och känsla för vad som är en bra rubrik
har intresse och kunskap kring kristen tro och fo?rsamlingsliv i Sverige och världen
stimuleras av att arbeta mot deadlines, a?r prestigelo?s och trivs pa? en mindre arbetsplats med korta beslutsvägar
kan skapa intresse och trafik genom rubriksättningar och anpassningar till sociala medier
tillsammans med oss vill vidareutveckla va?r journalistik och relationen till la?sarna i flera kanaler

Vi arbetar i Google Workspace och Adobe CS på Mac.
Va?lkommen med din anso?kan, CV och referenser till
jobb@hemmetsvan.se senast 28 april
För mer information kontakta vd Åke Hällzon, 019-16 54 15, ake@hemmetsvan.se eller Marcus Pollack, 070-652 40 00, marcus.pollack@hemmetsvan.se.
Vi ser fram emot höra från dig. Välkommen till oss!
Sista ansökningsdatum: 2024-04-28

Ansök nu

Technical Writer

Teknikinformatör
Läs mer Apr 3
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Technical Writer
Are you interested in creating technical information for our battery machines, supporting the global society's ongoing transition? Do you want to work in a global and digital environment together with great colleagues that challenge ways of working – and that have fun along the way? Then you might be our next technical writer working with our intelligent products!

About Epiroc
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure, and natural resources industries. Using state-of-the-art technology, Epiroc develops and manufactures innovative drill rigs, rock excavation and construction machines, and delivers world-class service and consumables, as well as solutions for automation, digitalization, and electrification. 

Your team
The Technical Information Services department is responsible for efficiently develop and distribute technical information and make sure it is available and current throughout the product life cycle. Our team have expertise in different areas, such as Drill and Blast machines, Material handling machines, Automation and Battery technique, and specialists focusing on terminology, compliance, and illustrations to mention some of them.
Working in our team is very rewarding. You will join a group of committed team players that help each other out, have fun together and that like to share knowledge and feedback to constantly learn and develop. We have good collaboration with our stakeholders, and we also have many global networks to continuously develop our way of working to improve the customer experience.

Your mission
As Technical Writer you will be part of a team that creates and designs technical information, i.e. manuals and instructions, to ensure a safe and efficient operation and maintenance of our Epiroc battery products. 
You will work in close collaboration with our engineers and service teams to retrieve input data and understanding of our products and deliver product information for our machine orders. You will also participate in new development projects based on your knowledge and interests.

Your profile
To thrive in this position, we believe that you are curious of getting to know and understand our systems and products to be able to create information that is correct and user-friendly.
To succeed, you need to have verbal and written fluency in English and Swedish, as well as good writing and communication skills. 

Good machine knowledge of battery machines is a plus, but not mandatory.

As a person, you are self-motivated and enjoy getting things done. Furthermore, you enjoy collaborating with stakeholders to be able to provide the product deliverables in line with the business needs. 
Location
This position is located in Örebro, Sweden.

Application and contact information
Please send your application, including CV and personal letter, by creating an account in our recruitment system as soon as possible but no later than 19th of April 2024. 
We review applications on a rolling basis. Please note that, due to the current regulations, we will only consider applications received through our system and not via email or social media.
For questions about the position please contact hiring manager: 
Helena Daleskog, Manager Technical Information Services Manuals, helena.daleskog@epiroc.com
For questions about the recruitment process or application please contact: 
Dana Galova, Recruitment specialist, dana.galova@epiroc.com

Life at Epiroc
By joining our team, you can expect an atmosphere of creativity, innovation, and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment, and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities!

In addition to the fact that we have a culture that is characterized by development combined with having a good balance between work and leisure, there are some things that makes us a little extra proud to work at Epiroc:  

•    Global career opportunities
•    Epiroc University, for your own competence development
•    Community involvement
•    Benefits package, which amongst other things include flexible working hours and bonus.

A hybrid workplace 
Life at Epiroc can include the possibility for a hybrid workplace. It is a way of working that offers flexibility and participation allowing for a better balance between work and private life, which also promotes well-being. The hybrid workplace is an opportunity if work allows, based on your role, responsibilities, and individual conditions.

Ansök nu

Producent

Producent: kultur, media, film, scen, dataspel
Läs mer Mar 20
ÖREBRO TEATER SÖKER PRODUCENT
Örebro Teater – Hela länets teater. Örebro Teaters uppdrag är att spela teater av hög konstnärlig kvalitet för både barn och vuxna. Teatern ägs av Region Örebro län och Örebro kommun. Hemort är Örebro. De två huvudscenerna är Örebro Teater och Lilla Scenen.
Örebro Teaters mål är att vara en självklar del av det lokala och nationella kulturlivet. Alla som bor i länet ska känna till teaterns verksamhet och uppleva teatern angelägen. Teatern är ett konstnärligt nav i länet för professionell teater, amatörteater och för teaterverksamhet i skolan. Örebro Teaters verksamhet omfattar egen produktion, samproduktion, pedagogisk verksamhet, gästspel och turnerande verksamhet.
ÖREBRO TEATER SÖKER NU EN PRODUCENT
Du planerar, genomför och driver produktioner utifrån givna ekonomiska och tekniska resursramar. Du deltar i upprättandet av produktionsdokument, upprättar och ansvarar för produktionsbudget, leder produktionerna och är produktionernas spindel i nätet. Du ansvarar också för utvärdering och uppföljning i de produktioner där du är ansvarig producent.
Du arbetar på uppdrag av VD och samarbetar med konstnärlig ledare, kommunikationschef, teknisk chef och ekonomiansvarig. I rollen som producent ingår viss arbetsledning och du har arbetsmiljöansvaret i de produktioner du ansvarar för.
Producenten ansvarar för att kontraktera skådespelare och annan konstnärlig personal, sköter administrationen, samordnar alla medarbetare i en produktion, och lägger upp repetitionsschema. I rollen ingår turnéläggning och införsäljning av turnéproduktioner.
I de produktioner du ansvarar för, samarbetar du nära produktionernas konstnärliga team, dvs regissörer, koreografer, scenografer, kostymdesigners samt teknisk personal kopplade till produktionerna.
Jobbet ställer höga krav på social kompetens och god kommunikation. Du behöver vara lösningsorienterad och bidra till ett generöst och inkluderande arbetsklimat. Du behöver också vara en person som drivs av att utveckla både ditt eget och organisationens arbetssätt.
Som producent på Örebro Teater kommer du bland annat att:
• utifrån teaterledningens produktionsbeslut och i samråd med övriga funktioner på teatern svara för produktionsledning av enskilda produktioner. Det är ofta flera parallella processer med flera produktioner och projekt i olika stadier samtidigt så detta kräver god struktur och simultankapacitet.
• lägga och delge vecko– och månadsschema för föreställningsbunden personal.
• i samarbete med konstnärlig ledare och teknisk chef ansvara för prioriteringar i produktionsbudget.
• sammankalla och leda regelbundna för- och produktionsmöten.
Vi söker dig som har:
• ett stort intresse för teaterarbete
• relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som producent på producerande scenkonstinstitution eller fri grupp
• erfarenhet av att hantera avtal inom scenkonstområdet
• erfarenhet av formell eller informell personalledning
• erfarenhet av budget- och uppföljningsarbete
• administrativ förmåga, god överblick och kreativ problemlösning
• förmåga att arbeta självständigt och med god samarbetsförmåga
• förmåga att ta eget ansvar och egna initiativ i arbetet
• förståelse för både den konstnärliga processen och behovet av praktisk styrning
• god förmåga att i tal och skrift formulera dig på svenska och engelska
Vi ser gärna att du har/meriterande:
• erfarenhet av planeringsverktyg, som t.ex. Timewise
• god kännedom om Riksavtalet för institutionsteatrar
• talar flera språk
• erfarenheter av att driva likabehandlingsfrågor inom konstnärlig verksamhet
Körkortskrav:
B
Varaktighet, arbetstid:
Heltid. Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Kvälls- och helgarbete förekommer.
Tillträde:
2024-08-01 eller enligt överenskommelse.
Ersättning:
Fast lön, förtroendearbetstid.
KONTAKTPERSONER VID FRÅGOR OM TJÄNSTEN:
Stina Westerberg, VD. stina.westerberg@orebroteater.se
Facklig representant, Fackförbundet Scen och Film:
Katarina Krogh, skådespelare, katarina.krogh@orebroteater.se
SÅ HÄR ANSÖKER DU:
Ansökan med personligt brev, CV/meritförteckning och två referenser med kontaktuppgifter skickas via e-post med referens: ”Producent” senast 2024-04-12 till per-olof.larsson@orebroteater.se
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss förfrågningar från annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vi söker Örebros trevligaste fotograf!

Fotograf
Läs mer Mar 7
Fotograf, ett drömyrke för dig?
Vi söker nu fler fotografer till vår fotografkår i Örebro med omnejd. Exakta Photo är Sveriges bästa skolfotoleverantör med mer än 60 års erfarenhet. Exakta Photo finns i hela Sverige och tillsammans fotograferar vi 900 000 elever varje år.
Vi söker dig med ett genuint fotointresse som vill kombinera det med ett kul arbete bland barn och ungdomar. Vi värdesätter dina goda egenskaper som social förmåga, och att kunna jobba med eget ansvar under ordning och reda. Men även en estetisk "blick" för bild och form. Erfarenhet från barn- och ungdomsverksamhet är en stor merit.
Du kommer att få tillgång till en digital fotoutrustning, vilket kräver god datorvana. Vi erbjuder dig en professionell fotoutbildning v33 i Nyköping men även en onlinekurs innan skolstarten i augusti.
Tjänsten kräver att du har körkort samt tillgång till bil.
Arbetsperiod i första hand v33 till v42 med möjlighet till förlängning.
Tidigare branscherfarenhet inom foto/skolfoto är inget krav men är självklart en merit. Vi ser gärna ett samarbete med redan etablerade fotografer.
Passa på att söka till vår glada fotografkår och berätta lite om dig själv samt bifoga ditt Cv och några bilder. (Eller länk).
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Software Developer

Informatiker
Läs mer Mar 11
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Software Developer, Underground Drilling Applications
Curious on joining our quest on mining minerals and creating infrastructure by pushing cutting-edge technologies for a better tomorrow.

Your team
We are strengthening one of our delivery teams for face drilling machines with a software developer. The team is experienced containing professional developers with solid application knowledge.
In close collaboration with the product owner the team is responsible for functionality development, from request to quality assured implementation. 
Feedback is key for our success, hence working close to our stakeholders, other parts of R&D, prototype machines and real-life tests in mines are normal parts of our way of working. 

Your mission 
As a software developer in the team, you will work with a mix of customer support activities, new functionality- and product development within underground automation for face drilling machines.
With people safety in focus and customers in center you carry an agile mindset in what you do from development to deployment.

Your profile
You are looking for your next challenge, where you can put your solid programming skills into practice for underground drilling machinery.
Your curious nature of implementing sustainable technologies, willingness to learn and putting pride in sharing knowledge in the daily work are some of the things we value. As person we see that you like cross functional collaboration and that you drive building network with other departments.
We believe that you have an academic degree in relevant area or other relevant background with experience in C++.
You are fluent in English, both spoken and written.
We also believe that you have experience of embedded system development or machine control in industrial applications.

Location and travel
This position is located in Örebro, Sweden.

Application and contact information
We review applications on a rolling basis. Please note that, due to the current regulations, we will only consider applications received through our system and not via email or social media.
Last day to apply for this position is 2024-03-31.
For questions about the position please contact hiring manager: Pär Vörde, par.vorde@epiroc.com
For questions about the recruitment process or application please contact: Recruitment specialist Dana Galova, dana.galova@epiroc.com

A hybrid workplace 
Life at Epiroc can include the possibility for a hybrid workplace. It is a way of working that offers flexibility and participation allowing for a better balance between work and private life, which also promotes well-being. The hybrid workplace is an opportunity if work allows, based on your role, responsibilities, and individual conditions.

Life at Epiroc
By joining our team, you can expect an atmosphere of creativity, innovation, and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment, and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities!

In addition to the fact that we have a culture that is characterized by development combined with having a good balance between work and leisure, there are some things that makes us a little extra proud to work at Epiroc:  
•    Global career opportunities
•    Epiroc University, for your own competence development
•    Community involvement
•    Benefits package, which amongst other things include flexible working hours and bonus.

Ansök nu

Timvikarier teckenspråkstolk till Specialpedagogiska skolmyndigheten

Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Läs mer Okt 3
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning.

Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också specialskolor, fördelar stadsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden är några saker som just nu finns på vår agenda. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. På uppdrag av staten driver SPSM skolor för elever som behöver ett alternativ till den vanliga grundskolan. Skolorna har olika målgrupper och finns geografiskt spridda över landet.

Verksamhetsområde specialskola omfattar för närvarande drygt 600 medarbetare. Verksamhetsområdet omfattar myndighetens samtliga regionala och nationella specialskolor, tio stycken från Umeå till Lund. Utöver skolorna innehåller verksamhetsområdet även en skolstödsenhet, en skolutvecklingsenhet och en hälso- och sjukvårdsenhet.

Skolstödsenheten har för närvarande ca 65 medarbetare som ger verksamhetsområde Specialskola stöd i form av vaktmästeri, skolmåltider, lokalvård, lokaler, ekonomi-, inköp- och personalhandläggning samt skolnära administration. Hela SPSM får stöd i teckenspråkstolkning och hörselteknik.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi digitala plattformar för arbete och möten på distans.

Är Du teckenspråkstolk med hög kompetens? Är Du en praktiker med teoretisk förankring? Är du trygg i din yrkesroll? Då kanske Du tilltalas av och passar som timvikarie på någon av SPSM:s skolor! Tjänsten annonseras på flera orter och vi söker timvikarierande teckenspråkstolkar med placering på Birgittaskolan i Örebro, Vänerskolan i Vänersborg eller Östervångsskolan i Lund samt vid distansmöten.

Du kommer att tillfrågas när det uppstår behov med kort eller långt varsel. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje enskilt tillfälle du tas i anspråk för arbete. Erbjudande om sådan tidsbegränsad anställning sker vanligen muntligt. Du har givetvis rätt att tacka nej till uppdrag som erbjuds dig. Våra skolor är tvåspråkiga specialskolor där teckenspråk är det gemensamma språket bland både elever och personal.
Vårt uppdrag är att ge döva elever och elever med hörselnedsättning utbildning motsvarande den som ges i grundskolan/grundsärskolan, enligt specialskolans läroplan. Våra skolor är mångkulturella med elever från fler olika länder och kulturer. Vi kommunicerar på svenskt teckenspråk samt talad och skriven svenska. Vi bedriver också teckenspråkskurser för hörande barn och ungdomar vars föräldrar är döva eller har en hörselnedsättning.


ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som timvikarierande teckenspråkstolk på SPSM ingår tolkning till både elever och personal i olika situationer, på plats i SPSM:s lokaler eller på distans i digitala möten. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även på raster, i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla undervisning, möten, konferenser och fortbildning.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har:
Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat eller är auktoriserad av Kammarkollegiet.
Minst 6 månaders erfarenhet i närtid av arbete som teckenspråkstolk.
Utbildning och erfarenhet som dövblindtolk

Det är meriterande om du har
Erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar
Erfarenhet av pedagogiskt språk
Erfarenhet av ett formellt språkbruk
Erfarenhet av administrativa stödsystem och digitala verktyg
Erfarenhet av att samordna tolkuppdrag
Erfarenhet av tolkning på distans via digitala plattformar som tex Zoom.
Vidareutbildning inom tolkområdet

Personliga egenskaper
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov samt initiativrik och lösningsfokuserad. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i team

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du
dela vår värdegrund allas lika värde. Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Global Analytics Developer

Informatiker
Läs mer Mar 7
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden.

Learn more at www.epirocgroup.com.

Global Analytics Developer
Would you like to work together with highly skilled and motivated colleagues that will challenge you to dare to think new and make you grow in your professional role and as a colleague?
Then this could be your next challenge! We are currently looking for a Global Analytics Developer to join our inspiring and innovative Global Data Analytics team.

Your mission 
As a part of the Global Data Analytics Team, you will play a vital role by utilizing your coding skills to build the solutions that meet the needs within the entire range of business domains of Epiroc, such as Marketing, Production, R&D, Finance, Supply Chain, Purchasing, etc.
Together with the members in your team, you will build data analytics solutions on our Data Analytics Platform. You will be involved from the start, together with business stakeholders, all the way to delivery.

Supported by the cutting-edge data processing services and technologies on our Data Analytics Platform, you will use your coding skills, experience, and creativity to build innovative data analytics solutions.There are always things to improve, therefore your input and ideas will be vital to  build the future technology stack of the platform.

Your profile
To succeed in this role, we believe you have solid experience in data modeling, data analysis, T- scripting (SSAS), DAX and visualization (Power BI) and that you are passionate about finding the right combination of data and technical tools that will meet the needs. 
In addition, we believe you have great interpersonal and communication skills that reflect your desire for collaboration.
Collaboration through any channels, platforms or across borders, building your network, comes natural to you.
You have a passion for analyzing, creating a common understanding of the business need and leading a team for meeting these with the delivery of technical solutions. You find satisfaction by delivering with quality and are proactive with taking ownership of projects and drive innovative solutions to enhance our data analytics capabilities.
You have proven experience and expertise in Data Warehouse, ETL, Cube and Report design and development.
You understand the importance of having a good working knowledge of SSAS and proper workflow design and exception management.
You are confident in your ability to design, plan and build scalable BI solutions, experience with requirements gathering, strong Developer skills. You have relevant expertise working with relational and multidimensional database schemas and writing queries.  
You are actively engaged throughout the delivery lifecycle, including performing analyses, design, development, validation and implementation of reports.  Additionally, you have a broad understanding of business processes and learn easily.

As we are working with colleagues and partners from all over the world, good verbal and written communication skills in English are required.

Location and travel
This position may be located in one of our Epiroc IT Hubs, depending on the candidate’s current location: Örebro (Sweden) or Prague (Czech Republic). Local terms and conditions will apply, depending on the successful candidate’s current location. 

Application and contacts
Please send your application, including CV and personal letter, by creating an account in our recruitment system as soon as possible but no later than 22nd of March. We review applications on a rolling basis. Please note that, due to the current regulations, we will only consider applications received through our system and not via email or social media.
For questions about the hiring process, please contact Recruiting Specialist Dana Galova, dana.galova@epiroc.com

For questions about the role, please contact hiring manager Prem Nair, Global BI Product Manager Operations, prem.nair@epiroc.com 

Life at Epiroc
By joining our team, you can expect an atmosphere of creativity, innovation, and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment, and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities!

In addition to the fact that we have a culture that is characterized by development combined with having a good balance between work and leisure, there are some things that makes us a little extra proud to work at Epiroc:  

•    Global career opportunities
•    Epiroc University, for your own competence development
•    Community involvement
•    Benefits package, which amongst other things include flexible working hours and bonus.

A hybrid workplace 
Life at Epiroc can include the possibility for a hybrid workplace. It is a way of working that offers flexibility and participation allowing for a better balance between work and private life, which also promotes well-being. The hybrid workplace is an opportunity if work allows, based on your role, responsibilities, and individual conditions

Ansök nu

Enhetschef för Medicinska biblioteket vid Örebro Universitetsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Feb 9
Vi söker en enhetschef för Medicinska biblioteket vid Örebro Universitetsbibliotek?för tillsvidareanställning.

Bakgrund  
Örebro universitetsbibliotek har en viktig och central roll för universitetets studenter, lärare och forskare. Biblioteket tillhandahåller bland annat stöd och undervisning i informationskompetens, bibliometri, öppen vetenskap, publiceringsfrågor samt akademiskt skrivande och bibliotekets lokaler är uppskattade studieplatser för studenter och andra besökare.?Sedan några år tillbaka har biblioteket ett särskilt uppdrag att öka stödet till forskning, då universitet arbetar intensivt med att öka sin forskningsvolym och verksamheten har anpassats till detta. 

Universitetsbiblioteket har totalt ca 45 medarbetare och består av fyra bibliotek uppdelade på tre campus; Huvudbiblioteket och Notbiblioteket på Campus Örebro, Restauranghögskolans bibliotek på Campus Grythyttan samt Medicinska biblioteket på Campus USÖ vid Universitetssjukhuset. Den utannonserade positionen är placerad på Medicinska biblioteket på Campus USÖ.  

Medicinska biblioteket har idag fem medarbetare som alla aktivt deltar i den pågående utvecklingen att ytterligare stärka bibliotekets forskningsstöd såväl som stödet till utbildningen. Enheten har ett mycket gott och nära samarbete med studenter och medarbetare på universitetet, men även med forskare och kliniker ute i vårdverksamheten. For att möta användarnas behov har biblioteket under senare tid bland annat utvecklat en mycket efterfrågad service för systematiska ämnesöversikter och meta-analyser och teamet bidrar aktivt med stöd för evidensbaserad hälso-och sjukvård genom ett nära samarbete med sjukhusets HTA enhet. 

Uppdraget? 
I samband med en kommande pensionsavgång söker vi?en engagerad, driven och erfaren enhetschef till Medicinska biblioteket. Enheten stöttar dels Institutionen för medicinska vetenskaper, men även personal vid Universitetssjukhuset genom avtal med Region Örebro län. Som enhetschef kommer du att leda verksamheten och spela en central roll i utvecklingen av framtidens medicinska biblioteksverksamhet vid Örebro universitet. Vi söker dig som trivs med att leda verksamhetsnära, och som drivs av möjligheten att utveckla nästa generations utbildnings- och forskningsstöd tillsammans med ditt team. 

Arbetsuppgifter? 
Som enhetschef för Medicinska biblioteket ansvarar du för att leda och utveckla bibliotekets verksamhet utifrån universitetets vision och universitetsbibliotekets uppdrag. Du kommer att vara direkt underställd bibliotekschefen, ha personal- och budgetansvar, och ingå i universitetsbibliotekets ledningsgrupp.? 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att säkerställa den dagliga driften och utvecklingen av Medicinska biblioteket genom att ansvara för personal, lokaler och resurser, men du förväntas även delta operativt i dagliga arbetsuppgifter som exempelvis undervisning i informationssökning, systematiska ämnesöversikter, inköp av elektronisk och tryckt media, samt pass i bibliotekets informationsdisk. Du förväntas kunna arbeta tillitsbaserat och leda och motivera ditt team för att uppnå gemensamma mål och en positiv arbetsmiljö. Du kommer även att ansvara för kompetensutveckling inom teamet och se till så att alla medarbetares kompetens och tid tillvaratas på bästa sätt genom effektiva och smarta arbetssätt. 

Kvalifikationer? 
Krav:?? 


• Akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande område.?
• Arbetslivserfarenhet från medicinsk- eller hälsovetenskaplig biblioteksverksamhet (kliniskt och/eller akademiskt).?
• Erfarenhet av personalansvar och ledning inom en biblioteksmiljö.?
• Goda kunskaper om medicinskt forskningsstöd, inklusive erfarenhet av att stödja systematiska översikter och evidensbaserad praktik.?
• Erfarenhet från att utveckla användarcentrerat biblioteksstöd och service.?
• Erfarenhet av budgetansvar.?
• Goda kunskaper och förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.?

Meriterande:? 


• Erfarenhet av egen forskning.?

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är i hög grad serviceinriktat och merparten av arbetet sker i nära samverkan med kollegor och användare. Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta med kvalitet och helhetsperspektiv i fokus.??Vi förutsätter även att du har starka kommunikations- och samarbetsfärdigheter och är van att representera och tala inför grupper.   

Information? 
Anställningen är tillsvidare på 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.?? 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Linda Östlundh, tfn +46 79-06 18 939 eller enhetschef för Medicinska biblioteket Gunilla Källman, tfn +46 70-19 05 749. 

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.?? 

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.? 

Ansökan? 
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".? 

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:? 


• Ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av rollen som enhetschef
• Komplett CV?
• Kopior av relevanta betyg/intyg?

Sista ansökningsdag är 2024-03-13. Vi ser fram emot din ansökan och potentialen att stärka vår medicinska biblioteksavdelning!? 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.? 

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Ansök nu

Informationsspecialist, vikariat till Specialpedagogiska skolmyndigheten

Informationsspecialist
Läs mer Feb 16
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.spsm.se/jobb.

Här skapas förutsättningar för att myndigheten ska bli en innovativ och ledande kunskapsaktör. Det gör vi genom att utgå från bästa tillgängliga kunskap samt att analysera, tillvarata och utveckla digitaliseringens möjligheter i alla myndighetens tjänster och verksamheter.

Avdelningen för Kunskapsutveckling arbetar med forskningsspridning, analys och utvärdering, omvärldsbevakning och digitalisering.

Analys- och utvecklingsenheten utvecklar och kvalitetssäkrar myndighetens verksamheter utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Det gör vi bland annat genom att ta fram utvärderingar och analyser av verksamheternas resultat och effekter, analysera tendenser i omvärlden samt genom att utveckla och följa upp myndighetens arbete inom mänskliga rättigheter. I enhetens uppdrag ingår även att sammanställa och sprida resultat av specialpedagogisk forskning till skolor och skolhuvudmän i Sverige samt att leda Sveriges verksamhet inom European Agency for Special Needs and Inclusive Education. Analys- och utvecklingsenheten har 17 medarbetare. Vi söker nu en vikarierande informationsspecialist till Malmö, Örebro, Solna eller Härnösand. Annonsen publiceras därför på dessa orter.

ARBETSUPPGIFTER
Som en av myndighetens informationsspecialister kommer du att ha en central roll när det gäller att driva och utveckla myndighetens vetenskapliga informationsförsörjning inom det pedagogiska och specialpedagogiska området. Du förvaltar och utvecklar myndighetens digitala bibliotek och du ger informationsvetenskapligt stöd till medarbetare inom myndigheten. Det innebär bland annat att du tar fram och genomför kompetensutvecklingsinsatser, ger konsultativt stöd vid litteratursökning och referenshantering samt medverkar som metodstöd i projekt som kräver din kompetens. Det kan även innebära att du genomför andra typer av researcharbeten som underlag för olika utredningar och kartläggningar. Du är en del av enhetens redaktion för forskningsspridning och bevakar aktuell forskning inom det specialpedagogiska området.

Du följer upp myndighetens användning av forskningslitteratur och verkar för att öka och utveckla denna utifrån din roll. Du samverkar med liknande funktioner inom övriga skolmyndigheter. Det kan även förekomma andra arbetsuppgifter inom ramen för Analys- och utvecklingsenhetens uppdrag. I din roll bidrar du till att myndighetens verksamheter vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

SPSM:s medarbetare finns över hela landet och digitala mötesverktyg är en del av vår vardag, resor kan dock förekomma. Vi erbjuder distansarbete på del av arbetstiden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har
• akademisk examen på minst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap eller ämnesområde som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
• kunskap om den vetenskapliga publiceringsprocessen och villkoren för vetenskaplig kunskapsproduktion.

Det är meriterande om du har
• arbetat inom forsknings-, myndighets- eller specialbibliotek
• erfarenhet av förvaltning av forskningsdatabaser och liknande digitala resurser
• gett stöd till forskare eller professionella i sökning av vetenskapliga resultat
• använt referenshanteringsprogrammet EndNote
• erfarenhet av omvärldsbevakning
• har erfarenhet av projektledning och samordning.

Personliga egenskaper:
• du har förmåga att samarbeta med kollegor i såväl digitala som fysiska möten på ett prestigelöst och nyfiket sätt. Du delar med dig av dina kunskaper och har en vilja att lära dig av andra
• du har förmåga att hitta kreativa och konstruktiva lösningar i utmanande uppdrag.
• du är ansvarstagande, vilket innebär att du arbetar självständigt och levererar kvalitet inom utsatt tid i såväl stora som små uppdrag

Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Data Analytics Lead Developer

Informationsspecialist
Läs mer Feb 22
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Are you ready to collaborate with highly skilled and motivated colleagues who will challenge you to think innovatively and foster your professional and personal growth? If so, this could be your next exciting challenge! We are currently seeking a Data Analytics Lead Developer to join our dynamic Global Data Analytics team. 
Your mission
As a member of the Global Data Analytics Team, your role is pivotal. Utilize your coding skills to support building solutions that meet the diverse needs across various business domains such as Marketing, Production, R&D, Finance, Supply Chain, Purchasing, etc.
Collaborate with your team members to develop data analytics solutions on our cutting-edge Data Analytics Platform, from initial stages with business stakeholders to final delivery.
Leveraging advanced data processing services and technologies on our platform, use your coding skills, experience, and creativity to craft innovative data analytics solutions.
Your input and ideas will be crucial in shaping the future technology stack of the platform.
Operating in an agile, fast-paced, and dynamic environment, collaborate closely with business and technical experts in an iterative and communicative fashion to achieve the common goal of delivering efficient solutions.

Your profile 
To excel in this role, we expect you to have solid experience in data modeling, data analysis, T- scripting, Microsoft Analysis Services (SSAS), DAX, and visualization (Power BI). Your passion for finding the right combination of data and technical tools should be evident.
Excellent interpersonal and communication skills are essential, reflecting your enthusiasm for collaboration across channels and borders.
Proven expertise in Data Warehouse, ETL, Tabular modeling, and Report design and development is a must. Your confidence in designing, planning, and building scalable analytics solutions, along with strong Developer skills, is crucial.
Actively engage throughout the delivery lifecycle, including analyses, design, development, validation, and implementation of reports. Broad understanding of business processes and quick learning are key attributes.
In addition to your technical skills, your role will involve working closely with the Development Team Lead in:
* Ensuring all developers are following the guidelines and processes as set forth within our enterprise platform.
* Management of internal trainings for analytics developers.
* Working closely with our enterprise platform team and solution architects.
* Serving as the resident expert of development guidelines and architecture.
* Proposing suggestions/opportunities for architectural improvements to the enterprise platform team.
* Taking on a mentorship role for junior and senior developers, supporting with the onboarding of new analytics developers.
* Overall general responsibility to share and safeguard our architecture.


Strong analytical and administration skills, coupled with good verbal and written communication skills in English, are a requirement.

Location and travel
This position may be located in of these Epiroc IT Hubs - Örebro - Sweden. Occasional travel is required.
Application and contacts
Please send your application, including CV and personal letter, by creating an account in our recruitment system as soon as possible but no later than 7th of March We review applications on a rolling basis. Please note that, due to the current regulations, we will only consider applications received through our system and not via email or social media.
For questions about the role, please contact hiring manager Prem Nair (Global IT Data Analytics Product & Delivery Manager), prem.nair@epiroc.com
For questions about the hiring process, please contact recruitment specialist Dana Galova, dana.galova@epiroc.com
Life at Epiroc
By joining our team, you can expect an atmosphere of creativity, innovation, and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment, and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities!

In addition to the fact that we have a culture that is characterized by development combined with having a good balance between work and leisure, there are some things that makes us a little extra proud to work at Epiroc:  
•    Global career opportunities
•    Epiroc University, for your own competence development
•    Community involvement
•    Benefits package, which amongst other things include flexible working hours and bonus.

A hybrid workplace 
Life at Epiroc can include the possibility for a hybrid workplace. It is a way of working that offers flexibility and participation allowing for a better balance between work and private life, which also promotes well-being. The hybrid workplace is an opportunity if work allows, based on your role, responsibilities, and individual conditions

Ansök nu

IAM Cloud Specialist

IT-producent
Läs mer Feb 15
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Do you have experience in Identity and Access Management and stay updated within Active Directory, Azure Active Directory and other identity-related techniques to Automate these functions? Epiroc IT is looking for a driven person for our IT team, that can turn challenges into possibilities!

Your team
The department you will be joining interacts with several people across the world daily and collaborates within the team regularly to ensure a common focus and agile execution. Within the Infrastructure team, we strive to work outside of any ”silos” and with a common vision to constantly improve the landscape we are responsible for.

Your mission
As the IAM Cloud Specialist, you will work both strategically and operatively. Your primary focus will be on identity management and automation including visualizing the environment processes and deliverables. You will be working alongside the IAM Operations & Delivery Team Leader and IAM Architect to secure a stable and well-supported IAM environment and deliver world-class services to business geographically spread equally around the globe.
Key Responsibilities:
* Provides the function of designing automated IAM related solutions and configuring new or existing services for efficient management of identity and access processes
* Designs and implements solutions for automation from the data layer up including reporting for governance and compliance checks
* Works actively with several application teams outside of the IAM environment to build and maintain trusted and secure automation processes
* Acts as a technical developer actively involved in the technical development of scripts, processes and in common development languages
* Deals with incidents, problems, tasks and changes related to the automation 
* Is responsible for the daily monitoring and management of all automated processes running within the IAM environment including scheduled tasks and event logs. 
* Document IAM processes, configurations, and best practices.
* Collaborate with IT administrators, developers, and security teams to align IAM practices with overall security policies.
* Integrate IAM with identity providers for seamless authentication. 

Your profile
We value committed team players who like to work with new technology, share knowledge, build relations and continuously learn and develop. We are looking for someone with a helpful and humble attitude, a sense of urgency and a willingness to walk the extra mile. Your work is influenced by your innovative mindset, attention to detail, and ability to adapt. We believe you are well-structured, self-propelled and service-minded with strong analytical and administration skills. 
To be successful in this role, you should have:
* Significant experience in cloud computing and IAM, with a focus on cloud platforms like Azure Identity as Service and Automation.
* 5+ years of experience programing skill C# writing Powershell scripts 
* Experience in setting and supporting Azure B2B and B2C with deployment of customized Identity framework
* Proficiency in IAM technologies and protocols (e.g., OAuth, OpenID Connect, SAML)
* Bachelor’s degree in Computer Science or related field preferred
* Fluency in English, verbal and written

Location and travel
This position may be located in any of the following Epiroc IT Hubs, depending on the candidate’s current location: Sweden (Örebro or Stockholm), Czech Republic (Prague), Germany (Essen), UK (Hemel Hempstead), South Africa (Johannesburg), UAE (Dubai), India (Bangalore, Pune, Chennai). Local terms and conditions will apply, depending on the successful candidate’s current location. Please note that we do not offer relocation support for this role.
Occasional travel is required.

Application and contact information
In this recruitment process, we review applications continuously. Welcome with your application as soon as possible by creating an account in our recruitment system. The last day to apply for this position is 6th March 2024.

For questions about the position please contact the hiring manager:
Brendan Clarke, Global IAM Manager, +46107551155, Brendan.Clarke@epiroc.com

For questions about the recruitment process or application please contact:
Zuzana Kalivodová, Recruitment Specialist, zuzana.kalivodova@epiroc.com

Ansök nu

UX DESIGNER

IT-producent
Läs mer Feb 14
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. Learn more at www.epirocgroup.com.

Are you an experienced UX Designer looking for a new challenge? Do you have a passion for creating beautiful, intuitive mobile and web apps that can be used by thousands of people worldwide? If so, Epiroc is looking for you! 
As a UX Designer at Epiroc, you'll be working in a DevOps team responsible for designing and delivering exceptional customer-facing solutions for the mining, construction, quarrying, and other industries. You'll work closely with product managers, stakeholders, and other members of the design and development teams to ensure that our solutions are easy to use and provide the best possible experience for our customers. 

Your mission 
Your primary mission will be to gather end-user requirements, develop user journeys, wireframes, and mockups, design graphic elements, and build UX design components for developers to implement. 
You'll collaborate with portfolio delivery teams, designers, and front-end developers. You’ll prioritize customer satisfaction as the primary measure of success. 

Your role 
You'll work proactively to find better ways of doing things, improving methods, and ensuring that the quality of the final product meets or exceeds our standards. 
You'll evaluate existing interface flows, suggest improvements, and create UI mockups and prototypes that illustrate the product's functionality and aesthetic. 
Additionally, you'll generate original graphic designs utilizing Figma and other relevant tools. 
You'll analyze user behavior and UI performance through data and user feedback to drive design decisions. Prepare and present rough drafts to internal teams and key stakeholders and contribute with new ideas that are infused in our culture and products. 

Your Profile 
We believe that you have a university degree in a relevant field or similar with at least 3 years of experience. 
You have proficient English language skills. 
You possess a strong working knowledge of interaction design, design thinking, user-centered experience design, brand identity management, digital marketing, and the creative process. 
You have up-to-date knowledge of current industry standard software for design and prototyping/wireframing like Figma and Adobe Illustrator. You also have in-depth familiarity with the latest trends in user experience. 
You are well organized with a good structure and ability to work in teams as well as independently. 
Previous experience from working in agile DevOps teams and working with Storybook is a bonus. 
You feel empowered by the ability to succeed in an innovative, and rapidly evolving industry and business organization. 
We expect you to have a portfolio of design projects to showcase your level of competence and expertise. 

Location and travel 
This position is based in Örebro (Sweden) and occasional travels will be expected if needed. In case a candidate from a different country applies and is successful, Swedish local terms and conditions will apply. 

Application and contacts 
Join Epiroc and be part of a team that is driving innovation and delivering exceptional solutions to customers around the world. Apply today to make a difference and unleash your creativity! 
In this recruitment process, we review applications continuously. Send your application as soon as possible, by creating an account in our recruitment system. 
The last day to apply for this position is 2024-03-05. 

For questions about the position, please contact:  
Petra Liljenroth, Team Manager, petra.liljenroth@epiroc.com

For questions about the recruitment process, please contact: 
Zuzana Kalivodova, Recruitment Specialist, zuzana.kalivodova@epiroc.com.

Ansök nu

Software Developer

IT-producent
Läs mer Feb 13
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Would you like to work as a full-stack software developer in a high-tech work environment with innovative technologies for the mining and infrastructure industry? 
As a developer at Epiroc, you'll be working in a DevOps team responsible for designing and delivering exceptional customer-facing solutions for the mining, construction, quarrying, and other industries. You'll work closely with product owners, designers, and other members of the development teams to ensure that our solutions provide the best possible experience for our customers. 

Your mission  
Your primary mission will be to work in a team with other developers creating an awesome user experience for our customers.  
You’ll collaborate with UX designers, product managers and other teams, especially to sort out dependencies and make sure to keep the focus on the strategic goals for Fleet Management Solutions. 

Your role 
You'll work proactively to find better ways of doing things, improving methods, and ensuring that the quality of the final product meets or exceeds our standards. 
You should be comfortable working full-time with the other developers, share thoughts and learning moments and act as a junior in some areas and senior in others. 
To enjoy and thrive, you should be open-minded, committed, and courageous. You have an agile way of working and thinking, but most importantly, you are a team player that is willing to learn and collaborate. 
The team self-organizes in how to deal with tasks and challenges, and it’s not always the case that there’s a dedicated person/role for a specific task. It is an opportunity to learn from others, whether it be testing, scrum-mastering, UX design, etc.; all relevant tasks that need to be dealt with in a team. 

Your Profile 
We believe that you have a university degree in computer science field or similar with at least 3 years of experience. 
Proficient English language skills.? 
You possess a strong working knowledge of designing modern front-end applications in React with TypeScript and back-end development in .NET. 
You are well organized and structured and can work in a team as well as independently. 
Previous experience of working in agile DevOps teams is a bonus. 
You feel empowered by the ability to succeed in an innovative, and rapidly evolving industry and business organization.
Other skills that are meritorious are Azure knowledge/competence, GraphQL, CI/CD and software techniques such as Test-driven development (TDD), unit testing and functional programming (styles/paradigms and languages). 

Location and travel 
This position is based in Örebro (Sweden) and occasional travels will be expected if needed. In case a candidate from a different country applies and is successful, Swedish local terms and conditions will apply. 

Life at Epiroc 
By joining our team, you can expect an atmosphere of creativity, innovation, and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment, and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities! 
In addition to the fact that we have a culture that is characterized by development combined with having a good balance between work and leisure, there are some things that makes us a little extra proud to work at Epiroc:   
Global career opportunities 
Epiroc University, for your own competence development 
Community involvement 
Benefits package, which amongst other things include flexible working hours and bonus. 


A hybrid workplace 
Life at Epiroc can include the possibility for a hybrid workplace. It is a way of working that offers flexibility and participation allowing for a better balance between work and private life, which also promotes well-being. The hybrid workplace is an opportunity if work allows, based on your role, responsibilities, and individual conditions. 

Application and contacts 
In this recruitment process, we review applications continuously. Send your application as soon as possible by creating an account in our recruitment system. 
The last day to apply for this position is 2024-03-05. 

For questions about the position, please contact:  
Andreas Torebring, Team Manager, andreas.torebring@epiroc.com.  

For questions about the recruitment process, please contact:  
Zuzana Kalivodova, Recruitment Specialist, zuzana.kalivodova@epiroc.com.

Ansök nu

Deskredaktör till Nerikes Allehanda

Redaktör
Läs mer Feb 16
Till Nerikes Allehandas redaktion i Örebro söker vi nu en deskredaktör.
NA är en av Sveriges största lokaltidningar och är nyhetsledande i Örebro län. Varje dag når NA 133 000 olika läsare. NA och redaktionen har på senare år utsetts både till Årets Dagstidning och Årets redaktion. Redaktionen jobbar i framkant när det gäller såväl breaking news som granskningar.

Du jobbar med att uppdatera NA:s sajt med det senaste från polis och räddningstjänst samt andra händelsenyheter. I rollen ingår också att sköta vår sajt samt att jobb med våra sociala medier. Vi ser också att du är bra på att hitta egna nyheter i det snabba flödet och att jobba över avdelningsgränserna på redaktionen för bästa resultat till våra läsare.

Om rollen
Du jobbar med att uppdatera NA:s sajt med det senaste från polis och räddningstjänst samt andra händelsenyheter. I rollen ingår också att sköta vår sajt samt att jobba med våra sociala medier. Vi jobbar även med livesändningar i tv-format, där desken nyhetsleder sändningarna. Vi ser också att du är bra på att hitta egna nyheter i det snabba flödet och att jobba över avdelningsgränserna på redaktionen för bästa resultat till våra läsare.

Vem vi söker
Vi söker dig som är strukturerad, har goda journalistiska kunskaper och är publicistiskt duktig. Du ska ha en god förståelse för digitala publiceringar och vara van vid att arbeta med sociala medier.

Kvalifikationer.

-
Journalistisk utbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

-
God förmåga att hantera digitala publiceringar

-
God förmåga att hantera sociala medier

-
Intresse för data och statistik och förmåga att agera på, till exempel, trafiksiffror

-
Agera omdömesgillt och situationsanpassat i kontakt med läsare och intervjupersoner


Övrig information
Vi är en arbetsplats med den trygghet som väl utformade kollektivavtal innebär. Du får friskvårdsbidrag, rabatter och fri prenumeration på våra nyheter, extra ersättning vid föräldralön, pensionslösning inom ITP1 men framför allt en inspirerande arbetsmiljö med fantastiska kollegor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla personligt brev och cv. Vi vill ha din ansökan senast 3 mars.

Varmt välkommen med din ansökan.

Frågor om tjänsten

Redaktionschef: Mikael Muhr, mikael.muhr@na.se

Facklig företrädare: Katarina Hanslep , katarina.hanslep@na.se


Som Nordens största medieföretag, med verksamhet i 13 länder, hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Alla vi som jobbar här, från journalisten i norr till techutvecklaren i söder, bidrar med olika perspektiv för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag och föra det fria ordet framåt. Tillsammans.

Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Locals många titlar har vi även ett stort lokalt engagemang över hela landet - från Sydsvenskan i Skåne till Östersunds-Posten i Jämtland. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat.

Vi har också en betydande logistik och distributionsverksamhet som vi samlar inom ramen för Bonway. Under 2024 kommer vi att nå närmare en tredjedel av alla hushåll i Sverige.

Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre – som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen. Vi strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Ansök nu

Lead Developer

Informationsspecialist
Läs mer Jan 29
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Lead Developer 
Are you ready to collaborate with highly skilled and motivated colleagues who will challenge you to think innovatively and foster your professional and personal growth? If so, this could be your next exciting challenge! We are currently seeking a Lead Developer to join our dynamic Global Data Analytics team.
Your mission
As a member of the Global Data Analytics Team, your role is pivotal. Utilize your coding skills to support building solutions that meet the diverse needs across various business domains such as Marketing, Production, R&D, Finance, Supply Chain, Purchasing, etc.
Collaborate with your team members to develop data analytics solutions on our cutting-edge Data Analytics Platform, from initial stages with business stakeholders to final delivery.

Leveraging advanced data processing services and technologies on our platform, use your coding skills, experience, and creativity to craft innovative data analytics solutions.
Operating in an agile, fast-paced, and dynamic environment, collaborate closely with business and technical experts in an iterative and communicative fashion to achieve the common goal of delivering efficient solutions.

Your profile 
To excel in this role, we expect you to have solid experience in data modeling, data analysis, T- scripting, Microsoft Analysis Services (SSAS), DAX, and visualization (Power BI). Your passion for finding the right combination of data and technical tools should be evident.
Proven expertise in Data Warehouse, ETL, Tabular modeling, and Report design and development is a must. Your confidence in designing, planning, and building scalable analytics solutions, along with strong Developer skills, is crucial.
Actively engage throughout the delivery lifecycle, including analyses, design, development, validation, and implementation of reports. Broad understanding of business processes and quick learning are key attributes.
In addition to your technical skills, your role will involve working closely with the Development Team Lead in:
* Ensuring all developers are following the guidelines and processes as set forth within our enterprise platform.
* Management of internal trainings for analytics developers.
* Working closely with our enterprise platform team and solution architects.
* Serving as the resident expert of development guidelines and architecture.
* Proposing suggestions/opportunities for architectural improvements to the enterprise platform team.
* Taking on a mentorship role for junior and senior developers, supporting with the onboarding of new analytics developers.
* Overall general responsibility to share and safeguard our architecture.

Strong analytical and administration skills, coupled with good verbal and written communication skills in English, are a requirement.

Location and travel
This position may be located in of these Epiroc IT Hubs - Örebro - Sweden; Garland - Texas USA; Prague - Czech Republic, depending on the candidate’s current location. Local terms and conditions will apply based on the successful candidate’s current location. Occasional travel is required.
Application and contacts
Please send your application, including CV and personal letter, by creating an account in our recruitment system as soon as possible but no later than 20th of February. We review applications on a rolling basis. Please note that, due to the current regulations, we will only consider applications received through our system and not via email or social media.
For questions about the role, please contact hiring manager Prem Nair (Global IT Data Analytics Product & Delivery Manager), prem.nair@epiroc.com
For questions about the hiring process, please contact recruitment specialist Dana Galova, dana.galova@epiroc.com
Life at Epiroc
By joining our team, you can expect an atmosphere of creativity, innovation, and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment, and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities!

In addition to the fact that we have a culture that is characterized by development combined with having a good balance between work and leisure, there are some things that makes us a little extra proud to work at Epiroc:  
•    Global career opportunities
•    Epiroc University, for your own competence development
•    Community involvement
•    Benefits package, which amongst other things include flexible working hours and bonus.

A hybrid workplace 
Life at Epiroc can include the possibility for a hybrid workplace. It is a way of working that offers flexibility and participation allowing for a better balance between work and private life, which also promotes well-being. The hybrid workplace is an opportunity if work allows, based on your role, responsibilities, and individual conditions

Ansök nu

Mechanical Designer

Industridesigner
Läs mer Jan 24
Our solutions are a key part of most industries - electronics, medical research, renewable energy, food production, infrastructure and many more. Working with us means working with the latest technologies and groundbreaking, sustainable innovations.
Join us on our journey for a better tomorrow.

Our division within Atlas Copco Tools Nordic offers services to Swedish industry in the Mälardalen area. We focus on selling complete solutions to strategically selected customers. The fact that our customers repeatedly choose to return to us is proof that we are succeeding. Our secret is that we complement, engage and develop each other, have fun together at work, create opportunities and thus can deliver brilliant solutions.

Are you an engineer specializing in mechanical design and with interest in project management? Keep reading!

What you’ll do
As a mechanical designer, you will work on mechanical construction with a focus on developing peripherals for our screwdrivers, assembly equipment such as fixtures, torque arms, and counterholds. Your tasks will vary from being on-site with clients, bringing in projects, conducting CAD design, performing risk analyses, and creating user manuals.
Most of the assignments will be carried out from our own office, and the work may include aspects such as CE marking, machine safety, and automation.

Who we’re looking for
We are looking for someone self-sufficient, with an interest in technology, a technical sense and who enjoys problem-solving. As a person, you excel at creating and maintaining relationships, both internally and externally, and communicate effectively with individuals at various levels. You have an understanding of customer needs to offer the right solutions and proactively find innovative approaches that enhance our client trust.

In addition, you have the following knowledge & experience:
relevant education in mechanical engineering
experience in mechanical design.
Proficient knowledge in one or more of the common CAD tools such as CREO, Catia, Solidworks.
Proficiency in both Swedish and English.
Class B driver's license (car).


We value, but don’t require:
experience in similar roles within the automotive industry or related fields
familiarity with Creo and Windchill.


In return, we offer you
At Atlas Copco, we have a friendly atmosphere and a culture known for respectful interaction and ethical behavior. We value personal development and wellbeing, and we are proud of how we help and support each other. We offer opportunities to see your ideas realized and make an impact. As part of the Atlas Copco Group, you have access to global job opportunities.

Location
Örebro

Application & more information
If it sounds interesting, send us your application including your CV (no personal letter) and answer a few questions about the requirements of the role. Kindly note that due to GDPR, we will not accept applications via mail.
You are warmly welcome to contact the hiring manager Patrik Iversen (patrik.iversen@atlascopco.com) if you have any questions about the position, process, or us as a company.

Welcome with your application!

Ansök nu

Teckenspråks- och dövblindtolkar till Tolkcentralen Örebro

Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Läs mer Jan 22
Vi söker dig som är teckenspråks- och dövblindtolk samt teckenspråks-och dövblindtolk med trippelkompetens som skrivtolk med engagemang och drivkraft, som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss. Vi erbjuder dig en mycket trevlig arbetsplats med många kollegor. Det finns stora möjligheter för dig till utveckling både professionellt och personligt. Vi har en utvecklingsledare anställd vid verksamheten för att skapa bra förutsättningar för din yrkesutveckling. Vi erbjuder även möjlighet till handledning när du arbetar hos oss. Region Örebro län har friskvårdsbidrag och Tolkcentralen har egna hälsoinspiratörer som anordnar diverse aktiviteter med inriktning hälsa.
Tolkcentralen i Örebro är en av Sveriges största Tolkcentraler. Vi erbjuder tolkservice till invånare i Region Örebro län samt till andra uppdragsgivare. Våra användare är döva, hörselskadade, personer med dövblindhet och vuxendöva. Vi erbjuder även taltjänst till användare som har tal-, röst- eller språksvårigheter. Vid Örebro Tolkcentral finns drygt 70 personer anställda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


Teckenspråks- och dövblindtolkar till Tolkcentralen Örebro

Arbetsuppgifter

Utföra teckenspråks- och dövblindtolkning och/eller skrivtolkning i många olika situationer. Uppdragen kan gälla sjukvårdsbesök, arbetsplatsträffar, myndighetskontakter, familjeangelägenheter, fritidsaktiviteter och utbildning. Arbetstiden är schemalagd dagtid såväl som kvällar, nätter och helger. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Förutom tolkning ingår även rutinmässiga administrativa arbetsuppgifter.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du ska ha av TÖI godkänd tolkutbildning. Meriterande är att du är vidareutbildad skrivtolk, att du har några års erfarenhet av att arbeta som tolk, att du har erfarenhet av utbildningstolkning samt godkänd auktorisation.
Goda kunskaper i att tolka till och från engelska är dessutom mycket meriterande. Arbetet kräver mycket god organisationsförmåga samt att du kan arbeta strukturerat. Arbetet förutsätter att du är flexibel, noggrann, stresstålig och har förmåga att fatta snabba beslut. Du måste kunna formulera dig väl i både tal och skrift och datavana är ett krav.

Ansökan

Urval sker löpande så skicka in din ansökan snarast.
Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Tolkcentralen

https://www.regionorebrolan.se/tolkcentralen

Ansök nu

Byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Dec 19
På Samhällsavdelningen arbetar vi för länets hållbara utveckling, ur såväl ett socialt som ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Det gör vi inom områdena samhällsplanering, bostadsförsörjning, kulturmiljövård, social hållbarhet samt klimat och energi. Vi arbetar också för ett tryggt samhälle, med god beredskap och motståndskraft vid olycka, kris och krig.Vi söker nu en byggnadsantikvarie med erfarenhet och sakkunskap inom kulturmiljöområdet.

Arbetsbeskrivning
Som byggnadsantikvarie handlägger du bidragsärenden, ärenden som berör kyrkliga kulturminnen och byggnadsminnen. Du arbetar främjande inom kulturmiljöområdet genom att på ett pedagogiskt sätt förklara och motivera det statliga kulturmiljöarbetet med utgångspunkt i bland annat gällande lagstiftning och de nationella målen för kulturmiljöarbetet och arkitekturpolitiken. Du arbetar med samråd och granskning av detalj- och översiktsplaner, infrastrukturärenden och riksintressefrågor. Att informera om och tillgängliggöra kulturmiljöer ingår också i dina arbetsuppgifter. Du förväntas även bidra till att vidareutveckla kulturmiljöverksamhetens arbetssätt.

Arbetet innebär många interna kontakter samt kommunikation och samråd med en stor bredd av externa parter: kommuner, andra statliga myndigheter, företag, fastighetsägare, ideella organisationer och privatpersoner.

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen inom byggnadsantikvariskt område eller annan utbildning som Länsstyrelsen bedömer som likvärdig.

Du har också erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kulturmiljöområdet.

Det är meriterande med erfarenhet av:

- myndighetsutövning inom offentlig verksamhet såsom länsstyrelse, kommun, Riksantikvarieämbetet eller annan statlig myndighet
- handläggning av ärenden rörande kyrkliga kulturminnen och byggnadsminnen
- bidragshantering, i första hand inom kulturmiljöområdet, och ekonomiadministrativt arbete
- sakområdesöverskridande samverkans- och samrådsprocesser 
- kulturmiljöarbete på museum, inom konsultverksamhet eller liknande
- utredningsarbete
- projektledning.  

Som person är du strukturerad, flexibel och har god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du planerar, strukturerar och arbetar bra både enskilt och i grupp. Du är engagerad och har lätt för att hitta gemensamma lösningar genom goda relationer, samverkan och delaktighet. Du delar vårt intresse för samhällsfrågor och utvecklingsarbete och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är van vid muntliga föredragningar och presentationer. Du har också god förmåga till helhetssyn och att anlägga ett brett samhällsperspektiv på arbetet genom att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Körkort för bil krävs.

Anställning
Anställningen är tillsvidare och provanställning kommer att tillämpas. Med anställning kan följa skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 25 januari 2024.

Vi på Länsstyrelsen i Örebro län erbjuder dig en spännande arbetsplats. Vi kännetecknas av framåtanda, god arbetsmiljö och medarbetare med bred kompetens. Vi har korta beslutsvägar, god ekonomi och bedriver många verksamhetsöverskridande samarbeten. Som medarbetare hos oss får du ungefär 220 härliga kollegor – allt från kunniga experter till ambitiösa generalister – som alla arbetar utifrån våra fyra ledord: samverkande, serviceinriktade, rättssäkra och drivande.Länsstyrelsen i Örebro län företräder regeringen i länet. Vi utför dock många av våra uppdrag i samverkan med kommuner, näringsliv, ideella sektorer och medborgare. Detta utifrån vår vision "Tillsammans för ett hållbart och levande Örebro län”.Länsstyrelsen arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Ansök nu

Teknisk skribent till Etteplan i Örebro!

Teknikinformatör
Läs mer Dec 21
Har du ett allmänt tekniskt intresse? Tycker du om att skriva texter och vill ha möjlighet att testa på olika typer av uppdrag? Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en flexibel arbetsplats där du får vara med och bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle. Välkommen med din ansökan!

Om rollen:
I rollen som teknisk skribent kommer du arbeta med att inhämta och skriva om tekniska texter för att göra de användarvänliga och lättförståeliga. Sammanställningarna som du gör kommer exempelvis användas som användarmanualer, produktbeskrivningar, reservdelskataloger för produktion eller användare. Här kommer du fungera som länken mellan produktutvecklarna och slutanvändaren. Här jobbar du ofta i projektform med ofta flera projekt parallellt. Som anställd på Etteplan kan du även ha möjlighet att få byta uppdrag när du känner att du inte längre har mer att lära eller utvecklas inom.

Din profil:
För att lyckas i rollen som teknisk skribent ser vi att du är en driven, social och trevlig person som är villig att alltid utvecklas. Du är inte rädd för att driva din egen kompetens framåt och gillar att lära dig nya saker.

Krav:
•Eftergymnasial utbildning inom relevant område tex. teknikinformatör
•God teknisk förståelse
•Svenska & engelska i tal och skrift
•Goda kunskaper i Excel
•Erfarenhet av CMS-system
Meriterande:
•Arbetslivserfarenhet inom relevant område
•Körkort B
•Servicevana
Om Etteplan:
Etteplan är ett tekniktjänstföretag som är specialiserade på mjukvara, inbyggda lösningar, tekniska lösningar och teknisk dokumentation. De hjälper sina kunder att skapa en bättre värld genom teknik, innovation och digitalisering. Etteplan arbetar med att skräddarsy sina tekniska tjänster efter kundernas specifika behov. De är ett snabbt växande företag som idag har över 4,000 medarbetare på tre kontinenter, finns i 8 länder och har över 800 mjukvaruutvecklare. I Norrköping och Linköping sitter idag totalt 14 personer.

Om Framtiden AB:
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering. Vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Etteplan.

Villkor:
Start: Enligt överenskommelse
Arbetstider: Kontorstider med flex
Ort: Örebro
Omfattning: Heltid

Ansök nu

Projektplanerare- direktrekrytering till Eltel!

Produktionskoordinator
Läs mer Nov 27
Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.

Eltels affärsområde Smart Grid är verksamt inom elmätning och har vunnit flera stora projekt som kommer att pågå till minst 2025. Eltel har med sin långa erfarenhet av elmätarprojekt i hela Norden utvecklat ett unikt framgångsrikt arbetssätt, uppskattat av både medarbetare och kunder!

Projektplanerare direktrekrytering till Eltel!

Är du duktig på Excel och söker en omväxlande och kvalificerad tjänst som planerare i ett stort och komplext projekt?

Vi söker en projektplanerare för arbete i Eltels elmätarprojekt där de byter samtliga Vattenfalls elmätare. Du kommer ansvara för planeringen av installationer för ett team av tekniker. När du arbetar på annan ort än din hemort står Eltel för boende och resekostnader, så därmed kan du bo varsomhelst i Sverige så länge du är villig att resa i tjänsten. Framförallt under dina första månader kommer du resa mycket i tjänsten som en del av din introduktion och upplärning.

Som projektplanerare har du en nyckelroll i projektet och ditt arbete innebär att sätta och följa upp tidsplaner samt att säkerställa att resurserna fördelas på ett bra sätt. Det är ett komplext arbete med många parametrar att ta hänsyn till. En viktig del av arbetet är att analysera den data som kommer från Eltels beställare. Tjänsten är en blandning av långsiktig planering i förväg och att löpande anpassa planeringen efter utmaningar som uppstår.

I rollen som projektplanerare har du inget personalansvar. Du rapporterar till huvudprojektledare, arbetar självständigt och har kontaktytor både internt och externt.

Vi erbjuder

• En gedigen utbildning och introduktion inklusive besök ute i fält!
• Arbete i ett väl fungerande och erfaret projektteam!
• Mycket frihet och möjlighet att påverka!
• Arbete på lång sikt eftersom Eltel löpande vinner nya avtal

Kvalifikationer
Vi söker dig som har väldigt god datorvana, särskilt viktigt är att du är duktig på Microsoft Excel. Grundläggande kunskaper inom Officepaketet är till exempel inte tillräckligt. Du är också en analytisk person med en förmåga att förstå hur data fungerar och du snabbt kan filtrera fram relevant statistik och annan viktig information ur stora datamängder. Erfarenhet av liknande arbete/projekt i närtid är meriterande.

Obehindrad svenska och engelska i tal och skrift eftersom kontakt med medarbetare från andra nordiska länder. Körkort är ett krav på grund av resor och besök ute i fält.

Lön: Individuell lönesättning. Övriga villkor enligt kollektivavtal.
Start: Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Omfattning: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning.

För den här tjänsten kommer ett utdrag ur belastningsregistret att krävas innan anställning.

Ansökan
Ansök direkt då rekryteringen sker löpande. Så länge annonsen är publicerad är tjänsterna inte tillsatta.

Du kan söka tjänsten även om du saknar CV eller Linkedinprofil och komplettera med det senare i processen.

Eltel har anlitat MTX Rekrytering & Bemanning för den här rekryteringen och det är Eltels önskemål att alla frågor kring tjänsten hanteras av MTX Rekrytering & Bemanning.

Ansök nu

Förbättringsledare

Produktionskoordinator
Läs mer Nov 20
Vi behöver förstärka vårt Jakkal team med en förbättringsledare som kommer vara specialist inom Lean och ständiga förbättringar ute hos våra kunder.
För mer info kring Jakkal besök gärna vår hemsida www.jakkal.se
Har du ett stort lösnings fokus, är engagerad, brinner för produktionsutveckling och gillar att arbeta "hands on", så kan detta vara en tjänst för dig.
Dina arbetsuppgifter
Som förbättringsledare kommer du ha ett tätt samarbete med kvalitets- och produktionstekniker i de olika stödteamen, och samverka med produktionsledare inom det produktionsområde du verkar i.
Du kommer proaktivt arbeta med förbättringar, utveckla och implementera planer för att eliminera slöserier, optimera arbetsflöden i syfte att skapa en effektiv och kvalitetssäkrad produktionslina. Du kommer att ansvara för att skapa arbetssätt och metoder som bidrar till att klarar kvalitetsmål och ledtidsmål. Driva grundorsaksanalyser och ta fram åtgärder etc.
Din profil
Som person är du noggrann, strukturerad och strävar efter ständig förbättring. Du är flexibel och trivs i en roll där du får verka tvärfunktionellt inom ett brett nätverk, där din förmåga till samarbete och kommunikation därav är avgörande.
Vi ser även att du är driven och kan arbeta självständigt, då du i din roll förväntas initiera och driva utvecklings- förbättringsprojekt.
För att lyckas i rollen ser vi att du behärskar engelska och svenska flytande såväl i tal som skrift.
Du har en mycket god datorvana och har goda kunskaper i Officepaketen.
Du har tidigare erfarenhet av att driva olika förbättringsarbete och projekt, samt att ha arbetat i verktyg som Kazien, six-sigma, smed.
Vad kan vi erbjuda dig:
Hos oss får du jobba i ett engagerat och fartfyllt företag med korta beslutsvägar, där du har stora möjligheter till kompetens och karriärutveckling.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlskoga/Örebro.
Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via ansok@jakkal.se
Om Jakkal
Jakkal är ett konsultbolag bestående av ett tekniskt kunnigt team med lång erfarenhet av produkt-, teknik- och produktionsutveckling.
Jakkal erbjuder kompetenta medarbetare inom automation, mekanik, el, programmering, produktionsteknik, ledarskap och projektledning genom kompetens in-house, specialistkonsulting samt resurskonsulting ute hos kund.
Vi utnyttjar vår samlade kompetens för att lösa våra kunders behov. Vår målsättning är att hjälpa våra kunder att bli mer konkurrenskraftiga genom att utveckla effektiva, lönsamma och smarta lösningar. Vi kan leverera nyckelfärdiga utrustningar, där vi ansvarar för förstudier, konstruktion, tillverkning, programmering, installation, driftsättning samt slutdokumentation inklusive CE-märkning. Vi hjälper gärna till hela vägen till mål, men vi anlitas även för del-faser i projekt samt som systemleverantör.
Som konsult på Jakkal får du möjlighet att arbeta och utvecklas inom produktion, produkt- och teknikutveckling. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på uppdrag. Du får möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper samt arbeta med kunder och dess leverantörer i olika led och skapa ett kontaktnät inför framtiden.
Vårt motto på Jakkal är att trivsel och välmående på arbetet genererar till kreativitet och utveckling samt nöjda kunder. Vi har roligt på jobbet och anordnar regelbundet sociala aktiviteter där vi kan koppla av och lära känna varandra även utanför arbetet.
Välkommen till Jakkal - tillsammans utvecklar vi industrin!

Ansök nu