ST-läkare jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som ST-läkare i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

ST-läkare till VO infektion, USÖ

ST-läkare
Läs mer Mar 23
Vi söker nu dig som är legitimerad läkare och intresserad av ST inom infektionssjukdomar.
Verksamhetsområde infektion på Universitetssjukhuset i Örebro har för närvarande 14 slutenvårdsplatser, mottagningsverksamhet och egen jourlinje på Akutmottagningen alla dagar fram till kl. 22.00. Därutöver bedrivs en omfattande konsultverksamhet på sjukhuset och på de närliggande länsdelssjukhusen. På Infektionsmottagningen behandlas patienter med t ex HIV, Hepatit B och C, immunbrist och tuberkulos, vi har också en utbredd återbesöksverksamhet för uppföljning från akutmottagningen eller efter inneliggande vård.
Vi har en vaccinationsverksamhet som drivs i samarbete med Capio Läkargruppen och en sprutbytesmottagning. Samarbetet med det bakteriologiska laboratoriet är välfungerande. Inom VO infektion finns bred akademisk kompetens och god infrastruktur för forskning vilket gett kliniken status som universitetssjukvårdsenhet.
Vi är ca 80 medarbetare i VO infektion inom olika professioner, varav ca 35 läkare. Vi arbetar teambaserat och lägger stor vikt vid professionalism, utveckling och gemenskap vilket innebär att vi lär av varandra i vardagen och strävar efter att utvecklas och bli bättre, både som individer och organisation.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare till VO infektion, USÖ

Arbetsuppgifter

Du får en varierad tjänstgöring på avdelning, mottagning och inom akut- och konsultverksamhet. Som ST-läkare arbetar du under handledning med att bland annat undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter med infektionssjukdomar. Goda möjligheter till forskningsprojekt.
Handledning och undervisning av studenter och kollegor ingår som en naturlig del av arbetet.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare som är intresserad av ST inom vår specialitet. Ett dokumenterat forskningsintresse är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av arbete på infektionsklinik. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C2 enligt Europarådets nivåskala. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Dec 5
Vi står nu inför nästa utvecklingssteg för framtiden och vill bli fler!
I våra nya och för verksamheten anpassade lokaler bygger vi nu upp en modern akutläkarverksamhet vid Akutkliniken USÖ. Vi lägger mycket fokus på utbildning, utveckling och forskning, med akutläkare (specialister) i kliniskt patientarbete och bedside-handledning och med ett internutbildningsprogram för ST med återkommande examinationer (SWESEMs deltentamina). Vårt mål är att bygga gediget från grunden. Akutläkarverksamheten och akutsjukvården har mycket goda förutsättningar för utveckling och vi söker dig som vill vara med utvecklas som akutläkare och utveckla akutsjukvård. Vi har bättre förutsättningar än någonsin och just din insats är viktig.
Akutkliniken utgör del av en universitetsjukvårdsenhet, vilket inkluderar FoU-råd och en professor i akutsjukvård. Ett nära samarbete med Örebro universitet inklusive läkarprogrammet ger stora möjligheter till att delta i forskningsprojekt, bedriva egen forskning eller påbörja doktorandstudier.
Vid kliniken är vi för närvarande två ST-läkare och tre specialister. Kliniken är en av sjukhusets största med över 250 anställda och drygt 60 000 patientbesök, varav ca 15 000 barn per år. Det finns en strukturerad plan om att utbilda akutsjuksköterskor till akutmottagningen och samarbetet med dessa samt teamarbetet med övrig personal är en central del för akutläkarna. Patienterna på akutmottagningen omhändertas av akutklinikens läkare tillsammans med övriga jourlinjer från medicin, infektion, neurologi, kirurgi, urologi, ortopedi och pediatrik. Universitetssjukhuset är traumacentrum i Region Örebro, och handlägger primärt alla stora trauma i regionen. Sedan hösten 2020 arbetar vi i vår nybyggda akutmottagning och sedan våren 2022 med akutröntgen i samma plan.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har cirka 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

Arbetsuppgifter

ST-tjänst enligt Socialstyrelsens målbeskrivning.
Tjänsten läggs upp enligt fastslagen utbildningsplan och kan kombineras med uppgifter som forskning och utbildning.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare och en engagerad medarbetare med stort intresse för utbildning och utvecklingsarbete. Du tycker om teamarbete och är bra på att kommunicera, du är ödmjuk och tycker om att utvecklas samt arbeta med patienten i fokus. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Meriter inom forskning, utvecklingsarbete och/eller utbildning är av särskilt intresse liksom eventuellt specialintresse inom något specifikt område.

Ansökan

Intervjuer sker fortlöpande.
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare samt Underläkare till Verksamhetsområde Urologi USÖ

ST-läkare
Läs mer Nov 22
Vi söker både dig som vill bli ST-läkare i urologi samt dig som vill jobba som vik underläkare hos oss.
Verksamhetsområde Urologi har cirka 140 anställda varav drygt ett tjugotal läkare. Verksamheten är i hög grad inriktad mot högspecialiserad vård, vilken omfattar ungefär 40 % av klinikens verksamhet men samtliga delar inom basal urologi ingår även i verksamheten. Kliniken har en egen operationsavdelning och mottagningen flyttade för fyra år sedan in i nya fina lokaler.
Vårdavdelningen har 18 platser och har ett modernt arbetssätt. Kliniken medverkar och deltar i regionala samt nationella uppdrag. Kliniken erbjuder en praktisk struktur enligt SoS målbeskrivning för ST-utbildning i urologi. Kliniken har en forskningsprofil med egen forskningsenhet med för närvarande fyra docenter, sex disputerade och fem doktorander.
Som kollega hos oss kommer Du arbeta i ett team som har en tydlig organisation och som bygger på gott samarbete, som värnar om det kollegiala. Vårt team är stolta över den stämning och den kultur som lett till en bra arbetsmiljö och en god utbildningsplats för både studenter och yngre kollegor. Din samarbetsförmåga är av största vikt för att teamet ska fortsätta vara framgångsrikt och som bygger tillit, trygghet och lojalitet. Hos oss stöttar vi varandra och det finns alltid någon att fråga.

Verksamhetsområde urologi bedriver verksamhet vid två av regionens tre sjukhus, Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett. Vi har en bred urologisk verksamhet som omfattar såväl basal urologi som de flesta typer av högspecialiserad urologisk kirurgi. Vi har också en bred forskningsverksamhet och ett utbildningsuppdrag inom såväl sjuksköterske- och läkarutbildning. Vid Universitetssjukhuset Örebro finns en vårdavdelning, en operationsavdelning, en avdelning för dagkirurgisk vård och stötvågsbehandling, en administrativ enhet samt mottagning.
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har cirka 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare samt Underläkare till Verksamhetsområde Urologi USÖ

Arbetsuppgifter

Att vara ST-läkare/underläkare hos oss innebär att du är med i ett team som bedriver urologisk verksamhet på vårdavdelning, mottagning och operation tillsammans med alla personalgrupper.
Du som ST-läkare ingår även i jourverksamheten tillsammans med kirurgkliniken. Som ST-läkare inom Verksamhetsområde Urologi kommer du under handledning att tillgodogöra dig målbeskrivningen för ST i urologi. Du deltar i och utvecklar både vård och undervisning, är delaktig i klinikens utvecklingsarbete samt forskning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Vi ser att du är en person som har lätt för att kommunicera och skapa bra möten med både patienter och arbetskamrater. Du bidrar med engagemang och arbetsglädje och vill vara med och utveckla verksamheten för att ge bästa möjliga vård.
ST-läkare: Legitimerad läkare. Du ska ha goda språkliga och skriftliga kunskaper i engelska och svenska.
Underläkare: Vi söker dig som har tagit läkarexamen. Du ska ha goda språkliga och skriftliga kunskaper i engelska och svenska.
Om tjänsterna:
Rollen som ST-läkare avser en tillsvidareanställning, heltid. Rollen som underläkare avser vikariat, heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan. Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare inom kärlkirurgi, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Nov 1
Universitetssjukhuset Örebro, Verksamhetsområde kärl-thorax söker nu ST-läkare inom kärlkirurgi.
Verksamhetsområde kärl och thorax bedriver kärlkirurgisk verksamhet på mottagningen, vårdavdelning, operation samt intensivvården (TIVA). Vi samverkar även med Venöst centrum på Karlskoga lasarett där vi bedriver dagkirurgisk vård med varicerkirurgi. Kärlsektionen i Region Örebro län har under många år bedrivit avancerad kärlkirurgi och länge legat i framkant av utvecklingen inom framför allt endovaskulär aortakirurgi. Förutom kliniskt arbete har vi även en hög forskningsaktivitet inom sektionen. Forskningen har hög prioritet och med spännande utvecklingsmöjligheter.
Vi arbetar vårdkedjeorienterat, med patienten i centrum, tillsammans med övriga enheter inom vårt verksamhetsområde och Region Örebro län. Vår organisation möjliggör korta beslutsvägar och välfungerande samarbete kring patienten. Läkarutbildningen och annan utbildning är en viktig del av vårt uppdrag. Vi är för närvarande ca 200 medarbetare fördelat på kärlkirurger, thoraxkirurger, anestesiologer, perfusionister, sjuksköterskor (allmän, operation, anestesi och intensivvård), undersköterskor samt medicinska vårdadministratörer.

Verksamhetsområde kärl - thorax omfattar tre specialiteter: thoraxkirurgi, kärlkirurgi samt thoraxanestesi och intensivvård. Vi bedriver högspecialiserad vård i form av hjärt- och lungkirurgi, avancerad kärlkirurgi med endovaskulär inriktning, arytmikirurgi i olika former, samt avancerad intensivvård inklusive ECMO. Inom verksamhetsområdet genomförs cirka 1 500 kirurgiska ingrepp varje år. Våra viktigaste övergripande mål är hög kvalitet och god tillgänglighet med patienten i fokus. Forskning och utveckling har hög prioritet och bedrivs inom flera områden. Verksamheten präglas av framåtanda, teamarbete och gott samarbete.
Verksamhetsområdet består av operationsavdelning, vårdavdelning med intermediärvårdplatser, intensivvårdsavdelning samt administrativ enhet. Vi är cirka 200 medarbetare fördelat på kärlkirurger, thoraxkirurger, anestesiologer, perfusionister, sjuksköterskor (allmän, operation, anestesi och intensivvård), undersköterskor samt medicinska vårdadministratörer. Universitetssjukhuset och verksamhetsområdets storlek möjliggör korta beslutsvägar och ett mycket välfungerande samarbete kring patienten. Läkarutbildningen finns ständigt närvarande och är en viktig del av vårt uppdrag.
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare inom kärlkirurgi, Universitetssjukhuset Örebro

Arbetsuppgifter

Innefattar bland annat att undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter med kärlkirurgiska åkommor. Handledning av studenter, praktikanter med flera ingår som en del av arbetet. Som kärlkirurg hos oss kommer du att arbeta med central och perifer kärlrekonstruktion/intervention. Det finns även goda möjligheter för forskning inom skilda områden.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. Vi söker dig som vill bidra till att utveckla kärlsektionen. En stark teamkänsla och förmåga att samarbeta över gränserna är viktigt. Forskningserfarenhet, likväl som ett dokumenterat intresse för forskning, är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Okt 31
Vi står nu inför nästa utvecklingssteg för framtiden och vill bli fler!
I våra nya och för verksamheten anpassade lokaler bygger vi nu upp en modern akutläkarverksamhet vid Akutkliniken USÖ. Vi lägger mycket fokus på utbildning, utveckling och forskning, med akutläkare (specialister) i kliniskt patientarbete och bedside-handledning och med ett internutbildningsprogram för ST med återkommande examinationer (SWESEMs deltentamina). Vårt mål är att bygga gediget från grunden. Akutläkarverksamheten och akutsjukvården har mycket goda förutsättningar för utveckling och vi söker dig som vill vara med utvecklas som akutläkare och utveckla akutsjukvård. Vi har bättre förutsättningar än någonsin och just din insats är viktig.
Akutkliniken utgör del av en universitetsjukvårdsenhet, vilket inkluderar FoU-råd och en professor i akutsjukvård. Ett nära samarbete med Örebro universitet inklusive läkarprogrammet ger stora möjligheter till att delta i forskningsprojekt, bedriva egen forskning eller påbörja doktorandstudier.
Vid kliniken är vi för närvarande två ST-läkare och tre specialister. Kliniken är en av sjukhusets största med över 250 anställda och drygt 60 000 patientbesök, varav ca 15 000 barn per år. Det finns en strukturerad plan om att utbilda akutsjuksköterskor till akutmottagningen och samarbetet med dessa samt teamarbetet med övrig personal är en central del för akutläkarna. Patienterna på akutmottagningen omhändertas av akutklinikens läkare tillsammans med övriga jourlinjer från medicin, infektion, neurologi, kirurgi, urologi, ortopedi och pediatrik. Universitetssjukhuset är traumacentrum i Region Örebro, och handlägger primärt alla stora trauma i regionen. Sedan hösten 2020 arbetar vi i vår nybyggda akutmottagning och sedan våren 2022 med akutröntgen i samma plan.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har cirka 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

Arbetsuppgifter

ST-tjänst enligt Socialstyrelsens målbeskrivning.
Tjänsten läggs upp enligt fastslagen utbildningsplan och kan kombineras med uppgifter som forskning och utbildning.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare och en engagerad medarbetare med stort intresse för utbildning och utvecklingsarbete. Du tycker om teamarbete och är bra på att kommunicera, du är ödmjuk och tycker om att utvecklas samt arbeta med patienten i fokus. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Meriter inom forskning, utvecklingsarbete och/eller utbildning är av särskilt intresse liksom eventuellt specialintresse inom något specifikt område.

Ansökan

Intervjuer sker fortlöpande.
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, fördjupning inom pedagogik eller forskning

ST-läkare
Läs mer Okt 19
Vi söker engagerade och utvecklingsinriktade ST-läkare till flera vårdcentraler inom Område nära vård.
Område nära vård har till uppgift att tillhandahålla den vård som är vanligt förekommande, ofta återkommande eller kronisk och som därför behöver finnas geografiskt nära patienterna. I området finns navet för hälso- och sjukvårdens omställning mot just Nära vård. Tanken med den nära vården är knyta vård inom sjukhus, vårdcentraler och kommuner närmare varandra. Vi har 25 st. vårdcentraler fördelade över hela länet.
Nu tar Primärvården i Region Örebro län ett helhetsgrepp där rekryteringsprocessen för blivande ST-läkare i allmänmedicin kommer att ske samordnat med utlysning av tjänster två gånger per år. Detta för att bland annat säkerställa handledarkapacitet, struktur i processen samt hantera inflödet av sökande.
För ST-läkare inom allmänmedicin utlyser Region Örebro län tjänster med fördjupning inom pedagogik eller forskning. Ett attraktivt erbjudande för dig som är utvecklingsinriktad och som vill fördjupa ditt intresse för forskning eller medicinsk pedagogik. Fördjupningsdelen för pedagogik-ST omfattar totalt 3 månader enligt målbeskrivning (se länk nedan) och individuell plan. Fördjupningsdelen för forskar-ST ska utgöra förberedelse för eller del av forskarutbildning vid Örebro universitet och omfattar inom ST-perioden upp till 6 månader halvtid enligt individuell plan. Ev. ansökan om antagning som forskarstuderande sker separat enligt universitetets regelverk. Infrastrukturella resurser och vägledning ställs till förfogande inom område Forskning och Utbildning.

I Område nära vård finns cirka 2 400 medarbetare inom elva olika verksamhetsområden. Nära vård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I området finns primärvårdsverksamhet med vårdcentraler, vårdcentralsjourer, ungdomsmottagning, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa, den allmänt specialiserade vården på länets tre sjukhus och geriatrisk klinik samt verksamheter inom habilitering och hjälpmedel. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare i allmänmedicin, fördjupning inom pedagogik eller forskning

Arbetsuppgifter

I Region Örebro län har primärvården ett fullt uppdrag vilket innebär stora möjligheter till en bred kunskap som blivande specialist. Du erbjuds handledning av erfarna distriktsläkare samt ingår i nätvärket för ST-läkare i regionen och deltar regelbundet på regionala seminarium. Din ST-plan läggs upp utifrån dina individuella behov tillsammans med handledare och studierektor.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Svensk läkarlegitimation krävs. För läkare som inte genomfört svensk AT krävs godkänt BT-bevis. Aktuella språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS) är ett krav. Önskvärt med B-körkort. Tidigare dokumenterad erfarenhet av pedagogiska uppdrag eller vetenskapligt arbete är meriterande för respektive ST-tjänst med fördjupning inom pedagogik eller forskning. Även erfarenhet från ledning/samordning är en merit.
Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett gott omdöme. Du har drivkraft och engagemang för ditt arbete och en god förmåga att samarbeta med övriga professioner. Det är viktigt att du är prestigelös, nyfiken på att lära nytt och ser konstruktiv återkoppling som en naturlig del i det dagliga arbetet för din och andras utveckling. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Att bidra i verksamhetens utvecklings- och kvalitetsarbete ser du som en naturlig del av ditt arbete.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Målbeskrivning, fördjupning pedagogik

https://vardgivare.regionorebrolan.se/sv/kompetens-och-utbildning/specialiseringstjanstgoring-st/primarvard/st-i-allmanmedicin/fordjupning-i-pedagogik/

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, fördjupning inom pedagogik eller forskning

ST-läkare
Läs mer Okt 18
Vi söker engagerade och utvecklingsinriktade ST-läkare till flera vårdcentraler inom Område nära vård.
Område nära vård har till uppgift att tillhandahålla den vård som är vanligt förekommande, ofta återkommande eller kronisk och som därför behöver finnas geografiskt nära patienterna. I området finns navet för hälso- och sjukvårdens omställning mot just Nära vård. Tanken med den nära vården är knyta vård inom sjukhus, vårdcentraler och kommuner närmare varandra. Vi har 25 st. vårdcentraler fördelade över hela länet.
Nu tar Primärvården i Region Örebro län ett helhetsgrepp där rekryteringsprocessen för blivande ST-läkare i allmänmedicin kommer att ske samordnat med utlysning av tjänster två gånger per år. Detta för att bland annat säkerställa handledarkapacitet, struktur i processen samt hantera inflödet av sökande.
För ST-läkare inom allmänmedicin utlyser Region Örebro län tjänster med fördjupning inom pedagogik eller forskning. Ett attraktivt erbjudande för dig som är utvecklingsinriktad och som vill fördjupa ditt intresse för forskning eller medicinsk pedagogik. Fördjupningsdelen för pedagogik-ST omfattar totalt 3 månader enligt målbeskrivning (länk) och individuell plan. Fördjupningsdelen för forskar-ST ska utgöra förberedelse för eller del av forskarutbildning vid Örebro universitet och omfattar inom ST-perioden upp till 6 månader halvtid enligt individuell plan. Ev. ansökan om antagning som forskarstuderande sker separat enligt universitetets regelverk. Infrastrukturella resurser och vägledning ställs till förfogande inom område Forskning och Utbildning.

I Område nära vård finns cirka 2 400 medarbetare inom elva olika verksamhetsområden. Nära vård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I området finns primärvårdsverksamhet med vårdcentraler, vårdcentralsjourer, ungdomsmottagning, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa, den allmänt specialiserade vården på länets tre sjukhus och geriatrisk klinik samt verksamheter inom habilitering och hjälpmedel. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare i allmänmedicin, fördjupning inom pedagogik eller forskning

Arbetsuppgifter

I Region Örebro län har primärvården ett fullt uppdrag vilket innebär stora möjligheter till en bred kunskap som blivande specialist. Du erbjuds handledning av erfarna distriktsläkare samt ingår i nätvärket för ST-läkare i regionen och deltar regelbundet på regionala seminarium. Din ST-plan läggs upp utifrån dina individuella behov tillsammans med handledare och studierektor.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Svensk läkarlegitimation krävs. För läkare som inte genomfört svensk AT krävs godkänt BT-bevis. Aktuella språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS) är ett krav. Önskvärt med B-körkort. Tidigare dokumenterad erfarenhet av pedagogiska uppdrag eller vetenskapligt arbete är meriterande för respektive ST-tjänst med fördjupning inom pedagogik eller forskning. Även erfarenhet från ledning/samordning är en merit.
Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett gott omdöme. Du har drivkraft och engagemang för ditt arbete och en god förmåga att samarbeta med övriga professioner. Det är viktigt att du är prestigelös, nyfiken på att lära nytt och ser konstruktiv återkoppling som en naturlig del i det dagliga arbetet för din och andras utveckling. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Att bidra i verksamhetens utvecklings- och kvalitetsarbete ser du som en naturlig del av ditt arbete.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare till primärvården i Region Örebro län

ST-läkare
Läs mer Okt 18
Vi söker engagerade och utvecklingsinriktade ST-läkare till flera vårdcentraler inom Område nära vård.
Nu tar Primärvården i Region Örebro län ett helhetsgrepp där rekryteringsprocessen för blivande ST-läkare i allmänmedicin kommer ske samordnat med möjlighet för dig att söka din plats 2ggr/år vår-höst. Detta för att bland annat säkerställa handledarkapacitet, struktur i processen samt hantera det stora inflödet av kandidater.
Område nära vård har till uppgift att tillhandahålla den vård som är vanligt förekommande, ofta återkommande eller kronisk och som därför behöver finnas geografiskt nära patienterna. I området finns navet för hälso- och sjukvårdens omställning mot just nära vård. Tanken med den nära vården är knyta vård inom sjukhus, vårdcentraler och kommuner närmare varandra. Vi ska möta människor med komplexa behov och kronisk sjukdom på ett än bättre sätt och arbeta hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande för alla länsinvånare. Vi har 25 st vårdcentraler fördelade över hela länet. 

I Område nära vård finns cirka 2 400 medarbetare inom elva olika verksamhetsområden. Nära vård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I området finns primärvårdsverksamhet med vårdcentraler, vårdcentralsjourer, ungdomsmottagning, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa, den allmänt specialiserade vården på länets tre sjukhus och geriatrisk klinik samt verksamheter inom habilitering och hjälpmedel. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare till primärvården i Region Örebro län

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare i allmänmedicin får du möjlighet att vidareutveckla dina färdigheter inom läkaryrket och detta genom sedvanligt förekommande arbetsuppgifter på vårdcentral.
Arbetsuppgifterna innefattar både planerad mottagning och omhändertagande av akuta åkommor på primärvårdsnivå. Du erbjuds handledning av erfarna distriktsläkare samt ingår i nätvärket för ST-läkare i regionen och deltar regelbundet på regionala seminarium. Din ST-plan läggs upp utifrån dina individuella behov tillsammans med handledare och studierektor.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med genomförd AT tjänstgöring alternativ godkänd BT-tjänstgöring för läkare utbildade utomlands. Svenska kunskaper i nivå C1 är ett krav. Önskvärt med B-körkort. Har du erfarenhet från att leda eller samordna grupper är det en merit.
Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett gott omdöme. Du har drivkraft och engagemang för ditt arbete och en god förmåga att samarbeta med övriga professioner. Det är viktigt att du är prestigelös, nyfiken på att lära nytt och ser konstruktiv återkoppling som en naturlig del i det dagliga arbetet för din och andras utveckling. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Att bidra i verksamhetens utvecklings- och kvalitetsarbete ser du som en naturlig del av ditt arbete.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare till VO infektion, USÖ

ST-läkare
Läs mer Sep 26
Vi söker nu dig som är legitimerad läkare och intresserad av ST inom infektionssjukdomar.
Verksamhetsområde infektion på Universitetssjukhuset i Örebro har för närvarande 7 slutenvårdsplatser, mottagningsverksamhet och egen jourlinje på Akutmottagningen alla dagar fram till kl. 22.00. Därutöver bedrivs en omfattande konsultverksamhet på sjukhuset och på de närliggande länsdelssjukhusen. På Infektionsmottagningen behandlas patienter med t ex HIV, Hepatit B och C och tuberkulos, vi har också en utbredd återbesöksverksamhet för uppföljning från akutmottagningen eller efter inneliggande vård.
Vi har en vaccinationsverksamhet som drivs i samarbete med Capio Läkargruppen och en sprutbytesmottagning. Samarbetet med det bakteriologiska laboratoriet är välfungerande. Inom VO infektion finns bred akademisk kompetens och god infrastruktur för forskning vilket gett kliniken status som universitetssjukvårdsenhet. Vi är ca 80 medarbetare i VO infektion inom olika professioner, varav ca 35 läkare. Vi arbetar teambaserat och lägger stor vikt vid professionalism, utveckling och gemenskap vilket innebär att vi lär av varandra i vardagen och strävar efter att utvecklas och bli bättre, både som individer och organisation. 

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare till VO infektion, USÖ

Arbetsuppgifter

På Infektionskliniken får du en varierad tjänstgöring på avdelning, mottagning och inom akut- och konsultverksamhet. Som ST-läkare arbetar du under handledning med att bland annat undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter med infektionssjukdomar.
Handledning och undervisning av studenter och kollegor ingår i arbetet. Möjlighet finns att genomföra ett mindre forskningsprojekt under ST.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare som är intresserad av ST inom vår specialitet. Ett dokumenterat forskningsintresse är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av arbete på infektionsklinik. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C2 enligt Europarådets nivåskala. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Pernilla Kihlberg, 019- 602 12 30

Ansök nu

ST-läkare inom Klinisk genetik, VO Laboratoriemedicin USÖ

ST-läkare
Läs mer Sep 16
Vi vill till enheten för klinisk patologi och genetik rekrytera en ST-läkare med med stort intresse av klinisk genetik. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter på en klinik som ligger långt fram både gällande analyser och instrumentering.
I Örebro är vi relativt nystartade vilket ger oss stor möjlighet att bygga ett bra flöde från grunden och utveckla och implementera genetisk diagnostik med ett nära kliniskt samarbete. Du kommer att arbeta tätt tillsammans i team bestående av bioinformatiker, sjukhusgenetiker, genetiska vägledare och kliniska genetiker.
Vår enhet är forskningstät och verksamhetsutveckling är en naturlig del av arbetet. Hos oss får du arbeta i ett positivt gäng där vi tillsammans tar oss an utmaningar och förändringar.
Välkommen med din ansökan!

Klinisk genetik ingår i enhet för Klinisk patologi och genetik, verksamhetsområde Laboratoriemedicin, Universitetssjukhuset Örebro.
Klinisk genetik omfattar patientmottagning och konsultverksamhet samt laboratoriediagnostik av genetiska sjukdomar och tillstånd. Till patientmottagningen remitteras patienter från hela regionen som har behov av klinisk genetisk diagnostik, utredning och genetisk vägledning. Klinisk genetik har ett regionalt uppdrag att utveckla mottagnings- och konsultverksamhet i samarbete med sjukvården.
VO Laboratoriemedicin i Region Örebro län är en länsklinik, vilket innebär ett samlat ansvar för den laboratoriemedicinska service som bedrivs vid laboratorierna inom Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesberg lasarett. Vi driver en bred verksamhet inom områdena klinisk kemi, mikrobiologi, immunologi, transfusionsmedicin, patologi, cytologi och klinisk genetik. Inom kliniken ryms även verksamhet för instrumentsterilisering. Här arbetar närmare 300 personer med rutindiagnostik, forskning och utveckling samt utbildning.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare inom Klinisk genetik, VO Laboratoriemedicin USÖ

Arbetsuppgifter

I de dagliga arbetsuppgifterna som ST-läkare ingår placering på vår mottagning där vi kliniskt bedömer och utreder patienter med genetiska sjukdomar och tillstånd samt ger genetisk vägledning. Vidare ingår laboratorienära arbete med bedömning och besvarande av diagnostiska laboratorieanalyser i samarbete med sjukhusgenetiker och molekylär biologer.

Övrig information

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning eller har annat arbete i forsknings- och utvecklingsverksamhet. Även erfarenhet av svåra samtal är meriterande. Vidare värdesätter vi arbete inom klinisk genetisk verksamhet eller inom närliggande medicinsk specialitet.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare med inriktning mot neonatologi, VO Barn- och ungdomsmedicin USÖ

ST-läkare
Läs mer Okt 7
Vill du arbeta på en klinik med god stämning, laganda och med barnets bästa i fokus, då är du välkommen att söka dig till oss!
VO Barn- och ungdomsmedicin bedriver en bred pediatrisk verksamhet med god kompetens inom många grenspecialiteter. Verksamheten har ett länsövergripande ansvar för slutenvård för barn-och ungdomar och bedriver högspecialiserad vård inom neonatologi. Slutenvården bedrivs på en neonatalavdelning med 16 vårdplatser för nyfödda barn from gestationsvecka 25+0 samt en barnavdelning med 18 vårdplatser. Vi har en dagvård för barn samt ett mycket välfungerande mobilt barnteam.
Mottagningsverksamhet bedrivs på tre mottagningar; en subspecialistmottagning på USÖ, en allmänpediatrisk mottagning i Örebro samt en allmänpediatrisk mottagning i Hallsberg. Vi har en fin utbildningsmiljö för ST-läkare och vi har under 2021 genomgått SPUR inspektion med gott resultat.
Vi söker nu en ST läkare som vill inrikta sig mot neonatologi. Vi ser gärna att du har kommit en bit på väg i din pediatrik ST men det är inget krav. Efter fullgjord pediatrik ST följer en grenspecialisering inom neonatologi. Forskningsaktiviteten vid barnkliniken är hög och gynnas av att sjukhuset är ett universitetssjukhus med läkarutbildning.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare med inriktning mot neonatologi, VO Barn- och ungdomsmedicin USÖ

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat avdelningsarbete, mottagningsarbete och jour. Arbete vid länets olika barnmottagningar kan ingå. Undervisning av läkarstuderande kan ingå i arbetsuppgifterna.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. Tidigare arbete inom barn- och ungdomssjukvård eller gränsspecialiteter är meriterande. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Ansökan

Anställningsintervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare inom kardiologi , Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Sep 12
Vi är tre specialiteter inom en klinik, hjärt-, lung- fysiologiska kliniken. Vi har god bemanning, men vill växa ytterligare inom främst forskning och högspecialiserad verksamhet. Vi söker dig som vill arbeta för att en god samverkan blir ännu bättre. Du är legitimerad läkare som vill påbörja en specialistutbildning. Intresse av forskning och utbildning är meriterande, och vår klinik kan ge dig gott stöd att utvecklas inom dessa områden.
Vill du bli en del av vårt team och tillsammans med våra erfarna kollegor bidra med engagemang och nytänkande i vår verksamhet, då är du varmt välkommen till oss.

Vi tillhör en av hälso- och sjukvårdens största klinker med nära 300 anställda. Verksamhetsområde hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi bedriver högspecialiserad vård med avancerade metoder och tekniker, men också bassjukvård och palliativ vård i livets slutskede. Kliniken består av tre sektioner: hjärtsektionen, lungsektionen och kliniska fysiologsektionen.
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare inom kardiologi , Universitetssjukhuset Örebro

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar att under handledning undersöka, bedöma, utreda och behandla akut sjuka patienter. Handledning av studenter och yngre kollegor ingår som en naturlig del i arbetet.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Svensk läkarlegitimation samt språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.
Vi söker dig som har lätt för att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor. Du är trygg i din yrkesroll och har ett positivt och professionellt förhållningssätt där patienten sätts i fokus. Du har ett uttalat intresse för att delta i verksamhetetens utvecklings- och förändringsprojekt.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare klinisk farmakologi, Läkemedelscentrum

ST-läkare
Läs mer Jun 14
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) har i uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Som Sveriges yngsta universitetssjukhus är utvecklingen stark inom samtliga områden. Tillsammans med Örebro universitet bygger vi en modern akademi med kreativa miljöer för forskning och utveckling. Genom medvetet kvalitetsarbete kan vi erbjuda personlig sjukvård med hög kvalitet.
Läkemedelscentrum på USÖ har ett övergripande ansvar för läkemedelsfrågor inom Region Örebro län och arbetar med:
-Läkemedelshantering, upphandling av läkemedel, läkemedelsförsörjning och uppföljning av förskrivningen
-En controllerfunktion av förskrivna nutritionsmedel
-Riktlinjer för dosförpackade läkemedel
-Klinisk farmaci
-Förslag på budgetfördelning av läkemedel som används i regionen
-Läkemedelsrekommendationer (Läkemedelskommittéverksamhet)
-Framtagande av övergripande rekommendationer och styrande dokument, som gäller för hela hälso- och sjukvården
-Utbildning av studenter, läkare och andra yrkeskategorier
-Drift av en Läkemedelsinformationscentral (CLINT) för att stödja och förse kliniska kollegor med kvalitetssäkrade och oberoende råd gällande läkemedelsbehandling
Läkemedelskommittén är en del av Läkemedelscentrum och dess övergripande mål är att, som expertorgan inom områdena läkemedel och läkemedelsterapi, verka för en rationell, säker och kostnadseffektiv hantering av läkemedel sedd ur ett helhetsperspektiv, där patientens och samhällets bästa beaktas.
Klinisk farmakologi inom Läkemedelscentrum är en ny inriktning som är under uppbyggnad; för närvarande arbetar en specialist och en ST-läkare i klinisk farmakologi på enheten. Intentionen är att bygga upp en fullvärdig klinisk farmakologisk verksamhet på USÖ.
Vi är mycket angelägna om att du som ST-läkare har en god möjlighet till fortbildning (t.ex. kurser, seminarier, egenstudier).
Läkemedelscentrum är en del av Universitetssjukhuset Örebro. Området klinisk farmakologi har en tydlig förankring i forskningen och vi ställer oss mycket positiva till om du samtidigt som din ST-tjänst vill forska och/eller genomföra en forskarutbildning.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare klinisk farmakologi, Läkemedelscentrum

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär bl. a. att vara med och:
-hjälpa kollegor i klinisk verksamhet med utredning av läkemedelsfrågor som kräver lite mer utredning
-tolka läkemedelskoncentrationer och förmedla tolkningen (för närvarande inom ramen för sidotjänstgöringar)
-uppdatera rekommendationer och regionala riktlinjer avseende läkemedelsbehandling
-förmedla producentobunden läkemedelsinformation inom och utanför sjukvården både muntligt och skriftligt
-undervisa studenter och kliniker
-medverka i att utveckla den kliniska farmakologin på USÖ
Eftersom verksamheten är under utveckling kan dessa arbetsuppgifter förändras; t.ex. är vår vision att leverera särskilt farmakologisk stöd till vissa kliniker t.ex. i form av liäson/konsulttjänst och i samarbete med klinisk kemi erbjuda en service att tolka läkemedelskoncentrationer.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare som är intresserad av att utveckla dina kunskaper inom farmakologi. Du är intresserad av laboratoriemedicinska och kliniska frågeställningar. Meriterande, men inget krav, är klinisk erfarenhet inom en läkemedelsintensiv specialitet och/eller tidigare erfarenhet av arbete inom laboratoriemedicin. Pga. att klinisk farmakologi i Örebro är under uppbyggnad kommer du behöva vara beredd på att ha sidotjänstgöringar på andra klinisk farmakologiska enheter i Sverige och ev. Norge för att lära känna och tillgodogöra dig de olika kunskapsområdena.
Du har en analytisk förmåga och är noggrann och kvalitetsmedveten. Då arbetet är utåtriktat har du en kommunikativ och pedagogisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.
På Läkemedelscentrum arbetar vi nära varandra och vi fäster därför stor vikt vid förmåga till samarbete.Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare klinisk farmakologi, Läkemedelscentrum

ST-läkare
Läs mer Jun 13
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) har i uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Som Sveriges yngsta universitetssjukhus är utvecklingen stark inom samtliga områden. Tillsammans med Örebro universitet bygger vi en modern akademi med kreativa miljöer för forskning och utveckling. Genom medvetet kvalitetsarbete kan vi erbjuda personlig sjukvård med hög kvalitet.
Läkemedelscentrum på USÖ har ett övergripande ansvar för läkemedelsfrågor inom Region Örebro län och arbetar med:
-Läkemedelshantering, upphandling av läkemedel, läkemedelsförsörjning och uppföljning av förskrivningen
-En controllerfunktion av förskrivna nutritionsmedel
-Riktlinjer för dosförpackade läkemedel
-Klinisk farmaci
-Förslag på budgetfördelning av läkemedel som används i regionen
-Läkemedelsrekommendationer (Läkemedelskommittéverksamhet)
-Framtagande av övergripande rekommendationer och styrande dokument, som gäller för hela hälso- och sjukvården
-Utbildning av studenter, läkare och andra yrkeskategorier
-Drift av en Läkemedelsinformationscentral (CLINT) för att stödja och förse kliniska kollegor med kvalitetssäkrade och oberoende råd gällande läkemedelsbehandling
Läkemedelskommittén är en del av Läkemedelscentrum och dess övergripande mål är att, som expertorgan inom områdena läkemedel och läkemedelsterapi, verka för en rationell, säker och kostnadseffektiv hantering av läkemedel sedd ur ett helhetsperspektiv, där patientens och samhällets bästa beaktas.
Klinisk farmakologi inom Läkemedelscentrum är en ny inriktning som är under uppbyggnad; för närvarande arbetar en specialist och en ST-läkare i klinisk farmakologi på enheten. Intentionen är att bygga upp en fullvärdig klinisk farmakologisk verksamhet på USÖ.
Vi är mycket angelägna om att du som ST-läkare har en god möjlighet till fortbildning (t.ex. kurser, seminarier, egenstudier).
Läkemedelscentrum är en del av Universitetssjukhuset Örebro. Området klinisk farmakologi har en tydlig förankring i forskningen och vi ställer oss mycket positiva till om du samtidigt som din ST-tjänst vill forska och/eller genomföra en forskarutbildning.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare klinisk farmakologi, Läkemedelscentrum

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär bl. a. att vara med och:
-hjälpa kollegor i klinisk verksamhet med utredning av läkemedelsfrågor som kräver lite mer utredning
-tolka läkemedelskoncentrationer och förmedla tolkningen (för närvarande inom ramen för sidotjänstgöringar)
-uppdatera rekommendationer och regionala riktlinjer avseende läkemedelsbehandling
-förmedla producentobunden läkemedelsinformation inom och utanför sjukvården både muntligt och skriftligt
-undervisa studenter och kliniker
-medverka i att utveckla den kliniska farmakologin på USÖ
Eftersom verksamheten är under utveckling kan dessa arbetsuppgifter förändras; t.ex. är vår vision att leverera särskilt farmakologisk stöd till vissa kliniker t.ex. i form av liäson/konsulttjänst och i samarbete med klinisk kemi erbjuda en service att tolka läkemedelskoncentrationer.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare som är intresserad av att utveckla dina kunskaper inom farmakologi. Du är intresserad av laboratoriemedicinska och kliniska frågeställningar. Meriterande, men inget krav, är klinisk erfarenhet inom en läkemedelsintensiv specialitet och/eller tidigare erfarenhet av arbete inom laboratoriemedicin. Pga. att klinisk farmakologi i Örebro är under uppbyggnad kommer du behöva vara beredd på att ha sidotjänstgöringar på andra klinisk farmakologiska enheter i Sverige och ev. Norge för att lära känna och tillgodogöra dig de olika kunskapsområdena.
Du har en analytisk förmåga och är noggrann och kvalitetsmedveten. Då arbetet är utåtriktat har du en kommunikativ och pedagogisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.
På Läkemedelscentrum arbetar vi nära varandra och vi fäster därför stor vikt vid förmåga till samarbete.Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare klinisk farmakologi, Läkemedelscentrum

ST-läkare
Läs mer Jun 9
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) har i uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Som Sveriges yngsta universitetssjukhus är utvecklingen stark inom samtliga områden. Tillsammans med Örebro universitet bygger vi en modern akademi med kreativa miljöer för forskning och utveckling. Genom medvetet kvalitetsarbete kan vi erbjuda personlig sjukvård med hög kvalitet.
Läkemedelscentrum på USÖ har ett övergripande ansvar för läkemedelsfrågor inom Region Örebro län och arbetar med:
-Läkemedelshantering, upphandling av läkemedel, läkemedelsförsörjning och uppföljning av förskrivningen
-En controllerfunktion av förskrivna nutritionsmedel
-Riktlinjer för dosförpackade läkemedel
-Klinisk farmaci
-Förslag på budgetfördelning av läkemedel som används i regionen
-Läkemedelsrekommendationer (Läkemedelskommittéverksamhet)
-Framtagande av övergripande rekommendationer och styrande dokument, som gäller för hela hälso- och sjukvården
-Utbildning av studenter, läkare och andra yrkeskategorier
-Drift av en Läkemedelsinformationscentral (CLINT) för att stödja och förse kliniska kollegor med kvalitetssäkrade och oberoende råd gällande läkemedelsbehandling
Läkemedelskommittén är en del av Läkemedelscentrum och dess övergripande mål är att, som expertorgan inom områdena läkemedel och läkemedelsterapi, verka för en rationell, säker och kostnadseffektiv hantering av läkemedel sedd ur ett helhetsperspektiv, där patientens och samhällets bästa beaktas.
Klinisk farmakologi inom Läkemedelscentrum är en ny inriktning som är under uppbyggnad; för närvarande arbetar en specialist och en ST-läkare i klinisk farmakologi på enheten. Intentionen är att bygga upp en fullvärdig klinisk farmakologisk verksamhet på USÖ.
Vi är mycket angelägna om att du som ST-läkare har en god möjlighet till fortbildning (t.ex. kurser, seminarier, egenstudier).
Läkemedelscentrum är en del av Universitetssjukhuset Örebro. Området klinisk farmakologi har en tydlig förankring i forskningen och vi ställer oss mycket positiva till om du samtidigt som din ST-tjänst vill forska och/eller genomföra en forskarutbildning.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare klinisk farmakologi, Läkemedelscentrum

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär bl. a. att vara med och:
-hjälpa kollegor i klinisk verksamhet med utredning av läkemedelsfrågor som kräver lite mer utredning
-tolka läkemedelskoncentrationer och förmedla tolkningen (för närvarande inom ramen för sidotjänstgöringar)
-uppdatera rekommendationer och regionala riktlinjer avseende läkemedelsbehandling
-förmedla producentobunden läkemedelsinformation inom och utanför sjukvården både muntligt och skriftligt
-undervisa studenter och kliniker
-medverka i att utveckla den kliniska farmakologin på USÖ
Eftersom verksamheten är under utveckling kan dessa arbetsuppgifter förändras; t.ex. är vår vision att leverera särskilt farmakologisk stöd till vissa kliniker t.ex. i form av liäson/konsulttjänst och i samarbete med klinisk kemi erbjuda en service att tolka läkemedelskoncentrationer.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare som är intresserad av att utveckla dina kunskaper inom farmakologi. Du är intresserad av laboratoriemedicinska och kliniska frågeställningar. Meriterande, men inget krav, är klinisk erfarenhet inom en läkemedelsintensiv specialitet och/eller tidigare erfarenhet av arbete inom laboratoriemedicin. Pga. att klinisk farmakologi i Örebro är under uppbyggnad kommer du behöva vara beredd på att ha sidotjänstgöringar på andra klinisk farmakologiska enheter i Sverige och ev. Norge för att lära känna och tillgodogöra dig de olika kunskapsområdena.
Du har en analytisk förmåga och är noggrann och kvalitetsmedveten. Då arbetet är utåtriktat har du en kommunikativ och pedagogisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.
På Läkemedelscentrum arbetar vi nära varandra och vi fäster därför stor vikt vid förmåga till samarbete.Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare klinisk farmakologi, Läkemedelscentrum

ST-läkare
Läs mer Jun 10
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) har i uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Som Sveriges yngsta universitetssjukhus är utvecklingen stark inom samtliga områden. Tillsammans med Örebro universitet bygger vi en modern akademi med kreativa miljöer för forskning och utveckling. Genom medvetet kvalitetsarbete kan vi erbjuda personlig sjukvård med hög kvalitet.
Läkemedelscentrum på USÖ har ett övergripande ansvar för läkemedelsfrågor inom Region Örebro län och arbetar med:
-Läkemedelshantering, upphandling av läkemedel, läkemedelsförsörjning och uppföljning av förskrivningen
-En controllerfunktion av förskrivna nutritionsmedel
-Riktlinjer för dosförpackade läkemedel
-Klinisk farmaci
-Förslag på budgetfördelning av läkemedel som används i regionen
-Läkemedelsrekommendationer (Läkemedelskommittéverksamhet)
-Framtagande av övergripande rekommendationer och styrande dokument, som gäller för hela hälso- och sjukvården
-Utbildning av studenter, läkare och andra yrkeskategorier
-Drift av en Läkemedelsinformationscentral (CLINT) för att stödja och förse kliniska kollegor med kvalitetssäkrade och oberoende råd gällande läkemedelsbehandling
Läkemedelskommittén är en del av Läkemedelscentrum och dess övergripande mål är att, som expertorgan inom områdena läkemedel och läkemedelsterapi, verka för en rationell, säker och kostnadseffektiv hantering av läkemedel sedd ur ett helhetsperspektiv, där patientens och samhällets bästa beaktas.
Klinisk farmakologi inom Läkemedelscentrum är en ny inriktning som är under uppbyggnad; för närvarande arbetar en specialist och en ST-läkare i klinisk farmakologi på enheten. Intentionen är att bygga upp en fullvärdig klinisk farmakologisk verksamhet på USÖ.
Vi är mycket angelägna om att du som ST-läkare har en god möjlighet till fortbildning (t.ex. kurser, seminarier, egenstudier).
Läkemedelscentrum är en del av Universitetssjukhuset Örebro. Området klinisk farmakologi har en tydlig förankring i forskningen och vi ställer oss mycket positiva till om du samtidigt som din ST-tjänst vill forska och/eller genomföra en forskarutbildning.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare klinisk farmakologi, Läkemedelscentrum

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär bl. a. att vara med och:
-hjälpa kollegor i klinisk verksamhet med utredning av läkemedelsfrågor som kräver lite mer utredning
-tolka läkemedelskoncentrationer och förmedla tolkningen (för närvarande inom ramen för sidotjänstgöringar)
-uppdatera rekommendationer och regionala riktlinjer avseende läkemedelsbehandling
-förmedla producentobunden läkemedelsinformation inom och utanför sjukvården både muntligt och skriftligt
-undervisa studenter och kliniker
-medverka i att utveckla den kliniska farmakologin på USÖ
Eftersom verksamheten är under utveckling kan dessa arbetsuppgifter förändras; t.ex. är vår vision att leverera särskilt farmakologisk stöd till vissa kliniker t.ex. i form av liäson/konsulttjänst och i samarbete med klinisk kemi erbjuda en service att tolka läkemedelskoncentrationer.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare som är intresserad av att utveckla dina kunskaper inom farmakologi. Du är intresserad av laboratoriemedicinska och kliniska frågeställningar. Meriterande, men inget krav, är klinisk erfarenhet inom en läkemedelsintensiv specialitet och/eller tidigare erfarenhet av arbete inom laboratoriemedicin. Pga. att klinisk farmakologi i Örebro är under uppbyggnad kommer du behöva vara beredd på att ha sidotjänstgöringar på andra klinisk farmakologiska enheter i Sverige och ev. Norge för att lära känna och tillgodogöra dig de olika kunskapsområdena.
Du har en analytisk förmåga och är noggrann och kvalitetsmedveten. Då arbetet är utåtriktat har du en kommunikativ och pedagogisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.
På Läkemedelscentrum arbetar vi nära varandra och vi fäster därför stor vikt vid förmåga till samarbete.Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Jul 13
Vi står nu inför nästa utvecklingssteg för framtiden och vill bli fler!
I våra nya och för verksamheten anpassade lokaler bygger vi nu upp en modern akutläkarverksamhet vid Akutkliniken USÖ. Vi lägger mycket fokus på utbildning, utveckling och forskning, med akutläkare (specialister) i kliniskt patientarbete och bedside-handledning och med ett internutbildningsprogram för ST med återkommande examinationer (SWESEMs deltentamina). Vårt mål är att bygga gediget från grunden. Akutläkarverksamheten och akutsjukvården har mycket goda förutsättningar för utveckling och vi söker dig som vill vara med utvecklas som akutläkare och utveckla akutsjukvård. Vi har bättre förutsättningar än någonsin och just din insats är viktig.
Akutkliniken utgör del av en universitetsjukvårdsenhet, vilket inkluderar FoU-råd och en professor i akutsjukvård. Ett nära samarbete med Örebro universitet inklusive läkarprogrammet ger stora möjligheter till att delta i forskningsprojekt, bedriva egen forskning eller påbörja doktorandstudier.
Vid kliniken är vi för närvarande två ST-läkare och tre specialister. Kliniken är en av sjukhusets största med över 250 anställda och drygt 60 000 patientbesök, varav ca 15 000 barn per år. Det finns en strukturerad plan om att utbilda akutsjuksköterskor till akutmottagningen och samarbetet med dessa samt teamarbetet med övrig personal är en central del för akutläkarna. Patienterna på akutmottagningen omhändertas av akutklinikens läkare tillsammans med övriga jourlinjer från medicin, infektion, neurologi, kirurgi, urologi, ortopedi och pediatrik. Universitetssjukhuset är traumacentrum i Region Örebro, och handlägger primärt alla stora trauma i regionen. Sedan hösten 2020 arbetar vi i vår nybyggda akutmottagning och sedan våren 2022 med akutröntgen i samma plan.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har cirka 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

Arbetsuppgifter

ST-tjänst enligt Socialstyrelsens målbeskrivning.
Tjänsten läggs upp enligt fastslagen utbildningsplan och kan kombineras med uppgifter som forskning och utbildning.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare och en engagerad medarbetare med stort intresse för utbildning och utvecklingsarbete. Du tycker om teamarbete och är bra på att kommunicera, du är ödmjuk och tycker om att utvecklas samt arbeta med patienten i fokus. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Meriter inom forskning, utvecklingsarbete och/eller utbildning är av särskilt intresse liksom eventuellt specialintresse inom något specifikt område.

Ansökan

Intervjuer sker fortlöpande.
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare i Öron-, näs- och halssjukdomar till ÖNH-sektionen USÖ

ST-läkare
Läs mer Sep 5
ÖNH-sektionen vid Universitetssjukhuset Örebro tillhör Verksamhetsområde Huvud- hals och plastikkirurgi. Sektionen har verksamhet på Universitetssjukhuset i Örebro samt vid sjukhusen i Lindesberg och Karlskoga. Verksamheten har ett stort utomlänsuppdrag framförallt inom huvud-halscancerkirurgi men bedriver även högspecialiserad vård inom foniatri-larynxkirurgi, endoskopisk spottkörtelkirurgi, mellanörekirurgi med cochleära implantat hos vuxna och näs- bihålekirurgi. ÖNH-sektionen bedriver även ett länsuppdrag med allmän ÖNH sjukvård i samarbete med audiologiska kliniken.
Sektionen har 22 specialister och fyra ST-läkare. Vi söker dig som är legitimerad läkare och genuint intresserad av området med förmåga till samarbete och förbättringsarbete.
Verksamheten har ett gott utbildningsklimat. Som ST-läkare kommer Du att vara engagerad i forskningsarbete och undervisning av läkarstudenter. Verksamheten har genomgått SPUR inspektion under 2022, med goda omdömen.

Universitetssjukhuset Örebro är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, samarbete och utveckling.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.


ST-läkare i Öron-, näs- och halssjukdomar till ÖNH-sektionen USÖ

Arbetsuppgifter

Dessa innefattar att undersöka, utreda och behandla patienter på mottagningsenhet, vårdavdelning och operationsavdelning. Du blir en del av ÖNH-klinikens läkarstab. Sjukhusbundet jourarbete ingår. Arbetet är förlagt till Universitetssjukhuset och enheterna i Karlskoga och Lindesberg.

Övrig information

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare

ST-läkare
Läs mer Aug 18
Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral Haga är en välfungerande vårdcentral med ett sammansvetsat team på ca 40 medarbetare, där alla fyller en viktig roll. Vårdcentralen ligger på väster i Örebro och har ca 13 400 listade patienter. Verksamheten består av distriktsläkar- och distriktssköterskemottagning, mödra- och barnhälsovård, fysioterapi, psykolog, laboratorium och sekretariat. Här finns kompetenta och erfarna medarbetare och ett gott samarbete mellan yrkesgrupperna. Vi har bra rutiner, ordning och reda, högt i tak samt god stämning på arbetsplatsen. Vi arbetar ständigt för att uppnå god kvalitet och nöjda patienter.Spännande saker är på gång inom Capio Närsjukvård.

Vi satsar bland annat stort på modernisering av våra vårdtjänster och olika typer av effektivisering för ökad vårdkvalitet. Vi har dessutom sjösatt vår nya utbildningsinstitution, Capio Academy, som ska ta oss ett steg närmare vår vision – att bli kunskaps- och kvalitetsledande inom svensk primärvård. Inom Capio vill vi skapa långsiktiga relationer med våra medarbetare - vi arbetar aktivt för att utveckla våra medarbetares potential. För engagerade och kunniga medarbetare finns goda karriärmöjligheter och vägar till utveckling inom organisationen.

Arbetsbeskrivning
I tjänsten som ST-läkare ingår bl.a. att undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter. Du är en viktig del av verksamhetens utveckling och är med och driver mottagningens arbete framåt. Vi har ett starkt fokus på kvalitet och uppföljning av kvalitetsmål är därför en del av det löpande arbetet.

Hos oss får du god handledning och det stöd du behöver för att utvecklas i din roll. Vi strävar efter att din utbildning ska bli så givande och intressant som möjligt för att ge dig de kunskaper och erfarenheter du behöver för ditt framtida arbete som specialist i allmänmedicin. Vi erbjuder en marknadsmässig lön, därutöver har vi en lönestege för positiv löneutveckling. Utöver de utbildningsinsatser som anordnas gemensamt för alla ST-läkare i region/landsting erbjuder vi även egna ST-läkardagar och ST-läkarnätverk i Capios regi för att ytterligare stimulera utbildningsklimatet.

Kvalifikationer
Du är leg. läkare med ett genuint intresse för allmänmedicinens bredd och variation och vill, tillsammans med oss, arbeta för en god vård av hög kvalitet. Att bidra till verksamhetens utveckling ser du som en naturlig del av ditt arbete och du har lätt för att skapa bra möten med både patienter, arbetskamrater och samverkansparter. Du skall kunna kommunicera på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är en person som bidrar med engagemang och arbetsglädje.

Övrig information
Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Rekrytering sker fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Jul 8
Vi står nu inför nästa utvecklingssteg för framtiden och vill bli fler!
I våra nya och för verksamheten anpassade lokaler bygger vi nu upp en modern akutläkarverksamhet vid Akutkliniken USÖ. Vi lägger mycket fokus på utbildning, utveckling och forskning, med akutläkare (specialister) i kliniskt patientarbete och bedside-handledning och med ett internutbildningsprogram för ST med återkommande examinationer (SWESEMs deltentamina). Vårt mål är att bygga gediget från grunden. Akutläkarverksamheten och akutsjukvården har mycket goda förutsättningar för utveckling och vi söker dig som vill vara med utvecklas som akutläkare och utveckla akutsjukvård. Vi har bättre förutsättningar än någonsin och just din insats är viktig.
Akutkliniken utgör del av en universitetsjukvårdsenhet, vilket inkluderar FoU-råd och en professor i akutsjukvård. Ett nära samarbete med Örebro universitet inklusive läkarprogrammet ger stora möjligheter till att delta i forskningsprojekt, bedriva egen forskning eller påbörja doktorandstudier.
Vid kliniken är vi för närvarande två ST-läkare och tre specialister. Kliniken är en av sjukhusets största med över 250 anställda och drygt 60 000 patientbesök, varav ca 15 000 barn per år. Det finns en strukturerad plan om att utbilda akutsjuksköterskor till akutmottagningen och samarbetet med dessa samt teamarbetet med övrig personal är en central del för akutläkarna. Patienterna på akutmottagningen omhändertas av akutklinikens läkare tillsammans med övriga jourlinjer från medicin, infektion, neurologi, kirurgi, urologi, ortopedi och pediatrik. Universitetssjukhuset är traumacentrum i Region Örebro, och handlägger primärt alla stora trauma i regionen. Sedan hösten 2020 arbetar vi i vår nybyggda akutmottagning och sedan våren 2022 med akutröntgen i samma plan.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har cirka 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

Arbetsuppgifter

ST-tjänst enligt Socialstyrelsens målbeskrivning.
Tjänsten läggs upp enligt fastslagen utbildningsplan och kan kombineras med uppgifter som forskning och utbildning.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare och en engagerad medarbetare med stort intresse för utbildning och utvecklingsarbete. Du tycker om teamarbete och är bra på att kommunicera, du är ödmjuk och tycker om att utvecklas samt arbeta med patienten i fokus. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Meriter inom forskning, utvecklingsarbete och/eller utbildning är av särskilt intresse liksom eventuellt specialintresse inom något specifikt område.

Ansökan

Intervjuer sker fortlöpande.
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Jun 14
Vi står nu inför nästa utvecklingssteg för framtiden och vill bli fler!
I våra nya och för verksamheten anpassade lokaler bygger vi nu upp en modern akutläkarverksamhet vid Akutkliniken USÖ. Vi lägger mycket fokus på utbildning, utveckling och forskning, med akutläkare (specialister) i kliniskt patientarbete och bedside-handledning och med ett internutbildningsprogram för ST med återkommande examinationer (SWESEMs deltentamina). Vårt mål är att bygga gediget från grunden. Akutläkarverksamheten och akutsjukvården har mycket goda förutsättningar för utveckling och vi söker dig som vill vara med utvecklas som akutläkare och utveckla akutsjukvård. Vi har bättre förutsättningar än någonsin och just din insats är viktig.
Akutkliniken utgör del av en universitetsjukvårdsenhet, vilket inkluderar FoU-råd och en professor i akutsjukvård. Ett nära samarbete med Örebro universitet inklusive läkarprogrammet ger stora möjligheter till att delta i forskningsprojekt, bedriva egen forskning eller påbörja doktorandstudier.
Vid kliniken är vi för närvarande två ST-läkare och tre specialister. Kliniken är en av sjukhusets största med över 250 anställda och drygt 60 000 patientbesök, varav ca 15 000 barn per år. Det finns en strukturerad plan om att utbilda akutsjuksköterskor till akutmottagningen och samarbetet med dessa samt teamarbetet med övrig personal är en central del för akutläkarna. Patienterna på akutmottagningen omhändertas av akutklinikens läkare tillsammans med övriga jourlinjer från medicin, infektion, neurologi, kirurgi, urologi, ortopedi och pediatrik. Universitetssjukhuset är traumacentrum i Region Örebro, och handlägger primärt alla stora trauma i regionen. Sedan hösten 2020 arbetar vi i vår nybyggda akutmottagning och sedan våren 2022 med akutröntgen i samma plan.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har cirka 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset Örebro

Arbetsuppgifter

ST-tjänst enligt Socialstyrelsens målbeskrivning.
Tjänsten läggs upp enligt fastslagen utbildningsplan och kan kombineras med uppgifter som forskning och utbildning.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare och en engagerad medarbetare med stort intresse för utbildning och utvecklingsarbete. Du tycker om teamarbete och är bra på att kommunicera, du är ödmjuk och tycker om att utvecklas samt arbeta med patienten i fokus. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Meriter inom forskning, utvecklingsarbete och/eller utbildning är av särskilt intresse liksom eventuellt specialintresse inom något specifikt område.

Ansökan

Intervjuer sker fortlöpande.
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare till Reumatologiska sektionen, VO Hud och Reumatologi, USÖ

ST-läkare
Läs mer Jul 27
Reumatologsektion, USÖ, utvecklas vidare och med anledning av det rekryterar vi nu nya medarbetare. Om du är läkare kanske med viss erfarenhet av reumatologi och vill fördjupa dig i din yrkesroll i en högspecialiserad reumatologisk verksamhet så har vi tjänsten för dig!
Reumatologiska sektionens huvudverksamhet är mottagningsarbete kopplat till en medicinsk behandlingsenhet, dagvård, TEAM och Reuma rehabilitering samt en mindre slutenvård. Vi har ett brett patientunderlag och handlägger de flesta reumatologiska diagnoser såsom artritsjukdomar, systemiska bindvävssjukdomar och autoinflammatoriska sjukdomar. Det går att tillhanda hålla sig hela ST-utbildningen i Örebro men med möjlighet att randa sig vid annat universitetssjukhus.
Universitetssjukhuset Örebros storlek möjliggör korta beslutsvägar och välfungerande samarbeten med andra kliniker kring patienter kombinerat med tillgång till de undersökningsmodaliteter ett universitetssjukhus kan tillhandahålla. Vi arbetar med gemensamma ronder och erfarenhetsutbyte.
Kliniken är under ständig utveckling kring det kliniska arbetet och forskningsverksamheten håller på att byggas ut och formas. Det finns stora möjligheter för de medarbetare vi rekryterar att vara med och påverka utvecklingen utifrån intresse och eget engagemang. Stort fokus ligger på utbildning både inom kliniken och i samarbete med universitetet där läkarutbildningen är en viktig del.
Vi är för närvarande 37 medarbetare på kliniken; femton läkare varav fem ST, elva sjuksköterskor, tre arbetsterapeuter, två kuratorer och sex medicinska vårdadministratörer. Arbetet på kliniken präglas av teamsamverkan och ambitionen att hitta arbetsformer där alla bidrar utifrån personlig läggning och kompetens, till patientens gagn.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare till Reumatologiska sektionen, VO Hud och Reumatologi, USÖ

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar att undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter samt att delta i utveckling av verksamheten.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för reumatologi, kliniskt patientarbete och gärna även med ett intresse för utbildning. Forskningserfarenhet är meriterande men ingen nödvändighet. Möjligheter finns att kombinera forskning med klinisk verksamhet.
Om tjänsten:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring. I tjänsten ingår jourtjänstgöring i samband med randning, och mot slutet av ST beredskapsjour på Reumatologen kl 8-22.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

Allmänläkare sökes till bemanningsuppdrag i Örebro

ST-läkare
Läs mer Jul 15
Går du i tankarna att testa på något nytt? Eller letar du efter ditt nästa uppdrag?
Vi söker just nu allmänläkare till en Vårdcentral i Örebro.
Du ska kunna arbeta självständigt och flexibelt samt vara trygg i din yrkesroll.
Vi hjälper dig så att du kan hjälpa andra!
Period:
V.29 - 52
Schema:
Rotation
Kvalifikationer
Vi söker dig som är allmänläkare i allmänmedicin med yrkeserfarenhet och referenser som kan intyga din kompetens. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.
Som konsult hos oss och för det här uppdraget behöver du ha varit legitimerad i minst två år. Det förekommer sedvanliga arbetsuppgifter inom sjukvård, det är därför viktigt att du har någorlunda erfarenheter sedan innan.
Vi ser dessutom att du som söker är en flexibel, ansvarstagande, social och driven person som är trygg i dig själv och brinner för att människor ska må bra.
Om oss
Vi är med från uppläggets start och ser fram emot att följa din resa, vi upplever nya platser tillsammans! Vi har i dagsläget uppdrag runtom i stort sett över hela Sverige, i alla dess former och med attraktiva ersättningar.
Vi kan förhoppningsvis hjälpa dig att finna det du söker. Vi svarar på frågor och planerar ett upplägg tillsammans utefter dina önskemål för att du ska ha möjlighet att arbeta på dina villkor.
För oss är en viktig del att du ska känna dig trygg under hela din arbetsperiod varför du utöver din lön erhåller bland annat följande förmåner:
· Tjänstepension
· Övriga försäkringar
· Personlig kontaktperson som är tillgänglig & engagerad
· Ekonomisk ersättning för boende & resor
· Utbildningar
Ansökan
Välkommen med din ansökan via mail alternativ intresseanmälan på vår hemsida www.vivabemanning.se
Telefon: 08-50 90 8000
Mail: rekrytering@vivabemanning.se
Tveka inte på att söka, uppdragen går åt snabbt!
#jobbjustnu

Ansök nu

Två ST-läkare VO Barn- och ungdomsmedicin USÖ

ST-läkare
Läs mer Jun 10
Vill du arbeta på en klinik med god stämning, laganda och med barnets bästa i fokus, då är du välkommen att söka dig till oss!
VO Barn- och ungdomsmedicin bedriver en bred pediatrisk verksamhet med god kompetens inom många grenspecialiteter. Verksamheten har ett länsövergripande ansvar för slutenvård för barn-och ungdomar och bedriver högspecialiserad vård inom neonatologi. Slutenvården bedrivs på en neonatalavdelning med 16 vårdplatser för nyfödda barn from gestationsvecka 25+0 samt en barnavdelning med 18 vårdplatser. Vi har en dagvård för barn samt ett mycket välfungerande mobilt barnteam. Mottagningsverksamhet bedrivs på tre mottagningar; en subspecialistmottagning på USÖ, en allmänpediatrisk mottagning i Örebro samt en allmänpediatrisk mottagning i Hallsberg. Vi har en fin utbildningsmiljö för ST-läkare och vi har under 2021 genomgått SPUR inspektion med gott resultat.
Forskningsaktiviteten vid barnkliniken är hög och gynnas av att sjukhuset är ett universitetssjukhus med läkarutbildning. Inom verksamhetsområde barn- och ungdomsmedicin bedriver vi en bred pediatrisk verksamhet och har god kompetens inom många subspecialitetsområden. Här finns en neonatalavdelning, en pediatrisk vårdavdelning för barn och ungdomar med både medicinska och kirurgiska sjukdomstillstånd, mobilt barnteam, barn- och ungdomsmottagning, dagvård och två öppenvårdspediatriska mottagningar. På barn-och ungdomskliniken arbetar dietist, kurator, psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut, lärare och lekterapeut i ett nära samarbete med varandra och med övrig vårdpersonal. Verksamheten har drygt 200 anställda.
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


Två ST-läkare VO Barn- och ungdomsmedicin USÖ

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat avdelningsarbete, mottagningsarbete och jour. Arbete vid länets olika barnmottagningar kan ingå. Undervisning av läkarstuderande kan ingå i arbetsuppgifterna.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. Tidigare arbete inom barn- och ungdomssjukvård eller gränsspecialiteter är meriterande. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Ansökan

Anställningsintervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare inriktning neonatologi VO Barn- och ungdomsmedicin USÖ

ST-läkare
Läs mer Jun 14
Vill du arbeta på en klinik med god stämning, laganda och med barnets bästa i fokus, då är du välkommen att söka dig till oss!
Verksamhetsområde Barn- och ungdomsmedicin bedriver en bred pediatrisk verksamhet med god kompetens inom många grenspecialiteter. Verksamheten har ett länsövergripande ansvar för slutenvård för barn-och ungdomar och bedriver högspecialiserad vård inom neonatologi. Slutenvården bedrivs på en neonatalavdelning med 16 vårdplatser för nyfödda barn from gestationsvecka 25+0 samt en barnavdelning med 18 vårdplatser. Vi har en dagvård för barn samt ett mycket välfungerande mobilt barnteam. Mottagningsverksamhet bedrivs på tre mottagningar; en subspecialistmottagning på USÖ, en allmänpediatrisk mottagning i Örebro samt en allmänpediatrisk mottagning i Hallsberg. Vi har en fin utbildningsmiljö för ST-läkare och vi har under 2021 genomgått SPUR inspektion med gott resultat.
Vi söker nu en ST läkare som vill inrikta sig mot neonatologi. Vi ser gärna att du har kommit en bit på väg i din pediatrik ST men det är inget krav. Efter fullgjord pediatrik ST följer en grenspecialisering inom neonatologi.
Forskningsaktiviteten vid barnkliniken är hög och gynnas av att sjukhuset är ett universitetssjukhus med läkarutbildning.

Inom verksamhetsområde barn- och ungdomsmedicin bedriver vi en bred pediatrisk verksamhet och har god kompetens inom många subspecialitetsområden. Här finns en neonatalavdelning, en pediatrisk vårdavdelning för barn och ungdomar med både medicinska och kirurgiska sjukdomstillstånd, mobilt barnteam, barn- och ungdomsmottagning, dagvård och två öppenvårdspediatriska mottagningar. På barn-och ungdomskliniken arbetar dietist, kurator, psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut, lärare och lekterapeut i ett nära samarbete med varandra och med övrig vårdpersonal. Verksamheten har drygt 200 anställda.
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


ST-läkare inriktning neonatologi VO Barn- och ungdomsmedicin USÖ

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat avdelningsarbete, mottagningsarbete och jour. Arbete vid länets olika barnmottagningar kan ingå. Undervisning av läkarstuderande kan ingå i arbetsuppgifterna.

Övrig information

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. Tidigare arbete inom barn- och ungdomssjukvård eller gränsspecialiteter är meriterande. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Ansökan

Anställningsintervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

ST-läkare Allmänpsykiatrin och Psykosvården

ST-läkare
Läs mer Apr 6
Nu söker vi fler ST-läkare till Allmänpsykiatrin och Psykosvården inom område psykiatri. Som ST-läkare i område psykiatri kommer du att ingå i vårt trevliga och ambitiösa ST-gäng! Du kan själv ange vilket av verksamhetsområdena du önskar ha din tillhörighet i - utifrån just dina intresseområden - men oavsett tillhörighet så kommer ST-utbildningen att ske vid flera av områdets verksamhetsområden för att ge dig både djup och bred kompetens.

Psykiatrins ST-läkare har ett individuellt utbildningsprogram som utformas i samråd mellan den sökande, handledare, ST-studierektor och verksamhetschef. Som ST-läkare har du en egen handledare under hela utbildningstiden. Det anordnas regelbundet fortbildning med hjälp av föreläsningar och webcasting, och ST-läkarna erbjuds regelbundet egna ST-seminarier.

Du har goda möjligheter till forskning och utveckling och att vid intresse aktivt delta i undervisning av läkarstudenter och AT-läkare.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att under handledning undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter. Du deltar i behandlingskonferenser och remissgrupper samt medverkar i olika utvecklingsarbeten inom verksamheten. Du ingår även i jourlinjen för område psykiatri.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. För dig som inte gjort svensk allmäntjänstgöring kommer bastjänstgöring erbjudas som en obligatorisk del av din ST. Vi förutsätter att du är genuint intresserad av området psykiatri och har ett uttalat intresse för utvecklingsarbete.

Tidigare erfarenhet av psykiatrin är meriterande liksom forskning, undervisning och utbildning.

God samarbetsförmåga och gott bemötande mot såväl patienter som arbetskamrater ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna att du har förmåga att hantera IT-stöd för dokumentation och administration. Gällande svenska språket har vi krav på svenska motsvarande C1-nivå.

Det är också viktigt att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete, där patienten är i fokus. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Vi hoppas att du ser en framtid med oss och välkomnar din ansökan!

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring inklusive jourtjänstgöring.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Åsa Kindahl, verksamhetschef Allmänpsykiatri
019-602 01 14, asa.kindahl@regionorebrolan.se

Mathias Edquist, verksamhetschef Specialistpsykiatri
070-602 24 71, mathias.edquist@regionorebrolan.se

Maria Ruthgård, läkarchef Allmänpsykiatri
070-758 02 70, maria.ruthgard@regionorebrolan.se

Inga-Lill Sterner, medicinskt ledninsgsansvarig och chefsöverläkare, Psykosvård
072-147 26 95, inga-lill.sterner@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Örebro läns läkarförbund, 019-602 03 38

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-05-08

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden. Vi har stort fokus på etik och samverkan samt har en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2022:386

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare till verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

ST-läkare
Läs mer Apr 21
Vi är tre specialiteter inom en klinik, hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. Vi söker nu en ST-läkare med inriktning mot kardiologi. Vi söker dig som vill arbeta för att en god samverkan blir ännu bättre.

Vill du bli en del av vårt team och tillsammans med våra erfarna kollegor bidra med engagemang och nytänkande i vår verksamhet, då är du varmt välkommen till oss.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar att under handledning undersöka, bedöma, utreda och behandla akut sjuka patienter. Handledning av studenter och yngre kollegor ingår som en naturlig del i arbetet.

Kvalifikationer:
Svensk läkarlegitimation samt språkkunskaper i svenska på C1 nivå enligt Europarådets nivåskala.

Vi söker dig som har lätt för att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor. Du är trygg i din yrkesroll och har ett positivt och professionellt förhållningssätt där patienten sätts i fokus. Du har ett uttalat intresse för att delta i verksamhetetens utvecklings- och förändringsprojekt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Har du erfarenhet av forskning och har forskarutbildning ser vi det som positivt. Kännedom om vår verksamhet och Universitetssjukhuset är en fördel. Tidigare erfarenhet inom kardiologi är starkt meriterande för denna tjänst.

Anställningsform:
ST-tjänst, tillsvidare, heltid. Jourer och beredskap ingår i tjänsten.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Verksamhetschef
Stella Cizinsky, 019-602 54 00
stella.cizinsky@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarförbundet
Maja Eriksson-Östman, 019-602 54 93
maja.eriksson-ostman@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-05-06. Urval sker fortlöpande.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare rehabiliteringsmedicin, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Mar 4
Vill du satsa på en specialitet som ligger i tiden och erbjuder mycket goda framtidsutsikter?

Inom rehabiliteringsmedicin ser man patienten i ett helhetsperspektiv och arbetar i team för att nyttja de kompetenser som behövs utifrån patientens individuella behov. Som specialist i rehabiliteringsmedicin blir du expert på att bedöma rehabiliteringsbehov utifrån kunskaper i anatomi, neurobiologi och fysiologi och att leda, samordna och genomföra kvalificerade rehabiliteringsinsatser utifrån ett biopsykosocialt synsätt.

Vi bedriver rehabilitering i slutenvård och olika former av öppenvård. Målgruppen är patienter i arbetsför ålder med sjukdomar/skador i centrala eller perifera nervsystemet med omfattande funktionsnedsättning som följd, samt långvariga smärttillstånd. Även andra medicinska tillstånd med komplexa rehabiliteringsbehov förekommer.

Utbildningen till specialist i rehabiliteringsmedicin läggs upp tillsammans med handledare och studierektor utifrån Socialstyrelsens målbeskrivning. Utifrån intresse finns möjlighet att inrikta sig mot smärtrehabilitering eller neurologisk rehabilitering redan under ST. Varje månad utbildningsmoment (journal club) tillsammans med ST-läkare i sjukvårdsregionen.

Vi välkomnar även dig som kanske påbörjat annan ST-tjänst eller redan är färdig specialist inom annan specialitet men har fått upp ögonen för rehabilitering och teamarbete. Vi har idag 3 ST-läkare men vi behöver bli fler för att möta framtidens behov.

Arbetsuppgifter:
I dina arbetsuppgifter ingår att bedöma, diagnostisera, förebygga och behandla olika typer av funktionsnedsättningar och aktivitetsbegränsningar. Du arbetar under veckovis handledning av erfaren specialistkompetent kollega med handledarutbildning. Handledning av läkarstudenter. Arbetstid är kontorstid.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare. Språkkrav motsvarande C1. God förmåga att arbeta i team. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Johan Nylander, överläkare/sektionschef, johan.nylander@regionorebrolan.se

Mer information om specialiteten finns på hemsidan för Svensk förening för rehabiliteringsmedicin www.slf.se/sfrm/utbildning

Facklig företrädare:
Madeleine Stackelberg, lokalt ombud Örebro läns läkarförening, madeleine.stackelberg@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-04-24

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2022:263

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare onkologi, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Mar 31
Onkologiska kliniken bedriver en välfungerande verksamhet där du som medarbetare har möjlighet att göra skillnad samt bli en del av den spännande utveckling onkologin idag befinner sig i. Trygg vård, öppenhet och dialog kännetecknar vår verksamhet.

Vi är en klinik med en stabil läkargrupp men som behöver bli större i takt med ökad forskningsaktivitet men även ett ökat patientunderlag. Kliniken består av en onkologisk vårdavdelning, mottagning, medicinsk behandlingsenhet samt strålbehandling med tillhörande brachyenhet. Kliniken har stor erfarenhet av brachyterapi inom ett flertal diagnoser, bland annat gynekologisk cancer, prostata och huvud-halscancer. Vi har även en klinisk prövningsenhet. På kliniken finns totalt ca 170 medarbetare, varav drygt 30 läkare och därav i nuläget 7 ST-läkare.

Verksamheten är tätt knuten till universitetet i Örebro och kliniken har en omfattande forskningsverksamhet. Möjlighet finns att bedriva grundforskning och kliniska studier.

Arbetsuppgifter:
Hos oss får du under handledning ett omväxlande arbete med onkologiska öppen- och slutenvårdspatienter och ett nära samarbete med många andra kliniker med bland annat multidisciplinära konferenser, gemensamma patienter och utbildning. I arbetet hos oss träffar du både patienter under aktiv cytostatika- och strålbehandling samt kontrollfall. Att ibland träffa patienter i de allra svåraste stunder ingår i vårt jobb och där är vi kollegor ett gott stöd för varandra. Att gemensamt diskutera handläggningen av olika patienter ser vi som en styrka och en självklarhet. Jourarbete ingår i arbetsuppgifterna under senare delen av ST-tjänstgöringen.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare. Goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

Du har god kommunikationsförmåga och kan på ett tydligt och pedagogiskt sätt förmedla kunskap och budskap. Du har lätt för att samarbeta i en arbetsgrupp, skapa relationer och nätverk och vill ge onkologisk vård av högsta kvalitet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Kajsa Bergentz, läkarchef, 019-602 20 58

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Maria Sund 019-602 10 00 (vxl)

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-04-24

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Verksamhetsområde Onkologi är länsövergripande med verksamhet på Universitetssjukhuset i Örebro. Här omhändertas patienter med i stort sett alla tumörsjukdomar och här erbjuder vi dem adjuvanta, kurativa och palliativa behandlingar. Vården på kliniken bygger på en helhetssyn på våra patienter, vilket innebär att ta hänsyn till fysiska, psykologiska, sociala och existentiella aspekter.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2022:371

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

Specialist/ST-läkare fysiologi, hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

ST-läkare
Läs mer Feb 14
Vi är tre specialiteter inom verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. Vi har god bemanning, men vill växa ytterligare inom främst forskning och högspecialiserad verksamhet. Vi söker dig som vill arbeta för att en god samverkan blir ännu bättre. Vi söker nu specialist/ST-läkare till fysiologsektionen. Nivån på specialisttjänsten är beroende på den sökandes kvalifikationer. Intresse av forskning och utbildning är meriterande, och vår klinik kan ge dig gott stöd att utvecklas inom dessa områden.

Vill du bli en del av vårt team och tillsammans med våra erfarna kollegor bidra med engagemang och nytänkande i vår verksamhet, då är du varmt välkommen till oss.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar att undersöka, bedöma och utreda patienter. Handledning av studenter och yngre kollegor ingår som en naturlig del i arbetet.

Kvalifikationer:
Läkarlegitimation samt språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Meriterande i urvalsprocessen är intresse/erfarenhet av forskning och utbildning.

Vi söker dig som har lätt för att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor. Du är trygg i din yrkesroll och har ett positivt och professionellt förhållningssätt där patienten sätts i fokus. Du har ett uttalat intresse för att delta i verksamhetetens utvecklings- och förändringsprojekt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid. Jourer och beredskap ingår.

Tillträde:
2022-05-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Irina Dioubanova, medicinskt ledningsansvarig överläkare, fysiologsektionen
+46196025976, irina.dioubanova@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Sveriges Läkarförbund, Kent Wall
+46196025979, kent.wall@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-04-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi är en av regionens största klinker med nära 300 anställda. Universitetssjukhuset i Örebro är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2022:185

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin

ST-läkare
Läs mer Mar 14
Vi söker engagerade och utvecklingsinriktade ST-läkare till flera vårdcentraler inom område Nära vård.

Nu tar Primärvården i Region Örebro län ett helhetsgrepp där rekryteringsprocessen för blivande ST-läkare i allmänmedicin kommer ske centraliserat med möjlighet för dig att söka din plats 2ggr/år, vår-höst. Detta för att bland annat säkerställa handledarkapacitet, struktur i processen samt hantera det stora inflödet av kandidater.

Område nära vård har till uppgift att tillhandahålla den vård som är vanligt förekommande, ofta återkommande eller kronisk och som därför behöver finnas geografiskt nära patienterna. I området finns navet för hälso- och sjukvårdens omställning mot just nära vård.

Tanken med den nära vården är knyta vård inom sjukhus, vårdcentraler och kommuner närmare varandra. Vi ska möta människor med komplexa behov och kronisk sjukdom på ett än bättre sätt och arbeta hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande för alla länsinvånare. Vi har 25 vårdcentraler fördelade över hela länet.

Under våren 2022 kommer 12 vårdcentraler rekrytera ST med start hösten 2022:
Örebro - Ängen, Adolfsberg, Skebäck, Brickebacken, Olaus Petri.

Söder - Kumla

Väster - Pilgården, Brickegården.

Norr - Lindesberg, Nora, Hällefors, Storå.

Du har möjlighet att i ansökan ange vilka vårdcentraler du söker i första, andra och tredje hand. Gör du inget val söker du till samtliga vårdcentraler.

Arbetsuppgifter:
Som ST-läkare i allmänmedicin får du möjlighet att vidareutveckla dina färdigheter inom läkaryrket och detta genom sedvanligt förekommande arbetsuppgifter på vårdcentral.

Arbetsuppgifterna innefattar både planerad mottagning och omhändertagande av akuta åkommor på primärvårdsnivå. Du erbjuds handledning av erfarna distriktsläkare samt ingår i nätvärket för ST-läkare i regionen och deltar regelbundet på regionala seminarium. Din ST-plan läggs upp utifrån dina individuella behov tillsammans med handledare och studierektor.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare med genomförd AT tjänstgöring alternativ godkänd BT-tjänstgöring för läkare utbildade utomlands.

Svenska kunskaper i nivå C1 är ett krav. Önskvärt med B-körkort.

Har du erfarenhet från att leda eller samordna grupper är det en merit.

Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett gott omdöme. Du har drivkraft och engagemang för ditt arbete och en god förmåga att samarbeta med övriga professioner. Det är viktigt att du är prestigelös, nyfiken på att lära nytt och ser konstruktiv återkoppling som en naturlig del i det dagliga arbetet för din och andras utveckling.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Att bidra i verksamhetens utvecklings- och kvalitetsarbete ser du som en naturlig del av ditt arbete.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Hösten 2022.

Upplysningar:
Fredrik Nilsson, HR Rekryteringsenheten
fredrik.nilsson@regionorebrolan.se

Carina Karlsson Andersson, HR Rekryteringsenheten,
carina.karlsson-andersson2@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-04-11

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2022:289

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare Barn- och ungdomsmedicin, Universitetssjukhuet Örebro

ST-läkare
Läs mer Mar 16
Vill du arbeta på en klinik med god stämning, laganda och med barnets bästa i fokus, då är du välkommen att söka dig till oss!

Verksamhetsområde Barn- och ungdomsmedicin bedriver en bred pediatrisk verksamhet med god kompetens inom många grenspecialiteter. Verksamheten har ett länsövergripande ansvar för slutenvård för barn-och ungdomar och bedriver högspecialiserad vård inom neonatologi. Slutenvården bedrivs på en neonatalavdelning med 16 vårdplatser för nyfödda barn from gestationsvecka 25+0 samt en barnavdelning med 18 vårdplatser. Vi har en dagvård för barn samt ett mycket välfungerande mobilt barnteam. Mottagningsverksamhet bedrivs på tre mottagningar; en subspecialistmottagning på USÖ, en allmänpediatrisk mottagning i Örebro samt en allmänpediatrisk mottagning i Hallsberg. Vi har en fin utbildningsmiljö för ST-läkare och vi har under 2021 genomgått SPUR inspektion med gott resultat.

Forskningsaktiviteten vid barnkliniken är hög och gynnas av att sjukhuset är ett universitetssjukhus med läkarutbildning.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat avdelningsarbete, mottagningsarbete och jour. Arbete vid länets olika barnmottagningar kan ingå. Undervisning av läkarstuderande kan ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare. Tidigare arbete inom barn- och ungdomssjukvård eller gränsspecialiteter är meriterande. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Anna Olivecrona, verksamhetschef, 019-602 27 71, anna.olivecrona@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Östen Jonsson, Läkarförbundet, 019-602 10 00 (vxl), osten.jonsson@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-03-31

Intervjuer sker fortlöpande.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2022:315

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-Läkare i psykiatri till Psykosvården

ST-läkare
Läs mer Feb 28
Nu söker vi ST-läkare till Psykosvården inom verksamhetsområde Specialistpsykiatrin. Som ST-läkare kommer du tillhöra Specialistpsykiatrin, men ST-utbildningen kommer att ske vid fler av områdets kliniker. I tjänsten ingår jourtjänstgöring och medverkan i Örebro universitets läkarutbildning och/eller AT-undervisning inkl handledning av läkarstudenter/AT-läkare.

Psykiatrins ST-läkare har ett individuellt utbildningsprogram som utformas i samråd mellan den sökande, handledare, ST-studierektor och områdeschef. ST-läkaren har egen handledare.

Vi erbjuder en god introduktion vid din anställning genom ett specifikt introduktionsprogram som tagits fram inom verksamheten och som nyanställd hos oss får du en mentor. Du har goda möjligheter till forskning och utveckling och att vid intresse aktivt delta i undervisning av läkarstudenter. Det anordnas regelbundet fortbildning med hjälp av föreläsningar och webcasting, och ST-läkarna erbjuds regelbundet egna ST-seminarier.

Som ST-läkare hos oss har du garanterad handledning och vi erbjuder goda möjligheter gällande de teoretiska delarna av ST-utbildningen. Här kan du räkna med engagerade handledare och studierektorer.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att under handledning undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter. Du deltar i behandlingskonferenser och remissgrupper samt medverkar i olika utvecklingsarbeten inom verksamheten. Du ingår även i jourlinjen för område psykiatri.

Det kommer det också skapas en individuell ST-plan.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vi förutsätter att du är genuint intresserad av området psykiatri liksom ett uttalat intresse för utvecklingsarbete. Tidigare erfarenhet av psykiatrin är meriterande liksom forskning, undervisning och utbildning.

God samarbetsförmåga och gott bemötande mot såväl patienter som arbetskamrater ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna att du har förmågan att hantera IT-stöd för dokumentation och administration. Gällande svenska språket har vi kravet svenska motsvarande C1 nivå.

Det är också viktigt att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete, där patienten är i fokus. Stor vikt kommer att läggas på din personliga lämplighet.

Vi hoppas att du kan se en framtid med oss och välkomnar din ansökan!

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, inklusive jourtjänstgöring.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Mathias Edquist, verksamhetschef
070-602 24 71, mathias.edquist@regionorebrolan.se

Inga-Lill Sterner, medicinskt ledninsgsansvarig och chefsöverläkare
072-147 26 95, inga-lill.sterner@regionorebrolan.se

Maria Ruthgård, övergripande studirektor i psykiatrin
070-758 02 70, maria.ruthgard@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Örebro läns läkarförbund, 019-602 03 38

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-03-20

Intervjuer sker fortlöpande.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2022:236

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare till Arbets- och miljömedicin

ST-läkare
Läs mer Dec 22
Arbets- och miljömedicin (AMM) i Örebro kommer nu att inrätta en ST-tjänst.

Arbets- och miljömedicin (AMM) är en högspecialiserad och forskningsbaserad verksamhet med ett övergripande uppdrag att förebygga och minska arbets- och miljörelaterad ohälsa bland invånarna i Region Sörmland, Region Värmland, Region Västmanland och Region Örebro län. Arbetet på AMM är omväxlande då vi förutom mottagningsarbetet också arbetar med konsultation, rådgivning, riskbedömningar, forskning, utbildning och kunskapsspridande insatser. Vi arbetar utåtriktat och vänder oss till hälso- och sjukvård, företagshälsovård, kommuner, myndigheter, organisationer, universitet och högskolor, näringsliv samt allmänheten.

Läs mer om Arbets- och miljömedicin på www.regionorebrolan.se/amm

Arbetsuppgifter:
Som ST-läkare vid AMM kommer du att arbeta både självständigt och i tvärprofessionella team i olika utredningar. I teamen kan olika professioner ingå som exempelvis specialistsjuksköterska, ergonom, psykolog, yrkes- och miljöhygieniker.

Arbetsuppgifterna består av att:
- utreda patienter avseende samband mellan exponering och sjukdom/symtom tillsammans med ett tvärprofessionellt team
- delta i forskningsprojekt
- göra arbets- och miljömedicinska riskbedömningar på individ- och gruppnivå och delta i rådgivning
- medverka i klinikens utbildningsverksamhet

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare, tidigare erfarenhet av arbete på arbets- och miljömedicinsk klinik är meriterande. Vi söker dig som har ett genuint forskningsintresse och är intresserad av att lära dig nya områden, har god samarbetsförmåga, är noggrann och kvalitetsmedveten. Vi värdesätter egenskaper som positiv attityd, kreativitet, prestigelöshet, flexibilitet och engagemang. Du har även god kommunikationsförmåga med goda kunskaper i svenska och engelska språket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring. Arbetstiden är dagtid, måndag till fredag.
Resor i tjänsten och obekväma arbetstider kan förekomma. Våra förmåner är bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt sjukvårdsbidrag.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Din placering är vid Arbets- och miljömedicin på Universitetssjukhuset i Örebro. Din närmaste chef kommer att vara avdelningschefen för medicinska enheten. Kontakta gärna någon av följande personer om du undrar något:

Gunilla Käller, avdelningschef för medicinska enheten
Telefon: 019-602 24 71
E-post: gunilla.kaller@regionorebrolan.se

Jessika Hagberg, verksamhetschef
Telefon: 019-602 24 61
E-post: jessika.hagberg@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Håkan Löfstedt, Läkarförbundet
Telefon: 019-602 24 76
E-post: hakan.lofstedt@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-01-16

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare Röntgenkliniken Region Örebro Län

ST-läkare
Läs mer Okt 28
Söker du ett spännande jobb med diagnostiska utmaningar och med snabb teknisk utveckling? Utmanas du av att arbeta med ett brett panorama och tillsammans med andra professioner och specialiteter? Då ska du söka tjänsten som ST-läkare hos oss.

Beskrivning av verksamheten:
Hos oss pågår en dynamisk utveckling för att bygga en högkvalitativ och jämlik vård i hela länet - i stort och smått, i varje möte. Vi skapar sjukvård som ligger geografiskt nära patienterna och har inrättat länskliniker med såväl akut som planerad och högspecialiserad vård vid våra tre sjukhus.

Den radiologiska verksamheten i Region Örebro län bedrivs i en länsklinik med verksamhet förlagd till Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett. Kliniken har ca 200 medarbetare. Röntgenklinikens uppdrag är att genom bilddiagnostik och intervention delta i patientens utredning, behandling och screening i syfte att patienterna ska få en korrekt handläggning och behandling. Kliniken har också uppdrag att stärka och utveckla forskning samt delta i utbildning.

Länskliniken har en väl utrustad maskinpark med allt från genomlysning och konventionell röntgen till magnetkameror och PET/CT respektive SPECT/CT. Även på maskinsidan sker en snabb utveckling, där en egen cyklotron kommer att installeras inom en snar framtid. Vi har nyligen installerat en dedikerad forsknings-magnetkamera.

Arbetsuppgifter:
Din ST-utbildning innehåller all förekommande verksamhet på kliniken. Arbetet växlar från hantverk med intervention som till exempel nefropyelostomier, dräninläggningar, biopsier och genomlysning till arbete med bildtolkning och rondverksamhet. Allt arbete sker i nära kontakt med kollegor och övrig personal. Bilder och diagnoser diskuteras ständigt tillsammans.

Röntgenkliniken bedriver verksamhet i Örebro, Lindesberg och Karlskoga. Din huvudsakliga placering är Örebro men som ST-läkare får du vara beredd att tjänstgöra på samtliga orter. Alla läkare på röntgen ingår i jour- och beredskapslinjerna. Vi har extern leverantör av nattjour.

I Örebro och Lindesberg är läkarna organorganiserade; skelett, gastro, neuro, thorax, nuklearmedicin och mammografi. I Karlskoga arbetar läkarna med de flesta förekommande undersökningar.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare. Kliniken behöver stärka sin forskningsprofil, vi ser därför gärna att du har ett intresse för forskning. Vi kräver motsvarande C1 nivå svenska.

Anställningsform:
Anställningen är en tidsbegränsad anställning med heltidstjänstgöring. Vår ambition är att vi efter ditt första halvår här fortsätter med en fast anställning som ST-läkare. Handledare utses redan under första halvåret för att den tiden skall kunna tillgodoräknas en eventuell ST-tjänst.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
George Gerdin, läkarchef och studierektor, 019-602 03 76, george.gerdin@regionorebrolan.se

Jonas Ulin, verksamhetschef, 019-602 03 86, jonas.ulin@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Håkan Löfstedt, 076-697 58 44

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-11-20

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Röntgenkliniken i Region Örebro län utför totalt cirka 200 000 undersökningar och av dessa är 43% akuta och bedriver all typ av radiologi, inklusive nuklearmedicin och mammografi. Hjärt- och kärlintervention sker dock på kardiologen respektive kärl-thoraxkliniken. Vi har ett nära samarbete med universitetet och forskning pågår inom flera fält, bl.a. inom njurstensanalys, artificiell intelligens och "deep learning", lågdos-CT inför höftproteser, och dubbelenergi-CT vid gikt m.m. Regionen håller på att utveckla en verksamhet för neurointervention.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:1045

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare till Barn- och ungdomskliniken USÖ

ST-läkare
Läs mer Okt 13
Vill du arbeta på en klinik med god stämning, laganda och med barnets bästa i fokus, då är du välkommen att söka dig till oss när vi nu söker 2 ST-läkare till kliniken!

Barn- och ungdomskliniken bedriver en bred pediatrisk verksamhet med god kompetens inom många grenspecialiteter. Kliniken har ett länsövergripande ansvar för slutenvård och bedriver högspecialiserad pediatrik inom flera områden. Slutenvården bedrivs på en neonatalavdelning med 16 vårdplatser som tar emot nyfödda from gestationsvecka 25 samt en storbarnsavdelning med 18 vårdplatser.

Mottagningsverksamhet bedrivs på tre mottagningar belägna på USÖ, på Stora Holmens barnmottagning i anslutning till USÖ samt i Hallsberg. Vi har tre jourlinjer - primärjour, allmänpediatrisk bakjour och neonatal bakjour.

Forskningsaktiviteten vid barnkliniken är hög och barnkliniken producerar ungefär femtio vetenskapliga artiklar per år och har tre professorer och åtta registrerade doktorander. Forskningsverksamheten gynnas av att sjukhuset är ett universitetssjukhus med läkarutbildning sedan 2011.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat avdelningsarbete, mottagningsarbete och jour. Arbete vid klinikens samtliga mottagningar, någon av regionens pediatriska öppenvårdsmottagningar, och BVC kan förkomma. Sidoutbildning sker inom barn- och ungdomspsykiatri och barn- och ungdomshabilitering. Viss undervisning av läkarstuderande kan ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare. Tidigare arbete inom barn- och ungdomssjukvård eller gränsspecialiteter är meriterande. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. 100 %.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Simon Jarrick, Bitr Verksamhetschef/ST-läkarchef
Telefon: Vx 019-602 10 00

Facklig företrädare:
Linnea Qvarnström
Telefon: Vx 019-602 10 00
Mail: linnea.qvarsntrom@regionorebrolan.se

Östen Jonsson
Telefon: Vx 019-602 10 00
E-post: osten.jonsson@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-10-28. Anställningsintervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare till Infektionskliniken, USÖ

ST-läkare
Läs mer Okt 11
Vi söker nu dig som är legitimerad läkare och intresserad av ST inom infektionssjukdomar.

Infektionskliniken på Universitetssjukhuset Örebro har 20 slutenvårdsplatser, mottagning och egen jourlinje på Akutmottagningen alla dagar fram till kl. 22.00. Därutöver bedrivs en omfattande konsultverksamhet på sjukhuset och på de närliggande länsdelssjukhusen. På Infektionsmottagningen behandlas patienter med t ex HIV, Hepatit B och C och tuberkulos.

Kliniken har en vaccinationsmottagning som drivs i samarbete med Capio Läkargruppen och en sprutbytesmottagning. Kliniken har ca 100 medarbetare i olika professioner. Samarbetet med det bakteriologiska laboratoriet är välfungerande. På Infektionskliniken finns bred akademisk kompetens och god infrastruktur för forskning vilket gett kliniken status som universitetssjukvårdsenhet.

Arbetsuppgifter:
På Infektionskliniken får du en varierad tjänstgöring på avdelning, mottagning och inom akut- och konsultverksamhet. Handledning av studenter och yngre kollegor ingår i arbetet. Som ST-läkare arbetar du under handledning med att bland annat undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter med infektionssjukdomar.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare som är intresserad av ST inom vår specialitet. Ett dokumenterat forskningsintresse är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av arbete på infektionsklinik. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Två tjänster, tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring.
Jour-och beredskapstjänstgöring ingår.

Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse

Upplysningar:
Anna Hedin, läkarchef
Telefon: 019-602 13 21

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Pernilla Kihlberg
Telefon: 019- 602 12 30

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-10-25. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-/Specialistläkare inom lungmedicin, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Okt 4
Vi är tre specialiteter inom en klinik, hjärt-, lung- fysiologiska kliniken. Vi har god bemanning, men vill växa ytterligare inom främst forskning och högspecialiserad verksamhet. Vi söker dig som vill arbeta för att en god samverkan blir ännu bättre. Du kan antingen vara legitimerad läkare som vill påbörja en specialistutbildning, eller ha specialitet inom lungmedicin. Intresse av forskning och utbildning är meriterande, och vår klinik kan ge dig gott stöd att utvecklas inom dessa områden.

Vill du bli en del av vårt team och tillsammans med våra erfarna kollegor bidra med engagemang och nytänkande i vår verksamhet, då är du varmt välkommen till oss.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar att under handledning undersöka, bedöma, utreda och behandla akut sjuka patienter. Handledning av studenter och yngre kollegor ingår som en naturlig del i arbetet.

Kvalifikationer:
Svensk läkarlegitimation samt språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Meriterande i urvalsprocessen är intresse/erfarenhet av forskning och utbildning.

Vi söker dig som har lätt för att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor. Du är trygg i din yrkesroll och har ett positivt och professionellt förhållningssätt där patienten sätts i fokus. Du har ett uttalat intresse för att delta i verksamhetetens utvecklings- och förändringsprojekt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid. Jourer och beredskap ingår.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Barna Taraczközi, medicinskt ledningsansvarig överläkare
Telefon +46196024866
barna.taraczközi@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Matz Larsson
Telefon +46196025596
matz.larsson@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-10-18

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Hjärt-, lung- fysiologiska kliniken är en av regionens största klinker med nära 300 anställda.
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:925

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

BT-läkare till Region Örebro län

ST-läkare
Läs mer Sep 6
Nu startar vi upp bastjänstgöring (BT) för läkare i Region Örebro län. Tjänsterna riktar sig till dig som ska utbilda dig till specialist enligt den nya ST förordningen (2021:8).

Region Örebro län har en väl utbyggd utbildningsorganisation och erbjuder ett flertal utbildningstjänster av hög kvalitet. Hos oss får du en god start på din specialistutbildning i en region som innehåller såväl ett universitetssjukhus (Örebro) som två länsdelssjukhus (Karlskoga, Lindesberg).

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i Region Örebro län och som vill vara en pusselbit i regionens framtida utveckling.

Bastjänstgöring - grundstruktur
BT-placeringarna i Region Örebro län fördelas mellan akut sjukvård, primärvård och psykiatri. En period av valfri placering kan ibland planeras in beroende på tidigare erfarenhet och önskemål.

Din bastjänstgöring inleds med en gemensam introduktion som delvis är förlagd tillsammans med våra nyanställda AT-läkare. Därefter introduceras du på din första placering där du blir tilldelad en handledare.

Din huvudhandledare/närmaste chef finns på regionens utbildningscentrum.

Återkommande undervisningstillfällen och seminarier kopplade till målbeskrivning för BT erbjuds under tjänstgöringen. Vid behov erbjuds även formaliserat språkstöd av regionens språklärare.

Kvalifikationer
Svensk läkarlegitimation och aktuella språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS) är ett krav. Språkbedömning kommer att göras av regionens språklärare som en del av vår rekryteringsprocess.

Tidigare erfarenhet av arbete inom svensk hälso- och sjukvård är meriterande.

Vi värderar även personlig mognad, samarbetsförmåga och förmåga till ett gott bemötande. Ditt engagemang och din vilja att uppnå de nationella målen för bastjänstgöring under din anställning ser vi som en självklarhet.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning, 6-12 månader, 100%.

Normtiden för BT är 12 månader och minimitid 6 månader. Tidigare tjänstgöring som utförts efter läkarexamen kan ibland tillgodoräknas. Individuell bedömning kommer att göras i samband med anställning.

Tillträde
1 mars 2022.

Ansökan görs digitalt
För att söka tjänsten måste du logga in/skapa en användare.

Detta ska bifogas i din ansökan:
- Personligt brev med kontaktuppgifter.
- CV med meritförteckning.
- Examensbevis, kopia av intyg om språkkunskaper och intyg om svensk läkarlegitimation.
- Tjänstgöringsintyg, samt övriga intyg som åberopas.
- Namn och kontaktuppgifter till referenser. Gärna en tidigare eller nuvarande chef och minst en läkare eller handledare som du har samarbetat med.

Meriter som åberopas men inte kan stärkas med intyg kommer inte att beaktas i samband med din ansökan.

Intyg som bifogats i ansökan ska visas upp i original vid eventuell intervju

Sista ansökningsdag:
3 oktober 2021

Språktest vecka 42-43, 2021
Anställningsintervjuerna börjar vecka 44, 2021.

Upplysningar
Fredrik Nilsson
HR-specialist
Rekryteringsenheten, RÖL
E-post: fredrik.nilsson@regionorebrolan.se

Synnöve Bergentz
BT/AT-chef
Utbildningscentrum, RÖL
E-post: synnove.bergentz@regionorebrolan.se

Fackliga företrädare:
Sofia Warne, SYLF Örebro
E-post: sylforebro@gmail.com

Hemsida: https://vardgivare.regionorebrolan.se/bt

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare Laboratoriemedicin, klinisk immunologi och transfusionsmedicin

ST-läkare
Läs mer Jun 15
Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) är en del av Laboratoriemedicinska kliniken och är en ackrediterad enhet som erbjuder diagnostik inom klinisk immunologi samt dygnet-runt laboratorieservice och medicinsk kompetens inför blodtransfusioner. Vi är ca 60 medarbetare.

Inom klinisk immunologi kommer du att ha bred kontaktyta med andra medicinska specialiteter där du får en vägledande roll baserad på din kunskap och tolkning avseende laboratoriediagnostik av bland annat immunbrist, autoimmunitet, inflammation och allergier.

Transfusionsmedicin utför blodgrupperingar och antikroppsutredningar samt ansvarar för tappning av blodgivare för att tillhandahålla blodkomponenter till länets patienter och plasma för läkemedelsframställning. Dessutom utförs patientbehandlingar med aferesteknik såsom plasmabyte och autolog stamcellsskörd.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en ST-läkare som är nyfiken på arbete inom en spännande och dynamisk laboratoriedisciplin. Du kommer ha ett omväxlande arbete som främst inkluderar laboratoriediagnostik men även kontakt med blodgivare och patienter förekommer.

Under ST-blocket ingår utbildning och tjänstgöring inom KITM där även beredskapstjänstgöring ingår. Dessutom erbjuds tid för vetenskapligt arbete och randutbildning i andra specialiteter som är relaterade till verksamheten såsom hematologi, reumatologi, transplantation och laboratoriemedicinska närliggande områden.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Har du laboratorieerfarenhet och/eller klinisk erfarenhet med nära samarbete med KITM och/eller intresse/erfarenhet av forskning, helst kopplat till KITM-specialitet, är detta meriterande för tjänsten.

Vi söker dig som är målinriktad och välstrukturerad med förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter. Du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du har en positiv syn på förändringsarbete och att du aktivt deltar i våra förbättringsprojekt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, i Region Örebro län med ST-tjänst placering inom KITM på Laboratoriemedicinska kliniken.

Tillträde:
2021-10-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Annica Eriksson, avdelningschef, 019-602 78 18, 076-119 78 18
annica.eriksson@regionorebrolan.se

Aseel Alshamari, överläkare, studierektor för klinisk immunologi och transfusionsmedicin
019-602 32 55, aseel.alshamari@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Lisa Vennberg, lisa.vennberg@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-07-31

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Laboratorieverksamheten i Region Örebro län är en länsklinik, vilket innebär ett samlat ansvar för den laboratoriemedicinska service som bedrivs vid laboratorierna inom Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesberg lasarett. Vi driver en bred verksamhet inom områdena klinisk kemi, bakteriologi, virologi, immunologi, transfusionsmedicin inklusive terapeutisk plasmaferesbehandling, patologi, cytologi, molekylärgenetik och verksamhet för instrumentsterilisering. Här arbetar närmare 300 personer med rutindiagnostik, forskning och utveckling samt utbildning.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:592

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare, ANIVA-kliniken, Universitetssjukhuset Örebro

ST-läkare
Läs mer Maj 31
Vi på ANIVA-kliniken söker nu två till tre underläkare som är drivande i sin egen kunskapsinhämtning, självständiga men med förmågan att känna sina begränsningar. Vi söker dig som ser till helheten och bidrar till en välfungerande arbetsgrupp. Samarbeten med andra yrkeskategorier och kliniker är en mycket viktig del av arbetet på AnIVA-kliniken. Forskning och utbildning är viktigt för oss på kliniken och vi satsar på dess fortsatta utveckling.

ANIVA-kliniken är en länsklinik med verksamhet på tre sjukhus och med stor klinisk bredd. Dessutom bedrivs forskning och utbildning på olika nivåer för flera yrkesgrupper.

Vi är idag knappt 70 läkare varav cirka 25 är ST-läkare. Flera av dessa blir inom kort specialister och vi söker därför nya. Totalt har kliniken ca 450 medarbetare. Tjänstgöring sker på alla tre sjukhus i Region Örebro län - Universitetssjukhuset Örebro, Lindesbergs lasarett och Karlskoga lasarett.

Vi vill gärna välkomna er till oss för tjänstgöring inom anestesi och intensivvård.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad läkare. För tjänsten krävs att du behärskar svenska språket lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala och engelska i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Anställning är en tidsbegränsad anställning om 6 månader med ev möjlighet till en tillsvidareanställning som ST-läkare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse under hösten 2021.

Upplysningar:
Erik Noppa, ST-läkarchef, 019-602 03 15, erik.noppa@regionorebrolan.se

Diana Larssson, Studierektor, 019-602 51 53, diana.larsson@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Wiebke Falk, Överläkare, Läkarförbundet. 019-602 03 08, wiebke.falk@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-06-13

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Anestesi- och intensivvårdskliniken är en länsklinik som bedriver verksamhet vid regionens tre sjukhus; Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett. Det är en stor klinik med cirka 450 anställda. Våra arbetsområden är anestesi, intensivvård, operationsservice (postop och dagkirurgi) samt en neurointermediärvårdsavdelning (NIMA).

Vid Universitetssjukhuset Örebro finns anestesiavdelning, intensivvårdsavdelning, neurointermediäravdelning (NIMA), operationsservice och en smärtsektion.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:546

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

Läkare till vaccinationsmottagning covid-19

ST-läkare
Läs mer Feb 9
Under 2021 kommer Region Örebro län att vaccinera länets befolkning mot covid-19. Vi förbereder oss för att kunna skala upp vaccinationsarbetet utefter den prioritering som finns i vaccinationsplaneringen.

Fem vaccinationsmottagningar har upprättas i länet; på Conventum Arena i Örebro, i Boglundsängen Örebro, i Lindesberg, i Hallsberg och i Karlskoga. Vi behöver nu stärka upp personalstyrkan på dessa vaccinationsmottagningar löpande under året.

Vi söker därför dig som vill arbeta som läkare på plats på någon av vaccinationsmottagningarna. Våra vaccinationsmottagningar behöver vara bemannade mellan kl. 08.00 - 20.00, sju dagar i veckan. Därför vill vi att du i din ansökan anger i vilken utsträckning du kan jobba.

I dagsläget prioriterar vi att anställa externa sökande före anställda i Region Örebro län, men du som anställd är välkommen att söka. Vi kan komma att behöva din hjälp längre fram.

Arbetsuppgifter:
Läkare på vaccinationsmottagningen är ordinatör och samarbetar med vaccinatörerna kring de personer som ska vaccineras. Läkaren är också frågedoktor för medicinska frågor som uppkommer inför vaccination och handlägger eventuella akuta tillbud som uppkommer på vaccinationsmottagningen.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare

Anställningsform:
Timanställning. Anställningsformer och omfattning baseras utifrån uppdrag och behov (dagtid, kvällar och helger). Precisera i din ansökan i vilken omfattning som du har möjlighet att arbeta.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Fredrik Nilsson, läkarrekryterare
Telefon: 019-602 37 79

Hemsida: www.regionorebrolan.se/vaccinera

Om rekryteringsprocessen:
Vi kommer att behöva personal löpande under första halvåret 2021 vilket innebär att du kan blir kontaktad längre fram även om du skickat in din ansökan tidigt. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi hanterar alla ansökningar allteftersom de kommer in.

I denna rekryteringsprocess är det inget krav att skicka in CV och personligt brev, men du kan göra det om du vill. Om inte så bifoga endast två tomma dokument för att komma vidare i din ansökan.

Rekryteringen kan komma att avslutas i förtid beroende på antalet sökande och bemanningsbehovet.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare inom Klinisk mikrobiologi Laboratoriemedicinska kliniken, USÖ

ST-läkare
Läs mer Maj 6
Klinisk mikrobiologi är en specialitet i ständig utveckling där kontinuerligt forskningsarbete är av stor vikt och vi söker därför en engagerad ST-läkare.

Klinisk mikrobiologi vid Universitetssjukhuset i Örebro utför, tack vare dedikerade medarbetare och ny teknik som masspektrometri, direkt molekylärbiologi och helgenomsekvensering, en allt mer avancerad och patientorienterad mikrobiologisk diagnostik. Universitetssjukhusets utveckling med läkarutbildning och ökande specialisering inom andra discipliner tillsammans med ökande antibiotikaresistens, användning av immunmodulerande behandlingar och nu senast pandemi leder till ett ökat behov av avancerad rådgivning inom specialiteten. Forskning och undervisning är en självklar del i vårt arbete. Klinikens medarbetare är mycket aktiva inom metodutveckling inom framförallt molekylärbiologi och MALDI-TOF och många är involverade i forskning inom våra referenslaboratorieområden Sexuellt överförbara infektioner, Meningokocker, Clostridioides difficile och HTLV men också inom protesinfektioner och sepsis.

En ST-utbildning inom Klinisk mikrobiologi ger ett brett kunnande inom infektionssjukdomar, klinisk bakteriologi, virologi, mykologi och parasitologi. Den största delen av utbildningen sker på det egna laboratoriet men delar sker också genom kliniska placeringar och kortare tjänstgöringar på andra universitetssjukhus. Vi söker nu dig som vid tillträde är legitimerad läkare och som tycker detta låter spännande. Vi ser gärna att du har pågående doktorandprojekt med relation till mikrobiologi

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, med heltidstjänstgöring. Beredskapstjänstgöring på helger ingår.

Tillträde:
2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Matilda Elofsson, avdelningschef, matilda.elofsson@regionorebrolan.se

Martin Sundqvist, medicinsk ledningsansvarig, 019-602 35 86
martin.sundqvist@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Lisa Vennberg, lisa.vennberg@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-05-30

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Laboratorieverksamheten i Region Örebro län är en länsklinik, vilket innebär ett samlat ansvar för den laboratoriemedicinska service som bedrivs vid laboratorierna inom Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesberg lasarett. Vi driver en bred verksamhet inom områdena klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, immunologi, transfusionsmedicin inklusive terapeutisk plasmaferesbehandling, patologi, cytologi och genetik. Inom kliniken ryms även verksamhet för instrumentsterilisering. Här arbetar närmare 300 personer med rutindiagnostik, forskning och utveckling samt utbildning.

Universitetssjukhuset Örebro är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver vi avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda. På sjukhuset finns 550 vårdplatser och 3500 anställda. Sjukhuset har två år i rad utsetts av Dagens Medicin som bästa Universitetssjukhus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:483

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare till Arbets- och miljömedicin

ST-läkare
Läs mer Apr 29
Arbets- och miljömedicin (AMM) i Örebro utökar nu läkarbemanningen genom att inrätta en ST-tjänst.

Arbets- och miljömedicin (AMM) är en högspecialiserad och forskningsbaserad verksamhet med ett övergripande uppdrag att förebygga och minska arbets- och miljörelaterad ohälsa bland invånarna i Region Sörmland, Region Värmland, Region Västmanland och Region Örebro län. Arbetet på AMM är omväxlande då vi förutom mottagningsarbetet också arbetar med konsultation, rådgivning, riskbedömningar, forskning, utbildning och kunskapsspridande insatser. Vi arbetar utåtriktat och vänder oss till hälso- och sjukvård, företagshälsovård, kommuner, myndigheter, organisationer, universitet och högskolor, näringsliv samt allmänheten.

Läs mer om Arbets- och miljömedicin på www.regionorebrolan.se/amm.

Arbetsuppgifter:
Som ST-läkare vid AMM kommer du att arbeta både självständigt och i tvärprofessionella team i olika utredningar. I teamen kan olika professioner ingå som exempelvis specialistsjuksköterska, ergonom, psykolog, yrkes- och miljöhygieniker.

Arbetsuppgifterna består av att:
- utreda patienter avseende samband mellan exponering och sjukdom/symtom tillsammans med ett tvärprofessionellt team
- delta i forskningsprojekt
- göra arbets- och miljömedicinska riskbedömningar på individ- och gruppnivå och delta i rådgivning
- medverka i klinikens utbildningsverksamhet

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare, erfarenhet av arbete på en arbets- och miljömedicinsk klinik är meriterande. Vi söker dig som tar ansvar för dina uppgifter på ett strukturerat sätt. Du är intresserad av att lära dig nya områden, har god samarbetsförmåga, är noggrann och kvalitetsmedveten. Vi värdesätter egenskaper som positiv attityd, kreativitet, flexibilitet och engagemang. Du har även god kommunikationsförmåga med goda kunskaper i svenska och engelska språket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Arbetstiden är dagtid, måndag till fredag.
Resor i tjänsten och obekväma arbetstider kan förekomma.
Våra förmåner är bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt sjukvårdsbidrag.

Tillträde:
Efter överenskommelse.

Upplysningar:
Din placering är vid Arbets- och miljömedicin på Universitetssjukhuset i Örebro. Din närmaste chef kommer att vara avdelningschefen för medicinska enheten. Kontakta gärna någon av följande personer om du undrar något:

Gunilla Käller, avdelningschef för medicinska enheten
Telefon: 019-602 24 71
E-post: gunilla.kaller@regionorebrolan.se

Jessika Hagberg, verksamhetschef
Telefon: 019-602 24 61
E-post: jessika.hagberg@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Håkan Löfstedt, Läkarförbundet
Telefon: 019-602 24 76
E-post: hakan.lofstedt@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-05-07

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare till Hudkliniken

ST-läkare
Läs mer Apr 22
Hudkliniken utvecklas vidare och med anledning av det rekryterar vi nu två nya medarbetare. Om du är läkare med viss erfarenhet av dermatologi och vill fördjupa dig i din yrkesroll i en högspecialiserad dermatovenereologisk verksamhet så har vi tjänsten för dig!

Hudkliniken på USÖ har cirka 45 medarbetare, varav 8-9 specialistläkare och 7 ST-läkare. Den dominerande verksamheten vid hudkliniken är öppenvårdsmottagning. Mottagningsverksamheten är idag uppdelad i hudmottagning och STI-mottagning. Vi bedriver förutom allmän hudmottagning många olika mottagningar inklusive bland annat arbets- och miljödermatologisk mottagning, psoriasismottagning, tumörmottagning, lasermottagning och mottagning för digital dermoskopi. Klinikens läkare bemannar också hudmottagningen i Lindesberg. Hudkliniken har under de senaste åren bedrivit en ökad forskningsaktivitet och vi deltar aktivt i verksamhetsförlagd utbildning av läkarstudenter på olika terminer.

Hudklinikens mottagning i Karlskoga hör till specialistmottagningarna i väster, och dessa enheter bedriver till största delen planerad verksamhet gentemot länets invånare. På Hudmottagningen arbetar ett litet effektivt team med hög kompetens och god samarbetsförmåga. Vi har knappt 2000 läkarbesök och cirka 1500 behandlingsbesök per år. Mottagningen har bland annat ljusbehandling (UVB och UVAB), PDT (fotodynamisk behandling), Bucky (mjukröntgen) och möjlighet till medicinska bad. Kontroll av pigmentfläckar kan ske med FotoFinder (datalagring) och flera behandlingsmetoder används vid hudtumörer såsom kryo (frysning), diatermi (bränning) och kirurgi.

Arbetsuppgifter:
Som ST-läkare är de huvudsakliga arbetsuppgifterna bedömning och behandling av patienter med hudsjukdomar, hudtumörer samt könssjukdomar. Du arbetar självständigt med tillgång till stöd av specialistläkare. Du har en utsedd personlig handledare och tid avsatt för handledning och egen inläsning.

Handledning och undervisning av läkare under utbildning samt läkarstudenter ingår i arbetet.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad läkare, har viss erfarenhet av dermatovenereologi och är intresserad av att vara med i utvecklingen av vår verksamhet. Tidigare erfarenhet av forskning och undervisning är meriterande.

Anställningsform:
Båda tjänsterna avser tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring. Placeringsort Örebro respektive Örebro och Karlskoga (fördelning på 60% Karlskoga och 40% Örebro). Vänligen ange vilken av tjänsterna du söker i profilfrågorna.

Tillträde:
1 augusti 2021

Upplysningar:
Helena Pellrud, verksamhetschef
E-post: helena.pellrud@regionorebrolan.se
Telefon: 019-602 64 65

Facklig företrädare:
Sara Prosén, Läkarförbundet
E-post: sara.prosen@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-05-06

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare i Öron-, näs- och halssjukdomar, ÖNH-kliniken

ST-läkare
Läs mer Mar 4
ÖNH-kliniken vid Universitetssjukhuset har ett stort utomlänsuppdrag framförallt inom huvud-halscancerkirurgi men bedriver även högspecialiserad vård inom foniatri-larynxkirurgi, endoskopisk spottkörtelkirurgi, mellanörekirurgi med cochleära implantat hos vuxna, esofagusutredningar och näs- bihålekirurgi.

Kliniken bedriver även ett länsuppdrag med allmän ÖNH sjukvård i samarbete med audiologiska kliniken och ÖNH mottagningarna i Lindesberg och Karlskoga. Kliniken har 20 specialister och fem ST-läkare. Kliniken är utvecklingsinriktad och har ett klimat som stimulerar till vetenskapligt arbete och som ST-läkare kommer Du att vara engagerad i forskningsarbete och undervisning av läkarstudenter.

Arbetsuppgifter:
Dessa innefattar att undersöka, utreda och behandla patienter på mottagningsenhet, vårdavdelning och operationsavdelning. Du blir en del av ÖNH-klinikens läkarstab. Jourarbete på akutmottagningen ingår. Arbetet är förlagt till Universitetssjukhuset och enheterna i Karlskoga och Lindesberg.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad läkare och genuint intresserad av området med förmåga till samarbete och förbättringsarbete.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Svante Hugosson, verksamhetschef, 019-602 36 29, svante.hugosson@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Lars Edling, Örebro läns läkarförening, lars.edling@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-03-31

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare inom kärlkirurgi, Kärl-Thoraxkliniken, USÖ

ST-läkare
Läs mer Mar 9
Verksamhetsbeskrivning:
Kärl-Thoraxkliniken bildades 2011 genom en sammanslagning av Thoraxkliniken och Kärlkirurgin. I dag omfattar kliniken tre specialiteter: thoraxkirurgi, kärlkirurgi samt thoraxanestesi och intensivvård. Vi bedriver högspecialiserad vård i form av hjärt- och lungkirurgi, avancerad kärlkirurgi med endovaskulär inriktning, arytmikirurgi i olika former, samt avancerad intensivvård innefattandes ECMO. Kliniken genomför totalt ca 1500 kirurgiska ingrepp/år. Våra viktigaste övergripande mål är hög kvalitet och god tillgänglighet med patienten i fokus. Forskning och utveckling har hög prioritet och bedrivs inom flera områden. Verksamheten präglas av framåtanda, teamarbete och gott samarbete inom och mot angränsande kliniker.

Kliniken består av operationsavdelning, vårdavdelning med 20 vårdplatser varav sex intermediärvårdplatser, intensivvårdsavdelning med sex vårdplatser samt administrativ enhet. Vi är för närvarande ca 200 medarbetare på kliniken fördelat på kärlkirurger, thoraxkirurger, anestesiologer, perfusionister, sjuksköterskor (allmän, operation, anestesi och intensivvård), undersköterskor samt medicinska vårdadministratörer.

Universitetssjukhuset och klinikens storlek möjliggör korta beslutsvägar och ett mycket välfungerande samarbete kring patienten. Läkarutbildningen finns ständigt närvarande och är en viktig del av vårt uppdrag.

Arbetsuppgifter:
Innefattar bland annat att undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter med kärlkirurgiska åkommor. Handledning av studenter, praktikanter med flera ingår som en del av arbetet. Som kärlkirurg hos oss kommer du att arbeta med central och perifer kärlrekonstruktion/intervention. Det finns även goda möjligheter för forskning inom skilda områden.

Din kompetens:
Vi söker dig som vill bidra till att utveckla kärlsektionen på Kärl-Thoraxkliniken. En stark teamkänsla och förmåga att samarbeta över gränserna är viktigt. Forskningserfarenhet, likväl som ett dokumenterat intresse för forskning, är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid. I tjänsten ingår att delta i klinikens egen jourverksamhet.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Verksamhetschef Mats Dreifaldt, 019-602 52 10
mats.dreifaldt@regionorebrolan.se

Medicinskt ledningsansvarig kärlkirurg Tal Hörer, 019-602 46 32
tal.horer@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarförbundet Josefin Gerdevåg
josefin.gerdevåg@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-03-23

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:288

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare till Kirurgiska kliniken, Region Örebro län

ST-läkare
Läs mer Mar 8
Kirurgiska kliniken inom Region Örebro län är en länsklinik med verksamhet på Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ) och på lasaretten i Lindesberg respektive Karlskoga. Kliniken är uppbyggd på självständiga och välfungerande medicinska sektioner och centrum inom bröst och endokrin (tyreoideacentrum), kolorektal, övre gastro samt akut- och traumakirurgi.

Arbetsuppgifter:
Tjänsten är en utbildningstjänst och arbete/utbildning utgår från en individuell ST-plan.

Arbetsuppgifterna är sedvanliga arbetsuppgifter som ST-läkare, exempelvis undersöka, utreda och behandla patienter på mottagningsenhet, vårdavdelning och operationsavdelning. Jourarbete på akutmottagningarna i länet ingår. Arbetet är förlagt till länets alla tre sjukhus.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation och som har minst 10 månaders erfarenhet som legitimerad läkare inom svensk kirurgi. Om du har erfarenhet av systemet "Klinisk portal" är det meriterande. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för kirurgi samt har goda förutsättningar för att bli en kompetent kirurg. Personlig lämplighet värderas högt.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Stefan Eldholm, biträdande verksamhetschef, 0586-667 82
stefan.eldholm@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Maria Wedin, Örebro läns läkarförening
maria.wedin@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-03-22

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Kirurgiska kliniken är en länsklinik vilket innebär ett nära samarbete mellan länets tre sjukhus. Kliniken har ett länsuppdrag för akuta och elektiva kirurgiska sjukdomar och bedriver även viss högspecialiserad vård för utomlänspatienter. Kliniken har sammanlagt 350 medarbetare på enheter för mottagning, vårdavdelning, operation och sekretariat. Elektiv sjukvård lokaliseras i ökad utsträckning till Karlskoga och Lindesberg och på samma sätt lokaliseras tumör och traumaverksamhet till Örebro. Vid kliniken bedrivs ett aktivt utvecklingsarbete med patientens fokus genom hela vårdförloppet.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:282

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare till Barn- och ungdomskliniken

ST-läkare
Läs mer Feb 23
Vill du arbeta på en klinik med god stämning, laganda och med barnets bästa i fokus, då är du välkommen att söka dig till oss!

Barn- och ungdomskliniken bedriver en bred pediatrisk verksamhet med god kompetens inom många grenspecialiteter. Kliniken har ett länsövergripande ansvar för slutenvård och bedriver högspecialiserad pediatrik inom flera områden. Slutenvården bedrivs på en neonatalavdelning med 16 vårdplatser som tar emot nyfödda from gestationsvecka 25 samt en storbarnsavdelning med 18 vårdplatser. Mottagningsverksamhet bedrivs på tre mottagningar belägna på USÖ, på Stora Holmens barnmottagning i anslutning till USÖ samt i Hallsberg. Vi har tre jourlinjer - primärjour, allmänpediatrisk bakjour och neonatal bakjour.

Forskningsaktiviteten vid barnkliniken är hög och barnkliniken producerar ungefär femtio vetenskapliga artiklar per år och har tre professorer och åtta registrerade doktorander. Forskningsverksamheten gynnas av att sjukhuset är ett universitetssjukhus med läkarutbildning sedan 2011.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat avdelningsarbete, mottagningsarbete och jour. Arbete vid klinikens samtliga mottagningar, någon av regionens pediatriska öppenvårdsmottagningar, och BVC kan förkomma. Sidoutbildning sker inom barn- och ungdomspsykiatri och barn- och ungdomshabilitering. Viss undervisning av läkarstuderande kan ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare. Tidigare arbete inom barn- och ungdomssjukvård eller gränsspecialiteter är meriterande. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Simon Jarrick, Bitr Verksamhetschef/ST-läkarchef
Telefon: Vx 019-602 10 00

Facklig företrädare:
Linnea Qvarnström
Telefon: Vx 019-602 10 00
Mail: linnea.qvarsntrom@regionorebrolan.se

Östen Jonsson
Telefon: Vx 019-602 10 00
E-post: osten.jonsson@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-03-16. Anställningsintervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu

ST-läkare till Klinisk kemi, Laboratoriemedicinska kliniken USÖ

ST-läkare
Läs mer Feb 11
Vi söker dig som är legitimerad läkare och som är intresserad av en ST-tjänst inom vår specialitet, klinisk kemi.

Inom klinisk kemi har vi spetskompetens inom bland annat hemoglobinopatier, njurstensanalys, droganalys och masspektrometri och befinner oss i ett dynamiskt skede med uppgraderingar av flera av våra analysmetoder. Vi har avslutat en upphandling och implementering av en banautomation som skapar en modern och rationell laboratoriemiljö som innebär ett fördjupat samarbete mellan de olika laboratoriedisciplinerna.

Vi har också ett uppdrag mot primärvården där kliniken säkrar ackreditering och ligger nu i startgroparna inför upphandlingar och verifieringar av flera nya patientnära instrument.

Verksamheten är kvalitetssäkrad genom ackreditering av SWEDAC och det finns ett omfattande IT-stöd, såväl inom laboratoriemedicin som ut mot klinikerna. Vidare erbjuder läkarutbildningen undervisning med pedagogiska utvecklingsmöjligheter.

Forskning och utveckling är en viktig del av vår verksamhet som universitetsklinik, därför är ett dokumenterat forskningsintresse meriterande. Vi arbetar i team med andra yrkesgrupper som bland annat biomedicinska analytiker, kemister och molekylärbiologer vilket innebär att vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna kommer att inbegripa rutindiagnostik i klinisk kemi under handledning, forskning och utveckling, handledning och utbildning.

Huvudarbetsuppgifterna kretsar kring ett diagnostiskt arbete baserat på analyser av blod och andra kroppsvätskor. Här ingår bedömning och tolkning av provresultat, liksom felsökning och vidareutredning vid särskilda frågeställningar. En viktig uppgift är att stötta provbeställare i konsultationsärenden och vara rådgivande kring val och tolkning av analyser. I arbetsuppgifterna ingår också ställningstaganden kring det provtagningssortiment laboratoriet erbjuder, såsom anskaffande av nya analyser eller utrustning, utrangerande av obsolet teknologi, samt deltagande i utvecklingsprojekt och kvalitetsarbeten.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Manar Bitar, medicinsk ledningsansvarig
Telefon: 019-602 78 17
E-post: manar.bitar@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Lisa Vennberg
E-post: lisa vennberg@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-03-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Laboratorieverksamheten i Region Örebro län är en länsklinik, vilket innebär ett samlat ansvar för den laboratoriemedicinska service som bedrivs vid laboratorierna inom Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesberg lasarett. Vi driver en bred verksamhet inom områdena klinisk kemi, bakteriologi, virologi, immunologi, transfusionsmedicin inklusive terapeutisk plasmaferesbehandling, patologi, cytologi och molekylärgenetik. Inom kliniken ryms även verksamhet för instrumentsterilisering. Här arbetar närmare 300 personer med rutindiagnostik, forskning och utveckling samt utbildning.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu