Arrestantvakt/Arrestvakt jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Arrestantvakt/Arrestvakt i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

Arrestantvakter till Örebro, timanställning

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Sep 2
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av polisen som arbetsgivare och vill lära dig mer om vår organisation? Funderar du på att söka till polishögskolan i framtiden eller andra civila tjänster hos oss? I så fall ska du se hit. Som timanställd hos oss lär du känna vår verksamhet och får erfarenhet och kunskap som du kan bygga vidare på.

I rollen som arrestantvakt möter du personer som har berövats sin frihet. Frihetsberövning kan ske av olika anledningar, exempelvis i samband med att ett brott utreds eller i form av ett kortare omhändertagande vid berusning. I rollen är du den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet drivs under ledning av stationsbefäl.

I dina arbetsuppgifter ingår dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn och handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Du fungerar även som ett administrativt stöd inom lokalpolisområdet. Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• gymnasieexamen eller motsvarande
• goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• god fysisk hälsa (tester kommer genomföras)
• minst ett års arbetserfarenhet
• B-körkort
• god datavana.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av att möta människor i utsatta och svåra situationer i arbetet, exempelvis från sjukvård, psykiatri eller kriminalvård
• goda språkkunskaper inom franska eller arabiska
• erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter

Personliga egenskaper
I rollen som arrestantvakt möter du många olika människor, en del med psykisk ohälsa och stort bagage. Det är därför viktigt att du har en personlig mognad och trygghet i dig själv. Du har ett professionellt bemötande och förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde. Som person är du empatisk och inkännande samtidigt som du kan hantera konflikter, sätta gränser och följa beslut. Arbetet kan stundtals vara stressigt och psykiskt påfrestande. Då är det viktigt att du kan behålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt. Andra framgångsfaktorer är din höga känsla för service och din förmåga att skapa goda relationer.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 september 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Polismyndigheten söker arrestvakt till Polisregion Bergslagen , Lokalpolisom

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Dec 18
Region Bergslagen omfattar Dalarnas- Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort, i regionen arbetar ca 1700 medarbetare. Polisområde Örebro täcker 12 kommuner med drygt 285.000 invånare, vi har ca 700 medarbetare i polisområdet. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och till-gänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden


Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till
polisens uppdrag, verkligen kan göra skillnad.

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.
ARBETSUPPGIFTER
Som arrestvakt kommer dina arbetsuppgifter bland annat att vara:

•att sköta tillsynen av de frihetsberövade i arrestavdelningen. Det innebär tillsyn av gripna, anhållna och omhändertagna samt att vara behjälplig vid avvisiteringar.

•bevakning av anhållna som tillfälligtvis vistas utanför polishuset exempelvis vid häktningsförhandling eller sjukhusbesök.

•administrativa arbetsuppgifter samt daktning.

Som arrestantvakt arbetar du skift.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• För uppdraget krävs att du har svenskt medborgarskap, att du innehar B-körkort samt avslutad och godkänd gymnasieutbildning.
• För att klara av arbetet behöver du vara vid god hälsa, både psykiskt och fysiskt. Arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt
• God syn (tillåtet att bära glasögon men måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov)
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Vana att använda datorn som arbetsverktyg

MERITERANDE
• Yrkeserfarenhet är meriterande och i synnerhet om du har erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola, kriminalvård eller arrestverksamhet
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande
• Relevanta studier utöver gymnasieutbildning är meriterande

PERSONLIGA EGENSKAPER
• Det krävs att du har ett stort intresse av att arbeta med människor och ser en utmaning i att arbetet ibland kan vara prövande
• Uppträder med mognad och integritet Har god självkännedom och empatisk förmåga
• Kan agera på ett lugnt och professionellt sätt, även vid stressiga situationer
• Har en mycket god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt
• Har förmåga att prioritera och snabbt kan växla mellan arbetsuppgifter och tempo
• Kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte
Utifrån arbetets karaktär är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och ett högt säkerhetstänk.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vid visstidsanställning får du inledningsvis genomföra en veckas utbildning med både skriftlig och fysisk utbildningskontroll.ÖVRIGT
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Polismyndigheten söker intermittent anställda arrestvakter till Polisregion

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Dec 18
Region Bergslagen omfattar Dalarnas- Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort, i regionen arbetar ca 1700 medarbetare. Polisområde Örebro täcker 12 kommuner med drygt 285.000 invånare, vi har ca 700 medarbetare i polisområdet. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden.

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, verkligen kan göra skillnad.

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.


ARBETSUPPGIFTER
Som arrestvakt kommer dina arbetsuppgifter bland annat att vara:

•att sköta tillsynen av de frihetsberövade i arrestavdelningen. Det innebär tillsyn av gripna, anhållna och omhändertagna samt att vara behjälplig vid avvisiteringar.

•bevakning av anhållna som tillfälligtvis vistas utanför polishuset exempelvis vid häktningsförhandling eller sjukhusbesök.

•administrativa arbetsuppgifter samt daktning.

Som arrestantvakt arbetar du skift.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• För uppdraget krävs att du har svenskt medborgarskap, att du innehar B-körkort samt avslutad och godkänd gymnasieutbildning.
• För att klara av arbetet behöver du vara vid god hälsa, både psykiskt och fysiskt. Arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt
• God syn (tillåtet att bära glasögon men måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov)
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Vana att använda datorn som arbetsverktyg

MERITERANDE
• Yrkeserfarenhet är meriterande och i synnerhet om du har erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola, kriminalvård eller arrestverksamhet
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande
• Relevanta studier utöver gymnasieutbildning är meriterande

PERSONLIGA EGENSKAPER
• Det krävs att du har ett stort intresse av att arbeta med människor och ser en utmaning i att arbetet ibland kan vara prövande
• Uppträder med mognad och integritet Har god självkännedom och empatisk förmåga
• Kan agera på ett lugnt och professionellt sätt, även vid stressiga situationer
• Har en mycket god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt
• Har förmåga att prioritera och snabbt kan växla mellan arbetsuppgifter och tempo
• Kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte
Utifrån arbetets karaktär är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och ett högt säkerhetstänk.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vid intermittent anställning får du genomföra en veckas utbildning med både skriftlig och fysisk utbildningskontroll.ÖVRIGT
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu