Säkerhetschef jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Säkerhetschef i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

DHL Freight söker: Security Area Lead (regionalt säkerhetsansvarig)

Säkerhetschef
Läs mer Jan 22
På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag - Förena människor, förbättra liv.  Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Inom DHL Freight Sverige bedriver vi vår verksamhet vid 35 anläggningar från Luleå i norr till Malmö i söder. För att möta de säkerhetsutmaningar som finns i landet och inom branschen, har vi ett säkerhetsteam på totalt sex stycken personer, varav fem säkerhetsansvariga inom respektive geografiskt område. Gruppen hanterar Sverige tillsammans och hjälps åt där det behövs med utredningar, insatser och kontroller.
 

Arbetsuppgifter och ansvar
 

Nu söker vi en Security Area Lead med ansvar för våra terminaler och kontor i Eskilstuna, Örebro, Karlstad, Sundsvall m.fl.  

Som Security Area Lead jobbar du både proaktivt och strategiskt och din huvudsakliga uppgift att vara operativ ute på fältet, dvs främst som support och stöd till de terminaler, lager och kontor som finns inom ditt geografiska område.

Rollen har en övergripande uppgift att säkerställa att DHL Freight Sverige håller rätt säkerhetsnivå relaterat till myndigheters, kunders samt interna krav samt gentemot vår omvärld. Utredningar kring saknat gods genomförs enskilt eller i team samt i samverkan med myndigheter.

I rollen ingår att upprätthålla teknisk kompetens vad avser säkerhetsteknik för att kunna föreslå och implementera tekniska säkerhetslösningar och i rollen ingår att genomföra revisioner (audits) för att säkerställa de lösningar och rutiner som vårt regelverk kräver.

Du rapporterar till Head of Security Sverige och kommer att arbeta tätt tillsammans med övriga regionala säkerhetsansvariga samt med platschefer, terminalernas arbetsledare samt de lokala säkerhetsrepresentanter som finns på varje site. 

Tjänstestället kan diskuteras, men av logistiska skäl ser vi gärna att du utgår från Örebro eller Eskilstuna. I tjänsten ingår fortlöpande resor inom din region, men resor till andra platser inom Sverige förekommer också.

Ansök nu

SEQ Manager, Hasselfors Garden, Kekkilä-BVB

Säkerhetschef
Läs mer Nov 24
Hasselfors Garden AB är en del av Kekkilä-BVB, Europas ledande aktör inom odlingssubstrat. I dag exporterar vi växtsubstrat för professionella växthusodlare till över 100 länder. Till konsument och grönytebranschen erbjuder vi rådgivning, växtsubstrat och jord i Norden och Centraleuropa. Som ett led i att vara ett självklart val för våra kunder har Kekkilä-BVB satt hållbarhet främst i hela konsumtionskedjan. Företagets slogan ”Care for life” visar hur våra odlingssubstrat möjliggör matproduktion, gröna städer och hållbar odling. Kekkilä-BVB är marknadsledare i Norden med kända varumärken som Kekkilä Garden och Hasselfors Garden. Kekkilä-BVB är en del av Neova Group, läs mer om Kekkilä-BVB på https://www.kekkila-bvb.com/. För Hasselfors Gardens räkning så började allt år 1603 i Hasselfors, Närke. Företaget har en lång och gedigen historia som gör oss till ett av de tio äldsta företagen i Sverige. Besök oss och läs mer på https://www.hasselforsgarden.se/. Våra värderingar är: Fokus på kundframgång, Lyckas tillsammans, Mod att förnya och Förtroende genom respekt.
Vi söker nu en SEQ Manager till Hasselfors Garden huvudkontor!
Vi söker nu en kvalitets- och säkerhetschef till huvudkontoret i Örebro. I denna rollen ansvarar du för verksamhetens kvalitet, säkerhet och miljöledning samt leder utvecklingen inom dessa områden för Business Area Nordics. Som kvalitets- och säkerhetschef arbetar du strategisk, operativt samt taktiskt och du förväntas, med hjälp från en person i Finland ansvara och supporta BA Nordics fabriker. Hasselfors Garden erbjuder ett intressant och utmanade arbete samt en verksamhetsnära roll i en global organisation med många kompetenta kollegor och ett givande erfarenhetsbyte. Företagskulturen på Hasselfors Garden präglas av prestigelöshet och en trevlig atmosfär.
I din roll kommer du att utveckla säkerhetsledningssystem (ISO 45001), miljöledningssystem och kvalitetsledningssystem (ISO-9001) i BA Nordics. Du kommer leda verksamheten i utvecklingen av regler för säkerhet, miljö och kvalitet samt bygga varaktiga relationer med viktiga intressenter, inklusive myndigheter och fackföreningar. I din roll krävs ett noga och lyckat samarbete med kollegor över BAs för att förbättra Kekkilä-BVBs säkerhetskultur och implementera bästa praxis i hela organisationen. Vidare ansvarar du för att säkerställa efterlevnad av Kekkilä-BVB:s policyer/processer för säkerhet, miljö och kvalitet samt lokal lagstiftning. Du kommer också ansvara och rapportera verksamhetens miljöpåverkan samt hantera av säkerhets-, miljö- och kvalitetsincidenter. Slutligen kommer du i denna roll leda budgeteringen och den årliga planeringen för säkerhets-, miljö- och kvalitetsaktiviteter.
Vem vi söker
Är du en driven och strukturerad person med en akademisk utbildning inom ekonomi, industriell förvaltning eller teknik? Har du goda kunskaper i såväl svenska som engelska, både i tal och skrift? Är du en resultatinriktad person med tidigare erfarenheter inom säkerhets- kvalitets- och miljöledning? Då är denna roll något för dig!
Vi söker en energisk och företagsam medarbetare som kan leda arbetet med att forma framtiden för våra SEQ-initiativ. Som person brinner du för att göra en betydande inverkan och driva innovation inom dessa kritiska områden. Vi söker dig som har erfarenheter inom utbildning, coachning, facilitering och mentorskap. Din förmåga att styra och coacha är helt avgörande för att kunna leda, utveckla och genomföra strategier för säkerhet, miljö och kvalitetsledning.
För att vara framgångsrik i denna roll är det bra att ha:
· Akademisk examen i ekonomi, industriell ledning eller teknik (t.ex. M.Sc. eller kandidatexamen).
· Du har 5-10 års relevant arbetserfarenhet.
· Goda kunskaper i såväl svenska som engelska, både i skrift och tal.
· Expertis inom ledande säkerhets-, kvalitets- och miljöledning.
· Kunskap om relaterade förordningar och lagstiftning.
· Erfarenhet av förändringsledning, driva på kontinuerliga förbättringar.
· Erfarenhet av facilitering, utbildning, coachning och mentorskap.
Vi ser också gärna att:
· Affärs- och försäljningsförståelse.
· Resultatinriktad med goda genomförandeförmåga.
· Skicklig i end-to-end process management.
· Projektledningsförmåga från idé till genomförande.
· Effektivt nätverkande och samarbete i en matrisorganisation.
· Meriterande om du behärskar finska i både tal och skrift.
Om anställningen
- Tillsvidare anställning, vi tillämpar 6 månaders tidsbegränsad anställning (provanställning) innan avtal för tillsvidareanställning.
- Heltid.
- Månadslön.
- Tillträde: omgående eller enligt överenskommelse
- Placeringsort: Hasselfors Gardens huvudkontor, Fredsgatan 23, Örebro.
Är du den vi söker?
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 17/12.
Har du frågor?
Har du frågor som inte besvaras av annonsen är du välkommen att kontakta Jyri Kaplin via jyri.kaplin@kekkila-bvb.com.

Ansök nu

Beredskaps- och säkerhetschef vid regionkansliet

Säkerhetschef
Läs mer Maj 4
Enheten för beredskap och säkerhet har ett övergripande och samordnande uppdrag för beredskaps-, säkerhets- och säkerhetsskyddsfrågor inom Region Örebro län. Vill du vara med och leda och utveckla dessa frågor och planeringen för civilt försvar, så har vi ett intressant uppdrag att erbjuda.

Regionkansliet är regiondirektörens samlade stab och arbetar med övergripande strategiska frågor, samordning och uppföljning inom områden som ekonomi, HR, kommunikation, hållbar utveckling, administration, juridik och säkerhet samt hälso- och sjukvård. Regionkansliet är också stöd till den politiska organisationen och bidrar med sakkunskap både till de förtroendevalda och till Region Örebro läns verksamheter.
Enheten för beredskap ingår i staben för administration, juridik och säkerhet. Enheten har ett övergripande och samordnande uppdrag för regionen beredskaps- och säkerhetsfrågor, och ingår i staben för administration, juridik och säkerhet.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur
och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


Beredskaps- och säkerhetschef vid regionkansliet

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att från i huvudsak strategisk och regionövergripande utgångspunkt stödja, samordna, styra och följa upp beredskaps-, säkerhets- och säkerhetsskyddsarbetet inom Region Örebro län. Detta inkluderar bland annat vad som följer av lag (2006:544) om kommuners och regioners åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. Uppdraget omfattar även frågor om signalskydd, brandsäkerhet, kontinuitetshantering och planering av civilt försvar. Arbetet sker mot bakgrund av de olika förvaltningarnas eget ansvar för sina respektive verksamheter. Uppdrag som säkerhetsskyddschef kan komma ifråga.
I uppdraget ingår att bevaka lagar och författningar och vara regionens representant och företrädare mot andra myndigheter.
Du har chefsansvar för enhetens medarbetare samt är sammanhållande för regionens organisation för tjänsteman i beredskap (TIB).

Övrig information

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning som vi finner lämplig för uppdraget samt goda kunskaper om lagstiftning och föreskrifter inom beredskaps-, säkerhets- och säkerhetsskyddsområdena.
Du har helhetssyn kombinerad med strategiskt tänkande samt god analytisk förmåga. Du ser fördelar med att söka samverkan med andra aktörer både inom och utom organisationen och kan utveckla förtroendefulla relationer. Du är drivande och strukturerad och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras före anställning.
Meriterande:
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i stabsfunktion, liksom det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom beredskaps-, säkerhets- och säkerhetsskyddsområdena samt civilt försvar. Även arbete i chefsposition är meriterande. Då uppdraget sker i nära samverkan med den politiska organisationen är det också meriterande om du har erfarenhet från tjänstepersonsarbete nära förtroendevalda.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Kanslichef, Niklas Tiedermann, 070-240 93 15
Fackliga företrädare:
SACO, Carina Persson, 019-6027482
Vårdförbundet, Anette Danesjö-Gustavsson, 019-6027054
Vision Ann Sofie Sundvall 019-6027261

Ansök nu

Specialist inom OT-säkerhet

Säkerhetschef
Läs mer Apr 19
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning.
Vi är hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle.
Inom vårt affärsområde Cyber Security arbetar vi för att tillsammans med våra kunder stärka totalförsvaret. Förutom OT- och produktsäkerhetsfrågor är vi också starka inom säkerhetstester, pentest, IT- och informationssäkerhet, förändringsarbete, riskanalys, krishantering, säkerhetsskydd, beredskap- och kontinuitetsplanering. Vi arbetar med cybersäkerhet ur ett brett perspektiv och på alla systemnivåer, alltid i syfte att skydda verksamhet och samhället från angrepp och störningar.


Jobbeskrivning
OT-säkerhet är annorlunda på AFRY! Industriell cybersäkerhet är ett av våra satsningsområden där vi har tung kompetens hos vår nuvarande personal idag - vi vill nu stärka upp med dig som har några års erfarenhet!
#industri #cybersäkerhet #OT-säkerhet # Operational #Technology
Cyberattacker drabbar allt oftare verksamheter inom industrin, och det är vårt uppdrag att hjälpa våra kunder att minska denna risk. Många kollegor i branschen är duktiga på OT-säkerhet men hur många kan göra en teamleverans där specialister inom alla former av säkerhet, robotteknik, industriell digitalisering, automationslösningar, mjukvaruutveckling och innovation samverkar med världsledande experter inom processindustri, energi, produktutveckling, tillverkning, transportinfrastruktur, försvar, fordonsutveckling, telekommunikation, medicinsk teknik och så vidare? Det gör en väldig skillnad för våra kunder och det gör jobbet extra mycket roligare för oss!
Våra uppdrag erbjuder mycket variation, både vad gäller kunder, innehåll och i omfattning. Exempel på arbetsområden kan du hitta i nedanstående punkter.
Genomföra riskanalyser samt mitigera riskanalyser
Analysera verksamheter och föreslå förbättringar
Deltaga i kunddialoger eller vara produktspecialist
Utföra säkerhetsgranskningar
Identifiera krav och skriva kravspecifikation
Definiera cybersäkerhetsarkitekturer i purdue modellen
Arbete inom samhällskritisk verksamhet och kritisk infrastruktur
Agera rådgivare åt kundens beslutsfattare
Utbilda kring säkerhet
Security GovernanceKravspecifikation
På AFRY tycker vi att det är viktigt att man får vara sig själv och att man får syssla med det som man tycker är allra roligast. Oavsett om du gillar att jobba med teknik, eller med människor, eller med verksamheter så är det jätteviktiga områden inom OT-säkerhet! Om du vill djupdyka i teknik hela dagarna så är du lika välkommen som om du helst av allt sprider din kunskap på andra sätt.
För att lyckas i rollen som konsult och OT-säkerhetsspecialist hos oss bör du ha goda kunskaper i både svenska och engelska, men framförallt tror vi att du känner igen dig i en eller kanske flera av nedanstående punkter:
Du har flera års erfarenhet från en producerande verksamhet.
Du har någon form av utbildning eller bakgrund inom OT-säkerhet, IT-säkerhet eller informationssäkerhet.
Ditt mindset är "Rätt säkerhet är alltid bättre än maximal säkerhet!"
Du är nyfiken och vill lära nytt.Vissa av våra uppdrag finns inom säkerhetsklassade områden, vilket innebär att du kan behöva genomgå en säkerhetsprövning innan du börjar hos oss.
Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2023-04-18


Ytterligare information
OM REKRYTERINGSPROCESSEN
Första avstämning via telefon (Rekryterare)
Intervju 1: Med rekryterande chef/rekryterare
Intervju 2: Med specialist inom ditt kunskapsområde
Referenstagning
Bakgrundskontroll/säkerhetsprövning
ErbjudandeKONTAKTPERSONER
Michael Blom, Sektionschef OT- & IT-security
michael.blom@afry.com


Rebecka Gravås, Talent Acquisition Partner
rebecka.gravas@afry.com
Placeringsort: beroende på var du bor blir placeringstillhörighet på något av våra fina lokalkontor i Sverige.
Lön: Enligt överenskommelse.
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.
Nyfiken på våra medarbetare? Mats Karlsson Landré, som du kanske hört tala på någon konferens eller liknande, arbetar som senior advisor och OT-expert hos oss. Besök gärna hans LinkedIn-profil om du blir nyfiken. Eller kika på vidoklippen nedan för att höra våra medarbetare berätta om hur det är att jobba på AFRY!
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Säkerhetsansvarig till Örebro Airport

Säkerhetschef
Läs mer Dec 28
Vår region är en betydande del av Sverige och Örebro Airport är ett nav i regionen. En viktig orsak är att vi har en väl fungerande infrastruktur.

Flygplatsen ligger strategiskt belägen mellan E18 och E20 med närheten till både Oslo och Stockholm skapar effektiva tidsvinster. I regionen som nyttjar oss lever omkring två miljoner människor. Det är en femtedel av Sveriges befolkning. Tusentals företag använder våra tjänster varje dag, året om. Örebro Airport är Sveriges fjärde största fraktflygplats och en av de ledande inom charterflygplatser. På så sätt ger Örebro Airport inte bara en förutsättning för tillväxt i regionen, utan bidrar även till att hela Sverige kan växa. Läs mer på www.orebroairport.se

Säkerhetsansvarig till Örebro Airport

Om tjänsten Vi söker nu en säkerhetsansvarig till flygplatsen som vill vara med och stärka säkerhetsarbetet och uppfylla de krav som finns från myndigheter och kunder.
Arbetet kräver en förmåga att driva och utveckla det interna och det externa säkerhetsarbetet kopplat till fysisk säkerhet, personalsäkerhet och informationssäkerhet. Kvalitetssäkring ingår, där du utformar och implementerar rutiner och säkerställer att dessa efterlevs samt arbetar för en god säkerhetskultur. Den säkerhetsansvariga personen ska godkännas av Transportstyrelsen. Tjänsten innefattar arbete med säkerhetsskydd och rollen som säkerhetsskyddschef. Det dagliga arbetet är både operativt så som genomförande av säkerhetsprövningar och tillträdeskontroll, samt strategiskt arbete i form av bland annat deltagande i utvecklingsprojekt och budgetplanering. I övrigt kan tjänsten komma att utformas utifrån din tidigare erfarenhet och kunskap. Tjänsten är en Säkerhetsklassad tjänst på 100%
Om dig Vi söker dig som är driven och engagerad, har högt säkerhetstänk och tidigare erfarenhet av säkerhetsarbete. Du är ambitiös och gillar nya utmaningar, du vill och kan skapa goda relationer och upprätta förtroende. Du har förmåga att arbeta både operativt och strategiskt. Att skapa trygghet och en god säkerhetskultur är en självklarhet för dig. Du har god initiativförmåga och tar enkelt till dig kunskaper och nya arbetssätt. Vi ser det som meriterande om du har jobbat med säkerhetsskydd sedan tidigare och gärna inom flygplatsverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet, intresse och kunskap inom IT och cybersäkerhet samt digitalisering. Du bör kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, samt ha goda kunskaper i digitala verktyg.
Vi är ett tight team på Örebro Airport som trivs att utvecklas tillsammans och vi är alla flexibla och prestigelösa – vi ska göra det bästa för att ha en säker arbetsplats för oss och flygplats för våra kunder & resenärer. Har Du frågor kring rollen? Ring då till Rekryteringsansvarig Annelie Bergwall-Larsson på Best Bemanning & Rekrytering på telefon 076-609 22 88 Din CV och ditt personliga brev vill vi ha snarast, dock senast den 31/1 2023. Ansöker gör du på: www.bestbemanning.nu/lediga-jobb

Ansök nu

Säkerhetsansvarig till Örebro Airport

Säkerhetschef
Läs mer Dec 28
Vår region är en betydande del av Sverige och Örebro Airport är ett nav i regionen. En viktig orsak är att vi har en väl fungerande infrastruktur.

Flygplatsen ligger strategiskt belägen mellan E18 och E20 med närheten till både Oslo och Stockholm skapar effektiva tidsvinster. I regionen som nyttjar oss lever omkring två miljoner människor. Det är en femtedel av Sveriges befolkning. Tusentals företag använder våra tjänster varje dag, året om. Örebro Airport är Sveriges fjärde största fraktflygplats och en av de ledande inom charterflygplatser. På så sätt ger Örebro Airport inte bara en förutsättning för tillväxt i regionen, utan bidrar även till att hela Sverige kan växa. Läs mer på www.orebroairport.se

Säkerhetsansvarig till Örebro Airport

Om tjänsten Vi söker nu en säkerhetsansvarig till flygplatsen som vill vara med och stärka säkerhetsarbetet och uppfylla de krav som finns från myndigheter och kunder.
Arbetet kräver en förmåga att driva och utveckla det interna och det externa säkerhetsarbetet kopplat till fysisk säkerhet, personalsäkerhet och informationssäkerhet. Kvalitetssäkring ingår, där du utformar och implementerar rutiner och säkerställer att dessa efterlevs samt arbetar för en god säkerhetskultur. Den säkerhetsansvariga personen ska godkännas av Transportstyrelsen. Tjänsten innefattar arbete med säkerhetsskydd och rollen som säkerhetsskyddschef. Det dagliga arbetet är både operativt så som genomförande av säkerhetsprövningar och tillträdeskontroll, samt strategiskt arbete i form av bland annat deltagande i utvecklingsprojekt och budgetplanering. I övrigt kan tjänsten komma att utformas utifrån din tidigare erfarenhet och kunskap. Tjänsten är en Säkerhetsklassad tjänst på 100%
Om dig Vi söker dig som är driven och engagerad, har högt säkerhetstänk och tidigare erfarenhet av säkerhetsarbete. Du är ambitiös och gillar nya utmaningar, du vill och kan skapa goda relationer och upprätta förtroende. Du har förmåga att arbeta både operativt och strategiskt. Att skapa trygghet och en god säkerhetskultur är en självklarhet för dig. Du har god initiativförmåga och tar enkelt till dig kunskaper och nya arbetssätt. Vi ser det som meriterande om du har jobbat med säkerhetsskydd sedan tidigare och gärna inom flygplatsverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet, intresse och kunskap inom IT och cybersäkerhet samt digitalisering. Du bör kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, samt ha goda kunskaper i digitala verktyg.
Vi är ett tight team på Örebro Airport som trivs att utvecklas tillsammans och vi är alla flexibla och prestigelösa – vi ska göra det bästa för att ha en säker arbetsplats för oss och flygplats för våra kunder & resenärer. Har Du frågor kring rollen? Ring då till Rekryteringsansvarig Annelie Bergwall-Larsson på Best Bemanning & Rekrytering på telefon 076-609 22 88 Din CV och ditt personliga brev vill vi ha snarast, dock senast den 31/1 2023. Ansöker gör du på: www.bestbemanning.nu/lediga-jobb

Ansök nu

Produktsäkerhetsansvarig till Mondi Örebro AB

Säkerhetschef
Läs mer Nov 11
Produktsäkerhetsansvarig
 

Visst vill du vara med på vår resa och bidra till en bättre värld!

Nu söker vi dig som brinner för produktsäkerhet och som vill vara med och ta ansvar för, leda och utveckla produktsäkerheten för våra produkter som säljs inom förpackningsindustrin.

Välkommen till en organisation i framkant där dessa frågor står högt på agendan!

Som Produktsäkerhetsansvarig hos oss på Mondi får du leda arbetet med hygienfrågor tillsammans med motiverade kollegor. Du får möjligheten att vara del i när nya produkter utvecklas och tar form och i ett nära samarbete med kunder och leverantörer. Du

Mondi Örebro AB är ett företag i tillväxt och ständig utveckling. Vår långa och gedigna historia inom pappersbranschen tillsammans med modernt, innovativt tänkande och god kontroll på marknadens behov gör att vi står oss bra i den starka internationella konkurrensen. Hållbarhet är kärnan i vår affärsstrategi. På Mondi är alla, oavsett position, engagerade i att bidra till en bättre värld.

Välkommen att höra av dig så berättar vi mer!

 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Produktsäkerhetsansvarig blir du del i vår kvalitetsavdelning där du får ansvaret att leda arbetet inom produktsäkerhet och hygien genom att utveckla och förvalta verksamhetssystemet FSSC22000 - (Food Safety System Certification). Du håller dig ajuor med gällande lagstiftning för material med avseende att komma i kontakt med livsmedel såsom EU 1935/2004, GMP och Plastförordningen.

Arbetet innebär ett nära samarbete med kollegor på utvecklingsavdelningen där du ansvarar för att samla in produktsäkerhetsinformation och certifikat från nya/befintliga leverantörer. Utifrån informationen ansvarar du för att utfärda certifikat till våra kunder.

Arbetet innebär även ett nära samarbete med kollegor i produktionen där du leder hygiengruppens arbete framåt och vidtar de åtgärder som behövs.

En mindre del av rollen innebär även ansvar för verksamhetens kemikaliehantering enl. REACH- och kemikalielagstiftning såsom att hålla säkerhetsdatablad och rutiner uppdaterade.

Du erbjuds en självständig roll som kräver tålmodighet, god kommunikation och målmedvetenhet och där även eget driv är en viktig ingrediens för att lyckas. Du erbjuds stor frihet men även en roll där du får stort ansvar då du säkerställer att våra produkter uppfyller lagkraven och har direktkontakt med våra kunder.

Resor kan förekomma i tjänsten.

 

Din profil 

För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du kan ta till dig och tolka lagtexter samt har en grundläggande kemikunskap.

Du bör ha erfarenhet av ledningssystem inom ISO samt av att genomföra riskanalyser såsom HACCAP men det är inget krav.

Har du dessutom erfarenhet från pappers- eller plastindustrin är det meriterande.

Som person är du ansvarstagande, kommunikativ och noggrann. Du har ett lösningsfokuserat och innovativt synsätt, har en naturlig förmåga att leda och driva framåt och trivs i rollen att både driva och leda din egen arbetsvardag men även få med dig andra i olika typer av projekt. Du ser samarbete som viktigt och har alltid en inställning att vara stödjande och hjälpsam. Du tar dig an dina arbetsuppgifter med stolthet och glädje.

Du har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Om företaget

Vi på Mondi Örebro AB är stolta över att vara ett ledande extruderingsföretag som skapar hållbara, miljösmarta barriärer mot t.ex. fukt, fett och vind. Vi levererar produkter över hela världen. Många möter du dagligen – i hemmet, i skolan eller på jobbet.

Mondi är ett globalt företag, vi finns i mer än 30 länder med totalt 21000 anställda. Vi arbetar med tusentals globala och lokala varumärken och erbjuder våra kunder ett brett utbud av lösningar.

Du hittar oss i centrala Örebro i det anrika Pappersbruksområdet. Vi är cirka 120 anställda inom bland annat produktion, utveckling, marknad, lager och logistik.

Vi bryr oss om våra medarbetare och förutom god arbetsmiljö, utbildning och utveckling erbjuder vi dig mycket annat. Läs mer om vilka vi är och vad vi kan erbjuda dig på;

https://www.mondijobs.se/se/

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan till Oakconsulting.se så snart som möjligt, dock senast den 4 december.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Maria Roseen, 0702-590507.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-mail.

Ansök nu

Security Manager

Säkerhetschef
Läs mer Jul 25
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Join Us

Epiroc Rock Drills AB is currently looking for a Security Manager, who will play an important role in further developing the security function to be the best in class and to meet the organizational demands to protect our people and core business. This role reports to Managing Director Epiroc Rock Drills AB, servicing all entities of Epiroc in Örebro and Sickla and cooperating with other Epiroc entities in Sweden and the Nordic countries.

Mission 

Your mission as a Security Manager is to drive the strategic initiatives within the security area (on-premise, personal, travel security), pro-actively increase security awareness in the company and train managers in security matters based on industry trends and benchmarks. You will be responsible for assuring the security at Epiroc Rock Drills AB is on par with industry standards, is compliant with relevant applicable laws and is managed in a transparent and cost-efficient way. You will be a member of the Epiroc Rock Drills crisis committee and initiate and execute relevant investigations related to theft, fraud, and policy breach in cooperation with relevant parts of our organization, police, customs and insurance companies. 

You will have a small team but also work together with other colleagues across the business (e.g. IT Security) to reach the target.

Your profile

As an ideal candidate for this role, you have a University level education and broad competence within security (on-premise, personal, travel security), including experience in Security Risk Management (SRM). You are self-motivated, strategic, initiative and have previous leadership experience. You are familiar with evaluating business cases, investments and also short and long-term planning procedures. You have a proactive and flexible mindset in order to be prepared to adapt to the changes in the outside world related to security.

To be successful in this role, you should be able to work in a structured and calm way and have the ability to see the big picture. In order to reach the target, you need to have a good business understanding and like to cooperate with many parts of our business.

As this role requires a lot of local and global collaboration, a good level of both Swedish and English language is necessary. 

Life at Epiroc

By joining our company, you can expect an atmosphere of creativity, innovation and workplace diversity. You will be a part of a group of skilled, committed and helpful colleagues who live by our core values: Collaboration, Commitment and Innovation. We work in a global environment with over 113 different nationalities!

Here are some things that make us a little extra proud to work at Epiroc:  

•    Global career opportunities
•    Epiroc University, for your own competence development
•    Community involvement
•    Benefits package, which amongst other things include flexible working hours and bonus.

Location and travel

This position is located in Örebro, Sweden. In case a candidate from a different country applies and is successful, Swedish local terms and conditions will apply. 

Application and contacts

In this recruitment process, we review applications continuously. We welcome your application as soon as possible, by creating an account in our recruitment system. The last day to apply for this position is 31.8.2022.

For questions about the position contact Hiring Manager: Thomas Hallmen, General Manager PC Orebro SRD, thomas.hallmen@epiroc.com or Recruitment Specialist: Zuzana Kalivodova, zuzana.kalivodova@epiroc.com.

Ansök nu

Biträdande säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Apr 28
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Om jobbet
Generaldirektören har ett ledningskansli som ansvarar för ledning samt samordning av myndighetens säkerhets- och beredskapsarbete. I dagsläget arbetar 20 personer med säkerhetsfrågor på kansliet. Vi söker fler medarbetare som vill bidra till att samhället fungerar i vardagen, vid kriser, höjd beredskap och ytterst krig.

De senaste åren har Transportstyrelsen särskilt prioriterat utveckling av myndighetens säkerhet och robusthet. Detta arbete fortsätter inom ramen för myndighetens viktigaste prioriteringar - att överta myndighetens IT-drift i egen regi, att utveckla ett nytt vägtrafikregister och att fortsätta utveckla myndighetens IT-säkerhet. Det, tillsammans med utvecklingen av totalförsvaret i ljuset av det säkerhetspolitiska läget, innebär att vi behöver stärka ledningen av vår säkerhetsorganisation. Därför söker vi en biträdande säkerhetschef.

Ditt ledarskap
Du leder och skapar goda förutsättningar för medarbetarna i deras arbete och företräder arbetsgivaren. Som chef på Transportstyrelsen deltar du aktivt i ledningsgrupparbete där du ska bidra till att både den egna verksamheten och Transportstyrelsen utvecklas på ett positivt sätt inom ramen för vårt uppdrag med medborgare samt näringsliv i fokus.

Du kommer att  

• ha verksamhets-, budget-arbetsmiljö och personalansvar(16 medarbetare) för funktionsområdena informationssäkerhet, fysisk säkerhet, personalsäkerhet, säkerhetsskydd och signalskydd 
• leda eller delta i myndighetsövergripande arbete med analyser, planering och uppföljning
• leda eller delta i myndighetsövergripande program, projekt och uppdrag
• leda eller delta i internt och externt remissarbete
• leda eller delta i internt och externt nätverksarbete
• leda eller delta i operativt arbete och utredningar kopplat till incidenter samt avvikelser
• arbeta med kunskapsspridning inom myndigheten
• ersätta säkerhetschefen vid dennes frånvaro
• vid behov delta i operativt arbete i myndighetens krisledningsstab
• tjänstgöra som myndighetens tjänsteman i beredskap.

Tjänsten är placerad vid Generaldirektörens ledningskansli och huvuddelen av arbetet bedrivs i myndighetens lokaler i Örebro och Norrköping. Det kan förekomma resor i tjänsten, främst inom landet.

Du måste ha

• minst 2 års högskole- eller universitetsutbildning gärna inom säkerhetsområdet alternativt förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt
• erfarenhet av arbete som chef med verksamhets-, budget-arbetsmiljö och personalansvar
• erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete
• formell kompetens och arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av följande säkerhetsområden (informationssäkerhet, fysisk säkerhet, personalsäkerhet, säkerhetsskydd, signalskydd, kontinuitet och beredskap)
• kunskap om relevanta författningar inom säkerhetsområdet
• erfarenhet av att arbeta med uppgifter och handlingar som omfattas av sekretess och som är säkerhetsskyddsklassificerade
• god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
• svenskt medborgarskap då anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Det är meriterande om du också har

• erfarenhet av arbete med att utveckla en god säkerhetskultur
• erfarenhet av projektledning och/eller förändringsledning
• erfarenhet av att planera, genomföra och utvärdera kontroller samt uppföljningar
• erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar
• formell kompetens och arbetslivserfarenhet inom området IT-säkerhet
• erfarenhet av offentlig verksamhet och transportsektorn.

Vi vill att du

• är förändringsinriktad och mål- och lösningsfokuserad 
• är drivande och har en helhetssyn 
• är strategisk, strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt 
• är initiativrik och entusiasmerande 
• har god förmåga att fatta beslut 
• är lyhörd, har en god kommunikativ förmåga och vågar ta diskussion för verksamhetens bästa 
• har lätt för att ta kontakter, skapa och behålla goda relationer både inom Transportstyrelsen och utanför myndigheten 
• har god förmåga att skapa engagemang hos medarbetarna 
• har öppet sinne, nyfikenhet och vilja att utveckla och utvecklas i takt med verksamhetens förändring. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information
Anställningen är tillsvidare med ett chefsförordnande på fyra år, med placering i Örebro eller Norrköping. Vi vill att du börjar snarast möjligt. Vi tillämpar normalt provanställning.  Anställningen är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att genomföras enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). 

Vid frågor är du välkommen att kontakta säkerhetschef Peter Gustavsson, 010 - 495 37 26 peter.gustavsson@transportstyrelsen.se. Saco, Johan Stenborg och ST, Anna Malmborg nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Ansök
Ansök via vår webbplats och bifoga ditt CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer TSG 2022-3657.  Vi behöver din ansökan senast den 19 maj. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem och kan komma att använda urvalstest.

Välkommen att bli vår nya kollega!
Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 2000.

Verksamhetsområde:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd, och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 12 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.
Huvudkontoret ligger i Norrköping

Ansök nu

Signalskyddschef

Säkerhetschef
Läs mer Nov 29
Försvarsmaktens Telekommunikations och informationssystemförband (FMTIS) söker en signalskyddschef, med placering vid staben i Örebro. 

Om Verksamheten

FMTIS är ett ständigt insatt insatsförband och nyttjas i hela beredskapstrappan både nationellt och internationellt. FMTIS ansvarar för FM tekniska ledningssystemstruktur och har uppdraget att ansvara och leda/-genomföra drift samt underhåll av FM Ledningssystem.  Staben är Chefen FMTIS stöd i ledning och styrning av förbandet och finns grupperad i Örebro och Enköping. FMTIS stab är indelad enligt NATO-Joint Forces modell med funktionerna J0-J9. Den utlysta tjänsten som signalskyddschef är placerad på FMTIS J2, Underrättelse- och säkerhetsavdelningen.

Signalskyddstjänst är en del i säkerhetstjänsten och en viktig del i att skydda Försvarsmaktens ledningssystem och informationstillgångar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du stödjer C FMTIS, avdelningen och avdelningsschefen samt leder signalskyddstjänsten inom förbandet. Vidare samarbetar du med delar av övriga Försvarsmakten och i förekommande fall andra myndigheter avseende signalskyddstjänst.

Du ingår i ett arbetslag som har till uppgift att säkerställa att förbandet handlägger ärenden inom säkerhetsskyddet inkluderade signalskyddet där myndigheten är skyldig att följa säkerhetsskyddslag, säkerhetsförordningen samt föreskrifter. Arbetet kan innebära tjänsteresor nationellt som internationellt.

Signalskyddschefens roll består främst i att leda och samordna signalskyddstjänsten vid FMTIS enheter och andra organisationsenheter. Ytterligare innehas ett särskilt ansvar vid Örebro och Arboga garnision, där C FMTIS är garnisionchef.


• Leder FMTIS signalskyddstjänst genom att:
- Samordna, följa upp och kontrollera signalskyddet samt delta i beredningar, planeringar, projekt, övningar etc.
• Utöva FMTIS ansvar som NyckelanvarigVerksamhetsutövare, NaV.
• Stödjande till FMTIS signalskyddsorganisation som med t.ex. signalskyddsutbildningar

Kvalifikationer


• Utbildad signalskyddschef vid Totalförsvarets signalskyddsskola, TSS
• Goda kunskaper från TSA-rutin
• Mycket goda kunskaper om KaP Light nyckelhantering
• Lokal systemoperatör på MGEI
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
• Kännedom om Försvarsmaktens ledningssystem
• Goda administrativa IT-kunskaper
• Körkort B

Meriterande


• Utbildad signalskyddslärare
• Erfarenhet som signalskyddchef inom Totalförsvaret
• Erfarenhet som Kortadministartör A och B
• Utbildad systemoperatör på flertalet av Försvarsmaktens signalskyddssystem
• Erfarenhet av Försvarsmaktens ledningssystem
• Erfarenhet från internationellt samarbete
• Erfarenhet av utländska signalskyddssystem
• Bred allmän kompetens inom IT-system

Personliga egenskaper


Vi söker dig som har ett utpräglat sinne för struktur och som gillar ordning och reda, samt är serviceinriktad och har hög integritet. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter, du har pedagogisk- och social förmåga samt kunna arbeta på ett självständigt kritiskt och initiativrikt sätt. Det är naturligt för dig att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund där föredöme, stöd och delaktighet är ledstjärnor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Örebro

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som f n inte är anställd inom FM.

Önskvärt tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschefen Rigmor Beck-Friis och signalskyddschef Johan Nevelius. För upplysningar gällande anställningsvilkor, kontakta HR- generalist Dzenana Gustafsson. Samtliga nås via växeln 019-393500.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall Boo
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Sista ansökningsdag är 2021-12-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Säkerhetschef tillika säkerhetsskyddschef till SCB

Säkerhetschef
Läs mer Okt 15
Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1300 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning
Säkerhetsarbetet på SCB bedrivs systematiskt och riskbaserat som en del av myndighetens ledningssystem i stort. Från sommaren 2018 organiseras säkerhetsarbetet i en säkerhetsstab bemannad med en säkerhetschef och en säkerhetsexpert. Säkerhetschefen ansvarar för den strategiska styrningen av säkerhetsarbetet i samverkan med IT-avdelningen och övriga organisationen. Säkerhetsstaben är direkt underställd generaldirektören och finns i Örebro.

Säkerhetschefen ansvarar för att leda och samordna alla aspekter av säkerhet, inkl. informationssäkerhet och innehar rollen som säkerhetsskyddschef. Säkerhetschefen leder och fördelar arbetet inom säkerhetsstaben samt är en resurs i det operativa arbetet.

Arbetsuppgifter
Säkerhetschefen har till uppgift att styra, leda och koordinera säkerhetsarbetet i syfte att upprätthålla en betryggande säkerhetsnivå på SCB. Det innebär bl.a. att


• övervaka säkerhetsnivån och efterlevnaden av säkerhetsskyddslagstiftningen och andra relevanta författningar och standards inom säkerhetsområdet,
• genomföra risk- och säkerhetsanalyser och att ansvara för att en riskbaserad planering av säkerhetsarbetet genomförs.

Planering och uppföljning sker i samverkan med IT-avdelningen, där signalskyddschefen och IT-säkerhetsansvarig är placerad, samt övriga verksamheter och med stöd av en samrådsgrupp och säkerhetskoordinatorer. Säkerhetschefen ansvarar för ledning och samordning av arbetet inom områdena säkerhetsskydd, informationssäkerhet, personsäkerhet och fysisk säkerhet samt arbetet med kontinuitetsplanering, incidenthantering och krisledning.

Kvalifikationer
Du har


• akademisk utbildning eller eftergymnasial utbildning som SCB bedömer vara relevant eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig,
• företrädesvis utbildning inom säkerhetsskyddsområdet,
• erfarenhet av motsvarande arbete som säkerhetschef eller annan roll som ex. IT-säkerhetsansvarig eller säkerhetsexpert,
• god kunskap om säkerhetsskyddslagstiftningen, andra tillämpliga författningar och standarder inom området,
• mycket god kunskap om informationssäkerhetsfrågor samt övergripande kunskap om relevant teknik,
• förmåga att arbeta såväl strategiskt, taktiskt som operativt,
• förmåga att omsätta strategier och riktlinjer inom säkerhetsområdet så att de implementeras i verksamheten och ger resultat,
• god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för den här tjänsten behöver du ha lätt för att samarbeta och att arbeta enskilt. Du ska ha mycket god kommunikativ förmåga och kunna representera ditt verksamhetsområde både internt och externt. Du ska ha analytisk förmåga och kunna göra bedömningar utifrån komplexa frågeställningar. Vidare ska du ha hög grad av integritet och vara lyhörd.

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen
Tjänsten är tillsvidare men inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Ansökan
Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka din ansökan senast 2018-11-05, märkt med dnr A2018/0084, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten
Vill du veta mer om tjänsten kontakta generaldirektör Joakim Stymne, 070-296 94 85 eller bitr. generaldirektör Helen Stoye, 070-173 94 30

Fackliga företrädare
Krister Näsén, ST inom SCB, tel 010-479 40 00

Kristina Strandberg, Saco-S föreningen vid SCB, tel 010-479 40 00

Övrigt
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Ansök nu

Säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Dec 18
Vi arbetar för att möjliggöra morgondagens resor och transporter. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet.

För att du ska trivas hos oss har du förmågan att lyfta blicken, se helheten och tänka långsiktigt. Du är ansvarstagande, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för våra olikheter. Vi är den myndighet vi själva vill möta. Som medarbetare hos oss bidrar du till en hållbar framtid.

Transportstyrelsens verksamhet ska utveckla ett tillgängligt transportsystem med hänsyn till säkerhet, miljö och hälsa. Med respekt för konsekvenser för medborgare och näringsliv utformar vi regler och följer upp att de efterlevs. Vi förser samhället med uppgifter om transportmedel och förare. Vi arbetar med helhetssyn och effektivitet och har hög servicenivå i vår kontakt med omvärlden.

Vi finns på 13 orter i landet och har idag cirka 2000 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro. Transportstyrelsen är en statlig myndighet som lyder under regeringen och hör till Näringsdepartementets område. Vi söker nu en Säkerhetschef.

Ditt framtida arbete

Som säkerhetschef på Transportstyrelsen kommer du få arbeta med ett intressant samhällsuppdrag i en modern myndighet. Transportstyrelsen är en komplex och omväxlande organisation där du i rollen som säkerhetschef utifrån generaldirektörens mål och prioriteringar ansvarar för att formulera och driva den långsiktiga inriktningen inom säkerhetsområdet.

I ditt uppdrag som säkerhetschef förväntas du på ett strategiskt plan vidareutveckla, samordna och följa upp myndighetens arbete inom säkerhetsområdet. Du fokuserar på att verksamheten ska fungera optimalt och detta görs genom att utveckla och driva verksamheten framåt vad gäller prioriteringar, arbetsmetoder och processer.

Som säkerhetschef har du verksamhets-, budget och personalansvar för de personer inom generaldirektörens ledningskansli som arbetar med säkerhetsskydds- och beredskapsfrågor. Uppdraget innebär nära samverkan och samarbete med Transportstyrelsens alla avdelningar.

Som säkerhetschef företräder du Transportstyrelsen i säkerhetsfrågor på uppdrag av generaldirektören. Du kommer även få möjlighet att samverka över ett stort antal kontaktytor och uppdraget innefattar resor i tjänsten både inrikes och utrikes.

Du måste ha


• akademisk utbildning vilken Transportstyrelsen finner relevant för uppdraget eller annan motsvarande kunskap/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
• erfarenhet av säkerhetsarbete där du är van att tillföra dina sakkunskaper ur ett helhetsperspektiv
• samt flerårig erfarenhet som chef och ledare i en komplex verksamhet

Dina viktiga egenskaper

Då Transportstyrelsen är inne i ett omfattande förändringsarbete som ställer krav på förändrade förhållningssätt, arbetssätt, metoder och processer, är det viktigt att du är en person som sporras av att uppnå goda resultat och har arbetat med strategiska utvecklingsfrågor samt långsiktigt förändringsarbete. Har du dessutom förmåga att tillföra nya perspektiv och sammanhang in i vår verksamhet samt har förmåga att identifiera problem och utvecklingsområden för att uppnå resultat är det kunskaper vi sätter stort värde till. Vi vill att du med goda resultat har arbetat med att utveckla och skapa både intern och extern samverkan och samarbete, för att nå verksamhetens mål.

Då verksamheten består av självständiga och kompetenta medarbetare ställs stora krav på din förmåga att leda och styra mot gemensamma mål. Att samordna och prioritera så att medarbetarna och arbetssätt integreras och vidareutvecklas är en självklarhet för dig.

I rollen krävs en mycket god kommunikativ förmåga och att du kan uttrycka dig väl såväl skriftligt som muntligt på både svenska och engelska. Du tycker om att skapa ordning och struktur men samtidigt ha ett pragmatiskt förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tillsvidare, heltid och tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort kan diskuteras mellan någon av myndighetens huvudorter som är Norrköping, Örebro eller Borlänge.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att föregå beslut om anställning.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill

därför behöver vi din ansökan senast den 21 januari 2018. I denna rekrytering samarbetar Transportstyrelsen med SOURCE Executive Recruitment. Har du frågor är du välkommen att kontakta Erik Asp, 073-352 34 81.

Din intresseanmälan skickar du in via Source hemsida, www.source-executive.se

Ansök nu