Ljus-, ljud- och scentekniker jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Ljus-, ljud- och scentekniker i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

Teatertekniker med inriktning ljud

Teatertekniker
Läs mer Jun 7
Örebro Teater söker Teatertekniker med inriktning ljud, 100%

Om Örebro Teater
Örebro Teater ägs av Region Örebro län och Örebro kommun. Örebro Teaters uppdrag är att spela teater av hög konstnärlig kvalitet för både barn och vuxna i hela länet. Teaterns uppdrag är definierade i ägardirektiv och Region Örebro läns kulturplan. Teaterns hemort är Örebro, där också de två huvudscenerna ligger, Örebro Teater och Nya China.
Om tjänsten
Vi söker dig som vill vara med och förverkliga vår vision att vara länets konstnärliga röst – nationellt och internationellt.
Örebro teater söker teatertekniker med inriktning ljud med dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av teatertekniskt arbete med inriktning ljud, samt är intresserad av att konstruktivt lösa uppkomna tekniska frågor
Vi erbjuder en tjänst 100% med tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.
Som teatertekniker på Örebroteater arbetar vi gränsöverskridande inom alla scentekniska områden men med fokus på respektive inriktning.

Krav:
• Du har relevant teaterteknisk utbildning eller arbetslivserfarenhet
• Du har erfarenhet av Qlab
• Du har arbetat med ljudteknik, ljudredigering, studio och liveljud
• Du har god förståelse av teaterns produktionsprocesser och erfarenhet av de olika specifika yrkeskompetenserna inom scentekniskt område, dvs ljus, ljud, bild, rekvisita och video.
• B-körkort är ett krav. C-körkort är en merit.

Arbetsuppgifter
Utföra föreställningstekniskt arbete i produktioner
Delta i dekorbygge
Fungera som ensam allroundtekniker på mindre produktioner
Vård, underhåll, tillsyn och reparation av teknisk utrustning
Att farligt tekniskt arbete på scen ej sker utan relevant utbildning
Informera ledning och producent vid behov samt förmedla relevant
information i produktionen
Hålla sig à jour med utvecklingen inom området teaterteknik
Köra fordon som kräver innehav av B- körkort
Upplåsning och stängning av loger, släckning och låsning
Medverka i teaterns arbetsmiljöarbete

Varaktighet, arbetstid
Tjänsten är en tillsvidareanställning 100% med en provtjänstgöring under 6 månader hos Örebro Teater.
Start: efter överenskommelse
Lön: efter överenskommelse
Skicka ansökan till:
ann-marie.fritiofsson@orebroteater.se senast den 17 juni 2022.

Frågor besvaras av: Teatertekniker - Ida Wiberg, ida.wiberg@orebroteater.se
Facklig representant: Pontus Engström pontus.engstrom@orebroteater.se

Ansök nu

Hörseltekniker till Skolstödsenheten, Örebro

Ljudtekniker
Läs mer Okt 28
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


SPSM söker nu en hörseltekniker till vår lokal och hörseltekniker-enhet inom Skolstöd, med placering i Örebro på Birgittaskolan.
Skolstödsenheten inom verksamhetsområdet Specialskola inrättades 1 januari 2019 som ett led i ett myndighetsövergripande förändringsarbete och omfattar för närvarande cirka 60 medarbetare.

Enheten ger stöd till verksamhetsområdets övriga enheter så att de kan fokusera på våra målgruppers behov. Skolstödsenheten ger bland annat stöd inom områdena ekonomi- och verksamhetsstyrning, elevadministration, personaladministration, teckenspråkstolkning, hörselteknik, lokalfrågor, kök, vaktmästeri och lokalvård.
Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi video, Skype och Zoom för arbete och möten på distans.

Birgittaskolan är en skola för elever som är döva eller har en hörselnedsättning. Skolan ligger i Örebro och tar emot elever
från Dalarnas, Södermanlands, Värmlands, Västmanlands, Örebro och Östergötlands län. För elever som inte kan dagpendla till skolan har Birgittaskolan elevboende.
På skolan och elevboendena jobbar det ca 100 medarbetare.
Myndigheten erbjuder våra elever en miljö som ger möjlighet till delaktighet och utveckling. Målet för Birgittaskolan är att alla ska kunna delta i det sociala samspelet,
känna tillhörighet och utvecklas som individer i en tvåspråkig utbildning i teckenspråkig miljö.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna består av:
Du kommer att ingå i ett väl inarbetat team spritt över landet där utbyte av erfarenhet och kunskap är en självklarhet. I dina arbetsuppgifter som hörseltekniker ingår enklare service av hörapparater, reparation/installation av hörseltekniska hjälpmedel samt dess tillbehör. Du kommer även att ansvara för varseblivning i skola, elevboende och kontor. Du kommer att ha placeringsort i Örebro med huvudansvar för våra skolor och kontors hörseltekniska installationer, resor i andra regioner förekommer. Du kommer att arbeta direkt mot elev samt lärare och övrig personal inom SPSM. Du är drivande och tar fram hörseltekniska lösningar i samråd med personal med fokus på pedagogik. Målet för oss är att tekniken inte ska begränsa. Du kommer även att utbilda vår personal och elever i användning av våra hörseltekniska lösningar. Övrig stöttning i hörseltekniska frågor förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- Gymnasieingenjörsutbildning med inriktning mot elektronik/data eller likvärdigt
- Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat inom hörselområdet/AV-utrustning eller som vi bedömer likvärdigt.
- Goda kunskaper i Microsoft Office
- God förmåga att formulera dig i skriven svenska
- B-körkort

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av arbete med hörseltekniska hjälpmedel, hörselslinga, varseblivning, mikrofonteknik, kanalplanering och hörselteknisk mätutrustning.
- Ett stort teknikintresse och fokus på att hitta rätt lösningar ser vi som en förutsättning för att klara arbetet.
- Erfarenhet av arbete med ljudmiljö
- Erfarenhet av arbete i undervisningsmiljö
- Kunskap i svenskt teckenspråk
Om Du inte har kunskap i svenskt teckenspråk ska Du vara beredd att lära Dig.
- Kunskaper i engelska

Personliga egenskaper:
Du är engagerad i ditt arbete
Du skapar goda samarbetsrelationer med såväl medarbetare som chefer
Du är prestigelös, serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov
Du är pedagogiskt lagd
Du är självgående, strukturerad och har ett driv att hitta tekniska lösningar
Du har god prioriteringsförmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävasÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Av-tekniker till Ricoh IT Partner i Örebro

AV-tekniker
Läs mer Okt 5
Vårt uppdrag
Ricoh IT Partner söker nu en driven och lösningsfokuserad AV-tekniker. Här erbjuds du ett varierande arbete och möjlighet att vara med och utveckla din arbetsroll. Har du ett stort tekniskt intresse samt tidigare erfarenhet av installation av audio/video? Ansök redan nu!

Arbetsuppgifter
I rollen som AV-tekniker på Ricoh IT Partner kommer du att jobba med installation och support av audio/video-utrustning. Du förser kunderna med bland annat skärmar, konferenssystem, högtalarsystem och interaktiva whiteboards.

Ricoh IT Partner värdesätter sina kundrelationer högt och därför är kundmöten en viktig del av jobbet som AV-tekniker. Arbetet sker mestadels självständigt men du kommer även att jobba tillsammans med andra. Du kommer bland annat vara med vid säljmöten för att lyssna in kundens behov och hjälpa till med att se vilka produkter som skulle passa kunden.


Din profil
Vi söker dig som antingen redan arbetar som AV-tekniker idag eller som har ett stort intresse för ljud- och bildlösningar samt relevant teknisk erfarenhet av detta. Du är en förtroendeingivande person och kan förklara tekniska lösningar på ett pedagogiskt sätt. B körkort samt flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Du är en ansvarstagande, självgående och lösningsfokuserad person. Du behöver vara kreativ och kunna lösa situationer som uppstår på plats. Dessutom är du en lagspelare som trivs med att jobba såväl självständigt som tillsammans med andra. Eftersom du jobbar mycket ute hos kunder vill vi att du ser ett gott kundbemötande som en naturlig del av jobbet.


Övrig information
Denna rekrytering sker i samarbete med Nercia. Urval görs löpande så registrera din ansökan snarast, dock senast 31 oktober. Anställningen är tillsvidare med inledande provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsresor sker inom Örebro län och tjänstebil ingår i tjänsten.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sandra Bäcklund, tel. 076-000 6312. Välkommen med din ansökan!Om kundföretaget
Ricoh Sverige är en del av ett världsledande företag inom dokumenthantering, IT-Tjänster och Grafiska Produktlösningar. Ricoh IT Partner i Örebro har samarbetsavtal med Ricoh Sverige men har lokala ägare och drivs som ett fristående företag.

Ricoh IT Partner verkar inom Örebro län men har även globala kunder. Företaget består av 4 affärsområden: IT, copy, telefoni och audiovideo. Företaget erbjuder rådgivning och anpassningsbara lösningar för att passa specifika kund- och branschbehov. Ricoh IT Partners mål är att genom ett nära samarbete med kunderna underlätta för affärsprocesser att bli mer lönsamma, produktiva, hållbara och säkra.

Idag är de 33 medarbetare bestående av IT-konsulter, säljare, servicetekniker samt administrativ personal. De är ett trivsamt företag med god sammanhållning och korta beslutsvägar. Förutom årliga resor, gemensamma aktiviteter och teambuilding erbjuds friskvårdsbidrag. Dessutom finns jacuzzi och bastu på kontoret.


Om Nercia
Nercia är en leverantör inom Bemanning, Rekrytering, Interimsuppdrag och Utbildning som erbjuder högt kvalitativa lösningar. Vår branschinriktning är primärt kvalificerade arbetare och tjänstemän. Vi rekryterar och bemannar både längre och kortare uppdrag utifrån uppdragsgivarens önskemål. Vi är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som är medlemmar i Almega Bemanningsföretagen och har kollektivavtal med LO och Unionen.

Ansök nu

Tekniker till Kulturkvarteret

Ljustekniker
Läs mer Aug 27
Nu öppnar vi Kulturkvarteret i Örebro och hoppas på en spännande höst där människor kan få lov att uppleva kultur igen. Är du tekniskt intresserad och trivs i kreativa miljöer och vill arbeta med ljusteknik på Kulturkvarteret?

Om tjänsten
Kulturkvarteret söker nu en tekniker med intresse och kunskap inom ljussättning till vår tekniska avdelning. Anställningen innebär ett övergripande ansvar för det scentekniska arbetet på våra olika scener i Kulturkvarteret. Arbetet är på heltid och primärt förlagt på våra repertoarscener, men också i externa lokaler. 

Som tekniker kommer du att arbeta med de olika scenarrangemangen och en bred kompetens krävs då dessa rymmer både bredd och spets inom alla former av scenkonst. Du möter amatörer och profesionella i alla åldrar. Arbetstiden följer verksamhetens behov och är schemalagd; vardagar, kvällar och helger. Årsarbetstid tillämpas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• praktiskt lösa uppkomna tekniska problem inom ditt verksamhetsområde
• dokumentera i aktuella verksamhetssystem
• känna till och följa verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner
• arbetar kvalitets och miljömedvetet
• analysera, bearbeta och tolka information

Kompetenskrav

• avslutat gymnasie samt adekvat eftergymnasial utbildning
• mycket god data- och nätverkskunskap
• vana av att hantera ljusdata över nätverk
• stor vana av MA Lightings system
• stor erfarenhet av rigg och drift av rörligt- och konventionellt ljus

Vi söker dig med vana av att ta ansvar för helheten i produktion och med erfarenhet av arbete i kreativa miljöer där ingen dag är den andra lik. Din beslutsförmåga är god och du är noggrann i ditt arbete men du är även en flexibel och prestigelös lagspelare med en hög social kompetens. Du bidrar med en bred teknisk kompetens, är nyfiken och har lätt för att lära. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• kunskap om Ljudteknik
• erfarenhet av turnéverksamhet
• erfarenhet av repertoarteater
• erfarenhet av arbete enligt LEAN, six sigma etc
• kunskap inom fastighetsteknik
• erfarenhet av arbete med lås- och larmsystem
• erfarenhet av programmering i MA3

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Kulturkvarteret i Örebro är centralt beläget vid Svartån. Kvarteret är just i färd med att öppna den helt nya verksamheten. Tekniksertjänsten tillhör husets driftorganisation som servar besökare och övriga verksamheter som ryms inom kvarteret. 

Du kan läsa mer om vår verksamhet på: .orebro.se/kulturkvarteret

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 12 september.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Noise and Vibration Engineer

Ljudingenjör
Läs mer Apr 24
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Join our team
Because of our global reach, Epiroc can offer you great development possibilities both in Sweden and abroad. We offer a range of different educations through our new education center and also an important flexibility in the work place. As expected, we are affiliated to a collective bargaining agreement, which offers you good incurrence and pension terms, health care benefits and reinforced parental benefits when on parental leave.
Our team consists of motivated colleagues that values the customer service high and are always open for developing the way we work. We would love to see you onboard so keep on reading and apply when you feel ready.
Your mission
Your main responsibility will be to participate in different development projects where you will work with development/R&D. There you will find solutions to problems within the noise and vibration field and perform different kind of tests both in lab and in the field. You will use and develop your practical and theoretical knowledge of how noise and vibrations is generated and transmitted in our products complex structures and present it in an understandable way for other engineers. You will also make noise and vibration tests required for international standards (CE) and others. Within the team we are currently using Siemens LMS as main acquisition system. Within the software side, we currently use VA-one and Ansys among others.
Your profile
We seek you who holds a M.Sc. or equivalent preferably with some years of work expertise. Experience from Measurement technique, Vibro-acoustics and Structure dynamics is of great advantage. Knowledge or specific expertise of multi-channel hard- and software acquisition systems, SEA and FE methodology is highly appreciated.
As a person, we see that you are open-minded to think in creative-, as well as strategic and systematical ways. Our customers are important as well as our own team, that is why you would describe yourself as a team player with communicative skills to build lasting business relations. Since our global language is English, it is important that you are fluent both in writing and speaking. It is also good if you are able to talk and understand Swedish 
Location
E.g., this position is located in Örebro, Sweden . 
Application and contacts
In this recruitment process, we review applications continuously. Welcome with your application as soon as possible, by creating an account in our recruitment system. Last day to apply for this position is 21-05-06 
For questions about the position, please contact recruiting manager Mikael Lorin mikael.lorin@epiroc.com / +4670 510 45 89 or recruiter specialist Oskar Trulsson oskar.trulsson@external.epiroc.com

Ansök nu

Summer worker at Noise and Vibration team

Ljudingenjör
Läs mer Apr 13
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Join our team
Take the opportunity to try some real challenges within the field of measurement technique, the team offers both software and hardware challenges!

Your mission
The NVH team is looking for qualified summer workers to take on some motivating tasks within the noise and vibration field, there is simulation software (Va-one / Ansys) as well as a lot of software’s/hardware’s related to measurements (Siemens LMS). The idea is to tailor some tasks/projects dependent on the applicant’s interest and current stage within the master program. There will be some general calibration, CE-tasks and maintenance to fall back on as well.

Your profile
Any student that has interest in the field of Noise and Vibration but preferably 1st or second year master students with main subject field Noise and Vibration. Since we are a very problem solving oriented group we appreciate knew ideas as well as hands on physical work.

Location and travel
This position is located in Örebro, Sweden. Occasional travel is required. Due to Covid-19 part time can probably be handled from home if applicable.

Our culture and values,
United. Inspired. Performance unites us, innovation inspires us, and commitment drives us to keep moving forward. In the 150 countries where you can find Epiroc, we encourage our employees to take ownership of their own development and careers with the support from their leaders.We are committed to give you every opportunity to succeed in a culture of innovation, diversity and collaboration, combined with a caring atmosphere. Diversity is key to grow fresh and innovative ideas and solutions for our customers.

Application and contacts
In this recruitment process, we review applications continuously. Welcome with your application as soon as possible, by creating an account in our recruitment system. Last day to apply for this position is 21-04-30.
For questions about the position, please contact recruiting manager Mikael Lorin, mikael.lorin@epiroc.com / +4670 510 45 89

Ansök nu

Hörseltekniker till Skolstödsenheten, Örebro

Ljudtekniker
Läs mer Feb 9
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Vi söker nu en hörseltekniker vår lokal och hörseltekniker-enhet inom Skolstöd, med placering i Örebro på Birgittaskolan.
Skolstödsenheten inom verksamhetsområdet Specialskola inrättades 1 januari 2019 som ett led i ett myndighetsövergripande förändringsarbete och omfattar för närvarande cirka 60 medarbetare.

Skolstödsenheten tillhör verksamhetsområde Specialskola. Vi ger stöd till verksamhetsområdets enheter så att de kan fokusera på våra målgruppers behov. Vi ger bland annat stöd inom områdena ekonomi- och verksamhetsstyrning, elevadministration, personaladministration, teckenspråkstolkning, hörselteknik, lokalfrågor, kök, vaktmästeri och lokalvård.
Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi video, Skype och Zoom för arbete och möten på distans.

Birgittaskolan är en skola för elever som är döva eller har en hörselnedsättning. Skolan ligger i Örebro och tar emot elever
från Dalarnas, Södermanlands, Värmlands, Västmanlands, Örebro och Östergötlands län. För elever som inte kan
dagpendla till skolan har Birgittaskolan elevboende.
Det är cirka 100 medarbetare som arbetar på skolan alternativt på våra elevboenden.
Vi erbjuder våra elever en miljö som ger möjlighet till delaktighet och utveckling. Alla kan delta i det sociala samspelet,
känna tillhörighet och utvecklas som individer i en tvåspråkig utbildning i teckenspråkig miljö.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett väl inarbetat team spritt över landet där utbyte av erfarenhet och kunskap är en självklarhet. I dina arbetsuppgifter som hörseltekniker ingår enklare service av hörapparater, reparation/installation av hörseltekniska hjälpmedel samt dess tillbehör. Du kommer även att ansvara för varseblivning i skola, elevboende och kontor. Du kommer att ha placeringsort i Örebro med huvudansvar för våra skolor och kontors hörseltekniska installationer, resor i andra regioner förekommer. Du kommer att arbeta direkt mot elev samt lärare och övrig personal inom SPSM. Du är drivande och tar fram hörseltekniska lösningar i samråd med personal med fokus på pedagogik. Målet för oss är att tekniken inte ska begränsa. Du kommer även att utbilda vår personal och elever i användning av våra hörseltekniska lösningar. Övrig stöttning i hörseltekniska frågor förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- Gymnasieingenjör med inriktning mot elektronik/data eller likvärdigt
- minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat inom hörselområdet/AV-utrustning eller som vi bedömer likvärdigt.
- Du har goda kunskaper i Microsoft Office
- God förmåga att formulera dig i skriven svenska
- B-körkort

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av arbete med hörseltekniska hjälpmedel, hörselslinga, varseblivning, mikrofonteknik, kanalplanering och hörselteknisk mätutrustning.
- Ett stort teknikintresse och fokus på att hitta rätt lösningar ser vi som en förutsättning för att klara arbetet.
- Erfarenhet av arbete med ljudmiljö
- Erfarenhet av arbete i undervisningsmiljö
- Kunskap i svenskt teckenspråk
Om Du inte har kunskap i svenskt teckenspråk ska Du vara beredd att lära Dig.
- Kunskaper i engelska

Personliga egenskaper:
Du är engagerad i ditt arbete
Du skapar goda samarbetsrelationer med såväl medarbetare som chefer
Du är prestigelös, serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov
Du är pedagogiskt lagd
Du är självgående, strukturerad och har ett driv att hitta tekniska lösningar
Du har god prioriteringsförmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Museitekniker/Fastighetsskötare till Kretsloppslandet, Karlslund

Museitekniker
Läs mer Jun 11
Är du en engagerad museitekniker/fastighetsskötare? Nu söker vi någon som tillsammans med oss vill se till att Örebros populäraste besöksmål fortsätter utvecklas och fungera året runt.    

Om tjänsten

Som museitekniker/fastighetsskötare ingår du i enhetens värdskap där du möter besökare, samarbetar med interna och externa aktörer samt medverkar i våra olika evenemang. Du kommer att, tillsammans med miljöpedagogerna som ansvarar för undervisningen i Kretsloppslandet, vara ansvarig för skötseln och underhållet av utställningarna och fastigheten.

Arbetet är fördelat där du till 50% är ansvarig för drift och underhåll av Kretsloppslandets utställningar. Resterande 25% utgörs av drift och underhåll av övriga utställningar i Tekniska kvarnen samt viss fastighetsskötsel i Karlslunds kulturreservat. Arbetstiden är i huvudsak dagtid, men viss tjänstgöring under kvällar och helger förekommer vid större evenemang som t.ex. marknader.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• planering, montering och felsökning av AV-teknik samt löpande underhåll av utställningarna i Kretsloppslandet
• löpande skötsel och underhåll av övriga utställningar i Tekniska kvarnen, mindre reparationsarbeten, viss fastighetsskötsel
• utför självständigt olika serviceinsatser inom förvaltningen.

Kompetenskrav


• godkänd hantverksteknisk utbildning från gymnasiet eller motsvarande kompetens
• kunskap/erfarenhet inom IT & AV-teknik

Vi söker dig som har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och som tar initiativ för att uppnå resultat. Du kommer ofta med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt kan planera, organisera och prioritera arbete på ett effektivt sätt. Du är trygg, stabil, har självinsikt och har lätt för att arbeta med olika typer av människor. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har vilja, förmåga och intresse att hjälpa andra. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med övriga kollegor och kan dokumentera de system som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande


• erfarenhet av tekniskt arbete från museer eller liknande verksamhet 
• el-behörighet
• erfarenhet av utställningsproduktion med fokus på konstruktion 
• erfarenhet av arbete med IT
• kunskaper om ljussättning

Omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75%

Tillträde: 1 september

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen

Wadköping/Karlslund med 8 anställda ingår i verksamhetsområdet Allmänkultur och är en del av Kultur-och fritidsförvaltningen. Wadköping och Karlslund hör till Örebros populäraste besöksmål. Båda områdena erbjuder verksamhet året runt med ett brett programutbud, utställningar och museer. Här finns också caféer, restauranger, hantverkstäder, butiker och bostäder.?I Tekniska kvarnen finns förutom Kretsloppslandet ett tekniskt museum med experiment för hela familjen. 

Läs mer här: www.orebro.se/karlslund, orebro.se/wadkoping

Övrig information

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 24 juni.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Museitekniker

Museitekniker
Läs mer Sep 11
Museitekniker till Örebro läns museum Örebro läns museum söker en handlingskraftig, lösningsinriktad tekniker med bred praktisk kompetens. Du kommer ha ett roligt och varierande arbete tillsammans med många andra i museets personal inte minst museet andra tekniker.Huvudsakliga arbetsuppgifter-         Arbete med museets samlingar, arbeta praktiskt med lösningar för upphängning, montering, magasinsinredning mm.-         Planera och genomföra transporter av föremål ur samlingarna tillsammans med övrig personal.-         Fastighetsskötsel som till exempel innebär hantverkarkontakter, skötsel av utemiljö, vattenprover, maskiner, säkerhet, systematiskt brandskyddsarbete samt vara anläggningsskötare för brandlarm.-         Byggnadsvårdande arbeten på museets fastigheter enligt de vårdplaner som finns. Du ingår i museets fastighetsgrupp. Du kommer att beräkna och vara inköpare av material.-         Utställningsarbete som innefattar såväl montering, snickeri och måleri som rivning.Arbetstiden är huvudsakligen förlagd dagtid under vardagar, men visst helg- och kvällsarbete förekommer. Tjänsten är placerad i Örebro, men resor till våra anläggningar i Nora, Karlskoga och Askersund ingår.Vi söker dig som·        Har minst 3-årig gymnasieutbildning.·        Erfarenhet inom exempelvis byggbranschen, verkstadsarbete, fastighetsförvaltning/fastighetsskötsel.·        Klarar tyngre lyft.·        Har minst B-körkort.Meriterande Körkort C, truckkort, motorsågskörkort och utbildningsintyg för skylift.·        Erfarenhet av arbete med samlingsförvaltning, byggnadsvårdande arbete, kulturhistoriska utställningsproduktioner.·        Erfarenhet av fastighetsteknik såsom lågspänningssystem och att kunna läsa fastighets- och planritningar.Personliga egenskaperVi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är ansvarsfull, noggrann och initiativrik. Du ska ha en vilja att omsätta dina erfarenheter och kompetenser i museiverksamhet. Vidare önskar vi att du är mångkunnig och har en lyhörd och lärande inställning. Du har lätt för att kommunicera med andra, är prestigelös och är beredd att bidra med god service externt såväl som internt.Ditt arbetssättDu har ett strukturerat arbetssätt med en tydlig förmåga att skapa ordning omkring dig. Omvärlden kan ställa krav på snabba beslut och omdisponeringar så du behöver vara flexibel. Vi förutsätter att du är bekväm med Officepaketet.Om Örebro läns museumÖrebro läns museum är en stiftelse med ett 30-tal anställda och en budget som omsluter ca 30 miljoner kronor. Genom möte med konst och kulturhistoria vill vi att besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden. Museet visar utställningar på Örebro slott men producerar även vandringsutställningar som turnerar i Örebro län. Vi arbetar i hela Örebro län med kulturhistorisk kompetens inom områden som slöjd, kulturmiljö och arkeologi. Museet äger och driver också Siggebohyttans bergsmansgård utanför Nora, Gråbo arbetarmuseum i Karlskoga och Kullängsstugan i Askersund. Vi har stora samlingar av fotografier, konst och kulturhistoriska föremål.Länsmuseibyggnaden på Engelbrektsgatan 3 är för närvarande stängd för renovering.Örebro läns museum har kollektivavtal genom Sobona.Anställningens omfattningAnställningen är en heltidsanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse. Örebro läns museum tillämpar provanställning.AnsökanDu är välkommen med din ansökan inklusive löneanspråk (månadslön) och CV till mikael.calmestig@olm.se senast 2019-10-07.Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.Sista ansökningsdag är den 7 oktober 2019.KontaktpersonerMikael Calmestig, enhetschef Administrativa enhetenTelefon: 019-602 63 12Fackliga företrädareCharlott Torgén, DIKTelefon: 019-602 87 76Johanna Björck, DIKTelefon: 019-602 87 11Per Torgén, VisionTelefon: 019-602 87 20Anneli Ikola, VisionTelefon: 019-602 87 59Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterliga jobbannonser.

Ansök nu

Reparatör av vitvaror och tv

AV-tekniker
Läs mer Aug 9
reparation av vitvaror och tv apparater, en del på verkstad och en del hemma hos kunder, även en viss administration för våra installationer som vi även har, hjälp med bokning av kunder, koll på antal jobb/dag osv.
Ta emot kunder som lämnar in service på verkstad.

Du behöver absolut inte vara någon "servicetekniker", då detta idag handlar mycket om felsökning, gissa på vilka delar som kan behövas, det löds inget längre i denna branschen utan det byts ut hela delar istället.
Vana som bilmekaniker ser vi som ett plus då det liknar detta jobb en del, elkunskap är oxå ett plus eftersom vi hanterar produkter som är inkopplade på el, tex spisar, spishäll, där det är bra att kunna mäta elen och veta om faser osv.

Assist Workshop är en verkstad som gör reparationer av vitvaror och hemelektronik, vi gör även mycket installationer åt många företag
Vårt huvudkontor ligger i Linköping och vi har verkstäder i Linköping, Jönköping, Stockholm och Örebro.
Örebro är den plats vi söker till nu, man sköter mycket själv, beställer delar, bokar med kunder och planerar sina dagar så det är ett väldigt fritt arbete, bil tillhandahåller vi, en viss utbildning på vitvaror sker i Linköping där vi har kompetensen för det, ett par veckor där lär behövas för att kunna komma in i rutiner.

Ansök nu

P4 Örebro söker produktionstekniker

Ljudtekniker
Läs mer Jul 23
P4 Örebro söker en vikarierande produktionstekniker  som i tätt samarbete med våra reportrar och programledare gör lokala nyheter och program som är både snabba och vassa. Du är med redaktionen i fält, vid nyhetshändelser, vid utesändningar av program och evenemang.

I rollen som produktionstekniker ingår ett nära samarbete med kollegor lokalt, inom område Mitt men även med andra avdelningar inom Sveriges Radio. God samarbetsförmåga är därför en viktig egenskap. Du förväntas även kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ och vara flexibel. Du är trygg i din kompetens och är van att tala inför såväl små och stora grupper som i enskilda möten. Du är pedagogisk och strukturerad och kan på ett enkelt och begripligt sätt beskriva komplicerade tekniska system. Du älskar ny teknik och har förmågan att se hur den kan användas för att förenkla vardagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• I rollen som produktionstekniker är du en del av den redaktionella verksamheten och stödjer i olika tekniska frågor genom handledning, teknisk återkoppling samt ljudåterkoppling med lyssnarupplevelsen i fokus.
• Du är delaktig vid produktion och inspelning - i studion och på fältet.
• Du ansvarar för det tekniska materialet som stödjer produktionen, i detta ansvarsområde ingår även IT, fastighet och fordon.
• Uppdrag på närliggande kanaler och samarbete med dessa förekommer

Bakgrund och kvalifikationer


• Ljudteknisk utbildning.
• Grundläggande IT-kunskaper
• B-körkort är ett krav, C-körkort är meriterande.
• Erfarenhet av att arbeta inom media är meriterande
• Intresse för bild och video.
• Intresse för samhällsfrågor och sociala medier.
 

Vi vill ha en jämn könsfördelning i gruppen och ser därför gärna kvinnliga sökanden.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare

Anställning
Tjänsten är ett vikariat på heltid tom 31 december med möjlighet till förlängning. Tillträde 3 september eller efter överenskommelse.. Du kommer att arbeta på vaktlista vilket innebär tjänstgöring vissa kvällar och helger.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående. Placeringsort är Örebro.

Vi vill ha din ansökan senast 2018-08-15.

Vill Du veta mer? Ring produktionschef Bosse Råsäter på 070-569 77 41. För frågor kring din ansökan kontakta Maritha Widlund HR partner, tel 023 - 77 77 24.

Fackliga frågor besvaras av  Unionen: May-Britt Rylander 019 - 19 20 00


Varmt välkommen med din ansökan!

 


 .

Ansök nu

Museitekniker

Museitekniker
Läs mer Maj 9
Örebro läns museum söker en handlingskraftig, lösningsinriktad, mångkunnig tekniker. Du kommer att arbeta inom ett brett och mångfacetterat fält som kräver att du är ordningsam och flexibel. Du kommer att ha ett otroligt roligt arbete om du är rätt person för jobbet. Organisatoriskt kommer du att tillhöra Kunskapsenheten. Örebro läns museum arbetar projektorienterat.

Du kommer att arbeta med:

- museets samlingar och vara den påhittige magasinsföreståndaren som kommer med bra lösningar för upphängning, montering, hyllsystems placering, klimatmätningar m.m.

- planering och genomförande av transporter av föremål ur samlingarna tillsammans med museets intendenter.

- vara museets fastighetsskötare med allt vad det innebär av hantverkarkontakter, skötsel av utemiljö, vattenprover, maskiner, hantera larm och arbeta med systematiskt brandskyddsarbete samt att vara anläggningsskötare för brandlarm. Du kommer troligtvis stå på larmlista.

Tjänsten är på 100% och arbetstiden är huvudsakligen förlagd dagtid under vardagar, men visst helg- och kvällsarbete förekommer. Tjänsten är placerad i Örebro, men resor till våra anläggningar i Nora, Karlskoga och Askersund ingår.

- byggnadsvårdande insatser på de fastigheter museet äger enligt de vårdplaner som finns och i samarbete med fastighetsgruppen. Du kommer att beräkna och vara inköpare av material.

- att bygga samt att riva museets utställningar, vilket innefattar både snickeri och måleri. Arbetet innehåller emellanåt tunga lyft.

Vi söker dig som har minst 3-årigt gymnasium i grunden och som har erfarenhet v arbete inom exempelvis byggbranschen, verkstadsarbete, fastighetsförvaltning/fastighetsskötsel. Du ska ha en vilja att omsätta dina erfarenheter och kompetenser i en ny brancsh. har du tidigare arbetat inom museibranschen är det meriterande.

Du är ansvarsfull, noggrann, initiativrik och bra på det mesta. Du kommer troligtvis att famna områden du inte är bekväm med, så en lyhörd inställning och en förmåga att prestigelöst kunna ta instruktion är avgörande för att arbetet ska gå bra. Du har lätt att kommunicera med andra och har ett trevligt sätt mot alla, såväl internt som externt.

Du har ett strukturerat arbetssätt med en tydlig förmåga att skapa ordning omkring dig.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi förutsätter att du är bekväm med Officepaketet.

Körkort B är ett krav. har du körkort C, truckkort, motorsågkörkort och/eller utbildningsintyg för skylift är det meriterande. har du erfarenhet av arbete med samlingsförvaltning, byggnadsvårdande arbete, kulturhistoriska utställningsproduktioner eller arbete medteknik, lågspänningssystem är det också meriterande.

Örebro läns museum är en stiftelse med ett 30-tal anställda och en budget som omsluter ca 30 miljoner. Förutom museibyggnaden och föremålsmagasin i Örebro bedriver museet verksamhet i länet. Däribland äger och river Örebro läns museum Kullängsstugan i Askersund, Siggebohyttans bergsmansgård i Nora och Arbetarmuseet i Karlskoga.

Museet r i ett omdaningsskede. Museet ska använda kulturarv och konst för att ge perspektiv på vår egen tids angelägna frågor och vara en mötesplats för reflektion kring det förflutna, samtiden och framtiden. Verksamheten ska utgå från ett publikt perspektiv och bejaka mångfald och tillgänglighet.

Ansök nu

Vikarierande podieinspicient

Scenmästare
Läs mer Maj 4
Som podieinspicient är du en del av orkesteravdelningen och arbetar dagligen i nära kontakt med musikerna i Svenska Kammarorkestern. Du ska ge bästa möjliga service till musiker, dirigenter, solister och gästande artister för att de ska kunna leverera konserter på högsta nivå. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att planera och genomföra logistiskt arbete som dukning av podiet i samband med repetitioner och konserter, samt ha ansvar för podiematerial. Svenska Kammarorkestern turnerar och gästspelar regelbundet både nationellt och internationellt. Podieinspicient ansvarar även inför och under turnéer för logistik, dukning och praktiska uppgifter kring arbetet i olika konserthus. I arbetet ingår även arbete med iordningställande av lokaler till andra evenemang i konserthuset, arbete med scenteknik samt underhållsarbete.

Länsmusiken i Örebro AB eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss all kontakt från telefonförsäljare.För tjänsten krävs flerårig vana av arbete med scenkonstproduktioner samt att du har B-körkort. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och ha goda kunskaper i engelska, samt ha goda datakunskaper och behärska MS Office-paketet. Arbetet består av mycket praktiskt arbete och arbetsuppgifter som kräver god fysik. Du behöver vara en god organisatör med ordningssinne och förmåga att behålla lugnet under press samt ha en god social förmåga.


Länsmusiken i Örebro AB är ett dotterbolag i Örebro kommuns koncern, Örebro Rådhus. Bolaget har till ändamål att erbjuda invånare i Örebro kommun och Örebro län professionell konsertverksamhet av hög konstnärlig kvalitet samt vara en resurs för övrig musikverksamhet inom kommunen och länet. Verksamheten drivs från Örebro Konserthus och varje år presenteras cirka 175 konserter i såväl egen som extern regi, varav merparten av egenproducerade konserter med Svenska Kammarorkestern som är verksamhetens flaggskepp. Vidare evenemang som guidade visningar och uthyrning av konserthusets lokaler till möten, föreläsningar och utställningar. I husets foajé finns Restaurang Umami samt foajéscenen. Organisationen består av 50 tillsvidareanställda varav 39 musiker och 11 inom administration.

Ansök nu