Barnskötare jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Barnskötare i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

Barnskötare till Pepparn

Barnskötare
Läs mer Okt 23
Om förskolan

Norlandia driver tre förskolor i södra Örebro; Basilikan, Forskaren och Pepparn.

Vi söker nu utbildad barnskötare till Pepparn.

Pepparn är en förskola med två avdelningar. Här arbetar drivna pedagoger som gillar pedagogiska utmaningar.

Vi vistas i mindre grupper under stor del av dagen och arbetar i projekt utifrån barnens intressen och förmågor. Pedagogerna är medforskande och undervisning sker i samspel med barnen.
Medarbetare på våra Norlandia förskolor har stor möjlighet att påverka och få inflytande över beslut. Som stöd finns rektor och specialpedagog, samt utvecklingsledare.

Vem är du?

Vi söker en barnskötare med en fin barnsyn, en stark värdegrund och som är trygg i sin pedagogroll. Förskolan Pepparn är en liten förskola med fokus på att skapa en trygg och omtänksam miljö för barnen att utvecklas i. Du kommer att vara en viktig del av deras utveckling och trivsel under de viktiga första åren av deras liv.

Vi söker dig som brinner för att arbeta med barn och som har en fin barnsyn. Du är engagerad i att stötta varje barns individuella behov och bidra till deras utveckling både socialt och emotionellt.

Vår förskola har en tydlig värdegrund där vi värnar om alla barns lika värde och rättigheter. Vi ser därför att du delar våra värderingar och aktivt arbetar för att skapa en inkluderande och respektfull atmosfär på förskolan.

Som en del av vårt team förväntar vi oss att du är en trygg och stabil pedagog. Du är självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan fatta beslut utifrån barnens bästa. Du är öppen för samarbete och kan lyssna på andras perspektiv för att gemensamt driva förskolan framåt.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats där du får möjlighet att vara kreativ och påverka verksamheten. Vi värdesätter din erfarenhet och kunskap och ser fram emot att få lära och utvecklas tillsammans.


Exempel på förekommande arbetsuppgifter:

Tillsammans med dina kollegor ska du utveckla utbildningen enligt Läroplanen samt Norlandia förskolors styrdokument. Du arbetar alltid med barnets bästa i fokus. Kunskap och Innovation är ledord i vår utbildning och vi erbjuder barnen "Nya upptäckter - varje dag!" Detta betyder att du är en medforskande pedagog och är lyhörd för barnens intressen och behov.

Lärprocesser synliggörs genom pedagogisk dokumentation och du arbetar aktivt för att skapa stimulerande och utvecklande lärmiljöer. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på allas lika värde och att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

Vad får du av oss?
Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling, gemensam och individuell reflektions-/planeringstid, arbetskläder, pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag samt nära till ledning och beslut.


Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 90-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information

- Anställningsform: Vikariat (minst 6 månader)

- Omfattning: Heltid

- Tillträde: Januari 2024

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret.Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Timvikarier Norlandia förskolor Örebro

Barnskötare
Läs mer Aug 31
Norlandia förskolor Örebro söker timvikarier till förskolorna Basilikan, Forskaren och Pepparn.

Beskrivning av tjänsten
Erfaren och pålitlig timvikarie tillgänglig för arbete vid behov på våra tre förskolor; Basilikan, Forskaren och Pepparn. Flexibelt schema och förmågan att hoppa in med kort varsel. Stor kunskap inom barnomsorg och pedagogiska metoder för att säkerställa en kvalitativ och trygg miljö för barnen. Förmåga att anpassa sig till olika åldersgrupper och arbeta med individuella behov. Stark kommunikationsförmåga för att kunna samarbeta med förskolepersonal och föräldrar. Lugn och empatisk personlighet för att kunna hantera eventuella konflikter eller utmanande situationer.
Ta kontakt med oss för att boka in en tid för intervju! Vi ser fram emot att träffa dig och välkomna dig som en värdefull del av vårt team.

Vi erbjuder dig
Pedagogiska måltider, tre förskolor som arbetar likvärdigt och är placerade nära varandra och engagerade kollegor.Kvalifikationer och personliga egenskaper

- En fin människosyn

- Lyhördhet

- En vilja att arbeta

- Lekande pedagog

- Ansvarstagande

- Tillgänglig

- FlexibelOm Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 90-tal förskolor. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information

- Anställningsform: Timanställning

- Omfattning: Varierande

- Arbetstid: Varierande

- Tillträde: (ENLIGT ÖVERENSKOMMELSE/OMGÅENDE/ANNAT)

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret.

Sista ansökningsdag: 2023-10-01

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Ania Lundin 073-066 67 03

Rektor Pepparns förskolaVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare Norlandia förskolor Basilikan

Barnskötare
Läs mer Aug 21
Vi söker en barnskötare som vill vara med och utveckla en av våra fantastiska förskolor i Örebro. Vi arbetar i pedagogiska team och våra 50 barn är organiserade i små grupper utifrån ålder.

Beskrivning av tjänsten som barnskötare


VEM ÄR DU? Du är en trygg och ansvarstagande barnskötare som brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE; Competence, Ambitious, Respect, Energetic. Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i den dagliga undervisningen. Du är en lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du har också god förmåga att skapa trygga föräldrar och kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift.

DINA ARBETSUPPGIFTER Tillsammans med dina kollegor ska du vara en del i att utveckla verksamheten enligt Läroplanen samt Norlandia förskolors koncept. Du arbetar alltid för barnets bästa i fokus. Kunskap och innovation är ledord i vår utbildning och vi erbjuder barnen "Nya upptäckter - varje dag!" Detta betyder att du är en medforskande pedagog och lyhörd för barnens intressen. Tillsammans med arbetslaget planerar, utvärderar och reflekterar du kring utbildningen på avdelningen. Lärandet synliggörs genom pedagogisk dokumentation och du arbetar aktivt för att skapa stimulerande och utvecklande lärmiljöer. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

Om Norlandia Förskolor


Norlandia är en internationell aktör som driver förskolor, skolor, äldreomsorg och patienthotell i Sverige, Norge, Finland och Nederländerna. Våra förskoleverksamheter utgår från barnens delaktighet, inflytande och intressen. Våra förskolor utvecklas kontinuerligt genom närvarande, engagerade pedagoger som tillsammans provar nya perspektiv samt genom att kontinuerligt utvärdera och utveckla våra arbetssätt och koncept. Vår pedagogiska vision "livslång lust att leka och lära" genomsyrar hela verksamheten och innebär att vi ser barnens förmågor och kompetenser. Vi tror på det kompetenta barnet och vill stimulera deras nyfikenhet och ge dem en meningsfull dag. Varje dag ska vara fylld med glädje, lärande, lek och magiska ögonblick! Vi är en hälsofrämjande förskola och har en egna kockar som gör maten från grunden samt erbjuder familjerna tjänster som till exempel matlådor för att underlätta vardagen.

Arbetslivserfarenhet Utbildad barnskötare, erfarenhet efterfrågasÖvrig information

- Anställningsform: Långtidsvikariat/Tillsvidare med inledande provanställning

- Omfattning: Heltid

- Arbetstid: Enligt schema, vardagar

- Tillträde: Oktober 2023

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret.

Sista ansökningsdag: 2023-10-22Vid frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta: Anna Israelsson, rektor Norlandia förskolor Basilikan & Forskaren;

anna.israelsson@norlandia.com, 073-416 07 96

Arbetsgivarens webbplats;

http://www.norlandiaforskolor.se (http://www.norlandiaforskolor.se/) och www.basilikan.norlandiaforskolor.se (http://www.basilikan.norlandiaforskolor.se)

Förskolans adress;

Basilikavägen 10, 702 52 Örebro

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Timvikarier inom förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 1
Är du nyfiken på barnens lärande och utveckling i förskolan? Nu söker vi vikarier som vill arbeta inom förskolan och ge barnen den bästa starten på sitt livslånga lärande! 

Om tjänsten
Dina arbetsuppgifter innefattar att tillgodose barnens omsorgsbehov samt aktivt bidra till barnens lärande under tiden de vistas på förskolan. Dessa innebär både praktiskt stöd och hjälpa barnen förstå hur saker fungerar med hjälp av läroplanen för förskola som grund.  

Exempel på arbetsuppgifter


• hjälpa och stötta barnen vid på- och avklädning av ytterkläder vid byte mellan aktivitet inomhus och utomhus
• hjälpa och stötta barnen vid fruktstund, lunch och mellanmål
• hjälpa och stötta barnen i lek och aktivitet
• läsa böcker 
• bidra till vardaglig dokumentation och administration på förskolan

Om arbetsplatsen
Bemanningen Barn och Utbildning (BBU) förmedlar vikariat som är allt från en dag och upp till tre månader inom förskola, skola, fritidshem och gymnasium i Örebro kommun. För att arbeta hos BBU behöver du kunna cykla, ta bussen eller inneha ett B-körkort och bil för att ta dig till alla våra verksamheter. Vi söker bara dig som kan arbeta i hela kommunen vilket kan innebära resor utanför tätorten. Vi använder oss av Medvind som system där du som vikarie lägger in din tillgänglighet för att bli bokad på dina arbetspass. 

Kvalifikationer
Som person är du självgående, flexibel och engagerad. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan anpassa dig efter barnens, kollegornas och vårdnadshavarnas behov. Kommunikation och dokumentation är en viktig del av det dagliga arbetet och därför ska du ha goda kunskaper i svenska språket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav


• du är minst 18 år och har avslutat gymnasieutbildning eller yrkesutbildning genom t.ex. Komvux 
• du kan vikariera på samtliga förskolor inom Örebro kommun 

Meriterande


• B-körkort
• utbildning inom barn och fritid 
• annan likvärdig utbildning och/eller tidigare erfarenhet av liknande arbete

Omfattning och tillträde
Anställningsform: korttidsvikariat

Sysselsättningsgrad: 40-100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 30

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Du beställer själv utdrag från belastningsregistret hos Polisen. Du kan läsa mer på https://polisen.se/tjanstertillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 

Tänk på att det kan dröja upp till två veckor att få hem ditt registerutdrag!

Som en del av urvalsprocessen tillämpar vi språktester. 

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 24 december. Urval, tester och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag.

Majoriteten av urvalet kommer ske i mellandagarna för att intervjuer ska hållas i januari.

För att din ansökan ska hanteras ska den innehålla: CV, betyg/intyg med tillhörande kursöversikt.

Välkommen med din ansökan!

Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Hagvidson Nyponlunden söker erfaren barnskötare

Barnskötare
Läs mer Nov 13
Vill du arbeta på en förskola som medvetet arbetar för små barngrupper? På Hagvidson Nyponlunden arbetar vi i mindre barngrupper under större delen av dagen. Du kommer att vara delaktig i reflektion, planering och dokumentation av verksamheten. Hos oss tas barnens intressen tillvara och deras inflytande är grunden i vår verksamhet. Du förväntas ansvara tillsammans med en annan pedagog för projektgruppsarbete där barnens lärande står i fokus.
Utomhuspedagogik och projektarbete i linje med Grön Flagg är prioriterat. En förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med vårdnadshavarna är av stor vikt.
Vi har egen kock på plats som förser oss med lagad mat från grunden och nybakat bröd.
Tjänstegrad: 100%
Tillträde: Januari 2024
Om dig
Vi tror att du är utbildad barnskötare. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och tycker om att arbeta projektinriktat. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du inser vikten av en god dokumenterad verksamhet både på grupp- och individnivå. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
HAGVIDSON
• har en vision och affärsidé som uttalat har personalen i centrum och som en avgörande del för att vi ska nå våra mål.
• har en närvarande och engagerad rektor på förskolan med kolleger som älskar utmaningar och arbetar med lågaffektivt bemötande.
• har en verksamhet som gör skillnad och som man kan var stolt över.
• skapar utveckling genom samverkan, öppenhet och nytänkande
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Kollektiv avtal finns.
Välkommen med din Skriftliga ansökan och meritförteckning tillsammans med CV.
Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg – Belastningsregistret.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget arton fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde, nedan finns de förutsättningar och förmåner som erbjuds dig vid tillsvidareanställning. Som pedagog hos Hagvidson erbjuds du:
· 2000kr/år i friskvårdsbidrag.
· Arbetskläder för utebruk.
· Pedagogiska måltider.
· Möjlighet att få extra lediga dagar eller kontant ersättning kopplat till anställningsår inom företaget.
· Möjlighet att studera vidare från barnskötare till förskollärare på betald arbetstid.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Tybble förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 4
Vi söker dig som är engagerad och som med glädje vill vara med och skapa en förskola där trygghet, nyfikenhet, lust och glädje speglar verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Välkommen till Tybble förskola! Vi har två avdelningar och vi jobbar tillsammans som ett team över hela förskolan. Tillsammans planerar, genomför, dokumenterar och följer vi upp barnens utveckling. På vår förskola vill vi ge barnen möjlighet att påverka sin vardag och vi arbetar med barns delaktighet och inflytande. Vi lägger stor vikt vid leken och erbjuder barnen en trygg, rolig och lärande miljö. Barns lärande och pedagogers förhållningssätt är en viktig grund i vårt arbetssätt. Du kommer som barnskötare vara del i arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du kommer att vara kontaktpedagog för vissa barn där du bland annat självständigt dokumenterar och håller utvecklingssamtal. Därav tror vi att du som söker är självgående och trygg i rollen som barnskötare. 

Exempel på arbetsuppgifter: 

• att skapa goda relationer i möten med/mellan barn och vuxna
• att tillsammans med förskollärare planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet
• att tillsammans med all personal vara en närvarande pedagog och arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas
• att medverka till att erbjuda en stimulerande lärmiljö
• att vara med och skapa meningsfulla sammanhang där barn får pröva sina teorier, lösa problem och utmanas i sitt lärande
• att ha fortlöpande samtal med vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande samt genomför utvecklingssamtal i samråd med förskollärare
• att dokumentera och arbeta i de verksamhetssystem som finns 

Om arbetsplatsen
Tybble förskola ligger i Sörbyområdet och har nära till större parker, naturmiljöer och ligger nära Tybble torg. Förskolan har ca 35 barn i åldrarna 1-5 år. Vår goda mat levereras från Sörbyängsskolans kök. 

Förskolan är en av Sörbyområdets tre förskolor; Galaxen, Lavendelgården och Tybble. Sörbyområdet leds av en rektor. Samtliga förskolorna i området arbetar med arbetssättet vägledande samspel (ICDP). Förskolorna har regelbunden stöttning av Team Almbys specialpedagogteam. 

Läs mer om vår förskola på orebro.se/tybbleforskola!

Kvalifikationer
I rollen som barnskötare krävs det att du är lyhörd och kommunikativ. Du är därtill utåtriktad, engagerad och har lätt för att skapa nya kontakter. För dig är det viktigt att ha en god kommunikation med vårdnadshavare och du förstår vikten av att skapa trygghet i dina relationer. Du vet att alla har olika förutsättningar och känner en trygghet i hur du ska anpassa dig för att möta upp olika behov. Du tar ansvar för dina uppgifter, är flexibel och ser möjligheter i förändring. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver. Goda datorkunskaper krävs då arbetet innefattar digital dokumentation i våra verksamhetssystem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux
• erfarenhet som kontaktpedagog
• erfarenhet av att självständigt föra pedagogisk dokumentation
• IT-kompetens och erfarenhet av arbete i förskolans verksamhetssystem (ex. Teams, Unikum, Tempus)

Meriterande

• utbildning i Vägledande samspel (ICDP)
• utbildning i/kunskap av tecken som stöd (TAKK)
• erfarenhet av utomhuspedagogik

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 8 januari

Antal tjänster: 1 

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 11 december.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Skogsbrynet, vikariat

Barnskötare
Läs mer Nov 20
Är du en engagerad barnskötare som bidrar med positiv inställning och ett lösningsfokus? Välkommen med din ansökan till Skogsbrynet!

Om tjänsten 
På Skogsbrynets förskola har vi fem avdelningar, varav två småbarnsavdelningar och tre storbarnsavdelningar. Här blir du en del av ett tryggt och engagerat arbetslag med två förskollärare. Tillsammans planerar, genomför, dokumenterar och följer vi upp barnens utveckling. Du kommer att vara kontaktpedagog för vissa barn där du bland annat självständigt dokumenterar och håller utvecklingssamtal. 

På Skogsbrynet arbetar ett arbetslag med utbildade barnskötare och förskollärare som trivs ihop och verkligen vill ge barnen den allra bästa utbildningen och lägga grunden för ett livslångt lärande. För oss är det viktigt med samarbete, både i arbetslaget och på förskolan i stort. Vi har bland annat gemensamma sångsamlingar för att skapa gemensamma mötesplatser, både för oss som pedagoger och för barnen. Vår fina utegård använder vi oss av både för undervisning och lek, som en mötesplats för lärande och glädje. Vi jobbar ofta temainriktat, där temat kan ha uppstått utifrån barns intresse eller initierats av pedagogerna. I den fria leken och i temaarbetet ligger fokus på att stimulera och utveckla barns språkliga och matematiska förmåga.

Under år 2023/2024 prioriterar vi systematiskt kvalitetsarbete med fokus på pedagogisk dokumentation och hållbar utveckling. Därför tror vi att du som söker trivs med att jobba med de här delarna och vill vara med oss i vår utvecklingsresa.

Hos oss på Skogsbrynet har du möjligheten att bli en del av en välkomnande förskola med engagerade pedagoger!

Exempel på arbetsuppgifter:

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg miljö för utveckling, lek och lärande
• under ledning av förskollärare genomföra undervisning
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• under ledning av förskollärare medverka till utvecklingssamtalens
innehåll och genomförande
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Om arbetsplatsen
Skogsbrynet ligger i Hovsta, precis vid en busshållplats. Vi har fem avdelningar; Myran och Spindeln för barn 1–3 år samt Haren, Räven och Älgen för barn 3–5 år. Totalt har vi plats för cirka 90 barn. Vår undervisning bedrivs utifrån läroplanen (Lpfö18), där vi lägger stor vikt vid den fria leken genom att erbjuda barnen en trygg och rolig miljö. För oss är det viktigt att undervisningen väcker nyfikenhet hos barnen.

Hos oss har vi en stor och utvecklande gård som ger utrymme för allt från pulkaåkning på vintern till bollek och cykelåkning på sommaren. Vi har även närhet till såväl lekparker och skog och använder naturen både i vår undervisning och som ett avkopplande utflyktsmål. Här kan barnens kreativitet komma väl till utryck i olika miljöer. 

Vår goda mat tillagas av vår kock i vårt eget kök på Skogsbrynet. 

Läs mer om vår förskola på: orebro.se/skogsbrynetforskola!

Kvalifikationer
I rollen som barnskötare krävs det att du är lyhörd och kommunikativ. Du är därtill utåtriktad, engagerad och har lätt för att skapa nya kontakter. För dig är det viktigt att ha en god kommunikation med vårdnadshavare och du förstår vikten av att skapa trygghet i dina relationer. Du vet att alla har olika förutsättningar och känner en trygghet i hur du ska anpassa dig för att möta upp olika behov. Du tar ansvar för dina uppgifter, är flexibel och ser möjligheter i förändring. Goda datorkunskaper krävs då arbetet innefattar digital dokumentation. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• utbildad barnskötare
• erfarenhet av arbete som barnskötare inom förskola
• erfarenhet av att vara kontaktpedagog

Meriterande

• erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemen Unikum och Tempus
• utbildning i Vägledande samspel (ICDP)

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Tillträde: 8 januari t.om. 20 juni

Antal tjänster: 1 

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Förlängd annonsering. Sista ansökningsdag är 27 november.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Hagvidson Nyponlunden söker timvikarier

Barnskötare
Läs mer Okt 25
Vi tror att du har erfarenhet av arbete på förskola. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du kan hoppa in vid behov längre eller kortare tid. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
Stämmer detta in med dina tankar på hur du vill arbeta? I sådant är du fall varmt välkommen med din ansökan
Tjänsten
behovstjänst
Om oss
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget 18 fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Kullen, vikariat

Barnskötare
Läs mer Nov 14
Är du en kunnig och engagerad barnskötare? Har du erfarenhet av att vara kontaktpedagog? Välkommen med din ansökan till oss på Kullens förskola!

Om tjänsten 
Antalet barn ökar under vårterminen så nu finns chansen att söka som barnskötare till oss på Kullen. Vi består av ett arbetslag med utbildade och erfarna förskollärare och barnskötare som trivs ihop. Hos oss vill vi verkligen ge barnen den allra bästa utbildningen och lägga grunden för ett livslångt lärande. För oss är det viktigt att undervisningen väcker nyfikenhet hos barnen. Vi samarbetar mycket mellan avdelningarna och periodvis arbetar även alla avdelningar tillsammans med temaveckor för att stärka vi-känslan och gemenskapen. 

Den här tjänsten kommer att vara placerad på Mellangården, vår avdelning för barn mellan 3-5 år. Här blir du en del av ett drivet arbetslag med två förskollärare. Du kommer att vara kontaktpedagog för vissa barn där du bland annat självständigt dokumenterar och håller utvecklingssamtal. Som barnskötare hos oss tror vi att du trivs med att bidra med många idéer och till att utveckla förskolan mot uppsatta mål. 

Hos oss på Kullens förskola har du möjligheten att bli en del av ett tryggt och engagerat arbetslag!

Exempel på arbetsuppgifter:

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg miljö för utveckling, lek och lärande
• under ledning av förskollärare genomföra undervisning
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• under ledning av förskollärare medverka till utvecklingssamtalens
innehåll och genomförande
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Om arbetsplatsen
Kullens förskola är belägen centralt i Hovsta, precis bakom Hovstaskolan och nära en busshållplats. Vi har närhet till större naturområden, där vi ofta tillbringar mycket tid. Vi använder naturen både i vår undervisning och som ett avkopplande utflyktsmål. Att laga mellanmål över öppen eld förekommer flera gånger per termin med våra härliga barngrupper. I våra ateljéer arbetar vi med olika material och har möjlighet till olika typer av kreativt skapande.

Hos oss har vi tre avdelningar; Sörgården för barn 1-3 år, Mellangården och Norrgården för barn 3-5 år, vikariatet är på Mellangården. Hos oss bedriver vi undervisning utifrån läroplanen (Lpfö18) och lägger stor vikt vid den fria leken genom att erbjuda barnen en trygg och rolig miljö. För oss är det viktigt att undervisningen väcker nyfikenhet hos barnen.

Vi samarbetar mycket mellan avdelningarna. Periodvis arbetar även alla avdelningar tillsammans med temaveckor för att stärka vi-känslan och gemenskapen, de senaste terminerna har det inneburit ett gemensamt sagotema med drama, skapande, matematik och digitala verktyg.

Kullen är en HBTQ-diplomerad förskola, vilket innebär att vi arbetar inkluderande och för allas lika värde.

Läs mer om vår förskola på: orebro.se/kullenforskola!

Kvalifikationer
I rollen som barnskötare krävs det att du är lyhörd och kommunikativ. Du är därtill utåtriktad, engagerad och har lätt för att skapa nya kontakter. För dig är det viktigt att ha en god kommunikation med vårdnadshavare och du förstår vikten av att skapa trygghet i dina relationer. Du vet att alla har olika förutsättningar och känner en trygghet i hur du ska anpassa dig för att möta upp olika behov. Du tar ansvar för dina uppgifter, är flexibel och ser möjligheter i förändring. Goda datorkunskaper krävs då arbetet innefattar digital dokumentation. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• utbildad barnskötare
• erfarenhet av arbete som barnskötare inom förskola
• erfarenhet av att vara kontaktpedagog

Meriterande

• erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemen Unikum och Tempus
• utbildning i Vägledande samspel (ICDP)

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 8 januari t.om. 20 juni

Antal tjänster: 1 

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 22 november.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Dibber Västra Mark söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 20
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 100 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Vill du vara med och få världens viktigaste värden att växa? Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och som individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt. Som anställd hos Dibber förskolor ska du vara en varm och kompetent vuxen med barnens egenvärde, välmående och självkänsla i fokus. Du arbetar medforskande och närvarande med barnen på förskolan. Undervisningen och vår pedagogiska verksamhet utgår från läroplanen och som pedagogiskt verktyg har vi lärvänner som representerar olika delar av läroplanen för förskolan. 

Vi är en förskola med Ut och Njut-profil vilket bygger på att vår utevistelse ska vara njutbar och meningsfull för barnen. Genom vår Ut och Njut-profil erbjuder vi barnen ett situationsanpassat och upplevelsebaserat lärande där barnen får möjligheter att utforska sin omvärld med allt vad det innebär. Till vår hjälp i utforskandet har vi Hojjacyklar som vi cyklar ut med på äventyr i närmiljön. Vi tror på ett ökat lärande då barnen får uppleva många olika pedagogiska miljöer under sina dagar i förskolan. Platser som vi ofta besöker är skogar, parker eller andra platser i vår närmiljö. Vi tror på att ta undervisningen utomhus och ser också att du delar detta synsätt och arbetssätt.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare arbetar du aktivt och lojalt med förskolans dagliga göromål och pedagogiska arbete med utgångspunkt från vår värdeplattform, våra mål och planer. Vi får världens viktigaste värden att växa! Du skapar goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Du arbetar utifrån vår Hjärtekultur där barnets bästa alltid kommer i första hand och är delaktig i att stärka varje barns självkänsla och egenvärde. Tillsammans med ditt arbetslag planerar, dokumenterar och analyserar ni er undervisning för att skapa en stimulerande utbildning för varje barn. Du tar ansvar tillsammans med dina kollegor för att omsorg, utbildning och välbefinnande bildar en helhet under barnens vistelse på förskolan.  

Kvalifikationer
- Utbildad barnskötare eller liknande, alternativt annan för tjänsten förvärvad erfarenhet.
- God kommunikationsförmåga samt samarbetsförmåga.
- Goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntlig.

Övrigt meriterande:
- Erfarenhet av arbete som barnskötare
- Erfarenhet av verksamhetssystemen unikum och tempus

Personliga egenskaper
Du är en relationsorienterad person som ser varje enskilt barn. Du lyssnar och är lyhörd för det barnen vill förmedla och tar tillvara på varje barns åsikter och tankar. Du har ambitioner och passion för det du gör. Du kan också skapa engagemang och deltar i barnens lek och utveckling. Du är en medforskare med barnen och kommer tillsammans med arbetslaget att planera och reflektera för att innehållet på förskolan blir utmanande, stimulerande och lustfyllt utifrån de satta målen.
Du är lösningsorienterad, flexibel och är en lagspelare med god förmåga att samarbeta. För att vara framgångsrik i rollen måste du med ödmjukhet och respekt kunna kommunicera med människor med olika bakgrunder och i olika livssituationer. Du är en driven person som kan arbeta självständigt och i samarbete med dina kollegor och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.? Vi söker en barnskötare som är en varm, kompetent och omtänksam person. Lekfull, ambitiös, tillåtande och tydlig är ledord för vår personal. Du kan identifiera dig med Dibbers värdegrund.

Vi erbjuder
- Planeringstid och reflektionstid i arbetslaget varje vecka.
- Kollektivavtal genom Almega (Friskoleavtalet).
- Fria pedagogiska måltider
- Arbetskläder
- Friskvårdsbidrag 3000:-/år
- Personalstöd via Falck Health Care

Kontaktinformation
Mats Kempinsky, TF Rektor, 0765346610, mats.kempinsky@dibber.se

Arbetsplats
Karlsgatan 58b

703 41 Örebro

Ansök nu

Barnskötare kvällar/helger

Barnskötare
Läs mer Okt 17
VI SÖKER DIG, engagerad och nyfiken, som vill stötta pedagogerna på förskolan vid behov
Om Tjänsten
Vi söker dig som har barnskötarutbildning. Du har god samarbetsförmåga och är självständig, initiativrik och målinriktad och har ett förhållningssätt som är situations anpassat. En positiv inställning är en förutsättning. Du har intresse för att utveckla nya arbetsmetoder samt sprida kunskaper och erfarenheter till kollegor. Vi ser utemiljön som viktig och mycket av den pedagogiska verksamheten bedrivs utomhus, både på gården och i skogen.
Du har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor och kan med lätthet skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet
Ansökan: Känner du att du är rätt person att jobba hos oss?
Varmt välkommen med din ansökan!
Övriga arbetsuppgifter
Har du körkort och/eller bil är det en fördel, men inget krav

Ansök nu

Dibber Örebro söker timvikarier

Barnskötare
Läs mer Sep 27
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 100 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Behöver du ett extrajobb? Vill du bidra till att få alla barn att känna sig värdefulla? Trivs du med ett engagerat team och lekfulla arbetsdagar? Då är det dig vi söker! Som vikarie arbetar du aktivt och lojalt med förskolans dagliga göromål och pedagogiska arbete med utgångspunkt i att vara en närvarande vuxen med barnen. Tillsammans får vi världens viktigaste värden att växa!

Som vikarie på Dibber Örebro blir du inringd samma dag eller planerat inbokad. Som vikarie hos oss kan det innebär att man arbetar både i barngrupp eller i kök samt lokalvård på någon av förskolorna Västra mark, Kottebo och Valpebo. Notera att tjänstens omfattning benämns som 50%, däremot finns möjlighet till större omfattning i arbetsgrad då tjänsten täcker alla våra tre enheter i Örebro. Giltigt utdrag ur belastningsregistret (för skola och förskola) ska visas upp innan första arbetstillfälle. 

Arbetsuppgifter
.Skapa goda relationer till barn där vuxna och barn är likvärdiga; där den vuxne lyssnar och låter barnen delta så att de utvecklar färdigheter, självförtroende och livsglädje.
.Ha en positiv attityd och hållning gentemot både barn, vårdnadshavare och medarbetare.
.Medansvar för omsorg och pedagogiskt arbete på förskolan, t.ex. samlingsstunder, aktiviteter, fri lek och rutinmässiga situationer.
.Vi har ut och njut-profil vilket innebär att vi förlägger våra dagar och undervisning både inne och ute. Genom vår Ut och Njut-profil erbjuder vi barnen ett situationsanpassat och upplevelsebaserat lärande där barnen får möjligheter att utforska sin omvärld med allt vad det innebär.
.Se till att förskolan drivs i enlighet med Dibbers värdeplattform och kvalitetsstandard

Kvalifikationer
.Vi värdesätter att kunna starta omgående.
.Giltigt belastningsregister (Utdrag för arbete inom skola och förskola)
.Erfarenhet av arbete i förskola värdesätts

Personliga egenskaper
.Du är en relationsorienterad person som ser varje enskilt barn.
.Du lyssnar och är lyhörd för det barnen vill förmedla.
.Du har ambitioner och passion för det du gör.
.Du kan skapa engagemang och deltar i barnens lek och utveckling.
.Du är lösningsorienterad, flexibel och samarbetsvillig. För att vara framgångsrik i rollen måste du kunna kommunicera med människor med olika bakgrunder och i olika livssituationer.
.Du kan arbeta både självständigt och kollegialt samt ta ansvar.
.Vi letar efter en vikarie som är en god, varm och omtänksam vuxen. Lekfull, ambitiös, tillåtande och tydlig är ledord för vår personal.
.Du kan identifiera dig med Dibbers värdegrund.

Vi erbjuder
.Ett nära samarbete med kollegor. 
.Pedagogiska måltider.

Kontaktinformation
Matilda Fyrpihl

Arbetsplats
Hindergårdsgatan 22

703 81 Örebro

Ansök nu

Hagvidson Marieberg söker barnskötare vikariat

Barnskötare
Läs mer Sep 26
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget arton fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
Läs gärna mer om Hagvidson på www.hagvidson.se
Vi tror att du är utbildad barnskötare. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och tycker om att arbeta projektinriktat. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du inser vikten av en god dokumenterad verksamhet både på grupp- och individnivå. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola! Vill du arbeta på en förskola som medvetet arbetar för små barngrupper?
På Hagvidson Marieberg arbetar vi i mindre barngrupper under större delen av dagen. Du kommer att vara delaktig i reflektion, planering och dokumentation av verksamheten. Hos oss tas barnens intressen tillvara och deras inflytande är grunden i vår verksamhet. Du förväntas ansvara tillsammans med en annan pedagog för projektgruppsarbete där barnens lärande står i fokus.
Utomhuspedagogik och projektarbete i linje med Grön Flagg är prioriterat.
En förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med vårdnadshavarna är av stor vikt.
Stämmer detta in med dina tankar på hur du vill arbeta? I sånt fall varmt välkommen med din ansökan
Tjänsten är vikariat 75-80% start i januari fram till 20 juni ev, förlängning.

Ansök nu

Barnskötare till Grönvallska/Medinska förskolan

Barnskötare
Läs mer Okt 6
Är du en engagerad barnskötare som vill jobba i lantlig miljö med naturen runt husknuten? Nu välkomnar vi ytterligare en barnskötare till oss på Grönvallska/Medinska förskolan i Ölmbrotorp!

Om tjänsten

Nu finns möjligheten att bli en del av vårt härliga arbetslag! Den här tjänsten är på 50 % och innebär arbete 5 dagar per vecka. Tjänsten kommer att vara placerad i Medinska huset på vår småbarnsavdelning Raketen. Här är vi, utöver den här tjänsten, en förskollärare med utvecklingsledaruppdrag och två barnskötare som samarbetar i det dagliga arbetet. Vi delar på ansvaret för mathanteringen, vilket innebär att vi hämtar mat från matsalen och sköter disk samt frukost och mellanmål på avdelningen. För att hantera det uppdraget har vi därför utökad personaltäthet på Raketen.

Som barnskötare hos oss kommer du att arbeta i nära samarbete med kollegor, ledning och framförallt barnen och dess vårdnadshavare. Här har du som barnskötare en viktig roll i att säkerställa att både det enskilda barnet och gruppen får en dag som innehåller god kvalitet på utbildningen. Vi utgår från barnens intressen och leken får alltid ta stor plats i vår undervisning. Hos oss arbetar vi utifrån tanken att alla barn är allas barn. Därför är kontinuerligt samarbete viktigt för oss, så att både barnen och vårdnadshavarna känner sig trygga med samtliga pedagoger på förskolan.

Välkommen till oss på Grönvallska/Medinska förskolan, där trygghet, kvalitet och samarbete är våra viktigaste ledord!

Exempel på arbetsuppgifter:

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg omsorg i utbildningen
• arbeta för att alla barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande
• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Om arbetsplatsen
Grönvallska/Medinska förskolan har tre avdelningar och cirka 50 barn i åldrarna 1–5 år. Förskolans avdelningar är fördelade i två byggnader. I tvåplansvillan finns avdelningarna Solen och Galaxen för de äldre barnen, och i enplansbyggnaden avdelning Raketen för yngre barn. Vi ingår i Dylta rektorsområde som omfattar Ervalla, Grönvallska/Medinska och Järle förskolor. Vi har även ett nära samarbete med Hovsta förskolor och bildar tillsammans Hovsta/Dylta förskoleområde med en gemensam ledningsgrupp och flera gemensamma aktiviteter i vårt årshjul. 

En gemensam vision för Dylta förskolor är att förskolorna ska vara en mötesplats för utveckling, lärande och glädje. Vi arbetar aktivt för likvärdiga förskolor där varje barn ska ges förutsättningar för individuell utveckling och får vara ”sitt bästa jag” utifrån sina intressen och förmågor.

Grönvallska/Medinska förskolan ligger i Ölmbrotorp och du tar dig enkelt dit med bil, ungefär 15 minuters bilväg från centrala Örebro.

Läs mer om vår förskola på: orebro.se/gronvallskamedinskaforskolan

Kvalifikationer
Som person behöver du vara flexibel, kunna ta ansvar och arbeta aktivt för att tillsammans med dina kollegor göra verksamheten trygg och lugn men samtidigt spännande och rolig för våra barn. Du har god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och möter människor med inlevelse och empati i ditt dagliga arbete. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver. B-körkort krävs då det kan vara svårt att ta sig till förskolan med kollektivtrafik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux
• B-körkort

Meriterande

• erfarenhet av att arbeta med de yngsta barnen på förskolan
• erfarenhet av ICDP

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 50%

Tillträde: 8 januari eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 15 oktober.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare kvällar/helger

Barnskötare
Läs mer Sep 25
Är du en person som vill underlätta andra människors vardag samtidigt som du har ett roligt extrajobb?
Vi söker dig som har genuint intresse för barn och som vill arbeta som barnvakt för olika familjer.
Om Tjänsten
Du bör vara flexibel, stresstålig och yrkesstolt. Arbetet innebär att vara delaktig och ibland själv ta ansvar för alla förekommande arbetsuppgifter rörande barnet. Det är viktigt att du har någon form av erfarenhet som barnskötare och alltid tycker det är roligt att vara med barn. Som person ser vi att du är ansvarsfull, social och kreativ för att komma på nya lekar med barnen. Viktigt att du känner dig trygg som barnvakt och kan ta stort ansvar.
Du har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor och kan med lätthet skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kan arbeta flexibelt både vardagar och helger som barnskötare
Ansökan: Känner du att du är rätt person att jobba hos oss?
Varmt välkommen med din ansökan!
Övriga arbetsuppgifter
Har du körkort och/eller bil är det en fördel, men inget krav

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Blåsippan

Barnskötare
Läs mer Sep 12
Verksamhetsbeskrivning
Förskolan Blåsippan vill lägga grunden för ett livslångt lärande. Viktigt för oss är att arbeta för att våra barn ska få goda kunskaper om olika kulturer, normer och värderingar och känna sig inkluderade i samhället.
Hos oss är det viktigt att alla barn synliggöras, utmanas och lyckas utifrån sina egna förutsättningar. För oss är medkänsla, närvarande och förtroende hos pedagogerna A och O.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer att vara i barngrupper. Delta aktivt i planering och att genomföra aktiviteter dagligen i enlighet med LPFÖ 18. Vi tar inspiration från Reggio Emilia och andra pedagogiska modeller.
För att kunna erbjuda bästa möjliga utveckling använder vi oss av såväl modern pedagogik som teknik. Vi är en förskola som är engagerad i lokalsamhället och vi arbetar i nära samarbete med familjen. Vårt mål är att ge barn mod, självförtroende, rätt kunskap och kompetens för att kunna nå sina drömmars mål. Som barnskötare på förskolan Blåsippan är du aktivt närvarande bland barnen med andra pedagoger med fokus på att skapa goda förutsättningar för lek och lärande. På Blåsippan förskola är det viktigt med goda relationer mellan alla som möts i förskolan.
Utbildning/kvalifikationer
- Vi söker dig som har barnskötare utbildning eller en motsvarande utbildning med inriktning för barn.
- Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du möter föräldrar som kanske kommer till förskolan för första gången med lyhördhet och förståelse.
- Flexibilitet och förmåga att se möjligheter samt förmåga att själv bidra med idéer och förslag som förbättrar verksamheten är viktigt i denna roll.
- Du kan jobba individuellt och tillsammans med andra för att effektivt nå gemensamma mål. Förskolan Blåsippan eftersträvar och värdesätter mångfald.
Vi ser gärna att du kan arbeta med det som du brinner för.


Förmåner du får hos oss:
- Vi har kollektiv avtal (personal- och pensions-försäkring ITP och TGL)
- Vi erbjuder på friskvårdsbidrag
- Tillräcklig tid för enskild och grupp planering


Anställning sker enligt överenskommelse!
Sysselsättningsgrad är 80-100% enligt överenskommelse.
Vi bokar intervju löpande under annons tid.

Ansök nu

Förskolevikarie på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Barnskötare
Läs mer Sep 15
Hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen Förskolebemanning!
PersonalExpressen är ett bemanningsföretag inom förskolan som finns till för att skapa en positiv skillnad för både vuxna och barn i deras liv. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår medarbetare trivs på din arbetsplats genom oss, samtidigt som du känner att du utvecklas på det personliga planet!
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom förskolan och som trivs att arbeta med barn i förskolemiljö. Det viktigaste är att du brinner för barnens utveckling samt att du har ett stort personligt engagemang i ditt arbete. Vi söker såväl dig som är utbildad barnskötare som vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta inom förskolan som vi söker dig som har en stor nyfikenhet inför att prova på att arbeta inom förskolan. Hos oss är alla som älskar att arbeta med barn välkomna och vi anpassar givetvis alltid uppdragen utefter dina tidigare individuella yrkeserfarenheter!
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet över din egen arbetstid. Du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du vill arbeta och blir då bokad på olika dagsvikariat som förskolevikarie på olika förskolor olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika förskolor med olika pedagogiska filosofier. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med studier eller andra deltidsjobb. Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag. Vi får många förfrågningar till oss som varierar mycket i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Vi samarbetar med en lång rad förskolor över hela landet, såväl kommunala som privata. Hos oss kommer du alltid att hitta ett uppdrag som passar just dig - hur du än själv föredrar att jobba!
Oavsett hur du väljer att arbeta tillsammans med oss kommer du alltid att vara garanterad en högre lön hos oss än om du hade arbetat som anställd direkt på en förskola - vi står upp för våra förskolevikariers löner vilket gör att du som vår medarbetare alltid kan känna dig trygg med att du har en arbetsgivare som är lojal med dig. Vi förstår att du kommer att värdera en arbetsgivare högt som också värderar dig högt tillbaka!
Sök in till oss på PersonalExpressen Förskolebemanning redan idag!
Hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig!

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Aug 15
Älskar du närheten till naturen och möjligheten att utveckla utomhuspedagogik? Då är detta arbetsplatsen för dig! Fridhem förskola och skola har skogen och landsbygden som närmsta granne. Hållbarhet och miljötänk genomsyrar hela verksamheten, exempelvis lagas maten från grunden på plats i skolans kök och vi har ett nära samarbete med Friluftsfrämjandet.
Vi är en liten verksamhet vilket möjliggör för alla barn och elever att känna sig trygga och utvecklas i sin egen takt. Verksamheten drivs som föräldrakooperativ så om du tycker om korta beslutsvägar och möjligheten att påverka och utveckla verksamheten kommer du att trivas här.
Vi söker nu en person till vår förskoleverksamhet för att täcka upp för föräldraledighet under höstterminen.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer arbeta som barnskötare i vår förskoleverksamhet omfattande 33 barn fördelade på tre avdelningar.
Du kommer att arbeta naturnära då den egna skogen med kojby, lekstall och hinderbana är både skolgård och arbetsplats. De mindre barnen i förskolan har en egen gård med lekstuga, klätterställning och gungdjur.
Din profil
Vi välkomnar dig som har erfarenhet av arbete som barnskötare. Om du är intresserad av hållbarhetsfrågor och friluftsliv ser vi det som en stor tillgång.
Du behöver ha B-körkort och tillgång till bil p.g.a. att kollektivtrafiken ut till oss är otillräcklig.
Att skapa relationer till såväl barn, vårdnadshavare och kollegor faller sig naturligt för dig. Du tar aktivt initiativ i sociala sammanhang och trivs i en kontext där alla känner alla. Att lösa uppkomna problem gör du snabbt utan att släppa det långsiktiga perspektivet. Som person är du trygg och skapar tillit hos barnen.
Vi rekryterar löpande, så skicka in din ansökan redan idag!
Vi önskar inte bli kontaktade av externa rekryteringsfirmor eller annonsförsäljare.

Ansök nu

Hagvidson Marieberg och Nyponlunden söker timvikarier

Barnskötare
Läs mer Aug 15
Vi tror att du har erfarenhet av arbete på förskola. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du kan hoppa in vid behov längre eller kortare tid. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
Stämmer detta in med dina tankar på hur du vill arbeta? I sådant är du fall varmt välkommen med din ansökan
Tjänsten
behovstjänst
Om oss
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget 17 fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare kvällar/helger

Barnskötare
Läs mer Aug 30
Är du en person som vill underlätta andra människors vardag samtidigt som du har ett roligt extrajobb?
Vi söker dig som har genuint intresse för barn och som vill arbeta som barnvakt för olika familjer.
Om Tjänsten
Du bör vara flexibel, stresstålig och yrkesstolt. Arbetet innebär att vara delaktig och ibland själv ta ansvar för alla förekommande arbetsuppgifter rörande barnet. Det är viktigt att du har någon form av erfarenhet som barnskötare och alltid tycker det är roligt att vara med barn. Som person ser vi att du är ansvarsfull, social och kreativ för att komma på nya lekar med barnen. Viktigt att du känner dig trygg som barnvakt och kan ta stort ansvar.
Du har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor och kan med lätthet skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kan arbeta flexibelt både vardagar och helger som barnskötare
Ansökan: Känner du att du är rätt person att jobba hos oss?
Varmt välkommen med din ansökan!
Övriga arbetsuppgifter
Har du körkort och/eller bil är det en fördel, men inget krav

Ansök nu

Timvikarier till RGD/RGH

Barnskötare
Läs mer Aug 24
Vi söker nu flera timvikarier som vill bli en del av ett glatt gäng kollegor som hjälps åt att stötta ungdomarna i Riksgymnasietes boende under studietiden.

Varmt välkommen att söka till oss!

Om tjänsten
I Örebro finns Sveriges enda riksgymnasium för elever med olika grad av hörselnedsättning och generell språkstörning. Under studietiden erbjuds eleverna plats i vårt boende där de får möjlighet att växa, lära och utvecklas under en viktig tid i livet. Boendets uppgift är att skapa trygghet i elevens boende- och fritidssituation vilket innefattar tillsyn, stöd och uppföljning samt samtal och aktiviteter som utvecklar gemenskap inom elevgruppen.

Som boendestödjare ansvarar du för arbetet med eleverna i boendet. Arbetsgruppen som du tillhör består av 4 arbetslag som du har ett tätt samarbete med. Du erbjuds varierande arbetsdagar där fokus ligger på allt från att utveckla och stärka de sociala relationerna hos eleverna genom kontaktmannaskap, samt att vara ett studiestöd och ha enskilda samtal. Ditt arbetssätt grundar sig på ungdomarnas förutsättningar och individuella behov av stöd. Våra arbetstider är främst under kvällar och helger då våra elever är på boendet, men dagtid kan förekomma.

Exempel på arbetsuppgifter:

• stödja elever och arbeta främjande för trygghet, studiero och elevers sociala utveckling
• ge studiestöd och följa upp elevernas skolgång
• samarbeta med hem, skola, fritid med flera och ge individuellt anpassat stöd utifrån elevens behov
• planera, följa upp samt dokumentera samtal och insatser i arbetet med eleverna
• hålla boendemiljön ren och fräsch (vardagsstädning) samt enklare köksuppgifter i anslutning till boendets måltider
• ta ansvar för fritidsaktiviteter

Om arbetsplatsen
I Örebro finns Sveriges enda riksgymnasium för elever med dövhet och hörselnedsättning. På Riksgymnasiet studerar även elever med generell språkstörning och kombinerad syn- och hörselnedsättning. Här finns också Riksgymnasiesärskolan för döva och hörselskadade.

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade erbjuder ett antal nationella program och alla introduktionsprogram. Utbildningen bedrivs på tre av Örebro kommuns gymnasieskolor – Rudbecksgymnasiet, Tullängsgymnasiet och Virginska gymnasiet. Riksgymnasiet har också boende- och fritidsverksamhet.

Mer information om Riksgymnasiet för döva och hörselskadade finns på: www.orebro.se/riksgymnasiet

Kvalifikationer
För att passa i rollen är du trygg, lugn och professionell i ditt bemötande och samarbete med andra. Som person är du positiv, strukturerad och lösningsfokuserad samt har en naturlig förmåga att prioritera i arbetet. Det är viktigt att du är utåtriktad och socialt aktiv på arbetsplatsen för att på ett bra sätt skapa kontakt och över tid bygga relationer med eleverna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

• gymnasiekompetens: barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• du ska kunna kommunicera på svenska i tal och skrift med ungdomar och vårdnadshavare som inte behärskar teckenspråk

Meriterande:

• erfarenhet av arbete med elever/ungdomar med särskilda behov
• kunskap i teckenspråk

Omfattning och tillträde
Anställningsform: timvikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Arbetstiden: dag/kväll/helg 

Övrig information
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Innan du erbjuds en anställning inom arbete med personer med funktionsnedsättningar behöver du visa upp registerutdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 4 september

Välkommen med din ansökan!

Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Dibber Västra Mark söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Aug 16
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 100 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Vill du vara med och få världens viktigaste värden att växa? Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och som individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt. Som anställd hos Dibber förskolor ska du vara en varm och kompetent vuxen med barnens egenvärde, välmående och självkänsla i fokus. Du arbetar medforskande och närvarande med barnen på förskolan. Undervisningen och vår pedagogiska verksamhet utgår från läroplanen och som pedagogiskt verktyg har vi lärvänner som representerar olika delar av läroplanen för förskolan. 

Vi är en förskola med Ut och Njut-profil vilket bygger på att vår utevistelse ska vara njutbar och meningsfull för barnen. Genom vår Ut och Njut-profil erbjuder vi barnen ett situationsanpassat och upplevelsebaserat lärande där barnen får möjligheter att utforska sin omvärld med allt vad det innebär. Till vår hjälp i utforskandet har vi Hojjacyklar som vi cyklar ut med på äventyr i närmiljön. Vi tror på ett ökat lärande då barnen får uppleva många olika pedagogiska miljöer under sina dagar i förskolan. Platser som vi ofta besöker är skogar, parker eller andra platser i vår närmiljö. Vi tror på att ta undervisningen utomhus och ser också att du delar detta synsätt och arbetssätt.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare arbetar du aktivt och lojalt med förskolans dagliga göromål och pedagogiska arbete med utgångspunkt från vår värdeplattform, våra mål och planer. Vi får världens viktigaste värden att växa! Du skapar goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Du arbetar utifrån vår Hjärtekultur där barnets bästa alltid kommer i första hand och är delaktig i att stärka varje barns självkänsla och egenvärde. Tillsammans med ditt arbetslag planerar, dokumenterar och analyserar ni er undervisning för att skapa en stimulerande utbildning för varje barn. Du tar ansvar tillsammans med dina kollegor för att omsorg, utbildning och välbefinnande bildar en helhet under barnens vistelse på förskolan.  

Kvalifikationer
- Utbildad barnskötare eller liknande, alternativt annan för tjänsten förvärvad erfarenhet.
- God kommunikationsförmåga samt samarbetsförmåga.
- Goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntlig.

Övrigt meriterande:
- Erfarenhet av arbete som barnskötare
- Erfarenhet av verksamhetssystemen unikum och tempus

Personliga egenskaper
Du är en relationsorienterad person som ser varje enskilt barn. Du lyssnar och är lyhörd för det barnen vill förmedla och tar tillvara på varje barns åsikter och tankar. Du har ambitioner och passion för det du gör. Du kan också skapa engagemang och deltar i barnens lek och utveckling. Du är en medforskare med barnen och kommer tillsammans med arbetslaget att planera och reflektera för att innehållet på förskolan blir utmanande, stimulerande och lustfyllt utifrån de satta målen.
Du är lösningsorienterad, flexibel och är en lagspelare med god förmåga att samarbeta. För att vara framgångsrik i rollen måste du med ödmjukhet och respekt kunna kommunicera med människor med olika bakgrunder och i olika livssituationer. Du är en driven person som kan arbeta självständigt och i samarbete med dina kollegor och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.? Vi söker en barnskötare som är en varm, kompetent och omtänksam person. Lekfull, ambitiös, tillåtande och tydlig är ledord för vår personal. Du kan identifiera dig med Dibbers värdegrund.

Vi erbjuder
- Planeringstid och reflektionstid i arbetslaget varje vecka.
- Kollektivavtal genom Almega (Friskoleavtalet).
- Fria pedagogiska måltider
- Arbetskläder
- Friskvårdsbidrag 3000:-/år
- Personalstöd via Falck Health Care

Kontaktinformation
Elina Pihlström

Arbetsplats
Karlsgatan 58b

703 41 Örebro

Ansök nu

Vikarier till Örebro Kommuns förskolor

Barnskötare
Läs mer Aug 9
Är du nyfiken på barnens lärande och utveckling i förskolan? Nu söker vi vikarier som vill arbeta inom förskolan och ge barnen den bästa starten på sitt livslånga lärande! 

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter innefattar att tillgodose barnens omsorgsbehov samt aktivt bidra till barnens lärande under tiden de vistas på förskolan. Dessa innebär både praktiskt stöd och hjälpa barnen förstå hur saker fungerar med hjälp av läroplanen för förskola som grund.  

exempel på arbetsuppgifter:

• hjälpa och stötta barnen vid på- och av klädning av ytterkläder vid byte mellan aktivitet inomhus och utomhus
• hjälpa och stötta barnen vid fruktstund, lunch och mellanmål
• hjälpa och stötta barnen i lek och aktivitet
• läsa böcker 
• bidra till vardaglig dokumentation och administration på förskolan

Om arbetsplatsen
Bemanningen Barn och Utbildning (BBU) förmedlar vikariat som är allt från en dag och upp till tre månader inom förskola, skola, fritidshem och gymnasium i Örebro kommun. För att arbeta hos BBU behöver du kunna cykla, ta bussen eller inneha ett B-körkort och bil för att ta dig till alla våra verksamheter. Vi söker bara dig som kan arbeta i hela kommunen vilket kan innebära resor utanför tätorten. Vi använder oss av Medvind som system där du som vikarie lägger in din tillgänglighet för att bli bokad på dina arbetspass. 

Kvalifikationer
Som person är du självgående, flexibel och engagerad. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan anpassa dig efter barnens, kollegornas och vårdnadshavarnas behov. Kommunikation och dokumentation är en viktig del av det dagliga arbetet och därför ska du ha goda kunskaper i svenska språket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• du är minst 18 år och har avslutat gymnasieutbildning eller yrkesutbildning genom t.ex. Komvux 
• du kan vikariera på samtliga förskolor inom Örebro kommun 

Meriterande

• utbildning inom barn och fritid 
• annan likvärdig utbildning och/eller tidigare erfarenhet av liknande arbete

Omfattning och tillträde
Anställningsform: korttidsvikariat

Sysselsättningsgrad: 40-100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 30-100

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Du beställer själv utdrag från belastningsregistret hos Polisen. Du kan läsa mer på https://polisen.se/tjanstertillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 

Tänk på att det kan dröja upp till två veckor att få hem ditt registerutdrag! 

Som en del av urvalsprocessen tillämpar vi språktester. 

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 30 augusti. Urval, tester och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så sök redan idag. 

För att din ansökan ska hanteras ska den innehålla: CV, betyg/intyg med tillhörande kursöversikt.  

Välkommen med din ansökan! 

Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Norlandia förskolor Basilikan och Forskaren

Barnskötare
Läs mer Mar 9
Norlandia förskolor har tre förskolor i Örebro; Basilikan, Pepparn och Forskaren. Vi söker nu nya medarbetare till Forskaren som utökar sin verksamhet och Basilikan söker långtidsvikarier under ordinaire personals föräldraledighet.

Beskrivning av tjänsten som barnskötare

Vi söker barnskötare, med arbetslivsfarenhet och utbildning, som vill vara med och utveckla förskolan. Vi arbetar i pedagogiska team och barnen är organiserade i små grupper utifrån ålder.

Du är en trygg och ansvarstagande barnskötare som brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE. Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i den dagliga utbildningen. Du är en lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du har också god förmåga att skapa trygga vårdnadshavare och kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift.Exempel på förekommande arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor ska du vara en del i att utveckla utbildningen enligt läroplanen samt Norlandia förskolors koncept. Du arbetar alltid för barnets bästa är i fokus. Kunskap och innovation är ledord i vår utbildning och vi erbjuder barnen "Nya upptäckter - varje dag!" Detta betyder att du är en medforskande pedagog och lyhörd för barnens intressen. Tillsammans med arbetslaget planerar, utvärderar och reflekterar du kring utbildningen på avdelningen. Lärandet synliggörs genom pedagogisk dokumentation och du arbetar aktivt för att skapa stimulerande och utvecklande lärmiljöer. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

I Norlandia Förskolors pedagogiska vision ingår orden "med livslång lust att leka och lära". Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärandelek och magiska ögonblick från den första dagen barnen kommer och tills de slutar hos oss.Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 90-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information

- Anställningsform: Vikariat, tillsvidare

- Omfattning: Heltid

- Arbetstid: Dagtid, schemalagd tid mellan 06-18

- Tillträde: Januari 2023

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 2023-04-28

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Anna Israelsson, rektor Norlandia förskolor Örebro; anna.israelsson@norlandia.comVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Nyckelpigan

Barnskötare
Läs mer Jul 14
Vill du arbeta på Nyckelpigans förskola och bli en del av vårt härliga team? Vi söker nu en barnskötare till ett vikariat. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Nyckelpigan består av två avdelningar. Myran är en småbarnsavdelning med barn i åldern 1–3 år och Humlan har lite äldre barn i åldern 3–5 år. Vi arbetar för att barnen ska få en trygg och lärorik vistelse på förskolan. Begrepp såsom empati, respekt och lyhördhet sätts i centrum. Vi arbetar projektinriktat och hos oss är det viktigt att alla har en gemensam barnsyn, ser det kompetenta barnet och har fokus på ett lustfyllt lärande. Vi vill skapa en miljö där barnet trivs, får kompisar och där barnets lust och nyfikenhet tas tillvara. Ett öppet och tillåtande klimat ger barnen möjlighet att påverka sin vardag. Personalen hjälper barnen att bearbeta och sätta ord på sina känslor, för att på så sätt öka förståelsen för andra. Vår vision är Förskolan-Mötesplatsen för lärande och glädje. Våra värdeord är demokrati, lärande, trygghet och glädje. 

exempel på arbetsuppgifter:

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg omsorg i utbildningen
• planera och reflektera över att innehållet i förskolan blir utmanande, stimulerande och lustfyllt
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbetar för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• engagera dig i det sociala samspelet med barn, föräldrar och pedagoger på förskolan

Om arbetsplatsen
Förskolan Nyckelpigan ligger centralt på väster, med närhet till bland annat Tegnerlunden och centrum. Nyckelpigan är en del av Förskolor centralt väster vilket är en Intraprenad som består av förskolorna Brukets förskola, Marklyckan, Lagan, Väster Park, Brolyckan, Leklunden, Trollbacken och Nyckelpigan. Intraprenaden är en självständig resultatenhet med utökat ansvar och utökade befogenheter för verksamhet, ekonomi och personal inom ramen för den kommunala förvaltningsorganisationen. Det innebär att enheten fortfarande är kommunalt ägd och driven av Örebro kommun samt att personalen är anställd av kommunen.

Inom intraprenaden så arbetar förskolorna ofta tillsammans och utbyter kompetenser och erfarenheter vid tex gemensamma APTer och upptaktsdagar. Under ett antal år har intraprenaden gjort satsningar på digitala verktyg och arbetskläder och alla anställda har kläder för både inne- och utomhusbruk (byxa, piké, collegetröja, kompletta skalkläder och vinterkläder) enligt kommunens grafiska profil. Vi ser till att kontinuerligt arbeta för att kvalitésäkra vår verksamhet genom vårt eget verktyg "Från nuläge till nyläge". Inom Intraprenaden har alla anställda varje vecka både enskild och gemensam schemalagd och inplanerad reflektionstid/planeringstid.

Läs mer om vår förskola här: www.orebro.se/nyckelpigan

 

Kvalifikationer
Som person är du lugn och trygg i din roll. Du har en god insikt i människors olika förutsättningar och kan anpassa ditt sätt efter behov. Därtill ser du också möjligheter i förskolans föränderliga miljö och kan anpassa dig efter ändrade omständigheter. För att lyckas i uppdraget är du en lagspelare och du har god förmåga till att bygga trygga och hållbara relationer med såväl barn, kollegor och vårdnadshavare. Vidare har du god datavana och behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera, samt skriftligen dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Meriterande

• erfarenhet av ett projektinriktat arbetssätt
• erfarenhet av pedagogisk dokumentation
• erfarenhet av arbete med barn i åldern 1-3 år
• grundutbildning i ICDP (Vägledande samspel)
• erfarenhet av digitalisering i förskolan

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: fr.o.m. 21 augusti, t.o.m. 30 november

Antal tjänster: 1

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Läs mer om vår intraprenad på orebro.se/intraprenad-forskolor-vaster!

Läs mer om hur det är att arbeta som förskollärare i Örebro på orebro.se/jobb/forskollarare

Ansökan
Sista ansökningsdag är 6 augusti.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare kvällar/helger

Barnskötare
Läs mer Jul 12
Är du en person som vill underlätta andra människors vardag samtidigt som du har ett roligt extrajobb?
Vi söker dig som har genuint intresse för barn och som vill arbeta som barnvakt för olika familjer.
Om Tjänsten
Du bör vara flexibel, stresstålig och yrkesstolt. Arbetet innebär att vara delaktig och ibland själv ta ansvar för alla förekommande arbetsuppgifter rörande barnet. Det är viktigt att du har någon form av erfarenhet som barnskötare och alltid tycker det är roligt att vara med barn. Som person ser vi att du är ansvarsfull, social och kreativ för att komma på nya lekar med barnen. Viktigt att du känner dig trygg som barnvakt och kan ta stort ansvar.
Du har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor och kan med lätthet skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kan arbeta flexibelt både vardagar och helger som barnskötare
Ansökan: Känner du att du är rätt person att jobba hos oss?
Varmt välkommen med din ansökan!
Övriga arbetsuppgifter
Har du körkort och/eller bil är det en fördel, men inget krav

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jun 20
Älskar du närheten till naturen och möjligheten att utveckla utomhuspedagogik? Då är detta arbetsplatsen för dig! Fridhem förskola och skola har skogen och landsbygden som närmsta granne. Hållbarhet och miljötänk genomsyrar hela verksamheten, exempelvis lagas maten från grunden på plats i skolans kök och vi har ett nära samarbete med Friluftsfrämjandet.
Vi är en liten verksamhet vilket möjliggör för alla barn och elever att känna sig trygga och utvecklas i sin egen takt. Verksamheten drivs som föräldrakooperativ så om du tycker om korta beslutsvägar och möjligheten att påverka och utveckla verksamheten kommer du att trivas här.
Vi söker nu två personer till vår förskoleverksamhet för att täcka upp för föräldraledigheter under höstterminen.
Vi erbjuder två tjänster, en heltid och en deltid (ca 40%)
Dina arbetsuppgifter
Du kommer arbeta som barnskötare i vår förskoleverksamhet omfattande 33 barn fördelade på tre avdelningar.
Du kommer att arbeta naturnära då den egna skogen med kojby, lekstall och hinderbana är både skolgård och arbetsplats. De mindre barnen i förskolan har en egen gård med lekstuga, klätterställning och gungdjur.
Din profil
Vi välkomnar dig som har erfarenhet av arbete som barnskötare. Om du är intresserad av hållbarhetsfrågor och friluftsliv ser vi det som en stor tillgång.
Att skapa relationer till såväl barn, vårdnadshavare och kollegor faller sig naturligt för dig. Du tar aktivt initiativ i sociala sammanhang och trivs i en kontext där alla känner alla. Att lösa uppkomna problem gör du snabbt utan att släppa det långsiktiga perspektivet. Som person är du trygg och skapar tillit hos barnen.
Vi rekryterar löpande, så skicka in din ansökan redan idag!
Vi önskar inte bli kontaktade av externa rekryteringsfirmor eller annonsförsäljare.

Ansök nu

Barnskötare till Ängens förskola

Barnskötare
Läs mer Jun 20
Barnskötare till Ängens förskola
Är du en barnskötare som brinner för att skapa en trygg och god lärmiljö för barnen i verksamheten? Vill du jobba i en verksamhet som har ett tydligt barn- och familjefokus? Älskar du att utvecklas och trivas på jobbet? Då kan det vara dig vi söker till vår fina förskola på landet utanför Vintrosa – föräldrakooperativet Ängen!
Vi är en förskola på landet, strax utanför Vintrosa, som har funnits i 29 år. Förskolan ligger i en gammal kulturmiljö med en fantastisk inne- och utemiljö för våra 29 barn i åldrarna 1–5 år.
Vi är i dagsläget 3 förskollärare och 4 barnskötare. Vi har även egen kock som lagar maten från grunden. Vi är kravcertifierade och använder ekologiskt, KRAV och närodlat så mycket vi kan. I vår verksamhet ser vi personalen som vår värdefullaste resurs för att kunna skapa en trygg, kreativ förskola där barnens intressen och engagemang genomsyrar verksamheten.
Vi försöker vara ute så mycket som möjligt med vår verksamhet och att ta vara på fördelen med att vi är en förskola på landet. Vi arbetar med åldersindelade grupper och driver projekt utifrån barnen, ibland blandar vi grupperna och genom för olika aktiviteter gemensamt.
På förskolan får varje barn – utifrån sina förutsättningar – leka, lära och utvecklas i utforskande och meningsfulla sammanhang. Vår barnsyn präglas av tilltro till barns kapacitet att utvecklas och lära i sin takt och på sitt sätt. Läs mer om hur vi arbetar vår hemsida www.angen.nu
Vi vill ständigt vara en förskola att längta till!
KVALIFIKATIONER
- Du är utbildad barnskötare eller har annan utbildning som arbetsgivaren anser lämplig.
- Du är väl förtrogen med förskolans läroplan Lpfö -18 som genomsyrar ditt arbete.
- Du har ett tydligt fokus på barns lärande och det kompetenta barnet.
- Du har kunskap om/är medveten om lärmiljöns betydelse och är lyhörd för det enskilda barnets behov av utmaning.
- Du är flexibel med god kommunikationsförmåga och är inte rädd för att ta egna initiativ.
- Du är nyfiken, engagerad och har en god samarbetsförmåga.
- Du har ett reflekterande förhållningssätt.
- Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket.
- Du är medveten om vikten av den pedagogiska dokumentationen.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ditt förhållningssätt.
Det här kan vi erbjuda dig
- Ett varmt och kompetent arbetslag.
- Väl omhändertagen förskola med tydligt barnfokus.
- Stora möjligheter för att samskapa verksamheten efter behov och idéer och med korta beslutsvägar.
- En engagerad föräldragrupp.
- Fokus på en god utvecklande arbetsmiljö.
- 3000kr i friskvårdsbidrag.
- Unik förskolemiljö i en gammal restaurerad kyrkskola.
Tjänstens omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat med möjlighet till eventuell förlängning.
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: 20230820 utifrån att erforderligt beslut fattas.


Vill du vara med och göra skillnad i många barn och familjers liv på riktigt? Vill du få tydlig återkoppling och uppskattning för arbetet du gör på dagarna? Lämna in din ansökan så kanske det blir just du som får möjligheten att vara en del av vår spännande verksamhet.


Maila ansökan till: rektor@angen.nu
Frågor: Rektor Jenny Nilsson 073 517 26 59
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så inkom gärna med ansökan tidigt. ?
Fackliga företrädare: Kommunal
Lön: Fast månadslön
Läs mer om förskolan på vår hemsida
www.angen.nu

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Baraem

Barnskötare
Läs mer Jun 12
Verksamhetsbeskrivning
Förskolan Baraem (nytt namn Blåsippan) vill lägga grunden för ett livslångt lärande. Viktigt för oss är att arbeta för att våra barn ska få goda kunskaper om olika kulturer, normer och värderingar och känna sig inkluderade i samhället.
Hos oss är det viktigt att alla barn synliggöras, utmanas och lyckas utifrån sina egna förutsättningar. För oss är medkänsla, närvarande och förtroende hos pedagogerna A och O.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer att vara i barngrupper. Delta aktivt i planering och att genomföra aktiviteter dagligen i enlighet med LPFÖ 18. Vi tar inspiration från Reggio Emilia och andra pedagogiska modeller.
För att kunna erbjuda bästa möjliga utveckling använder vi oss av såväl modern pedagogik som teknik. Vi är en förskola som är engagerad i lokalsamhället och vi arbetar i nära samarbete med familjen. Vårt mål är att ge barn mod, självförtroende, rätt kunskap och kompetens för att kunna nå sina drömmars mål. Som barnskötare på förskolan Baraem är du aktivt närvarande bland barnen med andra pedagoger med fokus på att skapa goda förutsättningar för lek och lärande. På Baraem förskola är det viktigt med goda relationer mellan alla som möts i förskolan.
Utbildning/kvalifikationer
- Vi söker dig som har barnskötare utbildning eller en motsvarande utbildning med inriktning för barn.
- Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du möter föräldrar som kanske kommer till förskolan för första gången med lyhördhet och förståelse.
- Flexibilitet och förmåga att se möjligheter samt förmåga att själv bidra med idéer och förslag som förbättrar verksamheten är viktigt i denna roll.
- Du kan jobba individuellt och tillsammans med andra för att effektivt nå gemensamma mål. Förskolan Baraem eftersträvar och värdesätter mångfald.
Vi ser gärna att du kan arbeta med det som du brinner för.


Förmåner du får hos oss:
- Vi har kollektiv avtal (personal- och pensions-försäkring ITP och TGL)
- Vi erbjuder på friskvårdsbidrag
- Tillräcklig tid för enskild och grupp planering


Anställning sker enligt överenskommelse!
Sysselsättningsgrad är 80-100% enligt överenskommelse.
Vi bokar intervju löpande under annons tid.

Ansök nu

Barnskötare kvällar/helger

Barnskötare
Läs mer Jun 20
Är du en person som vill underlätta andra människors vardag samtidigt som du har ett roligt extrajobb?
Vi söker dig som har genuint intresse för barn och som vill arbeta som barnvakt för olika familjer.
Om Tjänsten
Du bör vara flexibel, stresstålig och yrkesstolt. Arbetet innebär att vara delaktig och ibland själv ta ansvar för alla förekommande arbetsuppgifter rörande barnet. Det är viktigt att du har någon form av erfarenhet som barnskötare och alltid tycker det är roligt att vara med barn. Som person ser vi att du är ansvarsfull, social och kreativ för att komma på nya lekar med barnen. Viktigt att du känner dig trygg som barnvakt och kan ta stort ansvar.
Du har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor och kan med lätthet skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kan arbeta flexibelt både vardagar och helger som barnskötare
Ansökan: Känner du att du är rätt person att jobba hos oss?
Varmt välkommen med din ansökan!
Övriga arbetsuppgifter
Har du körkort och/eller bil är det en fördel, men inget krav

Ansök nu

Gymnastikledare för barn 1-6 år HT23 - ÖREBRO

Barntimmeledare
Läs mer Maj 22
Djungelgympa - lekfull gymnastikträning för barn i åldern 1-6 år.

Till vår verksamhet söker vi nu en inspirerande ledare som vill lära ut grunderna i gymnastik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att:

- Arbeta som barngymnastiksledare.

- Alternativt har du själv sysslat med gymnastik och har ledarerfarenhet från annan barnverksamhet.

Att du har ett brinnande intresse för barnidrott ser vi som en självklarhet.

Dina arbetsuppgifter

Som ledare för Djungelgympa i Örebro består i huvudsak av att leda gymnastikpassen och på ett pedagogiskt sätt sprida glädje till barnen. Som ledare hos oss arbetar du utifrån vårt färdiga träningsupplägg. Upplägget som är framtaget av Einar Sports idrottspedagoger utgår ifrån gymnastikens grundformer:

- Hoppa

- Rulla/Kullerbytta

- Balansera

- Klättra

Som ledare har du ansvaret för ett eller flera områden och där du förväntas visa stort engagemang för att skapa rörelseglädje för dem deltagande barnen.

Det här får du som är ledare hos oss

Inför terminen får du gå vår ledarutbildning. Du får även löpande coachning och stöttning från personalen på Einar Sports kontor.

Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.

Anställningsvillkor

- Timanställning med start vecka 35, 2023

- Vi erbjuder 4 kurser per år. Under våren är det totalt 14 veckor och på hösten är det ytterligare 14 veckor.

- Passen är förlagda på vardagar mellan 17-19 eller dagtid på helgerna.

Mer info kommer vid en eventuell intervju.

Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupper. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

VARMT VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL EINAR SPORTS LEDARTEAM!

Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Fotbollsledare för barn 2-6 år HT23 - ÖREBRO

Barntimmeledare
Läs mer Maj 25
Älskar du fotboll?

Vill du vara med och inspirera barn till en aktiv fritid?

Då skall du skicka in en ansökan till oss på Fotbollskul!

På Fotbollskul får du möjlighet att introducera fotboll som idrott till ett härligt gäng barn mellan 2-6 år på ett lekfullt sätt. Vår förhoppning är att barnen skall få inspiration till att fortsätta idrotta och där spelar ditt ledarskap stor roll.

Vi söker dig som:

- Älskar att arbeta med barn

- Vara glädjefull, lekfull och engagerad

- Har fotbollserfarenhet eller en generell bollerfarenhet av andra bollidrotter

- Har erfarenhet att leda aktiviteter för barn, gärna yngre barn, alternativt har en lång idrottsbakgrund och varit ledare för barn i något annat sammanhang (ex. förskola, skola, barnpassning)

Som person är du trygg och säker i dig själv!

Du ska även ha som mål att hela tiden arbeta för att samtliga deltagare ska känna sig nöjda när de går ifrån varje?Fotbollskulspass.

I din roll som ledare hos oss leder och ansvarar du för verksamheten?Fotbollskul?i Örebro. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen och deras föräldrar genom olika?övningar inspirerade av fotboll och bollekar som är framtagna av Einar Sports?idrottspedagoger.

Alla träningspass bygger på ett färdigt koncept där vi lägger fokus på bollek, bollbanor, skjuta och passa.

Inför arbetet hos oss får du möjligheten att gå vår ledarutbildning där vi förutom ledarskap utbildar i vårat specifika koncept.

Som?fotbollsledare hos oss får du möjlighet att utveckla dina ledarskapskunskaper samtidigt som du har ett av världens roligaste extrajobb.

Vad väntar du på? Ansök direkt!

Anställningsvillkor

- Timanställning

- Arbetet pågår under hösten 2023 med start vecka 35

- Under läsåret har vi totalt 4 kurser. Två på våren som är 8 respektive 6 veckor och två kurser på hösten som också är 8 respektive 6 veckor.

- Passen är förlagda på vardagar mellan 17-19 eller dagtid på helgerna.

- ca 1-3 h/veckan.

Mer info får du via eventuell videointervju.

Som Ledare är du ansvarig för alla dina barngrupper. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

I grupper med 2-4 år deltar även förälder på passen.

VARMT VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL EINAR SPORTS LEDARTEAM!Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Barnskötare till Björkhaga förskoleområde

Barnskötare
Läs mer Jun 14
Är du en engagerad barnskötare som vill arbeta i en lärande organisation, där vi tillsammans skapar bästa möjliga förutsättningar för ett lustfyllt lärande? Välkommen med din ansökan till Björkhaga förskoleområde!

Om tjänsten
Inom Björkhaga förskoleområde arbetar engagerade och erfarna pedagoger som brinner för att ge barnen bästa möjliga start i utbildningen och möjligheter till ett livslångt lärande. Här finns en stor gemenskap och vi arbetar tillsammans för att säkerställa ett gott arbetsklimat. 

Som barnskötare hos oss är du en aktiv och närvarande pedagog som tillsammans med arbetslaget utmanar varje barn till livslångt lärande. Vi tror att du är positiv och driven som trivs med att prova nya saker eller anta spännande utmaningar. Det är viktigt att du har ett tillåtande förhållningssätt där barnets tankar och idéer är viktiga delar i undervisningen.

Den här tjänsten kommer att vara förlagd antingen på Björkhaga, Solskenets eller Karlslunds förskola, beroende på önskemål och kompetens hos dig som söker.

Vi arbetar kontinuerligt med utveckling av verksamheten, därför tror vi att du som söker till oss vill vara delaktig i vår vision ”En förskola att längta till”!

Exempel på arbetsuppgifter:

• tillsammans med övrig personal planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet
• tillsammans med personalen i arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utveckla
• arbeta för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda, utifrån att tillämpa ett demokratiskt arbetssätt 
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande
• medverka till utvecklingssamtalens innehåll och genomförande under ledning av förskollärare
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Om arbetsplatsen
Björkhaga förskoleområde består av tre förskolor och ligger beläget i Björkhaga bostadsområde i västra delen av Örebro med närhet till skog och natursköna grönområden. Karlslundsskogen och Varbergaskogen liksom Haga centrum ligger på gångavstånd. Detta skapar möjlighet till olika spännande undervisningsmiljöer. Vår förskola ingår i ett samarbetsområde där fem förskolor samarbetar inom olika projekt, workshops och andra kompetensområde, vilket främjar intern utveckling.

Läs mer om Björkhaga förskola på orebro.se/bjorkhagaforskola!

Läs mer om Solskenets förskola på orebro.se/solskenetforskola!

Läs mer om Karlslunds förskola på orebro.se/karlslundsforskola!

Kvalifikationer
I rollen som barnskötare krävs det att du är lyhörd och kommunikativ. Du är därtill utåtriktad, engagerad och har lätt för att skapa nya kontakter. För dig är det viktigt att ha en god kommunikation med vårdnadshavare och du förstår vikten av att skapa trygghet i dina relationer. Du vet att alla har olika förutsättningar och känner en trygghet i hur du ska anpassa dig för att möta upp olika behov. Du tar ansvar för dina uppgifter, är flexibel och ser möjligheter i förändring. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver. Goda datorkunskaper krävs då arbetet innefattar digital dokumentation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Meriterande

• utbildning eller erfarenhet att arbeta med tecken som stöd (TAKK)
• digital kompetens i Office 365

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 14 augusti 2023 tom 13 juni 2024

Antal tjänster: 1-2. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Första intervju sker digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 20 juni.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Timvikarie

Barnskötare
Läs mer Jun 1
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 100 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Vill du vara med och få världens viktigaste värden att växa? Vill du bidra till att få alla barn att känna sig värdefulla? Trivs du med ett engagerat team
och lekfulla arbetsdagar? Då är det dig vi söker! Som vikarie arbetar du aktivt och lojalt med förskolans dagliga göromål och pedagogiska arbete med
utgångspunkt i att vara en närvarande vuxen med barnen. Tillsammans får vi världens viktigaste värden att växa!
Som vikarie på Dibber Örebro blir du inringd samma dag eller planerat inbokad. Som vikarie hos oss kan det innebär att
man arbetar både i barngrupp eller i kök samt lokalvård på någon av förskolorna Västra mark, Kottebo och Valpebo.

Arbetsuppgifter
.Skapa goda relationer till barn där vuxna och barn är likvärdiga; där den vuxne lyssnar och låter barnen
delta så att de utvecklar färdigheter, självförtroende och livsglädje.
.Ha en positiv attityd och hållning gentemot både barn, vårdnadshavare och medarbetare.
.Medansvar för omsorg och pedagogiskt arbete på förskolan, t.ex. samlingsstunder, aktiviteter, fri lek och
rutinmässiga situationer.
.Vi har ut och njut-profil vilket innebär att vi förlägger våra dagar och undervisning både inne och ute. Genom vår Ut och Njut-profil
erbjuder vi barnen ett situationsanpassat och upplevelsebaserat lärande där barnen får möjligheter att utforska sin omvärld med allt vad det innebär.

Kvalifikationer (rubrik)
.Se till att förskolan drivs i enlighet med Dibbers värdeplattform och kvalitetsstandard
.Skapa goda relationer till barn där vuxna och barn är likvärdiga; där den
vuxne lyssnar och låter barnen delta så att de utvecklar färdigheter, självförtroende och livsglädje.? 
.Ha ett positivt förhållningssätt gentemot både barn och medarbetare.
.Medansvar för förskolans omsorg och utbildning, i enlighet med styrdokumenten. 
.Medansvar för utvecklandet av ett gott samarbete med vårdnadshavare/föräldrar. 
.Vi värdesätter att kunna starta omgående.
.Giltigt belastningsregister
.Erfarenhet av arbete i förskola värdesätts

.Du är en relationsorienterad person som ser varje enskilt barn.
.Du lyssnar och är lyhörd för det barnen vill förmedla.
.Du har ambitioner och passion för det du gör.
.Du kan skapa engagemang och deltar i barnens lek och utveckling.
.Du är lösningsorienterad, flexibel och samarbetsvillig. För att vara framgångsrik i rollen måste du kunna kommunicera med människor med olika bakgrunder och i olika livssituationer.
.Du kan arbeta både självständigt och kollegialt samt ta ansvar.
.Vi letar efter en vikarie som är en god, varm och omtänksam vuxen. Lekfull, ambitiös, tillåtande och tydlig är ledord för vår personal.
.Du kan identifiera dig med Dibbers värdegrund.

.Ett nära samarbete med kollegor. 
.Pedagogiska måltider.

Kontaktinformation
Elina Pihlström

Arbetsplats
Karlsgatan 58b

703 41 Örebro

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Skogsbrynet

Barnskötare
Läs mer Maj 31
Älskar du att vara med barn och vill vara en del av ett fantastiskt team? Då kan du vara den vi letar efter! På Skogsbrynet arbetar ett arbetslag med utbildade och erfarna barnskötare och förskollärare som trivs ihop och verkligen vill ge barnen den allra bästa utbildningen och lägga grunden för ett livslångt lärande. 

Om tjänsten

Som barnskötare på Skogsbrynets förskola får du möjlighet att bidra till att skapa en rolig och trygg miljö för våra små äventyrare. Du kommer att få vara med och leka, lära och utforska tillsammans med våra barn. Du ingår i ett avdelningsarbetslag som tillsammans planerar, genomför, dokumenterar och följer upp barnens utbildning. Vi arbetar systematiskt med såväl god arbetsmiljö som kvalitetsarbete, prioriterade utvecklingsområden 22/23 är systematiskt kvalitetsarbete med pedagogisk dokumentation och hållbar utveckling.  

exempel på arbetsuppgifter:

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg omsorg i
utbildningen
• under ledning av förskollärare genomför du undervisning
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande.
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• under ledning av förskollärare medverka till utvecklingssamtalens
innehåll och genomförande
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Om arbetsplatsen
Skogsbrynet ingår i Hovsta/Dylta förskolor och ligger i Hovsta precis vid en busshållplats. Vi har en stor och utvecklande gård och närhet till lekparker och skog. Skogsbrynet har fem avdelningar, plats för cirka 90 barn och 16 pedagoger. Avdelningarna är uppdelade i åldrarna 1-3 år och 3-5 år. Vår goda mat tillagas av vår kock i vårt eget kök på Skogsbrynet. Vi erbjuder möjlighet till konsultation med specialpedagog och psykolog. Handledning vid behov av specialpedagog och psykolog. Arbetskläder för utevistelse, pedagogiska måltider och Friskvårdsbidrag/ePassi.

Du kan läsa mer om vår förskola på: orebro.se/skogsbrynet

Kvalifikationer
I rollen som barnskötare krävs det att du är lyhörd och kommunikativ. Du är därtill utåtriktad, engagerad och har lätt för att skapa nya kontakter. För dig är det viktigt att ha en god kommunikation med vårdnadshavare och du förstår vikten av att skapa trygghet i dina relationer. Du vet att alla har olika förutsättningar och känner en trygghet i hur du ska anpassa dig för att möta upp olika behov. Du tar ansvar för dina uppgifter, är flexibel och ser möjligheter i förändring. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Krav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux
• erfarenhet av arbete som kontaktpedagog inom förskola
• förtrogenhet med lärplattformen Unikum eller motsvarande

Meriterande

• ICDP utbildning

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsadanställning

Sysselsättningsgrad: 50-100%

Tillträde: 7 augusti 2023 tom 5 januari 2025

Antal tjänster: 2

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 7 juni.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Snökristallens Barnakademi

Barnskötare
Läs mer Maj 8
Nu har du chansen att arbeta på en liten och lugn förskola med ett starkt driv för barnens bästa!
Snökristallens Barnakademi är en fristående förskola, som ägs och leds av två förskollärare med lång erfarenhet inom branschen. Förskolan har plats för ca 35 barn fördelade på två avdelningar som ligger i det lugna villaområdet Ormesta med närhet till vacker natur med fina promenadstråk. På avdelningen Snöflingan går ca 14 barn i åldern 1-3 år och Snöbollen har plats för ca 19 barn i åldern 3-5 år. På förskolan arbetar 5 förskollärare och 3 barnskötare, alla med hög kompetens och erfarenhet. Vårt arbetssätt inspireras av förhållningssättet i Reggio Emilia och av utomhuspedagogik, därför arbetar vi ofta utomhus tillsammans med barnen. Vi är en förskola i ständig utveckling där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för alla barn.
Reggio Emilia filosofin innebär för oss att vi har ett projekterande förhållningssätt, att vi iscensätter olika inspirerande lärmiljöer och stationer kopplade till vårt projekttema och förskolans läroplan. Vi lyssnar på barnen och ger dem utmaningar utifrån deras intressen och behov. Pedagogisk dokumentation är ett verktyg för oss att synliggöra och komma vidare i projektarbetet, I undervisningen använder vi digitala verktyg, dels för att kunna synliggöra barnets lärande men också för att synliggöra verksamheten för föräldrarna.
Vi söker dig: som är en glad, positiv, ansvarsfull och engagerad barnskötare med erfarenhet eller intresse av Reggio Emilia filosofin och utomhuspedagogik i första hand? Den lediga tjänsten är troligtvis på vår 1-3 års avdelning, där du deltar i arbetet med förskolans undervisning, reflektion och dokumentation. I samarbete med alla dina kollegor på förskolan skapar ni de främsta förutsättningarna för att barnen skall få vara sina bästa jag med fokus på trygghet, glädje, nyfikenhet, lärande och delaktighet och tillsammans driver ni vår populära förskola framåt.
Du skall vara trygg i din roll som pedagog, gilla att arbeta utomhus, vara en nyfiken och lyhörd person som är flexibel och som ser möjligheter och glädje i ditt yrkesval samt kunna bemöta vårdnadshavarna på ett äkta och professionellt sätt.
Förmåner: Förskolan erbjuder korta beslutsvägar och en närvarande arbetsledning, engagerad, välutbildad och stabil personalgrupp, tidiga stängningsdagar dag före röd dag, friskvårdsbidrag, arbetskläder, pedagogiska måltider.
Tjänsten: Tjänsten är ett vikariat på 6 månader i taget, med chans till förlängning. Intervjuer kommer ske fortlöpande. Varmt välkommen med din ansökan!
Barnskötarutbildning är ett krav. Erfarenhet av Reggio Emilia filosofin är meriterande.
Vi undanber oss kontakt med bemanningsföretag.

Ansök nu

Barnskötare kvällar/helger

Barnskötare
Läs mer Apr 5
Är du en person som vill underlätta andra människors vardag samtidigt som du har ett roligt extrajobb?
Vi söker dig som har genuint intresse för barn och som vill arbeta som barnvakt för olika familjer.
Om Tjänsten
Du bör vara flexibel, stresstålig och yrkesstolt. Arbetet innebär att vara delaktig och ibland själv ta ansvar för alla förekommande arbetsuppgifter rörande barnet. Det är viktigt att du har någon form av erfarenhet som barnskötare och alltid tycker det är roligt att vara med barn. Som person ser vi att du är ansvarsfull, social och kreativ för att komma på nya lekar med barnen. Viktigt att du känner dig trygg som barnvakt och kan ta stort ansvar.
Du har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor och kan med lätthet skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kan arbeta flexibelt både vardagar och helger som barnskötare
Ansökan: Känner du att du är rätt person att jobba hos oss?
Varmt välkommen med din ansökan!
Övriga arbetsuppgifter
Har du körkort och/eller bil är det en fördel, men inget krav

Ansök nu

Barnskötare (4 tjänster)

Barnskötare
Läs mer Apr 3
Förskolan Pärlan är en fristående förskola på kristen grund som ligger i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Vi har tre avdelningar med sammanlagt 55 barn.
Vår förskola är belägen med närhet till skog och med en generös utemiljö för barnen att leka och lära i.
Vi är engagerade pedagoger som vill skapa de bästa förutsättningarna för barnen att lyckas och utvecklas under sin tid på Pärlan. Vi arbetar utifrån målen i Lpfö 18, gällande styrdokument och utifrån ett projekterande arbetssätt där barnens erfarenheter, intressen och motivation ligger till grund för projekten. Vi använder oss av väggdokumentation i projekten för att dokumentera lärandet som sker tillsammans med barnen. Vi använder oss av Unikum för planering och dokumentering av utbildningen samt vid utvecklingssamtal.
Arbetsuppgifter
Som barnskötare ingår du i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar utbildningen. Du bidrar till att skapa trygghet och vilja och lust att lära genom att vara en engagerad pedagog som uppmuntrar barnens nyfikenhet, kreativitet och intressen. Du skapar goda relationer både till barn, kollegor och vårdnadshavare. I det projekterande arbetssättet är du delaktig och bidrar till genomförande, dokumentation och planering av aktuellt projekt tillsammans med förskollärare på avdelningen.
Kvalifikationer
Vi söker erfarna barnskötare, gärna med en genomförd barnskötarutbildning eller med annan utbildning som kan bidra till barnens utveckling och lärande. Vi söker dig som är en trygg person och som samarbetar väl med kollegor med barnets bästa i fokus. För oss är den kristna värdegrunden (den gyllene regeln) och bemötandet mot varandra viktigt samt att barnen får möta engagerade vuxna. Vi söker därför dig som är lyhörd för varje barns behov, positiv och engagerad i ditt jobb samt sympatiserar med den kristna värdegrunden. Vi ser också att du gärna har erfarenhet av att arbeta mot barn med särskilda behov och har erfarenhet av språkutvecklande arbetssätt.
Tjänsterna
Tjänsterna är uppdelade på tre tillsvidare och ett vikariat. Alla med start i augusti 2023.
De tre tillsvidaretjänsterna är på vardera 85%.
Vikariatet är på 100% fr.o.m 28/8 t.o.m 31/5-2024.
Mer info
Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller hör av dig via mail med dina frågor.
Ser fram emot din ansökan!
Hälsningar Emma Gustavsson
Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansök nu

Västra mark förskola fortsätter växa! Nu söker vi barnskötare

Barnskötare
Läs mer Apr 14
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 100 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Dibber söker Barnskötare till vår nybyggda förskola Västra mark i Örebro. 
Vill du vara med och få världens viktigaste värden att
växa? Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som
yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför världens viktigaste
jobb på bästa möjliga sätt.
 
Västra Mark förskola i Örebro öppnade i januari 2021 i nybyggda och välanpassade lokaler.
Vi fortsätter nu växa och kommer i augusti öppna vår fjärde avdelning.
Förskolan ligger på Karlsgatan 58 i område Väster. På förskolan finns
plats för 80 barn på fyra avdelningar. Här erbjuds du möjlighet att vara
med och utforma och bygga upp verksamheten från start. Vi är en
förskola med Ut och Njut-profil vilket bygger på att vi är ute mycket.
Genom vår Ut och Njut-profil erbjuder vi barnen ett situationsanpassat
och upplevelsebaserat lärande där barnen får möjligheter att utforska
sin omvärld med allt vad det innebär. Till vår hjälp i utforskandet har
vi Hojjacyklar som vi cyklar ut med på äventyr i närmiljön. Vi tror på
ett ökat lärande då barnen får uppleva många olika pedagogiska miljöer
under sina dagar i förskolan. Platser som vi ofta besöker är skogen,
parken eller andra platser i vår närmiljö. Vi tror på att ta
undervisningen utomhus och ser också att du har detta synsätt och
arbetssätt


Arbetsuppgifter
Som barnskötare arbetar du aktivt och lojalt med förskolans dagliga
göromål och pedagogiska arbete med utgångspunkt från vår värdeplattform,
våra mål och planer. Vi får världens viktigaste värden att växa! 

 
Se till att förskolan drivs i enlighet med Dibbers värdeplattform och kvalitetsstandard
Skapa
goda relationer till barn där vuxna och barn är likvärdiga; där den
vuxne lyssnar och låter barnen delta så att de utvecklar färdigheter, självförtroende och livsglädje.? 
Ha ett positivt förhållningssätt gentemot både barn och medarbetare.
Medansvar för förskolans omsorg och utbildning, i enlighet med styrdokumenten. 
Medansvar för utvecklandet av ett gott samarbete med vårdnadshavare/föräldrar. 
 Du håller dig à jour genom att delta i de kurser och utbildningar som erbjuds.

Kvalifikationer
Utbildad barnskötare eller liknande, alternativt annan för tjänsten förvärvad erfarenhet.
God kommunikationsförmåga.
Du är en aktiv vuxen tillsammans med barnen och kan vidta säkerhetsåtgärder
Mycket goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntlig.
Övrigt meriterande:
erfarenhet av arbete som barnskötare
ICDP-utbildning (vägledande samspel)
erfarenhet av verksamhetssystemen unikum och tempus

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper

Du är en relationsorienterad person som ser
varje enskilt barn. Du lyssnar och är lyhörd för det barnen vill
förmedla.
Du har ambitioner och passion för det du gör. Du kan också skapa
engagemang och deltar i barnens lek och utveckling. Du är en medforskare
med barnen och kommer tillsammans med arbetslaget att planera och
reflektera för att innehållet på förskolan blir utmanande, stimulerande
och lustfyllt utifrån de satta målen
Du är
lösningsorienterad, flexibel och samarbetsvillig. För att vara
framgångsrik
i rollen måste du kunna kommunicera med människor med olika bakgrunder
och i olika livssituationer. Du kan arbeta självständigt och ta ansvar.?
Vi söker en barnskötare som är en god, varm och omtänksam vuxen.
Lekfull, ambitiös, tillåtande och tydlig är ledord för vår personal. Du
kan identifiera dig med Dibbers värdegrund.


Vi erbjuder
Vi erbjuder engagerade och duktiga kollegor i en
professionell miljö! Vi har ett attraktivt pedagogiskt koncept med
tillgång
till  utbildningsmaterial. Vi har kollektivavtal genom Almega
(Friskoleavtalet). Dibber har ett löfte till alla sina medarbetare: «Hos
oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och
individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga
sätt.»

Förmåner i samtliga av Dibbers verksamheter;
Fria pedagogiska måltider
Arbetskläder
Friskvårdsbidrag
Personalstöd via Falck Health Care
Arbetsverktyg i digitala system såsom Unikum och teams
Intervjuer hålls löpande
Dibber har över 80 skolor och förskolor i hela Sverige. Att vara en del av
detta större företag har många fördelar, vi har en gemensam ekonomiavdelning, en HR avdelning  och flera funktioner som varje dag finns till för att hjälpa våra skolor. Det gör att varje skola får mer tid och resurser till det som är
allra viktigast, våra barn och ungdomar.
 

Kontaktinformation
Karin Palmér, Rektor

Arbetsplats
Karlsgatan 58b

703 41 Örebro

Ansök nu

Barnskötare till Skogsbrynets förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 14
Nu har Du chansen att söka som barnskötare till Skogsbrynets förskola i Hovsta!

Om tjänsten

På Skogsbrynet arbetar ett arbetslag med utbildade och erfarna barnskötare och förskollärare som trivs ihop och verkligen vill ge barnen den allra bästa utbildningen och lägga grunden för ett livslångt lärande. Som barnskötare hos oss önskar vi att du bidrar med positiv inställning, många idéer och lösningsfokus. Du ingår du i ett avdelningsarbetslag som tillsammans planerar, genomför, dokumenterar och följer upp barnens utbildning. Vi arbetar systematiskt med såväl god arbetsmiljö som kvalitetsarbete. Prioriterade utvecklingsområden 22/23 är systematiskt kvalitetsarbete med pedagogisk dokumentation och hållbar utveckling.  

exempel på arbetsuppgifter:

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg omsorg i
utbildningen
• under ledning av förskollärare genomför du undervisning
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande.
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• under ledning av förskollärare medverka till utvecklingssamtalens
innehåll och genomförande
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Om arbetsplatsen
Skogsbrynet ingår i Hovsta/Dylta förskolor och ligger i Hovsta precis vid en busshållplats. Vi har en stor och utvecklande gård och närhet till lekparker och skog. Skogsbrynet har fem avdelningar, plats för cirka 90 barn och 16 pedagoger. Avdelningarna är uppdelade i åldrarna 1-3 år och 3-5 år. Vår goda mat tillagas av vår kock i vårt eget kök på Skogsbrynet. Vi erbjuder möjlighet till konsultation med specialpedagog och psykolog. Handledning vid behov av specialpedagog och psykolog. Arbetskläder för utevistelse, pedagogiska måltider och Friskvårdsbidrag/ePassi.

Du kan läsa mer om vår förskola på: orebro.se/skogsbrynet

Kvalifikationer
I rollen som barnskötare krävs det att du är lyhörd och kommunikativ. Du är därtill utåtriktad, engagerad och har lätt för att skapa nya kontakter. För dig är det viktigt att ha en god kommunikation med vårdnadshavare och du förstår vikten av att skapa trygghet i dina relationer. Du vet att alla har olika förutsättningar och känner en trygghet i hur du ska anpassa dig för att möta upp olika behov. Du tar ansvar för dina uppgifter, är flexibel och ser möjligheter i förändring. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux
• erfarenhet av arbete som kontaktpedagog inom förskola med ansvar för barns dokumentation i Unikum och utvecklingssamtal med vårdnadshavare
• förtrogenhet med lärplattformen Unikum

Meriterande

• ICDP utbildning
• APL-handledarutbildning

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsadanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde:  7 augusti 2023 tom 30 juni 2024

Antal tjänster: 1

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 27 april.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Hagvidson Nyponlunden söker erfaren barnskötare

Barnskötare
Läs mer Mar 20
Vill du arbeta på en förskola som medvetet arbetar för små barngrupper? På Hagvidson Nyponlunden arbetar vi i mindre barngrupper under större delen av dagen. Du kommer att vara delaktig i reflektion, planering och dokumentation av verksamheten. Hos oss tas barnens intressen tillvara och deras inflytande är grunden i vår verksamhet. Du förväntas ansvara tillsammans med en annan pedagog för projektgruppsarbete där barnens lärande står i fokus.
Utomhuspedagogik och projektarbete i linje med Grön Flagg är prioriterat. En förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med vårdnadshavarna är av stor vikt.
Vi har egen kock på plats som förser oss med lagad mat från grunden och nybakat bröd.
Tjänstegrad: 100%
Om dig
Vi tror att du är utbildad barnskötare. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och tycker om att arbeta projektinriktat. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du inser vikten av en god dokumenterad verksamhet både på grupp- och individnivå. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
HAGVIDSON
• har en vision och affärsidé som uttalat har personalen i centrum och som en avgörande del för att vi ska nå våra mål.
• har en närvarande och engagerad rektor på förskolan med kolleger som älskar utmaningar och arbetar med lågaffektivt bemötande.
• har en verksamhet som gör skillnad och som man kan var stolt över.
• skapar utveckling genom samverkan, öppenhet och nytänkande
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
start augusti 2023
Kollektiv avtal finns.
Välkommen med din Skriftliga ansökan och meritförteckning tillsammans med CV.
Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg – Belastningsregistret.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget sjutton fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde, nedan finns de förutsättningar och förmåner som erbjuds dig vid tillsvidareanställning. Som pedagog hos Hagvidson erbjuds du:
· 2000kr/år i friskvårdsbidrag.
· Arbetskläder för utebruk.
· Pedagogiska måltider.
· Möjlighet att få extra lediga dagar eller kontant ersättning kopplat till anställningsår inom företaget.
· Möjlighet att studera vidare från barnskötare till förskollärare på betald arbetstid.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Fotbollsledare för barn 2-6 år VT23 Örebro

Barntimmeledare
Läs mer Apr 11
Älskar du fotboll?

Vill du vara med och inspirera barn till en aktiv fritid?

Då skall du skicka in en ansökan till oss på Fotbollskul!

På Fotbollskul får du möjlighet att introducera fotboll som idrott till ett härligt gäng barn mellan 2-6 år på ett lekfullt sätt. Vår förhoppning är att barnen skall få inspiration till att fortsätta idrotta och där spelar ditt ledarskap stor roll.

Vi söker dig som:

- Älskar att arbeta med barn

- Vara glädjefull, lekfull och engagerad

- Har fotbollserfarenhet eller en generell bollerfarenhet av andra bollidrotter

- Har erfarenhet att leda aktiviteter för barn, gärna yngre barn, alternativt har en lång idrottsbakgrund och varit ledare för barn i något annat sammanhang (ex. förskola, skola, barnpassning)

Som person är du trygg och säker i dig själv!

Du ska även ha som mål att hela tiden arbeta för att samtliga deltagare ska känna sig nöjda när de går ifrån varje?Fotbollskulspass.

I din roll som ledare hos oss leder och ansvarar du för verksamheten?Fotbollskul?i Örebro. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen och deras föräldrar genom olika?övningar inspirerade av fotboll och bollekar som är framtagna av Einar Sports?idrottspedagoger.

Alla träningspass bygger på ett färdigt koncept med fokus på följande grundpelare:

Motorik/bollkännedom

Passa

Bollbehandling

Skjuta

Inför arbetet hos oss får du möjligheten att gå vår ledarutbildning där vi förutom ledarskap utbildar i vårat specifika koncept. Under terminen blir du även coachad av någon av våra ledarcoacher.

Som?fotbollsledare hos oss får du möjlighet att utveckla dina ledarskapskunskaper samtidigt som du har ett av världens roligaste extrajobb.

Vad väntar du på? Ansök direkt!

Anställningsvillkor

- Timanställning

- Arbetet pågår under våren 2023 med start vecka 16

- Under läsåret har vi totalt 4 kurser. Två på våren som är 8 respektive 6 veckor och två kurser på hösten som också är 8 respektive 6 veckor.

- Passen är förlagda på tisdagar mellan 17-18 på Olaus Petris.

- ca 1-2 h/veckan.

Mer info får du via eventuell telefonintervju.

Som Ledare är du ansvarig för alla dina barngrupper. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

I grupper med 2-4 år deltar även förälder på passen.

VARMT VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL EINAR SPORTS LEDARTEAM!Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Gymnastikledare för barn 1-8 år VT23 Örebro

Barntimmeledare
Läs mer Apr 3
Djungelgympa - lekfull gymnastikträning för barn i åldern 1-8 år.

Till vår verksamhet söker vi nu en inspirerande ledare som vill lära ut grunderna i gymnastik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att:

- Arbeta som barngymnastiksledare.

- Alternativt har du själv sysslat med gymnastik och har ledarerfarenhet från annan barnverksamhet.

Att du har ett brinnande intresse för barnidrott ser vi som en självklarhet.

Dina arbetsuppgifter

Som ledare för Djungelgympa i Örebro består i huvudsak av att leda gymnastikpassen och på ett pedagogiskt sätt sprida glädje till barnen. Som ledare hos oss arbetar du utifrån vårt färdiga träningsupplägg. Upplägget som är framtaget av Einar Sports idrottspedagoger utgår ifrån gymnastikens grundformer:

- Hoppa

- Rulla/Kullerbytta

- Balansera

- Klättra

Som ledare har du ansvaret för ett eller flera områden och där du förväntas visa stort engagemang för att skapa rörelseglädje för dem deltagande barnen.

Det här får du som är ledare hos oss

Inför terminen får du gå vår ledarutbildning. Du får även löpande coachning och stöttning från din Ledarcoach samt från personalen på Einar Sports kontor.

Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.

Anställningsvillkor

- Timanställning med start vecka 16, 2023

- Vi erbjuder 4 kurser per år. Under våren är det totalt 14 veckor och på hösten är det ytterligare 14 veckor.

- Passen är förlagda på vardagar mellan 17-19 eller dagtid på helgerna.

Mer info kommer vid en eventuell intervju.

Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupper. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

VARMT VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL EINAR SPORTS LEDARTEAM!

Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Timvikarie till Norlandia förskolor Basilikan, Pepparn och Forskaren

Barnskötare
Läs mer Okt 20
Norlandia förskolor har tre förskolor i Örebro; Basilikan, Pepparn och Forskaren som nu söker timvikarier till Basilikan, Pepparn och Forskaren både i barngrupp men också till köken.

Beskrivning av tjänsten

Vi söker timvikarier som gärna har erfarenhet av arbete som barnskötare, som vid behov kan vara med i vår undervisning och ge omsorg. VI söker även timvikarier som har vana av att vara i kök, där vi önskar hjälp med förberedelse och disk. Vi arbetar i pedagogiska team och barnen är organiserade i små grupper utifrån ålder.

Du är en trygg och ansvarstagande person som brinner för arbete med barn och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE. Du får gärna ha goda pedagogiska kunskaper och insatt i förskolans läroplan och styrdokument. Du är en lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med övriga pedagoger, och kockar.Exempel på förekommande arbetsuppgifter

Du bidrar till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och inflytande. Du arbetar alltid för barnets bästa är i fokus. Detta betyder att du är en medforskande pedagog och lyhörd för barnens intressen. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och våra pedagoger som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

I Norlandia Förskolors pedagogiska vision ingår orden "med livslång lust att leka och lära". Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärandelek och magiska ögonblick från den första dagen barnen kommer och tills de slutar hos oss.Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 90-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information
- Anställningsform: Vikariat/Behovsanställning
- Arbetstid: Dagtid
- Tillträde: under hösten 2022


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 2022-11-30

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Ania Lundin eller Anna Israelsson, rektorer Norlandia förskolor Örebro; ania.lundin@norlandia.com, anna.israelsson@norlandia.comVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Fotbollsledare för barn 2-6 år VT23 Örebro

Barntimmeledare
Läs mer Apr 3
Älskar du fotboll?

Vill du vara med och inspirera barn till en aktiv fritid?

Då skall du skicka in en ansökan till oss på Fotbollskul!

På Fotbollskul får du möjlighet att introducera fotboll som idrott till ett härligt gäng barn mellan 2-6 år på ett lekfullt sätt. Vår förhoppning är att barnen skall få inspiration till att fortsätta idrotta och där spelar ditt ledarskap stor roll.

Vi söker dig som:

- Älskar att arbeta med barn

- Vara glädjefull, lekfull och engagerad

- Har fotbollserfarenhet eller en generell bollerfarenhet av andra bollidrotter

- Har erfarenhet att leda aktiviteter för barn, gärna yngre barn, alternativt har en lång idrottsbakgrund och varit ledare för barn i något annat sammanhang (ex. förskola, skola, barnpassning)

Som person är du trygg och säker i dig själv!

Du ska även ha som mål att hela tiden arbeta för att samtliga deltagare ska känna sig nöjda när de går ifrån varje?Fotbollskulspass.

I din roll som ledare hos oss leder och ansvarar du för verksamheten?Fotbollskul?i Örebro. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen och deras föräldrar genom olika?övningar inspirerade av fotboll och bollekar som är framtagna av Einar Sports?idrottspedagoger.

Alla träningspass bygger på ett färdigt koncept med fokus på följande grundpelare:

Motorik/bollkännedom

Passa

Bollbehandling

Skjuta

Inför arbetet hos oss får du möjligheten att gå vår ledarutbildning där vi förutom ledarskap utbildar i vårat specifika koncept. Under terminen blir du även coachad av någon av våra ledarcoacher.

Som?fotbollsledare hos oss får du möjlighet att utveckla dina ledarskapskunskaper samtidigt som du har ett av världens roligaste extrajobb.

Vad väntar du på? Ansök direkt!

Anställningsvillkor

- Timanställning

- Arbetet pågår under våren 2023 med start vecka 16

- Under läsåret har vi totalt 4 kurser. Två på våren som är 8 respektive 6 veckor och två kurser på hösten som också är 8 respektive 6 veckor.

- Passen är förlagda på tisdagar mellan 17-18 på Olaus Petris.

- ca 1-2 h/veckan.

Mer info får du via eventuell telefonintervju.

Som Ledare är du ansvarig för alla dina barngrupper. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

I grupper med 2-4 år deltar även förälder på passen.

VARMT VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL EINAR SPORTS LEDARTEAM!Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Barnskötare till Alnängarnas förskola

Barnskötare
Läs mer Mar 9
Nu har du chansen att bli en av oss. På Alnängarnas förskola har du möjlighet att tillsammans med barn och kollegor utveckla verksamheten i nya lokaler. Vi söker dig som är barnskötare och vill vara en del av vårt team som arbetar långsiktigt och hållbart med utveckling, där barnet är i centrum.

Om tjänsten

Vi söker en engagerande och trygghetsskapande barnskötare som vill vara med i utvecklingen av vår förskola. Som barnskötare hos oss kommer du ingå i ett team med mycket erfarenhet. På förskolan arbetar vi för att barnen ska få leka och lära i en lugn, harmonisk och stimulerande miljö; en miljö ständigt under utveckling. Vi har ett medforskande arbetssätt där barn och pedagoger tillsammans utforskar och undersöker frågor och fenomen. Vi arbetar projektinriktat, tillsammans med barnen i mindre grupper där vi lyssnar in och utgår från barnens tankar, idéer och frågeställningar. Alnängarnas förskola?präglas av delaktighet, inflytande, kreativitet och nyfikenhet, där det kompetenta barnet är i centrum. Hos oss ska verksamheten vara rolig, trygg och lärorik. Till oss ska barn och vårdnadshavare alltid känna sig välkomna.

exempel på arbetsuppgifter:

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg miljö för utveckling, lek och lärande 
• arbetar för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda 
• medverkar till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas 
• arbeta utifrån gällande läroplan, lagar, policys och rutiner 

Om arbetsplatsen
Alnängarnas förskolan ligger i nybyggda lokaler vid CV-området i närheten av Alnängarnas koloniområde. Förskolan är i två plan och består av fem åldershomogena avdelningar där arbetslaget följer barngruppen genom verksamheten. Förskolan har en egen naturnära gård med utomhus ateljé. Här finns tillgång till ateljéer på varje våning och bra personalutrymmen 

Vi har eget tillagningskök där vår kock är noga med att råvarorna ska vara av bra kvalitet och eftersträvar ekologiskt odlade råvaror. Förskolan ligger fint beläget vid kolonilotterna med närhet till naturen.?Vi är dessutom övningsförskola mot Örebro universitet.?

Vår webbsida är fortfarande under utveckling men du kan läsa lite om oss på: orebro.se/alnangarnasforskola

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet, och bidrar med trygghet och stabilitet. Du har en god förståelse för hur andra människor tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar. Du arbetar för att barnets idéer och tankar sätts i centrum och tron på det kompetenta barnet är viktigt för dig. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och kan kommunicera väl med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du tar ansvar för dina uppgifter, tar initiativ och sätter i gång aktiviteter. Du kommer gärna med nya idéer och lösningar i arbetet och har ett flexibelt förhållningssätt. Vidare har du god datavana och behärskar det svenska språket på ett sätt så att du obehindrat kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver. 

Vi lägger?stor vikt vid personlig lämplighet. 

Krav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux 
• erfarenhet av arbete i förskolan om minst två år 
• erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd 
• erfarenhet av arbete med lågaffektivt bemötande 

Meriterande

• erfarenhet av arbete i förskola 
• erfarenhet av ICDP (vägledande samspel) 
• erfarenhet av pedagogisk dokumentation 
• erfarenhet av Reggio Emilia 

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 23 mars.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Fiskgjusens förskola

Barnskötare
Läs mer Mar 10
Är du en barnskötare som har barnkonventionen i ryggraden och vill möta barnen på ett normkreativt sätt? Vill du arbeta på en förskola med fantastisk utomhusmiljö? Då välkomnar vi dig med din ansökan till Fiskgjusens förskola!

Om tjänsten
Välkommen till Fiskgjusen! Vi på Fiskgjusens förskola bedriver undervisning utifrån barnkonventionen, hållbar utveckling och normkreativitet. Att bedriva normkreativ undervisning innebär att vi strävar efter att skapa en utbildning som ger barnen chans att vara precis som de är. Att normerna på förskolan rymmer alla barn och inte begränsar dem. Nu har du som barnskötare möjlighet att tillsammans med övriga kollegor fortsätta utforma utbildningen och lärmiljöerna. Vårt unika läge, med närhet till naturen, ger oss goda möjligheter att ta vara på naturen i undervisningen och leken.

På Fiskgjusen är vi måna om att skapa en bra grund och ser trygghetsarbetet som viktigt. Därför är vägledande samspel (ICDP) förhållningssättet vi pedagoger använder oss av på förskolan för att knyta an och bygga relationer, ge mening och förklaringar samt stöd utifrån barns behov och intressen. Just nu deltar vi dessutom i ett treårigt forskningsprogram med tema "Hållbar förskola".

exempel på arbetsuppgifter:

• tillsammans med kollegor planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet
• använda webbplattformen Unikum för dokumentation och information till vårdnadshavare
• under ledning av förskollärare genomföra undervisning
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande
• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Om arbetsplatsen
Förskolan ligger vackert naturnära med Oset som granne. Det naturnära läget skapar möjligheter till upptäckter i närmiljön som vi enkelt kan nå med våra lådcyklar eller på promenader. Gården erbjuder olika delar och bjuder in till lek, glädje och nyfikenhet. Vi har en egen kock som lagar god mat från grunden och lägger stor vikt vid ekologiska råvaror. Förskolan har plats för fem avdelningar varav fyra är öppnade idag.

Förskolan ingår i team "Förskolor Almby" där flertalet förskolor samverkar i utvecklingsarbetet.

Du kan läsa mer om vår förskola på: orebro.se/fiskgjusenforskola

Kvalifikationer
Som person är du trygg, stabil och lugn. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du är lyhörd och arbetar bra ihop med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux
• erfarenhet och kunskap att genomföra pedagogisk dokumentation

Meriterande

• erfarenhet av arbete som barnskötare
• utbildning i ICDP (vägledande samspel)
• kunskap om TAKK (tecken som stöd)
• erfarenhet av utomhuspedagogik
• kunskap i rörelseaktiviteter för barn

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: augusti

Antal tjänster: 1

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 22 mars.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Feb 17
Förskolan Pärlan är en fristående förskola på kristen grund som ligger i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Vi har tre avdelningar med sammanlagt 55 barn.
Vår förskola är belägen med närhet till skog och med en generös utemiljö för barnen att leka och lära i.
Vi är engagerade pedagoger som vill skapa de bästa förutsättningarna för barnen att lyckas och utvecklas under sin tid på Pärlan. Vi arbetar utifrån målen i Lpfö 18, gällande styrdokument och utifrån ett projekterande arbetssätt där barnens erfarenheter, intressen och motivation ligger till grund för projekten. Vi använder oss av väggdokumentation i projekten för att dokumentera lärandet som sker tillsammans med barnen. Vi använder oss av Unikum för planering och dokumentering av utbildningen samt vid utvecklingssamtal.
Fr.o.m 13/3-23 är vi i behov av en barnskötare.
Vi söker dig som är en trygg person och som samarbetar väl med kollegor med barnets bästa i fokus. För oss är den kristna värdegrunden (den gyllene regeln) och bemötandet mot varandra viktigt samt att barnen får möta engagerade vuxna. Vi söker därför dig som är lyhörd för varje barns behov, positiv och engagerad i ditt jobb samt sympatiserar med den kristna värdegrunden.
Tjänsten är ett vikariat med start 13/3-23 till 30/6-2023 i dagsläget. Chans till förlängning kan finnas. Tjänsten är på 85%.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida.
Ser fram emot din ansökan!
Hälsningar Emma Gustavsson
Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansök nu

Hagvidson Marieberg och Nyponlunden söker timvikarier

Barnskötare
Läs mer Jan 31
Vi tror att du har erfarenhet av arbete på förskola. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du kan hoppa in vid behov längre eller kortare tid. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
Stämmer detta in med dina tankar på hur du vill arbeta? I sådant är du fall varmt välkommen med din ansökan
Tjänsten
behovstjänst
Om oss
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget 17 fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Norlandia förskolor Basilikan och Forskaren

Barnskötare
Läs mer Sep 5
Norlandia förskolor har tre förskolor i Örebro; Basilikan, Pepparn och Forskaren som nu söker nya medarbetare till Basilikan och Forskaren efter årsskiftet.

Beskrivning av tjänsten som barnskötare

Vi söker barnskötare, med arbetslivsfarenhet och utbildning, som vill vara med och utveckla förskolan. Vi arbetar i pedagogiska team och barnen är organiserade i små grupper utifrån ålder.

Du är en trygg och ansvarstagande barnskötare som brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE. Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i den dagliga utbildningen. Du är en lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du har också god förmåga att skapa trygga vårdnadshavare och kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift.Exempel på förekommande arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor ska du vara en del i att utveckla utbildningen enligt läroplanen samt Norlandia förskolors koncept. Du arbetar alltid för barnets bästa är i fokus. Kunskap och innovation är ledord i vår utbildning och vi erbjuder barnen "Nya upptäckter - varje dag!" Detta betyder att du är en medforskande pedagog och lyhörd för barnens intressen. Tillsammans med arbetslaget planerar, utvärderar och reflekterar du kring utbildningen på avdelningen. Lärandet synliggörs genom pedagogisk dokumentation och du arbetar aktivt för att skapa stimulerande och utvecklande lärmiljöer. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

I Norlandia Förskolors pedagogiska vision ingår orden "med livslång lust att leka och lära". Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärandelek och magiska ögonblick från den första dagen barnen kommer och tills de slutar hos oss.Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 90-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information
- Anställningsform: Vikariat, tillsvidare
- Omfattning: Heltid
- Arbetstid: Dagtid, schemalagd tid mellan 06-18
- Tillträde: Januari 2023


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 2022-10-31

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Anna Israelsson, rektor Norlandia förskolor Örebro; anna.israelsson@norlandia.comVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu