Barnskötare jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Barnskötare i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

Babyrytmikledare för Knatteskutt 0-1 år HT22-Örebro

Barntimmeledare
Läs mer Jun 13
Vi på Einar Sports söker nu ledare till Knatteskutt, Sveriges största Idrottsskola för barn som är mellan 3 månader-1 år.

Vi söker dig som:

- Älskar att arbeta med barn
- Har takten och rytmen given i kroppen
- Har erfarenhet att leda aktiviteter för barn, gärna yngre barn, alternativt har en lång idrottsbakgrund och varit ledare för barn i något annat sammanhang (ex. förskola, skola, barnpassning)


Som person är du trygg och säker i dig själv!

MERIT: Du får gärna studera till (eller vara färdig) förskolelärare eller liknande utbildning. Du har gärna gått estetiska programmet på gymnasiet, jobbat som gruppträningsinstruktör, annan dansutbildning eller liknande. Detta är inget krav för att söka, du kan ändå ha den rätta personligheten.

Din roll som ledare:

Du kommer leda och ansvara för verksamheten Knatteskutt i Örebro. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen genom flera olika lekar och övningar som är framtagna av Einar Sports pedagoger.

Alla passen följer ett färdigt passupplägg som blandar övningar och lekar utifrån följande teman:

- Boll
- Rytmik
- Dans


Det här får du som ledare hos oss

- Ett färdigt passupplägg att följa.
- Delta på vår ledarutbildning, samt fortbildning om du fortsätter som ledare flera terminer.
- Coachning under terminen.
- Du kommer vara del av ett fantastiskt ledarteam på över 500 ledare.


Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.

Passen kommer att hållas på Onsdagar mellan 10:10-11:20.

Arbetet löper under totalt 14 veckor, start vecka 35

Mer info om detta kommer vid eventuell intervju.

Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupper. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

Föräldrar deltar på alla pass

Du kommer vara den som inspirerar nästa generation till ett aktivt liv!

Ansök nu!

Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 10
Norlandia förskolor har tre förskolor i Örebro; Basilikan, Pepparn och Forskaren som nu söker nya medarbetare.

Beskrivning av tjänsten som barnskötare

Vi söker barnskötare, med arbetslivsfarenhet och utbildning, som vill vara med och utveckla våra fantastiska förskolor i Örebro. Vi arbetar i pedagogiska team och barnen är organiserade i små grupper utifrån ålder.

Du är en trygg och ansvarstagande barnskötare som brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE. Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i den dagliga utbildningen. Du är en lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du har också god förmåga att skapa trygga vårdnadshavare och kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift.Exempel på förekommande arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor ska du vara en del i att utveckla utbildningen enligt läroplanen samt Norlandia förskolors koncept. Du arbetar alltid för barnets bästa är i fokus. Kunskap och innovation är ledord i vår utbildning och vi erbjuder barnen "Nya upptäckter - varje dag!" Detta betyder att du är en medforskande pedagog och lyhörd för barnens intressen. Tillsammans med arbetslaget planerar, utvärderar och reflekterar du kring utbildningen på avdelningen. Lärandet synliggörs genom pedagogisk dokumentation och du arbetar aktivt för att skapa stimulerande och utvecklande lärmiljöer. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

I Norlandia Förskolors pedagogiska vision ingår orden "med livslång lust att leka och lära". Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärandelek och magiska ögonblick från den första dagen barnen kommer och tills de slutar hos oss.Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 80-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information
- Anställningsform: Vikariat, tillsvidare
- Omfattning: Heltid
- Arbetstid: Dagtid, schemalagd tid mellan 06-18
- Tillträde: Augusti 2022


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 2022-05-31

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Anna Israelsson, rektor Norlandia förskolor Örebro; anna.israelsson@norlandia.comVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hagvidson Marieberg och Nyponlunden söker timvikarier

Barnskötare
Läs mer Jun 1
Vi tror att du har erfarenhet av arbete på förskola. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du kan hoppa in vid behov längre eller kortare tid. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
Stämmer detta in med dina tankar på hur du vill arbeta? I sådant är du fall varmt välkommen med din ansökan
Tjänsten
behovstjänst
Om oss
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget 16 fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jun 17
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 80 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Dibber söker Barnskötare till vår nya förskola Västra mark i Örebro. 

Vill du vara med och få världens viktigaste värden att växa? Vill du bidra
till att få alla barn att känna sig värdefulla? Trivs du med ett engagerat team och lekfulla arbetsdagar? Då är det dig vi söker! Här erbjuds du möjlighet att vara med och bygga upp verksamheten från start. 

Västra mark förskola i Örebro öppnade i januari
2021 i nybyggda och välanpassade lokaler. Förskolan ligger på Karlsgatan
58b i område Väster. På förskolan finns plats för 80 barn på fyra avdelningar. Här erbjuds du möjlighet att vara med och forma och bygga upp verksamheten från start.
Vi är en förskola med Ut och Njut-profil
vilket bygger på att vi är ute mycket. Genom vår Ut och Njut-profil
erbjuder vi barnen ett situationsanpassat och upplevelsebaserat lärande där barnen får möjligheter att utforska sin omvärld med allt vad det innebär. Till vår hjälp i utforskandet har vi våra eldrivna lådcyklar som vi cyklar ut med på äventyr i närmiljön. Vi tror på ett ökat lärande då barnen får uppleva många olika pedagogiska miljöer under sina dagar i förskolan. Platser som vi ofta besöker är skogen, parken eller andra platser i vår närmiljö. Vi tror på att ta undervisningen utomhus och ser också att du har detta synsätt och arbetssätt.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare arbetar du aktivt och lojalt med förskolans dagliga
göromål och pedagogiska arbete med utgångspunkt från vår värdeplattform,
våra mål och planer. Vi får världens viktigaste värden att växa! 

 
Se till att förskolan drivs i enlighet med Dibbers värdeplattform och kvalitetsstandard
Skapa
goda relationer till barn där vuxna och barn är likvärdiga; där den
vuxne lyssnar och låter barnen delta så att de utvecklar färdigheter, självförtroende och livsglädje.? 
Ha ett positivt förhållningssätt gentemot både barn och medarbetare.
Medansvar för förskolans omsorg och utbildning, i enlighet med styrdokumenten. 
Medansvar för utvecklandet av ett gott samarbete med vårdnadshavare/föräldrar. 
 Du håller dig à jour genom att delta i de kurser och utbildningar som erbjuds.

Kvalifikationer (rubrik)
Utbildad barnskötare eller liknande, alternativt annan för tjänsten förvärvad erfarenhet.
God kommunikationsförmåga.
Du är en aktiv vuxen tillsammans med barnen och kan vidta säkerhetsåtgärder
Mycket goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntlig.
Övrigt meriterande:
erfarenhet av arbete som barnskötare
ICDP-utbildning (vägledande samspel)
erfarenhet av verksamhetssystemen unikum och tempus

Personliga egenskaper

Du är en relationsorienterad person som ser
varje enskilt barn. Du lyssnar och är lyhörd för det barnen vill
förmedla. Du har ambitioner och passion för det du gör. Du kan också skapa engagemang och deltar i barnens lek och utveckling. Du är en medforskare med barnen och kommer tillsammans med arbetslaget att planera och reflektera för att innehållet på förskolan blir utmanande, stimulerande och lustfyllt utifrån de satta målen
Du är
lösningsorienterad, flexibel och samarbetsvillig. För att vara
framgångsrik i rollen måste du kunna kommunicera med människor med olika bakgrunder och i olika livssituationer. Du kan arbeta självständigt och ta ansvar.? Vi söker en barnskötare som är en god, varm och omtänksam vuxen. Lekfull, ambitiös, tillåtande och tydlig är ledord för vår personal. Du kan identifiera dig med Dibbers värdegrund.

Vi erbjuder
Engagerade och duktiga kollegor i en
professionell miljö! Vi har ett attraktivt pedagogiskt koncept med
tillgång till  utbildningsmaterial. Vi har kollektivavtal genom Almega (Friskoleavtalet). Dibber har ett löfte till alla sina medarbetare: «Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt.»

Förmåner i samtliga av Dibbers verksamheter;
Fria pedagogiska måltider
Arbetskläder
Friskvårdsbidrag
Personalstöd via Falck Health Care
Arbetsverktyg i digitala system såsom Unikum och teams
Intervjuer hålls löpande
Dibber
har över 80 skolor och förskolor i hela Sverige. Att vara en del av
detta större företag har många fördelar, vi har en gemensam ekonomiavdelning, en HR avdelning och flera funktioner som varje dag finns till för att hjälpa våra skolor. Det gör att varje skola får mer tid och resurser till det som är allra viktigast, våra barn och ungdomar.
 

Kontaktinformation
Karin Palmér, Rektor

Arbetsplats

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jan 10
Norlandia förskolor har tre förskolor i Örebro; Basilikan, Pepparn och Forskaren som nu söker nya medarbetare. Både vikariat under vårterminen och tillsvidaretjänst.

Beskrivning av tjänsten som barnskötare

Vi söker barnskötare som vill vara med och utveckla våra fantastiska förskolor i Örebro. Vi arbetar i pedagogiska team och barnen är organiserade i små grupper utifrån ålder.

Du är en trygg och ansvarstagande barnskötare som brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE. Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i den dagliga utbildningen. Du är en lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du har också god förmåga att skapa trygga vårdnadshavare och kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift.Exempel på förekommande arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor ska du vara en del i att utveckla utbildningen enligt läroplanen samt Norlandia förskolors koncept. Du arbetar alltid för barnets bästa är i fokus. Kunskap och innovation är ledord i vår utbildning och vi erbjuder barnen "Nya upptäckter - varje dag!" Detta betyder att du är en medforskande pedagog och lyhörd för barnens intressen. Tillsammans med arbetslaget planerar, utvärderar och reflekterar du kring utbildningen på avdelningen. Lärandet synliggörs genom pedagogisk dokumentation och du arbetar aktivt för att skapa stimulerande och utvecklande lärmiljöer. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

I Norlandia Förskolors pedagogiska vision ingår orden "med livslång lust att leka och lära". Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärandelek och magiska ögonblick från den första dagen barnen kommer och tills de slutar hos oss.Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 70-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information
- Anställningsform: Vikariat, tillsvidare
- Omfattning: Heltid
- Arbetstid: Dagtid, schemalagd tid mellan 06-18
- Tillträde: Februari-april 2022


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 2022-02-28

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Anna Israelsson, rektor Norlandia förskolor Örebro; anna.israelsson@norlandia.comVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Rynningeåsen

Barnskötare
Läs mer Jun 14
Vi söker dig som vill vara med och utforma en lustfylld och kreativ lärande miljö, för att göra vardagen innehållsrik och utvecklande för barnen.

Om tjänsten

Vi har behov av en barnskötare för längre vikariat hos oss. Du kommer arbeta tillsammans med arbetslaget och driva det pedagogiska arbetet framåt. Då förskolan har en utomhusprofil så är det viktigt att du har vilja och kunskap kring att arbeta med utomhuspedagogik. Vi börjar dagarna utomhus och ägnar sedan större delarna av dagen med aktiviteter utomhus. Förskolan är uppdelad i fem avdelningar: Upptäckarna, Utforskarna, Äventyrarna, Spejarna och Letarna med sammanlagt cirka 90 barn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner
• tillsammans med arbetslaget arbeta för barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas
• systematiskt använda webbplattformen Unikum för dokumentation samt information till vårdnadshavare
• under ledning av förskollärare genomför du undervisning
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Som person är du trygg, stabil och samarbetar bra med andra kollegor samt tar stort ansvar för dina egna arbetsuppgifter. Det är viktigt att du har förmågan att anpassa dig efter uppkomna situationer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. För att klara av arbetet behöver du också ha en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassa budskapet därefter. Vidare behärskar du svenska språket så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och kollegor samt dokumentera det som verksamheten kräver. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete inom förskolan
• pedagogisk dokumentation
• intresse för utomhuspedagogik

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 8 augusti till 23 december 2022

Antal tjänster: 1

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Rynningeåsens förskola är belägen i området Rynningeåsen, ett av Örebros mest expansiva bostadsområden. 
Förskolans unika läge nära skog, vatten och naturreservatet kring Rynningeviken vid Hjälmaren ger fantastiska möjligheter att ta tillvara naturens alla möjligheter till lärande och lek. Förskolan jobbar projektinriktat och har natur och miljö i fokus och låter barnen upptäcka med alla sinnen. Vi strävar efter att ge barnen positiva upplevelser och att utveckla ett varsamt förhållningssätt av att vara ute i naturen. På förskolan har vi ett eget tillagningskök.

Läs mer om vår förskola här: Rynningeåsens förskola

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Sista ansökningsdag är 20 juni.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 12
Förskolan Pärlan är en fristående förskola på kristen grund som ligger i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Vi har tre avdelningar med sammanlagt 55 barn.
Vår förskola är belägen med närhet till skog och med en generös utemiljö för barnen att leka och lära i.
Vi är engagerade pedagoger som vill skapa de bästa förutsättningarna för barnen att lyckas och utvecklas under sin tid på Pärlan. Vi arbetar utifrån målen i Lpfö 18, gällande styrdokument och utifrån ett projekterande arbetssätt där barnens erfarenheter, intressen och motivation ligger till grund för projekten. Vi använder oss av väggdokumentation i projekten för att dokumentera lärandet som sker tillsammans med barnen. Vi använder oss av Unikum för planering och dokumentering av utbildningen samt vid utvecklingssamtal.
Fr.o.m 1/8-22 är vi i behov av två barnskötare.
Vi söker dig som är en trygg person och som samarbetar väl med kollegor med barnets bästa i fokus. För oss är den kristna värdegrunden (den gyllene regeln) och bemötandet mot varandra viktigt samt att barnen får möta engagerade vuxna. Vi söker därför dig som är lyhörd för varje barns behov, positiv och engagerad i ditt jobb samt sympatiserar med den kristna värdegrunden.
Tjänsterna är vikariat med start 1/8-22 till 31/12-22 i dagsläget. Chans till förlängning kan finnas. Tjänsterna är på 90% och 75%.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida.
Ser fram emot din ansökan!
Hälsningar Emma Gustavsson
Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansök nu

Hagvidson Nyponlunden söker erfaren barnskötare

Barnskötare
Läs mer Feb 14
Vill du arbeta på en förskola som medvetet arbetar för små barngrupper? På Hagvidson Nyponlunden arbetar vi i mindre barngrupper under större delen av dagen. Du kommer att vara delaktig i reflektion, planering och dokumentation av verksamheten. Hos oss tas barnens intressen tillvara och deras inflytande är grunden i vår verksamhet. Du förväntas ansvara tillsammans med en annan pedagog för projektgruppsarbete där barnens lärande står i fokus.
Utomhuspedagogik och projektarbete i linje med Grön Flagg är prioriterat. En förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med vårdnadshavarna är av stor vikt.
Vi har egen kock på plats som förser oss med lagad mat från grunden och nybakat bröd.
Tjänstegrad: 75-100%
Om dig
Vi tror att du är utbildad barnskötare. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och tycker om att arbeta projektinriktat. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du inser vikten av en god dokumenterad verksamhet både på grupp- och individnivå. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
HAGVIDSON
• har en vision och affärsidé som uttalat har personalen i centrum och som en avgörande del för att vi ska nå våra mål.
• har en närvarande och engagerad rektor på förskolan med kolleger som älskar utmaningar och arbetar med lågaffektivt bemötande.
• har en verksamhet som gör skillnad och som man kan var stolt över.
• skapar utveckling genom samverkan, öppenhet och nytänkande
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Kollektiv avtal finns.
Välkommen med din Skriftliga ansökan och meritförteckning tillsammans med CV.
Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg – Belastningsregistret.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget femton fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde, nedan finns de förutsättningar och förmåner som erbjuds dig vid tillsvidareanställning. Som pedagog hos Hagvidson erbjuds du:
· 2000kr/år i friskvårdsbidrag.
· Arbetskläder för utebruk.
· Pedagogiska måltider.
· Möjlighet att få extra lediga dagar eller kontant ersättning kopplat till anställningsår inom företaget.
· Möjlighet att studera vidare från barnskötare till förskollärare på betald arbetstid.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Adolfsbergsskolan

Barnskötare
Läs mer Maj 10
Nu söker vi barnskötare med mycket goda kunskaper kring barn/elever med autism och olika typer av funktionsvariationer.

Om tjänsten

Vi söker dig som självständigt kan arbeta som ett personligt stöd till några elever inom grundskolans särskilda undervisningsgrupp. Det finns ett stort behov av extra stöd för att skoldagen ska fungera och det är viktigt att du har goda kunskaper/erfarenheter av arbete med funktionsvariationer och AST, autismspektrumtillstånd. Du får gärna har erfarenhet av arbete med yngre barn. Du blir ett viktigt ”hjälp-jag” till två av våra elever. Uppdraget delas med ytterligare personal. I din roll är bildstöd ett viktigt verktyg. Du har förmågan att se och utveckla lärandet i vardagliga situationer samt i lek. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta för att erbjuda en trygg omsorg i utbildningen tillsammans med arbetslaget
• tillsammans med kollegor ansvara för elevernas skoldag och fritidstid
• ansvara för att matsituationer, lektioner, raster och intimhygien fungerar
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux
• utbildning/dokumenterad erfarenhet av arbete med barn inom autismspektrumtillstånd samt barn med olika typer av funktionsvariationer

För att passa i den här rollen är du trygg och stabil som person samtidigt som du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och tar ansvar för din uppgift. I stressituationer har du förmågan att behålla ditt lugn och att fokusera på rätt saker. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt och har ett stort tålamod. För att kunna möta eleverna på bästa sätt behöver du som person vara omhändertagande och positiv. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete som barnskötare

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsadanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: from 8 augusti 2022 tom 22 juni 2023

Antal tjänster: 2

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Adolfsbergsskolan är en grund-och grundsärskola åk F-9 med ca 900 elever. På skolan finns förutom ordinarie grundskole-och grundsärskoleverksamhet även kommungemensamma undervisningsgrupper för elever inom autismspektrumtillstånd och för elever med rörelsehinder, RH-grupp.

För mer information om Adolfsbergsskolan kan du besöka vår hemsida Adolfsbergsskolan (orebro.se)

Läs mer om hur det är att jobba som grundskollärare i Örebro kommun på orebro.se/jobb/grundskollarare!

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 24 maj. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Kårstaängens förskola i Hovsta

Barnskötare
Läs mer Maj 5
Vill du arbeta på Kårstaängens förskola och bli en del av vårt härliga team? Vi söker nu en barnskötare.

Om tjänsten

Till Kårstaängens förskola söker vi dig som är nyfiken, drivande och vill arbeta i en lärande organisation. Tjänsten innebär att man jobbar i barngrupp och blir en del av ett team som består av förskollärare och barnskötare. Tillsammans arbetar ni för att skapa bästa möjliga förutsättningar för barns lärande. På förskolan finns två utvecklingsledare som stöttar i den dagliga verksamheten. Vårt område ingår i ett samarbete med övningsförskola, vilket innebär att vi tar emot studenter från Örebro universitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg miljö för utveckling, lek och lärande
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux
• erfarenhet av arbete som barnskötare inom förskola

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• ICDP utbildning
• erfarenhet av tematiskt arbetssätt
• IKT/digitala verktyg
• behärska Unikum/Tempus

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning och 1 års vikariat 

Sysselsättningsgrad: 100% 

Tillträde: 8 augusti 

Antal tjänster: 2

Om arbetsplatsen
Kårstaängens förskola ligger i Hovsta ca 1 mil norr om Örebro. 
På Kårstaängens förskola finns för till hösten fyra avdelningar. Ytterligare en avdelning kan öppnas vid behov. Vi har en småbarnsavdelning samt tre avdelningar med barn i åldrarna ca 2-5 år. Sammanlagt är det 72 barn på de fyra avdelningarna. På varje avdelning finns både utbildade förskollärare och barnskötare. Personalen har ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi har en stor gård samt nära till natur och lekparker. Vi har två utbildade kockar som tillagar maten i vårt egen kök.

Du kan läsa mer om vår förskola här: orebro.se/karstaangen

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 12 maj.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare kvällar/helger

Barnskötare
Läs mer Apr 12
Är du en person som vill underlätta andra människors vardag samtidigt som du har ett roligt extrajobb?
Vi söker dig som har genuint intresse för barn och som vill arbeta som barnvakt för olika familjer.
Om Tjänsten
Du bör vara flexibel, stresstålig och yrkesstolt. Arbetet innebär att vara delaktig och ibland själv ta ansvar för alla förekommande arbetsuppgifter rörande barnet. Det är viktigt att du har någon form av erfarenhet som barnskötare och alltid tycker det är roligt att vara med barn. Som person ser vi att du är ansvarsfull, social och kreativ för att komma på nya lekar med barnen. Viktigt att du känner dig trygg som barnvakt och kan ta stort ansvar.
Du har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor och kan med lätthet skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kan arbeta flexibelt både vardagar och helger som barnskötare
Ansökan: Känner du att du är rätt person att jobba hos oss?
Varmt välkommen med din ansökan!
Övriga arbetsuppgifter
Har du körkort och/eller bil är det en fördel, men inget krav

Ansök nu

Kan du eller någon du känner Ukrainska? Då har vi jobb till dig!

Barnskötare
Läs mer Mar 16
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Vi söker just nu efter personer som kan prata ukrainska och som har möjlighet att hjälpa till och jobba inom flera olika verksamhetsområden på bemanning tillsammans med oss. Vi samarbetar med många förskolor, skolor, vårdboenden och flyktingboenden som idag har stora behov av personal som kan hjälpa till att ta hand om de ukrainska flyktingar som kommer till Sverige med anledning av det hemska kriget. Vi på PersonalExpressen vill naturligtvis göra allt i vår makt för att bidra! Om du har någon bekant som du vet också kan prata ukrainska och översätta till svenska eller engelska inom olika verksamhetsområden ser vi gärna att ni hör av er till oss.
Om oss på PersonalExpressen och vilka jobb vi har att erbjuda:
PersonalExpressen bemannar Sveriges förskolor, skolor, vårdboenden, flyktingboenden etc. med professionella, ambitiösa och jordnära bemanningskonsulter. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra konsulter.
PersonalExpressen har ett hundratal, såväl privata som kommunala, samarbetsverksamheter runt om i landet dit vi förmedlar konsulter löpande. På så vis får du, när du söker in till oss, möjligheten att använda dig av oss som din privata jobbförmedlare då vi löpande kommer att kunna erbjuda dig både fasta tjänster samt längre konsultuppdrag ute hos våra kunder.
Vi är övertygade om att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är både lyhörda, lojala och långsiktiga i vårt arbete med att möta våra medarbetares individuella tankar, önskemål och målbilder för sig och sin karriär. Så har vi arbetat lyckosamt historiskt från vår sida och så kommer vi att arbeta lyckosamt i framtiden tillsammans med dig. Med oss vid din sida kommer du kort och gott att känna den positiva skillnaden det innebär att ha en personlig jobbpartner med dig på din karriärresa som vet precis vad just du vill få ut av dig själv och ditt yrkesliv!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan och hoppas att du är intresserad av att hjälpa oss med att göra skillnad för både våra kunder och framförallt för de ukrainska flyktingar som behöver vårt stöd just nu.

Ansök nu

Barnskötare till Garphyttans förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 6
Inför höstterminen 22 genomför vi ett förändringsarbete där nya arbetslag bildas och vi tar en ny gemensam riktning för det systematiska kvalitetsarbetet, hoppas du vill vara med!

Om tjänsten

Förskolan har plats för 115 barn fördelat på sex avdelningar. ICDP Vägledande samspel är en av grunderna i utbildningen, undervisning sker utifrån läroplanens områden. Förskolan ingår i ett område där det finns en trygghetsgrupp, ICDP-vägledare, lärspridare och språkgrupp, i dessa grupper ingår pedagoger från olika förskolor och vi har gemensamma teman och fortbildningsinsatser. Området har också ett nära och väl utvecklat samarbete med sin specialpedagog.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg omsorg i utbildningen
• under ledning av förskollärare använda metoder och arbetssätt i utbildningen som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet
• under ledning av förskollärare genomföra undervisning
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande
• under ledning av förskollärare medverka till utvecklingssamtalens innehåll och genomförande
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns 

Kompetenskrav

• adekvat gymnasial utbildning, barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande
• god datavana

Vi söker dig som är trygg och stabil i din roll och har en god förståelse för hur andra människor tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och kan kommunicera väl med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du tar ansvar för dina uppgifter, tar initiativ och sätter igång aktiviteter. Du kommer gärna med nya idéer och lösningar i arbetet och har ett flexibelt förhållningssätt. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete i förskola
• kunskap inom teckenspråk, TAKK, AKK, bildstöd
• erfarenhet och intresse för digitaliseringsarbete

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 maj

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Garphyttans förskola ligger centralt i samhället intill Garphyttans skola. Det finns goda bussförbindelser till Örebro centrum.

Läs mer om vår förskola här: orebro.se/garphyttans-forskola

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 13 april.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Förskoleområde Öster 2

Barnskötare
Läs mer Mar 25
Nu söker Förskoleområde Öster 2 barnskötare.

Om tjänsten

I Förskoleområde Öster 2 ingår förskolan Kameleonten och Österängens förskola. Som barnskötare hos oss kommer du ingå i ett rikt team som är i startgropen för att sätta nya ramar för verksamhetens undervisning. På förskolorna arbetar vi för att barnen ska få leka och lära i en organiserad och stimulerande miljö; en miljö under utveckling utifrån den barngrupp den tillhör. Vi har ett medforskande arbetssätt där barn och pedagoger tillsammans utforskar och undersöker i mindre grupper. Lärmiljön är ständigt under utveckling, såväl inomhus som utomhus. Under 2022 fortsätter vi utvecklingen av våra förskolegårdar och vi fördjupar oss i det digitala meningsskapandet inomhus.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg miljö för utveckling, lek och lärande
• arbetar för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• medverkar till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta utifrån gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Vi söker dig som är trygg i din roll och har en god förståelse för hur andra människor tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar. Du arbetar för att barnets idéer och tankar sätts i centrum och tron på det kompetenta barnet är viktigt för dig. Du samarbetar väl med andra människor, är lyhörd och kan kommunicera väl med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du tar ansvar för dina uppgifter, tar initiativ och sätter i gång aktiviteter. Du kommer gärna med nya idéer och lösningar i arbetet och har ett flexibelt förhållningssätt. Vidare har du god datavana och behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete i förskola

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning, tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde:

tillsvidareanställning, 1 augusti

tidsbegränsad anställning, from 1 augusti - tom 31 december

Antal tjänster: 1-2

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas, samt behovet kan komma att öka beroende på yttre omständigheter.

Om arbetsplatsen
Förskolan Kameleonten har tre avdelningar, på avdelningarna Gul och Grön går barnen som är 1–3 år. De äldre barnen som är 3–6 år går på avdelning Brun som har sin verksamhet i en mindre byggnaden på förskolans gård. Förskolan har ett eget kök där vår kock lagar mat från grunden. Maten lagas av ekologiska och närodlade produkter i stor utsträckning. Vi har en kostpolicy som vi arbetar utifrån där utgångspunkten är att ge barnen goda vanor, vi väljer t.ex. oftast bort socker på förskolan. Köket har fått diplom från Lilla Ekomatsligan och verksamhetsåret 2020 låg andelen levererade ekologiska råvaror på cirka 80 procent.

Österängens förskola öppnade under hösten 2020. Förskolan är i två plan, integrerad i ett av bostadshusen vid kvarteret Österport. Förskolan består av fyra avdelningar, de yngre barnen går på avdelningarna Lingon och Blåbär som arbetar tillsammans. De äldre barnen går på avdelning Hallon och Björnbär som också samarbetar och dagligen möts i deras gemensamma ateljé. Vi har eget kök där vår kock är noga med att råvarorna ska vara av bra kvalitet och eftersträvar ekologiskt odlade råvaror. Förskolan är ansluten till Håll Sverige Rents miljönätverk och vi är miljöcertifierade med Grön Flagg.

Förskolorna på öster är så kallade övningsförskolor, vilket innebär att vi har ett utökat samarbete med Universitetet kring utbildningen av förskollärare. Båda förskolorna har också under verksamhetsåret 2021–2022 ett fortsatt arbete med Skolverkets satsning Läslyftet i förskolan. Syftet med projektet är att utmana och stimulera barns språk–, läs– och skrivutveckling.

Du kan läsa mer om våra förskolor här: Österängens förskola, Kameleonten

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Betyg och intyg från utbildning till barnskötare ska bifogas i ansökan. Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 10 april.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Intraprenaden Lillåns förskolor

Barnskötare
Läs mer Mar 18
Är du en barnskötare som trivs i en miljö där barnen får utrymme att påverka sin vardag i förskolan? Sök till oss!

Om tjänsten

Vi söker 1–3 barnskötare till Bettorp Och Lillåns förskola som ingår i vår intraprenad tillsammans med Klöverängen, Klockarängen och Regnbågens förskola. Vi arbetar efter förskolans läroplan (Lpfö 18). Vi erbjuder en bred pedagogisk verksamhet med projektinriktat arbetssätt där våra föränderliga lärmiljöer är viktiga. Hos oss får barnen möta en utvecklande miljö där bland annat språkligt och matematiskt tänkande, estetiska uttrycksformer, naturvetenskap, teknik och digitala verktyg ingår. Som pedagoger är vi närvarande, medforskande, reflekterande och nyfikna på barnens tankar och hypoteser. Våra gårdar är stora och inspirerande med variationer av lekmiljöer vilket ger rika möjligheter att bedriva vår pedagogiska verksamhet även utomhus. Närheten till skogen och naturen är en stor fördel. All vår verksamhet genomsyras av våra värdeord: välkomnande, kreativitet, hållbar framtid, nyfikenhet och lyssnande. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med övrig personal planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet
• tillsammans med personalen i arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utveckla
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande
• medverka till utvecklingssamtalens innehåll och genomförande under ledning av förskollärare
• arbetar och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Vi söker dig som ofta kommer med nya idéer i arbetsrelaterade frågor och utgår från ett projekterande arbetssätt där barnen inkluderas. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och är lugn och stabil i stressiga situationer samt förhåller dig anpassat till situationen. Som person har du lätt att arbeta med andra människor och kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Det är också viktigt att du har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, anhöriga och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete som barnskötare
• utbildning i ICDP (vägledande samspel)

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 augusti

Antal tjänster: 1–3

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

Om arbetsplatsen
Lillåns förskola öppnade januari 2019 i nybyggda lokaler i Lillån, på Klockarängsvägen 13. Bettorps förskola har öppnat i nya lokaler januari 2022 och finns på adress Bocktörnevägen 1. Båda förskolor ligger ca cirka fem kilometer norr om centrala Örebro. Bettorps förskola har fem avdelningar men i nuläget är det fyra av dem som är öppna. Vi har två avdelningar med barn i åldern 1–2 år och två avdelningar med barn i åldern 3–5 år. Lillåns förskola har totalt fem avdelningar. Vi arbetar med åldershomogena barngrupper i så stor utsträckning som möjligt. Båda förskolor har egna tillagningskök med en utbildad kock som lagar all mat från grunden. Vi följer Örebro kommuns riktlinjer gällande klimatsmart mat och väljer ekologiska och närodlade råvaror så långt det är möjligt. Alla våra tillsvidareanställda erbjuds arbetskläder.

Läs mer om våra förskolor här:
orebro.se/bettorpsforskola
orebro.se/lillans-forskola

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 4 april.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Resurspedagog

Barnskötare
Läs mer Mar 4
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 80 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Är du intresserad av att arbeta som resurspedagog på Dibber Västra Mark förskola?

Du har god förmåga att stödja barn med behov av särskilt stöd, vilket innebär att du är flexibel, har ett lågaffektivt bemötande, god kommunikations förmåga och samspel, samt respekt för människors lika värde. Det är grundläggande egenskaper som vi söker.

Arbetsuppgifter
Se till att förskolan drivs i enlighet med Dibbers värdeplattform och kvalitetsstandard 
Skapa goda relationer till barn där vuxna och barn är likvärdiga; där den vuxne lyssnar och låter barnen delta så att de utvecklar färdigheter, självförtroende och livsglädje? 
Ha en positiv attityd och hållning gentemot både barn och medarbetare 
Medansvar för omsorg och pedagogiskt arbete på förskolan, t.ex. samlingsstunder, aktiviteter, fri lek och rutinmässiga situationer 
Medansvar för utvecklandet av ett gott samarbete med vårdnadshavare/föräldrar 
Du håller dig à jour genom att delta i de kurser och utbildningar som erbjuds

Kvalifikationer
Utbildad barnskötare eller liknande, alternativt annan för tjänsten förvärvad erfarenhet 
God kommunikationsförmåga 
Du är en aktiv vuxen tillsammans med barnen och kan vidta säkerhetsåtgärder 
Mycket goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntliga

övrigt meriterande:

ICDP utbildning

Personliga egenskaper
Du är en relationsorienterad person som ser varje enskilt barn. Du lyssnar och är lyhörd för det barnen vill förmedla. Du har ambitioner och passion för det du gör. Du kan också skapa engagemang och deltar i barnens lek och utveckling. 
Du är lösningsorienterad, flexibel och samarbetsvillig. För att vara framgångsrik i rollen måste du kunna kommunicera med människor med olika bakgrunder och i olika livssituationer. Du kan arbeta självständigt och ta ansvar.? Vi letar efter en barnskötare som är en god, varm och omtänksam vuxen. Lekfull, ambitiös, tillåtande och tydlig är ledord för vår personal. Du kan identifiera dig med Dibbers värdegrund.

Vi erbjuder
Engagerade och duktiga kollegor i en professionell miljö! Vi har ett
attraktivt pedagogiskt koncept med tillgång till  utbildningsmaterial.
Vi har kollektivavtal genom Almega (Friskoleavtalet). Dibber har ett
löfte till alla sina medarbetare: «Hos oss har du alla möjligheter att
utvecklas både som yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför
världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt.»

Förmåner i samtliga av Dibbers verksamheter;
Fria pedagogiska måltider
Arbetskläder
Friskvårdsbidrag
Personalstöd via Falck Health Care
Arbetsverktyg i digitala system såsom Unikum och teams
Intervjuer hålls löpande
Dibber har över 80 skolor och förskolor i hela Sverige. Att vara en del av
detta större företag har många fördelar, vi har en gemensam
ekonomiavdelning, en HR avdelning och flera funktioner som varje dag
finns till för att hjälpa våra skolor. Det gör att varje skola får mer
tid och resurser till det som är allra viktigast, våra barn och
ungdomar.
 

Kontaktinformation
Karin Palmér, Rektor

Arbetsplats
Karlsgatan 58

703 47 Örebro

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Sep 30
Norlandia förskolor har tre förskolor i Örebro; Basilikan, Pepparn och Forskaren som nu söker nya medarbetare. Både vikariat under vårterminen och tillsvidaretjänst.

Beskrivning av tjänsten som barnskötare

Vi söker barnskötare som vill vara med och utveckla våra fantastiska förskolor i Örebro. Vi arbetar i pedagogiska team och barnen är organiserade i små grupper utifrån ålder.

Du är en trygg och ansvarstagande barnskötare som brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE. Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i den dagliga utbildningen. Du är en lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du har också god förmåga att skapa trygga vårdnadshavare och kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift.Exempel på förekommande arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor ska du vara en del i att utveckla utbildningen enligt läroplanen samt Norlandia förskolors koncept. Du arbetar alltid för barnets bästa är i fokus. Kunskap och innovation är ledord i vår utbildning och vi erbjuder barnen "Nya upptäckter - varje dag!" Detta betyder att du är en medforskande pedagog och lyhörd för barnens intressen. Tillsammans med arbetslaget planerar, utvärderar och reflekterar du kring utbildningen på avdelningen. Lärandet synliggörs genom pedagogisk dokumentation och du arbetar aktivt för att skapa stimulerande och utvecklande lärmiljöer. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

I Norlandia Förskolors pedagogiska vision ingår orden "med livslång lust att leka och lära". Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärandelek och magiska ögonblick från den första dagen barnen kommer och tills de slutar hos oss.Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 70-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information
- Anställningsform: Vikariat, tillsvidare
- Omfattning: Heltid
- Arbetstid: Dagtid, schemalagd tid mellan 06-18
- Tillträde: Januari 2022


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 2021-11-01

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Anna Israelsson, rektor Norlandia förskolor Örebro; anna.israelsson@norlandia.comVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Törsjö förskola

Barnskötare
Läs mer Mar 1
Är du en trygg barnskötare som känner motivation och har engagemang att bidra till uppstart och fortsatt arbete på vår nya förskola Törsjö? Sök då till oss!

Om tjänsten

Vi söker tre barnskötare till vår nyöppnade förskola Törsjö med start i augusti. Förskolan är nybyggd och finns i Mosås med 5 avdelningar fördelat på två plan. Vi har tillgång till stor utegård där det finns möjlighet att avgränsa samt helt nya avdelningar och arbetslag som ni får sätter er prägel på tillsammans. Vi har schemalagd reflektion både individuell och tillsammans med arbetslaget samt pedagogiska diskussioner i tvärgrupper över avdelningar där vi fördjupar oss i litteratur. Självklart ser vi att det blir ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi vill vara en förskola för utforskande och lärande, där vi tillsammans lär på ett lustfyllt och fantasifullt sätt. Vår vision är att barn och vuxna på vår förskola ska få möjlighet att utvecklas i en verksamhet där utforskande och nyfikenhet, meningsfullhet och fantasi, glädje och gemenskap alltid är närvarande. Att barnen får möta pedagoger som är medforskande och inspirerande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med övrig personal planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet
• tillsammans med personalen i arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas
• bidra till att barnen får möta olika material där det finns utrymme för utforskande, fantasi och skapande
• skapa meningsfulla sammanhang där barnen tillsammans undersöker och utforskar tillsammans 
• medverka till utvecklingssamtalens innehåll och genomförande
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Som barnskötare på vår nya förskola Törsjö söker vi dig som är trygg och stabil i din roll. Du tar ansvar för dina uppgifter, tar initiativ och sätter igång aktiviteter. Det är viktigt att du är lyhörd för barnens behov och har förståelse för olika människors skilda förutsättningar och kan anpassar dig därefter. Vidare arbetar du bra med andra människor, är lyhörd och kan kommunicera väl med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du kommer gärna med nya idéer och lösningar i arbetet och har ett flexibelt förhållningssätt. Vidare har du god datavana och behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av digitala verktyg inom förskolan
• utbildning/erfarenhet av ICDP (vägledande samspel)
• erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd
• erfarenhet av TAKK och bildstöd
• kunskap/erfarenhet av pedagogisk dokumentation

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 augusti 2022

Antal tjänster: 3

Om arbetsplatsen
Törsjö kommer stå klar sommaren 2022 och kommer bestå av fem avdelningar och ett tillagningskök med egen kock. Förskolan är belägen i Mosås som ligger ca 10 km söder om Örebro utefter gamla vägen till Kumla. Området består av blandad bebyggelse där de flesta boendeformer finns representerade, med småhus som de dominerande inslaget. 

Läs mer om vår förskola här: orebro.se/torsjo-forskola

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 15 mars.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Ringblommans förskola

Barnskötare
Läs mer Mar 3
Är du en engagerad barnskötare som vill finnas där för barnet och barngruppen? Välkommen till oss!

Om tjänsten

Vi söker en barnskötare för en tillsvidaretjänst hos oss på Ringblommans förskola. Vi utnyttjar de fina omgivningar som finns runt omkring skolan och jobbar mycket med utomhuspedagogik. På förskolan ingår du i arbetslag som är framåtsträvande och där utrymme för kollegialt lärande är viktigt. All personal är också indelad i lärgrupper som träffas varje termin där kompetensutveckling och pedagogiska diskussioner sker. Stöd och handledning finns att tillgå av vår barnhälsa där specialpedagog och psykolog ingår. På förskolorna i Glanshammar strävar vi efter att skapa en trygg, utmanande och lustfylld miljö. Lek, samspel och samtal är viktiga ingredienser i vår verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med övrig personal planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet
• tillsammans med personalen i arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas 
• arbeta för att både det enskilda barnet och gruppen får sina behov tillgodosedda 
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas 
• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet
• erfarenhet av arbete inom förskola

Vi söker sig som är lugn, ansvarsfull och trygg i din roll. För att lyckas i uppdraget är du förändringsbenägen, ser möjligheter och kan skapa nya lösningar. Du har goda kunskaper om barns utveckling och lärande, samt kan omsätta denna kunskap i det dagliga arbetet. Det är viktigt att du har en samarbetsförmåga, kan arbeta med andra människor samt skapa kontakter med både barn och vårdnadshavare. Vidare uttrycker du dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift, då tjänsten innefattar dokumentation i våra system. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av och/eller utbildning i utomhuspedagogik
• erfarenhet av och/eller utbildning i ICDP (vägledande samspel)
• diplomerad Vägledare för ICDP

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Ringblommans förskola finns i Glanshammar, cirka 1,5 mil öster om Örebro. Vi flyttade in i nybyggda lokaler 2011. 
På Ringblomman finns åtta avdelningar. Vi har också ett samarbete med Glanshammars skola för de barn som ska börja i förskoleklass.

Läs mer om vår förskola här: orebro.se/ringblomman 

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag är 10 mars.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Ringblommans förskola

Barnskötare
Läs mer Feb 3
Är du en engagerad barnskötare som vill finnas där för barnet och barngruppen? Sök då den här tjänsten!

Om tjänsten

Vi behöver stärka upp med en barnskötare för ett barn med särskilda behov under en längre tidsbegränsad period. Uppdraget har stor fokus på omvårdnad såsom sondmatning samt kontinuerlig kontakt med habiliteringen. Det förekommer också arbete i övrig barngrupp med sedvanliga barnskötaruppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med övrig personal planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet
• tillsammans med personalen i arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas 
• arbeta för att både det enskilda barnet och gruppen får sina behov tillgodosedda 
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas 
• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet

Vi söker sig som är lugn, ansvarsfull och tålmodig. För att lyckas i uppdraget är du förändringsbenägen, ser möjligheter och kan skapa nya lösningar. Du har goda kunskaper om barns utveckling och lärande, samt kan omsätta denna kunskap i det dagliga arbetet. Det är viktigt att du har en samarbetsförmåga, kan arbeta med andra människor samt skapa kontakter med både barn och vårdnadshavare. Vidare uttrycker du dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift, då tjänsten innefattar dokumentation i våra system. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete som barnskötare
• erfarenhet av arbete som personlig assistent
• erfarenhet av omvårdnadsarbete
• erfarenhet sondmatning

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsadanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 mars tom 31 augusti

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
På förskolorna i Glanshammar strävar vi efter att skapa en trygg, utmanande och lustfylld miljö. Lek, samspel och samtal är viktiga ingredienser i vår verksamhet. Båda förskolorna har en fina gårdar, delvis bestående av skogsmark, vilket ger goda förutsättningar till kreativa lekar och en utmanande utevistelse. Vi har nära till en idrottsplats och till skogen. Förskolorna har egna kök där den mesta av maten tillagas från grunden. Vi har även ett samarbete med Glanshammars skola för de barn som ska börja i förskoleklass.

Ringblommans förskola finns i Glanshammar, cirka 1,5 mil öster om Örebro. Vi flyttade in i nybyggda lokaler 2011. På Ringblomman finns åtta avdelningar. 

Du kan läsa mer om vår förskola på: orebro.se/ringblomman

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 15 februari.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jan 13
Är du en person som vill underlätta andra människors vardag samtidigt som du har ett roligt extrajobb? Vi söker dig som har genuint intresse för barn och som vill arbeta som barnvakt för olika familjer.
Om Tjänsten
Du bör vara flexibel, stresstålig och yrkesstolt. Arbetet innebär att vara delaktig och ibland själv ta ansvar för alla förekommande arbetsuppgifter rörande barnet. Det är viktigt att du har någon form av erfarenhet som barnskötare och alltid tycker det är roligt att vara med barn. Som person ser vi att du är ansvarsfull, social och kreativ för att komma på nya lekar med barnen. Viktigt att du känner dig trygg som barnvakt och kan ta stort ansvar.
Du har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor och kan med lätthet skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kan arbeta flexibelt både vardagar och helger som barnskötare
Ansökan: Känner du att du är rätt person att jobba hos oss?
Varmt välkommen med din ansökan!
Övriga arbetsuppgifter
Har du körkort och/eller bil är det en fördel, men inget krav

Ansök nu

Barnskötare till Klöverängens förskola

Barnskötare
Läs mer Jan 27
Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker nu barnskötare till arbetslag i våra förskolor!
Tillsammans med barn och vårdnadshavare strävar vi efter att skapa en förskola där trygghet, nyfikenhet, lust och glädje präglar verksamheten. Förskolorna har stora inspirerande utegårdar och nära till skogen.
Hos oss har du mycket goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll genom en väl fungerande organisation i kollegialt lärande samt att vi satsar mycket på extern utbildning.

Om tjänsten

Lillåns förskoleintraprenad består i dag av fem förskolor. Regnbågen, Klöverängen 2014 med ett utökat uppdrag i svenskt teckenspråk, Bettorp, Klockarängen samt Lillån.
Vi söker en barnskötare på ett längre vikariat till Klöverängens förskola. Du förväntas, tillsammans med övriga pedagoger, planera, genomföra och reflektera över utbildningen på förskolan så den blir trygg, lärorik, utmanande och lustfylld.
Utbildningen ska bedrivas utifrån målen i läroplanen för förskolan. Alla förskolor arbetar utifrån våra gemensamma värdeord i ett projekterande arbetssätt. Barnens lärande ska dokumenteras och följas upp. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med övrig personal planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån Lpfö98/16
• samarbeta med övriga pedagoger i alla frågor som rör förskolan
• arbeta utifrån principerna i ICDP - vägledande samspel
• kommunicera och samarbeta med barnens vårdnadshavare
• dokumentera i verksamhetssystemen Unikum och Tempus

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Som person är du trygg, stabil och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper om barns utveckling och lärande samt förmågan att kunna omsätta kunskaper i det dagliga arbetet. Viktigt är också en förmåga att anpassa verksamheten både till det enskilda barnet och gruppens behov samt skapa och underhålla relationer med varje barn i gruppen, föräldrar och annan personal. Du ska bidra till en god arbetsmiljö där du lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av tidigare arbete inom förskolan
• erfarenhet/utbildning i ICDP - vägledande samspel
• kunskap/erfarenhet av arbete med pedagogisk dokumentation
• svenskt teckenspråk

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsadanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse tom 30 juni

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Samtliga förskolor i Lillåns intraprenad ligger i området Bettorp/Lillån. I intraprenaden arbetar nu ca 90 medarbetare som leds av tre rektorer. Klöverängens förskola öppnade hösten 2014 i nybyggda lokaler i Lillån, cirka fem kilometer norr om centrala Örebro. Förskolan har en stor inspirerande utegård och nära till skogen. I vårt team finns utöver förskollärare och barnskötare även specialpedagog och ateljerista anställda. Vårt kockteam består av fyra personer som lagar mat från grunden enligt kommunens ekologiska målvärde.
Vi erbjuder alla pedagoger arbetskläder för utomhusbruk.

Läs mer om vår förskola här: www.orebro.se/kloverangen

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 10 februari.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Baraem

Barnskötare
Läs mer Jan 11
Verksamhetsbeskrivning
Baraem förskolan vill lägga grunden för ett livslångt lärande. Viktigt för oss är att arbeta för att våra barn ska få goda kunskaper om olika kulturer, normer och värderingar och känna sig inkluderade i samhället.
Hos oss är det viktigt att alla barn synliggöras, utmanas och lyckas utifrån sina egna förutsättningar. För oss är medkänsla, närvarande och förtroende hos pedagogerna A och O.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer att vara i barngrupper. Delta aktivt i planering och att genomföra aktiviteter dagligen i enlighet med LPFÖ 18. Vi tar inspiration från Reggio Emilia och andra pedagogiska modeller.
För att kunna erbjuda bästa möjliga utveckling använder vi oss av såväl modern pedagogik som teknik. Vi är en förskola som är engagerad i lokalsamhället och vi arbetar i nära samarbete med familjen. Vårt mål är att ge barn mod, självförtroende, rätt kunskap och kompetens för att kunna nå sina drömmars mål. Som barnskötare på förskolan Baraem är du aktivt närvarande bland barnen med nadra pedagoger med fokus på att skapa goda förutsättningar för lek och lärande. På Baraem förskola är det viktigt med goda relationer mellan alla som möts i förskolan.
Utbildning/kvalifikationer
- Vi söker dig som har barnskötare utbildning elelr en motsvarande utbildning med inriktning för barn.
- Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du möter föräldrar som kanske kommer till förskolan för första gången med lyhördhet och förståelse.
- Flexibilitet och förmåga att se möjligheter samt förmåga att själv bidra med idéer och förslag som förbättrar verksamheten är viktigt i denna roll.
- Du kan jobba ndividuellt och tillsammans med andra för att effektivt nå gemensamma mål. Baraem förskola eftersträvar och värdesätter mångfald.
Vi ser gärna att du kan arbeta med det som du brinner för.


Förmåner du får hos oss:
- Vi har kollektiv avtal (personal- och pensions-försäkring ITP och TGL)
- Vi erbjuder på friskvårdsbidrag
- Tillräcklig tid för enskild och grupp planering
Anställning sker omgående/ enligt överenskommelse!
Vi bokar intervju löpande under annonstid.

Ansök nu

Barnskötare till Garphyttans förskola

Barnskötare
Läs mer Jan 18
Är du utbildad barnskötare och vill vara med att skapa den bästa lärmiljön för våra barn? Sök då till oss!

Om tjänsten

Vi behöver förstärka två av våra arbetslag under vårterminen och söker därför två barnskötare för deltidsuppdrag till vår förskola. Hos oss är ICDP (Vägledande samspel) en viktigt grund i utbildningen och vår undervisning sker utifrån läroplanens områden.
Förskolan ingår i ett område där det finns en trygghetsgrupp, ICDP-vägledare, lärspridare och språkgrupp, i dessa grupper ingår pedagoger från olika förskolor och vi har gemensamma teman och fortbildningsinsatser. Området har också ett nära och väl utvecklat samarbete med sin specialpedagog.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner
• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg omsorg i utbildningen
• under ledning av förskollärare använda metoder och arbetssätt i utbildningen som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet
• under ledning av förskollärare genomföra undervisning
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande
• medverka till utvecklingssamtalens innehåll och genomförande
• du arbetar och dokumenterar i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Som barnskötare vid Garphyttans förskola söker vi dig som är trygg och stabil i din roll. Du tar ansvar för dina uppgifter, tar initiativ och sätter igång aktiviteter. Det är viktigt att du är lyhörd för barnens behov och har förståelse för olika människors skilda förutsättningar och kan anpassar dig därefter. Vidare arbetar du bra med andra människor, är lyhörd och kan kommunicera väl med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du kommer gärna med nya idéer och lösningar i arbetet och har ett flexibelt förhållningssätt. Vidare har du god datavana och behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete i förskola
• kunskap inom teckenspråk, TAKK, AKK, bildstöd
• erfarenhet/utbildning inom ICDP

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsadanställning

Sysselsättningsgrad: 75%

Tillträde: snarast/enligt överenskommelse tom 16 juni 2022

Antal tjänster: 2

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Garphyttans förskola ligger centralt i samhället intill Garphyttans skola. Det finns goda bussförbindelser till Örebro centrum.
Förskolan har plats för 115 barn fördelat på sex avdelningar. 

Du kan läsa mer om vår förskola på: orebro.se/garphyttansforskola
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 1 februari.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Hagvidson Nyponlunden söker erfaren barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jan 12
Vill du arbeta på en förskola som medvetet arbetar för små barngrupper? På Hagvidson Nyponlunden arbetar vi i mindre barngrupper under större delen av dagen. Du kommer att vara delaktig i reflektion, planering och dokumentation av verksamheten. Hos oss tas barnens intressen tillvara och deras inflytande är grunden i vår verksamhet. Du förväntas ansvara tillsammans med en annan pedagog för projektgruppsarbete där barnens lärande står i fokus.
Utomhuspedagogik och projektarbete i linje med Grön Flagg är prioriterat. En förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med vårdnadshavarna är av stor vikt.
Vi har egen kock på plats som förser oss med lagad mat från grunden och nybakat bröd.
Tjänstegrad: 75-100% vikariat VT -2022
Om dig
Vi tror att du är utbildad barnskötare. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och tycker om att arbeta projektinriktat. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du inser vikten av en god dokumenterad verksamhet både på grupp- och individnivå. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
HAGVIDSON
• har en vision och affärsidé som uttalat har personalen i centrum och som en avgörande del för att vi ska nå våra mål.
• har en närvarande och engagerad rektor på förskolan med kolleger som älskar utmaningar och arbetar med lågaffektivt bemötande.
• har en verksamhet som gör skillnad och som man kan var stolt över.
• skapar utveckling genom samverkan, öppenhet och nytänkande
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Kollektiv avtal finns.
Välkommen med din Skriftliga ansökan och meritförteckning tillsammans med CV.
Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg – Belastningsregistret.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget femton fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde, nedan finns de förutsättningar och förmåner som erbjuds dig vid tillsvidareanställning. Som pedagog hos Hagvidson erbjuds du:
· 2000kr/år i friskvårdsbidrag.
· Arbetskläder för utebruk.
· Pedagogiska måltider.
· Möjlighet att få extra lediga dagar eller kontant ersättning kopplat till anställningsår inom företaget.
· Möjlighet att studera vidare från barnskötare till förskollärare på betald arbetstid.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 9
Om tjänsten

 Vi söker dig som vill arbeta som barnskötare

Bemanningen Barn och Utbildning (BBU) förmedlar vikariat som är kortare än tre månader inom förskola, skola, fritidshem och gymnasium i Örebro kommun.

Vi söker vikarier som vill jobba inom förskola som barnskötare och som kan tänka sig att jobba mot hela kommunen inte bara i tätorten. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med övrig personal planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet
• tillsammans med personalen i arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas

Kompetenskrav

• Du ska ha fyllt 18 år och har en avslutad gymnasieutbildning eller yrkesutbildning genom t.ex. Komvux
• Du ska behärska det svenska språket mycket väl i tal och skrift och även ha en god datavana
• Du ska att kunna arbeta inom hela Örebro kommun, vilket kan innebära resor utanför tätorten
• Du känner till och följer gällande läroplan, lagar, policys och rutiner
• Du arbetar för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda.
• Du arbetar för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du har en tillräckligt god yrkessvenska för att uppfylla kraven i uppdragsbeskrivningen för barnskötare.Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete som barnskötare
• B-körkort och tillgång till bil

Omfattning och tillträde
Anställningsform: timanställd

Sysselsättningsgrad: vid behov, deltid

Tillträde: efter överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Du kan läsa mer på https://polisen.se/tjanstertillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är sista januari 2022

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare, eftermiddagar

Barnskötare
Läs mer Jan 7
Waldorfförskolan Viljan är en del av den icke-vinstdrivande stiftelsen Johannaskolan med syfte att främja waldorfpedagogisk verksamhet.
Viljan startade 2008 och ligger i Adolfsberg, i anslutning till Örebro Waldorfskola och granne med den vackra Sommarroparken. Viljan har 3 småbarnsgrupper och tre storbarnsavdelningar med plats för drygt 50 barn. Idag arbetar ca 12 medarbetare på Viljan. Förskolan serverar endast vegetarisk och till allra största del ekologisk mat, tillagad från grunden varje dag.
För mer information se www.orebrowaldorfskola.se, under fliken Örebro Waldorfförskola Viljan.
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med barn och som kan sätta barnens behov och utveckling i centrum. Intresse för waldorfpedagogik är en förutsättning för arbetet. Du förväntas kontinuerligt ta del av det material och den handledning som erbjuds.
Förmågan att vara lyhörd och vaken i arbetet i barngruppen är av stor vikt. Tydlighet men också flexibilitet är viktiga egenskaper. Då vi arbetar med lågaffektivt bemötande behöver du vara lugn och tålmodig. Vi vill att du kontinuerligt strävar efter pedagogisk fördjupning och personlig utveckling inom ramen för ditt uppdrag. Att kunna både leda och följa barnen med värme och humor är en god förmåga som vi gärna ser att du har. Samarbetet med avdelningspedagoger och kontinuerliga utvärderingar av arbetet är grundläggande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tjänsten som eftermiddagspedagog är 50 % och förlagd fem dagar/vecka ca kl. 13-17. Utöver den schemalagda tiden finns möjlighet att vikariera på timme under förmiddagarna. I arbetet som eftermiddagspedagog ingår bl.a. att ta emot överlämningar från pedagogerna, att äta mellanmål med barnen samt att överlämna till föräldrar i slutet av dagen.
Waldorfpedagogiken för yngre barn bygger på fri lek. Som pedagog är uppdraget bl.a. att skapa förutsättningar för barnen att utveckla sin kreativitet och sociala kompetens i leken och i mer styrda aktiviteter. Tydliga rutiner och en ombonad, vacker miljö skapar trygghet och ramar kring lek och aktiviteter både ute och inne. Dagsrytmen är tydlig med utevistelse varje dag och samling med sång på förmiddagarna.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Nov 26
Förskolan Pärlan är en fristående förskola på kristen grund som ligger i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Vi har tre avdelningar med sammanlagt 55 barn.
Vår förskola är belägen med närhet till skog och med en generös utemiljö för barnen att leka och lära i.
Vi är engagerade pedagoger som vill skapa de bästa förutsättningarna för barnen att lyckas och utvecklas under sin tid på Pärlan. Vi arbetar utifrån målen i Lpfö 18, gällande styrdokument och utifrån ett projekterande arbetssätt där barnens erfarenheter, intressen och motivation ligger till grund för projekten. Vi använder oss av väggdokumentation i projekten för att dokumentera lärandet som sker tillsammans med barnen. Vi använder oss av Unikum för planering och dokumentering av utbildningen samt vid utvecklingssamtal.
Fr.o.m 17/1-22 är vi i behov av en barnskötare som vill jobba med de yngsta barnen, 1-2 år, på vår avdelning Musslan med totalt 13 barn.
Tjänsten är ett vikariat på 100% fr 17/1-2022-30/6-2022. Chans till förlängning finns då ordinarie personal är tjänstledig för studier.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida.
Ser fram emot din ansökan!
Hälsningar Emma Gustavsson
Ansökningarna hanteras fortlöpande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansök nu

Hagvidson Nyponlunden söker erfaren barnskötare

Barnskötare
Läs mer Dec 9
Vill du arbeta på en förskola som medvetet arbetar för små barngrupper? På Hagvidson Nyponlunden arbetar vi i mindre barngrupper under större delen av dagen. Du kommer att vara delaktig i reflektion, planering och dokumentation av verksamheten. Hos oss tas barnens intressen tillvara och deras inflytande är grunden i vår verksamhet. Du förväntas ansvara tillsammans med en annan pedagog för projektgruppsarbete där barnens lärande står i fokus.
Utomhuspedagogik och projektarbete i linje med Grön Flagg är prioriterat. En förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med vårdnadshavarna är av stor vikt.
Vi har egen kock på plats som förser oss med lagad mat från grunden och nybakat bröd.
Tjänstegrad: 75-100% vikariat VT -2022
Om dig
Vi tror att du är utbildad barnskötare. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och tycker om att arbeta projektinriktat. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du inser vikten av en god dokumenterad verksamhet både på grupp- och individnivå. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
HAGVIDSON
• har en vision och affärsidé som uttalat har personalen i centrum och som en avgörande del för att vi ska nå våra mål.
• har en närvarande och engagerad rektor på förskolan med kolleger som älskar utmaningar och arbetar med lågaffektivt bemötande.
• har en verksamhet som gör skillnad och som man kan var stolt över.
• skapar utveckling genom samverkan, öppenhet och nytänkande
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Kollektiv avtal finns.
Välkommen med din Skriftliga ansökan och meritförteckning tillsammans med CV.
Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg – Belastningsregistret.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget femton fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde, nedan finns de förutsättningar och förmåner som erbjuds dig vid tillsvidareanställning. Som pedagog hos Hagvidson erbjuds du:
· 2000kr/år i friskvårdsbidrag.
· Arbetskläder för utebruk.
· Pedagogiska måltider.
· Möjlighet att få extra lediga dagar eller kontant ersättning kopplat till anställningsår inom företaget.
· Möjlighet att studera vidare från barnskötare till förskollärare på betald arbetstid.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Dec 6
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 80 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Dibber söker Barnskötare till vår nya förskola Västra mark i Örebro. 

Vill du vara med och få världens viktigaste värden att växa? Vill du bidra
till att få alla barn att känna sig värdefulla? Trivs du med ett
engagerat team och lekfulla arbetsdagar? Då är det dig vi söker! Här
erbjuds du möjlighet att vara med och bygga upp verksamheten från
start. 

Västra mark förskola i Örebro öppnade i januari
2021 i nybyggda och välanpassade lokaler. Förskolan ligger på Karlsgatan
58b i område Väster. På förskolan finns plats för 80 barn på fyra
avdelningar. Här erbjuds du möjlighet att vara med och forma och bygga
upp verksamheten från start.
Vi är en förskola med Ut och Njut-profil
vilket bygger på att vi är ute mycket. Genom vår Ut och Njut-profil
erbjuder vi barnen ett situationsanpassat och upplevelsebaserat lärande
där barnen får möjligheter att utforska sin omvärld med allt vad det
innebär. Till vår hjälp i utforskandet har vi våra eldrivna lådcyklar som vi cyklar
ut med på äventyr i närmiljön. Vi tror på ett ökat lärande då barnen får
uppleva många olika pedagogiska miljöer under sina dagar i förskolan.
Platser som vi ofta besöker är skogen, parken eller andra platser i vår
närmiljö. Vi tror på att ta undervisningen utomhus och ser också att du
har detta synsätt och arbetssätt.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare arbetar du aktivt och lojalt med förskolans dagliga
göromål och pedagogiska arbete med utgångspunkt från vår värdeplattform,
våra mål och planer. Vi får världens viktigaste värden att växa! 

 
Se till att förskolan drivs i enlighet med Dibbers värdeplattform och kvalitetsstandard
Skapa
goda relationer till barn där vuxna och barn är likvärdiga; där den
vuxne lyssnar och låter barnen delta så att de utvecklar färdigheter,
självförtroende och livsglädje.? 
Ha ett positivt förhållningssätt gentemot både barn och medarbetare.
Medansvar för förskolans omsorg och utbildning, i enlighet med styrdokumenten. 
Medansvar för utvecklandet av ett gott samarbete med vårdnadshavare/föräldrar. 
 Du håller dig à jour genom att delta i de kurser och utbildningar som erbjuds. 

Kvalifikationer
Utbildad barnskötare eller liknande, alternativt annan för tjänsten förvärvad erfarenhet.
God kommunikationsförmåga.
Du är en aktiv vuxen tillsammans med barnen och kan vidta säkerhetsåtgärder
Mycket goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntlig.
Övrigt meriterande:
erfarenhet av arbete som barnskötare
ICDP-utbildning (vägledande samspel)
erfarenhet av verksamhetssystemen unikum och tempus

Personliga egenskaper
Personliga egenskaper

Du är en relationsorienterad person som ser
varje enskilt barn. Du lyssnar och är lyhörd för det barnen vill
förmedla. Du har ambitioner och passion för det du gör. Du kan också
skapa engagemang och deltar i barnens lek och utveckling. Du är en
medforskare med barnen och kommer tillsammans med arbetslaget att
planera och reflektera för att innehållet på förskolan blir utmanande,
stimulerande och lustfyllt utifrån de satta målen
Du är
lösningsorienterad, flexibel och samarbetsvillig. För att vara
framgångsrik i rollen måste du kunna kommunicera med människor med olika
bakgrunder och i olika livssituationer. Du kan arbeta självständigt och
ta ansvar.? Vi söker en barnskötare som är en god, varm och omtänksam
vuxen. Lekfull, ambitiös, tillåtande och tydlig är ledord för vår
personal. Du kan identifiera dig med Dibbers värdegrund.


Vi erbjuder
Vi erbjuder
Engagerade och duktiga kollegor i en
professionell miljö! Vi har ett attraktivt pedagogiskt koncept med
tillgång till  utbildningsmaterial. Vi har kollektivavtal genom Almega
(Friskoleavtalet). Dibber har ett löfte till alla sina medarbetare: «Hos
oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och
individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga
sätt.»

Förmåner i samtliga av Dibbers verksamheter;
Fria pedagogiska måltider
Arbetskläder
Friskvårdsbidrag
Personalstöd via Falck Health Care
Arbetsverktyg i digitala system såsom Unikum och teams
Intervjuer hålls löpande
Dibber
har över 80 skolor och förskolor i hela Sverige. Att vara en del av
detta större företag har många fördelar, vi har en gemensam
ekonomiavdelning, en HR avdelning och flera funktioner som varje dag
finns till för att hjälpa våra skolor. Det gör att varje skola får mer
tid och resurser till det som är allra viktigast, våra barn och
ungdomar.
 

Kontaktinformation
Karin Palmér, Rektor

Arbetsplats
Karlsgatan 58

703 47 Örebro

Ansök nu

Barnskötare till Österängens förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 8
På Österängens förskola har du möjlighet att tillsammans med barn och kollegor utveckla verksamheten i nya lokaler. Vi söker dig som är barnskötare och vill vara en del av ett långsiktigt utvecklingsarbete på vår förskola.

Om tjänsten

Vi söker engagerade och trygghetsskapande barnskötare som vill vara med i utvecklingen av vår förskola. Som barnskötare hos oss kommer du ingå i ett team med mycket erfarenhet som nu sätter nya ramar för verksamhetens undervisning och dess arbetssätt. På förskolan arbetar vi för att barnen ska få leka och lära i en lugn, harmonisk och stimulerande miljö; en miljö ständigt under utveckling. Vi har ett medforskande arbetssätt där barn och pedagoger tillsammans utforskar och undersöker frågor och fenomen. Vi strävar efter att arbeta projektinriktat och arbetar tillsammans med barnen i mindre grupper där vi tar tillvara på barnens tankar och frågeställningar. Förskolans verksamhet ska vara rolig, trygg och lärorik och det är vår främsta ledstjärna. Till oss ska barn och vårdnadshavare alltid känna sig välkomna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg miljö för utveckling, lek och lärande
• arbetar för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• medverkar till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta utifrån gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Vi söker dig som är trygg i din roll och har en god förståelse för hur andra människor tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar. Du arbetar för att barnets idéer och tankar sätts i centrum och tron på det kompetenta barnet är viktigt för dig. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och kan kommunicera väl med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du tar ansvar för dina uppgifter, tar initiativ och sätter i gång aktiviteter. Du kommer gärna med nya idéer och lösningar i arbetet och har ett flexibelt förhållningssätt. Vidare har du god datavana och behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete i förskola
• erfarenhet av ICDP (vägledande samspel)
• erfarenhet av pedagogisk dokumentation

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse dock tidigast 1 februari 2022 

Antal tjänster: 1-2

Om arbetsplatsen
Österängens förskola är nybyggd och öppnade under hösten 2020. Förskolan är i två plan, integrerad i ett av bostadshusen vid kvarteret Österport. Förskolan består av fyra avdelningar, de yngre barnen går på avdelningarna Lingon och Blåbär som arbetar tillsammans. De äldre barnen går på avdelning Hallon och Björnbär som också samarbetar och dagligen möts i deras gemensamma ateljé. Vi har eget kök där vår kock är noga med att råvarorna ska vara av bra kvalitet och eftersträvar ekologiskt odlade råvaror. Förskolan är ansluten till Håll Sverige Rents miljönätverk och vi är miljöcertifierade med Grön Flagg. 

Du kan läsa mer om vår förskola här: orebro.se/österängens förskola

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Betyg och intyg från utbildning till barnskötare ska bifogas i ansökan. Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 15 december.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Sörgårdens förskola i Närkes Kil

Barnskötare
Läs mer Dec 2
Är du en barnskötare som brinner för utepedagogik och hållbar utveckling, då ska du söka tjänsten hos oss. Vi har påbörjat vårt arbete med att utveckla vår utepedagogik och vill gärna att du ska följa med oss på resan. Välkommen att bli en av oss!

Om tjänsten

Vi söker nu dig som är barnskötare och som tillsammans med oss vill vara med och utveckla vår utepedagogik. Sörgårdens förskola ligger i ett naturskönt område i hjärtat av Närkes kil med naturen utanför staketet. Vi använder närmiljön för att skapa en god relation till naturen och en förståelse för en hållbar utveckling. På förskolan finns plats för ca 50 barn fördelat på tre avdelningar; Fjärilen, Haren samt Rådjuret. Det finns ett väl utvecklat samarbete mellan avdelningarna vilket skapar samhörighet och trygghet. Som barnskötare hos oss kommer du ingå i ett arbetslag med två förskollärare på förskolans småbarnsavdelning Fjärilen med barn mellan 1-2 år. Förskolan ingår i ett område där det finns en trygghetsgrupp, ICDP-vägledare, lärspridare och språkgrupp. I dessa grupper ingår pedagoger från olika förskolor och vi har gemensamma teman och fortbildningsinsatser. Området har också ett nära och väl utvecklat samarbete med sin specialpedagog. Vi arbetar aktivt för likvärdiga förskolor där varje barn ska ges förutsättningar för individuell utveckling. Vår målsättning är att verksamheterna ska genomsyras av utforskande, glädje, delaktighet och demokrati. Vår vision är att varje barn ska få vara sitt "bästa jag", utifrån sina intressen och förmågor. Då vår förskola ligger i en lantlig miljö med begränsade bussförbindelser är det bra med B-körkort och tillgånt till egen bil.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg miljö för utveckling, lek och lärande
• under ledning av förskollärare genomföra undervisning utifrån metoder och arbetssätt som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet
• arbetar för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• under ledning av förskollärare medverkar till utvecklingssamtalens innehåll och genomförande
• medverkar till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns
• arbeta utifrån gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Vi söker dig som är trygg och stabil i din roll och har en god förståelse för hur andra människor tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och kan kommunicera väl med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du tar ansvar för dina uppgifter, tar initiativ och sätter igång aktiviteter. Du kommer gärna med nya idéer och lösningar i arbetet och har ett flexibelt förhållningssätt. Vidare har du god datavana och behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete i förskola
• erfarenhet inom ICDP (Vägledande samspel)
• erfarenhet av utepedagogik.

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 10 januari 2022 eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Sörgårdens förskola ligger tillsammans med bygdens F-6 skola i Närkes Kil nordväst om Örebro. Från centrala Örebro till Närkes Kil är det en bilresa på ca. 13 km som tar ungefär 20 minuter. På förskolan arbetar nio pedagoger som är barnskötare och förskollärare. Specialpedagog delas med andra förskolor. Rektor ansvarar för ytterligare en förskola och fördelar sin tid mellan enheterna och har kontor på båda förskolorna.

Du kan läsa mer om vår förskola här: orebro.se/sörgården

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Betyg och intyg från utbildning till barnskötare ska bifogas i ansökan. Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 10 december.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Heimdal

Barnskötare
Läs mer Nov 24
Vi söker en engagerad barnskötare och som vill vara med och utveckla verksamheten på förskolan Heimdal.

Om tjänsten

Heimdal ingår i Team förskolor Almby.
Vi strävar efter att tillsammans med barn och vårdnadshavare skapa en förskola där trygghet, nyfikenhet, lust och glädje präglar verksamheten. Vårt systematiska kvalitetsarbete sätter barnet i fokus, ger stöd och struktur i den dagliga verksamheten. För oss är det viktigt att barnen har inflytande över sin vardag och att vårdnadshavare känner sig delaktiga. ICDP (vägledande samspel) genomsyrar verksamheten. Det är ett förhållningssätt där barnen möts med glädje, respekt, nyfikenhet och struktur utifrån varje barns förutsättningar. Hos oss har du och ditt arbetslag schemalagd handledning med specialpedagog och vi arbetar aktivt med ”Vi-känslan” i huset.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• skapa goda relationer i möten med/mellan barn och vuxna
• tillsammans med förskollärare planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet
• tillsammans med all personal vara en närvarande pedagog och arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas
• medverka till att erbjuda en stimulerande lärmiljö
• vara med och skapa meningsfulla sammanhang där barn får pröva sina teorier, lösa problem och utmanas i sitt lärande
• ha fortlöpande samtal med vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande samt genomför utvecklingssamtal i samråd med förskollärare
• dokumentera och arbeta i de verksamhetssystem som finns  

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Vi söker dig som har lätt att anpassa till ändrade omständigheter och ofta kommer med nya idéer och lösningar på arbetsrelaterade frågor. Du är trygg, stabil och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du samarbetar väl med andra människor och kommunicerar på ett tydligt sätt.  Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete på förskola
• erfarenhet/utbildning i ICDP (vägledande samspel)
• erfarenhet av IKT
• HBTQ-diplomerad

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Heimdal är belägen i Ekeby-Almby. Förskolan består av fem avdelningar med ca 90 barn i åldern 1-5 år.
Förskolan har tillagningskök med egen kock, en stor fin gård och dessutom naturen inpå knutarna.

Du kan läsa mer om vår förskola på: orebro.se/forskolanheimdal

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 8 december.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare sökes till Sjögårdens förskola i Hampetorp

Barnskötare
Läs mer Nov 18
Är du utbildad Barnskötare och söker en mindre förskola med närhet till naturen? Sök då till vår förskola!

Om tjänsten
Vi söker dig som är nyfiken, drivande och vill arbeta i en lärande organisation. Förskolan ligger nära natursköna omgivningar vilket gör att vi bedriver mycket av vår utbildning utomhus. Tjänsten innebär att man jobbar i barngrupp och blir en del av ett team som består av förskollärare och barnskötare. Tillsammans arbetar ni i ett nära samarbete mellan två avdelningar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för barnens lärande. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med övrig personal leda, organisera, planera och utveckla undervisningen
• skapa meningsfulla sammanhang där barn kan mötas i mindre grupper för att pröva sina teorier, utveckla relationer och förmågor 
• tillsammans med barnen och kollegor i olika former utveckla ett utforskande och se sitt eget lärande och även på gruppnivå
• skapa en miljö där glädje, fantasi och trygghet är viktigt, både på den egna avdelningen men även hela förskolan
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Vi söker dig som med enkelhet anpassar dig till ändrade omständigheter och ofta kommer med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, är aktiv och sätter igång aktiviteter som leder till resultat. Som person är du trygg, stabil och har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap. Du arbetar bra med andra människor och kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, anhöriga och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete som barnskötare

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 75–80%

Tillträde: 1 december 2021- tom 30 juni 2022

Antal tjänster: 1

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Sjögårdens förskola ligger ute i Hampetorp cirka fyra mil öster om Örebro. Förskolan är vackert belägen med skogen som närmaste granne och vi har gångavstånd till Hjälmaren där vi kan ta färjan över till Vinön.
Vår förskola tar emot barn i ålder 1–5 år och just nu har vi två avdelningar på förskolan.

Läs mer om vår förskola här: www.orebro.se/sjogardens-forskola

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2 december.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till Alnängarnas förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 18
Vill du vara med i utvecklingen av den nya förskolan Alnängarna? Vi söker en Barnskötare som vill vara med i vårt team!

Om tjänsten

Vår förskola präglas av ett välkomnande förhållningssätt och bemötande. Förskolan består av fem avdelningar och vi jobbar med åldershomogena grupper där arbetslaget följer barnen genom verksamheten. Som barnskötare hos oss är du en viktig trygghetspunkt för barnen och du bidrar till förskolans projekterande och reflekterande arbete tillsammans med barn och kollegor. Alnängarnas förskola präglas av delaktighet, inflytande, kreativitet och nyfikenhet, där barnets idéer och tankar sätts i centrum, där det kompetenta barnet är viktigt. De pedagogiska processerna drivs av barnens nyfikenhet där du tillsammans med övriga kollegor också är medforskande och kan vara med och utvidga barnens tankeprocesser. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta för att erbjuda en god och trygg miljö för utveckling, lek och lärande
• arbeta för att både det enskilda barnet och gruppen får sina behov tillgodosedda
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Vi söker dig som tillsammans med arbetslaget kan erbjuda en trygg omsorg och utbildning för barnen. Du ska vara flexibel, kreativ, samarbetsinriktad och intresserad av pedagogisk utveckling för de yngsta barnen i förskolan. Du medverkar i alla förekommande arbetsuppgifter på förskolan. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver i våra system.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete som barnskötare

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1-2

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Höstterminen 2021 öppnades dörrarna till Alnängarnas förskola. Förskolan ligger nybyggda lokaler vid CV-området i närheten av Alnängarnas koloniområde. Alnängarnas förskola är ett tvåvåningshus bestående av fem avdelningar och en egen naturnära gård. Här finns tillgång till ateljéer på varje våning och utomhus, eget tillagningskök och bra personalutrymmen. Förskolan ligger fint beläget vid kolonilotterna med närhet till naturen. Vi är dessutom övningsförskola mot Örebro universitet. 

Vår webbsida är fortfarande under utveckling men du kan läsa lite om oss på: orebro.se/alnangarnasforskola

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 1 december.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Fiskgjusen

Barnskötare
Läs mer Nov 10
Är du en barnskötare som har barnkonventionen i ryggraden och vill möta barnen på ett normkreativt sätt? Sök då till vår förskola Fiskgjusen!

Om tjänsten

Vår förskola är nybyggd och våra portar öppnades i augusti i år, vi som flyttade in var barn och personal från Ormesta förskola och nu vill många nya barn börja hos oss. Vi har fyra avdelningar och behöver utöka vår personalstyrka med 1-2 barnskötare. Vår förskola jobbar projektinriktad och med övergripande tema hållbar framtid.Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta målinriktat med att förverkliga läroplanen och barnkonventionen
• tillsammans med arbetslaget arbeta för att utveckla verksamheten inom området hållbar utveckling
• tillsammans med arbetslaget erbjuda en trygg omsorg i utbildningen
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande
• medverka till utvecklingssamtalens innehåll och genomförande

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom Barn- och fritidsprogrammet med barnskötarinriktning 
• adekvat it-kompetens för uppdraget 

Som person är du lugn och trygg i dina arbetsuppgifter och har en god självinsikt. För att lyckas i uppdraget är du lyhörd och öppensinnad i ditt samarbete med kollegor, vårdnadshavare och inte minst barnen. Vidare kan du hantera förändring och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har också en god pedagogisk insikt och förstår att barn lär sig på olika sätt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete i förskola
• utbildning i ICDP (vägledande samspel) 
• erfarenhet av/utbildning inom TAKK
• erfarenhet av utomhuspedagogik
• erfarenhet av pedagogisk dokumentation

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1-2

Tjänsten/tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Fiskgjusen tillhör Almby-området där 6 rektorer samverkar så att ett bra specialpedagogiskt stöd finns till all personal.
Förskolan ligger vackert naturnära med Oset som granne. Gården erbjuder olika delar och bjuder in till lek, glädje och nyfikenhet. Det naturnära läget skapar möjligheter till upptäckter i närmiljön som vi enkelt kan nå med våra lådcyklar eller på promenader.

Du kan läsa mer om vår förskola på: orebro.se/fiskgjusenforskola

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 24 november.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Utbildad barnskötare sökes till Tellus

Barnskötare
Läs mer Okt 21
Förskolan Tellus är en nystartad förskola som består av en avdelning med plats för ca 18-22 barn i åldrarna 1-5 år. Förskolan ligger centralt i Örebro med en lummig gård i direkt anslutning till förskolan.
Vi söker nu en utbildad barnskötare för en visstidsanställning med möjlighet till en fast tjänst. Vi söker dig som är bra på att samarbeta, är engagerad, positiv, nyfiken och flexibel samt ser till förskolans bästa.
Vi ser att du har ett professionellt bemötande gentemot barn, kollegor och vårdnadshavare samt har en helhetssyn på lärande och utveckling. Du är van vid att använda reflektion och pedagogisk dokumentation som ett självklart verktyg i ditt arbete. Du arbetar för att förverkliga läroplanens värdegrund och mål tillsammans i arbetslaget. Du arbetar med att utveckla den pedagogiska lärmiljön så att den är tydlig, tillgänglig och inspirerar barnen till ett lustfyllt lärande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du behöver behärska det svenska språket både muntligt och skriftligt.
Vi kommer att kalla till en gemensam träff för de som vi vill gå vidare med, där vi informerar och presenterar förskolan Tellus för dig! Under mötet finns chans för frågor och funderingar samt lära känna förskolan Tellus.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hagvidson Nyponlunden söker erfaren barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 4
Vill du arbeta på en förskola som medvetet arbetar för små barngrupper? På Hagvidson Nyponlunden arbetar vi i mindre barngrupper under större delen av dagen. Du kommer att vara delaktig i reflektion, planering och dokumentation av verksamheten. Hos oss tas barnens intressen tillvara och deras inflytande är grunden i vår verksamhet. Du förväntas ansvara tillsammans med en annan pedagog för projektgruppsarbete där barnens lärande står i fokus.
Utomhuspedagogik och projektarbete i linje med Grön Flagg är prioriterat. En förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med vårdnadshavarna är av stor vikt.
Om dig
Vi tror att du är utbildad barnskötare. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och tycker om att arbeta projektinriktat. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du inser vikten av en god dokumenterad verksamhet både på grupp- och individnivå. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola!
Stämmer detta in med dina tankar på hur du vill arbeta? I sådant är du fall varmt välkommen med din ansökan!
Om oss
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget femton fristående förskolor. Våra ledord ärTrygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
På Hagvidson månar vi om den anställde, nedan finns de förutsättningar och förmåner som erbjuds dig vid tillsvidareanställning. Som pedagog hos Hagvidson erbjuds du:
· 2000kr/år i friskvårdsbidrag.
· Arbetskläder för utebruk.
· Pedagogiska måltider.
· Möjlighet att få extra lediga dagar eller kontant ersättning kopplat till anställningsår inom företaget.
· Möjlighet att studera vidare från barnskötare till förskollärare på betald arbetstid.
ansokan.nyponlunden@hagvidson.se

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Sep 28
Förskolan Alsalam är en fristående förskola med fem avdelningar som ligger på väster och ladugårdsängen i Örebro, nu söker vi barnskötare som kan arbeta tillsammans med oss på förskolan Alsalam på deltid. Vi har en mysig sammanhållning i personalgruppen vilket gör det lätt att trivas och känna sig välkommen hos oss. Vi har fria pedagogiska måltider och friskvårds bidrag som förmåner. Vår förskola består av fem avdelningar fördelat på tre grupper och vi arbetar mycket med natur och språk.
Vår förskola har som vision att erbjuda en verksamhet som bygger världen med kunskap, kärlek och fred och vi driver en ständigt pågående pedagogisk och organisatorisk utveckling för att möta varje barn där han/hon befinner sig.
Du har erfarenhet och är insatt i läroplanens mål för förskolan. Du är flexibel, positiv och har drivkraft att omsätta tankar i praktiken.

Du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor. Du kan hantera och är bekväm med digitala verktyg som används för lärande, kommunikation och dokumentation. Som barnskötare kommer du att arbeta tillsammans med andra pedagoger i större och mindre grupper. Vi arbetar gärna i mindre projektgrupper för att bättre synliggöra barnens intressen och aktiviteternas innehåll. Vi som arbetar här är positiva och engagerade och tycker det är roligt med utvecklingsarbete. Vi arbetar mycket med pedagogisk dokumentation där Ipad och annan teknik är en självklar del av verksamheten. Du som söker har erfarenhet av att ha arbetat på förskola tidigare. Vi ser gärna att du har en positiv inställning, kommer med goda idéer, kan ta initiativ och ansvar. Vi är en arbetsgrupp som samarbetar mycket och delar på ansvar för verksamheten där bra kvalité ska genomsyra hela förskolan.

Ansök nu

Hagvidson Marieberg söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Sep 27
Hagvidson är ett expanderande företag med i nuläget femton fristående förskolor. Våra ledord är Trygghet Delaktighet och Glädje. Dessa ledord genomsyrar all vår verksamhet.
Vi erbjuder dig en tjänst i ett företag som värdesätter en god arbetsmiljö och hög pedagogtäthet.
Läs gärna mer om Hagvidson på www.hagvidson.se
Vi tror att du är utbildad barnskötare. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och tycker om att arbeta projektinriktat. Du trivs med att arbeta såväl ute som inne under årets alla årstider. Att samarbeta med både avdelningskollegor och övriga kollegor i huset anser du är självklart. Du trivs med att ha en god kontakt med vårdnadshavare och har en god social kompetens. Du inser vikten av en god dokumenterad verksamhet både på grupp- och individnivå. Du vill arbeta i en verksamhet som är stolt över sin förskola! Vill du arbeta på en förskola som medvetet arbetar för små barngrupper?


På Hagvidson Marieberg arbetar vi i mindre barngrupper under större delen av dagen. Du kommer att vara delaktig i reflektion, planering och dokumentation av verksamheten. Hos oss tas barnens intressen tillvara och deras inflytande är grunden i vår verksamhet. Du förväntas ansvara tillsammans med en annan pedagog för projektgruppsarbete där barnens lärande står i fokus.
Utomhuspedagogik och projektarbete i linje med Grön Flagg är prioriterat.
En förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med vårdnadshavarna är av stor vikt.
Stämmer detta in med dina tankar på hur du vill arbeta? I sånt fall varmt välkommen med din ansökan
Tjänsten är ett vikariat.

Ansök nu

Bemanningen Barn och Utbildning söker vikarier till förskola och skola

Barnskötare
Läs mer Sep 14
Vi söker dig som vill arbeta som barnskötare, elevassistent, fritidspedagog eller lärare!
Bemanningen Barn och Utbildning (BBU) förmedlar vikariat som är kortare än tre månader inom förskola, skola, fritidshem och gymnasium i Örebro kommun.

Vi söker vikarier inom följande områden


• barnskötare/förskollärare till förskola
• elevassistenter/resurs till klass i grundskolan
• fritidspedagog och fritidshemsassistenter till fritidshem
• lärare från förskoleklass upp till gymnasium

Grundläggande krav

• fyllt 18 år
• avslutad gymnasieutbildning eller yrkesutbildning genom t.ex. Komvux
• behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift
• god datavana
• att kunna arbeta inom hela Örebro kommun, vilket kan innebära resor utanför tätorten

Du ska ha ett gott bemötande och ha lätt för att ta egna initiativ, samt samarbeta med andra. Du är en trygg och pålitlig person som kan hantera stressfulla situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att behärska det svenska språket.

Meriterande

• B-körkort

Belastningsregister

• För att kunna arbeta inom förskola och skola så är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret
• Du beställer själv utdrag från belastningsregistret hos Polisen. Du kan läsa mer på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/
• Tänk på att det kan dröja upp till två veckor att få hem ditt registerutdraget.

Övrig information

• Vi arbetar i ett enkelt webbaserat schemasystem där du som vikarie själv ansvarar för att lägga in de tider och dagar som du kan arbeta

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.


Ansökningstid
Sista ansökningsdag är 12 oktober.

Välkommen att skicka in ditt CV och personliga brev!

Ansök nu

Barnskötare till Kullens förskola

Barnskötare
Läs mer Sep 15
Vill du arbeta på Kullens förskola och bli en del av vårt härliga team? Vi söker nu en till två barnskötare.

Om tjänsten
Till Kullens förskola söker vi dig som är nyfiken, drivande och vill arbeta i en lärande organisation. Som barnskötare jobbar du i barngrupp på en avdelning med barn i åldrarna 3-5 år och blir en del av ett team som består av förskollärare och barnskötare. Tillsammans arbetar ni för att skapa bästa möjliga förutsättningar för barns lärande. På förskolan finns en utvecklingsledare som stöttar i den dagliga verksamheten. Tjänsterna är tidsbegränsade anställningar med eventuell möjlighet till förlängning. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• tillsammans med arbetslaget arbeta för att erbjuda en trygg omsorg i
utbildningen
• under ledning av förskollärare genomför du undervisning
• arbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande.
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• arbeta för att varje barn och gruppen får sina behov tillgodosedda
• under ledning av förskollärare medverka till utvecklingssamtalens
innehåll och genomförande
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux
• erfarenhet av arbete som barnskötare inom förskola

I rollen som barnskötare krävs det att du samarbetar bra med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört sätt. Du är utåtriktad och har lätt för att skapa nya kontakter. Du förstår att alla har olika förutsättningar, samt är trygg och stabil i ditt arbete. Du tar ansvar för dina uppgifter, kommer med idéer och lösningar i arbetet och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av inskolningar
• erfarenhet av att genomföra utvecklingssamtal
• erfarenhet av pedagogisk dokumentation
• erfarenhet av arbete i Unikum och Tempus
• grundutbildning inom ICDP (vägledande samspel)
• erfarenhet av arbete med IKT/digitala verktyg i förskolan

Omfattning och tillträde
Anställningsform: visstidsanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Tillträde: 4 januari 2022 eller enligt överenskommelse t.o.m. 2022-07-01

Antal tjänster: 1-2

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Kullens förskola är belägen centralt i Hovsta, precis bakom Hovstaskolan och nära en busshållsplats. Lokalerna är tillfälliga men stora och väl anpassade för förskolan. Kullen har tre avdelningar; Sörgården för barn 1-3 år, Mellangården och Norrgården för barn 3-5 år. Vi bedriver undervisning utifrån läroplanen (Lpfö18), samtidigt som vi lägger stor vikt vid den fria leken och erbjuder barnen en trygg och rolig miljö. För oss är det viktigt att undervisningen väcker nyfikenhet hos barnen. Vi samarbetar mycket mellan avdelningarna. Periodvis arbetar även alla avdelningar tillsammans med temaveckor för att stärka vi-känslan och gemenskapen. För den här terminen har vi planerat ett sagotema som kommer att flytta ut på vår skogsgård. Vi har närhet till större naturområden, där vi ofta tillbringar mycket tid. Vi använder naturen både i vår undervisning och som ett avkopplande utflyktsmål. I våra ateljéer arbetar vi med olika material och har möjlighet till olika typer av kreativt skapande.

Kullen är en hbtq- diplomerad förskola, vilket innebär att vi arbetar inkluderande och för allas lika värde.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 28 september.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Sep 2
Barnskötare till Förskolan Änglunda ek.

Omfattning: 55 %
Varaktighet: 1 månad med stor möjlighet till förlängning. Tjänsten tillsätts omgående.
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning eller timanställning
Anställningsintervju sker löpande


Kvalifikationer:
Arbetslivserfarenhet inom barnomsorg

Meriterande:
Barnskötare eller annan relevant utbildning

Om jobbet:
Förskolan Änglunda är en waldorfinriktad fristående förskola i Granhammar som nu söker en extra medarbetare till oss. Tjänsten är ett vikariat 55 % och tillsätts så snart som möjligt. I din tjänst kommer du arbeta 1 heldag och 4 eftermiddagar samt ansvarar för att ta hand om stängningen av förskolan på eftermiddagarna. Ytterligare vikariatstimmar kan tillkomma vid behov.
Du behöver ha tillgång till körkort B, då det ej går att ta sig till förskolan med kollektivtrafiken.

Lönetyp:
Enligt överenskommelse


Var ligger arbetsplatsen?
Östra Granhammar 121
719 91 Vintrosa

Arbetsgivare:
Förskolan Änglunda ek.
www.anglunda.se
Kontakt:
rektor@anglunda.se
070-2942593

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Mar 24
Norlandia förskolor har tre förskolor i Örebro; Basilikan, Pepparn och Forskaren som nu söker nya medarbetare.

Beskrivning av tjänsten som barnskötare

Vi söker barnskötare som vill vara med och utveckla våra fantastiska förskolor i Örebro. Vi arbetar i pedagogiska team och barnen är organiserade i små grupper utifrån ålder.

Du är en trygg och ansvarstagande barnskötare som brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE. Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i den dagliga utbildningen. Du är en lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du har också god förmåga att skapa trygga vårdnadshavare och kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift.Exempel på förekommande arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor ska du vara en del i att utveckla utbildningen enligt läroplanen samt Norlandia förskolors koncept. Du arbetar alltid för barnets bästa är i fokus. Kunskap och innovation är ledord i vår utbildning och vi erbjuder barnen "Nya upptäckter - varje dag!" Detta betyder att du är en medforskande pedagog och lyhörd för barnens intressen. Tillsammans med arbetslaget planerar, utvärderar och reflekterar du kring utbildningen på avdelningen. Lärandet synliggörs genom pedagogisk dokumentation och du arbetar aktivt för att skapa stimulerande och utvecklande lärmiljöer. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

I Norlandia Förskolors pedagogiska vision ingår orden "med livslång lust att leka och lära". Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärandelek och magiska ögonblick från den första dagen barnen kommer och tills de slutar hos oss.Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 70-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information
- Anställningsform: Tillsvidare
- Omfattning: Heltid
- Arbetstid: Dagtid, schemalagd tid mellan 06-18
- Tillträde: Augusti


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 2021-04-30

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Anna Israelsson, rektor Norlandia förskolor Örebro; anna.israelsson@norlandia.comVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Aug 11
Förskolan Alsalam är en fristående förskola med fem avdelningar som ligger på väster och ladugårdsängen i Örebro, nu söker vi barnskötare som kan arbeta tillsammans med oss på förskolan Alsalam på deltid. Vi har en mysig sammanhållning i personalgruppen vilket gör det lätt att trivas och känna sig välkommen hos oss. Vi har fria pedagogiska måltider och friskvårds bidrag som förmåner. Vår förskola består av fem avdelningar fördelat på tre grupper och vi arbetar mycket med natur och språk.
Vår förskola har som vision att erbjuda en verksamhet som bygger världen med kunskap, kärlek och fred och vi driver en ständigt pågående pedagogisk och organisatorisk utveckling för att möta varje barn där han/hon befinner sig.
Du har erfarenhet och är insatt i läroplanens mål för förskolan. Du är flexibel, positiv och har drivkraft att omsätta tankar i praktiken.

Du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor. Du kan hantera och är bekväm med digitala verktyg som används för lärande, kommunikation och dokumentation. Som barnskötare kommer du att arbeta tillsammans med andra pedagoger i större och mindre grupper. Vi arbetar gärna i mindre projektgrupper för att bättre synliggöra barnens intressen och aktiviteternas innehåll. Vi som arbetar här är positiva och engagerade och tycker det är roligt med utvecklingsarbete. Vi arbetar mycket med pedagogisk dokumentation där Ipad och annan teknik är en självklar del av verksamheten. Du som söker har erfarenhet av att ha arbetat på förskola tidigare. Vi ser gärna att du har en positiv inställning, kommer med goda idéer, kan ta initiativ och ansvar. Vi är en arbetsgrupp som samarbetar mycket och delar på ansvar för verksamheten där bra kvalité ska genomsyra hela förskolan.

Ansök nu

Barnskötare till Grönvallska/Medinska förskolan

Barnskötare
Läs mer Aug 25
Är du barnskötare och söker en arbetsplats som erbjuder närhet till både landet och stan? Välkommen att söka tjänst hos oss ute i Ölmbrotorp! 

Om tjänsten
Vi söker två barnskötare till vår verksamhet. En tillsvidaretjänst på småbarnsavdelningen Raketen och ett längre vikariat på Galaxen där barnen är 3-4 år. Vi ser gärna att du som söker är intresserad, engagerad och bidrar till den viktiga grunden med fokus på trygghet. Tillsammans med övriga i arbetslaget arbetar du med det enskilda barnet lika mycket som för hela gruppen. På förskolan finns även utvecklingsledare som stöttar i den dagliga driften. Vi arbetar med övergripande teman/projekt och lägger stor vikt vid barnens inflytande och delaktighet i vardagen. Vi arbetar med vägledande samspel och kommer utveckla det mer under läsåret. Vår vision är att varje barn ska få vara sitt "bästa jag", utifrån sina intressen och förmågor. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• planera, utveckla och genomföra det pedagogiska arbetet
• tillsammans med arbetslaget arbeta för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas
• arbeta för att erbjuda en god och trygg miljö för utveckling, lek och lärande
• arbeta för att både det enskilda barnet och gruppen får sina behov tillgodosedda
• medverka till att utbildningen dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas
• känna till och följa gällande läroplan, lagar, policys och rutiner

Kompetenskrav


• utbildad barnskötare genom exempelvis Barn- och fritidsprogrammet eller Komvux

Som person ska du vara flexibel, ta ansvar och arbeta aktivt för att tillsammans med dina kollegor göra verksamheten trygg och lugn men samtidigt spännande och rolig för våra barn. Du har god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och möter människor med inlevelse och empati i ditt dagliga arbete. Vidare behärskar du det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavarna och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete som barnskötare

Omfattning och tillträde
Tjänst 1
Anställningsform: tillsvidareanställning

Omfattning: 100% 

Tillträde: enligt överenskommelse

Tjänst 2 
Anställningsform: vikariat

Omfattning: 50–100% 

Tillträde: enligt överenskommelse tom 2022-01-14 med chans till förlängning

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Förskolan är belägen i Ölmbrotorp, ca 1,5 mil norr om Örebro och ca 2 mil söder om Nora. Förskolan ligger i två byggnader som ligger cirka 200 meter från varandra. En av avdelningarna ligger i en enplansvilla och de andra i en tvåplansvilla. Förskolan har 3 avdelningar och plats för ca 50 barn. 

Du kan läsa mer om förskolan här:orebro.se/forskolor/gronvallska-medinska 

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb

Övrig information

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervju 1 kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 8 september.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Erfaren utbildad barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jul 21
Förskolan Pärlan är en fristående förskola på kristen grund som ligger i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Vi har tre avdelningar med sammanlagt 55 barn.
Vår förskola är belägen med närhet till skog och med en generös utemiljö för barnen att leka och lära i.
Vi är engagerade pedagoger som vill skapa de bästa förutsättningarna för barnen att lyckas och utvecklas under sin tid på Pärlan. Vi arbetar utifrån målen i Lpfö 18, gällande styrdokument och utifrån ett projekterande arbetssätt där barnens erfarenheter, intressen och motivation ligger till grund för projekten. Vi använder oss av väggdokumentation i projekten för att dokumentera lärandet som sker tillsammans med barnen. Vi använder oss av Unikum för planering och dokumentering av utbildningen samt vid utvecklingssamtal.
Fr.o.m 30/8 är vi i behov av en erfaren, utbildad barnskötare som vill jobba med de yngsta barnen, 1-2 år, på vår avdelning Musslan med totalt 13 barn.
Tjänsten är ett vikariat på 75% fr 30/8-2021-30/12-2021. Möjlighet till mer procent kan finnas. Chans till förlängning finns.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida.
Ser fram emot din ansökan!
Hälsningar Emma Gustavsson
Ansökningarna besvaras fr.o.m v 31 p.g.a semester.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 11
Förskolan Alsalam är en fristående förskola med fem avdelningar som ligger på väster och ladugårdsängen i Örebro, nu söker vi barnskötare som kan arbeta tillsammans med oss på förskolan Alsalam på deltid. Vi har en mysig sammanhållning i personalgruppen vilket gör det lätt att trivas och känna sig välkommen hos oss. Vi har fria pedagogiska måltider och friskvårds bidrag som förmåner. Vår förskola består av fem avdelningar fördelat på tre grupper och vi arbetar mycket med natur och språk.
Vår förskola har som vision att erbjuda en verksamhet som bygger världen med kunskap, kärlek och fred och vi driver en ständigt pågående pedagogisk och organisatorisk utveckling för att möta varje barn där han/hon befinner sig.
Du har erfarenhet och är insatt i läroplanens mål för förskolan. Du är flexibel, positiv och har drivkraft att omsätta tankar i praktiken.

Du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor. Du kan hantera och är bekväm med digitala verktyg som används för lärande, kommunikation och dokumentation. Som barnskötare kommer du att arbeta tillsammans med andra pedagoger i större och mindre grupper. Vi arbetar gärna i mindre projektgrupper för att bättre synliggöra barnens intressen och aktiviteternas innehåll. Vi som arbetar här är positiva och engagerade och tycker det är roligt med utvecklingsarbete. Vi arbetar mycket med pedagogisk dokumentation där Ipad och annan teknik är en självklar del av verksamheten. Du som söker har erfarenhet av att ha arbetat på förskola tidigare. Vi ser gärna att du har en positiv inställning, kommer med goda idéer, kan ta initiativ och ansvar. Vi är en arbetsgrupp som samarbetar mycket och delar på ansvar för verksamheten där bra kvalité ska genomsyra hela förskolan.

Ansök nu

Bemanningen Barn och Utbildning söker vikarier till förskola och skola

Barnskötare
Läs mer Apr 19
Vi söker dig som vill arbeta som barnskötare, elevassistent, fritidspedagog eller lärare!
Bemanningen Barn och Utbildning (BBU) förmedlar vikariat som är kortare än tre månader inom förskola, skola, fritidshem och gymnasium i Örebro kommun.

Vi söker vikarier inom följande områden


• barnskötare/förskollärare till förskola
• elevassistenter/resurs till klass i grundskolan
• fritidspedagog och fritidshemsassistenter till fritidshem
• lärare från förskoleklass upp till gymnasium

Grundläggande krav

• fyllt 18 år
• avslutad gymnasieutbildning eller yrkesutbildning genom t.ex. Komvux
• behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift
• god datavana
• att kunna arbeta inom hela Örebro kommun, vilket kan innebära resor utanför tätorten

Du ska ha ett gott bemötande och ha lätt för att ta egna initiativ, samt samarbeta med andra. Du är en trygg och pålitlig person som kan hantera stressfulla situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att behärska det svenska språket.

Meriterande

• B-körkort

Belastningsregister

• För att kunna arbeta inom förskola och skola så är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret
• Du beställer själv utdrag från belastningsregistret hos Polisen. Du kan läsa mer på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/
• Tänk på att det kan dröja upp till två veckor att få hem ditt registerutdraget.

Övrig information

• Vi arbetar i ett enkelt webbaserat schemasystem där du som vikarie själv ansvarar för att lägga in de tider och dagar som du kan arbeta

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.


Ansökningstid
Sista ansökningsdag är 20 maj.

Välkommen att skicka in ditt CV och personliga brev!

Ansök nu

Barnskötare till Snökristallens Barnakademi

Barnskötare
Läs mer Apr 8
Nu har du chans att arbeta på en liten och lugn förskola med ett starkt driv för barnens bästa.
Snökristallens Barnakademi är en fristående förskola, som ägs och leds av två förskollärare med lång erfarenhet inom branschen. Med plats för 36 barn fördelade på två avdelningar som ligger i det lugna villaområdet Ormesta med närhet till vacker natur med fina promenadstråk. Vårt arbetssätt inspireras av förhållningssättet i Reggio Emilia och av utomhuspedagogik därför arbetar vi ofta utomhus tillsammans med barnen. Vi är en förskola i ständig utveckling där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för alla barn.
Vi söker dig, som är en glad, positiv, ansvarsfull och engagerad barnskötare med erfarenhet eller intresse av Reggio Emilia filosofin och utomhuspedagogik som i första hand. Tjänsten är i dagsläget på vår 3-5 årsavdelning där du tillsammans med förskollärare och barnskötare ansvarar för undervisning, dokumentation och reflektion. I samarbete med alla dina kollegor på förskolan skapar ni de främsta förutsättningarna för att barnen skall få vara sina bästa jag med fokus på trygghet, glädje, nyfikenhet, lärande och delaktighet och tillsammans driver ni vår populära förskola framåt.
Du skall vara trygg i din roll som pedagog, gilla att arbeta utomhus, vara en nyfiken och lyhörd person som är flexibel och som ser möjligheter och glädje i ditt yrkesval samt kunna bemöta vårdnadshavarna på ett äkta och professionellt sätt.
I dina arbetsuppgifter ingår också att aktivt delta i olika förekommande möten/ konferenser, att vara med och dela på ansvaret för utvecklingen av inom- och utomhus miljön samt utföra/ delta i utvecklingssamtal?

Vi som arbetar på förskolan gillar utveckling och att arbeta mot bestämda mål. Därför vill vi att du är en person som vill samarbeta i olika projekt och som finner tillfredsställese i att ”dra åt samma håll”.
Reggio Emilia filosofin innebär för oss att vi också arbetar med:
- ett projekterande- och stationsinriktat arbetssätt
- iscensättande av inspirerande lärmiljöer
- att vi lyssnar på barnen och ger dem utmaningar utifrån deras intressen och behov.
- pedagogisk dokumentation
- digitala verktyg i undervisningen, dels för att kunna synliggöra barnets lärande men också för att synliggöra verksamheten för föräldrarna.
Förmåner:
Förskolan erbjuder korta beslutsvägar och en närvarande arbetsledning, enengagerad, välutbildad och stabil personalgrupp, tidiga stängningsdagar dag före röd dag, friskvårdsbidrag, arbetskläder, pedagogiska måltider.
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Antal timmar/vecka: 32-40 tim /veckan
Tillträde: vikariat 210816-220708, 80 - 100 % med eventuell chans till förlängning eller tillsvidareanställning

Ansök nu