Folkhälsoutvecklare jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Folkhälsoutvecklare i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

Utvecklingsledare folkhälsofrågor - strategiskt arbete och samverkan

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jun 24
Vi söker dig som vill vara med för att utveckla arbetet för god, jämlik och jämställd hälsa inom området välfärd och folkhälsa på förvaltning Regional utveckling. Ditt uppdrag blir att särskilt fokusera på att leda arbetet med folkhälsofrågor på strategisk nivå och att utveckla samverkan med olika aktörer inom länet. Om du tycker att det låter som ett uppdrag för dig, skicka in din ansökan redan i dag!
Vi kan erbjuda en arbetsplats som präglas av trivsel och en omväxlande arbetsvardag där du får möjlighet att leda arbetet med kunskapsutveckling och samverkan tillsammans med engagerade och erfarna kollegor.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Vår gemensamma vision är "Tillsammans skapar vi ett bättre liv".
På förvaltning Regional utveckling verkar vi för att skapa förutsättningar för en god tillväxt och en god livskvalitet i vår region. Vårt ansvarsområde är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energi och klimat, kollektivtrafik, infrastruktur och samhällsplanering. Förvaltningen består av drygt 330 medarbetare och tillsammans skapar vi utvecklingskraft för ett hållbart och attraktivt Örebro län där alla människor, företag och organisationer ges möjlighet att förverkliga drömmar och livsmål. Vi skapar förutsättningar för ett gott liv idag och i framtiden. Med engagemang, kunskap och nytänkande, leder och samordnar vi utvecklingen mot ökad hållbar tillväxt och livskvalitet.
Område välfärd och folkhälsa består av 16 medarbetare som ansvarar för att utveckla metoder och kunskap och att leda samverkan mellan regionen, kommunerna och civilsamhället när det gäller frågor rörande social välfärd och folkhälsa. Arbetet utgår från de politiska mål som finns i den regionala utvecklingsstrategin (RUS) folkhälsoplan och i handlingsplan sammanhållen vård och omsorg.


Utvecklingsledare folkhälsofrågor - strategiskt arbete och samverkan

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna utgår dels från politiska mål i den regionala utvecklingsstrategin (RUS) men också från överenskommelser om samverkan för god, jämlik och jämställd hälsa i Örebro län. Den vi söker ska på en strategisk nivå hålla samman arbetet med länets olika aktörer på folkhälsoområdet.
I uppdraget som utvecklingsledare har du särskilt fokus på att identifiera behov och stödja uppföljning, utvärdering och forskning som bidrar till ett effektivt och likvärdigt folkhälsoarbete, lokalt och regionalt. Framgångsfaktorer i detta arbete är att genom samverkan och processarbete med berörda aktörer bygga strategier och mål mot långsiktiga visioner. Du kommer att arbeta i team med andra utvecklingsledare och projektanställda inom området välfärd och folkhälsa samt med stöd av förvaltningskansliets funktioner såsom kommunikatör och projektekonom.

Övrig information

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.
Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
. Akademisk utbildning inom folkhälsovetenskap med samhällsvetenskaplig inriktning. Vi ser gärna att du har examen på avancerad nivå; master eller forskarutbildning.
. God kompetens och erfarenhet från strategiskt folkhälsoarbete på regional nivå.
. God förmåga att leda och facilitera samverkansprocesser mellan olika aktörer.
. Goda kunskaper i statistik och analys av epidemiologiska data.
Som person vill vi att du visar prov på att vara initiativtagare, drivande, analytisk, flexibel, lyhörd och att du har en mycket god samarbetsförmåga är en nödvändighet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en ev. intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på vår hemsida.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Kontaktperson:
Områdeschef - Ingmar Ångman, 019-602 60 26
Fackliga företrädare:
Vision - Isabell Karlsson, 019-602 27 55
SACO - Anders Bäckman, 019-602 66 58

Ansök nu

Koordinator för Mat- och rörelsesatsning i förskola/skola - Generation Pep

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Sep 27
Vill du bidra till att barn upptäcker rörelseglädje?
Är fysisk aktivitet, idrott och mat något du är särskilt intresserad av?
Vill du jobba med att stötta kommuner kring bra mat och rörelse?
Ser du idrottsrörelsen som en hälsofrämjande arena och drivs av samverkan och processledning?
Då kan det här vara en spännande tjänst för dig!
I Örebro län finns sedan många år en överenskommelse om samverkan för en god och jämlik hälsa mellan RF-SISU Örebro län och Region Örebro län och i samverkan med länets kommuner och Örebro läns bildningsförbund. I samklang med idrottens mål och inriktning har vi genom överenskommelsen ett starkt arbete för ökad fysisk aktivitet och goda levnadsvanor i vårt län. Sedan fem år tillbaka har idrottsrörelsen dessutom ett regeringsuppdrag som syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten genom fysisk aktivitet kopplat till skoldagen. Med dessa erfarenheter och i bred samverkan med Region Örebro län, länets kommuner och Generation Pep förstärker vi nu insatserna och söker en koordinator till projektet Mat- och rörelsesatsning i förskolan/skolan inriktning samverkan Generation Pep.
Rollen
Arbetsuppgifterna innebär strategiskt arbete men även genomförande av aktiviteter. Exempelvis hålla utbildningar, stötta förskolor/skolor i frågor som rör fysisk aktivitet och kost samt bygga samverkan mellan förskolor/skolor och idrottsföreningar. Du kommer även att vara kontaktperson i nätverket ”Generation Pep kommun”, vilket innebär att du med hjälp av Generation peps metoder och verktyg stöttar länets kommuner att skapa förutsättningar för barn och unga att leva ett aktivt och hälsosamt liv.
Utbildning och yrkeserfarenhet
• Kandidatexamen inom folkhälsovetenskap eller utbildning som bedöms likvärdig
• Meriterande är utbildning inom fysisk aktivitet och/eller kost
• Meriterande är erfarenhet av arbete inom offentlig sektor med folkhälsofrågor
• Positivt är erfarenhet av att driva processer med samverkan i fokus
• B körkort
• Meriterande är utbildning inom barnrätt
Egenskaper
• Kunna arbeta självständigt och tillsammans med andra
• Kunna arbeta strategiskt och långsiktigt
• Gilla ett operativt arbete på plats i förskolan/skolan som bidrar till att skapa aktiviteter
• Förmåga att skapa goda relationer med såväl kommuner, förskolor/skolor som idrottsföreningar
• Inlyssnande och behovsanpassat förhållningssätt i relation till de vi samverkar med
Om tjänsten
• Du kommer att ingå i ett team om fyra personer med angränsande arbetsuppgifter
• Tjänsten är en tvåårig projektanställning med chans till förlängning
• Tillträde och lön enligt överenskommelse
• Din arbetsplats är på Idrottens hus

Ansök nu

Koordinator för Mat- och rörelsesatsning i förskolan

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Sep 27
Vill du bidra till att barn upptäcker rörelseglädje?
Är fysisk aktivitet, idrott och mat något du är särskilt intresserad av?
Ser du idrottsrörelsen som en hälsofrämjande arena?
Vill du ingå i ett team som stöttar och utbildar förskolor kring bra mat och rörelse?
Då kan det här vara en spännande tjänst för dig!
I Örebro län finns sedan många år en överenskommelse om samverkan för en god och jämlik hälsa mellan RF-SISU Örebro län och Region Örebro län och i samverkan med länets kommuner och Örebro läns bildningsförbund. I samklang med idrottens mål och inriktning har vi genom överenskommelsen ett starkt arbete för ökad fysisk aktivitet och goda levnadsvanor i vårt län. Sedan fem år tillbaka har idrottsrörelsen dessutom ett regeringsuppdrag som syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten genom fysisk aktivitet kopplat till skoldagen. Med dessa erfarenheter breddar vi nu insatserna och söker en koordinator till projektet ”Mat- och rörelsesatsning i förskolan”.
Rollen
Arbetsuppgifterna innebär strategiskt arbete men framför allt genomförande av aktiviteter i förskolor och, till viss del, skolor. Exempelvis att hålla i utbildningar för personal och vårdnadshavare, stötta förskolor och skolor att skapa rörelsefrämjande miljöer samt bygga samverkan mellan förskolor, skolor och idrottsföreningar. Arbetet sker i samverkan med och inom länets tolv kommuner. Du kommer ha möjlighet att själv forma metoder och arbetssätt men har samtidigt stöd i de erfarenheter och kompetenser som finns hos våra medarbetare.
Utbildning och yrkeserfarenhet
• Utbildad förskolelärare eller annan akademisk utbildning som bedöms likvärdig
• Meriterande är utbildning inom fysisk aktivitet och/eller kost
• Arbetslivserfarenhet från arbete i förskolan
• B körkort
• Meriterande är utbildning inom barnrätt
Egenskaper
• Kunna arbeta självständigt och tillsammans med andra
• Gilla ett operativt arbete på plats i förskolan som bidrar till att skapa aktiviteter
• Förmåga att skapa goda relationer med såväl förskolor som idrottsföreningar
• Inlyssnande och behovsanpassat förhållningssätt i relation till de vi samverkar med
Om tjänsten
• Du kommer att ingå i ett team om fyra personer med liknande arbetsuppgifter
• Tjänsten är en tvåårig projektanställning med chans till förlängning
• Tillträde och lön enligt överenskommelse
• Din arbetsplats är på Idrottens hus

Ansök nu

Utvecklingsledare till område Välfärd och folkhälsa

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jan 9
Vi söker en utvecklingsledare med inriktning mot psykisk hälsa och utveckling av vår samverkansmodell i Örebro län. Vill du vara med i vårt team och bidra i arbetet för en sammanhållen, god och nära vård och omsorg för våra medborgare i länet? Vi kan erbjuda en arbetsplats som präglas av trivsel och en omväxlande arbetsvardag där du får möjlighet att leda arbetet med kunskapsutveckling och samverkan inom området välfärd och folkhälsa. Den här tjänsten har inledningsvis en särskild inriktning mot utveckling av samverkansmodellen - Vård i samverkan (VISAM) och arbete med uppföljning och formandet av en länshandlingsplan för att främja den psykiska hälsan.
"Tillsammans skapar vi utvecklingskraft för ett hållbart och attraktivt Örebro län där alla människor, företag och organisationer ges möjlighet att förverkliga drömmar och livsmål. Vi skapar förutsättningar för ett gott liv idag och i framtiden. Med engagemang, kunskap och nytänkande, leder och samordnar vi utvecklingen mot ökad hållbar tillväxt och livskvalitet.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling och vår gemensamma vision är "Tillsammans skapar vi ett bättre liv".
På förvaltning Regional utveckling verkar vi för att skapa förutsättningar för en god tillväxt och en god livskvalitet i vår region. Vårt ansvarsområde är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energi och klimat, trafik och samhällsplanering. Förvaltningen består av drygt 300 medarbetare.
Område välfärd och folkhälsa består av 18 medarbetare som ansvarar för att utveckla metoder och kunskap och att leda samverkan mellan regionen, kommunerna och civilsamhället när det gäller frågor rörande social välfärd och folkhälsa. Arbetet utgår från de politiska mål som finns i den regionala utvecklingsstrategin (RUS), folkhälsoplan och i handlingsplan sammanhållen vård och omsorg.
Utvecklingsledare till område Välfärd och folkhälsa

Arbetsuppgifter

I denna roll ingår att ha ett särskilt fokus på;
. Vidareutveckling av samverkansmodellen VISAM som avser att styra vårdprocessen i gränssnittet mellan regionens och kommunernas hälso- och sjukvård.
. Uppföljning av länets handlingsplan för psykisk hälsa.
. Tillsammans med andra medarbetare på området samordna framtagande av framtida länsövergripande arbete för att främja den psykiska hälsan bland länets invånare.
. Stödja kommunerna i deras utvecklings- och kvalitetsarbete.
. Driva strategiska nätverk inom området.
Du kommer att arbeta i team med andra utvecklingsledare och projektledare inom området välfärd och folkhälsa. Tjänstens inriktning kan komma att ändras över tid.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
. Akademisk utbildning, önskvärt är att du har en masterutbildning inom socialt arbete, omvårdnadsvetenskap, arbetsterapeut eller annan som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
. Du har kunskaper inom området vård och omsorg och erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård (inklusive elevhälsa) och/eller socialtjänst.
. Du har arbetat i ledande befattning och har erfarenhet av samverkan mellan olika aktörer på olika nivåer, genom olika projekt och/eller utvecklingsarbeten.
Som person vill vi att du visar vilja till att ta ett ledarskap med stor initiativkraft och god samarbetsförmåga. Du är analytisk och strategisk samtidigt som du har ett pedagogiskt förhållningssätt och en kommunikativ styrka både i skriftliga och muntliga presentationer.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.Ansökan

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare. Ansökan ska innehålla personligt brev, fullständig CV samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis samt referenser ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på vår hemsida.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Kontaktperson:
Områdeschef - Ingmar Ångman, 019-602 60 26
Fackliga företrädare:
Vision - Isabell Karlsson, 019-602 27 55
SACO - Anders Bäckman, 019-602 66 58

Ansök nu

Utvecklingsledare med inriktning mot tjänstedesign till Regional Utveckling

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Okt 21
Har du kunskaper inom tjänstedesign och vill engagera dig i att lära ut dessa kunskaper? Vill du även vara med och stärka regionens och kommunernas professioner och övriga samverkansparter i att jobba med design? Vi söker nu någon som kan komplettera vårt designteam då en av våra 2 designers går på föräldraledighet under ett års tid. 
Designteamet är en ny intern kompetens sedan 2 år tillbaka som bidrar till användarinvolvering och innovation med målet att utveckla parternas tjänster för att skapa hög och jämlik livskvalitet för Örebro läns invånare.  
Vi jobbar för att stärka våra invånares psykiska välbefinnande och hälsa, stötta vår Region och kommuner i länet att jobba mer designdrivet och att samarbeta med varandra för att bygga upp en bättre förmåga att hantera de största utmaningarna vi har i samhället.  
Vår ambition är att också sprida användningen av tjänstedesign till andra områden inom förvaltningen Regional Utveckling.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling och vår gemensamma vision är: Tillsammans skapar vi ett bättre liv.
På förvaltning Regional utveckling verkar vi för att skapa förutsättningar för en god tillväxt och en god livskvalitet i vår region. Vårt ansvarsområde är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energi och klimat, trafik och samhällsplanering. Förvaltningen består av drygt 300 medarbetare och tillsammans skapar vi utvecklingskraft för ett hållbart och attraktivt Örebro län där alla människor, företag och organisationer ges möjlighet att förverkliga drömmar och livsmål. Vi skapar förutsättningar för ett gott liv idag och i framtiden. Med engagemang, kunskap och nytänkande, leder och samordnar vi utvecklingen mot ökad hållbar tillväxt och livskvalitet.
Område välfärd och folkhälsa består av 18 medarbetare som ansvarar för att utveckla metoder och kunskap och att leda samverkan mellan regionen, kommunerna och civilsamhället när det gäller frågor rörande social välfärd och folkhälsa. Arbetet utgår från de politiska mål som finns i den regionala utvecklingsstrategin (RUS) folkhälsoplan och i handlingsplan sammanhållen vård och omsorg.
Utvecklingsledare med inriktning mot tjänstedesign till Regional Utveckling

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i både operativa och strategiska uppdrag. Arbetet kan bestå av att arbeta med insamling av underlag i utvecklingsprocesser, exempelvis genom att leda workshops eller genom intervjuer. Som person behöver du våga omfamna ovisshet under längre perioder eftersom vi vet att snabba lösningar inte alltid är det samma som långsiktiga lösningar. 
Som tjänstedesigner kommer du att ha flera stödjande roller som syftar till att driva olika utvecklings- och innovationsarbeten. En del av din fokus kommer vara på psykisk hälsa kopplat till överenskommelsen om stimulansmedel för att stärka det psykiska välbefinnandet och att förbättra samverkan för personer med behov av insatser från flera huvudmän. 
Vi har fokus i vårt designarbete att dels ha egna processer som vi håller i och dels att stötta andra pågående processer inom länet som vi jobbar med då vi stöttar arbetsgrupper som har genomgått någon av våra utbildningar i design.
Vi får energi och inspiration genom att arbeta tillsammans med våra uppdragsgivare och genom att ha nära till varandra i teamet. I teamet får vi stöd från kollegor och möjlighet att utvecklas tillsammans.
Vi hoppas att du vill vara med oss på den resan!Övrig information

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.
Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

. Erfarenhet av design från utbildning eller arbetslivet.
Meriterande:
. Profiler eller specialinriktningar inom design, etnografi, antropologi, normkritik, hälsovetenskap, beteendevetenskap eller organisationspsykologi. 
. Kunskap inom förändringsledning, projektledning eller motsvarande.
. Erfarenhet från samverkan mellan hälso och sjukvård och socialtjänst.
För oss är det viktigt att du:
. Värdesätter att bygga relationer med andra.
. Har lätt för att skapa helhetssyn och förhålla dig till komplexa utmaningar.
. Är lyhörd och inkluderar andra genom ett pedagogiskt och ödmjukt arbetssätt.
. Är uthållig och långsiktig i ditt sätt att arbeta.
. Känner dig bekväm med att leda workshops och utbildningar av skiftande storlek.
Vi eftersträvar en mångfald av erfarenheter och bakgrund som på olika sätt kan bidra med nya perspektiv på användarinvolvering, innovation och utveckling.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på vår hemsida.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Kontaktperson:
Områdeschef - Ingmar Ångman, 072-084 06 77
Fackliga företrädare:
Vision - Isabell Karlsson, 019-602 27 57
SACO - Anders Bäckman, 019-602 66 58

Ansök nu

Samordnare för rörelsesatsningen i skolan

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Dec 27
Som Samordnare för Rörelsesatsningen i skolan
? Bygger du broar mellan skola, barn och föreningsliv
? Bidrar du med inspiration till mer rörelse för elever under skoldagen
? Utbildar och stöttar du skolans personal.
Din profil
? Du har god kännedom om föreningsarbete inom idrotten
? Intresse av att arbeta med utbildning- och folkbildning
? Du känner dig bekväm i att arbeta utåtriktat och i möten med människor i sina ideella och professionella uppdrag samt barn och personal inom skolan
? Du har god kännedom om kopplingen mellan fysisk aktivitet och folkhälsa.
? Du har lämplig utbildning på universitetsnivå eller erfarenhet som bedöms som meriterande.

Ansök nu

Verksamhetschef för Folkhälsa & Samhälle

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Sep 23
Vill du leda och utveckla idrottens arbete med folkhälsofrågor i vårt län? Tror du på föreningsidrott och folkbildning som en resurs för förbättrad folkhälsa och livskvalitet? Värderar du ett involverande ledarskap, förtroende och tillit högt?
RF-SISU Örebro län utgör Riksidrottsförbundet och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled.
Vår uppgift kan sammanfattas i att företräda, stödja, leda, bilda och utbilda föreningsidrotten samt stärka det hälsofrämjande arbetet inom föreningarna och lyfta idrottsföreningar som en resurs i länets folkhälsoarbete. Inom verksamhetsområdet ”Folkhälsa & Samhälle” arbetar vi med folkhälsoinsatser med sikte på svensk idrottsrörelses mål ”Strategi 2025”, Regionens ”Överenskommelse om samverkan för god, jämlik och jämställd hälsa i Örebro län” samt den Regionala utvecklingsstrategin.
Som verksamhetschef för Folkhälsa & Samhälle kommer du att
…ansvara för verksamhetsområden som exempelvis integration, barnkonventionen, hälsosamt åldrande, antidoping samt andra riktade insatser kopplat till levnadsvanor och ökad fysisk aktivitet med idrottsföreningar som aktör.
…vara vår representant gentemot externa samverkansparter, såsom ex kommuner, regionen, länsstyrelsen och externa projektfinansiärer.
…att ingå i nätverk, styrgrupper och arbetsgrupper är en betydande del inom tjänsten.
...leda 14 medarbetare som i sin tur driver, samordnar och samverkar i lokala folkhälsoinsatser samt ger kunskap och metodstöd i folkhälsofrågor till länets idrottsföreningar.
…arbeta nära dina medarbetare, som du coachar och utvecklar individuellt och som team.
…omvärldsbevaka och sprida kunskap.
...rapportera direkt till distriktsidrottschefen och ingå i ledningsgruppen.
...ha ett delegerat personal-, arbetsmiljö-, och budgetansvar
Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du har med dig kompetens inom och erfarenhet av strategiskt folkhälsoarbete, förståelse för idrottsrörelsens och folkbildningens drivkrafter. Du har kraften att leda och företräda en framtidsinriktad och folkrörelsebaserad verksamhet i nära samverkan med Region Örebro län och länets kommuner. Du står för ett involverande ledarskap och värderar förtroende och tillit högt. Vi söker dig med utbildning på universitetsnivå inom folkhälsovetenskap och ser att du har erfarenhet av ledarskap och personalfrågor.
Information och ansökan
Tillträde enligt överenskommelse.
Din arbetsplats finns på Idrottens hus, Karlsgatan 28, Örebro
Vi anser att etnisk och kulturell mångfald samt jämn könsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling. Därför förespråkar vi mångfald i vår rekryteringsprocess. Om du erbjuds tjänsten kommer vi att efterfråga ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret.
Sista ansökningsdag är 2021-10-18.

Ansök nu

Folkhälsostrateg till Samhällsutvecklingsavdelningen

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jun 21
Vill du bidra till att göra vardagen enklare och skapa en hållbar och attraktiv stad för örebroarna? Vill du bli en del av Örebro kommuns hållbara utveckling och arbete med Agenda 2030? Hos oss får du ett stimulerande och utvecklande jobb. Vi söker nu en folkhälsostrateg till uppdrag på kommunövergripande nivå. 

Om tjänsten

Uppdraget innebär att skapa beslutsunderlag, utveckla och leverera ett effektivt stöd till politik, hållbarhetschef, direktörer och förvaltningschefer i deras arbete för en hållbar samhällsutveckling. Du arbetar med Örebro kommuns hållbarhetsarbete i fokus och omvärldsspaning är en del av ditt arbetssätt där innovationer, forskning och lärande är en central del.

Folkhälsa, jämställdhet och mänskliga rättigheter utgör viktiga perspektiv för ett socialt hållbart Örebro. Tillsammans med dina kollegor ger du stöd och förutsättningar i arbetet för att vara en social, ekologisk och ekonomiskt hållbar kommun bl. a genom att skapa förutsättningar för efterlevnad av Örebro kommuns program för hållbar utveckling som har Agenda 2030 som grund.

Läs gärna mer om Örebro kommuns program för hållbar utveckling här!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att variera men grunduppdraget kommer vara uppgifter kopplade till frågor inom det sociala hållbarhetsområdet.


• på uppdrag av processägare organisera, driva och följa upp arbetet med kommunövergripande folkhälsoarbete
• ge strategiskt stöd, agera sakkunnig och ge verksamheterna specialiststöd inom områdena social hållbarhet och folkhälsa
• utreda, analysera och utarbeta underlag för politiska beslut i kommunövergripande strategiska frågor
• arbeta med såväl skriftliga som muntliga föredragningar i exempelvis politisk nämnd
• omvärldsbevaka och hålla sig uppdaterad inom hållbarhetsområdet samt samverka med andra aktörer.

Enheten har nyligen fått ett samordningsuppdrag som syftar till att främja psykisk hälsa i alla åldrar och ge effektiva stödinsatser till personer med psykisk problematik, bl. a. genom en modell för Örebro kommuns strategiska arbete inom området psykisk hälsa och suicidprevention. 

Kompetenskrav

• akademisk utbildning på kandidatnivå inom folkhälsovetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av strategiskt utredning- och utvecklingsarbete inom folkhälsa eller social hållbarhet

För att passa för uppdraget behöver du vara en utåtriktad person som har lätt för att skapa kontakt med olika aktörer såväl internt som externt. Du är initiativrik och har förmåga att driva ett innovativt utvecklings- och förändringsarbete utifrån helhetsperspektiv. Du är analytisk och noggrann och anpassar utredningar så att teoretiska perspektiv och resonemang kan omsättas i praktisk handling.
Du har en god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och har god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du vill skapa värde för andra människor och har en förmåga att se ett helhetsperspektiv utifrån de vi är till för. Du är en lagspelare och förstår hur man tillsammans definierar och uppnår gemensamma mål och bidrar till en god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande


• erfarenhet av arbete för ökad psykisk hälsa och suicidprevention på kommunövergripande nivå
• utbildad MHFA instruktör
• erfarenhet av YAM
• erfarenhet av dans för hälsa
• erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, gärna kommunal förvaltning
• erfarenhet av projektledning
• erfarenhet av processorienterat arbete

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: snarast, enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Urval och kontakt sker from 16 aug. 

Om arbetsplatsen
Kommunstyrelseförvaltningen består av ca 700 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer där du som anställd har ett nära samarbete med kollegor inom andra kompetensområden där ni tillsammans arbetar för bästa samleverans. Samhällsutveckling är en avdelning som består av tre enheter, inom enheterna arbetar olika funktioner som ger stöd till kommunens samtliga nämnder och förvaltningar. Du kommer in i en  arbetsgrupp med ett 15-tal kollegor som har hållbar utveckling i fokus.
Vi arbetar aktivt för ett Örebro i sin fulla kraft genom ett jämställt och jämlikt samhälle. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande.

Läs mer om hur det är att arbeta i Örebro kommun orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 18 juli.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hälsoutvecklare med hjärta för idrott

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Maj 24
Är du en relationsbyggare som ser utvecklingspotentialen i samverkan? Tycker du att kopplingen mellan idrott och folkhälsa är spännande? Har du erfarenhet och kännedom om idrottsrörelsen? Då kanske du vill ta över Mathias jobb, som hälsoutvecklare och folkhälsosamordnare i norra länsdelen?
Som hälsoutvecklare hos RF-SISU Örebro län:
? Är du idrottens företrädare i det lokala folkhälsoarbetet i Nora, Lindesberg, Hällefors och Ljusnarsberg.
? Har du som uppgift att stödja och lyfta fram idrottsföreningarna som en resurs i det lokala folkhälsoarbetet.
? Utvecklar du strategier och metoder för hälsofrämjande arbete i och tillsammans med föreningarna.
? Ska du initiera, utveckla, genomföra och följa upp lokala insatser i samverkan med idrotts-föreningar, folkhälsoteam, kommunala förvaltningar, vårdcentraler och civila samhället
Din profil
Avslutad folkhälsovetenskaplig utbildning eller närliggande område som
arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
Erfarenhet och kännedom om idrottsrörelsen.
Kunskap och erfarenhet från folkhälsoarbete inom idrottsrörelsen och/eller ideell sektor är meriterande.
Om tjänsten
Vi söker en vikarie på 100 % t.o.m. 220731 med möjlighet till förlängning. Kvälls-och helgarbete kan förekomma. Körkort och tillgång till bil erfordras. Tillträde sker efter överenskommelse. Placeringsort: Örebro.
Ansökan skickas senast 210610 till rekrytering.orebrolan@rfsisu.se

Ansök nu

Folkhälsoutvecklare/projektledare till norra Örebro län

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jul 2
RF-SISU Örebro län och kommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora samarbetar i det lokala folkhälsoarbetet. Arbetet utgår från den antagna Överenskommelse om samverkan för god, jämlik och jämställd hälsa i Örebro län.

Nu söker Nora kommun (som är arbetsgivare för det kommungemensamma Folkhälsoteamet) i samarbete med RF-SISU Örebro län en folkhälsoutvecklare/projektledare på heltid till norra Örebro län. Det innebär att du 50% av tjänsten är anställd som folkhälsoutvecklare placerad hos folkhälsoteamet i Nora. Arbetet innefattar kunskaps- och metodstöd till de fyra kommunernas verksamheter och politik med inriktning att förebygga samt främja äldres hälsa. Resterande 50% av tjänsten arbetar du som projektledare för RF-SISUs uppdrag att skapa förutsättningar för äldre att idrotta i förening. Denna del av tjänsten leds och organiseras via Folkhälsa & Samhälle vid RF-SISU Örebro län.
I uppdraget ingår att:
· Verka som ett metod- och kunskapsstöd generellt inom området folkhälsa med tydlig inriktning att förebygga och främja äldres hälsa, både strategiskt och operativt i alla fyra kommuner.
· Verka för att utveckla samverkan och arbetet mellan och inom respektive kommun samt arbeta för kunskapshöjande insatser.
· Verka för implementering och tillämpning av kunskaps- och evidensbaserde arbetssätt och metoder.
· Att via ett systematiskt och kunskapsbaserat arbetssätt skapa förutsättningar för samverkan mellan närsjukvård, annan offentlig verksamhet och ideell sektor för förebyggande och främjande av äldres hälsa och goda levnadsvanor.
· Stödja idrottsföreningar i sitt arbete med att utveckla verksamhet för äldre.
· Verka för att arbetet bedrivs utifrån regionala och kommunala styrdokument samt specifika projektdirektiv.
Dina kvalifikationer:
· Akademisk utbildning på minst C-nivå inom folkhälsovetenskap eller annat närliggande kunskapsområde som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.
· Erfarenhet och kännedom om idrottsrörelsen.
· Erfarenhet från folkhälsoarbete inom idrott och/eller ideell sektor är meriterande.
· Erfarenhet av strategiskt och operativt arbete i politiskt styrda kommunala organistioner.
· Erfarenhet av befolkningsinriktat folkhälsoarbete och tvärprofessionella samverkansprocesser och vana att driva utvecklingsarbete.
· Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och implementera metoder och arbetssätt i samverkan med andra.
· Vara bekväm med att tala inför grupp.
· Ha god förmåga att dokumentera och skriva samt förmedla kunskap både muntligt och skriftligt på ett pedagogiskt sätt.

Vi söker dig som är analytisk, flexibel, målfokuserad, har en helhetssyn och stor initiativkraft samt är självständig med god samarbetsförmåga. Du ska kunna driva flera parallella processer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort krävs.
Ansökan: Ska innehålla personligt brev, fullständigt CV samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis samt referenser kan lämnas vid eventuell intervju.
Varaktighet: Visstidsanställning till och med 2021-12-31 med start 2020-08-24 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en samfinansiering mellan RF-SISU Örebro län och Folkhälsoteamet i norra Örebro län.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Placering: Anställd av RF-SISU Örebro län med kontorsplats på Idrottens Hus i Örebro samt i Tingshuset i Nora. Geografiskt arbetsområde är alla fyra kommuner i norra Örebro län.

Ansök nu

Forskare i omvårdnadsvetenskap

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Apr 12
Vi söker en forskare i omvårdnadsvetenskap för tidsbegränsad anställning vid Institutionen för hälsovetenskaper (2.1.1.-02475/2019).

Ämnesområde
Omvårdnadsvetenskap

Bakgrund
Örebro universitet bedriver omfattande internationellt erkänd forskning om barn och smärta, avseende olika åldrar och olika typer av smärta. För att ytterligare stärka forskningen om smärta och smärtskattning tidigt i livet och för att handleda forskarstuderande med fokus på smärtskattning söker vi nu en disputerad forskare för en tidsbegränsad anställning på 10 % arbetstid under 1 år. Anställningen knyts till forskningsmiljön FAMN – barnet, familjen, vården och samhället.

Arbetsuppgifter
En forskare ska i huvudsak ägna sig åt forskning. Anställningen kan även innefatta undervisning, när ett behov finns i verksamheten, för meritering till läraranställning vid universitetet. Andelen undervisning får inte överstiga en femtedel av full arbetstid.

Behörighet
Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen eller har avlagt utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.

Bedömningsgrunder
Som allmän bedömningsgrund gäller att ha förmåga att informera, att samverka med det omgivande samhället och att verka för nyttiggörande av universitetets forskning samt förmåga och lämplighet att samverka med övrig personal och bidra till utveckling av verksamheten.

Den person vi söker ska ha dokumenterad erfarenhet av pediatrisk smärtskattning och psykometrisk utvärdering av pediatriska bedömningsinstrument.

Information
Anställningen är 10 %, tidsbegränsad under ca 12 månader. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av forskargruppsledare Mats Eriksson 019-30 32 66 e-post: mats.h.eriksson@oru.se eller prefekt Elisabeth Ericsson, 019-30 12 03, e-post: elisabeth.ericsson@oru.se

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:


• Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
• CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
• Redogörelse av vetenskapliga meriter
• Kopior av relevanta betyg/intyg som styrker behörighet och krav

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 26 april 2019. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Ansök nu

Folkhälsostrateg till Samhällsutveckling

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Dec 27
Vill du bidra till en god service till örebroarna, ha ett stimulerande, utmanande och utvecklande jobb? Var med och gör skillnad! Vi söker nu en folkhälsostrateg till ett utmanande uppdrag med inriktning på både läns- och kommunövergripande nivå. Hos oss får du ett stimulerande, utmanande och utvecklande jobb. Välkommen med din ansökan.

Om tjänsten
Som folkhälsostrateg kommer du genom olika utredning- och utvecklingsuppdrag var med och bidra till målet om en god och jämlik folkhälsa. Tillsammans med dina kollegor ger du stöd och förutsättningar i arbetet till att vara en ekologisk, socialt och ekonomiskt hållbar kommun.

Folkhälsa, jämställdhet och mänskliga rättigheter utgör viktiga perspektiv för ett socialt hållbart Örebro. En del av folkhälsoarbetet i Örebro kommun bygger på den länsövergripande överenskommelsen om samverkan för god, jämlik och jämställd hälsa i Örebro län och sker i samverkan med Region Örebro län, Örebro läns bildningsförbund och Örebro läns idrottsförbund.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter
- på uppdrag av hållbarhetschefen, som är processägare organiserar, driver och följer du upp arbetet med kommunövergripande folkhälsoarbetet
- ge strategiskt stöd, agera sakkunnig och ge verksamheterna specialiststöd inom områdena social hållbarhet och folkhälsa
- utreda, analysera och utarbeta underlag för politiska beslut i kommunövergripande strategiska frågor, exempelvis att ta fram kommunövergripande styrdokument
- arbetet innefattar såväl skriftliga som muntliga föredragningar i exempelvis politisk nämnd
- omvärldsbevaka och hålla sig uppdaterad inom hållbarhetsområdet samt samverka med andra aktörer

Kompetenskrav
- akademisk utbildning på kandidatnivå inom folkhälsovetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig
- erfarenhet av strategiskt utredning- och utvecklingsarbete inom folkhälsa eller social hållbarhet

För att passa för uppdraget behöver du vara utåtriktad och ha lätt att skapa kontakt och samarbeta med olika aktörer såväl internt som externt. Du är initiativrik, har en egen drivkraft samt planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver vara analytisk och noggrann och ha en förmåga att se helhetsperspektiv utifrån de vi är till för. Du anpassar dina uppdrag så att teoretiska perspektiv och resonemang kan omsättas i praktisk handling. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
- erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, gärna kommunal förvaltning
- erfarenhet av projektledning
- erfarenhet av processorienterat arbete

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning, 100 %
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster:  1

Om arbetsplatsen
Vi är en del av Kommunstyrelseförvaltningen vars uppdrag är att följa upp och utveckla kommunen samt erbjuda ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter. Kommunstyrelseförvaltningen består av cirka 700 medarbetare som ska arbeta i gränsöverskridande processer där du som folkhälsostrateg har ett nära samarbete med engagerade medarbetare inom andra kompetensområden där ni tillsammans arbetar för bästa samleverans. Samhällsutveckling är en avdelning med till största delen planerare, strateger och verksamhetsutvecklare. Du kommer in i en kreativ arbetsgrupp med ett 15-tal kollegor som har hållbar utveckling i fokus.

Läs mer om hur det är att arbeta i Örebro kommun orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 13 januari 2019.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu