Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb i Örebro
Hitta lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Trygga Barn familjehemsverksamhet är en innovativ familjehemsverksamhet som tar emot barn från hela Sverige som har upplevt någon form av våld under uppväxten och som är i behov av att placeras utanför hemmet.
Vi är i en expanderingsfas och vi söker nu personer som vill ta emot uppdrag som behandlingsfamilj och förstärkt jour- och familjehem. Den senaste forskningen har visat på att barn med psykosocial problematik får bättre förutsättningar om de placeras i behandlingsfamiljer än på HVB och SiS. Där av vill vi utöka med fler familjer som vill ta emot uppdrag som behandlingsfamilj!
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
I uppdraget som behandlingsfamilj söker vi dig som har följande:
Du som är utbildad socionom/behandlingspedagog eller har liknande utbildning av socialt arbete.
Du har erfarenhet av någon form av behandlingsmetod. exempelvis ACT, MI, RBP, miljöterapi, TMO, KBT eller DBT.
Du har möjlighet att ta tjänstledigt under en längre period och vara hemmavarande på heltid
Vi söker dig som är ensamstående, är ett par, har djur, har inga djur, har hemmavarande barn och har inte hemmavarande barn. Vi tar emot ansökningar från alla familjekonstellationer
Vi söker dig som kan ta emot barn och unga med någon av följande problematik: beroendeproblematik och begynnande beroende samt användning av narkotika/alkohol, ungdomar i kriminalitet och gängkriminalitet, ungdomar med psykisk ohälsa och självskadebeteende, ätstörningar eller traumadiagnoser eller barn och unga som omfattas av LSS. Vi matchar målgruppen utifrån det uppdragsområde som du vill ta dig an!
Uppdraget är under cirka ett års tid. Oftast kan du återgå till arbetet när uppdraget har stabiliserats
Du kan erbjuda barnet ett eget rum.
I uppdrag som behandlingsfamilj erbjuds du följande:
Kontinuerlig handledning av utbildade konsulenter
Familjebehandling med fokus på relationsskapande mellan det placerade barnet och familjehemmet
Barnombud till barnet och avlastning i uppdraget
Relevanta utbildningar för familjehemsuppdraget
En projektanställning under tiden du är hemmavarande på heltid som kompenserar ditt inkomstbortfall. I lönen ingår betald semester, pension och du omfattas av våra kollektivavtal
Arvode för uppdraget som familjehem som ersätts utöver din lön
Omkostnadsersättning för kostnader som rör barnet
Vi utreder alla våra familjehem enligt Socialstyrelsens riktlinjer. Du kommer även lämna in registerutdrag från Kronofogden, socialregistret, Polismyndigheten, Skatteverket, Försäkringskassan och LOB från Transportstyrelsen. Utredningsperioden tar cirka 1-2 månader och därefter kan en placering ske. Vi kommer även inhämta referenspersoner samt utföra ett hembesök.
Ansökan
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:
Berätta lite kort om din nuvarande livssituation?
Vad är din anledning till att du vill ta uppdrag som behandlingsfamilj?
Har du egna erfarenheter av en traumatisk uppväxt? Om ja, har du bearbetat detta?
Vilka tidigare erfarenheter har du av socialt arbete samt behandlingsarbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut tidigare utredning samt nämndgodkännande. Berätta gärna lite kort om vilken målgrupp du tidigare har tagit emot!
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback?
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget?
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Kan du erbjuda barnet ett eget rum?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.Vid ofullständig ansökan kommer vi inte återkoppla.
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Om uppdraget
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet. Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.
Familjehem
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
Jourhem
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.
För att kunna bli familjehem/jourhem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.
Vill du veta mera eller har frågor kan du alltid kontakta oss på jobb.tryggabarn@vivant.se
Med vänliga hälsningar
Trygga barn Vivant
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Om uppdraget
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet. Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.
Familjehem
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
Jourhem
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.
För att kunna bli familjehem/jourhem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.
Vill du veta mera eller har frågor kan du alltid kontakta oss på jobb.tryggabarn@vivant.se
Med vänliga hälsningar
Trygga barn Vivant
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM hem Runnagården tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika-, eller blandmissbruk. Vi tar emot kvinnor med psykisk ohälsa samt utagerande kvinnor med våldsbeteende. Vi tar även emot kvinnor med läkemedelassisterad behandling (LARO).
Arbetsbeskrivning
Passa på att prova ett intressant sommarvikariat som behandlingsassistent på SiS.
Målet med ditt uppdrag är att motivera våra klienter till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på avdelningen fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra klienter, och står för basen i det dagliga livet. Du är med och bidrar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga goda behandlingsrelationer och medverkar till att våra klienter får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor exempelvis behandlingspedagoger och behandlingssamordnare har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg alternativt ständig natt.
Som sommarvikarie på SiS kommer du att genomgå en anpassad introduktionsutbildning för att rusta dig inför ditt uppdrag.
Kvalifikationer
Du ska ha:
• Avslutad gymnasieutbildning
• Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. från psykiatri, HVB- verksamehet eller från vård- och omsorg.
• B- körkort
• God svenska i tal och skrift
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda behandlingsrelationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor.
Du delar vår vision att vara en plats för förändring och det genomsyrar ditt bemötande, engagemang och förhållningssätt.
Vi vill belöna dig som hjälper oss under sommarperioden, därför får du som arbetar heltid som månadsanställd vikarie mer än fyra veckor en bonus. Läs mer på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Anställning
Tjänsten är en visstidsanställning från och med 2 juni till och med 24 augusti.
Specificera gärna i din ansökan om du är intresserad av arbete dag - kväll och helg alternativt ständig natt.
Ansökan
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 28 februari.
Intervjuer kommer att hållas löpande.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Krica Behandling och Utbildning söker nu behandlare till föräldravikariat.
Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
På Krica HVB i Örebro arbetar du med ungdomar i åldersspannet 13-17 år. Målgruppen är ungdomar med psykisk ohälsa och psykosocial problematik. Verksamheten har tillstånd för 12 ungdomar.
Vad innebär arbetet?
Arbetet innebär främst att vara en trygg, relationsskapande och stabil behandlare för våra ungdomar.
Vi arbetar i team och ansvarar gemensamt för enhetens utveckling såväl resultatmässigt som arbetsmiljömässigt. Som ordinarie behandlare kommer du att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling och ansvara för enskilda ungdomars behandlingsplanering, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familj och deras nätverk. Du kommer vara ansvarig kontaktperson för inskrivna ungdomar. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. Vi följer upp enskilda ungdomars behandling, utvärderar och planerar de i nära relation med ungdom och uppdragsgivare. Du behöver kunna leverera behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter med kvalité och service. Du kommer till en dynamisk arbetsplats där du är en del av ungdomarnas vardag. Du ska ha kunskap och förståelse för de myndighetskrav som reglerar vår verksamhet vilket innebär att tolka och applicera det i det dagliga arbetet med ungdomarna.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 1-2 års tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa inom HVB eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du har utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom eller likvärdig högskoleutbildning. Du är intresserad av, och har kunskap och förmåga att arbeta miljöterapeutiskt med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du förstår vikten att vara i ditt professionella jag och är noga med att separera ditt privata jag i förhållande till ungdomar. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQI-certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 45001 och 14001.
Senast ansökningsdatum: urval kommer att ske löpande.
Skicka ett personligt brev och CV till: lisa.asell@krica.se
Märk ansökan "Örebro föräldravikariat"
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Lisa Åsell: 070-412 74 99.
Urval kommer att ske löpande.
Varmt välkommen att söka!
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Krica Behandling och Utbildning söker nu behovsanställd timvikarier till Kricas HVB i Örebro.
Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
Att arbeta vid behov innebär att tjänstgöring kan ske dagtid, kvällstid, helger, sovande jourer och vaken natt under alla dagar i veckan. Vårt behov är att du kan tjänstgöra på samtliga av dessa pass.
Arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling och ansvara för enskilda ungdomars behandlingsplanering, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familjer och deras nätverk. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. I tjänsten ingår att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Du kommer även att ha stort ansvar för den fysiska miljön på boendet. Det ingår även behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 1-2 års tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa inom HVB eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du har utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom eller likvärdig högskoleutbildning. Du är intresserad av, och har kunskap och förmåga att arbeta miljöterapeutiskt med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du förstår vikten att vara i ditt professionella jag och är noga med att separera ditt privata jag i förhållande till ungdomar. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQI-certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 45001 och 14001.
Senast ansökningsdatum: urval kommer att ske löpande.
Skicka ett personligt brev och CV till; lisa.asell@krica.se
Märk gärna ansökan med "Örebro timvikarie"
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Lisa Åsell: 070-412 74 99.
Varmt välkommen att söka!
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du ha ett viktigt, meningsfullt och varierande timvikariat? Då är du välkommen med din ansökan till tjänsten som timvikarie på Stiftelsen Bergslagsgårdars skyddade boende.
Stiftelsen Bergslagsgårdar är en allmännyttig stiftelse utan vinstintresse. Stiftelsen startades 1986 och bedriver flera vårdformer inom socialt arbete, som konsulentstödd familjehemsvård, skyddslägenheter, träningslägenheter samt ett kollektivt skyddat boende. Huvudkontoret är i Örebro och lokalkontor finns i Karlstad och Västerås.
Som timvikarie på vårt skyddade boende Mejeriet stöttar du upp i det vardagliga arbetet. Arbetet på skyddat boende är av mycket varierande karaktär med både administrativa och praktiska inslag.
Arbetet förläggs oftast på kvällar och helgar men vissa dagpass förekommer också. Arbetet omfattar även beredskap. Kollektivavtal finns.
Endast kvinnliga sökanden är aktuella för tjänsten utifrån verksamhetens karaktär, i övrigt eftersträvar vi mångfald.
Om dig:
Du brinner för målgruppen, är trygg med samt har erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer. Du tilltalas av att arbeta på en arbetsplats där det händer mycket och där du har varierade arbetsuppgifter. Du är kreativ, självständig och prestigelös. Du tycker om att arbeta i team, är flexibel, strukturerad och utåtriktad.
Kompetens:
Du har erfarenhet av att arbete med människor och/eller genomgår pågående studier mot människorvårdande yrken.
Meriterande är.
Tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen
Vidareutbildning inom området våld i nära relation och/eller hedersvåld.
Språkkompetens.
Tjänsten är en timanställning. Arbetet innebär pendling och du behöver ha tillgång till egen bil.
Omfattning är varierande efter behov.
Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan!
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du arbeta natt och samtidigt vara med och skapa en lugn och trygg miljö för ungdomar? Nu har du nu chansen att bli en del av vårt team på OT-gruppen! Här får du chansen att stödja och förbättra livet för unga människor som är i behov av trygghet och omsorg. Välkommen med din ansökan!
Om tjänsten
I rollen som behandlingsassistent arbetar du för att skapa trygghet och en lugn miljö för ungdomarna, samt med en del praktiska arbetsuppgifter som förekommer på boendet. Miljöterapin, som vi arbetar efter, är ett lagarbete där alla arbetar tillsammans för att möjliggöra utveckling för våra ungdomar och deras familjer, oavsett om det är dagtid eller nattetid. Tjänsten är på 100 % och då ingår det även en del kvällspass men du har möjlighet till nedsättning i arbetstid med maximalt 20 % om du önskar.
Exempel på arbetsuppgifter:
• skapa en trygghet och en lugn miljö för ungdomarna nattetid
• genomföra vissa praktiska arbetsuppgifter på boendet
• vara delaktig i arbetet med ungdomarnas genomförandeplaner
Om arbetsplatsen
OT-gruppen är ett HVB-hem för ungdomar i åldern 13 – 18 år som är i behov av socialt stöd och psykologisk behandling. Vi har 13 platser i miljöterapin varav 9 är HVB-platser och 4 platser i strukturerad öppenvård. Behandlingen är organiserad utifrån mentaliseringsbaserad miljöterapi och är baserad på en psykodynamisk grundsyn. Miljöterapin bygger på en processinriktad och strukturerad arbetsmodell. Vi finns i fina lokaler i Karlslund och hos oss välkomnas du av en trygg och erfaren arbetsgrupp bestående av kuratorer och behandlingsassistenter.
OT-gruppen är ett av tre HVB-hem för ungdomar inom Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg, Hem för vård eller boende. Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
I rollen som behandlingsassistent bör du vara trygg och stabil i dig själv och ha en god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och situation utan att förlora din professionella integritet. Du tar själv ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Vi ser att du som söker är tydlig och har en god kommunikativ förmåga då kontakten med ungdomarna är en viktig del av arbetet. Det är även viktigt att du har ett lyhört och smidigt sätt gentemot dina kollegor. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med övrig personal och dokumentera det som verksamheten kräver.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• avslutad gymnasieutbildning
• 2-årig eftergymnasial utbildning, behandlingsassistent/socialpedagog eller annan utbildning som bedöms likvärdig
• B-körkort för manuell växellåda
Meriterande:
• erfarenhet av likvärdigt arbete med ungdomar på HVB-hem
• kunskap om behandlingsarbete grundat i psykodynamisk teori
• erfarenhet av att jobba natt
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Arbetstid: natt
Sysselsättningsgrad: 100% med möjlighet att gå ner till 80%
Tillträde: snarast
Antal tjänster: 1
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 16 februari.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
BUFFF Västmanland och BUFFF Örebro söker en timvikarie som familjestödjare som vill vara med och fortsätta utveckla BUFFF.
Du behöver ha inblick och tidigare erfarenhet av socialt arbete. Studerande inom socialt arbete fungerar också då detta är timvikarie vid behov.
BUFFF är en barnrättsorganisation vars verksamhet syftar till att stödja barn och unga med frihetsberövad anhörig.
Som familjestödjare kommer du att delta i verksamhetens olika delar och arbetsuppgifter är väldigt varierande.
Uppsökande arbete inom Kriminalvården
Stödjande insatser till barn och unga med frihetsberövad anhörig
Familjeaktiviteter
Barn och ungdomsgrupper
Du behöver vara relationsskapande och ha god förmåga att etablera kontakt med barn och unga i utsatt situation.
Du värdesätter olikheter och förstår att olika kulturer, olika bakgrunder och grupptillhörigheter kan påverka alla olika.
Vi söker dig :
Krav på körkort och tillgång till egen bil
Kan växla mellan arbetsuppgifter
Är flexibel och utåtriktad
En trygg person
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM hem Runnagården tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika-, eller blandmissbruk. Vi tar emot kvinnor med psykisk ohälsa samt utagerande kvinnor med våldsbeteende. Vi tar även emot kvinnor med läkemedelassisterad behandling (LARO).
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Denna annons gäller avdelning 4 som är en särskilt förstärkt avdelning bestående av 4-6 låsbara platser för kvinnor med särskilda behov. Avdelningen är flexibelt utformad för att kunna möta kvinnornas behov av mer eller mindre stimuli och kontakt med övriga i klientgruppen. Klienterna som vårdas på avdelning 4 har en samsjuklighet och är i behov av individuellt anpassade strategier och behandlingsplaner. Klienterna på avdelning 4 är i behov av lokaler som är anpassade efter deras behov, behandlingspersonal om arbetar metodföränkrat samt är skickliga på att tillmötesgå, förstå och kravanpassa utifrån klientens funktiosnnivå. Med stöd av dina kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.
Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg alternativt ständig natt.
Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor. I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Som person är du trygg i dig själv samt i att utföra arbetsuppgifter enskilt och erbjuda stöd åt en klient i taget. Du har lätt för att skapa relation med klienter samt är inställd på att identifiera klientens specifika behov och begränsningar för att därefter anpassa krav och de stödjande insatserna. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och tar ansvar för att kunskapsöverföring sker både till och från andra.
Du ska också ha:
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning från högskola som vi bedömer likvärdig, alternativt skötare inom psykiatri.
• B- körkort
• God svenska i tal och skrift
Meriterande med:
• Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med klienter som har psykosproblematik; NPF, personlighetsstörning, självskadebeteende eller utåtagerande beteende
• Erfarenhet av arbete inom tvångsvård, psykiatri och/eller arbete med DBT och färdighetsträning
Utifrån att vi har ett uppdrag att vårda klienter med särskilda behov betonas vikten av att;
• Du har ett humanistiskt synsätt och kan se hela människan bakom problematiken, då Du kommer att möta kvinnor med trauma och ångest
• ha god förmåga att hantera högenergiska situationer som tenderar att framkalla känslor av stress och press på ett lågaffektivt, metodförändrat och riskavvägande vis.
• vara prestigelös och sänka kraven i möjligaste mån i situationer där risk för stress, oro, ångest och andra negativa känslor hos klienten föreligger
• ha god förmåga att, i svårare situationer, även upprätthålla en ödmjukhet inför målgruppens problematik, d v s erbjuda ett värdigt bemötande som vilar på en humanistisk människosyn
• ha god förmåga att, i svårare situationer, dessutom agera med en gränssätande tydlighet när så är nödvändigt
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsterna är 3 stycken på heltid dag - kväll och helg samt 3 stycken på deltid 95,15% natt.
Tjänsterna är tillsvidareanställningar som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2 februari 2025.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Hlins Hus är en KBT-inriktad öppenvård för kvinnor över 18 år med missbruksproblematik i Örebro kommun. Vår målsättning är att genom vår öppenvårdsverksamhet, mot missbruks- och beroendeproblematik, skapa en trygg och kreativ plats för kvinnor där de kan reflektera, bearbeta och hitta sin självständighet i resan mot ett meningsfullt liv. Vår dagliga verksamhet utgår från ett välstrukturerat schema med syfte att ge deltagaren möjlighet att under trygga former identifiera bl.a. negativa, automatiska tankar, beteenden och livsregler vilka vi steg för steg hjälps åt att hitta alternativ till. Den dagliga verksamheten är förlagd på vardagar mellan 09.00-16.00 och vi erbjuder även en kortare, frivillig helgaktivitet varje vecka.
Den dagliga agendan består av hämtning, gemensam frukost med möjlighet till reflektion kring en kort text, planering av agenda, grupp med varierande teman, gemensam aktivitet (t.ex bowling, ridning, träning eller dylikt), lunch och hemskjuts. Varje dag planeras i syfte att skapa en trygg tillfrisknandemiljö för våra deltagare, samt för att ge möjlighet till social träning, stöd i rehabiliteringen och ett positivt sammanhang att tillhöra.
Av omsorg till såväl våra uppdragsgivare som deltagare, och som en garanti för att Hlins hus är en drogfri plats för positiv förändring, lämnar deltagarna kontinuerligt urinprover. Beroende av alkohol och droger måste betraktas som en primär sjukdom. Nykterhet och drogfrihet är den självklara grunden för ett lyckat behandlingsresultat.
Arbetsbeskrivning:
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av socialt arbete med inriktning missbruk och beroende. Du är en ansvarstagande och stresstålig person som kan bidra med trygghet och stabilitet för våra deltagare. Tillsammans med oss kollegor är du med och ser till att den dagliga verksamheten flyter på med skjuts, planering och strukturering, städning, urinprover och övriga rutiner. Utöver detta är du även ansvarig för de dagliga sammanfattningarna som skrivs, därav har du goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
Arbetstiden är förlagd vardagar mellan 09.00-16.00, samt en helgaktivitet á cirka 2 timmar var tredje helg. Du kommer även ha telefonjour var tredje vecka mellan 16-22 på vardagar och 10-22 på helgen.
Tillsammans med oss kollegor har du möjlighet att bidra till goda resultat och förändring för våra deltagare. På Hlins hus strävar vi mot en glädjefylld och omväxlande verksamhet med roliga aktiviteter och givande samtal, men som vår kollega är du också med och hanterar krävande situationer som kan uppstå. Därav är det viktigt att du har en god förmåga att hantera stress och att du är lösningsorienterad.
Anställning påbörjas preliminärt 3 mars 2025 och är ett vikariat i cirka 12 månader.
Kvalifikationer:
Du behöver ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Viktigt är att du har en positiv människosyn, stor empatisk förmåga och lätt för att skapa goda relationer. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i stressfyllda situationer. Du är bra på att samarbeta med kollegor och delar gärna med dig av kunskaper och erfarenheter till gruppen.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM hem Runnagården tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika-, eller blandmissbruk. Vi tar emot kvinnor med psykisk ohälsa samt utagerande kvinnor med våldsbeteende. Vi tar även emot kvinnor med läkemedelassisterad behandling (LARO).
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingssamordnare hos SiS ett meningsfullt arbete. Utgångspunkten i vårt behandlingsarbete är att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå goda resultat. Teamet bestående av behandlingssamordnare, behandlingspedagoger och behandlingsassistenter arbetar schemalagd arbetstid dag, kväll och helg. Tillsammans ansvarar ni för att klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och arbetar på avdelningen med vardagliga göromål. Som behandlingssamordnare kommer du även att planera, genomföra och följa upp programverksamhet. Du håller behandlingssamtal och har ett särskilt ansvar för dokumentation och de formulär och instrument som används i behandlingen. Du samverkar med olika funktioner kring kartläggning, upprättande och uppföljning av behandlingsplaner. I uppdraget som behandlingssamordnare ingår även ett extra ansvar för att handleda nya medarbetare och praktikanter. Ett viktigt gemensamt uppdrag för alla medarbetare är att bidra till att skapa en trygg miljö och säkerställa att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.
Kvalifikationer
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, är empatisk och kan skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också en god förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. I din roll som behandlingssamordnare kommer du ha eget ansvar för flera insatser i behandlingsplanen samt ansvar på avdelningen som kräver erfarenhet och förmåga att samordna det arbetet. Du behöver då vara bara på att planera och strukturera ditt arbete, kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Då behandlingsarbetet dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs höga krav på god svenska i såväl tal som skrift.
Du ska även ha:
• Lämplig högskoleutbildning, till exempel socionom, socialpedagog eller annan vård/beteendevetenskaplig utbildning, alternativt eftergymnasial utbildning som t.ex. behandlingspedagog, med gedigen erfarenhet av programverksamhet.
• Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp.
• God svenska i tal och skrift.
• B- körkort
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 26 januari.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM hem Runnagården tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika-, eller blandmissbruk. Vi tar emot kvinnor med psykisk ohälsa samt utagerande kvinnor med våldsbeteende. Vi tar även emot kvinnor med läkemedelassisterad behandling (LARO).
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera. Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Tjänsterna är för närvarande placerade på avdelning 1 som är intag- och mottagningsavdelning samt avdelning 2 som är behandlingsavdelning med psykiatrisk inriktning.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.
Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.
Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor. I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du ska också ha:
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning från högskola som vi bedömer likvärdig
• B- körkort
• God svenska i tal och skrift
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 8 januari 2025.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du vara en del av ett team där vi tar gemensamt ansvar för våra elevers framtid? Vi söker dig som är eller vill bli en mycket engagerad elevkoordinator, som har höga förväntningar på våra elever och som brinner för att arbeta med eleverna på introduktionsprogrammet.
Om tjänsten
Nu söker vi ytterligare en elevkoordinator till vårt elevsocialateam på IM. Hos oss kommer du att arbeta med elever med särskilda behov såsom problematisk skolfrånvaro, bristande motivation och individuella studiegångar. Vi jobbar i team och att har även en hel del samarbete med andra aktörer.
Ungdomarna på IM har stort behov att att få guidning av trygga vuxna. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka din arbetsdag och utveckla uppdraget utifrån ungdomarnas behov. En arbetsdag kan innebära att du först fokuserar på att motivera ungdomar att komma till skolan, för att sedan stötta i utbildning eller stötta vid ett externt möte och kanske avslutar du din dag med att ta med en ungdom till gymmet och träna en stund tillsammans. Ungdomarnas behov styr vad du kan göra av ditt uppdrag.
Välkommen att berika oss med din öppenhet, glädje, kompetens och mod!
Exempel på arbetsuppgifter:
• handleda och stödja elever i socialt samspel och i studiesituationer
• medverka till att skapa en trygg miljö på skolan, samt deltar i skolans trygghetsteam
• verka för att stärka elevernas studiemotivation, lärande, utveckling och hälsa
• förebygga och följa uppkomna händelser och konflikter genom att finnas på plats i exempelvis klassrumsmiljön genom att samtala med berörda parter
• samverka med skolledning, elevhälsoteam, lärare, vårdnadshavare, skolans övriga personal, samt externa aktörer i arbetet med att öka måluppfyllelsen för eleverna
• känna till och följa verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns
Om arbetsplatsen
Inom introduktionsprogrammen finns ca 360 elever som ännu inte är behöriga till nationellt program. Vi erbjuder individuellt alternativ (IMA) och språkintroduktion (IMS).
Virginska gymnasiet är en av fem kommunala gymnasieskolor i Örebro. Antalet elever är ca 1 600 och medarbetarna på skolan är ca 220. Skolan har både nationella program och riksgymnasium för döva och hörselskadade samt introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola. Läs vidare på orebro.se/virginskagymnasiet.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
Du bör vara en person som har ett starkt eget driv i din profession samtidigt som du gillar att arbeta tillsammans med skolans alla professioner. Du är lösningsfokuserad och villig att använda hela ditt yrkes verktygslåda för att våra elever ska lyckas. Vi söker dig som är engagerad och arbetar bra med andra människor. Du har lätt för att bygga relationer och skapar trygghet och motivation i gruppen. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du har ett professionellt förhållningssätt och en förmåga att se helheter och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter och förblir lugn även i pressade situationer. Du har välgrundade och tydliga värderingar och kan stå upp för dem i olika situationer.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• socionomexamen, beteedevetarexamen eller lärarexamen
• tidigare erfarenhet av att arbeta med ungdomar
Meriterande:
• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med problematisk skolbakgrund
• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med drogproblematik
• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med kriminell bakgrund
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 6 januari.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro. Flickorna kommer till oss för att de har psykosocial problematik samt problem med kriminalitet eller drogmissbruk.
Arbetsbeskrivning
Vill du utgå ifrån ungdomars bästa och stå kvar för dem som tappat hoppet om framtiden även när uppdragen ibland är svåra? Om det stämmer och du vill göra det ingen annan kan, då kan du söka jobbet som kan bli en vändpunkt för någon annan. Vi fortsätter nämligen vår förändringsresa där vi med ett stort hjärta satsar på traumamedveten omsorg (TMO), behandlingsverksamhet och en god arbetsmiljö. Vi vill ge ungdomar bäst möjlig vård- och behandling och samverka med andra aktörer för att bidra till ett system som skapar en vändpunkt som förändrar ungdomarnas liv till det bättre.
Som del av arbetet stärker vi vikariepoolen. Som timvikarie är du empatisk, stabil och står kvar även när det är svårt. För att lyckas erbjuds du kompetensutveckling och arbetspass flertal gånger per månad så du kan vara en naturlig och viktig del i ungdomarnas liv. Du inleder din tjänst med en särskild utbildning för vikarier som stärker dig i din roll och ger dig förutsättningar att lyckas i en verksamhet som ställer stora krav på dig och hur du agerar kring personer som levt i utsatthet. Det handlar t.ex. om kompetens i TMO, etik, särskilda befogenheter och mänskliga rättigheter, trygghetsplaner, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och diagnoser.. I din introduktion får du även utbildning i konflikthantering, med fokus på hur förhindrar vi konflikter och hjälper ungdomar med utåtagerande beteende. Utbildningen gör även dig mer säker på att du och dina kollegor kan hantera situationer som resulterar i fysiska ingripanden så att du är trygg och säker och ungdomarna inte far illa, vare sig psykiskt eller fysiskt.
Din introduktion fortsätter efter utbildningsdagarna. Då går du sida vid sida med erfarna medarbetare som visar dig våra standardiserade arbetssätt. Du får lära dig och fördjupa dig mer i kvalitetsarbetet så du kan bidra till en livsviktig förändring för de ungdomar som behöver dig som mest. Introduktionen ser därför till att kombinera utbildning och praktiskt arbete på avdelningarna, en introduktion kännetecknad av samtal och delaktighet. Utöver detta får du en utsedd handledare i arbete som du, om du önskar, har regelbunden kontakt med. Handledaren är en nyckelperson i ditt lärande och utveckling, men är även en förebild och samtalspartner. Metoden baseras på forskningsstudien ”Nya professionella” från Karolinska institutet (2020) inom ett hållbart arbetsliv.
Med ett stort hjärta och med stöd av experter, drivna kollegor och en organisation som bryr sig så blir du, oavsett förkunskaper, rustad för en säker och utvecklande roll. Det ger dig verktygen att stå kvar för de ungdomar som behöver dig som mest. Vi tror att detta är nyckeln till vår vision. En vision där vi är en plats för positiv förändring och där ett gott bemötande, ett stort engagemang och ansvarstagande, samt ett optimistiskt förhållningssätt skapar en arbetsplats kännetecknad av en god arbetsmiljö och gemenskap. En vision som möjliggör för dig att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som alltför länge stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du ska också ha:
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning från högskola som vi bedömer likvärdig, t.ex. en beteendevetenskaplig utbildning.
• Erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta livssituationer.
• B- körkort.
• God svenska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av familjebehandling eller övriga öppna insatser inom socialtjänsten där barnet/ungdomen varit i fokus.
• Goda kunskaper inom A-CRA, ACT, ART, DUDIT, KOMET, MI, PULS, TMO eller ÅP.
• Erfarenhet av liknande arbeten inom social omsorg.
• Socionomexamen eller avslutad utbildning som behandlingspedagog.
• Utbildning eller erfarenhet som skötare inom psykiatrisk vård.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Detta är en intresseanmälan. Tjänsten är ett så kallat timvikariat vilket innebär att en överenskommelse om intermitent anställning upprättas och där du arbetar vid behov och vid de tider som är möjliga för dig. Tjänsten passar dig som vill arbeta extra i en verksamhet som behöver dig för att vi som samhälle ska ha möjlighet att stå kvar för våra ungdomar.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Timvikarier sökes till Örebro HVB Barn – och unga
I över 35 år har Krica Behandling och Utbildning arbetat med att ge unga verktyg för att bygga en stark självbild och hitta vägen till ett meningsfullt liv. Nu söker vi engagerade timvikarier som vill vara med och göra skillnad.
Vem är du?
Vi söker dig som har en pågående eller avslutad utbildning som socialpedagog, behandlingspedagog, socionom eller likvärdigt. Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har psykisk ohälsa eller inom områden som psykiatri, skola eller missbruksvård. Vi ser gärna att du är trygg i dig själv, strukturerad och har en naturlig förmåga att skapa relationer. Har du dessutom arbetat på HVB-hem tidigare är det ett stort plus.
Vad erbjuder vi?
Hos oss arbetar du i ett team som jobbar miljöterapeutiskt med ungdomarna. Vi strävar efter att skapa en trygg, strukturerad och trivsam miljö där de unga får förutsättningar att utvecklas och förbereda sig för ett självständigt liv. Du kommer att vara delaktig i behandlingsarbetet där vi tillsammans följer upp, utvärderar och planerar varje ungdoms resa, i nära samarbete med både dem och uppdragsgivare. Du kommer också att ha ett ansvar för den dagliga driften på boendet och utföra administrativa arbetsuppgifter som är kopplade till behandlingen.
Arbetstider och krav
Tjänsterna omfattar varierande arbetstider – dagtid, kvällar, helger, samt vakna nätter och jour vid behov. Du bör kunna vara flexibel och arbeta i större omfattning.
Intervjuer sker löpande, så vänta inte! Märk ansökan i ämnesraden med "Timvikarie Örebro”
Bifoga ditt personliga brev och CV till: lisa.asell@krica.se
Vi har kollektivavtal och ett utdrag ur polisens register kommer att krävas innan anställning. Verksamheten är HBTQIA+-certifierad och kvalitetscertifierad enligt ISO
Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta vice. enhetschef, Lisa Åsell, 070 412 74 99
Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du bidra till andra personers utveckling och framsteg? Brinner du för att stödja och motivera människor i sin strävan att se sina olika handlingsalternativ och finna nya trygga sociala sammanhang? Då kan det vara dig vi söker till ett meningsfullt arbete på Gnistan!
Om tjänsten
Nu öppnas en möjlighet för dig att söka en tillsvidareanställning som behandlingsassistent på vårt boende Gnistan. Här välkomnas du av ett härligt och kompetent team bestående av andra behandlingsassistenter, kurator och gruppledare. Vi arbetar med psykosocialt stöd till vuxna personer med beroendeproblematik. Det betyder att uppdraget bland annat går ut på att genomföra motiverande samtal och att genom social träning och stöd uppmuntra till ett hälsosammare liv. Syftet med stödboendet är att erbjuda ett tillfälligt boende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Hos oss får du ett arbete som ger mycket tillbaka då det du gör i ditt dagliga arbete förändrar många människors liv till det bättre.
Exempel på arbetsuppgifter på stödboendet:
• delta i alla de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. flytt, städ m.m.
• ha kontakt med uppdragsgivare och andra aktörer/vårdgivare
• i rollen som kontaktperson genomföra strukturerade psykosociala stödsamtal/motiverande samtal samt avslutandesamtal
• planera, delta och genomföra nyktra aktiviteter tillsammans med de boende
• aktivt stödja och uppmuntra de som bor på stödboendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett mer självständigt boende
Exempel på arbetsuppgifter på härbärget:
• på kvällspassen är arbetet med att ta emot härbärgesgästerna en viktig arbetsuppgift
• arbeta enligt de rutiner som finns så härbärget är en trygg plats för gästerna
• motivera härbärgesgästerna att samarbeta med personalen så kontakter kan tas för att på sikt kunna få adekvat hjälp att komma ur sin hemlöshetssituation
Om arbetsplatsen
Gnistan är ett stödboende och ett härbärge som ingår i Individ- och familjeomsorgen (IFO) på Socialförvaltningen. Utöver Gnistan har vi tre andra boenden: Hjorten och Växthuset och Växthuset Sture. Målgruppen på Gnistans stödboende består av män och kvinnor över 21 år med en dokumenterad beroendeproblematik som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. Här finns dessutom ett härbärge för män.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är du trygg i dig själv och är lyhörd i kontakten med andra. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt och kan sätta gränser. Du är engagerad i ditt arbete och är flexibel i ditt arbetssätt. Du är vidare en lugn och stabil person med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Periodvis kan arbetets innehåll vara stressigt, vi söker dig som kan ha förmåga att hantera det. Eftersom vi arbetar nära och stöttade i människors “hem” är det av stor vikt att inte förlora din professionella integritet. Du behöver klara av att möta människor som är påverkade och samtidigt har psykisk ohälsa.
Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både i tal och skrift, då arbetet även innefattar dokumentation krävs god datorvana.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• avslutad gymnasieutbildning
• utbildad behandlingsassistent, tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning
• B-körkort manuellt
Meriterande:
• yrkeserfarenhet av socialt arbete inom stöd och behandling avseende missbruk och beroende
• yrkeserfarenhet inom psykiatrin
• yrkeserfarenhet inom LSS
• yrkeserfarenhet av behandlingsassistentarbete på stödboende eller härbärge
• dokumentationsvana i Lifecare eller annat likvärdigt dokumentationsverktyg
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 8 december.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM hem Runnagården tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika-, eller blandmissbruk. Vi tar emot kvinnor med psykisk ohälsa samt utagerande kvinnor med våldsbeteende. Vi tar även emot kvinnor med läkemedelassisterad behandling (LARO).
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingssamordnare hos SiS ett meningsfullt arbete. Utgångspunkten i vårt behandlingsarbete är att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå goda resultat. Teamet bestående av behandlingssamordnare, behandlingspedagoger och behandlingsassistenter arbetar schemalagd arbetstid dag, kväll och helg. Tillsammans ansvarar ni för att klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och arbetar på avdelningen med vardagliga göromål. Som behandlingssamordnare kommer du även att planera, genomföra och följa upp programverksamhet. Du håller behandlingssamtal och har ett särskilt ansvar för dokumentation och de formulär och instrument som används i behandlingen. Du samverkar med olika funktioner kring kartläggning, upprättande och uppföljning av behandlingsplaner. I uppdraget som behandlingssamordnare ingår även ett extra ansvar för att handleda nya medarbetare och praktikanter. Ett viktigt gemensamt uppdrag för alla medarbetare är att bidra till att skapa en trygg miljö och säkerställa att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.
Kvalifikationer
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, är empatisk och kan skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också en god förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. Eftersom du är den behandlingsansvariga i teamet på avdelningen krävs en god organisatorisk förmåga för att hantera de parallella processer som pågår mot olika kontakter. I din roll som behandlingssamordnare kommer du ha eget ansvar för flera insatser i behandlingsplanen samt ansvar på avdelningen som kräver erfarenhet och förmåga att samordna det arbetet. Du behöver då vara bara på att planera och strukturera ditt arbete, kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Då behandlingsarbetet dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs höga krav på god svenska i såväl tal som skrift.
Du ska även ha:
• Lämplig högskoleutbildning, till exempel socionom, socialpedagog eller annan vård/beteendevetenskaplig utbildning, alternativt eftergymnasial utbildning som t.ex. behandlingspedagog, med gedigen erfarenhet av programverksamhet.
• Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp.
• God svenska i tal och skrift.
• B- körkort
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetstiden är schemalgd dag/kväll och helg.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 1 december 2024.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du bidra till andra personers utveckling och framsteg? Brinner du för att stödja och motivera människor i sin strävan att se sina olika handlingsalternativ och finna nya trygga sociala sammanhang? Då kan det vara dig vi söker till Hjortens stödboende!
Om tjänsten
Som behandlingsassistent på Hjorten arbetar man i team med andra behandlingsassistenter, gruppledare och kuratorer. Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. Personerna ska ha en dokumenterad beroendeproblematik. De som bor på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Uppdraget är att arbeta med individuellt psykosocialt stöd genom motiverande samtal. Utöver stödboendet finns även tre andra verksamheten på Hjorten, bland annat ett härbärge för kvinnor
Exempel på arbetsuppgifter
• skriva minnesanteckningar i dokumentationssystemet Lifecare
• delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. flytt, städ m.m.
• ha kontakt med uppdragsgivare och andra aktörer/vårdgivare
• genomföra strukturerade psykosociala stödsamtal/motiverande samtal samt avslutandesamtal
• planera, delta och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende
• arbeta med social träning, stöd och uppmuntran till en aktiv fritid i drogfria miljöer
• aktivt stödja och uppmuntra de som bor på stödboendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt boende
Om arbetsplatsen
Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. De som bor på Horten på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt, du kommer därför här dagligen komma i kontakt med påverkade individer. I verksamheten finns även nyktra platser under utredningstid, denna verksamhet kallas Hjortonet. I huset finns också ett härbärge för kvinnor där vi erbjuder en trygg plats över natten. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Personalen på Hjorten består av en gruppledare, sex behandlingsassistenter och två kuratorer.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är du trygg i dig själv och är lyhörd i kontakten med andra. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt och kan sätta gränser. Du är engagerad i ditt arbete och är flexibel i ditt arbetssätt. Du är vidare en lugn och stabil person med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Periodvis kan arbetets innehåll vara stressigt, vi söker dig som kan ha förmåga att hantera det. Eftersom vi arbetar nära och stöttade i människors “hem” är det av stor vikt att inte förlora din professionella integritet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både i tal och skrift. Då arbetet även innefattar dokumentation krävs god datorvana.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• avslutad gymnasieutbildning
• utbildad behandlingsassistent, tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning
• B-körkort manuellt
Meriterande:
• praktiskt dokumenterad yrkeserfarenhet av socialt arbete inom stöd och behandling avseende missbruk och beroende
• dokumenterad erfarenhet inom psykiatrin
• dokumenterad erfarenhet inom LSS
• praktisk erfarenhet av behandlingsassistentarbete på stödboende
• dokumentationsvana i Lifecare eller annat likvärdigt dokumentationsverktyg
• dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med kvinnor i utsatthet
Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: 7 januari 2025 - tom 7 maj 2025
Antal tjänster: 1
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 25 november. Löpande urval kan förekomma.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.
Arbetsbeskrivning
Vill du utgå ifrån ungdomars bästa och stå kvar för dem som tappat hoppet om framtiden även när uppdragen ibland är svåra? Om det stämmer och du vill göra det ingen annan kan, då kan du söka jobbet som kan bli en vändpunkt för någon annan. Vi fortsätter nämligen vår förändringsresa där vi med ett stort hjärta satsar på traumamedveten omsorg (TMO), behandlingsverksamhet och en god arbetsmiljö. Vi vill ge ungdomar bäst möjlig vård- och behandling och samverka med andra aktörer för att bidra till ett system som skapar en vändpunkt som förändrar ungdomarnas liv till det bättre.
Som del av arbetet stärker vi vikariepoolen. Som timvikarie är du empatisk, stabil och står kvar även när det är svårt. För att lyckas erbjuds du kompetensutveckling och arbetspass flertal gånger per månad så du kan vara en naturlig och viktig del i ungdomarnas liv. Du inleder din tjänst med en särskild utbildning för vikarier som stärker dig i din roll och ger dig förutsättningar att lyckas i en verksamhet som ställer stora krav på dig och hur du agerar kring personer som levt i utsatthet. Det handlar t.ex. om kompetens i TMO, etik, särskilda befogenheter och mänskliga rättigheter, trygghetsplaner, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och diagnoser.. I din introduktion får du även utbildning i konflikthantering, med fokus på hur förhindrar vi konflikter och hjälper ungdomar med utåtagerande beteende. Utbildningen gör även dig mer säker på att du och dina kollegor kan hantera situationer som resulterar i fysiska ingripanden så att du är trygg och säker och ungdomarna inte far illa, vare sig psykiskt eller fysiskt.
Din introduktion fortsätter efter utbildningsdagarna. Då går du sida vid sida med erfarna medarbetare som visar dig våra standardiserade arbetssätt. Du får lära dig och fördjupa dig mer i kvalitetsarbetet så du kan bidra till en livsviktig förändring för de ungdomar som behöver dig som mest. Introduktionen ser därför till att kombinera utbildning och praktiskt arbete på avdelningarna, en introduktion kännetecknad av samtal och delaktighet. Utöver detta får du en utsedd handledare i arbete som du, om du önskar, har regelbunden kontakt med. Handledaren är en nyckelperson i ditt lärande och utveckling, men är även en förebild och samtalspartner. Metoden baseras på forskningsstudien ”Nya professionella” från Karolinska institutet (2020) inom ett hållbart arbetsliv.
Med ett stort hjärta och med stöd av experter, drivna kollegor och en organisation som bryr sig så blir du, oavsett förkunskaper, rustad för en säker och utvecklande roll. Det ger dig verktygen att stå kvar för de ungdomar som behöver dig som mest. Vi tror att detta är nyckeln till vår vision. En vision där vi är en plats för positiv förändring och där ett gott bemötande, ett stort engagemang och ansvarstagande, samt ett optimistiskt förhållningssätt skapar en arbetsplats kännetecknad av en god arbetsmiljö och gemenskap. En vision som möjliggör för dig att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som alltför länge stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du ska också ha:
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning från högskola som vi bedömer likvärdig, t.ex. en beteendevetenskaplig utbildning.
• Erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta livssituationer.
• B- körkort.
• God svenska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av familjebehandling eller övriga öppna insatser inom socialtjänsten där barnet/ungdomen varit i fokus.
• Goda kunskaper inom A-CRA, ACT, ART, DUDIT, KOMET, MI, PULS, TMO eller ÅP.
• Erfarenhet av liknande arbeten inom social omsorg.
• Socionomexamen eller avslutad utbildning som behandlingspedagog.
• Utbildning eller erfarenhet som skötare inom psykiatrisk vård.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Detta är en intresseanmälan. Tjänsten är ett så kallat timvikariat vilket innebär att en överenskommelse om intermitent anställning upprättas och där du arbetar vid behov och vid de tider som är möjliga för dig. Tjänsten passar dig som vill arbeta extra i en verksamhet som behöver dig för att vi som samhälle ska ha möjlighet att stå kvar för våra ungdomar.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Timvikarier sökes till Örebro HVB Barn – och unga
I över 35 år har Krica Behandling och Utbildning arbetat med att ge unga verktyg för att bygga en stark självbild och hitta vägen till ett meningsfullt liv. Nu söker vi engagerade timvikarier som vill vara med och göra skillnad.
Vem är du?
Vi söker dig som har en pågående eller avslutad utbildning som socialpedagog, behandlingspedagog, socionom eller likvärdigt. Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har psykisk ohälsa eller inom områden som psykiatri, skola eller missbruksvård. Vi ser gärna att du är trygg i dig själv, strukturerad och har en naturlig förmåga att skapa relationer. Har du dessutom arbetat på HVB-hem tidigare är det ett stort plus.
Vad erbjuder vi?
Hos oss arbetar du i ett team som jobbar miljöterapeutiskt med ungdomarna. Vi strävar efter att skapa en trygg, strukturerad och trivsam miljö där de unga får förutsättningar att utvecklas och förbereda sig för ett självständigt liv. Du kommer att vara delaktig i behandlingsarbetet där vi tillsammans följer upp, utvärderar och planerar varje ungdoms resa, i nära samarbete med både dem och uppdragsgivare. Du kommer också att ha ett ansvar för den dagliga driften på boendet och utföra administrativa arbetsuppgifter som är kopplade till behandlingen.
Arbetstider och krav
Tjänsterna omfattar varierande arbetstider – dagtid, kvällar, helger, samt vakna nätter och jour vid behov. Du bör kunna vara flexibel och arbeta i större omfattning.
Intervjuer sker löpande, så vänta inte! Märk ansökan i ämnesraden med "Timvikarie Örebro”
Bifoga ditt personliga brev och CV till: lisa.åsell@krica.se
Vi har kollektivavtal och ett utdrag ur polisens register kommer att krävas innan anställning. Verksamheten är HBTQIA+-certifierad och kvalitetscertifierad enligt ISO
Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta vice. enhetschef, Lisa Åsell
070 412 74 99
Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Timvikarier sökes till Krica Barn - och ungdom HVB, Örebro
I över 35 år har Krica Behandling och Utbildning arbetat med att ge unga verktyg för att bygga en stark självbild och hitta vägen till ett meningsfullt liv. Nu söker vi engagerade timvikarier som vill vara med och göra skillnad.
Vem är du?
Vi söker dig som har en pågående eller avslutad utbildning som socialpedagog, behandlingspedagog, socionom eller likvärdigt. Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har psykisk ohälsa eller inom områden som psykiatri, skola eller missbruksvård. Vi ser gärna att du är trygg i dig själv, strukturerad och har en naturlig förmåga att skapa relationer. Har du dessutom arbetat på HVB-hem tidigare är det ett stort plus.
Vad erbjuder vi?
Hos oss arbetar du i ett team som jobbar miljöterapeutiskt med ungdomarna. Vi strävar efter att skapa en trygg, strukturerad och trivsam miljö där de unga får förutsättningar att utvecklas och förbereda sig för ett självständigt liv. Du kommer att vara delaktig i behandlingsarbetet där vi tillsammans följer upp, utvärderar och planerar varje ungdoms resa, i nära samarbete med både dem och uppdragsgivare. Du kommer också att ha ett ansvar för den dagliga driften på boendet och utföra administrativa arbetsuppgifter som är kopplade till behandlingen.
Arbetstider och krav
Tjänsterna omfattar varierande arbetstider – dagtid, kvällar, helger, samt vakna nätter och jour vid behov. Du bör kunna vara flexibel och arbeta i större omfattning.
Intervjuer sker löpande, så vänta inte! Märk ansökan i ämnesraden med "Timvikarie HVB" Bifoga ditt personliga brev och CV till: abdelaziz.abdelsaid@krica.se
Vi har kollektivavtal och ett utdrag ur polisens register kommer att krävas innan anställning. Verksamheten är HBTQIA+-certifierad och kvalitetscertifierad enligt ISO
Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta vice enhetschef - Örebro Lisa Åsell, 070-412 74 99
Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Nu söker vi enboendestödjare till vårt team på Nytida stödboende i Örebro. Vi erbjuder ett utvecklande jobb där du är med och gör skillnad!
Vi söker en timvikariedå vi har behov av vikarie vid sjukdom och ledighet. Hos oss jobbar man dygn med sovande jour. Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar – respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.
Om Nytida StödboendeNytida Stödboenden tar emot ungdomar med problematik kring missbruk, självskada, kriminalitet, olika diagnoser eller som av andra orsaker inte kan bo hemma ochplaceras av socialtjänsten. Ungdomarna är mellan 16-20 år och är i behov av vägledning, guidning, stöttning och pushning för att komma vidare i livet. Ungdomarna bor i en egen lägenhet och i samma fastighet finns en lägenhet där personal utgår från.
Om rollenI rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Som boendestödjare stöttar du ungdomar som bor i egna lägenheter. Det innebär allt från tvätt, städ, matlagning tillsammans med ungdomen, etc. Allt för att ungdomen skall komma vidare i vuxenlivet. Vi finns till hands för att guida, vägleda och stötta ungdomen till ett mer självständigt liv när dom tar steget in i vuxenlivet. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor. I dina uppgifter ingår att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Vi samarbetar tätt med öppenvården som stöttar ungdomarna i allt utanför hemmet.Din erfarenhet och kunskapUtbildning; behandlingspedagog, socialpedagog eller annan likvärdig utbildning.
Erfarenhet av arbete med ungdomar
Körkort är ett krav
God svenska i tal samt skrift, andra språkkunskaper är merit
Utdrag från polisregistret krävs innan anställning
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete med ungdomar. Som person är du självständig, prestigelös, samarbetsvillig samt har lätt att få kontakt med andra människor. Viktigt är att du är trygg, stabil och har god människokännedom. Vi lägger även stor vikt kring bemötande av ungdomar, kollegor och medmänniskor. Du ska kunna arbeta kvällar och nätter då arbetspassen är dygnspass, vi har sovande jour.
Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation.
Det här får du hos oss:
Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
Coachande och stöttandechefer nära dig
En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
Kollektivavtal samt tillhörande försäkringar
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
ÖvrigtAnställningsform: Visstidsanställning/timvikariat
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättningTillträdesdag: SnarastSista ansökningsdag: 2024-10-23För mer information kontakta:
Victoria Östlin, Enhetschef
victoria.ostlin@nytida.se Tel: 070 962 43 51
Facklig kontakt: Kommunal Tel: 010-442 90 32
AnsökanVälkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.
Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vi söker dig som har minst 2 års eftergymnasial utbildningsbakgrund som socialpedagog, barnpedagog, socionom eller motsvarande. Du kommer att ha en viktig roll i företaget och kommer vara kontaktperson till klienter. Arbetet innebär bl.a. stödsamtal, säkerhetssamtal, praktiskt stöd, ge stöd i kontakter med myndigheter, riskbedömningar, barnpassning, dokumentation och hämtning av klienter vid placering.
Vi ser att du som söker har tidigare arbetat med människor i svåra situationer och är empatisk, lugn flexibel och lyhörd inför andra människor. Du tycker om att motivera andra och har en vana att hantera olika problem som dyker upp under arbetstagen på ett konstruktivt sätt. Du vet skillnaden mellan att vara personlig och privat. Du bör vara initiativtagande, kunna arbeta självständigt och inte vara rädd för att rensa ett avlopp om så behövs. Du har ett lugnt och tryggt sätt att bemöta barn gärna i kombination med en pedagogisk förmåga.
Du som har arbetat med myndighetsutövning inom socialtjänst, har kunskap om VINR, HRV och MI-samtal är meriterande. B-körkort är ett krav.
Vi söker en person för heltidsanställning under dagtid. Vi har schemalagd veckoberedskap vilket innebär att de dagar du har beredskap ingår det också att hämta klienter runt om i Sverige samt beredskap i hemmet.
Som anställd kommer du att få arbeta med kompetenta, trevliga och glada medarbetare som hjälps åt. Som företag vill vi att du skall växa och känna ett mervärde genom att arbeta hos oss och därför kommer du att få delta i utbildningar och föreläsningar som företaget anordnar.
Vi tillämpar individuell lönesättning och kommer att begära utdrag från belastningsregistret.
Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du bidra till andra personers utveckling och framsteg? Brinner du för att stödja och motivera människor i sin strävan att se sina olika handlingsalternativ och finna nya trygga sociala sammanhang? Då kan det vara dig vi söker till ett meningsfullt arbete på Gnistan!
Om tjänsten
Nu öppnas en möjlighet för dig att söka ett längre vikariat som behandlingsassistent på vårt boende Gnistan. Här välkomnas du av ett härligt och kompetent team bestående av andra behandlingsassistenter, kurator och gruppledare. Vi arbetar med psykosocialt stöd till vuxna personer med beroendeproblematik. Det betyder att uppdraget bland annat går ut på att genomföra motiverande samtal och att genom social träning och stöd uppmuntra till ett hälsosammare liv. Syftet med stödboendet är att erbjuda ett tillfälligt boende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Hos oss får du ett arbete som ger mycket tillbaka då det du gör i ditt dagliga arbete förändrar många människors liv till det bättre.
Exempel på arbetsuppgifter på stödboendet:
• delta i alla de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. flytt, städ m.m.
• ha kontakt med uppdragsgivare och andra aktörer/vårdgivare
• i rollen som kontaktperson genomföra strukturerade psykosociala stödsamtal/motiverande samtal samt avslutandesamtal
• planera, delta och genomföra nyktra aktiviteter tillsammans med de boende
• aktivt stödja och uppmuntra de som bor på stödboendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett mer självständigt boende
Exempel på arbetsuppgifter på härbärget:
• på kvällspassen är arbetet med att ta emot härbärgesgästerna en viktig arbetsuppgift
• arbeta enligt de rutiner som finns så härbärget är en trygg plats för gästerna
• motivera härbärgesgästerna att samarbeta med personalen så kontakter kan tas för att på sikt kunna få adekvat hjälp att komma ur sin hemlöshetssituation
Om arbetsplatsen
Gnistan är ett stödboende och ett härbärge som ingår i Individ- och familjeomsorgen (IFO) på Socialförvaltningen. Utöver Gnistan har vi tre andra boenden: Hjorten och Växthuset och Växthuset Sture. Målgruppen på Gnistans stödboende består av män och kvinnor över 21 år med en dokumenterad beroendeproblematik som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. Här finns dessutom ett härbärge för män.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är du trygg i dig själv och är lyhörd i kontakten med andra. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt och kan sätta gränser. Du är engagerad i ditt arbete och är flexibel i ditt arbetssätt. Du är vidare en lugn och stabil person med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Periodvis kan arbetets innehåll vara stressigt, vi söker dig som kan ha förmåga att hantera det. Eftersom vi arbetar nära och stöttade i människors “hem” är det av stor vikt att inte förlora din professionella integritet. Du behöver klara av att möta människor som är påverkade och samtidigt har psykisk ohälsa.
Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både i tal och skrift, då arbetet även innefattar dokumentation krävs god datorvana.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• avslutad gymnasieutbildning
• utbildad behandlingsassistent, tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning
• B-körkort manuellt
Meriterande:
• yrkeserfarenhet av socialt arbete inom stöd och behandling avseende missbruk och beroende
• yrkeserfarenhet erfarenhet inom psykiatrin
• yrkeserfarenhet erfarenhet inom LSS
• yrkeserfarenhet av behandlingsassistentarbete på stödboende eller härbärge
• dokumentationsvana i Procapita eller annat likvärdigt dokumentationsverktyg
Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: 4 november 2024 - tom 28 februari 2026
Antal tjänster: 1
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 10 oktober.
Varmt välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM hem Runnagården tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika-, eller blandmissbruk. Vi tar emot kvinnor med psykisk ohälsa samt utagerande kvinnor med våldsbeteende. Vi tar även emot kvinnor med läkemedelassisterad behandling (LARO).
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingssamordnare hos SiS ett meningsfullt arbete. Utgångspunkten i vårt behandlingsarbete är att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå goda resultat.
Tjänsten är placerad på avdelning 1 som består av 12 låsbara platser. Avdelningen är intagsavdelning och därmed klientens första anhalt i vårdprocessen på Runnagården. Avdelningen är flexibelt utformad för att kunna möta de säkerhetskrav som ställs och klienternas individuella vård- och behandlingsbehov.
Som behandlingssamordnare kommer du att planera, genomföra och följa upp programverksamhet. Du håller behandlingssamtal och har ett särskilt ansvar för dokumentation och de formulär och instrument som används i behandlingen. Du samverkar med olika funktioner kring kartläggning, upprättande och uppföljning av behandlingsplaner. I uppdraget som behandlingssamordnare ingår även ett extra ansvar för att handleda nya medarbetare och praktikanter. Ett viktigt gemensamt uppdrag för alla medarbetare är att bidra till att skapa en trygg miljö och säkerställa att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.
Kvalifikationer
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, är empatisk och kan skapa goda relationer. Ett professionellt bemötande är centralt för att ta emot och bemöta klienterna när de anländer till Runnagården. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också en god förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. I din roll som behandlingssamordnare kommer du ha eget ansvar för flera insatser i behandlingsplanen samt ansvar på avdelningen som kräver erfarenhet och förmåga att samordna det arbetet. Du behöver då vara bara på att planera och strukturera ditt arbete, kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Då behandlingsarbetet dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs höga krav på god svenska i såväl tal som skrift.
Du ska även ha:
• Lämplig högskoleutbildning, till exempel socionom, socialpedagog eller annan vård/beteendevetenskaplig utbildning, alternativt eftergymnasial utbildning som t.ex. behandlingspedagog, med gedigen erfarenhet av programverksamhet.
• Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp.
• God svenska i tal och skrift.
• B- körkort
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 18 september 2024.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du ha ett viktigt, meningsfullt och varierande timvikariat? Då är du välkommen med din ansökan till tjänsten som timvikarie på Stiftelsen Bergslagsgårdars skyddade boende.
Stiftelsen Bergslagsgårdar är en allmännyttig stiftelse utan vinstintresse. Stiftelsen startades 1986 och bedriver flera vårdformer inom socialt arbete, som konsulentstödd familjehemsvård, skyddslägenheter, träningslägenheter samt ett kollektivt skyddat boende. Huvudkontoret är i Örebro och lokalkontor finns i Karlstad och Västerås.
Som timvikarie på vårt skyddade boende Mejeriet stöttar du upp i det vardagliga arbetet. Arbetet på skyddat boende är av mycket varierande karaktär med både administrativa och praktiska inslag.
Arbetet förläggs oftast på kvällar och helgar men vissa dagpass förekommer också. Arbetet omfattar även beredskap. Kollektivavtal finns.
Endast kvinnliga sökanden är aktuella för tjänsten utifrån verksamhetens karaktär, i övrigt eftersträvar vi mångfald.
Om dig:
Du brinner för målgruppen, är trygg med samt har erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer. Du tilltalas av att arbeta på en arbetsplats där det händer mycket och där du har varierade arbetsuppgifter. Du är kreativ, självständig och prestigelös. Du tycker om att arbeta i team, är flexibel, strukturerad och utåtriktad.
Kompetens:
Du har erfarenhet av att arbete med människor och/eller genomgår pågående studier mot människorvårdande yrken.
Meriterande är.
Tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen
Vidareutbildning inom området våld i nära relation och/eller hedersvåld.
Språkkompetens.
Tjänsten är en timanställning. Arbetet innebär pendling och du behöver ha tillgång till egen bil.
Omfattning är varierande efter behov.
Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan!
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du vara en del av vårt dedikerade team som strävar efter att hjälpa individer att nå en bättre tillvaro?
Om jobbet
Är du redo att vara en del av ett engagerat team som arbetar för att förbättra människors livskvalitet? Vi söker dig som vill göra en verklig skillnad och bidra till att skapa långsiktiga positiva förändringar.
Om oss
På Sapling AB är vi passionerade om att stödja människor i deras strävan att övervinna livets utmaningar och bygga en bättre framtid. Genom att erbjuda praktiskt, emotionellt och teoretiskt stöd ger vi våra klienter de verktyg och det nätverk som behövs för att uppnå önskvärda resultat. Vi arbetar alltid med klientens bästa i fokus och strävar efter att varje individ ska känna sig sedd, hörd och förstådd.
Vi har även kollektivavtal.
Vem vi söker
Vi letar efter exceptionella personer som delar vår vision och vårt engagemang. Du har en stark arbetsmoral, förmåga att lära dig snabbt och en genuin vilja att ständigt utvecklas. Du är trygg i dig själv och står upp för dina åsikter, men är samtidigt öppen för att lära och växa genom feedback. För att lyckas i denna roll är det avgörande att du har en hög psykisk motståndskraft och är redo att hantera utmaningar med lugn och beslutsamhet.
En viktig del av rollen är att du är van vid att dokumentera och strukturera ditt arbete utifrån en upprättad genomförandeplan. Din förmåga att hålla ordning och följa strukturerade arbetsprocesser kommer att vara avgörande för att uppnå framgång i dina uppdrag.
Arbetsuppgifter och omfattning
Detta är ett uppdragsbaserat jobb på timmar, vilket innebär att arbetet inte är på heltid. Du arbetar per uppdrag, och ett uppdrag kan variera från 5 till 10 timmar per vecka. Antalet uppdrag du har samtidigt kan variera, och en medarbetare kan ha mellan 1 och 4 uppdrag pågående samtidigt. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera att ge emotionellt och praktiskt stöd till individer i behov, arbeta utifrån strukturerade arbetsprocesser och genomförandeplaner, samt dokumentera och följa upp dina insatser.
Vad vi förväntar oss av dig
- Du bidrar aktivt till en positiv arbetsmiljö och är en stöttande kollega.
- Du motverkar alla former av särbehandling och främjar inkludering.
- Du har erfarenhet av att dokumentera och strukturera arbete enligt genomförandeplaner.
- Du har en hög grad av personlig integritet och professionalism.
Vad du kan förvänta dig av oss
På Sapling AB är vi engagerade i din personliga och professionella utveckling. Vi erbjuder stöd och möjligheter för att du ska växa i din roll. Vi tillämpar kollektivavtal och erbjuder både intern och extern handledning för att säkerställa att du har de resurser du behöver för att lyckas. Hos oss blir du en del av ett team som stöttar varandra och arbetar mot gemensamma mål.
Ansökningsprocess
När du ansöker till denna roll kommer du att få ett automatiskt svar som guidar dig genom tre steg: ett personlighetstest, ett frågeformulär och en begäran om utdrag från belastningsregistret. Endast de kandidater som genomför samtliga steg kommer att beaktas för tjänsten.
Vi är medvetna om att det endast är en minoritet som slutför hela ansökningsprocessen. Därför söker vi dig som är engagerad och redo att visa att du är rätt person för att göra en verklig skillnad i människors liv.
Vi ser fram emot din ansökan och möjligheten att välkomna dig till vårt team på Sapling AB.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du arbeta natt och samtidigt vara med och skapa en lugn och trygg miljö för ungdomar? Då har du nu chansen att bli en del av vårt team på Multigruppen där du får chansen att stödja och förbättra livet för unga människor som är i behov av trygghet och omsorg. Välkommen med din ansökan!
Om tjänsten
Du arbetar för att skapa trygghet och en lugn miljö för ungdomarna, samt med en del praktiska arbetsuppgifter som förekommer på boendet. Miljöterapin som vi arbetar efter är ett lagarbete där alla arbetar tillsammans, oavsett om det är dagtid eller nattetid, för att möjliggöra utveckling för våra ungdomar och deras familjer. Tjänsten är en nattjänst där även vissa kvällspass ingår. Vidare är tjänsten på 100 % men du har möjlighet till nedsättning i arbetstid med maximalt 20 % om du önskar.
Exempel på arbetsuppgifter:
• skapa en trygghet och en lugn miljö för ungdomarna nattetid
• genomföra vissa praktiska arbetsuppgifter på boendet
• vara delaktig i arbetet med ungdomarnas genomförandeplaner
Om arbetsplatsen
Multigruppen är ett HVB-hem för ungdomar i åldern 15–19 år med olika former av psykosocial problematik. Vi finns på Norr i Örebro. Behandlingen är organiserad utifrån miljöterapeutiska principer och utgår från kognitiva beteendeterapeutiska metoder. Våra manualbaserade metoder är inriktade mot missbruk, kriminalitet, social färdighetsträning, känslokontroll samt moral och etik. Vi har idag 8 behandlingsplatser samt 4 akutplatser där vi också gör en del i utredningar.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på https://www.orebro.se/jobb/socialtarbete.
Kvalifikationer
I rollen som behandlingsassistent bör du vara trygg och stabil i dig själv och ha en god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och situation utan att förlora din professionella integritet. Du tar själv ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Vi ser att du som söker är tydlig och har en god kommunikativ förmåga då kontakten med ungdomarna är en viktig del av arbetet. Det är även viktigt att du har ett lyhört och smidigt sätt gentemot dina kollegor. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med övrig personal och dokumentera det som verksamheten kräver.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• avslutad gymnasieutbildning
• 2-årig eftergymnasial utbildning, behandlingsassistent/socialpedagog eller annan utbildning som bedöms likvärdig
• B-körkort för manuell växellåda
Meriterande:
• erfarenhet av likvärdigt arbete med ungdomar på HVB-hem
• kunskap om behandlingsarbete grundat i kognitiv beteendeterapi (KBT)
• erfarenhet av att jobba natt
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Arbetstid: främst natt, kvällar kan förekomma
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Om du erbjuds anställning inom arbete med barn/ungdomar på HVB-hem är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret samt utdrag ur misstankeregistret.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 22 augusti.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Det finns ett glapp mellan det stöd som föräldrar på vår skola behöver och det stöd som skola och samhälle kan erbjuda. Därför startar vi nu en familjestödssatsning, med träffar där både barn och föräldrar deltar och aktivt jobbar tillsammans mellan träffarna med uppgifter. Den syftar till att föräldrar och barn ska få en djupare anknytning där även att lyckas i skolan blir en viktig del. Vi söker dig som kan och vill leda de föräldrastödsträffarna.
Om tjänsten
Du kommer att vara knuten till skolans elevhälsoteam och genom dem få olika grupper av föräldrar och barn att leda. Till att börja med kommer du att gå en utbildning med den som utvecklat den här familjestödsutbildningen, den är på ca 30-40 timmar. Sedan kommer du i rollen att leda en grupp med barn och föräldrar under handledning. Efter det leder du själv grupperna och får stöd och konsultation av skolans elevhälsoteam. Tiderna du ska arbeta kommer variera, från dagtid till att börja med för att sedan övergå mer i eftermiddag/kvällstid när du har familjestödsträffarna. Viss kontakt med externa parter som tex Partnerskapet, Trädets fritids och ett projekt som Brottsofferjouren leder kommer ingå. En framtida planering finns för en utökning av projektet år 3.
Exempel på arbetsuppgifter:
• medarbetare som stödjer och leder barn och vårdnadshavare i den sociala utvecklingen utifrån ett förebyggande perspektiv
• förmåga att kunna samarbeta med övriga professioner och kunna kommunicera med barn och vårdnadshavare samt andra externa intressenter
• kunna leda samtal i grupp med barn och vårdnadshavare utifrån en färdig modell
• kunna möta barn och vårdnadshavare med ett lösningsfokuserat och flexibelt förhållningssätt
• kunna dokumentera och sammanställa från familjestödsträffarna
• kunna organisera kring familjestödsträffarna med praktiska saker som fika och barnpassning och då samarbeta med andra intressenter, tex föreningen Trädet
Om arbetsplatsen
Brickebackens skola har ca 240 elever och 50 personal. Vi är en intraprenad tillsammans med Brickebackens anpassade grundskola. Vi delar lokaler och samarbetar kring elever när möjlighet finns. Läs mer om skolan på vår hemsida.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
Som person är du trygg och stabil i din yrkesroll. Självständighet och strukturerat arbete är viktiga egenskaper för att trivas i rollen. Du behöver ha mycket god förståelse för din roll och dem personerna du finns till för, samt kunna anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån vem du möter i samtal. Som familjestödjare är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Vidare behärskar du det svenska språket på så sätt att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och övrig personal, samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. För att kunna dokumentera krävs även god datavana.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• adekvat högskoleexamen på 180 hp, gärna som socionom/socialpedagog
• dokumenterad erfarenhet av att samtala och leda grupper där barn och vuxna ingått
Meriterande:
• erfarenhet av att leda samtal i grupp
• erfarenhet av arbete på skola
• erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
• kunna samtala på flera språk
Omfattning och tillträde
Anställningsform: projektanställning
Sysselsättningsgrad: 50%
Tillträde: 15 augusti eller enligt överenskommelse - tom 20 juni 2025
Antal tjänster: 1
Övrig information
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Legitimation eller intyg från genomförd högskoleutbildning
Vi lägger stor vikt vid personligg lämplighet. Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 2 juli. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?
Läs mer om oss på www.praktiska.se.
Välkommen till gemenskapen!
Om Praktiska Gymnasiet
Praktiska Gymnasiet är störst i Sverige inom gymnasial yrkesutbildning. Vi vet att en bra yrkesutbildning leder till jobb direkt efter gymnasiet, det ger våra ungdomar en chans att tidigt etablera sig i samhället. I vår undervisning blandar vi teori med mycket praktik och arbetar för att ge våra elever sitt livs bästa skoltid. Våra ledord är ambition, kraft och glöd. Vår värdegrund genomsyrar hela organisationen, oavsett vilken roll du har.
AMBITION handlar om att vi har höga förväntningar på varandra och våra elever, men också att vi ska ge våra elever den bästa undervisningen och agera professionellt och tydligt.
Genom KRAFT samverkar vi tillsammans kring varje elev. Vårt mål är att ge den nya generationens arbetskraft, våra elever, möjlighet att vara med och förändra sina branscher i frågor om inkludering, mångfald, jämställdhet och hållbarhet.
GLÖD symboliserar det engagemang som vi har för varje elev men också för arbetsgivarens situation. Det symboliserar även vår stolthet över vår verksamhet och vårt viktiga uppdrag som del av yrkesutbildare i Sverige.
En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv, vilket utvecklar samhället som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har en plan klar för sig.
Vår roll är att visa vägen genom att inspirera och utbilda framtidens arbetskraft. Det är något som både samhället och våra elever vinner på.
Praktiska Gymnasiet i Örebro
Praktiska Gymnasiet Örebro bedriver yrkesutbildning inom följande nationella yrkesprogram:
• Bygg- och anläggningsprogrammet
• El- och energiprogrammet
• Fordons och transportprogrammet
• VVS- och fastighetsprogrammet
• Industritekniska programmet
Vi har också följande två introduktionsprogram, vilka riktar sig till elever som inte är behöriga till nationella program:
• Programinriktat val
• Yrkesintroduktion
Skolenheten bedriver lärlingsutbildning, skolförlagd utbildning och lärlingsliknande utbildning inom samtliga program. Lärlingselever och elever på lärlingsliknande utbildning genomför minst 50% av sin utbildning på sin apl-/praktikplats, övriga elever har minst 15 veckors apl.
Enheten har ca 290 elever.
Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av: arbetsglädje, kreativitet och professionalitet. Du har stor möjlighet att påverka och utvecklas i din yrkesroll och genom kollegialt lärande bidra till hela skolans utveckling.
Det här söker vi:
Vi söker en socialpedagog med goda IT- kunskaper, stor vikt lägges på personlig lämplighet.
Ditt uppdrag
Tjänsten är tillsvidare anställning motsvarande 50-100% med start i augusti 2024.
Tillsammans med personal och ledning blir du en viktig del av det främjande och förebyggande arbete hos oss. Det närvarofrämjande arbetet är den kanske viktigaste delen av arbetsuppgifterna. Du kommer möta elever i t.ex. klass- och grupprum, korridorer. På vissa raster är du i uppehållsrum med cafeteria, och kan vara behjälplig med bemanningen i denna. Du kommer arbeta med stora och små grupper, samarbeta med klassmentorer och lärare. Du kommer även samarbeta med elevhälsoteamet, skolans ledning och lärararbetslag. Arbetet innebär samtal med elever och ibland även vårdnadshavare.
Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar.
Vi erbjuder
På Praktiska Gymnasiet jobbar vi som ett sammansvetsat team och säkerställer att du får rätt förutsättningar för att utvecklas in i lärarrollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.
Övrigt
Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 240623. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Fredrik Sjövall på 072-4008130 eller via mail fredrik.sjovall@praktiska.se.
Tillträdesdag: Augusti 2024 (under förutsättning att erforderliga beslut fattas)
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.
Om AcadeMedia
Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Trygga Barn familjehemsverksamhet är en innovativ familjehemsverksamhet som tar emot barn från hela Sverige som har upplevt någon form av våld under uppväxten och som är i behov av att placeras utanför hemmet.
Vi är i en expanderingsfas och vi söker nu personer som vill ta emot uppdrag som behandlingsfamilj och förstärkt jour- och familjehem. Den senaste forskningen har visat på att barn med psykosocial problematik får bättre förutsättningar om de placeras i behandlingsfamiljer än på HVB och SiS. Där av vill vi utöka med fler familjer som vill ta emot uppdrag som behandlingsfamilj!
I uppdraget som behandlingsfamilj söker vi dig som har följande:
Du som är utbildad socionom/behandlingspedagog eller har liknande utbildning av socialt arbete.
Du har erfarenhet av någon form av behandlingsmetod. exempelvis ACT, MI, RBP, miljöterapi, TMO, KBT eller DBT.
Du har möjlighet att ta tjänstledigt under en längre period och vara hemmavarande på heltid
Vi söker dig som är ensamstående, är ett par, har djur, har inga djur, har hemmavarande barn och har inte hemmavarande barn. Vi tar emot ansökningar från alla familjekonstellationer
Vi söker dig som kan ta emot barn och unga med någon av följande problematik: beroendeproblematik och begynnande beroende samt användning av narkotika/alkohol, ungdomar i kriminalitet och gängkriminalitet, ungdomar med psykisk ohälsa och självskadebeteende, ätstörningar eller traumadiagnoser eller barn och unga som omfattas av LSS. Vi matchar målgruppen utifrån det uppdragsområde som du vill ta dig an!
Uppdraget är under cirka ett års tid. Oftast kan du återgå till arbetet när uppdraget har stabiliserats
Du kan erbjuda barnet ett eget rum.
I uppdrag som behandlingsfamilj erbjuds du följande:
Kontinuerlig handledning av utbildade konsulenter
Familjebehandling med fokus på relationsskapande mellan det placerade barnet och familjehemmet
Barnombud till barnet och avlastning i uppdraget
Relevanta utbildningar för familjehemsuppdraget
En projektanställning under tiden du är hemmavarande på heltid som kompenserar ditt inkomstbortfall. I lönen ingår betald semester, pension och du omfattas av våra kollektivavtal
Arvode för uppdraget som familjehem som ersätts utöver din lön
Omkostnadsersättning för kostnader som rör barnet
Vi utreder alla våra familjehem enligt Socialstyrelsens riktlinjer. Du kommer även lämna in registerutdrag från Kronofogden, socialregistret, Polismyndigheten, Skatteverket, Försäkringskassan och LOB från Transportstyrelsen. Utredningsperioden tar cirka 1-2 månader och därefter kan en placering ske. Vi kommer även inhämta referenspersoner samt utföra ett hembesök.
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Berätta lite kort om din nuvarande livssituation?
Vad är din anledning till att du vill ta uppdrag som behandlingsfamilj?
Har du egna erfarenheter av en traumatisk uppväxt? Om ja, har du bearbetat detta?
Vilka tidigare erfarenheter har du av socialt arbete samt behandlingsarbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut tidigare utredning samt nämndgodkännande. Berätta gärna lite kort om vilken målgrupp du tidigare har tagit emot!
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Kan du erbjuda barnet ett eget rum?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.? Vid ofullständig ansökan kommer vi inte återkoppla.
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Du har nu möjligheten att söka ett spännande, kreativt och stimulerande arbete hos oss på Socialförvaltningen! Är du intresserad av timvikariat under framförallt kväll och helg samt lite ströjobb på sommaren vid behov? Då är du varmt välkommen att söka dig till oss som behandlingsassistent.
Om tjänsten
Nu söker vi engagerade timvikarier som vill arbeta kvällar och helger till våra verksamheter. Som behandlingsassistent på våra boenden arbetar du i härliga och kompetenta team med andra behandlingsassistenter, gruppledare och kuratorer. Vi arbetar med psykosocialt stöd till vuxna personer med beroendeproblematik. Syftet med våra verksamheter är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Uppdraget går bland annat ut på att genomföra motiverande samtal och att genom social träning och stöd uppmuntra till en aktiv fritid i trygga och hälsosamma miljöer. Hos oss får du ett arbete som ger mycket tillbaka då det du gör i ditt dagliga arbete förändrar många människors liv till det bättre.
Exempel på arbetsuppgifter:
• skriva minnesanteckningar i dokumentationssystemet Procapita
• planera, delta och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende
• delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. flytt, städ m.m.
• genomföra strukturerade psykosociala stödsamtal/motiverande samtal
• arbeta med social träning, stöd och uppmuntran till en aktiv fritid i drogfria miljöer
• aktivt stödja och uppmuntra de som bor på stödboendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt boende
• ha kontakt med uppdragsgivare och andra aktörer/vårdgivare
Om arbetsplatsen
Våra stödboenden är en del av området eget utförande inom Individ- och familjeomsorgen (IFO) på Socialförvaltningen. Våra boenden är Hjorten, Gnistan och Växthuset och Växthuset Sture. Målgruppen på Hjorten och Gnistans stödboende består av män och kvinnor över 21 år med en dokumenterad missbruks-/beroendeproblematik som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. Utöver dessa stödstödboenden finns även tre andra verksamheter på Hjorten, bland annat ett härbärge för kvinnor samt några nyktra utredningsplatser som vi kallar Hjortronet. På Gnistan finns dessutom ett härbärge för män. Växthuset och Växthuset Sture vänder sig till bostadslösa vuxna personer med en dokumenterad missbruks-/beroendeproblematik som tagit beslut att leva nyktert och drogfritt.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är du trygg i dig själv och är lyhörd i kontakten med andra. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt och kan sätta gränser. Du är engagerad i ditt arbete och är flexibel i ditt arbetssätt. Du är vidare en lugn och stabil person med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Eftersom vi arbetar nära och stöttade i människors hem är det av stor vikt att inte förlora din professionella integritet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både i tal och skrift. Då arbetet även innefattar dokumentation krävs god datorvana.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• avslutad gymnasieutbildning
• B-körkort manuellt
Meriterande:
• utbildad behandlingsassistent, tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning
• praktiskt dokumenterad yrkeserfarenhet av socialt arbete inom stöd och behandling avseende missbruk och beroende
• praktisk erfarenhet av behandlingsassistentarbete på stödboende
• dokumenterad erfarenhet inom psykiatrin
• dokumenterad erfarenhet inom LSS
• praktisk erfarenhet av behandlingsassistentarbete på stödboende
• dokumentationsvana i Procapita eller annat likvärdigt dokumentationsverktyg
• dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med personer i utsatthet
Omfattning och tillträde
Anställningsform: timanställning vid behov
Tillträde: enligt överenskommelse
Arbetstid: timbehovet finns mestadels kväll och helg, ibland på dagtid
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Vi vill att du bifogar CV och personligt brev i din ansökan. Är du utbildad behandlingsassistent eller liknande så ber vi dig bifoga intyg på denna utbildning i din ansökan med.
Sista ansökningsdag är 10 maj 2024. Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande under annonseringstiden så tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du ha ett viktigt, meningsfullt och varierande arbete i sommar? Då är du välkommen med din ansökan till tjänsten som Boendestödjare/Behandlingsassistent på Stiftelsen Bergslagsgårdars skyddade boende.
Stiftelsen Bergslagsgårdar, en allmännyttig stiftelse utan vinstintresse. Stiftelsen startades 1986 och bedriver flera vårdformer inom socialt arbete, som konsulentstödd familjehemsvård, skyddslägenheter, träningslägenheter samt ett kollektivt skyddat boende. Huvudkontoret är i Örebro och lokalkontor finns i Karlstad och Västerås.
Som behandlingsassistent/boendestödjare på vårt skyddade boende, är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att möta våldsutsatta kvinnor och barn, både akut och i längre processer. Arbetet på skyddat boende är av mycket varierande karaktär med både administrativa och praktiska inslag.
Arbetet är oregelbundet och innebär kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetet omfattar även beredskap som fördelas jämnt i arbetsgruppen. Kollektivavtal finns.
Endast kvinnliga sökanden är aktuella för tjänsten utifrån verksamhetens karaktär, i övrigt eftersträvar vi mångfald.
Om dig:
Du brinner för målgruppen, är trygg med samt har erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer och är inte rädd för en utmaning. Du tilltalas av att arbeta på en arbetsplats där det händer mycket, där du har varierade arbetsuppgifter. Du är kreativ, självständig och prestigelös. Du tycker om att arbeta i team, är flexibel, strukturerad och utåtriktad.
Kompetens:
Du är utbildad behandlingsassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig för rollen. Alternativt har du gedigen erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Meriterande är.
Tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen
Vidareutbildning inom området våld i nära relation och hedersvåld.
Tjänsten är ett semestervikariat på 9 veckor men önskvärt är möjlighet att påbörja snarast för upplärning. Arbetet innebär pendling och du behöver ha tillgång till egen bil.
Omfattning: Deltid 80%
Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan!
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du bidra till andra personers utveckling och framsteg? Brinner du för att stödja och motivera människor i sin strävan att se sina olika handlingsalternativ och finna nya trygga sociala sammanhang? Då kan det vara dig vi söker till Hjortens stödboende!
Om tjänsten
Som behandlingsassistent på Hjorten arbetar man i team med andra behandlingsassistenter, gruppledare och kuratorer. Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. Personerna ska ha en dokumenterad beroendeproblematik. De som bor på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Uppdraget är att arbeta med individuellt psykosocialt stöd genom motiverande samtal. Utöver stödboendet finns även tre andra verksamheten på Hjorten, bland annat ett härbärge för kvinnor.
Exempel på arbetsuppgifter:
• skriva minnesanteckningar i dokumentationssystemet Procapita
• delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. flytt, städ m.m.
• ha kontakt med uppdragsgivare och andra aktörer/vårdgivare
• genomföra strukturerade psykosociala stödsamtal/motiverande samtal samt avslutandesamtal
• planera, delta och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende
• arbeta med social träning, stöd och uppmuntran till en aktiv fritid i drogfria miljöer
• aktivt stödja och uppmuntra de som bor på stödboendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt boende
Om arbetsplatsen
Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. De som bor på Horten på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt, du kommer därför här dagligen komma i kontakt med påverkade individer. I verksamheten finns även nyktra platser under utredningstid, denna verksamhet kallas Hjortonet. I huset finns också ett härbärge för kvinnor där vi erbjuder en trygg plats över natten. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Personalen på Hjorten består av en gruppledare, sex behandlingsassistenter och två kuratorer.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är du trygg i dig själv och är lyhörd i kontakten med andra. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt och kan sätta gränser. Du är engagerad i ditt arbete och är flexibel i ditt arbetssätt. Du är vidare en lugn och stabil person med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Periodvis kan arbetets innehåll vara stressigt, vi söker dig som kan ha förmåga att hantera det. Eftersom vi arbetar nära och stöttade i människors “hem” är det av stor vikt att inte förlora din professionella integritet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både i tal och skrift. Då arbetet även innefattar dokumentation krävs god datorvana.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• avslutad gymnasieutbildning
• utbildad behandlingsassistent, tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning
• B-körkort manuellt
Meriterande:
• praktiskt dokumenterad yrkeserfarenhet av socialt arbete inom stöd och behandling avseende missbruk och beroende
• dokumenterad erfarenhet inom psykiatrin
• dokumenterad erfarenhet inom LSS
• praktisk erfarenhet av behandlingsassistentarbete på stödboende
• dokumentationsvana i Procapita eller annat likvärdigt dokumentationsverktyg
• dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med kvinnor i utsatthet
Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: 26 augusti 2024 - tom 26 augusti 2025
Antal tjänster: 1
Arbetstid: Schemalagd dag, kväll och var 3e helg.
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 30 april.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du jobba för att ge barn ett bra liv och göra skillnad?
Då har du möjlighet att söka tim-/sommarvikariat som socialpedagog hos oss på Källtorp HVB och jobba tillsammans med vårat professionella team.
Vi är ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord och söker dig som vill vara en del av detta samt arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.
Om oss
Källtorp är en liten och familjär verksamhet som är hälso- och hållbarhetsorienterad med ett lantligt läge i Gullspång kommun. Verksamheten har 6 st platser och riktar sig till flickor 14-19 år med psykosocial problematik och olika självdestruktiva beteenden samt känsloregleringsproblematik. Verksamheten tar emot placeringar enligt SoL samt LVU och kan ta emot flickor från hela Sverige. Behandlingen styrs av individuella genomförandeplaner som bygger på den unges behov, förutsättningar och styrkor. Avgörande är att bygga ärliga relationer och visa varje ungdom att vi alltid finns där för var och en. Att arbeta med ungdomarnas motivation och aktiva delaktighet genom hela behandlingsprocessen säkerställer att vi utgår från deras behov och resurser, och att kraven är rimliga och begripliga.
Vi arbetar utifrån inlärningspsykologiska principer och evidensbaserade metoder med grund i KBT som bas i vårt arbete. Andra delar av vårt behandlingsupplägg är MI och ett salutogent, motivationsstödjande och lågaffektivt arbetssätt. Vi använder oss också av hästunderstödda insatser som ett komplement i vår KBT-behandling, där insatserna genomförs i form av målstyrda och strukturerade lektioner enligt beprövad och säker metodik.
All personal erbjuds kontinuerligt utbildningar i aktuella metoder och förhållningssätt utifrån behandlingsarbetet.
Om tjänsten
Källtorp HVB ligger i Gullspångs kommun och om du bor långväga så finns det övernattningsmöjligheter. Som behandlingspedagog kommer du huvudsakligen att arbeta med:
- behandlingsinterventioner
- dokumentation
- att genomföra insatser enligt HSL efter genomförd medicindelegeringsutbildning.
- att genomföra vardagliga sysslor
Vem är du?
Som behandlingspersonal är du trygg och balanserad med flickornas välmående i focus. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna.
Vi söker dig som är lösningsfokuserad, organiserad och ansvarsfull. ?Du har ett positivt synsätt, är stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer och har god samarbetsförmåga.
Du har minst en 2-årig eftergymnasial utbildning såsom socialpedagog/behandlingspedagog.
Det är även meriterande om du:
- har erfarenhet av arbete inom behandling för barn och ungdomar
- har erfarenhet av KBT, MI, LAB, RePulse och/eller ERGT
- har erfarenhet av dokumentationsarbete och läkemedelshantering
Tjänsten kräver att du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrigt:
Manuellt B-körkort krävs för tjänsten.
Utdrag ur Polismyndighetens belastnings- och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning. Se Blankett.
Har du frågor om den här tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Karin Erixon på karin.erixon@humana.se
Tjänstgöringsgrad och arbetstid: Tim- /sommarvikariat med möjlighet till förlängning. Tjänsten innebär arbete dag/kväll/natt/helg vid behov.
Lön: Sker enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: Vi tillsätter tjänsterna löpande enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag är den 21 april 2024. Vänta inte med din ansökan då vi kommer hantera ansökningarna löpande.
Vi erbjuder
Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Humana har kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt en intern lärportal med ett brett utbud av utbildningar.
Vad händer nu?
Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss.
Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro. Flickorna kommer till oss för att de har psykosocial problematik samt problem med kriminalitet eller drogmissbruk.
Arbetsbeskrivning
Vill du utgå ifrån ungdomars bästa och stå kvar för dem även när uppdragen ibland är svåra? Om det stämmer och du vill göra det ingen annan kan finns möjlighet att hjälpa dem som behöver det som mest. Under sommaren får du möjlighet att göra en stor skillnad för ungdomarna och dessutom lär du dig mer om svensk ungdomsvård. Hos oss är ditt bemötande, ditt hjärta och din förmåga att motivera och hjälpa ungdomar som lever i utsatthet centrala. Det är även vad du får vidarutveckla under din sommar på Bergsmansgården.
Intresserad? Passa på att prova ett intressant sommarvikariat som behandlingspersonal hos SiS. Som behandlingspersonal arbetar du i team tillsammans med behandlingpedagoger, -assistenter och samordnare. Tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar som bor hos oss får den trygghet och vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du utgår ifrån traumamedveten omsorg, konflikthantering och ett miljöterapeutiskt tänk. Utifrån detta jobbar du med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och använder dina förmågor och kunskaper för att stödja och utveckla våra ungdomar där det är som viktigast - i deras egen vardag.
Med stöd av dina kunskaper och färdigheter inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner och bemötandeplaner fullföljs, men även att du och dina kollegor gerett gott bemötande och visar förståelse och respekt för ungdomarnas unika trauman, behov och utmaningar. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du är med och bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra instruktioner och du medverkar till att ge ungdomarna de verktyg de behöver för att få ett hälsosamt och hållbart liv. T.ex. stödjer du ungdomarna i vardagen med ditt miljöterapeutiska tänk där t.ex. skolgång, städning, social färdighetsträning, matlagning med mera är viktiga delar. I arbetet kan det ingå kontaktmannaskap. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Du inleder ditt sommarvikariat med 4 utbildningsdagar som bl.a. ger dig kunskaper inom TMO, etik, särskilda befogenheter och mänskliga rättigheter, trygghetsplaner, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och diagnoser, samt konflikthantering ur perspektivet ”hur förhindrar vi konflikter och hjälper ungdomar med utåtagerande beteenden?” men även hur du ska hantera situationer som resulterar i fysiska ingripanden så ingen far illa. Dessutom ingår en anpassad SiS-övergripande introduktionsutbildning för att rusta dig inför ditt uppdrag. Utöver detta får du introduktion på avdelningen och möjlighet att arbeta på timmar före du påbörjar ditt sommarvikariat.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Du har en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar och/eller klienter. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa goda behandlingsrelationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du delar vår vision att vara en plats för förändring och det genomsyrar ditt bemötande, engagemang och förhållningssätt.
Du ska även ha:
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som arbetsgivaren bedömer likvärdig, alternativt pågående utbildning inom psykologprogrammet eller socionomprogrammet
• B- körkort och tillgång till bil
• God svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
• Tidigare erfarenhet av institutionsvård, företrädesvis inom Sis
• Ett stort intresse av att hjälpa ungdomar i utsatthet
• Arbetat med att hjälpa ungdomar i åldern 15-20.
Anställning
Tjänsten är en visstidsanställning från och med vecka 25 - 32, inklusive tid före och efter perioden för att du ska erhålla introduktion och reflektionstid med syftet att du och vi ska få ta större lärdom av dina erfarenheter under sommaren.
Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.
Vi vill belöna dig som hjälper oss under sommarperioden, därför får du som arbetar heltid som månadsanställd vikarie mer än fyra veckor en bonus om 2500kr per vecka. Bonus betalas ut från vecka 5 och framåt.
Ansökan
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 14 april.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Framsteget Behandlingshem är ett HVB som tar emot vuxna män med missbruks- och beroendeproblematik. Behandlingen bedrivs i huvudsak utifrån 12-stegsprogrammet.
Vi söker dig som vill arbeta som sommarvikarierande boendestödjare/behandlingsassistent hos oss. Arbetstiderna är varierande enligt schema och innehåller dag-, kväll-, natt- och helgpass. Möjlighet finns till tillsvidareanställning.
Du bör vara ansvarstagande och självgående samt ha förmågan att prioritera mellan olika uppgifter. Du kommer arbeta i tätt samarbete med våra behandlare för att hjälpa våra boende framåt i deras behandling. I detta ingår att ha enskilda stödjande samtal, dokumentera insatser, skjutsa till och från möten, kontaktmanskap men framförallt att vara en trygg vuxen för våra boende klienter.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du vara en del av vårt dedikerade team som strävar efter att hjälpa individer att nå en bättre tillvaro?
Om oss:
Vi på Sapling är passionerade om att stötta människor att övervinna livets utmaningar och skapa en bättre framtid för sig själva. Genom praktiskt, emotionellt och teoretiskt stöd strävar vi efter att ge våra klienter de verktyg och det nätverk som behövs för att skapa önskvärd resultat.
Vem vi söker:
Vi letar efter extraordinära individer som delar vår passion och vision. Som en del av vårt team förväntas du ha hög arbetsmoral, förmåga att lära dig snabbt och en stark vilja att ständigt utvecklas. Du är självsäker och vågar stå för dina åsikter samtidigt som du är ödmjuk nog att vara självkritisk och sträva efter förbättring. Stark psykisk immunitet är avgörande för att hantera de utmaningar som kan uppstå i denna roll.
Vad vi förväntar oss av dig:
Som en del av vårt team förväntas du bidra till en positiv social miljö genom att vara en stöttande kollega och aktivt motverka alla former av särbehandling. Du kommer att vara involverad i att skapa och genomföra aktiviteter för våra klienter som är i linje med våra klienters genomförandeolaner.
Arbetsuppgifter:
I denna operativa roll kommer du att hantera en mängd olika uppgifter, inklusive att ge emotionellt och praktiskt stöd till utsatta individer samt att arbeta utifrån strukturerade arbetsprocesser för att lösa komplexa situationer.
Vad du kan förvänta dig av oss:
Vi på Sapling är engagerade i din personliga och professionella utveckling och erbjuder stöd och möjligheter för att du ska växa i din roll. Vi har kollektivavtal och intern och extern handledning för att säkerställa att våra medarbetare har de resurser de behöver för att lyckas.
Ansökningsprocess:
För att ansöka om denna roll kommer du att få ett automatiskt svar som kommer att guida dig genom tre steg: ett personlighetstest, ett frågeformulär och begäran om utdrag från belastningsregistret. Endast de kandidater som genomför samtliga tre steg kommer att betraktas för tjänsten.
Vi vet att endast en minoritet, ungefär 6%, tar sig tid att slutföra hela ansökningsprocessen. Vi söker efter de individer som är beredda att engagera sig fullt ut och som delar vår passion för att göra verklig skillnad i människors liv.
Vi ser fram emot din ansökan och möjligheten att välkomna dig till vårt team på Sapling AB.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro. Flickorna kommer till oss för att de har psykosocial problematik samt problem med kriminalitet eller drogmissbruk.
Arbetsbeskrivning
Vill du utgå ifrån ungdomars bästa och stå kvar för dem som tappat hoppet om framtiden även när uppdragen ibland är svåra? Om det stämmer och du vill göra det ingen annan kan, då kan du söka jobbet som kan bli en vändpunkt för någon annan. Vi fortsätter nämligen vår förändringsresa där vi med ett stort hjärta satsar på traumamedveten omsorg (TMO), behandlingsverksamhet och en god arbetsmiljö. Vi vill ge ungdomar bäst möjlig vård- och behandling och samverka med andra aktörer för att bidra till ett system som skapar en vändpunkt som förändrar ungdomarnas liv till det bättre.
Som del av arbetet stärker vi vikariepoolen. Som timvikarie är du empatisk, stabil och står kvar även när det är svårt. För att lyckas erbjuds du kompetensutveckling och arbetspass varje månad så du kan vara en naturlig och viktig del i ungdomarnas liv. Du inleder din tjänst med 4 utbildningsdagar som bl.a. ger dig kunskaper inom TMO, etik, särskilda befogenheter och mänskliga rättigheter, trygghetsplaner, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och diagnoser, samt konflikthantering ur perspektivet ”hur förhindrar vi konflikter och hjälper ungdomar med utåtagerande beteenden?” men även hur du ska hantera situationer som resulterar i fysiska ingripanden så ingen far illa.
Din introduktion fortsätter efter utbildningsdagarna. Då går du sida vid sida med erfarna medarbetare som visar dig våra standardiserade arbetssätt. Du får lära dig och fördjupa dig mer i kvalitetsarbetet så du kan bidra till en livsviktig förändring för de ungdomar som behöver dig som mest. Introduktionen ser därför till att kombinera utbildning och praktiskt arbete på avdelningarna, en introduktion kännetecknad av samtal och delaktighet. Utöver detta får du en utsedd handledare i arbete som du har regelbunden kontakt med. Handledaren är en nyckelperson i ditt lärande och utveckling, men är även en förebild och samtalspartner. Metoden baseras på forskningsstudien ”Nya professionella” från Karolinska institutet (2020) inom ett hållbart arbetsliv.
Med ett stort hjärta och med stöd av experter, drivna kollegor och en organisation som bryr sig så blir du, oavsett förkunskaper, rustad för en säker och utvecklande roll som ger dig verktygen att stå kvar för de ungdomar som behöver dig som mest. Vi tror att det är nyckeln till vår vision. En vision där vi är en plats för positiv förändring, vilket genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt och som gör att vi kan vara en arbetsplats kännetecknad av en god arbetsmiljö och gemenskap. En vision som gör att du bidrar till att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukas av psykosociala problem, utanförskap och missbruk.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du ska också ha:
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning från högskola som vi bedömer likvärdig, t.ex. en beteendevetenskaplig utbildning.
• Erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer.
• B- körkort.
• God svenska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av familjebehandling eller övriga öppna insatser inom socialtjänsten där barnet/ungdomen varit i fokus.
• Goda kunskaper inom A-CRA, ACT, ART, DUDIT, KOMET, MI, PULS, TMO eller ÅP.
• Erfarenhet av timvikariat i liknande arbeten inom social omsorg.
• Socionomexamen eller avslutad utbildning som behandlingspedagog.
• Utbildning eller erfarenhet som skötare inom psykiatrisk vård.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Detta är en intresseanmälan för en överenskommelse om intermitent anställning där du arbetar vid behov och vid de tider som är möjliga för dig. Tjänsten passar dig som vill arbeta extra i en verksamhet som behöver dig för att vi som samhälle ska ha möjlighet att stå kvar för våra ungdomar.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Nu söker vi på Nytida Öppenvård i Örebro vikarierande ungdomsbehandlare för sommaren 2024. Tjänsten är vikariat, heltid och löper över semesterperioder juni-augusti. Du behöver kunna jobba hela perioden. Sök tjänsten senast 2024-03-10.
Kul att du hittade hit!
Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba med oss i sommar?
Till dig från oss...
- Introduktion
- Förmånsportal med rabatter
- Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar.
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
Du får även...
- genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den är.
- möjlighet att visa vem du är.
- en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.
Vi söker vikarierande ungdomsbehandlare för sommaren 2024 till Nytida Öppenvård i Örebro
Nytidas Öppenvård i Örebro består idag utav fem ungdomsbehandlare. Inom verksamheten finns också en enhetschef och en verksamhetschef. Vi erbjuder strukturerad öppenvård och kvalificerat kontaktmannaskap samt boendestöd i våra träningslägenheter. Vår målgrupp är barn, ungdomar och unga vuxna med psykosocial problematik, neuropsykiatriska diagnoser, missbruk, kriminalitet eller annat socialt nedbrytande beteende eller för individer med skyddsbehov.
Vi ska under ansvar och med kompetens samt delaktighet skapa goda lösningar för enskilda brukare och uppdragsgivare. Våra insatser och vår organisation skall präglas av omtanke, engagemang och samverkan i alla led.
Ditt uppdrag
Som ungdomsbehandlare inom Nytidas Öppenvård har du ett nära samarbete med alla intressenter runt ungdomen; socialtjänst, sjukvård, vårdnadshavare/anhöriga, skolpersonal och eventuellt andra viktiga personer runt ungdomen. Dina arbetsuppgifter kan variera men de utgår från uppdragsgivarens och ungdomens behov. Det huvudsakliga uppdraget är att arbeta nära ungdomen för att tillsammans med denne nå målen i genomförandeplanen. Samtliga ungdomar i vår öppenvård bor i stödboende, träningslägenheter eller hemma hos föräldrarna, vilket innebär att arbetet som ungdomsbehandlare är långt ifrån ett kontors- eller institutionsarbete.
I rollen som vikarierande ungdomsbehandlare ansvarar Du för att:
Dokumentera enligt gällande lagstiftning.
Samverka och samarbeta med ungdomens nätverk. Samarbeta med kollegor.
Informera/återkoppla till din närmaste chef. Arbeta utifrån företagets mål och riktlinjer.
Tjänsten avser heltid och innefattar full förtroendetid, vilket innebär att du som medarbetare ansvarar för när du arbetar, det viktigaste är att ungdomens behov står i fokus.
Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har erfarenhet av målgruppen och liknande arbete, meriterande är utbildning inom MI, återfallsprevention, missbruk, och lågaffektivt bemötande. Akademisk examen inom beteendevetenskapligt område som socionom, beteendevetare eller annan akademisk examen som prövas likvärdig är likaså meriterande.
Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande, lösningsinriktad och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du uppskattar varierande arbetsuppgifter och arbetstider. Det sistnämnda är viktigt då våra ungdomsbehandlare styr sin egen arbetstid och förtroendetiden är viktig för att kunna möta våra ungdomar på bästa sätt. I övrigt har du god datorvana samt goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift.
Körkort B är ett krav. Vi ser gärna att du även har daglig tillgång till bil.
Vid en anställning lämnas ett utdrag från belastningsregistret.
Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2024-03-10
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
Har du frågor? Kontakta gärna: Emelie Martinsson, Enhetschef. Emelie.martinsson@nytida.se Tel: 0708591215
Facklig kontakt: Magnus Sällström, vision@ambea.se
Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.
Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Nytida så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://team.nytida.se/).
Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.
Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. nytida.se (www.nytida.se)
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du bidra till andra personers utveckling och framsteg? Brinner du för att stödja och motivera människor i sin strävan att se sina olika handlingsalternativ och finna nya trygga sociala sammanhang? Då kan det vara dig vi söker till Hjortens stödboende!
Om tjänsten
Som behandlingsassistent på Hjorten arbetar man i team med andra behandlingsassistenter, gruppledare och kuratorer. Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. Personerna ska ha en dokumenterad beroendeproblematik. De som bor på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Uppdraget är att arbeta med individuellt psykosocialt stöd genom motiverande samtal. Utöver stödboendet finns även tre andra verksamheten på Hjorten, bland annat ett härbärge för kvinnor.
Exempel på arbetsuppgifter:
• skriva minnesanteckningar i dokumentationssystemet Procapita
• delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. flytt, städ m.m.
• ha kontakt med uppdragsgivare och andra aktörer/vårdgivare
• genomföra strukturerade psykosociala stödsamtal/motiverande samtal samt avslutandesamtal
• planera, delta och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende
• arbeta med social träning, stöd och uppmuntran till en aktiv fritid i drogfria miljöer
• aktivt stödja och uppmuntra de som bor på stödboendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt boende
Om arbetsplatsen
Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. De som bor på Horten på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt, du kommer därför här dagligen komma i kontakt med påverkade individer. I verksamheten finns även nyktra platser under utredningstid, denna verksamhet kallas Hjortonet. I huset finns också ett härbärge för kvinnor där vi erbjuder en trygg plats över natten. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Personalen på Hjorten består av en gruppledare, sex behandlingsassistenter och två kuratorer.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är du trygg i dig själv och är lyhörd i kontakten med andra. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt och kan sätta gränser. Du är engagerad i ditt arbete och är flexibel i ditt arbetssätt. Du är vidare en lugn och stabil person med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Periodvis kan arbetets innehåll vara stressigt, vi söker dig som kan ha förmåga att hantera det. Eftersom vi arbetar nära och stöttade i människors “hem” är det av stor vikt att inte förlora din professionella integritet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både i tal och skrift. Då arbetet även innefattar dokumentation krävs god datorvana.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• avslutad gymnasieutbildning
• utbildad behandlingsassistent, tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning
• B-körkort manuellt
Meriterande:
• praktiskt dokumenterad yrkeserfarenhet av socialt arbete inom stöd och behandling avseende missbruk och beroende
• dokumenterad erfarenhet inom psykiatrin
• dokumenterad erfarenhet inom LSS
• praktisk erfarenhet av behandlingsassistentarbete på stödboende
• dokumentationsvana i Procapita eller annat likvärdigt dokumentationsverktyg
• dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med kvinnor i utsatthet
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Arbetstid: Schemalagd dag, kväll och var 3e helg. Önskvärt att arbeta under sommaren och ta ut semester under en tidigare eller senare period.
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 7 mars.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro. Flickorna kommer till oss för att de har psykosocial problematik samt problem med kriminalitet eller drogmissbruk.
Arbetsbeskrivning
Vill du utgå ifrån ungdomars bästa och stå kvar för dem även när uppdragen ibland är svåra? Om det stämmer och du vill göra det ingen annan kan finns möjlighet att hjälpa dem som behöver det som mest. Under sommaren får du möjlighet att göra en stor skillnad för ungdomarna och dessutom lär du dig mer om svensk ungdomsvård. Hos oss är ditt bemötande, ditt hjärta och din förmåga att motivera och hjälpa ungdomar som lever i utsatthet centrala. Det är även vad du får vidarutveckla under din sommar på Bergsmansgården.
Intresserad? Passa på att prova ett intressant sommarvikariat som behandlingspersonal hos SiS. Som behandlingspersonal arbetar du i team tillsammans med behandlingpedagoger, -assistenter och samordnare. Tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar som bor hos oss får den trygghet och vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du utgår ifrån traumamedveten omsorg, konflikthantering och ett miljöterapeutiskt tänk. Utifrån detta jobbar du med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och använder dina förmågor och kunskaper för att stödja och utveckla våra ungdomar där det är som viktigast - i deras egen vardag.
Med stöd av dina kunskaper och färdigheter inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner och bemötandeplaner fullföljs, men även att du och dina kollegor gerett gott bemötande och visar förståelse och respekt för ungdomarnas unika trauman, behov och utmaningar. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du är med och bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra instruktioner och du medverkar till att ge ungdomarna de verktyg de behöver för att få ett hälsosamt och hållbart liv. T.ex. stödjer du ungdomarna i vardagen med ditt miljöterapeutiska tänk där t.ex. skolgång, städning, social färdighetsträning, matlagning med mera är viktiga delar. I arbetet kan det ingå kontaktmannaskap. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Du inleder ditt sommarvikariat med 4 utbildningsdagar som bl.a. ger dig kunskaper inom TMO, etik, särskilda befogenheter och mänskliga rättigheter, trygghetsplaner, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och diagnoser, samt konflikthantering ur perspektivet ”hur förhindrar vi konflikter och hjälper ungdomar med utåtagerande beteenden?” men även hur du ska hantera situationer som resulterar i fysiska ingripanden så ingen far illa. Dessutom ingår en anpassad SiS-övergripande introduktionsutbildning för att rusta dig inför ditt uppdrag. Utöver detta får du introduktion på avdelningen och möjlighet att arbeta på timmar före du påbörjar ditt sommarvikariat.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Du har en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar och/eller klienter. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa goda behandlingsrelationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du delar vår vision att vara en plats för förändring och det genomsyrar ditt bemötande, engagemang och förhållningssätt.
Du ska även ha:
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som arbetsgivaren bedömer likvärdig, alternativt pågående utbildning inom psykologprogrammet eller socionomprogrammet
• B- körkort och tillgång till bil
• God svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
• Tidigare erfarenhet av institutionsvård, företrädesvis inom Sis
• Ett stort intresse av att hjälpa ungdomar i utsatthet
• Arbetat med att hjälpa ungdomar i åldern 15-20.
Anställning
Tjänsten är en visstidsanställning från och med vecka 25 - 32, inklusive tid före och efter perioden för att du ska erhålla introduktion och reflektionstid med syftet att du och vi ska få ta större lärdom av dina erfarenheter under sommaren.
Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.
Vi vill belöna dig som hjälper oss under sommarperioden, därför får du som arbetar heltid som månadsanställd vikarie mer än fyra veckor en bonus om 2500kr per vecka. Bonus betalas ut från vecka 5 och framåt.
Ansökan
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 5 mars.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vill du skapa meningsfull förändring för ungdomar? Som behandlingsassistent hos oss på Multigruppen har du chansen att stödja och förbättra livet för unga människor som är i behov av trygghet och omsorg. Välkommen med din ansökan!
Om tjänsten
Som behandlingsassistent hos oss får du möjlighet att stödja ungdomar och säkra att den individuella genomförandeplanen följs. Behandlingen är organiserad utifrån miljöterapeutiska principer och utgår från kognitiva beteendeterapeutiska arbetsmetoder. Våra manualbaserade metoder är framförallt inriktade mot missbruk, kriminalitet, socialfärdighetsträning, känslokontroll samt moral och etik. Vi lutar oss mot beprövade metoder som bygger på forskning om ungdomsvård. Vi arbetar även med eftervård. Du kommer också ingå i ett team med gemensamt ansvar för att säkra behandlingsintegriteten för ett mindre antal ungdomar och deras familjer.
Exempel på arbetsuppgifter:
• jobba nära ungdomarna i verksamheten och delta i vardagliga sysslor
• erbjuda positiva arbetsallianser till ungdomarna och deras familjer för att ge möjlighet till utveckling
• samverka tillsammans med andra aktörer så som skolor, socialkontor och psykiatrin
• genomföra strukturerade psykosociala stödsamtal/motiverande samtal samt avslutandesamtal
• skriva minnesanteckningar i dokumentationssystemet Procapita
Om arbetsplatsen
Multigruppen är ett HVB-hem för flickor och pojkar i åldern 15–19 år med olika former av psykosocial problematik. Idag finns det 8 behandlingsplatser och 4 akut/utredningsplatser. Vi finns på Norr i Örebro och hos oss välkomnas du till ett team med behandlingsassistenter, behandlare och kuratorer.
Multigruppen är en del av Förvaltningen för sociala insatser (FSI), och tillhör området hem för vård eller boende. Prioriterat i verksamheten är att säkerställa rättssäkerheten, att ha en god service och tillgänglighet gentemot våra servicemottagare samt att de metoder vi använder bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
I rollen som behandlingsassistent bör du vara trygg och stabil i dig själv. Du behöver även ha en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv utan att själv ta över personens känslor. Det är viktigt att du har ett lyhört och smidigt sätt gentemot dina kollegor, att du lyssnar på dem och kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt sätt. Vidare tar du ansvar för din uppgift samt planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Du har en förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och kan se möjligheter i förändringar. Det är även mycket viktigt att du har god förståelse för människors olika förutsättningar och att du anpassar ditt sätt att bemöta och förmedla dig till mottagaren. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med övrig personal och dokumentera det som verksamheten kräver.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• avslutad gymnasieutbildning
• utbildad behandlingsassistent (tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning) eller likvärdig utbildning
• B-körkort för manuell växellåda
Meriterande:
• erfarenhet av miljöterapeutiskt behandlingsarbete med ungdomar på HVB-hem
• kunskap om behandlingsarbete grundat i kognitiv beteendeterapi (KBT)
• utbildning/erfarenhet av ART
• utbildning/erfarenhet av MI
Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse - tom 31 augusti 2024
Antal tjänster: 1
Arbetstid: Schemalagd dagtid/en kväll per vecka och var fjärde helg
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Innan du erbjuds anställning inom arbete med barn/ungdomar behöver du visa upp registerutdrag ur belastningsregistret.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 20 februari.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro. Flickorna kommer till oss för att de har psykosocial problematik samt problem med kriminalitet eller drogmissbruk.
Arbetsbeskrivning
Hos oss är hjärtat det viktigaste, och det är genom hjärtat och beteendeterapeutiska metoder du blir en vändpunkt för andra. Med ditt driv och din förmåga att se; höra; och skapa en livsviktig förändring utgår du ifrån ungdomarnas bästa och står kvar för dem som tappat hoppet om framtiden, även när uppdragen ibland är svåra. Som behandlingspedagog är du på ungdomarnas sida och utgår alltid, med ett stort hjärta och evidensbaserade förhållningssätt, ifrån vad som är bäst för dem, även när de tappat tilliten till vuxna. Du visar dem därför en väg framåt och står kvar för dem även när de blir en fara för sig själva eller andra.
Genom att stå kvar, med bas i evidensbaserade metoder och förhållningssätt, bidrar du till att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet för dem som behöver det som mest. Precis som vi andra som arbetar här så inspireras du av att få vara med och skapa denna förändring. Du uppmuntras därför att komma med utvecklingsförslag och bidra till ett mer kvalitativt arbete och en tryggare arbetsplats. Vi fortsätter nämligen vår utvecklingsresa där vi med ett stort hjärta satsar på traumamedveten omsorg (TMO), beteendeterapeutiskt arbete och en god arbetsmiljö. Vårt mål är att bli ett nytt kapitel i svensk ungdomsvård och genom det att våra ungdomar ska ges bäst möjlig vård- och behandling, men även att samhället ska bli bättre i den samverkan som behövs längs hela vårdkedjan.
Du arbetar i team bestående av behandlingspedagoger, -assistenter och -samordnare, med ansvar för att ge våra ungdomar den trygghet, det bemötande och den optimistiska och humanistiska livssyn de förtjänar och behöver. Tillsammans utgår vi ifrån ungdomarna och ditt team rustas varje dag med information för att ni ska lyckas och arbeta säkert. Utöver arbetet med ungdomarna är dokumentation och kontaktamannaskap en viktig del i ditt arbete, men även förståelse för neuropsykiatriska funktionshinder, traumamedveten omsorg och konflikthantering. Det här är ett ytterst kvalificerat arbete för dig som ser möjligheterna i att kunna hjälpa utsatta ungdomar i svåra livssituationer. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Med ett stort hjärta och med stöd av experter, drivna medarbetare och en organisation som bryr sig så blir du, oavsett förkunskaper, rustad för en säker och utvecklande roll som ger dig verktygen att stå kvar för de ungdomar som behöver dig som mest. Vi tror att det är nyckeln till vår vision. En vision där vi är en plats för positiv förändring, vilket genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt och som gör att vi kan vara en arbetsplats kännetecknad av en god arbetsmiljö och gemenskap. En vision som gör att du bidrar till att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukas av psykosociala problem, utanförskap och missbruk.
Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor. I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du ska också ha:
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning från högskola som vi bedömer likvärdig, t.ex. en beteendevetenskaplig utbildning.
• Erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer.
• B- körkort.
• God svenska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av familjebehandling eller övriga öppna insatser inom socialtjänsten där barnet/ungdomen har stått i fokus.
• Goda kunskaper inom A-CRA, ACT, ART, DUDIT, KOMET, MI, PULS, TMO eller ÅP.
• Socionomexamen eller avslutad utbildning som behandlingspedagog
• Erfarenhet eller utbildning inom psykiatri, missbruksvård eller ungdomsvård.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 18/2.
Det är viktigt att du fyller i våra urvalsfrågor utförligt då dessa ligger till grund för vårt urval.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Arbetsbeskrivning
Passa på att prova ett intressant sommarvikariat som behandlingsassistent på SiS LVM-hem Runnagården.
Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på avdelningen fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra klienter, och står för basen i det dagliga livet som skolgång, städning, matlagning med mera. Du är med och bidrar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga goda behandlingsrelationer och medverkar till att våra klienter får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor exempelvis behandlingspedagoger och behandlingssamordnare har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg alternativt natt.
Som sommarvikarie på SiS kommer du att genomgå en anpassad introduktionsutbildning för att rusta dig inför ditt uppdrag.
Kvalifikationer
Du ska ha:
• Avslutad gymnasieutbildning
• Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. från psykiatri, HVB- verksamehet eller från vård- och omsorg.
• B- körkort
• God svenska i tal och skrift
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda behandlingsrelationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor.
Du delar vår vision att vara en plats för förändring och det genomsyrar ditt bemötande, engagemang och förhållningssätt.
Anställning
Tjänsten är en visstidsanställning från och med 3 juni till och med 25 augusti 2024.
Ansökan
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 11 februari 2024.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Vi söker ny medarbetare till Framsteget Behandlingshem utanför Örebro.
Framsteget Behandlingshem är ett HVB som tar emot vuxna män med missbruks- och beroendeproblematik. Behandlingen bedrivs i huvudsak utifrån 12-stegsprogrammet.
Vi söker dig som vill arbeta som boendestödjare/behandlingsassistent hos oss. Arbetstiderna är varierande enligt schema och innehåller dag-, kväll-, natt- och helgpass.
Du bör vara ansvarstagande och självgående samt ha förmågan att prioritera mellan olika uppgifter. Du kommer arbeta i tätt samarbete med våra behandlare för att hjälpa våra boende framåt i deras behandling. I detta ingår att ha enskilda stödjande samtal, dokumentera insatser, skjutsa till och från möten, kontaktmanskap men framförallt att vara en trygg och stabil vuxen för våra boende klienter.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM hem Runnagården tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika-, eller blandmissbruk. Vi tar emot kvinnor med psykisk ohälsa samt utagerande kvinnor med våldsbeteende. Vi tar även emot kvinnor med läkemedelassisterad behandling (LARO).
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på. Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.
Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.
Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor. I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du ska också ha:
• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning från högskola som vi bedömer likvärdig
• B- körkort
• God svenska i tal och skrift
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 7 januari 2024.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Trygga Hem Familjehem växer och nu söker vi fler fantastiska familjer som vill vara med och hjälpa ett barn/ ungdom (0-18år). Vi söker både familjehem och jourhem samt avlastningshem (som kan ta emot barn på kortare tid ex en – två helger i månaden).
Att vara jourhem, familjehem eller avlastningshem
Att vara familjehem är en fantastisk insats för de barn ni tar emot. Uppdraget som familjehem är stimulerande, utmanande men också mycket givande!
När du är familjehem, så tar du emot ett barn som är i behov av extra stöd och omsorg i ert hem. Barnet/ ungdomen ska med er hjälp och med stöd av oss familjehemskonsulenter få en så normal tillvaro som möjligt, dvs. de ska gå i skola och erbjudas fritidsaktiviteter mm. Obs, barnen ska erbjudas ett eget rum.
Att vara familjehem och ha ett yrkesliv går för det mesta alldeles utmärkt. Vid första tiden av en placering är det dock bra om någon vuxen i familjehemmet kan vara tillgänglig hemma en kortare tid vid behov. Man har som familjehem rätt att vara ledig från arbete vid placering (förlorad arbetsinkomst ersätter vi er med).
Vid önskemål om att bli familjehem är det ytterst viktigt att hela er familj är med på tåget och förstår vad ett uppdrag kräver av er såsom: tid, engagemang, tålamod, struktur och en positiv inställning.
Familjehem kan se ut på många olika sätt. Det finns allt ifrån ensamstående till stora familjer som valt att bli familjehem. Det viktigaste är att ni har ett genuint intresse för att hjälpa ett barn/ ungdom till ett bättre liv. Ni måste också kunna samarbeta med samtliga aktörer runt det placerade barnet/ungdomen såsom skola, socialsekreterare, familjehemskonsulenter m. fl.
En del barn eller ungdomar behöver bo i familjehem under en kortare tid medan andra barn växer upp i sitt familjehem tills de myndiga.
Er nya familjemedlem ska inkluderas i hemmets vardag, där familjehemmet ska fungera som en positiv förebild för den placerade och stå för omsorg, struktur, engagemang och trygghet.
För att bli godkänd som familjehem kommer ni att genomgå en familjehemsutredning. Kraven för att få påbörja en familjehemsutredning är bland andra:
• Att ni behärskar det svenska språket.
• Att ni inte förekommer i polisens brott-och misstankeregister, försäkringskassans register avseende längre sjukperioder eller kronofogdens , transportstyrelsens register.
• Att det finns ett ledigt, möblerat och ombonat sovrum som ni kan erbjuda det placerade barnet.
• Att ert boende är stadigvarande, det vill säga ni inte hyr i andra hand, är inneboende eller dylikt.
• Att ni har en stabil inkomst.
• Att minst en av er har tid för möten såsom sjukvård/tandvård, socialtjänst och familjehemskonsulenter mm.
Viktigt är även:
God kännedom om barn och ett gott barnperspektiv, samt Personlig lämplighet!
God ekonomisk ersättning Den ekonomiska ersättning du får som familjehem består av två delar. Arvodet och omkostnadsersättning. Arvodet är den ersättning (lön) du får för det uppdrag du utför och är både pensionsgrundande samt skattepliktig.
Omkostnadsersättningen är skattefri och ska täcka utgifter för mat, kläder, boende, fritidsaktiviteter och annat som barnet behöver.
Handledning
Trygga Hem Familjehem erbjuder regelbunden handledning och utbildningar.
Om Trygga Hem Familjehem
Trygga Hem Familjehem erbjuder konsulentstödda jour och familjehemsplaceringar. Samtliga familjehemskonsultenter på Trygga Hem Familjehem är utbildade socionomer med stor erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.
Är du intresserad av att ställa upp som jourhem, familjehem eller avlastningshem?
Rekrytering sker löpande. Klicka in på vår hemsida för mer information och Ansökan!
Varmt välkommen önskar vi på Trygga Hem Familjehem
Observera ofullständiga ansökningar besvaras ej, likaså om ni inte uppfyller ALLA krav. Endast seriösa sökare besvaras.
Ansök nu
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro. Flickorna kommer till oss för att de har psykosocial problematik samt problem med kriminalitet eller drogmissbruk.
Arbetsbeskrivning
Vi fortsätter med vår förändringsresa där vi bl.a. satsar på att överbemanna vår verksamhet för att inte bara säkerställa en god arbetsmiljö - utan även för att ungdomarna ska få bäst möjlig vård. Bergsmansgården bedriver nämligen ett stort utvecklingsarbete och behandlingsverksamheten är i behov av flera nya, drivna och duktiga behandlingspedagoger som vill bidra till en livsviktig förändring. Hos oss får du lära dig mer om behandlingsmetoder och motivationsarbete och vara del av ett nytt kapitel i svensk ungdomsvård. Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt, samt en arbetsplats som kännetecknas av en god arbetsmiljö och gemenskap.
Du bidrar till att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukas av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Du arbetar tillsammans med kollegor, främst i team bestående av behandlingspedagoger-, assistenter och samordnare, med ansvar för att ge de ungdomar som bor hos oss den trygghet, vård och behandling som de behöver. Du arbetar med evidensbaserade metoder och genomför en rad utbildningar för att få förutsättningar att bli den bästa behandlaren du kan vara. Varje arbetspass är därför en möjlighet för dig att bidra till en plats för förändring som genomsyras av engagemang, omvårdnadskunskap- och motivationsarbete, hög etik och ett förhållningssätt som självklart speglar våra värdeord - respekt, omtanke och tydlighet.
Utöver omvårdnadsarbetet är dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du har kontaktamannaskap och bidrar dessutom till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning med mera. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor. I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du ska också ha:
• examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning från högskola som vi bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation
• b- körkort
• god svenska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av familjebehandling eller övriga öppna insatser inom socialtjänsten där barnet/ungdomen har stått i fokus
• goda kunskaper inom ART, ÅP, TMO, Komet, Puls eller MI
• socionomexamen eller legitimation som undersköterska
• utbildning eller erfarenhet som skötare inom psykiatrisk vård.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Före beslut om anställning begär vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 5 november.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansök nu