Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

Sommarvikarie till Nytida Öppenvård Örebro

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 1
Nu söker vi på Nytida Öppenvård Örebro sommarvikarier för vår verksamhet i Örebro. Sök tjänsten senast 21 mars.

Kul att du hittade hit!
Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba med oss i sommar?

Vad gör vi?
Hos oss på Nytida får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Nytida Öppenvård Örebro vänder sig till ungdomar med psykosocial problematik, neuropsykiatriska diagnoser, missbruk, kriminalitet eller annat socialt nedbrytande beteende samt avhoppare från kriminella nätverk eller individer med skyddsbehov. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv.

Till dig från oss...

- Introduktion
- Förmånsportal med rabatter
- Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till de individer vi möter


Du får även...

- genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den är.
- en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.


Om Nytida Öppenvård Örebro

Nytida Öppenvård Örebro består av fem ungdomsbehandlare. Inom verksamheten finns även en enhetschef och en verksamhetschef. Vi erbjuder öppenvårdsinsatser i form av strukturerad öppenvård och kvalificerat kontaktmannaskap. Vi har kontor i Örebro men arbetar i hela Närke. Som ungdomsbehandlare har du ett nära samarbete med alla aktörer runt ungdomen, vilka kan vara socialtjänst, sjukvård, vårdnadshavare/anhöriga, skola och andra viktiga personer runt ungdomen. Dina arbetsuppgifter kan variera men utgår från uppdraget från uppdragsgivaren och ungdomens behov. Det huvudsakliga uppdraget är att arbeta nära ungdomen för att tillsammans med denne nå målen i genomförandeplanen. Samtliga ungdomar i vår öppenvård bor i stödboende, träningslägenheter, familjehem eller hemma hos föräldrarna, vilket innebär att arbetet som ungdomsbehandlare är långt ifrån ett kontors- eller institutionsarbete. Arbetet förutsätter att du har god förmåga att bygga förtroendefulla relationer då detta är grundläggande i vårt arbete med ungdomarna. Tjänsten innefattar full förtroendetid.

I rollen som ungdomsbehandlare ansvarar du för att:

Upprätta genomförandeplaner och dokumentera enligt gällande lagstiftning.

Samverka och samarbeta med ungdomens nätverk.

Upprätthålla goda relationer med socialtjänst och andra externa kontakter.

Informera/återkoppla till din närmaste chef.

Arbeta utifrån företagets mål och riktlinjer.

Din erfarenhet och kunskap
Vi tror att du som söker till oss:

- lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg och tycker mycket om att möta människor i olika situationer.
- är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.
- trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.

Vi ser gärna att du utbildar dig till eller är socionom, beteendevetare eller motsvarande utbildning och/eller har erfarenhet av målgruppen. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav, men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort B samt egen bil är ett absolut krav och milersättning erhålls. Vid en anställning lämnas ett utdrag från belastningsregistret.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Juni
Sista ansökningsdag: 21 mars
Har du frågor? Kontakta gärna: Sandra Oktay, enhetschef, sandra.oktay@nytida.se, 0708591215
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, 0766217721, vision@ambea.se (http://www.kommunal.se).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. nytida.se (www.nytida.se)

Ansök nu

Förstärkt familjehem sökes

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 30
Balladens familjehemsvård söker förstärkt familjehem i Örebro län eller i angränsande län.
Förstärkt familjehem:
Att ta ett uppdrag som förstärkt familjehem innebär att ta emot barn eller ungdom med ett mer omfattande vårdbehov. De kan vara att barnet har en intellektuell funktionsnedsättning eller en psykisk ohälsa. Familjehemmet måste kunna se till att det finns en vuxen hemma på heltid under en begränsad tid. Det förstärkta familjehemmet måste ha erfarenhet av att vara familjehem eller har förvärvat erfarenhet av arbete med vård eller behandling med barn och unga.
Våra konsulenter som arbetar med förstärkt familjehem erbjuder tätt stöd med familjen, regelbunden handledning och att extern utbildning ges vid behov.
Extern handledning ges vid behov av ett psykologteam som vi samarbetar med.
När ett uppdrag planeras i förstärkt familjehem kan det ta tid innan barnet flyttar till familjehemmet, detta beror på att vi måste matcha familjehemmet förutsättningar och barnet behov för att kunna tillgodose barnet bästa.
För att familjehemsverksamheten ska erbjuda bästa möjliga insats använder vi oss av behovsanpassade insatser.

Ansök nu

KBT-terapeut till Behandlingshemmet Källtorp

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 18
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspersonal hos oss på Behandlingshemmet Källtorp. Vi är ett professionellt vårdteam som tillsammans med dig kommer att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. 

Målgrupp 
Vi välkomnar flickor 14–19 år med psykosocial problematik såsom självdestruktiva beteenden och känsloregleringsproblematik som kan ge sig uttryck i exempelvis: Självskadebeteende, suicidtankar, ångestproblematik, viss utåtagerande beteende, sexuellt risktagande och/eller konflikter i hemmet och/eller i sin omgivning. Källtorp tar emot placeringar enligt SoL och LVU. Verksamheten kan vi ta emot flickor från hela Sverige som på grund av våld, hot eller förtryck är i behov av skydd.
Om oss
Källtorp HVB är ett mindre och familjärt boende med sex platser. Vår målsättning är att ge varje ungdom bättre möjligheter till att kunna leva ett bra och självständigt liv genom att åstadkomma förändring, utveckling och mognad utifrån den individuella behandlingsplanen. Vi ser till den enskilda flickans specifika beteenderepertoar vilka kan summeras i olika diagnoskriterier, ex. inom neuropsykiatriska funktionsstörningar och/eller affektdiagnoser. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och då främst kognitiv beteendeterapi (KBT). Övriga metoder vi jobbar med är bl.a. ERGT, TMO, RePulse samt Lära med hästar. Vår strävan är att vi ska vara föregångaren inom barn och ungdomsvård – de som står för kvalitet, kompetens och omvårdnad. Inför en placering utser vi en kontaktperson som ansvarar för att den som ska flytta in hos oss känner sig delaktig och att behandlingsprocessen drivs framåt.

Om tjänsten
Som behandlingspersonal på Behandlingshemmet Källtorp kommer du ansvara för att omvårdnadsåtgärder planeras, genomförs, följs upp och utvärderas utifrån den enskilde individens behov, i samverkan med övriga i personalgruppen. Du blir en viktig del i det dagliga arbetet genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och ha stödjande samtal. Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete, där vi hjälper flickorna att få insikt och verktyg att möta sin problematik och rädsla. 

Vem är du? 
Som behandlingspersonal är du vänlig och trygg med flickornas välmående i focus.Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna.
Vi söker dig som är lösningsorienterad, organiserad och ansvarsfull. ?Du har ett positivt synsätt, är stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer och har god samarbetsförmåga. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. beteendevetare, socionom, behandlingsassistent, socialpedagog, eller motsvarande. 
Vi ser att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar.
Vi söker främst dig som är utbildad KBT-steg 1 terapeut eller annan likvärdig utbildning. Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs för tjänsten.
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning, se Blankett
Arbetstid och tjänstgöringsgrad: 
Tjänsten är en visstidsanställning och innebär arbete under dagtid, kvällstid och sovande jour vardagar/helger utefter ett löpande 6 veckors schema.
Lön: Månadslön enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.  
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Att jobba på Humana 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.   
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.  
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på HumanaHÄR

Vad händer nu? 
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2022-07-15  Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.  
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta
Karin Erixon karin.erixon@humana.se eller 072-7007105 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Behandlingspersonal, sommarvikariat, timvikarier

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 30
Villingsbergs HVB är ett HVB-hem med 5 platser. Vi vänder oss till tjejer i åldrarna 14-19 år med destruktivt nedbrytande beteende, psykosocial- psykiatrisk- och/eller neuropsykiatrisk funktionshinder


Vi arbetar individanpassat och utgår från kognitiv beteendeterapi i vårt behandlingsarbete.
Vi söker nu sommarvikarier och timvikarier med utbildning inom människovårdande yrke som vill arbeta med fokus på att varje enskild tjej ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina behov och förutsättningar.


Arbetsuppgifter:
Ansvara för planering, utförande och uppföljning av behandlingsarbetet.
I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för samverkan med nätverk och andra samarbetspartners.


3 tjänster med schemalagd arbetstid, dag, kväll, natt samt helg


Kompetenskrav:
Utbildning inom människovårdande yrke.
B-körkort.
Erfarenhet inom liknande arbete


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet


Lön:
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Kollektivavtal finns.


Tillträde:
Enligt överenskommelse
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vi söker en barnansvarig till vårt skyddade boende Mejeriet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 11
Mejeriet är beläget i södra delen av Örebro län.
Stiftelsen Bergslagsgårdar är en allmännyttig stiftelse utan vinstintresse. Stiftelsen startades 1986 och under dessa år har konsulentstödda familjehem varit grunden i verksamheten. Huvudkontoret är i Örebro och lokalkontor i Karlstad och Västerås. Sedan 2017 driver vi ett skyddat boende för medföljande kvinnor och barn.
Om arbetet:
Som barnansvarig på Mejeriet ansvarar du för att barnperspektivet hålls levande i verksamheten. Du genomför pedagogisk barnverksamhet och aktiviteter för barnen som bor på det skyddade boendet. Du stödjer barnen med regelbundna samtal utifrån barnens behov och önskemål. Utöver arbetet med barnen deltar du i boendets övriga aktiviteter och det övriga praktiska arbetet som finns på ett boende.
Om dig:
Du tycker om, och har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med barn. Du trivs på en arbetsplats där det händer mycket, där du är en del av ett team och har en stor variation på arbetsuppgifter. Du är kreativ och van att självständigt genomföra egna idéer. Du gillar att arbeta både självständigt och i det team du kommer att ingå i. Du är flexibel, strukturerad och utåtriktad. Du är trygg med och har erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer och är inte rädd för en utmaning.
Kompetens:
Eftergymnasial utbildning två år eller längre. Socionom, beteendevetare, förskollärare eller likvärdig utbildning. Även barnskötare med erfarenhet är aktuella för tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Meriterande är:
Tidigare arbete på skyddat boende
Utbildning i traumamedveten omsorg (TMO)
Utbildning i trappan-samtal.
Erfarenhet och utbildning i barnsamtal samt leda stödgrupper för barn.
Vidareutbildning inom området våld i nära relation och hedersvåld.

Du kommer ingå i ett team med totalt fem ordinarie, ett antal vikarier och en enhetschef. Arbetet är under varierad arbetstid med vissa längre pass och därtill ledigheter. Arbetet är oregelbundet och innebär kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetet omfattar även beredskap.
Körkort är ett krav.
Endast kvinnor är aktuella för tjänsten, i övrigt eftersträvar vi mångfald.
Tillträde från 1 september.
Omfattning: Deltid 75%
Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden.

Ansök nu

Behandlingsassistent natt Multigruppen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 23
Vill du vara med och skapa en lugn och trygg miljö för ungdomar? Är du empatisk, strukturerad och har en god förmåga att vara pedagogisk i din kommunikation? Då hoppas vi att du är vår nya behandlingsassistent!

Om tjänsten

Som nattarbetande behandlingsassistent är din huvudsakliga arbetsuppgift att under nattetid skapa en trygg och lugn miljö för ungdomarna som bor på boendet. På Multigruppen arbetar vi med miljöterapi för att tillhandahålla en stabil social miljö som ger ungdomarna möjlighet till social inlärning och positiv utveckling. I denna roll ska du verka för att underlätta hälsosamma sömnvanor och en god dygnsrytm för de boende. Utöver detta ingår en del praktiska arbetsuppgifter såsom att dokumentera, laga mat och plocka i ordning i de gemensamma miljöerna på boendet. Den huvudsakliga arbetstiden för tjänsten är natt men det ingår även kvällstjänstgöring samt mötestid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• skapa trygghet och en lugn miljö för ungdomarna
• genomföra vissa praktiska arbetsuppgifter på boendet 
• vara delaktig i utvecklingsarbetet med ungdomarna, främst rörande deras hälsa och dygnsrytm

Kompetenskrav

• avslutad gymnasieutbildning
• utbildad behandlingsassistent (tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning) eller likvärdig utbildning
• B-körkort för manuell växellåda

I rollen som behandlingsassistent bör du vara trygg och stabil i dig själv. Du behöver även ha en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv utan att själv ta över personens känslor. Vi söker dig som är socialt aktiv på jobbet på så sätt att du skapar kontakter och underhåller relationer. Det är också viktigt att du har ett lyhört och smidigt sätt gentemot dina kollegor, att du lyssnar på dem och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Vidare tar du ansvar för din uppgift, samt planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Du ser till helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Det är även mycket viktigt att du har god förståelse för människors olika förutsättningar och att du anpassar ditt sätt att bemöta och förmedla dig till mottagaren. 

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med övrig personal och dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av miljöterapeutiskt behandlingsarbete med ungdomar på HVB-hem
• kunskap om behandlingsarbete grundat i kognitiv beteendeterapi (KBT)
• erfarenhet av att jobba natt

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Arbetstid: natt/kväll/helg

Om arbetsplatsen
Multigruppen är en del av Förvaltningen för sociala insatser (FSI), och tillhör området hem för vård eller boende. Prioriterat i verksamheten är att säkerställa rättssäkerheten, att ha en god service och tillgänglighet gentemot våra servicemottagare samt att de metoder vi använder bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 6 juni. Urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Elevkoordinator till Gumaeliusskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 20
Vill du vara med och göra skoldagen enklare för våra elever? Vi behöver fler engagerade medarbetare som brinner för att utveckla våra barn och ungdomar till att bli goda samhällsmedborgare i framtiden. Vi söker en engagerad elevkoordinator som har fokus på elevernas sociala situation och deras styrkor och förmågor.

Om tjänsten
Vi söker en elevkoordinator som ska arbeta med det förebyggande och stärkande arbetet kring eleverna. Som elevkoordinator ansvarar du tillsammans med dina kollegor för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten. Du ska arbeta med att skapa en positiv och förtroendefull relation till eleven och vårdnadshavare. Du ska hjälpa eleven till ökat välmående och ge eleven möjlighet att utveckla sina starka sidor samt hitta strategier för att hantera sina svårigheter. Du ska ha fokus på en individuellt anpassad strukturerad skolmiljö där eleven känner att den lyckas och får ett gott pedagogiskt stöd. Våra elevkoordinatorer jobbar förebyggande med konflikthantering och värdegrundsarbete i klasserna. Arbetet innebär även att arbeta med eventuella aktuella problem i klassen, till exempel kränkningar. Fokus för ditt arbete är elevernas sociala sammanhang på skolan men även med kopplingen till hemmet. Som elevkoordinator på Gumaeliusskolan arbetar du tätt tillsammans med övriga elevkoordinatorer samt övrig personal vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. I tjänsten ingår även undervisning i skolans fotbollsprofil.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta tillsammans med pedagoger i ett arbetslag
• arbeta med enskilda elever eller med elevgrupper
• arbete kring elevernas psykosociala utveckling i skolmiljön
• övergripande uppdrag är att bidra till skapandet av miljöer som främjar elevernas lärande
• strukturera och finns till hands för elever under skoldagen
• sköta kontakten med andra instanser och myndigheter samt med vårdnadshavare

Kompetenskrav

• högskoleutbildning inom socialpedagogik, beteendevetenskap, pedagogik eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• erfarenhet av arbete med barn/ungdomar

Vi söker dig som är flexibel och öppen för förändringar och nya idéer. Du är strukturerad och har därmed en förmåga att planera och prioritera i din vardag. I ditt arbete är du ansvarstagande, kommunikativ och du gillar att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• erfarenhet av att delta i ett elevhälsoteam
• erfarenhet av samarbete med pedagoger och vårdnadshavare
• erfarenhet av seriesamtal/motiverande samtal och konflikthantering
• tidigare erfarenhet av att leda och träna ungdomar i fotboll
• tränarutbildning i fotboll

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 11 augusti

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Gumaeliusskolan är en högstadieskola som ligger centralt på väster. Vi är i nuläget 720 elever och har profiler; fotboll, ishockey, dans, ridning, padel/tennis, träning och hälsa, innebandy samt specialidrott. På Gumaeliusskolan har vi valt att öka antalet vuxna kring eleverna genom att ha fler lärare och fler vuxna med kompetenser, såsom elevkoordinatorer, specialpedagoger och socionomer.

Läs mer om oss på vår hemsida och på våra sociala medier:

https://www.orebro.se/gumaeliusskolan

Facebook: https://www.facebook.com/gumaeliusskolanorebro

Instagram: gumaeliusskolan_orebro

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2 juni.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Sommarvikarie behandlare till Kricas HVB i Örebro

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 5
Krica Behandling och Utbildning söker nu sommarvikarier till Kricas HVB i Örebro. Vi behöver ca 1-2 personer till i sommargruppen då våran ungdomsgrupp nu är större. Vi söker främst personer som kan jobba under juli och augusti månad.
Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
Krica HVB i Örebro har plats för 12 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 13-17 år.
Tjänstgöring sker dagtid, kvällstid, helger och sovande jourer enligt schema.
Arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling och ansvara för enskilda ungdomars behandlingsplanering, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familjer och deras nätverk. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. I tjänsten ingår att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Det ingår även behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du har helst utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom, psykolog, sjuksköterska med psykiatrisk inriktning eller likvärdig högskoleutbildning. Du är intresserad av, och har förmåga att arbeta med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQ certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 45001.
Senast ansökningsdatum: 2021-05-31, urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till marie.bjorklund@krica.se
Vid frågor om tjänsten kontakta enhetschef Marie Björklund 070-457 01 48
Varmt välkommen att söka!

Ansök nu

Behandlingssamordnare 100%, tillsvidareanställning, 2 st

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 5
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Behandlingssamordnaren
* kommer att ansvara för att programverksamheten genomförs och följs upp. Programverksamheten kan komma att genomföras på Runnagårdens samtliga avdelningar beroende på klienternas behov.
* ansvarar för arbetssätt gällande Motiverande intervjuer och fungerar som MI-coach samt utför enskilda samtal med klienter på institutionen.
* samverkar med avdelningsföreståndare, behandlingssekreterare, behandlingspedagoger och klient inför upprättande av behandlingsplan samt för kartläggning av klientens behov av behandlingsinsatser.

KVALIFIKATIONER
Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning alternativt 2-årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet.
Meriterande är att tidigare ha arbetat med människor i en utsatt livssituation, erfarenhet från att arbeta relationsskapande samt vana från konflikthantering. Du har en god förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift, dokumentation är en viktig del i det dagliga arbetet. Du bör ha fokus på att samverka, skapa engagemang och delaktighet. Du bör vara stresstålig och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är meriterande om Du har kunskap i ACT, MI, TMO, ÅP, beroendelära samt erfarenhet av behandlingsplanering. Belastnings- och misstankeregister utan anmärkning är ett krav för anställning.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Elevkoordinator till Lillåns skola 7-9

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 12
Brinner du för elevers utveckling och vill stötta dem i deras skolgång? Är du driven och vill jobba i skolmiljö? Då ska du söka tjänsten som elevkoordinator på Lillåns skola 7-9!

Om tjänsten
Som elevkoordinator på Lillåns skola 7-9 arbetar du på ett främjande, förebyggande och åtgärdande sätt för stötta elever i deras lärande och personliga utveckling. Du kommer i rollen samarbeta med pedagoger och skolans övriga personal i att hitta bästa väg framåt för elev och du kommer att vara en viktig stödperson i deras utveckling och trygghet på skolan. Du kommer också samarbeta med vårdnadshavare samt med myndigheter och institutioner som är viktiga resurser för elevers utveckling. Du kommer även att delta på mentorssamtal, utvecklingssamtal och ha samtal på både grupp- och individnivå. Tillsammans stärker vi elevernas studiemotivation, lärande, utveckling och hälsa!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• bistå lärarlag och enskilda lärare i mötet med elever, både i och utanför klassrum
• administrativa arbetsuppgifter (t.ex. frånvarorapporter, blanketter, bokning av möten)
• medverka i skolans trygghetsteam
• samspela med elever, föräldrar, lärare och andra samarbetspartners
• förebygga och följa upp uppkomna händelser och konflikter genom att finnas på plats i exempelvis klassrumsmiljön genom att samtala med berörda parter
• samverka med skolledning, elevhälsoteam, lärare, vårdnadshavare, skolans övriga personal, samt externa aktörer i arbetet med att öka måluppfyllelsen för eleverna
• känna till och följa verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns.

Kompetenskrav

• högskola/universitetsutbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning, såsom beteendevetare, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig som är trygg och stabil och kan skapa goda relationer som håller över tid. Som elevkoordinator kan du planera ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att anpassa dig till nya situationer och förändrade förutsättningar. Du drivs av att skapa goda förutsättningar för att elever ska lyckas och hanterar uppkomna situationer på ett lugnt, tydligt och pedagogiskt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av kvalificerat arbete kring barn och ungdomar i behov av stöd i sin utveckling
• erfarenhet av arbete inom grundskola

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 11 augusti eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 2

Om arbetsplatsen
Lillåns skola 7-9 ingår i en intraprenad med Lillåns skola F-6 och Lillåns Södra skola. Vår skola är belägen i bostadsområdet Lillån i norra delen av Örebro och har ca 480 elever.
Vi arbetar för att på bästa sätt bidra till elevers och pedagogers lärande och utveckling och är en skola att trivas i.

Våra ledord är; • Lärande • Kunskap • Trygghet

Gå gärna in på skolans hemsida för mer information: www.orebro.se/lillansskola.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 24 maj.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande!

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Elevkoordinator till Almby skola 7-9

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 4
På Almby skola har vi respekt för individen, tror på att olikhet berikar, och har lärandet i fokus. Vi satsar på gediget kollegialt lärande och en stark elevhälsa. Vi rustar eleverna för livet och når goda resultat.

Om tjänsten

Almby skola söker nu en elevkoordinator som på ett kvalificerat sätt vill arbeta för att ge våra elever i grundsärskolan ämnen och grundskolans särskilda stöd bästa möjliga förutsättningar att lyckas i skolan. Tillsammans med pedagoger, elevhälsa och personalen kring elevcafé och studiestöd ansvarar du för planering, utförande och utvärdering av insatser mot elever som behöver stöd i sin utveckling. Du får ett stort ansvar för att bidra till en trygg miljö på skolan och blir en viktig del i vårt arbete mot uppsatta mål. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• handleda och stödja eleverna i socialt samspel
• skapa en trygg skolmiljö och delta i skolans trygghetsarbete
• stärka elevernas studiemotivation
• samverka med skolans övriga personal i det måluppfyllande arbetet
• samverka med mentorer, elevhälsa och övrig personal i kontakter med vårdnadshavare och externa aktörer som är kopplade till eleverna
• arbete och dokumentation i de verksamhetssystem som finns (tjänsteanteckningar, oros- och polisanmälningar samt utredning och dokumentation kring trygghetsärenden)

Kompetenskrav

• högskole/universitetsutbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning, såsom beteendevetare, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig som är trygg och stabil och kan skapa goda relationer som håller över tid. Som elevkoordinator kan du planera ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att anpassa dig till nya situationer och förändrade förutsättningar. Du drivs av att skapa goda förutsättningar för att elever ska lyckas och hanterar uppkomna situationer på ett lugnt, tydligt och pedagogiskt sätt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av kvalificerat arbete kring barn och ungdomar i behov av stöd i sin utveckling
• erfarenhet av arbete inom grundsärskolan

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Intraprenaden Almby skola är en skola för alla elever, oavsett bakgrund, förutsättningar och behov. Almby skola ska vara en förebild för ett mer integrerat Örebro, där olika bakgrund berikar eleverna, och där alla elever är alla vuxnas ansvar.
Vi är en skola med ett stort fokus på våra två huvuduppdrag - kunskap och värdegrund. Hos oss får eleverna 10 år på sig att utveckla kunskaper och värden i en trygg miljö. Vi vill att våra elever lämnar oss med god självkänsla och väl förberedda för livet.

Du kan läsa mer om vår skola här: orebro.se/almbyskola

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb/larare.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 18 maj.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Behandlingsassistenter, visstidsanställning sommaren 2022, dag och natt

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 27
SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Runnagården har Du ett viktigt uppdrag. Arbetet som behandlingsassistent är varierande och omfattar allt från att skapa en trivsam och fungerande vardag för våra klienter till att motivera dem till fortsatt vård i frivilliga former. Som behandlingsassistent skall Du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till klienternas trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning m m. Du skall även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Det centrala är att bidra till trygghet och stabilitet för klienterna. Arbetstiden är oregelbunden enligt schema, dag eller natt. Uppge i Din ansökan om Du söker dag, natt eller båda.

KVALIFIKATIONER
Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t ex arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg är meriterande. God kunskap i svenska både i tal och skrift, erfarenhet från dokumentation är meriterande. Du har en god kommunikativ förmåga, är stresstålig och relationsskapande. Körkort är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Frågan om kriminell belastning kommer att prövas.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Beh.pedagoger/beh.assistenter till ny särskilt förstärkt avdelning, tillsvi

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 7
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även kontaktpersonskap och delegering av medicin ingår i tjänsten.
Denna annons gäller avdelning 4 som är en särskilt förstärkt avdelning bestående av 4-6 låsbara platser för kvinnor med särskilda behov. Avdelningen är flexibelt utformad för att kunna möta kvinnornas behov av mer eller mindre stimuli och kontakt med övriga i klientgruppen. Klienterna som vårdas på avdelning 4 har en samsjuklighet och är i behov av individuellt anpassade strategier och behandlingsplaner. Klienterna på avdelning 4 är i behov av lokaler som är anpassade efter deras behov, behandlingspersonal som arbetar metodförankrat samt är skickliga på att tillmötesgå, förstå och kravanpassa utifrån klientens funktionsnivå.

KVALIFIKATIONER
För behandlingspedagog:
Minst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning, alternativt skötare inom psykiatri.

För behandlingsassistent:
Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t ex arbete inom psykiatri är meriterande.

- Vara trygg i att utföra arbetsuppgifter enskilt och erbjuda stöd åt en klient i taget.
- Vara inställd på att identifiera klientens specifika behov och begränsningar för att därefter anpassa krav och de stödjande insatserna.
- God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete.
- God förmåga i att samverka samt att ta ansvar för att kunskapsöverföring sker både från och till andra.
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
- Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med klienter som har psykosproblematik; NPF, personlighetsstörningar, självskadebeteende eller utåtagerande beteende ses som meriterande.
- Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
- Erfarenhet av arbete inom tvångsvård inom psykiatri och/eller arbete med DBT och färdighetsträning är meriterande.

Utifrån att vi har ett uppdrag att vårda klienter som har särskilda behov så betonas vikten av att;
- Du har ett humanistiskt synsätt och kan se hela människan bakom problematiken, då Du kommer att möta kvinnor med trauma och ångest.
- ha god förmåga att hantera högenergiska situationer som tenderar att framkalla känslor av stress och press på ett lågaffektivt, metodförankrat och riskavvägande vis.
- vara prestigelös och sänka kraven i möjligaste mån i situationer där risk för stress, oro, ångest och andra negativa känslor hos klienten föreligger.
- ha god förmåga att, i svårare situationer, även upprätthålla en ödmjukhet inför målgruppens problematik, d v s erbjuda ett värdigt bemötande som vilar på en humanistisk människosyn.
- ha god förmåga att, i svårare situationer, dessutom agera med en gränssättande tydlighet när så är nödvändigt.

Vi begär utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Vi söker en barnansvarig till vårt skyddade boende Mejeriet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 29
Stiftelsen Bergslagsgårdar är en allmännyttig stiftelse utan vinstintresse. Stiftelsen startades 1986 och under dessa år har konsulentstödda familjehem varit grunden i verksamheten. Huvudkontoret är i Örebro och lokalkontor finns i Karlstad och Västerås. Sedan 2017 driver vi även ett skyddat boende för medföljande kvinnor och barn.
Om arbetet: Som barnansvarig på Mejeriet ansvarar du för att barnperspektivet hålls levande i verksamheten. Du genomför pedagogisk barnverksamhet och aktiviteter för barnen som bor på det skyddade boendet. Du stödjer barnen med regelbundna samtal utifrån barnens behov och önskemål. Utöver arbetet med barnen deltar du i boendets övriga aktiviteter och det praktiska arbetet som finns på ett boende.
Om dig: Du gillar att arbeta både självständigt och i det team du kommer att ingå i. Du är flexibel, strukturerad och utåtriktad. Du är trygg med och har erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer och är inte rädd för en utmaning. Du är kreativ och har en förmåga att se och utföra förändringsmöjligheter.
Kompetens: Eftergymnasial utbildning två år eller längre. Socionom, beteendevetare, förskolelärare, barnskötare eller likvärdig utbildning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tjänsten är 75%
Meriterande är:
Tidigare arbete på skyddat boende.
Utbildning i traumamedveten omsorg (TMO)
Utbildning i trappan-samtal.
Erfarenhet och utbildning i barnsamtal samt leda stödgrupper för barn.
Vidareutbildning inom området våld i nära relation och hedersvåld.Körkort är ett krav.
Tillträde enligt överenskommelse. Stiftelsen Bergslagsgårdar använder sig av 6 månaders provanställning.
Du kommer att ingå i ett team med totalt fem ordinarie, ett antal vikarier och en enhetschef. Arbetet är under varierad arbetstid med vissa längre pass och därtill ledigheter. Arbetet är oregelbundet och innebär kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetet omfattar även beredskap.
Endast kvinnor är aktuella i tjänsten i övrigt eftersträvar vi mångfald.

Ansök nu

Behandlingsassistent natt Multigruppen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 4
Vill du vara med och skapa en lugn och trygg miljö för ungdomar? Är du empatisk, strukturerad och har en god förmåga att vara pedagogisk i din kommunikation? Då hoppas vi att du är vår nya behandlingsassistent!

Om tjänsten

Som nattarbetande behandlingsassistent är din huvudsakliga arbetsuppgift att under nattetid skapa en trygg och lugn miljö för ungdomarna som bor på boendet. På Multigruppen arbetar vi med miljöterapi för att tillhandahålla en stabil social miljö som ger ungdomarna möjlighet till social inlärning och positiv utveckling. I denna roll ska du verka för att underlätta hälsosamma sömnvanor och en god dygnsrytm för de boende. Utöver detta ingår en del praktiska arbetsuppgifter såsom att dokumentera, laga mat och plocka i ordning i de gemensamma miljöerna på boendet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• skapa trygghet och en lugn miljö för ungdomarna
• genomföra vissa praktiska arbetsuppgifter på boendet 
• vara delaktig i utvecklingsarbetet med ungdomarna, främst rörande deras hälsa och dygnsrytm

Kompetenskrav

• avslutad gymnasieutbildning
• utbildad behandlingsassistent (tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning) eller likvärdig utbildning
• B-körkort för manuell växellåda

I rollen som behandlingsassistent bör du vara trygg och stabil i dig själv. Du behöver även ha en god förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv utan att själv ta över personens känslor. Vi söker dig som är socialt aktiv på jobbet på så sätt att du skapar kontakter och underhåller relationer. Det är också viktigt att du har ett lyhört och smidigt sätt gentemot dina kollegor, att du lyssnar på dem och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Vidare tar du ansvar för din uppgift, samt planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Du ser till helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Det är även mycket viktigt att du har god förståelse för människors olika förutsättningar och att du anpassar ditt sätt att bemöta och förmedla dig till mottagaren. 

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med övrig personal och dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av miljöterapeutiskt behandlingsarbete med ungdomar på HVB-hem
• kunskap om behandlingsarbete grundat i kognitiv beteendeterapi (KBT)
• erfarenhet av att jobba natt

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Arbetstid: natt/kväll/helg

Om arbetsplatsen
Multigruppen är en del av Förvaltningen för sociala insatser (FSI), och tillhör området hem för vård eller boende. Prioriterat i verksamheten är att säkerställa rättssäkerheten, att ha en god service och tillgänglighet gentemot våra servicemottagare samt att de metoder vi använder bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 18 april.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Nattpersonal till Kricas HVB i Örebro

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 9
Krica Behandling och Utbildning söker nu ordinarie nattpersonal till Kricas HVB i Örebro. Tillsättning så snart som möjligt enligt överenskommelse. Vi söker också behandlare för behovsanställning. Tjänstens omfattning kan anpassas efter önskemål.
Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
Krica HVB i Örebro har plats för 12 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 13-17 år.
Tjänstgöring sker nattid med aktiv arbetstid 21.30-03.30 och sedan jour fram till 07.00
Arbetsuppgifter
På natten föregår inget aktivt behandlingsarbete, då målet är att ungdomarna ska sova. En stor del av ditt arbete kommer dock vara att bemöta oro, ångest, funderingar och att vara en trygg och tydlig vuxen. Det ingår även behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter. Du arbetar ensam på natten från kl 23.00 men en till personal finns i huset som har beredskap och kan väckas vid behov.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du får gärna ha utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom, psykolog, sjuksköterska med psykiatrisk inriktning eller likvärdig högskoleutbildning men det är inget krav. Du är intresserad av, och har förmåga att arbeta med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQ certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 45001.
Senast ansökningsdatum: 2022-04-08 urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till marie.bjorklund@krica.se
Vid frågor om tjänsten kontakta enhetschef Marie Björklund 070-457 01 48
Varmt välkommen att söka!

Ansök nu

Behovsanställd behandlare till Kricas HVB i Örebro

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 9
Krica Behandling och Utbildning söker nu behandlare till Kricas HVB i Örebro för behovsanställning
Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
Krica HVB i Örebro har plats för 12 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 13-17 år.
Tjänstgöring sker dagtid, kvällstid, helger och sovande jourer. Vi söker även dig som är intresserad av att arbeta natt.
Arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familjer och deras nätverk. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. I tjänsten ingår även att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Det ingår även behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du har utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom, psykolog, sjuksköterska med psykiatrisk inriktning eller likvärdig högskoleutbildning. Du är intresserad av, och har förmåga att arbeta med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQ certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 45001.
Vi ser helst att du innehar körkort för personbil.
Senast ansökningsdatum: 2021-02-28, urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till marie.bjorklund@krica.se.
Återkoppling kommer ske till de kandidater som bedöms aktuella för tjänsten. Vi ber om ursäkt i förväg att vi inte kommer ha möjlighet att besvara alla ansökningar.
Vid frågor om tjänsten kontakta enhetschef Marie Björklund 070-457 01 48
Varmt välkommen att söka!

Ansök nu

Behandlingspersonal, sommarvikariat, timvikarier

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 7
Villingsbergs HVB är ett HVB-hem med 5 platser. Vi vänder oss till tjejer i åldrarna 14-19 år med destruktivt nedbrytande beteende, psykosocial- psykiatrisk- och/eller neuropsykiatrisk funktionshinder


Vi arbetar individanpassat och utgår från kognitiv beteendeterapi i vårt behandlingsarbete.
Vi söker nu sommarvikarier och timvikarier med utbildning inom människovårdande yrke som vill arbeta med fokus på att varje enskild tjej ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina behov och förutsättningar.


Arbetsuppgifter:
Ansvara för planering, utförande och uppföljning av behandlingsarbetet.
I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för samverkan med nätverk och andra samarbetspartners.


3 tjänster med schemalagd arbetstid, dag, kväll, natt samt helg


Kompetenskrav:
Utbildning inom människovårdande yrke.
B-körkort.
Erfarenhet inom liknande arbete


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet


Lön:
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Kollektivavtal finns.


Tillträde:
Enligt överenskommelse
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Timvikarie till Källtorp HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 22
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspersonal hos oss på Behandlingshemmet Källtorp. Vi är ett professionellt vårdteam som tillsammans med dig kommer att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. 

Målgrupp 
Vi välkomnar flickor 14–19 år med psykosocial problematik såsom självdestruktiva beteenden och känsloregleringsproblematik som kan ge sig uttryck i exempelvis: Självskadebeteende, suicidtankar, ångestproblematik, viss utåtagerande beteende, sexuellt risktagande och/eller konflikter i hemmet och/eller i sin omgivning. Källtorp tar emot placeringar enligt SoL och LVU. Verksamheten kan vi ta emot flickor från hela Sverige som på grund av våld, hot eller förtryck är i behov av skydd.
Om oss
Källtorp HVB är ett mindre och familjärt boende med sex platser. Vår målsättning är att ge varje ungdom bättre möjligheter till att kunna leva ett bra och självständigt liv genom att åstadkomma förändring, utveckling och mognad utifrån den individuella behandlingsplanen. Vi ser till den enskilda flickans specifika beteenderepertoar vilka kan summeras i olika diagnoskriterier, ex. inom neuropsykiatriska funktionsstörningar och/eller affektdiagnoser. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och då främst kognitiv beteendeterapi (KBT) och MI som samtalsmetodik. Övriga metoder vi jobbar med är bl.a. ERGT, TMO, RePulse samt Lära med hästar. Vår strävan är att vi ska vara föregångaren inom barn och ungdomsvård – de som står för kvalitet, kompetens och omvårdnad. Inför en placering utser vi en kontaktperson som ansvarar för att den som ska flytta in hos oss känner sig delaktig och att behandlingsprocessen drivs framåt.

Om tjänsten
Som behandlingspersonal på Behandlingshemmet Källtorp kommer du ansvara för att omvårdnadsåtgärder planeras, genomförs, följs upp och utvärderas utifrån den enskilde individens behov, i samverkan med övriga i personalgruppen. Du blir en viktig del i det dagliga arbetet genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och ha stödjande samtal. Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna där vi hjälper flickorna att få insikt och verktyg att möta sin problematik och rädsla. 

Vem är du? 
Som behandlingspersonal är du vänlig och trygg med flickornas välmående i focus.Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna.
Vi söker dig som är lösningsorienterad, organiserad och ansvarsfull. ?Du har ett positivt synsätt, är stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer och har god samarbetsförmåga. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 1,5 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingsassistent, socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. Vi ser att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar och det är meriterande om du har erfarenhet av KBT, MI och/eller annan evidensbaserad metod. Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs för tjänsten.
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning, se Blankett
Arbetstid och tjänstgöringsgrad: 
Tjänsten är en visstidsanställning och innebär arbete under dagtid, kvällstid och sovande jour vardagar/helger utefter ett löpande 6 veckors schema.
Lön: Månadslön enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.  
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Att jobba på Humana 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.   
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.  
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på HumanaHÄR

Vad händer nu? 
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2022-04-29 Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.  
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta
Karin Erixon karin.erixon@humana.se eller 072-7007105 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarvikarie till Nytida Öppenvård Örebro

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 2
Nu söker vi på Nytida Öppenvård Örebro sommarvikarier för vår verksamhet i Örebro. Sök tjänsten senast 21 mars.

Kul att du hittade hit!
Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba med oss i sommar?

Vad gör vi?
Hos oss på Nytida får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Nytida Öppenvård Örebro vänder sig till ungdomar med psykosocial problematik, neuropsykiatriska diagnoser, missbruk, kriminalitet eller annat socialt nedbrytande beteende samt avhoppare från kriminella nätverk eller individer med skyddsbehov. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv.

Till dig från oss...

- Introduktion
- Förmånsportal med rabatter
- Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till de individer vi möter


Du får även...

- genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den är.
- en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.


Om Nytida Öppenvård Örebro

Nytida Öppenvård Örebro består av fem ungdomsbehandlare. Inom verksamheten finns även en enhetschef och en verksamhetschef. Vi erbjuder öppenvårdsinsatser i form av strukturerad öppenvård och kvalificerat kontaktmannaskap. Vi har kontor i Örebro men arbetar i hela Närke. Som ungdomsbehandlare har du ett nära samarbete med alla aktörer runt ungdomen, vilka kan vara socialtjänst, sjukvård, vårdnadshavare/anhöriga, skola och andra viktiga personer runt ungdomen. Dina arbetsuppgifter kan variera men utgår från uppdraget från uppdragsgivaren och ungdomens behov. Det huvudsakliga uppdraget är att arbeta nära ungdomen för att tillsammans med denne nå målen i genomförandeplanen. Samtliga ungdomar i vår öppenvård bor i stödboende, träningslägenheter, familjehem eller hemma hos föräldrarna, vilket innebär att arbetet som ungdomsbehandlare är långt ifrån ett kontors- eller institutionsarbete. Arbetet förutsätter att du har god förmåga att bygga förtroendefulla relationer då detta är grundläggande i vårt arbete med ungdomarna. Tjänsten innefattar full förtroendetid.

I rollen som ungdomsbehandlare ansvarar du för att:

Upprätta genomförandeplaner och dokumentera enligt gällande lagstiftning.

Samverka och samarbeta med ungdomens nätverk.

Upprätthålla goda relationer med socialtjänst och andra externa kontakter.

Informera/återkoppla till din närmaste chef.

Arbeta utifrån företagets mål och riktlinjer.

Din erfarenhet och kunskap
Vi tror att du som söker till oss:

- lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg och tycker mycket om att möta människor i olika situationer.
- är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.
- trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.

Vi ser gärna att du utbildar dig till eller är socionom, beteendevetare eller motsvarande utbildning och/eller har erfarenhet av målgruppen. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav, men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort B samt egen bil är ett absolut krav och milersättning erhålls. Vid en anställning lämnas ett utdrag från belastningsregistret.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Juni
Sista ansökningsdag: 21 mars
Har du frågor? Kontakta gärna: Sandra Oktay, enhetschef, sandra.oktay@nytida.se, 0708591215
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, 0766217721, vision@ambea.se (http://www.kommunal.se).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. nytida.se (www.nytida.se)

Ansök nu

Behandlingsassistent Bogruppen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 4
Vill du ha ett roligt och lärorikt arbete där du bidrar till att människor får en ökad livskvalité?
Bogruppen på Öppenvård Vuxna söker nu en behandlingsassistent.

Om tjänsten

Bogruppen erbjuder stöd åt vuxna personer som inte har möjlighet att på egen hand få en bostad på den öppna bostadsmarknaden. Genom ett biståndsbeslut erbjuds ett socialt andrahandskontrakt. Skäl till detta kan till exempel vara hyresskulder och missbruksproblem. Målet med verksamheten är att människor skall kunna få och behålla en bostad med hjälp och stöd. Vi erbjuder psykosocialt stöd, uppmuntrar till behandlingskontakter och samverkar med relevanta aktörer i syfte att finna lösningar för ett självständigt liv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• ansvara för stöd till personer och att den beslutade vårdplanen följs
• vara verksamhetens kontaktperson
• verka för att det finns struktur och kontinuitet i stödarbetet
• anpassa uppgifter efter olika personers behov
• känna till och följa gällande lagar, policys och rutiner för verksamheten
• dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• utbildad behandlingsassistent
• B-körkort för manuell växellåda

För att trivas hos oss föredrar du att arbeta i team med ett gemensamt ansvarstagande samtidigt som du självständig driver arbetet framåt mot uppsatta mål. Som person är du trygg i dig själv och är lyhörd i kontakten med andra. Du har god samarbetsförmåga och kan hantera konflikter och sätta gränser. Du är engagerad och strukturerad i ditt arbete, har en god helhetssyn och ett flexibelt arbetssätt. Du kan även beskrivas som en lugn och stabil person med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. I rollen är det viktigt att du är lyhörd i kontakten med andra och du har en naturlig förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och situation utan att förlora din professionella integritet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både muntligt som skriftligt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete med målgruppen

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse t.o.m. 1 år

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Öppenvård Vuxna är en del av socialnämnden i Örebro kommun. Enheten arbetar med behandling och psykosocialt stöd för människor med missbruksproblem och beroendeproblematik avseende alkohol, narkotika och spel. Enheten arbetar även med våldsproblematik. Öppenvård Vuxna består av verksamheterna Stödgruppen, Behandlingsgruppen, Bogruppen och CMV. 

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 18 mars.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Behandlingsassistenter, visstidsanställning sommaren 2022

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 3
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning.

SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Runnagården har Du ett viktigt uppdrag. Arbetet som behandlingsassistent är varierande och omfattar allt från att skapa en trivsam och fungerande vardag för våra klienter till att motivera dem till fortsatt vård i frivilliga former. Som behandlingsassistent skall Du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till klienternas trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning m m. Du skall även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Det centrala är att bidra till trygghet och stabilitet för klienterna. Arbetstiden är oregelbunden enligt schema, dag eller natt.

KVALIFIKATIONER
Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t ex arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg är meriterande. God kunskap i svenska både i tal och skrift, erfarenhet från dokumentation är meriterande. Du har en god kommunikativ förmåga, är stresstålig och relationsskapande. Körkort är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Frågan om kriminell belastning kommer att prövas.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Boendestödjare LSS gruppbostad

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 11
Sommarjobb som Boendestödjare till gruppbostad Örebro
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana. Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi.
Humana söker nu engagerade boendestödjare/stödpedagoger till ett av våra LSS-boenden i Örebro. Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Du ska bistå de boende i dagliga sysslor, såsom matlagning, städ och i vissa fall även personlig hygien. Du utgår alltid från varje boendes individuella behov och rätten till självbestämmande. En stor del av arbetet består i att utifrån varje boendes förutsättningar bidra till den boendes självständighet. Du ska vara aktiv och gillar att planera och ta egna initiativ med de som bor i verksamheten.
Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, upprättande av genomförandeplaner mm. vilket förutsätter viss datorvana. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga, sysselsättning, LSS-handläggare, myndigheter och landstingskontakter m fl.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, AKK och tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi vill att du har följande kompetenser:
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Adekvat utbildning inom vård och omsorg, högskoleutbildning är meriterande.
Erfarenhet av arbete med målgrupper inom LSS
Kunskap om lagstiftningen inom LSS
Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande och utmanande.
Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
B-körkort
Vi söker sommarvikarier till flera av våra LSS boenden i Örebro där det krävs olika typer av utbildningar och arbetslivserfarenhet. Denna annons gäller sommarvikariat till våra verksamheter som är placerade i Mellringe samt Lillån.
Arbetstid:
Sommarvikariat, Dag, kväll, helg. Tjänstgöring journatt ingår. Sommarvikariatet är på mellan 75-80%
Sista ansökningsdatum:
Sista ansökningsdag är 2022-02-25
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Kontaktuppgifter: Linnéa Smedberg,  linnea.smedberg@humana.se
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se

Ansök nu

Behandlingssamordnare 100%, tillsvidareanställning

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 24
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning.

SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Behandlingssamordnaren kommer att tillhöra Runnagårdens resursgrupp och arbeta övergripande mot alla avdelningar.
Arbetsuppgifterna består av att övergripande ansvara för att organisera, planera, vara delaktig i att genomföra och följa upp programverksamhetens aktiviteter. Ansvarig för arbetssättet gällande motiverande samtal (MI) och fungera som MI-coach. Särskilt ansvar för skattningsformulär och dokumentation. Utföra enskilda samtal med klienter.
Samverka med avdelningsföreståndare, behandlingssekreterare, psykolog och klient för upprättande av behandlingsplaner samt för kartläggning av klienters behov av behandlingsinsatser samt delta i behandlingskollegium.

KVALIFIKATIONER
Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning, alternativt 2-årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet. Erfarenhet från att bedriva motivations- och behandlingsarbete är ett krav. Du har en god förmåga att uttrycka Dig både i tal och skrift, dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Du måste ha förmåga att samverka med andra samt att skapa engagemang och delaktighet. Du har även förmåga att arbeta relationsskapande samt är stresstålig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är meriterande om Du har kunskaper i ACT, MI, TMO, Återfallsprevention, beroendelära samt erfarenhet av behandlingsplanering. Körkort är meriterande, Belastningsregister utan anmärkning är ett krav för anställning.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Behov av korttidsvikarier till Funktionsstöd

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 25
Vi har ett akut behov av korttidsvikarier som vill arbeta inom Funktionsstöd och som kan börja arbeta nu och några månader framåt

Om arbetsplatsen
Läs mer om hur det är att jobba inom förvaltningen för sociala insatser inriktning funktionsstöd på orebro.se/jobb/funktionsstod.

Förvaltningen för sociala insatser inriktning funktionsstöd i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionsvariationer enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• utföra omvårdnadsuppgifter och utifrån delegation viss medicinhantering
• delta, närvara och stödja servicemottagaren i olika hushållssysslor såsom matlagning, tvätt, städ och inköp
• delta i olika aktiviteter tillsammans med servicemottagaren

Kompetenskrav

• Fyllt 18 år
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt som gör att du kan kommunicera med servicemottagare samt övrig personal

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har ett gott bemötande och har lätt för att ta egna initiativ samt samarbeta med andra. Du är en trygg och pålitlig person och har ett genuint intresse av att arbeta med människor.

Meriterande

• Omsorgsutbildning på gymnasienivå, alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete
• Erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariation
• Erfarenhet av omvårdnadsarbete
• Erfarenhet av psykiatri
• B-körkort
• Erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemen Treserva, Medvind och TES

Omfattning och tillträde
Timavlönad korttidsvikarie, omgående

Om arbetsplatsen
Läs mer om hur det är att jobba inom förvaltningen för sociala insatser inriktning funktionsstöd på orebro.se/jobb.

Förvaltningen för socila insatser inrktning funktionsstöd i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionshinder enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan
Vi tar endast emot ansökningar via denna annons, skicka din ansökan genom att klicka på ”Ansök” på denna sida.

Urval och anställning kommer att ske löpande

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetspedagog till område 3

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 17
Vi söker en engagerad verksamhetspedagog som vill vara med och stödja våra boendestödjare i verksamhetens pedagogiska arbete!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om tjänsten
I rollen som verksamhetspedagog kommer du att arbeta mot fyra olika verksamheter inom område 3 i Förvaltningen för sociala insatser. I uppdraget ingår att omvärldsbevaka, implementera och förankra arbetssätt i arbetsgruppen under ledning av respektive enhetschef. Du har även ett delegerat ansvar att planera, genomföra och utvärdera ett pedagogiskt arbete i verksamheterna. Du stödjer boendestödjarnas arbete i att utveckla servicemottagarens färdigheter och ditt arbetssätt grundar sig på servicemottagarens förutsättningar och individuella behov. I verksamheterna arbetar vi med tydliggörande pedagogik enligt VISA (visuellt, individuellt, strukturerat arbetssätt). 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta med perspektivet grupp och organisation i verksamheter
• initiera, implementera och följa upp ny och evidensbaserad kunskap i verksamheten på uppdrag av den verksamhetsnära ledningen
• ge stöd i att utveckla och analysera arbetssätt och metoder i verksamheterna
• utveckla samverkansformer för närstående och tvärprofessionella team
• ha god kännedom om samt följa gällande lagar, policys, rutiner, riktlinjer, mål och planer

Kompetenskrav

• högskola/universitetsutbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning såsom socionom, beteendevetare, fritidspedagog, specialpedagog, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig
• minst två års erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariation

I rollen som verksamhetspedagog är det viktigt att du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Vi ser gärna att du ofta kommer med idéer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. Viktigt är också att du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och arbetar bra med andra människor. Du ska själv kunna strukturera ditt angreppssätt och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du uttrycker en positiv attityd till organisationen och handlar i enlighet med fattade beslut. Du är trygg, stabil och har god självinsikt.

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med servicemottagaren och övrig personal samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• erfarenhet av att arbeta enligt individens behov i centrum (IBIC)
• utbildning inom/erfarenhet av MI (motiverande samtal)
• B-körkort för manuellt växlad bil
• kunskap i alternativ och kompletterande kommunikation (AKK, exempelvis VISA)
• erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande

Om arbetsplatsen
Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionsvariationer enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL). Område 3 inom förvaltningen har verksamheter runt om i hela Örebro kommun. Målgruppen i området består till stor del av seniorer, många med omfattande omvårdnadsbehov. Vi arbetar med individen i centrum och är noga med att kvalitetssäkra de insatser vi ger så att servicemottagaren kan leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1-2

Arbetstiden: Schemalagd dag

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 31 januari.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Behandlingsassistent till Hjortens stödboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 4
Vill du vara med och göra vardagen enklare för Örebroarna? Vill du stödja människor i deras vardag?

Om tjänsten
Som behandlingsassistent på Hjorten arbetar man i team med andra behandlingsassistenter, gruppledare och kuratorer. Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. Personerna ska ha en dokumenterad missbruks-/beroendeproblematik. De som bor på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Uppdraget är att arbeta med psykosocialt stöd genom motiverande samtal. Psykosocialt stöd definieras som interventioner som främst syftar till att förbättra den enskildes situation. Utöver stödboendet finns även tre andra verksamheten på Hjorten, bland annat ett härbärge för kvinnor. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• skriva minnesanteckningar i dokumentationssystemet Procapita
• delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. flytt, städ m.m.
• ha kontakt med uppdragsgivare och andra aktörer/vårdgivare
• genomföra strukturerade psykosociala stödsamtal/motiverande samtal samt avslutandesamtal
• planera, delta och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende
• arbeta med social träning, stöd och uppmuntran till en aktiv fritid i drogfria miljöer
• aktivt stödja och uppmuntra de som bor på stödboendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt boende 

Kompetenskrav

• avslutad gymnasieutbildning
• utbildad behandlingsassistent, tvåårig folkhögskola alternativt YH-utbildning

Vi söker dig som är du trygg i dig själv och är lyhörd i kontakten med andra. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt och kan sätta gränser. Du är engagerad i ditt arbete och är flexibel i ditt arbetssätt. Du är vidare en lugn och stabil person med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du bör även vara en uthållig som person med en god initiativförmåga. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både i tal och skrift. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• praktiskt dokumenterad yrkeserfarenhet av socialt arbete inom stöd och behandling avseende missbruk och beroende (alkohol, narkotika, kriminalitet och spel)
• praktisk erfarenhet av behandlingsassistentarbete på stödboende med målgruppen missbrukare
• dokumentationsvana i Procapita eller annat likvärdigt dokumentationsverktyg
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Arbetstid: Schemalagd dag, kväll och helg

Om arbetsplatsen
Målgruppen som avses för verksamheten är bostadslösa vuxna som inte kan erhålla en egen bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. De som bor på stödboendet har inte fattat ett beslut om att leva nyktert och drogfritt. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tillfälligt stödboende tills klienten uppnått målet för ett annat boende. Personalen på Hjorten består av en gruppledare, sex behandlingsassistenter och två kuratorer.

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 18 januari

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Elevkoordinator med inriktning fotbollsprofil till Almby skola 7-9

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 27
På Almby skola har vi respekt för individen, tror på att olikhet berikar, och har lärandet i fokus. Vi satsar på gediget kollegialt lärande och en stark elevhälsa. Vi rustar eleverna för livet och når goda resultat.

Om tjänsten
Almby skola söker nu en elevkoordinator med fokus på skolans fotbollsprofil. Skolans fotbollsprofil är ett samarbete med Örebro SK fotboll och är inriktad mot våra elever i årkurs 7-9. Som elevkoordinator kommer att ha en central roll i vår verksamhet där du tillsammans med övriga stödfunktioner samarbetar för att eleverna ska få en meningsfull och utvecklande skolgång. Tillsammans med pedagoger, elevhälsa och personalen kring elevcafé och studiestöd ansvarar du för planering, utförande och utvärdering av insatser mot elever som behöver stöd i sin utveckling. Du får ett stort ansvar för att bidra till en trygg miljö på skolan och blir en viktig del i vårt arbete mot uppsatta mål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• ansvara för vår fotbollsprofil
• handleda och stödja eleverna i socialt samspel
• skapa en trygg skolmiljö och delta i skolans trygghetsarbete
• stärka elevernas studiemotivation
• samverka med skolans övriga personal i det måluppfyllande arbetet
• samverka med mentorer, elevhälsa och övrig personal i kontakter med vårdnadshavare och externa aktörer som är kopplade till eleverna
• arbete och dokumentation i de verksamhetssystem som finns, tex tjänsteanteckningar, oros- och polisanmälningar samt utredning och dokumentation kring trygghetsärenden

Kompetenskrav

• högskole/universitetsutbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning, såsom beteendevetare, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Vi söker dig som är trygg och stabil och kan skapa goda relationer som håller över tid. Som elevkoordinator kan du planera ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att anpassa dig till nya situationer och förändrade förutsättningar. Du drivs av att skapa goda förutsättningar för att elever ska lyckas och hanterar uppkomna situationer på ett lugnt, tydligt och pedagogiskt sätt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av kvalificerat arbete kring barn och ungdomar i behov av stöd i sin utveckling
• eget aktivt fotbollsutövande

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: fr.o.m. 10 januari t.o.m. 22 december

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen 
Intraprenaden Almby skola är en skola för alla elever, oavsett bakgrund, förutsättningar och behov. Almby skola ska vara en förebild för ett mer integrerat Örebro, där olika bakgrund berikar eleverna, och där alla elever är alla vuxnas ansvar.
Vi är en skola med ett stort fokus på våra två huvuduppdrag - kunskap och värdegrund. Hos oss får eleverna 10 år på sig att utveckla kunskaper och värden i en trygg miljö. Vi vill att våra elever lämnar oss med god självkänsla och väl förberedda för livet.

Du kan läsa mer om vår skola här: orebro.se/almbyskola

Övrig information
Kom ihåg att bifoga examensbevis i ansökan!

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 10 januari.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Stödpedagog till Olaigatan 31, Moholmsvägen 3B samt Fabriksgatan 40–44.

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 17
Söker du utmaningar i arbetet och vill fortsätta utveckla det pedagogiska stödet tillsammans med medarbetarna? Sök tjänsten som stödpedagog till Olaigatan 31, Moholmsvägen 3B samt Fabriksgatan 40–44.

Om tjänsten
Tjänsten kommer vara fördelad mellan tre boenden Olaigatan 31, Moholmsvägen 3B samt Fabriksgatan 40–44. Här kommer du tillsammans med enhetschef och boendestödjare få en central roll i att sätta ramar och rutiner för det pedagogiska arbetet. Du kommer vid sidan av att arbeta som boendestödjare vara en stödfunktion genom att handleda dina kollegor och föra ut det pedagogiska arbetet kring servicemottagarna. Du kommer att stödja kollegor i upprättande och uppföljning av genomförandeplaner, samt säkerställa att den sociala dokumentationen håller god kvalité. Här arbetar du verksamhetsnära som en del av arbetsgruppen i den ordinarie verksamheten samt arbetar med perspektiv på både individ- och gruppnivå. Tjänsten omfattar även boendestödjartid i verksamheten vilken kommer schemaläggas. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta med perspektiv på individ- och gruppnivå i verksamheten
• utföra omvårdnadsinsatser samt uppgifter utifrån egenvård 
• vägleda och handleda kollegor i olika metoder och arbetssätt samt stötta vid upprättande av genomförandeplaner 
• samordna samverkan med närstående och tvärprofessionella team 
• använda verksamhetssystem och digitala verktyg i arbetet och dokumentera utifrån styrande dokument 

Kompetenskrav

• stödpedagogutbildning om 200 YH poäng, alternativt 60 högskolepoäng med inriktning mot funktionshinderområdet, beteendevetenskap, psykologi, socialt arbete alternativt pedagogik
• minst två års erfarenhet inom funktionshinderområdet
• erfarenhet av att arbeta med vuxna personer med funktionsvariation

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med servicemottagaren och övrig personal samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver. Du har god datavana då arbetet innefattar social dokumentation. Du samarbetar bra med andra och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• erfarenhet av pedagogiskt arbete med personer med olika funktionsvariationer
• erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik (ex. VISA/TEACCH)
• kunskap om/erfarenhet av IBIC (individens behov i centrum)
• kunskap om LSS och SoL

Om arbetsplatsen
Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionsvariationer enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL). Moholmsvägen 3B är en gruppbostad där det bor sex stycken servicemottagare med olika funktionsvariationer som vi stödjer enligt LSS. 

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsadanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: from 1 januari 2022 tom 30 juni 2022

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: schemalagd dag/kväll/helg och jour

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 7 januari.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Elevkoordinator till Virginska gymnasiet, Introduktionsprogrammet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 14
Vill du vara en del av ett team där vi tar gemensamt ansvar för våra elevers framtid? Vi söker dig som är en mycket engagerad elevkoordinator, som har höga förväntningar på våra elever och som brinner för att arbeta med just det elevunderlag vi har på introduktionsprogrammen.

Kom och berika oss med din glädje och kompetens!

Om tjänsten
Inom introduktionsprogrammen finns ca 220 elever som ännu inte är behöriga till nationellt program. Inom rektorsområdet finns även Samhällsprogrammet för elever med högfungerande autism (SAHA). Vi kan erbjuda dig ett unikt tillfälle att vara med på vår gemensamma utvecklingsresa mot ett IM som genom samsyn mellan alla skolans kompetenser, gör sitt yttersta för att skapa goda förutsättningar för våra elevers framtid.

Nu söker vi en elevkoordinator till oss på IM. Du har erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov såsom problematisk skolfrånvaro, bristande motivation och individuella studiegångar. Tjänsten innebär att både jobba i team på skolan och med andra aktörer utanför skolan, som t.ex. Socialtjänsten. Tillsammans med skolans personal jobbar ni för att eleverna ska trivas på skolan och skapar förutsättningar för bästa möjliga skolmiljö. Du har en samordnande funktion för Virginska gymnasiets elevstödjare och leder era möten tillsammans med rektor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• handleda och stödja elever i socialt samspel och i studiesituationer
• medverka till att skapa en trygg miljö på skolan, samt delta i skolans trygghetsteam
• verka för att stärka elevernas studiemotivation, lärande, utveckling och hälsa
• förebygga och följer uppkommna händelser och konflikter genom att finnas på plats i exempelvis klassrumsmiljön genom att samtala med berörda parter
• samverkaa med skolledning, elevhälsoteam, lärare, vårdnadshavare, skolans övriga personal, samt externa aktörer i arbetet med att öka måluppfyllelsen för eleverna
• känna till och följa verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning mot beteendevetenskap, pedagogik, socialpedagogik, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• tidigare erfarenhet av att arbeta på IM/SPRI eller erfarenhet av annat arbete med ungdomar med liknande bakgrund

Du bör vara en person som har ett starkt eget driv i din profession samtidigt som du gillar att arbeta tillsammans med skolans alla professioner. Du är lösningsfokuserad och villig att använda hela ditt yrkes verktygslåda för att våra elever ska lyckas. Du har lätt för att bygga relationer och skapar trygghet och motivation i gruppen. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du har ett professionellt förhållningssätt och en förmåga att se helheter och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter och förblir lugn även i pressade situationer. Du har välgrundade och tydliga värderingar och kan stå upp för dem i olika situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med problematisk skolbakgrund
• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med drogproblematik
• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med kriminell bakgrund 

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 10 januari

Antal tjänster: 1-2

Om arbetsplatsen
Virginska gymnasiet är en av fem kommunala gymnasieskolor i Örebro. Antalet elever är ca 1 600 och medarbetarna på skolan är ca 200. Skolan har både nationella program och riksgymnasium för döva och hörselskadade samt introduktionsprogram och särskola. Läs vidare på orebro.se/virginskagymnasiet

Du kan även läsa mer om hur det är att jobba som gymnasielärare hos Örebro kommun på orebro.se/jobb/vuxenlarare!

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb/larare.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2 januari.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Elevkoordinator med inriktning fotbollsprofil till Almby skola 7-9

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 13
På Almby skola har vi respekt för individen, tror på att olikhet berikar, och har lärandet i fokus. Vi satsar på gediget kollegialt lärande och en stark elevhälsa. Vi rustar eleverna för livet och når goda resultat.

Om tjänsten
Almby skola söker nu en elevkoordinator med fokus på skolans fotbollsprofil. Skolans fotbollsprofil är ett samarbete med Örebro SK fotboll och är inriktad mot våra elever i årkurs 7-9. Som elevkoordinator kommer att ha en central roll i vår verksamhet där du tillsammans med övriga stödfunktioner samarbetar för att eleverna ska få en meningsfull och utvecklande skolgång. Tillsammans med pedagoger, elevhälsa och personalen kring elevcafé och studiestöd ansvarar du för planering, utförande och utvärdering av insatser mot elever som behöver stöd i sin utveckling. Du får ett stort ansvar för att bidra till en trygg miljö på skolan och blir en viktig del i vårt arbete mot uppsatta mål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• ansvara för vår fotbollsprofil
• handleda och stödja eleverna i socialt samspel
• skapa en trygg skolmiljö och delta i skolans trygghetsarbete
• stärka elevernas studiemotivation
• samverka med skolans övriga personal i det måluppfyllande arbetet
• samverka med mentorer, elevhälsa och övrig personal i kontakter med vårdnadshavare och externa aktörer som är kopplade till eleverna
• arbete och dokumentation i de verksamhetssystem som finns, tex tjänsteanteckningar, oros- och polisanmälningar samt utredning och dokumentation kring trygghetsärenden

Kompetenskrav

• högskole/universitetsutbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning, såsom beteendevetare, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Vi söker dig som är trygg och stabil och kan skapa goda relationer som håller över tid. Som elevkoordinator kan du planera ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att anpassa dig till nya situationer och förändrade förutsättningar. Du drivs av att skapa goda förutsättningar för att elever ska lyckas och hanterar uppkomna situationer på ett lugnt, tydligt och pedagogiskt sätt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av kvalificerat arbete kring barn och ungdomar i behov av stöd i sin utveckling
• eget aktivt fotbollsutövande

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: fr.o.m. 10 januari t.o.m. 22 december

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen 
Intraprenaden Almby skola är en skola för alla elever, oavsett bakgrund, förutsättningar och behov. Almby skola ska vara en förebild för ett mer integrerat Örebro, där olika bakgrund berikar eleverna, och där alla elever är alla vuxnas ansvar.
Vi är en skola med ett stort fokus på våra två huvuduppdrag - kunskap och värdegrund. Hos oss får eleverna 10 år på sig att utveckla kunskaper och värden i en trygg miljö. Vi vill att våra elever lämnar oss med god självkänsla och väl förberedda för livet.

Du kan läsa mer om vår skola här: orebro.se/almbyskola

Övrig information
Kom ihåg att bifoga examensbevis i ansökan!

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kan att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 20 december.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Behandlingspedagog 100%, tillsvidareanställning

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 1
SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingspedagog har Du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna, I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. Tillsammans med övrig personal är Du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner.

KVALIFIKATIONER
Behandlingspedagogutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, t ex undersköterska eller skötare med mångårig erfarenhet. Erfarenhet av arbete från beroendevård är särskilt meriterande. MI, ÅP och 12-steg är meriterande. För arbetet krävs att Du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränder och vara konsekvent. Det krävs att Du har mycket god samarbetsförmåga men även att Du kan arbeta självständigt. Du bör även ha en förmåga att uttrycka Dig i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är meriterande. Frågan om kriminell belastning kommer att prövas.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Behandlingsassistent natt, tillsvidareanställning 95,19%

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 1
SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent har Du ett stort ansvar för arbetet med klienterna. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med göromål och rutiner. Tillsammans med övrig personal är Du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner.

KVALIFIKATIONER
Lägst gymnasiekompetens men vi ser gärna behandlingspedagogutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, t ex undersköterska eller skötare med mångårig erfarenhet. Erfarenhet av arbete från psykiatrisk eller/och beroendevård är särskilt meriterande. För arbetet krävs att Du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränser och vara konsekvent. Det krävs att Du har mycket god samarbetsförmåga. Du bör även ha en förmåga att uttrycka Dig i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är meriterande. Frågan angående kriminell belastning kommer att prövas.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Socialpedagog till Engelbrektsskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 6
Vill du arbeta med en förebyggande elevhälsa och ingå i skolans elevhälsoteam? Har du även ett engagemang i utvecklingsfrågor som rör skola och elevhälsa, då är detta ett arbete för dig. Sök tjänsten som socialpedagog på Engelbrektsskolan!

Om tjänsten
Som socialpedagog på Engelbrektsskolan ingår du i skolans elevhälsogrupp, samt elevhälsoteamet (EHT) där även skolläkare och skolpsykolog ingår. Huvuduppdrag är det hälsofrämjande och förebyggande arbetet. Du tillför socialpedagogs kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete, samt ger råd och information i socialpedagogiska frågor.

Du strukturerar och samordnar sociala insatser runt elever med olika skolsvårigheter. I tjänsten handleder du som socialpedagog också lärare i psykosociala frågor, arbetar med elever på individ- och gruppnivå samt har stödsamtal med elever. Utifrån eleven samarbetar du med lärare, vårdnadshavare och övriga inom elevhälsoteamet men också med socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatrin med flera.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta främjande och förebyggande
• initiera och medverka i utvecklings- och kvalitetsarbete
• genomföra yrkesmässiga samtal, utreda vid behov
• leda trygghetsarbetet på skolan tillsammans med trygghetsgruppen
• delta i arbete med att implementera och revidera handlingsplaner
• arbeta utifrån beprövad kunskapsteori och evidensbaserade metoder
• arbeta med grupper av elever vid akuta behov och i förebyggande syfte
• dokumentera i aktuella verksamhetssystem
• ge professionell handledning och konsultation till skolpersonal
• bidra med socialt och psykosocialt perspektiv i utvecklingen av den pedagogiska verksamheten
• tillsammans med skolledning, elevhälsoteam och skolans övriga personal arbeta för en god psykosocial arbetsmiljö för skolans elever

Kompetenskrav

• högskoleexamen (180 hp) inom beteendevenskap, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Som socialpedagog är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, då yrket kräver många olika kontakter med kurator, skolsköterska, specialpedagoger, lärare etc. Du har ett starkt driv och kan själv strukturera upp dina processer, där du gör en tydlig plan och prioritering. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du ska vara ansvarsfull, kreativ och vara tydlig i din kommunikation med barn, föräldrar och medarbetare. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv upp ditt arbete, där du prioriterar olika uppgifter på ett effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete som socialpedagog eller med liknande arbetsuppgifter
• erfarenhet av att arbeta inom grundskola
• erfarenhet av att handleda lärare

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 mars 2022 eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas

Om arbetsplatsen
Mångfald, delaktighet och respekt. Det är några av ledorden i Örebro kommuns förskolor och skolor. Med drygt 25 000 barn och unga i våra förskolor och skolor, och med mer än 5000 anställda inom barn och utbildning är det självklart att våra verksamheter är spännande och intressanta. Hos oss har du chansen att utveckla och att utvecklas – här finns arbetsplatser med många möjligheter!

Engelbrektsskolan ligger nära Örebros stadskärna och vår vackra stadspark, närmare bestämt vid Svartån (Slussen). Här finns elever från skolår 4 till skolår 9, totalt ca 780 elever och ca 120 anställda. I skolan finns också grundsärskola för skolår 4-9 samt träningsskola för åk 7-9. Skolan har också ett fritidshem för skolår 4-6. Skolans profil är dans och fotboll. Engelbrektsskolan drivs sedan några år som kommunal intraprenad.

Du kan läsa mer om vår skola här: orebro.se/engelbrektsskolan

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 16 december.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Verksamhetspedagog till GOS Område 2

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 19
Vill du vara med och forma det pedagogiska arbetet? Vi söker en driven, engagerad och strukturerad kollega som trivs med att jobba med människor och brinner för att hitta det som gör skillnad i vardagen.

Om tjänsten
Tjänsten kommer vara fördelad mellan tre serviceboenden Karlsgatan 50, Markgatan 8 och Granrisvägen 27B. Här kommer du som verksamhetspedagog tillsammans med enhetschef och boendestödjare få en central roll i att sätta ramar och rutiner för det pedagogiska arbetet. Du har ett delegerat ansvar att planera, genomföra och utvärdera pedagogiskt arbete i verksamheten, där du även introducerar nya kollegor. I arbetet vägleder och utbildar du arbetsgrupper i arbetssätt och evidensbaserade metoder, med utgångspunkt i servicemottagarens förutsättningar och individuella behov av stöd. Vidare fungerar du som ett stöd till såväl enhetschef som arbetsgruppen, där du analyserar verksamhetens kvalitetsavvikelser, planerar åtgärder och bidrar till verksamhetsutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta med perspektivet grupp och organisation i verksamheter
• initiera, implementera och följa upp ny och evidensbaserad kunskap i verksamheten på uppdrag av den verksamhetsnära ledningen
• ge stöd i att utveckla och analysera arbetssätt och metoder i verksamheterna
• utveckla samverkansformer för närstående och tvärprofessionella team
• ha god kännedom om samt följa gällande lagar, policys, rutiner, riktlinjer, mål och planer

Kompetenskrav

• högskola/universitetsutbildning om minst 180 hp såsom arbetsterapeut, socionom, beteendevetare, lärare, specialpedagog, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig
• minst två års dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer
• kunna cykla

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med servicemottagaren och övrig personal samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver. Du har god datavana då arbetet innefattar social dokumentation. För att trivas i rollen ska du tycka om att själv strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare, men även arbeta bra med andra människor. Du är lugn, stabil och kontrollerad, ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• erfarenhet av/utbildning i individens behov i centrum (IBIC/ICF)
• utbildning inom/erfarenhet av AKK (alternativ och kompletterande kommunikation)
• kunskap inom/erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande
• kunskap inom/erfarenhet av att arbeta med stödtecken
• B-körkort för manuell växellåda

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 10 januari 2022

Antal tjänster: 1

Arbetstid: dagtid, raka veckor

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

Om arbetsplatsen
Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska- och psykiska funktionsvariationer enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Tre serviceboenden Markgatan 8, Karlsgatan 50 och Granrisvägen 27B som tillsammans har 13 boendestödjare och ca 30 servicemottagare. Vi stöttar servicemottagare med olika funktionsvariationer, så som IF och autism. Vi arbetar med individen i centrum och är noga med att kvalitetssäkra de insatser vi ger så att servicemottagaren kan leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Övrig information
Servicemottagare har husdjur!

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 5 december.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Socialpedagog, behandlingspedagog eller likvärdigt till avhopparverksamhet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 10
REVIV avhopparstöd
REVIV söker socialpedagog, behandlingspedagog eller likvärdigt till avhopparverksamhet i Örebro
Reviv är en privatägd verksamhet som erbjuder bland annat avhopparverksamhet.

TJÄNSTEN
Reviv söker en socialpedagog eller likvärdigt för att arbeta tillsammans med oss med målgruppen individer som vill lämna en kriminell livsstil. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara ansvarig för eller delaktig i att driva de processer som tillhör individens planering framåt.

KVALIFIKATIONER
. Vi vill att du har lång erfarenhet av socialt arbete eller arbete med målgruppen.
. Du är utbildad socialpedagog, beteendevetare eller likvärdigt.
. Du är en trygg person och har en hög grad av personlig mognad och självkännedom.
. Du arbetar bra självständigt.
. Du är bra på att skapa kontaktnät och har en god kännedom om samhällets resurser.
. Du intresserar dig för människor och vill bidra till att förbättra en människas livssituation.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Handledning och kompetensutveckling är en naturlig del av verksamheten.

Ansök nu

Socialpedagog, behandlingspedagog eller likvärdigt till avhopparverksamhet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 9
REVIV avhopparstöd
REVIV söker socialpedagog, behandlingspedagog eller likvärdigt till avhopparverksamhet i Örebro
Reviv är en privatägd verksamhet som erbjuder bland annat avhopparverksamhet.

TJÄNSTEN
Reviv söker en socialpedagog eller likvärdigt för att arbeta tillsammans med oss med målgruppen individer som vill lämna en kriminell livsstil. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara ansvarig för eller delaktig i att driva de processer som tillhör individens planering framåt.

KVALIFIKATIONER
. Vi vill att du har lång erfarenhet av socialt arbete eller arbete med målgruppen.
. Du är utbildad socialpedagog, beteendevetare eller likvärdigt.
. Du är en trygg person och har en hög grad av personlig mognad och självkännedom.
. Du arbetar bra självständigt.
. Du är bra på att skapa kontaktnät och har en god kännedom om samhällets resurser.
. Du intresserar dig för människor och vill bidra till att förbättra en människas livssituation.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Handledning och kompetensutveckling är en naturlig del av verksamheten.

Ansök nu

Elevkoordinator till Mellringeskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 11
Vill du vara med och stötta våra elever i deras skolgång? Till Mellringeskolan söker vi nu en elevkoordinator som vill jobba med våra elevers motivation och utveckling.

Om tjänsten
Som elevkoordinator hos oss på Mellringe arbetar du för att ge våra elever på högstadiet bästa möjliga förutsättningar för sin skolgång. Tillsammans med skolans övriga personal ansvarar du för planering, utförande och utvärdering av insatser mot elever som behöver stöd i sin sociala utveckling. Du får ett stort ansvar för att skapa en trygg miljö på skolan och blir en del av vårt trygghetsarbete, där du löser uppkomna konflikter genom att finnas på plats i klassrum, korridorer och andra platser där eleverna rör sig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• handleda och stödja elever i socialt samspel
• skapa en trygg skolmiljö och är med och driver skolans värdegrunds- och trygghetsarbete
• stärker elevernas studiemotivation
• samverkan med skolans övriga personal för att öka elevernas måluppfyllelse
• samverka med mentorer och övriga lärare i kontakter med vårdnadshavare och externa aktörer som är kopplade till eleverna
• arbete och dokumentation i de verksamhetssystem som finns, bland annat med tjänsteanteckningar, oros- och polisanmälningar samt dokumentation och utredningar i kränkningsärenden

Kompetenskrav

• högskola/universitetsutbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning, såsom beteendevetare, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig

Vi söker dig som är bra på att skapa kontakter och kan underhålla relationer över tid. Du behöver vara lugn och stabil i stressituationer och du tappar inte tålamodet i första laget. Som elevkoordinator kan du planera ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du drivs av att stötta elever i deras utveckling och har lätt för att hantera uppkomna situationer på ett pedagogiskt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete i grundskola
• erfarenhet av arbete med ungdomar från utanförskapsområden

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% 

Tillträde: 10 januari 2022

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen 
Mellringeskolan är en F-9 skola på väster i Örebro med ungefär 700 elever. Eleverna kommer framförallt från Örebros västra stadsdelar och närmsta landsbygden. Mellringeskolan 7-9 har drygt 350 elever och 50 personal. Personalen är indelad i arbetslag som är organiserade runt gemensamma klasser. Arbetslagen är navet för både arbete med måluppfyllelse och elevhälsa. Som stöd till lärararbetslagen finns förutom skolledning och administration en elevhälsogrupp. På skolan finns elevkoordinatorer, kurator, skolsköterska och elevassistenter.

För att skapa riktigt bra förutsättningar för elevernas lärande och en likvärdig skolgång är de tre läsåren indelade i 12 studieperioder. Varje period har inom respektive ämne gemensamma mål som eleverna arbetar mot och pedagogerna följer upp.

Varje morgon har vi ”PULS” vilket innebär att eleverna deltar i roliga pulshöjande aktiviteter under 30min. Vi är övertygade om att elever som rör på sig regelbundet mår bättre och då får bättre förutsättningar att lyckas i skolan.

Skolan drivs från och med 2015 som en intraprenadskola inom Örebro kommun. Det innebär att verksamheten har större befogenheter och ansvar än andra kommunala verksamheter.

Mer information om skolan hittar du på http://www.orebro.se/mellringe eller följ oss på sociala medier!

Du kan läsa mer om vår skola här: orebro.se/mellringeskola 

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 21 november.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Boendestödjare LSS gruppbostad

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 25
Boendestödjare till gruppbostad Örebro
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana. Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi.
Humana söker nu engagerade boendestödjare/stödpedagoger till ett av våra LSS-boenden i Örebro. Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Du ska bistå de boende i dagliga sysslor, såsom matlagning, städ och i vissa fall även personlig hygien. Du utgår alltid från varje boendes individuella behov och rätten till självbestämmande. En stor del av arbetet består i att utifrån varje boendes förutsättningar bidra till den boendes självständighet. Du ska vara aktiv och gillar att planera och ta egna initiativ med de som bor i verksamheten.
Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, upprättande av genomförandeplaner mm. vilket förutsätter viss datorvana. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga, sysselsättning, LSS-handläggare, myndigheter och landstingskontakter m fl.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, AKK och tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi vill att du har följande kompetenser:
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Adekvat utbildning inom vård och omsorg, högskoleutbildning är meriterande.
Erfarenhet av arbete med målgrupper inom LSS
Kunskap om lagstiftningen inom LSS
Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande och utmanande.
Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
B-körkort
Arbetstid:
Dag, kväll, helg. Tjänstgöring journatt ingår, sysselsättningsgrad 80%.
Sista ansökningsdatum:
Sista ansökningsdag är den 12/11. Tillträde snarast.
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Kontaktuppgifter: Malin Alvin,  malin.alvin@humana.se
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se

Ansök nu

Behandlingspedagog, tillsvidareanställning 100%

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 18
SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent har Du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna, I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. Tillsammans med övrig personal är Du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner.

KVALIFIKATIONER
Behandlingsassistentutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, t ex undersköterska eller skötare med mångårig erfarenhet. Erfarenhet av arbete från beroendevård är särskilt meriterande. MI, ÅP och 12-steg är meriterande. Meriterande är även erfarenhet av missbruksvård i kombination med samsjuklighet. För arbetet krävs att Du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränder och vara konsekvent. Det krävs att Du har mycket god samarbetsförmåga men även att Du kan arbeta självständigt. Du bör även ha en förmåga att uttrycka Dig i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är meriterande. Frågan om kriminell belastning kommer att prövas.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Boendestödjare LSS gruppbostad

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 21
Boendestödjare till gruppbostad Örebro
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana. Inom division LSS erbjuder Humana LSS-verksamheter både på entreprenadavtal och i Humanas egen regi.
Humana söker nu engagerade boendestödjare/stödpedagoger till ett av våra LSS-boenden i Örebro. Boendet riktar sig mot personkrets 1 enligt § 9.9 LSS för vuxna och har plats för 6 personer.
Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan hos den boende och motivera till självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Du ska bistå de boende i dagliga sysslor, såsom matlagning, städ och i vissa fall även personlig hygien. Du utgår alltid från varje boendes individuella behov och rätten till självbestämmande. En stor del av arbetet består i att utifrån varje boendes förutsättningar bidra till den boendes självständighet. Du ska vara aktiv och gillar att planera och ta egna initiativ med de som bor i verksamheten.
Arbetet innebär vissa administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation, upprättande av genomförandeplaner mm. vilket förutsätter viss datorvana. En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga, sysselsättning, LSS-handläggare, myndigheter och landstingskontakter m fl.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, AKK och tydliggörande pedagogik.
Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende.
Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Adekvat utbildning inom vård och omsorg, högskoleutbildning är meriterande.
Erfarenhet av arbete med målgrupper inom LSS
Kunskap om lagstiftningen inom LSS
Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.
Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande och utmanande.
Du ska vara ansvarsfull och själva kunna strukturera ditt arbete.
Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
B-körkort
Arbetstid:
Dag, kväll, helg. Tjänstgöring journatt ingår, sysselsättningsgrad 80%.
Sista ansökningsdatum:
Sista ansökningsdag är den 8/10. Tillträde snarast.
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsterna kan komma att tillsättas löpande och innan ansökningstiden går ut.
Kontaktuppgifter: Malin Alvin,  malin.alvin@humana.se
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se

Ansök nu

Behandlingspedagog, tillsvidareanställning

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 14
SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent har Du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna, I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. Tillsammans med övrig personal är Du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner.

KVALIFIKATIONER
Behandlingsassistentutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, t ex undersköterska eller skötare med mångårig erfarenhet. Erfarenhet av arbete från beroendevård är särskilt meriterande. MI, ÅP och 12-steg är meriterande. För arbetet krävs att Du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränder och vara konsekvent. Det krävs att Du har mycket god samarbetsförmåga men även att Du kan arbeta självständigt. Du bör även ha en förmåga att uttrycka Dig i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är meriterande. Frågan om kriminell belastning kommer att prövas.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Verksamhetspedagog till vår nya gruppbostad på Skolgatan i Vintrosa

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 17
Vill du vara med och forma det pedagogiska arbetet på vår nya gruppbostad i Vintrosa? 

Om tjänsten
På den nyöppnade gruppbostaden Skolgatan i Vintrosa kommer du som verksamhetspedagog tillsammans med enhetschef, stödpedagoger och boendestödjare få en central roll i att sätta ramar och rutiner för det pedagogiska arbetet. Du har ett delegerat ansvar att planera, genomföra och utvärdera pedagogiskt arbete i verksamheten, där du även introducerar nya kollegor. I arbetet vägleder och utbildar du arbetsgrupper i arbetssätt och evidensbaserade metoder, med utgångspunkt i servicemottagarens förutsättningar och individuella behov av stöd. Vidare fungerar du som ett stöd till såväl enhetschef som arbetsgruppen, där du analyserar verksamhetens kvalitetsavvikelser, planerar åtgärder och bidrar till verksamhetsutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta med perspektivet grupp och organisation i verksamheter
• initiera, implementera och följa upp ny och evidensbaserad kunskap i verksamheten på uppdrag av den verksamhetsnära ledningen
• ge stöd i att utveckla och analysera arbetssätt och metoder i verksamheterna
• utveckla samverkansformer för närstående och tvärprofessionella team
• ha god kännedom om samt följa gällande lagar, policys, rutiner, riktlinjer, mål och planer

Kompetenskrav

• högskola/universitetsutbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning såsom socionom, beteendevetare, lärare, specialpedagog, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig
• minst 2 års dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med servicemottagaren och övrig personal samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver. För att trivas i rollen ska du tycka om att själv strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare, men även arbeta bra med andra människor. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer, ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du har god datavana då arbetet innefattar social dokumentation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• erfarenhet av/utbildning i individens behov i centrum (IBIC)
• utbildning inom/erfarenhet av MI (motiverande samtal)
• kunskap inom/erfarenhet av att arbeta med integrerad psykiatri
• kunskap inom/erfarenhet av att arbeta med personer med utåtagerande beteende

Om arbetsplatsen
Gruppbostaden på Skolgatan i Vintrosa ger stöd och service till personer med fysiska- och psykiska funktionshinder enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Socialtjänstlagen (SoL). På gruppbostaden kommer det bo 6 servicemottagare med olika funktionsvariationer, så som IF och autism. Vi arbetar med individen i centrum och är noga med att kvalitetssäkra de insatser vi ger så att servicemottagaren kan leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Arbetstid: dag raka veckor

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 4 oktober.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Behandlingsassistent natt, tillsvidareanställning 95,19%

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 14
SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent har Du ett stort ansvar för arbetet med klienterna. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med göromål och rutiner. Tillsammans med övrig personal är Du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner.

KVALIFIKATIONER
Lägst gymnasiekompetens men vi ser gärna behandlingsassistentutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, t ex undersköterska eller skötare med mångårig erfarenhet. Erfarenhet av arbete från psykiatrisk eller/och beroendevård är särskilt meriterande. För arbetet krävs att Du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränser och vara konsekvent. Det krävs att Du har mycket god samarbetsförmåga. Du bör även ha en förmåga att uttrycka Dig i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är meriterande. Frågan angående kriminell belastning kommer att prövas.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Boendepedagog till HVB Athena-gruppen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 17
Brukar du få höra att du är social och har bra hand med människor? Har du lätt för att sätta dig in i en annan människas situation? Vill du göra skillnad? Är du också ansvarsfull, engagerad, flexibel, nyfiken och gillar att leda och samarbeta? Då är det dig vi söker som boendepedagog till HVB-verksamheten Athena-gruppen. 

Om tjänsten
Athena-gruppen är ett HVB-hem för ungdomar i åldern 13-18 år vid inskrivning, med olika former av psykosocial problematik samt konstaterad eller misstänkt funktionsvariation. Det är ett av tre HVB inom Förvaltningen för sociala insatser. Eftersom varje ungdom hos oss är unik så blir dina arbetsdagar också det. Grunden är basarbetet på HVB, där alla medarbetare, med olika grunduppdrag, ska samarbeta som ett lag för att erbjuda möjlighet till utveckling för placerade ungdomar och deras familjer. Som boendepedagog har man dessutom riktade pedagogiska uppdrag i verksamheten. Du kommer att ha schemalagd arbetstid vilket innebär varierande arbetstider.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• delta och stödja ungdomarna i vardagen
• vara en stödfunktion till kollegor gällande det pedagogiska arbetet
• planera, genomföra, utvärdera och analysera det pedagogiska arbetet
• samarbeta med kollegor i upprättandet och uppföljning av genomförandeplaner
• arbeta utifrån rekommenderade metoder för personer med kognitiva funktionsvariationer
• ha kontakt med bl.a. anhöriga och andra i servicemottagarens nätverk  
• dokumentera och arbeta i de verksamhetssystemen som finns

Kompetenskrav

• högskola/universitetsutbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning såsom socionom, beteendevetare, fritidspedagog, specialpedagog, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig
• 3 årserfarenhet av att arbeta med personer med kognitiva funktionsnedsättningar
• B-körkort för manuell växellåda
• erfarenhet av arbete med rekommenderade metoder från Socialstyrelsen, t.ex. lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, AKK m.fl.

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med ungdomarna och övrig personal samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver. För att passa som boendepedagog hos oss arbetar du bra med andra människor och har förmåga att sätta dig in i andras perspektiv utan att ta över personens känslor. Du har lätt att för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt. Du tar också ansvar för din uppgift och kan själv strukturera ditt arbetssätt och du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Vidare kan du förstå din roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar och deras familjer

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Schemalagd dag/kväll/var tredje helg samt sovande jour

Om arbetsplatsen
Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionsvariationer enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Verksamheten ligger på Mellringevägen. Arbetsgruppen består av föreståndare, biträdande föreståndare, kuratorer, boendestödjare och boendepedagoger.

Övrig information
Om du erbjuds arbete med barn/ungdomar är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 3 oktober.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Behovsanställd behandlare till Kricas HVB i Örebro

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 30
Krica Behandling och Utbildning söker nu behandlare till Kricas HVB i Örebro för behovsanställning
Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
Krica HVB i Örebro har plats för 12 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 13-17 år.
Tjänstgöring sker dagtid, kvällstid, helger och sovande jourer. Vi söker även dig som är intresserad av att arbeta natt.
Arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familjer och deras nätverk. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. I tjänsten ingår även att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Det ingår även behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du har utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom, psykolog, sjuksköterska med psykiatrisk inriktning eller likvärdig högskoleutbildning. Du är intresserad av, och har förmåga att arbeta med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQ certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 45001.
Vi ser helst att du innehar körkort för personbil.
Senast ansökningsdatum: 2021-09-30, urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till marie.bjorklund@krica.se.
Återkoppling kommer ske till de kandidater som bedöms aktuella för tjänsten. Vi ber om ursäkt i förväg att vi inte kommer ha möjlighet att besvara alla ansökningar.
Vid frågor om tjänsten kontakta enhetschef Marie Björklund 070-457 01 48
Varmt välkommen att söka!

Ansök nu

Nattpersonal till Kricas HVB i Örebro

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 20
Krica Behandling och Utbildning söker nu ordinarie nattpersonal till Kricas HVB i Örebro. Tillsättning så snart som möjligt enligt överenskommelse. Vi söker också behandlare för behovsanställning. Tjänstens omfattning kan anpassas efter önskemål.
Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
Krica HVB i Örebro har plats för 12 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 13-17 år.
Tjänstgöring sker nattid med aktiv arbetstid 21.30-03.30 och sedan jour fram till 07.00
Arbetsuppgifter
På natten föregår inget aktivt behandlingsarbete, då målet är att ungdomarna ska sova. En stor del av ditt arbete kommer dock vara att bemöta oro, ångest, funderingar och att vara en trygg och tydlig vuxen. Det ingår även behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter. Du arbetar ensam på natten från kl 23.00 men en till personal finns i huset som har beredskap och kan väckas vid behov.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du får gärna ha utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom, psykolog, sjuksköterska med psykiatrisk inriktning eller likvärdig högskoleutbildning men det är inget krav. Du är intresserad av, och har förmåga att arbeta med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQ certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 45001.
Senast ansökningsdatum: 2021-09-15, urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till marie.bjorklund@krica.se
Vid frågor om tjänsten kontakta enhetschef Marie Björklund 070-457 01 48
Varmt välkommen att söka!

Ansök nu

Boendepedagog till Riksgymnasiets boende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 10
Är du intresserad av ett viktigt arbete där du har möjlighet att göra skillnad? Just nu söker vi på Riksgymnasiets boende en engagerad boendepedagog som kommer ha en central roll som pedagogisk ledare i vår verksamhet!

Om tjänsten
I Örebro finns Sveriges enda riksgymnasium för elever med olika grad av hörselnedsättning samt elever med språkstörning. Under studietiden erbjuds eleverna plats i vårt boende där man får möjlighet att växa, lära och kanske förverkliga sina drömmar! Du har en central roll som pedagogisk ledare i ett glatt gäng boendestödjare som stöttar ungdomarna. Du placeras i ett av våra arbetslag och till våren finns planer att utöka med någon eller några kollegor.

Boendet består av 6 elevarbetslag indelade i 3 områden. Boendets uppdrag är att skapa trygghet i boendet; tillsyn, stöd, uppföljning, samtal och aktiviteter som utvecklar eleverna. Boendestödjare svarar för arbetet med ungdomarna och din roll är att arbeta sammanhållande i elevarbetslagen och utveckla elevarbetet med goda och trygga rutiner. Du kommer även arbeta med kartläggning, planering och samarbeten i vissa elevärenden. Då funktionen är ny hos oss blir du en central och viktig kugge i att, tillsammans med arbetslag och arbetsledare, utveckla rollen framåt. Beslut om att permanenta tjänsten tas under året.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta främjande för elevers trygghet och sociala utveckling
• planera, genomföra, utvärdera och analysera det pedagogiska arbetet
• stödja och samordna kollegor i upprättande och uppföljning av elevers individuella handlingsplaner
• omvärldsbevaka och föra in ny kunskap i verksamheten
• introducera personal och utveckla arbetssätt för ökad professionalisering
• stötta upp i det praktiska arbetet vid behov

 Kompetenskrav

• högskoleexamen 180 hp, social eller pedagogisk inriktning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• kunskap i teckenspråk
• kunna kommunicera på svenska i tal och skrift med ungdomar och vårdnadshavare som inte behärskar teckenspråk

Vi söker dig som är positiv, strukturerad, lösningsinriktad samt har en naturlig förmåga att få andra att växa. Du är trygg, lugn och professionell i ditt bemötande och samarbete med andra. Du trivs i ledarrollen och gillar utmaningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• erfarenhet av arbete med ungdomar/ungdomar med särskilda behov
• erfarenhet av arbete i olika dokumentationssystem (tex. Prorenata) samt schemaläggning och projektledning/utveckling
• erfarenhet av arbetsledning eller annat ledarskap
• grundläggande IT-kunskaper

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Tillträde: from 2 augusti 2021 tom 1 augusti 2022

Antal tjänster: 1

Arbetstid: dagtid och viss kvällstid samt jourpass cirka var femte helg

Om arbetsplatsen
I Örebro finns Sveriges enda riksgymnasium för elever med dövhet och hörselnedsättning. På Riksgymnasiet studerar även elever med språkstörning och kombinerad syn- och hörselnedsättning. Här finns också Riksgymnasiesärskolan för döva och hörselskadade.
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade erbjuder 16 nationella program och alla introduktionsprogram. Utbildningen bedrivs på fyra av Örebro kommuns gymnasieskolor – Kvinnerstagymnasiet, Rudbecksgymnasiet, Tullängsgymnasiet och Virginska gymnasiet. Riksgymnasiet har också boende- och fritidsverksamhet.

Mer information om Riksgymnasiet för döva och hörselskadade finns på: www.orebro.se/riksgymnasiet

 

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 30 juni.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Behandlingsassistenter till visstidsanställningar i sommar

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 24
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb.

SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och med 12-stegsmetoden som grund.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent har Du ett stort ansvar för arbetet med klienterna.
I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med göromål och rutiner.
Tillsammans med övrig personal är Du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner.

KVALIFIKATIONER
Lägst gymnasiekompetens men vi ser gärna behandlingsassistentutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, t ex undersköterska eller skötare med mångårig erfarenhet.
Erfarenhet av arbete från psykiatrisk eller/och beroendevård är särskilt meriterande. För arbetet krävs att Du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränser och vara konsekvent. Det krävs att Du har mycket god samarbetsförmåga.
Du bör även ha en förmåga att uttrycka Dig i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Körkort är meriterande.

Frågan angående kriminell belastning kommer att prövas.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Behovsanställd behandlare till Kricas HVB i Örebro

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 10
Krica Behandling och Utbildning söker nu behandlare till Kricas HVB i Örebro för behovsanställning
Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
Krica HVB i Örebro har plats för 12 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 13-17 år.
Tjänstgöring sker dagtid, kvällstid, helger och sovande jourer. Vi söker även dig som är intresserad av att arbeta natt.
Arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familjer och deras nätverk. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. I tjänsten ingår även att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Det ingår även behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du har utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom, psykolog, sjuksköterska med psykiatrisk inriktning eller likvärdig högskoleutbildning. Du är intresserad av, och har förmåga att arbeta med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQ certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 45001.
Vi ser helst att du innehar körkort för personbil.
Senast ansökningsdatum: 2021-07-15, urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till marie.bjorklund@krica.se.
Återkoppling kommer ske till de kandidater som bedöms aktuella för tjänsten. Vi ber om ursäkt i förväg att vi inte kommer ha möjlighet att besvara alla ansökningar.
Vid frågor om tjänsten kontakta enhetschef Marie Björklund 070-457 01 48
Varmt välkommen att söka!

Ansök nu