Miljö- och klimatstrateg jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

Engagerad och driven energistrateg till Energikontoret i Region Örebro län

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 31
Engagerad och driven energistrateg till Energikontoret i Region Örebro län
Vill du vara med och driva energi- och klimatarbetet i Örebro län?

Energikontoret Region Örebro län söker nu en energistrateg.

Kom och bli en del av vårt team!
Vi på Område energi och klimat - Energikontoret - är ett engagerat gäng med olika fokusområden. Vi verkar för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela Örebro län. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå, inom alla samhällssektorer, för att främja en hållbar utveckling.

Hos oss har du stor frihet att själv påverka och utforma din arbetsdag för att få livspusslet att gå ihop.

 

Citat från en av medarbetarna:

”På energikontoret har vi den perfekta kombinationen av praktiskt och strategiskt arbete. Vi arbetar mycket med kommuner, företag, ALMI och andra aktörer för att minska utsläppen av växthusgaser. Det gör att vårt arbete kan få en stor effekt. För mig är det bästa att vi får arbeta praktiskt och se att saker händer men också få se helheten i själva omställningen. En komplex fråga behöver inte bara en lösning utan flera och där kan vi komma in eftersom vi har kontakt med kommuner, företag och andra viktiga aktörer.”

 

Om rollen
I rollen som energistrateg blir du sakkunnig inom området energi. Du kommer samordna aktörer på regional och storregional nivå för att utveckla ett hållbart energisystem i regionen. Du blir projektledare för projektet Elsmarta Östra Mellansverige vilket syftar till att stärka den regionala förmågan att möta de utmaningar som kommer av ett energisystem under förändring. Du kan även komma att jobba med andra projekt inom området.

I rollen ingår även att samordna aktörer i länet för att effektivt samverka kring energifrågan. Du erbjuder kommuner, elnätbolag och företag stöd och kunskap om frågor kopplade till elnätskapacitet, energiplanering och effektivare energianvändning. Du initierar och genomför olika aktiviteter inom projektet och rapportera resultat till finansiärerna.

 

Din profil
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning, gärna som energisystemingenjör, eller motsvarande. Vi ser att du jobbat några år med energifrågor. Du gillar utmaningar och att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö.

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och tycker om att hjälpa människor och företag. Du har lätt för att ta egna initiativ, ta ansvar för och planera och genomföra arbete självständigt och lätt tar till dig och förmedlar ny kunskap. Som person är du utåtriktad och brinner för energi- och klimatomställningen och med ditt engagemang kan du skapa dina egna arbetsuppgifter och nå resultat. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, så väl i tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om organisationen:
Region Örebro läns vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv” som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör, bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare.

 

Ansökan och information
Låter det intressant för dig?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Roseen, HR-konsult, på telefon 070–259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 3 mars.

Ansök nu

Nu söker vi en Hållbarhetsstrateg med inriktning bygg för vikariat!

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 21
Futurum Fastigheter är idag ca 110 anställda, vi förvaltar cirka 400 000 kvm och omsättningen uppgår till cirka 650 mnkr. Sedan bolaget startade har Futurum byggt om och byggt nytt för cirka 4,5 mdkr. Vill du bli en del av vårt härliga gäng? Ta då chansen och sök vikariatet som Hållbarhetsstrateg hos oss på Futurum!
Om tjänsten
Som hållbarhetsstrateg hos oss är du en nyckelperson med många kontaktytor, både internt med kollegor, men även externt med våra samarbetspartners och kunder.
Du ansvarar och arbetar med:
klimatdeklarationer och klimatberäkningar i projekt
att vara en stödfunktion för våra projektledare, upphandlare, beställare i frågor som rör miljö och hållbarhet
Sunda Hus databas och stöttar våra projektledare och förvaltare i arbetet med materialval
att ta fram underlag för redovisning enligt GHG protokollet och CSRD tillsammans med andra kollegor
uppföljning av byggavfall
att fram nya policys, riktlinjer och processbeskrivningar inom ditt arbetsområde
framtagandet av bolagets hållbarhetsrapport tillsammans med kollegor
att omvärldsbevaka och följa all ny lagstiftning som sker inom nämnda områden, och sprider kunskapen i organisationen

Vikariatet sträcker sig från 2024-03-01—2025-04-30, med tillsättning så snart som möjligt.
Vem är du?
Vi söker dig som har en relevant miljö-, hållbarhet- eller byggingenjörsutbildning och minst 180 högskolepoäng. Har du erfarenhet av fastighetsbranschen eller klimatberäkningar är det meriterande. Självklart är du en lagspelare som gillar att driva på gemensamma projekt samtidigt som du tar stort eget ansvar för att utveckla dina egna ansvarsområden. Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är ett krav för tjänsten. Likaså goda kunskaper i Officepaketet samt B-körkort.
För att trivas i rollen som hållbarhetsstrateg med inriktning bygg på Futurum ser vi att du är driven, flexibel och gillar att ha många bollar i luften samtidigt som du har en god struktur i ditt arbete. Vi vill att du är självständig och har en hög initiativförmåga för att bidra till att hitta lösningar till nya uppgifter och situationer som kan uppstå. Du gillar att ha en bred kontaktyta, nätverka och har förmåga att kommunicera med tydlighet gentemot kollegor och samarbetspartners.
Vårt erbjudande till dig
Vi kan erbjuda dig en stimulerande och utvecklande tjänst på Futurum, som förvaltar värden för miljarder kronor åt Örebro kommuns invånare. Företaget har en bra ekonomisk tillväxt och ett stabilt resultat är viktigt för att klara framtida återinvesteringar och underhåll. Futurum är nämligen mer än bara ett fastighetsbolag. Fokus ligger på att arbeta med en hållbar framtid. Bolaget vill ta ansvar för det framtida klimatavtrycket. Det ska göras genom att bygga och förvalta hus på ett hållbart sätt, arbeta för smarta energi­lösningar, miljövänliga byggnadsmaterial och genom att ta socialt ansvar. Vi erbjuder våra medarbetare friskvård och flextid. Varmt välkommen till oss på Futurum!
Låter detta intressant?
Tjänsten är ett vikariat på heltid och sträcker sig från 2024-03-01—2025-04-30, med tillsättning så snart som möjligt.
Utdrag från belastningsregistret kommer att begäras ut innan anställning kan bli aktuell.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hållbarhets-& utvecklingschef Amanda Näsström via mail; amanda.nasstrom@futurumfastigheter.se.
Sista ansökningsdag är 19 januari 2024. Alla ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan!
Krav
Miljö-, Hållbarhet- eller Byggingenjörsutbildning (minst 180hp)
Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
God kunskap i engelska i tal och skrift
Goda kunskaper i Officepaketet
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av klimatberäkningar
Erfarenhet av fastighetsbranschenOm arbetsgivaren - Futurum Fastigheter AB
Futurum Fastigheter i Örebro AB är ett helägt kommunalt fastighetsbolag som utvecklar, förädlar och förvaltar miljöer där våra barn och ungdomar tillbringar stor del av sin tid. Barnen och ungdomarna är våra kunder. Vi äger och förvaltar skolor, förskolor, brandstationer och fritidsanläggningar i Örebro kommun. Futurum fastigheter äger och förvaltar idag ca 400 000 kvm lokaler.
Läs mer om oss på www.futurumfastigheter.se

Ansök nu

Energistrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 21
På Samhällsavdelningen arbetar vi för länets hållbara utveckling, ur såväl ett socialt som ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Det gör vi inom områdena samhällsplanering, bostadsförsörjning, kulturmiljövård, social hållbarhet samt klimat och energi. Vi arbetar också för ett tryggt samhälle, med god beredskap och motståndskraft vid olycka, kris och krig.Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en energistrateg till vår enhet Klimat och energi.

Du kommer att samordna arbetet inom vårt nya uppdrag rörande Regional energiplanering. 

Vårt samhälle är precis i inledningen av en mycket stor energiomställning, där en omfattande elektrifiering är en viktig del. En omställning som är helt nödvändig för att bromsa de pågående klimatförändringarna och utveckla vår industri. Du kommer att ha en central roll i detta arbete i Örebro län. Det är stora utmaningar som ligger framför oss. Samtidigt är viljan att ställa om stor och det politiska stödet starkt. Du kommer att ha ett mycket meningsfullt jobb att gå till!

Du kommer att arbeta nära de energi- och klimatstrateger som finns på Länsstyrelsen idag och också med personer i andra delar av verksamheten, inte minst beredskapshandläggare och samhällsplanerare. Du kommer även att kunna dra stor nytta av dina motsvarigheter på andra länsstyrelser och det arbete de gör tack vare de aktiva nationella nätverk som finns. Kontaktytorna utanför Länsstyrelsen kommer att vara många, inte minst hos regionen, kommunerna och elnätsbolagen. Övriga näringslivet är också viktiga aktörer att skapa kontakt och samverka med. 

Länsstyrelsen driver Energi- och klimatrådet i Örebro län tillsammans med Region Örebro län. Du förväntas delta aktivt och vara drivande i den fokusgrupp som jobbar med energifrågor och de aktiviteter som rör energi.

Regional energiplanering är en ny satsning från regeringen. I budgetpropositionen för 2024 skriver man att denna satsning innebär ”arbete med energiplanering, grön omställning och ökad försörjningstrygghet”. I propositionen anges vidare att ”Länsstyrelserna har en central roll för att samordna arbetet med att utveckla den regionala energiplaneringen i syfte att stärka genomförandet av energipolitiken regionalt och lokalt. Det inkluderar att bistå nationella myndigheter och elnätsbolag i deras arbete med energiplanering, nätutvecklingsplaner och energiscenarier."

Satsningen syftar till att ”stärka regionala och lokala aktörers förmåga att bidra till elektrifieringen och krisberedskapen. Satsningen syftar också till att utveckla tvärsektoriell samverkan för att övervinna hindren för elektrifiering och därmed bidra till stärkt näringslivsutveckling och minskad klimatpåverkan.”

Din roll blir att vara den drivande personen och centralfiguren för Länsstyrelsen i Örebro läns arbete med energiplanering utifrån ovan angivna text och kommande specificeringar i regleringsbrev och uppdrag.

Kvalifikationer
Du har examen från en eftergymnasial utbildning inom relevant område.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

- arbete med energifrågor
- utvecklingsarbete
- arbete som innebär mycket kontakter med olika personer och organisationer. 
- självständigt och drivande arbete
- arbete med elnätsplanering

Du har god kommunikativ förmåga, lätt att skapa förtroende och god social förmåga. Vidare har du goda kunskaper i muntlig och skriftlig framställning på svenska samt förmåga att arbeta självständigt, driva eget arbete framåt, ta och upprätthålla kontakter både inom organisationen och utanför.

Du har gott självledarskap – det vill säga förmåga att planera, styra och genomföra sitt arbete på ett självständigt sätt utifrån givna mål och ramar.

Du har datorvana och vana att använda Office-paketet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden, samt bidrar på ett prestigelöst sätt till en god arbetsmiljö.  

Resor förekommer relativt ofta i tjänsten, både inom och utom länet. Körkort är önskvärt.

Anställning
Anställningen är en tillsvidaretjänst. Länsstyrelsen tillämpar provanställning och anställningen är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Med anställning kan följa skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast måndag 15 januari 2024.

Vi söker parallellt också en Energi- och klimatstrateg med en bredare inriktning, sök gärna den tjänsten också! Se https://www.lansstyrelsen.se/orebro/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb.

Vi på Länsstyrelsen i Örebro län erbjuder dig en spännande arbetsplats. Vi kännetecknas av framåtanda, god arbetsmiljö och medarbetare med bred kompetens. Vi har korta beslutsvägar, god ekonomi och bedriver många verksamhetsöverskridande samarbeten. Som medarbetare hos oss får du ungefär 220 härliga kollegor – allt från kunniga experter till ambitiösa generalister – som alla arbetar utifrån våra fyra ledord: samverkande, serviceinriktade, rättssäkra och drivande.Länsstyrelsen i Örebro län företräder regeringen i länet. Vi utför dock många av våra uppdrag i samverkan med kommuner, näringsliv, ideella sektorer och medborgare. Detta utifrån vår vision "Tillsammans för ett hållbart och levande Örebro län”.Länsstyrelsen arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Ansök nu

Engagerad och driven energistrateg till Energikontoret i Region Örebro län

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 19
Engagerad och driven energistrateg till Energikontoret i Region Örebro län
Vill du vara med och driva energi- och klimatarbetet i Örebro län?

Energikontoret Region Örebro län söker nu en energistrateg.

Kom och bli en del av vårt team!
Vi på Område energi och klimat - Energikontoret - är ett engagerat gäng med olika fokusområden. Vi verkar för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela Örebro län. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå, inom alla samhällssektorer, för att främja en hållbar utveckling.

Hos oss har du stor frihet att själv påverka och utforma din arbetsdag för att få livspusslet att gå ihop.

 

Citat från en av medarbetarna:

”På energikontoret har vi den perfekta kombinationen av praktiskt och strategiskt arbete. Vi arbetar mycket med kommuner, företag, ALMI och andra aktörer för att minska utsläppen av växthusgaser. Det gör att vårt arbete kan få en stor effekt. För mig är det bästa att vi får arbeta praktiskt och se att saker händer men också få se helheten i själva omställningen. En komplex fråga behöver inte bara en lösning utan flera och där kan vi komma in eftersom vi har kontakt med kommuner, företag och andra viktiga aktörer.”

 

Om rollen
I rollen som energistrateg blir du sakkunnig inom området energi. Du kommer samordna aktörer på regional och storregional nivå för att utveckla ett hållbart energisystem i regionen. Du blir projektledare för projektet Elsmarta Östra Mellansverige vilket syftar till att stärka den regionala förmågan att möta de utmaningar som kommer av ett energisystem under förändring. Du kan även komma att jobba med andra projekt inom området.

I rollen ingår även att samordna aktörer i länet för att effektivt samverka kring energifrågan. Du erbjuder kommuner, elnätbolag och företag stöd och kunskap om frågor kopplade till elnätskapacitet, energiplanering och effektivare energianvändning. Du initierar och genomför olika aktiviteter inom projektet och rapportera resultat till finansiärerna.

 

Din profil
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning, gärna som energisystemingenjör, eller motsvarande. Vi ser att du jobbat några år med energifrågor. Du gillar utmaningar och att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö.

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och tycker om att hjälpa människor och företag. Du har lätt för att ta egna initiativ, ta ansvar för och planera och genomföra arbete självständigt och lätt tar till dig och förmedlar ny kunskap. Som person är du utåtriktad och brinner för energi- och klimatomställningen och med ditt engagemang kan du skapa dina egna arbetsuppgifter och nå resultat. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, så väl i tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om organisationen:
Region Örebro läns vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv” som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör, bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare.

 

Ansökan och information
Låter det intressant för dig?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Roseen, HR-konsult, på telefon 070–259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 11 januari.

Ansök nu

Engagerad och driven energistrateg till Energikontoret i Region Örebro län

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Okt 26
Engagerad och driven energistrateg till Energikontoret i Region Örebro län
Vill du vara med och driva energi- och klimatarbetet i Örebro län?

Energikontoret Region Örebro län söker nu en energistrateg.

Kom och bli en del av vårt team!
Vi på Område energi och klimat - Energikontoret - är ett engagerat gäng med olika fokusområden. Vi verkar för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela Örebro län. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå, inom alla samhällssektorer, för att främja en hållbar utveckling.

Hos oss har du stor frihet att själv påverka och utforma din arbetsdag för att få livspusslet att gå ihop.

 

Citat från en av medarbetarna:

”På energikontoret har vi den perfekta kombinationen av praktiskt och strategiskt arbete. Vi arbetar mycket med kommuner, företag, ALMI och andra aktörer för att minska utsläppen av växthusgaser. Det gör att vårt arbete kan få en stor effekt. För mig är det bästa att vi får arbeta praktiskt och se att saker händer men också få se helheten i själva omställningen. En komplex fråga behöver inte bara en lösning utan flera och där kan vi komma in eftersom vi har kontakt med kommuner, företag och andra viktiga aktörer.”

 

Om rollen
I rollen som energistrateg blir du sakkunnig inom området energi. Du kommer samordna aktörer på regional och storregional nivå för att utveckla ett hållbart energisystem i regionen. Du blir projektledare för projektet Elsmarta Östra Mellansverige vilket syftar till att stärka den regionala förmågan att möta de utmaningar som kommer av ett energisystem under förändring. Du kan även komma att jobba med andra projekt inom området.

I rollen ingår även att samordna aktörer i länet för att effektivt samverka kring energifrågan. Du erbjuder kommuner, elnätbolag och företag stöd och kunskap om frågor kopplade till elnätskapacitet, energiplanering och effektivare energianvändning. Du initierar och genomför olika aktiviteter inom projektet och rapportera resultat till finansiärerna.

 

Din profil
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning, gärna som energisystemingenjör, eller motsvarande. Vi ser att du jobbat några år med energifrågor. Du gillar utmaningar och att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö.

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och tycker om att hjälpa människor och företag. Du har lätt för att ta egna initiativ, ta ansvar för och planera och genomföra arbete självständigt och lätt tar till dig och förmedlar ny kunskap. Som person är du utåtriktad och brinner för energi- och klimatomställningen och med ditt engagemang kan du skapa dina egna arbetsuppgifter och nå resultat. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, så väl i tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om organisationen:
Region Örebro läns vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv” som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör, bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare.

 

Ansökan och information
Låter det intressant för dig?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Roseen, HR-konsult, på telefon 070–259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 19 november.

Ansök nu

Energistrateg till Region Örebro län

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Aug 10
Driven energistrateg med fokus på hållbara fastigheter
Bygg- och fastighetsbranschen står för en femtedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser.

Det måste vi ändra på. Därför söker vi dig som har ett driv och engagemang att arbeta för omställningen mot ett fossilfritt samhälle med förnybar energi. Du vill vara med och utveckla framtidens hållbara byggnader och energieffektivisering, tillsammans med andra viktiga aktörer inom branschen.

Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering.Kom och bli en del av vårt team!
Vi på område Energi och klimat - Energikontoret - är ett engagerat gäng med olika fokusområden där vi ska verka för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela Örebro län. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå, inom alla samhällssektorer, för att främja en hållbar utveckling.

Hos oss arbetar du som sakkunnig i energi- och klimatfrågor, och driver ett eller flera projekt. På Energikontoret Region Örebro län har du stor frihet att själv påverka och utforma din arbetsdag för att få livspusslet att gå ihop. Du får arbeta med ett gäng kompetenta och utvecklingsdrivna kollegor och ingå i ett engagerat nätverk som vill nå långt.

 

Om rollen
I rollen som energistrateg får du möjligheten att driva och leda nätverk och projekt inom energiområdet samt stötta olika aktörer i arbete för en mer hållbar bebyggelse. Du kommer ha daglig kontakt med medlemmar, intressenter och andra samarbetspartners. Du arrangera träffar, workshops och utbildningar för att våra medlemmar ska träffas och utbyta erfarenhet och goda exempel.

I rollen kommer du även leda projektmöten och samverka med andra energikontor i Östra Mellansverige samt fungera som sakkunnig gällande energieffektivisering i fastigheter.

I din roll får du samordna och driva Fastighetsnätverket i Örebro län (drygt 70 medlemmar). Nätverket är vårt viktigaste verktyg för att göra skillnad på riktigt för en mer hållbar omställning inom fastighetsbranschen.

Läs mer om Fastighetsnätverkets arbete på www.fastighetsnatverket.se

 

Din profil
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning, eller motsvarande, gärna inom energiområdet. Du gillar utmaningar och att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av energieffektivisering i småhus och andra byggnader. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av att initiera, utveckla, leda och administrera projekt.

Som person har du lätt för att ta egna initiativ och samarbeta samtidigt som du kan planera och genomföra arbete självständigt. Du är utåtriktad, har lätt för att kommunicera och tycker om att hjälpa människor och företag. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, så väl i tal som skrift.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om organisationen:
Region Örebro läns vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv” som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör, bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare.Ansökan och information
Låter det intressant för dig?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Roseen, HR-konsult, på telefon 070–259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 17 maj.

Ansök nu

Energistrateg till Region Örebro län

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 25
Driven energistrateg med fokus på hållbara fastigheter
Bygg- och fastighetsbranschen står för en femtedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser.

Det måste vi ändra på. Därför söker vi dig som har ett driv och engagemang att arbeta för omställningen mot ett fossilfritt samhälle med förnybar energi. Du vill vara med och utveckla framtidens hållbara byggnader och energieffektivisering, tillsammans med andra viktiga aktörer inom branschen.

Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering.Kom och bli en del av vårt team!
Vi på område Energi och klimat - Energikontoret - är ett engagerat gäng med olika fokusområden där vi ska verka för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela Örebro län. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå, inom alla samhällssektorer, för att främja en hållbar utveckling.

Hos oss arbetar du som sakkunnig i energi- och klimatfrågor, och driver ett eller flera projekt. På Energikontoret Region Örebro län har du stor frihet att själv påverka och utforma din arbetsdag för att få livspusslet att gå ihop. Du får arbeta med ett gäng kompetenta och utvecklingsdrivna kollegor och ingå i ett engagerat nätverk som vill nå långt.

 

Om rollen
I rollen som energistrateg får du möjligheten att driva och leda nätverk och projekt inom energiområdet samt stötta olika aktörer i arbete för en mer hållbar bebyggelse. Du kommer ha daglig kontakt med medlemmar, intressenter och andra samarbetspartners. Du arrangera träffar, workshops och utbildningar för att våra medlemmar ska träffas och utbyta erfarenhet och goda exempel.

I rollen kommer du även leda projektmöten och samverka med andra energikontor i Östra Mellansverige samt fungera som sakkunnig gällande energieffektivisering i fastigheter.

I din roll får du samordna och driva Fastighetsnätverket i Örebro län (drygt 70 medlemmar). Nätverket är vårt viktigaste verktyg för att göra skillnad på riktigt för en mer hållbar omställning inom fastighetsbranschen.

Läs mer om Fastighetsnätverkets arbete på www.fastighetsnatverket.se

 

Din profil
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning, eller motsvarande, gärna inom energiområdet. Du gillar utmaningar och att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av energieffektivisering i småhus och andra byggnader. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av att initiera, utveckla, leda och administrera projekt.

Som person har du lätt för att ta egna initiativ och samarbeta samtidigt som du kan planera och genomföra arbete självständigt. Du är utåtriktad, har lätt för att kommunicera och tycker om att hjälpa människor och företag. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, så väl i tal som skrift.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om organisationen:
Region Örebro läns vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv” som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör, bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare.Ansökan och information
Låter det intressant för dig?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Roseen, HR-konsult, på telefon 070–259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 17 maj.

Ansök nu

Energistrateg till Region Örebro län

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 10
Driven energistrateg med fokus på hållbara fastigheter
Bygg- och fastighetsbranschen står för en femtedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser.

Det måste vi ändra på. Därför söker vi dig som har ett driv och engagemang att arbeta för omställningen mot ett fossilfritt samhälle med förnybar energi. Du vill vara med och utveckla framtidens hållbara byggnader och energieffektivisering, tillsammans med andra viktiga aktörer inom branschen.

Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering.Kom och bli en del av vårt team!
Vi på område Energi och klimat - Energikontoret - är ett engagerat gäng med olika fokusområden där vi ska verka för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela Örebro län. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå, inom alla samhällssektorer, för att främja en hållbar utveckling.

Hos oss arbetar du som sakkunnig i energi- och klimatfrågor, och driver ett eller flera projekt. På Energikontoret Region Örebro län har du stor frihet att själv påverka och utforma din arbetsdag för att få livspusslet att gå ihop. Du får arbeta med ett gäng kompetenta och utvecklingsdrivna kollegor och ingå i ett engagerat nätverk som vill nå långt.

 

Om rollen
I rollen som energistrateg får du möjligheten att driva och leda nätverk och projekt inom energiområdet samt stötta olika aktörer i arbete för en mer hållbar bebyggelse. Du kommer ha daglig kontakt med medlemmar, intressenter och andra samarbetspartners. Du arrangera träffar, workshops och utbildningar för att våra medlemmar ska träffas och utbyta erfarenhet och goda exempel.

I rollen kommer du även leda projektmöten och samverka med andra energikontor i Östra Mellansverige samt fungera som sakkunnig gällande energieffektivisering i fastigheter.

I din roll får du samordna och driva Fastighetsnätverket i Örebro län (drygt 70 medlemmar). Nätverket är vårt viktigaste verktyg för att göra skillnad på riktigt för en mer hållbar omställning inom fastighetsbranschen.

Läs mer om Fastighetsnätverkets arbete på www.fastighetsnatverket.se

 

Din profil
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning, eller motsvarande, gärna inom energiområdet. Du gillar utmaningar och att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av energieffektivisering i småhus och andra byggnader. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av att initiera, utveckla, leda och administrera projekt.

Som person har du lätt för att ta egna initiativ och samarbeta samtidigt som du kan planera och genomföra arbete självständigt. Du är utåtriktad, har lätt för att kommunicera och tycker om att hjälpa människor och företag. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, så väl i tal som skrift.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om organisationen:
Region Örebro läns vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv” som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör, bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare.Ansökan och information
Låter det intressant för dig?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Roseen, HR-konsult, på telefon 070–259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 12 april.

Ansök nu

Miljöstrateg till Region Örebro län

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 10
Engagerad miljöstrateg med fokus på klimatfrågor

Vill du vara med och driva energi- och klimatarbetet i Örebro län? Energikontoret Region Örebro län söker nu en miljöstrateg, som tillsammans med kollegorna på Länsstyrelsen vill driva länets energi- och klimatråd.

I rådet sitter representanter från näringsliv, kommuner och offentlig sektor. I tjänsten ingår också att arbeta med Örebro läns energi- och klimatprogram.

Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i Örebro län. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela länet. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering.

 

Kom och bli en del av vårt team!
Vi på Område energi och klimat - Energikontoret - är ett engagerat gäng med olika fokusområden. Vi verkar för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela Örebro län. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå, inom alla samhällssektorer, för att främja en hållbar utveckling.  Hos oss har du stor frihet att själv påverka och utforma din arbetsdag för att få livspusslet att gå ihop. Du får arbeta med ett gäng kompetenta och utvecklingsdrivna kollegor och ingå i ett engagerat nätverk som vill nå långt.

 

Om tjänsten
I ditt arbete kommer du jobba med omvärldsbevakning, sätta och följa upp energi- och klimatmål för Örebro län samt kommunicera nuläge, aktiviteter och utmaningar inom energi- och klimatområdet med politiker och externa aktörer. Du kommer även att samordna och driva länets energi- och klimatråd. I det uppdraget ingår att driva arbetet framåt genom inspiration och gemensamma aktiviteter, samordna rådets aktörer i träffar och löpande arbete samt att kommunicera rådets syfte och genomförda aktiviteter, för att nå länets energi- och klimatmål.

Vidare kommer du att ha löpande kontakt med Länsstyrelsen, kommuner och företag för att samverka om frågor och aktiviteter inom energi och klimat. Du följer upp Örebro läns energi- och klimatprogram och initierar och genomför projekt och aktiviteter inom energi- och klimatområdet.

 

Din profil
Vi söker dig som har en lämplig akademisk examen och har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att kunna planera, ta initiativ och genomföra arbete självständigt samtidigt som du är van vid samarbete. Du ser utmaningar som något roligt och gillar att arbete i en utvecklande arbetsmiljö. Som person är du utåtriktad och gillar att ta kontakt med aktörer. Vidare får du energi av att utmana och utveckla dig själv och andra, du är kommunikativ och gillar att se resultat.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Om organisationen
Region Örebro läns vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv” som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör. Det bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare.

 

Ansökan och information

Låter det intressant för dig?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Roseen, HR-konsult, på telefon 070–259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 12 april.

Ansök nu

Miljöstrateg till Utvecklings- och hållbarhetsavdelningen

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 1
Vill du bli en del av Örebro kommuns hållbara utveckling och vårt arbete med Agenda 2030? Är cirkulär ekonomi eller klimatanpassning ditt område? I så fall ska du söka jobbet som miljöstrateg hos oss. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som miljöstrateg gör du utredningar, analyser och utarbetar underlag för politiska beslut. Du deltar även i utvecklingsuppdrag och är ett specialiststöd till olika verksamheter inom Örebro kommun. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med strateger inom hållbar utveckling, där miljöstrategerna främst jobbar med klimat och klimatanpassning, cirkulär ekonomi, avfall, giftfri miljö och grön finansiering. En viktig del av tjänsten är att utveckla kommunens strategiska miljöarbete bl. a. genom Örebro kommuns program för hållbar utveckling som har Agenda 2030 som grund. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som miljöstrateg ger du verksamhetsspecifikt stöd som baseras på en grundläggande generalistkompetens och förmåga att sätta dig in i olika områden. Du förväntas att självständigt och i grupp åta dig uppdrag som varierar såväl i komplexitet som i omfång. Du formulerar väl avvägda rekommendationer och fungerar som sakkunnig. Arbetet innefattar såväl skriftliga som muntliga föredragningar i exempelvis politisk nämnd samt arbete med informations- och utbildningsinsatser internt.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera men grunduppdraget är kopplat till frågor inom det ekologiska hållbarhetsområdet.
Din kompetensprofil kommer att avgöra hur fördelning av ansvar inom gruppen justeras, men just nu saknar vi ansvarig för klimatanpassning, cirkulär ekonomi och avfall. 

Kompetenskrav

• naturvetenskaplig högskoleutbildning om minst 180hp eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom miljöområdet

För att passa för uppdraget behöver du vara en utåtriktad person som har lätt för att skapa kontakt med olika aktörer såväl internt som externt. Du är initiativrik och har god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver vara analytisk och noggrann och ha en förmåga att se helhetsperspektiv utifrån de vi är till för. Du har god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift och du kan arbeta såväl enskilt som i olika gruppkonstellationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande


• erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation
• erfarenhet av arbete i kommunal förvaltning
• erfarenhet av cirkulär ekonomi, hållbar konsumtion och avfall, hållbara transporter eller klimatanpassning
• erfarenhet av projekt- och processorienterat arbete
• erfarenhet av arbete med uppföljning och analys

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen

Vi är en del av Kommunledningsförvaltningen vars uppdrag är att följa upp och utveckla kommunen samt erbjuda ett effektivt stöd till alla nämnder, verksamheter och kommunala bolag.

Kommunledningsförvaltningen består av ca 720 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer där du som miljöstrateg har ett nära samarbete med engagerade kollegor inom andra kompetensområden för att tillsammans arbeta för bästa samleverans. 

Utvecklings- och hållbarhetsavdelningen består av tre enheter. Inom enheterna arbetar olika funktioner som ger stöd till kommunens samtliga nämnder och förvaltningar. 

Läs mer om hur det är att arbeta i Örebro kommun orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 15 februari.

Välkommen med din ansökan!

Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Energi- och klimatstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 19
På Samhällsavdelningen arbetar vi för länets hållbara utveckling, ur såväl ett socialt som ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi arbetar för ett tryggt samhälle, med god beredskap och motståndskraft vid olycka, kris och krig.Arbetsbeskrivning
Vi söker en strukturerad, handlingskraftig och kommunikativ energi- och klimatstrateg med erfarenhet och sakkunskap inom området energi och klimat.

Hos oss erbjuds du utmanande arbetsuppgifter i en stimulerande arbetsmiljö. Tjänsten är placerad på Samhällsavdelningen inom enheten Klimat och energi.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att medverka till att utveckla och driva energi- och klimatarbetet utifrån länets energi- och klimatprogram. Du kommer också handlägga Klimatklivet, som är ett investeringsstöd som ska bidra till ökade satsningar på fossilfri teknik och grön omställning.

Klimat- och energienheten inrättas från årsskiftet och du kommer vara en del i att utveckla enheten och verksamheten utifrån uppsatta mål. Du förväntas bidra med sakkompetens och agera resurs i enhetens utvecklingsarbete och i övriga arbetsuppgifter inom området.

Tjänsten innebär många kontaktytor inom Länsstyrelsen men även med regionala och lokala aktörer i Örebro län.

Kvalifikationer
Vi söker dig med universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot klimat-, energi-, och miljöområdet eller hållbar utveckling.

Du har erfarenhet av energi- och/eller klimatarbete inom från offentlig sektor, och har god förståelse för politiskt styrda organisationer men också näringslivets villkor och främjande arbete i samverkan. Du har erfarenhet av att driva processer i samverkan och företräda verksamhet i olika externa sammanhang.

Vi ser gärna att du har djupare sakkompetens inom några av följande områden: hållbar samhällsplanering, energisystem, fossilfria transporter, livscykelanalyser, förnybar energi, vindkraft, cirkulär ekonomi, livsmedelsproduktion, hållbar konsumtion, fastigheter eller trähusbyggande.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och vana av att göra muntliga föredragningar och presentationer, van användare av office-paketet och andra administrativa verktyg. Du har god förmåga att arbeta strukturerat och mot uppsatta deadlines, det är meriterande att ha arbetat med att handlägga stöd eller bidrag.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du positiv och drivande med förmåga att arbeta självständigt. Du har även förmåga att planera, strukturera och arbetar bra både enskilt och i grupp. Du är lyhörd, pedagogisk och effektiv och drivs av att uppnå resultat och är uthållig. Du är engagerad och inspirerande och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer och hittar därigenom gemensamma lösningar. Du delar vårt intresse för samhällsfrågor och utvecklingsarbete och bidrar till ett gott arbetsklimat.

Det är också viktigt att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Anställning
Anställningen är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningen är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Med anställning kan följa skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 10 januari 2023.

Vi på Länsstyrelsen i Örebro län erbjuder dig en spännande arbetsplats. Vi kännetecknas av framåtanda, god arbetsmiljö och medarbetare med bred kompetens. Vi har korta beslutsvägar och god ekonomi, och bedriver många verksamhetsöverskridande samarbeten. Som ny medarbetare får du också ungefär 220 härliga kollegor – allt från kunniga experter till ambitiösa generalister – som alla arbetar utifrån våra fyra ledord: samverkande, serviceinriktade, rättssäkra och drivande.Länsstyrelsen i Örebro län företräder regeringen i länet. Vi utför dock många av våra uppdrag i samverkan med kommuner, näringsliv, ideella sektorer och medborgare. Detta utifrån vår vision, som är: ”Tillsammans för ett hållbart och levande Örebro län”.Länsstyrelsen arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Ansök nu

Stadsbyggnad söker strategisk hållbarhetsplanerare med inriktning vatten

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 17
Bli en del av Sveriges vassaste stadsbyggnadskontor!

Örebro är en kommun med stark tillväxt och på Stadsbyggnad planerar vi för utvecklingen av vårt framtida Örebro. Politiken är våra uppdragsgivare som vi har ett tätt samarbete med, samtidigt har vi alltid medborgarna i fokus. Fler ska få möjlighet att bo, arbeta, uppleva och trivas här. Vi har höga ambitioner att Örebro ska vara en hållbar, attraktiv och trygg kommun och det är nära mellan stadsmiljö och stadsnära naturområden. Vi arbetar enligt den omtalade Örebromodellen där god planberedskap och långsiktighet kombinerat med flexibilitet och proaktiva arbetssätt är nycklarna till framgång. Vi är modiga och testar ofta nya sätt att hantera de utmaningar vi ställs inför. Genom nyfikenhet, kreativitet och engagemang vill vi tillsammans planera för den bästa versionen av Örebro!

Om tjänsten
Vi söker dig som vill vara med och utveckla Örebro och samordna kommunens strategiska vattenförvaltning. Inom tjänsten deltar du, med vattenfrågor i fokus, i arbetet med strategier för hur Örebro ska utvecklas och i framtagandet av kommunens översiktsplan, planprogram och utvecklingsförslag, lokaliseringsutredningar, strategiska planer, remisser mm. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• samordna och utveckla kommunens strategiska vattenförvaltning, vilket inkluderar frågor kopplade till dagvatten, översvämning, VA och vattnets ekologiska status
• ta fram och följa upp strategier och handlingsplaner kopplade till vattenfrågor med Översiktsplan och Program för hållbar utveckling som utgångspunkt
• samarbeta med konsulter och kollegor med olika perspektiv och kompetenser
• initiera och genomföra pilotprojekt för vidare implementering i organisationen
• vara kommunens representant i samverkansgrupper med bla Länsstyrelsen och Hjälmarens vattenvårdsförbund
• svara på interna och externa remisser inom ämnesområdet
• formulera beslutshandlingar, föredra ärenden i nämnd och andra forum

Kompetenskrav


• akademisk examen inom hydrologi, limnologi, miljövetenskap eller annan naturvetenskaplig eller teknisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• flera års arbetslivserfarenhet inom ämnesområdet

Som hållbarhetsplanerare har en god kommunikationsförmåga och är flexibel då förutsättningarna förändras och kan snabbt anpassa dig till nya krav. Du arbetar bra såväl i grupp som självständigt utan att tappa leveransfokus. För att trivas i tjänsten bör du vara resultat- och målinriktad, arbeta strukturerat och har förmågan att prioritera ditt arbete och ta egna initiativ. Du har en förmåga att tänka analytiskt på en högre strategisk nivå och kan enkelt sätta dig in i nya områden. Arbetet kräver att du har lätt för att förankra idéer och kan samarbeta i olika sammanhang, och löser problem. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med kollegor och övriga samarbetspartners samt skriftlig dokumentera det som verksamheten kräver. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet 

Meriterande

• arbetslivserfarenhet inom processledning, projektledning, miljölagstiftning och erfarenhet av miljötillståndsprocesser
• kunskap om lagen om allmänna vattentjänster (LAV), EU:s vattendirektiv samt översvämningsdirektivet (SFS 2009:956)
• kunskap om planprocessen, Plan- och bygglagen, Miljöbalken och annan relevant lagstiftning
• erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation
• erfarenhet av att arbeta med GIS

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Stadsbyggnad ansvarar för översiktlig planering, detaljplanering, planering av stadsmiljöinvesteringar, mark och exploatering, trafikplanering, naturvård, kulturmiljövård, bygglov, GIS och kartframställning. På förvaltningen arbetar cirka 150 medarbetare som har olika specialistkunskaper. Vi är en sammansvetsad förvaltning, vi lär oss av varandra och vi strävar ständigt mot en än högre tillitskultur. Vårt nybyggda kontor i Citypassagen är modernt och aktivitetsbaserat och ligger i direkt anslutning till Resecentrum och nära city. Det finns också möjligheter att delvis jobba på distans.

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 31 maj.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Planerare till Miljökontoret i Örebro kommun

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 22
Vill du göra skillnad och arbeta för en bättre miljö i Örebro kommun? Gillar du att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete utifrån ett helhetsperspektiv? Då är tjänsten som planerare hos oss på Miljökontoret tjänsten för dig!

Om tjänsten 
Just nu söker vi en initiativrik planerare till oss på Miljökontoret. Som planerare hos oss kommer du ingå i vårt verksamhetsstöd som både är styrande och stödjande i verksamheten. Du förväntas bidra med både strategiskt och operativt stöd till Miljökontorets förvaltningsledning och enheter. Som planerare kommer du ansvara för flera processer där du förväntas driva arbetet framåt. Ett exempel på ett sådant arbete är vår årsprocess där du förväntas initiera och samordna utveckling samt förbättring inom förvaltningen. Du kommer även ansvara för vårt kvalités- och uppföljningsarbete.

Vi har en hög ambitionsnivå inom förvaltningen när det gäller digitala lösningar och ser gärna att du har en vilja till att arbeta med digital verksamhetsutveckling. Uppdraget innebär mycket självständigt arbete vilket innebär att du förväntas ta egna initiativ samt har en god förmåga att se till verksamhetens behov och vidareutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• självständigt som årsprocessledare ansvara för att samordna och utveckla årsprocessen för Miljönämndens verksamhet. Detta genom att initiera, samordna och slutföra arbetet med verksamhetsplanering, delårsrapporter, nulägesöversikter och årsberättelser för Miljönämnden.
• som kvalitetsledare ansvara för kvalités- och uppföljningsarbetet genom att identifiera och analysera utvecklingsområden samt resultat
• ansvara för nämndens internkontroll
• leda och driva uppdrag samt projekt
• utreda, analysera och utarbeta underlag för beslut och genomföra föredragningar i nämnd
• ta fram underlag för svar på remisser etc.
• ansvara och genomföra workshops samt processkartläggningar
• aktivt delta som sekreterare i förvaltningens ledningsgrupp och samverkansgrupp 

Kompetenskrav

• universitetsexamen inom statsvetenskap eller offentlig förvaltning, alternativt annan universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig (minst 180hp)

Du är initiativrik, är bra på att samarbeta och har en förmåga att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du vågar ligga i framkant och använda smarta arbetssätt. Du är analytisk och noggrann. Du har en god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift och har mottagaren i fokus i din kommunikation.

Övrigt meriterande

• erfarenhet från offentligt styrd verksamhet
• erfarenhet av att driva verksamhets- och kvalitetsutveckling
• erfarenhet/kunskap om projekt- och processledning
• kunskap inom miljöområdet
• erfarenhet av ärende- och diariesystem

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 mars 

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
På Miljökontoret i Örebro är vi cirka 50 medarbetare som jobbar på Miljönämndens uppdrag. Vi arbetar för att skapa bra förutsättningar för våra företag som är verksamma i kommunen. Vi hjälper de som vill göra rätt med service, god tillgänglighet och utmärkt bemötande. Vårt fokus är att tillsynen ska ge effekt och göra nytta. Sedan två år tillbaka arbetar vi helt digitalt i ett av Örebros modernaste kontor - Citypassagen. Då Citypassagen ligger precis vid resecentrum möjliggör det goda pendlingsmöjligheter och modern digital infrastruktur.

Låter detta som ett lockande arbete som du vill dela med oss? Vill du veta mer om vilka vi är, se vår film: http://www.youtube.com/watch?v=S391MnPVvWo

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 11 januari.

Löpande urval och intervjuer kan förekomma.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu