Riksförbundet För Döva,Hörselskadade Barn och Ba jobb i Örebro

Hitta lediga jobb hos Riksförbundet För Döva,Hörselskadade Barn och Ba i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Örebro.

Heltid- eller deltidsvikariat kansli- och projektmedarbetare

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Apr 24
Vill du arbeta med att bidra till en bättre vardag för barn som är döva, har en hörselnedsättning eller en språkstörning? Vill du jobba med ett projekt som handlar om att belysa målgruppen unga med hörselnedsättning? Är du lösningsorienterad och kan driva samt strukturera upp ditt eget arbete? Är du bekant med området intressepolitik? Då är detta jobb för dig.
Kort om vår organisation
Riksförbundet DHB är en partipolitiskt och religiöst obunden förening. DHB är en förening för familjer som har barn som är döva, hörselskadade eller har en språkstörning. Vi arbetar också för familjer vars barn är döva, hörselskadade eller har språkstörning tillsammans med ytterligare funktionsnedsättningar.
Vi vill förbättra livssituationen för våra medlemmar. Detta gör vi genom att jobba intressepolitiskt med att påtala brister i samhället och ställa krav på förbättringar för våra målgrupper.
Kort om projektet Mellan två världar
Riksförbundet DHB driver Arvfondsprojektet Mellan två världar under åren 2022–2025. Mellan två världar berättar om unga hörselskadade som upplever att de befinner sig i gränslandet mellan den hörande och den teckenspråkiga världen.
Med hjälp av fokusgrupper bestående av personer från målgruppen och professionella samlas upplevelser och erfarenheter in. Dessa används i framtagandet av en bok, filmer, broschyrer och föreläsningar.

Gå gärna in på vår hemsida dhb.se för att veta mer om förbundet, projektet, våra distrikt, vår historia med mera.

Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat på 1 år då en av våra medarbetare ska gå på föräldraledighet. Tjänsten är uppdelad i 2 roller med 50% som kanslimedarbetare och 50 % som projektmedarbetare.
Vi söker antingen en person på 100% eller två personer på 50% vardera.
Arbetsmoment som kanslimedarbetare är följande:
Administrativt arbete som hantering av mejl, medlemsregister, bokningar, osv.
Förbereda möten
Samordna det intressepolitiska arbetet som görs av ideell kraft som att boka resor, besvara mejl, strukturering av arbetsgrupper osv.
Resor till konferenser eller sammanträden på annan ort
Övriga arbetsuppgifter som dyker upp på kansliet


Arbetsmoment som projektmedarbetare är följande:
Administrativt arbete som hantering av mejl, dokumentation, mötesbokningar, resebokningar, kontakt med ungdomar och samarbetspartners, osv.
Planera och förbereda möten
Gemensamt projektarbete tillsammans med kollegorna
Resor till konferenser eller sammanträden på annan ort
Stötta ungdomarna i vårt projekt i samband med filminspelning, föreläsningar, kommande event, möten osv.


Kvalifikationer
Godkänd gymnasieexamen
God datorvana
Goda kunskaper i Microsoft Office
God svenska och flexibel i språket som gör att du kan anpassa ditt tal utifrån personer du möter som kan ha en eller flera funktionsnedsättningar


Meriterande
Du har egen erfarenhet av att leva med hörselnedsättning eller erfarenhet av att leva nära någon med hörselnedsättning
Du kan teckenspråk
Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med intressepolitiska frågor
Du har tidigare erfarenheter av arbete inom föreningsliv


Datum för tillträde av tjänsten är 1 september 2024. Dock önskar vi att kunna diskutera en inlärningsperiod på ca 2 veckor i juni alternativt augusti.



Ansökan med CV och personligt brev skickas till karin.afli@dhb.se

Ansök nu

Kanslimedarbetare till Riksförbundet DHB – vikariat 1 år

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Apr 11
Vill du arbeta i en verksamhet som gör skillnad? Vill du utföra varierande arbetsuppgifter i samarbete med engagerade ungdomar och vuxna? Vill du ingå i en liten men trevlig arbetsgrupp med olika kompetenser? Välkommen till Riksförbundet DHB! Vi arbetar för lika rättigheter och möjligheter för våra målgrupper: barn som är döva, hörselskadade eller har språkstörning och deras familjer.
I sommar går en av våra kanslimedarbetare på mammaledighet och därför söker vi en vikarie. Arbetsuppgifterna handlar om att stötta det relativt nybildade ungdomsförbundet Unga med språkstörning och DHBs olika distrikt med administration, kommunikation och aktiviteter.
Du kommer att planera sociala aktiviteter tillsammans med ideella i de olika styrelserna, och därefter boka, marknadsföra och hålla i anmälningar och stämma av fakturor. Du jobbar i vårt medlemsregister, uppdaterar hemsidor och sociala medier och håller kontakt med medlemmar, ledare, styrelseledamöter och anläggningar och arrangörer. Ibland är du själv med och hjälper till vid aktiviteterna.
Vi är ett litet kansli, så vi som jobbar här hjälps åt med det mesta. Du får alltså vara beredd att rycka in med de arbetsuppgifter som uppkommer, allt från att fixa fika och skriva ut möteshandlingar till att felanmäla saker som går sönder osv.
Vi tror att du har erfarenhet av:
-Att administrera hemsidor (våra sidor ligger på plattformarna Wordpress och Umbraco
-Att uppdatera sociala medier (vi jobbar med facebook och instagram)
-Att jobba i medlemshanteringssystem eller utskickssystem (vi använder Föreningssupport)
-Att göra enkla affischer (i Indesign eller Photoshop, eller väldigt enkelt i Word eller liknande)
-Att jobba med ungdomar


För att lyckas med rollen behöver du:
-Ha sinne för administration och ordning
-Vara självgående med eget driv
-Ha förmåga att lyssna in ungdomarna som vi samarbetar med och de ideella i distrikten
-Tycka om att jobba med ungdomar
-Kunna formulera dig enkelt och begripligt (skriva lättläst)
-Förstå vad det innebär att jobba i en ideell organisation
Arbetet är flexibelt med möjlighet att själv lägga upp sin arbetstid i viss utsträckning. Det förekommer en del arbete på helger och kvällar.
Tjänsten är ett vikariat under ett år på heltid, med tillträde snarast.
Vill du veta mer om tjänstens innehåll är du välkommen att höra av till Denise, som har tjänsten idag. Kontaktuppgifter: denise.sandell@dhb.se tel. 073-335 98 81
Övriga frågor om arbetsvillkor eller förbundets verksamhet kan du ställa till förbundsordförande Jan Höglund jan.hoglund@dhb.se eller förbundssekreterare Karin Afli karin.afli@dhb.se.
Ansökningar skickas i pdf format till Jan och Karin. Ange löneanspråk.

Ansök nu

Kansli- och verksamhetsansvarig

Kanslichef, organisation
Läs mer Dec 5
Riksförbundet DHB är en ideell organisation för familjer med barn och ungdomar som är döva, hörselskadade eller har en språkstörning. Vi har ca 3000 medlemmar och är organiserade i 6 geografiska distrikt som bedriver lokal verksamhet och två rikstäckande som är fokuserade på språkstörning och flerfunktionsnedsättning. Riksförbundets verksamhet består bla av att ta fram informationsmaterial och opinionsbilda samt att i samarbete med våra distrikt arrangera läger, konferenser och utbildningar. En mycket viktig del av vår verksamhet är att driva projekt till stöd för våra målgrupper. Vi bedriver också intressepolitiskt arbete inom bla utbildnings- samt fritidsfrågor. I vårt arbete samverkar vi med andra organisationer och myndigheter.
DHB:s kansli ligger centralt i Örebro och vi är för närvarande 6 medarbetare. Vi söker nu dig som vill jobba med att leda och utveckla kansliets och förbundets verksamhet. Merparten av arbetet sker på plats i Örebro.
I rollen kommer du att leda arbetet på kansliet vilket innebär budget- och personalansvar. Dessutom kommer du tillsammans med styrelsen driva förbundets operativa och strategiska verksamhet. Just nu driver vi två projekt till stöd för våra målgrupper så därför behöver du ha intresse för projektledning och har du erfarenhet av att arbeta med Arvsfondsprojekt så är det en fördel. Läs gärna mera om projekten på DHBs eller Arvsfondens hemsidor.
För att trivas med jobbet bör du tycka om att opinionsbilda om barn, unga och anhörigas rättigheter, och att arbeta med ideella styrelser. Dessutom ska du känna dig trygg med att planera och genomföra uppgifter inom utsatta tidsramar.
Kvalifikationer:
Erfarenhet av personalledning och personaladministration
Erfarenhet av ideell sektor
Erfarenhet av att arbeta med ekonomiska uppföljningar

Erfarenhet av intressepolitiskt arbete samt att arbeta med unga med funktionsnedsättning och /eller anhöriga är meriterande liksom akademisk utbildning inom relevanta områden. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Det ingår också resor i tjänsten.
Rätten att få kommunicera på sina egna villkor är en av förbundets värdegrunder. Vi ser det därför som mycket positivt om du har kunskaper i svenskt teckenspråk och/eller alternativ kompletterande kommunikation, eller har en vilja att lära dig det.
Övrigt
Omfattning 100 % tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas). Tillträde: snarast enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt tjänstereglemente. Målstyrd arbetstid tillämpas vilket innebär arbete vissa kvällar och helger.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till jan.hoglund@dhb.se. Bifoga cv och personligt brev med ansökan.
Ansök senast 15 januari, 2023 men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Karin Afli, sekreterare karin.afli@dhb.se eller Jan Höglund, ordförande jan.hoglund@dhb.se

Ansök nu

Generalsekreterare för Riksförbundet DHB

Generalsekreterare
Läs mer Aug 10
Riksförbundet (DHB) är en ideell organisation för familjer med barn och ungdomar som är döva, hörselskadade eller har en språkstörning. DHB är organiserat i sex geografiska distrikt som bedriver lokal verksamhet och två rikstäckande som ät fokuserade på språkstörning och flerfunktionsnedsättning. Riksförbundets verksamhet består av bla att ta fram informationsmaterial och opinionsbilda samt att i samarbete med våra distrikt arrangera läger, konferenser och utbildningar. En mycket viktig del av vår verksamhet är att driva projekt till stöd för våra målgrupper. Vi bedriver också intressepolitiskt arbete inom bla utbildnings- och fritidsfrågor. I vårt arbete samverkar vi med andra organisationer och myndigheter. DHB:s kansli ligger centralt i Örebro.

I rollen som förbundets Generalsekreterare kommer du att tillsammans med styrelsen ansvara för att driva förbundets operativa och strategiska verksamhet. Du ansvarar för arbetet på kansliet vilket innebär budget- och personalansvar. Du kommer också att arbeta aktivt med att driva förbundets intressepolitiska frågor samt initiera och skriva projektansökningar.
För att trivas med jobbet bör du tycka om att opinionsbilda om barn, unga och anhörigas rättigheter, att arbeta med ideella och ha intresse för projektledning. Under hösten kommer förbundet att starta upp ett Arvsfondsprojekt med ytterligare två tjänster så erfarenhet av att arbeta med Arvsfondsprojekt är en fördel. Dessutom ska du känna dig trygg med att planera och genomföra uppgifter inom utsatta tidsramar.

Kvalifikationer:
Akademisk utbildning inom juridik, statsvetenskap och/eller mänskliga rättigheter eller liknande utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig
Erfarenhet av ideell sektor
Erfarenhet av intressepolitiskt arbete
Erfarenhet av att arbeta med ekonomiska uppföljningar



Erfarenhet av att arbeta med unga med funktionsnedsättning och /eller anhöriga är meriterande. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Det ingår resor i tjänsten.

Rätten att få kommunicera på sina egna villkor är en av förbundets värdegrunder. Vi ser det därför som mycket positivt om du har kunskaper i svenskt teckenspråk och/eller alternativ kompletterande kommunikation, eller har en vilja att lära dig det.

Övrigt
Omfattning 100 % tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas). Tillträde: snarast enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt tjänstereglemente.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till anna. gabrielsson@dhb.se eller jan.hoglund@dhb.se. Bifoga cv och personligt brev med ansökan.
Ansök senast 10 september men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Gabrielsson, generalsekreterare anna.gabrielsson@dhb.se, Jan Höglund, ordförande jan.hoglund@dhb.se. Du kan även kontakta vårt kansli 019 – 170830 och text ange 019122146*


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Medarbetare

Fritidsledare
Läs mer Maj 31
Projektmedarbetare till nytt spännande projekt om unga med hörselskada!


Riksförbundet för döva, hörselskadade barn och barn med språkstörning (DHB) är en ideell organisation för familjer med barn och ungdomar som är döva, hörselskadade eller har en språkstörning. DHB:s verksamhet består av bl a läger, konferenser, utbildningar och stöd till våra lokala distrikt. Vi bedriver också projekt och intressepolitik inom t ex utbildnings- samt fritidsfrågor. I vårt arbete samverkar vi med andra organisationer och myndigheter. DHB:s kansli ligger i ljusa lokaler centralt i Örebro.
Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt kansli.
Om tjänsten
Du kommer att vara projektmedarbetare för vårt Arvsfondsprojekt ”Mellan två världar” (50%) och medarbetare på vårt kansli (50%).
Projektets målgrupp är barn och unga som har en hörselskada. I projektet ska projektledare och projektmedarbetare tillsammans med projektets målgrupp ta fram material såsom filmer, texter och föreläsningar.
För att trivas med jobbet tror vi att du tycker om arbeta med ungdomar, är en god kommunikatör och administratör, känner dig bekväm med att uttrycka dig i bild och skrift samt har erfarenhet av ideell sektor. Dessutom ska du känna dig trygg med att planera och genomföra uppgifter inom utsatta tidsramar.

Kvalifikationer:
Akademisk utbildning inom samhällskunskap eller liknande utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig
Erfarenhet av strategiskt arbete med sociala medier
Erfarenhet av att arrangera läger och sociala aktiviteter för barn och ungdom
Erfarenhet av föreningsliv och fondansökningar



Erfarenhet av att arbeta med unga med funktionsnedsättning är meriterande liksom av att arbeta med Arvsfondsprojekt. Du som söker får gärna ha en egen hörselskada och känna igen dig i projektets målgrupp. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Det ingår resor i tjänsten.


Rätten att få kommunicera på sina egna villkor är en av förbundets värdegrunder. Vi ser det därför som mycket positivt om du har kunskaper i svenskt teckenspråk och/eller alternativ kompletterande kommunikation, eller har en vilja att lära dig det.


Övrigt
Omfattning 100 % tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas). Tillträde: september 2022 eller enligt överenskommelse. På grund av arbetets karaktär kommer du att behöva lämna ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt tjänstereglemente.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till kansliet@dhb.se, skriv ”projektmedarbetare” i ämnesraden. Bifoga cv och personligt brev med ansökan.
Ansök senast 10 augusti 2022 men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Gabrielsson, generalsekreterare anna.gabrielsson@dhb.se, Jan Höglund, ordförande jan.hoglund@dhb.se. Du kan även kontakta vårt kansli 019 – 170830 och text ange 019122146*
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Projektledare till banbrytande projekt för unga

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Maj 31
Projektledare till nytt spännande projekt om unga med hörselskada!


Riksförbundet för döva, hörselskadade barn och barn med språkstörning (DHB) är en ideell organisation för familjer med barn och ungdomar som är döva, hörselskadade eller har en språkstörning. DHB:s verksamhet består av bl a läger, konferenser, utbildningar och stöd till våra lokala distrikt. Vi bedriver också projekt och intressepolitik inom t ex utbildnings- samt fritidsfrågor. I vårt arbete samverkar vi med andra organisationer och myndigheter. DHB:s kansli ligger i ljusa lokaler centralt i Örebro.
Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt kansli.
Om tjänsten
Du kommer att vara projektledare för vårt nya Arvsfondsprojekt ”Mellan två världar”. I projektet kommer det även att finnas en projektmedarbetare.
Projektets målgrupp är barn och unga som har en hörselskada. I projektet ska projektledare och projektmedarbetare tillsammans med projektets målgrupp ta fram material såsom filmer, texter och föreläsningar.
För att trivas med jobbet tror vi att du ska tycka om engagera andra, driva frågor framåt, arbeta med kommunikation, är en god administratör, känna dig bekväm med att uttrycka dig i bild och skrift samt ha erfarenhet av ideell sektor. Dessutom ska du känna dig trygg med att planera och genomföra uppgifter inom utsatta tidsramar.


Kvalifikationer:
Akademiska utbildning inom samhällskunskap, eller liknande utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig
Erfarenhet av att arbeta i projekt, gärna projektledning
Har hållit utbildningar, gärna jobbat med fokusgrupper



Erfarenhet av att arbeta med unga med funktionsnedsättning är meriterande liksom av att arbeta med Arvsfondsprojekt. Du som söker får gärna ha en egen hörselskada och känna igen dig i projektets målgrupp. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Ibland arbetar du självständigt, ibland som en del av ett team. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Det ingår resor i tjänsten.
Rätten att få kommunicera på sina egna villkor är en av förbundets värdegrunder. Vi ser det därför som mycket positivt om du har kunskaper i svenskt teckenspråk och/eller alternativ kompletterande kommunikation, eller har en vilja att lära dig det.

Övrigt
Omfattning 100 % projektanställning under 3 år (provanställning 6 månader tillämpas). Tillträde: september 2022 eller enligt överenskommelse. På grund av arbetets karaktär kommer du att behöva lämna ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt tjänstereglemente.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till kansliet@dhb.se, skriv ”projektledare” i ämnesraden. Bifoga cv och personligt brev med ansökan. Intervjuer sker fortlöpande.
Sista ansökningsdag 10 augusti 2022 men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Gabrielsson, generalsekreterare anna.gabrielsson@dhb.se, Jan Höglund, ordförande jan.hoglund@dhb.se. Du kan även kontakta vårt kansli 019 – 170830 och text ange 019122146*
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Utvecklare av ungdomsprojekt och föreningsverksamhet

Föreningskonsulent
Läs mer Dec 29
Riksförbundet DHB söker utvecklare av ungdomsprojekt och föreningsverksamhet
Riksförbundet för döva, hörselskadade barn och barn med språkstörning (DHB) är en ideell organisation för familjer med barn och ungdomar som är döva, hörselskadade eller har en språkstörning. DHB:s verksamhet består av bl a läger, konferenser, utbildningar och stöd till våra lokala distrikt. Vi bedriver också projekt och intressepolitik inom t ex utbildnings- samt fritidsfrågor. I vårt arbete samverkar vi med andra organisationer och myndigheter. DHB:s kansli ligger i ljusa lokaler centralt i Örebro.
Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt ungdomsprojekt inom föreningsutveckling på 100 %.
Om tjänsten/Arbetsuppgifter
Vi är en liten enhet och ditt arbete kommer att vara varierat, därför är det viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Ibland arbetar du självständigt, ibland som en del av ett team.
Du kommer primärt att arbeta med vårt Arvsfondsprojekt ”Äntligen!” där du ska utveckla det nystartade ungdomsförbundet Unga Med Språkstörning (UMS) på lokal och nationell nivå, vilket innebär resor i hela landet. Det handlar i huvudsak om att arbeta aktivt med UMS styrelse, föreningar, sociala aktiviteter och lägerverksamhet, där du möter ungdomar med språkstörning men som också kan ha andra funktionsnedsättningar. Du kommer att tillsammans med kollegor arbeta med alla delar av projektet.
I tjänsten ingår även uppgifter inom Riksförbundet. Till exempel:
Stöd till vårt riksförbund och de lokala föreningarna
Läger, utbildningar och konferenser för våra medlemmar
Fondansökningar
Administrativa uppgifter

Du bör ha erfarenhet av ideell sektor samt se möjligheterna med att arbeta i civilsamhället. Vi söker någon som har intresse för föreningsliv, trivs att organisera sociala aktiviteter, tycker om att resa och att uttrycka sig i bild samt skrift. Du ska känna dig trygg med att planera och genomföra uppgifter inom utsatta tidsramar. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Rätten att få kommunicera på sina egna villkor är en av förbundets värdegrunder. Vi ser det därför som mycket positivt om du har kunskaper i svenskt teckenspråk och/eller alternativ kompletterande kommunikation, eller har en vilja att lära dig det.
Kvalifikationer
Erfarenhet från föreningslivet.
Erfarenhet av sociala medier.
Erfarenhet av lägerverksamhet.
Officepaketet

Meriterande är
· Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar
· Kunskaper om funktionsnedsättningar i allmänhet och hörselnedsättning och/eller språkstörning i synnerhet
· Kunskaper i Adobeprogram (t ex Indesign, Photoshop)
· Kunskaper i svenskt teckenspråk och andra språk.
· Erfarenhet av att söka fondmedel.
· Erfarenhet av arbete med projekt finansierade av Allmänna Arvsfonden.
· Kunskaper i IT-frågor och IT-utrustning.
Övrigt
Omfattning 100 % tillsvidare anställning (provanställning 6 månader tillämpas). Tillträde: snarast enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt tjänstereglemente. På grund av arbetets karaktär kommer du att behöva lämna ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till kansliet@dhb.se, skriv ”medarbetare” i ämnesraden. Bifoga cv och personligt brev med ansökan.
Sista ansökningsdag 31 januari 2022 men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Gabrielsson, generalsekreterare anna.gabrielsson@dhb.se, Jan Höglund, ordförande jan.hoglund@dhb.se.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Projektledare till nytt spännande projekt om unga med hörselskada!

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Nov 29
Om tjänsten
Du kommer att vara projektledare för vårt nya Arvsfondsprojekt ”Mellan två världar”. Projektarbetet sker i samverkan med andra organisationer. I projektet kommer det även att finnas en projektmedarbetare. Vårt kansli ligger i ljusa lokaler centralt i Örebro.
Projektets målgrupp är barn och unga som har en hörselskada. Att ha en hörselskada kan innebära att ställas inför många val som andra inte behöver ta, val som kan påverka hela livet. I projektet ska projektledare och projektmedarbetare tillsammans med projektets målgrupp ta fram material såsom filmer, texter, föreläsningar och en bok om deras frågor och funderingar.
För att trivas med jobbet tror vi att du ska tycka om engagera andra, driva frågor framåt, arbeta med kommunikation, vara en god administratör, känna dig bekväm med att uttrycka dig i bild och skrift samt ha erfarenhet av ideell sektor. Dessutom ska du känna dig trygg med att planera och genomföra uppgifter inom utsatta tidsramar.
Kvalifikationer:
Akademiska utbildning inom sociologi eller beteendevetenskap, eller liknande utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig
Erfarenhet av att arbeta i projekt, gärna projektledning
Erfarenhet av att arbeta med unga människor
Har hållit utbildningar, gärna jobbat med fokusgrupper

Erfarenhet av att arbeta med unga med funktionsnedsättning är meriterande liksom av att arbeta med Arvsfondsprojekt. Du som söker får gärna ha en egen hörselskada och känna igen dig i projektets målgrupp. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Ibland arbetar du självständigt, ibland som en del av ett team.
Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Det ingår resor i tjänsten.
Övrigt
Omfattning 100 % projektanställning under 3 år (provanställning 6 månader tillämpas). Tillträde: april 2022 eller enligt överenskommelse. På grund av arbetets karaktär kommer du att behöva lämna ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt tjänstereglemente.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till kansliet@dhb.se, skriv ”projektledare” i ämnesraden. Bifoga cv och personligt brev med ansökan. Intervjuer sker fortlöpande.
Sista ansökningsdag 10 januari 2022 men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Gabrielsson, Generalsekreterare anna.gabrielsson@dhb.se, Jan Höglund, Ordförande jan.hoglund@dhb.se. Du kan även kontakta vårt kansli 019 – 170830 och text ange 019122146*
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Projektmedarbetare till nytt spännande projekt om unga med hörselskada!

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Nov 29
Om tjänsten
Du kommer att vara projektmedarbetare för vårt Arvsfondsprojekt ”Mellan två världar” (50%) och medarbetare på vårt kansli främst inom kommunikation (50%). Projektarbetet sker i samverkan med andra organisationer. DHB:s kansli ligger i ljusa lokaler centralt i Örebro.
Projektets målgrupp är barn och unga som har en hörselskada. Att ha en hörselskada kan innebära att ställas inför många val som andra inte behöver ta, val som kan påverka hela livet. I projektet ska projektledare och projektmedarbetare tillsammans med projektets målgrupp ta fram material såsom filmer, texter, föreläsningar och en bok om deras frågor och funderingar.
För att trivas med jobbet tror vi att du tycker om arbeta med kommunikation, är en god administratör, känner dig bekväm med att uttrycka dig i bild och skrift samt har erfarenhet av ideell sektor. Dessutom ska du känna dig trygg med att planera och genomföra uppgifter inom utsatta tidsramar.
Kvalifikationer:
Akademiska utbildning inom kommunikation eller liknande utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig
Indesign, photoshop och andra program i Adobe
Erfarenhet av produktion av trycksaker och filmer
Erfarenhet av strategiskt arbete med sociala medier



Erfarenhet av att arbeta med unga med funktionsnedsättning är meriterande liksom av att arbeta med Arvsfondsprojekt. Du som söker får gärna ha en egen hörselskada och känna igen dig i projektets målgrupp. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Det ingår resor i tjänsten.
Övrigt
Omfattning 100 % tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas). Tillträde: april 2022 eller enligt överenskommelse. På grund av arbetets karaktär kommer du att behöva lämna ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt tjänstereglemente.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till kansliet@dhb.se, skriv ”projektmedarbetare” i ämnesraden. Bifoga cv och personligt brev med ansökan.
Ansök senast 10 januari 2022 men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Gabrielsson, generalsekreterare anna.gabrielsson@dhb.se, Jan Höglund, ordförande jan.hoglund@dhb.se. Du kan även kontakta vårt kansli 019 – 170830 och text ange 019122146*
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Riksförbundet DHB söker en samhällsintresserad föreningsutvecklare

Fritidskonsulent
Läs mer Sep 27
Riksförbundet för döva, hörselskadade barn och barn med språkstörning (DHB) är en ideell organisation för familjer med barn och ungdomar som är döva, hörselskadade eller har en språkstörning. DHB:s verksamhet består av bla läger, konferenser, utbildningar och stöd till våra lokala distrikt. Vi bedriver också projekt och intressepolitik inom bla utbildnings- samt fritidsfrågor. I vårt arbete samverkar vi med andra organisationer och myndigheter. DHB:s kansli ligger i ljusa lokaler centralt i Örebro.
Till kansliet söker vi nu ytterligare en medarbetare med fokus på föreningsutveckling på 100 %.
Om tjänsten/Arbetsuppgifter
Vi är en liten enhet och ditt arbete kommer att vara varierat, därför är det viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Ibland arbetar du självständigt, ibland som en del av ett team.
Du kommer initialt att arbeta med vårt Arvsfondsprojekt ”Äntligen!” där du ska utveckla det nystartade ungdomsförbundet Unga Med Språkstörning (UMS) på lokal och nationell nivå, vilket innebär resor i hela landet. Det handlar i huvudsak om att arbeta aktivt med UMS styrelse, föreningar, sociala aktiviteter och lägerverksamhet, där du möter ungdomar med språkstörning men som också kan ha andra funktionsnedsättningar. Du måste vara beredd på att stödja alla delar av projektet vid behov, t ex administrativa uppgifter inför redovisning till Allmänna Arvsfonden.
Du kommer också att arbeta med olika uppgifter inom Riksförbundet. Till exempel:
Stöd till vårt riksförbund och de lokala föreningarna
Läger, utbildningar och konferenser för våra medlemmar
Fondansökningar
Administrativa uppgifter


Du bör ha erfarenhet av ideell sektor samt se möjligheterna med att arbeta i civilsamhället. Vi söker någon som har intresse för föreningsliv, trivs att organisera sociala aktiviteter, tycker om att resa och att uttrycka sig i bild samt skrift. Du ska känna dig trygg med att planera och genomföra uppgifter inom utsatta tidsramar. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Rätten att få kommunicera på sina egna villkor är en av förbundets värdegrunder. Vi ser det därför som mycket positivt om du har kunskaper i svenskt teckenspråk och/eller alternativ kompletterande kommunikation, eller har en vilja att lära dig det.


Kvalifikationer
Erfarenhet från föreningslivet.
Erfarenhet av sociala medier.
Erfarenhet av lägerverksamhet.
Officepaketet



Meriterande är
· Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar
· Kunskaper om funktionsnedsättningar i allmänhet och hörselnedsättning och/eller språkstörning i synnerhet
· Kunskaper i Adobeprogram (t ex Indesign, Photoshop)
· Kunskaper i svenskt teckenspråk och andra språk.
· Erfarenhet av att söka fondmedel.
· Erfarenhet av arbete med projekt finansierade av Allmänna Arvsfonden.
· Kunskaper i IT-frågor och IT-utrustning.

Övrigt
Omfattning 100 % tillsvidare anställning (provanställning 6 månader tillämpas). Tillträde: snarast enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan KFO och Unionen samt tjänstereglemente. På grund av arbetets karaktär kommer du att behöva lämna ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till kansliet@dhb.se, skriv ”medarbetare” i ämnesraden. Bifoga cv och personligt brev med ansökan.
Sista ansökningsdag 29 oktober men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Gabrielsson, generalsekreterare anna.gabrielsson@dhb.se, Elin Adebo, projektledare elin.adebo@dhb.se, Jan Höglund, ordförande jan.hoglund@dhb.se. Du kan även kontakta vårt kansli 019 – 170830 och text ange 019122146*
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Vi växer och söker ny medarbetare till vårt kansli i Örebro

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Nov 17
Riksförbundet för döva, hörselskadade barn och barn med språkstörning (DHB) är en ideell organisation för familjer med barn och ungdomar som är döva, hörselskadade eller har en språkstörning. DHB:s verksamhet består av bla läger, konferenser, utbildningar och stöd till våra lokala distrikt. Vi bedriver också projekt och intressepolitik inom bla utbildnings- samt fritidsfrågor. I vårt arbete samverkar vi med andra organisationer och myndigheter. DHB:s kansli ligger centralt i Örebro.
Till kansliet söker vi nu en medarbetare på 100 %.
Om tjänsten/Arbetsuppgifter
Vi är en liten enhet och ditt arbete kommer att vara varierat, därför behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Ibland arbetar du självständigt, ibland som en del av ett team.
Dina arbetsuppgifter kommer främst att vara inom kommunikation och i olika projekt, men du måste vara beredd på att stödja alla delar av verksamheten vid behov.
Du kommer t ex att arbeta med:
Förbundets tidning DHB Dialog.
Förbundets och ungdomsförbundets webbplatser
Informationsmaterial i olika former, vilket kan vara både i tryck och film
Sociala medier.
Läger, utbildningar och konferenser för våra medlemmar
Administrativa uppgifter


Du bör ha erfarenhet av ideell sektor samt se möjligheterna med att arbeta i civilsamhället. Vi söker någon som har intresse för samhällsfrågor, trivs att organisera sociala aktiviteter och tycker om att uttrycka sig i bild samt skrift. Du ska känna dig trygg med att planera och genomföra uppgifter inom utsatta tidsramar. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Rätten att få kommunicera på sina egna villkor är en av förbundets värdegrunder. Vi ser det därför som mycket positivt om du har kunskaper i svenskt teckenspråk och/eller alternativ kompletterande kommunikation, eller har en vilja att lära dig det.


Kvalifikationer
Högskoleexamen i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
Erfarenhet av arbete med webb
Erfarenhet av att arbeta med sociala mediekanaler.
Erfarenhet av att ta fram informationsmaterial.
Erfarenhet av att planera och genomföra läger




Meriterande är
· Erfarenhet av arbete inom ideell sektor.
· Kunskaper i svenskt teckenspråk och andra språk.
· Kunskaper om funktionsnedsättningar i allmänhet och hörselnedsättning och/eller språkstörning i synnerhet.
· Erfarenhet av att tidningsproduktion.
· Erfarenhet av att söka fondmedel.
· Annonsförsäljning
· Erfarenhet av arbete med projekt finansierade av Allmänna Arvsfonden.
· Kunskaper i IT-frågor och IT-utrustning.

Övrigt
Omfattning 100 % tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas). Tillträde: snarast enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan KFO och Unionen samt tjänstereglemente.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till kansliet@dhb.se, skriv ”medarbetare” i ämnesraden. Bifoga cv och personligt brev med ansökan.
Sista ansökningsdag 3/12 men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Gabrielsson, generalsekreterare anna.gabrielsson@dhb.se, Jan Höglund, ordförande jan.hoglund@dhb.se. Du kan även kontakta vårt kansli 019 – 170830 och text ange 019122146*
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.
Öppen för alla
Vi fokuserar 100% på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Vi söker ekonomiassistent/kanslist till vårt Riksförbund

Ekonomiassistent
Läs mer Nov 17
Ekonomiassistent/kanslist
Riksförbundet DHB:s kansli 75 %


Riksförbundet för döva, hörselskadade barn och barn med språkstörning (DHB) är en ideell organisation för familjer med barn och ungdomar som är döva, hörselskadade eller har en språkstörning. DHB:s verksamhet består av familjeläger, konferenser och utbildningar. Vi bedriver också projekt och intressepolitik inom bla utbildnings- samt fritidsfrågor. I vårt arbete samverkar vi med andra organisationer och myndigheter. DHB:s kansli ligger centralt i Örebro.
Till kansliet söker vi nu en ekonomiassistent/kanslist 75 %.
Om tjänsten/Arbetsuppgifter
Som ekonomiassistent/föreningsadministratör på Riksförbundet DHB:s kansli kommer du att ansvara för förbundets ekonomi, administration, konferenser och utbildningar samt vara ett stöd till våra distrikt ute i landet. Detta innebär bl.a. följande:
· Löpande bokföring
· Förberedande bokslutsarbete
· Ekonomisk projektredovisning
· Lönehantering
· Fond- och bidragsansökningar
· Organisera konferenser och utbildningar
· Arbeta i vårt medlemsregister
· Övriga administrativa uppgifter
Vi är en liten enhet och arbetet är varierat, därför behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Ibland arbetar du självständigt, ibland som en del av ett team. Du bör ha erfarenhet av ideell sektor, tycka om siffror och att vara intresserad av att utveckla tjänsten. Vi tror att du är engagerad och har lätt till egna initiativ. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Kvalifikationer
· Ekonomiassistent eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
· Vara en god administratör
· Goda kunskaper genom att ha arbetat i Officepaketet och Fortnox eller liknande ekonomisystem.
Meriterande
· Erfarenhet av att arbeta med ekonomi inom ideell sektor
· Erfarenhet av projektredovisning, gärna Arvsfondsprojekt
· Kunskaper i svenskt teckenspråk eller AKK
· Kunskaper om funktionsnedsättningar i allmänhet och hörselnedsättning och/eller språkstörning i synnerhet.
· Erfarenheter av att organisera läger för barn och vuxna
· Kunskaper i IT-frågor, sharepoint och Föreningssupport eller andra typer av medlemsregister

Övrigt
Omfattning 75 % Tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas). Tjänsten kan på sikt utökas. Tillträde: snarast enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.
Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan KFO och Unionen samt tjänstereglemente.
Ansökan skickas elektroniskt i PDF-format till kansliet@dhb.se, skriv ”Ekonomiassistent” i ämnesraden. Bifoga cv och personligt brev med ansökan.
Sista ansökningsdag: 3/12 men intervjuer sker fortlöpande.
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Gabrielsson, generalsekreterare anna.gabrielsson@dhb.se, Jan Höglund, ordförande jan.hoglund@dhb.se. Du kan även kontakta vårt kansli 019 - 170830.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.
Öppen för alla
Vi fokuserar 100% på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu