Lärare i gymnasiet jobb i Örebro

Hitta lediga jobb som Lärare i gymnasiet i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Örebro från den arbetsgivaren.

Lärare i svenska 20%

Lärare i gymnasiet
Läs mer Aug 10
Rytmus är Sveriges ledande musikgymnasium och har bidragit till att utveckla ett flertal kända musiker och artister sedan starten 1993. Vi finns idag i Göteborg, Malmö, Stockholm, Borlänge och Örebro. Vi erbjuder det estetiska programmet med inriktning musik som är högskoleförberedande. Inriktningen är specialiserad på den afroamerikanska traditionen, bland annat jazz, pop, rock och soul.

Läs mer om oss på www.rytmus.se.

Rytmus i Örebro startades 2011 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom estetiska programmet med inriktning musik. Skolan har cirka 110 elever och 18 medarbetare. Vi söker nu lärare i svenska till vår verksamhet.

Vi söker lärare i svenska till Rytmus i Örebro

Ditt uppdrag

Vi erbjuder nu en tjänst på 20%. Tjänsten innehåller undervisning i ämnet svenska och är en visstidsanställning för läsåret 22/23.

Erfarenhet av att ha undervisat inom det estetiska programmet är meriterande.

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad lärare inom det aktuella ämnet. Du är kunnig och kompetent inom dina områden med ett stort engagemang för att lära ut. Ytterligare egenskaper som beskriver dig är kreativ, öppen och strukturerad. God vilja och förmåga till samarbete är också en förutsättning då vi jobbar mycket tillsammans på olika sätt.

Vi erbjuder

Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, kreativitet och professionalitet. Vi ser samarbete som en förutsättning för att alla ska lyckas. Som pedagog har du nära samarbete med och stöd från andra kollegor och de olika professionerna inom elevhälsan. Vår skola kännetecknas av en trygg och kreativ arbetsmiljö för eleverna och ett starkt fokus på lärande. Utbildning inom Rytmus kännetecknas av ett nära samarbete med branschen, många av oss som arbetar på Rytmus är själva aktiva inom musik och media.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en ett vikariat för läsåret 22/23. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Daniel Hambre på 019-181751, 076-1105834 eller daniel.hambre@rytmus.se.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Lärare i svenska/engelska sökes till JENSEN gymnasium Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jul 25
JENSEN gymnasium Örebro finns i ljusa, fräscha lokaler högst upp i lokaler vid Stortorget i centrala Örebro. Vi är främst ett teoretiskt gymnasium och erbjuder ekonomiskt-, naturvetenskapligt- och samhällsvetenskapligt program med två olika inriktninger. Vi söker nu en lärare i svenska/sva/engelska, som precis som vi brinner för kunskap och bildning! Ta chansen att få jobba på en skola med hög stabilitet och kompetenta kollegor som trivs på sitt jobb! 

JENSENs utbildningskoncept "Träning för verkligheten" genomsyrar all verksamhet. Vi är en arbetsplats med stark företagskultur där ordning och reda, hälsoprofil, formell dresscode och studiero är centrala begrepp. Vi kan erbjuda en stark teamkänsla med medarbetare som trivs och tar ansvar för helheten. På vår senaste nationella medarbetarenkät rekommenderar hela 94% oss som arbetsplats.

Bildning är målet med elevernas studier hos oss. Vi har fokus på litteratur, läsande och skrivande som krävs för högre studier. Vi jobbar för att våra elever ska nå en hög kunskapsnivå och utveckla sitt tänkande - att tänka fritt och tänka stort - det är bildning för oss!

Vi är ett gymnasium för elever med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. Vi håller högt tempo i undervisningen. Inom ramen för vår hälsoprofil får våra elever utöva mental träning varje dag och ta en pedagogisk promenad på dagens längsta lektion. På JENSEN gymnasium har vi stort fokus på kvalitet och har uppnått bättre resultat vid Skolinspektioner än genomsnittet i riket. Vi är stolta över våra mycket höga resultat gällande bl.a. medarbetarnöjdhet, chefsbetyg och rekommendationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i svenska/engelska och är mycket kunnig i dina ämnen och drivs av att få lära ut dem till andra. Som person har du, precis som vi, ett stort engagemang för att utvecklas. I undervisningen drivs du av att skapa arbetsro och studiekultur tillsammans med eleverna. Du är strukturerad, drivande och en tydlig ledare i klassrummet. I våra rekryteringar läggs stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställningsform  

Tjänsten kommer vara en tillsvidareanställning på 60-80% med start 2022-08-08, eller enligt överenskommelse. För den här rollen tillämpar vi ferietjänst. 

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas ej. Urval sker löpande, därför vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. 

Första steget i vår rekryteringsprocess är att genomföra två arbetspsykologiska tester (Mint och Matrigma). Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem.

Inom skola måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Beställningsblanketten kan hämtas på https://polisen.se/. Beställ i god tid, det tar upp till 14 dagar att få utdraget.

Kontaktuppgifter 
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Catrin Lundberg på mobilnummer: 072 251 48 61 eller mail: catrin.lundberg@jenseneducation.se.


Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.

Varmt välkommen med din ansökan!


JENSEN education grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och långsiktiga ägare. JENSEN är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Vårt utbildningskoncept ”Träning för verkligheten och bildning som mål” genomsyrar all verksamhet.

Vi har förtroendet att utbilda drygt 13 000 studerande inom fem olika verksamhetsområden – förskola (start 2005), grundskola (start 2008), gymnasium (start 2003), vuxenutbildning (start 1996) och yrkeshögskola (start 1999). JENSEN education har knappt 900 medarbetare och omsätter 1000 MSEK.

Ansök nu

Fransklärare till Grillska Gymnasiet Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Aug 3
Om tjänsten

Vi söker nu en lärare för undervisning i Franska till Grillska gymnasiet Örebro

Vi söker dig som trivs att arbeta med ungdomar och drivs av att få dem att växa och utvecklas. Du kommer ingå i ett arbetslag med kunniga och engagerade kollegor, som samarbetar för att skapa en trygg och utvecklande miljö. Öppenheten mellan lärare är stor och vi tar ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

Våra skolor arbetar efter en gemensam pedagogisk modell, som utgörs av vår idé, vår vision, vår värdegrund och åtta kännetecken. Modellen vägleder oss i vårt arbete för att bidra till våra studerandes kunskaper, personliga utveckling och lärande. Den fokuserar på goda effekter för lärande och kunskapsutveckling.

Alla lektioner är sammanhållna och långa, 120-180 minuter undervisningstid. Lektionerna följer en struktur med tydliga mål och syften och är varierande i arbetssätt.

Våra skolor arbetar med en stark värdegrund för samhällsförbättring och lika värde. Därför är det viktigt för oss att du delar vår värdegrund.

I arbetsuppgifterna ingår arbetsuppgifter kopplade till lärarrollen såsom undervisning, planering och bedömning. Utöver ämnesspecifika arbetsuppgifter är du även mentor för en klass.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som är gymnasielärare i Franska och är väl förtrogen med läroplan och styrdokument för gymnasiet.

Utöver din ämneskompetens värdesätter vi ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och att du kan inspirera och engagera eleverna.
Vi värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov samt förmågan att skapa goda relationer.

Du är nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt det är möjligt utifrån sina förutsättningar.

Det är viktigt för oss att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever för att bidra till din egen såväl som skolans och elevernas utveckling.

Villkor

Anställning: Tillsvidare eller visstid

Omfattning: ca 20%

Tillträde: Höstterminen 2022

Kontakt: Kristoffer Carlring, Rektor, 070-4256560

Vi eftersträvar en arbetsplats med jämlikhet, jämställdhet och mångfald.

Inför anställning begär vi alltid registerutdrag från polisen. Du kan beställa blanketten från polisens hemsida. Beställ gärna utdraget i förväg då viss handläggningstid förekommer.

Vid övertalighet inom Stadsmissionens skolstiftelse kommer utannonserad tjänst i första hand att erbjudas anställda inom stiftelsen.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. **

Grillska gymnasiet Örebro** är en liten gymnasieskola med familjär stämning. Skolan ligger i fräscha lokaler, nära goda kommunikationer och har tillgång till fina idrottsanläggningar.


Grillska Gymnasiet Uppsala är en familjär skola i trivsamma lokaler med goda kommunikationer i Ekeby bruk. Eleverna kan välja mellan fyra högskoleförberedande program och tre yrkesprogram. På Grillska finns Uppsalas enda traditionella frisörskola som också har egen salong.

Skolan är HBTQ-certifierad vilket innebär att personalen är utbildad i en bra arbetsmiljö och ett juste bemötande av HBTQ-personer.

Ansök nu

Gymnasielärare svenska och idrott, Tullängsgymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Aug 10
Vill du vara med och utbilda framtidens arbetskraft? Vi söker dig som är nyfiken, ansvarstagande, har stor förmåga att samarbeta och brinner för att förbättra och utveckla den verksamhet som du befinner dig i.

Om tjänsten
Vi söker en gymnasielärare i svenska och idrott. Tillsammans med övriga kollegor arbetar du med att planera, genomföra och följa upp undervisning och med att aktivt stödja och motivera eleverna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• planera, genomföra och utvärdera undervisningen
• utöva mentorskap och därtill handleda och motivera dina mentorselever
• aktivt deltaga i arbetslagets och skolans systematiska kvalitetsarbete vilket även inkluderar ett aktivt värdegrundsarbete
• skapa god miljö för lärande
• hålla dig uppdaterad om aktuell forskning inom ditt verksamhetsområde
• känna till och följa verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• legitimerad gymnasielärare i svenska och idrott

För att trivas hos oss behöver du vara en öppen person som är bra på att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har en positiv elevsyn och ett lösningsinriktat förhållningssätt. Ett gott bemötande och ett förtroendefullt sätt är självklarheter för oss liksom en personlig mognad och eget driv. Du är förtroendeingivande i din kommunikation och lösningsfokuserad när du möter elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, extra fokus på förmåga att samarbeta.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av att undervisa i berörda ämnen
• erfarenhet av mentorskap

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: from snarast - tom 15 juni 2023

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Tullängsgymnasiet är en modern teknisk gymnasieskola på söder i Örebro som har högt attraktionsvärde för ungdomar. Skolan har ett nära samarbete med näringslivet. Vi erbjuder yrkesutbildningar inom Bygg och anläggning, Dator- och kommunikationsteknik, Elteknik, Fordonsteknik, Transport och VVS. Hos oss finns även det högskoleförberedande Teknikprogrammet.

Skolan har även Riksgymnasium för elever med dövhet, hörselnedsättning eller språkstörning samt Särskola och Riskgymnasiesärskola.

Tullängsgymnasiet har ca 1200 elever och ca 200 medarbetare.

Läs mer om vår skola på orebro.se/tullangsgymnasiet

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 17 augusti.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Matematiklärare

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jun 23
Om tjänsten

Vi söker nu en legitimerad lärare för undervisning i Matematik i kombination med annat ämne. Vi söker dig som trivs att arbeta med ungdomar och drivs av att få dem att växa och utvecklas. Öppenheten mellan lärare är stor och vi tar ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

Du kommer tillhöra vårt arbetslag som har inriktning mot samhällsengagemang och hälsoprofil. Du kommer att undervisa på ekonomiprogrammet och samhällsprogrammet.

Våra skolor arbetar efter en gemensam pedagogisk modell, som utgörs av vår idé, vår vision, vår värdegrund och åtta kännetecken. Modellen vägleder oss i vårt arbete för att bidra till våra studerandes kunskaper, personliga utveckling och lärande. Den fokuserar på goda effekter för lärande och kunskapsutveckling.

Våra skolor arbetar med en stark värdegrund för samhällsförbättring och lika värde. Därför är det viktigt för oss att du delar vår värdegrund.

I arbetsuppgifterna ingår arbetsuppgifter kopplade till lärarrollen såsom undervisning, planering och bedömning. Utöver ämnesspecifika arbetsuppgifter är du även mentor för elever.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som är erfaren och legitimerad gymnasielärare i Matematik och är väl förtrogen med läroplan och styrdokument för gymnasiet. Du kommer undervisa i Matematik 1b - 3b.

Utöver din ämneskompetens värdesätter vi ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och att du kan inspirera och engagera eleverna.
Vi värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov samt förmågan att skapa goda relationer.

Du är nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt det är möjligt utifrån sina förutsättningar.

Det är viktigt för oss att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever för att bidra till din egen såväl som skolans och elevernas utveckling.

Villkor

Anställning: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: Augusti 2022

Ort: Örebro

Kontakt: Kristoffer Carlring, rektor, 070-4256560

Vi eftersträvar en arbetsplats med jämlikhet, jämställdhet och mångfald.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.


Grillska Gymnasiet Uppsala är en familjär skola i trivsamma lokaler med goda kommunikationer i Ekeby bruk. Eleverna kan välja mellan fyra högskoleförberedande program och tre yrkesprogram. På Grillska finns Uppsalas enda traditionella frisörskola som också har egen salong.

Skolan är HBTQ-certifierad vilket innebär att personalen är utbildad i en bra arbetsmiljö och ett juste bemötande av HBTQ-personer.

Ansök nu

Legitimerad lärare som söker nytt jobb till hösten?

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jul 8
Om oss
Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till högskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning.

Vi har själva varit verksamma inom skolan i olika roller och har således en djup förståelse och insikt i uppdraget- så när ni samarbetar med oss, får ni all vår kompetens på köpet!

För dig som söker nya utmaningar, har vi stora nätverk. För dig som söker personal eller annat stöd, erbjuder vi skräddarsydda lösningar.
Alla våra konsulter erbjuds ”lön varje fredag”, gemensamma aktiviteter samt stöd av legitimerade lärare. Vi är självklart auktoriserade och ISO-certifierade.

Vill du bli en av oss?
Registrera en jobbevakning via www.pedagogjobb.nu eller besök vår hemsida för mer information om hur vi arbetar och vad vi erbjuder www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering

Din profil
Du är legitimerad lärare och har erfarenhet från att arbeta i skolan och har ett välutvecklat didaktiskt hantverk. Bedömning och betygsättning är något du ser som en naturlig del av läraryrket och gärna gör med glädje. I klassrummet är du den naturliga ledaren och inspiratören där du har elevernas lärande i fokus och arbetar för att de ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Att aktivt ta initiativ i sociala sammanhang, kliva fram och att skapa nya relationer är något som är naturligt för dig. Som person är du stabil och hanterar stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör i utmanande situationer. Uppkommer det problem är det något som du ser som en positiv utmaning och vill lösa snabbt och korrekt.


Ansökan
Vi utökar vårat nätverk och kommer att höra av oss till dig när vi har ett arbete som matchar din behörighet och profil.

Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag!

Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning
www.pedagogjobb.nu

Ansök nu

Ämneslärarstudenter

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jul 8
Om oss
Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till högskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning.

Vi har själva varit verksamma inom skolan i olika roller och har således en djup förståelse och insikt i uppdraget- så när ni samarbetar med oss, får ni all vår kompetens på köpet!

För dig som söker nya utmaningar, har vi stora nätverk. För dig som söker personal eller annat stöd, erbjuder vi skräddarsydda lösningar.

Alla våra konsulter erbjuds ”lön varje fredag”, gemensamma aktiviteter samt stöd av legitimerade lärare. Vi är självklart auktoriserade och ISO-certifierade.

Vill du bli en av oss?
Registrera en jobbevakning via www.pedagogjobb.nu eller besök vår hemsida för mer information om hur vi arbetar och vad vi erbjuder www.clockworkpersonal.se

Dina arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som lärarvikarie hos oss på Clockwork kommer du att skapa meningsfulla och begripliga sammanhang för barn och ungdomar inom skolvärlden. Längden på uppdragen kan skilja sig åt, så även skolform. Vi arbetar mot både kommunala och fristående huvudmän och du har därför möjlighet att utvidga ditt nätverk och få erfarenhet från flera olika verksamheter. Hos oss får du värdefull erfarenhet för ditt framtida yrke parallellt med att du studerar. Flera av våra uppdrag sträcker sig över en längre tidsperiod som därefter kan leda till en anställning direkt på skolan.

Din profil
Du läser till ämneslärare och ser fördelarna med att vara ute och arbeta inom den skolans värld parallellt med dina lärarstudier. Du har lätt för att sätta dig in i nya saker och lära känna nya miljöer. Du anpassar din undervisning utefter barn, ungdomar och elever med olika förutsättningar och bakgrunder.

Som anställd hos oss får du en nära och personlig kontakt med din konsultchef. Alla konsultchefer på Clockwork Skolbemanning & Rekrytering har en bakgrund som lärare eller förskollärare, vilket innebär att du kan få stöd och handledning vid pedagogiska och didaktiska frågor.


Ansökan
Vi utökar vårat nätverk och kommer att höra av oss till dig när vi har ett arbete som matchar din behörighet och profil.

Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning
www.pedagogjobb.nu

Ansök nu

Lärare i fysik

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jun 27
Om oss
Clockwork skolrekrytering rekryterar och bemannar all skolpersonal över hela Sverige.

Med stora upparbetade nätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som lärare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.

Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering

Dina arbetsuppgifter
Just nu hjälper vi vår samarbetsskola i Örebro som söker lärare i fysik. Tjänsten är en deltidsanställning på 40% med start i början av augusti. Du kommer att undervisa i kurserna fysik 1 och fysik 2, elevgrupperna är relativt små och består av elever som valt kurserna som tillval.

Du kommer att planera, genomföra och utvärdera undervisningen. På skolan finns en kollega som haft en av kurserna sedan tidigare och kan fungera som bollplank om så önskas. I arbetsuppgifterna ingår även bedömning och betygssättning.Din profil
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i fysik men välkomnar även dig med goda kunskaper i fysik att söka tjänsten.

Om du är en person som trivs att arbeta i team med elevens bästa för ögonen kommer du att trivas här, där du får möjlighet att bygga goda och långsiktiga relationer med såväl kollegor som elever.

Som person är du trygg och hanterar stress och nya situationer på ett konstruktivt sätt. Att bygga relationer och tillit kommer naturligt för dig och du tar för dig sociala sammanhang. Ditt intresse för fysik både inspirerar och engagerar elever.

Ansökan
Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning

Få förslag på tjänster som passar dig.
www.pedagogjobb.nu

Ansök nu

Lärare i svenska/sva/engelska sökes till JENSEN gymnasium Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jun 16
JENSEN gymnasium Örebro finns i ljusa, fräscha lokaler högst upp i lokaler vid Stortorget i centrala Örebro. Vi är främst ett teoretiskt gymnasium och erbjuder ekonomiskt-, naturvetenskapligt- och samhällsvetenskapligt program med två olika inriktninger. Vi söker nu en lärare i svenska/sva/engelska, som precis som vi brinner för kunskap och bildning! Ta chansen att få jobba på en skola med hög stabilitet och kompetenta kollegor som trivs på sitt jobb! 

JENSENs utbildningskoncept "Träning för verkligheten" genomsyrar all verksamhet. Vi är en arbetsplats med stark företagskultur där ordning och reda, hälsoprofil, formell dresscode och studiero är centrala begrepp. Vi kan erbjuda en stark teamkänsla med medarbetare som trivs och tar ansvar för helheten. På vår senaste nationella medarbetarenkät rekommenderar hela 94% oss som arbetsplats.

Bildning är målet med elevernas studier hos oss. Vi har fokus på litteratur, läsande och skrivande som krävs för högre studier. Vi jobbar för att våra elever ska nå en hög kunskapsnivå och utveckla sitt tänkande - att tänka fritt och tänka stort - det är bildning för oss!

Vi är ett gymnasium för elever med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. Vi håller högt tempo i undervisningen. Inom ramen för vår hälsoprofil får våra elever utöva mental träning varje dag och ta en pedagogisk promenad på dagens längsta lektion. På JENSEN gymnasium har vi stort fokus på kvalitet och har uppnått bättre resultat vid Skolinspektioner än genomsnittet i riket. Vi är stolta över våra mycket höga resultat gällande bl.a. medarbetarnöjdhet, chefsbetyg och rekommendationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i svenska/sva/engelska och är mycket kunnig i dina ämnen och drivs av att få lära ut dem till andra. Som person har du, precis som vi, ett stort engagemang för att utvecklas. I undervisningen drivs du av att skapa arbetsro och studiekultur tillsammans med eleverna. Du är strukturerad, drivande och en tydlig ledare i klassrummet. I våra rekryteringar läggs stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställningsform  

Tjänsten kommer vara en tillsvidareanställning på 60-80% med start 2022-08-08, eller enligt överenskommelse. För den här rollen tillämpar vi ferietjänst. 

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas ej. Urval sker löpande, därför vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. 

Första steget i vår rekryteringsprocess är att genomföra två arbetspsykologiska tester (Mint och Matrigma). Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem.

Inom skola måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Beställningsblanketten kan hämtas på https://polisen.se/. Beställ i god tid, det tar upp till 14 dagar att få utdraget.

Kontaktuppgifter 
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Catrin Lundberg på mobilnummer: 072 251 48 61 eller mail: catrin.lundberg@jenseneducation.se.


Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.

Varmt välkommen med din ansökan!


JENSEN education grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och långsiktiga ägare. JENSEN är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Vårt utbildningskoncept ”Träning för verkligheten och bildning som mål” genomsyrar all verksamhet.

Vi har förtroendet att utbilda drygt 13 000 studerande inom fem olika verksamhetsområden – förskola (start 2005), grundskola (start 2008), gymnasium (start 2003), vuxenutbildning (start 1996) och yrkeshögskola (start 1999). JENSEN education har knappt 900 medarbetare och omsätter 1000 MSEK.

Ansök nu

Thoren Business School söker Gymnasielärare i naturkunskap och annat ämne

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 4
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.

Thoren Business School i Örebro har fyra huvudprogram; Business Program, Management Program, Communication Program och Commerce Program.Beskrivning av tjänsten
Vi söker dig som vill vara med och utveckla Thoren Business School i Örebro till ett affärsgymnasium där vi har elever som vill utvecklas inom entreprenörskap, ledarskap och kommunikation.

Du vill utvecklas tillsammans med eleverna i nära samarbete med näringslivet. Du triggas av att bygga din undervisning inom Naturkunskap på ett sätt som föder inspiration och lust hos eleverna. Tillsammans med övrig personal skapar du en gynnsam miljö för lärande där fokus ligger på att se varje elev. Att du har ett coachande förhållningssätt och ett genuint intresse för människor ser vi som en självklarhet. På vår skola är relationen mellan personal och elev mycket viktig och bygger på förtroende.

I dina arbetsuppgifter ingår att planera, dokumentera och genomföra dina kurser i enlighet med de anvisningar som regleras genom styrdokument för gymnasieskolan i Skolverkets kursplaner. Du har ett intresse av att lära dig mer och att arbeta efter skolans koncept med bl.a. APL (Arbetsplats förlagt lärande), UF (Ungt företagande) och CASE (Projekt). Vi samarbetar nära näringslivet och du förväntas ta en aktiv del i det arbetet.  

Det kommer vara viktigt att samverka med dina kollegor och samtidigt kunna arbeta självständigt för att skapa en god lärmiljö för våra elever som bygger på nyfikenhet, entreprenörskap, ömsesidig respekt samt tydlighet och struktur.

Kvalifikationer
Behörighet som legitimerad gymnasielärare i Naturkunskap är meriterade för tjänsten. Erfarenhet av undervisning på gymnasiet är och/eller gedigen erfarenhet från branschen är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid god arbetsförmåga, god relationell förmåga, god pedagogisk förmåga och personlig lämplighet. Du som söker ska vara öppen och ha en positiv elevsyn. Till arbetslaget och elever tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet.

Vi erbjuder dig
Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. Vi är ett glatt och kompetent gäng som ser fram emot att få arbeta tillsammans med dig. Du får frihet under ansvar och snabba beslutsvägar, vilket gör det möjligt för dig att driva undervisningen framåt.

På Thoren Business School i Örebro ingår du i ett nära arbetsteam som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. Thorengruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande och vi får varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda.

Som nyanställd erbjuder vi dig även en introduktionskurs till Thorengruppen AB via Check-in@TG.

Är du personen vi söker, sök tjänsten idag!

 

Sista ansökningsdag: 2022-07-01, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna Rektor Fredrik Berg 0761606262, fredrik.berg@tbschool.se

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.Läs mer om oss på: thorengruppen.se

Ansök nu

Gymnasielärare i matematik och annat ämne till Virginska gymnasiet SAHA

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jun 20
Vill du vara en del av ett team där vi tar gemensamt ansvar för våra elevers framtid? Vi söker dig som är en mycket engagerad ämneslärare och behörig i matematik, som har höga förväntningar på våra elever och som brinner för att arbeta med just de elever vi har på introduktionsprogrammen och Samhällsprogrammet för elever med högfungerande autism (SAHA). Kom och berika oss med ditt mod, din öppenhet, glädje och kompetens.

Om tjänsten

Inom introduktionsprogrammen finns ca 220 elever som ännu inte är behöriga till nationellt program. Inom rektorsområdet finns även Samhällsprogrammet för elever med högfungerande autism (SAHA).
Vi kan erbjuda dig ett unikt tillfälle att vara med på vår gemensamma utvecklingsresa mot ett IM som genom samsyn mellan alla skolans kompetenser, gör sitt yttersta för att skapa goda förutsättningar för våra elevers framtid.
Nu söker vi en ämneslärare i matematik och ytterligare något ämne (gärna idrott) till oss på IM. Du har erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov såsom problematisk skolfrånvaro, bristande motivation och individuella studiegångar. Du har också erfarenhet av att jobba i team och att samarbeta med andra aktörer.

Du som söker är engagerad och arbetar bra med andra människor. Du har lätt för att bygga relationer och skapar trygghet och motivation hos eleverna. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du har ett professionellt förhållningssätt och en förmåga att se helheter och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter och förblir lugn även i pressade situationer. Du har välgrundade och tydliga värderingar och kan stå upp för dem i olika situationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• undervisning i klass både på IM och SAHA
• tillsammans med kollegor planera, genomföra och utvärdera undervisningen
• tillsammans med övriga kollegor bedriva skolutveckling för en ökad måluppfyllelse
• arbeta elevnära och med mentorskap
• samarbeta med elevhälsan
• dokumentera och anteckna i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa på gymnasiet i matematik och ytterligare ämne, alternativt behörighetsgivande examen som berättigar till legitimation

Som person har du ett professionellt förhållningssätt, har en förmåga att se helheter och är engagerad. Du har välgrundade och tydliga värderingar som du utgår ifrån och du vill att eleverna ska lyckas. Du har lätt för att bygga relationer, samarbeta bra med andra och skapar trygghet och motivation i gruppen. Vidare har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar och har en förmåga att anpassa din undervisning efter elevens individuella behov. För att lyckas är du lösningsfokuserad, kan du prioritera mellan olika arbetsuppgifter och behåller ett lugn även i pressade situationer. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• behörighet att undervisa i idrott
• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med problematisk skolbakgrund
• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med drogproblematik
• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med kriminell bakgrund
• tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med NPF

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 8 augusti, eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Virginska gymnasiet är en av fem kommunala gymnasieskolor i Örebro. Antalet elever är ca 1 600 och medarbetarna på skolan är ca 200. Skolan har både nationella program och riksgymnasium för döva och hörselskadade samt introduktionsprogram och särskola.

Läs vidare på: orebro.se/virginskagymnasiet

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 1 juli.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Lärare i psykologi sökes till JENSEN gymnasium Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 27
JENSEN gymnasium Örebro finns i ljusa, fräscha lokaler högst upp i lokaler vid Stortorget i centrala Örebro. Vi är främst ett teoretiskt gymnasium och erbjuder ekonomiskt-, naturvetenskapligt- och samhällsvetenskapligt program med två olika inriktninger. Vi söker nu en lärare i psykologi gärna tillsammans med annat ämne, som precis som vi brinner för kunskap och bildning! Ta chansen att få jobba på en skola med hög stabilitet och kompetenta kollegor som trivs på sitt jobb! 

JENSENs utbildningskoncept "Träning för verkligheten" genomsyrar all verksamhet. Vi är en arbetsplats med stark företagskultur där ordning och reda, hälsoprofil, formell dresscode och studiero är centrala begrepp. Vi kan erbjuda en stark teamkänsla med medarbetare som trivs och tar ansvar för helheten. På vår senaste nationella medarbetarenkät rekommenderar hela 94% oss som arbetsplats.

Bildning är målet med elevernas studier hos oss. Vi har fokus på litteratur, läsande och skrivande som krävs för högre studier. Vi jobbar för att våra elever ska nå en hög kunskapsnivå och utveckla sitt tänkande - att tänka fritt och tänka stort - det är bildning för oss!

Vi är ett gymnasium för elever med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. Vi håller högt tempo i undervisningen. Inom ramen för vår hälsoprofil får våra elever utöva mental träning varje dag och ta en pedagogisk promenad på dagens längsta lektion. På JENSEN gymnasium har vi stort fokus på kvalitet och har uppnått bättre resultat vid Skolinspektioner än genomsnittet i riket. Vi är stolta över våra mycket höga resultat gällande bl.a. medarbetarnöjdhet, chefsbetyg och rekommendationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i psykologi och är mycket kunnig i dina ämnen och drivs av att få lära ut dem till andra. Som person har du, precis som vi, ett stort engagemang för att utvecklas. I undervisningen drivs du av att skapa arbetsro och studiekultur tillsammans med eleverna. Du är strukturerad, drivande och en tydlig ledare i klassrummet. I våra rekryteringar läggs stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställningsform 

Tjänsten kommer vara en tillsvidareanställning på 60% med start 2022-08-08, eller enligt överenskommelse. För den här rollen tillämpar vi ferietjänst. 

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas ej. Urval sker löpande, därför vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. 

Första steget i vår rekryteringsprocess är att genomföra två arbetspsykologiska tester (Mint och Matrigma). Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem.

Inom skola måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Beställningsblanketten kan hämtas på https://polisen.se/. Beställ i god tid, det tar upp till 14 dagar att få utdraget.

Kontaktuppgifter 
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Catrin Lundberg på mobilnummer: 072 251 48 61 eller mail: catrin.lundberg@jenseneducation.se.


Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.

Varmt välkommen med din ansökan!


JENSEN education grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och långsiktiga ägare. JENSEN är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Vårt utbildningskoncept ”Träning för verkligheten och bildning som mål” genomsyrar all verksamhet.

Vi har förtroendet att utbilda drygt 13 000 studerande inom fem olika verksamhetsområden – förskola (start 2005), grundskola (start 2008), gymnasium (start 2003), vuxenutbildning (start 1996) och yrkeshögskola (start 1999). JENSEN education har knappt 900 medarbetare och omsätter 1000 MSEK.

Ansök nu

Vi söker lärare i Engelska till Drottning Blankas Gymnasieskola i Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 31
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Lärare i Engelska till Drottning Blankas Gymnasieskola i Örebro

Ditt uppdrag

Vi erbjuder en tjänst på 100% för undervisning i engelska. I tjänsten ingår även mentorskap .

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad lärare i engelska för gymnasiet. Vi söker dig med ett stort personligt engagemang för lärande och att utveckla våra elevers kunskap. Som lärare är du lyhörd och vill vägleda eleverna inför framtiden. Vi söker också dig som tänker nytt kring pedagogiska frågor och som vill vara en bidragande del till ett riktigt vasst kollegium.

Du kommer trivas särskilt bra hos oss om det är naturligt för dig att arbeta med IKT, om du uppskattar sociala elever och sociala kollegor samt om du vill arbeta i en organisation där vi tar ansvar för verksamheten tillsammans.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar alla våra skolor.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare med tillträde augusti 2022. Intervjuer kommer att ske löpande, har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Jenny Gustafsson 072-7140190 / jenny.gustafsson@dbgy.se.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Yrkeslärare djursjukvård och djurämnen till Realgymnasiet Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jun 2
Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Om Realgymnasiet Örebro

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/orebro.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål.

Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Du analyserar framgångsfaktorer och utmaningar för att kunna förfina och differentiera undervisningen.  Vidare arbetar du kontinuerligt, tillsammans med mentor och elevhälsa, med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera denna med eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns även mentor, elevassistent och elevhälsa på skolan.

Du arbetar i ämnesslagsarbete och arbetslagsarbete samt samarbetar med elevhälsopersonal och övriga kollegor genom elevhälsomöten (EHM). 

Realgymnasiet i Örebro har två program, Naturbruksprogrammet inriktningarna Djurvård och Hästhållning samt Fordon- och transportprogrammet inriktning Personbil. Elever på Naturbruksprogrammet erbjuds att läsa utökade kurser för naturvetenskaplig behörighet. Skolan, som startade hösten 2020, kommer från och med augusti 2022 ha tre årskurser. Vi söker därför ny medarbetare som vill jobba tillsammans med oss i vårt team.

Vi söker nu lärare i  ämnena djurens hälsa och sjukvård samt Djur.  Beroende på kompetens och dina möjligheter kan tjänsten bli mellan 50-100 %.  Av dessa är 50 % tillsvidaretjänst och övrigt vikariat. Vikariatet gäller studier och tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.  Kvalifikationer


Vi söker dig som är djursjukvårdare och som har erfarenhet av att undervisa och/eller handleda elever inom området. Du har också erfarenhet av djurskötsel på och/eller utanför klinik.  Du är trygg i rollen som lärare och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. Lärarutbildning är meriterande men inget krav.

Du ska ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande mot målen, utifrån dennes förutsättningar. Du har ett tydligt pedagogiskt ledarskap i undervisningen och är lugn trots stressade situationer. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer.

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Det är viktigt att du har förmågan att arbeta bra med andra människor, att du är lyhörd och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och känner dig trygg i att skapa nya kontakter och underhålla dina relationer på ett bra sätt. 

Du tar ansvar och förstår din roll samtidigt som du kan se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Eftersom skolan är nystartad är det viktigt att du stimuleras av att bygga vidare och utveckla verksamheten framåt i nära samarbete med övrig personal. 

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan!larande.seLäs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:

realgymnasiet.se

consensum.se

Ansök nu

Thoren Business School söker engagerad Gymnasielärare i juridik/psykologi

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 13
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Thoren Business School i Örebro till ett affärsgymnasium där vi har elever som vill utvecklas inom entreprenörskap, ledarskap och kommunikation.

Du vill utvecklas tillsammans med eleverna i nära samarbete med näringslivet, och triggas av att bygga din undervisning inom Juridik och Psykologi på ett sätt som föder inspiration och lust hos eleverna. Tillsammans med övrig personal skapar du en gynnsam miljö för lärande där fokus ligger på att se varje elev. Att du har ett coachande förhållningssätt och ett genuint intresse för människor ser vi som en självklarhet. På vår skola är relationen mellan personal och elev mycket viktig och bygger på förtroende.

I dina arbetsuppgifter ingår att planera, dokumentera och genomföra dina kurser i enlighet med de anvisningar som regleras genom styrdokument för gymnasieskolan i Skolverkets kursplaner. Du har ett intresse av att lära dig mer och att arbeta efter skolans koncept med bl.a. APL (Arbetsplats förlagt lärande), UF (Ungt företagande) och CASE (Projekt). Vi samarbetar nära näringslivet och du förväntas ta en aktiv del i det arbetet.  

Det kommer vara viktigt att samverka med dina kollegor och samtidigt kunna arbeta självständigt för att skapa en god lärmiljö för våra elever som bygger på nyfikenhet, entreprenörskap, ömsesidig respekt samt tydlighet och struktur.

Kvalifikationer

Behörighet som legitimerad gymnasielärare i samhällskunskap eller juridik/psykologi är meriterade för tjänsten. Erfarenhet av undervisning på gymnasiet är och/eller gedigen erfarenhet från branschen är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid god arbetsförmåga, god relationell förmåga, god pedagogisk förmåga och personliglämplighet. Du som söker ska vara öppen och ha en positiv elevsyn. Till arbetslaget och elever tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet.

Vi erbjuder dig

Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. Vi är ett glatt och kompetent gäng som ser fram emot att få arbeta tillsammans med dig. Du får frihet under ansvar och snabba beslutsvägar, vilket gör det möjligt för dig att driva undervisningen framåt.

På Thoren Business School i Örebro ingår du i ett nära arbetsteam som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. Thorengruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande och vi får varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda.

Inom Thorengruppen erbjuder vi dig:

- Frihet under ansvar
- Möjlighet att påverka
- Kompetenta kollegor
- Snabba beslutsvägar
- Entreprenörskap
- Kreativ arbetsplats som vill bryta mönster
- Varierande och intressanta arbetsuppgifter
- Som nyanställd erbjuder vi dig även en introduktionskurs till Thorengruppen AB via Check-in@TG.

Är du personen vi söker, sök tjänsten idag!

Sista ansökningsdag: 2022-06-15, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna Rektor Fredrik Berg 076-1606262, fredrik.berg@tbschool.se

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.Läs mer om oss på: thorengruppen.se

Ansök nu

Gymnasielärare i historia och samhällskunskap på Tullängsgymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 31
Vill du vara med och utbilda framtidens arbetskraft? Vi söker dig som är nyfiken, ansvarstagande, har stor förmåga att samarbeta och brinner för att förbättra och utveckla den verksamhet som du befinner dig i.

Om tjänsten
Vi söker nu en gymnasielärare med ämneskombinationen historia/samhällskunskap till bygg- och anläggningsprogrammet samt el- och energiprogrammet. I tjänsten ingår även undervisning i kursen service och bemötande. I din roll som lärare arbetar du med att planera, genomföra och följa upp undervisning och med att aktivt stödja och motivera eleverna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• planera, genomföra och utvärdera undervisningen
• handleda och motivera dina mentorselever
• aktivt deltaga i arbetslagets och skolans systematiska kvalitetsarbete vilket även inkluderar ett aktivt värdegrundsarbete

Kompetenskrav

• legitimerad gymnasielärare med ämneskombinationen historia/samhällskunskap

För att trivas hos oss behöver du vara en öppen person som är bra på att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har en positiv elevsyn och ett lösningsinriktat förhållningssätt. Ett gott bemötande och ett förtroendefullt sätt är självklarheter för oss liksom en personlig mognad och eget driv. Du är förtroendeingivande i din kommunikation och lösningsfokuserad när du möter elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, extra fokus på förmåga att samarbeta.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av undervisning på yrkesprogram
• tidigare erfarenhet av att undervisa i kursen service och bemötande 
• erfarenhet av undervisning i grundskola
• erfarenhet av mentorskap

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 9 augusti

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Tullängsgymnasiet är en modern teknisk gymnasieskola på söder i Örebro som har högt attraktionsvärde för ungdomar. Skolan har ett nära samarbete med näringslivet. Vi erbjuder yrkesutbildningar inom Bygg och anläggning, Dator- och kommunikationsteknik, Elteknik, Fordonsteknik, Transport och VVS. Hos oss finns även det högskoleförberedande Teknikprogrammet.

Skolan har även Riksgymnasium för elever med dövhet, hörselnedsättning eller språkstörning samt Särskola och Riskgymnasiesärskola.

Tullängsgymnasiet har idag ca 1200 elever och ca 200 medarbetare.

Läs mer om vår skola på orebro.se/tullangsgymnasiet

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 7 juni.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Lärare i svenska och engelska till Rudbecksgymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 18
Rudbecksgymnasiet är en centralt belägen skola med ca 1100 elever och ca 100 personal. Här får du möjlighet att arbeta med engagerade och kunniga kollegor som värnar om varandra. Vi brinner för frågor kring mänskliga rättigheter, internationella relationer samt hållbar utveckling. Just nu söker vi en lärare i svenska och engelska till vårt yrkesprogram Försäljning och service!

Om tjänsten
Du kommer i rollen som lärare att ingå i ett arbetslag på försäljnings och serviceprogrammet. Du kommer eventuellt även undervisa på något av våra andra program. Du förväntas delta i fortsatt utveckling av försäljnings och serviceprogrammet tillsammans med dina kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• utöva mentorskap för elever
• planera, genomföra och utvärdera undervisningen
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns
• delta i arbetslagsarbete
• delta i övrigt arbete på skolan tillsammans med skolans personal
• driva utvecklingsarbete inom försäljnings och serviceprogrammet

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska och engelska alternativt inneha behörighetsgivande examen som berättigar till legitimation.

Vi ser att du som lärare hos oss har ett flexibelt förhållningssätt gentemot din omgivning, att du är kreativ och har lätt för att bygga nya relationer. Du har en god pedagogisk insikt och har lätt för att samarbeta med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är självgående i ditt arbete och rollen kräver även att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med elever och övrig personal samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete som lärare
• erfarenhet av att arbeta i lärarplattformar

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 9 augusti

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
På Rudbecksgymnasiet förbereder vi våra elever för framtiden genom att göra studierna varierade och verklighetsförankrade. Vi ger samtidigt en god grund till vidare studier eller arbete. För oss är detta en självklar del av utbildningen vi erbjuder för att rusta våra elever för den internationella och globala framtiden som väntar dem runt hörnet. Rudbecksgymnasiet erbjuder både högskole- och yrkesförberedande program. Vi söker nu dig som har god förmåga att samarbeta och vill bidra till en kunskapande, lugn och trygg skolmiljö.

Vi arbetar för att vara ”En skola” och vi ser vinsten av att arbeta i team och ser varje program som en del av en helhet. Vi arbetar tillsammans med våra fyra ledord, Internationell, Business, Science och Humanity. Vi ses på Rudbeck!

Du kan läsa mer om vår skola på: orebro.se/rudbecksgymnasiet

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 1 juni.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Ämneslärarstudenter

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 4
Om oss
Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till högskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning.

Vi har själva varit verksamma inom skolan i olika roller och har således en djup förståelse och insikt i uppdraget- så när ni samarbetar med oss, får ni all vår kompetens på köpet!

För dig som söker nya utmaningar, har vi stora nätverk. För dig som söker personal eller annat stöd, erbjuder vi skräddarsydda lösningar.

Alla våra konsulter erbjuds ”lön varje fredag”, gemensamma aktiviteter samt stöd av legitimerade lärare. Vi är självklart auktoriserade och ISO-certifierade.

Vill du bli en av oss?
Registrera en jobbevakning via www.pedagogjobb.nu eller besök vår hemsida för mer information om hur vi arbetar och vad vi erbjuder www.clockworkpersonal.se

Dina arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som lärarvikarie hos oss på Clockwork kommer du att skapa meningsfulla och begripliga sammanhang för barn och ungdomar inom skolvärlden. Längden på uppdragen kan skilja sig åt, så även skolform. Vi arbetar mot både kommunala och fristående huvudmän och du har därför möjlighet att utvidga ditt nätverk och få erfarenhet från flera olika verksamheter. Hos oss får du värdefull erfarenhet för ditt framtida yrke parallellt med att du studerar. Flera av våra uppdrag sträcker sig över en längre tidsperiod som därefter kan leda till en anställning direkt på skolan.

Din profil
Du läser till ämneslärare och ser fördelarna med att vara ute och arbeta inom den skolans värld parallellt med dina lärarstudier. Du har lätt för att sätta dig in i nya saker och lära känna nya miljöer. Du anpassar din undervisning utefter barn, ungdomar och elever med olika förutsättningar och bakgrunder.

Som anställd hos oss får du en nära och personlig kontakt med din konsultchef. Alla konsultchefer på Clockwork Skolbemanning & Rekrytering har en bakgrund som lärare eller förskollärare, vilket innebär att du kan få stöd och handledning vid pedagogiska och didaktiska frågor.


Ansökan
Vi utökar vårat nätverk och kommer att höra av oss till dig när vi har ett arbete som matchar din behörighet och profil.

Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning
www.pedagogjobb.nu

Ansök nu

Legitimerad lärare som söker nytt jobb till våren?

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 4
Om oss
Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till högskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning.

Vi har själva varit verksamma inom skolan i olika roller och har således en djup förståelse och insikt i uppdraget- så när ni samarbetar med oss, får ni all vår kompetens på köpet!

För dig som söker nya utmaningar, har vi stora nätverk. För dig som söker personal eller annat stöd, erbjuder vi skräddarsydda lösningar.
Alla våra konsulter erbjuds ”lön varje fredag”, gemensamma aktiviteter samt stöd av legitimerade lärare. Vi är självklart auktoriserade och ISO-certifierade.

Vill du bli en av oss?
Registrera en jobbevakning via www.pedagogjobb.nu eller besök vår hemsida för mer information om hur vi arbetar och vad vi erbjuder www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering

Din profil
Du är legitimerad lärare och har erfarenhet från att arbeta i skolan och har ett välutvecklat didaktiskt hantverk. Bedömning och betygsättning är något du ser som en naturlig del av läraryrket och gärna gör med glädje. I klassrummet är du den naturliga ledaren och inspiratören där du har elevernas lärande i fokus och arbetar för att de ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Att aktivt ta initiativ i sociala sammanhang, kliva fram och att skapa nya relationer är något som är naturligt för dig. Som person är du stabil och hanterar stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör i utmanande situationer. Uppkommer det problem är det något som du ser som en positiv utmaning och vill lösa snabbt och korrekt.


Ansökan
Vi utökar vårat nätverk och kommer att höra av oss till dig när vi har ett arbete som matchar din behörighet och profil.

Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag!

Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning
www.pedagogjobb.nu

Ansök nu

Gymnasielärare i Svenska som andraspråk i kombination med annat ämne

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 13
Rudbecksgymnasiet är en centralt belägen skola med ca 1100 elever och ca 100 personal. Här får du möjlighet att arbeta med engagerade och kunniga kollegor som värnar om varandra. Vi brinner för frågor kring mänskliga rättigheter, internationella relationer samt hållbar utveckling. Just nu söker vi en lärare i svenska som andra språk och annat ämne!

Om tjänsten 
Tjänsten är förlagd på Rudbeckgymnasiet och främst Vård- och omsorgsprogrammet. Du kommer i rollen som lärare i svenska som andra språk att ingå i ett arbetslag på vård- och omsorgsprogrammet. Du kommer att undervisa i svenska som andra språk och vi ser gärna att du även har behörighet att undervisa inom ytterligare ämnen. Samarbete med övriga pedagoger samt med personal inom elevhälsan är ett måste och stor vikt läggs därför vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• du planerar, genomför och utvärderar undervisning inom de ämnen du är behörig i
• Du använder metoder och arbetssätt som leder till bästa möjliga måluppfyllelse och utövar mentorskap
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns
• delta i arbetslagsarbete
• delta i övrigt arbete på skolan tillsammans med skolans personal 
• driva utvecklingsarbete 
• du stödjer elevers sociala utveckling och fostran samt som du ska skapa en god lärandemiljö för våra elever
• du håller dig uppdaterad om aktuell forskning inom ditt verksamhetsområde

 

Kompetenskrav

• gymnasielärare med behörighet i Svenska som andraspråk alternativt andra ämnen som religion eller samhällskunskap.

Vi ser att du som lärare hos oss har ett flexibelt förhållningssätt gentemot din omgivning, att du är kreativ och har lätt för att bygga nya relationer. Du har en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och hur du på bästa sätt förmedlar och anpassar ett budskap. Vi ser även att du har lätt för att samarbeta med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är självgående i ditt arbete och rollen kräver även att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• lärarlegitimation i flera ämnen på gymnasienivå
• erfarenhet av att undervisa på högstadiet
• erfarenhet av elever med flerspråkig bakgrund 

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 9 augusti eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
På Rudbecksgymnasiet förbereder vi våra elever för framtiden genom att göra studierna varierade och verklighetsförankrade. Vi ger samtidigt en god grund till vidare studier eller arbete. För oss är detta en självklar del av utbildningen vi erbjuder för att rusta våra elever för den internationella och globala framtiden som väntar dem runt hörnet. Rudbecksgymnasiet erbjuder både högskole- och yrkesförberedande program. Vi söker nu dig som har god förmåga att samarbeta och vill bidra till en kunskapande, lugn och trygg skolmiljö.

Vi arbetar för att vara ”En skola” och vi ser vinsten av att arbeta i team och ser varje program som en del av en helhet. Vi arbetar tillsammans med våra fyra ledord, Internationell, Business, Science och Humanity. Vi ses på Rudbeck!

Du kan även läsa mer om hur det är att jobba som gymnasielärare hos Örebro kommun på: orebro.se/gymnasielarare

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 27 maj.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

YG söker Leg. lärare i Matte, Idrott, Engelska, Svenska/SVA och Religion

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 25
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Beskrivning
Yrkesgymnasiet bedriver lärlingsutbildning vilket innebär att eleverna är gör mer a?n halva sin skoltid ute pa? arbetsplatser vilket ger resultat.

T ex har 9 av 10 studenter pa? Yrkesgymnasiet ett arbete direkt efter studenten. Det a?r ocksa? fo?r fo?retagen en fantastisk chans att i tre a?r fa? skola in eleverna pa? just deras arbetsplats utifra?n deras kultur och arbetssa?tt.

Yrkesgymnasiet a?r ra?tt val fo?r ungdomar som vill la?ra sig ett yrke fra?n grunden i en studieform da?r man jobbar mycket praktiskt.

Yrkesgymnasiet i Örebro utbildar elever inom barn och fritid, bygg, måleri, fordon, handel, hotell och turism, VVS och vård och omsorg. Vi har ett nära samarbete med näringslivet då majoriteten av elevernas vardag är förlagd till olika arbetsplatser.

Vi so?ker nu tre legitimerade lärare inom ämnena Matematik, idrott, Engelska, Svenska/Svenska som andra språk samt Religion. Tjänsterna är på 80-100 %. Vi söker dig som brinner fo?r att arbeta a?mnesintegrerat med elevernas valda inriktningar.

Pa? va?r skola a?r relationen mellan personal och elev mycket viktig och bygger pa? fo?rtroende. Du som so?ker ska da?rfo?r vara en o?ppen och glad person som har en positiv elevsyn. Sja?lvklart har du som so?ker a?ven la?tt fo?r att samarbeta. Har du da?rtill erfarenhet av att jobba med la?rlingsutbildning sa? a?r detta meriterande. Vi erbjuder en kreativ miljo? med ho?gt i tak och en laganda uto?ver det vanliga. Du blir en nyckelspelare i laget. Antar du utmaningen?

 

Kvalifikationer
Vi so?ker dig som a?r beho?rig/legitimerad i ämnet. Tjänsten kan kombinerad med olika ämnen och arbetsuppgifter. B-körkort och tillgång till bil är önskvärt.

Tja?nsten a?r en tillsvidareansta?llning (med 6 ma?naders provansta?llning) sa?vida du a?r beho?rig la?rare,  intervjuer kommer att ske lo?pande sa? va?nta inte med att so?ka.

Tjänsten startar höstterminen 2022.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.

Ansök nu

Vi söker lärare i religion och naturkunskap till Rytmus i Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 12
Rytmus är Sveriges ledande musikgymnasium och har bidragit till att utveckla ett flertal kända musiker och artister sedan starten 1993. Vi finns idag i Göteborg, Malmö, Stockholm, Borlänge och Örebro. Vi erbjuder det estetiska programmet med inriktning musik som är högskoleförberedande. Inriktningen är specialiserad på den afroamerikanska traditionen, bland annat jazz, pop, rock och soul.

Läs mer om oss på www.rytmus.se.

Rytmus i Örebro startades 2011 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom estetiska programmet med inriktning musik. Skolan har cirka 110 elever och 18 medarbetare. Vi söker nu lärare i religion och naturkunskap till vår verksamhet.

Vi söker lärare i religion och naturkunskap till Rytmus i Örebro

Ditt uppdrag

Vi erbjuder nu en tjänst på 10-30% beroende på ämneskombination. Tjänsten kan innehålla ett eller flera av ovanstående ämnen och är en visstidsanställning för läsåret 22/23.

Erfarenhet av att ha undervisat inom det estetiska programmet är meriterande.

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad lärare inom aktuella ämnen. Du är kunnig och kompetent inom dina områden med ett stort engagemang för att lära ut. Ytterligare egenskaper som beskriver dig är kreativ, öppen och strukturerad. God vilja och förmåga till samarbete är också en förutsättning då vi jobbar mycket tillsammans på olika sätt.

Vi erbjuder

Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, kreativitet och professionalitet. Vi ser samarbete som en förutsättning för att alla ska lyckas. Som pedagog har du nära samarbete med och stöd från andra kollegor och de olika professionerna inom elevhälsan. Vår skola kännetecknas av en trygg och kreativ arbetsmiljö för eleverna och ett starkt fokus på lärande. Utbildning inom Rytmus kännetecknas av ett nära samarbete med branschen, många av oss som arbetar på Rytmus är själva aktiva inom musik och media.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en ett vikariat för läsåret 22/23. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Daniel Hambre på 019-181751, 076-1105834 eller daniel.hambre@rytmus.se.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Gymnasielärare i matematik och idrott till Virginska gymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 11
Nu söker vi en matematik- och idrottslärare till yrkesprogrammen på Virginska gymnasiet!

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra Hantverksprogrammets arbetslag, i den organisation som vi benämner Yrkesprogrammen Virginska. Där ingår förutom Hantverksprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Hotell- och turismprogrammet, där du kommer att undervisa på samtliga program. Hos oss på Virginska kommer du att möta engagerade lärare i ett varmt arbetsklimat, där vi har fokus på eleven och dess kunskapsutveckling. Samarbete och kollegialt lärande är en stor del av vår kultur.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• undervisning i ämnet matematik och idrott
• utveckla undervisningen tillsammans med ämnesgruppen
• utöva mentorskap/utför klassföreståndaruppgifter
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns
• vara med och delta i det kollegiala lärandet

Kompetenskrav

• legitimerad lärare med behörighet i matematik och idrott på gymnasienivå

Tjänsten kräver att du både kan arbeta självständigt men samtidigt arbeta tillsammans med andra och har en god samarbetsförmåga. Du är en kreativ person som kommer med lösningar och idéer samt att du kan ha en bra struktur över ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du även ha en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och förmåga att anpassa arbetet utifrån befintliga miljöer och individens olika förutsättningar. Du ska ha en god muntlig kommunikation och bra förmåga att utrycka sig tydligt i tal och skrift. Tjänsten kräver även mycket arbete i våra digitala system så du ska även ha en god datavana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• tidigare erfarenhet av undervisning på yrkesprogram
• tidigare erfarenhet av undervisning på högstadiet

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 9 augusti

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Virginska Gymnasiet ligger på Fabriksgatan, nära Conventum i Örebro. Virginska gymnasiet är en av fem kommunala gymnasieskolor i Örebro. Antalet elever är ca 1 600 och medarbetarna på skolan är ca 200. Skolan har både nationella program och riksgymnasium för döva och hörselskadade samt introduktionsprogram och särskola. Läs vidare på orebro.se/virginskagymnasiet 

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 25 maj.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Gymnasielärare svenska och engelska på Idrottsgymnasiet Virginska

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 9
Vill du vara en del av ett lärarlag där vi tar gemensamt ansvar för våra elevers framtid? Vi söker dig som är en mycket engagerad lärare och som vill arbeta med eleverna på IDGY. Kom och berika oss med din glädje och kompetens!


Om tjänsten 
Idrottsgymnasiet i Örebro består av fyra olika program: natur, samhälle, ekonomi samt barn och fritid och många olika idrotter och träningsalternativ. Alla elever på Idrottsgymnasiet ska ha samma förutsättningar att klara både studier och träning och både elever och personal på Idrottsgymnasiet ska känna sig som en del av en helhet – ett sammanhang! Genom att regelbundet reflektera och samtala kring uppdraget, eleverna och oss själva bidrar vi till att skapa samsyn, förståelse och ett utvecklande arbetsklimat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• planera, genomföra och utvärdera undervisningen inom de ämnen du är i behörig i
• mentorskap för elever
• ingå i ett tydligt utvecklingsansvar både av din egen undervisning och ämnen samt IDGY som helhet kopplat till verksamhetens vision och mål
• skapa god miljö för lärande
• hålla dig uppdaterad om aktuell forskning inom ditt verksamhetsområde
• känna till och följa verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner arbetar och dokumenterar i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska och engelska på gymnasienivå
• erfarenhet av undervisning på gymnasiet

Som lärare på IDGY måste du vilja ge det ”lite extra”. Du måste ha inställningen att ”ge mig kärleksfull konstruktiv kritik så jag kan bli en bättre lärare”. Om det uppstår problem i klassrummet eller i relationen till kollegor måste du börja med att reflektera över din egen roll.  Du behöver ha en holistisk syn på kunskap och elevers växande och utveckling. Som person behöver du även vara flexibel i ditt arbete samt kunna vara initiativtagande och ha en helhetssyn. Du måste även kunna skapa relationer med lärare och elever och kunna arbeta som ett team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av eget idrottsutövande
• kunskap om ungas förutsättningar för ett aktivt idrottsutövande både på individnivå och organisationsnivå

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: HT 2022

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Virginska gymnasiet är en av fem gymnasieskolor i Örebro. Skolan består både av nationella program, riksgymnasium för döva och hörselskadade, introduktionsprogram och särskola. Idrottsgymnasiet är kommunens mest framgångsrika skolverksamhet utifrån elevernas måluppfyllelse, trivsel och antalet sökande. Verksamheten består av fyra gymnasieprogram och ett femtontal olika idrottsalternativ. Hela Virginska har ca 1400 elever varav IDGY har ca 700 elever. Antalet personal på IDGY är en ca 50. Vi jobbar mycket med det "inre arbetet" och försöker därav få till 1-2 träffar där vi åker iväg och jobbar med att identifiera för vad vi kan göra för att programmet ska bli bättre. 

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret

Ansökan
Sista ansökningsdag är 23 maj.

Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Gymnasielärare i samhällskunskap och engelska

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 9
Vill du vara en del av ett lärarlag där vi tar gemensamt ansvar för våra elevers framtid? Vi söker dig som är en mycket engagerad lärare och som vill arbeta med eleverna på IDGY. Kom och berika oss med din glädje och kompetens!

Om tjänsten

Idrottsgymnasiet Virginska är kommunens mest framgångsrika skolverksamhet utifrån elevernas måluppfyllelse, trivsel och antalet sökande. Idrottsgymnasiet i Örebro består av fyra olika program: natur, samhälle, ekonomi samt barn och fritid och många olika idrotter och träningsalternativ. Alla elever på Idrottsgymnasiet ska ha samma förutsättningar att klara både studier och träning och både elever och personal på Idrottsgymnasiet ska känna sig som en del av en helhet – ett sammanhang! Genom att regelbundet reflektera och samtala kring uppdraget, eleverna och oss själva bidrar vi till att skapa samsyn, förståelse och ett utvecklande arbetsklimat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• planera, genomföra och utvärdera undervisningen inom de ämnen du är i behörig i
• mentorskap för elever
• ingå i ett tydligt utvecklingsansvar både av din egen undervisning och ämnen samt IDGY som helhet kopplat till verksamhetens vision och mål
• skapa god miljö för lärande
• hålla dig uppdaterad om aktuell forskning inom ditt verksamhetsområde
• känna till och följa verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner arbetar och dokumenterar i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa samhällskunskap och engelska på gymnasienivå
• erfarenhet av undervisning på gymnasiet

Som lärare på IDGY måste du vilja ge det ”lite extra”. Du måste ha inställningen att ”ge mig kärleksfull konstruktiv kritik så jag kan bli en bättre lärare”. Om det uppstår problem i klassrummet eller i relationen till kollegor måste du börja med att reflektera över din egen roll.  Du behöver ha en holistisk syn på kunskap och elevers växande och utveckling. Som person behöver du även vara flexibel i ditt arbete samt kunna vara initiativtagande och ha en helhetssyn. Du måste även kunna skapa relationer med lärare och elever och kunna arbeta som ett team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av eget idrottsutövande
• kunskap om ungas förutsättningar för ett aktivt idrottsutövande både på individnivå och organisationsnivå

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: HT 2022

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Virginska gymnasiet är en av fem gymnasieskolor i Örebro. Skolan består både av nationella program, riksgymnasium för döva och hörselskadade, introduktionsprogram och särskola. Idrottsgymnasiet är kommunens mest framgångsrika skolverksamhet utifrån elevernas måluppfyllelse, trivsel och antalet sökande. Verksamheten består av fyra gymnasieprogram och ett femtontal olika idrottsalternativ. Hela Virginska har ca 1400 elever varav IDGY har ca 700 elever. Antalet personal på IDGY är en ca 50. Vi jobbar mycket med det "inre arbetet" och försöker därav få till 1-2 träffar där vi åker iväg och jobbar med att identifiera för vad vi kan göra för att programmet ska bli bättre. 

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 23 maj.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Vi söker lärare i elbas, piano och entreprenörskap till Rytmus i Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 10
Rytmus är Sveriges ledande musikgymnasium och har bidragit till att utveckla ett flertal kända musiker och artister sedan starten 1993. Vi finns idag i Göteborg, Malmö, Stockholm, Borlänge och Örebro. Vi erbjuder det estetiska programmet med inriktning musik som är högskoleförberedande. Inriktningen är specialiserad på den afroamerikanska traditionen, bland annat jazz, pop, rock och soul.

Läs mer om oss på www.rytmus.se.

Rytmus i Örebro startades 2011 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom estetiska programmet med inriktning musik. Skolan har cirka 110 elever och 18 medarbetare. Vi söker nu lärare i elbas, piano och entreprenörskap till vår verksamhet.

Vi söker lärare i elbas, piano och entreprenörskap till Rytmus i Örebro

Ditt uppdrag

Vi erbjuder nu en eller flera tjänster på ca 10-40% beroende på ämneskombination. Det är nämnda kurser som är aktuella i första hand men beroende på behörighet och kompetens kan även annat bli aktuellt. Tjänsten eller tjänsterna innehåller individuell undervisning inom angivna instrument och kan innehålla ett eller flera av ovanstående ämnen. Det är en visstidsanställning för läsåret 22/23 men det kan bli aktuellt med förlängning.

Erfarenhet av att ha undervisat inom det estetiska programmet är meriterande. Behörighet i fler musikkurser är även det meriterande.

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad lärare inom aktuella ämnen. Du är kunnig och kompetent inom dina områden med ett stort engagemang för att lära ut. Ytterligare egenskaper som beskriver dig är kreativ, öppen och strukturerad. God samarbetsvilja och samarbetsförmåga är en förutsättning då vi jobbar mycket tillsammans på olika sätt.

Vi erbjuder

Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, kreativitet och professionalitet. Vi ser samarbete som en förutsättning för att alla ska lyckas. Som pedagog har du nära samarbete med och stöd från andra kollegor och de olika professionerna inom elevhälsan. Vår skola kännetecknas av en trygg och kreativ arbetsmiljö för eleverna och ett starkt fokus på lärande. Utbildning inom Rytmus kännetecknas av ett nära samarbete med branschen, många av oss som arbetar på Rytmus är själva aktiva inom musik och media.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en en visstidsanställning för läsåret 22/23. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Daniel Hambre på 019-181751, 076-1105834 eller daniel.hambre@rytmus.se.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Lärare i franska och annat ämne till Karolinska gymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 13
Är du utbildad lärare och vill ta dig an en spännande utmaning på gymnasiet? Då ska du söka denna tjänst redan idag.

Om tjänsten

Vi söker nu lärare i franska och annat/andra ämne/n till samhällsvetenskapsprogrammet. Du kommer tillhöra det samhällsvetenskapliga programlärararbetslaget och skolövergripande ämnesarbetslag. Vi söker dig med stort engagemang och hög professionalitet, som vill utveckla och utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta för att eleverna ska nå så långt som möjligt och uppleva både trygghet och en helhet i utbildningen
• utveckla differentiering och extra anpassningar
• arbeta med kompletterande stöd och insatser till elever
• mentorskap
• arbeta i lärararbetslag både inom samhällsvetenskapsprogrammet och skolövergripande inom dina ämnen
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i franska och annat ämne på gymnasiet, alternativt behörighetsgivande examen som berättigar till legitimation

Vi söker dig som har en förmåga att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och driva dessa vidare till resultat. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar samt har en vilja att utveckla och utvecklas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av undervisning i stora heterogena grupper på ungdomsgymnasiet
• erfarenhet av mentorskap för elever på ungdomsgymnasiet
• goda IKT-kunskaper

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Tillträde: 9 augusti

Antal tjänster: 1

Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas

Om arbetsplatsen
Karolinska gymnasiet är en av Örebro kommuns fem gymnasier. Skolan har en anrik historia och ligger mitt i centrala Örebro. Ca 900 elever och 100 anställda har skolan som sin arbetsplats. På skolan finns utbildningar på de högskoleförberedande estetiska, naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga programmen samt yrkesprogrammet naturbruksprogrammet.

Du kan läsa mer om vår skola på: orebro.se/karolinskagymnasiet

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

 

Ansökan
Sista ansökningsdag är 22 maj.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande!

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Gymnasielärare i svenska och psykologi till Virginska gymnasiet SAHA

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 11
Vill du vara en del av ett lärarteam där vi tar gemensamt ansvar för våra elevers framtid? Vi söker dig som är en mycket engagerad lärare, som har höga förväntningar på våra elever och som brinner för att arbeta med våra elever på samhällsvetenskapliga programmet för högfungerande autism!

Kom och berika oss med ditt mod, din öppenhet, glädje och kompetens.

Om tjänsten

Vi söker en legitimerad lärare för gymnasiet som har ett starkt eget driv i sin profession och gillar att arbeta tillsammans med skolans alla professioner. Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta med elever inom AST såsom problematisk skolfrånvaro, bristande motivation och individuella studiegångar. Inom introduktionsprogrammen finns ca 220 elever som ännu inte är behöriga till nationellt program. Inom rektorsområdet finns Samhällsprogrammet för elever med högfungerande autism (SAHA). Viss undervisning på IM kan förekomma. Vi kan erbjuda dig ett unikt tillfälle att vara med på vår gemensamma utvecklingsresa mot en organisation, som genom samsyn mellan alla skolans kompetenser, gör sitt yttersta för att skapa goda förutsättningar för våra elevers framtid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• undervisning i klass
• tillsammans med kollegor planera, genomföra och utvärdera undervisningen
• tillsammans med övriga kollegor bedriva skolutveckling för en ökad måluppfyllelse
• arbeta elevnära och med mentorskap
• samarbeta med elevhälsan
• dokumentera och anteckna i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• Legitimerad gymnasielärare i svenska och psykologi

Som person har du ett professionellt förhållningssätt, har en förmåga att se helheter och är engagerad. Du har välgrundade och tydliga värderingar som du utgår ifrån och du vill att eleverna ska lyckas. Du har lätt för att bygga relationer, samarbeta bra med andra och skapar trygghet och motivation i gruppen. Vidare har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar och har en förmåga att anpassa din undervisning efter elevens individuella behov. För att lyckas är du lösningsfokuserad, kan du prioritera mellan olika arbetsuppgifter och behåller ett lugn även i pressade situationer. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• tidigare erfarenhet av undervisning till elever med högfungerande Autism
• utbildning i specialpedagogik
• pedagogiskt digital med kunskaper om assisterande teknik
• erfarenhet av programutveckling för samhällsvetenskapliga programmet

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 9 augusti, eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om arbetsplatsen
Virginska gymnasiet är en av fem kommunala gymnasieskolor i Örebro. Antalet elever är ca 1 600 och medarbetarna på skolan är ca 200. Skolan har både nationella program och riksgymnasium för döva och hörselskadade samt introduktionsprogram och särskola.

Läs vidare på: orebro.se/virginskagymnasiet

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande men sista ansökningsdag är 19 maj.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Lärare i juridik till Rudbecksgymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 5
Rudbecksgymnasiet är en centralt belägen skola med ca 1100 elever och ca 100 personal. Här får du möjlighet att arbeta med engagerade och kunniga kollegor som värnar om varandra. Vi brinner för frågor kring mänskliga rättigheter, internationella relationer samt hållbar utveckling. Just nu söker vi en lärare i juridik och annat ämne till vårt ekonomiprogram!

Om tjänsten
Du kommer i rollen som lärare i juridik att ingå i ett arbetslag på ekonomiprogrammet. Du kommer att undervisa i juridikämnets samtliga kurser och vi ser gärna att du även har behörighet att undervisa inom ytterligare relevant ämne. Du förväntas delta i fortsatt utveckling av ekonomiprogrammet tillsammans med dina kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• utöva mentorskap för elever
• planera, genomföra och utvärdera undervisningen
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns
• delta i arbetslagsarbete
• delta i övrigt arbete på skolan tillsammans med skolans personal 
• driva utvecklingsarbete inom ekonomiprogrammet

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i juridik alternativt inneha behörighetsgivande examen som berättigar till legitimation 

Vi ser att du som lärare hos oss har ett flexibelt förhållningssätt gentemot din omgivning, att du är kreativ och har lätt för att bygga nya relationer. Du har en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och hur du på bästa sätt förmedlar och anpassar ett budskap. Vi ser även att du har lätt för att samarbeta med både elever, vårdnadshavare och kollegor.  Du är självgående i ditt arbete och rollen kräver även att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med elever och övrig personal samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• behörighet att undervisa inom ytterligare relevant ämne
• erfarenhet av arbete som lärare
• erfarenhet av att arbeta i lärarplattformar

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Tillträde: 8 augusti

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
På Rudbecksgymnasiet förbereder vi våra elever för framtiden genom att göra studierna varierade och verklighetsförankrade. Vi ger samtidigt en god grund till vidare studier eller arbete. För oss är detta en självklar del av utbildningen vi erbjuder för att rusta våra elever för den internationella och globala framtiden som väntar dem runt hörnet. Rudbecksgymnasiet erbjuder både högskole- och yrkesförberedande program. Vi söker nu dig som har god förmåga att samarbeta och vill bidra till en kunskapande, lugn och trygg skolmiljö.

Vi arbetar för att vara ”En skola” och vi ser vinsten av att arbeta i team och ser varje program som en del av en helhet. Vi arbetar tillsammans med våra fyra ledord, Internationell, Business, Science och Humanity. Vi ses på Rudbeck!

Du kan även läsa mer om hur det är att jobba som gymnasielärare hos Örebro kommun på: orebro.se/gymnasielarare

 

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb/larare.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 19 maj.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Gymnasielärare i svenska, engelska och svenskt teckenspråk

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 11
Vi söker en kreativ gymnasielärare som med entusiasm tillsammans med övriga kollegor kan skapa en stimulerande lärmiljö för våra elever. Tjänstgöring på Rudbecksgymnasiets högskoleförberedande program såväl som på yrkesförberedande program kan bli aktuellt.

Om tjänsten
Inom Riksgymnasiet som är en del av Rudbecksgymnasiet går ca 70 elever som har en dövhet, hörselskada eller språknedsättning och för den här tjänsten innebär det till största del undervisning för döva elever. Tjänsten är främst förlagd på Riksgymnasiets del av Rudbecksgymnasiet. Du kommer att undervisa våra elever på svenskt teckenspråk. Man kommer tillhöra ett ambitiöst lärarlag som tillsammans arbetar med elever som främst går högskoleförberedande men även yrkesförberedande program. Du kommer att möta elever med olika inlärningssvårigheter som befinner sig på olika nivåer inom matematiken, därav handlar en stor del av arbetet om att anpassa undervisningen till de enskilda eleverna. På Riksgymnasiet jobbar vi även mycket med visuella verktyg i undervisningen. Rudbecksgymnasiet har helt nya superspecialanpassade lokaler i centrala Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• undervisning i små grupper och i kurser som är aktuella enligt din legitimation 
• samarbete med övriga pedagoger samt med personal inom elevhälsan
• planerar, genomför och utvärderar undervisning inom de ämnen du är behörig i
• använda metoder och arbetssätt som leder till bästa möjliga måluppfyllelse
• stödja elevers sociala utveckling och fostran samtidigt som du ska skapa en god lärandemiljö för våra elever
• hålla dig uppdaterad om aktuell forskning inom ditt verksamhetsområde. 
• tillsammans med övrig personal ta fram, utveckla och utvärdera undervisningen

Kompetenskrav

• gymnasielärare med behörighet i svenska, engelska och svenskt teckenspråk 
• kunskaper i svenskt teckenspråk

Vi ser att du som person har mycket god samarbetsförmåga, värderar goda relationer på arbetsplatsen och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du ska vara kreativ, nyfiken, initiativtagande och värderar kollektivt lärande i olika sammanhang. Vidare ser vi att du har en god förmåga att anpassa undervisning utifrån den grupp du möter samt har en förståelse för att alla elever har olika förutsättningar. Det är även viktigt att ditt arbetssätt kännetecknas av god struktur.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av att undervisa med elever med dövhet, hörselnedsättning eller språkstörning

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 9 augusti

Antal tjänster: 1

Tjänsten tillsätts utifrån att nuvarande antagningssiffror och elevunderlag kvarstår.

Om arbetsplatsen
Tjänsten är förlagd på en attraktiv gymnasieskola centralt lokaliserad i Örebro. Rudbecksgymnasiet har helt nya superspecialanpassade lokaler i centrala Örebro. Rudbecksgymnasiet erbjuder både högskole- och yrkesförberedande program.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 18 maj.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Förstelärare till Teknikprogrammet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Apr 20
Är du en erfaren och driven gymnasielärare lärare och vill ta dig an nya utmaningar? Då kan tjänsten som förstelärare till Tullängsgymnasiet vara något för dig.

Om tjänsten

Vi söker nu en förstelärare som tillsammans med vår skolledning ska driva utvecklingsarbetet på Teknikprogrammet. Du ska med ett entreprenöriellt förhållningssätt bidra till att samarbetet med Teknikcollege och övriga samarbeten utvecklas. Som förstelärare är du ansvarig för att driva det pedagogiska arbetet på skolan framåt, i ett nära samarbete med övrig skolledning. Denna tjänst är inte riktad mot ett specifikt ämne, utan kan komma att förändras över tid utifrån de utvecklingsbehov som vi ser på sikt. Du är behjälplig dina kollegor och är med och driver deras utveckling framåt, samt sprider ämneskunskaper. Digitalisering och IT-användning ingår här som en naturlig del av uppdraget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• planera, genomföra och utvärdera undervisning
• omvärldsbevaka och delta i arbete av skolövergripande karaktär som att leda och delta i nätverk inom specifika områden
• utveckla det kollegiala lärandet och verka för ämnesutveckling
• sprider ämneskunskaper och undervisningsskicklighet till kollegor
• stödja kollegor i deras professionella utveckling genom beprövade modeller och metoder

Kompetenskrav

• legitimerad gymnasielärare
• dokumenterad erfarenhet om minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning

Som förstelärare hos oss är du nyfiken och kreativ, samt har ett brinnande engagemang för teknik och ungdomar. Du har lätt för att ta kontakt och trivs att arbeta i grupper, där du har ett stöttande och pedaogiskt sätt både mot elever och dina kollegor. Det är viktigt att du själv tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver processerna framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• tidigare erfarenhet av arbete som förstelärare
• erfarenhet av skolutveckling
• erfarenhet av ämnesutveckling

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 9 augusti

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Tullängsgymnasiet är en modern teknisk gymnasieskola på söder i Örebro som har högt attraktionsvärde för ungdomar. Skolan har ett nära samarbete med näringslivet. Vi erbjuder yrkesutbildningar inom Bygg och anläggning, Dator- och kommunikationsteknik, Elteknik, Fordonsteknik, Transport och VVS. Hos oss finns även det högskoleförberedande Teknikprogrammet.

Skolan har även Riksgymnasium för elever med dövhet, hörselnedsättning eller språkstörning samt Särskola och Riskgymnasiesärskola. 

Tullängsgymnasiet har ca 1200 elever och ca 200 medarbetare.

Läs mer om Tullängsgymnasiet på vår hemsida!

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 3 maj.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Gymnasielärare i idrott

Lärare i gymnasiet
Läs mer Apr 1
Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet, och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Praktiska Gymnasiet i Örebro

Vår skola är förhållandevis liten, i dagsläget ca 230 elever, och skolan är belägen i nya lokaler på väster i Örebro och växer. Vi erbjuder flera olika yrkesprogram och eleverna kan välja om de vill börja arbeta direkt efter gymnasiet eller gå vidare till högre studier. Atmosfären är trygg och vi som arbetar på skolan känner alla elever. Lärarna ingår i tre arbetslag och vi lägger stort fokus på kollegialt lärande och trivsel.

Det här erbjuder vi dig

Som lärare hos oss kommer du att undervisa i dina ämnen. Du kommer att ingå i ett arbetslag och där arbeta tillsammans med övriga lärare gällande elevfrågor, ämnesövergripande undervisning m m.

Du har stor möjlighet att påverka och utveckla din egen undervisning och genom kollegialt lärande och arbete i arbetslag bidra till hela skolans utveckling.

Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, kreativitet och professionalitet.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Det här söker vi

Praktiska Gymnasiet i Örebro söker till hösten en vikarie på 60% i idrott och hälsa under höstterminen med goda möjligheter till utökning och förlängning.

Tjänsten kan kunna kombineras med andra kurser till heltid utifrån ämneskompetens

Vi söker dig som är utbildad lärare, behörig att undervisa i idrott och hälsa på gymnasienivå. Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera elever till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Vidare har du lätt att skapa förtroende med elever och är van att ha föräldrakontakter. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor och är lyhörd för andras kunskaper, strävar efter att alltid utveckla din undervisning och delta i det kollegiala lärandet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värdesätter vi högt, likaså din flexibilitet.

Övrigt

Tjänsten är ett föräldravikariat på 60% med start i augusti eller tidigare utifrån överenskommelse med goda möjligheter till utökning och förlängning. Placeringsort är Örebro.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Urval och intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden har gått ut.

Har du frågor, kontakta gärna rektor Alexander Wilhelmson 0724-008130 eller mejla alexander.wilhelmson@praktiska.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lärare till NTI Gymnasiet i Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 16
NTI Gymnasiet har skolor över hela Sverige, med fokus på teknologi, vetenskap och innovation. Samhällets digitalisering skapar både nya möjligheter och utmaningar inom alla branscher. Vårt uppdrag är att ge våra elever, oavsett program, digital spetskompetens och kunskaper i ny teknik redan på gymnasiet. Vi skapar miljöer, metoder, forum och samarbeten som utvecklar förståelsen för den föränderliga värld vi lever i.

Läs mer om våra 29 skolor på www.ntigymnasiet.se.

NTI Gymnasiet i Örebro satsar stort inom tech, science och IT och har som mål att vara regionens främsta och mest inspirerande gymnasieskola. Vill du tillsammans med oss arbeta mot detta mål?

Det här söker vi
Vi söker 2-3 personer som är utbildade lärare i något eller några av ämnena Svenska, Engelska, Matematik, Historia, Religion och Idrott och hälsa. Ämnena kan kombineras på olika sätt och även andra ämnen kan vara aktuella. Tjänsternas omfattning är beroende av de sökandes profil och kompetens.

Det här erbjuder vi
Som lärare hos oss kommer att undervisa i dina ämnen. Du har stor möjlighet att påverka och utveckla din egen undervisning och genom kollegialt lärande och arbete i lärteam bidra till hela skolans utveckling. I läraruppdraget ingår det även mentorskap för en grupp elever.

Hos oss får du möjlighet att driva och utveckla undervisningsprojekt tillsammans med kollegor och externa aktörer. Fokus är att förbereda eleverna för studier och yrkesliv främst inom teknik och IT-området. Vi ser det som vår uppgift att ge våra elever förutsättningar att kunna leda och navigera i en allt mer teknikdominerad värld. Skolan har välutrustade lokaler med bland annat makerspace och medialab för VR/AR/foto. Våra arbetssätt präglas av samarbete i form av lärande team, programlag, projektgrupper och elevinflytande i form av arbetsgrupper mellan lärare och elever. Skolan har goda kontakter med universitet och näringsliv, nöjda elever och ett gediget kvalitetsarbete (som inte bara ger hög kvalitet utan även gett oss Örebro kommuns kvalitetspris).

Övrig
De 2-3 tjänsterna är både föräldravikariat och tillvsidaretjänster beroende på ämneskombinationer och kvalifikationer. Start 8 augusti. Omfattningen är 50-100 %. Placeringsort är Örebro. Lön enligt överenskommelse.

Låter detta lockande? Tveka inte att höra av dig för att få veta mer om oss och berätta om vem du är och varför du tror att du skulle kunna hjälpa oss och våra elever att nå målen!

Intervjuer och tillsättning kommer att ske löpande så vänta inte med att höra av dig.

Kontaktuppgifter:
Simon Ekdahl, rektor
simon.ekdahl@ntig.se
019-446461

Läs mer om oss på:
www.ntigymnasiet.se/orebro
www.instagram.com/ntiorebro/
www.facebook.com/ntiorebro

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Gymnasielärare i matematik

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 16
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet, och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Praktiska Gymnasiet i Örebro

Vår skola är förhållandevis liten, i dagsläget ca 230 elever, och skolan är belägen i nya lokaler på väster i Örebro och växer. Vi erbjuder flera olika yrkesprogram och eleverna kan välja om de vill börja arbeta direkt efter gymnasiet eller gå vidare till högre studier. Atmosfären är trygg och vi som arbetar på skolan känner alla elever. Lärarna ingår i tre arbetslag och vi lägger stort fokus på kollegialt lärande och trivsel.

Det här erbjuder vi dig

Som lärare hos oss kommer du att undervisa i dina ämnen. Du kommer att ingå i ett arbetslag och där arbeta tillsammans med övriga lärare gällande elevfrågor, ämnesövergripande undervisning m m.

Du har stor möjlighet att påverka och utveckla din egen undervisning och genom kollegialt lärande och arbete i arbetslag bidra till hela skolans utveckling.

Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, kreativitet och professionalitet.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Det här söker vi

Praktiska Gymnasiet i Örebro växer, och nu söker vi en matematiklärare inför läsårsstarten hösten 2022.

Vi söker dig som är utbildad lärare, behörig att undervisa i matematik på gymnasienivå. Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera elever till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Vidare har du lätt att skapa förtroende med elever och är van att ha föräldrakontakter. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor och är lyhörd för andras kunskaper, strävar efter att alltid utveckla din undervisning och delta i det kollegiala lärandet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värdesätter vi högt, likaså din flexibilitet.

Bra att veta

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start i augusti eller tidigare enligt överenskommelse. Placeringsort är Örebro.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Urval och intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden har gått ut.

Har du frågor, kontakta gärna rektor Alexander Wilhelmson 0724-008130 eller mejla alexander.wilhelmson@praktiska.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lärare i Naturkunskap på gymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 29
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet, och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Praktiska Gymnasiet i Örebro

Vår skola är förhållandevis liten, i dagsläget ca 230 elever, och skolan är belägen i nya lokaler på väster i Örebro och växer. Vi erbjuder flera olika yrkesprogram och eleverna kan välja om de vill börja arbeta direkt efter gymnasiet eller gå vidare till högre studier. Atmosfären är trygg och vi som arbetar på skolan känner alla elever. Lärarna ingår i tre arbetslag och vi lägger stort fokus på kollegialt lärande och trivsel.

Det här erbjuder vi dig

Som lärare hos oss kommer du att undervisa i dina ämnen. Du kommer att ingå i ett arbetslag och där arbeta tillsammans med övriga lärare gällande elevfrågor, ämnesövergripande undervisning m m.

Du har stor möjlighet att påverka och utveckla din egen undervisning och genom kollegialt lärande och arbete i arbetslag bidra till hela skolans utveckling.

Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, kreativitet och professionalitet.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Det här söker vi

Praktiska Gymnasiet i Örebro växer, och nu söker vi en lärare i naturkunskap inför läsårsstarten hösten 2022.

Vi söker dig som är utbildad lärare, behörig att undervisa i dia ämnen. Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera elever till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Vidare har du lätt att skapa förtroende med elever och är van att ha föräldrakontakter. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor och är lyhörd för andras kunskaper, strävar efter att alltid utveckla din undervisning och delta i det kollegiala lärandet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värdesätter vi högt, likaså din flexibilitet.

Bra att veta

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50% med start i augusti. Förutsatt att erforderliga beslut fattas, kan tjänsten även gå att kombinera med matematik upp till heltid. Placeringsort är Örebro.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Urval och intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden har gått ut.

Har du frågor, kontakta gärna rektor Alexander Wilhelmson 0724-008130 eller mejla alexander.wilhelmson@praktiska.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Matematiklärare

Lärare i gymnasiet
Läs mer Apr 7
Om tjänsten

Vi söker nu en legitimerad lärare för undervisning i Matematik i kombination med annat ämne. Vi söker dig som trivs att arbeta med ungdomar och drivs av att få dem att växa och utvecklas. Öppenheten mellan lärare är stor och vi tar ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

Då du kommer tillhöra vårt arbetslag som jobbar med Elitfotbollselever är det meriterande med bakgrund eller kompetens inom området idrott och hälsa.

Våra skolor arbetar efter en gemensam pedagogisk modell, som utgörs av vår idé, vår vision, vår värdegrund och åtta kännetecken. Modellen vägleder oss i vårt arbete för att bidra till våra studerandes kunskaper, personliga utveckling och lärande. Den fokuserar på goda effekter för lärande och kunskapsutveckling.

Våra skolor arbetar med en stark värdegrund för samhällsförbättring och lika värde. Därför är det viktigt för oss att du delar vår värdegrund.

I arbetsuppgifterna ingår arbetsuppgifter kopplade till lärarrollen såsom undervisning, planering och bedömning. Utöver ämnesspecifika arbetsuppgifter är du även mentor för elever.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som är erfaren och legitimerad gymnasielärare i Matematik och är väl förtrogen med läroplan och styrdokument för gymnasiet. Du kommer undervisa i Matematik 1b - 3b.

Utöver din ämneskompetens värdesätter vi ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och att du kan inspirera och engagera eleverna.
Vi värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov samt förmågan att skapa goda relationer.

Du är nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt det är möjligt utifrån sina förutsättningar.

Det är viktigt för oss att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever för att bidra till din egen såväl som skolans och elevernas utveckling.

Villkor

Anställning: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: Augusti 2022

Kontakt: Kristoffer Carlring, rektor, 070-4256560

Vi eftersträvar en arbetsplats med jämlikhet, jämställdhet och mångfald.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.


Grillska Gymnasiet Uppsala är en familjär skola i trivsamma lokaler med goda kommunikationer i Ekeby bruk. Eleverna kan välja mellan fyra högskoleförberedande program och tre yrkesprogram. På Grillska finns Uppsalas enda traditionella frisörskola som också har egen salong.

Skolan är HBTQ-certifierad vilket innebär att personalen är utbildad i en bra arbetsmiljö och ett juste bemötande av HBTQ-personer.

Ansök nu

Lärare i samhällskunskap med annat ämne till Rudbecksgymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Apr 19
Rudbecksgymnasiet är en centralt belägen skola med ca 1100 elever och ca 100 personal. Här får du möjlighet att arbeta med engagerade och kunniga kollegor som värnar om varandra. Vi brinner för frågor kring mänskliga rättigheter, internationella relationer samt hållbar utveckling. Just nu söker vi en lärare i samhällskunskap och annat ämne till vårt naturvetenskapsprogram!

Om tjänsten
Du kommer i rollen som lärare i bland annat samhällskunskap att ingå i ett arbetslag på naturvetenskapsprogrammet. Du kommer att undervisa i samhällsvetenskapliga kurser och andra kurser inom samhällsorienterade kurser. Vi ser gärna att du har behörighet att undervisa inom flera samhällsorienterande kurser. Du förväntas delta i fortsatt utveckling av naturvetenskapsprogrammet tillsammans med dina kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• utöva mentorskap för elever
• planera, genomföra och utvärdera undervisningen
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns
• delta i arbetslagsarbete
• delta i övrigt arbete på skolan tillsammans med skolans personal
• driva utvecklingsarbete inom naturvetenskapsprogrammet

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i samhällskunskap och minst ett annat samhällsorienterat ämne

Vi ser att du som lärare hos oss har ett flexibelt förhållningssätt gentemot din omgivning, att du är kreativ och har lätt för att bygga nya relationer. Du har en god pedagogisk insikt och har lätt för att samarbeta med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är självgående i ditt arbete och rollen kräver även att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med elever och övrig personal samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• behörighet att undervisa inom ytterligare relevant ämnen
• erfarenhet av arbete som lärare
• erfarenhet av att arbeta i lärarplattformar

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
På Rudbecksgymnasiet förbereder vi våra elever för framtiden genom att göra studierna varierade och verklighetsförankrade. Vi ger samtidigt en god grund till vidare studier eller arbete. För oss är detta en självklar del av utbildningen vi erbjuder för att rusta våra elever för den internationella och globala framtiden som väntar dem runt hörnet. Rudbecksgymnasiet erbjuder både högskole- och yrkesförberedande program. Vi söker nu dig som har god förmåga att samarbeta och vill bidra till en kunskapande, lugn och trygg skolmiljö.

Vi arbetar för att vara ”En skola” och vi ser vinsten av att arbeta i team och ser varje program som en del av en helhet. Vi arbetar tillsammans med våra fyra ledord, Internationell, Business, Science och Humanity. Vi ses på Rudbeck!

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 28 april. 

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Matematiklärare

Lärare i gymnasiet
Läs mer Apr 7
Om tjänsten

Vi söker nu en legitimerad lärare för undervisning i Matematik i kombination med annat ämne. Vi söker dig som trivs att arbeta med ungdomar och drivs av att få dem att växa och utvecklas. Öppenheten mellan lärare är stor och vi tar ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

Då du kommer tillhöra vårt arbetslag som jobbar med Elitfotbollselever är det meriterande med bakgrund eller kompetens inom området idrott och hälsa.

Våra skolor arbetar efter en gemensam pedagogisk modell, som utgörs av vår idé, vår vision, vår värdegrund och åtta kännetecken. Modellen vägleder oss i vårt arbete för att bidra till våra studerandes kunskaper, personliga utveckling och lärande. Den fokuserar på goda effekter för lärande och kunskapsutveckling.

Våra skolor arbetar med en stark värdegrund för samhällsförbättring och lika värde. Därför är det viktigt för oss att du delar vår värdegrund.

I arbetsuppgifterna ingår arbetsuppgifter kopplade till lärarrollen såsom undervisning, planering och bedömning. Utöver ämnesspecifika arbetsuppgifter är du även mentor för elever.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som är erfaren och legitimerad gymnasielärare i Matematik och är väl förtrogen med läroplan och styrdokument för gymnasiet. Du kommer undervisa i Matematik 1b - 3b.

Utöver din ämneskompetens värdesätter vi ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och att du kan inspirera och engagera eleverna.
Vi värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov samt förmågan att skapa goda relationer.

Du är nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt det är möjligt utifrån sina förutsättningar.

Det är viktigt för oss att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever för att bidra till din egen såväl som skolans och elevernas utveckling.

Villkor

Anställning: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: Augusti 2022

Ort: Örebro

Kontakt: Kristoffer Carlring, rektor, 070-4256560

Vi eftersträvar en arbetsplats med jämlikhet, jämställdhet och mångfald.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.


Grillska Gymnasiet Uppsala är en familjär skola i trivsamma lokaler med goda kommunikationer i Ekeby bruk. Eleverna kan välja mellan fyra högskoleförberedande program och tre yrkesprogram. På Grillska finns Uppsalas enda traditionella frisörskola som också har egen salong.

Skolan är HBTQ-certifierad vilket innebär att personalen är utbildad i en bra arbetsmiljö och ett juste bemötande av HBTQ-personer.

Ansök nu

Lärare i programmering till LBS - Kreativa Gymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 25
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

LBS – Kreativa gymnasiet i Örebro startades 2018 och erbjuder högskoleförberedande utbildningar inom Teknikprogrammet och Estetiska programmet. Skolan har drygt 200 elever och 20 medarbetare. Vi söker nu en lärare i programmering till vår verksamhet.

Lärare i programmering till LBS Kreativa Gymnasiet i Örebro

Vi erbjuder

På LBS – Kreativa gymnasiet kombinerar vi ett välutvecklat systematiskt kvalitetsarbete med kreativa lärprocesser. Det ställer höga krav på alla som arbetar hos oss, på lärmiljön och på organisationen men ger också väldigt mycket tillbaka till dig som medarbetare genom stora möjligheter att i en stimulerande arbetsmiljö utvecklas i din profession och att arbeta med kollegialt lärande på riktigt.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.


Ditt uppdrag

Vi erbjuder nu en tjänst på 50-100% för undervisning i programmering, gränssnittsdesign, webbutveckling, webbserverprogrammering och CAD . I tjänsten ingår även mentorskap. Du kommer också ha en viktig roll i att kontinuerligt utveckla skolans utbildningar tillsammans med dina kollegor. Som lärare på LBS är du i hög grad delaktig i skolans systematiska kvalitetsarbete och den pedagogiska utvecklingen.

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad lärare alternativt har spetskompetens inom programmering och för intresse för spel. Vi söker dig som utöver din skarpa ämneskompetens vill bidra med engagemang, humor och prestigelöshet till vår skola. Du tar tillsammans med rektor och kollegor ansvar för skolans pedagogiska utveckling, ämnesutvecklingen samt för att utveckla din egen yrkeskompetens. Du är kreativ i din planering och genomförande av din undervisning, skapar lust att lära och har förmågan att se eleverna som individer med olika behov och drivkrafter. I klassrummet är du en trygg ledare och du är bra på att skapa relationer med både elever och föräldrar. Det är meriterande om du har andra kreativa kompetenser eller intressen.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader såvida du uppfyller Skollagens krav på behörighet. Tillträde i augusti 2022.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 24/4-22. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Lovisa Sundh Isacson på telefonnummer 019-100061.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vi söker lärare i idrott och hälsa och karaktärskurser inom barn-och fritid

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 28
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Lärare i Idrott och hälsa och inom karaktärskurser på Barn och -fritidsprogrammet Drottning Blankas Gymnasieskola i Örebro

Ditt uppdrag

Vi erbjuder en tjänst på 80-100% för undervisning i Idrott och hälsa och inom karaktärskurser på Barn och -fritidsprogrammet. I tjänsten ingår även mentorskap.

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad lärare inom Idrott och hälsa i kombination med annat ämne för gymnasieskolan. Vi söker dig med ett stort personligt engagemang för lärande och att utveckla våra elevers kunskap. Som lärare är du lyhörd och vill vägleda eleverna inför framtiden. Vi söker också dig som tänker nytt kring pedagogiska frågor och som vill vara en bidragande del till ett riktigt vasst kollegium.

Du kommer trivas särskilt bra hos oss om det är naturligt för dig att arbeta med IKT, om du uppskattar sociala elever och sociala kollegor samt om du vill arbeta i en organisation där vi tar ansvar för verksamheten tillsammans.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar alla våra skolor.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat med tillträde augusti 2022. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Jenny Gustafsson 072-7140190 / jenny.gustafsson@dbgy.se.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Gymnasielärare Biologi och Idrott och hälsa

Lärare i gymnasiet
Läs mer Apr 6
Vill du vara en del av ett lärarlag där vi tar gemensamt ansvar för våra elevers framtid? Vi söker dig som är en mycket engagerad lärare och som vill arbeta med eleverna på IDGY. Kom och berika oss med din glädje och kompetens!

Om tjänsten

Idrottsgymnasiet i Örebro består av fyra olika program (naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet samt barn- och fritidsprogrammet) och många olika idrotter och träningsalternativ. Alla elever på Idrottsgymnasiet ska ha samma förutsättningar att klara både studier och träning och både elever och personal på Idrottsgymnasiet ska känna sig som en del av en helhet – ett sammanhang! Genom att regelbundet reflektera och samtala kring uppdraget, eleverna och oss själva bidrar vi till att skapa samsyn, förståelse och ett utvecklande arbetsklimat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• planera, genomföra och utvärdera undervisningen inom de ämnen du är i behörig i
• mentorskap för elever
• ingå i ett tydligt utvecklingsanvar både av din egen undervisning och ämnen samt IDGY som helhet kopplat till versamhetens vision och mål
• skapa god miljö för lärande
• hålla dig uppdaterad om aktuell forskning inom ditt verksamhetsområde
• känna till och följa versamhetens gällande lagar, policys och rutiner arbetar och dokumterar i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i Biologi, idrott och hälsa på gymnasienivå

Som lärare på IDGY måste du vilja ge det ”lite extra”. Du måste ha inställningen att ”ge mig kärleksfull konstruktiv kritik så jag kan bli en bättre lärare”. Om det uppstår problem i klassrummet eller i relationen till kollegor måste du börja med att reflektera över din egen roll.  Du behöver ha en holistisk syn på kunskap och elevers växande och utveckling. Som person behöver du även vara flexibel i ditt arbete samt kunna vara initiativtagande och ha en helhetssyn. Du måste även kunna skapa relationer med lärare och elever och kunna arbeta som ett team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av eget idrottsutövande
• kunskap om ungas förutsättningar för ett aktivt idrottsutövande både på individnivå och organisationsnivå

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Virginska gymnasiet är en av fem gymnasieskolor i Örebro. Skolan består både av nationella program, riksgymnasium för döva och hörselskadade, introduktionsprogram och särskola. Idrottsgymnasiet är kommunens mest framgångsrika skolverksamhet utifrån elevernas måluppfyllelse, trivsel och antalet sökande. Verksamheten består av fyra gymnasieprogram och ett femtontal olika idrottsalternativ. Hela Virginska har ca 1400 elever varav IDGY har ca 700 elever. Antalet personal på IDGY är en ca 50. Vi jobbar mycket med det "inre arbetet" och försöker därav få till 1-2 träffar där vi åker iväg och jobbar med att identifiera för vad vi kan göra för att programmet ska bli bättre. 

Du kan läsa mer om vår skola på: orebro.se/virginskagymnasiet

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 20 april.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Lärare i samhällskunskap och idrott till Karolinska gymnasiet

Lärare i gymnasiet
Läs mer Apr 4
Är du utbildad lärare och vill ta dig an en spännande utmaning på gymnasiet? Då ska du söka denna tjänst redan idag.

Om tjänsten
Vi söker nu en lärare i samhällskunskap och idrott till våra nationella program. Du kommer tillhöra det samhällsvetenskapliga programlärararbetslaget. Vi söker dig med stort engagemang och hög professionalitet, som vill utveckla och utvecklas. Som lärare hos oss möter du elever och stöttar dem i skolarbeten. Du samverkar med övriga pedagoger men även med specialpedagog och andra i elevhälsoteamet. Du ingår i ett arbetslag där ni tillsammans utvecklar skolans arbetssätt och jobbar tillsammans för bästa möjliga måluppfyllelse hos eleverna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta för att eleverna ska nå så långt som möjligt och uppleva både trygghet och en helhet i utbildningen
• undervisa grupper och klasser i samhällskunskap
• utveckla differentiering och extra anpassningar
• arbeta med kompletterande stöd och insatser till elever
• mentorskap
• arbeta med prövningar i idrott
• arbeta i lärararbetslag både inom samhällsvetenskapsprogrammet och skolövergripande inom dina ämnen
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i samhällskunskap och idrott på gymnasiet, alternativt behörighetsgivande examen som berättigar till legitimation

Vi söker dig som har en förmåga att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och driva dessa vidare till resultat. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar samt har en vilja att utveckla och utvecklas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av undervisning i stora heterogena grupper på ungdomsgymnasiet
• erfarenhet av mentorskap för elever på ungdomsgymnasiet
• goda IKT-kunskaper

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsadanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 9 augusti tom 20 december

Antal tjänster: 1

Tjänsten kan komma att tillsättas för hela läsåret

Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas

Om arbetsplatsen
Karolinska gymnasiet är en av Örebro kommuns fem gymnasier. Skolan har en anrik historia och ligger mitt i centrala Örebro. Ca 900 elever och 100 anställda har skolan som sin arbetsplats. På skolan finns utbildningar på de högskoleförberedande estetiska, naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga programmen samt yrkesprogrammet naturbruksprogrammet.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb/larare.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 15 april.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Kan du eller någon du känner Ukrainska? Då har vi jobb till dig!

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 16
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Vi söker just nu efter personer som kan prata ukrainska och som har möjlighet att hjälpa till och jobba inom flera olika verksamhetsområden på bemanning tillsammans med oss. Vi samarbetar med många förskolor, skolor, vårdboenden och flyktingboenden som idag har stora behov av personal som kan hjälpa till att ta hand om de ukrainska flyktingar som kommer till Sverige med anledning av det hemska kriget. Vi på PersonalExpressen vill naturligtvis göra allt i vår makt för att bidra! Om du har någon bekant som du vet också kan prata ukrainska och översätta till svenska eller engelska inom olika verksamhetsområden ser vi gärna att ni hör av er till oss.
Om oss på PersonalExpressen och vilka jobb vi har att erbjuda:
PersonalExpressen bemannar Sveriges förskolor, skolor, vårdboenden, flyktingboenden etc. med professionella, ambitiösa och jordnära bemanningskonsulter. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra konsulter.
PersonalExpressen har ett hundratal, såväl privata som kommunala, samarbetsverksamheter runt om i landet dit vi förmedlar konsulter löpande. På så vis får du, när du söker in till oss, möjligheten att använda dig av oss som din privata jobbförmedlare då vi löpande kommer att kunna erbjuda dig både fasta tjänster samt längre konsultuppdrag ute hos våra kunder.
Vi är övertygade om att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är både lyhörda, lojala och långsiktiga i vårt arbete med att möta våra medarbetares individuella tankar, önskemål och målbilder för sig och sin karriär. Så har vi arbetat lyckosamt historiskt från vår sida och så kommer vi att arbeta lyckosamt i framtiden tillsammans med dig. Med oss vid din sida kommer du kort och gott att känna den positiva skillnaden det innebär att ha en personlig jobbpartner med dig på din karriärresa som vet precis vad just du vill få ut av dig själv och ditt yrkesliv!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan och hoppas att du är intresserad av att hjälpa oss med att göra skillnad för både våra kunder och framförallt för de ukrainska flyktingar som behöver vårt stöd just nu.

Ansök nu

Vårdlärare till Komvux Campus Risbergska

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 29
Vill du vara med och utveckla vuxenutbildningen i Örebro? Då är du välkommen till oss på Komvux Campus Risbergska!
Den kommunala vuxenutbildningen vänder sig till personer som vill komplettera sin tidigare utbildning, läsa in behörighet för högre studier, höja sin kompetens inom sitt yrke eller skaffa sig en ny utbildning inom ett nytt yrkesområde. Komvux Campus Risbergska - gör det möjligt!

Om tjänsten

Vi söker nu vårdlärare till Komvux Campus Risbergska för undervisning i kurser inom vård- och omsorgsutbildningen. Behörighet inom flera ämnen och kurser är önskvärt. I flera av kurserna ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) och del av arbetstiden ingår samverkan med våra handledare på APL-platserna.


Arbetet kräver hög grad av flexibilitet avseende genomförande av undervisning och anpassning av olika studieformer till elevers olika behov och förutsättningar. Runt dig har du ett engagerat arbetslag där ni tillsammans arbetar för att utveckla verksamheten och lärandet - med syfte att utbilda Sveriges bästa undersköterskor!

Vård- och omsorgsutbildningen på Komvux Campus Risbergska är en del av Vård- och omsorgscollege, som innebär att vi som utbildare samarbetar med arbetsgivare, fackföreningar, universitet och arbetsförmedlingen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• du undervisar, handleder och stödjer vuxna elever i deras lärande samt i övrigt utför de arbetsuppgifter som ingår i det pedagogiska uppdraget som lärare
• du utvecklar verksamheten tillsammans med kollegor i arbetslag, inom rektorsområde och över hela Campus Risbergska

Kompetenskrav

• yrkeslärarutbildning och/eller lärarlegitimation med inriktning vård och omsorg
• sjuksköterskeutbildning, undersköterskeutbildning eller annan vårdutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten

För att lyckas i rollen behöver du ha en god pedagogisk förmåga för att anpassa undervisningen utifrån enskilda elevers behov och förutsättningar. Du är flexibel i ditt arbetssätt och lösningsfokuserad. Du arbetar bra tillsammans med andra och har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta ansvar och driva dina egna arbetsuppgifter. Du är van att jobba med digitala medier och har god datavana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• pedagogisk utbildning
• god språklig kompetens, gärna flerspråkig
• kunskaper och erfarenhet inom validering
• erfarenhet av arbete med lärplattformar, vi använder för närvarande Fronter19
• erfarenhet av undervisning inom vuxenutbildning och/eller gymnasium
• kunskaper om styrdokument inom vuxenutbildning och/eller gymnasium

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 augusti 2022

Antal tjänster: 2-4

Om arbetsplatsen
Komvux Campus Risbergska - möjligheternas vuxenutbildning, som sedan augusti 2017 är samlad i nyrenoverade lokaler på Campus Risbergska, vackert beläget vid Svartån nära Karlslundsområdet.
På Komvux Campus Risbergska arbetar i dagsläget över 200 medarbetare med undervisning och utveckling för 3500 elever. Utbildningar bedrivs inom Lärvux, SFI, på grundläggande nivå, på gymnasial nivå och inom Yrkeshögskola – vi gör det möjligt!

Läs mer om vår skola och våra utbildningar på: orebro.se/komvux

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 15 april.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Lärare i Svenska plus annat ämne

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 31
Rudbecksgymnasiet är en centralt belägen skola med ca 1100 elever och ca 100 personal. Här får du möjlighet att arbeta med engagerade och kunniga kollegor som värnar om varandra. Vi brinner för frågor kring mänskliga rättigheter, internationella relationer samt hållbar utveckling.

Om tjänsten 
Du kommer i rollen som lärare i svenska antingen att ingå i arbetslaget TemaVärlden eller Beteendevetenskap på samhällsprogrammet. Båda inriktningarna har sin utgångspunkt i ett tematiskt undervisningssätt. I arbetslaget TemaVärlden ingår internationella utbyten och ett tematiskt arbetssätt från år 1. Inom Beteendeinriktningen arbetar vi tematiskt från år 2. ?Du förväntas också delta i fortsatt utvecklingsarbete runt ledarskap och språkutvecklande arbetssätt på programmet tillsammans med dina kollegor.? 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• utöva mentorskap för elever
• planera, genomföra och utvärdera undervisningen
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns
• delta i arbetslagsarbete
• delta i övrigt arbete på skolan tillsammans med skolans personal
• driva utvecklingsarbete inom samhällsprogrammet

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska och annat ämne som engelska, filosofi eller religion alt behörighetsgivande examen som berättigar till legitimation

Vi ser att du som lärare hos oss har ett flexibelt förhållningssätt gentemot din omgivning, att du är kreativ och har lätt för att bygga nya relationer. Du har en god pedagogisk insikt och har lätt för att samarbeta med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är självgående i ditt arbete men van att samarbeta med kollegor både inom arbetslagets gemensamma övergripande uppgifter, men också i samarbete kring utveckling av den tematiska undervisningen. Du är självgående i ditt arbete och rollen kräver även att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med elever och övrig personal samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

•  erfarenhet av ett tematiskt arbetssätt

Omfattning och tillträde
Anställningsform: visstidsanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 9 augusti 2022-tom 17 juni 2023

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
På Rudbecksgymnasiet förbereder vi våra elever för framtiden genom att göra studierna varierade och verklighetsförankrade. Vi ger samtidigt en god grund till vidare studier eller arbete. För oss är detta en självklar del av utbildningen vi erbjuder för att rusta våra elever för den internationella och globala framtiden som väntar dem runt hörnet. Rudbecksgymnasiet erbjuder både högskole- och yrkesförberedande program. Vi söker nu dig som har god förmåga att samarbeta och vill bidra till en kunskapande, lugn och trygg skolmiljö.

Vi arbetar för att vara ”En skola” och vi ser vinsten av att arbeta i team och ser varje program som en del av en helhet. Vi arbetar tillsammans med våra fyra ledord, Internationell, Business, Science och Humanity. Vi ses på Rudbeck!

Du kan även läsa mer om hur det är att jobba som gymnasielärare hos Örebro kommun på: orebro.se/gymnasielarare

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb/larare.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 14 april.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Gymnasielärare i företagsekonomi till Idrottsgymnasiet Virginska

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 31
Vill du vara en del av ett lärarlag där vi tar gemensamt ansvar för våra elevers framtid? Vi söker dig som är en mycket engagerad lärare och som vill arbeta med eleverna på IDGY. Kom och berika oss med din glädje och kompetens!

Om tjänsten 
Idrottsgymnasiet i Örebro består av fyra olika program: natur, samhälle, ekonomi samt barn och fritid och många olika idrotter och träningsalternativ. Alla elever på Idrottsgymnasiet ska ha samma förutsättningar att klara både studier och träning och både elever och personal på Idrottsgymnasiet ska känna sig som en del av en helhet – ett sammanhang! Genom att regelbundet reflektera och samtala kring uppdraget, eleverna och oss själva bidrar vi till att skapa samsyn, förståelse och ett utvecklande arbetsklimat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• planera, genomföra och utvärdera undervisningen inom de ämnen du är i behörig i
• mentorskap för elever
• ingå i ett tydligt utvecklingsansvar både av din egen undervisning och ämnen samt IDGY som helhet kopplat till verksamhetens vision och mål
• skapa god miljö för lärande
• hålla dig uppdaterad om aktuell forskning inom ditt verksamhetsområde
• känna till och följa verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner arbetar och dokumenterar i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i företagsekonomi alternativt inneha behörighetsgivande examen som berättigar till legitimation 
• erfarenhet inom företagsekonomi, entreprenörskap, UF, ledning och organisation

Som lärare på IDGY måste du vilja ge det ”lite extra”. Du måste ha inställningen att ”ge mig kärleksfull konstruktiv kritik så jag kan bli en bättre lärare”. Om det uppstår problem i klassrummet eller i relationen till kollegor måste du börja med att reflektera över din egen roll.  Du behöver ha en holistisk syn på kunskap och elevers växande och utveckling. Som person behöver du även vara flexibel i ditt arbete samt kunna vara initiativtagande och ha en helhetssyn. Du måste även kunna skapa relationer med lärare och elever och kunna arbeta som ett team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av eget idrottsutövande
• kunskap om ungas förutsättningar för ett aktivt idrottsutövande både på individnivå och organisationsnivå

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: HT 2022

Antal tjänster: 1

Arbetstider: Ferietjänst 40+5

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas

Om arbetsplatsen 
Virginska gymnasiet är en av fem gymnasieskolor i Örebro. Skolan består både av nationella program, riksgymnasium för döva och hörselskadade, introduktionsprogram och särskola. Idrottsgymnasiet är kommunens mest framgångsrika skolverksamhet utifrån elevernas måluppfyllelse, trivsel och antalet sökande. Verksamheten består av fyra gymnasieprogram och ett femtontal olika idrottsalternativ. Hela Virginska har ca 1400 elever varav IDGY har ca 700 elever. Antalet personal på IDGY är en ca 50. Vi jobbar mycket med det "inre arbetet" och försöker därav få till 1-2 träffar där vi åker iväg och jobbar med att identifiera för vad vi kan göra för att programmet ska bli bättre. 

Du kan läsa mer om vår skola på: orebro.se/virginskagymnasiet

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 14 april.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Förstelärare till RGS, Tullängsgymnasiet i Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 29
Vi söker en förstelärare till Riksgymnasiesärskolan för döva och hörselskadad som brinner för att driva det pedagogiska arbetet tillsammans med oss. 

Om tjänsten
Förutom att själv undervisa våra elever och bedriva arbetsuppgifter som förekommer i läraryrket kommer du även att som förstelärare utveckla undervisningen på hela enheten genom att initiera pedagogiska diskussioner och verka som samtalsledare och handledare i ett professionellt kollegialt lärande. Utifrån din ämneskompetens så kan det bli aktuellt att du leder dina kollegor i språklyftet, matematiklyftet etc. Innehållet i tjänsten samt förutsättningarna för försteläraruppdraget planeras tillsammans med rektor. Uppdragen är inte statiska utan kommer att förändras efter verksamhetens behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta med enhetens pedagogiska utveckling genom att analysera, leda, genomföra och följa upp våra fokusområden/utvecklingsområden
• utveckla det kollegiala lärandet och verkar för ämnesutveckling
• stödja kollegor i deras professionella utveckling genom t.ex. pedagogiska diskussioner, coachning samt spegling i klassrumssituationer
• Implementera de nya delarna i läroplanen
• tillsammans med pedagogerna läsa läroplanen som en helhet för att förstå hela uppdraget och relationen mellan ämnesplanens olika delar
• arbeta med att undervisningen ska präglas av de övergripande målen i skollagen, gymnasieförordningen och läroplanen
• att fortsätta utveckla planering och genomförande av undervisningen där målen för ämnet, ämnets syfte och kursens centrala innehåll är grunden
• att tillsammans med lärarna utveckla undervisningen som bygger på att man både följer och stödjer elevernas kunskapsutveckling.

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa på gymnasiesärskola
• minst fyra års erfarenhet av väl vitsordat arbete med undervisning inom skolväsendet
• kan kommunicera på teckenspråk eller har viljan att lära dig teckenspråk

Vi tänker att du kan skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare samt att du har förmåga att inspirera, leda och få med dig dina kollegor i utvecklingsarbetet. I rollen som lärare behöver du ha goda kunskaper i att uttrycka dig i skrift. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och lyssnar, kommunicerar samt bidrar till en lugn och trygg skolmiljö. Du ska även ha kunskap om barns utveckling och lärande samt förmåga att anpassa undervisningen utifrån gruppen och enskilda elevers behov och förutsättningar. I rollen krävs även att du har goda datorkunskaper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av att arbeta med elever med olika funktionsvariationer
• speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning
• erfarenhet av kollegialt lärande
• erfarenhet av handledning

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: HT 2022 

Antal tjänster: 1

Arbetstider: Ferietjänst 35+10

Om arbetsplatsen
På Tullängsgymnasiet finns landets enda kommunala riksgymnasiesärskola för hörselskadade och döva. Vi erbjuder en individanpassad utbildning i teckenspråkig miljö, med en helhetssyn på lärande och utveckling i syfte att vidareutveckla elevens kommunikativa och sociala förmågor. Vår målsättning är att eleven ska få stöd i sitt lärande genom olika individuella anpassningar som ger bästa möjliga förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt både kunskapsmässigt som socialt. Riksgymnasiesärskolan har både nationella och individuella program. Vi arbetar i en kreativ miljö och där Riksgymnasiesärskolan är en integrerad och högst naturlig del. Hos oss får eleverna en fyraårig individanpassad utbildning. För de elever som inte bor i Örebrokommun erbjuder vi elevhemsboende.

Du kan läsa mer om vår verksamhet på: orebro.se/tullangsgymnasiet

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. 

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. 

Ansökan
Sista ansökningsdag är 11 april.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Ansök nu

Gymnasielärare i psykologi och engelska till Idrottsgymnasiet Virginska

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 28
Vill du vara en del av ett lärarlag där vi tar gemensamt ansvar för våra elevers framtid? Vi söker dig som är en mycket engagerad lärare och som vill arbeta med eleverna på IDGY. Kom och berika oss med din glädje och kompetens!

Om tjänsten 
Idrottsgymnasiet i Örebro består av fyra olika program (naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet samt barn- och fritidsprogrammet) och många olika idrotter och träningsalternativ. Alla elever på Idrottsgymnasiet ska ha samma förutsättningar att klara både studier och träning och både elever och personal på Idrottsgymnasiet ska känna sig som en del av en helhet – ett sammanhang! Genom att regelbundet reflektera och samtala kring uppdraget, eleverna och oss själva bidrar vi till att skapa samsyn, förståelse och ett utvecklande arbetsklimat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• planera, genomföra och utvärdera undervisningen inom de ämnen du är i behörig i
• mentorskap för elever
• ingå i ett tydligt utvecklingsanvar både av din egen undervisning och ämnen samt IDGY som helhet kopplat till versamhetens vision och mål
• skapa god miljö för lärande
• hålla dig uppdaterad om aktuell forskning inom ditt verksamhetsområde
• känna till och följa versamhetens gällande lagar, policys och rutiner arbetar och dokumterar i de verksamhetssystem som finns

Kompetenskrav

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i psykologi och engelska på gymnasienivå
• kunskap och erfarenhet att koppla psykologiämnet till idrottspsykologi och mental träning

Som lärare på IDGY måste du vilja ge det ”lite extra”. Du måste ha inställningen att ”ge mig kärleksfull konstruktiv kritik så jag kan bli en bättre lärare”. Om det uppstår problem i klassrummet eller i relationen till kollegor måste du börja med att reflektera över din egen roll.  Du behöver ha en holistisk syn på kunskap och elevers växande och utveckling. Som person behöver du även vara flexibel i ditt arbete samt kunna vara initiativtagande och ha en helhetssyn. Du måste även kunna skapa relationer med lärare och elever och kunna arbeta som ett team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av eget idrottsutövande
• kunskap om ungas förutsättningar för ett aktivt idrottsutövande både på individnivå och organisationsnivå

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: HT 2022

Antal tjänster: 1

Arbetstider: Ferietjänst 40+5

Om arbetsplatsen 
Virginska gymnasiet är en av fem gymnasieskolor i Örebro. Skolan består både av nationella program, riksgymnasium för döva och hörselskadade, introduktionsprogram och särskola. Idrottsgymnasiet är kommunens mest framgångsrika skolverksamhet utifrån elevernas måluppfyllelse, trivsel och antalet sökande. Verksamheten består av fyra gymnasieprogram och ett femtontal olika idrottsalternativ. Hela Virginska har ca 1400 elever varav IDGY har ca 700 elever. Antalet personal på IDGY är en ca 50. Vi jobbar mycket med det "inre arbetet" och försöker därav få till 1-2 träffar där vi åker iväg och jobbar med att identifiera för vad vi kan göra för att programmet ska bli bättre. 

Du kan läsa mer om vår skola på: orebro.se/virginskagymnasiet

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 11 april.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lärare i svenska och historia till Realgymnasiet Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 23
Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Om Realgymnasiet Örebro

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/orebro.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare


Vi söker en vikarie för vår lärare i svenska och historia 1/8-22-13/1-23

Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål.

Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Du analyserar framgångsfaktorer och utmaningar för att kunna förfina och differentiera undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt, tillsammans med mentor, med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera denna med eleven.

Du deltar i ämneslagsarbete och arbetslagsarbete samt samarbetar med elevhälsopersonal och övriga kollegor genom elevhälsomöten (EHM). 

Realgymnasiet erbjuder utbildningar där ämnesintegration och arbete i projekt är centralt. Detta, tillsammans med ett branchnära samarbete, ger de bästa förutsättningarna för våra elevers lärande och leder till framgång efter avslutad utbildning. 

Realgymnasiet i Örebro har två program, Naturbruksprogrammet inriktningarna Djurvård och Hästhållning samt Fordon- och transportprogrammet inriktning Personbil (lärling). Hösten 2022 startar vi även inriktningen Naturturism, en ny inriktning inom Naturbruksprogrammet. Elever på Naturbruksprogrammet erbjuds att läsa utökade kurser för naturvetenskaplig behörighet. Du kommer att undervisa på bägge programmen. Skolan, som startade hösten 2020, kommer från och med augusti 2022 ha tre årskurser. 

Kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare med behörighet att undervisa i svenska och historia. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet i uppdraget som lärare och /eller om du har specialpedagogisk kompetens. Vi ser gärna att du har goda kontakter/erfarenhet inom branscherna djur, häst, hund, naturturism eller fordon. 

I din roll som lärare ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen.? 

Du är en tydlig ledare i klassrummet med god pedagogisk förmåga. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna. Du säkerställer att ditt budskap når fram och har tydliga förväntningar på dina elever.  

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar. 

Vi söker dig som arbetar mot mål och fokuserar på resultat och som har förmågan att ändra din inriktning när målen ändrar sig. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheten i förändringar.?  

Du tar ansvar och förstår din roll samtidigt som du kan se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Eftersom skolan är nystartad är det viktigt att du stimuleras av att bygga vidare och utveckla verksamheten framåt i nära samarbete med övrig personal. 

Det är viktigt att du har förmågan att arbeta bra med andra människor, att du är lyhörd och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang samt att du känner dig trygg i att skapa nya kontakter och underhåller dina relationer på ett bra sätt. 

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster. 

Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan!larande.seLäs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:

realgymnasiet.se

consensum.se

Ansök nu

Lärare inom naturvetenskapliga ämnen till Realgymnasiet i Örebro

Lärare i gymnasiet
Läs mer Mar 23
Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Om Realgymnasiet Örebro

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/orebro.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare


Skolan växer och från hösten har vi tre årskurser och ca 150 elever! Vi söker därför ytterligare medarbetare som vill vara med på det fortsatta uppbyggandet av vår gymnasieskola.

Vi söker nu gymnasielärare i biologi, djurens biologi, fysik, kemi och naturkunskap.  

Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Du analyserar framgångsfaktorer och utmaningar för att kunna förfina och differentiera undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt, tillsammans med mentor, med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera denna med eleven.
Du deltar i ämneslagsarbete och arbetslagsarbete samt samarbetar med elevhälsopersonal och övriga kollegor genom elevhälsomöten (EHM). 

Realgymnasiet erbjuder utbildningar där ämnesintegration och arbete i projekt är centralt. Detta, tillsammans med ett branschnära samarbete, ger de bästa förutsättningarna för våra elevers lärande och leder till framgång efter avslutad utbildning. 

Realgymnasiet i Örebro har två program, Naturbruksprogrammet inriktningarna Djurvård och Hästhållning samt Fordon- och transportprogrammet inriktning Personbil (lärling). Hösten 2022 startar vi även inriktningen Naturturism, en ny inriktning inom Naturbruksprogrammet. Elever på Naturbruksprogrammet erbjuds att läsa utökade kurser för naturvetenskaplig behörighet. Du kommer att undervisa på bägge programmen.

Kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare med behörighet att undervisa i ett eller fler av ovan nämnde ämnen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet i uppdraget som lärare och /eller om du har specialpedagogisk kompetens. Vi ser gärna att du har goda kontakter/erfarenhet inom branscherna djur, häst, hund, naturturism eller fordon. 

I din roll som lärare ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen.? 

Du är en tydlig ledare i klassrummet med god pedagogisk förmåga. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna. Du säkerställer att ditt budskap når fram och har tydliga förväntningar på dina elever.  

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar. 

Vi söker dig som arbetar mot mål och fokuserar på resultat och som har förmågan att ändra din inriktning när målen ändrar sig. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheten i förändringar.?  

Du tar ansvar och förstår din roll samtidigt som du kan se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Eftersom skolan är nystartad är det viktigt att du stimuleras av att bygga vidare och utveckla verksamheten framåt i nära samarbete med övrig personal. 

Det är viktigt att du har förmågan att arbeta bra med andra människor, att du är lyhörd och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang samt att du känner dig trygg i att skapa nya kontakter och underhåller dina relationer på ett bra sätt. 

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster. 

Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan!larande.seLäs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:

realgymnasiet.se

consensum.se

Ansök nu