AFRY AB jobb i Örebro

Hitta lediga jobb hos AFRY AB i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Örebro.

Kvalitetstekniker

Kvalitetssamordnare/Kvalitetskoordinator
Läs mer Apr 9
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi arbetar dagligen med en omställning mot ett mer hållbart samhälle.


Vi är 19 000 hängivna personer med olika erfarenheter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Jobbeskrivning
Vi söker nu en tekniker med erfarenhet inom området kvalitet och inköp samt leverantörsutveckling mot främst klassisk tillverkningsindustri såsom svarvning/fräsning/ gjutning inklusive ytbehandlingsteknik.
Som Kvalitetstekniker hos oss kommer du bland annat få arbeta med:
Kvalitetssäkring av inköpta artiklar, material och delsystem inom olika varugrupper.
Ansvar för kvalitetskraven i offertförfrågningar, avtal och inköpsordrar.
Delta i och skapa inköpsberedningar.
Genomföra revisioner av leverantörer och produkter på plats hos leverantörer.
Övervakning av leverantörernas kvalitetsprestanda samt driva korrigerande åtgärder för de leverantörer som inte når målen.
Hantering av reklamationer för material som inte uppfyller specifikation samt granskning av leverantörernas reklamationssvar.

Du utgår från vårt kontor i Örebro och resor i tjänsten kommer att förekomma.
Kravspecifikation
För tjänsten krävs relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå samt minst 3 års tidigare erfarenhet som Kvalitetstekniker/liknande roll.
Rollen kräver kunskaper inom klassiska kvalitetsverktyg där erfarenhet av LEAN/Six Sigma är meriterande. Vidare behöver du ha goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift.
Ytterligare information
Hos oss får du möjlighet att ta del av:
28 dagars semester samt ledigt dagen före julafton
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
Konkurrenskraftiga förmåner gällande pension, friskvård och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal: Benify, Advantage You, Club AFRY, Friskvårdsbidrag 3000 SEK/år
Ett enormt nätverk av tekniska experter

Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta sektionschef, Jonas Ahl, jonas.ahl@afry.com


Sista dagen att ansöka är den 6/5-2024. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum. Notera att återkoppling kan dröja längre än vanligt pga julledighet. Vi kan komma att behöva göra en säkerhetsprövning som ett steg i rekryteringsprocessen.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Mekanikingenjör

Civilingenjör, maskin
Läs mer Apr 9
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle,
Jobbeskrivning
Söker du nya utmaningar och tycker det är kul att hitta innovativa lösningar till kluriga problem? Nu söker vi fler mekanikingenjörer som vill bli en del av vår växande verksamhet i Västerås eller Örebro!
Som konsult inom vårt dynamiska affärsområde för produktutveckling får du en unik möjlighet att bidra till utvecklingen av framtidens produkter och lösningar hos några av Sveriges mest framstående och spännande företag.
Hos oss är din roll inte bara att utveckla nya, banbrytande produkter - vi tror på en helhetsbild där vi stödjer produktägande företag genom hela produktlivscykeln. Det innebär att vi också hjälper våra kunder förvalta deras befintliga produkter, för att säkerställa deras konkurrenskraft och relevans i en ständigt föränderlig marknad.
Som Mekanikingenjör är det stor variation på uppdragens karaktär. I en del uppdrag är du med i projektutvecklingen från ax till limpa. I andra uppdrag stärker du upp kundens kompetens inom specifika områden eller arbetar med produktvård. Uppdragen varierar över tid och vi utför uppdrag både på plats hos kund och i våra egna lokaler.
Kravspecifikation
Du som söker har:
en ingenjörsexamen inom mekanik eller liknande
minst 3 års erfarenhet inom produktutveckling eller mekanisk konstruktion
goda kunskaper i något CAD-verktyg, t.ex. Siemens NX, Solid Works eller Creo samt vana att arbeta med PLM-system
goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
B-körkort

Som person är du:
En nyfiken problemlösare som gillar nya utmaningar.
Engagerad positiv och social som gärna delar din erfarenhet och dina åsikter.
Kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till:
Jonas Ahl - Sektionschef, jonas.ahl@afry.com
Ellinor Dahlqvist - Rekryterare, ellinor.dahlqvist@afry.com
Sista ansökningsdag är den 6/5-24. Vi arbetar löpande med urvalet så skicka in din ansökan redan idag.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Elektronikkonstruktör sökes till spännande uppdrag inom försvarsteknik!

Elkonstruktör
Läs mer Apr 4
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.




Jobbeskrivning


AFRY Advanced Automation i Örebro söker nu en Elektronikkonstruktör till ett innovativt teknikföretag med placeringsord i antingen Karlskoga eller Örebro. Företaget är en viktig aktör inom försvarssektorn och är känt för att utveckla avancerade försvarssystem och teknologier. På AFRY blir du en del av en grupp om 13 personer, där vi jobbar både i kunds verksamhet samt med interna projekt - i detta uppdrag blir du direktrekryterad till en specifik kund.
Denna position finns inom företagets Utvecklingsavdelning inom sektionen för El- och Elektronikkonstruktion. Du kommer att vara en del av ett dynamiskt team bestående av specialister inom el, elmekanik och elektronik. Arbetsuppgifterna innebär att du får möjlighet att vara delaktig i utvecklingen av nästa generations elektronikplattform för företagets försvarssystem.
I rollen som elektronikkonstruktör kommer du att medverka i projektgrupper och bidra till skapandet av innovativa delsystem för företagets olika produktgrupper. Ditt arbete kommer att omfatta elektronikkonstruktion från konceptfas till nyutveckling och färdigställande av produkter. Du kommer att delta i integrationen av konstruktionslösningarna med övriga systemdelar och samarbeta med sektionens elmekanik- och elsystemingenjörer.




Kravspecifikation


Vi söker dig med en teknisk utbildning inom elektronik/elektroteknik, antingen från högskola eller universitet. Alternativt är du välkommen att söka om du har motsvarande kompetens genom erfarenhet. Viktiga kompetenser inkluderar:
Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Erfarenhet av CAD-verktyg är meriterande.
Kunskap inom hård- och mjukvaruutveckling för inbyggda system samt styr- och reglerteknik är önskvärt.

Personliga egenskaper som vi värdesätter högt är nytänkande och ansvarstagande, då du kommer att arbeta i en kreativ miljö. Detta kräver även en god initiativförmåga samt lägger stor vikt vid din förmåga att kommunicera och samarbeta effektivt. Då planering och dokumentering är en del av vardagen så ser vi att det är något du har tidigare erfarenhet av. Vi anser dock att din potential, personlighet och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem redan i dag.




Ytterligare information


Som anställd erbjuds du möjligheten att vara en del av en global koncern både hos AFRY och hos kund, vilket kan öppna dörrar för internationella erfarenheter. Vi satsar på din personliga utveckling och erbjuder löpande utbildning. I kundens verksamhet finner du generösa flextider och arrangerar trevliga aktiviteter för personalens trivsel, inklusive ett nybyggt gym. Vi strävar efter en god balans mellan arbets- och privatliv. Samtidigt som vi på AFRY är mån om att du ska trivas i konsultrollen så anordnas även diverse trivsel- och kompetensfrämjande aktiviteter.
Tjänsten kan omfattas av försvarssekretess, vilket kräver svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning från myndighet. Urvalet sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag är 2024-04-30.
Kontaktuppgifter
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Elkonstruktör till Advanced Automation!

Elkonstruktör
Läs mer Apr 4
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.




Jobbeskrivning


Rollen som Elkonstruktör är både bred och varierande, vilket ger dig möjligheten att själv anpassa rollen efter dina erfarenheter och ambitioner. Arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla konstruktionsarbete av bland annat apparatskåp och uppgraderingar i befintliga system, men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även att arbeta med iddrifttagning, systembeskrivningar, och/eller projektledning inom el, beroende på intresse och erfarenhet. Projekten du arbetar i sker sannolikt mot några av AFRYs största kunder, antingen i AFRYs regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen är främst lokala samt ofta med återkommande kunder.




Kravspecifikation


För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö, samt har ett naturligt intresse för människor och planering. Du, så som vi, värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Vi anser dock att din potential och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem idag. Vad vi däremot ser att du redan har är följande:
Relevant teknisk utbildning, i form av gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom relevant ämnesbakgrund och/eller motsvarande erfarenhet.
Mångårig erfarenhet inom elkonstruktion inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i något CAD-verktyg, exempelvis: AutoCAD Electrical, EPLAN eller ElproCAD.
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Då resor ingår och är en naturlig del av tjänsten så är körkort ett krav.





Ytterligare information


För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2024-04-30.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Erfaren Automationsingenjör

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Mar 5
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.




Jobbeskrivning


I rollen som Automationsingenjör får du arbeta med automation i alla dess faser, du ges möjlighet att jobba med en bred portfölj av projekt, bland annat inom basindustrin och tillverkningsindustin. Din roll kan innebära utveckling av styrsystem i större och mindre projekt, till exempel uppgraderingar i befintliga system men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även arbeta med?programmering, idrifttagning, system- och funktionsbeskrivningar och/eller projektledning inom automation beroende på intresse och erfarenhet. Du kommer med stor sannolik?arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst lokala, samt ofta hos kunder som är återkommande. I vissa projekt följer du kundens standard och i vissa projekt sätter du standarden; din expertis är därför avgörande för våra kunders och AFRYs framgång.




Kravspecifikation


För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö samt är lösningsorienterad och framåtdrivande i det du tar dig an. Vi värdesätter också din naturliga förmåga för att möta människor och hantera planering. Med det sagt så vet vi att vi tillsammans behöver skapa rätt förutsättningar för detta, vilket är varför vi också värdesätter din samarbets- och kommunikationsförmåga samt ditt initiativtagande. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
Du har en teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå, alternativt har skaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Flera års erfarenhet av automation inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i programmering av PLC, DCS, HMI, SCADA exempelvis Siemens, ABB eller Schneider.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl på både svenska och engelska.





Ytterligare information


För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2024-04-01.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Elkonstruktör till Advanced Automation!

Elkonstruktör
Läs mer Mar 5
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.




Jobbeskrivning


Rollen som Elkonstruktör är både bred och varierande, vilket ger dig möjligheten att själv anpassa rollen efter dina erfarenheter och ambitioner. Arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla konstruktionsarbete av bland annat apparatskåp och uppgraderingar i befintliga system, men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även att arbeta med iddrifttagning, systembeskrivningar, och/eller projektledning inom el, beroende på intresse och erfarenhet. Projekten du arbetar i sker sannolikt mot några av AFRYs största kunder, antingen i AFRYs regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen är främst lokala samt ofta med återkommande kunder.




Kravspecifikation


För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö, samt har ett naturligt intresse för människor och planering. Du, så som vi, värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Vi anser dock att din potential och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem idag. Vad vi däremot ser att du redan har är följande:
Relevant teknisk utbildning, i form av gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom relevant ämnesbakgrund och/eller motsvarande erfarenhet.
Mångårig erfarenhet inom elkonstruktion inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i något CAD-verktyg, exempelvis: AutoCAD Electrical, EPLAN eller ElproCAD.
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Då resor ingår och är en naturlig del av tjänsten så är körkort ett krav.





Ytterligare information


För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2024-04-01.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Systemingenjör till Advanced Automation

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Mar 5
Företagsbeskrivning


Våran grupp inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans, med alltifrån träning till kunskapsdelning och fritidsintressen. Du kommer att bli en del av en grupp unga drivna ingenjörer tillsammans med erfarna experter inom el- och automationsområdet med olika bakgrund. Här i Örebro tror vi på att man ska trivas på jobbet, oavsett om du är konsult, chef eller kund så hjälps vi åt för att nå bäst möjliga resulta, vi har högt i tak och ett trevligt arbetsklimat. Vi skapar goda förutsättningar till personlig utveckling med hjälp av en stark organisationskultur som präglas av av AFRYs värderingar: Brave, Devoted, Teamplayer. På AFRY i Örebro är det stort fokus på dig som anställd, och att tillsammans bygga en goda relationer i gruppen. Därför bjuder vi fyra gånger om året in till en stor kontorsfest där det bjuds på god mat och dryck i gott sällskap, utöver det anordnar även våran personalklubb CLUB AFRY aktiviteter titt som tätt. Nedan följer citat från medarbetare som fått frågan om hur det är att arbeta i sektionen:


”En arbetsplats med stor frihet genom ansvar som ger möjlighet till personlig utveckling och främjar ens egna initiativ till kompetensberikande aktiviteter.”
”Jag sökte positionen hos AFRY då jag kände att det var en plats där jag kunde få möjligheten att utvecklas. På AFRY kan jag utnyttja min tidigare erfarenhet samtidigt som jag får verktyg att bygga på mina kunskaper.”
”Möjligheten till att få bli specialist inom ett specifikt område erbjuds genom bredden av kompetens hos AFRY där flertalet grupper och team kan erbjuda fördjupning i ämnet.”




Jobbeskrivning


Till AFRY i Örebro söker vi nu en systemingenjör som vill ta nästa steg i karriären och utvecklas tillsammans med oss inom Advanced Automation. Du kommer att tillhöra affärsområdet Advanced Automation och ingå i sektionen El/Automation och Industrial Digitalization. Vi är specialister inom el, automation och digitalisering. Vi arbetar med både större och mindre samt längre och kortare projekt. I din roll kommer du bland annat jobba med komplexa, tekniska system mot kunder inom gruvindustrin för att hjälpa dem designa och utveckla produkter som till exempel borriggar. Det kan vidare vara allt från informationssystem till navigations- och positionssystem. I ditt arbete har du många olika kontaktytor med andra teknikområden, där ni tillsammans skapar en helhet. Du behöver vara en person som trivs i sociala sammanhang och har lätt för att samarbeta med andra, då samarbetet ligger till grund för ett gott resultat. Konkret så kommer du arbeta med att ta fram funktionsspecifikationer och funktionskrav samt bryta ner dessa till designkrav- och lösningar. Specifikationer som sedan ligger till grund för nästa hård- och mjukvara. I arbetet ingår alltså:
Definiera och beskriva systemlösningar
Se bakomvarande dokumentation
Utredning samt utvärdering av tekniska dokument
Ta fram nya tekniska lösningar och lösningsförslag
Ansvara för ett visst system och delleveranser



Vad du kan förvänta dig
Här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med både längre och kortare erfarenhet. En möjlighet att få växa inom AFRY där du får stor chans att utvecklas. Berätta gärna redan på intervjun vad du har för mål så att vi tillsammans kan planera för dina möjligheter gällande din kompetensutveckling hos oss.
Förväntad närvaro på plats cirka 50%.





Kravspecifikation


Vi tror att du som söker känner igen dig i nedan beskrivning:
Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, högskolenivå eller har anskaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Har minst 3 års erfarenhet men gärna längre av automation och/eller mekatronik.
Goda kunskaper inom något av följande: CAN bus, J1939, CAN open, Ethernet communication bus
Erfarenhet av funktions- och algoritmutveckling.
Analysera krav och kravhantering, skriva testspecifikationer.
Mobila styrsystem, fordonselektronik och sensorer.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl inom svenska och engelska, då det är i de språken kommunikationen sker.



En stor fördel är att om du som söker har en bakgrund med erfarenhet från industrin, där du exempelvis jobbat med felsökningar och service ute på fältet. Om du dessutom har kunskaper inom något av CAD-verktygen är det meriterande. Du får gärna även ha arbetat med PLM-system och med funktionssäkerhet/Säker maskinstyrningssystem, till exempel ISO 13849 i tidigare uppdrag.
Låter det här spännande? Ta chansen och sök. Har du några frågor eller funderingar är det bara att höra av dig!




Ytterligare information


För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2024-04-01.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Produktionstekniker

Produktionstekniker, maskin/Produktionstekniker, verkstad
Läs mer Mar 6
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi arbetar dagligen med en omställning mot ett mer hållbart samhälle.
Hos oss på AFRY erbjuds ett brett utbud av förmåner så som friskvård, företagshälsovård, försäkringar, bil-avtal, föräldraledighetstillägg, tjänstepension, AFRY-stugor, uppfinnarersättning samt rabatter från en mängd olika kända varumärken, på resor, hotell m.m.


Vi är 19 000 hängivna personer med olika erfarenheter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Är du engagerad, har kompetens inom produktionsteknik och är kommunikativ? Vill du arbeta med varierande arbetsuppgifter nära produktion? Då har vi tjänsten för dig!
Vi söker just nu produktionstekniker till vår sektion inom Produktutveckling i Örebro där du kommer att arbeta med produktionsteknik hos våra kunder inom telekom-, fordons-, försvars-, tillverknings- och gruvindustrin.
Det är en bred roll där du blir en viktig länk mellan produktutveckling/konstruktion och produktion. Du kommer att arbeta med utveckling av produktionslayout, verktygsdesign, nyanskaffning av produktionsutrustning. Även introduktion av nya produkter, ritningskritik, beredning, maskinkapacitet, metodval och programmering. Vidare så kommer du att ha ett nära samarbete med projektledare, utreda och agera på störningar och avvikelser. Ledning, planering och införande av förbättringsåtgärder.


Kravspecifikation
Vi tror att du har arbetat några år som produktionstekniker och ser gärna att du har en examen från en teknisk högskola eller motsvarande. Du har ett genuint intresse av produktionsteknik och engageras av att arbeta med prototyptillverkning, ständiga förbättringar, höja produktionseffektiviteten och förbättra arbetsmiljön. Vi ser gärna att du har kunskap inom CAD & ritningsläsning. Kunskap om kvalitetsstyrande dokumentation så som FMEA.
Som person är du nyfiken och lösningsorienterad. Du är utåtriktad, har lätt för att knyta kontakter med nya människor och gillar att samarbeta i team. Vidare är du handlingskraftig och fokuserar på att leverera hög service inom utsatt tid.
Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift och B-körkort är ett krav eftersom resor till kunder runt om i regionen kan förekomma.


Ytterligare information
Har du frågor gällande tjänsten, kontakta, Talent Acquisition Partner, Ellinor.Dahlqvist@afry.com
Sista ansökningsdag är den 31/3, vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!
Varmt välkommen med din ansökan!
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Kvalitetstekniker

Kvalitetsmätare, metallprodukter
Läs mer Feb 28
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi arbetar dagligen med en omställning mot ett mer hållbart samhälle.


Vi är 19 000 hängivna personer med olika erfarenheter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Jobbeskrivning
Vi söker nu en tekniker med erfarenhet inom området kvalitet och inköp samt leverantörsutveckling mot främst klassisk tillverkningsindustri såsom svarvning/fräsning/ gjutning inklusive ytbehandlingsteknik.
Som Kvalitetstekniker hos oss kommer du bland annat få arbeta med:
Kvalitetssäkring av inköpta artiklar, material och delsystem inom olika varugrupper.
Ansvar för kvalitetskraven i offertförfrågningar, avtal och inköpsordrar.
Delta i och skapa inköpsberedningar.
Genomföra revisioner av leverantörer och produkter på plats hos leverantörer.
Övervakning av leverantörernas kvalitetsprestanda samt driva korrigerande åtgärder för de leverantörer som inte når målen.
Hantering av reklamationer för material som inte uppfyller specifikation samt granskning av leverantörernas reklamationssvar.

Du utgår från vårt kontor i Örebro och resor i tjänsten kommer att förekomma.
Kravspecifikation
För tjänsten krävs relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå samt minst 3 års tidigare erfarenhet som Kvalitetstekniker/liknande roll.
Rollen kräver kunskaper inom klassiska kvalitetsverktyg där erfarenhet av LEAN/Six Sigma är meriterande. Vidare behöver du ha goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift.
Ytterligare information
Hos oss får du möjlighet att ta del av:
28 dagars semester samt ledigt dagen före julafton
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
Konkurrenskraftiga förmåner gällande pension, friskvård och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal: Benify, Advantage You, Club AFRY, Friskvårdsbidrag 3000 SEK/år
Ett enormt nätverk av tekniska experter

Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta sektionschef, Jonas Ahl, jonas.ahl@afry.com


Sista dagen att ansöka är den 31/3-2024. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum. Notera att återkoppling kan dröja längre än vanligt pga julledighet. Vi kan komma att behöva göra en säkerhetsprövning som ett steg i rekryteringsprocessen.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Konsulter inom Järnvägsteknik: Erfaren projektör/teknikansvarig

Civilingenjör, järnväg
Läs mer Feb 2
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Jobbeskrivning
Till flera utav våra kontor runt om i Sverige söker vi nu dig som är erfaren projektör/teknikansvarig inom Järnvägsmark och kanalisation som kan ta sig an alla spännande uppdrag.
Vi söker dig som brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar. Vi tror att du har jobbat ca 10 år med mark- och kanalisationsprojektering i olika former och önskar jobba som teknikansvarig och både projektera själv men också leda projekterande kollegor från olika länder.
Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du är teknikintresserad, varför inte med erfarenhet av entreprenadsidan.
AFRYs järnvägsorganisation är nationell med kontor från Luleå till Malmö och genom ett nära samarbete mellan sektioner/kontor och teknikområden utgör vi tillsammans en stark helhet. Därför kan vi också erbjuda flexibel stationeringsort utefter dina behov och önskemål. Vi arbetar med utredningar, idé- och förstudier, projektering av bygghandlingar och förvaltningsdata, granskning och besiktning. Våra uppdrag är ofta komplexa och vi jobbar i tvärdisciplinära team med några av AFRYs övriga 19 000 experter – vi älskar det då det är både kul och utvecklande.
Kravspecifikation
Vi söker dig som har 10 års erfarenhet av projektering inom något av teknikområdena järnvägsmark och/eller kanalisation. Troligtvis har du civil- eller högskoleexamen, men du kan också ha förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt.
På AFRY är vi modiga och hängivna lagspelare, något som vi även ser att du är. Vidare har du lätt för att förstå och delta i tekniska diskussioner och trivs i en fartfylld miljö. Du gillar helt enkelt järnväg, teknik, affärer och att samarbeta, både med dina kollegor och våra kunder.
Ytterligare information
Hos oss på AFRY får du tillgång till närmare 19 000 kollegor som är riktigt duktiga inom sina specialistområden och vår förhoppning är att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi vill få våra medarbetare att trivas och utvecklas genom tydliga kompetensutvecklingsprogram som anpassas efter varje person.
Vi vet också att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför är vi måna om en god arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en fungerande helhet. För alla våra medarbetare erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med både framåtanda och trygghet.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Sista ansökningsdag 28/2 2024
Stationeringsort: Vi har kontor runt om i landet och är måna om att du ska jobba på det kontor som passar utifrån dina behov.
Kontaktuppgifter för vidare frågor
Business Unit Manager Järnväg Sverige – Jenny Johansson
Telefonnummer: +46 72 214 00 89
Mejladress: jenny.johansson@afry.com


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Uppdragsledare inom Järnväg

Uppläggare
Läs mer Feb 5
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Jobbeskrivning
Är du en erfaren uppdragsledare som brinner för Järnvägens utveckling och älskar att jobba i Järnvägsprojekt? Då passar du perfekt hos oss! AFRYs järnvägsorganisation är nationell med kontor från Luleå till Malmö och genom ett nära samarbete mellan sektioner/kontor och teknikområden utgör vi tillsammans en stark helhet. Därför kan vi också erbjuda flexibel stationeringsort utefter dina behov och önskemål. Vi arbetar med utredningar, idé- och förstudier, projektering av bygghandlingar och förvaltningsdata, granskning och besiktning. Våra uppdrag är ofta komplexa och vi jobbar i tvärdisciplinära team med några av AFRYs övriga 19 000 experter – vi älskar det då det är både kul och utvecklande.
Kravspecifikation
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som uppdrags- eller projektledare inom järnvägsprojekt. Troligtvis har du civil- eller högskoleexamen, men du kan också ha förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Vi ser gärna att du jobbat ca 10 år eller mer antingen som konsult, beställare eller entreprenör. Goda kunskaper i ABK, AB och ABT är en fördel.
På AFRY är vi modiga och hängivna lagspelare, något som vi även ser att du är. Vidare har du lätt för att förstå och delta i tekniska diskussioner och trivs i en fartfylld miljö där du leder dina kollegor i arbetet i en nära samverkan med våra kunder. Du gillar helt enkelt järnväg, teknik, affärer och att samarbeta, både med dina kollegor och våra kunder.
Ytterligare information
Hos oss på AFRY får du tillgång till närmare 19 000 kollegor som är riktigt duktiga inom sina specialistområden och vår förhoppning är att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi vill få våra medarbetare att trivas och utvecklas genom tydliga kompetensutvecklingsprogram som anpassas efter varje person.
Vi vet också att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför är vi måna om en god arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en fungerande helhet. För alla våra medarbetare erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med både framåtanda och trygghet.
Sista ansökningsdag 28/2 - 2024, urval sker löpande.
Stationeringsort: Vi har kontor runt om i landet och är måna om att du ska jobba på det kontor som passar utifrån dina behov.
Kontaktuppgifter för vidare frågor
Business Unit manager för Sverige - Jenny Johansson
Telefonnummer: +46 72 214 00 89
Mejladress: jenny.johansson@afry.com


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Elkonstruktör till Advanced Automation!

Elkonstruktör
Läs mer Jan 16
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.


Jobbeskrivning
Rollen som Elkonstruktör är både bred och varierande, vilket ger dig möjligheten att själv anpassa rollen efter dina erfarenheter och ambitioner. Arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla konstruktionsarbete av bland annat apparatskåp och uppgraderingar i befintliga system, men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även att arbeta med iddrifttagning, systembeskrivningar, och/eller projektledning inom el, beroende på intresse och erfarenhet. Projekten du arbetar i sker sannolikt mot några av AFRYs största kunder, antingen i AFRYs regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen är främst lokala samt ofta med återkommande kunder.


Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö, samt har ett naturligt intresse för människor och planering. Du, så som vi, värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Vi anser dock att din potential och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem idag. Vad vi däremot ser att du redan har är följande:
Relevant teknisk utbildning, i form av gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom relevant ämnesbakgrund och/eller motsvarande erfarenhet.
Mångårig erfarenhet inom elkonstruktion inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i något CAD-verktyg, exempelvis: AutoCAD Electrical, EPLAN eller ElproCAD.
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Då resor ingår och är en naturlig del av tjänsten så är körkort ett krav.



Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 29/02 2024.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Senior .Net-utvecklare till uppdrag inom offentlig sektor med

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jan 11
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning.
Vi är hängivna experter inom digitalisering, infrastruktur, industri och energi som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle.


Jobbeskrivning


Är du en erfaren utvecklare och C# .NET din bästa gren? Vill du verka inom myndighet i offentlig sektor och bidra till samhällsnyttan? För uppdrag inom offentlig sektor inom de kommande månaderna söker vi nu seniora .Net-utvecklare.
Hos oss på AFRY Digital Services får du möjlighet att jobba på ett företag som sätter sina anställda först och som alltid strävar efter att vara i framkant när det gäller teknisk innovation med hållbarhet i fokus. Vi har stora möjligheter för dig som är erfaren inom utveckling och som trivs i att bidra till samhällsnyttan genom spännande arbetsuppgifter inom myndighet. Vi jobbar t ex med Transportstyrelsen, Försvarets Materielverk och Arbetsförmedlingen. Ett exempel på våra projekt är att vi korsbefruktar mellan privat och offentlig sektor genom att använda data från fordons halksystem för att skapa en effektivt och nära realtidsuppdaterad överblick för halkbekämpning till Trafikverket.


Kravspecifikation


Stämmer följande in på dig?
Jag gillar att skriva kod och tycker det är roligt att tillsammans med andra skapa nya lösningar
Det skulle vara intressant att jobba långsiktigt inom offentlig sektor
Det är spännande att jobba hos och besöka kunder för att bättre förstå och hjälpa dem
Jag tilltalas av att få jobba med lösningar som bidrar till samhällsnyttan
Jag tycker problemlösning är roligt
Har jobbat minst fem år med .Net-utveckling och jobbar fullstack
Molntekniker, C# och .NET är superintressant
För uppdragen och kunderna i fråga är bekväm svenska både muntligt och skriftligt ett krav



Ytterligare information


Välkommen med ansökan, vi rekryterar löpande till våra spännande uppdrag.?Obs! Urval och intervjuer påbörjas i januari och sista ansökningsdag är 2023-01-19
Vi kan erbjuda dig din nästa stora möjlighet i ett kreativt, motiverande och välkomnande företag där alla kan vara sig själva, med lika tillgång till möjligheter. Vi respekterar och värdesätter människors mångfald! Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö möjliggör vi även flexibilitet och erbjuder ett brett utbud av personalförmåner som vi gärna berättar mer om.

KONTAKTPERSONER


Magnus Axelsson, Section Manager
magnus.m.axelsson@afry.com
T:?+46105056770
Rebecka Gravås, Talent Acquisition Partner
rebecka.gravas@afry.com

OM REKRYTERINGSPROCESSEN
1. Urvalsfrågor/telefonavstämning (Rekryterare)
2. Test via Codility
3. Två intervjusteg (Chef/konsult, chef/rekryterare))
4. Referenstagning
5. Erbjudande
#LI-Hybrid
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Konsulter inom Järnvägsteknik: Erfaren projektör/teknikansvarig

Byggnadskonsult
Läs mer Dec 28
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.


Jobbeskrivning
Till flera utav våra kontor runt om i Sverige söker vi nu dig som är erfaren projektör/teknikansvarig inom Järnvägsmark och kanalisation som kan ta sig an alla spännande uppdrag.
Vi söker dig som brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar. Vi tror att du har jobbat ca 10 år med mark- och kanalisationsprojektering i olika former och önskar jobba som teknikansvarig och både projektera själv men också leda projekterande kollegor från olika länder.
Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du är teknikintresserad, varför inte med erfarenhet av entreprenadsidan.
AFRYs järnvägsorganisation är nationell med kontor från Luleå till Malmö och genom ett nära samarbete mellan sektioner/kontor och teknikområden utgör vi tillsammans en stark helhet. Därför kan vi också erbjuda flexibel stationeringsort utefter dina behov och önskemål. Vi arbetar med utredningar, idé- och förstudier, projektering av bygghandlingar och förvaltningsdata, granskning och besiktning. Våra uppdrag är ofta komplexa och vi jobbar i tvärdisciplinära team med några av AFRYs övriga 19 000 experter – vi älskar det då det är både kul och utvecklande.


Kravspecifikation
Vi söker dig som har 10 års erfarenhet av projektering inom något av teknikområdena järnvägsmark och/eller kanalisation. Troligtvis har du civil- eller högskoleexamen, men du kan också ha förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt.
På AFRY är vi modiga och hängivna lagspelare, något som vi även ser att du är. Vidare har du lätt för att förstå och delta i tekniska diskussioner och trivs i en fartfylld miljö. Du gillar helt enkelt järnväg, teknik, affärer och att samarbeta, både med dina kollegor och våra kunder.


Ytterligare information
Hos oss på AFRY får du tillgång till närmare 19 000 kollegor som är riktigt duktiga inom sina specialistområden och vår förhoppning är att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi vill få våra medarbetare att trivas och utvecklas genom tydliga kompetensutvecklingsprogram som anpassas efter varje person.
Vi vet också att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför är vi måna om en god arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en fungerande helhet. För alla våra medarbetare erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med både framåtanda och trygghet.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Sista ansökningsdag 31/1 - 2024
Stationeringsort: Vi har kontor runt om i landet och är måna om att du ska jobba på det kontor som passar utifrån dina behov.
Kontaktuppgifter för vidare frågor
Business Unit Manager Järnväg Sverige – Jenny Johansson
Telefonnummer: +46 72 214 00 89
Mejladress: jenny.johansson@afry.com
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Jobba nationellt med elkraft inom järnvägen!

Elkrafttekniker/Distributionstekniker
Läs mer Dec 28
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Jobbeskrivning
Hos oss på AFRY är Järnvägsenheten nationell och vi är representerade på en mängd orter i Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder. Därför kan vi också erbjuda flexibel stationeringsort utefter dina behov och önskemål. Vi arbetar med allt från kvalificerade utredningar, idé- och förstudier, till projektering av bygghandlingar och förvaltningsdata, samt även med granskningar och besiktningar i alla dess former.
Tillsammans med våra kunder planerar, projekterar och bygger vi en hållbar värld!
Kravspecifikation
Elkraftskonsult – Icke Linjebunden Kraft
Våra Elkraftkonsulter arbetar för högtryck och vi vill gärna expandera över hela landet. Nu söker vi ingenjörer som vill vara med och utveckla området Elkraftsystem tillsammans med våra kunder. Förekommande arbetsuppgifter är t ex framtagning av tekniska utredningar, systemstudier, anläggningsdimensionering och järnvägsfordon.
Vi söker dig med civil- eller högskoleingenjörsutbildning med inriktning Elkraft. Du har cirka +10 års erfarenhet från elkraftbranschen och då gärna mot kraftförsörjning järnväg. Du har också gedigna kunskaper om Elkraftsystemets uppbyggnad och förståelse hur systemet beter sig vid normala och onormala driftlägen. Vi ser gärna att du är van att skriva tekniska rapporter både på svenska och engelska. Har du detaljkunskaper inom likriktar- och omformarstationer för banmatning (spårväg och järnväg) är det en merit.
Som person tror vi att du är analytiskt lagd och har god problemlösningsförmåga. Vi tror även att du är driven, engagerad och naturligt kundfokuserad. Självklart är du resultatinriktad och brinner för att göra affärer inom järnvägsbranschen.

Elkraftskonsult - Lågspänning
Vi söker dig som är erfaren projektör/teknikansvarig inom lågspänning som kan ta sig an alla spännande uppdrag.
Vi tror att du har jobbat ca 8-10 år med lågspänning i olika former och önskar jobba som projektör samt teknikansvarig, det vill säga du vill både projektera själv och leda projekterande kollegor både nationellt och internationellt.
Du har i grunden en civil- eller högskoleingenjörsutbildning eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom entreprenader och nu vill ”flytta in” dina erfarenheter till ”ritbordet”.
Som person är du driven, du har lätt att samarbeta med andra, har ett högt kundfokus, samtidigt som du är resultatorienterad. Drivs du även av att leda andra medarbetare, både juniora, seniora och på distans så är det ett stort mervärde!

Elkraftskonsult - Kontaktledning
Vi söker dig som är erfaren projektör/teknikansvarig inom kontaktledning som kan ta sig an alla spännande uppdrag.
Vi tror att du har jobbat ca 8-10 år med kontaktledning i olika former och önskar jobba som projektör samt teknikansvarig, det vill säga du vill både projektera själv och leda projekterande kollegor både nationellt och internationellt.
Du har i grunden en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom elkraft och du har mångårig erfarenhet av att arbeta med kontaktledningsprojektering inom järnväg.
Som person är du driven, du har lätt att samarbeta med andra, har ett högt kundfokus, samtidigt som du är resultatorienterad. Drivs du även av att leda andra medarbetare, både juniora, seniora och på distans så är det ett stort mervärde!


Om du känner att beskrivningen på någon av ovanstående roller passar in på dig och du vill jobba i marknadens framkant, då ska du inte tveka att höra av dig!
Ytterligare information
Hos oss på AFRY får du tillgång till närmare 19 000 kollegor som är riktigt duktiga inom sina specialistområden och vår förhoppning är att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi vill få våra medarbetare att trivas och utvecklas genom tydliga kompetensutvecklingsprogram som anpassas efter varje person.
Vi vet också att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför är vi måna om en god arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en fungerande helhet. För alla våra medarbetare erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med både framåtanda och trygghet.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Sista ansökningsdag 31/1 - 2024
Stationeringsort: Vi har kontor runt om i landet och är måna om att du ska jobba på det kontor som passar utifrån dina behov.
Kontaktuppgifter för vidare frågor
Biträdande Business Unit manager för Sverige – Karin Liljegren
Telefonnummer: +46 76 836 1129
Mejladress: karin.liljegren@afry.com


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Senior .Net-utvecklare till uppdrag inom offentlig sektor med fokus

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Dec 27
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning.
Vi är hängivna experter inom digitalisering, infrastruktur, industri och energi som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle.


Jobbeskrivning


Är du en erfaren utvecklare och C# .NET din bästa gren? Vill du verka inom myndighet i offentlig sektor och bidra till samhällsnyttan? För uppdrag inom offentlig sektor inom de kommande månaderna söker vi nu seniora .Net-utvecklare.
Hos oss på AFRY Digital Services får du möjlighet att jobba på ett företag som sätter sina anställda först och som alltid strävar efter att vara i framkant när det gäller teknisk innovation med hållbarhet i fokus. Vi har stora möjligheter för dig som är erfaren inom utveckling och som trivs i att bidra till samhällsnyttan genom spännande arbetsuppgifter inom myndighet. Vi jobbar t ex med Transportstyrelsen, Försvarets Materielverk och Arbetsförmedlingen. Ett exempel på våra projekt är att vi korsbefruktar mellan privat och offentlig sektor genom att använda data från fordons halksystem för att skapa en effektivt och nära realtidsuppdaterad överblick för halkbekämpning till Trafikverket.


Kravspecifikation


Stämmer följande in på dig?
Jag gillar att skriva kod och tycker det är roligt att tillsammans med andra skapa nya lösningar
Det skulle vara intressant att jobba långsiktigt inom offentlig sektor
Det är spännande att jobba hos och besöka kunder för att bättre förstå och hjälpa dem
Jag tilltalas av att få jobba med lösningar som bidrar till samhällsnyttan
Jag tycker problemlösning är roligt
Har jobbat minst fem år med .Net-utveckling och jobbar fullstack
Molntekniker, C# och .NET är superintressant
För uppdragen och kunderna i fråga är bekväm svenska både muntligt och skriftligt ett krav



Ytterligare information


Välkommen med ansökan, vi rekryterar löpande till våra spännande uppdrag.?Obs! Urval och intervjuer påbörjas i januari och sista ansökningsdag är 2023-01-19
Vi kan erbjuda dig din nästa stora möjlighet i ett kreativt, motiverande och välkomnande företag där alla kan vara sig själva, med lika tillgång till möjligheter. Vi respekterar och värdesätter människors mångfald! Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö möjliggör vi även flexibilitet och erbjuder ett brett utbud av personalförmåner som vi gärna berättar mer om.

KONTAKTPERSONER


Magnus Axelsson, Section Manager
magnus.m.axelsson@afry.com
T:?+46105056770
Robert Weineland, Talent Acquisition Partner
robert.weineland@afry.com

OM REKRYTERINGSPROCESSEN
1. Urvalsfrågor/telefonavstämning (Rekryterare)
2. Test via Codility
3. Två intervjusteg (Chef/konsult, chef/rekryterare))
4. Referenstagning
5. Erbjudande
#LI-Hybrid
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Uppdragsledare inom Järnväg

Järnvägsingenjör
Läs mer Dec 27
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Jobbeskrivning
Är du en erfaren uppdragsledare som brinner för Järnvägens utveckling och älskar att jobba i Järnvägsprojekt? Då passar du perfekt hos oss! AFRYs järnvägsorganisation är nationell med kontor från Luleå till Malmö och genom ett nära samarbete mellan sektioner/kontor och teknikområden utgör vi tillsammans en stark helhet. Därför kan vi också erbjuda flexibel stationeringsort utefter dina behov och önskemål. Vi arbetar med utredningar, idé- och förstudier, projektering av bygghandlingar och förvaltningsdata, granskning och besiktning. Våra uppdrag är ofta komplexa och vi jobbar i tvärdisciplinära team med några av AFRYs övriga 19 000 experter – vi älskar det då det är både kul och utvecklande.
Kravspecifikation
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som uppdrags- eller projektledare inom järnvägsprojekt. Troligtvis har du civil- eller högskoleexamen, men du kan också ha förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Vi ser gärna att du jobbat ca 10 år eller mer antingen som konsult, beställare eller entreprenör. Goda kunskaper i ABK, AB och ABT är en fördel.
På AFRY är vi modiga och hängivna lagspelare, något som vi även ser att du är. Vidare har du lätt för att förstå och delta i tekniska diskussioner och trivs i en fartfylld miljö där du leder dina kollegor i arbetet i en nära samverkan med våra kunder. Du gillar helt enkelt järnväg, teknik, affärer och att samarbeta, både med dina kollegor och våra kunder.
Ytterligare information
Hos oss på AFRY får du tillgång till närmare 19 000 kollegor som är riktigt duktiga inom sina specialistområden och vår förhoppning är att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi vill få våra medarbetare att trivas och utvecklas genom tydliga kompetensutvecklingsprogram som anpassas efter varje person.
Vi vet också att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför är vi måna om en god arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en fungerande helhet. För alla våra medarbetare erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med både framåtanda och trygghet.
Sista ansökningsdag 31/1 - 2024, urval sker löpande.
Stationeringsort: Vi har kontor runt om i landet och är måna om att du ska jobba på det kontor som passar utifrån dina behov.
Kontaktuppgifter för vidare frågor
Business Unit manager för Sverige - Jenny Johansson
Telefonnummer: +46 72 214 00 89
Mejladress: jenny.johansson@afry.com


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Utvecklare e-handelsplattform för stor retail kund, Örebro

Databasutvecklare
Läs mer Dec 27
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning.
Vi är hängivna experter inom digitalisering, infrastruktur, industri och energi som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle.


Jobbeskrivning
På AFRY i Örebro så tror vi på individens utveckling i utmanande och intressanta projekt. Och vi har dem. Vi bygger bland annat den digitala plattformen för en av de ledande DIY kedjorna i Sverige. Där vill vi att du ska komma in och bidra och hjälpa kunden växa sin affär.
I de team vi har i den här leveransen jobbar vi primärt med .Net, C# och utvecklar mycket mot Azure miljöer. Vi utmanar kunden genom att tillåtas vara innovativa och kreativa för att skapa riktig affärsnytta. Hos oss jobbar vi primärt i teamleveranser över lång tid med stora projekt. Vårt mål är att skapa bra och långsiktiga partnerskap med våra kunder som gör att vi kommer riktigt nära kunden, det skapar bra dynamik och tillit i projekten och mellan kollegorna och ger oss möjligheten att ta riktning långt fram med kunden. Det ger också dig långsiktighet och stora möjligheter att utvecklas.
Hos oss kommer du jobba mot kunden i något av våra grymma, agila team där vi i stor utsträckning sitter i våra egna lokaler oavsett typ av uppdrag. Primärt jobbar du från vårt kontor i Örebro men du kommer också åka och besöka kunden med jämna mellanrum för att få en ökad förståelse och insikt i hur det du gör bidrar till helheten. På kontoret får du ett stort gäng med varma härliga kollegor med stor erfarenhet som de gärna delar med sig av. Och vi kommer hur som helst, i alla lägen, att ge dig de verktyg och det stöd du behöver för att växa både professionellt och som person. Mår du bra privat, så mår du bra på jobbet. Det tycker vi är enormt viktigt.


Kravspecifikation
Det viktiga för oss är att du tycker det är kul att analysera, designa och utveckla lösningar men också att samarbeta tillsammans med andra. Att du tycker att det är spännande att sätta sig i våra kunders problem för att bättre förstå och hjälpa dem är en förutsättning. Att förstå och vara intresserad av kundens affär och hur vi bidrar till den är något som vi och kunden i det här fallet värdesätter högt.
För att få en bra start vill vi att du har relevant akademisk utbildning inom Data/IT och flera års aktuell erfarenhet av systemutveckling i .NET / C#. Har du även erfarenhet av e-Commerce och Microsoft Azure är det toppen. När du är i kontakt med dina teamkollegor och kunden behöver du även kunna tala och skriva på både svenska och engelska. Svenska är primärt språk för den här kunden specifikt.
Om du har jobbat med några av nedanstående?tror vi du kommer passa perfekt hos oss!
Utveckling mot Azure Micro Services, AWS eller annan molnarkitektur
Microsoft (T-)/Entity framework
RESTful API och Graph API-er?(tex. Web API och GraphQL)
Container technology (t ex Docker eller Kubernetes)
Multi threaded/asynchronus programming

.............................................................................................................................................
Några ytterligare exempel på tekniker du troligtvis kommer att komma i kontakt med hos oss är: DevOps, Cosmos DB / Gremlin, Azure Functions, Azure API Management, Azure Event Grid, Redis Cache


Ytterligare information
Välkommen med ansökan, vi rekryterar löpande till våra spännande uppdrag.?Obs! Urval och intervjuer påbörjas i januari och sista ansökningsdag är 2023-01-19
Vi kan erbjuda dig din nästa stora möjlighet i ett kreativt, motiverande och välkomnande företag där alla kan vara sig själva, med lika tillgång till möjligheter. Vi respekterar och värdesätter människors mångfald! Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö möjliggör vi även flexibilitet och erbjuder ett brett utbud av personalförmåner som vi gärna berättar mer om.

KONTAKTPERSONER


Magnus Axelsson, Section Manager
magnus.m.axelsson@afry.com
T:?+46105056770
Robert Weineland, Talent Acquisition Partner
robert.weineland@afry.com

OM REKRYTERINGSPROCESSEN
1. Urvalsfrågor/telefonavstämning (Rekryterare)
2. Test via Codility
3. Två intervjusteg (Chef/konsult, chef/rekryterare))
4. Referenstagning
5. Erbjudande
#LI-Hybrid
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Sprinklerkonstruktör

Sprinklermontör
Läs mer Dec 13
Företagsbeskrivning


AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.


Jobbeskrivning


Vi söker efter en passionerad sprinklerkonstruktör som vill vara en del av vårt team och arbeta med projekt som bidrar till en mer hållbar framtid. Du kommer att få chansen att utvecklas och växa inom konstruktörsområdet.
I rollen som sprinklerkonstruktör kommer du att arbeta med allt från utredningar i tidiga skeden till kalkyler, projektering, hydrauliska beräkningar och framtagande av tekniska handlingar för sprinkler med ritningar, beskrivningar, scheman och detaljritningar. Hos oss får du följa projekten från tidigt skede till leverans och uppföljning.
Hos oss finns både juniora och seniora kollegor, som stöttar varandra i uppdragen.


Kravspecifikation


Vi ser att du har erfarenhet av sprinkler, helst som konsult, alternativt från entreprenörsledet och känner att du vill fortsätta utvecklas som konstruktör. Du är van att arbeta i MagiCAD och AutoCAD, kompetens inom Revit är meriterande.
Vi söker en självgående, initiativtagande och effektiv person som ser samarbete som en förutsättning för att nå resultat. Vi tror att du trivs i en dynamisk och fartfylld miljö som präglas av stark tillväxt och att du har en naturlig fallenhet för att skapa långa och hållbara relationer med kollegor och kunder. Problemlösning är för dig en naturlig del i jobbet och du deltar gärna i tekniska diskussioner i uppdragen.
Även om vi är ett internationellt företag, är det ett krav att du behärskar det svenska språket muntligt såväl som i skrift för att svara mot våra kunders behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.


Ytterligare information


AFRY rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar för just dig.
Genom Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga fritidsaktiviteter och vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden.
Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2023-01-08. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Kontaktperson för frågor:
Urban Wallström, Sektionschef
urban.wallstrom@afry.com
+46 10 505 43 49
Den här rekryteringen sköts internt av oss på AFRY och vi undanber oss vänligen kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

VVS-ingenjör

VVS-ingenjör
Läs mer Dec 14
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.


Jobbeskrivning
På våran VVS-sektion har vi återkommande behov av att välkomna nya medarbetare. Vi söker medarbetare för roller så som konstruktörer, handläggare, uppdragsledare, installationssamordnare.
Våra projekt är både roliga, utvecklande och varierande. Våra kunder finns inom bl. a fastigheter, industri, skolor och sjukhus. Hos oss får du följa projekten från tidigt skede till leverans och uppföljning. I tjänsten ingår att arbeta med allt från tidiga skeden till kalkyler, projektering och ritningar som projekteras i MagiCAD eller Revit samt att ta fram teknisk dokumentation och handlingar.
VVS tillhör AFRY’s affärsområde Buildings som med över 1400 medarbetare är en av de största aktörerna i Sverige inom fastighetssektorn. Här får du möjlighet att vara med och påverka och skapa byggnader och boenden där människor ska vistas och trivas. För oss är säkerhet, hållbarhet och ett välmående samhälle viktiga faktorer och där vi på ett framgångsrikt vis är med och bidrar med kreativa och innovativa lösningar – både nu och för framtiden. Making Future, som vi säger.


Kravspecifikation
Vi är passionerade lagspelare med hjärtat i tekniken. Vi tror att en person som är utåtriktad, resultatdriven och som trivs i en dynamisk miljö kommer att trivas bra hos oss. Har du mod att anta nya utmaningar och samtidigt skapa långa och hållbara relationer till såväl medarbetare som kunder, då kommer du passa in.
Du har några års erfarenhet som VVS-ingenjör och vill nu ta nästa steg i karriären. Du jobbar idag som antingen konsult, beställare eller som entreprenör och trivs i en dynamisk och varierande miljö.
Kanske har du bakgrund som VS- eller ventilationsmontör samt har erfarenhet som VVS-projektör med CAD-erfarenhet. Troligen är du utbildad via civilingenjörs- eller högskoleingenjörsprogram. Vi arbetar i huvudsak i AutoCAD med MagiCAD och ser därför att du har erfarenhet av att jobba i programmet. Om du även har erfarenhet av Revit med MagiCAD så är det meriterande.
Även om vi är ett internationellt företag, värdesätter vi att du behärskar det svenska språket muntligt såväl som i skrift för att svara mot våra kunders behov lokalt.
Hos oss får du möjlighet att både dela med dig av din erfarenhet och komma med nya kreativa idéer samtidigt som du får möjlighet att utvecklas tillsammans med våra mer erfarna medarbetare.
Stämmer inte precis allt ovan överens med dig, men du fortfarande är en fantastisk kandidat – testa vingarna!


Ytterligare information
Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2023-01-08. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Kontaktperson för frågor:
Urban Wallström, Sektionschef
urban.wallstrom@afry.com
+46 10 505 43 49
Den här rekryteringen sköts internt av oss på AFRY och vi undanber oss vänligen kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Elkonstruktör till Advanced Automation!

Elkonstruktör
Läs mer Dec 5
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.
Jobbeskrivning
Rollen som Elkonstruktör är både bred och varierande, vilket ger dig möjligheten att själv anpassa rollen efter dina erfarenheter och ambitioner. Arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla konstruktionsarbete av bland annat apparatskåp och uppgraderingar i befintliga system, men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även att arbeta med iddrifttagning, systembeskrivningar, och/eller projektledning inom el, beroende på intresse och erfarenhet. Projekten du arbetar i sker sannolikt mot några av AFRYs största kunder, antingen i AFRYs regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen är främst lokala samt ofta med återkommande kunder.
Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö, samt har ett naturligt intresse för människor och planering. Du, så som vi, värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Vi anser dock att din potential och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem idag. Vad vi däremot ser att du redan har är följande:
Relevant teknisk utbildning, i form av gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom relevant ämnesbakgrund och/eller motsvarande erfarenhet.
Mångårig erfarenhet inom elkonstruktion inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i något CAD-verktyg, exempelvis: AutoCAD Electrical, EPLAN eller ElproCAD.
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Då resor ingår och är en naturlig del av tjänsten så är körkort ett krav.

Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 10/01 2024.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Erfaren Automationsingenjör!

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Dec 5
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.
Jobbeskrivning
I rollen som Automationsingenjör får du arbeta med automation i alla dess faser, du ges möjlighet att jobba med en bred portfölj av projekt, bland annat inom basindustrin och tillverkningsindustin. Din roll kan innebära utveckling av styrsystem i större och mindre projekt, till exempel uppgraderingar i befintliga system men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även arbeta med?programmering, idrifttagning, system- och funktionsbeskrivningar och/eller projektledning inom automation beroende på intresse och erfarenhet. Du kommer med stor sannolik?arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst lokala, samt ofta hos kunder som är återkommande. I vissa projekt följer du kundens standard och i vissa projekt sätter du standarden; din expertis är därför avgörande för våra kunders och AFRYs framgång.
Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö samt är lösningsorienterad och framåtdrivande i det du tar dig an. Vi värdesätter också din naturliga förmåga för att möta människor och hantera planering. Med det sagt så vet vi att vi tillsammans behöver skapa rätt förutsättningar för detta, vilket är varför vi också värdesätter din samarbets- och kommunikationsförmåga samt ditt initiativtagande. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
Du har en teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå, alternativt har skaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Flera års erfarenhet av automation inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i programmering av PLC, DCS, HMI, SCADA exempelvis Siemens, ABB eller Schneider.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl på både svenska och engelska.

Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 10/01 2024.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Systemingenjör till Advanced Automation

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Dec 5
Företagsbeskrivning


Våran grupp inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans, med alltifrån träning till kunskapsdelning och fritidsintressen. Du kommer att bli en del av en grupp unga drivna ingenjörer tillsammans med erfarna experter inom el- och automationsområdet med olika bakgrund. Här i Örebro tror vi på att man ska trivas på jobbet, oavsett om du är konsult, chef eller kund så hjälps vi åt för att nå bäst möjliga resulta, vi har högt i tak och ett trevligt arbetsklimat. Vi skapar goda förutsättningar till personlig utveckling med hjälp av en stark organisationskultur som präglas av av AFRYs värderingar: Brave, Devoted, Teamplayer. På AFRY i Örebro är det stort fokus på dig som anställd, och att tillsammans bygga en goda relationer i gruppen. Därför bjuder vi fyra gånger om året in till en stor kontorsfest där det bjuds på god mat och dryck i gott sällskap, utöver det anordnar även våran personalklubb CLUB AFRY aktiviteter titt som tätt. Nedan följer citat från medarbetare som fått frågan om hur det är att arbeta i sektionen:


”En arbetsplats med stor frihet genom ansvar som ger möjlighet till personlig utveckling och främjar ens egna initiativ till kompetensberikande aktiviteter.”
”Jag sökte positionen hos AFRY då jag kände att det var en plats där jag kunde få möjligheten att utvecklas. På AFRY kan jag utnyttja min tidigare erfarenhet samtidigt som jag får verktyg att bygga på mina kunskaper.”
”Möjligheten till att få bli specialist inom ett specifikt område erbjuds genom bredden av kompetens hos AFRY där flertalet grupper och team kan erbjuda fördjupning i ämnet.”


Jobbeskrivning


Till AFRY i Örebro söker vi nu en systemingenjör som vill ta nästa steg i karriären och utvecklas tillsammans med oss inom Advanced Automation. Du kommer att tillhöra affärsområdet Advanced Automation och ingå i sektionen El/Automation och Industrial Digitalization. Vi är specialister inom el, automation och digitalisering. Vi arbetar med både större och mindre samt längre och kortare projekt. I din roll kommer du bland annat jobba med komplexa, tekniska system mot kunder inom gruvindustrin för att hjälpa dem designa och utveckla produkter som till exempel borriggar. Det kan vidare vara allt från informationssystem till navigations- och positionssystem. I ditt arbete har du många olika kontaktytor med andra teknikområden, där ni tillsammans skapar en helhet. Du behöver vara en person som trivs i sociala sammanhang och har lätt för att samarbeta med andra, då samarbetet ligger till grund för ett gott resultat. Konkret så kommer du arbeta med att ta fram funktionsspecifikationer och funktionskrav samt bryta ner dessa till designkrav- och lösningar. Specifikationer som sedan ligger till grund för nästa hård- och mjukvara. I arbetet ingår alltså:
Definiera och beskriva systemlösningar
Se bakomvarande dokumentation
Utredning samt utvärdering av tekniska dokument
Ta fram nya tekniska lösningar och lösningsförslag
Ansvara för ett visst system och delleveranser



Vad du kan förvänta dig
Här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med både längre och kortare erfarenhet. En möjlighet att få växa inom AFRY där du får stor chans att utvecklas. Berätta gärna redan på intervjun vad du har för mål så att vi tillsammans kan planera för dina möjligheter gällande din kompetensutveckling hos oss.
Förväntad närvaro på plats cirka 50%.



Kravspecifikation


Vi tror att du som söker känner igen dig i nedan beskrivning:
Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, högskolenivå eller har anskaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Har minst 3 års erfarenhet men gärna längre av automation och/eller mekatronik.
Goda kunskaper inom något av följande: CAN bus, J1939, CAN open, Ethernet communication bus
Erfarenhet av funktions- och algoritmutveckling.
Analysera krav och kravhantering, skriva testspecifikationer.
Mobila styrsystem, fordonselektronik och sensorer.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl inom svenska och engelska, då det är i de språken kommunikationen sker.



En stor fördel är att om du som söker har en bakgrund med erfarenhet från industrin, där du exempelvis jobbat med felsökningar och service ute på fältet. Om du dessutom har kunskaper inom något av CAD-verktygen är det meriterande. Du får gärna även ha arbetat med PLM-system och med funktionssäkerhet/Säker maskinstyrningssystem, till exempel ISO 13849 i tidigare uppdrag.
Låter det här spännande? Ta chansen och sök. Har du några frågor eller funderingar är det bara att höra av dig!


Ytterligare information


För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 10/01 2024.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Talangprogram för maskiningenjörer som vill vidareutvecklas inom el!

Processingenjör, maskin
Läs mer Nov 20
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
AFRY Advanced Automation i Örebro gör nu en satsning tillsammans med våran partner Profesionalls Nord, där vi tillsammans söker dig som har en utbildning inom mekanik och vill bredda din kunskap inom el! Samtliga som deltar i talangprogrammet kommer att bli anställda av AFRY, men agera i en av våra kunders verksamhet. Efter utbildningen garanteras du en anställning under 18 månader med möjlighet till en fortsatt anställning hos förutsatt att samarbetet har fungerat väl.
Utbildningsprogrammet bygger på metoden Accelerated Learning, som består av kortare teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg för att lyckas i rollen. Under utbildningen kommer du lära dig mer om fordonsel, magnetfält och CAD-programmet Solid Edge. Du genomgår en kostnadsfri och betald intensivutbildning under några veckor för att skapa en god förståelse och stadig grund att stå på inför din nya karriär som Elmekkonstruktör. Under studieperioden erhåller du en utbildningsersättning innan du påbörjar din anställning.
Utbildningsperiod: 11 mars – 29 mars
Utbildningsort: distans/Karlskoga
Första arbetsdag: 1 april
Omfattning: Heltid
Arbetsort efter avslutad utbildning: Karlskoga eller Karlstad


Jobbeskrivning
I rollen som Elmekkonstruktör hos AFRY kommer du vara verksam inom olika produktgrupper där allt arbete sker i projektform. Som Elmekkonstruktör är du en mekanikkonstruktör med kunskap om hur elektronik kan störa eller störas och huruvida man förhindrar dessa störningar. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:
I ett störningsfritt utförande, bygga in elektronik i de olika produkterna.
Arbeta i CAD med att rita elboxar, komponenterna i dem samt förbindelserna mellan dem.
Aktivt bistå med kunskap och kännedom om komponenter i ett elsystem såsom kontaktdon, plintar, packningar etc.

Du arbetar även med dokumentation och prototypframtagning som sker i 3d-printer i deras egen labbmiljö. Rollen innebär en tät kontakt och samarbete med övriga kompetensområden såsom mekanik, elektronik och elsystem.


Kravspecifikation
Har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot mekanikkonstruktion. Oavsett om du är nyexaminerad eller har mångårig erfarenhet inom området är du varmt välkommen med din ansökan. Du har erfarenhet i något av de olika CAD-verktygen, vilket av dem är inte det viktigaste. Vidare har du god kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas under utbildningen och hos AFRY långsiktigt. Vi söker därför dig som har rätt inställning, driv och motivation att genomföra utbildningen för att sedan utvecklas vidare i din nya tjänst.


Ytterligare information
Som anställd erbjuds du möjligheten att vara en del av en global koncern både hos AFRY och hos kund, vilket kan öppna dörrar för internationella erfarenheter. Vi satsar på din personliga utveckling och erbjuder löpande utbildning. I kundens verksamhet finner du generösa flextider och arrangerar trevliga aktiviteter för personalens trivsel. Vi strävar efter en god balans mellan arbets- och privatliv. Samtidigt som vi på AFRY är mån om att du ska trivas i konsultrollen så anordnas även diverse trivsel- och kompetensfrämjande aktiviteter.
Tjänsten kan omfattas av försvarssekretess, vilket kräver svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning från myndighet. Urvalet sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag är 18/12 2024.
Kontaktuppgifter
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Elektronikkonstruktör sökes till spännande uppdrag inom försvarsteknik!

Elektronikkonstruktör
Läs mer Nov 17
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
AFRY Advanced Automation i Örebro söker nu en Elektronikkonstruktör till ett innovativt teknikföretag baserat i Karlskoga. Företaget är en viktig aktör inom försvarssektorn och är känt för att utveckla avancerade försvarssystem och teknologier. På AFRY blir du en del av en grupp om 13 personer, där vi jobbar både i kunds verksamhet samt med interna projekt - i detta uppdrag blir du direktrekryterad till en specifik kund.
Denna position finns inom företagets Utvecklingsavdelning inom sektionen för El- och Elektronikkonstruktion. Du kommer att vara en del av ett dynamiskt team bestående av specialister inom el, elmekanik och elektronik. Arbetsuppgifterna innebär att du får möjlighet att vara delaktig i utvecklingen av nästa generations elektronikplattform för företagets försvarssystem.
I rollen som elektronikkonstruktör kommer du att medverka i projektgrupper och bidra till skapandet av innovativa delsystem för företagets olika produktgrupper. Ditt arbete kommer att omfatta elektronikkonstruktion från konceptfas till nyutveckling och färdigställande av produkter. Du kommer att delta i integrationen av konstruktionslösningarna med övriga systemdelar och samarbeta med sektionens elmekanik- och elsystemingenjörer.


Kravspecifikation
Vi söker dig med en teknisk utbildning inom elektronik/elektroteknik, antingen från högskola eller universitet. Alternativt är du välkommen att söka om du har motsvarande kompetens genom erfarenhet. Viktiga kompetenser inkluderar:
Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Erfarenhet av CAD-verktyg är meriterande.
Kunskap inom hård- och mjukvaruutveckling för inbyggda system samt styr- och reglerteknik är önskvärt.

Personliga egenskaper som vi värdesätter högt är nytänkande och ansvarstagande, då du kommer att arbeta i en kreativ miljö. Detta kräver även en god initiativförmåga samt lägger stor vikt vid din förmåga att kommunicera och samarbeta effektivt. Då planering och dokumentering är en del av vardagen så ser vi att det är något du har tidigare erfarenhet av. Vi anser dock att din potential, personlighet och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem redan i dag.


Ytterligare information
Som anställd erbjuds du möjligheten att vara en del av en global koncern både hos AFRY och hos kund, vilket kan öppna dörrar för internationella erfarenheter. Vi satsar på din personliga utveckling och erbjuder löpande utbildning. I kundens verksamhet finner du generösa flextider och arrangerar trevliga aktiviteter för personalens trivsel, inklusive ett nybyggt gym. Vi strävar efter en god balans mellan arbets- och privatliv. Samtidigt som vi på AFRY är mån om att du ska trivas i konsultrollen så anordnas även diverse trivsel- och kompetensfrämjande aktiviteter.
Tjänsten kan omfattas av försvarssekretess, vilket kräver svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning från myndighet. Urvalet sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag är 18/12 2024.
Kontaktuppgifter
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Systemingenjör till Advanced Automation

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 7
Företagsbeskrivning
Våran grupp inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans, med alltifrån träning till kunskapsdelning och fritidsintressen. Du kommer att bli en del av en grupp unga drivna ingenjörer tillsammans med erfarna experter inom el- och automationsområdet med olika bakgrund. Här i Örebro tror vi på att man ska trivas på jobbet, oavsett om du är konsult, chef eller kund så hjälps vi åt för att nå bäst möjliga resulta, vi har högt i tak och ett trevligt arbetsklimat. Vi skapar goda förutsättningar till personlig utveckling med hjälp av en stark organisationskultur som präglas av av AFRYs värderingar: Brave, Devoted, Teamplayer. På AFRY i Örebro är det stort fokus på dig som anställd, och att tillsammans bygga en goda relationer i gruppen. Därför bjuder vi fyra gånger om året in till en stor kontorsfest där det bjuds på god mat och dryck i gott sällskap, utöver det anordnar även våran personalklubb CLUB AFRY aktiviteter titt som tätt. Nedan följer citat från medarbetare som fått frågan om hur det är att arbeta i sektionen:
”En arbetsplats med stor frihet genom ansvar som ger möjlighet till personlig utveckling och främjar ens egna initiativ till kompetensberikande aktiviteter.”
”Jag sökte positionen hos AFRY då jag kände att det var en plats där jag kunde få möjligheten att utvecklas. På AFRY kan jag utnyttja min tidigare erfarenhet samtidigt som jag får verktyg att bygga på mina kunskaper.”
”Möjligheten till att få bli specialist inom ett specifikt område erbjuds genom bredden av kompetens hos AFRY där flertalet grupper och team kan erbjuda fördjupning i ämnet.”


Jobbeskrivning
Till AFRY i Örebro söker vi nu en systemingenjör som vill ta nästa steg i karriären och utvecklas tillsammans med oss inom Advanced Automation. Du kommer att tillhöra affärsområdet Advanced Automation och ingå i sektionen El/Automation och Industrial Digitalization. Vi är specialister inom el, automation och digitalisering. Vi arbetar med både större och mindre samt längre och kortare projekt. I din roll kommer du bland annat jobba med komplexa, tekniska system mot kunder inom gruvindustrin för att hjälpa dem designa och utveckla produkter som till exempel borriggar. Det kan vidare vara allt från informationssystem till navigations- och positionssystem. I ditt arbete har du många olika kontaktytor med andra teknikområden, där ni tillsammans skapar en helhet. Du behöver vara en person som trivs i sociala sammanhang och har lätt för att samarbeta med andra, då samarbetet ligger till grund för ett gott resultat. Konkret så kommer du arbeta med att ta fram funktionsspecifikationer och funktionskrav samt bryta ner dessa till designkrav- och lösningar. Specifikationer som sedan ligger till grund för nästa hård- och mjukvara. I arbetet ingår alltså:
Definiera och beskriva systemlösningar
Se bakomvarande dokumentation
Utredning samt utvärdering av tekniska dokument
Ta fram nya tekniska lösningar och lösningsförslag
Ansvara för ett visst system och delleveranser

Vad du kan förvänta dig
Här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med både längre och kortare erfarenhet. En möjlighet att få växa inom AFRY där du får stor chans att utvecklas. Berätta gärna redan på intervjun vad du har för mål så att vi tillsammans kan planera för dina möjligheter gällande din kompetensutveckling hos oss.
Förväntad närvaro på plats cirka 50%.



Kravspecifikation
Vi tror att du som söker känner igen dig i nedan beskrivning:
Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, högskolenivå eller har anskaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Har minst 3 års erfarenhet men gärna längre av automation och/eller mekatronik.
Goda kunskaper inom något av följande: CAN bus, J1939, CAN open, Ethernet communication bus
Erfarenhet av funktions- och algoritmutveckling.
Analysera krav och kravhantering, skriva testspecifikationer.
Mobila styrsystem, fordonselektronik och sensorer.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl inom svenska och engelska, då det är i de språken kommunikationen sker.

En stor fördel är att om du som söker har en bakgrund med erfarenhet från industrin, där du exempelvis jobbat med felsökningar och service ute på fältet. Om du dessutom har kunskaper inom något av CAD-verktygen är det meriterande. Du får gärna även ha arbetat med PLM-system och med funktionssäkerhet/Säker maskinstyrningssystem, till exempel ISO 13849 i tidigare uppdrag.
Låter det här spännande? Ta chansen och sök. Har du några frågor eller funderingar är det bara att höra av dig!


Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 30/11 2023.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Elkonstruktör till Advanced Automation!

Elkonstruktör
Läs mer Nov 7
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.


Jobbeskrivning
Rollen som Elkonstruktör är både bred och varierande, vilket ger dig möjligheten att själv anpassa rollen efter dina erfarenheter och ambitioner. Arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla konstruktionsarbete av bland annat apparatskåp och uppgraderingar i befintliga system, men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även att arbeta med iddrifttagning, systembeskrivningar, och/eller projektledning inom el, beroende på intresse och erfarenhet. Projekten du arbetar i sker sannolikt mot några av AFRYs största kunder, antingen i AFRYs regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen är främst lokala samt ofta med återkommande kunder.


Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö, samt har ett naturligt intresse för människor och planering. Du, så som vi, värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Vi anser dock att din potential och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem idag. Vad vi däremot ser att du redan har är följande:
Relevant teknisk utbildning, i form av gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom relevant ämnesbakgrund och/eller motsvarande erfarenhet.
Mångårig erfarenhet inom elkonstruktion inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i något CAD-verktyg, exempelvis: AutoCAD Electrical, EPLAN eller ElproCAD.
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Då resor ingår och är en naturlig del av tjänsten så är körkort ett krav.



Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 30/11 2023.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Erfaren Automationsingenjör!

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Nov 7
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.


Jobbeskrivning
I rollen som Automationsingenjör får du arbeta med automation i alla dess faser, du ges möjlighet att jobba med en bred portfölj av projekt, bland annat inom basindustrin och tillverkningsindustin. Din roll kan innebära utveckling av styrsystem i större och mindre projekt, till exempel uppgraderingar i befintliga system men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även arbeta med?programmering, idrifttagning, system- och funktionsbeskrivningar och/eller projektledning inom automation beroende på intresse och erfarenhet. Du kommer med stor sannolik?arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst lokala, samt ofta hos kunder som är återkommande. I vissa projekt följer du kundens standard och i vissa projekt sätter du standarden; din expertis är därför avgörande för våra kunders och AFRYs framgång.


Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö samt är lösningsorienterad och framåtdrivande i det du tar dig an. Vi värdesätter också din naturliga förmåga för att möta människor och hantera planering. Med det sagt så vet vi att vi tillsammans behöver skapa rätt förutsättningar för detta, vilket är varför vi också värdesätter din samarbets- och kommunikationsförmåga samt ditt initiativtagande. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
Du har en teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå, alternativt har skaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Flera års erfarenhet av automation inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i programmering av PLC, DCS, HMI, SCADA exempelvis Siemens, ABB eller Schneider.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl på både svenska och engelska.



Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 30/11 2023.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Teknisk OT- / IT-säkerhetsspecialist

IT-säkerhetschef
Läs mer Okt 17
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Inom vårt affärsområde Cyber Security arbetar vi för att tillsammans med våra kunder stärka totalförsvaret. Förutom OT- och produktsäkerhetsfrågor är vi också starka inom säkerhetstester, pentest, IT- och informationssäkerhet, förändringsarbete, riskanalys, krishantering, säkerhetsskydd, beredskap- och kontinuitetsplanering. Vi arbetar med cybersäkerhet ur ett brett perspektiv och på alla systemnivåer, alltid i syfte att skydda verksamhet och samhället från angrepp och störningar.


Jobbeskrivning
AFRY satsar på cybersäkerhet för att möta ökade behov
Vill du vara med på resan och bidra till en säkrare framtid?
Som konsult inom OT-/IT-säkerhet hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande och intressanta kunder inom industri och kritisk infrastruktur. Baserat på din erfarenhet och kunskap kommer du att få möjlighet att arbeta i olika projekt och uppdragsteam. Områden vi ser att du kan komma att arbeta inom:
Security Governance inom industriell cybersäkerhet
Hybridmoln
Avancerad felsökning i både datacenter och industriella miljöer
Kravhantering
Utföra säkerhetsgranskningar och göra riskanalyser
Systeminventering
Nätverks- och säkerhetsdesign inom OT/IT
Migreringar
Säkerhetsuppdateringar och uppgraderingar
Proaktiv löpande hantering av kundmiljöer



Kravspecifikation
Vi söker dig som är driven och nyfiken
Vi tror att du har flera års erfarenhet av OT- & IT-relaterade arbeten. Du har också förståelse för arkitektur och design i industriella miljöer. Du är en skicklig problemlösare och har lätt för att samarbeta med andra. Du har troligtvis erfarenhet av tekniskt säkerhetsarbete och både kunskap och arbetsliverfarenhet av hur brandväggar, switchar och servrar konfigureras och installeras. Det är fördelaktigt om du även har god kännedom om TCP/IP-protokoll vid felsökning etc.
Är du inte helt kvalificerad? Sök ändå!
Vi lägger stor vikt vid det personliga och din konsultmässighet. Du kommer att lära dig mycket hos oss, och vi hjälper dig att utvecklas i din karriär.
Här är även några meriterande erfarenheter:
Industriell automation
Industrial Control System t ex. HMI, PLC
Arbeta med teknisk planering (t.ex. val av IPAM, SIEM, virtualisering, disaster recovery backup, nätverksprodukter och fysisk nätverksplanering).
Molntjänster, virtualisering, backup, nätverk i datacentermiljö, drift av kommunikationstjänster.
Kännedom om säkerhetsstandarder, såsom ISO2700X, NIST eller IEC62443.
Kännedom om Security Governance

Ansök redan idag, vi ser fram emot att höra mer om dig!


Ytterligare information
OM REKRYTERINGSPROCESSEN
Urvalsfrågor/första avstämning via telefon (Rekryterare)
Intervju 1: Med rekryterande chef/rekryterare
Intervju 2: Med specialist inom ditt kunskapsområde
Referenstagning
(ev. bakgrundskontroll/säkerhetsprövning)
Erbjudande

KONTAKTPERSONER
Michael Blom, Sektionschef OT- & IT-security
michael.blom@afry.com


Rebecka Gravås, Talent Acquisition Partner
rebecka.gravas@afry.com
ÖVRIGT


Lön: Enligt överenskommelse.
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.
Nyfiken på våra medarbetare? Mats Karlsson Landré, som du kanske hört tala på någon konferens eller liknande, arbetar som senior advisor och OT-expert hos oss. Besök gärna hans LinkedIn-profil om du vill veta mer. Eller kika på videoklippen nedan för att höra våra medarbetare berätta om hur det är att jobba på AFRY!
At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Teknisk OT- / IT-säkerhetsspecialist

Säkerhetsingenjör
Läs mer Okt 13
Företagsbeskrivning


AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Inom vårt affärsområde Cyber Security arbetar vi för att tillsammans med våra kunder stärka totalförsvaret. Förutom OT- och produktsäkerhetsfrågor är vi också starka inom säkerhetstester, pentest, IT- och informationssäkerhet, förändringsarbete, riskanalys, krishantering, säkerhetsskydd, beredskap- och kontinuitetsplanering. Vi arbetar med cybersäkerhet ur ett brett perspektiv och på alla systemnivåer, alltid i syfte att skydda verksamhet och samhället från angrepp och störningar.


Jobbeskrivning


AFRY satsar på cybersäkerhet för att möta ökade behov
Vill du vara med på resan och bidra till en säkrare framtid?
Som konsult inom OT-/IT-säkerhet hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande och intressanta kunder inom exempelvis energibranschen och fordonsindustrin. Du kommer att få arbeta i olika projekt och uppdragsteam med en rad olika uppgifter, bland annat:
Security Governance inom industriell cybersäkerhet
Hybridmoln
Avancerad felsökning i både datacenter och industriella miljöer
Kravhantering
Utföra säkerhetsgranskningar och göra riskanalyser
Systeminventering
Nätverks- och säkerhetsdesign (zero trust) inom OT/IT
Migreringar
Proaktiv löpande hantering av kundmiljöer



Kravspecifikation


Vi söker dig som är driven och nyfiken
Vi tror att du har flera års erfarenhet av OT- & IT-relaterade arbeten. Du har också förståelse för arkitektur och design i industriella miljöer. Du är en skicklig problemlösare och har lätt för att samarbeta med andra. Du har troligtvis erfarenhet av Security Governance och både kunskap och arbetsliverfarenhet av hur brandväggar, switchar och servrar konfigureras och installeras. Det är fördelaktigt om du även har god kännedom om TCP/IP-protokoll vid felsökning etc.
Är du inte helt kvalificerad? Sök ändå!
Vi lägger stor vikt vid det personliga och din konsultmässighet. Du kommer att lära dig mycket hos oss, och vi hjälper dig att utvecklas i din karriär.
Här är även några meriterande erfarenheter:
Arbetslivserfarenhet av industriell automation.
Arbetslivserfarenhet av Industrial Control System t ex. HMI, PLC
Arbetsliverfarenhet av att arbeta med teknisk planering (t.ex. val av IPAM, SIEM, virtualisering, disaster recovery backup, nätverksprodukter och fysisk nätverksplanering).
Arbetsliverfarenhet inom något eller några av följande: Molntjänster, virtualisering, backup och nätverk i datacentermiljö, samt drift av kommunikationstjänster.
Arbetsliverfarenhet av implementation av ISO2700X, NIST eller IEC62443.



Ansök redan idag, vi ser fram emot att höra mer om dig!


Ytterligare information


OM REKRYTERINGSPROCESSEN
Urvalsfrågor/första avstämning via telefon (Rekryterare)
Intervju 1: Med rekryterande chef/rekryterare
Intervju 2: Med specialist inom ditt kunskapsområde
Referenstagning
(ev. bakgrundskontroll/säkerhetsprövning)
Erbjudande



KONTAKTPERSONER
Michael Blom, Sektionschef OT- & IT-security
michael.blom@afry.com


Rebecka Gravås, Talent Acquisition Partner
rebecka.gravas@afry.com
ÖVRIGT


Lön: Enligt överenskommelse.
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.
Nyfiken på våra medarbetare? Mats Karlsson Landré, som du kanske hört tala på någon konferens eller liknande, arbetar som senior advisor och OT-expert hos oss. Besök gärna hans LinkedIn-profil om du vill veta mer. Eller kika på videoklippen nedan för att höra våra medarbetare berätta om hur det är att jobba på AFRY!
At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Sektionschef Geoteknik region Mitt

Gruppchef, teknik
Läs mer Okt 13
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.


Jobbeskrivning
I Sverige är vi över 100 personer totalt inom geoteknik och vi har ett givande nationellt samarbete för att stärka våra arbetsmetoder inom ett antal subgrupper till geotekniknätverket.
Som sektionschef hos oss får du en roll med stor variation, möjlighet till många kontakter och kundmöten med ansvar att nå lyckade och hållbara affärer. Du ansvarar för hela vår sektion för geoteknik med kontor i bl.a. Uppsala, Västerås, Örebro, Karlstad, Norrköping, Linköping och Jönköping. Rollen innebär ansvar för verksamheten inklusive strategier, lönsamhet, marknadsföring, kvalitet, personal och kompetensutveckling. Ett starkt fokus ligger på affären genom att stärka och utveckla vår närvaro och lönsamhet. Du rapporterar till regionchefen i Region Mitt och sitter med i regionens ledningsgrupp.
Vi är i dag 11 personer med ambitionen att växa både inom fält och handläggande geoteknik. I rollen finns det stora möjligheter att vara med att utveckla och bygga verksamheten i Regionen.
Då sektionen är regional så finns det stora möjligheter att välja stationeringsort själv men rollen innebär också att man regelbundet besöker övriga kontor i regionen.


Kravspecifikation
Vi söker en modig och hängiven lagspelare som trivs med att dela kunskap och hjälpa andra att utvecklas. Vi tror att du brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar. Du har ett stort fokus på affären och vet hur man skapar tillväxt och lönsamhet över tid.
Vi ser att du har en relevant högskole- eller universitetsexamen samt flerårig erfarenhet inom geoteknik. Du behöver även ha erfarenhet av ledarskap, antingen som chef eller som uppdrags- eller projektledaren och trivs i en miljö som präglas av tillväxt. Vi ser även att du har en utomordentlig kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Ett extra plus om du har erfarenhet av att arbeta som konsult, har en god marknadskännedom och ett etablerat nätverk i branschen
Som person är du ansvarstagande och flexibel för att passa in i konsultrollen. Du trivs i en grupp där man både lär av andra och lär ut oavsett antalet års erfarenhet och förstår vikten av att ha roligt på jobbet.


Ytterligare information
Vi erbjuder en arbetsplats och ett team som bäst kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt tillsammans!
AFRY rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna, hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
Genom Club AFRY främjar vi vår kultur och erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden
Nu har vi beskrivit vad vi erbjuder och vem vi söker. Tycker du att detta låter spännande och vill veta mer? Då är du varmt välkommen att kontakta oss.
Vi ser fram emot din ansökan som vi vill ha snarast och senast 31 oktober. Urval sker löpande och tjänsten kan kommat att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Kontaktuppgifter för frågor:
Valon Hasanaj, Regionchef Mitt
valon.hasanaj@afry.com, Tfn +46 72 214 58 45
At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Produktionstekniker

Elektromekaniker
Läs mer Okt 10
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi arbetar dagligen med en omställning mot ett mer hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna personer med olika erfarenheter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Är du engagerad, har kompetens inom produktionsteknik och är kommunikativ? Vill du arbeta med varierande arbetsuppgifter nära produktion? Då har vi tjänsten för dig!
Vi söker just nu produktionstekniker till vår sektion inom Produktutveckling i Örebro där du kommer att arbeta hos våra kunder inom telekom-, fordons-, försvars-, tillverknings- och gruvindustrin.
Det är en bred roll där du blir en viktig länk mellan produktutveckling/konstruktion och produktion. Du kommer att arbeta med utveckling av produktionslayout, verktygsdesign och nyanskaffning av produktionsutrustning. Även introduktion av nya produkter, ritningskritik, beredning, maskinkapacitet, metodval och programmering. Vidare kommer du att ha ett nära samarbete med projektledare och ledning.


Kravspecifikation
För den här rollen ser vi att du har en examen från en teknisk högskola och minst 2 års erfarenhet som produktionstekniker. Du engageras av att arbeta med prototyptillverkning, ständiga förbättringar, höja produktionseffektiviteten och förbättra arbetsmiljön. Vi ser också att du har kunskap inom CAD & ritningsläsning samt kunskap om kvalitetsstyrande dokumentation så som FMEA.
Som person är du nyfiken och lösningsorienterad. Du är utåtriktad, har lätt för att knyta kontakter med nya människor och gillar att samarbeta i team. Vidare är du handlingskraftig och fokuserar på att leverera hög service inom utsatt tid.
Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift och B-körkort är ett krav eftersom resor till kunder runt om i regionen kan förekomma.


Ytterligare information
Hos oss får du möjlighet att ta del av:
28 dagars semester samt ledigt dagen före julafton
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
Konkurrenskraftiga förmåner gällande pension, friskvård och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal: Benify, Advantage You, Club AFRY, Friskvårdsbidrag 3000 SEK/år
Ett enormt nätverk av tekniska experter

Har du frågor gällande tjänsten, kontakta Sektionschef, Jonas Ahl, jonas.ahl@afry.com
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Rekryterare, Sofia Enander, sofia.enander@afry.com


Vi rekryterar löpande så skicka in din ansökan redan idag men senast den 3/11.
At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Automationsingenjör med erfarenhet av industriell automation!

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Okt 3
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.
Jobbeskrivning
I rollen som Automationsingenjör får du arbeta med automation i alla dess faser, du ges möjlighet att jobba med en bred portfölj av projekt, bland annat inom basindustrin och tillverkningsindustin. Din roll kan innebära utveckling av styrsystem i större och mindre projekt, till exempel uppgraderingar i befintliga system men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även arbeta med?programmering, idrifttagning, system- och funktionsbeskrivningar och/eller projektledning inom automation beroende på intresse och erfarenhet. Du kommer med stor sannolik?arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst lokala, samt ofta hos kunder som är återkommande. I vissa projekt följer du kundens standard och i vissa projekt sätter du standarden; din expertis är därför avgörande för våra kunders och AFRYs framgång.
Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö samt är lösningsorienterad och framåtdrivande i det du tar dig an. Vi värdesätter också din naturliga förmåga för att möta människor och hantera planering. Med det sagt så vet vi att vi tillsammans behöver skapa rätt förutsättningar för detta, vilket är varför vi också värdesätter din samarbets- och kommunikationsförmåga samt ditt initiativtagande. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
Du har en teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå, alternativt har skaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Flera års erfarenhet av automation inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i programmering av PLC, DCS, HMI, SCADA exempelvis Siemens, ABB eller Schneider.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl på både svenska och engelska.

Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 31/10 2023.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.


At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Systemingenjör till Advanced Automation

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Okt 3
Företagsbeskrivning
Våran grupp inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans, med alltifrån träning till kunskapsdelning och fritidsintressen. Du kommer att bli en del av en grupp unga drivna ingenjörer tillsammans med erfarna experter inom el- och automationsområdet med olika bakgrund. Här i Örebro tror vi på att man ska trivas på jobbet, oavsett om du är konsult, chef eller kund så hjälps vi åt för att nå bäst möjliga resulta, vi har högt i tak och ett trevligt arbetsklimat. Vi skapar goda förutsättningar till personlig utveckling med hjälp av en stark organisationskultur som präglas av av AFRYs värderingar: Brave, Devoted, Teamplayer. På AFRY i Örebro är det stort fokus på dig som anställd, och att tillsammans bygga en goda relationer i gruppen. Därför bjuder vi fyra gånger om året in till en stor kontorsfest där det bjuds på god mat och dryck i gott sällskap, utöver det anordnar även våran personalklubb CLUB AFRY aktiviteter titt som tätt. Nedan följer citat från medarbetare som fått frågan om hur det är att arbeta i sektionen:


”En arbetsplats med stor frihet genom ansvar som ger möjlighet till personlig utveckling och främjar ens egna initiativ till kompetensberikande aktiviteter.”
”Jag sökte positionen hos AFRY då jag kände att det var en plats där jag kunde få möjligheten att utvecklas. På AFRY kan jag utnyttja min tidigare erfarenhet samtidigt som jag får verktyg att bygga på mina kunskaper.”
”Möjligheten till att få bli specialist inom ett specifikt område erbjuds genom bredden av kompetens hos AFRY där flertalet grupper och team kan erbjuda fördjupning i ämnet.”
Jobbeskrivning
Till AFRY i Örebro söker vi nu en systemingenjör som vill ta nästa steg i karriären och utvecklas tillsammans med oss inom Advanced Automation. Du kommer att tillhöra affärsområdet Advanced Automation och ingå i sektionen El/Automation och Industrial Digitalization. Vi är specialister inom el, automation och digitalisering. Vi arbetar med både större och mindre samt längre och kortare projekt. I din roll kommer du bland annat jobba med komplexa, tekniska system mot kunder inom gruvindustrin för att hjälpa dem designa och utveckla produkter som till exempel borriggar. Det kan vidare vara allt från informationssystem till navigations- och positionssystem. I ditt arbete har du många olika kontaktytor med andra teknikområden, där ni tillsammans skapar en helhet. Du behöver vara en person som trivs i sociala sammanhang och har lätt för att samarbeta med andra, då samarbetet ligger till grund för ett gott resultat. Konkret så kommer du arbeta med att ta fram funktionsspecifikationer och funktionskrav samt bryta ner dessa till designkrav- och lösningar. Specifikationer som sedan ligger till grund för nästa hård- och mjukvara. I arbetet ingår alltså:
Definiera och beskriva systemlösningar
Se bakomvarande dokumentation
Utredning samt utvärdering av tekniska dokument
Ta fram nya tekniska lösningar och lösningsförslag
Ansvara för ett visst system och delleveranser

Vad du kan förvänta dig
Här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med både längre och kortare erfarenhet. En möjlighet att få växa inom AFRY där du får stor chans att utvecklas. Berätta gärna redan på intervjun vad du har för mål så att vi tillsammans kan planera för dina möjligheter gällande din kompetensutveckling hos oss.
Förväntad närvaro på plats cirka 50%.

Kravspecifikation
Vi tror att du som söker känner igen dig i nedan beskrivning:
Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, högskolenivå eller har anskaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Har minst 3 års erfarenhet men gärna längre av automation och/eller mekatronik.
Goda kunskaper inom något av följande: CAN bus, J1939, CAN open, Ethernet communication bus
Erfarenhet av funktions- och algoritmutveckling.
Analysera krav och kravhantering, skriva testspecifikationer.
Mobila styrsystem, fordonselektronik och sensorer.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl inom svenska och engelska, då det är i de språken kommunikationen sker.

En stor fördel är att om du som söker har en bakgrund med erfarenhet från industrin, där du exempelvis jobbat med felsökningar och service ute på fältet. Om du dessutom har kunskaper inom något av CAD-verktygen är det meriterande. Du får gärna även ha arbetat med PLM-system och med funktionssäkerhet/Säker maskinstyrningssystem, till exempel ISO 13849 i tidigare uppdrag.
Låter det här spännande? Ta chansen och sök. Har du några frågor eller funderingar är det bara att höra av dig!
Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 31/10 2023.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94


At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Elkonstruktör till Advanced Automation!

Elkonstruktör
Läs mer Okt 3
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.


Jobbeskrivning
Rollen som Elkonstruktör är både bred och varierande, vilket ger dig möjligheten att själv anpassa rollen efter dina erfarenheter och ambitioner. Arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla konstruktionsarbete av bland annat apparatskåp och uppgraderingar i befintliga system, men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även att arbeta med iddrifttagning, systembeskrivningar, och/eller projektledning inom el, beroende på intresse och erfarenhet. Projekten du arbetar i sker sannolikt mot några av AFRYs största kunder, antingen i AFRYs regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen är främst lokala samt ofta med återkommande kunder.


Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö, samt har ett naturligt intresse för människor och planering. Du, så som vi, värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Vi anser dock att din potential och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem idag. Vad vi däremot ser att du redan har är följande:
Relevant teknisk utbildning, i form av gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom relevant ämnesbakgrund och/eller motsvarande erfarenhet.
Mångårig erfarenhet inom elkonstruktion inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i något CAD-verktyg, exempelvis: AutoCAD Electrical, EPLAN eller ElproCAD.
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Då resor ingår och är en naturlig del av tjänsten så är körkort ett krav.



Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 31/10 2023.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.


At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Elkonstruktör till Advanced Automation!

Elkonstruktör
Läs mer Sep 4
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.
Jobbeskrivning
Rollen som Elkonstruktör är både bred och varierande, vilket ger dig möjligheten att själv anpassa rollen efter dina erfarenheter och ambitioner. Arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla konstruktionsarbete av bland annat apparatskåp och uppgraderingar i befintliga system, men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även att arbeta med iddrifttagning, systembeskrivningar, och/eller projektledning inom el, beroende på intresse och erfarenhet. Projekten du arbetar i sker sannolikt mot några av AFRYs största kunder, antingen i AFRYs regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen är främst lokala samt ofta med återkommande kunder.
Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö, samt har ett naturligt intresse för människor och planering. Du, så som vi, värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Vi anser dock att din potential och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem idag. Vad vi däremot ser att du redan har är följande:
Relevant teknisk utbildning, i form av gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom relevant ämnesbakgrund och/eller motsvarande erfarenhet.
Mångårig erfarenhet inom elkonstruktion inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i något CAD-verktyg, exempelvis: AutoCAD Electrical, EPLAN eller ElproCAD.
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Då resor ingår och är en naturlig del av tjänsten så är körkort ett krav.

Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 30/09 2023.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.
At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Systemingenjör till AFRY Advanced Automation

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 4
Företagsbeskrivning
Våran grupp inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans, med alltifrån träning till kunskapsdelning och fritidsintressen. Du kommer att bli en del av en grupp unga drivna ingenjörer tillsammans med erfarna experter inom el- och automationsområdet med olika bakgrund. Här i Örebro tror vi på att man ska trivas på jobbet, oavsett om du är konsult, chef eller kund så hjälps vi åt för att nå bäst möjliga resulta, vi har högt i tak och ett trevligt arbetsklimat. Vi skapar goda förutsättningar till personlig utveckling med hjälp av en stark organisationskultur som präglas av av AFRYs värderingar: Brave, Devoted, Teamplayer. På AFRY i Örebro är det stort fokus på dig som anställd, och att tillsammans bygga en goda relationer i gruppen. Därför bjuder vi fyra gånger om året in till en stor kontorsfest där det bjuds på god mat och dryck i gott sällskap, utöver det anordnar även våran personalklubb CLUB AFRY aktiviteter titt som tätt. Nedan följer citat från medarbetare som fått frågan om hur det är att arbeta i sektionen:


”En arbetsplats med stor frihet genom ansvar som ger möjlighet till personlig utveckling och främjar ens egna initiativ till kompetensberikande aktiviteter.”
”Jag sökte positionen hos AFRY då jag kände att det var en plats där jag kunde få möjligheten att utvecklas. På AFRY kan jag utnyttja min tidigare erfarenhet samtidigt som jag får verktyg att bygga på mina kunskaper.”
”Möjligheten till att få bli specialist inom ett specifikt område erbjuds genom bredden av kompetens hos AFRY där flertalet grupper och team kan erbjuda fördjupning i ämnet.”


Jobbeskrivning
Till AFRY i Örebro söker vi nu en systemingenjör som vill ta nästa steg i karriären och utvecklas tillsammans med oss inom Advanced Automation. Du kommer att tillhöra affärsområdet Advanced Automation och ingå i sektionen El/Automation och Industrial Digitalization. Vi är specialister inom el, automation och digitalisering. Vi arbetar med både större och mindre samt längre och kortare projekt. I din roll kommer du bland annat jobba med komplexa, tekniska system mot kunder inom gruvindustrin för att hjälpa dem designa och utveckla produkter som till exempel borriggar. Det kan vidare vara allt från informationssystem till navigations- och positionssystem. I ditt arbete har du många olika kontaktytor med andra teknikområden, där ni tillsammans skapar en helhet. Du behöver vara en person som trivs i sociala sammanhang och har lätt för att samarbeta med andra, då samarbetet ligger till grund för ett gott resultat. Konkret så kommer du arbeta med att ta fram funktionsspecifikationer och funktionskrav samt bryta ner dessa till designkrav- och lösningar. Specifikationer som sedan ligger till grund för nästa hård- och mjukvara. I arbetet ingår alltså:
Definiera och beskriva systemlösningar
Se bakomvarande dokumentation
Utredning samt utvärdering av tekniska dokument
Ta fram nya tekniska lösningar och lösningsförslag
Ansvara för ett visst system och delleveranser

Vad du kan förvänta dig
Här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med både längre och kortare erfarenhet. En möjlighet att få växa inom AFRY där du får stor chans att utvecklas. Berätta gärna redan på intervjun vad du har för mål så att vi tillsammans kan planera för dina möjligheter gällande din kompetensutveckling hos oss.
Förväntad närvaro på plats cirka 50%.



Kravspecifikation
Vi tror att du som söker känner igen dig i nedan beskrivning:
Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, högskolenivå eller har anskaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Har minst 3 års erfarenhet men gärna längre av automation och/eller mekatronik.
Goda kunskaper inom något av följande: CAN bus, J1939, CAN open, Ethernet communication bus
Erfarenhet av funktions- och algoritmutveckling.
Analysera krav och kravhantering, skriva testspecifikationer.
Mobila styrsystem, fordonselektronik och sensorer.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl inom svenska och engelska, då det är i de språken kommunikationen sker.

En stor fördel är att om du som söker har en bakgrund med erfarenhet från industrin, där du exempelvis jobbat med felsökningar och service ute på fältet. Om du dessutom har kunskaper inom något av CAD-verktygen är det meriterande. Du får gärna även ha arbetat med PLM-system och med funktionssäkerhet/Säker maskinstyrningssystem, till exempel ISO 13849 i tidigare uppdrag.
Låter det här spännande? Ta chansen och sök. Har du några frågor eller funderingar är det bara att höra av dig!


Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 30/09 2023.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Automationsingenjör med erfarenhet av industriell automation!

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Sep 4
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.


Jobbeskrivning
I rollen som Automationsingenjör får du arbeta med automation i alla dess faser, du ges möjlighet att jobba med en bred portfölj av projekt, bland annat inom basindustrin och tillverkningsindustin. Din roll kan innebära utveckling av styrsystem i större och mindre projekt, till exempel uppgraderingar i befintliga system men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även arbeta med?programmering, idrifttagning, system- och funktionsbeskrivningar och/eller projektledning inom automation beroende på intresse och erfarenhet. Du kommer med stor sannolik?arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst lokala, samt ofta hos kunder som är återkommande. I vissa projekt följer du kundens standard och i vissa projekt sätter du standarden; din expertis är därför avgörande för våra kunders och AFRYs framgång.


Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö samt är lösningsorienterad och framåtdrivande i det du tar dig an. Vi värdesätter också din naturliga förmåga för att möta människor och hantera planering. Med det sagt så vet vi att vi tillsammans behöver skapa rätt förutsättningar för detta, vilket är varför vi också värdesätter din samarbets- och kommunikationsförmåga samt ditt initiativtagande. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
Du har en teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå, alternativt har skaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Flera års erfarenhet av automation inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i programmering av PLC, DCS, HMI, SCADA exempelvis Siemens, ABB eller Schneider.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl på både svenska och engelska.



Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 30/09 2023. r.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.
At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jul 4
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi arbetar dagligen med en omställning mot ett mer hållbart samhälle.
Hos oss på AFRY erbjuds ett brett utbud av förmåner så som friskvård, företagshälsovård, försäkringar, bil-avtal, föräldraledighetstillägg, tjänstepension, AFRY-stugor, uppfinnarersättning samt rabatter från en mängd olika kända varumärken, på resor, hotell m.m.


Vi är 19 000 hängivna personer med olika erfarenheter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med morgondagens produkter med hållbarhet i fokus? Då ska du läsa vidare! Tjänsten som Projektledare kan beskrivas som att du står med ena foten i tekniken och den andra i ledarskap. Produkt- och produktionsutveckling kommer vara fokusområdet för rollen, spännande utmaningar och möjligheter finns i rollen som konsult.
Som Projektledare hos oss får du möjlighet att driva medelstora och/eller stora projekt hos våra kunder inom telekom-, fordons-, försvars-, tillverknings- och gruvindustrin.
Du kommer att arbeta med intressanta teknikprojekt där du får helhetsansvar för planering, budget, resurssäkring i projektet, styrgruppspresentationer och projektleverans hos våra kunder. Du kommer att få möjlighet att arbeta med olika typer av projekt från konceptstudie, förstudie, industrialiseringsprojekt, investeringsprojekt till leverans av färdig produkt. I större projekt kommer du ansvara för flera delprojekt och samarbeta med delprojektledare.


Kravspecifikation
För att lyckas i rollen ser vi dig som har en relevant akademisk utbildning och har hunnit agera projektledare eller motsvarande i några projekt. Som person är du ambitiös, gillar att leda team mot gemensamma mål och är kommunikativ. Du gillar att anta nya utmaningar, har lätt för att knyta kontakter med nya människor och vet hur du ska agera för att få med dig teamet. Du har förmågan att skapa entusiasm, engagemang och framgång hos dina projektmedlemmar och du brinner för lagarbete.
Meriterande är om du har arbetat med agila metoder/processer och/eller är certifierad inom projektledning.
Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift och B-körkort är ett krav eftersom resor till kunder runt om i regionen kan förekomma.


Ytterligare information
Hos oss får du även möjlighet att ta del av:
28 dagars semester samt ledigt dagen före julafton
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
Konkurrenskraftiga förmåner gällande pension, friskvård och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal: Benify, Advantage You, Club AFRY, Friskvårdsbidrag 3000 SEK/år
Ett enormt nätverk av tekniska experter

Har du frågor gällande tjänsten, kontakta Sektionschef, Jonas Ahl, jonas.ahl@afry.com
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Talent Acquisition Partner, Madeleine Engström, madeleine.engstrom@afry.com
Urval och intervjuer påbörjas under slutet av augusti, 2023 pga semestertider.
Sista ansökningsdag 21 augusti 2023.
Varmt välkommen med din ansökan!
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Produktutvecklare - Mekanik

Produktutvecklare
Läs mer Jul 4
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi arbetar dagligen med en omställning mot ett mer hållbart samhälle.


Vi är 19 000 hängivna personer med olika erfarenheter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med att utveckla morgondagens produkter? Vi söker just nu en produktutvecklare till vår sektion inom Produktutveckling i Örebro.
Spännande utmaningar och möjligheter finns i rollen som konsult.
Som produktutvecklare hos oss får du möjlighet att utveckla produkter inom maskin- och mekanikkonstruktion hos våra kunder inom telekom-, fordons-, försvars-, tillverknings- och gruvindustrin. Du kommer att arbeta med produktutveckling i hela eller delar av utvecklingskedjan, från kravspecifikation, koncept, konstruktion, prototyp till slutlig produkt och produktvård.
I rollen finns även möjlighet att arbeta som Projektingenjör med ansvar genom hela produktframtagningen och kontakt med kunder och leverantörer.


Kravspecifikation
För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant teknisk högskole- eller universitetsutbildning.
Du har goda kunskaper inom:
* CAD (ProEngineer/Creo, Catia V5, Solid Works eller Inventor)
* svenska och engelska, både i tal och skrift.
Det viktigaste för oss är att du är driven, intresserad och vill fortsätta utvecklas hos oss och hos våra kunder i deras produktutvecklingsteam. Som person är du vetgirig, nyfiken och lösningsorienterad. Du gillar att anta nya utmaningar, har lätt för att knyta kontakter med nya människor och gillar att samarbeta i team.


Ytterligare information
Hos oss får du även möjlighet att ta del av:
28 dagars semester samt ledigt dagen före julafton
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
Konkurrenskraftiga förmåner gällande pension, friskvård och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal: Benify, Advantage You, Club AFRY, Friskvårdsbidrag 3000 SEK/år
Ett enormt nätverk av tekniska experter



Har du frågor gällande tjänsten, kontakta Sektionschef, Jonas Ahl, jonas.ahl@afry.com
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Talent Acquisition Partner, Madeleine Engström, madeleine.engstrom@afry.com
Urval och intervjuer påbörjas under slutet av augusti, 2023 pga semestertider.
Sista ansökningsdag 21 augusti 2023.
Varmt välkommen med din ansökan!
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Produktionstekniker

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Jul 4
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi arbetar dagligen med en omställning mot ett mer hållbart samhälle.
Hos oss på AFRY erbjuds ett brett utbud av förmåner så som friskvård, företagshälsovård, försäkringar, bil-avtal, föräldraledighetstillägg, tjänstepension, AFRY-stugor, uppfinnarersättning samt rabatter från en mängd olika kända varumärken, på resor, hotell m.m.


Vi är 19 000 hängivna personer med olika erfarenheter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Är du engagerad, har kompetens inom produktionsteknik och är kommunikativ? Vill du arbeta med varierande arbetsuppgifter nära produktion? Då har vi tjänsten för dig!
Vi söker just nu produktionstekniker till vår sektion inom Produktutveckling i Örebro där du kommer att arbeta med produktionsteknik hos våra kunder inom telekom-, fordons-, försvars-, tillverknings- och gruvindustrin.
Det är en bred roll där du blir en viktig länk mellan produktutveckling/konstruktion och produktion. Du kommer att arbeta med utveckling av produktionslayout, verktygsdesign, nyanskaffning av produktionsutrustning. Även introduktion av nya produkter, ritningskritik, beredning, maskinkapacitet, metodval och programmering. Vidare så kommer du att ha ett nära samarbete med projektledare, utreda och agera på störningar och avvikelser. Ledning, planering och införande av förbättringsåtgärder.


Kravspecifikation
Du kanske är i början av din karriär eller har arbetat några år som produktionstekniker. Vi ser gärna att du har en examen från en teknisk högskola eller motsvarande. Du har ett genuint intresse av produktionsteknik och engageras av att arbeta med prototyptillverkning, ständiga förbättringar, höja produktionseffektiviteten och förbättra arbetsmiljön. Vi ser gärna att du har kunskap inom CAD & ritningsläsning. Kunskap om kvalitetsstyrande dokumentation så som FMEA.
Som person är du nyfiken och lösningsorienterad. Du är utåtriktad, har lätt för att knyta kontakter med nya människor och gillar att samarbeta i team. Vidare är du handlingskraftig och fokuserar på att leverera hög service inom utsatt tid.
Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift och B-körkort är ett krav eftersom resor till kunder runt om i regionen kan förekomma.


Ytterligare information
Hos oss får du även möjlighet att ta del av:
28 dagars semester samt ledigt dagen före julafton
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
Konkurrenskraftiga förmåner gällande pension, friskvård och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal: Benify, Advantage You, Club AFRY, Friskvårdsbidrag 3000 SEK/år
Ett enormt nätverk av tekniska experter



Har du frågor gällande tjänsten, kontakta Sektionschef, Jonas Ahl, jonas.ahl@afry.com
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Talent Acquisition Partner, Madeleine Engström, madeleine.engstrom@afry.com
Urval och intervjuer påbörjas under slutet av augusti, 2023 pga semestertider.
Sista ansökningsdag 21 augusti 2023.
Varmt välkommen med din ansökan!
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Sektionschef Geoteknik region Mitt

Sektionschef, sjukhus
Läs mer Jul 10
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Jobbeskrivning
I Sverige är vi över 100 personer totalt inom geoteknik och vi har ett givande nationellt samarbete för att stärka våra arbetsmetoder inom ett antal subgrupper till geotekniknätverket.
Som sektionschef hos oss får du en roll med stor variation, möjlighet till många kontakter och kundmöten med ansvar att nå lyckade och hållbara affärer. Du ansvarar för hela vår sektion för geoteknik med kontor i bl.a. Uppsala, Västerås, Örebro, Karlstad, Norrköping, Linköping och Jönköping. Rollen innebär ansvar för verksamheten inklusive strategier, lönsamhet, marknadsföring, kvalitet, personal och kompetensutveckling. Du rapporterar till regionchefen i Region Mitt och sitter med i regionens ledningsgrupp.
Vi är i dag 11 personer med ambitionen att växa både inom fält och handläggande geoteknik. I rollen finns det stora möjligheter att vara med att utveckla och bygga verksamheten i Regionen.
Då sektionen är regional så finns det stora möjligheter att välja stationeringsort själv men rollen innebär också att man regelbundet besöker övriga kontor i regionen.
Kravspecifikation
Vi söker en modig och hängiven lagspelare som trivs med att dela kunskap och hjälpa andra att utvecklas. Vi tror att du brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar.
Vi ser att du har en relevant högskole- eller universitetsexamen samt flerårig erfarenhet inom geoteknik. Vi tror att du har erfarenhet av ledarskap antingen som chef eller som uppdrags- eller projektledaren och trivs i en miljö som präglas av tillväxt. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Ett extra plus om du har erfarenhet av att arbeta som konsult, har en god marknadskännedom och ett etablerat nätverk i branschen

Som person är du ansvarstagande och flexibel för att passa in i konsultrollen. Du trivs i en grupp där man både lär av andra och lär ut oavsett antalet års erfarenhet och förstår vikten av att ha roligt på jobbet.
Ytterligare information
Vi erbjuder en arbetsplats och ett team som bäst kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt tillsammans!
AFRY rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna, hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
Genom Club AFRY främjar vi vår kultur och erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden
Nu har vi beskrivit vad vi erbjuder och vem vi söker. Tycker du att detta låter spännande och vill veta mer? Då är du varmt välkommen att kontakta oss.
Vi ser fram emot din ansökan som vi vill ha snarast och senast 31 augusti. Urval sker löpande och tjänsten kan kommat att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ber om överseende, på grund av semestertider så kan återkoppling dröja något.
Kontaktuppgifter för frågor:
Jonas Ekström, Regionchef Mitt
Jonas.ekstrom@afry.com, Tfn +46 701 089 261


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Senior .NET-utvecklare offentlig sektor

Produktutvecklare
Läs mer Jul 5
Företagsbeskrivning


AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.


Jobbeskrivning


Är du en erfaren utvecklare där .NET/C# är din bästa gren? Vill du jobba med andra duktiga kollegor som är lika tekniskt intresserade som du? Vill du verka inom myndighet i offentlig sektor och bidra till samhällsnyttan?
Hos oss på AFRY X Digital Services får du möjlighet att jobba på ett företag som sätter sina anställda först och som alltid strävar efter att vara i framkant när det gäller teknisk innovation med hållbarhet i fokus. Vi har stora möjligheter för dig som är erfaren inom utveckling och som trivs i att bidra till samhällsnyttan genom spännande arbetsuppgifter inom myndighet.
Vi jobbar t.ex. med Försvarets Materielverk, Arbetsförmedlingen och SL. Exempel på uppdrag är att vi utvecklar trafikinformationssystem till Stockholms lokaltrafik, bidrar till att effektivisera och digitalisera kliniska studier i samarbete med Uppsala universitet samt att vi korsbefruktar mellan privat och offentlig sektor genom att använda data från fordons halksystem för att skapa en effektivt och nära realtidsuppdaterad överblick för halkbekämpning till Trafikverket.


Kravspecifikation


Stämmer följande in på dig?
Jag gillar att skriva kod och tycker det är roligt att tillsammans med andra skapa nya lösningar
Det skulle vara intressant att jobba långsiktigt inom offentlig sektor
Det är spännande att jobba hos och besöka kunder för att bättre förstå och hjälpa dem
Jag tilltalas av att få jobba med lösningar som bidrar till samhällsnyttan
Jag tycker problemlösning är roligt
Molntekniker (t.ex. AWS, Azure), .NET och C# är superintressant
Jag behärskar svenska både muntligt och skriftligt

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2023-08-14 och vi rekryterar löpande till våra spännande uppdrag. Obs! Urval och intervjuer påbörjas först i mitten av augusti.


Ytterligare information


Vi har regelbundna teamaktiviteter där temat varierar mellan kompetensutveckling och socialt utbyte, eller både och. Som anställd hos oss får du?även:
Balans i arbetslivet
Möjlighet till hybrid-arbete #LI-Hybrid
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
En AFRY Buddy som bollplank under din första tid som anställd
Tillgång till stort utbud aktiviteter genom vår sociala klubb: Club AFRY,?till exempel Hackathons, yoga, restaurangbesök med mera
Konkurrenskraftiga förmåner?gällande pension, friskvård?och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal Advantage You
Ett enormt nätverk av tekniska experter med + 19 000 kollegor med kontor i 50 länder samt projekt i 100 länder

KONTAKTPERSONER FÖR FRÅGOR
Magnus Axelsson, Section Manager
magnus.m.axelsson@afry.com
T: +46 10 505 67 70
Rebecka Gravås, Talent Acquisition Partner
rebecka.gravas@afry.com
M: +4672 205 8117
OM REKRYTERINGSPROCESSEN
1. Urvalsfrågor/telefonavstämning (Rekryterare)
2. Test via Codility
3. Två intervjusteg (Chef/konsult, chef/rekryterare))
4. Referenstagning
5. Erbjudande


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare inbyggda system

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jul 4
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi arbetar dagligen med en omställning mot ett mer hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna personer med olika erfarenheter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Vi hjälper våra kunder att utveckla smarta lösningar genom elektrifiering, automation och digitalisering och söker just nu mjukvaruutvecklare till vår sektion inom Produktutveckling i Örebro. Spännande utmaningar och möjligheter finns i rollen som konsult.
Som mjukvaruutvecklare hos oss får du möjlighet att utveckla avancerade inbyggda system, arbeta med mjukvaruutveckling i form av hårdvarunära programmering och applikationer hos våra kunder inom telekom-, fordons-, försvars-, tillverknings- och gruvindustrin.
Du kommer att arbeta med att utveckla inbyggda system i teknikens framkant i hela eller delar av utvecklingskedjan, från kravspecifikation, arkitektur, konstruktion till slutlig verifiering.
I rollen finns även möjlighet att arbeta med flera olika programmeringsspråk samt utveckla testmetoder och automatiserade tester med högt fokus på effektivitet, tillförlitlighet och funktion.


Kravspecifikation
Som person är du vetgirig, nyfiken och lösningsorienterad. Du gillar att anta nya utmaningar, har lätt för att knyta kontakter med nya människor och gillar att samarbeta i team. Vidare har du en mycket god teknsik förståelse och erfarenhet av något eller flera programmeringsspråk. Har du tidigare arbetat med molnutveckling, kvalitetssäkring och arbetat enligt agila processer så är det relevant för den här rollen.
Eftersom vi behöver möta våra kunders olika behov så är vi breda i vår mjukvaruutveckling och har många möjligheter för dig, och söker kompetenser i ett brett spektrum.
Det viktigaste för oss är att du är driven, intresserad och vill fortsätta utvecklas hos oss och hos våra kunder i deras agila team.
För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom datavetenskap, elektronik, inbyggda system eller liknande.
Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift och B-körkort är ett krav eftersom resor till kunder runt om i regionen kan förekomma.


Ytterligare information
Hos oss får du även möjlighet att ta del av:
28 dagars semester samt ledigt dagen före julafton
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
Konkurrenskraftiga förmåner gällande pension, friskvård och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal: Benify, Advantage You, Club AFRY, Friskvårdsbidrag 3000 SEK/år
Ett enormt nätverk av tekniska experter

Har du frågor gällande tjänsten, kontakta Sektionschef, Jonas Ahl, jonas.ahl@afry.com
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Talent Acquisition Partner, Madeleine Engström, madeleine.engstrom@afry.com
Urval och intervjuer påbörjas under slutet av augusti, 2023 pga semestertider.
Sista ansökningsdag 21 augusti 2023.
Varmt välkommen med din ansökan!
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Uppdragsledande Byggkonstruktör

Civilingenjör, byggnadskonstruktion
Läs mer Jun 22
Företagsbeskrivning


AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer.
AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.


Jobbeskrivning


Vår verksamhet växer och vi söker Byggkonstruktörer som vill vara med i vår fortsatta utveckling.
Våra byggnadskonstruktörer har bred och gedigen kompetens och arbetar med uppdrag inom bland annat industri, bostäder, offentliga byggnader samt kommersiella fastigheter. Uppdragen finns i alla skeden, från förstudier till bygghandlingsprojektering.
Som uppdragsledande konstruktör driver du självständigt projekteringsarbetet med ansvar för ekonomi, kvalité och teknik i dina leveranser. I arbetet ingår även att kontinuerligt underhålla och utöka sitt nätverk av kunder och återkommande beställare.


Kravspecifikation


Vi söker dig som idag jobbar som handläggare eller uppdragsledare och har ca 10 års erfarenhet med god kompetens inom projektering av bärande konstruktioner i betong, stål och trä. Utöver detta ser vi att du är utbildad högskole- eller civilingenjör.
Som person värdesätter vi egenskaper som självgående och ansvarstagande. Du har förmåga att behålla överblicken utan att tappa detaljerna. Du har lätt för att förstå och delta i tekniska diskussioner och trivs i en miljö som präglas av stark tillväxt. Problemlösning är för dig en naturlig utmaning. Självklart ser du dig själv som en lagspelare och det är naturligt för dig att dela din kunskap och hjälpa andra att utvecklas.


Ytterligare information


Vi kan erbjuda dig en arbetsplats som kännetecknas av frihet under ansvar, stor flexibilitet och där besluten tas nära medarbetaren. Vi är måna om att anpassa arbetsuppgifterna till medarbetarens livssituation för att skapa balans mellan privatliv och arbete.
Vi kan erbjuda dig tekniskt intressanta projekt som är anpassade efter dina mål, intressen och potential. AFRYs bredd, tillväxt och strategi är något som gynnar utveckling för varje medarbetare och det ger möjligheter utöver dom vanliga att hitta en roll som passar just dig.
Vi kan erbjuda dig en modern och social arbetsplats med god stämning och utmanande arbetsuppgifter där du kan känna engagemang och arbetsglädje.
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer och det vill vi att du skall vara med och bidra till.
Nu har vi beskrivit vem vi söker och ser fram emot din ansökan. Har du några frågor om tjänsten eller om att jobba hos oss är du varmt välkommen att höra av dig!
Sista ansökningsdag är 2023-08-31
Vi ber om överseende med att återkoppling kan komma att dröja på grund av semester.
Vid frågor ta kontakt med Henrik Saarikoski, Gruppchef Västerås
henrik.saarikoski@afry.com
010 505 46 04
Välkommen med din ansökan!
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Systemingenjör till AFRY Advanced Automation

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 21
Företagsbeskrivning
Våran grupp inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans, med alltifrån träning till kunskapsdelning och fritidsintressen. Du kommer att bli en del av en grupp unga drivna ingenjörer tillsammans med erfarna experter inom el- och automationsområdet med olika bakgrund. Här i Örebro tror vi på att man ska trivas på jobbet, oavsett om du är konsult, chef eller kund så hjälps vi åt för att nå bäst möjliga resulta, vi har högt i tak och ett trevligt arbetsklimat. Vi skapar goda förutsättningar till personlig utveckling med hjälp av en stark organisationskultur som präglas av av AFRYs värderingar: Brave, Devoted, Teamplayer. På AFRY i Örebro är det stort fokus på dig som anställd, och att tillsammans bygga en goda relationer i gruppen. Därför bjuder vi fyra gånger om året in till en stor kontorsfest där det bjuds på god mat och dryck i gott sällskap, utöver det anordnar även våran personalklubb CLUB AFRY aktiviteter titt som tätt. Nedan följer citat från medarbetare som fått frågan om hur det är att arbeta i sektionen:


”En arbetsplats med stor frihet genom ansvar som ger möjlighet till personlig utveckling och främjar ens egna initiativ till kompetensberikande aktiviteter.”
”Jag sökte positionen hos AFRY då jag kände att det var en plats där jag kunde få möjligheten att utvecklas. På AFRY kan jag utnyttja min tidigare erfarenhet samtidigt som jag får verktyg att bygga på mina kunskaper.”
”Möjligheten till att få bli specialist inom ett specifikt område erbjuds genom bredden av kompetens hos AFRY där flertalet grupper och team kan erbjuda fördjupning i ämnet.”


Jobbeskrivning
Till AFRY i Örebro söker vi nu en systemingenjör som vill ta nästa steg i karriären och utvecklas tillsammans med oss inom Advanced Automation. Du kommer att tillhöra affärsområdet Advanced Automation och ingå i sektionen El/Automation och Industrial Digitalization. Vi är specialister inom el, automation och digitalisering. Vi arbetar med både större och mindre samt längre och kortare projekt. I din roll kommer du bland annat jobba med komplexa, tekniska system mot kunder inom gruvindustrin för att hjälpa dem designa och utveckla produkter som till exempel borriggar. Det kan vidare vara allt från informationssystem till navigations- och positionssystem. I ditt arbete har du många olika kontaktytor med andra teknikområden, där ni tillsammans skapar en helhet. Du behöver vara en person som trivs i sociala sammanhang och har lätt för att samarbeta med andra, då samarbetet ligger till grund för ett gott resultat. Konkret så kommer du arbeta med att ta fram funktionsspecifikationer och funktionskrav samt bryta ner dessa till designkrav- och lösningar. Specifikationer som sedan ligger till grund för nästa hård- och mjukvara. I arbetet ingår alltså:
Definiera och beskriva systemlösningar
Se bakomvarande dokumentation
Utredning samt utvärdering av tekniska dokument
Ta fram nya tekniska lösningar och lösningsförslag
Ansvara för ett visst system och delleveranser

Vad du kan förvänta dig
Här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med både längre och kortare erfarenhet. En möjlighet att få växa inom AFRY där du får stor chans att utvecklas. Berätta gärna redan på intervjun vad du har för mål så att vi tillsammans kan planera för dina möjligheter gällande din kompetensutveckling hos oss.
Förväntad närvaro på plats cirka 50%.



Kravspecifikation
Vi tror att du som söker känner igen dig i nedan beskrivning:
Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, högskolenivå eller har anskaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Har minst 3 års erfarenhet men gärna längre av automation och/eller mekatronik.
Goda kunskaper inom något av följande: CAN bus, J1939, CAN open, Ethernet communication bus
Erfarenhet av funktions- och algoritmutveckling.
Analysera krav och kravhantering, skriva testspecifikationer.
Mobila styrsystem, fordonselektronik och sensorer.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl inom svenska och engelska, då det är i de språken kommunikationen sker.

En stor fördel är att om du som söker har en bakgrund med erfarenhet från industrin, där du exempelvis jobbat med felsökningar och service ute på fältet. Om du dessutom har kunskaper inom något av CAD-verktygen är det meriterande. Du får gärna även ha arbetat med PLM-system och med funktionssäkerhet/Säker maskinstyrningssystem, till exempel ISO 13849 i tidigare uppdrag.
Låter det här spännande? Ta chansen och sök. Har du några frågor eller funderingar är det bara att höra av dig!


Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 31/08 2023. På grund av sommarledighet kan vår återkoppling komma att dröja längre än normalt, vilket vi ber om visad hänsyn för.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Elkonstruktör till Advanced Automation!

Elkonstruktör
Läs mer Jun 21
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.


Jobbeskrivning
Rollen som Elkonstruktör är både bred och varierande, vilket ger dig möjligheten att själv anpassa rollen efter dina erfarenheter och ambitioner. Arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla konstruktionsarbete av bland annat apparatskåp och uppgraderingar i befintliga system, men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även att arbeta med iddrifttagning, systembeskrivningar, och/eller projektledning inom el, beroende på intresse och erfarenhet. Projekten du arbetar i sker sannolikt mot några av AFRYs största kunder, antingen i AFRYs regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen är främst lokala samt ofta med återkommande kunder.


Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö, samt har ett naturligt intresse för människor och planering. Du, så som vi, värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Vi anser dock att din potential och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem idag. Vad vi däremot ser att du redan har är följande:
Relevant teknisk utbildning, i form av gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom relevant ämnesbakgrund och/eller motsvarande erfarenhet.
Mångårig erfarenhet inom elkonstruktion inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i något CAD-verktyg, exempelvis: AutoCAD Electrical, EPLAN eller ElproCAD.
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Då resor ingår och är en naturlig del av tjänsten så är körkort ett krav.



Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 31/08 2023. På grund av sommarledighet kan vår återkoppling komma att dröja längre än normalt, vilket vi ber om visad hänsyn för.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Automationsingenjör med erfarenhet från industriell automation!

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Jun 21
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Gruppen inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans. Det kan vara alltifrån träning till kunskapsdelning och andra fritidsintressen. Du kommer med stor sannolik arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst inom Örebro län och är framförallt verksamma inom tillverkningsindustri samt försvarsindustri.


Jobbeskrivning
I rollen som Automationsingenjör får du arbeta med automation i alla dess faser, du ges möjlighet att jobba med en bred portfölj av projekt, bland annat inom basindustrin och tillverkningsindustin. Din roll kan innebära utveckling av styrsystem i större och mindre projekt, till exempel uppgraderingar i befintliga system men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även arbeta med?programmering, idrifttagning, system- och funktionsbeskrivningar och/eller projektledning inom automation beroende på intresse och erfarenhet. Du kommer med stor sannolik?arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst lokala, samt ofta hos kunder som är återkommande. I vissa projekt följer du kundens standard och i vissa projekt sätter du standarden; din expertis är därför avgörande för våra kunders och AFRYs framgång.


Kravspecifikation
För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö samt är lösningsorienterad och framåtdrivande i det du tar dig an. Vi värdesätter också din naturliga förmåga för att möta människor och hantera planering. Med det sagt så vet vi att vi tillsammans behöver skapa rätt förutsättningar för detta, vilket är varför vi också värdesätter din samarbets- och kommunikationsförmåga samt ditt initiativtagande. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
Du har en teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå, alternativt har skaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Flera års erfarenhet av automation inom industrin och är självgående.
Goda kunskaper i programmering av PLC, DCS, HMI, SCADA exempelvis Siemens, ABB eller Schneider.
Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
Kan kommunicera mycket väl på både svenska och engelska.



Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 31/08 2023. På grund av sommarledighet kan vår återkoppling komma att dröja längre än normalt, vilket vi ber om visad hänsyn för.
Kontaktuppgifter
För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander - Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Fredrik Lillbäck:
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94
Externa leverantörer hänvisas till ansvarig rekryterare.


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Är du ingenjör med erfarenhet från industriell verksamhet?

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Jun 21
Företagsbeskrivning
Våran grupp inom Advanced Automation i Örebro består idag av 13 kollegor som gärna hittar på roliga saker tillsammans, med alltifrån träning till kunskapsdelning och fritidsintressen. Du kommer att bli en del av en grupp unga drivna ingenjörer tillsammans med erfarna experter inom el- och automationsområdet med olika bakgrund. Här i Örebro tror vi på att man ska trivas på jobbet, oavsett om du är konsult, chef eller kund så hjälps vi åt för att nå bäst möjliga resulta, vi har högt i tak och ett trevligt arbetsklimat. Vi skapar goda förutsättningar till personlig utveckling med hjälp av en stark organisationskultur som präglas av av AFRYs värderingar: Brave, Devoted, Teamplayer. På AFRY i Örebro är det stort fokus på dig som anställd, och att tillsammans bygga en goda relationer i gruppen. Därför bjuder vi fyra gånger om året in till en stor kontorsfest där det bjuds på god mat och dryck i gott sällskap, utöver det anordnar även våran personalklubb CLUB AFRY aktiviteter titt som tätt. Nedan följer citat från medarbetare som fått frågan om hur det är att arbeta i sektionen:


”En arbetsplats med stor frihet genom ansvar som ger möjlighet till personlig utveckling och främjar ens egna initiativ till kompetensberikande aktiviteter.”


Jobbeskrivning
Oavsett vilken roll du har i vårt team, kan vi lova en bred roll där du kommer vara delaktig i att skapa industrin framtida automationslösningar. Du kommer med stor sannolik?arbeta mot några av AFRYs största kunder antingen i AFRY:s regi eller direkt i kunders verksamheter. Uppdragen och projekten är främst lokala, samt ofta hos kunder som är återkommande. I vissa projekt följer du kundens standard och i vissa projekt sätter du standarden; din expertis är därför avgörande för våra kunders och AFRYs framgång. Du kommer arbeta i uppdrag tillsammans med personer inom andra discipliner, roller och specialist-områden och leverera tekniklösningar med innovation som ledord. Nedan beskrivs kortfattat samtliga roller:
Systemingenjör:
I din roll kommer du bland annat jobba med komplexa, tekniska system mot kunder inom gruvindustrin för att hjälpa dem designa och utveckla produkter som till exempel borriggar. Det kan vidare vara allt från informationssystem till navigations- och positionssystem. Konkret så kommer du arbeta med att ta fram funktionsspecifikationer och funktionskrav samt bryta ner dessa till designkrav- och lösningar. Specifikationer som sedan ligger till grund för nästa hård- och mjukvara.
Elkonstruktör:
I rollen får du arbeta med konstruktionsarbete av bland annat apparatskåp och uppgraderingar i befintliga system, men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även att arbeta med iddrifttagning, systembeskrivningar, och/eller projektledning inom el, beroende på intresse och erfarenhet.
Automationsingenjör:
I rollen får du arbeta med automation i alla dess faser, du ges möjlighet att jobba med en bred portfölj av projekt, bland annat inom kärnkraft, vattenrening och produktionsindustri. Din roll kan innebära utveckling av styrsystem i större och mindre projekt, till exempel uppgraderingar i befintliga system men även nykonstruktion av helt nya system. Du kommer även arbeta med?programmering, idrifttagning, system- och funktionsbeskrivningar och/eller projektledning inom automation beroende på intresse och erfarenhet.
Mekatronikingenjör:
I rollen arbetar du med programmering, konstruktion, testning, underhåll och reparation av automatiserade och digitaliserade industrianläggningar och automatiserade industriella elanläggningar. Det är ett varierande arbete där du gör konstruktionsberäkningar och ritningar, programmerar datorsystem, installerar mekaniska och elektriska komponenter, driftsätter och följer upp. En stor del består av att analysera och felsöka i de program som styr processen. Du arbetar kreativt med att lösa de problem som uppstår och drar logiska kopplingar och slutsatser.
Elektronikingenjör:
I rollen kommer du vara verksam inom industrin för att drifta automatiserade processer. Arbetsuppgifterna varierar beroende på uppdrag, men kommer främst att bestå av att konstruera, programmera, testa och verifiera elektrotekniska system.

Gemensamt med rollerna hos oss är ansvarsbredden och variationen och vi som arbetsgivare erbjuder dig ett dynamiskt och utvecklade arbete. Vi försöker alltid att individanpassa rollbeskrivningen för att stämma med dina förutsättningar. Det betyder att möjligheten för dig att vara med och påverka samt utveckla din roll och vad du arbetar med är stor. Då vårat behov kring dessa roller är stående gentemot våra kunder så sker tjänstens startdatum efter överenskommelse.


Kravspecifikation
För att lyckas i någon av de utannonserade rollerna tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö samt har ett naturligt intresse för människor och planering. Med det sagt så vet vi att vi tillsammans behöver skapa rätt förutsättningar för detta, vilket är varför vi också värdesätter din samarbets- och kommunikationsförmåga samt ditt initiativtagande. För att lyckas bra och trivas i rollen tror vi att du har:
En lämplig teknisk utbildning i grunden och/eller motsvarande erfarenhet. En civilingenjöresexamen på BSc- eller MSc-nivå anses mycket meriterande.
Flera års relevant erfarenhet inom det område du söker, företrädesvis inom industrin. En MSc kan motsvara denna arbetslivserfarenhet.
Behärskar det svenska språket mycket väl i såväl tal som skrift.



Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret.
Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare? Sista ansökningsdag för tjänsten är 31/08 2023. På grund av sommarledighet kan vår återkoppling komma att dröja längre än normalt, vilket vi ber om visad hänsyn för.
Kontaktuppgifter


För frågor gällande tjänsten, kontakta:
Lars Nordlander – Sektionschef
lars.nordlander@afry.com
+46 10 505 46 63
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
Fredrik Lillbäck - Rekryterare
fredrik.lillback@afry.com
+46 10 505 38 94

Ansök nu

Järnvägskonsulter med fokus på granskning AsBo

Järnvägsingenjör
Läs mer Jun 2
Company Description
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.


Job Description
AFRYs järnvägsorganisation är nationell med kontor från Luleå till Malmö och genom ett nära samarbete mellan olika teknikområden utgör vi tillsammans en stark helhet.
Vi inom sektionen Järnvägssystem arbetar med signalsystem, järnvägsfordon och homologering/olika typer av tredjepartsgranskningar.


Våra uppdrag är ofta komplexa med inriktning mot järnvägsindustrin. Vi ställer höga krav på oss själva och genom att hjälpa och använda varandras kunskaper växer vi som individer och har kul tillsammans.
Vi söker dig som har ett intresse av att arbeta med granskning, tex som oberoende granskare/tredjepartsgranskare inom vår sektion.


I rollen som handläggare inom vår granskningsverksamhet utför du tredjepartsgranskning inom ett eller flera av våra delsystem där vi är ackrediterade (CCS, Loc&Pas;, Energy samt safe integration).


Vi är utsedda DeBo och ackrediterade AsBo inom ovanstående områden.


Rollen går med fördel att kombinera med arbete som senior konsult/specialist inom just din expertis.


Qualifications
Du har gedigen yrkeserfarenhet (mer än 5 år) inom järnvägssystemet och behärskar markbaserad trafikstyrning och signalering alternativt rullande materiel. Du har ett eget starkt driv, jobbar strukturerat och är noggrann och kommunicerar tydligt i tal och skrift.


Du är resultatorienterad och ställer höga krav på dig själv såväl som på din omgivning.


Du är helt enkelt Brave, Devoted och en Teamplayer, precis i linje med våra grundläggande värderingar som vi har på AFRY.


Du uppfyller följande krav:
• Arbetat med bedömningar av interaktionen mellan fordon och bana och dess delsystem
• Kunskap kring 402/2013 samt 17020:2012
• Kompetens inom markbaserad trafikstyrning och signalering alternativt rullande materiel
• Erfarenhet av att upprätta och granska rapporter
• Kännedom om EN 50126, 50128 samt 50129
• Behärskar svenska och engelska, både i tal och skrift


Placering på ditt närmaste AFRY-kontor!


Additional Information
AFRY erbjuder en arbetsplats och ett team som kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt och utmanar sig själva och varandra.
AFRY rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som trivs och mår bra, både fysiskt som psykiskt, är en framgångsfaktor för att skapa hållbara arbetsplatser och team. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö, stark teamkänsla och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar och förespråkar därför en hög flexibilitet av arbetsdagens utformande.
Genom vår sociala verksamhet Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor lokalt eller nationellt. Vårt arbete med mångfald och jämställdhet är ständigt pågående. En mix av konsulter, personligheter och bakgrunder gör oss starkare, mer kreativa och framgångsrika på marknaden och som arbetsgivare.
AFRYs vision är Making Future och vi hoppas att du vill utforska din potentiella framtid i vårt team. Välkommen med din ansökan snarast och senast 2023-07-31. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen
För mer information kontakta
Karin Liljegren, Bitr. Segmentschef Sverige Järnväg & Sektionschef Järnvägssystem
karin.liljegren@afry.com


AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu