Ovako AB jobb i Örebro

Hitta lediga jobb hos Ovako AB i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Örebro.

Utvecklare till ERP team, Ovako IT

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 22
Letar du efter ett företag som är i förändring, med effektiva beslutsvägar och där det ges möjlighet att utmana och effektivisera? Har du bred IT-bakgrund och talang för att lösa problem, gärna tillsammans med andra? Då är det här jobbet för dig!

Ovako erbjuder

Ovako är det perfekta företaget för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet.

På Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtblickande arbetsplats; med en öppen atmosfär, härligt kamratskap och en starkt driven organisation. Som anställd hos Ovako erbjuds du:

- En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
- Stort personligt ansvar och frihet i hur du utför dina uppgifter
- Frihet att utmana Ovakos strategier och komma med idéer som effektiviserar
- Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor


Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett förvaltningsteam som supporterar ERP systemet Movex i Hofors & Hällefors. Ett team som består av applikationsspecialister och application manager. I dina arbetsuppgifter ingår support, förvaltning och utveckling vilket inkluderar incident-, problem- och ändringshantering med ITIL-baserade processer som stöd. Det ingår även att delta i aktuella projekt.

I rollen möter du kontinuerligt interna beställare vilket innebär kollegor i alla delar och nivåer i företagets verksamhet. Detta ställer krav på att du är en social och kommunikativ person som är trygg med att ha kontakt med människor inom olika avdelningar inom organisationen. Utöver interna kontakter kommer rollen inom vissa områden även innebära tätt samarbete med externa leverantörer.

Din bakgrund

- Mångårig erfarenhet som senior utvecklare av RPG och CLP-program.
- Flytande i RPG2 (primärt språk) och RPGLE.
- Har arbetat och utvecklat mot/inom tillverkande industri och processer som t.ex. orderhantering, tillverkning och planering, leverans etc.
- Grundläggande kunskaper i AS400-kommandon.

Meriterande

- Erfarenhet av stålversion av Movex eller andra versioner av Movex (vår version är 9.0)
- Erfarenhet av att arbetat med integrationer och transaktioner.
- Kunskaper om EDI och EDIFACT/ODETTE.

Framgångsfaktorer

För att bli framgångsrik i rollen är du en person som tycker om problemlösning och trivs med att ge support då det ger dig möjlighet att hitta nya vägar och lösningar på problem.

Du har ett tekniskt intresse och nyfikenhet, en vilja och engagemang att lära dig mer; både inom teknik men framförallt inom vår verksamhet och dess processer. Du är en van systemutvecklare och har även erfarenhet av att arbeta i förvaltning. Att dela med sig av kunskap är en självklarhet för dig då du ser viktigheten i att bygga kompetens i teamet men även för att minimera personberoenden. Du har en god kommunikativ förmåga och trivs med att driva frågor framåt samt att vara en god lagspelare.

Du gillar att arbeta på ett strukturerat sätt, både självständigt och tillsammans med andra. Då du förstår de krav som verksamheten har, känner du både driv och engagemang att utifrån ett IT-tekniskt perspektiv hitta kvalitativa och effektiva lösningsförslag.

Ansökan och information

Ansökan och information

Placeringsort är Hällefors eller Hofors. Även Örebro är en möjlig placeringsort då vi har kontor där.

Har du några frågor kring tjänsten, kontakta oss gärna!
Rekryterande chef, Anders Gustafson, anders.gustafson@ovako.com. Har du frågor kopplat till processen kontakta HR-konsult, Linda Axäng, linda.axang@ovako.com

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Om Ovako


Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.


Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 2 800 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 900 miljoner euro. Ovako är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 50 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com, www.sanyo-steel.co.jp och www.nipponsteel.com.

För mer information besök oss på www.ovako.com och kolla gärna in vår film – https://www.youtube.com/channel/UCfITw5YKYA-0WOFMhVOeeIg

Ansök nu

Application Manager till Ovako

Systemförvaltare
Läs mer Maj 4
Organisationen kring MS Dynamics AX på Ovako växer.

Vi söker därför en prestigelös och kunnig person som kan bistå med såväl strategi som praktiska lösningar.
Låter detta som en utmaning för dig? Då är du varmt välkommen att söka rollen Application Manager, MS Dynamics AX.

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako är sedan juni 2018 en del av Nippon Steel Corporation som är världens tredje största stålproducent med 100 000 anställda globalt. I rollen som Application Manager, Microsoft Dynamics AX erbjuds du en spännande roll i en internationell koncern.

Vi erbjuder:

Ovako är det perfekta företaget för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. På Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtblickande arbetsplats; med en öppen atmosfär, härlig kamratskap och en starkt driven organisation. Som anställd hos Ovako erbjuds du:

· En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande

· Stort personligt ansvar och frihet i hur du utför dina uppgifter och formar din roll

· Frihet att utmana Ovakos strategier och komma med idéer som effektiviserar

· En dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor

Arbetsbeskrivning

Rollen som Application Manager för Microsoft Dynamics AX är både ansvarsfylld och varierande. En roll som innebär att leda och bygga men även att samverka och inspirera!

Ditt primära uppdrag är att skapa en väl fungerande förvaltningsorganisation. Uppbyggnaden av förvaltningsorganisationen är påbörjad och ditt fokus kommer inledningsvis vara att färdigställa det arbetet. En annan prioriterad uppgift är att bygga relationer mellan verksamhet och förvaltning vilket är en viktig del i vår uppbyggnad av förvaltningsorganisation och införande av förvaltningsmodell.
Teamet du leder är en mix av interna och externa resurser, där du har det operativa ansvaret och säkrar att förvaltningen levererar enligt överenskommet. Du och förvaltningsteamet du leder ingår i vår kompetensgruppering, Application Management. En kompetensgruppering där du tillsammans med övriga Application Managers fortsätter utveckla vårt arbete med förvaltningsledning på Ovako.

Vem söker vi?

Som person står du stadigt på jorden i din profession. Du är tydlig, lyhörd och prestigelös. Du har förmågan att ta in nya sammanhang och se var dina tidigare erfarenheter bäst kan appliceras och nyttjas. Du har tålamodet att sätta en stabil grund för att sedan kunna arbeta proaktivt och driva förändringsarbete, i den takt som Ovako och teamet behöver. Du drivs av att arbeta både strategiskt och operativt, du har både kunskap och viljan att själv ta fram underlag och stöttande dokumentation såsom processer och instruktioner. Arbetet innebär många kontaktytor, såväl nationellt som internationellt. Därför är din förmåga att bygga relationer, samarbeta samt prioritera och strukturera viktig.

Framgångsfaktorer

För att vara framgångsrik i rollen har du tidigare erfarenhet av förvaltningsledning, du har säkerligen arbetat som förvaltningsledare i några år och har därmed vana av att bygga och leda team samt av förändringsledning. Du är strukturerad och har en vana av att arbeta processorienterat. Kommunikation och samverkan är viktiga grundstenar för dig då du är väl medveten om hur viktigt detta är i team och förändringsarbete.

Tjänsten kräver att du är bra på att uttrycka dig på svenska och engelska, i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan och information

Valfri placeringsort kring någon av Ovakos siter; Hällefors, Smedjebacken, Hofors eller Boxholm med fördel i Smedjebacken eller Boxholm. Ovako har även ett kontor i Örebro vilket också är en alternativ placeringsort. Tjänsten innefattar resor.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Har du några frågor kring tjänsten, kontakta oss gärna!
Rekryterande chef, Peter Ranki, Competence Area Manager Application Management,

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Om Ovako


Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.


Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 2 800 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 900 miljoner euro. Ovako är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 50 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com, www.sanyo-steel.co.jp och www.nipponsteel.com.

För mer information besök oss på www.ovako.com och kolla gärna in vår film – HÄR

Ansök nu

Erfaren HR - chef till Ovako

Personalchef/HR-chef
Läs mer Jan 10
Ovako i Hällefors är ett av de största industriföretagen i Örebroregionen med ca 500 medarbetare.

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vill du vara med och skapa och leda ett nytt HR team? Hos oss får du chansen att jobba med strategiska beslut och operativt i den dagliga verksamheten nära våra chefer och medarbetare. Vi är ett företag med stort fokus på säkerhet, innovation, hållbarhet och kvalité. Sedan 1600-talet är vi en stolt del av svensk basindustri. Med vår långa erfarenhet och tillsammans med våra nya ägare Nippon Steel and Sumitomo Metal Corporation, tar vi nu sikte på att bli världsledande inom specialstål. 

På uppdrag av Ovako söker AxÖ Consulting en HR-chef till siten i Hällefors. Som HR-chef ingår du i ledningsgruppen och får tydligt mandat med stora möjligheter att utveckla arbetet tillsammans med ditt team. Du kommer även ingå i Ovako’s HR nätverk och tillhöra företagets HR ledningsgrupp.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR-chef arbetar du operativt och strategiskt inom alla HR-processer i organisationen. Ditt arbete blir att driva och utveckla verksamhetsstödjande processer såsom kompetensförsörjning, ledar- och grupputveckling, förändringsledning, prestationsprocesser, ersättningsfrågor, kompetensutveckling, hälsoarbete och samverkansfrågor. Du kommer att fungera som coach och bollplank till chefer och vara deras stöd i arbetsrättsliga frågor samt ansvara för förhandlingar med fackliga organisationer.

Som HR-chef kommer du även att vara företagets kontaktperson mot olika myndigheter, kommunen, skolor och föreningar. I rollen ansvarar du dessutom för organisationens lokala kommunikation, både internt och externt. Du rapporterar till affärsområdeschefen för Business unit Hellefors.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en akademisk utbildning inom personalvetenskap eller motsvarande. Vidare ser vi att du har en gedigen erfarenhet av HR-arbete såväl strategiskt som operativt gärna inom industrin. Du har även erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling, både i en ledande och deltagande roll och du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska.

Tjänsten är placerad i Hällefors.

Profil

Som HR-chef bidrar du med driv, energi och mod för att utveckla verksamheten. Ditt förhållningssätt är proaktivt och driftigt och du skapar trygga och välgrundade resultat. Du har förmågan att fånga upp verksamhetens behov och hittar kreativa lösningar för att effektivt bemöta dessa. Genom att vara lyhörd och prestigelös samt besitta gedigen erfarenhet av HR-frågor, vinner du snabbt förtroende i organisationen. Du är van att arbeta självständigt i en decentraliserad organisation samtidigt som du gillar att arbeta tillsammans på koncernivå som bidrar med  spetskompetens inom HR och kommunikationsområdet.  

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har fler än 3 000 anställda i mer än 30 länder.

Omsättningen 2017 uppgick till 921miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nssmc.com.

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansök nu

Utvecklare inom produktionsnära system (MES) sökes till OVAKO IT

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 15
Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin.

Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako står i startgroparna för att ytterligare utveckla bolagets IT-verksamhet. Nu söker man en kunnig, strukturerad och resultatorienterad utvecklare inom produktionsnära system. Som utvecklare hos Ovako blir du en del av ett bolag i förändring där du får möjlighet att påverka arbetet framåt tillsammans med erfarna och engagerade kollegor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Ovako erbjuder

Ovako är en arbetsgivare för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd erbjuds du:

- En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
- Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
- Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar
- Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare

Arbetsbeskrivning

I rollen som utvecklare kommer du att tillhöra Ovakos team som arbetar med produktionsnära system (MES). I dina arbetsuppgifter ingår att delta i aktuella projekt samt att arbeta med nyutveckling och förvaltning av befintliga applikationer. I rollen möter du kontinuerligt internabeställare vilket innebär kollegor i alla delar och nivåer i företagets verksamhet. Detta ställer krav på att du är en social och kommunikativ person som är trygg med att ha kontakt med människor inom olika avdelningar inom organisationen.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du goda tekniska och teoretiska kunskaper. Vi tror även att du har erfarenhet av att arbeta som systemutvecklare, som gett dig praktisk erfarenhet inom området med fokus på .NET-utveckling inom flerskiktade lösningar med tjänstebaserad arkitektur, samt god kunskap inom MS server. Vi ser även att du har goda kunskaper inom:

- C#
- ASP.NET/MVC
- WinForms
- Visual Basic 6

Det är meriterande om du har erfarenhet eller kunskap inom:

- Javascript, HTML, CSS
- ClickOnce
- Windows Server
- Utveckling av MES-system, OPC
- OpenVMS
- Oracle RDB (Databas)
- C och/eller Fortran
- DecForms och/eller TDMS (Bildhantering)

Profil

I rollen som utvecklare för produktionsnära system har du möjlighet att få ett stort eget ansvar och som person tror vi därför att du är ordningsam, strukturerad och lösningsorienterad. Vidare är du social, kommunikativ och du trivs med att ha kontakt med människor.

Ansökan och information

Valfri placeringsort med närhet till: Hofors, Örebro, Hallstahammar, Smedjebacken, Boxholm eller Hällefors.

Tjänsten innefattar resor.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tobias Björk, AxÖ Consulting, på telefonnummer 070-977 51 00. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om OVAKO

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har fler än 3 000 anställda i mer än 30 länder. Omsättningen 2017 uppgick till 921miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nssmc.com.

 AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansök nu

Teamlead Business Intelligence och Integration till Ovakos IT - avdelning

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 15
Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin.

Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovakos IT-avdelning arbetar i en komplex utvecklingsmiljö och i rollen som teamleader kommer du att ha ett spännande arbete framför dig. Tjänsten passar dig som vill ha ett jobb där du kommer att ansvara för att leda och, tillsammans med din grupp, arbeta med att nyutveckla och förvalta befintliga applikationer och lösningar. På Ovako lyssnar man på medarbetarna och uppmuntrar dem att hitta nya innovativa lösningar på morgondagens utmaningar. Om du drivs av att leda i förändring och kan skapa ett klimat av tvärfunktionellt lagarbete där alla känner sig delaktiga och stolta kan rollen som teamleader vara rätt för dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Ovako erbjuder

Ovako är en arbetsgivare för dig som trivs med den mindre organisationens effektiva beslutsvägar och den större organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd erbjuds du:

- En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
- Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
- Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar
- Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare

Arbetsbeskrivning

Som teamleader kommer du att ha personalansvar på grupp- och individnivå vad gäller såväl utvecklingssamtal som lönesamtal. Vidare säkerställer du att gemensamma arbetssätt och rutiner skapas och efterlevs. Du ansvarar för att planera och prioritera det dagliga arbetet i teamet, som består av både interna medarbetare och externa leverantörer. Du kommer även att arbeta strategiskt inom de olika områdena, ta fram roadmap per område och arbeta med lifecycle management.

Du kommer vidare att agera Application Manager för systemen i de olika områden, främst QlikView och BizTalk. Ett arbete som bland annat innefattar att etablera forum i verksamheten, förvalta och vidareutveckla processer för Application Management inom både BI och integration. Rollen innefattar även att ha leverantörs kontakt, säkerställa överenskomna SLA-avtal samt ansvara för framtagande av affärsplan och budget inom de båda områdena.

Idag finns flertalet tekniska integrationslösningar med ett strategiskt val mot Microsoft Biztalk.Ovakos datalager är uppbyggt på produkter från Microsoft (MS ). Inom BI är QlikView Ovakos strategiska val.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker tjänsten har en relevant högskoleutbildning inom IT eller ekonomi, alternativt att du har en motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi tror även att du har erfarenhet av att leda och utveckla team. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

För denna tjänst är det meriterande om du har verksamhetskompetens inom processindustri samt erfarenhet av ETL, SSIS, molnlösningar, relationsdatabaser, datamodellering samt erfarenhet av att arbete med ärendehantering baserat på ITIL eller liknande.

Profil

Att vara teamleader hos Ovako innebär att ta ett stort ansvar för tilldelat arbetsområde. Du behöver därför vara väl rustad för att ta ett sådant ansvar och även vara intresserad av att leda i en kultur som bygger på öppenhet och transparens, där ledarskapet styrs av värderingar, uppsatta mål och där du är delaktig i arbetsplatsens utveckling. En förutsättning för att lyckas i rollen är att ha ett strategiskt arbetssätt, ett brett perspektiv på IT-frågor och förmåga att samarbeta med kollegor som har andra kompetenser. Vidare har du en naturlig fallenhet för ledarskap och bidrar med energi och inspiration för att skapa motivation, trivsel och en god arbetsmiljö.

Ansökan och information

Valfri placeringsort, gärna med närhet till: Hofors, Örebro, Hallstahammar, Smedjebacken, Boxholm eller Hällefors.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tobias Björk, AxÖ Consulting, på telefonnummer 070-977 51 00. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har fler än 3 000 anställda i mer än 30 länder. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nssmc.com.

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansök nu

Ovakos IT - avdelning söker Integration Developer

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 15
Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin.

Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vill du ansluta dig till ett modernt företag med attraktiva produkter och till en bransch som har lång tradition och är under ständig utveckling? I rollen som Integration Developer agerar du integrationsexpert och är en i teamet på en IT-avdelning med mycket drivna och kompetenta medarbetare. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt. Som Integration Developer erbjuds du en spännande roll i en internationell koncern som valt att satsa på att ta sig framåt i den globala och digitala utvecklingen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Ovako erbjuder

Ovako är en arbetsgivare för dig som trivs med den mindre organisationens effektiva beslutsvägar och den större organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd erbjuds du:

- En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
- Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
- Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar
- Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare

Arbetsbeskrivning

Ovako arbetar i en komplex datamiljö under ständig förändring som kräver kontinuerliga anpassningar. Idag finns flertalet tekniska integrationslösningar med ett strategiskt val mot Microsoft Biztalk. Du kommer arbeta med daglig drift och förvaltning av Ovakos integrationsplattform, implementera nya integrationer samt utveckla befintliga.

Som Integration Developer tillhör du Ovakos IT-avdelning där du agerar integrationsexpert och säkerställer att relevant data finns i rätt format, på rätt ställe i Ovakos datalager.

Ovako har datakällor av olika typer men Microsoft Server är dominerande.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en eftergymnasial utbildning som systemutvecklare eller motsvarande samt ett par års erfarenhet av utveckling i MS Server. Vidare har du erfarenhet av datalager och datamodellering samt uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift. Det är meriterande om du har verksamhetskompetens inom processindustri samt erfarenhet av ETL, SSIS, molnlösningar och big datateknologier.

Profil

För Ovako är det viktigt att du vill bidra till hela teamets utveckling. Som person är du därför lösningsorienterad, nyfiken och du skapar nätverk genom ett gott samarbete. Vidare har du en ifrågasättande approach och du kan utmana existerande lösningar. I din yrkesroll är du dessutom verksamhetsorienterad, ansvarstagande och strukturerad och du ser samband mellan IT-lösningar och företagets konkurrenskraft – att tänka utifrån kundperspektivet helt enkelt.

Ansökan och information

Valfri placeringsort, gärna med närhet till: Hofors, Örebro, Hallstahammar, Smedjebacken, Boxholm eller Hällefors.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tobias Björk, AxÖ Consulting, på telefonnummer 070-977 51 00. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har fler än 3 000 anställda i mer än 30 länder. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nssmc.com.

 AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansök nu

Strategisk inköpare med kategoriansvar

Inköpare
Läs mer Nov 2
Valfri placeringsort: Hällefors, Hofors, Hallstahammar, Smedjebacken, Boxholm, Karlskoga, Örebro

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin.

Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vill du bidra till att Ovako blir Europas bästa leverantör inom stål? Är det viktigt för dig att arbeta på en stabil och miljöorienterad arbetsplats? Skulle du beskriva dig själv som en skicklig och ansvarstagande inköpare? Ovako genomgår en spännande tillväxtresa och söker därför, med hjälp av AxÖ Consulting, en driven strategisk inköpare med kategoriansvar inom området Service och Underhåll. Om du brinner för att arbeta både kommersiellt och tekniskt kan du vara den vi söker.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Ovako erbjuder

Ovako är en arbetsgivare för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd erbjuds du:

- En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
- Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
- Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar
- Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare

Arbetsbeskrivning

Ovako är organiserat i kategoriansvariga inköpare med ett övergripande inköpsansvar inom sin kategori för samtliga affärsenheter och siteinköpare med inköpsansvar för den specifika orten. I rollen som kategoriansvarig inköpare kommer du bland annat att:

- Ha ett totalansvar inom inköp avseende service och underhåll.
- Arbeta med alla bolag inom koncernen avseende din inköpskategori.
- Ha ett mål- och resultatansvar inom aktuell kategori.
- Arbeta strategiskt med ett långsiktigt inköpsperspektiv men också kortsiktigt och operativt tillsammans med siteinköp.
- Arbeta med utveckling av leverantörsbasen och säkerställa att den uppfyller Ovakos krav och behov avseende kvalitet, leverans och kostnad.
- Ha ett nära samarbete med interna kunder och medverka till att Ovako arbetar tvärfunktionellt.
- Ansvara för förfrågningar, förhandlingar och kontrakt.
- Aktivt leda och delta i processförbättringar inom inköp.
- Säkerställa att leverantörerna följer Ovakos uppförandekod och andra instruktioner.

Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har en akademisk utbildning inom teknik eller ekonomi med ett intresse för inköp och människor. Vidare har du erfarenhet av kommersiellt arbete, gärna från inköp eller alternativt marknad. För att lyckas i rollen har du även en god analytisk och administrativ förmåga samt vana att arbeta strukturerat. God kunskap inom det svenska och engelska språket, i både tal och skrift, är ett krav för tjänsten.

Vem söker vi?

Vi ser att du som söker tjänsten är en god förhandlare med förmåga att se till interna kunder samt leverantörers behov. Som person är du ansvarsfull och du har ett stort intresse för affärer samt hela inköpsprocessen. Med din analytiska förmåga bidrar du till att, på ett strategiskt och långsiktigt sätt, utveckla verksamheten mot både kort- och långsiktiga mål. Vidare har du lätt för att samarbeta och du värnar alltid om att skapa och vidareutveckla goda relationer både internt och externt. I rollen som inköpare har du en strategisk syn på inköpsarbetet men du behärskar även att arbeta med detaljerna.

Ansökan och information

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har fler än 3 000 anställda i mer än 30 länder. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nssmc.com.AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansök nu

Are you our next Digitalization and Project Manager?

Projektledare, IT
Läs mer Jun 27
We are looking for talented innovative minds to join our team and journey towards becoming Europe’s leading steel company.

Right now Ovako is searching, through AxÖ Consulting, for a Digitalization and Project Manager to the Group Sales organisation.

Ovako was recently acquired by Nippon steel, which is the third largest steel company in the world and a backbone for the successful Japanese export (i.e automotive), opening up for an exciting development with the merge of Sweden and Japanese best practice.

Ovako works with the premium companies within various industries and you find our material in the world’s largest windmills, most resilient drills in mines, in everything from large trucks to electric cars or racecars within the automotive industry. Many people within various areas trust the performance of our products, from operators of mega machines to the world championship in weightlifting.  

Do you have a strong interested in creating effective business solutions through IT tools, great ability to understand and communicate customer’s need and excellent ability to build sustainable relationships, this job may be your next opportunity.

Ovako offers you:

- A stimulated work environment with good possibilities to carrier and personal development
- A varied working tasks where you have great opportunity to develop in your profession Engaged colleagues and good cooperative environment

Main responsibilities

In the role as Digitalization and Project Manager, you will act as an advisor for digitalization and IT strategic questions within the Group Sales organization and be responsible for the Group Sales Digitalization Roadmap. You will be an important actor between our sales and production organisations as well as the customers, in the further development of solutions and digitalization. The role will work proactively to support and drive for efficiency and lean sales work, in Ovako’s Customer Relations process, by implementing relevant digitalization tools and increase the knowledge level of existing digitalization opportunities for the sales organisation. You will be responsible Project Leader/Business Demand Manager for Electronic Data Interchange (EDI) implementation and on-boarding process in collaboration with business Unit, Sales Unit, IT and the customer.

The role includes identify customers for EDI implementation together with Sales Unit/Business Units and to present ongoing and planned projects to IT Advisory Board. 

As a project leader/business demand manager of digitalizing in Ovako´ s commercial division, you will track and follow-up progress and that all digitalizing projects are aligned with budget.

You will work both strategical and operational. The role will be a driver to lift the level of knowledge of different Group sales systems and increase efficient use them.

Qualifications

For this role, the candidate need to have a good level of Project Management skills. This includes experiences in project methods, proven experiences of IT projects, good knowledge of sales processes in a global company environment.

You should be able to explain and translate customer demands to IT department or partners, and work in close cooperation to find optimal solutions.

We would like the candidate to have experience of EDI implementations.

Whom are we looking for?

We believe you have strong social ability and can create and maintain good relations with people at all levels in an organisation, and across an international environment.

As a person you can convert activities into strategical plans, define needs and demands for further development of sales processes, with use of IT technology and systems.

To be successful you possess a strong ability to work independently as well as cooperate across teams and functions. You like to drive and follow up on activities and communicate fluently in English and Swedish.

Application and information

The role reports to Head of Sales Excellence Development, Group Sales.

Business travel within Sweden and abroad will be expected in the role. The work location can be flexible geographically, but will be at any of our Swedish sites; Hofors, Hällefors, Smedjebacken or Boxholm. There is also a possibility that you can work from the office in Karlskoga or Örebro.

Selections will be done on-going. All applications will be treated with confidentiality.

Welcome to apply!

About Ovako

Ovako is a leading European producer of engineering steel for customers in the bearing, transport and manufacturing industries. Ovako’s customers are found mainly in the European engineering industry and its subcontractors. Customers are generally leading premium manufacturers in their segments that place intense demands on the properties of the steel. Production comprises primarily bar, tube, ring and pre-components in low-alloy steels that are often used for demanding applications such as in bearings, powertrains, hydraulic cylinders and rock drills. Ovako has nine production sites and is represented in more than 30 countries. It has sales offices in Europe, North America and Asia.

The steel production is based on scrap, making Ovako one of the Nordic region’s largest consumers of recycled scrap. Ovako is the only Nordic company in its product segment and holds a leading position in the European engineering steel market and in a number of global niches. Sales in 2017 amounted to EUR 921 million and the company had over 3,000 employees.

Since June 2018, Ovako is part of the Japanese steel corporation Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation that employs 92,000 globally and has a revenue of EUR 37 billion. 

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansök nu

Ovako Group söker hållbarhetskoordinator med inriktning arbetsmiljö / miljö

Miljösamordnare/Miljökoordinator
Läs mer Aug 8
Ovako finns representerat i fler än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av kompontentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin.

Stålproduktionen är baserad på skrot, vilket gör Ovako till en av Nordens största konsumenter av återvunnet skrot.

Finns din passion och drivkraft inom arbetsmiljö och hållbarhet? Vill du vara en del av ett företag som enbart använder återvunnet material som basråvara och vars produkter har 80 % lägre CO2 utsläpp än motsvarande produkter? Då är det här tjänsten för dig!

På uppdrag av Ovako söker AxÖ Consulting en hållbarhetskoordinator till Ovako Group. Vi letar efter dig som brinner för hållbarhetsfrågor med fokus på arbetsmiljö och miljö.

Ovako erbjuder

Ovako är ett framåtsyftande företag med högt i tak. Här kan du förvänta dig en fartfylld arbetsplats med god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. I och med en omfattande kundplattform och fortsatta expansionsplaner finns också goda utvecklingsmöjligheter om du lyckas väl i din roll. Som anställd erbjuds du:

- En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande.
- Marknadsmässig kompensation och eget ansvar under frihet.
- Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar.
- Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare.

Arbetsbeskrivning

I denna roll blir du en del av Sustainability and Safety Ovako Group och arbetar med strategiska samt operativa hållbarhetsfrågor med inriktning mot arbetsmiljö och miljö tillsammans med Ovakos samtliga verksamheter. Inriktning på tjänsten kommer att vara antingen arbetsmiljö, miljö eller en kombination, beroende på bakgrund och kvalifikationer på den som får tjänsten.

Som hållbarhetskoordinator kommer du att agera som projektledare och samordnare inom koncernen för att utveckla företagets hållbarhetsarbete inom miljö/arbetsmiljö. Vi ser därför att du självständigt kan driva frågorna i samarbete med produktionssiterna för att skapa framåtsyftande förändringsarbete tillsammans med lokalt ansvariga medarbetare.

Vidare kommer du att proaktivt hantera förändringar inom hela verksamheten, delta i externa och interna nätverk samt hålla utbildningar för chefer och medarbetare. Du blir även en viktig del av det koncernövergripande teamet för hållbarhet, säkerhet, hälsa och miljö, där strategi, processer och arbetssätt tas fram av gruppen. I rollen som hållbarhetskoordinator kommer du även att:

- Utveckla Ovakos globala arbetsmiljö- och miljöprogram.
- Driva arbetsmiljöarbetet inom koncernen för att nå visionen på noll olyckor.
- Stötta Ovakos siter vid svåra olycksfallsutredningar, allvarliga miljöincidenter, myndighetsärenden och bedömning av kemikalier etc.
- Arbeta proaktivt vid exempelvis lagförändringar och andra krav.
- Samla in, följa upp och utvärdera insamlad data inom miljö och arbetsmiljö.

I tjänsten ingår resor till Ovakos produktionssiter, främst inom Sverige men även internationellt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå. Vidare har du tidigare erfarenhet av en liknande roll där arbete med arbetsmiljö, hållbarhet eller miljö stått i fokus. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Profilbeskrivning

Vi ser att du som söker tjänsten är en person som driver dina egna projekt och sporras av chansen att få komma med nya idéer och förslag. Som person är du pedagogisk och du gillar att arbeta med att coacha och utveckla andra. Du beskriver dig dessutom som organiserad, strukturerad och självständig. I din yrkesroll är du även lyhörd och prestigelös – för dig är målet viktigare än vägen dit.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Tjänsten är en central roll för hela Ovako Group med valfri placeringsort: Hallstahammar, Smedjebacken, Boxholm, Hällefors, Hofors, Örebro eller Karlskoga. Tjänsten ämnar tillsättas av en person.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako

Ovako är en ledande europeisk producent av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako har 10 säljenheter som finns i Europa, Asien och Amerika. Affärsområde Cromax har produktion och försäljning i Sverige, Italien, Holland och Frankrike. Stabsfunktionerna består av Group Sales, Marketing & Technology, IT, Finance and Purchasing, HR & Communication och finns placerade i Sverige.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året 3 040. För mer information besök oss på ovako.com

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansök nu

Ovako Group söker skicklig Sustainability and Safety Coordinator

Miljösamordnare/Miljökoordinator
Läs mer Maj 29
Ovako finns representerat i fler än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av kompontentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin.

Stålproduktionen är baserad på skrot, vilket gör Ovako till en av Nordens största konsumenter av återvunnet skrot.

Finns din passion och drivkraft inom arbetsmiljö och hållbarhet? Vill du vara del av ett företag som enbart använder återvunnet material som basråvara och vars produkter har 80 % lägre CO2 utsläpp än motsvarande produkter? Då är det här tjänsten för dig!

På uppdrag av Ovako söker AxÖ Consulting en Sustainability and Safety Coordinator till Ovako Group. Vi letar efter dig som brinner för hållbarhetsfrågor med fokus på arbetsmiljö och miljö.

Ovako erbjuder

Ovako är ett framåtsyftande företag med högt i tak. Här kan du förvänta dig en fartfylld arbetsplats med god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. I och med en omfattande kundplattform och fortsatta expansionsplaner finns också goda utvecklingsmöjligheter om du lyckas väl i din roll. Som anställd erbjuds du:

- En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande.
- Marknadsmässig kompensation och eget ansvar under frihet.
- Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer om hur de kan arbeta ännu effektivare.
- Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare.

Arbetsbeskrivning

I denna roll blir du en del av Sustainability and Safety Ovako Group och arbetar med strategiska samt operativa hållbarhetsfrågor med inriktning arbetsmiljö och miljö. Arbetet innebär bland annat att arbeta tillsammans med alla Ovakos verksamheter. Du kommer att agera som projektledare och samordnare inom koncernen för att ta fram bra arbetssätt och driva utvecklingsprojekt. Vi ser att du självständigt kan driva frågorna i samarbete med produktionssiterna för att skapa framåtsyftande förändringsarbete i samarbete med de lokala EHS. Du blir en viktig del av EHS-lead team, där strategi och vägen dit tas fram av gruppen.

Du kommer också att proaktivt hantera arbetet vid nya lagar eller andra krav inom hela verksamheten, delta i externa och interna nätverk samt hålla utbildningar för chefer och medarbetare. I rollen som Sustainability and Safety Coordinator kommer du även att:

- Utveckla Ovakos globala safety at work program
- Driva arbetsmiljöarbetet inom koncernen för att nå visionen på noll olyckor.
- Stötta Ovakos siter vid svåra olycksfall, komplicerade riskanalyser, bedömning av kemikalier etc.
- Arbeta proaktivt vid exempelvis lagförändringar och andra krav
- Samla in, följa upp och utvärdera insamlad data inom miljö och arbetsmiljö

I tjänsten ingår resor till Ovakos produktionssiter, främst inom Sverige men även internationellt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du är arbetsmiljöingenjör eller miljöingenjör, eller har annan relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå. Vidare har du tidigare erfarenhet av en liknande roll inom industrin där arbete med arbetsmiljö, hållbarhet och miljö stått i fokus. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Profilbeskrivning

Vi ser att du som söker tjänsten är en person som driver dina egna projekt och sporras av chansen att få komma med nya idéer och förslag. Som person är du pedagogisk och du gillar att arbeta med att coacha och utveckla andra. Du beskriver dig dessutom som organiserad, strukturerad och självständig. I din yrkesroll är du även lyhörd och prestigelös – för dig är målet viktigare än vägen dit.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Placeringsort: Örebro, Hallstahammar, Smedjebacken, Boxholm, Hällefors eller Hofors.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako

Ovako är en ledande europeisk producent av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako har 10 säljenheter som finns i Europa, Asien och Amerika. Affärsområde Cromax har produktion och försäljning i Sverige, Italien, Holland och Frankrike. Stabsfunktionerna består av Group Sales, Marketing & Technology, IT, Finance and Purchasing, HR & Communication och finns placerade i Sverige.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året 3 040. För mer information besök oss på ovako.com

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansök nu

Ovako IT söker en coachande Gruppchef

CIO, Chief Information Officer/IT-chef
Läs mer Feb 13
Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin.

Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Är du en IT-intresserad och coachande ledare som söker nya utmaningar på ett modernt och miljöorienterat företag med en välkomnande organisationskultur?  På uppdrag av Ovako IT söker AxÖ Consulting dig som vill axla rollen som Gruppchef för Systems.

Om du vill arbeta på ett företag som är långt fram i den digitala utvecklingen kan Ovako vara rätt val för dig!

Ovako tillvaratar de kvalitéer som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i denna rekrytering.

Ovako erbjuder dig:

- En stimulerande arbetsplats med goda möjligheter till karriär- och yrkesmässig utveckling.
- Marknadsmässig kompensation och eget ansvar under frihet.
- Ett omväxlande arbete där du får möjligt att växa i din profession.
- Engagerade kollegor och ett sammansvetsat arbetsteam.
- En tillåtande, stöttande och kreativ ledningsgrupp

Arbetsbeskrivning

Ovako är ett framåtsyftande företag med högt i tak och effektiva beslutsvägar. Som medarbetare kan du förvänta dig en stöttande ledningsgrupp och en fartfylld arbetsplats med stor organisatorisk drivkraft.

I Ovakos effektiviseringsarbete är IT och ny teknik viktigt. Ovako IT arbetar med infrastruktur, teknik, Helpdesk, förvaltning och utveckling av IT-system, projektledning samt telefoni. Som Gruppchef kommer du att ansvara för leverans av utvecklings- och förvaltningstjänster till företagets kunder inom ett flertal områden såsom produktionsnära system, diverse Net-applikationer med mera.

I rollen som Gruppchef Systems har du ett direkt personalansvar för medarbetare på fem orter: Hofors, Hällefors, Boxholm, Smedjebacken. I framtiden kan tjänsten även innefatta ett ansvar för medarbetare i Finland. Som Gruppchef för Systems ingår du i ledningsgruppen för Ovako IT och rapporterar till IT-direktören. I rollen ingår även deltagande i styrgrupper för projekt och förvaltning.

Tjänsten innefattar regelbundet resor till Ovakos olika siter. Valfri placeringsort med fördel med närhet till någon av siterna.

Profilbeskrivning

Vi söker en modern och stabil ledare med intresse för människor och teknik. Du är dessutom en handlingskraftig person som har nära till beslut och som ser varje medarbetare för dennes kompetens och potential. För att passa på Ovako IT behöver du tycka om att jobba både strategiskt och operativt. Det händer mycket på Ovako därför är det bra om du är flexibel och gillar förändringar. Många aktiviteter och projekt kommer att landa hos dig.

För att vara framgångsrik i tjänsten har du erfarenhet inom IT, systemutveckling i Microsoft miljö, systemförvaltning eller projektledning. Om du har arbetat med att utveckla processer och arbetssätt är detta meriterande.

Vi ser att du har erfarenhet från tjänster med personalansvar och då gärna över personalgrupper på distans. Du har även en högskole- eller universitetsexamen samt goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: IT, Gruppchef, ledare, chef, IT-system, leader, groupleader.

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako har 10 säljenheter som finns i Europa, Asien och Amerika. Affärsområde Cromax har produktion och försäljning i Sverige, Italien, Holland och Frankrike. Stabsfunktionerna består av Group Sales, Marketing & Technology, IT, Finance and Purchasing, HR & Communication och finns placerade i Sverige.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Omsättningen 2017 uppgick till 783 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året drygt 3 000. För mer information besök oss på: ovako.com

AxÖ Consulting AB har mer än 20 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansök nu