Försvarsmakten jobb i Örebro

Hitta lediga jobb hos Försvarsmakten i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Örebro.

Insatsledare FMTIS J3, taktisk och operativ ledning

Officer
Läs mer Dec 1
Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband, FMTIS, söker Insatsledare till FMTIS Stab J3 med tjänstgöringsplats Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Insatsledare på FMTIS Stab J3 verkar du på den taktiska och operativa nivån med samordning och uppföljning av förbandets genomförandeverksamhet.

I den dagliga verksamheten ingår följande uppgifter:


• Leda ledningslag inom olika områden; bl.a. FM ledningsstödsystem, orderarbete, genomgångar och uppföljning av förbandets verksamhet.
• Leda eller delta i arbetsgrupper inom både insats och produktionsrelaterade områden.
• Leda ordergivningar och lägesorienteringar.
• Genomföra planering och utveckling av verksamheten inom J3 och förbandet.
• Tjänstgöra som vakthavande befäl utanför ordinarie tjänstetid (H24) enligt ett rullande schema.
• Delta som representant vid interna och externa möten.

Om verksamheten

?J3 är den avdelning inom FMTIS som ansvarar för planering och ledning av operationer, verksamhet på kort och medellång sikt samt förbandets produktion. J3 upprätthåller även FMTIS VB-tjänst med schemaplanering och bemanning. J3 genomför beredskapsplanläggning samt rapporterar kontinuerligt FMTIS lägesbild till Försvarsmaktens Operationsledning.

Kvalifikationer


• Yrkesofficer, OF 1-2 alternativt OR 6-7.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
• B-körkort (manuell växellåda).

Personliga egenskaper

Som person är du driven och har lätt att fatta snabba beslut. Tjänsten ställer krav på god samarbetsförmåga då du kommer ha många olika kontaktytor såväl på stabs- och förbandsnivå. Du har förmågan att vara flexibel, kunna prioritera och växla mellan arbetsuppgifter. Du har god förmåga att leda både civil och militär personal. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Erfarenhet av att ha tjänstgjort på taktisk och operativ nivå.
• Erfarenhet och kännedom om Försvarsmaktens ledningsstödsystem, t.ex. ISUS och SWECCIS.
• Utbildad ledningssystemofficer eller erfarenhet från liknande tjänstgöring.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har vi medarbetarens framtid, hälsa och privatliv i omtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer höga krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för interna karriärvägar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 Övrigt

Anställningsform: tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställt i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Örebro
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningstyp: militär befattning

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, FMTIS Insatschef Nicholas McGuinness, 019-39 30 08. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Linnéa Hedin, 08-788 75 00 (växel).

ATO:s kontaktuppgifter:

OFR/S: Försvarsförbundet-F44@mil.se
SEKO: SEKO-forsvar-orebro@wips.mil.se
SACO: Saco-S-FMTIS@mil.se
OFR/O: OF-fmtis@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Ställföreträdande enhetschef 2 till FMTIS Driftenhet

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Nov 21
Ställföreträdande enhetschef 2 till FMTIS Driftenhet

Är du en lagspelare? Leder du med hjärtat och är du genuint intresserad av att få dina medarbetare att nå sin fulla potential? Är du beredd att ta konstruktiva diskussioner?

Då kan du vara den vi söker!

Om arbetsgivaren

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Försvarsmakten erbjuder dig bland annat mer semester än de flesta andra arbetsgivare, goda möjligheter till utveckling och 3h träning/vecka på arbetstid.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Förbandet FMTIS har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens driftoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 350 anställda fördelade på 8avdelningar.

Enheten

Vi arbetar ständigt för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när alla trivs och mår bra på sin arbetsplats. På Driftenheten möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Det är nu hit vi nu söker vår ställföreträdande enhetschef 2 till driftenheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som ställföreträdande enhetschef kommer du att ingå i enhetens chefsgrupp tillsammans med vår enhetschef, ställföreträdande enhetschef 1, stabschefen och vår enhetshandläggare. Du kommer att övertaledningen av enheten på order eller vid frånvaro av enhetschef och den andra ställföreträdande enhetschefen. I tjänsten kommer dock inget personalansvar att ingå.

Som ställföreträdande enhetschef 2 kommer du att i huvudsak att ansvara för enhetens operativa genomförande med fokus på produktion.

Du kommer bland annat även att:

• Förbereda och genomföra enhetens operativa rapporteringar, så som ledningscentralsgenomgångar och Commander Update Brief (CUB)
• Representera Driftenheten vid huvuddelen av förbandets stabsberedningar samt vid genomförandeledningsmöten.
Kvalifikationer

För att du ska vara aktuell för rollen som Ställföreträdande enhetschef 2 ser vi att du har en akademisk examen inom ledarskap, alternativt motsvarande inriktning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Då du kommer att arbeta som ställföreträdande enhetschef och ingå i vår chefsgrupp ser vi även att du har några års ledarskapserfarenhet.

Eftersom resor förekommer i den här rollen har vi ett krav på att du har B-körkort.

Du formulerar dig även väl i både tal och skrift på så väl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Vi ser det som meriterande om du har

- Arbetat som officer vid vårt eller annat förband inom Försvarsmakten
- Utfört utlandstjänstgöring på chefsbefattning
- Tidigare erfarenhet från att arbeta i en verksamhet som ställer höga krav på ditt säkerhets- och sekretessmedvetande
Övrigt

• Anställningsform: Tillsvidareanställning
• Sysselsättningsgrad: 100%
• Arbetsort: Örebro
• Tillträde: Enl. överenskommelse
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen lämnas av enhetschef Fredrik Maxén och HR-generalist Viktor Wihlborg. Båda nås via växeln 08-788 75 00.


Fackliga företrädare

SACO Agneta Landquist

OFR/S Per Andersson

SEKO Matz Felix

OFR/O Anna-Tuulik

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00, Ansök via www.forsvarsmakten.se/jobba/lediga-jobb

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Materielhandläggare

Redovisningsassistent
Läs mer Nov 23
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens Försvarsmakt. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer ingå i en grupp där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med övriga kollegor se till att det är ordning och reda på de materiel som vår verksamhet behöver för att vi ska kunna lösa tilldelade uppgifter. I dina arbetsuppgifter ingår uppföljning av status och redovisning av materiel samt koorinering av materielflöden. Det görs i huvudsak i våra IT-system, PRIO (SAP) och LIFT. 

Exempel på arbetsuppgifter är:


• redovisa anskaffad materiel
• redovisa interna omfördelningar av materiel
• redovisa beslutade avvecklingar av materiel
• funktionsansvarig/sammanhållande för inventeringar
• ansvarig för redovisning av inventeringar
• registervård och uppdateringar av redovisningssystem
• kontroll och koordinering av materielflöden
• beståndsredovisning av materiel
• kassaktion av materiel
• stöd till lokalt lager för godshantering

Vi erbjuder dig 
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärmöjlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål
• tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
• bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder
• lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har:


• 3-årig gymnasieutbildning
• erfarenhet av materielanskaffning och/eller materielredovisning
• mycket god datorvana och framför allt Excel
• erfarenhet av att arbetat i ett affärssystem
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska
• körkort lägst B
• svensk medborgare.

Meriterande 

• erfarenhet av logistik och materieladministration inom Försvarsmakten
• kunskap/erfarenhet av Försvarsmaktens interna redovisningssystem LIFT och PRIO
• vana att hantera sekretessbelagd information.Personliga egenskaper 
Förbandet är under ständig utveckling vilket kräver ett öppet sinne för förändringar samt din medverkan vid förbättringsarbete av rutiner och processer inom förbandets materielförsörjning. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur och noggrannhet. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Du ska ha en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har också förmåga att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och situationer samt tycker om nya utmaningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt 
Befattningen är tillsvidare som civil anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 12 december 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om begattningen är du välkommen att kontakta HR generalist Sofi Kalsson 010-3503348 eller sofi.karlsson@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Installationstekniker Larm

Installationselektriker
Läs mer Nov 17
Vill du vara med och bidra med din kunskap för ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du arbeta på en arbetsplats som präglas av hög kamratanda och hög teknisk kompetens? Är du en duktig installationstekniker som trivs med varierande arbetsuppgifter och att få arbeta med tekniska lösningar? Då är du den vi söker!

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som larmtekniker innebär ett brett spektrum av arbetsuppgifter. Det kan handla om installationer av larmkomponenteroch felsökning. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet. Du har en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor säkerställer en väl fungerande roch uppdaterad IT-miljö.

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 
Kvalifikationer

• Gymnasial utbildning med inriktning mot installation alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig
• Grunder i bestämmelser vad avser lås, beslag och installation
• Installationsvana av trådbundna larmkomponenter
• Aktuell och relevant erfarenhet av larm och CCTV komponenter samt nätverksprotokoll
• Kunskaper om bestämmelser vaseende lås, beslag och installation
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort

 
Meriterande

• Kunskaper och förståelse av nätverk och IT-infrastruktur
• Kunskaper om Ciscos nätverksprodukter
• Kryptering och säker kommunikation
• Elbehörighet

 
Personliga egenskaper
Du är en driven och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostnad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, nogrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat och ha ett gott samarbete med dina kollegor. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du behöver vara stresstålig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
Övrigt

• Heltid, tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse
• 6 månaders provanställning tillämpas för den som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten
• En del resor ingår i arbetet

Sista ansökningsdag är den 10 december 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Johanna Larsson på johanna.z.larsson@mil.se eller 019-392552.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-generalist/Systemtekniker

Systemadministratör
Läs mer Nov 7
IT-generalist/Systemtekniker till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS)

Vi söker en passionerad IT-generalist med några års erfarenhet av att arbeta med komplexa systemlösningar till tjänsten som Systemtekniker hos Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS). Förbandet ansvarar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem inom Försvarsmakten och verkar kontinuerligt i fred, kris och krig. Inom sektionen och förbandet finns det mycket goda förutsättningar att växa och utvecklas inom teknik och samtidigt göra en stor samhällsnytta.

Som Systemtekniker hos FMTIS kommer du att ingå i ett team som har ansvar för funktion och tillgänglighet i de tekniska stödsystemen som nyttjas för driftövervakning och driftledning av Försvarsmaktens strategiska nät.

Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera driftövervakning, konfigurationer, felsökning, larmsättning och förebyggande underhåll av IT-system i en komplex miljö med tyngdpunkten mot Windows server, Linux-operativ och VMware. Du kommer också att drifta nätverk- och signalskyddsutrustning samt administrera användarkonton och behörigheter. Vid incidenter genomför du och ditt team djupare felsökning, felavhjälpning och analys av eventuella felkällor i driftmiljön och stödsystemen.

För att lyckas i rollen som Systemtekniker ser Försvarsmakten att du har en bred problemlösningsförmåga, är initiativtagande, samarbetsorienterad och har en mycket god kommunikationsförmåga. Du behöver ha en KY-utbildning eller högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande samt arbetslivserfarenhet i liknande befattning/roll. Kunskaper inom kryptosystem, nätverksteknik, Windows Server, Linux och VMware är också viktiga för rollen.

Erfarenhet av att delta i IT-projekt, backupsystem och tidigare erfarenhet inom larmhantering och logganalys är meriterande.

Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling och växeltjänstgöring, beredskapstjänstgöring och resor förekommer.

Personliga egenskaper:

Vi ser att du som individ tycker om att arbeta praktiskt. Du motiveras av att få lära dig nytt och utvecklas inom ditt yrkesområde. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Då vi är mindre arbetsgrupper innebär det att vi även samarbetar över yrkesområdena. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav för denna tjänst:


• Svenskt medborgarskap krävs.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
• B-körkort Krävs.

Placering:
Tjänsten är placerad i Örebro. Arbetsplatsen är en spännande och unik plats där du kommer att vara en del av en viktig samhällsfunktion.

Ansökan:
Sista ansökningsdag är den 3 December 2023.

 

Välkommen till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS)!

Kontaktperson för detta jobb
Magnus Granath, sektionschef 019-60 103 81

För information om anställningsvillkor kontakta:
Magnus Johansson, HR-generalist 019-393500 

Fackliga företrädare FMTIS:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O
Samtliga nås genom växeln: 019-393500

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Avdelningschef med logistikinriktning

Logistikchef
Läs mer Okt 30
Vi söker just dig som i ditt ledarskap ser varje individ och kan stötta dem till att nå sin fulla potential. Du utvecklar och motiverar dina medarbetare, skapar gott arbetsklimat och verkar för att ständigt förbättra verksamheten. 
Är du den ledaren vi söker?

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din chefsroll ansvarar du för avdelningen och arbetar aktivt för att organisera, leda och utveckla avdelningen inom verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöfrågor. Du ansvarar för att på ett effektivt och följsamt sätt uppnå det uppdrag vi har. Du deltar även i ledningsgruppsarbetet där du ska bidra med en positiv utveckling till verksamheten, förbandet och Försvarsmakten i stort. 

Arbetet innebär bland annat:


• Planera avdelningens resurser och verksamhet både på kort och lång sikt
• Planera, analysera och följa upp verksamheten inom avdelningen
• Ansvara för att utveckla processer, rutiner, roll- och arbetsbeskrivningar för att effektivisera och underlätta arbetet för egen avdelning samt understödda enheter
• Rapportera löpande till enhetschef

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 
Kvalifikationer

• Du har tidigare chefserfarenhet, inklusive arbetsgivar- och personalansvar
• En akademisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren värderar likvärdigt
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort

 
Meriterande

• Yrkesofficersutbildning OF2-3/ OR 7-8 eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig
• Erfarenhet av logistik, materialadministration och redovisningssystem inom Försvarsmakten.

 
Personliga egenskaper
Du är en stabil person med mod, god kommunikatör och har lätt för att samarbeta. Du har en helhetssyn, är problemlösare och resultatorienterad. I din roll förväntas du som ledare ha ett högt säkerhetsmedvetande, ha viljan att leda och utveckla i förändring samt ett gott omdöme och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
Övrigt

• Heltid, tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse
• 6 månaders provanställning tillämpas för den som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten
• Resor ingår i arbetet.

Sista ansökningsdag är 13 november 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Cybersäkerhetsspecialist

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Okt 10
Befattningen som IT-säkerhetshandläggare tillhör staben vid Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband (FMTIS) och ingår i säkerhetsavdelningen som till huvuddel är placerade i Örebro och Enköping. 

Den moderna hotbilden är mycket komplex eftersom den innehåller aktiviteter som ligger under gränsen för vad som traditionellt kallas väpnat angrepp. Här utgör IT- och cyberarenan två viktiga delar för att förstå och för att kunna följa utvecklingen av försvaret av Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt jobb syftar ytterst till att skydda en del av den mest skyddsvärda informationen som finns i vårt land. Arbetet spänner över hela spektret; människa, teknik och administration. Nya hot och risker i omvärlden upptäcks dagligen och vår ambitionsnivå i skyddet mot dessa är högsta möjliga.

I rollen ingår att:


• Lämna stöd till övriga enheter inom förbandet genom att verka som expert i olika beredningar och inom ramen för säkerhetsskyddsanalys.
• Delta i förbandets Cybersäkerhetsråd.
• Genomföra utbildning inom IT-säkerhetsområdet.
• Genomföra analys och uppföljning av säkerhetsrapporter.
• Delta vid internkontroller inom IT-säkerhetsområdet.
• Revidera och utarbeta styrdokument (policy, rutiner och instruktioner m.m.) inom delprocess IT-säkerhet.
• Du arbetar tillsammans med IT-säkerhetschefen i kontakter med Högkvarteret och den Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten (MUST) och förväntas bygga och vidmakthålla ett brett kontaktnät inom ditt område.

KRAV
Kvalifikationer


• Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Bred kompetens inom säkerhetsskyddsområdet i allmänhet och IT- och informationssäkerhet i synnerhet.
• Erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet i rollen som t.ex. säkerhetshandläggare, IT-säkerhetsspecialist eller liknande tjänst.
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
• God förmåga att utrycka dig på engelska i tal och skrift.
• Körkort (lägst B).

Personliga egenskaper
Vi söker dig som framför allt har lätt för att samarbeta med andra samt uppvisar integritet och har förmåga att skapa och behålla förtroende. Du tar initiativ och kan självständigt driva ditt arbete i mål. Vidare är du ordningsam, noggrann och säkerhetsmedveten. Du är flexibel och lyhörd. Det är viktigt att du har en analytisk- och strukturerad förmåga samt tar dig an uppgifter med ett helhetsperspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Certifieringar t.ex. CISSP, CISA, CISM etc.
• Erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete i enlighet med ISO 27000-serien.
• Kunskaper om sekretesslagstiftning och informationsklassning.
• Erfarenhet av arbetsledning t.ex. som chef eller projektledare.
• Nuvarande eller tidigare anställning i Försvarsmakten eller en annan statlig verksamhet i en befattning inom säkerhetstjänst.
• Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem (PRIO, Vidar, ISUS etc).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltidstjänst (100%), med tillträde snarast enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte sedan tidigare är anställd inom Försvarsmakten. 

Arbetsort är Örebro. Resor inom landet förekommer.

Tjänsten är civil och inget krav på genomförd värnplikt eller motsvarande föreligger, men det ingår i anställningen att genomgå en grundläggande militär utbildning (1-3 veckor) för att erhålla kombattantstatus.

Upplysningar om befattningen
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Björn Andersson som nås via växeln 019-39 35 00.

Fackliga företrädare
SACO Agneta Landquist
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anna Tuulik 
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Cybersäkerhetsspecialist

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Okt 10
En av våra kollegor är tjänstledig för studier och vi söker därför en vikare för tjänstgöring hos oss fram till juni 2024. Befattningen som IT-säkerhetshandläggare tillhör staben vid Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband (FMTIS) och ingår i säkerhetsavdelningen som till huvuddel är placerade i Örebro och Enköping.

Den moderna hotbilden är mycket komplex eftersom den innehåller aktiviteter som ligger under gränsen för vad som traditionellt kallas väpnat angrepp. Här utgör IT och cyberarenan två viktiga delar för att förstå och för att kunna följa utvecklingen av försvaret av Sverige.

Du som arbetar med IT-säkerhet inom FM men söker en ny och större utmaning är välkommen att söka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt jobb syftar ytterst till att skydda en del av den mest skyddsvärda informationen som finns i vårt land. Arbetet spänner över hela spektrat; människa, teknik och administration. Nya hot och risker i omvärlden upptäcks dagligen och vår ambitionsnivå i skyddet mot dessa är högsta möjliga.

I rollen ingår att:


• Lämna stöd till övriga enheter inom förbandet genom att verka som expert i olika beredningar och inom ramen för säkerhetsskyddsanalys.
• Delta i förbandets Cybersäkerhetsråd.
• Vara expert i olika beredningar och lämna stöd inom ramen för bl.a. säkerhetsskyddsanalys och ackreditering av tekniska system.
• Genomföra utbildning inom IT-säkerhetsområdet.
• Genomföra analys och uppföljning av säkerhetsrapporter.
• Delta vid internkontroller inom IT-säkerhetsområdet.
• Revidera och utarbeta styrdokument (policy, rutiner och instruktioner m.m.) inom delprocess IT-säkerhet.
• Du arbetar tillsammans med IT-säkerhetschefen i kontakter med Högkvarteret och den Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten (MUST) och förväntas bygga och vidmakthålla ett brett kontaktnät inom ditt område.

KRAV
Kvalifikationer


• Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Bred kompetens inom säkerhetsskyddsområdet i allmänhet och IT- och informationssäkerhet i synnerhet.
• Erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet i rollen som t.ex. säkerhetshandläggare, IT-säkerhetsspecialist eller liknande tjänst.
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
• God förmåga att utrycka dig på engelska i tal och skrift.
• Körkort (lägst B).

Personliga egenskaper

Vi söker dig som framför allt har lätt för att samarbeta med andra samt uppvisar integritet och har förmåga att skapa och behålla förtroende. Du tar initiativ och kan självständigt driva ditt arbete i mål. Vidare är du ordningsam, noggrann och säkerhetsmedveten. Du är flexibel och lyhörd. Det är viktigt att du har en analytisk- och strukturerad förmåga samt tar dig an uppgifter med ett helhetsperspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Nuvarande eller tidigare anställning i Försvarsmakten eller en annan statlig verksamhet i en befattning inom säkerhetstjänst.
• Certifieringar t.ex. CISSP, CISA, CISM etc.
• Erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete i enlighet med ISO 27000-serien.
• Kunskaper om sekretesslagstiftning och informationsklassning.
• Erfarenhet av arbetsledning t.ex. som chef eller projektledare.
• Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem (PRIO, Vidar, ISUS etc.)

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på heltid (100%), tom 240601 med tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Arbetsort är Örebro. Resor inom landet förekommer.

Tjänsten är civil och inget krav på genomförd värnplikt eller motsvarande föreligger.

Upplysningar om befattningen
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Björn Andersson som nås via växeln 019-39 35 00.

Fackliga företrädare
SACO Agneta Landquist
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anna Tuulik
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Telefonist

Växeltelefonist
Läs mer Sep 14
Vill du ta ett nästa steg i karriären eller vara en del av något större och värdesätter att – med den du är och det du gör – få bidra till ett säkrare och bättre Sverige?

FMTIS Teletjänstavdelning behöver nu förstärkning i telefonistsektionen, där våra främstauppgifter är att förmedla diverse samtal både utanför och inom Försvarsmakten. Är du intresserad av att arbeta med service och telefonen som främsta arbetsredskap, då kan du vara just den vi söker.

Om avdelningen
Teletjänstavdelningen består idag tre sektioner, två placerade i Karlsborg och en placerad i Örebro. Avdelningens sektioner innehåller Försvarsmaktens svarsställe där vi förmedlar samtal och telekonferensbokningar samt driftsektionen som administrerar ärenden kopplat till någon av våra olika typer av telefoni. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som telefonist kommer du att ge service och information till Försvarsmaktens personal i stort men också till andra personer som ringer in till myndigheten. Du svarar på inkommande samtal och kopplar vidare till rätt mottagare när det krävs. Det innebär att du är en person som tycker om att arbeta med att ge service och har telefonen som främsta arbetsredskap i din vardag. Utöver detta är du också ansvarig för att boka och anordna telefonkonferenser. För att trivas i rollen är det viktigt att du är noggrann, stresstålig och serviceinriktad då du ansvarar för att ge korrekt och snabb service till de som ringer in till växeln. Vidare ser vi att du kan arbeta självständigt men samtidigt också trivs med att arbeta i grupp.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Utbildningar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter
• Bra balans mellan arbete och fritid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

KRAV
Kvalifikationer


• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
• Körkort B, manuell växel

Personliga egenskaper•  God kommunikativ förmåga
•  Serviceinriktad och ansvarstagande
•  God samarbetsförmåga och stresstålig
•  Noggrann

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad Heltid.
Tjänsten kan innebära en del resor inom landet.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.
Arbetsort: Örebro.

Upplysningar om befattningen
Kan lämnas av Anette Runnälv.

För upplysningar angående anställningsvillkor
Kontakta Hanna Ottosson.

Båda nås via växeln på 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner 
SACO Pär-Erik Lohman, SEKO Matz Felix, OFR/S
Martin Sparr.

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-02 Din ansökan bör innehålla CV samtansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Handläggare licenshantering

Inköpstekniker
Läs mer Sep 7
Handläggare med fokus på licenshantering innefattar flertalet aktiviteter som rör licenshantering.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som handläggare licenshantering kommer du huvudsakligen arbeta med följande ansvarsområden:


• Utföra inköp enligt rutin
• Hantera dokumentation och leverans av licensnycklar i olika format
• Bevaka förnyelser av licenser och större förändringar i programvaran och/eller licenserna
• Ha en dialog med förvaltning och användare i licensfrågor
• Omvärldsbevakning av enskilda programvaror
• Att vara ett administrativt stöd vid registrering och diarieföring 
• Större affärshandläggare med kontakt gentemot leverantörer

Du kommer att bli en del av ett team där alla hjälps åt att täcka upp på flera ansvarsområden. Teamet arbetar med ständiga förbättringar där uppdateringar av processer och rutiner är en naturlig och viktig del av arbetet.

 
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 
Kvalifikationer
Du som söker ska ha


• Teknisk utbildning som Försvarsmakten bedömer lämplig
• Förståelse för programvarulicenser
• Förståelse för olika typer av licenser samt betydelsen av olika val
• Goda kunskaper i svenska och engelska
• Svensk medborgare

 
Meriterande

• Kunskap om inköp och avtal

 
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är van att arbeta med ett eget ansvarsområde, tar ansvar och driver dina frågor så att vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, nogrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa, Du trivs med att dokumentera och att följa upp. Hos oss är det också viktigt att alla bidrar till och arbetar för ett gott arbetsklimat inom arbetsgruppen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på telefon 010-3503348. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemtekniker

Nätverkstekniker
Läs mer Aug 8
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker kommer du arbeta i en mindre grupp. Du kommer arbeta i kontakt med andra stödfunktioner, men även självständigt. Din främsta uppgift är att lösa tekniska och IT-relaterade problem. Exempel på dessa arbetsuppgifter är installation av nya klienter, uppdatering av befintliga klienter, byte av trasig utrustning, ha förståelse för nätverkskomponenter och åtgärda kringutrustning som inte fungerar. Arbetsgruppen har ett nära samarbete vilket innebär att du är beredd på att hjälpa till inom ett antal andra arbetsområden. 

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 
Kvalifikationer

• Treårig gymnasieutbildning med IT-inriktning eller annan utbildning och/eller erfarenheter som vi bedömer likvärdig
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort

 
Meriterande 

• Fördjupad kunskap inom t.ex. nätverk, serverdrift, transmission och telefoni
• Andra erfarenheter av värde kan t.ex. vara att ha arbetat som fälttekniker, driftsättare eller installatör
• Tidigare erfarenhet från militär verksamhet

 
Personliga egenskaper
Vi ser att du som individ tycker om att arbeta praktiskt och att du kan hantera varierande typer av arbetsuppgifter. Du tycker att det är motiverande att få lära dig nya saker och bli bättre inom ditt yrkesområde, men även inom angränsande yrkesområden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
Övrigt
Tjänsten är en civil befattning, heltid, tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro. Tillträde enligt överenskommelse. Resor i tjänsten och övernattning på annan ort förekommer. 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 10 september 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Julia Arvidsson på julia.arvidsson@mil.se .

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-specialist Windows serverplattformar till FMTIS

Systemförvaltare
Läs mer Jul 7
Vill du ta ett nästa steg i karriären eller vara en del av något större och värdesätter att – med den du är och det du gör – få bidra till ett säkrare och bättre samhälle/Sverige? Drivs du av att arbeta med utveckling, förvaltning och teknisk problemlösning? Då är du välkommen att söka tjänsten som IT-specialist serverplattformar hos Systemenheten, vid Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS), i Örebro.

Om Verksamheten
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Infrastrukturavdelningen, där tjänsten är placerad, förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändring och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar, samt klient- och serverlösningar. Avdelningens personal fungerar också som tekniska specialister inom dessa områden.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
• Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättningar

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens infrastruktur med höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. Du kommer bl.a att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Vidare ingår handläggning av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta med leverantörer och medverka i olika arbetsgrupper och projekt.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot design och förvaltning av säkra Windows Server miljöer för driftsövervakningsplattformar. Du kommer att ingå i ett team som även ansvarar för grundläggande IT infrastruktur såsom Linux/Unix system, virtualiseringsplattformar, nätverkskomponenter, brandväggar, kryptosystem och informationssäkerhet.

KRAV
Kvalifikationer


• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
• Goda kunskaper om Microsoft serverplattformar med följande tekniker: Group Policy, Windows Active Directory, Applocker/AppControl, Remote Desktop, RemoteApp och VDI
• Kunskaper om scripting i Windows PowerShell
• Kunskaper om virtualiseringsplattformar
• Kunskaper om Microsoft Active Directory Red Forest, Windows Server Tiering och Zero Trust
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
• B körkort.

Personliga egenskaper
Du behöver ha ett stort intresse för utveckling och IT säkerhet, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 MERITERANDE


• Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet och informationssäkerhet
• Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet
• Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
• Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av teknisk förvaltning
• Erfarenhet av driftövervakningsplattformar/produkt
• Kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
• Kännedom av säkerhetsramverk som exempel, ISO 27002, PCI DSS, CIS, STIG, NIST, MITRE SAF

Övrigt
Anställningsform tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad heltid
Arbetsort Örebro
Civil befattning
Resor förekommer i tjänsten
Tillträde snarast

Upplysningar om befattningen
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Jonna Öström, 019-39 35 00 (växel).

Information om rekryteringsprocessen
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind, 0171-157000 (växel).

Fackliga företrädare
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 0171-157000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-08-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Erfaren Säkerhetsspecialist till FMTIS

Säkerhetsansvarig, IT
Läs mer Aug 18
Vill du ta nästa steg i karriären eller vara en del av något större och värdesätter att med den du är och det du gör få bidra till ett säkrare och bättre Sverige?

Om staben
Stödjer förbandschefen i ledning, styrning och utveckling av förbandet samt stödjer och orienterar direkt underställda chefer. Leder olika operativa funktioner inom bland annat Insatsledning och planeringsfunktion, HR/personal, underrättelse- och säkerhetstjänst, kommunikation, ekonomi och logistik.

Staben leds från Örebro men finns också i Enköping. Befattningen som erfaren Säkerhetsspecialist, tillika biträdande Säkerhetschef FMTIS STAB tillhör staben vid Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband och ingår för närvarande i säkerhetsavdelningen som till huvuddel är placerad i Örebro och Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt arbete syftar ytterst till att skydda en del av den mest skyddsvärda informationen som finns i vårt land. Arbetet spänner över hela spektrat; människa, teknik och administration. Nya hot och risker i omvärlden upptäcks dagligen och vår ambitionsnivå i skyddet mot dessa är den högsta möjliga. I rollen ingår att:


• Stödja Säkerhetschefen i förekommande personalärenden
• Planera och genomföra utbildning inom Säkerhetsområdet
• Vara expert i olika beredningar och lämna stöd inom ramen för bl.a. säkerhetsskyddsplanering och personsäkerhet
• Delta vid internkontroller inom säkerhetsskyddsområdet och leda internkontrollverksamhet
• Revidera och utarbeta styrdokument (policies, rutiner och instruktioner m.m.) inom delprocess Säkerhetsskydd
• Du samarbetar bl.a. med Högkvarteret och den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) samt andra myndigheters motsvarigheter och förväntas bygga och vidmakthålla ett brett kontaktnät inom ditt område

KRAV
Kvalifikationer


• Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• Nuvarande eller tidigare anställning i Försvarsmakten eller en annan statlig verksamhet i en befattning inom säkerhetstjänsten
• Bred kompetens inom säkerhetsskyddsområdet i allmänhet och personsäkerhet i synnerhet
• Erfarenhet inom Säkerhetsområdet i rollen som t.ex. utredningsspecialist, förhörsledare eller liknande tjänst
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska
• Körkort (Lägst B)

MERITERANDE


• Brett, nationellt kontaktnät, företrädelsevis gentemot brottsbekämpande myndigheter
• Kunskaper om sekretesslagstiftning och informationsklassning
• Tidigare erfarenhet av militär säkerhetstjänst, taktisk eller operativ nivå
• Erfarenhet av myndighetssamverkan inom underrättelse- eller säkerhetstjänsten
• Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem (ISUS, PRIO, Vidar, etc)
• Erfarenhet av arbetsledning t.ex. som chef eller projektledare
• Erfarenhet att arbeta i ledningscentral eller motsvarande

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Personliga egenskaper
Vi söker dig som framför allt har lätt för att samarbeta med andra samt uppvisar integritet och har förmåga att skapa och behålla förtroende. Du tar initiativ och kan självständigt driva ditt arbete i mål. Vidare är du ordningsam, noggrann och säkerhetsmedveten. Det är viktigt att du har en analytisk- och strukturerad förmåga samt tar dig an uppgifter med ett helhetsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig


• Uppskattade anställningsförmåner som till exempel 3h träning på arbetstid, flextid och upp till 35 dagars semester beroende på din ålder
• En biträdande roll som ger dig ansvar och befogenheter inom ett mycket viktigt område
• En arbetsgivare som värnar om balans mellan arbets- och privatliv
• Kompetensutveckling genom kvalificerade utbildningar, såväl internt som externt, i vissa fall utbildningar som endast finns tillgängliga för oss i Försvarsmakten
• På sikt finns även möjlighet till annan utbildning inom underrättelse- och säkerhetsområdet

Övrigt
Arbetsort: Örebro, resor inom tjänsten förekommer, främst nationellt.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte sedan tidigare är
anställd inom Försvarsmakten.
Sysselsättnignsgrad: 100%
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten är civil och inget krav på genomförd värnplikt, motsv, föreligger, men det ingår i anställningen att genomgå en grundläggande militär utbildning (1-3 veckor) för att erhålla kombattantstatus.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Rigmor Beck-Friis eller Anders Henriksson

Båda nås via växeln 019-39 35 00

Fackliga företrädare
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Du ansöker till tjänsten genom att skicka ditt CV inklusive personligt brev senast 2023-08-28. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Ekonom med inriktning produktion till FMTIS

Förvaltningsekonom
Läs mer Jun 21
Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld har förändrats och Försvarsmakten har därför fått uppgiften att stärka Sveriges militära förmåga. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda. FMTIS är Försvarsmaktens nätoperatör med ansvar för försvarets eget nät för tele- och datatrafik. Vi ansvarar för drift och underhåll som omfattar hela kedjan, från anläggningar och transmissions- och bärarnät till applikationer, servrar och datorer. Vi har personal på alla ställen i Sverige där Försvarsmakten finns.

Vi vidareutvecklar vår ekonomiavdelning och söker en proaktiv och lösningsorienterad ekonom med produktionsinriktning till vår stab i Örebro.

Om oss
Ekonomiavdelningen vid FMTIS är en del av förbandets stab. Vår främsta uppgift är att driva ett utvecklingsinriktat ekonomiarbete på förbandet. Vi är idag sju medarbetare på avdelningen, sex ekonomer under ledning av förbandets ekonomichef. Vi söker nu en driven kollega som vill förstärka vår avdelning!

Om tjänsten
I rollen som ekonom med produktionsinriktning kommer du att arbeta rådgivande och stötta förbandets enheter och dess chefer med helhetssyn i arbetet med framtagande av budget, i uppföljning och prognostisering.

Vi redovisar på en relativt detaljerad nivå och ger stöd till våra enheter i att ta fram rapporter och mallar för relevant uppföljning. Tyngdpunkt ligger framförallt på produktionstimmar, köpta tjänster och materiel.

Förbandet rapporterar till olika uppdragsgivare vilket ger en mer komplex redovisning och vi har samarbeten med flera parter inom Försvarsmakten.

För att lyckas i rollen krävs förutom förståelse för ekonomiprocesser och ekonomistrategiskt arbete, även ett stort intresse av att förstå verksamhetens förutsättningar och kopplingen mellan verksamhet- och ekonomistyrning ur produktionsaspekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Budget, uppföljning och prognosarbete
• Ekonomiska utredningar och analyser
• Förbättringsarbete
• Stöd i vardagliga ekonomifrågor

KRAV
Kvalifikationer


• Akademisk examen inom ekonomiområdet
• Aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• Goda kunskaper i MS Officepaketet och då framförallt i Excel

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är proaktiv och lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i och förstå verksamhetens förutsättningar samt kopplingen mellan verksamhet- och ekonomistyrning ur produktionssynpunkt. För att trivas och prestera i rollen ekonom med produktionsinriktning ser vi att du är lyhörd och nyfiken, kan arbeta självständigt och har ett utvecklingsinriktat arbetssätt. Du tycker om att arbeta i team i olika frågor och har en god samarbetsförmåga.

Du är analytisk och har en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete och leverera i rätt tid. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift med förmåga att bygga förtroendefulla relationer i organisationen.  Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Erfarenhet från Försvarsmakten eller annan offentlig verksamhet med liknande arbetsuppgifter
• Erfarenhet från en större organisation/verksamhet
• Erfarenhet från tjänste- alt varuproducerande verksamhet
• Kunskap om försvarsmaktens affärssystem PRIO (är SAP i Försvarsmakten)

Övrigt
Befattningen är civil men vid anställning ingår skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, delta i utbildningar, övningar samt genomföra internationell tjänst.
I Försvarsmakten benämns tjänsten Förbandsekonom.
FMTIS har verksamhet över hela landet, så du skall även vara beredd på att tjänsten kan innebära resor och övernattning på annan ort.
Tillträde enligt överenskommelse.
Befattningen är en civil befattning, arbetsorten är Örebro
Tjänsten är en tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas.

Kontakt
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Ekonomichef Camilla Werderitsch, HR-chef Gunilla Lindsmyr nås genom växeln 019-39 35 00

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS nås samtliga genom växeln: 08-788 75 00

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2023-08-23.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

HR-generalist

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Jul 21
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens Försvarsmakt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som HR-generalist är bred och du ges möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom HR området. Du kommer börja med att bygga upp en allmän kompetens kring hur vi arbetar med HR frågor inom vår organisation för att sedan ta fullt ansvar i din roll som HR-generalist. Arbetet består bland annat av att utveckla processer, arbetssätt och rutiner inom HR området. Du arbetar konsultativt och stödjer framför allt chefer men även medarbetare i organisationen i frågor som t. ex. lönebildning och lönerevision, rekrytering, arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, lagar och avtal, policys och rutiner. Rollen som HR generalist består i huvudsak av operativt arbete men innehåller strategiska inslag.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

• Akademisk utbildning inom personalområdet eller annan erfarenhet och/eller utbildning som vi bedömer likvärdigt.
• Flerårig erfarenhet av HR relaterade arbetsuppgifter.
• Erfarenhet av att självständigt driva HR processer.
• Goda IT kunskaper.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
• Körkort klass B.

Meriterande 

• Erfarenhet av HR arbete i en statlig myndighet.
• Erfarenhet av att ha arbetat med kompetensförsörjning.
• Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar inom HR-området.

Personliga egenskaper
Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är engagerad och har förmåga att omsätta ideér till konkreta arbetsuppgifter som driver vår verksamhet framåt. Du ska vara en självgående och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostnad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Tidvis kan arbetsbelastningen vara hög vilket innebär att du ska ha en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika arbetsuppgifter och situationer samt gilla att ta dig an nya utmaningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Välkommen med din ansökan senast den 20 Augusti 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist  Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Nätverkstekniker

Nätverkstekniker
Läs mer Jun 30
Vill du vara med och bidra med din kunskap till ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du arbeta på en arbetsplats som präglas av hög kamratandra och hög teknisk kompetens? Är du en duktig nätverkstekniker som trivs med varierande arbetsuppgifter och att få arbeta med komplicerade tekniska lösningar? Då är du den vi söker! Just nu söker vi både juniora och seniora nätverkstekniker inom flera olika områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som nätverkstekniker innebär ett brett spektrum av nätverksrelaterade arbetsuppgifter. Det kan handla om konfiguration och felsökning av brandväggar, routrar och switchar. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet. Du har en viktigt roll där du tillsammans med dina kollegor säkerställer en väl fungerande och uppdaterad IT-miljö.

 
Kvalifikationer

• Akademisk utbildnig med IT inriktning eller annan eftergymnasial utbildning och/eller erfarenheter som vi bedömer likvärdig
• Aktuell och relevant erfarenhet av switchar, routrar och nätverksprotokoll
• Goda kunskaper om nätverksutrustning som brandväggar och nätverksprotokoll
• God kunskaper om nätverk och infrastruktur
• Goda kunskaper om Ciscos nätverksprodukter
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska
• Svensk medborgare
• Körkort lägst klass B

 
Meriterande

• Erfarenhet av kryptering och säker kommunikation
• Certifiering inom Cisco nätverk (ex. CCNA, CCNP, CCIE)
• Erfarenhet av att bygga och designa nätverksmiljöer
• Kunskaper om Linux/Unix
• Kunskap om Windows server och AD

 
Personliga egenskaper
Du är en driven och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är presitigelöshet, struktur, nogrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter samtidigt som det är viktigt att vara en god lagkamrat och ha ett gott samarbete med dina kollegor. Arbetsbelastningen är tidvid hög, vilket innebär att du behöver vara stresstålig.

 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort Örebro. En del resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Nätverkstekniker

Nätverkstekniker
Läs mer Jun 30
Vill du vara med och bidra med din kunskap till ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du arbeta på en arbetsplats som präglas av hög kamratandra och hög teknisk kompetens? Är du en duktig nätverkstekniker som trivs med varierande arbetsuppgifter och att få arbeta med komplicerade tekniska lösningar? Då är du den vi söker! Just nu söker vi både juniora och seniora nätverkstekniker inom flera olika områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som nätverkstekniker innebär ett brett spektrum av nätverksrelaterade arbetsuppgifter. Det kan handla om konfiguration och felsökning av brandväggar, routrar och switchar. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet. Du har en viktigt roll där du tillsammans med dina kollegor säkerställer en väl fungerande och uppdaterad IT-miljö.

Kvalifikationer

• Akademisk utbildnig med IT inriktning eller annan eftergymnasial utbildning och/eller erfarenheter som vi bedömer likvärdig
• Aktuell och relevant erfarenhet av switchar, routrar och nätverksprotokoll
• Goda kunskaper om nätverksutrustning som brandväggar och nätverksprotokoll
• God kunskaper om nätverk och infrastruktur
• Goda kunskaper om Ciscos nätverksprodukter
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska
• Svensk medborgare
• Körkort lägst klass B

 
Meriterande

• Erfarenhet av kryptering och säker kommunikation
• Certifiering inom Cisco nätverk (ex. CCNA, CCNP, CCIE)
• Erfarenhet av att bygga och designa nätverksmiljöer
• Kunskaper om Linux/Unix
• Kunskap om Windows server och AD

 
Personliga egenskaper
Du är en driven och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är presitigelöshet, struktur, nogrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter samtidigt som det är viktigt att vara en god lagkamrat och ha ett gott samarbete med dina kollegor. Arbetsbelastningen är tidvid hög, vilket innebär att du behöver vara stresstålig.

 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort Örebro. En del resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Nätverkstekniker

Nätverkstekniker
Läs mer Jun 30
Vill du vara med och bidra med din kunskap till ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du arbeta på en arbetsplats som präglas av hög kamratandra och hög teknisk kompetens? Är du en duktig nätverkstekniker som trivs med varierande arbetsuppgifter och att få arbeta med komplicerade tekniska lösningar? Då är du den vi söker! Just nu söker vi både juniora och seniora nätverkstekniker inom flera olika områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som nätverkstekniker innebär ett brett spektrum av nätverksrelaterade arbetsuppgifter. Det kan handla om konfiguration och felsökning av brandväggar, routrar och switchar. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet. Du har en viktigt roll där du tillsammans med dina kollegor säkerställer en väl fungerande och uppdaterad IT-miljö.

Kvalifikationer

• Akademisk utbildnig med IT inriktning eller annan eftergymnasial utbildning och/eller erfarenheter som vi bedömer likvärdig
• Aktuell och relevant erfarenhet av switchar, routrar och nätverksprotokoll
• Goda kunskaper om nätverksutrustning som brandväggar och nätverksprotokoll
• God kunskaper om nätverk och infrastruktur
• Goda kunskaper om Ciscos nätverksprodukter
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska
• Svensk medborgare
• Körkort lägst klass B

 
Meriterande

• Erfarenhet av kryptering och säker kommunikation
• Certifiering inom Cisco nätverk (ex. CCNA, CCNP, CCIE)
• Erfarenhet av att bygga och designa nätverksmiljöer
• Kunskaper om Linux/Unix
• Kunskap om Windows server och AD

 
Personliga egenskaper
Du är en driven och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är presitigelöshet, struktur, nogrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter samtidigt som det är viktigt att vara en god lagkamrat och ha ett gott samarbete med dina kollegor. Arbetsbelastningen är tidvid hög, vilket innebär att du behöver vara stresstålig.

 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort Örebro. En del resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Onsite tekniker

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Jun 30
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag där du kan bidra med din kunskap och personlighet till en avdelning som präglas av engagerade medarbetare med en stark sammanhållning där vi dagligen ger service till våra kunder. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för IT och en nyfikenhet att lära dig mera. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som onsite tekniker kommer du vara en av förbandets frontfigurer. Du har oftast direkt kontakt med dina kunder och din främsta uppgift är att hjälpa kunderna med tekniska och IT-relaterade problem. I denna roll arbetar du mest med felavhjälpning på plats. Exempel på arbetsuppgifter är installation av nya klienter, byte av trasig utrustning, ha kontroll på nätverkskomponenter, åtgärda kringutrustning eller mjukvara/hårdvara som inte fungerar.

 

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer


• 3 årig gymnasial utbildning med IT inriktning eller annan utblidning/kunskap som vi bedömmer likvärdigt
• Goda kunskaper inom Windows operativsystem
• Grundläggande nätverkskompetens
• Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska
• Svensk medborgare
• B-körkort

 

Det är meriterande om du även har


• Erfarenhet av första linjens support
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på engelska
• Kunskaper inom Active directory
• Erfarenhet av ITIL
• Erfarenhet av att agilt arbete, t.ex. SCRUM

 

Personliga egenskaper

Som person trivs du med att få arbeta serviceinriktat och månar om kunden och kundens behov. Du tycker det är utmanade med problemlösning och tar stort ansvar för dina kunder och ärenden. Du är van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driva dina frågar så vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du behöver ha en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat och ha förmågan att sammarbeta med olika intressenter både internt och externt.

I rollen är det viktigt med en hög integritet och förmåga att hantera viktig information. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska ha förmåga att prioritera samt vara tydlig och kommunikativ. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika verksamheter och tekniska lösningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Befattningen är tillsvidare på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Resor förekommer och är i regel planerade.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 20 Augusti 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Teknisk projektledare / teknisk expertis

Projektledare, IT
Läs mer Jun 30
Verksamhet under uppbyggnad söker förstärkning! Tekniska experter sökes till verksamhet som arbetar i projektform. 

Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens informationshantering inom Försvarsmakten. Vår verksamhet stödjer Försvarsmaktens olika verksamheter i förflyttningen till moderna privata molntjänster. Vi arbetar således i transformationsprojekt syftandes till att etablera nuvarande förmågor på ny plattform. Du bidrar med dina kompetensområden och får möjligheten att delta i spännande IT-projekt av varierande natur som ökar Sveriges försvarsförmåga.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som teknisk expert eller teknisk projektledare arbetar du tätt tillsammans med övriga kollegor i teamet där ditt primära ansvar är att stödja avseende transition och/eller transformation av ett eller flera av verksamhetens applikationer. Det innebär analys av nuvarande teknisk plattform, dialog om möjliga migreringsalternativ sett till både applikation, tekniska möjligheter och verksamhetens natur. 

Du har det övergripande ansvaret för att planera och, tillsammans med kollegor inom samma kompetensområde, genomföra transformationen. Du har ansvar för uppgiften i sin helhet, exempelvis genom att säkerställa kravspecifikationer, utarbeta migreringsplaner och processer, prioritera och besluta inom ramen för ansvaret samt samordna tekniska resurser. Du arbetar hela tiden i ett nära samarbete med resursägare och projektledningen.

Du kommer erbjudas en mentor som stödjer dig, exempelvis för att snabbare skapa kontaktnät, förstå de processer och regelverk som vi förhåller oss till, men även de plattformsförutsättningar som du i din roll behöver ta hänsyn till. 

Eftersom vi arbetar i hela transformationscykeln, kommer du även delta i samverkansdialoger med försvarsgrenar och stridskrafter avseende möjligheter för deras verksamhet och system. 

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 
Kvalifikationer
Du som söker ska ha 


• Eftergymnasial utbildning
• Övergripande kompetens inom IT-infrastruktur såsom databas, nätverk, backup, övervakning eller säkerhetshöjande produkter.
• Certifieringsgrundande kompetens inom ett eller flera av nedan nämnda teknikområden alternativt motsvarande dokumenterad erfarenhet

• Microsoft server platform, exempelvis Exchange, Sharepoint, -server, Windows server
• Identify & Access Management
• Dokument- och ärendehantering och dess migrering till webbaserad applikation
• Virtualiseringsplattformar
• Nätverk 


• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• Verkat i rollen som teknisk projektledare/teknisk expert eller ha minst 5 års erfarenhet inom dina teknikområden
• Erfarenhet av transition- eller transformationsprojekt
• Svenskt medborgarskap

 

Meriterande

• Certifiering eller dokumenterad erfarenhet inom ITIL, PM3 eller agila metoder
• Erfarenhet av att leda (del)projekt
• Transformationsprojekt i stora, komplexa, IT-miljöer
• Tidigare arbete inom offentlig sektor
• Genomförd värnplikt/GMU
• Reservofficersutbildning
• B-körkort

 
Personliga egenskaper
Som person är du trygg, har god pedagogisk förmåga och är lyhörd. Du har hög ansvarskänsla, god kommunikativ förmåga och du arbetar bra såväl i grupp som självständigt. Det här är en lagsport där vi som team tillsammans uppnår resultat och där din förmåga att arbeta självständigt är en förutsättning för framdrift i projektet.

Det är viktigt att du är serviceinriktad och har förmåga att se både helhetsbilden och relevanta detaljer. Du har även förmågan att sakligt granska information och underlag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

• Befattningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
• Befattningen medför tjänsteresor
• Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 20 Augusti 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Testledare

Testledare
Läs mer Jul 6
Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vår profession och värdegrund präglas av viljan att stödja och hjälpa, både varandra och andra. I vår värdegrund arbetar vi efter ledorden Öppenhet Resultat Ansvar. Det innebär bland annat att:

Försvarsmaktens medarbetare löser sina uppgifter tillsammans, vilket ställer stora krav på delaktighet, förtroende och trygghet. Inom försvarsmakten drivs alla uppdrag med ett tydligt mål att leverera resultat i rätt tid och till förväntad kvalitet. Alla medarbetare tar ansvar genom att vara lojala, både mot varandra och mot uppdraget.

Hos oss har du stora möjligheter att bidra till nytta och samtidigt utvecklas inom ditt kunskaps- och kompetensområde.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Testledare har du en central roll med uppgift att leda arbetet med att kvalitetssäkra systemleveranser i olika uppdrag och utvecklingsprojekt. Du ingår oftast i ett team som tillsammans säkerställer att systemlösningar och leveranser håller god kvalité och där säkerheten är en vital del av lösningen.

I rollen som Testledare planerar, samordna och leder du tester i nära samarbete med projektledning, verksamhet, utvecklare/tekniker och externa leverantörer. Du har god förmåga att agera som testledare på operativ nivå i genomförandet av tester på olika nivåer. Du har också förmåga att bidra tillsammans med andra testledare till att utveckla testområdet på strategisk nivå i form av strategi, processer och verktyg.

 Exempel på arbetsuppgifter som Testledare i projekt:


• Leda och driva testarbetet framåt genom planering och uppföljning
• Leda och organisera arbetet med att ta fram testfall och testdata
• Operativt leda genomförandet av tester på olika nivåer, tex systemtest, acceptanstest och integrationstest
• Monitorera och rapportera utfallet av tester under genomförandet till projektets intressenter tex styrgrupp och projektledning
• Kontinuerligt bidra till att stärka och förbättra testområdet avseende processer och metoder tex med utveckling av testautomation och verktyg

 
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och förmåner kopplade till träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer

• Minst 3-årig högskoleutbildning inom systemvetenskap eller datateknik, alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som Försvarsmakten bedömer vara likvärdig
• Du arbetar som Testledare idag eller har minst 4-5 års erfarenhet. Du har förvärvat dina erfarenheter i närtid. Du kan också arbeta som testare idag eller i en annan roll inom testområdet med ambition att ta en ledande roll.
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
• Svensk medborgare

 
Meriterande

• Kunskap och erfarenhet av ett eller flera testverktyg
• En eller flera certifieringar enligt ISTQB (Foundation, Advanced, Agile)
• Dokumenterad kunskap och erfarenhet av testautomation
• Erfarenhet av agilt arbetssätt, tex SAFE
• Erfarenhet av annat arbete inom Försvarsmakten
• Erfarenhet av arbete inom flera olika delar i IT-branschen, där du har haft olika roller

 

Personliga egenskaper
Du är lösningsorienterad och tycker om att samarbeta med andra för att nå uppsatta mål. Prestigelöshet och initiativtagande är naturligt för dig. Du tycker om ansvar och har en stark integritet som skapar förtroende i din omgivning. Du hanterar tempoväxlingar genom att vara förberedd, där ett strukturerat arbete lägger grunden. Vidare så är du en säkerhetsmedveten som person och har en stor personlig mognad med eget driv. Du har också en god kunskap i branschstandard inom IT generellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

• Befattningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
• Befattningen medför tjänsteresor
• Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 20 Augusti 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Projektör

Projektledare, IT
Läs mer Jun 30
FMTIS söker en Projektör för ut- och ombyggnadsprojekt för olika typer av anläggningar. Då kan det vara dig vi söker till ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten, där ditt jobb gör skillnad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för ut- och ombyggnadsprojekt för olika typer av anläggningar. Ditt arbete innebär att du rekognoserar självständigt och ibland med andra intressenter. Du planerar arbetets genomförande och är inte främmande för att själv genomföra installationer när behov finns.

Projekten består ofta av ombyggnation av telekomanläggningar där bland annat transmission, IP-lösningar, installation av hårdvara ingår. Framtagning och förändringar av anläggningsdokumentation ingår. 

 
Vi erbjuder dig
Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

 

Kvalifikationer

• Lägst gymnasieutbildning med inriktning mot teleteknik eller motsvarande
• Dokumenterade kunskaper i funktion, uppbyggnad och utbyggnadsprocess av telekommunikation
• Goda kunskaper om Försvarsmaktens telekominfrastruktur
• Erfarenhet av att leda projekt
• God förmåga att kommunicera
• Förmågan att leda och motivera 
• Körkort lägst klass B

Personliga egenskaper
Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljer och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort är Örebro. Resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Teknisk projektledare / teknisk expertis

Projektledare, IT
Läs mer Jun 30
Verksamhet under uppbyggnad söker förstärkning! Tekniska experter sökes till verksamhet som arbetar i projektform.

Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens informationshantering inom Försvarsmakten. Vår verksamhet stödjer Försvarsmaktens olika verksamheter i förflyttningen till moderna privata molntjänster. Vi arbetar således i transformationsprojekt syftandes till att etablera nuvarande förmågor på ny plattform. Du bidrar med dina kompetensområden och får möjligheten att delta i spännande IT-projekt av varierande natur som ökar Sveriges försvarsförmåga.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som teknisk expert eller teknisk projektledare arbetar du tätt tillsammans med övriga kollegor i teamet där ditt primära ansvar är att stödja avseende transition och/eller transformation av ett eller flera av verksamhetens applikationer. Det innebär analys av nuvarande teknisk plattform, dialog om möjliga migreringsalternativ sett till både applikation, tekniska möjligheter och verksamhetens natur. 

Du har det övergripande ansvaret för att planera och, tillsammans med kollegor inom samma kompetensområde, genomföra transformationen. Du har ansvar för uppgiften i sin helhet, exempelvis genom att säkerställa kravspecifikationer, utarbeta migreringsplaner och processer, prioritera och besluta inom ramen för ansvaret samt samordna tekniska resurser. Du arbetar hela tiden i ett nära samarbete med resursägare och projektledningen.

Du kommer erbjudas en mentor som stödjer dig, exempelvis för att snabbare skapa kontaktnät, förstå de processer och regelverk som vi förhåller oss till, men även de plattformsförutsättningar som du i din roll behöver ta hänsyn till. 

Eftersom vi arbetar i hela transformationscykeln, kommer du även delta i samverkansdialoger med försvarsgrenar och stridskrafter avseende möjligheter för deras verksamhet och system. 

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och förmåner kopplade till träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer

• Eftergymnasial utbildning
• Övergripande kompetens inom IT-infrastruktur såsom databas, nätverk, backup, övervakning eller säkerhetshöjande produkter.
• Certifieringsgrundande kompetens inom ett eller flera av nedan nämnda teknikområden alternativt motsvarande dokumenterad erfarenhet

• Microsoft server platform, exempelvis Exchange, Sharepoint, -server, Windows server
• Identify & Access Management
• Dokument- och ärendehantering och dess migrering till webbaserad applikation
• Virtualiseringsplattformar
• Nätverk 


• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• Verkat i rollen som teknsik projektledare/teknisk expert eller ha minst 5 års erfarenhet inom dina teknikområden
• Erfarenhet av transition- eller transformationsprojekt
• Svenskt medborgarskap

 

Meriterande

• Certifiering eller dokumenterad erfarenhet inom ITIL, PM3 eller agila metoder
• Erfarenhet av att leda (del)projekt
• Transformationsprojekt i stora, komplexa, IT-miljöer
• Tidigare arbete inom offentlig sektor
• Genomförd värnplikt/GMU
• Reservofficersutbildning
• B-körkort

 

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, har god pedagogisk förmåga och är lyhörd. Du har hög ansvarskänsla, god kommunikativ förmåga och du arbetar bra såväl i grupp som självständigt. Det här är en lagsport där vi som team tillsammans uppnår resultat och där din förmåga att arbeta självständigt är en förutsättning för framdrift i projektet.

Det är viktigt att du är serviceinriktad och har förmåga att se både helheltsbilden och relevanta detaljer. Du har även förmågan att sakligt granska information och underlag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

• Befattningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
• Befattningen medför tjänsteresor
• Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 20 Augusti 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Testledare

Testledare
Läs mer Jun 30
Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vår profession och värdegrund präglas av viljan att stödja och hjälpa, både varandra och andra. I vår värdegrund arbetar vi efter ledorden Öppenhet Resultat Ansvar. Det innebär bland annat att:

Försvarsmaktens medarbetare löser sina uppgifter tillsammans, vilket ställer stora krav på delaktighet, förtroende och trygghet. Inom försvarsmakten drivs alla uppdrag med ett tydligt mål att leverera resultat i rätt tid och till förväntad kvalitet. Alla medarbetare tar ansvar genom att vara lojala, både mot varandra och mot uppdraget.

Hos oss har du stora möjligheter att bidra till nytta och samtidigt utvecklas inom ditt kunskaps- och kompetensområde.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Testledare har du en central roll med uppgift att leda arbetet med att kvalitetssäkra systemleveranser i olika uppdrag och utvecklingsprojekt. Du ingår oftast i ett team som tillsammans säkerställer att systemlösningar och leveranser håller god kvalité och där säkerheten är en vital del av lösningen.

I rollen som Testledare planerar, samordna och leder du tester i nära samarbete med projektledning, verksamhet, utvecklare/tekniker och externa leverantörer. Du har god förmåga att agera som testledare på operativ nivå i genomförandet av tester på olika nivåer. Du har också förmåga att bidra tillsammans med andra testledare till att utveckla testområdet på strategisk nivå i form av strategi, processer och verktyg.

 Exempel på arbetsuppgifter som Testledare i projekt:


• Leda och driva testarbetet framåt genom planering och uppföljning
• Leda och organisera arbetet med att ta fram testfall och testdata
• Operativt leda genomförandet av tester på olika nivåer, tex systemtest, acceptanstest och integrationstest
• Monitorera och rapportera utfallet av tester under genomförandet till projektets intressenter tex styrgrupp och projektledning
• Kontinuerligt bidra till att stärka och förbättra testområdet avseende processer och metoder tex med utveckling av testautomation och verktyg

 
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och förmåner kopplade till träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer

• Minst 3-årig högskoleutbildning inom systemvetenskap eller datateknik, alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som Försvarsmakten bedömer vara likvärdig
• Du arbetar som Testledare idag eller har minst 4-5 års erfarenhet. Du har förvärvat dina erfarenheter i närtid. Du kan också arbeta som testare idag eller i en annan roll inom testområdet med ambition att ta en ledande roll.
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
• Svensk medborgare

 
Meriterande

• Kunskap och erfarenhet av ett eller flera testverktyg
• En eller flera certifieringar enligt ISTQB (Foundation, Advanced, Agile)
• Dokumenterad kunskap och erfarenhet av testautomation
• Erfarenhet av agilt arbetssätt, tex SAFE
• Erfarenhet av annat arbete inom Försvarsmakten
• Erfarenhet av arbete inom flera olika delar i IT-branschen, där du har haft olika roller

 

Personliga egenskaper
Du är lösningsorienterad och tycker om att samarbeta med andra för att nå uppsatta mål. Prestigelöshet och initiativtagande är naturligt för dig. Du tycker om ansvar och har en stark integritet som skapar förtroende i din omgivning. Du hanterar tempoväxlingar genom att vara förberedd, där ett strukturerat arbete lägger grunden. Vidare så är du en säkerhetsmedveten som person och har en stor personlig mognad med eget driv. Du har också en god kunskap i branschstandard inom IT generellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

• Befattningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
• Befattningen medför tjänsteresor
• Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 20 Augusti 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Förrådsmedarbetare

Lagerarbetare
Läs mer Jun 22
Nu söker vi en förrådsmedarbetare till Örebro. Du kommer ingå i ett team med god gemenskap, där samarbete samt viljan att gemensamt lösa arbetsuppgifterna är av stor vikt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som förrådsmedarbetare kommer du på ett serviceinriktat sätt ansvara för mottagning, mottagningskontroll, förrådsställning samt utlämning av materiel. Du genomför åtgärder på förnödenheter enligt gällande materielvårdsinstruktioner samt genomför redovisning i Försvarsmaktens redovisningssystem LIFT samt PRIO. Vi vill även att du bidrar med din kunskap och delaktighet i enhetens utveckling som präglas av framåtanda, lagarbete och ständiga förändringar.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha


• 3-årig gymnasial utbildning
• Erfarenhet av förrådshantering/logistikhantering
• Erfarenhet av att arbeta i ett elektroniskt logistikhanteringssystem
• Grundläggande kunskaper i Office-paketet
• Mycket god administrativ förmåga
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Truckkort A2-A4, B1, B2 samt vana av truckkörning
• B-körkort

Meriterande

• Genomförd GMU
• Erfarenhet av Försvarsmaktens materielprocess
• Erfarenhet av arbete med kundbemötande
• C-körkort
• Truckkort B3, C2, C7

Personliga egenskaper
Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör och om du har samma ambition så tror vi att du kommer trivas hos oss. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt att ha förmåga att samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-06. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-arkitekt

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Jun 30
Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vår profession och värdegrund präglas av viljan att stödja och hjälpa, både varandra och andra. I vår värdegrund arbetar vi efter ledorden Öppenhet Resultat Ansvar. Det innebär bland annat att Försvarsmaktens medarbetare löser sina uppgifter tillsammans, vilket ställer stora krav på delaktighet, förtroende och trygghet. Inom försvarsmakten drivs alla uppdrag med ett tydligt mål att leverera resultat i rätt tid och till förväntad kvalitet. Alla medarbetare tar ansvar genom att vara lojala, både mot varandra och mot uppdraget.

Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten. Vi erbjuder en flexibel roll med ett eller flera områden att specialisera sig inom.

Hos oss har du stora möjligheter att bidra till nytta och samtidigt utvecklas inom ditt kunskaps- och kompetensområde.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-arkitekt i Försvarsmakten har du en central roll som lösningsansvarig och rådgivare i olika uppdrag och utvecklingsprojekt. Du ingår i ett team som säkerställer att system- och arkitekturlösningar håller god kvalitét och där säkerheten är en vital del av lösningen.

Du hanterar funktionella och icke-funktionella krav och gör dessa till en del av den tekniska lösningen, samt ser till att arkitekturen följer lagar och förordningar. I samverkan med arkitekturteam och verksamheten tar du fram nuläge och en målbild för framtiden.

Detta är en senior roll, där du förväntas ha en bred kunskap inom IT-arkitektur och ha en god förståelse för informationshantering, informationssäkerhet och informationsarkitektur. Du kommer även att arbeta med säkerhetsarkitektur, vilket du förväntas ha erfarenhet av.

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och förmåner kopplade till träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer

• Minst 3-årig högskoleutbildning inom systemvetenskap eller datateknik, alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som Försvarsmakten bedömer vara likvärdig
• Du arbetar som IT-arkitekt, alternativt har gjort det i närtid (1-2 år), och har minst 5 års erfarenhet
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
• Svensk medborgare

 

Meriterande

• Kunskap om säkerhetsteknologier och identitetsstrategier
• Kunskap om applikationsutveckling
• Kunskap om nätsäkerhet eller logganalys
• Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, drift och förvaltning samt kompetens inom IT-infrastruktur, nätverk och operativsystem
• Erfarenhet av arbete inom flera olika delar i IT-branschen, där du har haft olika roller
• B-körkort

 

Personliga egenskaper
Du är lösningsorienterad och tycker om att samarbeta med andra för att nå uppsatta mål. Prestigelöshet och initiativtagande är naturligt för dig. Du tycker om ansvar och har en stark integritet som skapar förtroende i din omgivning. Du hanterar tempoväxlingar genom att vara förberedd, där ett strukturerat arbete lägger grunden. Du är säkerhetsmedveten som person och har stor personlig mognad med eget driv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

• Befattningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
• Befattningen medför tjänsteresor
• Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 20 Augusti 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Change Manager

Projektledare, IT
Läs mer Jun 30
Motiveras du av att driva förbättringar och processförståelse? Är du strukturerad och med stor passion för att vilja hjälpa andra, bringa ordning och skapa strukturer? Då kan det vara dig vi söker till ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten, där ditt jobb gör skillnad.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Change Manager kommer du ha en viktig roll där dina arbetsuppgifter innebär bland annat att utveckla och implementera en effektiv förändringsprocess för att minimera avbrott och risker. Du kommer att vara spindeln i nätet som samarbetar nära beslutsfattare pch team med IT-tekniker och specialister. I tjänsten kan du också få samordna, prioritera och koordinera inkomna förändringsbeställningar i enlighet med fastställda tidsramar som är beslutade och kommunicerade. Du kommer också få en viktig roll att kommunicera och utbilda om processen till olika berörda intressenter.

I rollen förväntas du genomföra aktiviteter som berör förändringshanteringen i enlighet med ITIL-ramverket. Hos oss kommer du att få samarbeta med andra Process Managers för att främja en bra processutveckling. Vi är precis i införandet av en förändringshantering, vilket innebär att du kommer att få utveckla arbetssätt, processer samt rutiner kring detta.

Din uppgift är att leda, inspirera, utveckla och engagera under införandet av en förändringshantering så att vi kan implementera våra kunders behov på ett strukturerat sätt.

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer

• Relevant utbildning inom IT, teknik eller liknanade områden 
• Erfarenhet av att arbeta som Change Manager eller i en liknande roll inom ITIL-ramverket
• Goda kunskaper om ITIL-processer
• Erfarenhet inom it-drift och/eller systemförvaltning
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Svensk medborgare
• B-körkort

 

Meriterande

• Erfarenhet av ärendehanteringssystem
• Erfarenhet av agila arbetssätt inom team
• Erfarenhet av att koordinera arbetsuppgifter
• Erfarenhet av att utveckla processarbete
• Kännedom om PM3

 

Personliga egenskaper
Du behöver vara en person som är nyfiken, driven och initiativrik och som får jobbet gjort utan beskostnad på kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, nogrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som det är viktigt att vara en god lagkamrat.

Arbetsbelastningen är tidvis hög, vilket innebär att du behöver kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har också en förmåga att snabbt sätta dig in i olika situationer och hantera komplexa utmaningar. Då vi ibland har arbetsuppgifter förlagda utanför kontoret behöver du kunna resa i tjänsten, där även övernattningar på annan ort förekommer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Befattningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Nätverkstekniker

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Jul 3
Vill du vara med och bidra med din kunskap till ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du arbeta på en arbetsplats som präglas av hög kamratandra och hög teknisk kompetens? Är du en duktig nätverkstekniker som trivs med varierande arbetsuppgifter och att få arbeta med komplicerade tekniska lösningar? Då är du den vi söker! Just nu söker vi både juniora och seniora systemtekniker inom flera olika områden.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för delar av Försvarsmaktens IT-system. Dina arbetsuppgifter är förvaltning av system, felsökning, olika typer av installationer, hantera back-up samt optimering och förändring av Windows server. Du är även delaktig vid planering och nyutveckling av system.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Tjänsten innebär ett kontinuerligt lärande av nya tekniker och produkter allt i en anda att vi ska stärka Sveriges försvar. Vill du lägga tid på omvärldsbevakning och djupgående problemanalys är det möjligt. Medarbetare inom Försvarsmakten ges tid till vidareutveckling både internt och externt.

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 
Kvalifikationer

• Akademisk utbildnig med IT inriktning eller annan eftergymnasial utbildning och/eller erfarenheter som vi bedömer likvärdig
• Erfarenhet av Microsoft Windows Server
• God förmåga att uttrycka tal och skrift både på svenska och engelska
• Svensk medborgare
• Körkort lägst klass B

 
Meriterande

• Erfarenhet av VMware
• Erfarenhet av Exchange
• Erfarenhet av
• Erfarenhet av Certifikatshantering
• Erfarenhet av PKI
• Erfarenhet av Infrastruktur
• Erfarenhet av backup

 

Personliga egenskaper
Som person har du förmågan att arbeta både i team och självständigt. Du är presitigelös, nogrann, hjälpsam, har god analytisk förmåga, strävar efter att arbeta med hög kvalité och har ett stort IT-intresse. Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt är det viktigt att du är engagerad och har förmågan att omsätta idéer till konkreta arbetsuppgifter som driver verksamheten framåt. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Arbetsbelastningen är tidvid hög, vilket innebär att du behöver vara stresstålig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort Örebro. En del resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Onsite tekniker

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Jul 3
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag där du kan bidra med din kunskap och personlighet till en avdelning som präglas av engagerade medarbetare med en stark sammanhållning där vi dagligen ger service till våra kunder. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för IT och en nyfikenhet att lära dig mera. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som onsite tekniker kommer du vara en av förbandets frontfigurer. Du har oftast direkt kontakt med dina kunder och din främsta uppgift är att hjälpa kunderna med tekniska och IT-relaterade problem. I denna roll arbetar du mest med felavhjälpning på plats. Exempel på arbetsuppgifter är installation av nya klienter, byte av trasig utrustning, ha kontroll på nätverkskomponenter, åtgärda kringutrustning eller mjukvara/hårdvara som inte fungerar.

 

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer


• 3 årig gymnasial utbildning med IT inriktning eller annan utblidning/kunskap som vi bedömmer likvärdigt
• Goda kunskaper inom Windows operativsystem
• Grundläggande nätverkskompetens
• Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska
• Svensk medborgare
• B-körkort

 

Det är meriterande om du även har


• Erfarenhet av första linjens support
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på engelska
• Kunskaper inom Active directory
• Erfarenhet av ITIL
• Erfarenhet av att agilt arbete, t.ex. SCRUM

 

Personliga egenskaper

Som person trivs du med att få arbeta serviceinriktat och månar om kunden och kundens behov. Du tycker det är utmanade med problemlösning och tar stort ansvar för dina kunder och ärenden. Du är van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driva dina frågar så vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du behöver ha en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat och ha förmågan att sammarbeta med olika intressenter både internt och externt.

I rollen är det viktigt med en hög integritet och förmåga att hantera viktig information. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska ha förmåga att prioritera samt vara tydlig och kommunikativ. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika verksamheter och tekniska lösningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Befattningen är tillsvidare på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Resor förekommer och är i regel planerade.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 20 Augusti 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-specialist

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Jun 30
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag där du kan bidra med din kunskap och personlighet till en avdelning som präglas av engagerade medarbetare med en stark sammanhållning där vi dagligen ger service till våra kunder. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att delta i drift/utveckling av IT-infrastruktur som har höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. Arbetsuppgifterna innehåller allt från drift till utveckling av IT-system.

Du kommer att ingå i ett team som arbetar med Microsoftbaserade produkter, Linux/Unix system, virtualiseringsplattformar, nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem.

Vi söker flera personer där några eller flera av följande kompetensinriktningar är intressanta:


• Windows Server
• Linux
• Nätverk

 

Vi erbjuder dig
Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

 

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper som Försvarsmakten kan bedöma som likvärdiga
• Mycket goda kunskaper om Windows serverplattformar, Group Policy, PowerShell och Windows AD
• Mycket goda kunskaper om Linux plattformar
• Goda kunskaper om scripting och automatisering
• Goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
• Goda kunskaper om nätverk och brandväggar
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
• Kunskaper om IT-säkerhet, kryptering och certifikat
• Kunskaper om virtualiseringsplattformar

 
Meriterande

• Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet
• Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga säkerhetskrav
• Kunskaper om övervakningsplattformar (SNMP, Syslog mm)

 
Personliga egenskaper
Du har ett stort intresse för utveckling, drivas av tekniska problemlösningar och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser helheten såväl som deltaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen, social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Om du ej har all erfarenhet som efterfrågas men kan väga upp med att vara driven- sök!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Örebro. Resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Nätverkstekniker

Nätverkstekniker
Läs mer Jul 3
Vill du vara med och bidra med din kunskap till ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du arbeta på en arbetsplats som präglas av hög kamratandra och hög teknisk kompetens? Är du en duktig nätverkstekniker som trivs med varierande arbetsuppgifter och att få arbeta med komplicerade tekniska lösningar? Då är du den vi söker! Just nu söker vi både juniora och seniora nätverkstekniker inom flera olika områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som nätverkstekniker innebär ett brett spektrum av nätverksrelaterade arbetsuppgifter. Det kan handla om konfiguration och felsökning av brandväggar, routrar och switchar. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet. Du har en viktigt roll där du tillsammans med dina kollegor säkerställer en väl fungerande och uppdaterad IT-miljö.

 
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer

• Akademisk utbildnig med IT inriktning eller annan eftergymnasial utbildning och/eller erfarenheter som vi bedömer likvärdig
• Aktuell och relevant erfarenhet av switchar, routrar och nätverksprotokoll
• Goda kunskaper om nätverksutrustning som brandväggar och nätverksprotokoll
• God kunskaper om nätverk och infrastruktur
• Goda kunskaper om Ciscos nätverksprodukter
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska
• Svensk medborgare
• Körkort lägst klass B

 
Meriterande

• Erfarenhet av kryptering och säker kommunikation
• Certifiering inom Cisco nätverk (ex. CCNA, CCNP, CCIE)
• Erfarenhet av att bygga och designa nätverksmiljöer
• Kunskaper om Linux/Unix
• Kunskap om Windows server och AD

 
Personliga egenskaper
Du är en driven och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är presitigelöshet, struktur, nogrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter samtidigt som det är viktigt att vara en god lagkamrat och ha ett gott samarbete med dina kollegor. Arbetsbelastningen är tidvid hög, vilket innebär att du behöver vara stresstålig.

 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort Örebro. En del resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Nätverkstekniker

Nätverkstekniker
Läs mer Jul 3
Vill du vara med och bidra med din kunskap till ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du arbeta på en arbetsplats som präglas av hög kamratandra och hög teknisk kompetens? Är du en duktig nätverkstekniker som trivs med varierande arbetsuppgifter och att få arbeta med komplicerade tekniska lösningar? Då är du den vi söker! Just nu söker vi både juniora och seniora nätverkstekniker inom flera olika områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för delar av Försvarsmaktens IT-system. Dina arbetsuppgifter är förvaltning av system, felsökning, olika typer av installationer, hantera back-up samt optimering och förändring av Windows server. Du är även delaktig vid planering och nyutveckling av system.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Tjänsten innebär ett kontinuerligt lärande av nya tekniker och produkter allt i en anda att vi ska stärka Sveriges försvar. Vill du lägga tid på omvärldsbevakning och djupgående problemanalys är det möjligt. Medarbetare inom Försvarsmakten ges tid till vidareutveckling både internt och externt.

 
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 
Kvalifikationer

• Akademisk utbildnig med IT inriktning eller annan eftergymnasial utbildning och/eller erfarenheter som vi bedömer likvärdig
• Erfarenhet av Linux server
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Svensk medborgare
• Körkort lägst klass B

 
Meriterande

• Erfarenhet av VMware
• Erfarenhet av Exchange
• Erfarenhet av
• Erfarenhet av Certifikatshantering
• Erfarenhet av PKI
• Erfarenhet av Infrastruktur
• Erfarenhet av backup

 

Personliga egenskaper
Som person har du förmågan att arbeta både i team och självständigt. Du är presitigelös, nogrann, hjälpsam, har god analytisk förmåga, strävar efter att arbeta med hög kvalité och har ett stort IT-intresse. Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt är det viktigt att du är engagerad och har förmågan att omsätta idéer till konkreta arbetsuppgifter som driver verksamheten framåt. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Arbetsbelastningen är tidvid hög, vilket innebär att du behöver vara stresstålig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort Örebro. En del resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson på sofi.karlsson@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

WDM-projektör

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Jun 26
Om tjänsten 

Vår verksamhet växer och vi söker därför förstärkning!

Vi söker en person som vill vara med oss på vår spännande resa med att förvalta och utveckla dagens WDM-nät.

Du kommer bli en viktig del i vårt team, där ett tätt samarbete är avgörande för att lyckas i din roll.

Tjänsten innebär samarbeten inom Försvarsmaktens Telekommunikations-och Informationssystemsförband (FMTIS) men också med övriga förband samt andra myndigheter och civila aktörer.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill ansvara för att sammanhålla avdelningens WDM tjänsteplanering i förvarets telenät (FTN). I tjänsten ingår, nätplanering, dokumentation samt att utgöra remissinstans inom förvaltningen. I tjänsten ingår även att lämna tekniskt stöd till förbandets förvaltningsledning samt delta vid anskaffning av ny utrustning i syfte att säkerställa funktionalitet. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra inom Försvarsmakten, Försvarsmaktens Materiel Verk (FMV) och försvarsindustrin.

 

Vi erbjuder dig följande

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
• Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.


KRAV
Kvalifikationer


• Minst gymnasial utbildning
• Erfarenhet av våglängdsplanering
• Erfarenhet av gårdagens och dagens WDM-nät (Wavelength Division Multiplexing)
• God kommunikativ förmåga
• Van att arbeta i Microsoft Office
• Lätt att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• B-körkort

Personliga egenskaper
Du har ett stort intresse för teknik och har en djup teknisk bakgrund som gör att du kan ställa rätt frågor för att tillgodose användares behov. Du är ansvarstagande, serviceinriktad och har lätt för att förstå helheten. Som person är du lösningsorienterad, strukturerad och är lyhörd.

I perioder bedrivs arbetet med hög intensitet och under tidspress, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta effektivt och prioritera utan att göra avkall på kvalitet. Du har hög ansvarskänsla, god kommunikativ förmåga och du arbetar bra såväl i grupp som självständigt.

Du behöver inte kunna allt men du ska vara nyfiken, flexibel och öppen!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE


• Eftergymnasial utbildning
• God samordningsförmåga
• Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor
• FTN


Övrigt:

I Försvarsmakten benämns befattningen produktionsingenjör.

Anställningen är en civil tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Örebro

Befattningen medför tjänsteresor både över dagen men även längre perioder.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Upplysningar:

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Liselotte Runebert på telefon 08-788 75 00 (växel). För information om anställningsvillkor kontakta HR-Generalist Karin Lind på 08-788 75 00 (växel).

 

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Heikki Videll

 

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00


Välkommen med din ansökan senast 2023-07-03.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Fortifikationsofficer

Officer
Läs mer Maj 25
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningen innebär att du kommer ingå i förbandets stab. Du ansvarar under avdelningschefen för planering, genomförande, uppföljning samt utveckling av förbandets infrastruktur, skyddsteknik och fortifikation. Du kommer även ansvara för att stödja verksamheten med att hantera anskaffning, vidmakthållande och aveckling av infrastrukturen inom förbandets ansvarsområde. Utöver rollen som fortifikationsofficer ska du kunna verka som planeringsofficer inom staben.

Exempel på arbetsuppgifter är

• Ansvara för att handlägga och sammanhålla dokumentation enligt fortifikationsverkets huvudprocesser 
• Stödja chef med att sammanhålla delprojekt inom fortifikation
• Stödja plansektionen med att utarbeta långsiktig planering
• Företräda och leda funktionen vid beredningar och arbetsgrupper
• Vara en del av förbandets beredskapsorganisation

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Krav
Du som söker ska ha


• Officer- eller specialistofficersexamen OF 2-3, OR 7-8
• Utbildning och/eller erfarenhet inom fortifikationsområdet
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Lägst B-körkort

Meriterande

• Erfarenhet av stabtjänst på förbandsnivå
• Erfarenhet av ärendebaserad samt processbaserad arbetsmetod
• Kunskap om informationssäkerhet och säkerhetsskyddsstiftning
• Vana att samverka med andra förband

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas inom ditt eget ansvarsområde samtidigt som du har en vilja att påverka utvecklingen inom förbandet som helhet. Du är van att självständigt fatta beslut, ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. De resultat du levererar är genomarbetade, samverkade och med god kvalité. Samtidigt behöver du vara ödmjuk, lyhörd och ha förmåga att kommunicera med olika personlighetstyper. För oss är det viktigt att alla tar ansvar och vårdar det förtroende varje medarbetares befattning innebär. Att alla visar respekt till varandra och bidrar positivt till gruppens förmåga och resultat ser vi som en självklarhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse. En del resor ingår i arbetet.

Välkommen med din ansökan senast den 16 juni 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson telefon 010-3503348.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Ekonom med inriktning produktion

Produktionsekonom
Läs mer Maj 24
Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld har förändrats och Försvarsmakten har därför fått uppgiften att stärka Sveriges militära förmåga. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda. Vi vidareutvecklar vår ekonomiavdelning och söker en proaktiv och lösningsorienterad ekonom med produktionsinriktning till vår stab i Örebro.

Om oss
Ekonomiavdelningen vid FMTIS är en del av förbandets stab. Vår främsta uppgift är att driva ett utvecklingsinriktat ekonomiarbete på förbandet. Vi är idag sju medarbetare på avdelningen, sex ekonomer under ledning av förbandets ekonomichef. Vi söker nu en driven kollega som vill förstärka vår avdelning!


Om tjänsten
I rollen som ekonom med produktionsinriktning kommer du att arbeta rådgivande och stötta förbandets enheter och dess chefer med helhetssyn i arbetet med framtagande av budget, i uppföljning och prognostisering.  

För att lyckas i rollen krävs förutom förståelse för ekonomiprocesser och ekonomistrategiskt arbete, även ett stort intresse av att förstå verksamhetens förutsättningar och kopplingen mellan verksamhet- och ekonomistyrning ur produktionsaspekt. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Budget, uppföljning och prognosarbete

• Ekonomiska utredningar och analyser
• Förbättringsarbete
• Stöd i vardagliga ekonomifrågor

KRAV
Kvalifikationer• Akademisk examen inom ekonomi
• Aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• Minst 3 års erfarenhet från tjänste- alt varuproducerande verksamhet
• Goda kunskaper i MS Officepaketet och då framförallt i Excel

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är proaktiv och lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i och förstå verksamhetens förutsättningar samt kopplingen mellan verksamhet- och ekonomistyrning ur produktionssynpunkt.
För att trivas och prestera i rollen ekonom med produktionsinriktning ser vi att du är lyhörd och nyfiken, kan arbeta självständigt och har ett utvecklingsinriktat arbetssätt. Du tycker om att arbeta i team i olika frågor och har en god samarbetsförmåga. Du är analytisk och har en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete och leverera i rätt tid. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift med förmåga att bygga förtroendefulla relationer i organisationen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Erfarenhet från Försvarsmakten eller annan offentlig verksamhet med liknande arbetsuppgifter
• Erfarenhet från en större organisation/verksamhet
• Kunskap om försvarsmaktens affärssystem PRIO (är SAP i Försvarsmakten)

Övrigt
Anställningsform                 Tillsvidare med 6 månaders provanställning tillämpas
Sysselsättningsgrad           Heltid
Arbetsort                                Örebro
Befattning                              Civil
Tillträdesdatum                    Efter överenskommelse

I Försvarsmakten benämns tjänsten Förbandsekonom.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Camilla Werderitsch,
Gunilla Lindsmyr
Dzenana Gustafsson

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Martin Strömquist 

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag är 2023-06-12

       

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Verksamhetssamordnare Infrastruktur

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 25
Om tjänsten 

Vill Du jobba med fastigheter och har god kunskap och erfarenhet i Försvarsmaktens Fortifikations-/INFRA process, då är du välkommen till Försvarsmaktens telekommunikations och informationssystemförband (FMTIS) som nu söker en Verksamhetssamordnare Infrastruktur med placeringsort Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ska verka som verksamhetssamordnare Fortifikations-/INFRA process  inom förbandet FMTIS som har sin verksamhet spridd på 30-tal orter inom Sverige.

I dina arbetsuppgifter kommer du i din roll som verksamhetssamordnare att handlägga och samordna fortifikations- och övrig infraärenden med huvudinriktning av förbandets inplaceringar av externa aktörer.

I dina arbetsuppgifter ingår tjänsteresor där du i din roll som verksamhetssamordnare ska kunna leda möten och ta fram beslutsunderlag för underhåll anpassningar av lokaler och mark för FMTIS verksamhet. Du ska även kunna vara rådgivande inom FMTIS avseende Försvarsmaktens Fortifikations- och INFRA process.   

Vi erbjuder dig följande
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal 
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
• Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

• Försvarsmaktens Fortifikatoriska utbildning. Alternativt har du förvärvat vad arbetsgivaren bedömer likvärdiga och relevanta kunskaper på annat sätt
• God kunskap och erfarenhet inom Försvarsmaktens Fortifikation/INFRA process på central och lokal nivå. 
• B-körkort 
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
• God datavana. 

Personliga egenskaper
Du har många kontakter internt och externt, därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta.

Du är ansvarstagande och självständig med god förmåga att arbeta strukturerat, men är också van att arbeta i förändring och att vara flexibel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• Erfarenhet  och kunskap om Försvarsmaktens verksamhet 
• Erfaren att leda projekt och möten 
• Kunskap och erfarenhet kring Fortifikationsverkets och Försvarets Materielverks processer vid anskaffning av byggnader till Försvarsmaktens verksamhet
• Erfarenhet av Försvarsmaktens säkerhets- och sekretesshantering
• Kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens datasäkerhetssystem ISUS

 Övrigt
Anställningen är en civil  tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Placeringsort: Örebro

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Resor i tjänsten krävs, både dagsresor och med övernattning

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Wallinder på 019-39 35 00 (växel).. För information om anställningsvillkor kontakta HR-Generalist Emma Eriksson på 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix 

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Säkerhetsofficer vid säkerhetsavdelningen FMTIS

Officer
Läs mer Maj 5
Säkerhetsavdelningen tillhör staben och leder och samordnar säkerhetsskyddstjänsten under säkerhetschefen.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som säkerhetsofficer arbetar du inom hela området säkerhetsskyddstjänst.

Du deltar i planering och genomförande av säkerhetsskyddstjänsten. Du kommer främst genomföra uppgifter inom personalsäkerhet, säkerhetsskyddsplanering, informationssäkerhet och fysisk säkerhet.

Som stabsofficer kommer du självständigt handlägga förekommande ärenden och förbereda dessa för beslut. Du kommer även delta som säkerhetsavdelningens representant i gemensamma beredningar inom staben och i olika arbetsgrupper. Du kommer stödja verksamhetsutövare i olika ärenden inom säkerhetsskyddet, t. ex. säkerhetsskyddsplanering. Du kommer även självständigt eller tillsammans med andra utbilda personal i säkerhetsskydd.

 
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 
Kvalifikationer
Du som söker ska ha;


• Genomförd officersutbildning.
• Säkerhetsutbildad vid FM UndSäkC eller motsvarande utbildning inom området säkerhetsskydd.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Svenskt medborgarskap.
• Körkort klass B.

 
Meriterande

• Erfarenhet av tjänstgöring i militära säkerhetstjänsten på central eller regional nivå eller inom motsvarande område vid annan statlig myndighet.
• Genomförd säkerhetsofficerskurs (SOK) vid FM UndSäkC.
• Erfarenhet av arbete i ISUS.

 
Personliga egenskaper
Vi söker dig med hög integritet och som åtnjuter organisationens förtroende.  Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har mycket god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Du har en utvecklad analytisk förmåga och kan identifiera tidskritiska arbetsuppgifter och prioritera mellan dessa.

Säkerhetsskyddstjänsten inom Försvarsmakten genomförs i enlighet med gällande författningar inom säkerhetsskyddsområdet och du har goda kunskaper om dessa.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
Övrigt
Tjänsten är en militär befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2023. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt intyg på genomförd säkerhetsskyddsutbildning. Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Sofi Karlsson via växeln på telefon 010-3503348.

Välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemtekniker IT-drift

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Maj 8
Försvarsmakten söker en systemtekniker för IT-drift till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS). Förbandet ansvarar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem inom Försvarsmakten och verkar kontinuerligt i fred, kris och krig. Som systemtekniker hos FMTIS kommer du att ingå i ett team som har ansvar för funktion och tillgänglighet i de tekniska stödsystemen som nyttjas för driftövervakning och driftledning av Försvarsmaktens strategiska nät.

Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera driftövervakning, konfigurationer, felsökning, larmsättning och förebyggande underhåll av IT-system i en komplex miljö med tyngdpunkten mot Windows server, Linux-operativ och VMware. Du kommer också att drifta nätverk- och signalskyddsutrustning samt administrera användarkonton och behörigheter. Vid incidenter genomför du och ditt team djupare felsökning, felavhjälpning och analys av eventuella felkällor i driftmiljön och stödsystemen.

För att lyckas i rollen som systemtekniker ser Försvarsmakten att du har en bred problemlösningsförmåga, är initiativtagande, samarbetsorienterad och har en mycket god kommunikationsförmåga. Du behöver ha en KY-utbildning eller högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande samt arbetslivserfarenhet i liknande befattning/roll. Kunskaper inom kryptosystem, nätverksteknik, Windows Server, Linux och VMware är också viktiga för rollen.

Erfarenhet av ledarskap i IT-projekt, backupsystem och tidigare erfarenhet inom larmhantering och logganalys är meriterande. Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling och växeltjänstgöring, beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma.

Personliga egenskaper

Vi ser att du som individ tycker om att arbeta praktiskt. Du motiveras av att få lära dig nytt och utvecklas inom ditt yrkesområde. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Då vi är mindre arbetsgrupper innebär det att vi även samarbetar över yrkesområdena. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav för denna tjänst


• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
• Svenskt medborgarskap krävs.
• B-körkort är ett krav för tjänsten.

 

Krav för denna tjänst


• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
• Svenskt medborgarskap krävs.
• B-körkort.

Kontaktperson för detta jobb
Magnus Granath, sektionschef (019-60 103 81)

För information om anställningsvillkor kontakta:
Magnus Johansson, HR-generalist 019-393500 

Fackliga företrädare FMTIS:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås genom växeln: 019-393500

Sista ansökningsdag:
2023-06-04

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Kommunikatör som vill bidra till Sveriges försvar

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Maj 17
FMTIS söker kommunikatör med inriktning mot internkommunikation som vill bidra till Sveriges försvar. Tjänsten är placerad i Örebro.

Om tjänsten

Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld har förändrats och Försvarsmakten har därför fått uppgiften att stärka Sveriges militära förmåga. En av våra viktiga uppgifter är att vara berätta om vår verksamhet för omvärlden, för att informera, men också för att attrahera avgörande kompetenser till vårt förband, som kan bidra till Sveriges försvar.  

Kommunikationsavdelningen vid FMTIS består idag av fem kommunikatörer och en kommunikationschef. Nu söker vi dig som vill göra skillnad för Sverige, och som med din nyfikenhet och erfarenhet kan göra oss bättre. Vi är ett kreativt, prestigelöst och framåtsträvande team som jobbar tätt ihop, vi hjälper alltid till när vi behövs och vi skrattar mycket tillsammans!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 Som kommunikatör hos oss kommer du att arbeta med vår interna kommunikation. Det kan handla om arbete med våra interna kanaler, stöd till chefer och verksamheter och övrigt förekommande arbete på vår avdelning. Du samarbetar tätt med avdelnings övriga medarbetare, och får stöd i arbetet av den kommunikatör som har det strategiska ansvaret för vår interna kommunikation. Då vi finns på fler än 30 orter runt om i Sverige kommer ditt arbete innefatta resor inrikes.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera och du kommer bland annat att arbeta med följande


• Planera och producera kommunikationsaktiviteter och innehåll till våra olika kanaler (intranät, sociala medier, webb, nyhetsbrev, podcasts, trycksaker, presentationer)
• Intervjua, skriva och publicera texter, både korta notiser, manus och längre artiklar
• Stödja kollegor med att planera och målgruppsanpassa kommunikation och innehå
• Övrigt förekommande arbete på vår avdelning

Vad vi erbjuder

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.

Kvalifikationer  


• Eftergymnasial utbildning med koppling till kommunikation
• Minst 2 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av internkommunikationsarbete
• Mycket god stilistisk och kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska
• Erfarenhet av kommunikationsarbete i statlig myndighet
• B-körkort

Meriterande


• Kunskaper i EpiServer och Sharepoint
• Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
• Kunskaper i Adobe CS Suite
• Vana att hålla föreläsningar och tala inför stora grupper
• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av fotografering

Personliga egenskaper

För den här tjänsten tror vi framförallt att du är självständig, driven och ansvarstagande. Vi hoppas också att du är serviceinriktad och har en god förmåga att se helheter och samband. Du kommer gärna med nya idéer, har lätt för att samarbeta och har god social kompetens.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer om oss?

Sök på ”FMTIS” på Spotify, så hittar du både våra externa poddar där vi berättar om förbandet, och vår interna podcastserie ”Hörbarhet femma”.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten Kommunikatör

Befattningen är en tillsvidareanställning

Arbetsort: Örebro.

Välkommen med din ansökan senast 230530. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev med motivering till varför du vill ha den här tjänsten, och vad som gör dig lämpad för den.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Kommunikationschef Malin Brauer, 070-8485178. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO, Per Lohman

OFR/S, Martin Sparr

SEKO, Matz Felix

Samtliga nås på telefon via växeln 019-39 35 00. 

 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.  

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Kommunikatör som vill bidra till Sveriges försvar

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Maj 16
FMTIS söker kommunikatör med inriktning mot internkommunikation som vill bidra till Sveriges försvar. Tjänsten är placerad i Örebro.

Om tjänsten

Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld har förändrats och Försvarsmakten har därför fått uppgiften att stärka Sveriges militära förmåga. En av våra viktiga uppgifter är att vara berätta om vår verksamhet för omvärlden, för att informera, men också för att attrahera avgörande kompetenser till vårt förband, som kan bidra till Sveriges försvar.  

Kommunikationsavdelningen vid FMTIS består idag av fem kommunikatörer och en kommunikationschef. Nu söker vi dig som vill göra skillnad för Sverige, och som med din nyfikenhet och erfarenhet kan göra oss bättre. Vi är ett kreativt, prestigelöst och framåtsträvande team som jobbar tätt ihop, vi hjälper alltid till när vi behövs och vi skrattar mycket tillsammans!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 Som kommunikatör hos oss kommer du att arbeta med vår interna kommunikation. Det kan handla om arbete med våra interna kanaler, stöd till chefer och verksamheter och övrigt förekommande arbete på vår avdelning. Du samarbetar tätt med avdelnings övriga medarbetare, och får stöd i arbetet av den kommunikatör som har det strategiska ansvaret för vår interna kommunikation. Då vi finns på fler än 30 orter runt om i Sverige kommer ditt arbete innefatta resor inrikes.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera och du kommer bland annat att arbeta med följande


• Planera och producera kommunikationsaktiviteter och innehåll till våra olika kanaler (intranät, sociala medier, webb, nyhetsbrev, podcasts, trycksaker, presentationer)
• Intervjua, skriva och publicera texter, både korta notiser, manus och längre artiklar
• Stödja kollegor med att planera och målgruppsanpassa kommunikation och innehå
• Övrigt förekommande arbete på vår avdelning

Vad vi erbjuder

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.

Kvalifikationer  


• Eftergymnasial utbildning med koppling till kommunikation
• Minst 2 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av åkommunikationsarbete
• Mycket god stilistisk och kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska
• Erfarenhet av arbete i statlig myndighet
• B-körkort

Meriterande


• Kunskaper i EpiServer och Sharepoint
• Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
• Kunskaper i Adobe CS Suite
• Vana att hålla föreläsningar och tala inför stora grupper
• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av fotografering

Personliga egenskaper

För den här tjänsten tror vi framförallt att du är självständig, driven och ansvarstagande. Vi hoppas också att du är serviceinriktad och har en god förmåga att se helheter och samband. Du kommer gärna med nya idéer, har lätt för att samarbeta och har god social kompetens.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer om oss?

Sök på ”FMTIS” på Spotify, så hittar du både våra externa poddar där vi berättar om förbandet, och vår interna podcastserie ”Hörbarhet femma”.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten Kommunikatör

Befattningen är en tillsvidareanställning

Arbetsort: Örebro.

Välkommen med din ansökan senast 230530. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev med motivering till varför du vill ha den här tjänsten, och vad som gör dig lämpad för den.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Kommunikationschef Malin Brauer, 070-8485178. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO, Per Lohman

OFR/S, Martin Sparr

SEKO, Matz Felix

Samtliga nås på telefon via växeln 019-39 35 00. 

 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.  

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Signalskyddshandläggare vid säkerhetsavdelningen FMTIS stab

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 19
Säkerhetsavdelningen tillhör staben och leder och samordnar säkerhetsskyddstjänsten under säkerhetschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som signalskyddshandläggare utför du uppgifter i syfte att stödja det övergripande arbetet med att leda och samordna förbandets signalskyddstjänst under ledning av signalskyddschefen.  Inom ramen för signalskyddstjänsten handlägger du självständigt förekommande ärenden och deltar i säkerhetsskyddsarbetet i samverkan med övriga kollegor på säkerhetsavdelningen.

Exempel på arbetsuppgifter:


• Arbete i flera programvaror med kort- och kryptonyckelbeställning
• Ansvara för dokumentation, förteckningar och rutiner etc inom området.
• Administration av aktiva kort.
• Administration av kryptonycklar
• Genomföra utbildning inom signalskyddstjänst
• Stöd till förbandets genomförandeverksamhet.

Förbandet är under utveckling och uppbyggnad vilket kräver ett öppet sinne för förändring.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha:


• Gymnasial utbildning eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av administrativt arbete
• Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska.
• B-körkort.

Meriterande


• Erfarenhet av tjänstgöring som signalskyddshandläggare eller biträdande signalskyddschef inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
• Genomförd utbildning till signalskyddslärare, systemoperatör på ett eller fler signalskyddssystem.
• Erfarenhet av arbete i ISUS och arbete med beställningssystem KaP-Light och TSA-Rutin.

Personliga egenskaper

Den person som vi söker är en individ med hög integritet och som åtnjuter organisationens förtroende. Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har mycket god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Du har en utvecklad analytisk förmåga och kan identifiera tidskritiska arbetsuppgifter och prioritera mellan dessa.

Signalskyddstjänsten inom Försvarsmakten genomförs i enighet med gällande författningar inom säkerhetsskyddsområdet och du har goda kunskaper om dessa.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 7 maj 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR Sofi Karlsson, via vår växel, på telefon 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

HR-generalist

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Mar 31
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens Försvarsmakt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som HR-generalist är bred och du ges möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom HR området. Du kommer börja med att bygga upp en allmän kompetens kring hur vi arbetar med HR frågor inom vår organisation för att sedan ta fullt ansvar i din roll som HR-generalist. Arbetet består bland annat av att utveckla processer, arbetssätt och rutiner inom HR området. Du arbetar konsultativt och stödjer framför allt chefer men även medarbetare i organisationen i frågor som t. ex. lönebildning och lönerevision, rekrytering, arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, lagar och avtal, policys och rutiner. Rollen som HR generalist består i huvudsak av operativt arbete men innehåller strategiska inslag.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha;


• Akademisk utbildning inom personalområdet eller annan erfarenhet och/eller utbildning som vi bedömer likvärdigt.
• Flerårig erfarenhet av HR relaterade arbetsuppgifter.
• Erfarenhet av att självständigt driva HR processer.
• Goda IT kunskaper.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
• Körkort klass B.

Meriterande kunskaper är;

• Erfarenhet av att ha arbetat med rekrytering.
• Erfarenhet av att ha arbetat med kompetensförsörjning.
• Erfarenhet av HR arbete i en statlig myndighet.

Personliga egenskaper
Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är engagerad och har förmåga att omsätta ideér till konkreta arbetsuppgifter som driver vår verksamhet framåt. Du ska vara en självgående och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostnad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Tidvis kan arbetsbelastningen vara hög vilket innebär att du ska ha en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika arbetsuppgifter och situationer samt gilla att ta dig an nya utmaningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Välkommen med din ansökan senast den 30 April 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Catharina Rosmark telefon 019-39 51 93.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemtekniker

Nätverkstekniker
Läs mer Mar 28
Vill du vara med och bidra med din kunskap för ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du arbeta på en arbetsplats som präglas av hög kamratanda och hög teknisk kompetens? Är du en duktig tekniker som trivs med att få arbeta med komplicerade tekniska lösningar? Då är du den vi söker! Just nu söker vi både juniora och seniora systemtekniker.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för delar av Försvarsmaktens IT-system. Dina arbetsuppgifter är förvaltning av system, felsökning, olika typer av installationer, hantera backup samt optimering och förändring av windows server. Du är även delaktig vid planering och nyutveckling av system.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Tjänsten innebär ett kontinuerligt lärande av nya tekniker och produkter allt i en anda att vi ska stärka Sveriges försvar. Vill du lägga tid på omvärldsbevakning och djupgående problemanalys är det möjligt. Medarbetare inom Försvarsmakten ges tid till vidareutveckling både intern och externt.

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 
Kvalifikationer
Du som söker ska ha:


• Akademisk utbildning med IT inriktning eller annan eftergymansial utbildning och/eller erfarenheter som vi bedömer likvärdigt
• Erfarenhet av Microsoft Windows Server
• Erfarenhet av virtualisering
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort

 
Meriterande kunskaper 
Meriterande om du har erfarenhet av:


• VMware
• Exchange

• Certifikatshantering
• PKI
• Infrastruktur
• Backup

 
Personliga egenskaper
Som person har du förmågan att arbeta både i team och självständigt. Du är prestigelös, noggrann, hjälpsam, har god analytisk förmåga, strävar efter att arbeta med hög kvalité och har ett stort IT-intresse. Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är engagerad och har förmågan att omsätta idéer till konkreta arbetsuppgifter som driver vår verksamhet framåt. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
Övrigt
Tjänsten är en civil befattning, heltid, tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. En del resor ingår i arbetet.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 23 april 2022. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Catharina Rosmark på telefon 019-39 51 93.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Kommunikatör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Mar 22
Försvarsmakten telekommunikations och informationssystemförband (FMTIS) söker en erfaren kommunikatör med inriktning mot extern kommunikation och employer branding till Örebro.

Om tjänsten

Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld har förändrats och Försvarsmakten har därför fått uppgiften att stärka Sveriges militära förmåga. En av våra viktiga uppgifter är att vara berätta om vår verksamhet för omvärlden, för att informera, men också för att attrahera avgörande kompetenser till vårt förband, som kan bidra till Sveriges försvar.

Kommunikationsavdelningen vid FMTIS består idag av tre kommunikatörer och en kommunikationschef. Nu söker vi dig som vill göra skillnad för Sverige, och som med din erfarenhet och dina vassa kommunikationsskills kan göra oss bättre. Vi behöver dig som kan hjälpa oss att ta vår externa kommunikation och arbete med rekryterings- och attraktionskommunikation till nästa nivå!  Vi är ett kreativt, prestigelöst och framåtsträvande team som jobbar tätt ihop, vi hjälper alltid till när vi behövs och vi gillar att hänga med varandra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikatör hos oss vill vi att du hjälper oss att utveckla vår externa kommunikation och förstärkandet av vårt arbetsgivarevarumärke, strategiskt och operativt. Du ansvarar för den externa kommunikationen och arbetar med attraktionskampanjer, sociala medier, annonsering och rekryteringskommunikation. Du samordnar deltagande i olika typer av mässor och du ansvarar för våra kontakter med samarbetspartners, exempelvis universitet och högskolor. Då vi finns på fler än 30 orter runt om i Sverige kommer ditt arbete innefatta resor inrikes.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera och du kommer bland annat att arbeta med följande:


• Strategiskt och operativt attraktions- och rekryteringskommunikationsarbete
• Varumärkesarbete internt och externt
• Projektledning av attraktionskampanjer
• Strategiskt ansvar för sociala kanaler
• Stöd till chefer avseende rekryteringskommunikation och annonsering
• Övrigt förekommande arbete på vår kommunikationsavdelning

Vad vi erbjuder

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.

KRAV

Kvalifikationer 


• Eftergymnasial utbildning med koppling till kommunikation eller marknadsföring
• Minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete
• Minst 2 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbete med employer branding, rekryterings- och attraktionskommunikation
• Erfarenhet och vana att självständigt utarbeta strategier och planer för kommunikationsarbete, framförallt kopplat till employer branding
• Mycket god stilistisk och kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska.
• B-körkort

Personliga egenskaper

För den här tjänsten tror vi framförallt att du är självständig, driven och ansvarstagande. Vi hoppas också att du är serviceinriktad och har en god förmåga att se helheter och samband. Du kommer gärna med nya idéer, har lätt för att samarbeta och har god social kompetens.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Kunskaper i EpiServer och Sharepoint
• Projektledningskunskaper
• Erfarenhet av offentlig verksamhet
• Kunskaper i Adobe CS Suite

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: Örebro

Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Kommunikationschef Malin Brauer, 070-8485178. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Vill du veta mer om oss?

Sök på "FMTIS" på Spotify, så hittar du både våra externa poddar där vi berättar om förbandet, och vår interna podcastserie "Hörbarhet nolla".

Fackliga företrädare

SACO, Per Lohman

OFR/S, Martin Sparr

SEKO, Matz Felix

OFR/O, Martin Strömquist

Samtliga nås på telefon via växeln 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 230413. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev med motivering till varför du vill ha den här tjänsten, och vad som gör dig lämpad för den.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Nätverkstekniker

Nätverkstekniker
Läs mer Mar 16
Vill du vara med och bidra med din kunskap för ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du arbeta på en arbetsplats som präglas av hög kamratanda och hög teknisk kompetens? Är du en duktig nätverkstekniker som trivs med varierande arbetsuppgifter och att få arbeta med komplicerade tekniska lösningar? Då är du den vi söker! Just nu söker vi både juniora och seniora nätverkstekniker. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som nätverkstekniker innebär ett brett spektrum av nätverksrelaterade arbetsuppgifter. Det kan handla om konfiguration och felsökning av brandväggar, routrar och switchar. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutande arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet. Du har en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor säkerställer en väl fungerande och uppdaterad IT-miljö.

Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för och delta i arbetet med drift och teknisk förvaltning av delar av Försvarsmaktens IT-infrastruktur. Du kommer bl.a. att arbeta med drift och incidenter, design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Du jobbar i ett team som består av skickliga och erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha


• Akademisk utbildning med IT-inriktning eller annan eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
• Aktuell och relevant erfarenhet av switchar, routrar och nätverksprotokoll
• Goda kunskaper om nätverksutrustning som brandväggar och lastbalanserare
• Goda kunskaper och förståelse av nätverk och IT-infrastruktur
• Goda kunskaper om Ciscos nätverksprodukter
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska
• Svensk medborgare
• B-körkort 

Meriterande

• Erfarenhet av nätverksövervakning, SNMP, syslog, tec.
• Nätverkssäkerhet och säkerhetshärdning enligt exempelvis CIS
• Erfarenhet av drift i komplexa it-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Kryptering och säker kommunikation
• Erfarenhet av scripting och automatisering
• Erfarenhet av teknikprojekt som tex. Uppgradering/etablering av IT-system
• Certifiering inom Cisco nätverk (ex. CCNA, CCNP, CCIE)
• Erfarenhet av att bygga och designa nätverksmiljöer 
• Erfarenhet från Signalskyddssystem inom totalförsvaret
• Kunskaper om Linux/unix 
• Kunskap om olika underliggande transmissionssystem
• Kunskaper om Windows server och AD.

Personliga egenskaper
Du är en driven och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostnad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland arbetsuppgifter. Samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat som har ett gott samarbete med dina kollegor. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro med tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 16 april 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-395143.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

HR-Generalist

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Apr 6
Har du flerårig erfarenhet av konsultativt och verksamhetsnära HR-arbete och vill utvecklas i en myndighet i tillväxt? Här får du chansen att bli en del av en HR-avdelning som drivs av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och öppenhet för nya sätt att arbeta!

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker nu en HR-generalist med placering Örebro!

Om avdelningen
Som HR-generalist hos oss kommer du att vara en del av HR-avdelningens utveckling. Vi arbetar inom en expansiv myndighet där vi ständigt arbetar med att förbättra arbetssätt och metoder. I rollen som HR-generalist kommer du att ha din arbetsplats vid FMTIS stab och tillhöra HR-avdelningen. Vi är elva medarbetare inom stabens HR-funktion och du kommer att förstärka vårt team i Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen som HR-generalist är omväxlande och du kommer att arbeta brett inom hela HR-området. Ditt huvudsakliga fokusområde kommer att vara dagligt konsultativt stöd till förbandets chefer utifrån ett arbetsgivarperspektiv och bidra till att riktlinjer, avtal och lagar följs. Du kommer att vara kontaktperson till en eller flera av förbandets enheter och stötta i såväl operativa som strategiska HR-frågor. Utöver detta kommer du att arbeta med att driva och utveckla projekt inom vår delprocess avtal och arbetsrätt.

Du kommer att ha stor frihet under ansvar. Till stor del tar du emot och driver ärenden självständigt. Vi värdesätter dina idéer, kunskaper och erfarenheter för att utveckla vår verksamhet.

Övningsverksamhet och utbildning är en naturlig del av tjänsten. Du kommer tillsammans med dina kollegor att öva inom personaltjänst och allmän stabstjänst i höjd beredskap.

Resor i tjänsten förekommer.Exempel på arbetsuppgifter


• Konsultativt stöd till chefer inom delprocesserna personalförsörjning, avtal och arbetsrätt, lönebildning och organisatorisk och social arbetsmiljö.
• Delta i enhetens chefs- och ledningsgrupp
• Delta vid utvecklingen av delprocessen avtal och arbetsrätt.
• Stödja verksamhetens chefer i förändringsarbete.

 

KRAV

Kvalifikationer


• Universitets- eller högskoleexamen inom personal eller HR alternativt motsvarande inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete med konsultativt chefsstöd
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet av att arbeta inom HR med fördjupning avtal och arbetsrätt samt erfarenhet av fackliga förhandlingar
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Körkort, lägst B.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande och duktig på att strukturera ditt arbete. Du har god förmåga att se helheten, göra prioriteringar samt ta initiativ utifrån verksamhetens behov. Du är relationsskapande, tydlig i din kommunikation och har förmåga att bygga förtroende. Att skapa goda relationer och samarbeten med chefer och medarbetare är din styrka. Du trivs i rollen som professionellt stöd och du drivs av att hjälpa andra att lyckas i sitt arbete.

Hög integritet och professionalitet är några av dina ledord.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

MERITERANDE


• Erfarenhet av att projektleda, driva och delta i utvecklingsprojekt inom HR
• Erfarenhet av att arbeta med HR från statlig verksamhet

 

Övrigt


Detta är en civil befattning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning (provanställning om 6 månader tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten). Stationeringsort: Örebro

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Förfrågningar angående befattningen och rekryteringsprocessen kan göras till HR-chef Gunilla Lindsmyr samt HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino. Båda nås på telefon via växeln 019- 39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS SACO, Per Lohman OFR/S, Martin Sparr SEKO, Matz Felix OFR/O, Martin Strömquist Samtliga nås på telefon 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-14. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Junior ekonom till FMTIS

Business controller
Läs mer Mar 15
Ekonomiavdelning vid FMTIS är en del av förbandets stab, vars uppgift är att stödja förbandschefens arbete med att styra och leda förbandet. Du arbetar i ett team med förbandsekonomer, där du har självständigt ansvar för något eller några verksamhetsområden under ledning av ekonomichefen. Du kommer handha delar av leverantörsfakturaflödet samt stödja i vissa delar med att planera och sammanställa ekonomisk budgetering, rapportering och uppföljning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Handlägga och följa upp fakturor
• Ekonomiadministrativt arbete såsom upplägg av ordrar, nätverk, administrera attester och behörigheter i ekonomisystemet etc.
• Stödja arbetet med förbandets budget, uppföljning och prognos
• Stödja förbandets enheter i faktura-, attest- och behörighetsfrågor
• Vid behov planera och genomföra internutbildningar

KRAV

Kvalifikationer


• Akademisk examen inom ekonomiområdet
• Aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, minst 2 år
• Goda kunskaper i MS Officepaketet och då framförallt i Excel

Personliga egenskaper

Du trivs med att arbeta både självständigt och i team och på ett noggrant strukturerat sätt planera, genomföra och slutföra ditt arbete. Du är flexibel och prestigelös och har lätt för att dig an nya arbetsuppgifter och kan samarbeta med andra, både inom teamet och med andra enheter/avdelningar. Du vill växa och utvecklas inom rollen.

MERITERANDE


• Erfarenhet från Försvarsmaktens verksamhet eller annan statlig verksamhet med liknande arbetsuppgifter
• Kunskap om försvarsmaktens affärssystem PRIO (SAP i Försvarsmakten)

Vi kommer att lägga stor vikt i urvalet vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningsform: tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas

Tillträde: enligt överenskommelse

Arbetsort: Örebro

FMTIS har verksamhet över hela landet, så du skall även vara beredd på att tjänsten kan innebära resor och övernattning på annan ort.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Ekonomichef Camilla Werderitsch, HR-chef Gunilla Lindsmyr eller C J1 Dzenana Gustafsson, samtliga nås genom växeln 019-39 35 00.

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemingenjör inom IT-säkerhet

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Mar 6
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

 

Systemingenjör inom IT-säkerhet FMTIS

Systemenheten:
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet innebär att utveckla och förvalta delar i Försvarsmaktens infrastruktur som skyddar Försvarsmakten mot olika former av avancerade IT-angrepp. Du kommer att arbeta med utveckling av skräddarsydd mjukvara i kombination med kommersiella lösningar som du är med och utvärderar. Huvuddelen av arbetet är att analysera och skriva kod men du kommer även att konfigurera grundläggande infrastrukturkomponenter såsom Linux/Unix operativsystem.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor med IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och omvärldsbevakning en viktig del av arbetet.

KRAV
Kvalifikationer


• Akademisk utbildning inom IT eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete
• Goda kunskaper i programmering
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
• Kunskap om kryptering och säker kommunikation


Personliga egenskaper:
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse av IT-säkerhet. Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE


• Praktisk erfarenhet av nätverk
• Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
• Erfarenhet av drift och förvaltning i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av större teknikprojekt som tex. uppgradering/etablering av IT-system.

 

Övrigt
Arbetsort: Örebro
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde: Tjänsten skall tillträdas snarast och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Jonna Öström.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind.

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-specialist serverplattformar

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Mar 6
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

 

IT-specialist serverplattformar sökes till FMTIS i Örebro

 
Systemenheten:
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens infrastruktur med höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet

Du kommer bl.a att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Vidare ingår handläggning av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta med leverantörer och medverka i olika arbetsgrupper och projekt.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot driftövervakningsplattformar för telekommunikations- och nätverksutrustning. Du kommer att ingå i ett team som även ansvarar för grundläggande IT infrastruktur såsom Linux/Unix system, virtualiseringsplattformar, nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem.

KRAV
Kvalifikationer


• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
• Kunskaper om nätverksbaserade övervakningsprotokoll såsom SNMP och Syslog
• Kunskaper om nätverk och brandväggar
• Kunskaper om virtualiseringsplattformar
• Kunskaper om Microsoft serverplattformar, Group Policy, PowerShell och Windows Active Directory eller Linux plattformar som Red Hat.
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort

Personliga egenskaper:
Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE


• Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet
• Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
• Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av teknisk förvaltning
• Erfarenhet av driftövervakningsplattformar/produkt
• Kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem

 

 

Övrigt

Arbetsort: Örebro

ön:
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde:

Tjänsten skall tillträdas snarast och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

 

 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Jonna Öström. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel)

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemutvecklare inom IT-säkerhet

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Mar 6
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

 

Systemutvecklare inom IT-säkerhet FMTIS

Systemenheten:
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet innebär att utveckla och förvalta delar i Försvarsmaktens infrastruktur som skyddar Försvarsmakten mot olika former av avancerade IT-angrepp. Du kommer att arbeta med utveckling av skräddarsydd mjukvara i kombination med kommersiella lösningar som du är med och utvärderar. Huvuddelen av arbetet är att analysera och skriva kod men du kommer även att konfigurera grundläggande infrastrukturkomponenter såsom Linux/Unix operativsystem.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor med IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och omvärldsbevakning en viktig del av arbetet.

KRAV
Kvalifikationer


• Akademisk utbildning inom IT eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete
• Goda kunskaper i programmering
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
• Kunskap om kryptering och säker kommunikation

Personliga egenskaper:
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse av IT-säkerhet. Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE


• Praktisk erfarenhet av utveckling i större kodprojekt
• Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
• Erfarenhet av drift och förvaltning i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av större teknikprojekt som tex. uppgradering/etablering av IT-system.

 

Övrigt

Arbetsort: Örebro
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde: Tjänsten skall tillträdas snarast och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Jonna Öström.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind.

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu