Försvarsmakten jobb i Örebro

Hitta lediga jobb hos Försvarsmakten i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Örebro.

Systemtekniker IT-drift

Drifttekniker, data
Läs mer Jan 4
FMTIS Driftenhet (DriftE) genomför driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens strategiska nät, vilket är en förutsättning för Försvarsmaktens ledningsförmåga i fred, kris och krig. DriftE utövar funktionen FM nätoperatör samt fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförandeenheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- och underhållsuppgifter på ledningssystem. Enheten har 300 anställda fördelade på flertalet avdelningar.

Som systemtekniker vid DriftE kommer du arbeta i ett engagerat team och ansvara för funktion och tillgänglighet i de tekniska stödsystem som nyttjas för driftövervakning och driftledning av Försvarsmaktens nät. Utmaningarna för dig hos oss är till stor del att arbeta med operativt kritiska applikationer som har avgörande betydelse för försvarsmakten, vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är driftövervakning och förebyggande underhåll av IT-system samt införandeprojekt. Vid incidenter genomför du och ditt team avhjälpande underhåll och support till slutanvändaren. Du genomför även drift av nätverk- och signalskyddsutrustning, servrar och klienter samt administration av användarkonton eller behörigheter.
Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling innefattande ett antal årliga interna eller externa utbildningar. Beredskapstjänstgöring och resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som systemtekniker ser vi att du har en bred problemlösningsförmåga; löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du är vetgirig; håller dig à jour inom din profession och ditt område.
I rollen är du initiativtagande; tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du är samarbetsorienterad; anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
Som systemtekniker har du en mycket god kommunikationsförmåga; förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.


• Eftergymnasial IT-utbildning eller motsvarande som kan bedömas likvärdig.
• Arbetslivserfarenheter i liknande befattning/roll.
• Kunskaper inom kryptosystem, nätverksteknik.
• Kunskaper och erfarenheter inom server- och klienthårdvara.
• Kompetens och erfarenheter i virtualisering med VMware vSphere 6 eller nyare.
• Kompetens och erfarenheter i operativsystemen Windows Server eller RedHat Linux.
• Erfarenheter att leda införanden av IT-projekt
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
• Svensk medborgare.
• B-körkort är ett krav för tjänsten.

Meriterande


• Arbetslivserfarenhet eller högskoleutbildning som ger dig fördjupad kunskap inom ovanstående områden.
• Erfarenhet av Ledarskap i IT-projekt.
• Erfarenheter av backupsystem
• Tidigare erfarenhet inom larmhantering och logganalys.
• Ärendehantering för stora driftverksamheter.
• Tidigare arbetslivserfarenhet från försvarsmakten.

Personliga egenskaper

Vi ser att du som individ tycker om att arbeta praktiskt. Du motiveras av att få lära dig nytt och utvecklas inom ditt yrkesområde. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Då vi är en mindre arbetsgrupp innebär det att vi även samarbetar över yrkesområdena. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök. 

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-29. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.


Kontaktperson för detta jobb
Magnus Granath, sektionschef (019-60 103 81)

Fackliga företrädare
SACO Mika Laitanen
OFR/O Johan Nestvall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-29.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Nätverksingenjör WAN

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Jan 3
Om tjänsten
Var med och utveckla försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda dygnet runt året om - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Systemenheten ansvarar för teknik och materiel i Försvarsmaktens fasta ledningssystem, samt teknisk och infrastrukturell design och arkitektur av den försvarsmaktsgemensamma informationsinfrastrukturen.

Systemenhetens Nätplaneringsavdelning där tjänsten är placerad, ansvarar för projektering, produktion och konfiguration av förbindelser, tjänster och nätutrustningar i försvarsmaktens fasta telekommunikationsnät (FTN). Vi är ca 50 medarbetare med placering på ett flertal orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med projektering, produktion samt konfigurationshantering av tjänstenät i försvarsmaktens fasta telekommunikationsnät (FTN) med krävande användare som alla har en roll i det svenska totalförsvaret. Exempel på verksamheter som kräver vår medverkan är luft- och sjöoperationer, utlandsmissioner och all verksamhet som omfattar flera förband i Försvarsmakten.

Vidare ingår att lämna tekniskt stöd inom fördjupningsområdet till driftorganisationen och beslutsfattare.

Du jobbar i ett team bestående av erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Vidare ingår att lämna tekniskt stöd inom fördjupningsområdet till driftorganisationen och beslutsfattare.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar, där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

KRAV

Kvalifikationer


• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT, eller motsvarande aktuell erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
• Aktuell och relevant erfarenhet gällande projektering och konfiguration av IP baserade nät.
• God kommunikativ förmåga samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Körkort lägst B.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är säkerhetsmedveten och har en lösningsorienterad inställning. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar.

Du har en förmåga att se brukarens behov, är lyhörd och har lätt för att kommunicera och samarbeta; både externt och internt. Du behöver vara analytisk och noggrann för att kunna möta brukarens önskemål samt leverera den höga kvalité på genomfört arbete som vi eftersträvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• God kännedom om försvarsmaktens fasta telekommunikationsnät (FTN).
• Vana av att hantera sekretessklassificerad dokumentation.
• Cisco certifieringar exempelvis CCNA/CCNP.
• Erfarenhet av att jobba med DNS och säkerhetsprodukter som t.ex. brandväggar och kryptosystem.
• Erfarenhet av HP IMC eller andra konfigurationshanteringsverktyg.
• Kunskaper inom BASH script kopplat mot nätverk.
• Goda kunskaper inom funktion, uppbyggnad och utbyggnadsprocess av telekommunikationer och dess infrastruktur.

 

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten produktionsingenjör.
tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning (gäller inte för anställd personal i Försvarsmakten).
Arbetsort Örebro.
Befattningen medför tjänsteresor både över dagen men också under längre perioder.
Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Chef Nätsektionen, Mika Laitanen tel. 010-823 21 50.

Information om rekryteringsprocessen
HR, Karin Lind tel. 019-39 35 00.

Fackliga företrädare
SACO: Pär-Erik Lohman,
OFR/S: Martin Sparr,
OFR/O: Johan Nestvall-Boo,
SEKO: Matz Felix,
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-03. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Ingenjör inom telekommunikationsområdet

Teleingenjör
Läs mer Jan 3
Om tjänsten
Var med och utveckla försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda dygnet runt året om - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Systemenheten ansvarar för teknik och materiel i Försvarsmaktens fasta ledningssystem, samt teknisk och infrastrukturell design och arkitektur av den försvarsmaktsgemensamma informationsinfrastrukturen.

Systemenhetens Nätplaneringsavdelning där tjänsten är placerad, ansvarar för projektering, produktion och konfiguration av förbindelser, tjänster och nätutrustningar i försvarsmaktens fasta telekommunikationsnät (FTN). Vi är ca 50 medarbetare med placering på ett flertal orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Du kommer att arbeta med projektering, produktion, avveckling, dokumentation samt konfigurationshantering av förbindelser och tjänster i försvarsmaktens fasta telekommunikationsnät (FTN) med fördjupningsområde inom transmissionsnät.

• Du kommer även att samarbeta med Försvarsmaktens förband och externa leverantörer.

• Du jobbar i ett team bestående av erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

• Vidare ingår att lämna tekniskt stöd inom fördjupningsområdet till driftorganisationen och beslutsfattare.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar, där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

KRAV 

Kvalifikationer


• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot telekomteknik, eller motsvarande aktuell erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
• Aktuell och relevant kunskap om projektering och produktion av förbindelser och tjänster.
• God kommunikativ förmåga samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Körkort lägst B.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är säkerhetsmedveten och har en lösningsorienterad inställning. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar.

Du har en förmåga att se brukarens behov, är lyhörd och har lätt för att kommunicera och samarbeta; både externt och internt. Vidare är det viktigt med att du är analytisk och noggrann för att kunna möta brukarens önskemål samt leverera den höga kvalité på genomfört arbete som vi eftersträvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• God kännedom om försvarsmaktens fasta telekommunikationsnät (FTN).
• Vana av att hantera sekretessklassificerad dokumentation.
• Goda kunskaper inom funktion, uppbyggnad och utbyggnadsprocess av telekommunikationer och dess infrastruktur.
• Goda kunskaper i nätdokumentation och nyttjande av managementsystem för telekommunikationssystem.

 

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten produktionsingenjör.
tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning (gäller inte för anställd personal i Försvarsmakten).
Arbetsort Örebro.
Befattningen medför tjänsteresor både över dagen men också under längre perioder.
Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Chef Nätsektionen, Mika Laitanen tel. 010-823 21 50.

Information om rekryteringsprocessen
HR, Karin Lind tel. 019-39 35 00.

Fackliga företrädare
SACO: Pär-Erik Lohman,
OFR/S: Martin Sparr,
OFR/O: Johan Nestvall-Boo,
SEKO: Matz Felix,
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-03. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemtekniker

Drifttekniker, data
Läs mer Dec 21
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens Försvarsmakt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemtekniker kommer du tillhöra en mindre arbetsgrupp där arbetsplats är avgränsad från övrig verksamhet. Dina arbetsuppgifter sker i samverkan med övriga i arbetsgruppen men även enskilt. Din främsta uppgift är att lösa tekniska och IT-relaterade problem. Exempel på arbetsuppgifter är installation av nya klienter, uppdatering av befintliga klienter, byte av trasig utrustning. Du kommer även vara behjälplig i arbetet med nätverkskomponenter och åtgärda kringutrustning som inte fungerar. Inom arbetsgruppen finns ett nära samarbete vilket innebär att du kommer att få vara beredd på att hjälpa till även inom andra arbetsområden.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha


• 3-årig gymnasial utbildning med IT-inriktning, eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
• Svensk medborgare.
• B-körkort.

Meriterande


• Erfarenhet av arbete som fälttekniker, driftsättare eller installatör.
• Erfarenhet/kunskaper inom inre och yttre nätverk, transmission och telefoni.
• Erfarenhet/utbildning på kryptosystem
• Signalskyddsutbildning.
• Vana att arbeta med säkerhetsskyddsvärden
• Erfarenhet från militär verksamhet.

Personliga egenskaper

Vi ser att du som individ tycker om att arbeta praktiskt. Du motiveras av att få lära dig nytt och utvecklas inom ditt yrkesområde. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Då vi är en mindre arbetsgrupp innebär det att vi även samarbetar över yrkesområdena. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-22. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Insatsledare/informationsstödsofficer

Officer
Läs mer Dec 20
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Insatsledare/informationsstödsofficer ingår du i förbandets stab. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter att på kort sikt planera och samordna verksamhet vid förbandet. Du kommer att stödja förbandschefen och närmaste chef med beredningar av ärenden av förbandsgemensam karaktär. Som insatsledare/informationsstödsofficer är det viktigt att vårda och utveckla sina kontakter främst internt i förbandet, men även externt. Samverkan med högkvarteret och andra förband förekommer. Det kan även förkomma att du får planera interna utbildningar för dina kollegor. Förbandet är under fortsatt utveckling vilket kräver ett öppet sinne för förändring.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha:


• Officers eller specialistofficersexamen OF/2-3/OR7-8
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande

• Erfarenhet av stabstjänst på förbandsnivå
• Erfarenhet av ärendebaserad samt processbaserad arbetsmetod
• Kunskap om informationssäkerhet och gällande säkerhetsskyddsstiftning
• Vana att samverka med andra förband

Personliga egenskaper
Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. För oss är det viktigt att alla tar ansvar och vårdar det förtroende varje medarbetares befattning innebär. Att alla visar respekt till varandra och bidrar positivt till gruppens förmåga och resultat.

Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas inom ditt eget ansvarsområde samt har en vilja att påverka utvecklingen inom förbandet som helhet. Du är van att självständigt fatta beslut, ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. De resultat du levererar är med kvalité samtidigt som du är ödmjuk, lyhörd och kan kommunicera med olika personlighetstyper. Givetvis tar du ansvar, strukturerar ditt arbete och håller god ordning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort är Örebro och resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 22 januari 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-specialist klient

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 23
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten. Vi erbjuder en flexibel roll med ett eller flera områden att specialisera sig inom. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT specialist har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor tar fram nya tekniska lösningar för Försvarsmaken, deltar i spännande projekt samt vidmakthåller befintliga IT lösningar. Du ger tredje linjens stöd till de It-tekniker som vidmakthåller systemen inom ditt ansvarsområde. Du kommer även lägga tid på omvärldsbevakning samt djupgående problemanalys.

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga 
• Flerårig erfarenhet av klienthantering
• Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
• Svensk medborgare
• B-körkort

 

Meriterande

• Erfarenhet av att jobba i SCCM (både klient och server)
• Erfarenhet av Powershell
• Kunskap om Applocker/WDAC
• Erfarenhet av Active Directory, Group policy, Hårdvara och Microsoft Operativsystem (både klient och server)
• Kunskap om att arbeta med skrivare

 

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som IT-specialist behöver du vara noggrann, engagerad och säkerhetsmedveten. Du ska ha en hög servicekänsla och ta ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att du är en lagspelare, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Du ska även ha förmågan att behålla lugnet i stressade situationer. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse. En del resor ingår i arbetet.

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

First Line Support

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Dec 19
Är du en lagspelare? Vi söker dig som tillsammans med ett team vill bidra med god service och vara första kontaktyta mot våra användare.

Vi är ett team som har hög servicegrad och brinner för att hjälpa andra. Vi är ett engagerat gäng som tycker om teknik och IT.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som First Line Support är du förbandets frontfigur. Du kommer att vara en central del och utgöra en viktig kugge i arbetet för att hjälpa våra användare med IT-relaterade problem och beställningar.

Du arbetar i ärendehanteringssystem där alla ärenden hanteras och avrapporteras. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:


• Hantera inkommande tekniska och IT-relaterade ärenden
• Ge support till användare
• Ha daglig kontakt med våra användare
• Du kommer även ha kontakt med andra kollegor som är på plats hos våra användare

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer
Du som söker ska ha:


• 3-årig gymnasieutbildning gärna med IT-inriktning
• Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska 
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort

 

Meriterande kunskaper 

• Goda kunskaper inom Windows operativsystem
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift i engelska
• Kunskaper inom Active directory
• Erfarenhet av ITIL
• Tidigare erfarenhet av First Line Support

 

Personliga egenskaper
För att lyckas i befattningen behöver du vara noggrann, engagerad och säkerhetsmedveten. Du har en hög servicekänsla och tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att du är en lagspelare, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Du har även förmågan att behålla lugnet i stressade situationer. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-specialist logghantering

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 23
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten. Vi erbjuder en flexibel roll med ett eller flera områden att specialisera sig inom. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT specialist har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor tar fram nya tekniska lösningar för Försvarsmaken, deltar i spännande projekt samt vidmakthåller befintliga IT lösningar. Du ger tredje linjens stöd till de It-tekniker som vidmakthåller systemen inom ditt ansvarsområde. Du kommer även lägga tid på omvärldsbevakning samt djupgående problemanalys.

 

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga 
• Flerårig erfarenhet av logghantering
• Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
• Svensk medborgare
• B-körkort

 

Meriterande

• Erfarenhet av att utforma IT-systems logghantering
• Erfarenhet av logginhämtning, transport, lagring, indexering, berikning och analys
• Erfarenhet av SMNP, certifikathantering, Windows, Linux, Elasticsearch, Beats, Logstash, Kibana, Apache Kafka, Sysmon, NetFlow

 

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som IT-specialist behöver du vara noggrann, engagerad och säkerhetsmedveten. Du ska ha en hög servicekänsla och ta ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att du är en lagspelare, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Du ska även ha förmågan att behålla lugnet i stressade situationer. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse. En del resor ingår i arbetet.

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-specialist VMware produkter

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Dec 16
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten. Vi erbjuder en flexibel roll med ett eller flera områden att specialisera sig inom. För tillfället har vi framför allt behov av att förstärka med VMware kompetens.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT specialist har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor tar fram nya tekniska lösningar för Försvarsmaken, deltar i spännande projekt samt vidmakthåller befintliga IT lösningar. Du ger tredje linjens stöd till de It-tekniker som vidmakthåller systemen inom ditt ansvarsområde. Du kommer även lägga tid på omvärldsbevakning samt djupgående problemanalys.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga 
• Flerårig erfarenhet av produkter från VMware (vSphere, vSAN, NSX-T, vLCM) 
• Arbetslivserfarenhet av likande arbetsuppgifter
• Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
• Svensk medborgare
• B-körkort

Meriterande

• Erfarenhet inom några av följande VMware områden:

• VMware Cloud Foundation
• vRealize Automation Suite
• Tanzu Kubernetes Grid
• Trust Authority
• Horizon


• Erfarenhet av Infrastructure as Code
• Erfarenhet av RedHat
• Erfarenhet av HSM/KMS
• Flerårig erfarenhet av drift av komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som IT-specialist behöver du vara noggrann, engagerad och säkerhetsmedveten. Du ska ha en hög servicekänsla och ta ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att du är en lagspelare, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Du ska även ha förmågan att behålla lugnet i stressade situationer. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse. En del resor ingår i arbetet.

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemutvecklare inom IT-säkerhet, FMTIS

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Dec 12
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Om systemenheten
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att utveckla och förvalta delar i Försvarsmaktens infrastruktur som skyddar Försvarsmakten mot olika former av avancerade IT-angrepp. Du kommer att arbeta med utveckling av skräddarsydd mjukvara i kombination med kommersiella lösningar som du är med och utvärderar. Huvuddelen av arbetet är att analysera och skriva kod men du kommer även att konfigurera grundläggande infrastrukturkomponenter såsom Linux/Unix operativsystem.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor med IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och omvärldsbevakning en viktig del av arbetet.

KRAV
Kvalifikationer


• Akademisk utbildning inom IT eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete
• Goda kunskaper i programmering
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
• Kunskap om kryptering och säker kommunikation
• B-körkort

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse av IT-säkerhet. Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Praktisk erfarenhet av nätverk
• Praktisk erfarenhet av utveckling i större kodprojekt
• Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
• Erfarenhet av drift och förvaltning i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av större teknikprojekt som tex. uppgradering/etablering av IT-system

Övrig
Arbetsort: Örebro
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: Tjänsten skall tillträdas snarast enligt överenskommelse och är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Jonna Öström eller Henrik Seger. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-12. Din ansökan bör innehålla CV och ett personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Stabsassistent

Soldat/Sjöman
Läs mer Nov 21
Västra militärregionen ansvarar för att stödja hemvärnsförbanden i Örebro län, Värmlands län, Västra Götalands län och Hallands län, med resurser för utbildning och administration. Örebro- Värmlandsgruppen (ÖVG) är en del av Västra militärregionen.

Om befattningen
Örebro-Värmlandsgruppens uppgift är att utveckla och vidmakthålla 2st hemvärnsbataljoner, samt stödja de frivilliga försvarsorganisationerna inom Örebro och Värmlands län. Örebro-Värmlandsgruppens söker en stabsassistent GSS/ K, som ska stödja Örebro-Värmlandsgruppens sektioner administrativt och logistiskt, genom att hantera olika beställningar, hantera inkommande och utgående information inom verksamheten, samt stödja med andra uppgifter.

Vem söker vi?
Du är ansvarstagande, initiativrik och har ett sinne som präglas av ordning och reda. Du är prestigelös och hjälpsam samt har en vilja till att lära dig nya saker. Att du har en god administrativ förmåga och tycker om att arbeta i datormiljö, kunna prata och samverka med andra både inom Örebro-Värmlandsgruppens verksamhet och hemvärnsförbanden. En del av våra uppgifter beordras med kort varsel så du behöver vara flexibel. Tjänsten kräver att du har fysisk uthållighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att bedrivas inom administrativ tjänst


•  Beställa olika saker i olika system
• Hantera olika svar avseende handlingar
• Löser i övrigt förekommande uppgifter på enheten och inom stödsektionen.

 Befattningen innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar, med tjänst ute vid hemvärnets övningar och möten.

Kvalifikationer


• Svensk medborgare
• Godkänd gymnasieexamen eller erfarenhet som arbetsgivare bedömer motsvarande
• Godkänd militär grundutbildning
• B-körkort

Meriterande


• Tidigare anställning inom Försvarsmakten eller grundutbildning som stabsassistent 
• God förmåga att hantera Microsoft Office applikationer (Office 2010 och senare)
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Militära förarbevis
• Utbildning i PRIO

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ordningssinne, är ansvarstagande och strukturerad. Vi ser att du har ett öppet sinnelag, är serviceinriktad och har en positiv inställning. Du tycker om att tillhöra ett team men ansvarar för självständiga arbetsuppgifter. Du bidrar aktivt till gott samarbete och till bra stämning i arbetslaget. Du är prestigelös och gillar att utforska nya lösningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Anställningskategori är GSS/K, en tidsbegränsad anställning (max åtta år) med en placering i nivå OR4-OR5.

Arbetsort: Örebro, ev flytt till Kristinehamn kommer att ske inom de närmaste åren.


Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Förvaltare Gert Malmkvist, Chef logistiksektion gert.Malmkvist@mil.se      

Fackliga representanter
SEKO: Lola Ahlgren
OFR/S: Helena Astanius
OFR/O: Göran Hjert
Samtliga nås via växeln: 0505-451000


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-specialist VMware produkter

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Nov 21
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten. Vi erbjuder en flexibel roll med ett eller flera områden att specialisera sig inom. För tillfället har vi framför allt behov av att förstärka med VMware kompetens.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT specialist har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor tar fram nya tekniska lösningar för Försvarsmaken, deltar i spännande projekt samt vidmakthåller befintliga IT lösningar. Du ger tredje linjens stöd till de It-tekniker som vidmakthåller systemen inom ditt ansvarsområde. Du kommer även lägga tid på omvärldsbevakning samt djupgående problemanalys.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga 
• Flerårig erfarenhet av produkter från VMware (vSphere, vSAN, NSX-T, vLCM) 
• Arbetslivserfarenhet av likande arbetsuppgifter
• Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
• Svensk medborgare
• B-körkort

Meriterande

• Erfarenhet inom några av följande VMware områden:

• VMware Cloud Foundation
• vRealize Automation Suite
• Tanzu Kubernetes Grid
• Trust Authority
• Horizon


• Erfarenhet av Infrastructure as Code
• Erfarenhet av RedHat
• Erfarenhet av HSM/KMS
• Flerårig erfarenhet av drift av komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som IT-specialist behöver du vara noggrann, engagerad och säkerhetsmedveten. Du ska ha en hög servicekänsla och ta ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att du är en lagspelare, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Du ska även ha förmågan att behålla lugnet i stressade situationer. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse. En del resor ingår i arbetet.

Välkommen med din ansökan senast den 11 december 2022. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan nu. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Expeditionshandläggare

Servicehandläggare
Läs mer Nov 24
Nu söker vi en expeditionshandläggare till vår enhet i Örebro. Du kommer ingå i ett team med god gemenskap och där samarbete samt viljan att gemensamt lösa arbetsuppgifterna är av stor vikt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som expeditionshandläggare har du varierande arbetsuppgifter som består bland annat av posthantering, dokumenthantering, registrering av handlingar samt arkivering. Hanteringen sker både i IT-miljö och i pappersform. Du kommer även hantera sekretessbelagda handlingar, ansvara för vår interna service som t.ex. sortering av post, kopiering, portohantering samt andra administrativa uppgifter. Vi vill även att du bidrar med din kunskap och delaktighet i enhetens utveckling.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha


• 3-årig gymnasial utbildning
• Erfarenhet av dokumenthantering
• Erfarenhet av elektronisk ärende- och dokumenthanteringssystem
• Grundläggande kunskaper i Office-paketet
• Mycket god administrativ förmåga
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av arbete med sekretessbelagda handlingar in om offentlig förvaltning
• Erfarenhet av dokumenthantering inom offentlig förvaltning

Personliga egenskaper

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt ha förmåga att samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-11. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Administrativ handläggare

Löneadministratör
Läs mer Nov 11
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnads för framtidens Försvarsmakt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som administrativ handläggare har du ansvar för att handlägga och följa upp administrativa uppgifter inom tilldelat ansvarsområde. Du stödjer enheter med administrativa ärenden och ansvarar att dessa uppgifter koordineras och slutförs enligt gällande rutin. Rollen är produktionsinriktad och du stöttar enheten med bl.a. inmatning av uppgifter i ett IT-system, genomför manuella uträkningar samt har en kontrollfunktion och säkerställer att de regler och riktlinjer som finns efterföljs. Rollen är serviceinriktad. Du arbetar både i IT-miljö och i pappersform, samt du kommer hantera sekretessbelagda handlingar.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha:


• 3-årig gymnasial utbildning
• Erfarenhet av löneadministration
• Erfarenhet av arbete i ett ekonomi- eller lönehanteringssystem
• Grundläggande kunskaper i Office-paketet
• Mycket god administrativ förmåga
• God numerisk förmåga
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av arbete med sekretessbelagda handlingar inom offentlig förvaltning
• Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
• Erfarenhet av att tolka och tillämpa kollektivavtal, arbetsrättsliga lagar.
• Har en övergripande kunskap om pension

Personliga egenskaper

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt ha förmåga att samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-04. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan!


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Behörighetshandläggare

Säkerhetsadministratör, IT
Läs mer Nov 11
Försvarsmakten står inför en intensiv utvecklingsfas där ett viktigt mål är att se till att våra IT-system är säkra och information inte hamnar i orätta händer. Behörighetshantering är en viktig funktion för att säkerställa kontrollen över identiteter och behörigheter inom vårt förband. Nu behöver vi förstärka vårt team med ytterligare medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som behörighetshandläggare utgör du en viktig länk mellan verksamhetens behov och vår interna leveransorganisation. Du kommer arbeta med en stor bredd av uppgifter och har bl.a. en samordnande funktion där du ansvarar för informationsinsamlingen vid införandet av applikationer och verksamheter. I dina arbetsuppgifter handlägger du behörighetsansökningar och omhändertar supportärenden relaterat till detta. Du kommer definiera krav och beskriva regler samt modulera användarfall som är relaterade till identitets- och åtkomstkontroll. Vidare så arbetar du både i projekt och förvaltning med att infånga och dokumentera verksamhetens behov/krav och kommunicerar detta till IT-avdelningen.

Du kommer ingå i en grupp som arbetar med behörighetshantering och du genomför dina arbetsuppgifter både självständigt och i team, i nära samarbete med verksamhet och IT. Tjänsten medför resor med övernattning på annan ort.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha:


• Eftergymnasial utbildning inom IT området, tex data- eller systemvetenskap, eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
• Arbetat med Windows Active Directory, IT-säkerhetslösningar samt ha en god generell IT-teknisk förståelse.
• Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska.
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift i engelska.
• B-körkort.

Meriterande


• Tidigare erfarenhet inom IAM (Identity Access Management).
• Erfarenhet att arbeta med krav/kravställande.
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling.
• Erfarenhet av förändringsledning.
• Utbildning inom säkerhet-/underrättelsetjänst.

Personliga egenskaper

Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är driven och har förmågan att omsätta idéer till konkret verksamhetsutveckling. Vi söker dig som är engagerad, serviceinriktad och har lätt att ta kontakt med nya människor. Rollen som behörighetshandläggare passar dig som uppskattar omväxlande arbetsuppgifter och har lätt att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du behöver kunna arbeta fokuserat och ha god förmåga att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet ingår kontakter med myndighetsrepresentanter varför vi önskar att du har en god social kompetens och en kommunikativ förmåga. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur samt noggrannhet. Samtidigt är det även viktigt att du har god samarbetsförmåga då du kommer samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt. Vi ser gärna att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter och är väl förtrogen med de lösningar, protokoll och tekniker som används inom området.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 4 december 2022. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring, via vår växel, på telefon 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan!


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Erfaren kommunikatör till FMTIS

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Okt 26
Försvarsmakten telekommunikations och informationssystemförband (FMTIS) söker en erfaren kommunikatör till Örebro.

Befattningen erbjuder

Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld har förändrats och Försvarsmakten har därför fått uppgiften att stärka Sveriges militära förmåga. En av våra viktiga uppgifter är att vara öppna och berätta om vår verksamhet för omvärlden, för att informera, men också för att attrahera avgörande kompetenser till vårt förband, som kan bidra till Sveriges försvar.

Om enheten

Kommunikationsavdelningen vid FMTIS består idag av tre kommunikatörer och en kommunikationschef. Nu söker vi dig som vill göra skillnad för Sverige, och som med din erfarenhet och dina vassa kommunikationsskills kan göra oss bättre. Vi är ett kreativt, prestigelöst och framåtsträvande team som jobbar tätt ihop, vi hjälper alltid till när vi behövs och vi gillar att hänga med varandra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikatör hos oss vill vi att du hjälper oss att utveckla vårt kommunikationsarbete, strategiskt och operativt. Det kan till exempel handla om utveckling av vår interna kommunikation, vårt intranät, sociala kanaler eller om att utveckla vårt arbetsgivarvarumärke. Till stor del kommer dina uppgifter utformas efter din kompetens och erfarenhet.

Rollen innefattar också att vara ställföreträdande chef till kommunikationschefen vid exempelvis kriskommunikationsinsatser och vid journalistkontakter. Då vi finns på fler än 30 orter runt om i Sverige kommer ditt arbete innefatta resor inrikes.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera och du kommer bland annat att arbeta med följande:


• Strategiskt och operativt kommunikationsarbete
• Projektledning av större kommunikationsinsatser
• Coachning av chefer inom kommunikationsfrågor
• Vara beredd att agera inom kriskommunikation och presskontakter
• Övrigt förekommande arbete på vår avdelning

KRAV

Kvalifikationer 


• Eftergymnasial utbildning med koppling till kommunikation eller marknadsföring
• Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete på strategisk nivå
• Erfarenhet och vana att självständigt utarbeta strategier och planer för kommunikationsarbete
• Mycket god stilistisk och kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska.
• B-körkort

Personliga egenskaper

Du är nyfiken, lyhörd, social och serviceinriktad samt har en god förmåga att se helheter och samband. Du kommer gärna med nya idéer, har lätt för att samarbeta och skapa relationer. Du är strukturerad i ditt arbete och klarar att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Kunskaper i EpiServer och Sharepoint
• Kunskaper i Adobe CS Suite
• Erfarenhet av kriskommunikation
• Erfarenhet av offentlig verksamhet
• Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmakten
• Erfarenhet och vilja att coacha chefer inom kommunikation

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning, anställningen inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Örebro
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse


I Försvarsmakten benämns tjänsten Kommunikatör

För upplysningar om befattningen kontakta:

Kommunikationschef, Malin Brauer, 070-8485178.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:

 HR-generalist Jovanna Pettersson-Gambino, 019-393500 (växel).

Vill du veta mer om oss?

Sök på ”FMTIS” på Spotify, så hittar du både våra externa poddar där vi berättar om förbandet, och vår interna podcastserie ”Hörbarhet nolla”.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-21. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev med motivering till varför du vill ha den här tjänsten, och vad som gör dig lämpad för den.

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. 

 

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT specialist Microsoft Windows och mobilitet

IT-strateg
Läs mer Okt 6
Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor som har IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och omvärldsbevakning en viktig del av arbetet. 

Om enheten
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot Windows serverplattformar, Active Directory och Group Policys med särskilt fokus på IT säkerhet kopplat mot dessa områden. Ditt arbete kommer även inkludera förvaltning samt implementation av system för hantering av mobila enheter. Du kommer bl.a att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Vidare ingår handläggning av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare.

KRAV
Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga
• Goda kunskaper om Windows server 2016 eller senare
• Goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
• Goda kunskaper i PowerShell
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
• Körkort, B

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse av IT-säkerhet och som ständigt vill fortsätta att utvecklas inom området. Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt och tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Som person är du trygg i dig själv, har ett gott omdöme och anpassar dig för att samverka samtidigt som du har en integritet att med din kompetens säga ifrån där det behövs.

MERITERANDE


• Loggning och övervakning
• Erfarenhet av Sysmon och PowerShell auditing
• Säkra autentiseringslösningar
• Virtualiseringsplattformar
• Erfarenhet av drift och/eller förvaltning i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av teknikprojekt som t.ex. uppgradering/etablering av IT-system

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): heltid
Arbetsort: Örebro
Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse


För upplysningar om befattningen kontakta:

Henrik Seger eller Jonna Öström

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist Karin Lind

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare:
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-25. Din ansökan ska innehålla CV och ett bred där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

 

 

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Logistikhandläggare

Logistiker
Läs mer Okt 18
FMTIS i Örebro söker en Logistikhandläggare
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som logistikhandläggare ingår du i förbandets stab och utgör där en viktig resurs till förbandets logistikavdelning. Du kommer ansvara för att planera och funktionsleda förbandets förnödenhetsförsörjning och deltar i stabens berednings- och planeringsarbete. Du kommer att utifrån uppsatta målbeskrivningar och givna uppgifter självständigt utföra de arbetsuppgifter som ligger inom förbandets ansvarsområde. Du står för samordning, planering, analys och utvärdering av logistiktjänster samt upprätta verksamhetsöverenskommelser som ett stöd till andra förband.

Vi arbetar brett inom logistikområdet, allt från planering av genomförande till mer långsiktigt som t.ex. beredskapsplanering.

Förbandet är under ständig utveckling vilket kräver ett öppet sinne för förändring samt din medverkan vid förbättringsarbetet av rutiner och processer inom förbandets logistik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av logistikledning gärna inom bataljon eller högre nivå alternativt inom FMLOG. Du har erfarenhet av förnödenhetsförsörjning samt har arbetat i stödsystemet LIFT. Du bör även ha kunskap om inventering av materiel, uppföljning, felsökning och problemlösning inom materielprocesser och redovisning. Du har god datakunskap och då gärna i PRIO samt van att hantera sekretessbelagd information.

Du som söker skall ha:


• OF 2-3, OR 7-8 alt civil.
• Arbete inom logistikfunktionen vid FM eller FMV.
• Erfarenhet inom logistikområdet i funktionsledande befattning inom förnödenhetsförsörjning.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både i svenska och i engelska.
• God vana av arbete med verktyget MS Office.
• B-körkort.
• Svenskt medborgarskap

Meriterande

• ManE kurs Försvarslogistik.
• ManE kurs Ledning och styrning i FM.
• Kännedom om infra- och fortverksprocesser.
• Erfarenhet av stabsarbete.
• Erfarenhet av arbete i LIFT.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har vilja att utvecklas och lära dig nya delar inom logistik. Du är van att arbeta självständigt, ser vad som behöver göras och tar egna initiativ.

Du är en driven person som levererar resultat snabbt och kvalitetssäkrat samtidigt som du är ödmjuk, lyssnade och har förmåga att kommunicera så att alla förstår. En självklarhet för dig är att vara ansvarsfull, strukturerad, noggrann samt ha ett bra ordningssinne. Du tycker om att samarbeta och har förmåga att utveckla och bibehålla goda relationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort är Örebro och resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 6 november 2022. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan!


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Telefonist

Växeltelefonist
Läs mer Okt 31
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) Teletjänstavdelning behöver nu förstärkning i Telefonistsektionen, där våra främsta uppgifter är att förmedla diverse samtal både utanför och inom Försvarsmakten. Är du intresserad av att arbeta med service och telefonen som främsta arbetsredskap, då kan du vara just den vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker en telefonist till Örebro. I rollen som telefonist kommer du att ge service och information till Försvarsmaktens personal i stort men också till andra personer som ringer in till myndigheten. Du svarar på inkommande samtal och kopplar vidare till rätt mottagare när det krävs. Det innebär att du är en person som tycker om att arbeta med att ge service och har telefonen som främsta arbetsredskap i din vardag. Utöver detta är du också ansvarig för att boka och anordna telefonkonferenser.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är noggrann, stresstålig och serviceinriktad då du ansvarar för att ge korrekt och snabb service till de som ringer in till växeln. Vidare ser vi att du kan arbeta självständigt men samtidigt också trivs med att arbeta i grupp.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Utbildningar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter
• Bra balans mellan arbete och fritid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder

Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer


• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
• God datorvana inklusive MS Office
• Körkort B, manuell växel

Meriterande


• Vana vid arbete med hantering av sekretessbelagd information

Personliga egenskaper


• God kommunikativ förmåga
• Serviceinriktad och ansvarstagande
• God samarbetsförmåga och stresstålig
• Noggrann

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Teletjänstavdelningen består idag tre sektioner, två placerade i Karlsborg och en placerad i Örebro. Avdelningens sektioner innehåller Försvarsmaktens svarsställe där vi förmedlar samtal och telekonferensbokningar samt Driftsektionen som administrerar ärenden kopplat till någon av våra olika typer av telefoni.


• Tjänsten är ett vikariat på 100% tom 23-05-31 med chans till förlängning
• Tjänsten kan innebära en del resor inom landet
• Tjänsten är SÄK-klassad och Registerkontroll kommer att tillämpas
• Tillträde enligt överenskommelse.
• Arbetsort: Örebro

Upplysningar

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Sektionschef Anette Runnälv. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist, Hanna Ottosson. Båda nås via växeln på 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: SACO Pär-Erik Lohman, SEKO Matz Felix, OFR/S Martin Sparr. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-04.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med inriktning IT-säkerhet

Säkerhetsansvarig, IT
Läs mer Okt 21
Om enheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Driftenheten är en av dem. Enheten arbetar med drift av Försvarsmaktens telenät samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. 

Enheten har avdelningar som arbetar med drift av infrastruktur och system. Vi är också tekniska specialister inom dessa områden och arbetar processorienterat (ITIL).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 

Arbetet som verksamhetsutvecklare innebär att utveckla och förstärka Försvarsmaktens driftverksamhet ur ett it-säkerhetsperspektiv-/cyberförsvarsperspektiv. Området omfattar organisatoriskt och metodmässig utveckling. Du kommer att arbeta med att förstärka och utöka en etablerad driftverksamhet ur ett cybersäkerhetsperspektiv. Du kommer att göra det i relation till andra verksamheter inom Försvarsmakten och i nära arbete med övriga avdelningar och sektioner i enheten. Du kommer även medverka i andra tillfälliga arbetsgrupper eller projekt inom ditt arbetsområde.

Vi erbjuder dig följande 
 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal  
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
• Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 


• Högskoleutbildning med inriktning mot IT-säkerhet eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga


• Aktuell och relevant erfarenhet av design, drift och förvaltning av tekniska lösningar inom it-säkerhetsområdet
• Erfarenhet och kunskap inom CIS olika områden
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift. 

Personliga egenskaper


Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.


Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande• Goda kunskaper om IT-säkerhetsarbete inom Försvarsmakten 
• God kännedom om Försvarsmaktens ledningsstödsystem och skyddet av dessa
• Tidigare erfarenheter av att leda utvecklingsarbete inom ledningsstödsystemområdet på operativ/ strategisk nivå
• Goda kunskaper om Försvarsmaktens materielprocess samt IT-process.

Övrigt• Anställningen är en civil tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
• Arbetsort: Arboga eller Örebro
• Tillträde enligt överenskommelse.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Upplysningar


Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Ställföreträdande Enhetschef Martin Wallstedt. För information om anställningsvillkor kontakta HR-Generalist Magnus Johansson.

Båda nås via växeln på 019-39 35 00.

 

Fackliga företrädare: 

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Martin Strömquist

 

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00


Välkommen med din ansökan senast 2022-11-04. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Nätverksspecialist

Nätverkstekniker
Läs mer Sep 9
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Systemenheten på förbandet har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot nätverksinfrastruktur med särskilt fokus på IT-säkerhet. Du kommer arbeta främst i Örebro.

Du kommer att ingå i ett team vars huvuduppgift är att utveckla och förvalta system som skyddar Försvarsmakten mot olika former av avancerade IT-angrepp. Vi använder skräddarsydd mjukvara som används i kombination med kommersiella lösningar som du är med och utvärderar.

Du kommer bl.a att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Vidare ingår handläggning av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta med leverantörer och medverka i olika arbetsgrupper och projekt.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor som har IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och omvärldsbevakning en viktig del av arbetet. 

Kvalifikationer


• Universitet eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
• Mycket goda kunskaper om routing, switching samt nätverksprotokoll
• Goda kunskaper om nätverksutrustning som brandväggar och lastbalanserare
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande kunskaper• B-körkort
• Loggning och övervakning
• Kryptering och säker kommunikation
• Erfarenhet av scripting och automatisering
• Erfarenhet av drift och/eller förvaltning i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av teknikprojekt som t.ex. uppgradering/etablering av IT-system
• Virtualiseringsplattformar
• Linux eller Unix systemarkitektur 

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse av IT-säkerhet och som ständigt vill fortsätta att utvecklas inom området. Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt och tillsammans med andra.

Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Som person är du trygg i dig själv, har ett gott omdöme och anpassar dig för att samverka samtidigt som du har en integritet att med din kompetens säga ifrån där det behövs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsort
Örebro

Tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger eller Jonna Öström. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Windows serverspecialist

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Sep 9
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Systemenheten på förbandet har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Systemenheten

Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot Windows serverplattformar, Active Directory och Group Policys med särskilt fokus på IT säkerhet kopplat mot dessa områden. Som Windows serverspecialist kommer du arbeta huvudsakligen i Örebro.

Du kommer att ingå i ett team vars huvuduppgift är att utveckla och förvalta system som skyddar Försvarsmakten mot olika former av avancerade IT-angrepp. Vi använder skräddarsydd mjukvara som används i kombination med kommersiella lösningar som du är med och utvärderar.

Du kommer bl.a att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Vidare ingår handläggning av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta med leverantörer och medverka i olika arbetsgrupper och projekt.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor som har IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och omvärldsbevakning en viktig del av arbetet. 

Kvalifikationer


• Universitet eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
• Mycket goda kunskaper om Windows server 2016 eller senare
• Goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
• Goda kunskaper i PowerShell
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande kunskaper


• B-körkort
• Loggning och övervakning
• Erfarenhet av Sysmon och PowerShell auditing
• Säkra autentiseringslösningar
• Virtualiseringsplattformar
• Erfarenhet av drift och/eller förvaltning i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av teknikprojekt som t.ex. uppgradering/etablering av IT-system

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse av IT-säkerhet och som ständigt vill fortsätta att utvecklas inom området. Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer.

Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt och tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Som person är du trygg i dig själv, har ett gott omdöme och anpassar dig för att samverka samtidigt som du har en integritet att med din kompetens säga ifrån där det behövs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsort
Örebro

Tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Övrigt

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger eller Jonna Öström. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Insatsledare/informationsstödsofficer

Officer
Läs mer Okt 10
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Insatsledare/informationsstödsofficer ingår du i förbandets stab. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter att på kort sikt planera och samordna verksamhet vid förbandet. Du kommer att stödja förbandschefen och närmaste chef med beredningar av ärenden av förbandsgemensam karaktär. Som insatsledare/informationsstödsofficer är det viktigt att vårda och utveckla sina kontakter främst internt i förbandet, men även externt. Samverkan med högkvarteret och andra förband förekommer. Det kan även förkomma att du får planera interna utbildningar för dina kollegor. Förbandet är under fortsatt utveckling vilket kräver ett öppet sinne för förändring.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha:


• Officers eller specialistofficersexamen OF/2-3/OR7-8
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande

• Erfarenhet av stabstjänst på förbandsnivå
• Erfarenhet av ärendebaserad samt processbaserad arbetsmetod
• Kunskap om informationssäkerhet och gällande säkerhetsskyddsstiftning
• Vana att samverka med andra förband

Personliga egenskaper
Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. För oss är det viktigt att alla tar ansvar och vårdar det förtroende varje medarbetares befattning innebär. Att alla visar respekt till varandra och bidrar positivt till gruppens förmåga och resultat.

Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas inom ditt eget ansvarsområde samt har en vilja att påverka utvecklingen inom förbandet som helhet. Du är van att självständigt fatta beslut, ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. De resultat du levererar är med kvalité samtidigt som du är ödmjuk, lyhörd och kan kommunicera med olika personlighetstyper. Givetvis tar du ansvar, strukturerar ditt arbete och håller god ordning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort är Örebro och resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan senast den 30 oktober 2022. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Kvalitetsingenjör

Kvalitetsingenjör, textil, trä, glas, förpackn.
Läs mer Sep 7
Kvalitetsingenjör med inriktning verksamhetsledning och analys


Skulle du känna dig stolt över att tillhöra ett förband som spelar en avgörande roll när det gäller att stärka Sveriges försvar? Är du driven, målmedveten och vill vara med på en spännande utvecklingsresa i en organisation som är under stark tillväxt? Det kan vara dig vi söker.

För att för att lösa nya tilldelade uppgifter behöver vi nu förstärkning med en Kvalitetsingenjör med inriktning verksamhetsledning och analys. Vår verksamhet erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Vår ambition är att ge dig rätt förutsättningar för att lyckas i rollen, därför kommer du att få relevant internutbildning för tjänsten.

Personliga egenskaper

Du har en fallenhet för struktur, ordning och reda och har en god analytisk förmåga med hög kvalitetsmedvetenhet. Du strävar efter att kontinuerligt förbättra verksamheten med nytänkande och kreativa lösningar. Du är lika komfortabel med att driva arbetsuppgifterna självständigt som tillsammans med andra. Du är en i vårt team som bidrar till ett positivt arbetsklimat. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Stödja kvalitets chef i beredningar avseende kvalitetsfrågor och analyser
• Att kvalitetsarbetet genomförs på ett likartat sätt
• Utvärdera, anpassa och utveckla modeller, metodik och verktyg för kvalitetsstyrning
• Sammanhålla arbetet med avvikelsehantering
• Skriva samt granska dokument kopplat till kvalitetsfrågor
• Utbilda inom ansvarsområdet
• Genomföra leveranskontroller(stickprov), finns LCC och att det är överensstämmande 

Kvalifikationer


• Akademisk examen med en inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Alternativt att motsvarande kompetens förvärvats utifrån längre yrkeserfarenhet inom eller utanför Försvarsmakten
• God administrativ förmåga och goda kunskaper i svenska språket – i såväl tal som skrift
• B-körkort
• Hanterar ISO9001 analysmetoder eller som FM bedömer som likvärda (sex sigma, GAP)

Meriterande


• Arbete inom Försvarsmakten, Försvarets Materielverk eller Försvarsindustrin
• Erfarenhet av att arbeta i en myndighet eller en större organisation
• Kunskap om kvalitetsstandarder som ISO9001/14001/27001, EN9100 AFS alt ISO45001 
• Erfarenhet som utbildare

 

Som anställd har du ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid, fria träningskläder och bidrag för träningsskor vartannat år
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Upplysningar om befattningen

Avdelningschef Tommy Andersson, tel.070-2198395 eller kvalitetschef Agnetha Lindberg, tel.0729-817500.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Örebro alt. Enköping. Tjänsten är placerad i förbandets stab där även kvalitetschef finns. Resor förekommer i tjänsten.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Information om anställningsvillkor kan lämnas av HR-generalist Dzenana Gustafsson som nås genom växeln på telefonnummer 019-39 35 00.

Fackliga företrädare FMTIS
OFR/O Johan Nestvall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
SACO Pär Lohman
Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill du att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning


 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Lokalskötare

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Okt 12
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker nu duktiga och engagerade lokalskötare. Du kommer arbeta med att städa och vårda våra lokaler allt från kontor, toaletter till gemensamma utrymmen. Du kommer vidmakthålla ordning och redan i Förbandets lokaler. Arbetet utförs så väl på egen hand som tillsammans med kollegor. Du ansvara för att städuppdraget blir utfört enligt våra uppsatta mål- och kvalitetskrav. Du ansvarar även för att materiel och maskinvård blir utfört enligt gällande rutiner.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha


• 3 årig gymnasieutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdigt. 
• Arbetslivserfarenhet som lokalvårdare
• Goda allmänna kunskaper inom lokalvård
• Svensk medborgare
• B-körkort

Personliga egenskaper
Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör så har du samma ambition som oss kommer vi trivas ihop. Att du är ordningssam och har en hög ansvars- och servicenivå ser vi som en självklarhet. Du är flexibel, driven och duktig på att växla mellan olika arbetsuppgifter. Som peson trivs du att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 26 oktober 2022. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Säkerhetsskyddshandläggare inriktad mot säkerhetsskyddad upphandling SUA

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 4
Med hänsyn till ändrade regelverkskrav söker vi nu handläggare som ska arbeta med säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal, SUA.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer handlägga alla förekommande frågor inom SUA-området där vi som myndighet är ålagd att följa säkerhetsskyddslagen, säkerhetsskyddsförordningen samt föreskrifter. Arbetet innebär verksamhet inom myndigheten samt även mot SUA-företag. Du kommer hantera SUA-ärenden bland annat genom arbete med dokumentation och databaser, genomföra företagsbesök, säkerhetsutbildningar och säkerhetsprövningar såväl internt som externt. I dina arbetsuppgifter ingår även att genomföra säkerhetsskyddskontroller vad avser SUA samt hantera ansökningar om registerkontroll, besökstillstånd, fototillstånd. I rollen ingår även kontakter med andra myndigheter och företag. Då vi ibland har arbetsuppgifter förlagda utanför kontoret behöver du kunna resa samt även kunna övernatta på annan ort.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha:


• Eftergymnasial utbildning med säkerhetsskyddsinriktning eller annan erfarenhet och/eller utbildning som vi bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av att självständigt handlägga ärenden.
• Erfarenhet av att arbeta i administrativa IT-system.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
• Svenskt medborgarskap.
• Körkort klass B.

Meriterande

• Genomgången säkerhetsutbildning inom försvarsmakten, helst inom SUA och säkerhetsprövning.
• Eftergymnasial pedagogikutbildning.
• Erfarenhet av arbete med motsvarande arbetsuppgifter inom statlig myndighet.

Personliga egenskaper
Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör och har du samma ambition kommer du trivas hos oss. Du ska ha en hög grad av samarbets- och kommunikationsförmåga för att skapa goda och långsiktiga relationer med kunder och entreprenörer. Du är van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driver dina frågar så vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket kräver att du har förmågan att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Rollen kräver att du är uthållig samt har en hög integritet För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi uppskattar en god lagkamrat som bidrar med sin personlighet till gruppen. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
I försvarsmakten benämns tjänsten som säkerhetsskyddshandläggare.

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast den 23 oktober 2022. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan!


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Förrådsmedarbetare

Godsmottagare
Läs mer Okt 3
Nu söker vi en förrådsmedarbetare till vår enhet i Örebro. Du kommer ingå i ett team med god gemenskap och där samarbete samt viljan att gemensamt lösa arbetsuppgifterna är av stor vikt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som förrådsmedarbetare kommer du på ett serviceinriktat sätt ansvara för mottagning, mottagningskontroll, förrådsställning samt utlämning av materiel. Du genomför åtgärder på förnödenheter enligt gällande materielvårdsinstruktioner samt genomför redovisning av förnödenheter i Försvarsmaktens redovisningssystem LIFT samt PRIO. Vi vill även att du bidrar med din kunskap och delaktighet i enhetens utveckling som präglas av framåtanda, lagarbete och ständiga förändringar.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha


• 3-årig gymnasial utbildning
• Erfarenhet av förrådshantering/logistikhantering
• Erfarenhet av att arbeta i ett elektroniskt logistikhanteringssystem
• Grundläggande kunskaper i Office-paketet
• Mycket god administrativ förmåga
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Truckkort A2-A4, B1, B2 samt vana av truckkörning
• B-körkort

Meriterande

• Genomförd GMU
• Erfarenhet i Försvarsmaktens materielprocess
• Erfarenhet av arbete med kundbemötande
• C-körkort
• Truckkort B3, C2, C7

Personliga egenskaper
Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt ha förmåga att samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-18. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Försvarsmakten söker Förbandsekonom

Controller
Läs mer Sep 12
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnads för framtidens Försvarsmakt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ekonomiavdelningen är en del av förbandets stab, vars uppgift är att stödja förbandschefens arbete med att styra och leda förbandet. Du arbetar i ett team där du självständigt ansvarar för ditt ansvarsområde under ledning av ekonomichefen.

Tjänsten som förbandsekonom omfattar ett varierande arbete med budgetering, prognos och uppföljning. Du delat i arbetet inför förbandets månads-, kvartals- och årsrapporering. Du stödjer chefer och medarbetare avseende ekonomifrågor. Utöver detta kommer du att arbeta med övrigt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning såsom avstämningar och bokföring.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer 


• Akademisk examen inom ekonomi eller annan eftergymnasial utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.
• Arbetslivserfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete
• God kunskaper i MS Officepaketet och då framför allt i Excel.
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort.

Meriterande


• Erfarenhet av ekonomiarbete inom Försvarsmakten eller annan myndighet
• Erfarenhet av att arbeta med budget, prognos och uppföljning

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs det att du har ett stort intresse för ekonomi och redovisning. Som person är du initiativrik och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter genomförs med hög kvaliet. Du är flexibel och kan snabbt sätta dig in i nya situationer. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att du är en god lagkamrat och har förmåga att samarbeta med olika delar i verksamheten, såväl internt som externt. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmåga att vara resultatinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Resor ingår i arbetet och är för det mesta planerade

Välkommen med din ansökan senast den 28 september 2022. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan!


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Driftoperatör-IT

Drifttekniker, data
Läs mer Jun 30
Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, söker en Driftoperatör-IT till drift och underhåll av IT-system, till TDC/SA i Örebro.

Vi välkomnar såväl nyexaminerade som erfarna sökanden.

Om verksamheten
Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda. Förbandet har fem ledningstödsenheter som utför förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktensledningssystem inom IT- och teleområdet. En huvuduppgift för TDC/SA är underhåll av Försvarsmaktens telenät-, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem. En annan är installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enhetens personal utför även dessa arbetsuppgifter inom ramen för Försvarsmaktens internationella insatser utomlands.

Vid TDC/SA kommer du arbeta i ett engagerat team och ansvara för funktion och tillgänglighet i de tekniska stödsystem som nyttjas för driftövervakning och driftledning av Försvarsmaktens Telenät (FTN). Utmaningarna för dig hos oss är till stor del att arbeta med operativt kritiska applikationer som har avgörande betydelse för försvarsmakten, vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att du har ett visst ansvar av de dagliga arbetsuppgifterna för drift och underhåll av förbandets stödsystem. Medverka vid installationer, dokumentering, uppföljning av IT-system med tyngdpunkt på virtualiseringsteknik. Vid incidenter vara teknisk stöd till operativ personal. Du kommer även genomföra konfiguration av nätverks- och kryptoprodukter. Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling innefattande ett antal årliga interna eller externa utbildningar. Beredskapstjänstgöring och resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer


• Minst 2:årig eftergymnasial IT-utbildning eller motsvarande som kan bedömas likvärdig.
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
• Kompetens och erfarenheter inom operativsystemen Windows Server eller RedHat Linux
• B-körkort är ett krav för tjänsten.

Meriterande


• Erfarenheter av något eller flera av nedanstående system:

• Virtuella maskiner (VMware ESXi)
• Operativsystem: Windows Server och RedHat Linux
• Nätverk: Cisco och Paolo Alto


• Kunskap och erfarenheter inom komplexa nätverksarkitekturer.
• Arbetslivserfarenheter i liknande befattning/roll.
• Kompetens och erfarenheter inom kommunikationssäkerhet, signalskyddsystem.

Vi erbjuder dig
I försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Rätt till tre timmar träning i veckan under arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som kan arbeta både i team och självständigt. Du har strukturerad problemlösningsförmåga, löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du har en god analytisk förmåga och strävar efter en hög kvalitet i ditt arbete. Van att ta egna initiativ och är en ansvarskännande person.

Du har en mycket god kommunikationsförmåga, förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Omfattning, placering och tillträde
Befattning: Civil.
Tjänstgöringsgrad: Heltid, dagtid.
Placeringsort: Örebro.
Resor inom tjänsten kan förekomma.
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt ök.


Kontaktperson för detta jobb
Magnus Granath, sektionschef (019-60 103 81)

Fackliga företrädare
SACO Mika Laitanen
OFR/O Johan Nestvall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-säkerhetschef

IT-säkerhetschef
Läs mer Sep 7
Befattningen tillhör Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) och ingår i säkerhetsavdelningen som till huvuddel är placerade i Örebro och Enköping.

Ditt jobb syftar ytterst till att skydda en del av den mest skyddsvärda informationen som finns i vårt land. Arbetet spänner över hela spektret människa, teknik och administration. Nya hot och risker i omvärlden upptäcks dagligen och vår ambitionsnivå är högsta möjliga.

Du leder ett dedikerat, kvalificerat team som brinner för informations- och cybersäkerhet och rapporterar till förbandets säkerhetschef. Du behöver inte vara expert på tekniken, även om ett stort teknikintresse och viljan att lära dig mer inom området antagligen underlättar att ta sig an våra utmaningar.

Vi erbjuder kompetensutveckling genom kvalificerade utbildningar, både internt och externt, i vissa fall utbildningar som endast finns tillgängliga för oss i Försvarsmakten. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter


• Ansvara för att förvalta delprocess IT-säkerhet inom förbandet
• Lämna stöd till övriga enheter inom förbandet genom att verka som expert i olika beredningar och inom ramen för säkerhetsskydds­analys
• Vara expert i olika beredningar och lämna stöd inom ramen för bl.a. säkerhetsskyddsanalys och ackreditering av tekniska system
• Genomföra utbildning inom säkerhetsområdet
• Genomföra analys och uppföljning av säkerhetsrapporter
• Delta vid internkontroller inom säkerhetsskyddsområdet och leda internkontrollverksamhet inom IT-säkerhetsområdet
• Revidera och utarbeta styrdokument (policies, rutiner och instruktioner m.m.) inom delprocess IT-­säkerhet
• Du samarbetar bl.a. med Högkvarteret och den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) och förväntas bygga och vidmakthålla ett brett kontaktnät inom ditt område

Önskvärda kvalifikationer


• Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• Bred kompetens inom säkerhetsskyddsområdet i allmänhet och IT- och informationssäkerhet i synnerhet
• Erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet i rollen som t.ex. säkerhetshandläggare, IT-säkerhetsspecialist eller liknande tjänst
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande


• Civila certifieringar t.ex. CISSP, CISA, CISM etc
• Erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete i enlighet med ISO 27000-serien är meriterande
• Nuvarande eller tidigare anställning i Försvarsmakten eller en annan statlig verksamhet i en befattning inom säkerhetstjänst
• Erfarenhet av arbetsledning t.ex. som chef eller projektledare
• Kunskaper om sekretesslagstiftning och informationsklassning
• Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem (PRIO, Vidar, ISUS etc)
• Goda kunskaper att utrycka dig på engelska i tal och skrift

Personlighet

Du har lätt att samarbeta med andra samt skapa och behålla förtroende. Du tar egna initiativ och kan självständigt driva ditt arbete i mål. Vidare är du ordningsam, noggrann och säkerhetsmedveten. Du har lätt för att anpassa dig och vara flexibel och lyhörd. Det är viktigt att du har en analytisk- och strukturerad förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd inom FM.

Övrigt

Befattningen är civil.

Arbetsort Örebro.

Befattningen innebär resor inom landet.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschefen för Säk/Und-avdelningen (C J2) Rigmor Beck-Friis och IT-säkerhetschefen Mattias Pettersson , som nås via växeln 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är för SACO Pär-Erik Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Johan Nestvall-Boo samt för SEKO Matz Felix.

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt krigsplacering.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-säkerhetsspecialist

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Sep 8
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en IT-säkerhetsspecialist

Befattningen tillhör FMTIS och ingår i säkerhetsavdelningen som till huvuddel är placerade i Örebro och Enköping.
Ditt jobb syftar ytterst till att skydda en del av den mest skyddsvärda informationen som finns i vårt land. Arbetet spänner över hela spektret människa, teknik och administration. Nya hot och risker i omvärlden upptäcks dagligen och vår ambitionsnivå är högsta möjliga.

Vi erbjuder kompetensutveckling genom kvalificerade utbildningar, både internt och externt, i vissa fall utbildningar som endast finns tillgängliga för oss i Försvarsmakten. På sikt finns även möjlighet att certifiera sig inom området, t.ex. till IT-säkerhetschef, internt eller via annan utbildning inom underrättelse- och säkerhetsområdet. 

Du arbetar som IT-säkerhetsspecialist inom FMTIS Säkerhetstjänst och rapporterar till IT-säkerhetschefen. Du behöver inte vara expert på tekniken även om en teknisk bakgrund och viljan att lära dig mer inom området, antagligen underlättar att ta sig an våra utmaningar. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Lämna stöd till övriga enheter inom förbandet genom att verka som expert i olika beredningar och inom ramen för säkerhetsskydds­analys
• Delta i ackreditering av tekniska system m.m
• Genomföra utbildning inom säkerhetsområdet
• Analys och uppföljning av säkerhetsrapporter
• Delta i och förväntas efterhand kunna leda viss internkontroll­verksamhet
• Revidera och utarbeta styrdokument (policies, rutiner och instruktioner m.m.) inom delprocess IT-­säkerhet
• Du samarbetar bl.a. med Högkvarteret och den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) och förväntas bygga och vidmakthålla ett brett kontaktnät inom ditt område

Kvalifikationer


• Eftergymnasial utbildning inom IT
• Bred kompetens inom säkerhetsskyddsområdet i allmänhet och IT- och informationssäkerhet i synnerhet
• Erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet i rollen som t.ex. säkerhetshandläggare, IT-säkerhetsspecialist eller liknande tjänst
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• B-körkort 

Meriterande


• Civila certifieringar t.ex CISSP, GCIH, CISM etc
• Nuvarande eller tidigare anställning i Försvarsmakten eller en annan statlig verksamhet i en befattning inom säkerhetstjänst
• Kunskaper om sekretesslagstiftning och informationsklassning
• Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem (PRIO, Vidar, ISUS etc)
• Goda kunskaper att utrycka dig på engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper

Du har lätt att samarbeta med andra samt skapa och behålla förtroende. Du tar egna initiativ och kan självständigt driva ditt arbete i mål. Vidare är du ordningsam, noggrann och säkerhetsmedveten. Du har lätt för att anpassa dig och vara flexibel och lyhörd. Det är viktigt att du har en analytisk- och strukturerad förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Övrigt

Befattningen är civil.

Arbetsort Örebro.

Befattningen innebär resor inom landet.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschefen för Säk/Und-avdelningen (C J2) Rigmor Beck-Friis och IT-säkerhetschefen Mattias Pettersson.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är för SACO Pär-Erik Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Johan Nestvall-Boo samt för SEKO Matz Felix.

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemingenjör-IT

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 30
Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, söker en Systemingenjör-IT för drift och underhåll av IT-system, till TDC/SA i Örebro.


Om verksamheten
Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda. Förbandet har fem ledningstödsenheter som utför förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktensledningssystem inom IT- och teleområdet. En huvuduppgift för TDC/SA är underhåll av Försvarsmaktens telenät-, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem. En annan är installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enhetens personal utför även dessa arbetsuppgifter inom ramen för Försvarsmaktens internationella insatser utomlands.

Vid TDC/SA kommer du arbeta i ett engagerat team och ansvara för funktion och tillgänglighet i de tekniska stödsystem som nyttjas för driftövervakning och driftledning av Försvarsmaktens Telenät (FTN). Utmaningarna för dig hos oss är till stor del att arbeta med operativt kritiska applikationer som har avgörande betydelse för försvarsmakten, vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att du har ett visst ansvar av drift och underhåll av förbandets stödsystem. Medverka vid installationer, dokumentering, uppföljning av IT-system med tyngdpunkt på virtualiseringsteknik. Vid incidenter vara teknisk stöd till operativ personal. Du kommer även genomföra konfiguration av nätverks- och kryptoprodukter. Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling innefattande ett antal årliga interna eller externa utbildningar. Beredskapstjänstgöring och resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer


• Minst 2:årig eftergymnasial IT-utbildning eller motsvarande som kan bedömas likvärdig.
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
• Kompetens och erfarenheter inom operativsystemen Windows Server eller RedHat Linux
• B-körkort är ett krav för tjänsten.
• Erfarenheter av något eller flera av nedanstående system:

• Virtuella maskiner (VMware ESXi)
• Operativsystem: Windows Server och RedHat Linux
• Nätverk: Cisco och Paolo AltoMeriterande


• Erfarenhet av process- och tjänsteimplementering
• Kunskap och erfarenheter inom komplexa nätverksarkitekturer.
• Arbetslivserfarenheter i liknande befattning/roll.
• Kompetens och erfarenheter inom kommunikationssäkerhet, signalskyddsystem.

Vi erbjuder dig
I försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Rätt till tre timmar träning i veckan under arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som kan arbeta både i team och självständigt. Du har strukturerad problemlösningsförmåga, löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du har en god analytisk förmåga och strävar efter en hög kvalitet i ditt arbete. Van att ta egna initiativ och är en ansvarskännande person.

Du har en mycket god kommunikationsförmåga, förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning, placering och tillträde
Befattning: Civil.
Tjänstgöringsgrad: Heltid, dagtid.
Placeringsort: Örebro.
Resor inom tjänsten kan förekomma.
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt ök.Kontaktperson för detta jobb
Magnus Granath, sektionschef (019-60 103 81)

Fackliga företrädare
SACO Mika Laitanen
OFR/O Johan Nestvall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemtekniker-IT

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Jun 30
Systemtekniker IT

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, söker en Systemtekniker för drift och underhåll av IT-system, till TDC/SA i Örebro.

Driftenhet (DriftE) genomför driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens strategiska nät, vilket är en förutsättning för Försvarsmaktens ledningsförmåga i fred, kris och krig. DriftE utövar funktionen FM nätoperatör samt fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförandeenheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- och underhållsuppgifter på ledningssystem. Driftenhet är idag över 300 anställda fördelade på 6 avdelningar.

Vid FMTIS Driftenhet kommer du arbeta i ett engagerat team och ansvara för funktion och tillgänglighet i de tekniska stödsystem som nyttjas för driftövervakning och driftledning av Försvarsmaktens Telenät (FTN). Utmaningarna för dig hos oss är till stor del att arbeta med operativt kritiska applikationer som har avgörande betydelse för försvarsmakten, vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är införande, driftövervakning och förebyggande underhåll av IT-system med tyngdpunkt på virtualiseringsteknik. Vid incidenter genomför du och ditt team avhjälpande underhåll och support till slutanvändaren. Du genomför även konfiguration av nätverks- och kryptoprodukter, servrar och klienter samt administration av användarkonton eller behörigheter.
Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling innefattande ett antal årliga interna eller externa utbildningar. Beredskapstjänstgöring och resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi att du har en problemlösningsförmåga, löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du är nyfiken och håller dig uppdaterad genom aktiv omvärldsbevakning inom ditt område.
I rollen är du initiativtagande, tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du är samarbetsorienterad; anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Du har en mycket god kommunikationsförmåga, förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.


• Minst 2:årig eftergymnasial IT-utbildning eller motsvarande som kan bedömas likvärdig.
• Bred kunskap och erfarenheter inom komplexa nätverksarkitekturer.
• Kompetens och erfarenheter inom operativsystemen Windows Server eller RedHat Linux
• B-körkort är ett krav för tjänsten.

Meriterande


• Arbetslivserfarenheter i liknande befattning/roll.
• Kompetens och erfarenheter inom virtualisering med VMware vSphere 6 eller nyare.
• Kompetens och erfarenheter inom kommunikationssäkerhet, signalskyddsystem.

 

Vi erbjuder dig
I försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Rätt till tre timmar träning i veckan under arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som kan arbeta både i team och självständigt. Du har strukturerad problemlösningsförmåga, löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du har en god analytisk förmåga och strävar efter en hög kvalitet i ditt arbete. Van att ta egna initiativ och är en ansvarskännande person.

Du har en mycket god kommunikationsförmåga, förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning, placering och tillträde
Befattning: Civil.
Tjänstgöringsgrad: Heltid, dagtid.
Placeringsort: Örebro.
Resor inom tjänsten kan förekomma.
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt ök.


Kontaktperson för detta jobb
Magnus Granath, sektionschef (019-60 103 81)

Fackliga företrädare
SACO Mika Laitanen
OFR/O Johan Nestvall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Capacity Leader sökes till Produktionsavdelningen (Arboga)

IT-utredare
Läs mer Jul 20
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Produktionsavdelningen (ProdA) ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhålla införanden av förändringar i våra IT-system.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med och vi arbetar aktivt med att kompetenshöja vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Capacity Leader kommer du att arbeta i en grupp tillsammans med Capacity/Facility Manager och Facility Leaders.

Du kommer inom gruppen att arbeta med uppgiften att planera och genomföra Capacity-relaterade uppgifter så som,


• Placering av IT-system i befintliga IT-utrymmen
• Planera och disponera plats i befintliga och nya rackskåpsmiljöer för IT-system
• Koordinera och stödja Datacentertekniker i deras dagliga arbete
• Bevaka resursnyttjande av lediga platser i våra IT-rumsmiljöer

Som Capacity Leader ingår även att arbeta med Försvarsmaktens centrala IT-plattformar gällande kapacitetshantering, i detta ingår även planering inför tekniklyft av hårdvara.

Inom funktionen hanteras administrativa uppgifter som ansöka om besökstillstånd och behörigheter till anläggningar samt hålla rackskåpsritningar uppdaterade.

Kvalifikationer


• Treårig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper 
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort

 Meriterande


• Grundläggande el-kunskaper
• Erfarenhet av arbete med servrar och switchar
• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av analysarbete kopplat till trender och avvikelser
• Utbildning/certifiering inom ITIL

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att ge service och finna lösningar på problem, och vi ser att du behöver ha en profil med teknisk/IT bakgrund för att passa i rollen. Du är driven och van att ta egna initiativ och medföljande ansvar, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation.

Du har ett gott ordningssinne och god samarbetsförmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Omfattning, placering, tillträde mm

Tillsvidareanställning
Tillträde enligt överenskommelse
Arbetsorten är Arboga
Resor inom tjänsten förekommer

Välkommen med din ansökan

Upplysningar:
Upplysningar om befattningen lämnas av Maria Dahlberg Stc ProdA eller Bengt Öhman C ProdA, som nås på tfn 0589 – 40400.

Fackliga företrädare:
SACO-F Pär Lohman, tfn 0589-408 33,
OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44,
SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Driftingenjör It-tekniker Örebro

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Jul 26
Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt. Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige? 

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker IT-tekniker (befattningsnamn Driftingenjör IT). Tjänsten har placering vid Genomförandeavdelning Örebro med placering i Örebro.

FMTIS Genomförandeavdelning Örebro ingår i FMTIS Genomförandeenhet Väst där även GA Halmstad, GA Göteborg, GA Skövde, GA Såtenäs och GA Karlsborg ingår.


Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Drift och underhåll av Försvarsmaktens IT system.
• Genomföra felsökning och analys i IT-driftmiljö
• Driftsätta och konfigurera IT-system, IT-utrustning, kommunikationsutrustning och säkerhetsprodukter
• Användarsupport
• Ta fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner inom eget ansvarsområde


Vi erbjuder dig:

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 – 35 semesterdagar beroende på din ålder
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning


Kvalifikationer


• Eftergymnasieutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper inhämtade genom meriterande tjänstgöring
• Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning, optimering och konfigurering av hårdvara.
• Kunskaper om nätverk
• Kunskaper om Windows Server
• Lägst körkort *B***


Meriterande kvalifikationer


• Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system och IT-infrastruktur
• ITIL-utbildning


Personliga egenskaper

Du är öppen och social, men kan även agera självständigt. Du har en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet.

Utöver den formella kompetensen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, vilket också ställer krav på en god fysik.

Arbetet medför även krav på resor i tjänsten, såväl inrikes som systemstödsresor utomlands.


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

C GA Örebro Niklas Dellevåg nås via växel.

Fackliga representanter

OFR/S                 Martin Sparr       

SACO                  Per Lohman    

SEKO                  Mats Felix

OFR/O                 Johan Nestvall-Boo

Telefonnummer FM växel: 019-39 35 00

 

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-26. Din ansökan skall innehålla CV, samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt anger ditt löneanspråk om du har ett sådant.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-TJÄNSTER

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Jul 5
JOBBAR DU MED IT OCH VILL BIDRA TILL ETT SÄKRARE SVERIGE?
Gillar du utmaningar? Att få lösa komplexa problem tillsammans med ambitiösa och kompetenta kollegor? Vill du ha ett meningsfullt arbete? Då kan du vara den vi söker!

Vi förstärker oss inom IT och teknik för att alltid ligga steget före. Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas.

 

Vilka är vi?

Vi är FMTIS - Vi finns för att säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. På så sätt bidrar vi till att Försvarsmakten kan utföra sitt uppdrag.

 

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Vi söker dig

Vår främsta tillgång är medarbetarna. Dina kollegor kommer att vara både civila och militära experter inom olika kompetensområden. De är specialister och sakkunniga. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre och för att vi även i fortsättningen ska kunna lösa våra uppgifter. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra uppdrag.

Vi söker medarbetare inom flera olika områden på IT och tekniksidan inom bland annat: 


• Nätverkstekniker
• Nätverksspecialist
• Systemutvecklare
• Systemtekniker
• Systemarkitekter
• Lösningsarkitekt
• UX Designer
• IT-arkitekt
• IT-specialister
• IT-projektledare
• Förändringsledare IT
• Kvalitetsledare
• Processledare
• Förvaltningsledare
• Handläggare inom säkerhetsprövning

 

Som person är du

Strukturerad, noggrann, nyfiken, driven och initiativrik. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat som ställer upp för varandra. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du bidrar med servicevilja och öppet sinne till att dela och ta emot kunskap och erfarenheter. Du har också ett säkerhets- och sekretessmedvetande.

Då vi ibland har arbetsuppgifter förlagda utanför kontoret behöver du kunna resa i tjänsten, även övernattning på annan ort förekommer.

Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan nu. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Catharina Rosmark telefon 019-39 51 93.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Stabsassistent

Soldat/Sjöman
Läs mer Jun 20
Västra militärregionen ansvarar för att stödja hemvärnsförbanden i Örebro län, Värmlands län, Västra Götalands län och Hallands län, med resurser för utbildning och administration. Örebro- Värmlandsgruppen (ÖVG) är en del av Västra militärregionen.

Om befattningen
Örebro-Värmlandsgruppens uppgift är att utveckla och vidmakthålla 2st hemvärnsbataljoner, samt stödja de frivilliga försvarsorganisationerna inom Örebro och Värmlands län. Örebro-Värmlandsgruppens söker en stabsassistent GSS/ K, som ska stödja Örebro-Värmlandsgruppens sektioner administrativt och logistiskt, genom att hantera olika beställningar, hantera inkommande och utgående information inom verksamheten, samt stödja med andra uppgifter.

Vem söker vi?
Du är ansvarstagande, initiativrik och har ett sinne som präglas av ordning och reda. Du är prestigelös och hjälpsam samt har en vilja till att lära dig nya saker. Att du har en god administrativ förmåga och tycker om att arbeta i datormiljö, kunna prata och samverka med andra både inom Örebro-Värmlandsgruppens verksamhet och hemvärnsförbanden. En del av våra uppgifter beordras med kort varsel så du behöver vara flexibel. Tjänsten kräver att du har fysisk uthållighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att bedrivas inom administrativ tjänst


•  Beställa olika saker i olika system
• Hantera olika svar avseende handlingar
• Löser i övrigt förekommande uppgifter på enheten och inom stödsektionen.

 Befattningen innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar, med tjänst ute vid hemvärnets övningar och möten.

Kvalifikationer


• Svensk medborgare
• Godkänd gymnasieexamen eller erfarenhet som arbetsgivare bedömer motsvarande
• Godkänd militär grundutbildning
• B-körkort

Meriterande


• Tidigare anställning inom Försvarsmakten eller grundutbildning som stabsassistent 
• God förmåga att hantera Microsoft Office applikationer (Office 2010 och senare)
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Militära förarbevis
• Utbildning i PRIO

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ordningssinne, är ansvarstagande och strukturerad. Vi ser att du har ett öppet sinnelag, är serviceinriktad och har en positiv inställning. Du tycker om att tillhöra ett team men ansvarar för självständiga arbetsuppgifter. Du bidrar aktivt till gott samarbete och till bra stämning i arbetslaget. Du är prestigelös och gillar att utforska nya lösningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Anställningskategori är GSS/K, en tidsbegränsad anställning (max åtta år) med en placering i nivå OR4-OR5.

Arbetsort: Örebro, ev flytt till Kristinehamn kommer att ske inom de närmaste åren.


Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Övlt Johan Bissman C Örebro-Värmlandsgruppen, johan.bissman@mil.se      

Fackliga representanter
SEKO: Lola Ahlgren
OFR/S: Helena Astanius
OFR/O: Göran Hjert
Samtliga nås via växeln: 0505451000


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

HR-handläggare

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Jun 20
Västra militärregionen ansvarar för att stödja hemvärnsförbanden i Örebro län, Värmlands län, Västra Götalands län och Hallands län, med resurser för utbildning och administration. Örebro- Värmlandsgruppen (ÖVG) är en del av Västra militärregionen.

Om befattningen
Örebro-Värmlandsgruppens uppgift är att utveckla och vidmakthålla 2st hemvärnsbataljoner, samt stödja de frivilliga försvarsorganisationerna inom Örebro och Värmlands län. Örebro-Värmlandsgruppens söker HR-handläggare för tillsvidareanställning i Örebro med huvuduppgift att svara för personaltjänsten, vilket innebär att stödja hemvärnsbataljonernamed personaladministration avseende organisation, ekonomiersättningar mm.

Vem söker vi?
Du är prestigelös och hjälpsam samt har en vilja till att lära dig nya saker.
För att trivas som HR-handläggare är det viktigt att du har en god administrativ förmåga och tycker om att arbeta i datormiljö, kunna prata och samverka med andra och kunna leda tillsammans med den andra HR-handläggaren på Örebro-Värmlandsgruppen handläggningen av personaltjänsten för hemvärnsbataljonerna.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på högst 24 månader.

Under denna anställning kommer du blir en av tre HR-handläggare på Örebro-Värmlandsgruppen.

Du är ansvarstagande, initiativrik och har ett sinne som präglas av ordning och reda. En del av våra uppgifter beordras med kort varsel så du behöver vara flexibel. Ibland löser du uppgifter ensam och ibland i grupp, det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra såväl som att du kan arbeta självständigt. Tjänsten kräver att du har god fysisk uthållighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att bedrivas inom personalområdet med personalen i fokus avseende stödet till Hemvärnsbataljonerna.


• Handlägga personalfrågorna för Hemvärnsbataljonerna i samverkan med den andra personalhandläggaren.
• Delta i organisationshantering på Hemvärnsbataljonerna.
• Hantera personaluppgifterna i datormiljön, i system PRIO.
• Stödja hemvärnsbataljonerna avseende ekonomiska ersättningar i system PRIO.
• Löser i övrigt förekommande uppgifter på enheten och inom stödsektionen.

Befattningen innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar.

Befattningen innebär ca 85% kontorsarbete och 15% med tjänst ute vid hemvärnets övningar och möten.

Kvalifikationer


• Svensk medborgare
• Utbildning lägst gymnasienivå.
• God datorvana (Office-paketet, Outlook).
• God administrativ förmåga och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
• B-körkort.

Meriterande


• Förtrogen med Hemvärnet och de frivilliga försvarsorganisationerna.
• Arbetat i system PRIO/ SAP.
• Högskoleutb inom humaniora/ samhällsvetenskap

Personliga egenskaper


• Du har en hög arbetskapacitet.
• God förmåga att arbeta i grupp och självständigt.
• Utåtriktad och strukturerad.
• God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift.
• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Civil befattning enligt Försvarsmaktens avtal för allmän visstidsanställning (ALVA) 24 månader.
Arbetsort: Örebro, ev flytt till Kristinehamn kommer att ske inom de närmaste åren.
Projektanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hantering efter att ansökningstiden har gått ut kommer att genomföras från vecka 33 efter semesterperioden

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Fv, Gert Malmkvist C Logsektionen Örebro-Värmlandsgruppen, gert.malmkvist@mil.se      

Fackliga representanter
SEKO: Lola Ahlgren
OFR/S: Helena Astanius
OFR/O: Göran Hjert
Samtliga nås via växeln: 0505451000


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Matrielredogörare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 20
Västra militärregionen ansvarar för att stödja hemvärnsförbanden i Örebro län, Värmlands län, Västra Götalands län och Hallands län, med resurser för utbildning och administration. Örebro- Värmlandsgruppen (ÖVG) är en del av Västra militärregionen.

Om befattningen
Örebro-Värmlandsgruppens uppgift är att utveckla och vidmakthålla 2st hemvärnsbataljoner, samt stödja de frivilliga försvarsorganisationerna inom Örebro och Värmlands län.
Örebro-Värmlandsgruppens söker materielredogörare för tillsvidareanställning i Örebro med huvuduppgift att svara för hantering av stödsystem för materiel och stödja HV-bataljonernas materieltjänst.

Vem söker vi?
Du är prestigelös och hjälpsam samt har en vilja till att lära dig nya saker.
Du bör vara intresserad av data och teknik samtidigt som du också måste vara serviceinriktad, noggrann, ansvarsfull och säkerhetsmedveten.
För att trivas som materielredogörare är det viktigt att du har en god förmåga till att arbeta i datormiljö samt god administrativ förmåga.

Du är ansvarstagande, initiativrik och har ett sinne som präglas av ordning och reda.  En del av våra uppgifter beordras med kort varsel så du behöver vara flexibel. Ibland löser du uppgifter ensam och ibland i grupp, det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra såväl som att du kan arbeta självständigt. Tjänsten kräver att du har god fysisk uthållighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att bedrivas inom logistikområdet med materieltjänsten i fokus avseende stödet till HV-bataljonerna. Tjänsten innebär i stort:


• Redogörare av materiel i system PRIO (SAP) och LIFT.
• Delta i materielinventeringar och inspektioner.
• Stödja hemvärnsbataljonerna avseende materielfrågor och materielunderhåll.
• Löser i övrigt förekommande uppgifter på enheten och inom stödsektionen.

Befattningen innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar, ca 70% kontorsarbete och 30% med tjänst ute/förråd.

Kvalifikationer


• Svensk medborgare
• Utbildning lägst gymnasienivå.
• God datorvana (Office-paketet, Outlook).
• God administrativ förmåg
• God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
• B-körkort.

Meriterande


• Förtrogen med Hemvärnet och de frivilliga försvarsorganisationerna.
• Militära förarbevis.
• Arbetslivserfarenhet från arbete med hantering av materiel i digitala uppföljningssystem?
• Kunskap och erfarenhet av stödsystemen PRIO (SAP) och LIFT.
• Tidigare erfarenhet av materielfrågor och materielunderhåll. 

Övrigt
Civil befattning och anställningsform. Projektanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.


Arbetsort: Örebro, ev flytt till Kristinehamn kommer att ske inom de närmaste åren.

Hantering av ansökningar kommer att genomföras från vecka 33 efter semesterperioden.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Fv, Gert Malmkvist C Logsektionen Örebro-Värmlandsgruppen, gert.malmkvist@mil.se      

Fackliga representanter
SEKO: Lola Ahlgren
OFR/S: Helena Astanius
OFR/O: Göran Hjert
Samtliga nås via växeln: 0505451000Välkommen med din ansökan senast 2022-07-10

Din ansökan skall innehålla CV, referenser samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Windows serverspecialist sökes till FMTIS

Infrastrukturarkitekt
Läs mer Apr 26
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

  

Systemenheten
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens infrastruktur med höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet

Du kommer bl.a att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Vidare ingår handläggning av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta med leverantörer och medverka i olika arbetsgrupper och projekt.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot Windows serverplattformar, Active Directory och Group Policys med särskilt fokus på IT säkerhet kopplat mot dessa områden. Du kommer att ingå i ett team som även ansvarar för grundläggande IT infrastruktur såsom Linux/Unix system, virtualiseringsplattformar, nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem samt driftövervakningsplattformar.

 
Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
• Goda kunskaper om Windows server 2016 eller senare
• Goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
• Kunskaper om virtualiseringsplattformar
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriter

• Praktisk erfarenhet av nätverk och brandväggar
• Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet
• Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
• Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av teknisk förvaltning
• Erfarenhet av förändrings-/projektledning av teknikprojekt som tex. uppgradering/etablering av IT-system.

 
Personliga egenskaper

Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
 

Arbetsort: Örebro

Körkort: B körkort fordras.

Tillträde: Tjänsten skall tillträdas snarast och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

 

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-17.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger eller Jonna Öström. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Redovisningsansvarig

Redovisningsekonom
Läs mer Maj 20
Nu söker vi dig som vill  vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens Försvarsmakt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som redovisningsansvarig arbetar du övergripande med att utveckla, förbättra och följa upp våra processer inom redovisningsområdet för att på ett korrekt och informativt sätt spegla förbandets ekonomiska ställning. Du kommer bistå verksamheten med expertis inom ekonomiområdet och vara ett stöd till verksamheten. Ditt uppdrag bygger på att samverka och skapa en förståelse för verksamhetens behov samt förmåga att avgränsa och möta interna behov och uppfylla externa regelverk. Arbetet sker i nära samarbete och dialog med andra verksamheter inom vår organisation.

Exempel på arbetsuppgifter är;


• Års- och delårsbokslut
• Internkontroll
• Löpande avstämningar

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har:


• Akademisk examen med inriktning mot ekonomisk redovisning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av att självständigt genomföra bokslut och stämma av balanskonton.
• Goda kunskaper om de ekonomiska processerna.
• Goda kunskaper inom Officepaketet, särskilt i Excel.
• Mycket god förmåga uttrycka sig i tal och skrift i svenska.
• Svensk medborgare.
• B-körkort.

Meriterande


• Erfarenhet av redovisning inom statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet.
• Erfarenhet av att jobba i komplexa ekonomisystem.

Personliga egenskaper

Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är engagerad och har förmåga att omsätta idéer till konkreta arbetsuppgifter som driver vår verksamhet framåt. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att du är en god lagkamrat och har förmåga att samarbeta med olika delar i vår verksamhet, såväl internt som externt. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur och noggrannhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-06. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43.       


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Förrådsmedarbetare/fordonsförare

Distributionsförare
Läs mer Maj 19
Nu söker vi en förrådsmedarbetare/fordonsförare till vår enhet i Örebro. Du kommer ingå i ett team med god gemenskap och där samarbete och viljan att gemensamt lösa arbetsuppgifterna är av stor vikt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som förrådsmedarbetare/ fordonsförare kommer du på ett serviceinriktat sätt arbeta med lastning, lossning, förvaring och transport av materiel inom förbandet. Logistiken ska vara effektiv och innebär en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter till olika orter i Sverige. Du kommer utföra beställningar av  transporttjänster i form av materiel, personal och militära fordon. I arbetsuppgifterna ingår även att genomföra vård av fordon och där tillhörande utrustning.

Arbetet kräver en god fysisk förmåga, att du är serviceinriktat, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Obekväma arbetstider förekommer.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha


• 3-årig gymnasial utbildning.
• Erfarenhet av transporter av gods.
• Erfarenhet lastning och lossning.
• Körkort BECE.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
• Förmåga att uttrycka sig i tal på engelska.
• Svensk medborgare

Meriterande


• Genomförd GMU.
• Erfarenhet av truckkörning.
• Skyddsvaktsutbildning.
• Erfarenhet av distribution.
• ADR-intyg.
• Körkort DE.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en befattning med hög grad av självständighet och ansvar. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi vill att du har en god förmåga att samarbeta, är serviceinriktad samt har förmågan att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-06. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Driftingenjör It-tekniker Örebro

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Maj 6
Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt. Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige? 

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker IT-tekniker (befattningsnamn Driftingenjör IT). Tjänsten har placering vid Genomförandeavdelning Örebro med placering i Örebro.

FMTIS Genomförandeavdelning Örebro ingår i FMTIS Genomförandeenhet Väst där även GA Halmstad, GA Göteborg, GA Skövde, GA Såtenäs och GA Karlsborg ingår.


Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Drift och underhåll av Försvarsmaktens IT system.
• Genomföra felsökning och analys i IT-driftmiljö
• Driftsätta och konfigurera IT-system, IT-utrustning, kommunikationsutrustning och säkerhetsprodukter
• Användarsupport
• Ta fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner inom eget ansvarsområde


Vi erbjuder dig:

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 – 35 semesterdagar beroende på din ålder
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning


Kvalifikationer


• Eftergymnasieutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper inhämtade genom meriterande tjänstgöring
• Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning, optimering och konfigurering av hårdvara.
• Kunskaper om nätverk
• Kunskaper om Windows Server
• Lägst körkort *B***


Meriterande kvalifikationer


• Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system och IT-infrastruktur
• ITIL-utbildning


Personliga egenskaper

Du är öppen och social, men kan även agera självständigt. Du har en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet.

Utöver den formella kompetensen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, vilket också ställer krav på en god fysik.

Arbetet medför även krav på resor i tjänsten, såväl inrikes som systemstödsresor utomlands.


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

C GA Örebro Niklas Dellevåg nås via växel.

Fackliga representanter

OFR/S                 Martin Sparr       

SACO                  Per Lohman    

SEKO                  Mats Felix

OFR/O                 Johan Nestvall-Boo

Telefonnummer FM växel: 019-39 35 00

 

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05. Din ansökan skall innehålla CV, samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt anger ditt löneanspråk.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Telefonist

Växeltelefonist
Läs mer Maj 23
FMTIS Teletjänstavdelning behöver nu förstärkning i Telefonistsektionen, där våra främsta uppgifter är att förmedla diverse samtal både utanför och inom Försvarsmakten. Är du intresserad av att arbeta med service och telefonen som främsta arbetsredskap, då kan du vara just den vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker en duktig och engagerad telefonist till Örebro. I rollen som telefonist kommer du att ge service och information till Försvarsmaktens personal i stort men också till andra personer som ringer in till myndigheten. Du svarar på inkommande samtal och kopplar vidare till rätt mottagare när det krävs. Det innebär att du är en person som tycker om att arbeta med att ge service och har telefonen som främsta arbetsredskap i din vardag. Utöver detta är du också ansvarig för att boka och anordna telefonkonferenser.                                                             

För att trivas i rollen är det viktigt att du är noggrann, stresstålig och serviceinriktad då du ansvarar för att ge korrekt och snabb service till de som ringer in till växeln. Vidare ser vi att du kan arbeta självständigt men samtidigt också trivs med att arbeta i grupp.

Kvalifikationer


• Godkänd gymnasieutbildning
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
• God datorvana inklusive MS Office
• Erfarenhet av att arbeta i grupp
• Körkort B, manuell växel

Meriter


• God erfarenhet av arbete som telefonist
• Erfarenhet av telefonisystem med hänvisningssystem
• Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
• Kunskap om Försvarsmakten
• Vana vid arbete med hantering av sekretessbelagd information

Personliga egenskaper


• God kommunikativ förmåga
• Serviceinriktad och ansvarstagande
• God samarbetsförmåga och stresstålig

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Teletjänstavdelningen består idag tre sektioner, två i Karlsborg och en i Örebro. Avdelningens sektioner innehåller Försvarsmaktens Svarsställe där vi förmedlar samtal och telekonferensbokningar, driftsektionen hanterar beställningar av olika typer av telefoniabonnemang, växeln, mobilt och satellit.


• Tjänsten är en tillsvidareanställning 100%
• Tjänsten kan innebära en del resor inom landet
• Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att tillämpas
• Tillträde enligt överenskommelse
• Arbetsort: Örebro

Upplysningar om befattningen

Sektionschef Anette Runnälv 019-39 35 00

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist, Hanna Ottosson 019- 393500.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är

SACO Pär-Erik Lohman

SEKO Mikael Persson

OFR/S Lena Bohman

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Windows serverspecialist sökes till FMTIS

Infrastrukturarkitekt
Läs mer Apr 18
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

  

Systemenheten
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens infrastruktur med höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet

Du kommer bl.a att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Vidare ingår handläggning av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta med leverantörer och medverka i olika arbetsgrupper och projekt.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot Windows serverplattformar, Active Directory och Group Policys med särskilt fokus på IT säkerhet kopplat mot dessa områden. Du kommer att ingå i ett team som även ansvarar för grundläggande IT infrastruktur såsom Linux/Unix system, virtualiseringsplattformar, nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem samt driftövervakningsplattformar.

 
Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
• Goda kunskaper om Windows server 2016 eller senare
• Goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
• Kunskaper om virtualiseringsplattformar
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriter

• Praktisk erfarenhet av nätverk och brandväggar
• Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet
• Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
• Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
• Erfarenhet av teknisk förvaltning
• Erfarenhet av förändrings-/projektledning av teknikprojekt som tex. uppgradering/etablering av IT-system.

 
Personliga egenskaper

Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
 

Arbetsort: Örebro

Körkort: B körkort fordras.

Tillträde: Tjänsten skall tillträdas snarast och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

 

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-31.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger eller Jonna Öström. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Administratör med inriktning rekrytering till Örebro-Värmlandsgruppen

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Maj 6
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som administratör med inriktning rekrytering vid Örebro-Värmlandsgruppen kommer du tillsammans med rekryteringskoordinator hantera och administrera hemvärnssoldater i rekryteringsprocessen. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Krav


• Svensk medborgare
• Utbildning lägst gymnasienivå.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God administrativ förmåga
• Datorvana med kunskap av Microsoft Office applikationer
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av att jobba i IT-systemet Mitt Försvarsmakten(CRM)
• Erfarenhet om hemvärnsförband och frivilliga försvarsorganisationer
• Genomförd svensk militär grundutbildning
• Militära förarbevis

Personliga egenskaper 

Du är prestigelös och hjälpsam samt har en vilja till att lära dig nya saker. Du ska ha egenskaper som strukturerad, utåtriktad och förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Tjänsten kräver att du är kontakttagande till kandidater samt behöver ha god samarbetsförmåga och är noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt

Civil befattning enligt Försvarsmaktens avtal för allmän visstidsanställning (ALVA) 24 månader
Arbetsort: Örebro, ev flytt till Kristinehamn kommer att ske inom de närmaste åren.
Projektanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen kan kombineras med tjänstgöring inom Hemvärnet om detta är aktuellt för dig.

 Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Fv, Gert Malmkvist C Logsektionen Örebro-Värmlandsgruppen, gert.malmkvist@mil.se      

Ansökan och urvalsprocessen

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan skall innehålla CV, referenser samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga företrädare
SEKO: Lola Ahlgren
OFR/S: Bengt Lindlöf
SACO: Malin Lundh
OFR/O: Se Göran Hjert
Samtliga nås via växeln: 0505-451 000


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Rekryteringskoordinator till Örebro-Värmlandsgruppen

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Maj 6
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Rekryteringskoordinator vid Örebro-Värmlandsgruppen kommer du ensam och tillsammans med rekryteringskoordinatorer från andra utbildningsgrupper attrahera, informera och administrera hemvärnssoldater i rekryteringsprocessen. Du är ledande inom den lokala rekryteringen vid hemvärnsbataljonerna, med stöd, planering och genomförande av rekryteringsverksamheter.

God kommunikations förmåga på olika media (olika plattformar).

Krav


• Svensk medborgare
• Utbildning lägst gymnasienivå
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God administrativ förmåga
• God förmåga till att koordinera projekt
• Datorvana med kunskap av Microsoft Office applikationer
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av att jobba med rekrytering
• Erfarenhet av att jobba i IT-systemet Mitt Försvarsmakten(CRM)
• Erfarenhet av Försvarsmakten, hemvärnsförband och frivilliga försvarsorganisationer
• Genomförd svensk militär grundutbildning
• Militära förarbevis

Personliga egenskaper 

Du är noggrann, strukturerad och vill arbeta operativt. Du har en vilja att leda arbete på egen hand och fungerar i grupp. Tjänsten kräver att du är utåtriktad, lyhörd och mottaglig för kollegor och kandidater. Det förväntas att du genomför presentationer inför större grupper och att du kan besvara frågor snabbt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Civil befattning på heltid. Tillträde snarast eller enligt ök.
Arbetsort: Örebro, ev flytt till Kristinehamn kommer att skeinom de närmaste åren.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Befattningen kan kombineras med tjänstgöring inom Hemvärnet om detta är aktuellt för dig. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Fv, Gert Malmkvist C Logsektionen Örebro-Värmlandsgruppen, gert.malmkvist@mil.se      

Ansökan och urvalsprocessen

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan skall innehålla CV, referenser samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga företrädare
SEKO: Lola Ahlgren
OFR/S: Bengt Lindlöf
SACO: Malin Lundh
OFR/O: Se Göran Hjert
Samtliga nås via växeln: 0505-451 000


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Materielhandläggare till Örebro-Värmlandsgruppen

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 9
Huvudsakliga arbetsuppgifter 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att bedrivas inom logistikområdet med materieltjänsten i fokus avseende stödet till GU- verksamheten.


Tjänsten innebär i stort:


• Vara delaktig att skapa rutiner avseende materieltjänsten mellan ÖVG-GU och Hvbat
• Stödja GU verksamheter avseende materielfrågor, materielhantering och materielunderhåll.
• Stödja GU och ÖVG i materielinventeringar och inspektioner.
• Löser i övrigt förekommande uppgifter på enheten och inom slogsektionen.
• Redogörare av materiel i system PRIO (SAP) och LIFT.
• Befattningen innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar, ca 60% kontorsarbete och 40% med tjänst ute/förråd

Kvalifikationer


• Utbildning lägst gymnasienivå.
• God datorvana (Office-paketet, Outlook).
• God administrativ förmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
• B-körkort.

• Svenskt medborgarskap 

Meriterande


• Förtrogen med Hemvärnet och de frivilliga försvarsorganisationerna.
• Militära förarbevis.
• Tidigare erfarenhet av materielfrågor och materielunderhåll. 

Vem söker vi?

Du är prestigelös och hjälpsam samt har en vilja till att lära dig nya saker. Du bör vara intresserad av data och teknik samtidigt som du också måste vara serviceinriktad, noggrann, ansvarsfull och säkerhetsmedveten.  För att trivas i denna projektanställning så ska du vara kreativ och beredd på att hitta snabba lösningar för att stödet i bristhanteringen ska ske skyndsamt, så rekryter får ut så mycket som möjligt under sin värnplikt
Du är ansvarstagande, initiativrik och har ett sinne som präglas av ordning och reda. En del av våra uppgifter beordras med kort varsel så du behöver vara flexibel. Ibland löser du uppgifter ensam och ibland i grupp, det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra såväl som att du kan arbeta självständigt. Tjänsten kräver att du har god fysisk uthållighet. 

Övrigt

Civil befattning på heltid. Tillträde snarast eller enligt ök. Tidsbegränsad anställning. 

Arbetsort: Örebro, ev flytt till Kristinehamn kommer att skeinom de närmaste åren.

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Befattningen kan kombineras med tjänstgöring inom Hemvärnet om detta är aktuellt för dig. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Fv, Gert Malmkvist C Logsektionen Örebro-Värmlandsgruppen, gert.malmkvist@mil.se      

Ansökan och urvalsprocessen

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan skall innehålla CV, referenser samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga företrädare
SEKO: Lola Ahlgren
OFR/S: Helana Astanius 
SACO: Charlotta Edman 
OFR/O: Göran Hjert
Samtliga nås via växeln: 0505-451 000


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

HR-generalist

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Maj 10
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens Försvarsmakt

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som HR-generalist är bred och du ges möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom HR området. Du kommer börja med att bygga upp en allmän kompetens kring hur vi arbetar med HR frågor inom vår organisation för att sedan ta fullt ansvar i din roll som HR-generalist. Arbetet består bland annat av att utveckla processer, arbetssätt och rutiner inom HR området. Du arbetar konsultativt och stödjer framför allt chefer men även medarbetare i organisationen i frågor som t. ex. lönebildning och lönerevision, rekrytering, arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, lagar och avtal, policys och rutiner. Rollen som HR generalist består i huvudsak av operativt arbete men innehåller strategiska inslag.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha;


• Akademisk utbildning inom personalområdet eller annan erfarenhet och/eller utbildning som vi bedömer likvärdigt.
• Flerårig erfarenhet av HR relaterade arbetsuppgifter.
• Erfarenhet av att självständigt driva HR processer.
• Goda IT kunskaper.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
• Körkort klass B.

Meriterande kunskaper är;

• Erfarenhet av att ha arbetat med arbetsmiljö.
• Erfarenhet av att ha arbetat med kompetensförsörjning.
• Erfarenhet av att ha arbetat med lönebildning.
• Erfarenhet av HR arbete i en statlig myndighet.

Personliga egenskaper
Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är engagerad och har förmåga att omsätta ideér till konkreta arbetsuppgifter som driver vår verksamhet framåt. Du ska vara en självgående och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostnad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Tidvis kan arbetsbelastningen vara hög vilket innebär att du ska ha en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika arbetsuppgifter och situationer samt gilla att ta dig an nya utmaningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Välkommen med din ansökan senast den 26 Maj 2022. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Administrativ handläggare

Administrativ assistent
Läs mer Apr 12
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnads för framtidens Försvarsmakt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som administrativ handläggare har du ansvar för att handlägga och följa upp administrativa uppgifter inom tilldelat ansvarsområde. Du stödjer enheter med administrativa ärenden och ansvarar att dessa uppgifter koordineras och slutförs enligt gällande rutin. Rollen är produktionsinriktad och du stöttar enheten med bl.a. inmatning av uppgifter i ett IT-system, genomför manuella uträkningar samt har en kontrollfunktion och säkerställer att de regler och riktlinjer som finns efterföljs. Rollen är serviceinriktad. Du arbetar både i IT-miljö och i pappersform, samt du kommer hantera sekretessbelagda handlingar.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha:


• 3-årig gymnasial utbildning
• Erfarenhet av löneadministration
• Erfarenhet av arbete i ett ekonomi- eller lönehanteringssystem
• Grundläggande kunskaper i Office-paketet
• Mycket god administrativ förmåga
• God numerisk förmåga
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• B-körkort

Meriterande

• Erfarenhet av arbete med sekretessbelagda handlingar inom offentlig förvaltning
• Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
• Erfarenhet av att tolka och tillämpa kollektivavtal, arbetsrättsliga lagar.
• Har en övergripande kunskap om pension

Personliga egenskaper
Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt ha förmåga att samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-03. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan!


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu