Tng Group AB jobb i Örebro

Hitta lediga jobb hos Tng Group AB i Örebro. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Örebro.

Cobolutvecklare till SEB Kort i Örebro

Backend-utvecklare
Läs mer Jan 25
Som Cobolutvecklare hos SEB Kort i Örebro är du med och framtidssäkrar affärskritiska system!

SEB Kort är det ledande kortföretaget i Norden och ser till att samhället rullar på smidigt genom att erbjuda smidiga betallösningar både för privatpersoner och företag. Du som Cobolutvecklare på SEB Kort i Örebro kommer i den här rollen tillsammans med ditt team ansvara för att våra system är säkra och moderna. Vidare kommer du i den här rollen få arbeta med nyutveckling där du får utrymme att ta egna initiativ.

Vi erbjuder dig

• Att bli en del av en organisation där förändring och utveckling står i centrum
• Ett förmånligt och tryggt anställningserbjudande med bland annat personalbank, ränteförmåner och bonus
• Ett spännande område där du får lära dig nya saker samt utbildnings- och utvecklingsmöjligheter

 

 

Det här gör du hos oss

Som Cobolutvecklare hos oss arbetar du med affärskritiska system där du:

• Tar ansvar för hela livscykeln - Förvaltar, felsöker och arbetar med nyutveckling
• Arbetar med att analysera existerande program för att se utvecklingsmöjligheter
• Är support till verksamheten
• Arbetar nära affären mer fokus på säkerhet och hållbara system

Ditt team och arbetsplats

Det finns lediga positioner i flera olika team och var du hamnar är upp till vad du är intresserad av. Alla teamen genomsyras av SEB Korts kultur där innovation, kunskapsdelning och långsiktighet är viktigt. Du kommer att arbeta i ett agilt team med kunniga medlemmar som har stort fokus på hållbara lösningar och samarbete.

Vi arbetar enligt en hybridlösning där du får arbeta hemifrån eller något av våra kontor i Örebro, Eskilstuna eller Västerås. Du kommer en dag i veckan vara på vårt kontor i Solna där du finner 4 500 arbetsplatser, gym, restauranger, cykelgarage, terrass, pingisbord och mycket mer på våra hela 100 000 kvadratmeter. 

Mer om dig

För att trivas i den här rollen ser vi att du har erfarenhet av Mainframe och Cobol. Vi ser positivt på om du har kunskaper inom och IDz. Teamet tar ansvar för det de skapar och vi ser gärna att du arbetat med hela utvecklingskedjan från krav till release.

Som person ser vi att du är ansvarstagande, kvalitetsmedveten och ser det positiva med att lösa problem tillsammans. Vidare ser vi även att du har ett driv och gillar att ta egna initiativ och är nyfiken så som vi är. Du gillar att samarbeta och både dela med dig av din kunskap och ta in kunskap dina kollegor delar.

Så här får vi kontakt
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök nu

Konsult inom inköp till vår kund i Örebro län

Inköpare
Läs mer Jan 24
Vill du arbeta i en bred roll med många kontaktytor? Just nu söker vi en inköpare till vår kund i Örebro län.

Har du tidigare erfarenhet av inköpsarbete och vill arbeta som konsult? Kanske har du arbetat som operativ eller strategisk inköpare? Vi söker nu en inköpare för vår kunds räkning i Örebro län. En perfekt roll för dig som vill arbeta brett med upphandling och som drivs av att utveckla inköpsprocesser. Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG Tech blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – särskilt som konsult. För det är du som träffar våra uppdragsgivare och löser deras problem, varje dag.

Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

• Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag där din kompetens och person kommer till sin rätt.
• Knipa en plats i vårt nätverk med andra TNG Tech-konsulter. Här möter du kollegor inom Engineering, Production och Supply Chain Management. På våra återkommande träffar får ni möjlighet att utbyta erfarenheter och ta del av lärdomar från den interima konsultrollen.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som inköpare kan dina dagliga arbetsuppgifter bland annat bestå av att:

• Ansvara för projektinköp
• Sluta strategiska ramavtal
• Utveckla nya leverantörsmarknader
• Projektleda inom området
• Ansvara för uppföljningsarbetet

Värt att veta

Detta är ett bemanningsuppdrag, vilket innebär att du är anställd via TNG Tech och uthyrd till vår kund i Örebro län. Det finns ofta goda chanser till förlängning av uppdraget. Alternativt blir du direktanställd av den kund du är hos under uppdraget.

Våra förväntningar

För rollen som inköpare söker vi dig med förmågan att självständigt ta ansvar för dina arbetsuppgifter och med god kvalitet driva dessa framåt. Då du kommer att ha många interna som externa kontaktytor söker vi dig med en god kommunikativ förmåga. Du trivs även med att samarbeta med andra. 

Vi letar efter dig som är van vid administrativt arbete och har en ekonomisk eller teknisk högskoleutbildning. Då du kommer att kommunicera med nationella som internationella leverantörer krävs det att du har goda kunskaper i både svenska och i engelska. Du har även goda kunskaper i Office-paketet och har lätt för att arbeta i olika system.

 

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG Tech och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Underhållsingenjör till Euromaint i Örebro

Fordonsingenjör
Läs mer Jan 9
Var med och driv tekniska utredningar och utveckla fordonsunderhåll! Euromaint i Örebro söker en underhållsingenjör!

Motiveras du av att utveckla och förbättra underhåll av olika fordon? Vill du arbeta i en bransch med en spännande framtid och som har en positiv inverkan på miljön? Som underhållsingenjör hos Euromaint i Örebro ansvarar du för att driva tekniska utredningar och har en viktig roll i vårt arbeta att uppnå ett effektivt fordonsunderhåll. För dig som har ett intresse för fordon och viljan att lära finns här möjlighet att driva aktiviteterna inom underhållsstyrning och utveckla din tekniska kompetens.

Ditt anställningserbjudande

Euromaint erbjuder dig en spännande och teknisk roll som underhållsingenjör i en framtidsbransch med innovativa lösningar i kombination med modern teknik. Vi är en nyfiken och framåtsträvande organisation med en tydlig vision att vara Nordens ledande leverantör av underhållstjänster för spårtrafikbranschen. Hos oss får du möjlighet att utveckla din kompetens och arbeta med intressanta arbetsuppgifter inom tekniska utredningar och riskanalyser. Du blir en del av en platt organisation med snabba beslutsvägar där du får möjlighet att vara med och påverka samt bidra till ett positivt klimatavtryck.

Dina arbetsuppgifter

Som underhållsingenjör arbetar du tvärfunktionellt med att utveckla underhållet av våra kunders fordon. Det innebär att du:

• Driver optimeringar och genomför tekniska utredningar för flera fordonstyper.
• Sammanställer tekniska underlag till anbudsgruppen för framtagande av offertunderlag, t ex materialinnehåll etc.
• Utvecklar nya tekniska verktyg och arbetssätt för ett effektivt fordonsunderhåll.
• Genomför riskanalyser, kvalitetsgranskning och utarbetar förslag till förbättrande åtgärder.
• Deltar i besiktningar, kundmöten och workshops.  

Värt att veta

I rollen som underhållsingenjör arbetar du brett mot olika projekt och samarbetar med dina kollegor inom de olika projekten. Du tillhör teknikavdelningen med placering i Örebro och du rapporterar till chef för teknik och konstruktion. Vi uppskattar om du är på plats större delen av tiden och erbjuder därför en hybridlösning med möjlighet till hemarbete 1-2 dagar i veckan.

Tjänsteresor förkommer i tjänsten och beräknas uppgå till ca 2-5 dagar per månad. 

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen som underhållsingenjör söker vi dig som:

• Har en bakgrund som fordonsingenjör, underhållsingenjör, servicechef, serviceingenjör, flygingenjör eller liknande, antingen från studier och/eller arbetslivet.
• Har tidigare erfarenhet av underhållsstyrning av fordon, där underhållsstyrning av järnvägsfordon ses som meriterande.
• Har goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kommunikation sker på båda språken.

Har du erfarenhet av offentlig upphandling ses det som meriterande. 

Personlighetsmässigt är du strukturerad och tar hänsyn till alla delar av arbetsprocessen för att säkerställa kvalitet, precision och slutförande. Du har förmåga att hantera och växla mellan olika aktiviteter och informationskällor samtidigt. För att komma framåt i ditt arbete tar du initiativ till att driva optimeringarna och du har en bra dialog med sina samarbetspartners, både internt och externt. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Systemutvecklare till digiPlant i Örebro

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jan 5
Vill du utveckla en unik produkt som gör samhällsnytta? Sök då rollen som Systemutvecklare hos digiPlant i Örebro!

Vill du bidra till en bekväm och effektiv digital tillvaro för tusentals människor? DigiPlant i Örebro söker en systemutvecklare inom Java som vill fortsätta utvecklas och utveckla vår plattform för ansökningssystem. Här välkomnas du in i ett familjärt team som har kul tillsammans på jobbet!

Vi erbjuder dig

• Att bli en del av ett tight team med korta beslutsvägar där dina tankar och idéer värderas högt.
• Att bli en del av en organisation med en familjär och hjälpsam kultur där vi värnar om varandra.
• Då våra kunder primärt är stiftelser, fonder och bidragsgivare kommer du att arbeta hos en arbetsgivare med ett meningsfullt syfte.
• Ett centralt kontor i unika lokaler i centrala Örebro.

Det här gör du hos oss

Som systemutvecklare hos oss arbetar du med funktionaliteten för vår produkt SBS Manager. Den riktar sig till kunder som arbetar med bidragsgivning, e-tjänster, sponsring och kravhantering. Här kommer du exempelvis:

• Vara en viktig medlem i ett teknikintresserat team som ansvarar för att utveckla vår produkt till den bästa.
• Arbeta brett med tekniker som Java, Angular och jQuery.
• Beroende på projektet nyttjar vi även olika CSS-ramverk som Bootstrap, LESS eller SASS.
• Arbeta med integrationer som bygger på Spring och PHP.

Ditt team och arbetsplats

Hos oss på digiPlant arbetar ca tio personer. Inom systemutveckling får du sällskap av en erfaren systemutvecklare och en systemarkitekt där ni jobbar agilt. Du rapporterar till VD Alexander Törnqvist.

Vi är en hybrid arbetsplats där det finns möjlighet för dig att både arbeta hemifrån och från vårt kontor i centrala Örebro. För oss är det viktigt att ha trevligt tillsammans och anordnar därför frukostar, luncher och andra aktiviteter regelbundet under året.

Mer om dig

Som person trivs du likt oss i en miljö där samarbete där prestigelöshet står i centrum. Du har en positiv attityd och gillar att arbete med tekniska utmaningar med ett öga för detaljer. Vidare trivs du med frihet under ansvar där du tar initiativ för att nå resultat och skapa värde för verksamheten.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av objektorienterad programmering, så som Java (Spring, Play Framework) eller .NET C#. För att lyckas i rollen ser vi också att du har erfarenhet av Javascript-ramverk som jQuery, React och Angular. Vidare har du förståelse för och arbetat med databaser.

 

Så här får vi kontakt
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök nu

Redovisningsekonom till Västerås (Delvis remote)

Redovisningsekonom
Läs mer Jan 2
Till större kund i Västerås söker vi en redovisningsekonom inom koncernekonomi och affärsservice

Vill du komma till ett drivet team som har ett intresse för att utföra och leverera ett arbete med hög kvalitet? Bra! Som redovisningsekonom kommer du få ett stort ansvar för att säkra god kvalitet i redovisningen. Som ekonom hanterar du bokslut och finansiell rapportering. Utöver detta initierar och driver du utredningar i mindre projekt för att se till att bolaget följer interna och externa redovisningsprinciper och lagkrav. Som redovisningsekonom får du jobba självständigt men även vara en viktig del i ett team.Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som konsult hos oss på TNG är du en viktig medarbetare som gör skillnad. Vi vet att du jobbar bättre med en trygg anställning; kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

• Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag på arbetsplatser med spännande teknik.
• Knipa en plats i vårt nätverk med konsulter inom ekonomiområdet. Här får du chans att utbyta erfarenheter men också träffa andra konsulter på olika aktiviteter.

Som konsult på TNG är du viktig. Ingen anställd i mängden på ett gigantiskt bolag, utan en uppskattad medarbetare som spelar roll. Vi specialiserar oss på fördomsfri rekrytering och konsultuthyrning och tror verkligen på vad vi gör. Hos oss är det din tekniska kunskap, motivation och potential som spelar roll – och inte din ålder, kön, bakgrund, namn eller utseende.

Rent praktiskt innebär konsultjobbet att du är anställd av oss, men har din arbetsplats hos vår kund i Solna. Självklart är du del av gemenskapen på företaget och har en arbetsledare som hjälper dig på plats, samt en konsultchef från TNG som stöttar på distans.

Dina arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom kommer dina primära arbetsuppgifter bland annat bestå av att:

• Följa interna och externa redovisningsprinciper och lagkrav och se till att bolaget följer dessa
• Arbeta operativt med bokslut och finansiell rapportering
• Upprätta årsredovisningar och skattedeklarationer
• Arbeta med moms, skatteberäkningar, deklarationer och hantering av anläggningsregister

Värt att veta

Uppdraget är ett konsultuppdrag på 100% med start i februari.

Kontoret ligger i Västerås och du har möjlighet att jobba hemifrån då uppdraget innebär en hybridlösning.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande och är i grunden en redovisningsekonom med flera års erfarenhet av redovisningsarbete, bokslutsarbete och arbete med finansiell rapportering. Du är en person som har god struktur och kontroll. Du har förmågan att se samband i processer från ett översiktligt perspektiv och koppla detta till redovisningsprocessen. Då en väsentlig del av arbetet består av kontakt med olika delar av organisationen kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska. 

Erfarenhet av systemet är inget krav men det är en fördel om du är van vid att arbeta med olika system, t.ex. Excel. Erfarenhet av dagligvaru- och fastighetsbranschen är meriterande, och erfarenhet av fastigheter är starkt meriterande. Är du den vi söker? Skicka då in din ansökan!

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Industriutvecklare till IUC i Örebro län

Civilingenjör, produktion, elektronik
Läs mer Dec 20
En affärskritisk roll där du får bidra till den växande industrin inom Örebro län. Sök till industriutvecklare redan idag!

Vill du vara med att utveckla industrin i vårt län? Drivs du av att få göra nytta för många? Bra, nu söker vi två industriutvecklare / projektledare till nystartade IUC Industrihubb i Örebro län. Som industriutvecklare träffar du många företag och hjälper dem i deras utveckling. Dina verktyg blir din egen kompetens och erfarenhet från industrin, men även alla stöd som finns att få på europeisk, nationell och regional nivå. Du bygger upp kontakter inom det företagsstödjande systemet och arbetar genom de projekt vi erbjuder från Industrihubben. IUC Industrihubbs etablering är efterfrågad och i styrelsen sitter ledande personer från ett antal framgångsrika företag i regionen. Vill du bli en viktig kugge i att utveckla länets industrier? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

I rollen får du vara med och bygga upp en organisation från grunden. Det är inte vilken organisation som helst utan en icke-vinstdrivande organisation, som är lite slarvigt uttryckt en joint venture mellan länets industriföretag och offentlig sektor. Som en av de första anställda kommer du påverka förutom din egen roll även hur organisationen ska fungera och vara med och sätta en kultur från grunden.

Denna tjänst är placerad i länet, d.v.s. du kan arbeta i hybridform från t.ex. Lindesberg, Karlskoga, Örebro, Askersund, Laxå, och minst en dag i veckan arbetar du från IUC Industrihubbs lokaler i Örebro tillsammans med dina kollegor. Men du spenderar huvuddelen av din tid i kontakt med, och ofta på plats hos, några av länets över 650 industriföretag.

Vi har självklart kollektivavtal, Tekniktjänsteavtalet och tjänstepension ITP1.

Dina arbetsuppgifter

Du skapar förtroende och stöttar företagen i deras utveckling genom att:

• Besöka företag för att bygga relationer och göra behovsanalyser
• Ge råd och coacha företag i arbete med planer och strategier
• Matcha behov med tillgängliga stöd
• Vara ett bollplank i ett företags ständiga utveckling

Du arbetar även mot industrisektorer och företag i grupp genom att: 

• Anordna events och seminarier
• Anordna eller leda utbildningar och workshops
• Leda ämnesnätverk

Och då och då kavlar du upp ärmarna och bidrar med din erfarenhet och löser ett problem hos ett av Industrihubbens medlemsföretag. Du kommer även vid tillfälle påvisa din goda förmåga för administration genom att skapa rapporter, ansökningar eller hantera projektmedel kopplat till en insats.

Värt att veta

För att trivas i rollen kombinerar du din breda industrikompetens med ett starkt samhällsengagemang.
Länets industri anställer direkt över 20 000 personer och är därmed den näst största arbetsgivare efter vård och omsorg. Dessutom bidrar industrin mest till länets ekonomi av alla näringslivsgrenar. Ett nytt arbetstillfälle i industrin skapar i snitt 1,2 arbetstillfällen till i samhället. Så ditt arbete med att stärka industrins konkurrenskraft är otroligt viktigt.

IUC Industrihubb finansieras just nu av länets industri genom Industriföreningen Industrihubbs medlemmar och genom Region Örebro län samt genom projektmedel.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en relevant utbildning och flera års erfarenhet och en bredd av olika roller inom industrin vilket innebär:

Du har en god förståelse av industrin där du haft en eller flera ledande roller så som till exempel chef eller projektledare, verksamhetsutvecklare, Lean koordinator, Operational Excellence, SQE eller produktionstekniker.

Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet inom något eller några av fyra områden: 

• Lean och produktionseffektivisering
• Digitalisering inom produktionsytan
• Automation
• Industri 4.0 och/eller AI

Som person skapar du tillit, är en god kommunikatör och är nyfiken. Du har ett coachande förhållningssätt, har lätt för att bygga nätverk samt har en god social förmåga. En bonus är om du har du kunskap om det företagsfrämjande systemet och dess möjligheter samt begränsningar.

Då rollen kräver en del resande har du B-körkort. Du har en god datorvana och är en van användare av Office- paketet och affärssystem. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Projektledare inom industriutveckling till IUC

Civilingenjör, produktion, elektronik
Läs mer Jan 12
En utvecklande roll där du bidrar till att få industrin i Örebro län att växa. Sök rollen som industriutvecklare redan idag!

Drivs du av att få göra nytta för många? Vill du vara med att utveckla industrin i vårt län? Bra, vi söker nu två projektledare som ska arbeta med industriutveckling i Örebro län hos nystartade IUC. Som industriutvecklare träffar du många företag och hjälper dem i deras utveckling. Dina verktyg blir din egen kompetens och erfarenhet från industrin, men även alla stöd som finns att få på europeisk, nationell och regional nivå. Du bygger upp kontakter inom det företagsstödjande systemet och arbetar genom de projekt vi erbjuder från Industrihubben. IUC Industrihubbs etablering är efterfrågad och i styrelsen sitter ledande personer från ett antal framgångsrika företag i regionen. Vill du bli en viktig kugge i att utveckla länets industrier? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

I rollen får du vara med och bygga upp en organisation från grunden. Det är inte vilken organisation som helst utan en icke-vinstdrivande organisation, som är lite slarvigt uttryckt en joint venture mellan länets industriföretag och offentlig sektor. Som en av de första anställda kommer du påverka förutom din egen roll även hur organisationen ska fungera och vara med och sätta en kultur från grunden.

Denna tjänst är placerad i länet, d.v.s. du kan arbeta i hybridform från t.ex. Lindesberg, Karlskoga, Örebro, Askersund, Laxå, och minst en dag i veckan arbetar du från IUC Industrihubbs lokaler i Örebro tillsammans med dina kollegor. Men du spenderar huvuddelen av din tid i kontakt med, och ofta på plats hos, några av länets över 650 industriföretag.

Vi har självklart kollektivavtal, Tekniktjänsteavtalet och tjänstepension ITP1.

Dina arbetsuppgifter

Du skapar förtroende och stöttar företagen i deras utveckling genom att:

• Besöka företag för att bygga relationer och göra behovsanalyser
• Ge råd och coacha företag i arbete med planer och strategier
• Matcha behov med tillgängliga stöd
• Vara ett bollplank i ett företags ständiga utveckling

Du arbetar även mot industrisektorer och företag i grupp genom att: 

• Anordna events och seminarier
• Anordna eller leda utbildningar och workshops
• Leda ämnesnätverk

Och då och då kavlar du upp ärmarna och bidrar med din erfarenhet och löser ett problem hos ett av Industrihubbens medlemsföretag. Du kommer även vid tillfälle påvisa din goda förmåga för administration genom att skapa rapporter, ansökningar eller hantera projektmedel kopplat till en insats.

Värt att veta

För att trivas i rollen kombinerar du din breda industrikompetens med ett starkt samhällsengagemang.
Länets industri anställer direkt över 20 000 personer och är därmed den näst största arbetsgivare efter vård och omsorg. Dessutom bidrar industrin mest till länets ekonomi av alla näringslivsgrenar. Ett nytt arbetstillfälle i industrin skapar i snitt 1,2 arbetstillfällen till i samhället. Så ditt arbete med att stärka industrins konkurrenskraft är otroligt viktigt.

IUC Industrihubb finansieras just nu av länets industri genom Industriföreningen Industrihubbs medlemmar och genom Region Örebro län samt genom projektmedel.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en relevant utbildning och flera års erfarenhet och en bredd av olika roller inom industrin vilket innebär:

Du har en god förståelse av industrin där du haft en eller flera ledande roller så som till exempel chef eller projektledare, verksamhetsutvecklare, Lean koordinator, Operational Excellence, SQE eller produktionstekniker.

Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet inom något eller några av fyra områden: 

• Lean och produktionseffektivisering
• Digitalisering inom produktionsytan
• Automation
• Industri 4.0 och/eller AI

Som person skapar du tillit, är en god kommunikatör och är nyfiken. Du har ett coachande förhållningssätt, har lätt för att bygga nätverk samt har en god social förmåga. En bonus är om du har du kunskap om det företagsfrämjande systemet och dess möjligheter samt begränsningar.

Då rollen kräver en del resande har du B-körkort. Du har en god datorvana och är en van användare av Office- paketet och affärssystem. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Inköpare till välkänt bolag strax utanför Örebro

Inköpare
Läs mer Dec 23
Har du erfarenhet av operativt inköpsarbete? Då kan detta vara uppdraget för dig!

Vi söker nu en operativ inköpare till ett välkänt bolag strax utanför Örebro. Detta är en chans för dig med några års erfarenhet av inköpsarbete att bli en del av ett expansivt företag. Då uppdraget kan tillsättas omgående rekommenderar vi dig att ansöka redan idag.Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som konsult hos oss på TNG får du chansen att bli del av inköpsteamet hos vår kund. Du får arbeta i en operativ roll där du ansvarar för hela inköpskedjan. Du får möjlighet att arbeta på ett stort bolag med trivsam atmosfär och härliga kollegor. 

Dina arbetsuppgifter

Några av dina dagliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

• orderbehandling
• leveransplanering/bevakning
• offertförfrågan
• förhandling
• enklare avtalsskrivningar kan förekomma.

Värt att veta

I rollen samarbetar du tätt tillsammans med ett flertal funktioner, både internt och externt. Som konsult hos TNG Tech finns det ofta goda möjligheter till fortsatt konsultuppdrag hos kund.

Våra kunder finns i hela Örebroregionen och verkar inom tekniktunga branscher, som exempelvis tillverkningsindustrin, processindustrin och gruvnäringen.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen som inköpare ser vi att du har några års erfarenhet från operativt inköp och har kunskap om grundläggande avtalsvillkor. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom inköp, logistik, ekonomi alternativt motsvarande likvärdig erfarenhet.

Då tjänsten innebär mycket kontakter såväl nationellt som internationellt talar och skriver du svenska och engelska obehindrat.

Som person är du social och har en god kommunikativ förmåga. Du har ett systematisk arbetssätt och duktig på att prioritera och planera ditt eget arbete. Du är analytisk och gör rationella affärsmässiga bedömningar. Du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.

Intresserad?
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG Tech och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Systemutvecklare till digiPlant i Örebro

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Dec 5
Vill du utveckla en unik produkt som gör samhällsnytta? Sök då rollen som Systemutvecklare hos digiPlant i Örebro!

Vill du bidra till en bekväm och effektiv digital tillvaro för tusentals människor? DigiPlant i Örebro söker en systemutvecklare inom Java som vill fortsätta utvecklas och utveckla vår plattform för ansökningssystem. Här välkomnas du in i ett familjärt team som har kul tillsammans på jobbet!

Vi erbjuder dig

• Att bli en del av ett tight team med korta beslutsvägar där dina tankar och idéer värderas högt.
• Att bli en del av en organisation med en familjär och hjälpsam kultur där vi värnar om varandra.
• Då våra kunder primärt är stiftelser, fonder och bidragsgivare kommer du att arbeta hos en arbetsgivare med ett meningsfullt syfte.
• Ett centralt kontor i unika lokaler i centrala Örebro.

Det här gör du hos oss

Som systemutvecklare hos oss arbetar du med funktionaliteten för vår produkt SBS Manager. Den riktar sig till kunder som arbetar med bidragsgivning, e-tjänster, sponsring och kravhantering. Här kommer du exempelvis:

• Vara en viktig medlem i ett teknikintresserat team som ansvarar för att utveckla vår produkt till den bästa.
• Arbeta brett med tekniker som Java, Angular och jQuery.
• Beroende på projektet nyttjar vi även olika CSS-ramverk som Bootstrap, LESS eller SASS.
• Arbeta med integrationer som bygger på Spring och PHP.

Ditt team och arbetsplats

Hos oss på digiPlant arbetar ca tio personer. Inom systemutveckling får du sällskap av en erfaren systemutvecklare och en systemarkitekt där ni jobbar agilt. Du rapporterar till VD Alexander Törnqvist.

Vi är en hybrid arbetsplats där det finns möjlighet för dig att både arbeta hemifrån och från vårt kontor i centrala Örebro. För oss är det viktigt att ha trevligt tillsammans och anordnar därför frukostar, luncher och andra aktiviteter regelbundet under året.

Mer om dig

Som person trivs du likt oss i en miljö där samarbete där prestigelöshet står i centrum. Du har en positiv attityd och gillar att arbete med tekniska utmaningar med ett öga för detaljer. Vidare trivs du med frihet under ansvar där du tar initiativ för att nå resultat och skapa värde för verksamheten.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av objektorienterad programmering, så som Java (Spring, Play Framework) eller .NET C#. För att lyckas i rollen ser vi också att du har erfarenhet av Javascript-ramverk som jQuery, React och Angular. Vidare har du förståelse för och arbetat med databaser.

 

Så här får vi kontakt
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök nu

Nordisk transportansvarig Swedol/Tools (Alligo)

Logistiker
Läs mer Dec 7
En utvecklande roll för dig som vill ha ett taktiskt och operativt ansvar för de nordiska transporterna inom Alligo (Swedol/TOOLS)

Vill du arbeta i ett företag där vi bygger vår verksamhet på engagemang, samarbete och kompetens? Är du resultatdriven, relationsbyggande, strukturerad och har en bra helhetssyn? Bra! Nu söker vi dig som vill ansvara för våra utgående transporter i Sverige, Norge och Finland. Hos oss på Alligo får du verka i en utvecklande och affärsnära roll med många kontakter såväl internt som externt. I rollen som ansvarig för våra outboundflöden, får du driva och koordinera frågor för att säkerställa en effektiv logistik tillsammans med interna intressenter, speditörer och transportörer. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Swedol/TOOLS – Alligos arbete genomsyras av tre gemensamma värderingar: Engagemang, Samarbete och Kompetens. Oavsett roll på företaget arbetar alla tillsammans som en del av ett lag. Ett lag med gemensamma värderingar och ett och samma mål - att få proffsens företag att fungera.

För tjänsten erbjuds du kollektivavtal, friskvårdsbidrag och förmånliga personalrabatter i Swedol / Alligos butiker.

Dina arbetsuppgifter

• Ansvara, koordinera och samarbeta med logistikorganisationen, speditörer, transportörer och andra interna och externa parter för att säkerställa en god och effektiv utgående logistik.
• Ansvara för att driva och utveckla outboundtransporterna från våra nordiska lager och butiker mot slutkund.
• Säkerställande att transportbudget hålls samt löpande uppföljning av nyckeltal.
• Löpande arbeta med att effektivisera och optimera koncernens transporter. 
• Ansvara för att koncernen uppfyller lagar, regelverk, rutiner och andra relevanta riktlinjer inom ansvarsområdet, till exempel vad gäller avgående frakter och miljö-/hållbarhetsaspekter.
• Tillsammans med andra ledande befattningar inom logistik säkerställa uppfyllnad av kundernas behov och tecknade kundavtal. 

Värt att veta

Som transportansvarig för våra outboundflöden ingår du i ett nordiskt team som stöttar samtliga logistikenheter inom företaget. I rollen rapporterar du till vår varuförsörjningschef som sitter i Örebro. Då funktionen är relativt ny kommer du vara en viktig del i dess uppbyggnad och du kommer få driva frågor som är både mer operativa som strategiska. 

Resor i jobbet förekommer då rollen stöttar hela vår nordiska verksamhet. 

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom området eller motsvarande arbetslivserfarenhet. 

Då vi verkar i flera länder talar och skriver du såväl svenska som engelska obehindrat. 

Som person är du prestigelös och trivs i en föränderlig miljö, där du har lätt för att prioritera det som är viktigt. Du agerar på eget initiativ och får saker att hända. Vidare har du lätt för att uttrycka dig, har lätt för att skapa en helhetsbild, är analytisk, strukturerad och samarbetar effektivt med andra. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Inköpare till välkänt bolag strax utanför Örebro

Inköpare
Läs mer Nov 24
Har du erfarenhet av operativt eller strategiskt inköpsarbete? Då kan detta vara uppdraget för dig!

Vi söker nu en operativ och en strategisk inköpare till ett välkänt bolag strax utanför Örebro. Detta är en chans för dig med några års erfarenhet av inköpsarbete att bli en del av ett expansivt och innovativt företag. Då uppdraget kan tillsättas omgående rekommenderar vi dig att ansöka redan idag.Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som konsult hos oss på TNG får du chansen att bli del av inköpsteamet hos vår kund. Du får arbeta i en operativ roll där du ansvarar för hela inköpskedjan. Du får möjlighet att arbeta på ett stort bolag med trivsam atmosfär och härliga kollegor. 

Dina arbetsuppgifter

Några av dina dagliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

• Ansvara för offertförfrågningar till leverantörer samt registrera och uppdatera i affärssystem
• Upprätta och lägga inköpsorder 
• Hantera den dagliga kontakten med leverantörer
• Ansvara för ständiga förbättringar inom ditt område
• Agera kravställare gentemot leverantörer

Värt att veta

I rollen samarbetar du tätt tillsammans med ett flertal funktioner, både internt och externt. Som konsult hos TNG Tech finns det ofta goda möjligheter till fortsatt konsultuppdrag hos kund.

Våra kunder finns i hela Örebroregionen och verkar inom tekniktunga branscher, som exempelvis tillverkningsindustrin, processindustrin och gruvnäringen.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen som inköpare ser vi gärna att du har några års erfarenhet från operativt eller strategiskt inköp. Vi ser gärna att du har en utbildning inom inköp, industriell ekonomi eller motsvarande. Har du erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. Då tjänsten innebär mycket kontakter såväl nationellt som internationellt talar och skriver du svenska och engelska obehindrat.

Som person är du systematisk i ditt arbetssätt och duktig på att prioritera och planera ditt eget arbete. Du är analytisk och gör rationella bedömningar. Du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.

Intresserad?
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG Tech och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Supply Chain Manager till EcoGuard i Örebro

Inköpare
Läs mer Dec 6
Vi söker en inköpschef till framgångsrika EcoGuard i Örebro

Trivs du i en roll där du får arbeta med förbättringar och utveckling inom Supply Chain? Bra! Då kan Ecoguard vara platsen för dig! EcoGuard är ett företag som kan erbjuda dig en fartfylld resa med korta beslutsvägar inom ett teknikfyllt område där EcoGuard är det ledande bolaget på svenska marknaden idag.I rollen som Supply Chain Manager kommer du axla en bred roll med både ett strategiskt ansvar för inköp men även driva operativa frågor i tight samarbete med din avdelning som står inför en ny spännande framtid. Välkommen med din ansökan! Vi önskar att få ditt CV på engelska.

Ditt anställningserbjudande

Denna tjänst är placerad på EcoGuards huvudkontor i Örebro, i nyrenoverade lokaler på söder. EcoGuard har även kontor i Kista, Eskilstuna, Malmö, Göteborg och Norrköping. 

EcoGuard värdesätter god hälsa och du erbjuds därför ett generöst träningsbidrag samt möjlighet att träna på arbetstid. Varje dag erbjuds gemensam frukost och på tisdagar finns en stående Padeltid på Backahallen. EcoGuard har självklart kollektivavtal samt företagshälsovård!

Värdeord är: Respekt, Kundfokus, Kul på jobbet och Engagemang.

Dina arbetsuppgifter

Rollen innebär personalansvar för orderavdelning och lager med totalt 5-6 medarbetare. 

I din roll kommer du att:

• Ansvara för leverantörer i följande områden: Strategiskt inköp, avtalsförhandlingar, offertförfrågningar, prisförhandlingar samt hantering av störningar i leverans.
• Säkerställa att leverantörsavtal efterlevs.
• Upphandling och kvalitetssäkring av nya leverantörer.
• Hantera och ansvara för att in- och utpriser är korrekta och följer lagda riktlinjer.
• Utforma och bibehålla inköps- och prognosprocessens alla steg.
• Utveckla och leda lagerverksamheten och processer som inkluderar inleveranser och skeppning.
• Ansvara för orderavdelningen samt för Supply Chain Management.
• Delta i utvecklingsprojekt av ny eller befintlig produkt och säkra komponenttillgång, ledtider m.m.

Värt att veta

EcoGuard söker dig som vill vara med och bidra med ditt engagemang och din kunskap för att driva utvecklingen framåt. Om du har ett intresse för internationella affärer och att knyta varaktiga och stabila samarbeten samt lockas av att arbeta i ett bolag med stark teamkänsla och stort fokus på kundvård kan EcoGuard vara platsen för dig.

På EcoGuard finns möjlighet att arbeta hemifrån, men ser dock gärna att huvuddelen av ditt arbete utförs på kontoret då tjänsten innebär personalansvar.

Våra förväntningar

För att lyckas i din roll önskar vi att du har relevant utbildning och flera års erfarenhet inom inköp av elektronik eller liknande inköp samt lager och Supply Chain Management. Du är en trygg ledare med tidigare erfarenhet av ledarskap. Om du har tidigare arbetat på ett företag med stark tillväxt så kommer du väl förberedd till det "lilla, stora företagets" möjligheter och utvecklingsområden. Det är ett krav att ha arbetat i ett internationellt företag samt att vara flytande i engelska i tal och skrift. Tjänsten innebär en del resor i Europa.

Utöver detta kommer du trivas utmärkt med på EcoGuard om du är lyhörd, prestigelös, resultatinriktad, analytisk och serviceinriktad. Då rollen innebär interaktion med många kontaktytor inom EcoGuard behöver du vara pedagogisk, kommunikativ och ha god social förmåga samt vara lyhörd i ditt sätt att bemöta kollegor.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Ingenjör med teknikintresse till Euromaint

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Nov 11
Euromaint i Örebro söker en driven ingenjör som har intresse för teknik och problemlösning

Som ingenjör på Euromaint kommer du att erbjudas en roll med varierade arbetsuppgifter och få användning av din problemlösningsförmåga. Du kommer att vara företagets tekniska specialist för tungt underhåll av komponenter till spårburna fordon (boggi, hjul samt andra komponenter) och arbeta ihop med ett kompetent team där du får chans att utvecklas på riktigt!Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Euromaint är Sveriges största bolag inom tågunderhåll! Vi erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor.

Med oss ges du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter. Både i Sverige och internationellt med våra spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Hos oss får du stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett bolag som expanderar. Vi erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik.

Dina arbetsuppgifter

Som produktingenjör hos Euromaint kommer du bland annat arbeta med: 

• Projektleda mindre till medelstora projekt självständigt
• Tekniskt granska och arbeta med ny/ändrad underhållsplan och dokumentation.
• Genomföra och leda tekniska utredningar, ge rekommendationer och ta fram tekniska rapporter, inklusive ta fram "business case" för potentiella förbättringar av produkten.
• Genomföra riskanalyser och riskbedömningar.
• Ansvara för framtagning och implementering av kontrollistor samt instruktioner som affären kräver samt tekniskt granska förändrat materialbehov.
• Proaktivt arbeta med att förbättra underhålls- och tekniklösningar för fordonstypen.
• Stödja produktionspersonal vid komplicerade problem och även för kompetensutveckling, till exempel ta fram djupare teknisk information.
• Samarbeta med produktion för att främja en god kvalitet och effektivitet i komponentunderhållet samt samarbeta med andra fordonskunniga tekniker och produktionstekniker inom deras område.
• Hantera avvikelsehantering för tekniska frågor.
• Delta i kundmöten och företräda Euromaint Rails affärsmässiga intressen relaterade till produkttekniska frågor.
• Förvalta grunddata i affärssystemet.

Värt att veta

I rollen som produktingenjör ingår kundkontakter, bland annat att vara med i utredningar samt vara med i förbättringsarbetet för att utveckla underhållet. Du fungerar även som stöd mot anbudsgruppen vid framtagning av nya koncept, tekniska data, underhållsdata m.m. Du deltar aktivt för att bidra till Euromaint Rails affärsmässiga intressen samt kontraktets framgång.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering: Örebro.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen samt minst 1–3 års relevant erfarenhet. Du är strukturerad och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med järnvägsfordon eller andra tunga fordon. Du har goda kunskaper i engelska både skriftligen och muntligen.

Viktigt för dig är din och andras säkerhet, att utföra arbete med stolthet och förväntad kvalité samt att vara en naturlig del av vårt förbättringsarbete. Du ska ta fram förbättringsförslag och kunna implementera dessa. Du ska ha goda kunskaper så du kan tolka och förstå teknisk dokumentation samt ritningar. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Software Developer - Ecdesign

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Okt 20
Software Developer with knowledge in C++? Great! Ecdesign is looking for a Software Developer to join their growing team!

Do you have skills in C++ and want the opportunity to develop? Are you interested in working in a fast-paced, innovative and growing company? Then you should continue reading! Ecdesign are looking for a talented software developer to join our team in Örebro.

Purpose, Offer and Benefits

Ecdesign is a Swedish 3D interior design software developed by Ecdesign Sweden AB. The vision was to create a software which would allow people in sales to quickly plan and visualize a space in 3D without having to use complicated CAD tools.

Ecdesign was first introduced to the automotive aftermarket industry and it did not take long before industry leaders began to implement Ecdesign in the repair shop design process. In 2007 Ecdesign was first introduced to the commercial fitness industry and in 2009 Ecdesign was recognized as the new industry standard with over 65 leading fitness equipment manufacturers adding their 3D models to the software.

Today Ecdesign is the leading 3D floor planner software used all over the world to plan and visualize repair shops, fitness clubs, offices, retail stores and factories. More than 10 000 companies and organizations in over 115 countries now use Ecdesign. In 2021 Ecdesign was used to create over 3 million layouts and its popularity continue to grow rapidly as more organizations discover the benefits of 3D space planning in the sales process. 

Your Responsibilities

In this role you will work in a small development team together with skilled peers. You will get challenged by tough and fun programming problems, mostly in C++, and take your skills to the next level.

• Programming in C++
• Continuous review, improvement and formal release of software updates in line with requirements throughout the product development.

The Bigger Picture

This is a full time employment. The head office is located in Örebro but the job is remote-hybrid.

You will join a competent team consisting of 8.

Our Expectations

We are looking for someone with:

• Experience in C++ or other low level language
• Experience with 3D APIs and shader development
• Used to applications development with testing and deplyment
• Fluent in Swedish or English

Bonus
Experience in MacOs development

In order to be successful in the role, you should enjoy working within complex projects and towards set goals. You are driven, quality-conscious and a team-player. You find solutions both within and outside traditional methodologies. You have a keen interest in innovation and the latest technologies. 

Interested?
We work with TNG Tech in this recruitment process. They are recruitment specialists in unbiased and competence based recruitment, which creates diversity and innovation in teams and contribute to a sustainable employment market. If you are interested in this position, apply straight away! The selection process is continual and the position may be filled before the last date for applications. If you have any questions, please contact the recruiter.

Ansök nu

Redovisningsekonom till längre konsultuppdrag

Redovisningsekonom
Läs mer Okt 27
Redovisningsekonom för längre uppdrag hos en av våra kunder i Örebro

Är du noggrann, självgående och analytisk? Nu söker vi en redovisningsekonom för en bred och affärsnära roll med start omgående. I rollen får du stora möjligheter att utvecklas och ta ansvar i en framåtlutad organisation. Uppdraget kan leda till fortsatt anställning hos vår kund. Intresserad? Då kanske du är du vår nästa ekonom!Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – oavsett om du arbetar på ett av våra kontor eller som konsult hos en av våra kunder. Som konsult är du faktiskt extra betydelsefull, för det är du som träffar våra uppdragsgivare varje dag.

Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

• Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".
• Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag på trivsamma arbetsplatser.
• Knipa en plats i vårt nätverk med TNG-konsulter inom ekonomi och redovisning. Här får du också möjlighet att utbyta erfarenheter och träffa andra konsulter på sociala aktiviteter som vi återkommande arrangerar.

Dina arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att sköta den löpande redovisningen med tillhörande rapportering. Det innebär:

• Periodvisa avstämningar av bokföring
• Delaktig vid månadsbokslut, avstämningar och månatliga rapporter
• Delta i upprättande av årsbokslut
• Moms- och skattedeklarationer

Värt att veta

Som medarbetare på TNG är du värdefull. Ingen anställd i mängden på ett gigantiskt bolag, utan en uppskattad person som är helt avgörande för vår framgång. Vi specialiserar oss på fördomsfri rekrytering och bemanning och tror verkligen på vad vi gör. Hos oss är det din kompetens, motivation och potential som spelar roll – och inget annat!

Vi hjälper dig att hitta spännande uppdrag som stärker det bästa du har – din kompetens. Rent praktiskt innebär konsultjobbet att du är anställd av oss, men har din arbetsplats hos någon av våra kunder. Självklart är du del av gemenskapen på företaget, får en introduktion som nyanställd och har en arbetsledare som hjälper dig på plats, samt en konsultchef från TNG som stöttar på distans.

Våra förväntningar

För att lyckas som redovisningsekonom behöver du:

• Ha praktisk erfarenhet av redovisning och bokslut och känner dig bekväm i de beskrivna arbetsuppgifterna.
• Ha goda kunskaper i Excel.
• Ha ett noggrant och strukturerat arbetssätt för att kunna arbeta enligt deadlines och hålla siffrorna i styr.
• Trivas i en roll med mycket eget ansvar och självständigt arbete.
• Gärna erfarenhet av att arbeta i Hogia.

Intresserad?
Rent praktiskt innebär konsultjobbet att du är anställd av oss på TNG, men har din arbetsplats hos en av våra kunder. Vi sköter rekryteringsprocessen till varje uppdrag på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte kan ta emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Supplier Developer till långt konsultiuppdrag

Inköpare
Läs mer Okt 6
Nu söker vi dig med erfarenhet av globala materialflöden och som vill jobba i en verksamhetskritisk roll.

Har du tidigare erfarenhet av leverantörsutveckling och erfarenhet av logistikfrågor från tillverkade industri? Är du driven, kundfokuserad, kommunikativ och duktig på att agera utifrån egna prioriteringar? Bra. Då kan detta vara rollen för dig! För ett långt konsultuppdrag söker vi dig som vill verka i en global roll med många kontaktytor. Som Supplier Developer / SRM får du en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka och bygga ett stort kontaltnät såväl nationellt som internationellt. Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad. Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård. Uppdraget fungerar även för dig som har eget företag med F-skatt och ansvarsförsäkring. 

Som konsult är du faktiskt extra betydelsefull, för det är du som träffar våra uppdragsgivare varje dag och förtjänar därför trygghet på din arbetsplats!

Hos oss kommer du:

Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".

Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag på trivsamma arbetsplatser.

Dina arbetsuppgifter

• Initiera, driva och följa upp kapacitetsfrågor hos kritiska leverantörer. 
• I samråd med den globala organisationen fördela kapaciteten hos berörda leverantörer. 
• Stöd i leverantörernas korrigerande åtgärder.
• Samverka tätt med inköps- och RnD. 

Värt att veta

Du ingår i ett globalt team med kollegor på flera kontinenter. I rollen förekommer det resande både nationellt och internationellt. Du utgår hemifrån och reser till leverantörer och företagets olika verksamheter vid behov.  

Våra förväntningar

Vi söker dig med en relevant utbildning och med tidigare erfarenhet inom logistikområdet och då gärna från tillverkande industrin. Du har kanske tidigare arbetat som SRM eller leverantörsutvecklare / SQE. Du talar och skriver engelska flytande. 

Som person är du självgående, kundfokuserad och kan agera utifrån egna prioriteringar. Du arbetar självständigt och har en förmåga att leda andra. Vidare är du planerande och har en god organisationsförmåga. Du är analytisk och arbetar och tar beslut utifrån fakta.

Intresserad?
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Kundsupportspecialist till vår kund i Örebro

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Okt 4
Till vår kund söker vi nu en noggrann och driven medarbetare till deras kundsupportavdelning i Örebro.

Har du erfarenhet av att arbeta i en kundnära roll och har lätt för att skapa kontakt med nya människor samt bibehålla goda relationer? Bra! Då kan du vara den kundsupportspecialist vi söker till vår kund inom B2B.Detta är ett längre konsultuppdrag med start snarast möjligt. För rätt person finns det goda möjligheter att bli anställd av vår kund på sikt.Välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Som konsult hos oss på TNG är det också oerhört viktigt att du trivs och känner dig trygg i din anställning. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal. Det innebär att du som konsult omfattas av kollektivavtalets villkor för exempelvis lön, försäkringar, tjänstepension och semester.

Dina arbetsuppgifter

• Genomföra affärsavslut
• Hantering av offerter
• Hantering av kunders beslutsdokumentation
• Dokumentationskontroll
• Förbättringsarbete av befintliga processer
• Utbilda kunder i deras användning av våra system

Värt att veta

Du kommer att ingå i ett trevligt och kompetent team, bestående av tolv medarbetare. Kontoret är centralt beläget och har ljusa och trevliga lokaler.

Våra förväntningar

Du har en relevant utbildning och god erfarenhet av att arbeta i en kundnära roll. Du trivs med ett självständigt arbete, men för att kunna bidra i utvecklingen av våra processer behöver du också trivas med att arbeta i grupp och samarbeta. Vidare har du ett högt eget driv, kommer med egna initiativ och har en naturlig förändringsbenägenhet.

I rollen kommer du att behöva kommunicera både på svenska och engelska, i tal och skrift.

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Ingenjör med teknikintresse till Euromaint

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Okt 3
Euromaint i Örebro söker en driven ingenjör som har intresse för teknik och problemlösning

Som ingenjör på Euromaint kommer du att erbjudas en roll med varierade arbetsuppgifter och få användning av din problemlösningsförmåga. Du kommer att vara företagets tekniska specialist för tungt underhåll av komponenter till spårburna fordon (boggi, hjul samt andra komponenter) och arbeta ihop med ett kompetent team där du får chans att utvecklas på riktigt!Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Euromaint är Sveriges största bolag inom tågunderhåll! Vi erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor.

Med oss ges du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter. Både i Sverige och internationellt med våra spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Hos oss får du stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett bolag som expanderar. Vi erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik.

Dina arbetsuppgifter

Som produktingenjör hos Euromaint kommer du bland annat arbeta med: 

• Projektleda mindre till medelstora projekt självständigt
• Tekniskt granska och arbeta med ny/ändrad underhållsplan och dokumentation.
• Genomföra och leda tekniska utredningar, ge rekommendationer och ta fram tekniska rapporter, inklusive ta fram "business case" för potentiella förbättringar av produkten.
• Genomföra riskanalyser och riskbedömningar.
• Ansvara för framtagning och implementering av kontrollistor samt instruktioner som affären kräver samt tekniskt granska förändrat materialbehov.
• Proaktivt arbeta med att förbättra underhålls- och tekniklösningar för fordonstypen.
• Stödja produktionspersonal vid komplicerade problem och även för kompetensutveckling, till exempel ta fram djupare teknisk information.
• Samarbeta med produktion för att främja en god kvalitet och effektivitet i komponentunderhållet samt samarbeta med andra fordonskunniga tekniker och produktionstekniker inom deras område.
• Hantera avvikelsehantering för tekniska frågor.
• Delta i kundmöten och företräda Euromaint Rails affärsmässiga intressen relaterade till produkttekniska frågor.
• Förvalta grunddata i affärssystemet.

Värt att veta

I rollen som produktingenjör ingår kundkontakter, bland annat att vara med i utredningar samt vara med i förbättringsarbetet för att utveckla underhållet. Du fungerar även som stöd mot anbudsgruppen vid framtagning av nya koncept, tekniska data, underhållsdata m.m. Du deltar aktivt för att bidra till Euromaint Rails affärsmässiga intressen samt kontraktets framgång.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering: Örebro.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen samt minst 1–3 års relevant erfarenhet. Du är strukturerad och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med järnvägsfordon eller andra tunga fordon. Du har goda kunskaper i engelska både skriftligen och muntligen.

Viktigt för dig är din och andras säkerhet, att utföra arbete med stolthet och förväntad kvalité samt att vara en naturlig del av vårt förbättringsarbete. Du ska ta fram förbättringsförslag och kunna implementera dessa. Du ska ha goda kunskaper så du kan tolka och förstå teknisk dokumentation samt ritningar. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Säljare till framgångsrika EcoGuard

Key account manager
Läs mer Sep 26
Har du ett intresse för teknik och erfarenhet från b2b försäljning? Bra! Sök då rollen som Teknisk Säljare till EcoGuard idag!

Vill du arbeta med högkvalitativa produkter och vara en del av ett bolag som är med och räddar världen lite varje dag? Då kan du vara den tekniska säljaren vi söker för expansiva EcoGuard. EcoGuard arbetar för att ge sina kunder en högkvalitativ överblick över sitt fastighetsbestånd med mätning inom bland annat områdena energi, vatten och temperatur.Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

På EcoGuard får du arbeta på ett företag som är i absolut framkant av sin bransch. Tillsammans med en grupp erfarna och kunniga säljare bearbetar du kunder i Örebroregionen. 

Dina arbetsuppgifter

Som teknisk säljare kommer du att leverera och integrera produkter och tjänster till kunders fastigheter och fastighetssystem. Du kommer kontinuerligt att vara en stöttepelare för dina kunder inom fastighetsförvaltning,  bostadsrättsföreningar och energibolag.

Kort beskrivning av arbetsuppgifter:
• Arbeta självständigt med säljprocesser mot kunder genom hela säljcykeln, från uppsökande försäljning till avslut
• Bearbeta och skapa långsiktiga kundrelationer
• Kontinuerligt utveckla och förbättra säljprocessen

Värt att veta

Då EcoGuard ständigt utvecklar och utökar sin produkt och tjänsteportfölj är rollen som säljare på EcoGuard full av möjligheter till kompetenshöjning och nya utmaningar.

EcoGuard söker dig som vill vara med och bidra med ditt engagemang och din kunskap för att driva utvecklingen framåt.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är en erfaren säljare, gärna från produktförsäljning och B2B. Då EcoGuard erbjuder kundanpassade lösningar behöver du en grundläggande teknisk kunskap. Du är kommunikativ och har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är van användare av Excel och CRM-system.

Du är en uthållig relationsbyggare och lyhörd för dina kunders behov. Som person är du ansvarstagande och har ett systematiskt arbetssätt. Vidare så är du resultatorienterad och drivs av alla delarna i säljprocessen.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Erfaren controller till Constructor

Controller
Läs mer Sep 8
Nu söker Constructor en controller som har erfarenhet av producerande verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Vill du jobba hos en ledande leverantör av förvarings- och lagringslösningar ? Drivs du av att analysera produktionskostnader och vill jobba verksamhetsnära? Då kan detta långa uppdrag som controller hos Constructor vara helt rätt för dig! Detta är ett interimsuppdrag där du väljer vilket kontor du ska jobba på i kombination med hybridarbete.

Ditt anställningserbjudande

Constructor söker efter dig som vill jobba med kvalificerade controller uppgifter för ett års långt uppdrag. Här får du jobba hos en ledande leverantör av förvarings- och lagringslösningar, i nära samarbete med företagets ledning. Du väljer själv sysselsättningsgrad mellan 70-100% och arbetet sker på valfritt kontor. Hybridarbete tillämpas på respektive kontor. 

Dina arbetsuppgifter

• Uppföljning av tillverknings- och prisdifferenser
• Arbete med standardprissättning och att underhålla detta i affärssystemet
• Budget- och prognosarbete
• Månatlig rapportering till koncern och resultatuppföljning
• Ta fram ad-hoc analyser och underlag vid behov
• Ansvar för löpande redovisning, så som avstämning av konton samt ansvar för revisioner och upprättande av årsredovisning
• Månads och årsbokslut

Värt att veta

Detta är ett interimsuppdrag som sträcker sig fram till 1 augusti, 2023. Sysselsättningsgraden är flexibel mellan 70-100%. Bolaget har en generös arbetsmiljö och hybridarbete tillämpas 1-2 dagar per vecka, oavsett vilket kontor du arbetar på. Rollen innebär att du i första hand kommer stöttaska stötta ett av Constructors dotterbolag vars produktionsanläggningar ligger i Fellingsbro och Karlskoga. Du väljer dock själv arbetsplats - Fellingsbro, Karlskoga eller från HK i Göteborg.

Våra förväntningar

För att trivas i rollen bör du ha en god ekonomisk och bokförings förståelse och ha förmågan att dyka ned i detaljer utan att för den skull tappa helhetsperspektivet. Du ska ha erfarenhet av controller rollen sedan några år tillbaka och ha en bra förmåga att snabbt kunna sätta dig in i företagets produktionsverksamhet och dess olika utgifter. Du är en fena på att analysera och strukturera din vardag och har en bra kunskap inom redovisning samt månadsbokslut.

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Vi söker ingenjörer till vår nätverk i Örebro

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Sep 14
Nu söker vi ingenjörer med tekniskt intresse till vårt konsultnätverk i Örebro för framtida uppdrag!

Är du utbildad ingenjör? Eller har du kanske jobbat några år inom branschen men är redo att ta dig an en ny utmaning? Då kan det vara dig vi letar efter till vårt konsultnätverk på TNG Tech i Örebro!På TNG Tech söker vi nu ingenjörer för framtida uppdrag i Örebroregionen. Vi söker dig som är intresserad av både längre och kortare uppdrag, samt mer tidsbestämda projekt. Här kan du med fördel välja det som passar dig bäst! Vi har ett stort nätverk med företag i ett flertal olika branscher. Du kan välja uppdrag efter ditt egna intresse, och framförallt uppdrag som stärker det bästa du har – din kompetens! Vi guidar dig gärna till rätt utmaningar. Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG Tech blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – särskilt som konsult. För det är du som träffar våra uppdragsgivare och löser deras problem, varje dag.

Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, bra anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

• Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag där din kompetens och person kommer till sin rätt.
• Knipa en plats i vårt nätverk med andra TNG Tech-konsulter. Här möter du kollegor inom Engineering, Production och Supply Chain Management. På våra återkommande träffar får ni möjlighet att utbyta erfarenheter och ta del av lärdomar från den interima konsultrollen.

Dina arbetsuppgifter

Som konsult hos oss på TNG Tech kommer du att arbeta med uppdrag inom Supply chain, Production eller Engineering. Det kan exempelvis innebära att du får jobba som:

• Ingenjör eller chef inom produktionsledning, konstruktion, kvalitet och produktutveckling.
• Projektledare med kompetens inom utveckling och teknisk försäljning. 
• Tekniskt utvecklings- och konstruktionsarbete, produktionsplanering eller försäljning. Genom dina tekniska kunskaper utvecklar du lösningar på olika problem, eller arbetar med att effektivisera produktionen.

Värt att veta

Som medarbetare på TNG Tech är du värdefull. Ingen anställd i mängden på ett gigantiskt bolag, utan en uppskattad person som är helt avgörande för vår framgång. Vi specialiserar oss på fördomsfri och rekrytering och bemanning med grund i fakta, vetenskap och metod. Och vi tror verkligen på vad vi gör. Hos oss är det din kompetens, motivation och potential som spelar roll – och inget annat!

Vi hjälper dig att hitta spännande uppdrag som stärker det bästa du har – din kompetens. Rent praktiskt innebär konsultjobbet att du är anställd av oss (men vill du hellre arbeta som underkonsult så går det också bra), och har din arbetsplats hos någon av våra kunder.

Våra förväntningar

För att lyckas som konsult hos oss på TNG Tech har du sannolikt:

• En teknisk högskole- eller universitetsexamen (så som högskoleingenjör eller civilingenjör). 
• Några års arbetslivserfarenhet inom ditt område, exempelvis produktion eller teknik. Det vill säga att du är trygg inom ditt kompetensområde och ständigt vill utveckla dig själv och verksamheten du jobbar i.
• En god förmåga att kommunicera och presentera information på olika nivåer, liksom har ett stort intresse för att skapa långsiktiga bra relationer.
• En utvecklings- och resultatorienterad personlighet, samt att du trivs med ett högt tempo.
• Du trivs med att ta eget ansvar och hanterar självständigt arbete.

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd utav oss på TNG Tech och arbeta ute hos vår kund. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Vi söker logistiker till vårt nätverk i Örebro

Logistiker
Läs mer Sep 14
Logistiker redo för en ny utmaning? Vi söker konsulter till vårt nätverk i Örebro!

Inför framtida uppdrag och rekryteringar vill vi nu komma i kontakt med dig som vill jobba som logistiker inom Örebroregionen. Vi på TNG Tech ser en fortsatt efterfrågan på logistiker och söker därför både dig som vill ha en långsiktig anställning och dig som vill ta ett kortare uppdrag.Oavsett om du jobbar som konsult hos oss eller blir rekryterad direkt till kund, får du möjlighet att testa nya arbetsuppgifter, lära känna olika företag och inte minst utvecklas i din yrkesroll. Och alltid med en trygg anställning, ett schysst företag och kollektivavtal i ryggen.Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG Tech blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – oavsett om du arbetar på ett av våra kontor eller som konsult hos en av våra kunder. Som konsult är du faktiskt extra betydelsefull, för det är du som träffar våra uppdragsgivare varje dag.

Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

• Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag på trivsamma arbetsplatser.
• Knipa en plats i vårt nätverk med TNG-konsulter inom ekonomi och administration. Här får du också möjlighet att utbyta erfarenheter och träffa andra konsulter på sociala aktiviteter som vi återkommande arrangerar.

Dina arbetsuppgifter

Som logistiker får du planera, organisera, styra, leda och följa upp alla aktiviteter inom olika projekt. Några av dina dagliga arbetsuppgifter kan vara att:

• Ansvara för inventering av produktionsmaterial.
• Ansvara för bokning av transporter samt transportdokument.
• Ansvara för logistiklösningar hos externa kunder/leverantör.
• Ta fram, utveckla och effektivisera processer inom materialhantering.
• Ansvara för rapportering och planering i olika affärssystem, t ex Excel.
• Samarbeta med produktion och kundansvariga.

Värt att veta

Som logistiker får du möjligheten att varje dag samarbeta med kompetenta kollegor och kunder, och du får använda din logistiska och problemlösande sida. 

Många av våra uppdrag innefattar mycket kontakter såväl nationellt som internationellt. Vi ser därför att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du är också en van användare av affärssystem och Excel.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en relevant utbildning för tjänsten och gärna några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper om logistikprocesser samt förbättrings- och effektiviseringsarbete inom materialhantering. Vidare är det meriterande att du har erfarenhet av moderna ERP-system och Lean production.

Som person är du strukturerad, resultatorienterad och agerar på eget initiativ. Du gillar att hela tiden driva ditt egna arbete framåt, och du är öppen för förändringar och nytänkande. Du är duktig på att skapa ett användbart nätverk och gillar att samarbeta med övriga personer i teamet där du får chansen att dela med dig av dina egna kunskaper och inputs.

Intresserad?
Detta är både ett rekryterings- och bemanningsuppdrag. Det innebär att du antingen kan rekryteras direkt till kund eller bli anställd av oss på TNG Tech för att arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Vi söker inköpare till vårt nätverk i Örebro

Inköpare
Läs mer Sep 14
Vi utökar vårt konsultnätverk i Örebro och letar efter erfarna inköpare

Nu breddar vi på TNG vårt konsultnätverk i Örebro. Detta är en annons för kommande uppdrag och vi letar efter dig som vill jobba som inköpare.I rollen som inköpare får du en varierad vardag. Du får bland annat ansvara för inköp av produkter, material, varor eller tjänster från leverantörer. Det är ditt jobb att identifiera och upphandla nya leverantörer, liksom att bibehålla god kontakt med de befintliga. Och självklart ges du möjligheten att utvecklas! Som konsult hos oss på TNG kan du välja en karriär utifrån vad som passar dig bäst. Välj mellan längre och kortare uppdrag, och hitta det (eller dem) företag du tycker verkar intressanta! Vi ser fram emot din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som konsult hos oss på TNG blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad. För det är du som träffar våra uppdragsgivare och löser deras problem, varje dag.

Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

• Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag där din kompetens och person kommer till sin rätt.
• Knipa en plats i vårt nätverk med andra TNG Tech-konsulter. Här möter du kollegor inom Engineering, Production och Supply Chain Management. På våra återkommande träffar får ni möjlighet att utbyta erfarenheter och ta del av lärdomar från den interima konsultrollen.

Dina arbetsuppgifter

Som inköpare kommer du att stöta på varierade arbetsuppgifter, men dina dagliga uppgifter kan vara att:

• Genomföra förhandlingar utifrån givna inköpsprocesser och rutiner.
• Arbeta proaktivt för att förebygga leveransavvikelser och materialbrister.
• Hantera beställningar/avrop till leverantörer baserat på orderförslag i systemet.
• Sköta den dagliga kontakten med leverantörer och kunder gällande leveranser.
• Vara kravställare gentemot leverantörer gällande leveranser och behovsprognos av material.
• Ansvara för operativa, strategiska och/eller taktiska inköpsuppgifter - beroende på erfarenhet och företagets upplägg

 

Värt att veta

Det här är en annons för kommande uppdrag i Örebro. Efter att du har skickat in din ansökan finns du med i TNG:s nätverk.  

Då detta är ett bemanningsuppdrag kommer du att bli anställd av oss på TNG för att sedan bli uthyrd till någon av våra kunder i Örebro. Men! Det finns ofta goda chanser till förlängning av uppdraget, eller så finns möjligheten att du blir direktanställd av den kund du arbetat hos under uppdraget. 

Våra förväntningar

För att du ska trivas i rollen som inköpare ser vi gärna att du har förmågan att självständigt ta ansvar för dina arbetsuppgifter och med god kvalitet driva dessa framåt. Du har en god kommunikativ förmåga som du med fördel har nytta av när du kommunicerar både med interna och externa kontaktytor. Du trivs med att samarbeta med andra. 

Kanske har du tidigare erfarenhet från just inköp, logistik eller andra liknande arbetsområden? Kanske har du studerat industriell ekonomi? 

Då du kommer att kommunicera med både nationella och internationella leverantörer krävs det att du har goda kunskaper i både svenska och i engelska. Du har även goda kunskaper i Office-paketet och har lätt för att arbeta i olika system.

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Därför söker du jobbet anonymt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev. Med en kort text i vårt enkla ansökningsformulär kan du istället motivera ditt intresse för tjänsten och besvara relevanta frågor om din kompetens.I steg 2 och 3 kommer vi be dig att göra ett par kompetenstester och sen en digital intervju med intervjuroboten Tengai. Tengai är den första AI-roboten i sitt slag och en svensk uppfinning framtagen särskilt för fördomsfri rekrytering. Under anställningsintervjun ställer Tengai samma kompetensbaserade frågor till alla sökande samtidigt som hon nickar och ler, följer dina rörelser, skapar dialog och lyssnar uppmärksamt på dina svar. Allt utan att lägga någon värdering vid utseende, ålder, kön, bakgrund, dialekt eller etnicitet. Istället ger hon en opartiskt och rättvis bedömning av din kompetens i förhållande till den lediga tjänsten. Så att din rekryterare sen kan träffa dig på rätt grunder. Men allt det här berättar vi mer om när det är dags för din intervju!Notera att vi gör första urvalet löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Så snart du skickat in din ansökan kan du följa den steg för steg via vår hemsida. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Varmt välkommen, vi hörs snart igen!

Ansök nu

Säljare inom el och automation till Festo AB

Key account manager
Läs mer Aug 24
Drivs du av teknisk försäljning och vill utveckla Festos sortiment inom el och automation? Sök tjänsten som systemsäljare!

Motiveras du av teknik, försäljning och att hitta nya lösningar? Vill du som systemsäljare vara drivande i att utveckla försäljningen av Festos produkter inom el och automation? Vi på Festo söker nu en systemsäljare för område norr. Du utgår från ditt hemmakontor och kan därmed vara bosatt i Örebro, Västerås, Stockholm likväl som Sundsvall. Som systemsäljare arbetar du med spännande el och automationsprodukter som exempelvis el-axlar, servo-stegmotorsystem och systemlösningar med PLC. Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som systemsäljare hos Festo erbjuds du en viktig roll i en öppen företagskultur med högt i tak där samarbete och hjälpsamhet driver utvecklingen framåt. Du får möjlighet att arbeta med frihet under ansvar i en stabil organisation med högt tekniskt kunnande. Festo erbjuder en flexibel arbetsplats på ett innovativt och välkänt bolag med goda utvecklingsmöjligheter. 

Dina arbetsuppgifter

Som säljare inom tekniska system ansvarar du för och utvecklar försäljningen av Festos produkter inom el och automation. Du arbetar till stor del ute hos kund, både fysiskt och digitalt, där du är rådgivande och kommer med lösningsförslag. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att: 

• Planera för olika projekt tillsammans med dina kunder, allt från mindre bolag till större internationella bolag.
• Ta fram koncept utifrån kundernas behov och presentera lösningar för kunder. 
• Ansvara för offert, uppföljning och budget i projekten.
• Delta vid mässor och event.
• Söka upp nya potentiella kunder och skapa nya kundrelationer.
• Samarbeta nära dina kollegor inom sälj och på systemavdelningen. 

Värt att veta

Som Systemsäljare är du en del av ett team om ca 9 personer och du rapporterar till försäljningschefen för område norr. Du utgår från ditt hemmakontor och din placering är därför flexibel. Tjänsten innebär resor i stora delar av norra Sverige i vår region som sträcker sig från Jönköping till Kiruna. Du utgår från ditt hemmakontor och därför är din placering flexibel.

Tjänsten kräver B-körkort då du utför stor del av arbetet på resande fot ute hos våra kunder. 

Våra förväntningar

För rollen som systemsäljare söker vi dig med en teknisk bakgrund inom industriell automation, antingen från utbildning och/eller arbetslivserfarenhet. Kanske är du utbildad maskiningenjör inom automation eller har arbetat som teknisk säljare, automationssäljare, försäljningsingenjör, automationsingenjör eller liknande. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom mekaniska och elektriska lösningar. Vidare är det ett plus om du arbetat med B2B-försäljning. 

Som person är du självgående, ansvarstagande och strukturerad. Du har ett proaktivt och lösningsorienterat arbetssätt, vilket innebär att du hittar kundanpassade lösningar med hjälp av ditt tekniska kunnande. Vidare skapar du goda relationer såväl med kunder som kollegor och du drivs av att öka försäljningen och nå resultat.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Ingenjör med teknikintresse till Euromaint

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Sep 20
Euromaint i Örebro söker en driven ingenjör som har intresse för teknik och problemlösning

Som ingenjör på Euromaint kommer du att erbjudas en roll med varierade arbetsuppgifter och få användning av din problemlösningsförmåga. Du kommer att vara företagets tekniska specialist för tungt underhåll av komponenter till spårburna fordon (boggi, hjul samt andra komponenter) och arbeta ihop med ett kompetent team där du får chans att utvecklas på riktigt!Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Euromaint är Sveriges största bolag inom tågunderhåll! Vi erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor.

Med oss ges du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter. Både i Sverige och internationellt med våra spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Hos oss får du stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett bolag som expanderar. Vi erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik.

Dina arbetsuppgifter

Som produktingenjör hos Euromaint kommer du bland annat arbeta med: 

• Projektleda mindre till medelstora projekt självständigt
• Tekniskt granska och arbeta med ny/ändrad underhållsplan och dokumentation.
• Genomföra och leda tekniska utredningar, ge rekommendationer och ta fram tekniska rapporter, inklusive ta fram "business case" för potentiella förbättringar av produkten.
• Genomföra riskanalyser och riskbedömningar.
• Ansvara för framtagning och implementering av kontrollistor samt instruktioner som affären kräver samt tekniskt granska förändrat materialbehov.
• Proaktivt arbeta med att förbättra underhålls- och tekniklösningar för fordonstypen.
• Stödja produktionspersonal vid komplicerade problem och även för kompetensutveckling, till exempel ta fram djupare teknisk information.
• Samarbeta med produktion för att främja en god kvalitet och effektivitet i komponentunderhållet samt samarbeta med andra fordonskunniga tekniker och produktionstekniker inom deras område.
• Hantera avvikelsehantering för tekniska frågor.
• Delta i kundmöten och företräda Euromaint Rails affärsmässiga intressen relaterade till produkttekniska frågor.
• Förvalta grunddata i affärssystemet.

Värt att veta

I rollen som produktingenjör ingår kundkontakter, bland annat att vara med i utredningar samt vara med i förbättringsarbetet för att utveckla underhållet. Du fungerar även som stöd mot anbudsgruppen vid framtagning av nya koncept, tekniska data, underhållsdata m.m. Du deltar aktivt för att bidra till Euromaint Rails affärsmässiga intressen samt kontraktets framgång.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering: Örebro.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen samt minst 1–3 års relevant erfarenhet. Du är strukturerad och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med järnvägsfordon eller andra tunga fordon. Du har goda kunskaper i engelska både skriftligen och muntligen.

Viktigt för dig är din och andras säkerhet, att utföra arbete med stolthet och förväntad kvalité samt att vara en naturlig del av vårt förbättringsarbete. Du ska ta fram förbättringsförslag och kunna implementera dessa. Du ska ha goda kunskaper så du kan tolka och förstå teknisk dokumentation samt ritningar. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Operativ Inköpare till vår kund nära Örebro

Inköpare
Läs mer Aug 23
Är du analytisk, kommunikativ och gillar att skapa resultat? Bra! Då kan rollen som inköpare passa dig!

Vi söker nu dig som har jobbat några år med operativt inköp alternativt dig som har arbetat inom närliggande område och känner dig redo att ta nästa steg. Som inköpare hos vår kund analyserar du variationer och volymer samt säkerställer inköp av material i rätt tid och i rätt kvantitet. Uppdraget startar omgående. Låter det intressant? Bra! Skicka in din ansökan nu, urval sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Uppdraget är en "hyr först" - vilket innebär att du blir anställd som konsult på TNG och sedan är tanken att din anställning ska övergå till kunden efter en tid.

Som konsult är det viktigt att du känner dig trygg i din anställning hos oss på TNG, därför är det bra för dig att veta att vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal. Det innebär att du som konsult omfattas av kollektivavtalets villkor för exempelvis lön, försäkringar, tjänstepension och semester.

Dina arbetsuppgifter

Som Operativ Inköpare har du ett övergripande ansvar för att planera och styra inköp av material. Det är ditt ansvar att uppnå god tillgänglighet och god ekonomi genom att se till att rätt mängd beställs vid rätt tillfälle.

I ditt ansvar ingår att säkerställa att dina leverantörer levererar enligt avtal, regler och rutiner. Du agerar affärsmässigt och arbetar proaktivt genom uppföljning, analys och kravställning gentemot våra leverantörer.

Du har ett gott samarbete med andra avdelningar inom företaget och delar med dig av dina kunskaper inom inköpsområdet. Givetvis arbetar du för att uppfylla avdelningens och dina egna kort- och långsiktiga mål i enlighet med våra värderingar och vår vision. Vi arbetar löpande med ständiga förbättringar och du blir en viktig del i detta arbete. 

Värt att veta

Du rapporterar till företagets logistikchef och de tillämpar flextid. 

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom området och dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter. Du är van att analysera data och trivs med att ta kontakt med intressenter på alla nivåer. 

Som inköpare är du en tydlig kravställare. Du är en driven och ambitiös person som gillar att skapa resultat och uppfylla företagets förväntningar. Att du kan bygga goda relationer och har förmåga att jobba på ett strukturerat sätt i din vardag är något som vi ser som viktigt.

Vidare har du sannolikt grundläggande kunskaper i förhandlingsteknik. Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat samt har kunskaper i olika IT-system och behärskar Office-paketet.  

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Ingenjör med teknikintresse till Euromaint

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Aug 20
Euromaint i Örebro söker en driven ingenjör som har intresse för teknik och problemlösning

Som ingenjör på Euromaint kommer du att erbjudas en roll med varierade arbetsuppgifter och få användning av din problemlösningsförmåga. Du kommer att vara företagets tekniska specialist för tungt underhåll av komponenter till spårburna fordon (boggi, hjul samt andra komponenter) och arbeta ihop med ett kompetent team där du får chans att utvecklas på riktigt!Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Euromaint är Sveriges största bolag inom tågunderhåll! Vi erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor.

Med oss ges du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter. Både i Sverige och internationellt med våra spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Hos oss får du stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett bolag som expanderar. Vi erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik.

Dina arbetsuppgifter

Som produktingenjör hos Euromaint kommer du bland annat arbeta med: 

• Projektleda mindre till medelstora projekt självständigt
• Tekniskt granska och arbeta med ny/ändrad underhållsplan och dokumentation.
• Genomföra och leda tekniska utredningar, ge rekommendationer och ta fram tekniska rapporter, inklusive ta fram "business case" för potentiella förbättringar av produkten.
• Genomföra riskanalyser och riskbedömningar.
• Ansvara för framtagning och implementering av kontrollistor samt instruktioner som affären kräver samt tekniskt granska förändrat materialbehov.
• Proaktivt arbeta med att förbättra underhålls- och tekniklösningar för fordonstypen.
• Stödja produktionspersonal vid komplicerade problem och även för kompetensutveckling, till exempel ta fram djupare teknisk information.
• Samarbeta med produktion för att främja en god kvalitet och effektivitet i komponentunderhållet samt samarbeta med andra fordonskunniga tekniker och produktionstekniker inom deras område.
• Hantera avvikelsehantering för tekniska frågor.
• Delta i kundmöten och företräda Euromaint Rails affärsmässiga intressen relaterade till produkttekniska frågor.
• Förvalta grunddata i affärssystemet.

Värt att veta

I rollen som produktingenjör ingår kundkontakter, bland annat att vara med i utredningar samt vara med i förbättringsarbetet för att utveckla underhållet. Du fungerar även som stöd mot anbudsgruppen vid framtagning av nya koncept, tekniska data, underhållsdata m.m. Du deltar aktivt för att bidra till Euromaint Rails affärsmässiga intressen samt kontraktets framgång.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering: Örebro.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen samt minst 1–3 års relevant erfarenhet. Du är strukturerad och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med järnvägsfordon eller andra tunga fordon. Du har goda kunskaper i engelska både skriftligen och muntligen.

Viktigt för dig är din och andras säkerhet, att utföra arbete med stolthet och förväntad kvalité samt att vara en naturlig del av vårt förbättringsarbete. Du ska ta fram förbättringsförslag och kunna implementera dessa. Du ska ha goda kunskaper så du kan tolka och förstå teknisk dokumentation samt ritningar. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Digital administratör på deltid till TNG Örebro

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Aug 29
Vi söker en digital administratör till TNG i Örebro.Ta chansen att få ett extrajobb inom digital marknadsföring och försäljning!

Inga fler kalla samtal som säljare! Istället erbjuder vi dig ett säljjobb inom Digital Sales Marketing på deltid med fokus på supernischade e-postutskick och prospektering. Här får du möjligheten att vara med och bygga en bredare kundbas till TNG och dotterbolaget Ada Digital. Som digital administratör kan du förvänta dig ett extrajobb inom digital försäljning och marknadsföring. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av allt från detektivarbete och CRM-system till enklare programmering och copywriting. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som digital administratör hos oss på TNG erbjuds du ett jobb att trivas på hos ett starkt varumärke som lever efter sina värderingar och vars vision är att se bortom fördomar. Du får även:

• En långsiktig timanställning med kollektivavtal i ryggen.
• Ett utvecklande extrajobb där du får lära dig spännande programvaror inom Martech och modernt prospekteringsarbete, liksom Marketing Automations.
• Ett innovativt företag till arbetsgivare, som hela tiden strävar efter att ligga i framkant och skapa nya lösningar. Allt från digital kundbearbetning till AI.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som digital administratör kommer några av dina dagliga arbetsuppgifter att vara att: 

• Bygga automatiserade flöden med riktat innehåll till de olika målgrupperna.
• Skriva säljande mail till utvalda segment av kunder och prospects.
• Segmentera våra kunder i nischade målgrupper och bearbeta via e-post utifrån regionala önskemål.
• Fylla på CRM-system med nya kontakter via digitala prospekteringsverktyg.
• Kvalitetssäkra kontakter innan överlämning till kundansvarig.

Värt att veta

I din roll som digital administratör kommer du mestadels att sitta framför datorn tillsammans med ditt team och söka rätt på kontaktuppgifter eller fila på texten till ett säljande mail. 

Här blir du självklart en del av gemenskapen på TNG generellt och kontoret i Örebro i synnerhet. Du har ett viktigt jobb där din logik och kreativitet verkligen kan komma till användning. Liksom ditt intresse för digitala verktyg och marknadsanalys.

Vi söker dig som vill och kan jobba mellan 1-3 dagar per vecka. Du planerar dina veckor tillsammans med din närmsta chef. 

Våra förväntningar

Exakt vad du har gjort innan är inte det viktigaste – våra verktyg och metoder lär vi dig på plats. Men redan idag bör du:

• Ha intresse för eller erfarenhet från försäljning, mötesbokning eller digital marknadskommunikation.
• Förståelse och kunskap kring hur svenska företags organisationsstruktur ser ut.
• Förstå hur B2B-försäljning och kundupplevelse fungerar.
• Kunna uttrycka dig professionellt på svenska.

 

Vi kommer testa alla sökande där vi framför allt letar efter dig som är:

• Lättlärd – du lär dig snabbt nya system och sätter dig in i nya branscher, yrkesområden och säljpitchar på kort tid.
• Effektiv – du får saker gjorda och ser till att dina uppgifter slutförs på uppsatt arbetstid.
• Självständig – där du tar ansvar för att skaffa dig den information du behöver och prioriterar dina uppgifter, liksom lär av misstag.
• Logisk – för dig är det enkelt att sätta regler i system och förutspå vad som ska ske i nästa steg.
• Noggrann – där du dokumenterar framsteg, sparar ner viktig information och säkerställer att andra kan se resultatet av ditt arbete.

Intresserad?
Välkommen! Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. I steg 2 och 3 kommer vi be dig att göra ett par kompetenstester och träffa intervjuroboten Tengai. Tengai är den första AI-roboten i sitt slag och en svensk uppfinning framtagen särskilt för fördomsfri rekrytering. Under anställningsintervjun ställer Tengai samma kompetensbaserade frågor till alla sökande samtidigt som hon nickar och ler, följer dina rörelser, skapar dialog och lyssnar uppmärksamt på dina svar. Allt utan att lägga någon värdering vid utseende, ålder, kön, bakgrund, dialekt eller etnicitet. Istället ger hon en opartiskt och rättvis bedömning av din kompetens i förhållande till den lediga tjänsten. Så att din rekryterare sen kan träffa dig på rätt grunder. Men allt det här berättar vi mer om när det är dags för din intervju!.Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Leverantörsutvecklare till långt konsultuppdrag.

Inköpare
Läs mer Sep 5
Nu söker vi dig med erfarenhet av globala materialflöden och som vill jobba i en verksamhetskritisk roll.

Har du tidigare erfarenhet av leverantörsutveckling och erfarenhet av logistikfrågor inom Automotive? Är du driven, kundfokuserad, kommunikativ och duktig på att agera utifrån egna prioriteringar? Bra. Då kan detta vara rollen för dig! För konsultuppdrag hos en av våra större kunder söker vi dig som vill verka i en global roll med många kontaktytor. Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad. Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Som konsult är du faktiskt extra betydelsefull, för det är du som träffar våra uppdragsgivare varje dag och förtjänar därför trygghet på din arbetsplats!

Hos oss kommer du:

Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".

Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag på trivsamma arbetsplatser.

Dina arbetsuppgifter

• Initiera, driva och följa upp kapacitetsfrågor hos kritiska leverantörer. 
• I samråd med den globala organisationen fördela kapaciteten hos berörda leverantörer. 
• Stöd i leverantörernas korrigerande åtgärder.
• Samverka tätt med inköps- och RnD. 

Värt att veta

Du ingår i ett globalt team med kollegor på flera kontinenter. I rollen förekommer det resande både nationellt och internationellt. Du utgår hemifrån och reser till leverantörer och företagets olika verksamheter vid behov.  

Våra förväntningar

Vi söker dig med en relevant utbildning och med tidigare erfarenhet inom logistikområdet och då gärna från Automotive. Du har kanske tidigare arbetat som leverantörsutvecklare / SQE. Du talar och skriver engelska flytande. 

Som person är du självgående, kundfokuserad och kan agera utifrån egna prioriteringar. Du arbetar självständigt och har en förmåga att leda andra. Vidare är du planerande och har en god organisationsförmåga. Du är analytisk och arbetar och tar beslut utifrån fakta.

Intresserad?
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Säljare till framgångsrika EcoGuard

Key account manager
Läs mer Aug 29
Har du ett intresse för teknik och erfarenhet från b2b försäljning? Bra! Sök då rollen som Teknisk Säljare till EcoGuard idag!

Vill du arbeta med högkvalitativa produkter och vara en del av ett bolag som är med och räddar världen lite varje dag? Då kan du vara den tekniska säljaren vi söker för expansiva EcoGuard. EcoGuard arbetar för att ge sina kunder en högkvalitativ överblick över sitt fastighetsbestånd med mätning inom bland annat områdena energi, vatten och temperatur.Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

På EcoGuard får du arbeta på ett företag som är i absolut framkant av sin bransch. Tillsammans med en grupp erfarna och kunniga säljare bearbetar du kunder i Örebroregionen. 

Dina arbetsuppgifter

Som teknisk säljare kommer du att leverera och integrera produkter och tjänster till kunders fastigheter och fastighetssystem. Du kommer kontinuerligt att vara en stöttepelare för dina kunder inom fastighetsförvaltning,  bostadsrättsföreningar och energibolag.

Kort beskrivning av arbetsuppgifter:
• Arbeta självständigt med säljprocesser mot kunder genom hela säljcykeln, från uppsökande försäljning till avslut
• Bearbeta och skapa långsiktiga kundrelationer
• Kontinuerligt utveckla och förbättra säljprocessen

Värt att veta

Då EcoGuard ständigt utvecklar och utökar sin produkt och tjänsteportfölj är rollen som säljare på EcoGuard full av möjligheter till kompetenshöjning och nya utmaningar.

EcoGuard söker dig som vill vara med och bidra med ditt engagemang och din kunskap för att driva utvecklingen framåt.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är en erfaren säljare, gärna från produktförsäljning och B2B. Då EcoGuard erbjuder kundanpassade lösningar behöver du en grundläggande teknisk kunskap. Du är kommunikativ och har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är van användare av Excel och CRM-system.

Du är en uthållig relationsbyggare och lyhörd för dina kunders behov. Som person är du ansvarstagande och har ett systematiskt arbetssätt. Vidare så är du resultatorienterad och drivs av alla delarna i säljprocessen.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Leverantörsutvecklare till långt konsultuppdrag.

Inköpare
Läs mer Aug 18
Nu söker vi dig med erfarenhet av globala materialflöden och som vill jobba i en verksamhetskritisk roll.

Har du tidigare erfarenhet av leverantörsutveckling och erfarenhet av logistikfrågor inom Automotive? Är du driven, kundfokuserad, kommunikativ och duktig på att agera utifrån egna prioriteringar? Bra. Då kan detta vara rollen för dig! För konsultuppdrag hos en av våra större kunder söker vi dig som vill verka i en global roll med många kontaktytor. Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad. Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Som konsult är du faktiskt extra betydelsefull, för det är du som träffar våra uppdragsgivare varje dag och förtjänar därför trygghet på din arbetsplats!

Hos oss kommer du:

Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".

Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag på trivsamma arbetsplatser.

Dina arbetsuppgifter

• Initiera, driva och följa upp kapacitetsfrågor hos kritiska leverantörer. 
• I samråd med den globala organisationen fördela kapaciteten hos berörda leverantörer. 
• Stöd i leverantörernas korrigerande åtgärder.
• Samverka tätt med inköps- och RnD. 

Värt att veta

Du ingår i ett globalt team med kollegor på flera kontinenter. I rollen förekommer det resande både nationellt och internationellt. Du utgår hemifrån och reser till leverantörer och företagets olika verksamheter vid behov.  

Våra förväntningar

Vi söker dig med en relevant utbildning och med tidigare erfarenhet inom logistikområdet och då gärna från Automotive. Du har kanske tidigare arbetat som leverantörsutvecklare / SQE. Du talar och skriver engelska flytande. 

Som person är du självgående, kundfokuserad och kan agera utifrån egna prioriteringar. Du arbetar självständigt och har en förmåga att leda andra. Vidare är du planerande och har en god organisationsförmåga. Du är analytisk och arbetar och tar beslut utifrån fakta.

Intresserad?
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Produkt- och marknadschef till starkt varumärke

Produktchef, marknadsföring
Läs mer Aug 12
Du tillhör ledningsgruppen, rapporterar till VD och ansvarar för en avdelning som arbetar med produktutveckling och marknadsföring

Har du erfarenhet av projektledning och ledarskap? Trivs du med att arbeta både strategiskt och operativt? Bra. Då är detta rollen för dig! Vi rekryterar nu en Produkt- och marknadschef till ett starkt varumärke i Örebroregionen.

Ditt anställningserbjudande

Bli en del av ett företag med högt engagemang, högt tempo, starka värderingar och arbetsglädje. Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av yrkesstolthet, historia och nytänk. Rollen innefattar även nära kontakt med internationella medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Som chef för Produkt och Marknad ansvarar du för medarbetare med hög kompetens inom produktutveckling och marknadsföring – vilket bland annat innefattar marknadskommunikation, design, utveckling av produkter och sortimentsfrågor. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter:

• Leda, coacha och utveckla dina medarbetare i teamet.
• Initiera, styra och följa upp projekt inom ditt ansvarsområde.
• Prognos- och budgetansvar samt ekonomisk uppföljning av produkter och projekt (både gällande produktledning, produktutveckling och marknadsaktiviteter).
• Övergripande ansvar för produktutvecklingsprocessen
• Övergripande ansvar för marknadsföring och kommunikation.
• Ansvara för ständiga förbättringar inom ditt område.
• Aktivt bidra till ökad försäljning och tillväxt.
• Omvärldsbevakning och analys inom ditt ansvarsområde.

Värt att veta

Att du i ledningsgruppen är aktiv i att utveckla hela företaget och har ett gemensamt ansvar tillsammans övriga ledningsgruppsmedlemmar för företagets resultat och tillväxt. Du samverkar tätt tillsammans med kollegor inom bolaget såväl som med externa partners.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom området samt erfarenhet av projektledning och ledarskap. Vi ser gärna att du tidigare arbetat i kreativa miljöer och har en vilja och drivkraft att utveckla. För att lyckas i rollen har du ett intresse och en nyfikenhet av att lära dig våra produkter och att lyssna på våra slutkunder för att säkerställa att vi möter deras behov.

Som person är du målfokuserad, nyfiken och med ett starkt engagemang. Vidare är du analytisk och strukturerad samt har en naturlig förmåga att skapa goda relationer. Du är lyhörd, agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Vidare ser du och tar vara på affärsmöjligheter och har ett starkt positivt inflytande på verksamhetens tillväxt och lönsamhet.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Logistiker på deltid hos välkänd kund i Örebro

Logistiker
Läs mer Aug 10
Vi söker logistiker på heltid under sommaren samt deltid under studierna till välkänd kund i Örebro

Vi på TNG söker dig som under studierna vill ha ett deltidsjobb hos ett ledande logistikföretag med stort hållbarhetsfokus. Som logistiker erbjuds du en varierande roll med god möjlighet att växa i din yrkesroll. Det kommer finnas goda möjligheter till anställning efter studierna. Har du möjlighet att börja på heltid redan i sommar är det meriterande.Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som konsult hos oss på TNG blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad. Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som logistiker kommer du att tillhöra logistikavdelningen som back up i olika projekt. Du kommer vara en del av ett team som värderar samarbete högt och samtidigt strävar efter att ständigt leverera god kvalité.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att:

• Planera, utforma och styra flöden av information eller material i verksamheten
• Hantera kontakten med intressenter, leverantörer och transportörer, liksom en del kundkontakt.
• Optimera, förbättra och effektivisera processer
• Delta i projekt med fokus på att kombinera miljö-, effektivitets- och kostnadstänk för att ta fram välfungerande logistik med hållbarhet i fokus.

Värt att veta

Som logistiker får du möjligheten att varje dag samarbeta med kompetenta kollegor och kunder, och du får använda din logistiska och problemlösande sida.

Start kan vara omgående för den som kan börja redan i sommar och sedan deltid under studierna. Arbetstiderna är dagtid måndag-fredag

Placering: Örebro

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen tror vi att du som person är analytisk, strukturerad, resultatorienterad och agerar på eget initiativ. Du gillar att hela tiden driva ditt egna arbete framåt, och du är öppen för förändringar och nytänkande. Du är duktig på att skapa ett nätverk och gillar att samarbeta med övriga personer i företaget där du får chansen att dela med dig av dina egna kunskaper och inputs. Kanske har du tidigare erfarenhet av administration och kundservice och är intresserad av att utvecklas inom logistik?

Vidare är du flytande i svenska och engelska både i tal och skrift.

Ansök nu

Säljare till framgångsrika EcoGuard

Key account manager
Läs mer Aug 8
Har du ett intresse för teknik och erfarenhet från b2b försäljning? Bra! Sök då rollen som Teknisk Säljare till EcoGuard idag!

Vill du arbeta med högkvalitativa produkter och vara en del av ett bolag som är med och räddar världen lite varje dag? Då kan du vara den tekniska säljaren vi söker för expansiva EcoGuard. EcoGuard arbetar för att ge sina kunder en högkvalitativ överblick över sitt fastighetsbestånd med mätning inom bland annat områdena energi, vatten och temperatur.Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

På EcoGuard får du arbeta på ett företag som är i absolut framkant av sin bransch. Tillsammans med en grupp erfarna och kunniga säljare bearbetar du kunder i Örebroregionen. 

Dina arbetsuppgifter

Som teknisk säljare kommer du att leverera och integrera produkter och tjänster till kunders fastigheter och fastighetssystem. Du kommer kontinuerligt att vara en stöttepelare för dina kunder inom fastighetsförvaltning,  bostadsrättsföreningar och energibolag.

Kort beskrivning av arbetsuppgifter:
• Arbeta självständigt med säljprocesser mot kunder genom hela säljcykeln, från uppsökande försäljning till avslut
• Bearbeta och skapa långsiktiga kundrelationer
• Kontinuerligt utveckla och förbättra säljprocessen

Värt att veta

Då EcoGuard ständigt utvecklar och utökar sin produkt och tjänsteportfölj är rollen som säljare på EcoGuard full av möjligheter till kompetenshöjning och nya utmaningar.

EcoGuard söker dig som vill vara med och bidra med ditt engagemang och din kunskap för att driva utvecklingen framåt.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är en erfaren säljare, gärna från produktförsäljning och B2B. Då EcoGuard erbjuder kundanpassade lösningar behöver du en grundläggande teknisk kunskap. Du är kommunikativ och har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är van användare av Excel och CRM-system.

Du är en uthållig relationsbyggare och lyhörd för dina kunders behov. Som person är du ansvarstagande och har ett systematiskt arbetssätt. Vidare så är du resultatorienterad och drivs av alla delarna i säljprocessen.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Logistiker på deltid hos välkänd kund i Örebro

Logistiker
Läs mer Jul 4
Vi söker logistiker på heltid under sommaren samt deltid under studierna till välkänd kund i Örebro

Vi på TNG söker dig som under studierna vill ha ett deltidsjobb hos ett ledande logistikföretag med stort hållbarhetsfokus. Som logistiker erbjuds du en varierande roll med god möjlighet att växa i din yrkesroll. Det kommer finnas goda möjligheter till anställning efter studierna. Har du möjlighet att börja på heltid redan i sommar är det meriterande.Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som konsult hos oss på TNG blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad. Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som logistiker kommer du att tillhöra logistikavdelningen som back up i olika projekt. Du kommer vara en del av ett team som värderar samarbete högt och samtidigt strävar efter att ständigt leverera god kvalité.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att:

• Planera, utforma och styra flöden av information eller material i verksamheten
• Hantera kontakten med intressenter, leverantörer och transportörer, liksom en del kundkontakt.
• Optimera, förbättra och effektivisera processer
• Delta i projekt med fokus på att kombinera miljö-, effektivitets- och kostnadstänk för att ta fram välfungerande logistik med hållbarhet i fokus.

Värt att veta

Som logistiker får du möjligheten att varje dag samarbeta med kompetenta kollegor och kunder, och du får använda din logistiska och problemlösande sida.

Start kan vara omgående för den som kan börja redan i sommar och sedan deltid under studierna. Arbetstiderna är dagtid måndag-fredag

Placering: Örebro

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen tror vi att du som person är analytisk, strukturerad, resultatorienterad och agerar på eget initiativ. Du gillar att hela tiden driva ditt egna arbete framåt, och du är öppen för förändringar och nytänkande. Du är duktig på att skapa ett nätverk och gillar att samarbeta med övriga personer i företaget där du får chansen att dela med dig av dina egna kunskaper och inputs. Kanske har du tidigare erfarenhet av administration och kundservice och är intresserad av att utvecklas inom logistik?

Vidare är du flytande i svenska och engelska både i tal och skrift.

Ansök nu

Kundsupport till tillverkande företag

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Jun 29
Kundsupport sökes till en av våra kunder för ett längre konsultuppdrag med start omgående

En intressant roll för dig som trivs med att arbeta kundnära och operativt i ett framgångsrikt tillverkande företag.Har du erfarenhet av service och trivs i en roll med många kontaktytor? Är du administrativ, systematisk och drivande person? Bra. Nu söker vi dig som vill arbeta med kundsupport i ett företag där kunden alltid sätts i fokus. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har en god systemvana och erfarenhet inom kundservice.Välkommen med din ansökan redan idag! Intervjuer sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG Tech blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – särskilt som konsult. För det är du som träffar våra uppdragsgivare och löser deras problem, varje dag. Vi tycker därför det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".
Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag där din kompetens och person kommer till sin rätt.
Knipa en plats i vårt nätverk med andra TNG Tech-konsulter. Här möter du kollegor inom Engineering, Production och Supply Chain Management. På våra återkommande träffar får ni möjlighet att utbyta erfarenheter och ta del av lärdomar från den interima konsultrollen.

Dina arbetsuppgifter

Som kundsupport är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ha en löpande proaktiv dialog med dina kunder. Du hanterar både den operativa och taktiska dialogen med kunderna samt stöttar dem vid olika typer av frågeställningar, ofta i samråd med dina kollegor på företaget.

• Kundkontakter, främst via telefon och e-post
• Bekräfta order / orderhantering
• Analyser av kundorder
• Sköta den interna dialogen gällande order
• Utveckla kundsupportfunktionen tillsammans med dina kollegor
• Medverka till att företagets och affärsområdets mål uppnås

Värt att veta

Uppdraget är hos vår kund som är ledande inom sitt område.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har erfarenhet av en kundnära roll och som brinner för hög service mot kund. 

Du är initiativrik, arbetar gärna med långsiktiga relationer, är självständig och lösningsfokuserad samt vill finna bästa lösningen för kund. Vidare ser vi att du besitter goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift.

Du är en van användare av IT-system.

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Kundsupport till tillverkande företag

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Jun 22
Kundsupport sökes till en av våra kunder för ett längre konsultuppdrag med start omgående

En intressant roll för dig som trivs med att arbeta kundnära och operativt i ett framgångsrikt tillverkande företag.Har du erfarenhet av service och trivs i en roll med många kontaktytor? Är du administrativ, systematisk och drivande person? Bra. Nu söker vi dig som vill arbeta med kundsupport i ett företag där kunden alltid sätts i fokus. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har en god systemvana och erfarenhet inom kundservice.Välkommen med din ansökan redan idag! Intervjuer sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG Tech blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – särskilt som konsult. För det är du som träffar våra uppdragsgivare och löser deras problem, varje dag. Vi tycker därför det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".
Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag där din kompetens och person kommer till sin rätt.
Knipa en plats i vårt nätverk med andra TNG Tech-konsulter. Här möter du kollegor inom Engineering, Production och Supply Chain Management. På våra återkommande träffar får ni möjlighet att utbyta erfarenheter och ta del av lärdomar från den interima konsultrollen.

Dina arbetsuppgifter

Som kundsupport är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ha en löpande proaktiv dialog med dina kunder. Du hanterar både den operativa och taktiska dialogen med kunderna samt stöttar dem vid olika typer av frågeställningar, ofta i samråd med dina kollegor på företaget.

• Kundkontakter, främst via telefon och e-post
• Bekräfta order / orderhantering
• Analyser av kundorder
• Sköta den interna dialogen gällande order
• Utveckla kundsupportfunktionen tillsammans med dina kollegor
• Medverka till att företagets och affärsområdets mål uppnås

Värt att veta

Uppdraget är hos vår kund som är ledande inom sitt område.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har erfarenhet av en kundnära roll och som brinner för hög service mot kund. 

Du är initiativrik, arbetar gärna med långsiktiga relationer, är självständig och lösningsfokuserad samt vill finna bästa lösningen för kund. Vidare ser vi att du besitter goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift.

Du är en van användare av IT-system.

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Konsultchef sökes till TNG

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Jun 10
Lockas du av en självständig roll och har ett stort intresse av personal? Vi söker två engagerade Konsultchefer till TNG!

Brinner du för människor och vill jobba med ledarskap på distans? Följ då med på vår fortsatta resa att bli en av de största aktörerna inom fördomsfri rekrytering! I rollen som Konsultchef hos oss får du möjligheten att jobba med service, personaladministration och framförallt ledarskap. Du kommer att ha daglig kontakt med dina konsulter och fokuset kommer att ligga på att agera bollplank och stötta upp i deras frågor och utmaningar när dem är ute på våra uppdrag hos olika kundföretag runt om i Sverige. Nyfiken? Läs vidare och varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Vi är ett värderingsstyrt företag med erfarna ledare och starkt engagerade och kompetenta medarbetare. Hos oss är alla med och påverkar utvecklingen av vår verksamhet både kort- och långsiktigt.

•  Balans mellan yrkesliv och privatliv. Hos oss råder frihet under ansvar och arbetsplatsen är hybrid. Dels från vårt fina huvudkontor (bredvid Mall of Scandinavia) i Solna, eller från något av våra andra kontor i Göteborg, Malmö eller Örebro samt remote från ditt hemmakontor – beroende på vad som passar bäst för tillfället och uppgiften.
• Sex veckors semester, ett generöst friskvårdsbidrag och Sveriges största paket och utbud av förmåner och personalrabatter genom Benify.
• Något att vara stolt över och vetskapen om att du varje dag bidrar till en mer hållbar arbetsmarknad.
• Ett innovativt företag som hela tiden strävar efter att ligga i framkant och skapa nya lösningar, allt från transparent kandidatupplevelse till vad AI kan göra inom rekrytering.

Dina arbetsuppgifter

• Ansvara för att hålla en bra och effektiv dialog och uppföljning med dina konsulter
• Personaladministration och arbetsrättsliga frågor
• Tidrapportering, löneadministration och fakturering
• Anställning och introduktion av nya TNG-konsulter
• Lönesättning och lönerevision

Värt att veta

Du kan förvänta dig en rivstart, där du direkt kommer vara delaktig i det dagliga arbetet och får användning av dina tidigare kunskaper. Under tiden får du löpande introduktion i det som är TNG specifikt.

Du ansvarar självständigt för ditt arbete och dina konsulter men ingår i ett tight team av konsultchefer, teamledare och HR-chef där det är en självklarhet att man stöttar varandra i det dagliga arbetet. Du rapporterar till teamledaren och Du kommer även ha ett nära samarbete med andra avdelningar och affärsansvariga rekryterare.

Dina blivande kollegor har ett högt driv, stort engagemang och en vilja att leverera resultat i världsklass.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och planerad start är så snart rätt person kan vara på plats. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Våra förväntningar

• Då du kommer att ha självständigt personalansvar ser vi att du har viss erfarenhet av att leda personal, har god människokännedom och är tydlig i din kommunikation.
• Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal (tjänstemannaavtalet) och ser det därför som meriterande om du har erfarenhet av att läsa och tolka kollektivavtal samt har erfarenhet från bemanningsbranschen.
• I tjänsten ansvarar du för tidrapportering, förberedande löneberäkning samt fakturering. Vi ser därför det meriterande med viss erfarenhet inom ekonomi och/eller lön.
• I rollen som konsultchef möter du hela tiden nya människor och ställs inför olika typer av situationer, där eget ansvar såväl som samarbete med andra är avgörande. Därför ser vi att du har förmåga att på ett effektivt och strukturerat sätt organisera ditt arbete samt är duktig på att ta egna initiativ.
• Du har en relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet från yrkeslivet.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Drifttekniker till vår kund i centrala Örebro

Underhållsmekaniker
Läs mer Jun 29
Vi söker en erfaren drifttekniker för konsultuppdrag i sommar med start omgående till en av våra kunder i centrala Örebro

Som drifttekniker har du totalansvaret för drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system och för hela fastighetens skick. Du arbetar i ett nära samarbete med kunder, förvaltare, kollegor och underleverantörer. Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG Tech blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – särskilt som konsult. För det är du som träffar våra uppdragsgivare och löser deras problem, varje dag. Vi tycker därför det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".
Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag där din kompetens och person kommer till sin rätt.
Knipa en plats i vårt nätverk med andra TNG Tech-konsulter. Här möter du kollegor inom Engineering, Production och Supply Chain Management. På våra återkommande träffar får ni möjlighet att utbyta erfarenheter och ta del av lärdomar från den interima konsultrollen.

Dina arbetsuppgifter

I din roll ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

Löpande drift- och underhållsarbete
Tillsyn och reparation av fastighetstekniska system
Leverantörs- och hyresgästkontakt
Vara behjälplig i projekt och vid ombyggnationer
Administrativa arbetsuppgifter som tex. ärendehantering, fakturahantering och energiuppföljning

Värt att veta

I rollen som drifttekniker arbetar du både självständigt och i team ute hos vår kunds kunder i Örebro.

Du kommer att tillhöra driftavdelningen och rapporterar till driftchef.

Tjänsten är förlagd dagtid, måndag till fredag.

Detta är ett konsultuppdrag med start omgående fram till och med augusti 2022.

Våra förväntningar

Vi söker dig med en teknisk utbildning i botten och arbetslivserfarenhet inom fastighetssektorn, styr- och regler, VVS eller byggteknik. För tjänsten krävs B-körkort. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Du har kunden i fokus och trivs i en roll med många kontaktytor. Som person är du positiv och initiativrik och trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare så är du van att hantera stressiga situationer och arbetar systematiskt.

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG Tech och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Interimsuppdrag som chef för kundservice

Kundtjänstchef
Läs mer Jun 1
Kundtjänstchef till en av våra kunder i Örebro

Har du erfarenhet av att leda andra människor inom kundservice Kan du börja omgående? Bra! Då kan detta vara rätt uppdrag för dig.Vi söker nu en person med god erfarenhet av att leda ett kundtjänst -eller serviceteam. Detta är inledningsvis ett konsultuppdrag där du blir anställd av oss på TNG och det finns goda möjligheter till förlängning och/eller övertagande av kund på sikt. Välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – särskilt som konsult. För det är du som träffar våra uppdragsgivare och löser deras problem, varje dag.

Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, bra anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".
Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag där din kompetens och person kommer till sin rätt.

Dina arbetsuppgifter

• Leda kundtjänstteamet
• Kundkontakter, främst via telefon och e-post.
• Prognosarbete.
• Beläggningsanalys på kort och lång sikt.
• Utveckla kundsupportfunktionen tillsammans med dina kollegor.
• Medverka till att företagets och affärsområdets mål uppnås.
• Analyser av kundorder.

Värt att veta

Du får en bred, verksamhetsnära roll i ett team med kompetenta kollegor som drivs av att ge service.

Våra förväntningar

För att trivas i denna roll ser vi gärna att du:

• Har tidigare erfarenhet av kundtjänst eller annat servicejobb
• Att du har hanterat administrativa uppgifter och gärna fakturahantering
• Drivs av att leverera service i världsklass
• Har god systemvana
• Är obehindrad i svenska, både i tal och skrift

Som person är du serviceinriktad och trivs med att kommunicera via telefon och mail. Du har ett pedagogiskt sätt och en förmåga att göra flera saker samtidigt utan att tappa fokus på kunden. Du trivs att ta en ledande roll och du får saker att hända.  

Intresserad?
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund alternativt för dig som har egen F-skatt och ansvarsförsäkring. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Ingenjör med teknikintresse till Euromaint

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Jun 20
Euromaint i Örebro söker en driven ingenjör som har intresse för teknik och problemlösning

Som ingenjör på Euromaint kommer du att erbjudas en roll med varierade arbetsuppgifter och få användning av din problemlösningsförmåga. Du kommer att vara företagets tekniska specialist för tungt underhåll av komponenter till spårburna fordon (boggi, hjul samt andra komponenter) och arbeta ihop med ett kompetent team där du får chans att utvecklas på riktigt!Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Euromaint är Sveriges största bolag inom tågunderhåll! Vi erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor.

Med oss ges du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter. Både i Sverige och internationellt med våra spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Hos oss får du stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett bolag som expanderar. Vi erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik.

Dina arbetsuppgifter

Som produktingenjör hos Euromaint kommer du bland annat arbeta med: 

• Projektleda mindre till medelstora projekt självständigt
• Tekniskt granska och arbeta med ny/ändrad underhållsplan och dokumentation.
• Genomföra och leda tekniska utredningar, ge rekommendationer och ta fram tekniska rapporter, inklusive ta fram "business case" för potentiella förbättringar av produkten.
• Genomföra riskanalyser och riskbedömningar.
• Ansvara för framtagning och implementering av kontrollistor samt instruktioner som affären kräver samt tekniskt granska förändrat materialbehov.
• Proaktivt arbeta med att förbättra underhålls- och tekniklösningar för fordonstypen.
• Stödja produktionspersonal vid komplicerade problem och även för kompetensutveckling, till exempel ta fram djupare teknisk information.
• Samarbeta med produktion för att främja en god kvalitet och effektivitet i komponentunderhållet samt samarbeta med andra fordonskunniga tekniker och produktionstekniker inom deras område.
• Hantera avvikelsehantering för tekniska frågor.
• Delta i kundmöten och företräda Euromaint Rails affärsmässiga intressen relaterade till produkttekniska frågor.
• Förvalta grunddata i affärssystemet.

Värt att veta

I rollen som produktingenjör ingår kundkontakter, bland annat att vara med i utredningar samt vara med i förbättringsarbetet för att utveckla underhållet. Du fungerar även som stöd mot anbudsgruppen vid framtagning av nya koncept, tekniska data, underhållsdata m.m. Du deltar aktivt för att bidra till Euromaint Rails affärsmässiga intressen samt kontraktets framgång.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering: Örebro.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen samt minst 1–3 års relevant erfarenhet. Du är strukturerad och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med järnvägsfordon eller andra tunga fordon. Du har goda kunskaper i engelska både skriftligen och muntligen.

Viktigt för dig är din och andras säkerhet, att utföra arbete med stolthet och förväntad kvalité samt att vara en naturlig del av vårt förbättringsarbete. Du ska ta fram förbättringsförslag och kunna implementera dessa. Du ska ha goda kunskaper så du kan tolka och förstå teknisk dokumentation samt ritningar. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Transportadministratör sökes till längre uppdrag

Transportledare
Läs mer Jun 8
Transportadministratör sökes till en av våra kunder för ett längre konsultuppdrag med start omgående.

För kunds räkning söker vi nu trasportadministratör för ett längre uppdrag till kontoret i Örebro. Har du erfarenhet av serviceinriktat arbete inom logistikbranschen och gillar att arbeta problemlösande kan detta passa dig. Start är omgående, så tveka inte att skicka in din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG Tech blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – särskilt som konsult. För det är du som träffar våra uppdragsgivare och löser deras problem, varje dag. Vi tycker därför det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".
Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag där din kompetens och person kommer till sin rätt.
Knipa en plats i vårt nätverk med andra TNG Tech-konsulter. Här möter du kollegor inom Engineering, Production och Supply Chain Management. På våra återkommande träffar får ni möjlighet att utbyta erfarenheter och ta del av lärdomar från den interima konsultrollen.

Dina arbetsuppgifter

• Daglig kontakt med vår produktion och våra transport- och logistikleverantörer. Optimering av vårt materialflöde i samverkan med interna och externa intressenter.

• Löpande uppföljning av transportkostnader och kvalitetsutfall

Värt att veta

Uppdraget är hos vår kund som är ledande inom sitt område.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en utbildning inom logistik alternativt drifterfarenhet inom transportbranschen. Du har goda kunskaper i Excel och en god systemvana av både affärssystem och TA-system. 

Som person är du serviceinriktad, driven och strukturerad. Vidare ser vi att du är självgående, initiativtagande och intresserad av att utvecklas. 

Intresserad?
Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG Tech och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

HR-strateg till Örebro universitet

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Jun 14
Nu söker vi en HR-strateg till Örebro universitet med fokus på kompetensförsörjning och ledarskap. Välkommen med din ansökan!

Har du erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på strategisk nivå? Vill du dessutom vara med och bidra till en kunskapsbaserad samhällsutveckling där framstående forskning och utbildning med hög kvalitet står i fokus? Då är rollen som HR-strateg vid Örebro universitet något för dig!Som HR-strateg förväntas du arbeta strategiskt med kompetensförsörjning och chef- och ledarskapsfrågor. Du ansvarar för att projektleda, ta fram och driva igenom implementeringen av strategier inom området.Örebro universitet står för kunskap i, och utveckling av samhället. Örebro universitet bidrar med forskning som förändrar världen och utbildar studenter som är med och skapar Sveriges och världens framtid. Vill du vara med på deras resa?Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som HR-strateg vid Örebro universitet kommer du till en stimulerande och utvecklande miljö som är med och skapar framtiden inom internationell konkurrenskraftig forskning. Här erbjuds professionsinriktade utbildningar som tillhör landets bästa!

Du ingår i personalavdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till HR-chef. Du får en ledande roll i form av att du projektleder och driver arbete där du leder och fördelar arbetet och tillsammans med ditt team ansvarar du för att ni går i mål.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag innebär bl.a. att du driver och utvecklar frågorna inom ditt område och ansvarar för att du tillsammans med verksamheten implementerar de strategier du arbetar fram. Du har många års erfarenhet inom strategisk HR och/eller i roller som chef och ledare.

Som HR-strateg kommer dina framtida arbetsuppgifter bl.a. att vara:

• ta fram kompetensförsörjningsprocess för lärosätet
• planera och vidareutveckla kompetensutvecklingsinsatser
• arbeta strategiskt med chef- och ledarförsörjning
• strategiskt arbeta med chefsutbildning och chefsutveckling
• leda utvecklingsarbete
• leda workshops
• samordna och ansvara för årliga analyser och uppföljning av HR-initiativ

Värt att veta

Som HR-strateg vid Örebro universitet blir du en del av en avdelning med stark teamkänsla som befinner sig på en utvecklingsresa. Du får arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning.

Våra förväntningar

Vi söker dig med en akademisk examen inom relevant område samt dig som har gedigen erfarenhet från kvalificerat HR-arbete på strategisk nivå.

Du har erfarenhet av verksamhetsutvecklingsfrågor samt förändrings- och förbättringsarbeten. Vi ser att du också har erfarenhet av strategiskt arbete med kompetensförsörjning samt att du arbetat med kvalificerad rekrytering av chefs- och ledarroller. Har du erfarenhet som chef och ledare från tidigare uppdrag ser vi det som spännande.

Som person tror vi att du har en god analytisk förmåga som möjliggör att du snabbt kan förstå och navigera inom nya områden och i nya miljöer.

Vi ser att du som person är strukturerad, lösningsorienterad och uthållig. För att lyckas i rollen är framgångsfaktorerna: målmedvetenhet och ett driv att nå resultat. Det krävs att du har ett gott självledarskap och förmåga att prioritera och uthålligt driva ditt arbete framåt.

Då du har många kontaktvägar internt ser vi att du har en god kommunikativ förmåga samt god förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt är lyhörd.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Driftchef till Orkla Confectionery & Snacks

Arbetsledare, lager
Läs mer Jun 7
Vi söker en 3PL Manager till Orkla Confectionery & Snacks där möjlighet att arbeta på distans ett antal dagar per vecka finns.

För rollen som driftchef till Orkla Confectionery & Snacks letar vi efter dig som är driven, innovativ och utvecklingsfokuserad. Här blir du ansvarig för drift och utveckling av Orkla Confectionery & Snacks Sveriges sju externa lager. Som 3PL Manager får du en bred roll där du hanterar både taktiska och strategiska frågor, så väl som den dagliga operativa verksamheten som berör externlagren. Placeringsort för rollen är främst i Filipstad eller Solna, men möjligheten att arbeta på distans ett antal dagar per vecka finns. Vi välkomnar dig till ett lönsamt och växande bolag med stort utvecklingsfokus och prestigelös kultur. Vi ser fram emot din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Orkla Confectionery & Snacks är ett marknadsledande företag med fantastiska varumärken. Kulturen präglas av ett högt engagemang och en personlig stämning där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas.

Värdeorden hos Orkla är: Modig, pålitlig och inspirerande, vilka bidrar till att utmana och leverera mot affärsmålen. Orkla erbjuder dig ett utvecklande arbete i en stimulerande miljö med goda karriärmöjligheter inom hela Orkla-koncernen.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som driftchef kommer du huvudsakligen arbeta med att: 

• Agera som den primära kontaktpersonen i driftsfrågor mot alla 3PL. 
• Ansvara för uppföljning och kontroll av tompallsflöden till och från 3PL lagren.
• Leda driftsmöten med alla 3PL och externa lager.
• Leda driftsmöten med OCSS planning och customer service för att identifiera förbättringsbehov mot 3PL- aktörerna. 
• Hantera dagliga avstämningar av saldolistor för att säkerställa absolut synkronisering mellan 3PL-system och SAP/IM.
• Koordinera transporter mellan produktionssiter och 3PL/externa lager.
• Kontakta speditörer, t.ex om outbound leveranser inte fungerar tillfredställande. 
• Kontakta 3PL-motparten och / eller Orkla IT för att reda ut eventuella saldoavvikelser. 
• Arbeta med förbättringar utifrån listan med extrakostnader som redovisas månadsvis. 

Värt att veta

I rollen som 3PL Manager kommer du att tillhöra Customer Supply and Logistics. Vidare kommer du att rapportera till Manager Logistics, som finns i Filipstad. 

Våra förväntningar

För rollen letar vi efter dig som är innovativ och lösningsorienterad. Du har även förmåga att ta balanserade beslut under tidspress. Du kan arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra, och du har ett flexibelt förhållningssätt. Du är även kommunikativ, analytisk och noggrann.

För att lyckas och trivas i rollen tror vi också att du har en relevant utbildning med inriktning logistik, produktion eller ekonomi. Du har även flerårig erfarenhet inom lager, logistik, inköp eller planering.

Vidare har du erfarenhet av lager- och ERP-system, gärna SAP. Vi ser också att du har erfarenhet från att förhandla och samarbeta med leverantörer, samt att du är bra på att utveckla och förbättra arbetsprocesser.

Då du kommer ha kontakt med flera nationaliteter behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av LEAN, och om du kan danska.

Då rollen innebär en del resor krävs det att du har körkort.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Interimschef inom inköp till längre uppdrag

Inköpare
Läs mer Jun 7
Vi söker en inköpschef för ett interims uppdrag till global tillverkande kund i Örebro med start omgående

Har du erfarenhet av att leda och har kompetens inom supply chain? Bra! Nu söker vi en interimschef inom inköp till vår globala kund i Örebro. Du ansvarar för ett team bestående av 6 personer och du kommer arbeta både med operativt och strategiskt inköp.Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG Tech blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad – särskilt som konsult. För det är du som träffar våra uppdragsgivare och löser deras problem, varje dag. Vi tycker därför det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Hos oss kommer du:

• Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".
• Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag där din kompetens och person kommer till sin rätt.
• Knipa en plats i vårt nätverk med andra TNG Tech-konsulter. Här möter du kollegor inom Engineering, Production och Supply Chain Management. På våra återkommande träffar får ni möjlighet att utbyta erfarenheter och ta del av lärdomar från den interima konsultrollen.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget sträcker sig under ca.6 månader. Du tillsammans med ditt team ansvarar för indirekta inköp från ca 900 olika leverantörer inom  förnödenheter och tjänster. 

Värt att veta

Som medarbetare på TNG Tech är du värdefull. Ingen anställd i mängden på ett gigantiskt bolag, utan en uppskattad person som är helt avgörande för vår framgång. Vi specialiserar oss på fördomsfri och rekrytering och bemanning med grund i fakta, vetenskap och metod. Och vi tror verkligen på vad vi gör. Hos oss är det din kompetens, motivation och potential som spelar roll – och inget annat!

Vi hjälper dig att hitta spännande uppdrag. Rent praktiskt innebär konsultjobbet att du är anställd av oss (men vill du hellre arbeta som underkonsult så går det också bra), och har din arbetsplats hos någon av våra kunder.

Våra förväntningar

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av arbete inom Inköp, förhandlingsteknik samt ledarskap. Meriterande är om du har en teknisk bakgrund. Som person är du noggrann och har en förmåga att prioriterar. Du leder med energi, god kommunikation och visar entusiasm inför nya satsningar och förbättringar. 

Intresserad?
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund alternativt om du vill fakturera via eget företag. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu

Ingenjör med teknikintresse till Euromaint

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Jun 1
Euromaint i Örebro söker en driven ingenjör som har intresse för teknik och problemlösning

Som ingenjör på Euromaint kommer du att erbjudas en roll med varierade arbetsuppgifter och få användning av din problemlösningsförmåga. Du kommer att vara företagets tekniska specialist för tungt underhåll av komponenter till spårburna fordon (boggi, hjul samt andra komponenter) och arbeta ihop med ett kompetent team där du får chans att utvecklas på riktigt!Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Euromaint är Sveriges största bolag inom tågunderhåll! Vi erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor.

Med oss ges du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter. Både i Sverige och internationellt med våra spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Hos oss får du stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett bolag som expanderar. Vi erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik.

Dina arbetsuppgifter

Som produktingenjör hos Euromaint kommer du bland annat arbeta med: 

• Projektleda mindre till medelstora projekt självständigt
• Tekniskt granska och arbeta med ny/ändrad underhållsplan och dokumentation.
• Genomföra och leda tekniska utredningar, ge rekommendationer och ta fram tekniska rapporter, inklusive ta fram "business case" för potentiella förbättringar av produkten.
• Genomföra riskanalyser och riskbedömningar.
• Ansvara för framtagning och implementering av kontrollistor samt instruktioner som affären kräver samt tekniskt granska förändrat materialbehov.
• Proaktivt arbeta med att förbättra underhålls- och tekniklösningar för fordonstypen.
• Stödja produktionspersonal vid komplicerade problem och även för kompetensutveckling, till exempel ta fram djupare teknisk information.
• Samarbeta med produktion för att främja en god kvalitet och effektivitet i komponentunderhållet samt samarbeta med andra fordonskunniga tekniker och produktionstekniker inom deras område.
• Hantera avvikelsehantering för tekniska frågor.
• Delta i kundmöten och företräda Euromaint Rails affärsmässiga intressen relaterade till produkttekniska frågor.
• Förvalta grunddata i affärssystemet.

Värt att veta

I rollen som produktingenjör ingår kundkontakter, bland annat att vara med i utredningar samt vara med i förbättringsarbetet för att utveckla underhållet. Du fungerar även som stöd mot anbudsgruppen vid framtagning av nya koncept, tekniska data, underhållsdata m.m. Du deltar aktivt för att bidra till Euromaint Rails affärsmässiga intressen samt kontraktets framgång.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering: Örebro.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen samt minst 1–3 års relevant erfarenhet. Du är strukturerad och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med järnvägsfordon eller andra tunga fordon. Du har goda kunskaper i engelska både skriftligen och muntligen.

Viktigt för dig är din och andras säkerhet, att utföra arbete med stolthet och förväntad kvalité samt att vara en naturlig del av vårt förbättringsarbete. Du ska ta fram förbättringsförslag och kunna implementera dessa. Du ska ha goda kunskaper så du kan tolka och förstå teknisk dokumentation samt ritningar. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Chef varuförsörjningen till Swedol/TOOLS – Alligo

Logistikchef
Läs mer Jun 3
En affärskritisk roll för dig som vill utveckla och ansvara för varuflödesprocessen i ett framåtlutat företag. Sök idag!

Är du resultatdriven, relationsbyggande, strukturerad och trivs med att ha en helhetssyn? Vill du driva uppbygganden av en ny enhet inom vår logistikorganisation? Bra! Nu har vi en intressant tjänst inom transportområdet för dig som vill ansvara för Alligo / Swedols alla outboundflöden. För rekrytering till Swedol/TOOLS – Alligos centrala logistikorganisation söker vi nu en Supply Chain Manager Outbound med placering i Örebro. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan.

Ditt anställningserbjudande

Swedol/TOOLS – Alligos arbete genomsyras av tre gemensamma värderingar: Engagemang, Samarbete och Kompetens. Oavsett roll på företaget arbetar alla tillsammans som en del av ett lag. Ett lag med gemensamma värderingar och ett och samma mål - att få proffsens företag att fungera.

I rollen finns det möjlighet att delvis arbeta hemifrån.

För tjänsten erbjuds du kollektivavtal, friskvårdsbidrag och förmånliga personalrabatter i Swedol / Alligos butiker.

Dina arbetsuppgifter

• Tillsammans med våra logistikenheter och partners samt din organisation utveckla varuflödesprocessen. 
• Budgetansvar och regelbunden uppföljning av nyckeltal.
• Personalansvar
• Ansvara för den löpande förvaltningen och utvecklingen av koncernens Transportadministrativa (TA) – system samt andra relevanta IT-system inom ansvarsområdet.
• Ansvara för att effektivisera koncernens varuflöden och optimering av löpande fraktkostnader inklusive prisjusteringar eller andra relevanta kostnader inom ansvarsområdet.
• Ansvara för koordinering inom logistikorganisationen och övriga organisationsdelar inom koncernen avseende varuflödesprocessen.

Värt att veta

Supply Chain Manager Outbound Distribution / Varuförsörjningschef avgående distribution ingår du i ett nordiskt team som stöttar samtliga logistikenheter inom företaget. I rollen kommer du bygga upp en ny enhet som på sikt består av ett antal olika roller. Du ingår i företagets logistikledning och rapporterar direkt till företagets logistikchef. 

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom området eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Sannolikt har du tidigare haft personal- och budgetansvar. 

Då vi verkar i flera länder talar och skriver du såväl svenska som engelska obehindrat. 

Som person agerar du på eget initiativ och får saker att hända. Du har lätt för att uttrycka dig, är analytisk, strukturerad och samarbetar effektivt med andra. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Systemspecialist till Swedol / Alligo i Örebro

Systemansvarig
Läs mer Maj 30
En intressant och verksamhetsnära roll för dig som vill analysera, utveckla och kravställa inom systemfrågor. Sök idag!

Trivs du i en affärskritisk roll där du får stora möjligheter att göra skillnad? Bra! Nu söker vi dig som vill arbeta som systemspecialist och systemägare för våra system Astro, nShift, Autostore ( eManager) till vår logistikverksamhet i Norden. Swedol / Alligo är ett expansivt- och framåtlutat företag där du får överordnat ansvar för våra system både vad gäller drift och strategi framåtLåter det intressant? Välkommen med din ansökan.

Ditt anställningserbjudande

Som systemspecialist / systemägare hos Swedol / Alligo blir du en viktig kugge i företagets logistikorganisation. Du får arbeta i ett sammansvetsat och glatt gäng som har sikte på att lyfta företagets logistikverksamhet till nya nivåer. 

Swedols / Alligos arbete genomsyras av tre gemensamma värderingar: Engagemang, Samarbete och Kompetens. Oavsett roll på företaget arbetar alla tillsammans som en del av ett lag. Ett lag med gemensamma värderingar och ett och samma mål - att få proffsens företag att fungera.

Dina arbetsuppgifter

• Systemet i dess helhet och strategin framåt.
• Systemets förvaltning. 
• Ekonomiska frågor kring systemen. 
• Beslut om nyutveckling, vidareutveckling och avveckling. 
• Att avtal finns och efterlevs med leverantörer. 
• Att det finns supportfunktion kring systemen. 
• Att systemet stöder verksamhetens behov. 
• Kontakter och samverkan med företrädare för närliggande system. 
• Upprättande av systembeskrivning och användarmanual. 

Värt att veta

Som systemspecialist / systemägare ingår du i ett nordiskt team som stöttar samtliga logistikenheter inom företaget. Du rapporterar direkt till företagets logistikutvecklingschef. 

I rollen finns det möjlighet att delvis arbeta hemifrån. 

För tjänsten erbjuds du kollektivavtal, friskvårdsbidrag och förmånliga personalrabatter i Swedol / Alligos butiker.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en relevant utbildning och har flera års erfarenhet inom utveckling och kravställning av verksamhetssystem, sannolikt som systemspecialist och eller som systemägare. Erfarenhet av Astro, nShift, AutoStore (eManager) är meriterande. 

Då vi verkar i flera länder talar och skriver du såväl svenska som engelska obehindrat. 

Som person agerar du på eget initiativ och får saker att hända. Du har lätt för att uttrycka dig, är analytisk, strukturerad och samarbetar effektivt med andra. 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

HR-strateg till Örebro universitet

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Maj 13
Nu söker vi en HR-strateg till Örebro universitet med fokus på kompetensförsörjning och ledarskap. Välkommen med din ansökan!

Har du erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på strategisk nivå? Vill du dessutom vara med och bidra till en kunskapsbaserad samhällsutveckling där framstående forskning och utbildning med hög kvalitet står i fokus? Då är rollen som HR-strateg vid Örebro universitet något för dig!Som HR-strateg förväntas du arbeta strategiskt med kompetensförsörjning och chef- och ledarskapsfrågor. Du ansvarar för att projektleda, ta fram och driva igenom implementeringen av strategier inom området.Örebro universitet står för kunskap i, och utveckling av samhället. Örebro universitet bidrar med forskning som förändrar världen och utbildar studenter som är med och skapar Sveriges och världens framtid. Vill du vara med på deras resa?Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som HR-strateg vid Örebro universitet kommer du till en stimulerande och utvecklande miljö som är med och skapar framtiden inom internationell konkurrenskraftig forskning. Här erbjuds professionsinriktade utbildningar som tillhör landets bästa!

Du ingår i personalavdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till HR-chef. Du får en ledande roll i form av att du projektleder och driver arbete där du leder och fördelar arbetet och tillsammans med ditt team ansvarar du för att ni går i mål.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag innebär bl.a. att du driver och utvecklar frågorna inom ditt område och ansvarar för att du tillsammans med verksamheten implementerar de strategier du arbetar fram. Du har många års erfarenhet inom strategisk HR och/eller i roller som chef och ledare.

Som HR-strateg kommer dina framtida arbetsuppgifter bl.a. att vara:

• ta fram kompetensförsörjningsprocess för lärosätet
• planera och vidareutveckla kompetensutvecklingsinsatser
• arbeta strategiskt med chef- och ledarförsörjning
• strategiskt arbeta med chefsutbildning och chefsutveckling
• leda utvecklingsarbete
• leda workshops
• samordna och ansvara för årliga analyser och uppföljning av HR-initiativ

Värt att veta

Som HR-strateg vid Örebro universitet blir du en del av en avdelning med stark teamkänsla som befinner sig på en utvecklingsresa. Du får arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning.

Våra förväntningar

Vi söker dig med en akademisk examen inom relevant område samt dig som har gedigen erfarenhet från kvalificerat HR-arbete på strategisk nivå.

Du har erfarenhet av verksamhetsutvecklingsfrågor samt förändrings- och förbättringsarbeten. Vi ser att du också har erfarenhet av strategiskt arbete med kompetensförsörjning samt att du arbetat med kvalificerad rekrytering av chefs- och ledarroller. Har du erfarenhet som chef och ledare från tidigare uppdrag ser vi det som spännande.

Som person tror vi att du har en god analytisk förmåga som möjliggör att du snabbt kan förstå och navigera inom nya områden och i nya miljöer.

Vi ser att du som person är strukturerad, lösningsorienterad och uthållig. För att lyckas i rollen är framgångsfaktorerna: målmedvetenhet och ett driv att nå resultat. Det krävs att du har ett gott självledarskap och förmåga att prioritera och uthålligt driva ditt arbete framåt.

Då du har många kontaktvägar internt ser vi att du har en god kommunikativ förmåga samt god förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt är lyhörd.

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Ansök nu

Leverantörsutvecklare till långt konsultuppdrag.

Inköpare
Läs mer Maj 25
Nu söker vi dig med erfarenhet av globala materialflöden och som vill jobba i en verksamhetskritisk roll.

Har du tidigare erfarenhet av leverantörsutveckling och erfarenhet av logistikfrågor inom Automotive? Är du driven, kundfokuserad, kommunikativ och duktig på att agera utifrån egna prioriteringar? Bra. Då kan detta vara rollen för dig! För konsultuppdrag hos en av våra större kunder söker vi dig som vill verka i en global roll med många kontaktytor. Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på TNG blir du en betydelsefull medarbetare som gör skillnad. Vi tycker därför att det är viktigt att du har en trygg anställning med kollektivavtal via Unionen, schyssta anställningsvillkor, rätt lön, försäkringar, tjänstepension och semester. Liksom friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Som konsult är du faktiskt extra betydelsefull, för det är du som träffar våra uppdragsgivare varje dag och förtjänar därför trygghet på din arbetsplats!

Hos oss kommer du:

Trivas på jobbet! Våra konsulter 2019 gav oss ett nöjdhetsindex (Employee Net Promoter Score) på 55 i samband med årets medarbetarundersökning. En siffra som motsvarar "världsklass".

Personligen bli stöttad och peppad av din egen konsultchef – allt för att du ska få utvecklade uppdrag på trivsamma arbetsplatser.

Dina arbetsuppgifter

• Initiera, driva och följa upp kapacitetsfrågor hos kritiska leverantörer. 
• I samråd med den globala organisationen fördela kapaciteten hos berörda leverantörer. 
• Stöd i leverantörernas korrigerande åtgärder.
• Samverka tätt med inköps- och RnD. 

Värt att veta

Du ingår i ett globalt team med kollegor på flera kontinenter. I rollen förekommer det resande både nationellt och internationellt. Du utgår hemifrån och reser till leverantörer och företagets olika verksamheter vid behov.  

Våra förväntningar

Vi söker dig med en relevant utbildning och med tidigare erfarenhet inom logistikområdet och då gärna från Automotive. Du har kanske tidigare arbetat som leverantörsutvecklare / SQE. Du talar och skriver engelska flytande. 

Som person är du självgående, kundfokuserad och kan agera utifrån egna prioriteringar. Du arbetar självständigt och har en förmåga att leda andra. Vidare är du planerande och har en god organisationsförmåga. Du är analytisk och arbetar och tar beslut utifrån fakta.

Intresserad?
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Ansök nu